A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Judit, köszönöm!És megértlek, ez a ún.túlhordás (mert nem biztos, hogy az-én sem tudom mikor fogantunk) rossz lehet.De 10.ig már csak 1 hét :D Aztán, kitudja, holnap megszülsz!!!Ahogy olvasgatom a mindenféle okos könyveket, nincs annyira egyértelmű előjele ennek a szűlésnek.Van akinek nyákdugó már 2 héttel azelőtt távozik, van akinek szűléskor, van akinek magzatvíz, van akinek fájás...Ha valaki, te tapasztalt vagy, de így is gondolom mindegyik más volt!!Tessék csak jönni és kibeszélni az érzéseket!Már azt látom, hogy egyre jobban mindannyiunknak ez esik jól!!

Sensi, nagyon várjuk már azokat az igazi Sensis beszámolókat.Fő, hogy túl vagy rajta!!!Nekünk is egy darabig a Lilla volt a no1, de aztán úgy gondoltuk, hogy a Vigh családnévhez a Johanna jobban illik!De az Ördög Lilla nagyon szuper!!!

Anikó, Matyi nagyon édes!!nagyon jó fotók!!

Csuri,hajrá!!!

Jaj, Ditta, akkor te sokat nem fogsz aludni ma!!izgulhatsz rendesen!!!

Képzeljétek, tegnap volt előszőr olyan igazi rendes fájásom, és én úgy meglepődtem, hogy nem ismertem magamra.Csak ültem az ágyon és a szavam is fennakadt.Mert arra kész vagyok mindig, hogy holnap talán szűlünk, de hogy most és ma..na ebbe még nem gondoltam bele igazán.Nagyon bamba képet vághattam, mert szegény férjem, csak úgy szórakozott rajtam.Végülis nem szűltünk, ma meg végképp nem szeretnék, mert külföldön éjszakázik a drágám.

Dalmi, nálam pont fordítva működik.Minél nagyobb annál bújósabb vagyok :D

Szép vasárnap estét mindenkinek!!!
sclara

Ha ha Judit, én mostanában a Rum Coccos csokigolyókat tömöm magamba..szünet nélkül... :( :( Tudtam, hogy nem szabadna vennem, főként nem rögtön 2 tasakkal.Akaraterő pedig sehol, hiába keresem :( :( :(
sclara

Csuri írta:

"11:50-kor megszületett Katalin. 3830g és 56cm. Gyorsan történt minden, és fájt is nagyon, de most minden rendben és nagyon boldogok vagyunk."

beszteri

Hú, ezt nevezem...fél11kor írt Csuri és 11:50-kor Katalin????
Ezt nevezem!!Gratulálok ehhez a hatalmas szépnevű leányzóhoz!!!!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Jó is az a Rum coccos... :roll:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Látod Katinka, van, aki rendszertelen fájásokkal másfél óra alatt megszül, csak nekünk nem megy... :)
Köszönöm szépen a bátorításokat! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Sensi, Csuri gratulálok a babákhoz:)

Nekem délután már annyira fájt a szeméremcsont környéken, hogy úgy érzem képtelenség így létezni 13-áig:( /persze lehet, csak menni nem tudok orvoshoz+ellátni egy 2 éves gyereket:)/

Bea
kumpibogar

CSURI!ÍGY KELL EZT!!PIKK-PAKK!!gratulálok!!!Szóval, szépek a hosszú szűléstörténetek, de ezek a legjobbak amit 2mondatban le lehet írni!!!

Judit, Katinka így lesz ez nálatok is!!!

Beanem biztos az a 13.A 2 éves gyerekek utáni rohanás csak besegít!meg este még ledöntöd apát, na ez egy igazi koktél! :lol:
sclara

Sziasztok csajok!

Akkor íme az én szüléstörténetem:

Október 22-én hajnalban éreztem előszőr két jóslófájást. De ezek viszonylag hamar elmúltak. Így aludtam tovább. Már az előtte lévő 2 hétben többször is rosszul voltam. Párszor fel sem tudtam kelni. Ami Bendi mellett nem ment könnyen. De aranyos volt, odabújt sokszor hozzám.
16-án voltam utoljára a dokimnál, akinek szóltam a rosszullétek miatt. Panangint kellett szednem ezután. Utólag meggondolva feleslegesen, sőt! Előtte végigcsináltam egy kúpkúrát, ami 13-án fejeződött be (mondván, ne legyen semmi folyás…). A dokim nem mondott semmit, csak megkérdezte, hogy írt-e már fel kúpot. Mondtam, hogy igen.
Aztán 22-én, szerda reggel nagyon jól éreztem magam. Párommal elvittük Bendit bölibe, elmentünk kaját vásárolni. Otthonról felhívtam anyut, hogy menjünk el egy kiskabátért, amit eltetettem Matyinak (abban van a hordozós képen). Hozzá kell tennem, hogy anyám nem könnyű eset – a legrövidebb vásárlása is meghaladja a 2 órát. Szóval 10-kor elmentünk a kabátért. Utána bementünk a Rossmannba, ahol vettem melltartóbetétet (úgy látszik, tudat alatt már készülődött Matyi). Ekkor kitalálta anyám, hogy menjünk el egy gyógynövényes boltba, mert ott olcsóbb egy krém. Motyogtam, hogy ok. Ezután csekket adtunk fel nekik. Végül újabb ötlet: menjünk a Tescoba. Ok. Na itt már kezdtem kicsit rogyadozni. Legalább húsz ismerőssel összefutottam. És persze jöttek a fárasztó kérdések: Mikor jön a baba? Én meg illedelmesen válaszolgattam, hogy bármikor. Beletrafáltam rendesen. Kb. 1 órája voltunk a Tescoban (kb. 13 óra felé), eléggé rosszul lettem. Reggeli óta nem ettem. Embert még nem láttatok úgy pizza szeletet enni, mint engem. Aminek ráadásul borzasztó íze volt. De mit várjak a grillpulttól? Ettől valamennyire erőre kaptam. 14 órára végre hazaértem. Gondoltam szusszanok egyet, mielőtt megyünk Bendiért a bölibe. Ekkor közli a párom, hogy még előtte ugorjunk fel anyóshoz, mert vár minket. Ennyit a pihenőről. Anyós után böli.
16 óra körül végre hazaértünk. Mostam, Bendit rendeztem, párom elment edzeni, bevettem a Panangint. Este lefektettem Bendit. Kicsit elbóbiskoltam mellette. 23 óra felé mentem át a szobánkba. 23.30 felé mondom a páromnak, hogy hajnalban volt 2 jóslóm, és azóta egy sem. Ezt nagyon elkiabáltam. 23.45-kor, mint a villámcsapás úgy jött az első fájás, és nagyon erősen. Aztán még egy. Megint egy. Szóltam a páromnak, hogy nézze az órát. 2 és 5 perc között jöttek a fájások. Gondoltam várok, hátha elmúlnak. De nem akartak. ½ 2 körül mondtam, hogy jobban érezném magam, ha a kórházban lennék. Bendi apukáját felhívtam, hogy visszük a gyereket. 2 körül értünk be a kórházba. Átöltöztem, rám tették az NST-t, közben felvették az adataim. Megvizsgáltak, és közölték, hogy csak egy ujjnyira vagyok nyitva. Hát az nem sok. Én kis naiv, azt hittem, hogy most is könnyű és gyors szülésem lesz, mint Bendivel. A fájások végig 2 és 4 perc között jelentkeztek, és mind isznyú erős volt. Itt Tatabányán a vajúdás alatt nem engedik be az apukát. Csak akkor jöhet be, ha már finisben vannak a dolgok. Mivel hidegfront volt, nagyon sok szülés lett egyszerre. Konkrétan itt Tatabányán 36 (!) egy héten.
Szóval megkaptam a beöntést. Miután végeztem, átküldtek egy üres szülőszobába vajúdni. A fájások véletlenül sem gyengültek és nem is ritkultak. Azt hittem, letépem a csempét. Teljesen egyedül hagytak. 4 körül újból át kellett mennem NST-re. Újabb vizsgálat, még mindig csak egy ujjnyi. Itt már kezdtem kicsit elszontyolodni. Iszonyú fáradt is voltam. Vissza tovább vajúdni. Minden fájásnál vagy a lábtartót markolásztam, vagy a falra borultam. Közben végighallgattam két szülést. Itt már fogalmam sem volt, mennyi az idő. Néha leültem az ágy szélére. De egy arra járó szülésznő rám szólt, hogy nem szabad ülni. Csak állni vagy feküdni. És folyamatosan fájtam tovább két percenként. Átkóvályogtam a vizsgálóba. Kérdeztem, hogy kérhetnék-e fájdalomcsillapítást? Nem. Ahhoz nekem szereznem kellett volna egy anesztezest előre. Itt csöppet mérges lettem. Mert se a dokim, se a terhesgondozóban nem mondta senki. Ezután megpróbálták felhívni a dokim. De kiderült, hogy Hévízen van. Amikor ezt közölte velem az ügyeletes doki, éppen fájásom volt. Kiszaladt a számon egy francba. A doki meg elkezdte mondani, hogy ne pánikoljak. Mondom neki, bocsi, de épp fájás volt. Szerettem volna inni. Rettenetesen kiszáradt a szám és torkom. Azt sem szabad. Egy idő után pisilnem kellett. Gondoltam, akkor is fogok inni. Legalább a csapból egy icipicit. Hideg vízzel kicsit átmostam az arcom és bevizeztem a szám. Leülök pisilni. Mikor végeztem, éreztem, hogy nyomnom kéne. Amennyire tudtam kisiettem. Szóltam, hogy nyomnom kéne. Na, rögtön lett kapkodás. Gyorsan átalakították az ágyat, én felmásztam. Előtte szóltam egy szülésznőnek, hogy most már jó lenne behívni apukát is. Szegénykém, kint a váróban az asztalra borulva aludt. Közben engem megvizsgáltak, és közölték, ha nyomnom kell, akkor nyomhatok is. Ekkor beért végre az apuka is. És jöttek a tolófájások. A másodiknál már kint volt a feje. És a harmadikra megszületett Mátyás László, reggel 7.48-kor, 2770 g-mal és 50 cm-mel. A párom nagyon büszke és boldog volt.
Picit kellett csak vágnia a dokinak. És nagyon ügyesen varrt össze. Meg sem éreztem. Én viszont roppant hálás voltam. Minden nap bejött hozzám, és megkérdezte, hogy vagyok/unk. Nagyon jó szakembernek is találtam. Le a kalappal előtte. A fogadott dokim meg bukta a szülés árát. Rá viszont haragszom. Mikor megvizsgáltak, közölték, hogy gombás folyásom van. Neki ezt látnia kellett volna, mikor nála voltam. Élek a gyanúperrel, hogy ez is beindíthatta a szülést. Valamint, ha nem vettem volna be a panangint, akkor gyorsabban tágultam volna. Így viszont szuperül elnyújtotta az egészet.
Szülés után kérdezték, hogy melyik részre szeretnék kerülni? Mondtam, hogy a babával szeretnék lenni. Később jöttek, hogy Matyi fázós, ezért inkubátorban melegen tartják. Így nem a rooming in részre kerültem. De szerencsére jó szobatársaim lettek. Matyikát csak másnap, a 8 órai szopikor kaptam meg. Agyon volt teáztatva. Alig lehetett felkelteni. Tejci pedig volt. Fejtem rendesen, hogy beinduljon. Aztán minden szoptatáskor ismétlődött minden. A gyerek totál tea illattal érkezett. Sőt, egyszer szóltak is nekem, hogy éppen előtte bukta vissza. Eléggé mérges voltam. Ezért szerettem volna a babával lenni, hogy ezt elkerüljem. Vasárnap a 8 órai szopi után jött egy csecsemős, hogy Matyi picit besárgult, ezért leviszik a koraszülött osztályra, kékfény kezelésre. Csak délután 2-kor mehettem először szoptatni. De aznap nem sikerült felkeltenem. Le volt ragasztva a pici szemecskéje és szolizott. Valamint infúzión keresztül folyadékot kapott. Szerencsére ide vihettem a lefejt tejcit és azt adták neki. Ekkor már 100 ml-t is le tudtam fejni. Hétfőre jobban lett a mütyür. És gyorsan rá is kapott a cicire. Minden nap 50 g-t hízott. Az értékei is jók lettek. Viszont annyira le volt ragasztva a szemecskéje, hogy két mokesza lett, ami most már egész jól tűnik el. Amikor megláttam, majdnem elbőgtem magam. A lényeg: most már itthon vagyunk, szopi is megy. És a picur Matyi itt szuszog boldogan a kezemben, amíg ezt írom.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Csuri!
Itt is hatalmas gratula! Minden jót kívánok Nektek!

KépKép
dreika

Sziasztok!

Hangolka, Sensi, Csuri hatalmas gratula Nektek!!!

Gyertek mihamarabb és képeket is kérünk, sokat-sokat!!! (ez vonatkozik a többi anyukára is)

Zs, nagyon örülök, hogy ilyen szép élmény lett a szülésed, remélem mindannyiunk hasonlóképp fog visszaemlékezni.

Judit, Katinka mennek a drukkok ezerrel!!!

Én is annyira de annyira sokat eszem... Most pótolom a diétás korszakomat, de néha már annyira sokat eszem, hogy majd kipukkadok, de nem bírom abbahagyni :(

Gátmasszázsolók egy kérdés: van, aki magának csinálja? Nem is érem el kb...Nekem nagyon nehezen megy, kínszenvedés gyakorlatilag az egész, 3-4 percnél tovább nem is bírom, mert fáj (mi lesz, ha baba jön majd...hmm)

Éééés viszket a hasam nagyon, és baromi csúnyán kirepedt a bőr. Vígasztaljon ez mindenkit, aki oly szerencsés hogy nem lett csíkos!!!

Sonny, nagyon csini vagy! Sclara te is!

Pipal

Kép
pipal

Eagleszem, Matyi nagyon aranyos!!!!!
És ez a történet! Hát nem semmi! De nagyon ügyi voltál!!!!

Megjegyzem, nem lehet egy bababarát kórház, ahol agyon teáztatva viszik a babát szopizni.....
:shock:

De a lényeg, hogy már együtt vagytok és ott van veled a gyönyörűséges kisfiad!!!!!!!

Csuri, nem semmi vagy!!!! Gratulálok!!!!!!! Jó egészséget és sok tejcsit!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Irusc
Drukkok mennek! Igaz már lehet meg is van a baba, de még csak most kezdtem el visszaolvasni.

Eagleszem
Mátyás tündéri. Olyan kis pöttömnek tűnik az ülésben. Hány kilóval is született?

Reni
Szerintem én nem a mosolygós kategóriába fogok tartozni, inkább a vicsorgósba. De jól fogom viselni, eldöntöttem.

Ditta
Hú, gondolok majd rád holnap! Oxitocinnal elindítják, vagy hogy lesz?

Hangolka
Hát ez most nem segített, hogy érted hogy lefelé húzó? Ha felül a pocakom csúcsán keményedik és van egy furi feszítő, de nem fájdalmas érzésem, az akkor még nem az, ugye?

Katinka
Hullámzó hangulattal szerintem már nem vagy egyedül és jól teszed, hogy itt kiöntöd magadból, így sokkal jobb lesz utána.

Judit
El ne tűnj!!! Itt a helyed és mi majd tartjuk benned a lelket. Biztos nehéz már neked, de kitartás! Hamarosan itt lesz a te időd is. November 10 pedig egy szép dátum én is azt szemeltem ki.

[color=orange]Csuri
Gratulálok a nem picike lányka születéséhez!!! Várunk a képekkel és
a történettel.[/color]

Sclara
Ne is mond, én is ezerrel tömném magamba a finomságokat. Legszivesebben bőgnék, hogy én most miért is nem ehetek csokit sütivel és esetleg fagyival???

Pipal
Nem kell maszírozni a gátat csak be kell kenni az olajjal. Nekem legalábbis ezt mondta a szülésznő. Majd ő maszírozza, de addig csak kend be. És azzal az olajjal bekenheted a pocakodat is, hogy ne repedjen jobban. Nekem bejött.

Kép
Kép
nati80

Eagleszem, de jó hogy megosztottad a sztoridat!!nem is tünt borzalmasnak!!csak az a része, hogy elvették tőled, azért, hogy teáztassák :evil: Amúgy, ilyenkor lehet ragaszkodni saját felelőségre, hogy mégis roaming-in?

Pipal.Én 2 napja masszírozgatok.Nekem hosszúak a karjaim!Komoly!!De ma nem merem, mert a férjecském nincs itthon és ésn minden ilyen külső beavatkozásról azt hiszem, hogy elősegíti a szűlést.Ma ezt nem akarjuk!!!
sclara

Csuri! Ejha! Ez gyors volt! Gratulálok Katalinhoz! :)

Sonny!
Köszi, jól vagyunk! Sírást még nem hallottam igazán Sziszi szájából! Ha picit megtekeri a puki a pocakot, akkor is épphogy nyafog egyet. Tudom nem marad ez így, de most élvezem! A szopi nehéz. Hiába nyomom a szájába a cicit: natúr v. védővel, tejesen v. anélkül, egyszerűen nem akarja szívni. Ma már 3x ugyan rákapott hosszas unszolásra, de pl.most fél óra után már bealudt és nem érdekli mit akarok! Mint akinek folyton tele a pocija! Pedig ez nem jó, mert nehogy besárguljon! Na nem aggódok, mert ha éhes lesz, muszáj lesz megtanulnia, h. sült galambok nem potyognak az égből! :)

Judit!
Csak óvatosan a dugipiával, mert ha beindul mégis a szülés, a baba nem sírva, hanem dalolva jön világra! :)

Scarla!
A Rum coccos tényleg nagyon finom! :)

Nati!
Önmagában az még nem fájás! Majd ha a csúcstól lefelé az egész hasítva görcsöl. Eltéveszthetetlen!)

KépKép
KépKép
hangolka

Eagleszem
Hát nem semmi a történeted. Én lehet kiakadtam volna, ha velem így bánnak, sőt egyedül hagynak. Az a szomorú, hogy nagyon sok kórház ilyen idehaza. Én azt hiszem nagyon jól döntöttem, hogy kórházat is választottam, persze nálam inkább a doki miatt történt az egész és utána jött az, hogy a kórház is nagyon jó. És nekem még az a furcsa, hogy miért nem engedtek leülni? Én sok könyvben azt olvastam, hogy ha leülünk egyenes háttal egy kicsit előre dőlve az segíti a természetet.

Kép
Kép
nati80

Hangolka
Szóval ha besz..ok annyira fáj és annyira más mint eddig, akkor az lesz az. :lol: :lol: :lol: Akkor még csak szimplán keményedek és ennyi.

Kép
Kép
nati80

Csuri
Tényleg nem semmi, hogy mikor elkezdtem most visszaolvasni azzal indultál, hogy reggel óta vannak rendszertelen fájásaid és mire az olvasás végére érek már ott is volt az üzenet, hogy megszületett Katalin.

Kép
Kép
nati80

Pipal!
Én elég későn kaptam meg az olajat, mert az utolsó pillanatban szóltam, h.kellene. Magamnak én sem értem volna el, a férjemé lett volna a feladat!) De szülésnél így is megpróbálták a gátvédelmet, de nem jött össze az előző heg miatt. A szülésznő szerint hiába kentem volna. De ha teheted, segítséggel masszíroztasd, mert csupán kenni sztem kevés. Gondolom a módszert neked is megmondta a szülésznőd.

KépKép
KépKép
hangolka

Csuri: hatalmas gratula Katalin babához! Nem vagy semmi! Remélem minden szépen alakul az első órákban, és persze várjuk a fotókat és a történetet! És nagyon sok tejcit + mielőbbi regenerálódást kívánok!

Judit:
ez a depi kérdés szerintem már legtöbbünket érint! Ezért ne maradj távol, hátha tudunk segíteni!

Eagleszem:
jó volt olvasni a szüléstörténetedet, mert a nehézségek ellenére ott szuszoghat melletted a kisfiad! és mégegyszer gratulálok Matyi babához!

Pipal:
a gátmasszázsról nekem azt mondta a szülésznőm, hogy minden nap csináljam. Persze nem kellemes, és ha épp a párom nem tud segíteni, akkor egyedül még annyira sem! De szerintem ahogy tudod csináld, mert nagyon jól jöhet!

Hangolka:
tetszik a hozzáállásod ;-) Biztos belejön a szopizásba Szilárd baba! Tényleg, neked van szopipárnád? Ha igen, bevitted a kórházba? (azt sem tudom be lehet-e egyáltalán vinni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sonny 2008.11.02 19:06-kor.

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Judit:Drukkolok neked,hogy beinduljanak a dolgok!!Kitartást kívánok!!!És légyszi ne tűnj el.Nyugodtan kiírhatod magadból a dolgokat.

sclara:Örülök,hogy jelentkeztél.Hát igen lassan azért már szülni fogunk. :D Ma én is kicsit beijedtem,mert elég erős mensis görcsöm volt ma reggel a derekam is majd le szakadt.De elmúlt.Ma nem is lenne jó,mert párom melózik és csak holnap reggel jön haza.

Csuri:Gratulálok Katalin babához!!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!

kumpibogar:Együtt érzek veled,mert nekem is ugyanez a bajom már egy párnapja.Kitartás!!

eagleszem:Köszönjük,hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet.Szerintem se olyan borzalmas.A teáztatás nem valami jó.De a lényeg,hogy mostmár otthon vagytok és minden rendben van veletek :D

pipal:Az én hasam is elég csúnya lett sajna :cry: Nekem a melleim viszketnek,de nagyon.Hogy vagy?

Nati:Hát én se fogok tuti mosolyogni.Biztos,hogy ügyi leszel :D Te hol fogsz szűlni?

Kép
Kép
reni_24

Eagleszem!
Elég csúnyán bántak veled/veletek! Sajnálom, h.nem volt olyan pozitív minden! De szerencsére Matyi csodás és egészséges! :)

KépKép
KépKép
hangolka

csuri

hattalmas nagy gratulaa!!! :lol: :lol:

egalszem
csak annyit hogy nemsemmi amit azok tesznek a kismamákkal. Még hogy pont a vajjúdás alatt nem mehet be a kispapa mikor a legnagyobb szüksége van rá meg mi az hogy fázós?? Én totál erőszakoskodtam volna de ezen már nem lehet mit változtatni.
a lényeg itthon vagytok.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sonny!
Igen, van szopipárnám. Így is nagy pakkal jöttem, az már nem hiányzik! :) Ide pl.be lehet hozni bármit. Én kispárnát hoztam magamnak, Sziszinek meg takarót! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Csuri és Sensi hatalmas gratula a babákhoz.

SEnsi: Szép nevet választottál. Aggódtam én is értetek már nagyon. Remélem hamar olvashatom a te történetedet is.

Pipal: Gátmasszást nekem a párom csinálja majdnem minden este. Azt hittem egy kellemes dolog lesz, de nem az. Szerintem biztos jól csináljuk, mert napról napra jobb, de romantikus hangulatba nem tudnék tőle kerülni. Az én szülésznőm szerint nem elég a kenegetés, bele kell masszírozni.

Sclara, Reni: Mi nagyon egyforma dátumokra vagyunk kiírva. Nekem nincs annyi görcsöm mint Reninek, de a depi része az engem is elért. Ma jó napom van,de tegnap pl elég rossz volt.

Eagleszem: Én is megdöbbentem azon,hogy apa nem lehet ott a vajúdás alatt. Én még ugyan nemszültem,de érzem hogy nagy szükségem van lesz ott a páromra.De otthon vagytok,rendben vagytok ez a lényeg.

Judit, Katinka: Kívánom, hogy ne húzzátok már sokáig 2in1. Jöjjenek már a babák. Szerintem nem rontod el itt senki hangulatát, nyugodtan írj le mindent. Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy túlhordjuk a babát, és milyen jól jönnek majd a tanácsok akkor tőletek.

Mi jól vagyunk. Holnap megyek megint ctg-re. Na meg végre meg tudom a kenet eredményt. DRukkoljatok hogy rendben legyen minden.Valahogy nem tudom elképzelni, hogy mostanában megindul a szülés, mert elmúltak a jóslók. 3 napja neméreztem.
Vendég

Reni
II. Női Klinikán szülök. VIII. ker.

Lehet nekem is maszíroznom kellene a gátat? Mivel már nincs sok idő hátra, lehet nem is segítene már a kenegetés. na majd egyszer így egyszer úgy fogom csinálni. Párom tuti nem fogom megkérni, pedig biztos segítene, de a borotvával is egymagam küzdök meg hétről-hétre. Ott már tényleg rövid a kezem, de valami oknál fogva a gátat jobban elérem. :shock:

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Bocsi, még nem fér bele a kapacitásunkba a babanet, de hoztam két képet, és írok kicsit magunkról...majd remélem hamarosan összeállunk, és tudok majd jönni rendesen. Igyekszem holnap megírni a szüléstörit is, még amíg friss.

Egyébként az a szitu, h a szopi iszonyat nehezen indult. Van már előtejem, állítólag elegendő ahhoz, h eszegessen kicsit. Viszont a szopóreflexe elég szegényes volt, úh hiába próbáltuk, nem érzett rá. Azóta is szorgalmasan gyakorlunk, és már sokkal sokkal jobban nyomja, viszont ma reggelre elkezdett besárgulni, és szinte egész nap alszik. Hiába szopiztatom, ahogy látom, h ébred, kb 4-5 sorozat cuppogás után megint ráalszik, és kész. Így tuti, h szinte semmit nem eszik, és a sárgaság miatt meg pont nagyon kéne. Úh ez most kicsit para. Volt ma kint a midwife, és mondta, h 2-3 óránként szoptassam, de hát így... Szerencsére holnap is jön ki valaki, úh majd megbeszéljük, h mi legyen. Sztem fog ma tápit kapni, mert idegesít, h nem eszik, az meg még jobban, h sárgul, és megintcsak nem eszik, ami ezt eltűntetné. Fejni nagyon még nem nagyon kifizetődő, mert csak előtejem van, és én magamnak csak ilyen kiskanálnyikat tudok kifacsarni alkalmanként...most azt gyűjtögetem, h megérje odaadni valamikor.

Mindenkinek nagyon köszi a gratulákat!

Csuri!
Nagy-nagy gratula Katalin babyhez! Sok tejcsit és minden jót kívánok!

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés:

POCAKLAKÓINK:

KépKép
KépKép

BABÁINK:

KépKép

beszteri

Sensi, gratulálok Lilla babához :) Sajnálom a nehéz szülést, hős vagy :) Remélem hamar sikerül helyre rázódnod :)

KépKép
KépKép
akíra

Csuri!
Gratulálok
VillámKatádhoz! :D
Eagleszem
nem semmi a storyd, de a lényeg hogy a vége szép! Hányadik hétben voltál? Nem számít már korababának gondolom. Ez a teáztatás!? Nem is értem, még jó hogy egyébként az anyatejes táplálást hivatottak támogatni... :?
Sensi
Lilla baba nagyon kis édes gyönyörűség! :D

Lányok egy kérdés,(persze csak ha ráértek ilyesmire) ? :) :ha császár az első szülés és a második is, akkor másodszor hol vágnak?
És akkor pár kép:
Nagyjából készlet a babaszoba, bár Léna velünk alszik még bölcsőben.Ez a sárga fele, az ablak alatt látszik a zöld szín is kicsit.
Kép Kép Kép

Kép
katica_75

Katica: Léna gyönyörű baba, én is én is szeretnék már itt tartani.

Sensi: Te Lillád,is gyönyörű kislány.
Vendég

Sziasztok!

Katica!
Léna baba gyönyörű!!!!!! :) És olyan édesen alszik a képen! Tényleg, milyenek az éjszakáitok? Beállt már valamilyen rendszerre?

Sensi!
Lillus is gyönyörű! :) Majd írd meg holnap, hogy mit mondtak a sárgaságra!

Nati!
Mi is masszírozunk - egészen pontosan nekem férjuram szokta csinálni. És tényleg van hatása, a második alkalommal már sokkal rugalmasabb volt, mint először. Remélem, tényleg segít. :)

Beagle!
Drukkolok, hogy rendben legyen minden. Tényleg, nálatok milyen gyakran vesznek kenetet? Nekem is most vett le a dokim egyet, de ez már a sokadik volt.

Hangolka!
Megy a drukk, hogy Szilárd hamar rákapjon a szopizásra!

Pipal!
Én ugyan nem magamnak csinálom, de azt tapasztaltam, hogy az első nagyon kellemetlen volt, aztán valahogy egyre "jobb". De magamnak nem biztos, hogy képes lennék rá. Nem is annyira fizikailag, mint inkább "kellemetlenséget okozni" magamnak. :)

Anikó!
Nem semmi a történeted! Tökre kiakadtam egy-két helyen. De tényleg az a lényeg, hogy most már otthon vagytok, minden rendben van, és Matyi egy tündéri kissrác!!!!! :) Bendi hogy fogadta?

Bea!
Kitartás! Tényleg nem biztos az a 13.!!!!! :)

Judit!
Sztem se tűnj el! Biztos nem könnyű, de hátha tudunk segíteni elviselni. :)

Klara!
De jó, hogy végre te is aktívabb vagy, és tudunk rólad megint!
Kaja: hát, akaraterő nálam se sok van mostanában, de legalább elmúltak a hangulatingadozásaim... :)
Szép pocid van és egyáltalán nem látszik, hogy vizesedsz.

Katinka!
Kitartást neked is. Gyerek még nem maradt benn szerencsére.
Milyen babakocsit vettetek Lilinek?

Honey!
Örülök, hogy jól vagytok, biztos jól esett a séta is. Sztem még nem írtam, hogy gyönyörűek a gyerekeid!!!!! :)

Ditta!
Mennek majd a drukkok!!!!! :) Várjuk a híreket!

Sonny-Judit!
Neked is nagyon szép a pocid! :)

Anita!
Még nem jutottam vissza a szüléstörténetedhez, de olyan meghatódottan írtak róla a lányok, hogy holnap ez lesz az első, amit elolvasok. Ma már nagyon fáradt vagyok.

Üdvözlök mindenkit, és bocs, aki kimaradt!

:oops:

beszteri

Lilla és Léna nagyon szép csajok! :)

Dalma!
Most jutott eszembe, h.nem is válaszoltam!
Kedden még itt leszünk, gyere csak! :)
A T-s szolgáltatónál van net80-as csomagom. Ennyi az elég 1 hónapra, h.folyton fórumozok. A többi a telefonon múlik, de már majdnem mindegyik netezésre képes. :)

Sensi!
Meglátszik, h.majdnem egyszerre szültünk. Nagyon hasonlók a gondok is. De mindent megoldunk! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Most elég depis vagyok, nem igen érek rá visszaolvasni, ne haragudjatok! Csak tanácsért jöttem!

Kyra tisztára lebetegedett! Taknyos nagyon, most már le is tapadt neki, ugyhogy azt hiszem mehetünk átmosatni az egészet (tavaly rengetegszer végigcsináltuk vele :( )
A torka is fáj, és köhög nagyon...
Már férjemnek is fáj, és ma reggelre nekem is elkezdett kaparni! Az orrom már tegnap is folyt!
Mi tévő legyek? Hogy lesz ez ha megszületik Fanni? Haza se merem majd hozni Kyra mellé! Kezdje úgy a kis életét idekint, hogy megfertőzi őt a nővére? :shock: És én? Hogy ne adjam át neki? Tisztára depi vagyok! Mit tegyek? Egy hét múlva itthon vagyunk Fannival...ennyi idő alatt hogy fog meggyógyulni Kyra? És én, hogy nem is szedhetek semmit? Jajj lányok...ti mit tennétek a helyemben? Maradjak majd a kórházba ha nem gyógyul meg Kyra? Vagy mi legyen? És én mit szedjek be, hogy ne fertőzzem meg? Annyira utálom az antibiotikumot...most mégis azt fog kellenem adni Kyrának? :shock: :cry:

Ha van valakinek jó ötlete kérlek ossza meg velem! :cry:

Most megyek is, ne haragudjatok!

Kitartást mindenkinek!

KépKép
KépKép
akíra

Sensi
MÉg egyszer gratulálok Lillushoz! Biztos minden megoldódik majd és sárgaságra meg van babának homeós bogyó amit adhatsz. Már írtam valahol, hogy mi az, de ha érdekel kikeresem a nevét. Azt tudom hogy napi 2x1golyót kell feloldani neki egy kiskanál (nem fém) vízben és azt el kell neki szopogatnia.

Beszteri
Azt hiszem akkor én is masszírozom majd reggel-este, hogy behozzam a lemaradásomat.
Mivel nekem kicsi a pocakom simán elérem, így nem lesz gond.

Katica
Léna nagyon szép lányka! Olyan édi a hason alvós kép!

Kép
Kép
nati80

Akíra
Ne aggódj, mert Fanni védett lesz a ti bacijaitok ellen. Főleg amire benned van ellenagyag arra. De ha anyatejes lesz az még jobban védi.
taknyira még ha le is van tapadva mindenkinek ajánlom a sterimar orrsprayt. Sima tengeri sós víz van benne és remekül használható mindenkinél. Még te is használhatod. Fertőtlenít is. Nem kell a kórházban maradnod és ne is légy depis e miatt. majd a doki is megnyugtat.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Gyönyörűek a kisbabák, Lilla nagyon édes picurka, Léna pedig egy igazi kis gyöngyvirág! Bendegúz is csuda édes!!!!
Akíra, neked is írok mindjárt!

Kép
Kép
dalminha

Akíra!
Szinte ugyanazt akartam írni, mint Nati! Nem fertőzöd meg Fannit, mert ellenanyagot kap tőled! Én is még meg vagyok fázva és Sebi is, de Sziszi nem hiszem, h.elkapja! És nyugi, 1 hét alatt Kíra is rendbejöhet! Te pedig szedhetsz homeós bogyót, és (pl.én a magzatvízelfolyás miatt kaptam ugyan), de semicillint kapok, ami tuti nem árthat! Mindenképp megmondják a szülésznők, csecsemősök, h.mit tehetsz!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

beagle:Örülök,hogy jól vagytok és minden oké.Drukkolok,hogy jó legyen a kenet eredmény!!!

nati:Szerintem érdemes elkezdened kenni most is,mert nekem a szülésznő azt mondta,hogy akár párnappal a szülés előtt is érdemes.Mért nem kéred meg párodat,hogy segítsen?Hát ügyi vagy,hogy egyedűl megtudod oldani a borotválás dolgot :D Nekem már egy ideje,hogy nem megy egyedűl.

Sensi:Lilla baba nagyon aranyos :D Remélem,hogy hamar elmúlik a sárgaság.A lényeg,hogy 2-3 óránként felkell kelteni és ha más nem akkor tápszerrel etetni,hogy minnél hamarabb átessen a dolgon.

Katica:Léna is nagyon aranyos :D Szép szobácskája van :D Hogy telnek napjaitok?

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Milyen babaeső megy itt. Gratulálok minden anyukának éa babának!

Nálam minden rendben van 2110-re vagyok nyitva, de a babus még fent van, úgyhogy nem mostanában fogok szülni.

Holnap megyek Nst-re meg doki bácsihoz, remélem akkor már közelebbit fogok tudni mondani. Sajna nem tudom ringatni magam abban, hogy hamar szülök, mert kislánykámat is jól túlhordtam.
Lehet nekem decemberi babám lesz.

Akíra: Ne aggódj a Fanni nem fogja elkapni a tesójától a betegséget, te meg vigyázz magadra! Anyatej védeni fogja minden ellen.

Vera: Keményedések nálunk is gyakoriak, de semmi hatása nincs.

Naysa
naysa

Akíra, én is ezt akartam írni, mint a többiek, hogy a baba nem kapja el tutira a védettsége miatt! Egy hét alatt pedig biztos kigyógyultok mindannyian a náthából. Próbáld ki Kyránál a kamillás fürdőt, sterimart, sok orrporszit, meg utána nasivin orrcseppet. Én ezeket használom, és 4-5 nap alatt elmúlik az a fránya nátha. DE ezeket biztos te is mind tudod! :wink:
Ja, meg van az occilococcinum vagy mi homeos bogyó, még nem próbáltam, de most tutira kifogom, ha valami bajunk lesz!

Kép
Kép
dalminha

Harivera,
Szurkolok nagyon, te má biztos tudod, milyen is az, ha szülni kell menni! :wink: Majd írj, hogy vagy!

Kép
Kép
dalminha

Akíra, gondolj arra,hogy minden rendben lesz és ne a legrosszabbra rögtön :).

Eszter
, mit használtok? Én a DM-s olajat, igaz csak 2x kenegettem.

Léna baba gyönyörű, és milyen édes mint egy kis gomolyag. :D

Ma felhívom a dokim, mert kb 2 hete látott utoljára, egyik CTG-n sem volt ott, így a CTG-ről kb annyit tudok, amit leírtatok.A szűlésznők semmit sem magyaráznak, olyan fásult mindenki.Talán csak azzal kedvesek, akik megfogadják őket.Hát én azért nem fogadom meg.Szerintem inkább fordítva kellene működjön.Azért szeretném, hogy ő legyen, mert kedves, nem azért fogadom meg, hogy akkor talán az :?:
Na mindegy, a dokival még nem beszéltem, hogy hogy működik nála a szűlés.mikor hívjam, ne hívjam stb??

A védőnőt sem hívtam mostanában, elvileg megígérte, hogy szoptatási tanácsadást ad, de erre még nem került sor.utoljára azt mondta, felhív és kijön szűlés előtt, hát még nem tette, de nem is bánom.

Tapasztaltak, mikor szoktátok-kell-illik ezeket a "nélkülözhetetlen" pilléreket hívni?/gyerekdoki, védőnő/

Mmegyek, valamit tevékenykedni.Ma csak kutyát sétáltattam, semmi egyéb hasznos :(
sclara

Sclara, itt meg olyan kedvesek a szülésznők, hogy csak na! A másik jó ebben a kórházban, hogy gyakorló órház, így tele van szülésznő hallgatóval, akik meg kis fiatalok, tapasztalatlanok még, de roppant kedvesek!
A dokid pedig felhívhatod, nálunk minden NST után meg kell keresni kiértékelni az eredményt. Védőnővel és gyerekorvossal szülés után ráér, majd kijönnek!

Kornél annyira bújós ma, ki sem száll az ölemből, simogat, ölelget, mondja, hogy szeretlek annnnyaaaa! Majdnem bőgök, amikor ilyen! annyira fog hiányozni..... lehet érzi, hogy már nem sokáig vagyok csak az ő anyucija

Holnap töltöm én is a 40. hetet, és még sehol semmi!!!!

Kép
Kép
dalminha

Csuri, azt a mindenit!!! Micsoda méretek! Óriási gratuláció! Nagyon várom én is majd az élménybeszámolódat!

Eagle, anyukádat nem méltatom, nem volna illő, talán nem kellett volna azért ennyire kifárasztani Téged..., olvasva a kórházi "élményedet", hát nem is tudom mit mondjak. Bár, ne így alakult volna, s szebb élményekkel tértél volna haza. Ugyanakkor a végeredményt tekintve, azaz Gyönyörűségeteket nézve..., Te is mindenkinél boldogabb lehetsz! :)

Elnézést, közben volt egy szopiztatásom, nem emlékszem ki írta, Judit(?) hogy a kórházba lehet-e vinni szopipárnát. Szerintem bármit vihet az ember, ami a kényelmét szolgálja, az az ápolóknak is, orvosoknak is jobb, ha komfortosabban, kényelmesebben érzi magát a kismama, babóca.

Sensi, Lilla édes édes édes kicsilány!!! Mégegyszer gratulálok hozzá és a derék kiállásodért! Büszke lehetsz magadra... (((37 óra vajúdás, te atyavilág))).
Hasonló szituban voltunk/vagyunk, bár már jobb a dolog a szopis bealvással kapcsolatosan. Bendegúz is hajlamos rá, sőt az elején rendszerint ez volt. A rákapás rendben, nagy szívóerő, tök jó technika, de elképesztő hirtelen és mélyre való bealvás...
Mivel nem túl nagy súllyal született (2670gr) és ez is leesett neki hazajövetelkor 2485-re, elmondták a "szopikurzuson", hogy az első napokban szigorúan 2 óránként, majd 3 óránként fel kell ébreszteni és megetetni. Na köszi. Megmutatta a csecsemős, hogy szopi közben mit csinálok: jól beadom a cicit, bíztatom, beszélek Hozzá ez nagyszerű és persze szeretetteljesen simogatom, azaz álomba cirógatom - Ejnye!
Néztem töketlenül, hogy most mit kéne akkor? És el kezdte ébren tartani. Hápogtam, amikor a kis fülét kezdte morzsolgatni a hátát masszírozgatni a lábait, karjait gyömiszkélni, sőt, az arcocskáját csipkedni (persze mindezt óvatosan), úgy hogy Bendegúzom, igaz nem tetsző kifejezéssel, de tényleg végig munkálkodott, dolgozott a cicin. Szóval odabent ezt jól megmutatta, én meg próbáltam jól lekoppintani, de sokszor azon vettem észre magam, hogy már megint csak cirógatom, szóval erre a nyüstira rá kellett állnom.
Itthon pedig még mindig van, hogy hiába próbálom felcirógatatni, a jóégért sem sikerül felkeltenem, és nincs szívem hevesebben piszkálgatni. De már azért úgy, ahogy megvan a bevált módszer.
Valamelyik nap - nem néztem ezelőtt ezt a lökött műsort a Celeb vagyokat - de szopinál pont akkor kapcsoltam oda a TV-t, amikor a Pákó roppant bátran egy édes fehér patkánnyal barátkozott, olyképpen, mintha egy tüzesgolyóval játszott volna, egyik kezéből a másikba dobálta és jajjongott közben istenes akcentusával. Úgy rám jött a röhögőgörcs, miközben Bendegúz a cicimen szopott-aludt, hogy nem tudtam abba hagyni, harsányan hahotáztam, rettentően rázkódtam, mire kisfiam kinyitotta szemeit, nézet-nézett hosszan és gyönyörűn-mohón el kezdte falni a cicimet. Mintha azt mondaná, hogy na Édesanyukám, akkor most megkapod, nesze neked harsánykodás... :-) Élveztem.

Szóval, kitartás és hát (bár volt, aki emiatt megszólt), de talán inkább előbb próbálj egy kis nyüstölést Sensi, mint tápot. Aztán persze, ahogy érzed. Biztos, hogy rendben lesz minden :!:

Akíra, jobbulást Nektek! Sajnálom, hogy vacakul vagytok! Látom itt a bíztatásokat, számomra is újdonság, amit írtok Hangolka ("Nem fertőzöd meg Fannit, mert ellenanyagot kap tőled"), jó ezt tudni :)

Katica, de szép is így látni Lénát! Csodálatos kislány!

Kép Kép

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

köszönjük :P
Akíra
a homeós bogyók tényleg jók. Én még mielőtt hazajött a baba bevásároltam ha netán megfáznánk azonal elkezdhessük szedni. Oscillococcinum és Homéogéne 9. Az utóbbit teszteltem már, elmúlt a torokfájásom! :)

Az éjszakáink még mozgalmasak, de szerencsére ügyesen kezdjük "megtanulni" egymást.Már nem fáj a pocikája órákon át, az infacol segít, így max. csak nyügibb miatta.Esténként mániája hogy nagyon bezabizik! :lol: Eszik mind a két ciciból (máskor elég az a 60-70 amit az egyikből szopizik) és még pótolnom is kell a napközben kifejt menyiséggel...szóval igazi kis bélpoklos,mikor már mindent felfalt békésen elalszik...úgy éjjel 1 körül :) de a lényeg h. imád szopizni,enni! :wink:

Sclara
sztem jobb letudni ezeket a "pilléreket" előbb és akkor biztos nem kell a célegyenesben kapkodni.

Kép
katica_75

Zsemlyécske
nagyon szépek vagytok! :lol:
Méred h. mennyiket szopizik? Kb akkor egy súlycsoportban vannak a gyerkőcök.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Most csak gyorsan átfutottalak titeket! Nagyon köszi a gratulákat, tippeket bíztatást. Sajnos mára talán egy picit még sárgább lett Lilla, nem rég volt itt a midwife, és vissza kell mennünk a kórházba szolizni. :( Egyik szemem sír, másik nevet, mert ha belegondolok, h vissza kell mennem arra a helyre, összeszorul a gyomrom, és majdnem sírhatnékom van, ugyanakkor az megnyugtató, h a 24óra szoli után minden rendben lesz, onnantól a sárgasággal nem lehet gond állítólag. És hát bevallom itthon azért parázok, mert tudom, h nem eszik eleget, sőt, szinte sztem semmit, mert a tejem még nem lövellt be, és 2-3óránként sem tudom ciciztetni, mert bealszik 1 perc után. Szal ma reggel is aludtunk a 2.30-as szopi után a 8.30-asig, ami tudom, h marhára nem segít a sárgaságon. Úh ez a szoli megnyugtató...de egyébként meg kész vagyok, h megint ott kell lennünk.

Hangolka!
Jé, csak most látom! Hatalmas gratula nektek is! Remélem ti jobban veszitek majd az akadályokat! Sok-sok tejcsit, és minden jót kívánok. És tényleg, amennyire egyszerre születtek a lurkók, annyira egyformák. Súlyra is, meg hosszúságra is, mert igaz nincsenek hivatalos adataink a hosszúságról, de a kölcsön mérlegünkön van egy skála, és kb 50cm-nek mértük itthon őt is. :)

Zsé!
Köszi szépen neked is a tippeket, örülök, h jól haladtok és nagyon szépek vagytok a képeken! :)

Többiek! Bocsi, most nem nagyon tudok reagálni, ledőlök még mielőtt indulni kell. Jövök majd 1-2 nap múlva, nem tudom meddig fog tartani ez az egész.

És hoztam még képeket, amiken mostmár látszik jól Lillus. :) Az első képen fintorog, az uccsó pedig a még nem teljesen kész birodalma, egyelőre a szoba közepén áll a kiságy, de majdcsak megbírkózunk lassan ezzel a feladattal is. :) A középső kettő sztem nem szorul magyarázatra. :)

Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Csuri! Hatalmas gratula Katalin babához!Nem semmi ez a rekordgyorsaság, hihetetlen, hogy előtte még itt írtál. :D :D Sok tejcsit és mielőbbi hazaérkezést kívánok nektek!

Csajok, köszi a vigasztalást és a biztatásokat, most már azért sokkal jobban vagyok. Ma voltam a dokinál, NST rendben, nem vizsgált, holnap vissza kell mennem, és azt mondta, a héten mindenképp babázhatok. :) Ha nem indul magától, akkor műtét, indítani nem indít az előző császár miatt. De már ezt sem bánom, csak nekem eléggé fájt a hegem az előző műtét után is, na azt nem kívánom újra. És Katica, szerintem ugyanott vágnak a köv. műtétnél, mert nekem ma az UH-s doki megkérdezte, hogy hány császárom volt, pedig ugye csak egy hegem van. És 3600 g körülire becsülték a Picit, kíváncsi vagyok, mennyire jön majd be.

Na, Judit, jól esett a Bailey's? Én szombaton sört kívántam, de nagyon, jól is esett az a pár korty, amit lehúztam az üvegből. :oops: És igenis húzkodjuk ki egymást itt a depiből, max. a többiek átugorják a hozzászólásainkat. :lol:

Sclara! Tényleg nagyon csini vagy! És a Rum coccost én is imádom. Bár most épp gumicukrot tömök magamba így ebéd előtt. :D Szurkolok, hogy akkor szülj, amikor a férjed is ott lehet.

Kumpibogar, teljesen együtt tudok érezni Veled...

Eagleszem, köszi, hogy Te is megosztottad velünk a szüléstöridet. Kár, hogy nem lehetett minden felhőtlen, ez a teáztatás tényleg elég gáz, na meg hogy egyedül vajúdtál. :roll: Lényeg, hogy most már minden rendben és együtt van a család. 8)

Most elküldöm, mert megmelegedett az ebédem, folyt. köv.

Kép
Kép
katinka31

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: