A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hm, Katuska, én is szívesen értékelném azt a pacát :wink: nagyon ígéretesnek tűnik :)

Petne: nagyon helyes Julcsi :) nem baj, ha lusta, majd kinövi :wink: ha nem, akkor meg kevesebbet kell rohanni utána :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Én is meg vagyok de tegnap valahogy nem voltam az igazi és egy kicsit inkább pihentem.Biztos éreztem ezt az időjárást de most már sokkal jobb.

A babák nagyon szépek,csak gratulálni tudok mindenkinek!

Csőre74: azt kell hogy mondjam nekem is a kék tűnik jobbnak de mindenképp élőben kell látni és persze kipróbálni.Nem könnyű megfelelő kocsit találni de hajrá!!! :D

Katuska lehet hogy ránézésre nem valami szép de biztosan nagyon finom a kalács. :wink:
És felszeletelve már nem is látszik milyen volt!!!

Üdvözlöm az újakat és a régen jelentkezőket!! :D

Kép

Kép
poszani

Petne! Ne aggódj, bombázhattok a kérdésekkel. Két hét múlva meg is nyitom a rendelőt :D Odáig dolgozom még.

Nagyon szépek a 4D-s fotók, mi nem igazán megyünk már. Férjecském nem díjazza. :? Egyszer elejtettem egy megjegyzést, hogy lehúzzák a kismamákat, és ő azóta nem hajlandó ezért fizetni. Bár ha szerencsém van, akkor egy ingyenesbe még a végén belecsúszom. A volt kolléganőm ahol dolgozik, ott most indítanak 4D-s UH-t, és megígérte, hogy mehetek ingyen, ha még egyben leszek mire a gép megérkezik.

Kata, nem számít, hogy szétesett a kalács, nálam az ilyen dolgok szoktak a legjobban sikerülni. :lol:

Elolvastam a Botis blogot. Hát döbbenet, szurkolok nekik nagyon.

Engem pedig az én drága kislányom nem hagyott aludni. Úgy döntött, hogy hajnali házibuliba kezd. :evil: Egyébként szerintem csuklott, mert rendszeres időközönként ütemesen mozgott. Persze felébredtem rá. Sajnáltam, mert nem tudtam segíteni neki sehogy. Mondtam neki, hogy kortyolgasson kicsit, az biztos segít. Hát ettől függetlenül még egyszer eljátszotta az éjszaka folyamán. Az már szerintem az én bosszantásomra ment. Reggelre úgy kelltem, mint akin átment az úthenger. :? Remélem nem játsza ezt el velem sokszor. Biztos tréningezni akar a későbbi időkre.

Kép
Kép
cs_erika

Babócák nagyon szépek

Ma megint megjósolták hogy fiam lesz,egy nénivel utaztam a liftben és megkérdezte mikor jön a baba.Mondtam hogy januárban,rögtön kijelentette hogy akkor ez fiú lesz,merthogy januárban 90%-ban kisfiúk születnek.

Én most a változatosság kedvéért szalonnát ennék

liuska

szijjasztok!

hatalmas gratula a szupi 4d-s képekhez!!Nagyon édesek, és tényleg látni már a fiús,lányos vonásokat. :lol:

ercsi:sajnálom,hogy bulizott a csajszi. Vagyis hogy ezt pont éjszaka tette. :?

katuska:fincsi volt a kalács? Párom mindig azt mondja, ha benne van, aminek benne kell lennie, akkor nincs baj, legfeljebb kanalazzuk. :lol: Én is úúúúgy megenném... :P

Kép
moffli82

Jó reggelt :)
Lányok ma 8-kor keltem (de jó nekem :D)
Ercsi: remélem, most jobb éjszakád volt
Köszi a véleményeket a babakocsiról, mostmár tényleg mindkettőt megnézzük :) remélem, legalább olyan szépek, mint a képen, és hozzá még jók is :wink:
Liuska: azért a 10%-osnál jobb arányban hozzuk a lányokat :wink: de erről a "statisztikáról" még nem is hallottam :) érdekes, mivel jönnek ezek a nénik, vajon hány olyan babona, "népi megfigyelés" lehet, amiről nem is hallottunk?
Csöre

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Én is jelen. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak hát a munka mellett kevés az időm :cry:
De már csak 5 hét :wink:

Alex szépen növöget, lassan bevásárolunk neki mindent :lol:
Kép
Kép
Ekkorák vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A múlt héten nálunk is megszületett egy karácsonyra várt baba :cry:
Vendég

Moffli! végül nem kellett kanállal enni mert az állaga nagyon jó és tul képpen még jobb is így elterülve mert nagyobb szeleteket lehetett vágni belőle és ahogy kihült a krém olyan lett benne, mint a csokipuding:) A fiúk nagyon eszik:)

Vicky! csak Alex nehogy kedvet kapjon a kinti babatársasághoz és jöjjön bulizni velük! MOnd meg neki, hogy még bújócskát akarnak vele játszani a többiek, így csak lapuljon odabent:)

Tegnap végre pontot tettem a babakocsi dilemmára és vettema vaterán 15 ezerért egy egyszer használt Cam portofinot. Olyan édi pici kocsi és nekünk tökéletes lesz. Ja meg egy testvérfellépőt is vettem hozzá 2000-ért:)
katuska79

Vicky! Nagyon csinos vagy! Alex babának jó dolga van. :wink:
Remélem, azért tudsz pihenni.

Kép
hanna30

Katuska! Gratulálok a babakocsihoz. :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Vicky: csodaszép Alex lakja!!! Remélem, tényleg lassan tudsz már végre pihizni, éppen itt az ideje!!! Én is 5 hétnél kezdtem a visszaszámlálást, ma meg itt az utolsó napom....
És ott a cicaaaaaaaaa!!! :wink: A múltkori képen is olyan aranyosak vagytok együtt!

Katuska: örülök, hogy sikerült a babakocsi! Ha meg ilyen praktikus, az tök jó!!!
Kalács :oops: Fent van a recept a másik topicban??? :lol:
Meglepném az uramat valamelyik nap, ha már rámszakad ez a nagy szabadság :lol:
Tegnap sütöttem a mai utolsó napomra 2 sütit, egy meggyes rácsosat meg egy almás dzsemest -- az uram a maradékból reggelizett :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Ááááá, Alexnek beigértem egy fenekelést, ha nem várja meg a karácsonyt a pocakomban :wink:
Ja, és karácsonyi ajándékot se fog kapni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kata
Ciccek családtagnak számítanak nálunk, a kutyukkal együtt :lol: :wink:
Vendég

Vicky: nagyon helyes a poci :)
Nálunk kintiek a cicák... persze azért bepróbálkoznak a kis meleg radiátor alatti léttel :) de nem engedem be őket, mert ők azért félig vadak... meg teljesen vadászok :roll: nem is mondom meg, hogy mit hoztak pár napja nekem :shock:
Van kényelmes kis bélelt hohes C-s kartonjuk a teraszon :D

Katuska: én is beszavazom a kalácsodat a receptes topikba :wink:
Gratula a kocsihoz :) de jól haladtok ti is :)

Kata: utolsó napod :) :) :) a dolgozóban
én nem is tudom, hány hetem van még hátra :oops: és sajnos még nincs meg az utód (bár a hirdetés már szövegeződik), ha meglesz, az egy kicsit strapás időszak lesz :( míg mindenre betanítom (ehhez ugye be kell utazni Bp-re) nem tudom, mekkora lesz addig a pocakom (Apus szerint kicsike :lol:)

Képzeljétek, jövő hétvégén, ha már 4 nap, átalakítjuk a szobánkat, hogy beférjen Kispocok ágya :) na jó, az íróasztal egyelőre marad, de átszereljük a polcot :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2008.10.18 09:59-kor.

Csöre
csöre74

törlöm, hogy ne foglaljon képernyőt :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2008.10.18 09:58-kor.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vicky: jól van a megszületett baba? Azt lehet tudni, hogy miért jött ennyivel korábban???

Csöre: várjuk a beszámolót a kocsikról!
magdolnasz

mit bénázok én itt? magamat idézem :lol: :lol: :lol: :lol: lehet, korai volt az a 8 órai kelés :wink:

Csöre
csöre74

Csöre
Nálunk szobacicák vannak :lol:
Vadászni leginkább a konzervet szokták :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Magdolnasz
Szegénykének elég baja volt, de talán alakul :cry:
Vendég

Kata, kicsit irigy vagyok az utolsó munkanapért, de remélem, hamarosan nekem is eljön az időm.

Katuska, tudtam én, hogy jó lesz az a kalács.

Vicky, szép Alex házikója! Tényleg, miért született meg a karácsonyi baba? És jól vannak?

Kép
petne

Vicky: Cilucsek így segít dolgozni :wink:
Kép
szúnyoghálón keresztül :)

Csöre
csöre74

Csöre na a mi két fenevad kandúraink is így szoktak segíteni a házimunkában az egyik jobban alszik a napon mint a másik :lol: vcrane: nagyon szép a pocid :D én is várom a csodát hogy valaki végre feltegye a gyerekszobába a macis csíkot. Párom felhívta a tesóját reggel mikor tudna átjönni ő meg majd jövőhéten valamikor :cry: pedig én már úgy rendezgetném szépítgetném a szobácskáját. úgyhogy még várnom kell :wink: Katuska: örülök hogy jó lett a kalács hm. ... meg is kívántam lehet délután én is nekiállok. Nellusom hajnalban ébresztett :lol: ha apának kellnie kell előtte felébreszt hogy szóljak apának nehogy elaludjon :D
erzsebet0312

Erzsébet: ne aggódj, van még bőven időd :wink:
Magdolna: ha meggyógyultam, akkor megyünk turnézni beszerző körútra :)
További szép napot, lejárt a munkaidőm :lol: :lol: :lol: azért még benézek :wink:
Csöre

Csöre
csöre74

Igen fent van a kalács recept a másikban, a módosítás csak annyi, hogy kinyújtottam lapra és megkentem csokikrémmel. (margarin, egy kis liszt, sok kakaópor, cukor meg tej krémesre főzve) feltekertem és úgy sütöttem meg.
katuska79

Sziasztok!

Most már szerencsére hagyott aludni Zsófia főhercegasszony:) Ettől függetlenül, mint aki jól végezte dolgát fél 6-kor szépen felébredtem, és gyakorlatilag malmoztam. Fél 7-re már olyan éhes voltam, hogy csak na. Mire a férjem felébredt már azzal fogadtam, hogy nagyon éhes vagyok. Erre ő, hogy így sem ébresztették még :lol: De azért kaptam egy fincsi joghurtot. :D

Hogy ma mennyire nem volt értelme a munkának az hihetetlen. Külföldön egyébként csodálkoznak rajtunk, és azt mondják hogy balgák a magyarok. Kint inkább kivesznek szabit, de nem dolgozzák le a pénteket. De ha az utakat nézem itt is ugyan ez a helyzet.
Már csak 8 nap a munkában nekem. Már nagyon megy a visszaszámlálás.
Vicky nem is tudom hogy bírod még 5 hétig. Nagyon csinos vagy egyébként, szerintem Te is csak pocakra híztál.

Egyébként én is megbeszéltem a Zsófimmal, hogy karácsony előtt nem születhet meg. De jó lesz, ha kivárja az idejét, mert még sok dolgunk van addig. Nagy valószínüséggel pl. költözködni is fogunk. Nagyon úgy néz ki, hogy végre sikerül eladni a lakásunkat, amit június óta hírdetünk. Ha tényleg így lesz, szerintem hatalmas nagy szerencsénk van. Hát, majd meglátjuk.
És valószínüleg ideiglenes időre albérletbe fogunk kényszerülni. van egy telek, amit még el kell adnunk, és akkor lesz annyi tőkénk, hogy bele merjünk vágni a hitelfelvételbe. De ez még annyira képlékeny, hogy inkább nem is írok róla többet.

Kép
Kép
cs_erika

Ajaj Ercsi akkor kemény év vége elé néztek! LAkás eladás, vásárlás, költözés....de talán még mindig egyszerűbb így pocakosan, mint amikor már ott a pici és Őt kell a dobozok közt valahogy nyugiban elhelyezni!
Én ahogy elnézem a forgalmat az utakon, már tökmindegy miylen nap van. szabadnap vagy munkanap....meg is lepődtem ma, hogy jött a postás. AZtán leesett a tantusz, hogy munkanap van!
A párom meg éjjel kiment romániába és csak szerdán jön haza. Nem szeretünk egyedül lenni itthon:(
katuska79

Hazaértem ezután a kellemes kis szombati munkanap után. Mondanom sem kell, semmi értelme nem volt a tanításnak ma. Nem is nagyon próbálkoztam. Aztán Tesco, ahol ezer ember. ÁÁÁ, elég volt. Holnapra meg marad a házimunka.
De jó nektek, hogy már visszaszámoltok a melóval. Én december 20-ig, téli szünetig vagyok. Még fel sem adták szerintem a hirdetést a helyettesítésemre. Csak azt érzem, napról napra jobban fáradok.
Azért kis öröm is volt ma. Végre találtam macis pelenkázólapot a kiságyra. ezt vadászom hetek óta.
Csöre: Édi a macsek. Az mi Lili cicánk is ezt szokta csinálni. Körömmel szúnyoghálós ajtó ki, aztán már benn is van.

krisz78

Sziasztok!

Most szállt el minden, amit írtam, mindjárt elbőgöm magam :cry:
Tegnap nem volt net, de ma elolvastam mindent!
Köszönjük Milán dícséretét, ha nem gond lehet teszek fel még képet :oops: 4D-re mi már nem megyünk, majd akkor látjuk az arcocskáját legközelebb, ha kibújt. (2D-n ugye szinte semmit nem látni belőle...)

kata: Martin tényleg rád hasonlít! Milán teljesen vegyes köret, szerintem a szája, tiszta apja, úgy tartotta néha, mint Apácska, amikor alszik :lol: A hosszú ujjai viszont tőlem vannak :roll: Tappancsai? Én 39-40, apája 44, szóval volt mit örökölni :D A durcássága meg szintén lehet mindkettőnkké, olyan keményen morcos volt az elején, hogy miért nem hagyjuk békén. A bal fülét már le tudnám rajzolni, mert kb. 20 percig csak azt láttuk :lol: A köldökzsinór neki is kedvenc, vagy az arcába túrta, vagy magához ölelte. Kíváncsi vagyok kint mi lesz a kedvence.
Az olaszok tök gyorsak voltak, nem is vártam ilyen hamar a gyerekülést. Küldtem privit! :wink:

Katuska: Mókásan festett a kalács, de nagyon ettem volna belőle :lol: Apa hiánya miatt nem irigyellek, és a 24 órát alig birom ki nélküle :oops:

Nagyon szépek a kiscsajszik is a 4D-s felvételeken.

mágnes: Tényleg horror lehetett az oltás, én nem is tudom hogyan fogom majd bírni....

Képzeljétek akkora baromságot álmodtam a 4D utáni éjjel. Azt hogy Milán megszületett, vagy is hogy meg akar születni... Ömlött a vér, de aztán hála az égnek felébredtem. Szörnyű volt, még jó, hogy Apa otthon volt, így hozzá tudtam bújni, ő meg megvígasztalt...
Tegnap viszont normális álmom volt, éppen mosható pelust vettünk Milánnak. Ennek legalább van alapja, mert nagyon úgy néz ki környezetkimélő énünk megpróbálja a mosható változatot. Már szépen utánanézegetettem, és olvasgattam tapsztalt szülők írásait a dologról. Van még valaki, aki rajtam kívül mosható pelusban gondolkodik?

Na, megyek remélem, hogy ez már nem száll, mert akkor tényleg bőgök....

biga.csiga

Sziasztok!!!

Na, ma végre én is letettem a lantot, nincs több munka!!!
Most aztán rám szakad a szabadság, annyira hihetetlen!!

Vcrane: nálunk is családtagok a ciccek!! 2 most is itt ül az ölemben amíg írok :lol: Sajna kutyusom még nincs...a hangsúly a még-en van :lol:

Csöre: Cilu ciceri nagyon éééédi!! Nekünk is van szúnyogháló mindenhol, Kifli kiskorában felmászott rá :shock: :lol:

Krisz: dec 20-ig dolgozol???? :shock: Azért ez már kínzás, az 2 hónap!! :evil: :evil:

Ercsi: nem mondom, nem semmi lesz itt az év végi hajrá! Nekem Anyosómék költöznek pont olyantájt :wink:

Engem is hívtak a bababoltból, hogy megjöttek a kiságyas kellékek,amiket rendeltem fejvédő,ágynemű, falvédő stb... A jövő héten elmegyek érte :D

A kollegák meglepték Martint kis ajándékokkal: érkezett egy bűbáj fürdőlepedő, egy kis forgós,zenélős macis csoda meg egy kifogó kendő a fürcsihez :D

KépKép

KépKép
kata8110

sziasztok!

Gyönyörűek a 4D képek a babucikról!!!! Én is majdnem újra kísértésbe estem, de megbeszéltük a párommal, hogy nem háborgatjuk már Manót, még bő 2 hónapot kell kibírni (ami semmi ahhoz a két évhez képest, amíg küzdöttünk érte), aztán nézegethetjük éjjel-nappal :lol:

Ercsi, drukk a lakáscseréhez!!! Az biztos, hogy pici babával még nehezebb lenne...

Katuska, muti a babakocsit!!!!!!!!! :lol:

Vicky, helyesek vagytok Alexszel, csini vagy! :lol: Hú még 5 hét meló? Jól bírod!

Krisz, nem semmi, hogy karácsonyig dolgozol! Én akkor már szülni szeretnék :wink: :lol:

Kata, de jó, utolsó nap és vár a szabadság!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Szuper lesz és hamar el fog telni ez a két hónap!!!!!!!!!!!!!!

Csöre, remélem normális utódot fogsz ki, aki hamar betanul majd :wink: Én utódom a héten kezdett, le vagyok döbbenve ettől a gyorsaságtól, nem jellemző a cégnél egyébként :shock: :lol:

Picuranyu, az tényleg alacsony... :roll: doki, védőnő mit mondott rá?

Erzsébet, igen, Kistarcsa - ez van a legközelebb hozzánk :wink: :D

Fölraktuk tegnap a matricákat, most már csak 1-2 polc hiányzik és kész a Manó-szoba :lol: :D Apa azt mondja, csak akkor fotózzam, ha teljesen kész lesz.

Nagyon egyszerű és fini pizza recept jöhet a másikba? :wink: Tegnap is azt csináltam és nagy sikere volt :lol:

Kép
vickybabe

Vickybabe! naná, hogy jöhet a pizzarecept!!!!!!! úgysem tudom mit készítsek enni:)

Még saját képem nincs a babakocsiról, de ilyen lesz csak olyan világos almazöld és fekete színben:

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=14467

27-én megyünk el érte mert most apa nincs ittohn aztán hétvégén meg ők mennek el kirándulni...

Biga.Csiga! nekem volt olyan mosható peluskészletem de gyorsan eladtam. (monapel) Így is rengeteg a mosnivaló....ilyen alapon ugyanúgy használom a környezetet. Vizet, energiát, mosószert használok. Na és rengeteg időt vesz el. De én azt mondom vegyél belőle és próbáld ki! De szerintem nem az anyatejes időszakra való amikor állandóan pelusozni kell minden kaja után:)
katuska79

Katuska, recept ment a másikba! :D Jól néz ki a kocsi, és tényleg nagyon jó áron vetted, ügyes vagy!

Biga.csiga, én nem tervezek pelenkát mosni :oops: ahogy Katuska írja, az időm, energiám többet fog érni, asszem :roll: minden tiszteletem azé, aki bevállalja...

Kata, jó fejek a kollegák! Képeket dobj majd az ajándékokról! Meg az ágyneműről is!
Gondolom nehéz lesz átállni, lelassítani - nekem legalábbis időbe telt, mire leállt az agyam a munkahelyi dolgokról. Eddig azért heti 1-2-szer besegítettem a kollegáknak, ez jó levezetés volt, viszont most már a gépemet is leadtam :lol:

Lányok, szerintetek a kézzsibbadás "normális" terhességi tünet? Pár napja van, főleg éjszaka és reggelre. :roll:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Ismét itt köztetek amolyan levezetésnek ami a mai nap után kész felüdülés! :D

Sógornőmet elkísértem nst vizsgálatra a Szt. Imrébe és hát látszott hogy szombat van és senki nem akar dolgozni.
Először az aszisztensnőnek kellett bizonygatni hogy már pedig mi oda tartozunk és meg kell csinálnia a vizsgálatot.Utána a kenet miatt kellett egy csomót várni mert ugyan egy lélek nem volt de nem akartak szólítani minket. :evil:
Kész rémálom volt és szegény sógornőmet sajnáltam mert most volt először ott és ilyen benyomásokkal majd még szülni menni nem könnyű dolog!

Apától pedig megkaptam persze csak úgy finoman hogy ezt a terhességet sokkal nehezebben viselem mint az elsőt. :cry:
És lehet hogy igaza van,talán egy kicsit sürün vagyok nyűgős!?

Bocs hogy ennyire panaszkodom de ez most egy kicsit megviselt!
Nem tudom hogy hogyan kapjam össze magam. :roll:

Kép

Kép
poszani

vickybabe: hozzánk is lehet hogy tök közel lakunk egymáshoz és nem is tudtuk eddig :D Tegnap beállítottak a nagyszüleim egy kis pénzzel hogy Nellikének vegyünk rajta ami kell :D nagyon arik szerintem akkor ebből babakocsi lesz :lol:
erzsebet0312

Erzsébet merre laktok?

Poszani! én is nehezebben viselem, mint Mátét de ez nem is csoda. Akkor azért sokkal nyugisabb volt! Ezt apának is be kell látnia, hogy az első terhességnél senki másra nem kellett figyelned csak magadra a babára na meg apára. Most meg ott a nagyobb gyerek akinek nem lehet azt mondani, hogy hagyjál békén!
Szerintem én naponta tuti megyek 10km-et gyalog.....
Tegnap annyira kiborított a gyermek, hogy estére rosszul is lettem....
katuska79

Katuska: ment a címem priviben :lol: na a kaja a sütőben végre leülhetek egy picit :D
erzsebet0312

Vickybabe! vacsira már tudom is mi lesz:)
csak azt nem tudom, hogy van két pizza felíratú cserép tányérom. Lehet abba is meg lehet sütni??????
katuska79

Sziasztok!

Katuska biztosan igazad van, én is azt gondolom hogy egyszerűen csak lefáraszt Anikó és így sokkal nehezebb minden!

Finom pizzát süttök ?
Már nagyon régen csináltam,pedig a lányom imádja.Kellene találnom valami jó minőségű sütőt,mert mindig meg akart égni az alja ha sokáig sütöttem.

Kép

Kép
poszani

Ezért szeretem a villanysütőt, mert lehet állítani hol süssön. A gáz sütőben nekem is sokszor odaégett a cucc....
katuska79

Ha valaki ajándékot, meglepit akar apának, akkor ajánlom Szliy László Kitolás című könyvét! googleban találtok róla infót:) nagyon jópofa útmutató könyv a túléléshez.
katuska79

Katuska, köszi a tippet.

A pizza receptet mindjárt nézem, én is szeretem, lehet, hogy ha majd már itthon leszek, nekiállok.

Kép
petne

Sziasztok!

Katuska nem tudom... Szerintem az eldobható előállítása is nagyon sok energiát fogyaszt, csupa vegyi cucc... :? Igazából maga a 6000 db illetve 60 darab arány, ami nagyon elborzasztott. Na, meg az, hogy az eldobhatósokból még a világon legelőször használt sem bomlott le :shock:
Nagyon jó a kocsi, amit szereztél! Azt hiszem megyek vaterázom egyet :wink:

Vicky: A mosógép mos, nem én :lol: Berakni, meg kiregetni, nem tart sokáig, és amúgy imádom a mosási szertartást, szóval nyüg biztos nem lesz :wink: A család (nagyszülők, és még a dédik) is nagyon támogatja, szóval bevállajuk. Sőt teljesen belelkesültek a mosható pelusért. Gondolom közelebb érzik magukhoz, mint az eldobhatóst! Második gyerkőcnél nem lennék ilyen bátor, de most az vagyok :D És az sem mindegy, hogy Apa is támogatja, és ha mást nem is, de teregetni biztos fog :lol:
Tény, hogy könnyebb helyzetben vagyok, mint sokatok, mivel nekem Apa 2 napig nappal is kéznél van, és ha van valami be tud segíteni. A nagyszülők sem lesznek messze, szóval szerencsésebb vagyok, mint ti, ezért biztosan ez is közre játszik, hogy be merem vállalni a plusz mosást.
A Bambino Mioval szemezek, de szerintem befigyel majd Kushies is, meg a Monapel, amikor nagyobb lesz, de még bőngészek. Gyűjtöm az infókat az aktív mosható pelus használóktól... :roll:
Ha érdekel titeket, majd megosztom ezirányú tapasztalataimat, amikor aktuális lesz nálunk is a pelus használat :wink:

poszani: Javasold Apának, hogy a harmadikat ő hordja ki! :roll: Katuskának igaza van, biztos közrejátszik, hogy van egy nagyobb gyerkőc, aki igényli anyát. Na, meg nem hallottam arról, hogy minden terhesség ugyanolyan lenne, sőt...

Pizza, meg tudnék enni egy egészet! Baromi sokat eszem, és mindenfélét (nem éppen diétás)... Akkora leszek szülésre, mint egy víziló :oops:
Na, majd kedden kíváncsi leszek a védőnénire, mit szól a plusz kilókhoz... :roll:

biga.csiga

Jééé, most nézem 100-on belül vagyunk már mi is :lol:

biga.csiga

Biga.Csiga! szerintem is próbáld meg a mosható pelust! A lényeg, hogy használat után kiöblít és ecetes vízben kell áztatni míg össze nem gyűlik egy mosásra való! Ha találok még ittohn pelenka külsőt szívesen elküldöm neked! Megyek utánanézek van-e még belőle. S-es méretűm volt. Az a jó, hogy ezek azért már nem azok a pelusok, mint régen voltak amikor a tesztilpelust kellett meghajtani és egy műanyag zacskóval becsomagolni a babát. Kicsit vastagabb a pelus, mint az eldobhatós de megszokja. Viszont én ahelyedben vennék eldobhatóst is ha elmentek otthonról. Azok jobban bírják a kiképzést...

Vickybabe! jól bebűnöztünk Mátéval pizzából:) megraktam minden földi jóval és fincsi lett. Csak a szárított élesztő ami volt itthon olyan büdi...nem látom, hogy romlott lett volna.
Desszertnek meg bevágtunk egy egy mézes diós sült almát:) ha már apa nicns ittohn legalább mulassunk úgy igazi kismama módra.
Úgy innék egy kis pohárka fincsi forralt bort:)
katuska79

Biga.csiga: apának javasolni fogom ezt a harmadik gyerek kihordást! :wink: :D
Az eldobható pelust szerintem is próbáld ki,nem lehet rossz főleg a mai modern világban már nem nagy dolog a mosás.Viszont valóban jó ha van eldobhatós is a zűrősebb napokra!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Katuska: ez a kalács recept állati jól hangzik, ki fogom próbálni! Muti a babakocsit!!

Én olyan álomkóros vagyok megint mint a terhesség első pár hetében, ha délután nem tudok legalább egy fél órát eldőlni alig bírok magammal egész nap. Ásítozok egyfolytában....hihetetlen, nem tudok ébren maradni, tudnám mitől van ez.

Elaludtam ma is 4-kor aludtam fél hatig azóta sem vagyok magamnál...pedig nem lenne rossz észhez térni.

KépKép
peni

Biga.csiga, gratulálok a 99-hez.
Bátor vagy, hogy bevállalod a mosható pelust. Én egyelőre annyira nem tudom, mire számítsak, hogy inkább maradok az eldobhatósnál. Aztán ha azt látom, hogy belefér egy kicsivel több macera, még meggondolhatom magam.

Kép
petne

Peni én is aludtam ma majdnem két órát:) a kocsi linkje valahol fentebb van!

Ezzel a pelusmosással az a bajom csak, hogy így sincs olyan nap, hogy üresjárat a mosásban:) Kéne egy negyedik szennyeskosár is :?
katuska79

Jó reggelt!

Katuska, örülök, hogy jó lett a pizza! Hát nem egy diétás kaja :oops: :lol: A kerámia edényben sütötted végül? Nekem olyanom nincs, sima tepsiben szoktam.
Mézes diós sült alma??? Jól hangzik :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Elméletben tökéletesen egyetértek a mosható pelussal:-). Gyakorlatban tudom, hogy ez nekem nem fog beleférni....Somával sem fért bele amikor egyedül volt, most meg két gyerekkel főleg nem hiszem, hogy belefér. Igaz az én elsőszülöttem nem volt egy egyszerű gyerek....de nem mesélek most nem akarom az első babás mamákat rémítgetni:-). Bízom benne, hogy a második könnyebb "falat" lesz:-).

Én egyébként annak idején amikor a fiam pelenkás volt sok félét kipróbáltam mert egyik sem volt jó főleg az elején amikor nem mertem még a pocakján meghúzni a pelust. Konkrétan kakás volt a háta közepéig :roll: . Aztán belejöttem és nekünk végül a pampers vált be.......de most majd újra kezdem a tesztelést:-).

Nekem egy pár napja reggelente úgy szúrkál a pocakom legalja.....nem tudom mitől van ez. AZ első terhességemnél nem éreztem ilyet. Ti tapasztaltok ilyesmit? Szerencsére magnéziumra múlik de mégis nyugtalanít.........

KépKép
peni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: