A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

banika élljen :D eggyütt a pici család :D
pfú a betétet én is rühellem mihelyst csöppen rá valami cserélem is ki,akkor lehet inkább én is sok ócsót viszek :D :lol:

lanyané

Lanyané
Szerintem is bőven jó az olcsó.Én 2 csomaggal használtam el bent.Amióta itthon vagyunk,azóta meg alig folyik vmi.Hála az égnek.

Marcikánk nagyon ügyes,a 10 nap lemaradás ellenére ügyesen cicizik.Igaz,hogy úgy elfárad tőle,hogy alig bírom életre kelteni a következő etetésre.A fürcsit ma kihagytuk,mert totál beájult és anyukája megkönyörült,de holnap már kőszívű leszek. :lol:
Apuka egy hős,mert meg merte fogni.Már nem is érti,hogy eddig miért is nem merte.
Szerintem nálunk ma éjszaka csak a gyerek alszik.Mi gyönyörködünk és őrzünk. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Banika :P
Oooo, legalább jó alvó lesz, ha így kifárasztja magát a drágám. Nem csodálom, hogy ma nem fog menni nektek az alvás :wink:
Majd kérünk otthoni fotót is!

Lanyané :P
Engem jól megijesztgettek, hogy nagyon fogok vérezni, ezért vettem ilyeneket... amúgy nem drága a Tena és inkább legyen, mint hogy ott álljak a vérfürdőben a normál betétjeimmel...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika!
Ez aztán a jó hír :D :D :D
Nagyon sok puszi a kiskukacnak!!!
Lanyané!
Szép pocakod van!!!!A kutyával tényleg vigyázz,főleg ha tele hold van :D :D :D

bognartundi0727

Hahó,hát nem emlékszik rám senki???? :cry:

Nahát....

Visszaolvastam 4 oldalt,most éppen káprázik a szemem.

Betét:nekem császár volt,4 hétig véreztem pontosan.Az első két napra nem emlékszem,mivel az intenzíven voltam mélyaltatásban.Aztán olyan nagyon erős mesinek felelt meg,én tena lady-t vettem,de elég lett volna az always night is sztem.

Hascsík:Sztem ez tipus kérdése,én világ életemben sportoltam,most is lenyomok 260 felülést,kenegettem mint állat.de azt a 30 kilót a hasamon nem bírta a bőrőm,úgyhogy most bármelyik tigrissel felveszem a harcot,nekem úgyis csíkosabb! :lol: A bőr az nem állt vissza teljesen,sztem nem is fog...Szóval gusztustalan lett,de ha 2x ilyen undi lenne,még akkor is hálás vagyok a Jóistennek,h élek,és h van két törpikém! :D
De már felfegyverkeztem egy tuti egyrészes fürdőrucival,így talán beengednek pancsizni engem is...ha nem,irány a szabadstrand,vagy a susnyás! :lol: :wink:
Amúgy a DM-es cucc is jó,de most kaptam egy kenőcsöt a barátnémtól,Jafra nevü és ez tuti jó állítólag!

Fogacskák:Nekünk 4-4.De kicsit szenvednek a csajszik,Nálatok.Álltalában a dentinox N gél bejön,van benne egy kis lidokain.Ezenkívül van aloe verás spray-m ami az ezzel járó hasfájásra is jó.

Főzelék:nálunk mostmár szinte mindent megesznek,csak a reggeli és esti tápszertől undorodnak,csak egy kis babylove-os tejbegrizzel megvarázsolva csúszik le negy nehezen.A doki nénink azt mondta ha a tápot ilyen nehezen fogadják,minden nap kapjanak sajtot,vagy husit,mert nagyon sokat mozognak és nehogy lekarcsúsodjanak...

Már minket is meglepnek a gyerekek,ahova megyek jönnek utánam,ha csend van mindig gyanakszom és jó okkal..vagy a függöny van leszakadóban,vagy a papucsot tömik a szájukba,vagy valami ilyesmi...Amúgy ha észre veszik egymást,aranyosan vihognak,sikongatnak.
A következőből áll a szókincsünk:dádá-mamma-tte! :lol:

Na jó megjött az Uram,lépek.

Kép
bogyótanya

Szia Bogyótanya!

Én emlékszem rád,csak én sem túl sokat vagyok a gép előtt!
Nem emlékszel véletlen hogy hány centi volt a pocid?Amikor már nagy pocid volt a bőröd meg volt repedve?Pontosan hány kilócska ugrott rád?Hányadik hétre születtek a babáid?Bocs a sok kérdésért,ha nem akarsz nem kell válaszolni,csak már nagyon izgulok!

Kép
gina25

Sziasztok!

Bogyotanya: tegnap akartalak udvozolni, orultem hogy irtal csak olyan faradt voltam es ugy fajt a fejem hogy koran lefekudtem. Nagyon ugyes leanykaid vannak hogy mar masznak!!! Nem semmi!!! Fogacskakhoz is gratula es legyszike toltsd fol a kepeket!!!
(bar en meg szoktam lesni Oket, egyszer elkudted az albumod cimet nekem priviben) :wink: :D

KépKép
KépKép
tontica

Ezer eve nem voltam sehol foleg nem az urammal kettesben, ma megbeszeltuk a lannyal aki vigyazni szokott a gyerekekre hogy jon 7-re es itt marad Veluk erre fel 8-kor folhivtuk hogy mi van es Neki faj a feje majd jon 8 utan, na beszoltam hogy akkor mar ne jojjon, a tokom ki van Vele. Mi meg feloltozve, kifestve, gyerekek megfurdetve stb. es most maradunk itthon raadasul tobbe mar nem is akarom latni ezt a csajt szoval mar du. se kell hogy jojjon, majd megoldjuk egyedul! Most itt bogok, nagyon el vagyok keseredve! :evil: :cry:

KépKép
KépKép
tontica

NO, örömmel jelentem, hogy Lilicica oldalra fordult. Tök véletlenül, és marhára nem szándékosan, de attól ezt még sikernek könyvelem el :D
Mondjuk csak akkor produkál legalább hasonlót, ha hanyatt fekszik, és valami állatira érdekli ami a feje mögött van :D

Kép
Kép
labasv

Jó reggelt!
Tonti!
Annyira sajnálom,hogy így alakult az estétek! :cry: Tudom hogy mennyire készültél rá és az a legrosszabb mikor az ember ennyire vár valamit és nem jön össze.Azért a csaj szólhatott volna :evil: :evil: ,gondolom már fél7-kor is tudta hogy fáj a feje!!Remélem találtok másik segítséget!!!!
Labasv!
Gratula Lilicicának!Ügyes!!

bognartundi0727

Sziasztok!

Túl vagyunk az első fürcsin is.Túléltük mindannyian! :lol: Sajnos az első tápszeres vacsin is túl vagyunk,mert az összes tejcsit otthagytuk a Bercusnak.Tegnap már 1980 volt a súlya(a kis dagi),úgyhogy pár nap és jöhet ha hajlandó lesz rendesen enni.Szegénykémen látszik,hogy mennyivel rosszabb bőrben van,mint a Marcus.Majd teszek képet,csak még apa gépén van.
Puszi
mennem kell,mert éhes a kiskukac
Vendég

Tonti sajnálom!

Labasv, Lilicica nagyon ügyi!

Én Dorkám egy kis boszi, simán megcsinálja, mind a négy irányba a forgást, de játék közben nem strapálja magát, simán eljátszik háton és ha valami nagyon kell, akkor oldara fordul érte és addig horgászik míg el nem éri. Szóval Őfelsége lusta kis dög :roll:

Puszi!

Judit

jucicuki

tontika sajnálom,ez annyira bosszantó,amúgy is kivagyok a világon,hogy milyen megbízhatatlanok az emberek ez is azt bizonyítja,bele se gondolt mennyire fontos ez nektek meg amúgy is tényleg fél hétkor nem fájt a feje,rohadjon meg és legyen örökre fejfájása :twisted:
labasv ez szuper,lilicke ha igy ha úgy de átfordult :D nagyon ügyik vagytok :wink:
banika gratula a fürcsihez,nehéz volt :?: megfogni a kis drágát jajj én úgy félek már most :oops:
bercus meg nemsokára kis husimusi lesz :wink:
juci :D :D :D :D ez igy a jó okosabb annál,hogy trapálja magát :D :D
velünk nem tom mi van nincs az a nagy ficánkolás a pocakban mint szokott,remélem ez nem baj,csütörtökön megyünk dokibácsihoz :D

lanyané

Kép Ikertali

jucicuki

Jo reggelt!

Koszonom a vigasztalo szavakat, annyira aranyosak vagytok!!!
Tenyleg nagyon megbizhatatlanok az emberek de en annyira felek egy ismeretlenre hagyni Oket. Varom mar a juliust, akor megyunk haza es egy honapot otthon toltunk majd, anyumek ugyis allandoan a kicsikkel akarnak majd lenni mi meg pihizhetunk.

Labasv: gratula Lilinek az oldalra fordulashoz, ez utan mar hamar kovetkezik a hasra fordulas. Es Jazmin?

Banika: az elso furcsi, szupi lehetett!!! :D Remelem nemsokara mar ket gyerkocot furdetsz! Bercinek nagyon szep a sullya!

Lanyane: nekem is voltak ilyen napok hogy alig ereztem Oket mozogni, ma pihennek a babaid!

Jucicuki: osztodnak a leanykaid? :shock: :lol: Nem tudnam megmondani melyikek a tieid! :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Tünci,
Köszi kérdésed, igen átköltöztünk. És végre rend is van. :D Folyamatosan csinosítunk most, aztán meg majd jöhet a további munka a csajszik megszületése után. Lépcsőház kialakítása, majd a felső szint, többek között a gyerekszoba is. Szóval sem én, sem a párom nem fog unatkozni azt hiszem ebben az évben. :roll:

Lanyané,
Hát én is borzasztó vizes vagyok, a lábam és a kezem … Félelmetes látvány. És ahogy Tünci is írta, az ujjaimat alig bírom behajlítani.
Amúgy csini vagy továbbra is! :wink:
Én hálós bugyit vettem, ugyan nem Tena, és inkább ilyen nadrág, nem is bugyi, mert császár utánra nekem ezt jobban javasolták mint a sima bugyit. És Tena betétet vettem én is.
Van amikor nekem sem mozognak annyit!

Fanni,
Csak ne légy irigy, neked sincs már olyan sok, 1 hónappal vagy csak lemaradva! :lol:
Különben én is azt hallottam, hogy császárnál is változó lehet a vérzés mennyisége, van akinek alig van valami, van akinek viszont igen. Állítólag attól is függ, hogy a doki mennyire alaposan tisztít ki.

Banika,
Köszi, hogy leírtad. Kicsit mondjuk ideges lettem, mert nekem eddig még nem is néztek flow-t. :shock:
Juj, de örülök, hogy otthon vagytok, és nemsokára Bercus is ott lesz veletek. SZUPER! :D Nehéz volt az első fürdetés?
Én már tökre be vagyok carva, hogy hogyan fogom meg őket, hogyan fürdetem, jaj szerintem olyan béna leszek. :oops:

Bogyótanya,
Ugyan én nem emlékszem rád, mert akkor még nem voltam itt, de gratula az ügyes gyerkőceidhez!

Tonti,
Hogy mennyire bunkó ez a csaj! :evil: Legalább arra vette volna a fáradtságot, hogy felhívjon időben. Sajnálom, hogy így alakult az este! Remélem hamar be tudjátok pótolni!

Labasv,
Grat az oldalra forduláshoz!

Juci,
Jó a kép nagyon, és én sem tudnám megmondani melyikek a tieitek! :oops:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe: hova koltoztetek? Haz vagy lakas? Rakjal kepeket! Hogy vagy? En ilyenkor mar lelegezni is alig tudtam.
Igen, nagyon bunko volt a csaj, azt meg nem is mondtam hogy egesz du. hivtuk es nem vette fol, vegul ugy tudtuk elerni hogy az uram tudta a baratja szamat es azon. :evil:

Egy jo hir: KIBUJT ANNACSKAM ELSO FOGA IS! ELJEN! :D Meg csak nem is volt megdagadva az inye, nem nyaladzott es nem szenvedett mint a tesoja. :D

KépKép
KépKép
tontica

Tontica: Jázmin csak dobálja magát, és nagyokat kurjongat hozzá. Max még a nadrágszárát rángatja mikor a nyakába húzza a lábát :D

Kép
Kép
labasv

Bogyótanya, én is emlékszemá! Extra ügyik a gyerkőceid.
Gyere gyakrabban :lol:

Lányok, enyim Dorka a sötétebb rózsaszín naciban, Lili a telefonnal, szemben Anna és Kincső, koratársak. Egypetéjűek, na az Ő megkülönböztetésükre én sem vállalkoznék egyenlőre...

Judit

jucicuki

juci édescicák :D bizti jól érezték magukat a nagy játszásban :D
tontika hajrá július :D 1 hónapig királylány leszel anyudéknál :wink: :D gratula a fogacskához :!: alex jobban van :?:
rebe akkor ez a vizes fájás megmarad szülésig :?: :shock: neked móta van,én eggyre jobban kivagyok :cry:

lanyané

ma anyuéknál a kertben :D Kép Kép

lanyané

Tonti,
Családi házba költöztünk, Budapest mellé. Sokkal jobb, jó levegő. A csajsziknak is jó lesz szerintem! Még van mit csinálni, na de egyszerre nem is lehet. Képek még nincsenek, majd valamelyik nap csinálok, és rakok fel.
Ja, hát így meg még bunkóbb ez a csaj. :evil: Nem is tudom mit képzel magáról. Na de ha nyáron jöttök, akkor legalább tudtok pihenni.
Gratula a fogacskához!

Lanyané,
Hát szerintem megmarad a szülésig! :shock: Gondolom egyre rosszabb lesz. Legalábbis nálam így van. A vizesedés az már tart egy pár hete, de a fájdalom hozzá kb. 1 hete van.
Pfúú, de jó képek! Milyen ötletes a második! :wink:

Lányok,
Ti használtatok, használtok pólyát az elején?
Mert anyukám egyfolytában ezzel fáraszt, már kivagyok tőle teljesen, nem hagy békén, mindig ezt hajtja. :shock: :roll:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Lanyané
Nagyon csini a pocód(veled együtt persze)
A vizes fájás a szülésig tart,utána mintha sose lett volna.

Tonti
Remélem júliusban össze tudunk majd hozni egy talit.Az estéteket én is sajnálom.

Rebe
Az első fürcsi jobban ment a vártnál.Ne aggódj,tudni fogod mit kell tenni velük.Ez tényleg ösztön.Csak hallgass is az ösztöneidre.Tanácsot úgyis kapsz eleget majd.

Bercus elkerülte a 2kg-t.Ha biztosabban eszik majd akkor jöhet,legkésőbb csütörtök.
Ma besípolt a légzésfigyelőnk délután.Nem is csodálom,mert nagyon mélyen aludt a nagyfiúnk.Úgy ugrottam,mint a nyúl.Nem fájt se derekam se hátam.De semmi gond nem volt hála az égnek.
Vendég

Rebe
Nekem is mondogatták ezt a pólyát,de én könnyebben fogom magát a gyereket.Pécsen pólyában vannak a babák,de olyan szerencsétlenül tudom tartani benne a Bercust.Arról nem is beszélve,hogy belecsúszik mert kicsi.Régen 4 kg-val születtek a gyerekek.
Vendég

köszi csajok a képbókokat :oops:
banika szupi,hogy már 2kg :D
igazából ez a flow mit jelent :?:

lanyané

Kép
Marci és a távirányító

[/img]
Kép
Vicces Bercus
Vendég

A flow az áramlás a köldökzsinórban.A miénk reverse flow volt,visszafele áramlott.
Látszik is a Bercuson,hogy ő nincs olyan jó bőrben.Ő már veszített a súlyából bent a méhben.
Vendég

Sziasztok!
Juci!
Látom jól sikerült az "ikertalálkozó" :D Biztos nagyon édik voltak!
Rebe!
Örülök hogy túl vagytok a költözésen,a többi mehet apránként!Én nem használatam pólyát!Anyukámnak sem tetszett,de mondtam neki hogy 30 fokban nyáron majd én is bepólyázom Őt :D Nekem a pécsi PICben is azt mondták pólyázzák be azt aki kitalálta :D Szerintem a babáknak sem lehet kényelmes.
Lanyané!
Szuperül nézel ki :D
Tonti!
Gratula a fogacskához!! :D :D
Banika!
Nagyon aranyosak :D Nálunk is eltelt néhány hét mire rájöttünk hogy nem olyan könnyű eltenni láb alól egy gyereket :D :D A férjem első alkalommal úgy tartotta a Nórát,hogy izomláza lett a 2kgos gyerektől :D A légzésfigyelő nálunk is elég sokszor besípolt,de soha nem volt gond szerencsére(persze én több agyvérzést és infarktust kihordtam lábon :wink: )Aztán állítottam rajta.
Ha lehet csatlakoznék a talihoz júliusban 8)

bognartundi0727

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/d ... TxVrj0t0Za

Ikertalin készült a lányok nagytesója bohóckodott Dorkának

jucicuki

Juci!
Nagyon édin kacag Dorci :D :D

Dobok pár képet 8) Kép Kép Kép

bognartundi0727

Tünci, nagyon édesek!
És milyen nőcik már most, hát lesz elég bajunk azt hiszem :wink:

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok,

Ezer eve nem jartam erre..... dolgoztam, meg anyos jart nalunk latogatoban. Jo messze lakik, igy nemsokat latjuk.

Lanyane pocakod jooooo nagy!!! Mikor kezdett ugy 'igazan' beindulni? Nekem a 17.heten meg eleg lajtos, bar szerintem azert nagy.... legalabbis ahoz kepest ami volt...:D

Tonci...:( gaz a csajszi nagyon, hogy nem szolt idoben! Nehez nalatok segitseget talalni? Milyen gyakran mentek haza, vagy szuleid tudnak menni latogatni/segiteni idonkent? Gratula Ana fogacskajahoz is!!!!

JUci a babak imadnivalok :D

Tunci a tiedid meg kesz csajszik mar! Szeretnek egyforman oltozni? Mennyire tudtatok oket az elejen megkulonboztetni? En mar kigondoltam, hogy kotok a labikojukra szalagot:)

Banika, hajra a fiuknak a noveshez!!!!!! Es persze le a kalappal az elso furdetes elott!!! Nem lehetett egyszeru.....

dragonfly

Nagyon jók a képek, babák, és pocakok is! :D

Én éppen túlélek egy szép kis mellgyulladást, 39,7 fokos lázzal megspékelve (soha életemben nem volt lázam, Tomi is örökölte ezt tőlem).
Azért tegnap elmentünk sétálni (akkor még csak 38 fokos voltam), babkocsi cuccokkal, kölkökkel le-fel a 3.-ról gyalog, mert aliftbe nem férünk be :shock: És utána szépen ronggyá áztunk, elkapott a vihar, esővédő persze, nem volt :oops:
Kép
Kép

Kép
babyteve2

Hali :D

Mi épphogy beférünk a liftbe, de néha elhagyja a számat egy irum-burgum közben :?

80cm széles a lift kocsi meg 78 + szűk folyosók. De nem bírnám gyalog a 9-ről!!

Akinek már idősebbek a babái: Ti mikor kezdtétek átaludni az éjszakát? Hagytátok, hogy maguktól egyszercsak, vagy valami szoktatásféle is volt?
Mindjárt 5 hónaposak a lányok és nagyra értékelném már a hajlandóságot a szunyára :?

Kép
Kép
labasv

Kép Lili

Kép Jázmin

Kép Ismerkedés :D

Kép
Kép
labasv

Jaj, nagyon edik vagytok!!! Babyteve, te meg milyen csini!!!! 1 honappal szules utan! Gratula! Az elazasert nem irigyellek.....:( olyan nehez most kiszamolni, hogy mikor is jon egy gyors nyari zuhi....

Melledre mit teszel?

dragonfly

Háááát, a párom cipelte egyedül felfelé egy emeletet, de mondtam neki, hogy még szükségem van rá, ne szakadjon má' meg :lol: (Tomival 10.-en laktunk, jópárszor rossz volt a lift...persze, mire hazaértünk..ha tudom, el sem indulok, de így :twisted: de az csak egy kölök volt :D ) Tegnap pont jött egy 4 tagú család, kedvesen kiröhögtek minket. Kérdezték, hogy nem jó a lift? mondtam, hogy de igen, csak nem férünk be...erre röhögtek... :twisted: :twisted:

Wow, micsoda mosolyok! :D

Kép
babyteve2

Meggymagos zsákkal melegítem, meg forró vízzel zuhiztatom...Sok ivás, meg pihenés kéne, de a sok szopi, meg a fejés segít igazán, a kettő meg szvsz kizárja egymást...(Reggel Gergő 2 órát volt cicin folyamatosan, Mira meg egyet...édesek voltak, ahogy kiesett a bimbó a szájukból, felébresztettek...remélem, meggyógyítottak....most megy az alvás ezerrel, de lassan kelteni kell őket, mert jöhet a következő gyógykezelés :D ) Talán ma már vége lesz, ált. 3 napig tart. (Bár, tegnap délelőtt is jobban voltam, aztán estére übereltem a tegnapelőttöt...)

Kép
babyteve2

Babyteve, hihetetlen csini vagy!

Labasv!

Édesek a lányok! Nálunk csak úgy kialakult, nem keltettem őket enni egy idő után és maguktól meg szépen elhagyták a kajcsit, aztán aludtak reggelig. :lol:

jucicuki

Én sem keltem őket, de a hölgyek zabagépek :D

Kép
Kép
labasv

Túléltük a katéteres vizeletfeltöltést,de állítólag nem olyan egyszerű a dolog.2 hét múlva izotópos vizsgálat,ami befekvéssel jár.Hurrá!Kórház újra!Bercus csütörtököin jöhet haza,mert akkor jár le az antibiotikum kúrája.Vmi fertőzést kapott.Vajon mitől?

Babyteve
Nagyon jól nézel ki.Nekem akkora a hasam,mintha egy még bent maradt volna.

Tünci
Cukik a lányok nagyon.
Vendég

Sziasztok!
Juci!
Hát az biztos hogy elég bajunk lesz,mint két lányos anyukák :wink: Apák készíthetik a puskákat :D :D
Babyteve!
Nem semmi,milyen jól nézel ki!!!
Dragonfly!
Nálunk a csajok nem egyformák,bár a képek megtévesztőek,mert ott sokkal jobban hasonlítanak mint az életben.Ha nem egyforma ruhában lennének több gyerek között,megkockáztatom hogy sokan még azt sem szúrnák ki hogy testvérek :) Egyébként én azt mondtam mielőtt megszülettek hogy megírom a talpukat filccel :D :D Amíg kisebbek voltak szinte nem is volt egyforma ruhájuk,de mostanában mindig az kell ami a másikon is van :roll:
Banika!
Sajnálom a kórházat,remélem ezen is hamar túl lesztek!!Csütörtök mindjárt itt van :arrow: :arrow: :arrow: :D

bognartundi0727

babyteve gyönyörűek vagytok mind a hárman :D és bombázó vagy :D
labasv imádom a kis huncut leánkáidat mindíg olyan édin vigyorkáznak :D
banika kitartás bercusnak meg sok sok sok energit küldünk a csajokkal a pociban :wink: meg marcinak is :wink:

lanyané

Csajok
Mennyit híznak az ilyen kicsi kölkök,mint az enyém?Mert nekünk nem kell vmi óriási súlygyarapodással dicsekednünk amióta hazajöttünk.Ha csak cicizik,akkor is végigalussza a 3 órát és nem ébred korábban,hogy éhes.Ma kölcsönöztünk egy mérleget,mert a dokinéni kérte,hogy legyen itthon,így minden héten eljön hozzánk és nem kell nekünk menni a rendelőbe.Tök rendi tőle.Viszont én kétségbe estem kicsit,mert a Marcus csak 40-et hízott.Bár amióta tejcsi van,azóta eszik,kakil.A kórházban meg brutál adaggal tömték.Cici után adtam neki egy kis tápcsit is ma.Nem tudom már mi a jó.
Vendég

Banika!
Tényleg nagyon normális a doktor nénitek.A mi dokink először a 3 hós oltáson látta a lányokat (persze azóta dokit váltottunk)Nálam a lányok amikor hazajöttünk a kórházból kb.:250-300 grammot híztak hetente.Én úgy csináltam hogy minden etetést mértem és írtam,hogy mennyi anyatejet ettek melyik mellemből és ha kellett mennyi tápszert kaptak mellé+ki hányszor kakilt.Ha 3 óránként eszik szerintem az bőven elég,de az ilyen picurok nagyon aluszékonyak és sokszor én a lányokat szinte álmukban "tömtem" meg,mert csak aludtak volna!Meg van hogy mennyit "kell" ennie a babának,a súlya alapján kell kiszámolni,mindjárt elküldöm a képletet.

bognartundi0727

A baba súlya x 1,5 :10 Ez a napi tejmennyiség amit meg kell enniük (papír szerint),ezt kell elosztani annyiszor ahányszor esznek,így jön ki,hogy egy evésre mennyit kell enniük.Gondolom Marci 8szor eszik még.Nekünk amikor hazaengedtek minket rá volt írva a zárójelentésre hogy mennyi az adagjuk.Az elején sokszor bealudtak és alig akartak enni,de én megmondom őszintén nem nagyon hagytam és inkább felcsiklandoztam őket,hogy egyék meg az adagjukat.Marci most hány kilós?

bognartundi0727

Tünci
Köszi az infot.A zárónkon 45ml az adagja.azt be is vágja általában tápszerből.Megcsinálok 140 ml-t,az 3 kaja ha tápot eszik.A cicivel az a gond,hogy nekilódul,bezabál és beájul.Viszont 3 óránként magától ébred,hogy éhes,nem kell ébresztenem.Kivéve a tegnapot,mert az ordítástól kiütötte magát.2 óránként ettünk,mert azt mondták kell neki a folyadék a katéterezés miatt.Este pisilt először.Kb 1,5 decit a fürdőlepedőre.
Vendég

Jó reggelt!
Banika!
Szegény kis Drága!!!Biztos nem volt kellemes napja tegnap :cry: gondolom Nektek sem! :cry: Ha ilyen szépen eszik akkor nincs miért aggódnod majd hízik!! :) Szerintem az nem baj ha anyatejből többet eszik,mert az könnyebben emészthető meg ezek a kis csöppök is tudják mi a jó nekik :) Ha esetleg nagyon megterheli a pocakját akkor meg úgyis kijön.Mindig megnézem milyen édesen alszik a kis "gombóc" :D :D

bognartundi0727

Jo reggelt!

Lanyane: valami szuperul nezel ki es az a kep a viraggal nagyon tetszik! Milyen szep viragosert! En is akarok! :D Milyen jo lesz majd amikor a lanyok fukosnak majd ott! :D

Rebe: csaladi hazat nagyon irigylem Toletek! :wink: Polyat mi nem hasznaltunk, mondjuk nagyon meleg volt itt.

Banika: Gyerkocok szuper edesek! En arra hogy mennyit kell hizniuk mar nem emlekszem. :roll: Azt hiszem az enyemek is 45-ot ettek eleinte.

Tundi: jaj, ezek a lenayok annira gyonyoruek, nagyon tetszik a kis kendojuk! Tul kell elni ezt az elso evet aztan ugy latom karpotol az elet! :D Mindjart szulinap! :D :D :D Lanyok varjak mar?

Dragonfly: jo hogy jelentkeztel, hogy vagy? Mikor mesz uh-ra? Kivancsi vagyok fiuk vagy csajszik vannak odabent! :D

Bebiteve: bombano! :D Nagyon jol nezel ki, babak meg edesek! :D

folyt. kov. amikor Anna abbahagyja a nyuszitest :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Annyira édesek a babák :D

Lili tud oldalra is fordulni, vagy oldalról hasra. Összekötni ezeket még nem tudja :lol:

Ma reggel mikor énekeltem neki, elkezdett egy idő után ő is hangokat kiadni, mintha ő is énekelne :lol: Majd megzabáltam :lol:

Jámzint mag éjszaka ott találtam az ágyban nézelődve és vigyorogva. Már sötétben is megismer :D És két kézzel nyúl a tárgyakért, bár még mindkettőnél a pelus a sláger.

Kíváncsi vagyok fejlődésneurológián mivel akarnak majd "ijesztgetni"...

Kép
Kép
labasv

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: