A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Lányok, ha valakit érdekel a bölcsőhalál-megelőzési program (amin Silkáék is voltak): most beszéltem velük, nem kell bejelentkezni, csak oda kell menni, most kedden (21-én) is lesz 16.00-tól a Madarász utcai Kórházban (I. em. 209). Az ára annyi, amennyit Silka is írt: fejenként 2000,- forint.

Kép
Kép
irina

Na még egy, ha valaki közülünk blogger lenne (tervezi, hogy lesz), még nyerhet is: http://kismama.blog.nlcafe.hu/

Kitartást a melegben!!! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Micsoda Hírek!!

MARICA, VADVIRÁG!
GRATULÁLOK A LÁNYOKHOZ! GYÖNYÖRŰEK! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK MINDANNYIATOKNAK!

Silka!
Mi is ma voltunk dokinál. Mi 11.15-re.

Pöttyel minden rendben. MEGFORDULT!!!!!!!!!!! Szerintem vasárnap. Legalábbis aznap nagyon érdekes dolgokat érzékeltem a pocimban. :D Annyira boldog vagyok, hogy ha minden jól megy, akkor szülhetek természetes módon.
A doki megint a kukiját fotózta le. Gyakorlatilag csak kuki - képünk van :lol:
Méretek:
BPD: 91,8
AC: 303
FL: 67,1
Súly: 2500g

Összesítve egy héttel nagyobb, mint a számolt kor. A doktor bácsi azt mondta nagyon szépen fejlődik. Méhlepény normális. Méhszáj zárt, de rövidült. A doki szerint nincs jele, hogy a kíírtnál korábban szüljek. 28-án lesz a kórházban az első nst.

Ami rossz hír, hogy a nagynénikém sajnos elhunyt. De jobb neki így szerintem. A végén már nagyon sokat szenvedett. :cry:

Úgy néz ki, tényleg ez a világ rendje: Van aki távozik, van, aki érkezik...

Vigyázzatok magatokra!
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok összeraktam a korházi csomag nagy részét. Már csak pár dolog hiányzik, hogy kész legyen :lol: :lol: Hát, tényleg nagyon nagy csomag. Mire mindent összeszedek majd 2 táska tele lesz. Nyaralni nem utazok ennyi cuccal :lol: :lol:

Zsuzsi Én hűsölnék, de hol az árnyék? :lol:

Irina Köszönöm, hogy szóltál. Mi valószínű elmegyünk a párommal.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ildikó Részvétem :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hello Lányok,

L.Móni és Gremese, köszi az ötleteket, azt hiszem jövő héten ellátogatok egy gyógyszertárba és rákérdezek erre a homeos izére, addig meg beolajozom magam. Narancsos illóolaj mehet vajon? :lol: Azt nagyon szeretem!!!! Meg van még télről fahéjas meg mézeskalácsos is :lol: :lol:

Irina, és képzeld el, hogy ezekhez a méretekhez az én magasságom 161 cm. (Bár csípőben nincs hiány :oops: )

Lányok, tényleg érdemes elmenni erre a madarászos oktatásra, akinek van légzésfigyelője. Bemutatják, hogy mi a teendő (ami szerintem sokkal könnyebben fogható, mint a készülékhez mellékelt instrukció) és adnak jótanácsokat is.

Sense, tök jó, hogy irányba fordult a kis drága. Ja, egyébként én is puncis képet kaptam tőle :lol:
Ja, NST-re mindenképpen jelentkezz be, már bevezették ezt az időpontos rendszert, mert iszonyat káosz szokott lenni. Mikor én is 6 órát voltam a kórházban, állítólag egy kismami betelefonált az EÜ Minisztériumba és panaszt tett. Te szoktál a kórházi rendelésre menni? Nekem jövő héten 9 és 12 között kell mennem streppto levétel miatt, de ötletem sincs, mikor érdemes odamenni. Van tapasztalatod, hogy mikor vannak kevesebben?

silka
silka

Sense, őszinte részvétem a nagynénéd miatt!

Kép
Kép
irina

Silka, hát, nem semmi a babócád (méretileg), de ugye nem izgulsz!? :wink: Nem mellesleg most olvastam a Gaskinnál ("Útmutató szüléshez"), hogy szerinte nincs olyan, hogy téraránytalanság, mert MINDEN BABA meg tud születni (csak régen lehetett róla szó, amikor a nők medencéje ilyen-olyan okok miatt, pl. paralízis, eltorzult). Merthogy a medence mérete nem állandó, hanem képes változni, tehát a mérete a mozgásunktól és a pozíciótól függ (ezért is fontos pl., hogyha nem muszáj, ne hanyattfekve toljuk ki a babát -- én nagyon fogok azért harcolni, hogy ne így legyen!).

Megpróbálunk mi is elmenni kedden a légzésfigyelős oktatásra, remélem, összejön.

Kép
Kép
irina

Lányok, veletek nem szokott ilyen előfordulni mostanában?
Mindjárt leírom a mai napomat: reggel elmentem bevásárolni, hazajöttem, mondom ma már nem főzök, fáradt vagyok. Erre 5 perc múlva nekifogtam főzni. Utána elmentem apukáért, megetettem, útnak indítottam és ledőltem aludni. Mikor felkeltem, mondom nem csinálok ma már semmit, majd holnap. Rá 5 percre felsöpörtem, felmostam, elmosogattam, most meg még a ruhákkal szemezgetek. És ez napok óta így megy. 5 percenként változik a kedély és fáradság állapotom.

Szerintetek ez normális??? Vagy én vagyok nem normális???

Kép
Kép
timi26

Gremese: azt írtad, hogy "leső NST" az első helyett :lol: :lol: jól hangzik

Én NST előtt egy sport szeletet ettem, az bevállt, felébredt rá, és mozgott. Egyszer olvastam vhol, hogy csoki evésre felébred.
Úgy tűnik anyja lánya lesz, és nagyon szeretem a csokit :?

Nálunk akinek nem akar felébredni, annak adnak egy csipogó gumielefántot, és azt kell nyomogatni a has mellett. :D Elég viccesen néz ki, meg hülyén is hangzik, amikor megyünk el az NST vizsgáló előtt, és nagy csipogásokat lehet kihallani :lol:

Kép
bfagi

Csipogó gumielefánt? Hát ez jó. :D :D Feldobja a hangulatot. A Sotén néma csendben ül 4-5 anyuka és csak a gép hangját hallani. Ha valaki ott csipogtatna biztos nem lehetne mosolygás nélkül megállni. :lol:

Igen, ezt a csokis dolgot én is halottam.Csak nem hiszm hogy a doki jó szemmel nézné ha a 180grammos diéta melett a bűnök bűnét elkövetve csokit majszolgatnék. Valami kevésbé szénhidrátbomba ötlet?

Timi! Most öszintén.Ki hiányzik Apa vagy az autó? :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Timi26 Ezt nevezik fészekrakó ösztönnek :lol: Szeretnél mindent rendbe tenni még Viktorka születése előtt :lol: Lehet, hogy mégse csap be a megérzésed és hamarosan szülni fogsz.[/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!!

Sense, fogadd oszinte reszvetem! :(

Hat, nekem ma eleg izgulos napom volt!! Ugye, mint irtam, aug. 29-re kituztek a csaszar idopontjat, de mar kb. 3 hete nagyon sokat kemenyedik a pocakom, naponta legalabb 20-szor. Hat, ma a kemenyedes melle meg kisebb fajasok is jottek! :shock: A varosban voltunk, ugyhogy ugy dontottem, hogy amint hazaerunk veszek egy furdot, manikurt, pedikurt vegzek, es ujra lecsekkolom, hogy minden megvan-e a korhazi csomagban... :) Igy is tettem, most a pocakom kicsit jobb. Nagyon szeretnem ha a bebike kivarna a megbeszelt idopontot! Minden olyan szepen el van tervezve!! :lol: :lol:
Vendég

Sense: részvétem! :(

Nyerkit: hát őszintén megmondom mostanában az autó többet volt alattam, mint apa... :oops:

I.móni: fészekrakó ösztön...hát lehet, ezen még nem is gondolkodtam!

Niki: ne izgulj, valószínű a te szervezeted is elkezdett felkészülni a szülésre, ami jó jel. Nálam már hetek óta kiborítóak a tünetek, úgyhogy lehet nálad is hasonló lesz...vagy nem. Mindenesetre pihenj, amennyit tudsz!

Ez a gumielefánt tényleg jó!!! :D :D :D Még nem is hallottam!!!

Kép
Kép
timi26

Sense! Részvétem! :cry:

Kórházi cucc: nekem is egy bőrönd és egy nagy szatyor… :shock:

Nem arról volt szó, hogy ma már hűvösebb lesz??? Én már akarom a hűvöset!!! Vasalni kéne, de ilyen melegben, dagadó lábbal nem visz rá a lélek. :roll:

Timi26! Nekem ismerős, én is ugyanezt szoktam… mindig kell valamit ténykednem, pedig már érzem, hogy hulla fáradt vagyok, főleg a lábaim bírják nehezen… a súlyomat… :oops:
+15-nél járok, ti? :(

NST: én még nem tudom, hogy mikor megyek, de bármilyen édesség tuti, hogy jó. Én megfigyeltem, hogy ezekre mindig elkezd mocorogni. (Sajna diétás ötletem nincsen.)
De nálunk mintha valami játékot zörgetnének. Még csak a hangját hallottam, majd kiderül, hogy vajon mi lehet az… :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Niki
Azért inkább pihengess, ha jelez a szervezet! A házi-welness programos jó ötlet volt :D

Nyerkit
Szinte az összes diétás csokit kipróbálva a sima Milka isteni és egy táblában 40 CH van, ami ezt jelenti, hogy akár egy fél táblával is kipótolhatod az ebédet, ha mondjuk főzeléket eszel. NST-re is biztos jó.... :) Finom még a Canderel kiscsokija (crisp) is.
Egyébként a Gastroyale szénhidrát-szegény menüjéből rendeltem a héten (a Foodexpressz szerintem nagyságrendekkel finomabb és gusztább), de ez a kaja is egész tűrhető volt. Minden ételnél külön fel van tüntetve a CH. Nem tudom, a gyorsétterem bejön-e Neked, de a Norbi Gyorsétteremben (most a tulajokat hagyjuk...) is pontosan ismerik a CH-tartalmat, egy csirkeburger pl. 10 CH, tehát ebédre akár 5-öt is be lehetne nyomni! :lol:

Sense
Ha Te írod, talán tényleg jobb így...Idős emberek szenvedését is nehéz végigélni-végignézni.

És gratu a megforduláshoz!

Silka, Irina
Köszi a Madarászos infót, én mindenképp szeretnék végignézni egy ilyen tanfolyamot, mert a tesómtól megörököltük a légzésfigyelőt.

Kép
granda

Sziasztok.

Na, megjöttem a 4d-s uh-ról.
Egész nap paráztam, éreztem, h nem kellene elmennem. :cry: :cry: :cry: :cry:

első döbbenet, faros. 32 hetesen befordult az uh napján, utána én éreztem, h mintha vissza, de aztán mégse.... Szval azt hittem, h fejvégű. :!:
Második döbbenet: bevan ékelődve, szval az, h befordul kb. esélytelen. :roll:
Harmadik és egyben mellbevágás. 31 :!: :!: hetesek a méretei. a 32. hetes méretekhez képest semmit nem nőtt,sőt..eszerint összement??
Mert 32 hetesen azt mondta a doki, h ok a mérete. Most ahhoz képest a feje 3 mm-t nőtt, a lába 4mm-t. Nagyon kevés.
A lepény meszedesik.
:shock: És a ráadás, úgy feküdt, h semmit nem lehett látni, így kép sincs. Mérni is alig lehetett. A mérete 1800-2000 g. ( 3 mérés, 3 eredmény.) :cry: :cry: :cry:

Szval kivagyok...

Kép
Kép
h@jni

Hajni
Tudom, hogy a vidám és egészséges várandósságban néha adódnak problémák és megértem, hogy most el lehetsz keseredve. De talán holnap már a pozitív oldalát fogod nézni: azt, hogy sajnos lehetne ettől rosszabb is a helyzetetek. Azt már sokan írták, hogy az Uh bcslésnél sok a tévedés, ez talán vigasz lehet. A faros fekvés max. a császár esélyeit növeli. A lényeg, hogy egészséges!

Kép
granda

Hajni: pontosan mekkorák azok a méretek???

Egyébként mi is úgy kezdtük, hogy először 2 héttel volt nagyobb a koránál, aztán már csak 1 héttel, tegnap meg azt mondták, hogy épphogy megfelel a korának. Én ebben már nem hiszek, majd, csak ha megszületik.
Ha pedig nagyon aggódsz, akkor próbálj meg a dokidnál egy sima UH-t elintézni, hátha megnyugtat.

Kép
Kép
timi26

Bpd:
82.3, 79.1, 81.3 ( 32+5)
Hc:
301.1, -, 301.1 (31+2)
Ac:
260.8,277.4, - (31+0)
FL:
65.9, -, - ( 33+6)

Eszerint a becs súly: 1843 g. ( az egyikre 1789, a másikra 1998g-ot hozott ki, ebből átlagolt ennyit)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, igazuk van a többieknek: rengeteget csalhatnak az uh-k, a 4D-s is (Te is írtad: 3 különböző méret 3 mérésre..., és hogy "mérni is alig lehetett"... ezekután nem csodálnám, ha a méretek nem lennének elszámítva...). Bennem a héten tudatosult, ahogy látom a megszületett babákat (pl. Vadvirág kislányait), pontosabban a méretüket, hogy bizony a csontokból történő súlybecslés nagyon elmászhat. Vadvirág pl. gyönyörű méretű ikreket szült, de a méretek alapján lehettek volna fél kilóval nagyobbak is (ugyanis amikor pár hete megírta az ikrek méreteit, azok igencsak hasonlóak voltak a mi babánk méretéhez, akit óriásinak mondanak). Erre inkább hosszú kislányok lettek, mint óriásiak (persze, ismétlem, ikrek esetében a méretük csodálatos). Vagyis a nagyobb fej- és csonthosszok még nem garantálnak se nagyobb, se kisebb súlyt (engem speciel ez amiatt nyugtat meg, hogy lehet, a mi kis pockunk nem óriási lesz, csak igen-igen hosszú).
Milyen a dokid? Van, aki elvállalja a hüvelyi faros szülést, lehet, hogy ő is, nem?
NE AGGÓDJ ÉS NAGYON DRUKKOLUNK NEKED!

Kép
Kép
irina

Azért kíváncsi lennék mit mond a saját dokid. Azt mondtad elég rosszul fekszik, nem lehet, hogy elmérték? Pár mm is nagyon sokat számít!

Kép
Kép
timi26

Irina: egyre gondoltunk!!!

Kép
Kép
timi26

De most nézem a 32 hetes uh-s papírt, azon bpd: 78 mm van, a kiskönyvemben meg bpd: 88 mm. :shock: :shock: Most akkor mivan???

Kép
Kép
h@jni

Igen, szegény nő leizzadt, mert nagyon rosszul feküdt, mondta is, h alig tudja mérni, meg h a faros babákat nehéz.

Saját dokimhoz 27-én megyek, de sztem felhívom, csak szerdáig nem érem el. :cry:

Ha faros vszinű császár lesz. De erről nem beszéltünk, mert ugye 32 hetesen befordult.

Amugy nagy méret:
Marcit is 4860 g-ra saccolták 3250 lett. :evil:

Kép
Kép
h@jni

Aszta, Hajni, az volt aztán Marcinál az elmérés! (Én is mondtam itthon, hogy röhögnék, Ádi megszületik szolid 3200 gr-mal...). Az elírásokat meg nem is kommentálom... (Egy gyors saját példa: az utolsó uh-n először 97 mm-nek, majd 93-nak tűnt Ádám feje -- nem mindegy... én aztán nem fogom abszolutizálni az ultrahangot ezek után, az tuti -- de persze hat az emberre a dolog...)
És tényleg vannak dokik, akik levezetnek faros szülést no problem!
Szóval fel a fejjel!!! :D

Kép
Kép
irina

Hajni! Nyugi, szerintem se lehet ezekre a méretekre adni! De az mitől lehet, hogy meszesedik a lepény??? :roll: Az nem túlhordásnál szokott előfordulni. Majd a dokid biztosan többet tud mondani. De biztosan minden rendben lesz :!:

Regina
KépKép
mazsola7

Hajni: akkor valószínűleg nem csak elmérték, de még rosszul is írták be! Szerintem keresd meg a dokidat, ő biztosan megnézi és akkor okosabb leszel!

Irina: én azért faros babánál megfontolnám a császárt! Sokkal nehezebb és több a komplikáció lehetősége. Lehet, hogy van doki aki bevállalja, de én magam nem biztos, hogy bevállalnám, hiszen itt a szenvedő alanyok a baba és a mama!

Kép
Kép
timi26

Igaz, Timi, faros babánál meggondolandó a dolog, nem vagyunk egyformák, van, aki tart tőle, teljesen megértem (hirtelen én sem tudom megmondani, mi mellett döntenék). Sok orvos nem csinálja viszont akkor sem meg hüvelyi úton, ha kérik rá, és amúgy minden oké, mert a csaszi mindig jó egérutat jelent (vannak erről cikkek a neten, csak azért merem leírni, egy babanetes topik is egy ilyennel indul. l. Szülés > Farfekvés).
Engem csak az lepett meg, amikor különböző ismerőseimtől hallottam, hogy az egyik esetében faros babánál fel sem merült, hogy nem csaszi, míg a másiknál fel sem merült, hogy akkor csaszi...

Kép
Kép
irina

Na Gyerekek!

Erre mondták nekem a terhesgondozáson, hogy már szinte minden sarkon van 4D-s UH, de nem mindenhol van jó szakember!

Hajni! Ne aggódj! Nincs semmi baj, pláne nem megy össze egy baba! Ez is azt támasztja alá, hogy ezek a mérések megbízhatatlanok! Az a tuti, amit a saját dokid mond/mér.

Apával a sima és 4D-s UH-ok után is mindig azt tárgyaltuk, hogy most bejjebb, vagy kijjebb tette a keresztet...

Nekünk szerencsénk van, mert növekvő tendenciát mutatnak az értékek, és a súlybecslés, de pl. az egyik 4D-s UH után másnap volt a sima dokim UH-ja. A 4D-sen a súlybecslés: 1714 g, a simán: 1660 g. Összement volna egy nap alatt? FRÁSZT! Itt miliméterekkel sz.rakodnak, és tessék.

És Irinának igaza van, kerek szemekkel mondtam Apának, hogy Vadvirág méretei alapján az ő pocakjában két Zsófi van!? :shock: Az durva lenne! És tessék, vékony hosszú kislányok lettek.

Ne parázz, nincs semmi baj, baba egészséges, szerintem még megfordulhat, csak kérdezd meg dokidat erről a beékelődésről, és egyáltalán, csikarj ki belőle egy UH-t, hogy megnyugodj!

A méhlepény is jelzi, hogy közeleg a szülés....

És még valami! Az egyik topikban arról olvastam, hogy egy anyuka vízfejű babát várt (kislányt!). Ez sokszor az élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség. Azt mondták, a 16. életévét talán megéri, de addig is műtétek sora vár rá, és sosem lesz teljes az élete. Mindezt az UH-ok alapján.

Majd hüvelyi úton egy makk egészséges kislánynak adott életet!

Erről ennyit...... Nincs semmi baj! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: persze, én is tiszteletben tartom mások véleményét. Nálam Rebekánál fel sem merült a sima szülés, mert első baba volt. Másodiknál ha az első sima volt lehet hogy más a vélemény.
De az anyósom pl. a harmadikat szülte farosan, azt mondta, nagyon sokat szenvedett, örült volna ha csaszizzák, pedig pici baba volt.
De ezt Hajniéknál is a doki meg ő döntik el.

Kép
Kép
timi26

Sense! Gratulálok a beforduláshoz! :D
Részvétem! :( Én ezt már megtapasztaltam, hogy az élet ad, és szinte ugyanakkor el is vesz. Ez valami törvényszerűség....

Timi26! Te már marhára rakod azt a fészket! Csak nehogy bevidd a buxust a kertből, és tényleg nekiállj fészket rakni. :roll: :lol:

NIki! Szerintem Baba sem akar még kibújni, csak jelez a szervezeted, hogy közeledik a terminus vége. :wink:

Mazsola! Mai mérés alapján + 14 kg! :twisted: És szokásomhoz híven: két napja hajtom ki a vizet, és inkább folyékonyat eszek, hogy kevesebbet mutasson a mérleg. Sikerült is, 4 hét alatt 1,4 kg. :wink: Nem is tette szóvá! :D
De ma egész nap zabáltam!!!!!!! :shock: :twisted:

Nyerkit! Nem tudom mennyi CH van benne, vagy cukisok fogyaszthatják-e, de szerintem a szőlőcukor is jó.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Most jön a hidegfront! Érzed?

Kép
Kép
Kép
gremese

Igazatok van csoki ügyben! Nemrég ettem, és Babuka kungfuzik. :D Na, akkor csütörtökön bevetem ezt az NST-n, legalább nem kell b.szogatnom Picikémet. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26, teljesen egyetértünk! ;-)

Gremese: érzem, érzem, hogy jön a front! :-) Végre, mert tegnap már nagyon melegem volt, és a lábaim is hatalmasak.
A szőlőcukor tényleg nagyon hatásos, én nem hittem a szememnek, hogy mennyire! :wink:

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
irina

Hajni Csak ismételni tudom a többieket, a mérések csalhatnak. Nemis keveset. Ráadásul a kicsi nem jó pózba feküdt. Menj el az orvosodhoz, és kérj egy UH-ot. Ha megmondod miért kéred biztos nem fog ellenkezni :D Azonkivül az a lényeg, hogy egészséges, hízni meg majd ráér kint :lol:

Mazsola Én 3-4 kg :oops: :lol: , de ennek is nagyrésze víz. Mondjuk én "tartalékkal" indultam :roll: De hála istennek szülés után kevesebb leszek, mint előtte :lol:

NST-n nekem legutóbb a turó rudi vált be, de előtte a sport szelet is nyerő volt :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Én kerek 20 kilót híztam, hivatalosan csak 17-et, mert nem tudják, hogy az elején fogytam is. Szerencsére a védőnő mindig elfelejt visszalapozni az elejére... :lol:
Engem meg most már nem érdekel, majd valahogy lefogyok, a lényeg, hogy az eredmények jók, és a baba is jól van!

Megyek aludni, jó éjszakát!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Csak gyors leszek de holnap jövök még.

Cukrosoknak ajánlott NST vagy CTG elött Light Colát inni. Az is felrázza a babát.
Én minden csütörtökön járok már és én úgy megyek, hogy először leveszik az aktuális vért a 60 perces cukorhoz és utána megyek CTG-re. Ilyenkor szoktunk kicsit csalni és a vérvétel után lehet egy kicsi csoki. Igaz most csütörtökön a drágám alig akart mozogni pedig megettem egy túrórudit.

Erre mondta a szülésznő, hogy nyugodtan igyak Ligth Volát attól majd fog mozogni eleget.

Na lépek megyek fürcsizni aztán élvezem ezt a jó időt mert végre mozog a levegő és fogok tudni aludni végre.
Egyébként ma összerakta apa a pelenkáző szekrény már csak a toldás kell rá, hogy elég mély legyen. Ja és reggel olyan frissen keletem, hogy rögötn ágyneműt húztam.

Na lépek holnap leszek és majd írok renedesen.

Mindenkinek kellemes éjszakát és aki esetleg elindul szülni egy helyzet jelentést dobjon.

Ja és remélem Milénánál elindulnak a dolgok annyira sajnálom a várakozás miatt.

Jó éjt . :D :D :D :D
20200310173350

Gremese
Írtam korábban, tilos a szőlőcukor! :D
És a dinnyéből, sárgabarackból is kimaradunk idén, talán a szőlő végét elcsípjük...

Kép
granda

Sziasztok!

Hát az éjjelem inkább hagyjuk.... :?
De reggel beszéltem a dokimmal.
Megnyugtatott. Szte az adatok rendben vannak, csak a végén nem lesz nagy hanem 3-3.4 kg. ( nem is kell nekem nagyobb :wink: )
Faros babát nem lehet rendesen mérni, ő sem tud, hát még egy szonográfus. :shock: :? Nagyon kiaakadt, h mit paráztatnak, mikor pont 1 hete szólt nekik, h ezt fejezzék be. ( úgy látszik nem csak engem. :roll: ). Szte a lepényemnek semmi baja, de h megnyugodjak kedd reggel 7-re bejön és csinál nekem uh.t a nagy h-i gépen,meg valami áramlás izét.
Ez a visszamaradt a fejlődésben dolog meg lehetetlen szte,mivel az nem 3 hét alatt alakul és ki fokozatosan, meg min. toxémia kell hozzá. :shock:
Bpd: a 73-93 közötti a normális a 34-5. héten. A 73.as 2 kg lesz a végén a 93-as meg 4kg. Genetika. :oops:

Hát ez van. Hosszú lesz a hétvége az tuti, de legalább megnyugtatott.

Köszi csajok. :)

Kép
Kép
h@jni

Jó reggelt!

Hajni: örülök, hogy megnyugtatott a dokid, mondtam, hogy valami ilyesmiről lehet szó.

Az az áramlás izé az flowmetria, nekem is csináltak a héten, abból ki lehet deríteni, hogy jó-e a baba oxigén-és tápanyagellátottsága, tehát a lepény állapotára lehet következtetni.

Kép
Kép
timi26

Hajni! Na látod! Az a tuti, amit a dokid mond.
Az áramlásnál azt nézik, hogy az artériás keringés (oxigénes vér) megfelelően áramlik-e a köldökzsinórban. Nem tudom, hogy megnézik-e, de mérni szokták az agyban is, és a kis testében is.

Minden oké! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, igen, nem szültem meg az éjszaka, helyette aludtam végre egy jót!!! :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Faros szülés:
hát nem tudom, h az enyém vállal e faros szülést.
Igazából erről még annyira nem beszéltünk, de sztem nem, főleg mivel én sem vagyok nagy darab. :oops: Bár nekem ugye a második szülés, és a jelek szerint nem lesz nagy baba. :roll:
De bevallom én nem szeretnék faros szülést. Utánaolvastam múltkor és hát köszi nem.... :shock:
Inkább vágjon fel, mint baja legyen a gyereknek. :evil:

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Örülök, hogy a dokid megnyugtatott!!! :D Biztos másokat is paráztattak (feleslegesen!), ha a dokid így reagált... Én személy szerint lehet, hogy nem vállalnám be a faros babát sima szüléssel... de ez csak az én véleményem.

Én is jót aludtam éjjel. Sőt! Fél 11-kor még lementem sétálni, mert addigra leapadt a lábamról a víz, és olyan jól esett!!! A kis hüviben! :lol:
Ma már folytattam is a vasalást. Még egy adag lesz, aztán készen vagyok. Illetve jövő héten jön egy barátnőm, aki hoz még ruhákat... :shock: Jaj! Már lehet, hogy egy kicsit sok lesz... :wink:

Kórházba vinnem kell babaruhát, mert sok a szeptemberi kismami (és lehet, hogy a kórházi cucc nem lesz elég nekünk). De hogy mit vigyek??? Fogalmam sincs. Persze ez függ majd attól is, hogy milyen idő lesz. :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Silka!

Én még nem voltam a kórházban, úgyhogy nem tudok tanácsot adni. Majd 28-án megyek nst-re. Ez kedd, akkor benn lesz a doki is. Jó lenne az anesztes főorvosnővel aznapra megbeszélni egy időpontot, hogy ne kelljen 2x menni. Majd kedden felhívom. Na meg a kórházat is időpont miatt. Sztem megőrülnék, ha 6 órát kellene várnom.

Súly: Én +15-nél járok. Sztem elég sok, és látványos is. Persze nagyon boldog vagyok, hogy minden rendben van velem is és Pöttyel is, de ez a súly dolog engem nagyon zavar. Nem tudom, hogy szülés után mennyire lesz erős az akaraterőm, hogy lefoggyak :oops: . De az tuti, hogy nem szeretnék így maradni. És leginkább nem szeretném majd arra fogni, hogy "kell a fölösleg a szoptatáshoz" vagy hogy "ilyenkor még nem szabad fogyókúrázni" vagy hogy "nekem most más feladataim vannak". Ezer ilyen álérvet hallotam már. És vannak kismamák, akik még évek múlva is a szülésre hivatkoznak. Szóval jó lenne, ha én nem ilyen lennék majd.

Hajni!
Örülök, hogy megnyugtatott az orvosod. Az enyém nem vállal faros babákat természetes úton. Úgy tudom, hogy a szakmai protokoll szerint csak nagyon nagyon kevesen vezetnek le így szülést.

Ma én is mosás - vasalást tervezek. Már 2 adag babaruhát kivasaltam,és elraktam. Annyira jó nézegeni őket. Ma a kombidresszek jönnek!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

NAGYON NAGY GRATULA MARICA ÉS VADVIRÁG! TÜNDÉRIEK A LÁNYKÁK!
JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCIT KÍVÁNOK!!!!!

Most még visszaolvasni sincs időm... De ezt nem hagyhattam ki... :D

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

De jó hogy már megint kezdi a babanet!

Lassan otthon lesznek Mmaricáék és Vadvirágék!!!
Már nagyon kíváncsi vagyok a részletekre!!!

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok, Lányok, látom, hétvégén mindenki a fórumtól távol tölti a napját! Remélem, pihentek ezerrel! ;-)

Hajni, teljesen megértelek, hogy a babáért mindent bevállal az ember! Kívánom, hogy csodásan sikerüljön a szülésed! :)

Sense, a +15 szerintem teljesen normális, van, akiről gyakorlatilag az egész eltűnik pár hét alatt (a zöme már a kórházban) -- miért gondolod, hogy Rólad nem? De ha nem is tűnne el, mivel nem akarod elhagyni magad, valószínűleg nem is fogod, mert már nem úgy állsz az egész témához! (Engem pl. az aggaszt, hogy a szoptatás alatt is fel lehet szedni, és mivel amúgy sem a versenysúlyomról indultam, mégha minden el is tűnne, és maradnék a szülés előtti súlyomnál, arra ráhízni sem lenne szép. De minden erőmmel azon leszek, hogy formába lendüljek... ;-)

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Úgy látszik a Babanet szerverei nem bírják a strapát. Tegnap este 7-re értünk haza, órákon keresztül próbáltam bejutni, azután feladtam.... :evil:

Irina! Én is hallottam olyat, hogy a szoptatás alatt is lehet hízni.
Én viszont azon az állásponton vagyok, hogy mérpedig én nem fogok! (Na majd meglátjuk...). Első hónapokban nincs pihenés, alig alszol, pattogni kell a babához - ez is energiával jár. Továbbra is van házimunka, papírokat kell intézni, rohangálni, ha jó az idő sétálni viszed a Picit. Mind-mind energia...
És a szoptatás is rengeteg energiát emészt fel. A Te zsírtartalékaidat, és a nemhiába felhalmozott vizet.

Amitől majd hízni lehet: Mikor már ehet rendes kaját, meghagyja, és anyuci persze megeszi, mert nem dobja ki... Na itt lehet hízni. :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: