A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

briell a bölcsőhalál semaz újszülötteknl van

Kép
Kép
anitaaa03

bár az egy éves kr tényleg elég nagy már mi akkor már tuti nem fogjuk használni mert akkor már átszokatjuk a gyerekheverőre André is akkor kapta mert mindig kirakta kezét lábát és volt hogy be is szorult a rácsok közé

Kép
Kép
anitaaa03

Briell, megmondom őszintén én is úgy gondoltam, hogy újszülöttkorban a legfontosabb, aztán fél évesen produkált egy olyat a kiscsaj, hogy szeme nyitva, teste lemerevedve, szája kékül... aztán helyrepofozták szó szerint. Igaz, ez nem a kiságyban történt, hanem épp indultak volna a nagyszülőktől haza babakocsival. Kórház, kivizsgálás azóta semmi.
Hát ilyen előzményekkel legyen csak ott akár 2 éves koráig a figyelő, főleg, hogy az anyukája is úgy megszokta már, szerintem tiszta ideg lenne, ha nem lenne ott, nem hallaná a csipogását (tic-tic hang) éjszaka.
csillag25

Sziasztok!
Légzésfigyelő ügyben mi is újat fogunk venni - azaz én agyalok ezen csak, mert a férjem szerint túllihegés, engem viszont megnyugtat:-)
Bennem is az az info élt, hogy újszülöttkorban vfordulhat elő a bölcsőhalál - ezért is bölcső, nem?
(vagy ez már csak a szavaim játéka? :shock: )

Figyeljetek, és azt honnan lehet tudni hogy nyílik a méhszáj? Ha vkinek sűrűn van mondjuk keményedése akkor megvizsgálják és úgy derül ki?

Gombi,
bocs, tényleg tu nyitottátok a pubot:-) Visszaolvastam kicsit az elejére:-) Nagyon pörögnek itt az események. Örülök hogy jól mennek a dolgok és az tényleg tök jó ha a fizudat kompenzálja.
Vendég

Húha, látom itt a kézi mellszívóknál is van választék. És azt meg tudja mondani valaki hogy melyik a hatékonyabb? A pumpár vagy a karos?

Nekem hanyattfekvésből amikor felállok gyakorlatilag úgy befájdul a csípőcsontom jobb oldalon, hogy tipegő üzemmódban járkálok kb. 5 percig. Semmi más alkalommal nem fáj ez. mitől lehet ez? Ott tolja szét éppen a kicsi a csípőmet? (ennyire jobb oldali szellemiségű lenne már pociban? :D )
Vendég

Hát ez a fényképező projekt nagyon nem jött jókor. :( Már nincs esély rá, hogy előkerüljön (nem nálatok)? Milyet szeretnétek/milyen volt? Egyszerűbbek már egész olcsón is vannak, bár tudom ilyenkor az a "kis" pénz is kellene máshova.
Már én is gondolkodom, hogy mi az amit szelektáljak a listámról (pihenőszék, zenélő forgóka, játszószőnyeg) mert nem lesz mindenre elég pénz. Szomorú, hogy tényleg ezen kell agyalni, bár ilyenkor mamám mindig megszólal, hogy minek az, régen sem volt és mégis felnőttek a gyerekek. Ő el sem tudja képzelni mi mire való és miért olyan fontos az? Ilyenkor azt mondom az más világ volt, de azért van benne igazság, hogy sok mindenről elhitetik velünk, hogy ha nem vesszük meg a gyerekünknek akkor nem vagyunk jó szülők. Fogyasztói társadalom. :(
csillag25

Babakocsiból is 32.000 Ft-osat vettünk (Oskar sport) bár feladtam miatta az elvem, hogy átfordítható karos legyen. :? Majd megmondom hogy vált be. Az üzletben nagyon tetszett a fogása, jó volt tolni és átmenetet képez a mélykocsik és a bolygókerekű sportkocsik között. Viszont ehhez nincs semmi plusz, ezért vadászok textilmózest és/vagy bundazsákot bele. Autóshordozót kapunk nővéremtől. 60.000-80.000-100.000 Ft-os babakocsikra esélyünk sem volt.
csillag25

gio a pumpás szerintem nagy sz.r legalábis nekem volt és nulla a karost viszont próbáltam a kórházban és egész jó volt.
csillag nem a legmodernebb volt a gépünk canon 4 megapixeles már 3 éve vettük gondolkodtunk hogy lassan lekéne cserélni de pont most :evil: .nem gondolkodom nagyon drágában max 30 körül mondjuk már elég jókat lehet anyiért venni.én nem bízom hogy előkerül ugyanis a húgom velünk él gy már átkutattuk a zobáját de a párom aztmondta hogy ha holnap hazajön majd megkeresteti vele/mert koleszos húgom/de mondtam neki hogy akkor mi is megtaláltuk volna na meg beszéltem tesómmal és azt állítjahogy nála nem is volt pedig mi meg tudjuk hogy utoljára mindketten az íróasztalán látuk.néztem az auchan-os hitelt kamat mentes de van thm :x de nem kell munkáltatói csak számlalevél szerintem marad majd ez a lehetőség 10 hónapos futamidő de azért még én is reménykedem hátha előkerül.

Kép
Kép
anitaaa03

babakocsi ha nektek megfelel akkor mindegy mennyi az ára mi nem is vettünk mélykocsit a hordozót ráteszem a sportkocsi vázra és ennyi bár a sportkocsi volt annyi mint nektek a mély :oops:
de az is csak az miatt mert a hordozót szerettük volna ha tényleg biztonságos.

Kép
Kép
anitaaa03

amúgy már én is gondolkodom min lehetne még spórolni nekünk játszószőnyeg már van de pihiszéknél lehet megelégszem egy olcsóbbaal használtan 5000körül és a zenélőforgó is lehet sima lessz nem világítós csak felhúzós zenélős bár még bízom aváci börzébe hátha találok jót jó áron :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Értem, az más ha veletek él, de azért én még reménykedek. Néha a legképtelenebb helyekre lehet eltenni a dolgokat. Vagy esetleg elvitte magával a hugod a koleszba ott meg ellopták és nem meri elmondani? :oops: A föld nem nyeli el, nálunk is még minden előkerült előbb vagy utóbb.
csillag25

én is arra gondolok hogy valami lett vele vagy elhagyta vagy eltört és neakarta mertemegmondani.mrt ha meg lenne akkor meg lenne.az a baj hogy az utóbbra nem akarok tudok váni mert elég sűrűn szoktuk használni főleg most pont olyan ünnepek jönnek.pont jön a nagy fiú 3. szülinapja amit szeretnénk megörökteni és a telefon nemolyan hiába 3,2-es a kamerája az akkor is csk telefon.
nálatok nem dőlt még el a legény neve?

Kép
Kép
anitaaa03

képzeljétek nem is mondtam kaptunk egy csomó kisruhát az egyik ismerősünktől szinte újjak és mind márkásak lehet nem is veszek a picurnak új rucit mert ott van a miénk is bár az kölcsön volt adva és hát ne olyan mint amikor elvitték :? .de egy overál fog kelleni mert ami van az 62-es és kis Benni abba el fog veszni neki mindjárt kelleni fog mert decemberben már hideg van.de a dm-es babakupon füzetben szokott lenne c&a-s kupon én ott vettem annó is az overált aranyosak szoktak lenni csak az a gáz hogy azt csak a baba születése után válthatod ki és arra az egy útra mit adok rá amíg megveszem?de majd valahogy beöltöztetem :?
olyan hülye vagyok hogy ezen agyalok hogy mit adok majd rá :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

De kár, hogy nem tudok segíteni. :(
Most úgy néz ki, hogy István Bence lesz a kislegény. :D Hasonlít a ti nevetekre. :wink:
csillag25

Anita,
sztem tök aranyos hogy ezen agyalsz:-) Itt mindannyian hasonló gondolatokkal "küzdünk"azt hiszem, pedig én még dolgozom is elvileg, mégis állandóan ilyeneken jár az agyam :-)
Vendég

Az szuper, ha tényleg olyan jól néznek ki a rucik. Látod, kárpótlás a fényképezőért. Na jó, ez hülye vicc volt, de legalább ezeket nem kell majd venni. Az is valami. :)
csillag25

Egyébként tök normális, hogy ilyeneken agyalsz, én is azon gondolkodom a kórházba milyet rucikat vigyek majd be neki (elég-e a hosszú ujjú body, plüss rugi párosítás meg persze sapi, kis takaró) hazafelé miben legyen majd stb. :D
csillag25

A pipolphen sima izom lazító is,a méhösszehúzódásokra adják.A keményedések miatt kaptam,de úgy döntöttem,hogy ha nem használ a napi 3x1g magnézium majd aztán jöhet a pipolphen.

Magne B6-al kapcsolatban.Elővette a doki a gyógyszeres könyvet és elmndta,hogy a Magne B6 nagyon-nagyon gyenge egy keményedő kismaminak,ugyanis a 70%-a magnézium és abból is iszonyú minimális ami felszívódik.
Vendég

Képzeljétek vettem egy fekete farmer kismama nacit 1500Ft-ért hímzett a zsebe,tök jól néz ki,DE! Akkora rám mint tehénre a gatya :D :D

Nálunk nem kell a kórházba bevinni babarucit,csak popsitörlőt,kenőcsöt és pelust.Viszont amit tuti viszek neki: kissapka és a kezére bébi kesztyű,ha esetleg ő is nagy körömmel születne.Zita úgy összekarmolta magát......nagyon hasznos valami az...Meg lehet,hogy egy polár pléd is bekerül a csomagba.
Vendég

csillag tényleg hasonló :D
na most már ezen is agyalok hogy mibe hozom haza :lol:
akko az már 2 út.itt a kórházba nem kell ruhát vinni és állítólag úgy fűtenek télen hogy 30 fok van a szobákban bár nálunk itthon is közel annyi van a szobában meleg párti vagyok.
gio el sem tudnám képzelni hogy még a munka is bár az is lehet hogy lefoglalna és gyorsabban telne az idő

Kép
Kép
anitaaa03

olga én a magnesii citrici nevű magnéziumot szedem ha szükséges ebben 500mg van tablettánként tehát nem kell egy egész levél mint a magneb6-bólés persze így olcsóbb is.
nálunk pelus sem kell én úgy tudom bár 3 éve voltam azóta lehet változott akkor mi csak kizoknit vittünk a kezére mert a kesztyűt leszedte és összekaparta magát.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,
olykor jó a mhely, mert tényleg repül az idő, de a munkára már nem tudok koncentrálni és soxor halálra idegesítenek, ami szintén gondolom nem tesz jót a kicsinek, bár ő akkora stresszben fogant, hogy sztem az adrenalintól ki fog belőlem repülni decemberben:-)
Vendég

Gio, a méhszáj-nyílást kézzel lehet vizsgálni (ultrahangon csak az látszik, hogy a belsővel mi van, de mi még nem tartunk annyira a végén, hogy mindegy legyen mi van a külsővel).

És nekem is egész nap babás dolgokon jár az eszem még a munkában is, valahogy nem köt le annyira a meló! Főleg, hogy egész nap mocorog ma is, szerintem 10 percre nem állt még le.

Sprite, örülj neki, hogy még van hova nőnöd a gatyóba. Nekem tényleg nagyobb a hasam mint ilyenkor szokásos, mindenki szörnyűlködik, hogy már mekkora, pedig még hol van a vége. Pedig átlagos a gyerek és a magzatvíz is, csak baromira kiáll, nem tudom miért. Olyasmi mint Katának az ikrekkel az előző képen, csak nekem egy darab gyerek van benne. :lol:

Abban, hogy meddig kell használni a légzésfigyelőt nagyon megoszlanak a vélemények, a legnagyobb veszélyben állítólag a 2-6 hó közöttiek vannak, utána egyre kevésbé valószínű, hogy gond lesz.

/
lemonsong

Hja,ha látnátok az én hasam!!!Ismerősöm kisebbel ment most szülni...De mivel nálam is teljesen rendben van minden,pont nem érdekel senki okos véleménye....

Ja és nekem a kórházban azt mondták,hogy korababáknál és TÉLI babáknál a leggyakoribb a bölcsőhalál,mert az anyukák hajlamosak a túlöltöztetésre/túltakarásra és ez is veszélyes.Én spec nem,én sem vagyok fázós és erősen magamból indulok ki.Dénes mindig sokkal kevesebb ruhát visel,mint ismerősim gyerekei,de sokkal kevesebbet is beteg.Szerencsére.Mondjuk köze lehet ebben annak is,h szopizott 22 hónapig.

Kép Kép
meli1118

na meghoztá a 2. kocsi fátmegfagyni már nem fogunk de még kell egyre amire még spórolni is kell :oops:
nekem utoljára megnézte a doki a méhszájat.
gio a stresszben álltalában nem fogannak babák :lol: nekünk meg megfázásba fogant nem tudtam aludni az eldugult orrom miatt és ő lett a vége :oops: :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

meli az én fiam sokkal kevesebbet beteg mint a barátnőm anyatejes fia sőtt André másfél éves koráig egyálltalán nem volt beteg.szóval szerintem ez nem teljesen így van.én elég fázós vagyok de a gyereket próbálom nem így szoktatni.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,lehet...
Mi is hozattunk fát,megfagyni mi sem fogunk,ha nem lesz gáz hetekig,akkor sem :lol:

Csillag még annyit,hogy a kézi pumpás orrszívó is csak akkor jó,amikor még folyós a takony.De akkor meg szinte kifolyik magától.De amikor 2-3 nap múlva elkezd besűrűsödni,akkor az csak lepkeszárny simogatása.Gondolj csak bele,amikor beteg vagy és nem tudod rendesen kifújni az orrod,milyen erősen kell fújnod,hogy kijöjjön.Ha azt egy kézi,elekromos nem bírja.És hogy ne rakodjon le,ahhot ki kell jönnie rendesen.Szerencsére Dénes berendezése olyan,hogyha ő taknyos és nem is jön ki,akkor sem hátracsorog,ahenm le a garatba és onnan a gyomorba.Ezért csak normaflort szoktam neki olyankor adni és pár nap orrszívás után rendben is vagyunk.Szerintem antibiot nem is kapott csak max.2x.
Majd kitapasztalod :lol:
Ami még nagyon hasznos,az a fülmelegítős sapka.Az valóban sokat ér,nem gyullad be a füle és ki is dugul neki a melegtől...

Kép Kép
meli1118

meli nekünk nincs gáz :oops:
az pumpás orrszívó tényleg nem sokat ér amikor igazán taknyos de mi például a múlt télen vettünk porszívós orrszívót mert addig nem volt rá szükség.jó lenne ha most sem kéne mert a pici babák ahogy én láttam megijednek és üvöltenek ezért jó az elektromos állítólag bár azt ne próbáltuk. :?

Kép
Kép
anitaaa03

Meli.
a rémhíreket meg se halld - ami pl. a téli babák bölcsőhalálát illeti. Én ezekben az ún. statisztikákban nem hiszek. (azérse!!:-) )
Amúgy a kicsiknek elég a 22-23 fok aludni ugyanúgy mint felnőtteknek úgy tudom és egészséges is.

Lemon
és elvileg hányadik héten van ez a kezes vizsgálat? Én ma megyek dokihoz. Lehet meglep egy "nyúlkálással"?? Jaj...most vhogy nem nagyon szeretném..
Annak nincs köze esetleg az előlreálló pocihoz hogy hol van a tapadás?
Vendég

jaj lányok, minap olvastam egy kérdés-felelek oldalon, lehet ismeritek is : gyakorikerdesek.hu, hogy az egyik kismamának az volt a problémája, hogy mióta kismama gerjed a nődokijára:-) És a válaszadókról kiderült, hogy másoknál is előfordul kizárólag várandósság alatt hogy addig nemkívánatos főnökre, kollégára vagy akár a nődokira vannak rácuppanva :D Én döbbenten olvastam. Lehet nekem nem termel elég ösztrogént a szervezetem :) , de én ilyet eddig még nem hallottam. Bár az is lehet hogy csak nem mer beszélni róla sok kismami?
Vendég

gio elég a 23 fok de sajna nem nekem én abba nagyon tudok fázni főleg este :oops:
hát ilyen fajta gerjedésről eddig még én sem halottam és nem is tapasztaltam :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

olvastátok itt az oldalsávban a megtermékenyítésről szóló cikket?
nevetséges hogy mikre nem képes az egyház bezzeg arról nem beszélnek hogy ők hány csecsemőt ölnek meg amikor felcsinálják az apácákat vagy hogy hány homokos pap van. :twisted:
bocsi attól akit esetleg bántottak a szavaim.

Kép
Kép
anitaaa03

Én nem sértődöm meg. :) Tényleg köcsögök.
De ez csak egy szűk szegmens, egy kis csoport. Reméljük soha nem érik el céljukat. De nem kell messze menni. Sajnos nekem pl. a barátaim között is van olyan, akinek az a véleménye, hogy akinek nem sikerül természetes úton , el kell fogadni, különben csak "selejtes" lesz a gyereke . Amúgy tök normálisnak mondható emberekről van szó, nyilván van gyerekük természetes úton és valszleg fogalma nincs az ilyen embereknek arról, hogy milyen érzés az amikor vkivel közölnek egy diagnózikst hogy nem lehet gyereke máshogyan csak lombikkal...Több lombikosan született kicsit ismerek és igazán kár lenne értük, ha nem születtek volna meg, mert tündériek, okosak, vidámak, egészségesek.
Vendég

gio nemértem hogy lehetnek ilyenek az emberekde ennyi nem voltak olyan helyzetben bár én sem de attól még tovább látok az orromnál :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, igen. én is így vagyok vele, meg van néhány barátosném is akik évek óta küzdenek, remélnek és én nem tudok nem drukkolni nekik mert látom hogy mi mindenre képesek hogy babójuk legyen.
Vendég

tényleg akartam már kérdezni hátha ti sűrűbben játok hogy a nagy tescokban és a corákban mlyen dolgok vannak mármint baba és milyen áron gondolok itt például a mellszívókra zenélő forgóra ilyesmi.

Kép
Kép
anitaaa03

gio remélem hamarosan sikerül az ismerőseidnek :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Voltunk bent a munkahelyemen. Még az új helyen sose voltam, hát nem bonyolult, de véletlenül elfelejtettünk egy helyen lefordulni, és baromi nagy kerülő árán jutottunk vissza. A Nemzeti Színház mellett van! Ha most kéne bejárnom, hát biztos nem vállalnám. Kiírtuk a szabimat, mert Johi után a hónapban lejár a GYED és nem akarok átesni a GYES-be. Viszont van 65 nap szabim, ami felhalmozódott 2005 óta. Azóta ugyanis én itthon vagyok! Szóval én se bánnám, ha még a szabi alatt, vagyis inkább vége felé megszületnének a babák, azaz úgy december 19 körül! Látom najda te is kb úgy vagy kiírva!

Szóval én is már nagyon nagyon várom a karácsonyt! Remélem hogy csak pár nappal karácsony előtt születnek az ikrek, és karácsony egyik napját már otthon tölthetjük! :) :) :)
Ajándékozásra meg egyáltalán nem is gondoltam! Szerintem ha valaki felrója nekem, hogy idén nem kap ajándékot, annak bizony toll a fülébe! :D

lemonsong: én is ezt a készüléket linkeltem be, de nem tudtam az árát. Szerintem se vészes, olcsóbb mint a bébiőrös ANgle Care, az tuti.

Egyébként én ezt nem tudtam, hogy nappal nem lehet bajuk a piciknek. Mondjuk tényleg soha nem volt bejelzés csak éjjel, kb 1-2 lányonként. Szerintem csak mélyen aludtak! Nappal viszont nem tudom, hogy alakult, mert kint altattam őket a babakocsiban a levegőn. Túl élték azt is! Szóval lehet ebben valami igazság!

anita[/b]: ha már 10 körül akartok venni kézit, miért nem vesztek pesztonkát elektromosat, mert az 12 körlü van. Én ritkán használtam, de annyi pont elég is volt!

Lányok, nekünk 301-es modellünk van, és tökéletesen megfelelt. Gondolom ez volt még akkor, és a 401-et később hozták be! Szóval ha a 301-es olcsóbb, hát szerintem nyugodt szívvel megvehetik azok, akik ezen spórolni szeretnétek, mert nekünk nem volt vele gond. Voltak téves riasztások, de kiderült, hogy túl szoros a matrac a kiságyban. Akkor kitaláltam, hogy két oldalra egy kis vékony faszegőt betettem a rácsra, és úgy tettem bele a matracot, ami így már nem feszült, és nem is volt többé téves riasztás!

briell: egy éves korig szokták mondani, hogy használják a légzésfigyelőt. Mi kb addig is használtuk. Egyébként így kapunk egyet kölcsön egy barátnőmtől, akinek a múlt hónapban töltötte a kisfia az 1 évet.

Gio: én a szeméremcsontommal vagyok így. Nekem azt nyomják a kisbabók :)

Fényképezőt lehet mi is beújítunk egyet! Bár nem tudom mikor, de jó lenne valami amivel lehet videózni, és a férjem felvehetné a babák megszületését, mármint amikor kibújnak a pocakból. Mert valahogy az előtte levő rész számomra intim dolog, és megmaradok az emlékeimnél! Ezért is remélem, hogy nem csaszi lesz!

takargatásnál, én mindig azt az elvet vallottam, hogy a gyerek se más, mint én. Szóval ha nekem egy pizsiben, meg egy takaróban és plédben jó, akkor neki is jó! Én amúgy meglehetősen fázós vagyok. De éjjel télen a lányokra is csak egy cérna rugit adtam, és betakargattam. Érdemes elgondolkozni a bárányszőrből készült takarókon, mert azok jól áteresztik a levegőt, antiallergének, és ha a baba fejére is húzná, nem lehet belőle baj!

orrszívó pedig tényleg a porszívós a jó! Johi nekünk már pár hetesen megbetegedett, és kellett neki!

Kata
labkat

Szerintem Isten adta a tudományt is a kezünkbe, és az orvostudománnyal nincs baj. Mondjuk magam részéről nem biztos, hogy bevállaltam volna egy lombik porgramot, de én azt gondolom, hogy nincsenek kaptafák, van aki megértheti azt, hogy bevállalja a lombikot, de van aki meg azt értheti meg, hogy ők nem vállalják be, és gyermek nélkül maradnak. Én úgy gondolom Istennél nincsenek egyforma esetek!

Kata
labkat

kata a pesztonkában valahogy nem bízom :oops:
elég sok rosszat olvastam róla meg már csak az ára miatt sem mert túl olcsó a többihez képest :?
aztán lehet hogy tökéletesen megfelel nemtudom a kézi karost már tudom milyen

Kép
Kép
anitaaa03

Vessetek meg, de én igenis gondolok az ajándékozásra. Minden évben már szeptemberben elkezdem tervezgetni, hogy kinek mit adok Karácsonyra. Nincsen eszetlen nagy családom - ajándékozás szempontjából csak 8 fő. Szeretek igazi, személyes ajándékot adni és kapni, a muszáj ajándék feleslegesség. Jó, éppen decemberben szülünk, és mindenkinek megvan mellette az egyéb kiadása (nekünk sem kis ügylet az építkezés), de Karácsony csak egyszer van egy évben és 12 hónapunk van rákészülni. Ugyanígy vagyok a születésnapokkal is. (Névnapra mi csak koccintani szoktunk, összejövünk, beszélgetünk, nem ajándékozunk.) Én már tudom, mit adok a férjemnek, már elkezdtem az anyagbeszerzést és szeretnék elkészülni az ajándékkal október végéig. Utána majd dugdosom. :wink: A nagypapáméval ugyanígy vagyok, már intézem a háttérmunkákat (kiszíneztetem Neki a csak fekete-fehérben ismert családi címerünket és megfestem). Lassan összeáll anyáé, hugié, anyóséké is... Én megbántódnék, ha azért nem gondolna rám egy családtagom, mert egész terhessége alatt arra gondol, hogy terhes. Az én világnézetem szerint az ajándékozás nem a pénzről, hanem a figyelemről szól.
(Jó, befogom. :lol: )

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Moly!
Ez nagyon szép és jó lenne ha így lenen,DE nekünk minimum 22!!!embernek kellene ajándékot venni (a páromon és lányomon kívül) és ebből 8 gyerek.Természetesen jelképes ajándékra én is gondoltam,de sajna nem tudunk megvenni fejenként 5-10.000Ft-os ajándékot.
Nem arról van szó,hogy nem gondolok rájuk,csak idén egyszerűen nem tehetem meg.Nem tudjuk megtenni!

Fura ez a 2olyan tetszik aki eddig nem" dolog.Engem valahogy nem vonz a dokim,pedig nem öreg egyáltalán.Talán csak bele sem gondolok.Miért is tenném,elvégre ő a nőgyógyászom
:roll:
A volt főnököm meg már nyugdíjas,szóval No comment :D
Vendég

Ja ami még eszembe jutott,hogy én pl nővéremet is megkértem és a férjem is megfogja az őtestvéreit,hogy a kórházba és itthon az első 2-3 hétbe nem szeretnék látogató csődületet.Zitával az volt és bátran állíthatom: nincs annál borzalmasabb!Iszonyú sokat bőgtem miatta,hogy én csak feküdni tudok és olyan rokonok jönnek és fogdossák meg a babát akit egész évben nem látunk,pedig egy helyen lakunk. Ráadásul a baba addig még semmilyen védőoltást nem kapott meg és nekünk is össze kell szoknunk.És ez a legfontosabb.Nem véletlenül 6 hét az a gyermekágy!
Borzalmas volt,hogy a 10-12 éves rokon gyerekek fogdosták az alig 1 napos babámat és rohadtul nem érdekelte a szülőket,hogy én ezt nem akarom és ott bőgtem.Na ilyen nem lesz! Meg lehet ránk sértődni,de akkor sem. Így valószínűleg a karácsonyi látogatás is eltolódik későbbre.
Igenis és ha van egy pár napos babám,nem fogok az ajándékozással foglalkozni,hisz nekem ők a legfontosabbak,a férjem és a gyerekeim.

Máskülönben meg van olyan igen közeli rokon aki elvárja,hogy ajándékkal halmozzuk el őket,de a hátam mögött meg mindent elkövet,hogy szétmenjünk a férjemmel.Na hát nem fogok az ilyenekkel bájologni,még ha családtag is,még ha Karácsony van is.
Vendég

Na ez szörnyű lehet! Én sem fogok beengedni látogatókat az első hetekben. Max szüleim és öcsém, meg férjem egyik nővére (a másik inkább ne jöjjön a gyerekeivel meg a férjével) :oops:
Szüleim már előre megkérdezték, hogy mit szeretnénk, hogy idejöjjenek-e segíteni az első hetekben, vagy ne. Mondtuk, hogy az elején szeretnénk hármasban lenni, de nagyon jó lenne, ha tudnának akkor menni, amikor férjemnek már vissza kell mennie dolgozni.
Az első hat hét után jöhet bárki :D
Ajándékot nekem sem kéne sok embernek vennem, de sajnos én nem vagyok olyan ügyes, mint Moly. De azt hiszem meg fogok próbálni apróságokat venni mindenkinek, meg sütiket akarok sütni előre. Bár ki tudja, menni fog-e akkor.

briell

Na a látogatókról csak annyit, hogy nekünk sokan bejelentés nélkül jöttek! Egyszer csak épp felkeltünk, amikor beállított a mamám testvére. Aztán kapkodtam gyorsan össze magamat, amíg anya kinyitotta a kaput, és beengedte. Leginkább a közeli rokonok jöttek bejelentés nélkül ám, és nem érdekelte őket, hogy hány hetesek a lányok, csak úgy jöttek!
Másrészt nem érdekelte őket az sem, hogy esetleg levegyék a cipőjüket, vagy ilyenek. Szóval én már úgy vagyok vele, hogy jobb rajta túl esni, és aztán végre nyugtunk lesz!
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy most hogy ikreink lesznek, jönnek e olyanok, akik mondjuk nem voltak Johinál de Verust még meglátogatták...
Szerintem a kíváncsiság sokakat el fog hozni hozzánk!

Kata
labkat

Sziasztok,...ismét csak röptében,...

Lemonsong,...az én dokim sztem szívesen kötekedne veled a méhszájat meg a vizsgálatokat illetően :wink:

Kata, jót mosolyogtam a "parádon". Mielőtt köcsögnek gondolsz,....a barátnőm babáját is ennyinek saccolták csak ott az apuka is 170cm alatt van. Ő is parázott,....2 hét múlva szül,...most már csak átlagos a babája mérete a legutóbbi vizsgálat szerint. Az igazság a szülésnél derül ki.

Anita, drukk, hogy meglegyen valahol az a fránya gép!

Légzésfigyelő,...csak ha koraszülött lenne vagy légzésproblémás születéskor(de nem lesz) amúgy meg kizárt.
Mellszívó a kézi Madellám ha megtalálom :oops:

Nekem nem osztott senki észt, de egyet kell értenem a nagymamival,...a babának tényleg nem fontos milyen ágynemű meg szines mütyür veszi körül. Főleg az elején mikor alig lát és alszik egész nap. Utána sem árt észrevenni, hogy mikor fárad le a sok ingertől ami körülveszi.

Nálunk 25C a fürdőszobában ahol majd lesz a fürdés,...aztán a többi helységben meg 20-23C. Kizárt, hogy mi ennél melegebbet csináljunkés még aludjunk is. Bébicsek meg hálózsákot kap,...meg engem magam mellé fűtésnek :wink:

Nálunk mindenki messze. Vidék vagy külföld így az idén nem utazunk és lesz alibink
:lol: De ajándékot szeretnék venni/csinálni a legközelebbi családtagoknak, barátoknak. Az idén majd ráveszem magam, hogy időben cselekedjek.

No, én meg egyenlőre nem zárkózom el a korai látogatástól. Majd apa menedzseli ha meggondolnám magam. Szonjánál is jobban viseltem a korai látogatókat mikor Szonja még főleg aludt. Igaz, nem akart hozzányúlni senki,...nem is mert volna mellettem :twisted: Csak a nagyszülők vehették kézbe szigorúan mikor én adtam és takaróban :wink:
Azért illik nyúkálás előtt megkérdezni egy anyukát, hogy engedi e. Nem feltétlen szereti mindenki ha buzerálják a babáját,....
Szonjánál sem kértünk segítséget (de megértem ha valaki esetleg az elején inkább a nagyira bízza a fürdetést,....mi nem ilyenek vagyunk) most is jobb lenne ha nem nagyon próbálkoznának ezzel. Egyedül Szonját nem tudom hová tesszük, mert elvinni a nagyszülőkhöz nem akarom (főleg mert messze vannak) és hát az ünnepek miatt elég bizonytalanok a szomszédok, helyben levő nem túl sok ismerősök is

No, ma (igaz a papírt még nem láttam) kiderült, hogy szept 30 helyett nov. 30-ig meghosszabbították a szerződésem. Így már nem kell azon izgulnom, hogy mi lesz velem. Csak lenne valami, de azért így egyszerűbb lesz sokkal. Szóval, örülök :D :roll:

N

Kép Kép
natasa1975

Labkat, én szívbaj nélkül rászóltam mindenkire a cipő miatt és nem azért, mert baba volt hanem mert mi sem ciopővel rohangálunk benn :twisted:
Meg a kézmosás is alap volt érkezéskor akkor is ha tudtam, hogy nem fog a gyerekhez hozzányúlni :wink:

Bejelentés nélkül beállítani :shock:

N.

Kép Kép
natasa1975

Gio, a méhszájat elvileg az elejétől kéne nézni, és utána is azt hiszem benne van a terhesgondozásban rendszeresen. Nem tudom, a tiéd miért nem nézte eddig, mert ugyan nem kellemes a matatás, de jobb tudni, hogy nyílik-e, mert lehet tenni ellene pihenéssel, magnéziummal meg egyéb keményebb gyógyszerekkel ha kell.

Hát, én nem vettem észre, hogy különösebben gerjednék a nőgyogyimra, pedig jó nő tényleg. :lol: :lol: :lol: És tény, hogy kevesekkel kerülök ennyire közeli, intim viszonyba. :lol: De azért inkább maradok a pasiknál.

Natasa, miért kötekedne velem a te orvosod? Van nekem sajátom, aki kötözködik velem, úgyhogy nem érzem magam elhanyagoltnak így sem. :lol:

/
lemonsong

Sziasztok!

Lemon, csak a méhszájvizsgálatáról, annak állapotának fontosságáról leírtak miatt lenne 1-2 kiokosító szava. Egyébként nyugodt és nem piszkálódós, tuti nem essne neked :lol:

Nőgyógyim fiatal és bizonyára van akinek jóképű is, de nekem nem az esetem. Milyen szerencse :lol:

No, ma audit van az osztályunkon,....éljen! bizonyára idegesnek kellene lennem, de annyira nyugodt vagyok, hogy az már fáj :roll: szerencsére engem megszáll az angyali nyugodtság ha baba van a pocimban :)
...legfontosabb kérdés most, hogy mikor egyem meg az almám :lol:

N.

Kép Kép
natasa1975

natasa: A hőmérsékletekkel teljesen egyet értek. Eleinte ahogy még picik voltak a babák, átlagosan 23 fok volt bent, aztán ahogy eltelt egy másfél hónap, már csak 21-22 fok. A 20-ban én fázok, de aztán idővel megszokom. Jobb a hűvös, a baba is, a mama is jobban alszik.
Ami meg a kézmosást illeti. Egy rokonunk - fiatalabb nálam, nagyon modern csaj - úgy besértődött, mert megkértem hogy mossa meg a kezét, hogy aztán már senkinek se mertem szólni :? Elég kellemetlen volt a szitu. Pont tőle nem vártam a dolgot.
Én alapból azon borulok ki a legjobban, mikor valaki meglátogatja nálunk a wc-t, és után nem mos kezet! Én meg csak nyelek, és nézem mit fogdos össze, majd ha elment takarítok, és a gyerekeket is átmosom! Sajnos ilyen is van!
Ha audit van, akkor te bizonyára jártas vagy a témában: meg tudod mondani, hogy mennyit kap az ember lánya ha gyed után kiíratja a szabiját? Mármint a bruttó fizu hányad részét??? Na és hogy 2005 szeptembere óta vagyok itthon, azóta nem emeltek. Most viszont adnak majd valami bér kompenzációt. Van erre szabály, hogy mennyit kell adni??? Köszi a választ előre is!

A méhszájhoz csak annyit írnék, hogy nekem a neves Hajdú Krisztina doktornő, aki az istenhegyi klinikán is uh-ot csinál, soha nem nézte a méhszájamat, csak a 37. héten vizsgált meg, amúgy mindig csak uh-al vizsgált, és így terhesgondozott! Szóval én nem tudom hogy kell ezt csinálni, de vannak ilyen elveket valló dokik, és vannak amolyan elveket valló dokik. A második dokim minden alkalommal megnézte a méhszájat, és uh-al is rám nézett. Most pedig aki van, eddig ő 2 alkalommal nézte a méhszájat, bár bizonyára az ikrek miatt sokkal körültekintőbbnek kell lennie, így tán jobban vizsgálódik. Nem tudom! Engem mindenesetre első terhességnél nem zavart, hogy nem nézték, aztán most meg zavarna, ha nem néznék!

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: