A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Vkatus!
Egészségére Dórikának a hami! Ő is kezd már felnőttes mennyiségeket enni! ;)
20150601134430

Na, felébredt Emma!

méghogy kevés neki a tápi.... :shock: sok is!!!
Megtanult levegőt fújni a cumisüvegbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :twisted: :lol:
a 210-ből, amit csináltam neki, megmaradt 120.

Viszont rettenetesen jó kedve van...
Vendég

Ma már egészen biztosan nem megyünk sehova, mert rettenetesen jeges minden.

Innen kilátok a főútra, néha-néha megy csak egy autó az úton, az is csak szinte lépésben. (pedig ez egy forgalmas útszakasz...)

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Lillum pedig várja a húsos palacsintát... :cry: :cry: :cry: :cry: meg a Muffin féle gyümölcslevest
Vendég

Na szóval
Kép Kép Kép Kép Kép

A kedvencem!
Kép

Kép
teó

Tami Kép

Az utolsó kép nekem is a kedvencem!
20150601134430

Tami csodaszép!

Csatlakozom Vikihez! :wink:
Vendég

Viki, száraz bőr témában kiművelődtem magam:

Babé Omega testápolót ajánlották nagyon, vagy a Lipobase Repair krémet, ezt mi is megvettük, jó, de aztán váltottunk Foreveres aloés-propoliszos krémre, az nagyon jó a bőrszárazságra. Mondjuk egyik sem olcsó.

Kép
teó

Sziasztok!

Boldog hófordulót Leácskának!

Remélem Szonja és az ikrek is jobban vannak és elmúlt a láz. Nagyon ijesztő lehet, de biztosan nincs semmi komolyabb.

Viki!
Rizst megfőztem, meg nyersen banánt és almát és összeturmixoltam. Szerintem elég finim, bár érzékeny babáknak talán kicsit fogós :)
Lackó-Öcsinek nagy puszit küldünk!

Bondi!
Mondd meg Apának, hogy nem érti a nőket :P Mi nagy örömmel olvassuk a hozzászólásaidat!
Nálunk is Apa mindig morog, h. hogy lehet folyton babanetezni, de mondom, nekem ez a társaságom, alig látok embereket, ő azért eljár ide-oda, tanít, stb. Nekem ez a virtuális közeg most a abráti társaságom.
lehet, hogy ez nem jó így, de ez van. és nekem jó, hogy vagytok.

Hozzátápit mi lassan egy hónapja nyomjuk, de nincs rend, mert nálunk a szopiban sem volt soha. Én dél körül és 5 körül kínálgatom a kiscsajt, és utána közvetlenül, meg előtte sem szopiztatom, a tej ettől nem csökken (mondjuk Emma éjjel mindent megtesz, hogy szintentartsa a tejcsit :lol: )

Marcsi!
Remélem jobban vagy már kicsit.

Mancsi!
szörnyű amit írsz. A volt barátom apukája is így halt meg, amikro ő 18 volt, ő találta meg hazafelé a gyógyszertárból. sosem heverte ki!!!
sajnálom.

Tami!
Írtam pü-t!

Magdi!
gratulálok a kúszáshoz.

na, egyenlőre más nem jut eszembe, viszont valaaki szóljon rám, ma este el kel küldenem az irományomat és még csak a harmada van kész! :oops: :oops: :oops:

szóljatok rám erőteljesen, hogy ne itt lógjak!

Emma puszil mindenkit!!
Vendég

Magdi! Micsoda feltételezés! ÉN sokat gondolok rátok! Lizád nagyon ügyes!

Kike, mik vannak... még szerencse, hogy megteheted, hogy hazavidd a gyerekeket az oviból... és mit csinál az, aki dolgozik? Legyetek óvatosak!

Dávidot, Leát Isten éltesse!

Muffin, köszi, drága vagy :) Igazából annak szólt Apa megjegyzése, hogy nagyon nézte volna már a sorozatát (most éppen a Róma van napirenden), és túl hangosan pötyögtem :? :)
Eliot mennyire édes!!!!

Vkata, köszi a megerősítésedet hozzátápi ügyben.
És ezennel újra korszakváltáshoz értünk - vége az anyatejes kakiknak :( :lol: nagyon örülök, h nő a gyerekem, de nagyon fog hiányozni, hogy nem lesz többet kicsi...

Mav, egyetértek Marcsival. Szuperanyu vagy! Hogy vannak a csemeték?

Marcsi: tán egy kicsit vigasztal, hogy az idő majd enyhít a fájdalmadon.
Tápi kérdéshez nem értek, de sztem igazad van, táplálóbb kellhet neki.

Tami: végül is megnyugodott Annád, lehet, hogy a közelséged kellett neki? Natin is azt látom, hogy éjjel, amikor mellette vagyok, alszik rendesen, de napközben, amikor tennék-vennék, hamar felébred, akármilyen fáradt.
Jó házitündérkedést és tornát neked!

Én depi vagyok: Oti oviban, de megint ugyanúgy köhögött éjjel és reggel, mint 1 hete (többet nem viszem le orvoshoz, inkább házhoz hívom, mert sztem a váróban szedett össze megint valamit). Nati, ha ébren van, nem hagy semmit csinálni, pedig szombaton lesz Oti szülinapi bulija, meg holnap jön a védőnő, a lakást kicsit össze kellene kapni. Aggasztanak a világ dolgai, és tudom, hogy most az sem hozna megnyugvást, ha kizárnám az egészet, és csak a fészkünkkel törődnék. Hiába teszek meg mindent, ami tőlem kitelik, hogy a családomat biztonságban tudjam, ha a nagyfejűek szőnyeget ingatnak alattunk??
Na, de nem borongok tovább, még a végén mindenkit elijesztek... :( :roll:

Megyek, kihasználom, hogy alszik a kiscsaj.

Kép
Kép
bondi

HAt mi sem megyunk sehova. A papa megtiltotta hogy kimenjunk, majd o este hazajovet bevasarol.
Namindegy. Legalabb nem kotlotk penzt mert neki csak a legszuksegesebbeket tudm felirni.

Teo: tunci a kiscsaj! Az a mosolygos tenyleg csuda edes!
A maszkalast ne sem ugy ertettem hogy mi maszkalunk valahova, az elmult 2 hetben meg kinn is alig volt nemhogy idegen helyen.

Marcsi: Anna is csomoszor fujja a cumit :twisted:
Viszontmost megevett egy fel fruttapurat:)

Dorika nem semmi adagokat eszik. Azt hiszem hamar be fogja hozni az eddigi lassu hizasi "lemaradasat".

Gombaszosz otlete van valakinek? Vagy valami egyeb gombas etel?
Es nem leves.Es nem ratott gomba.

Wera: hogy energiaja honnan van? Leszivja a mienket :lol: :P

Edes a telefonjaval ugy jatszik, hogy mellette vagy alatta van neha beletenyerel, rafekszik ugye az ugy szol zenel, de o tok massal jatszik:)

Marcsi: szegeny leanykad.Most bizti szomorkas lesz, de hat ilyen idoen nem szabad kockaztatni!
Vendég

Sziasztok!

Már 1x-2x írtam ide, egyébként ha időm engedi zúgolvasóként "nyomom." :lol:
Remélem nem gond hogy ismét írok de a véleményetekre ,tanácsotokra lennék kíváncsi! :oops:

Lánykámat 6 hós koráig sikerült szopiztatni. Most is van ugyan úgy tejem és továbbra is szépen szopizik(az a mindene)de próbálkozok a hozzátápival. Elválasztani nem szeretném csak azért jó lenne ha enne ,mást is. De nekünk ezzel nagy gondok vannak. Nagyon elutasító a lányom. Pedig sokmindennel kínáltam már. És semmi nem jön be neki. :roll:
Próbáltam kanállal, üvegből, úgy is hogy a főzit felhigítottam a tejemmel. És akkor se hajlandó enni belőle. És tépi a ruhám hogy szopizni akar. Úgy is próbáltam hogy már hogy igen éhes volt de akkor se kellett neki.
Erőltetni nagyon nem akarom mert félek hogy utána gondjaink lesznek az evéssel.

Szerintetek mit csináljak? Látom sokatoknak nagyon megy ez már.
Sok kisgyerekes ismerősömet megkérdeztem már és azt mondták ne idegeskedjek rajta mert ha megérett rá úgyis elfogadja.
De összeségében jó ha egy kanál kaja lemegy neki, az is kín keservesen. Próbáltam házi kosztot , boltit. De semmi.

Köszönöm ha válaszoltok.
csipcsab

Anna tegnapi masik uj tudomanya hogy klattyog a nyelvevel.
Most egesz nap azt gyakorolja. BAr oszinten jobb mint a kopkodes:)
Vendég

Teó!
gyönyörű a lányod!!!
Vendég

Csipcsab!

Nekem ugyan az a véleményem, mint a barátaidnak, akiket említettél.

Ha megérik rá, elfogadja.

Nekik nagyon jó kis radarjaik vannak arra, hogy mit tehetnek meg, és mit nem.

Az én lányom is mereven elutasította a tápit, amíg egy csepp tejem is volt.
Aztán sajnos nem lett tovább, és szó nélkül elfogadta a tápszert is.
Ne siettesd!
Ha elég neki a tejed, akkor csak maradjatok a szopinál, és néha-néha kínáld meg valamilyen másmilyen étellel.
Ne legyen neki kényszer az evés, mert az hosszú távon is nyomot hagy benne.
Vendég

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:15-kor.
Vendég

Mary!
Ati ugy szokta gombamártást, hogy feltesz olajon kb 2 hagymát. A gombafejeket csak négy részbe vágja, mikor a hagyma már pirul, rárakja a gombát, só, bors, pici fehérbor, ezt kicsit főzi, hogy a gomba ne essen teljesen össze...és felönti tejszínnel. Ízlés szerint ízesíti még kevés borral, bazsalikommal. És rízzsel nagyon finom.

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:16-kor.
Vendég

Csipcsab, lehet, hogy még nem akarja a hozzátápit. Lehet, hogy pár napig hanyagolnám, aztán újra próbálkoznék. Ha látod, hogy nem kell neki, ne erőltesd. A hat hónapos kor nem szentírás, van, aki 8-9 hónaposan kezd el mást enni.

Vkata, Dórika nagyon ügyes!

Tami, Annát még nem is dicsértem!
Gomba: a fejeket letisztítom, kevés olajjal kikent edénybe teszem, rájuk akkora sajtszeleteket, amekkorák befedik, kis fűszerkeverék, és lassú tűzön párolom. Hamar kész van, finom szaftot ereszt, rizzsel mennyei!
Vagy: hagymán megpárolod a szeletelt gombát, fűszerezed, tejszínnel rottyantod, és kész a gombás-tejszínes tésztamártás.

Orsi: köszi :)
Én is gondolkodom azon, hogy mi a jó a fórumozásban, mikor ez főleg egy virtuális dolog - még mindig nehezen fogom fel, hogy ami virtuális, lehet igazi, igazán működő is :) Ez korunk áldása? Vagy átka?
Olyanok vagyunk, mint egy osztály: lehet, hogy csak "a suliban" találkozunk, de akkor jót dumcsizunk, és ez jó érzés. És vannak, akik "sulin kívül" is jóban vannak.

Na, addig osztom itt az észt, hogy felébredt Nattancs :)

Kép
Kép
bondi

Teó!
Köszi a krémeket! A Babé az DM-es cucc?

Orsi!
Köszi a receptet! Szted ezt tasakos rizsből is meg lehet csinálni?

Pusziljuk mi is Emmát. Lackó üzeni neki h már régen látott róla képet.
20150601134430

Vkata: első tégely popsikenőcs :lol: :lol: :lol:
meg a köldökcsonk leesése :)
Igazad van, nálunk a kora esti evés lesz sarkalatos először - hogy elkezdhessek kóruspróbákra járni.
Köszi a kenőcstippet, felírtam. Otinak is szokott itt-ott ekcémája lenni.

Teó, elfelejtettem: Tamid gyönyörű!!!

Ja, Csipcsab. Legyél gyakrabban nem zugolvasó :)

Kép
Kép
bondi

Emberkék, akik még nem küldtetek: képek az 1000. oldalra???

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

jó kis idő van mi?? pedig ma mehetnékem volt... bementünk volna anyuhoz a bölcsibe!! kíváncsi vagyok mit szólna hozzá Zsömike!

képzeljétek ma Zsömle úr felállt!!! :shock: komolyan ha így halad jövő héten iskolába megyünk :)

Gratula Annának is a felüléshez!!
Leácskának boldog hófordulót!!

tegnap voltunk az ortopédián és szerencsére egész szépen alakul a feje a gyerkőcnek. megszűnt az asszimetria, már csak kerekednie kell a kis koponyának. Vki kérdezte. igen a sok hátonfekvéstől alakult ki (meg genetika szerintem mert apjának is laposabb a feje mint pl nekem) De moszanában átszoktunk az oldalt vagy hasonalvásra. Majd akkor kell visszamennünk ha önállóan megy. (lehet jövő héten???) :)

Kép
mancsi76

Bondici!
Ezt neked küldöm h jönn kedved legyen!

Kép
20150601134430

Viki: Otinak végül is fülig ért a szája az oviban, a lánygyűrű rögtön megrohamozta :lol: Olyan édesek, szinte minden lány barátja egy fejjel magasabb nála, és úgy ölelgetik, hogy majd feldöntik :D

Megyek, kiveszem ezt az ágyában matató lánykát :)

Kép
Kép
bondi

Viki!

én abból csináltam.
Lackónak üzenem, hogy lefekvés előtt kap képeket, hogy szép álma legyen :P
addig Emma buggyant anyukája azt sem tudja mihez kapjon, csak veri a klaviatúrát :shock:
Vendég

Sziasztok!

Marcsi, Zsolti is megtanult levegőt fújni, de ő a cicimbe próbálja, nem sok sikerrel! :lol:

Viki, Oké. Azt hittem, a 80-as bodyk már nektek kellenek!

Csipcsab nálunk ugyanez volt, Zsolti nagy cicista, de egy hétig abbahagytam a próbálkozást, egyáltalán nem kapott semmit, és most pár napja újra kezdtem, és már ízlik neki. Tegnap pl. már megevett egy egész üveg alma-burgonyát! Igaz három részletben, de azért az már mennyiség.

Kép
Kép
patr

[quote="mancsi76"]
írta:
mancsi76képzeljétek ma Zsömle úr felállt!!! :shock: komolyan ha így halad jövő héten iskolába megyünk :)

Gratula!

Sztem 2 év múlva már PHD-zik ;)
20150601134430

Patti!
Igen, a 80as már nekünk kell.

Pusziljuk a Cicistát!
20150601134430

Zsöminek gratula!! Azért ez nem semmi!! Mondom, hogy ők írják a könyveket! :lol:

Kép
Kép
patr

Vik, köszi, átadom. Mi is Lackót :D
Alszik?

Kép
Kép
patr

Zsöminek nagy gratula a felálláshoz!

Ilyen sok helyen van ónos eső?

d.dodó

Pattikám!
Netezik! Közben énekel vmit :lol:
20150601134430

Marcsi, Bondi!

Köszi szépen. Én is így gondolom de azért azt hiszem kell az embernek a megerősítés.
Az tuti hogy nem fogom erőltetni. Nem szeretném hogy ez miatt utálja meg az evést és legyen késöbb gondja vele.
Próbáltam már azt is hogy egy kis szünet és újra. De akkor se kell neki. Akkor így próbálkozom továbbra is. Elöbb utóbb csak elfogadja. :roll:

Csak anyósom akaszt ki nagyon, hogy Flóra ilyen tekintetben elvan maradva mert mennyi mindent kéne ennie már. Én meg tudom hogy a lehető legjobbat teszem a lányommal csak mégis idegesít a beszólása. Én vagyok a gyerekkel minden nap én látom mire hogy reagál. Nem fogom őt megtömni ha nem kell neki.

De abból nem lesz gond ha csak 7 8 hónaposan fogadja el rendesen a többi kaját? Ezt úgy értem hogy az oké hogy van tejem de az tápértékben is elég neki??
csipcsab

Csibcsab!
Anyósék idejében minden más volt! Ők már tehéntejjel etették a gyereket!

Én örülnék h Laló szopna még a mai napig, és nem lenne szükség kiegészítésre, tápra és a főzelékekre.
20150601134430

Patr!

Ez megnyugtató! :wink:
Köszi!
csipcsab

Bondi: szerintem a vilag bajain kar agyalni, sajna nem tudsz ellene mit tenni. Es ha tul beengeded a gondolataidba csak megmergezi azt.
Sajna az en apukamnak kb ez vagta tonkra az eletet. Csak azon kesereg, szidkozodik...

Nem mondom legy nem torodom , mert az felelotlenseg valamilyen szinten, de ne agyalj ezen. Az adott elethelyzetedbol hozd ki a maximumot es orulj az apro csodaknak!
Tudom gaz hogy nincs perspektiva jovokep, es epp e miatt akarom elhagyni az orszagot, mert itt jobb a jovore nem gondolni.
Szoval Bondikam! Az elet itt es most van!
Szep napot!
Vendég

Csipcsab!

amíg szépen fejlődik, elég.

anyóssal meg ne foglalkozz!!! Az a jó, hogy van tejed, és hidd el, ez a legjobb Flórának!
anyós:
Nem is értem az ilyeneket....miért lenne elmaradva...inkább örülnie kéne! :twisted: nem lóversenyen vagyunk... :shock:
Vendég

Viki, azt hiszem a mi gyerekeink hamarabb fognak érteni a számítógéphez, mint mi :lol: :lol:
Zsolti újabban trombitál és köpköd! Ja és repülni tanul!

Kép
Kép
patr

Viki!

Hát igen anyóséknál így volt.
De jó lenne ha felfogná hogy most nem így van.
Ilyen szöveget eresztett el nekem a telefonba hogy mit gondolok én hogy nem szoptathatom ám akármeddig a gyereket. Már le kéne szoktatom a cicizésről.
Azt hittem falnak megyek tőle. :x
csipcsab

Csipcsab, örülök, hogy megnyugodtál! Tudod, akkor van sok tejed, ha nem idegeskedsz :lol: :lol: :lol:
Én a lányomat másfél éves koráig szoptattam, volt olyan, hogy vendégségben voltunk a barátnőmnél, pont akkor jött az anyukája, amikor szoptattam Zsuzskát, kb. egy éves lehetett. Akkora kioktatást kaptam, hogy már nem kéne szopnia!!! Kedvesen mosolyogtam, bólogattam, és szoptattam tovább!

Kép
Kép
patr

Marcsi!

Szerintem nincs elmaradva! A doki és védőnő szerint sincs!
A "gondot" az jelenti neki hogy 1 hónapban 40-50-60 dkg-at hízik!
Miért lenne ez kevés????????
csipcsab

Zsomi! NEm semmi urfi vagy te!
Oha en azt hittem ma jottok ortopediara gondoltam talizhatnank. Na de akkor majd maskor.

AKata: megjott az elso adag rendeles!
Vendég

Csibcsab!
Az én anyukám amikor Lackó 3 hónapos volt azt mondta h szoktassam le az éjjeli kajálásról :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mondtam neki h hogyan és miért? Mikor éhes? Kép

Anyósnak adj oda egy Kismama újságot h művelődjön mi az új trend!
20150601134430

Nah, nekünk is sz.r éjszakánk volt. Aztán fél 7-kor véglegesen fel is ébredtünk és azóta is ébren van a kis makim :twisted: Nagyon világvége hangulatom van. Ettől is, az időtől is, meg mindentől úgy általában.

[quote]H írta:iába teszek meg mindent, ami tőlem kitelik, hogy a családomat biztonságban tudjam, ha a nagyfejűek szőnyeget ingatnak alattunk??

Csilla, szívemből szóltál! Dühít a tehetetlenség! :evil:
Nem csodálom imádják mini-Otit a csajok! :D Olyan szeretgetni való kiskópé! :wink:

Gratula Zsöminek! Milyen ügyes nagyfiú!!! :D

Csipcsab
Én is úgy csináltam ahogy a többiek írták. Sima reszelt almával kezdtem, először csak 1-2 kanállal küzdöttem bele a szájába, de több nem kellett neki, csak a tejcsi. Aztán pár nap múlva újra próbáltam. Aztán végül egyre többet fogadott el és akkor megrpóbáltam más gyümiket is, majd amikor azokat megkedvelte, elkezdtük a zöldséget. Husikat kb 1 hete eszünk. Eddig napi 1 hozzátápi megy, most bevág egy üveggel + még kis cici utána. Egyelőre nem is tervezek többet adni neki amíg nem látom h igényli.
Vendég

[quote="desviki"]A írta:desvikinyósnak adj oda egy Kismama újságot h művelődjön mi az új trend!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

Patr!

Tudom a stressz árt a tejcsinek! :D
Csak tudod az a rossz az egészben hogy valamit jól csinálsz ami ösztönből jön és ebben hogy eltudnak bizonytalanítani az okoskodó beszólásaikkal.

Na bocsi hogy ennyit írtam. :D

Nem akarlak titeket a"gondjaimmal" traktálni. Csak olyan jó volt kiadni magamból.
csipcsab

Kép csomagunk erkezett
Kép igy bugo csigazok
Kép igy ulok
Vendég

Viki, a Babe gyógyszertári, a legtöbb patikában alapból csak a sima babé testápoló van, az Omegásat rendelni szokták!

Köszi a Tami bókokat! Ugye, hogy édes?!!

Kép
teó

Csibcsab!
Nem traktáltál! Szívesen olvastuk!

Jöhetnél gyakrabban is! :wink:

Hol laktok? Flóra kép?
20150601134430

Viki!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy lesz! :wink:
Most jön hétvégén. Bejelentkezett és itt is alszik. :shock:
Ha elkezd ezzel kapcsolatban erősködni tuti hogy nem maradok csendben.
csipcsab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: