A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nikvik: megnéztem jobban az oldalt amit küldtél és én őket ismerem, már akartam tőlük rendelni...

fú csajok tudjátok mit eszek most: céklát :) persze salátaként, anyós főzte...

remélem mostohaanyu csinált vmi leveske félélt, mert úgy ennék vmi jó leves (amit más készített). persze disznóvágáshoz dukált a húsleves, de én tegnap úgy fullon lettem a hússzaggal (pedig nem is voltam sokat hús közelében), hogy este két kakaóscsigát nyomtam be :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Na Luna- pont vmi ilyet sejtettem- csak tudod én nem vagyok bárányhimlő izé- szakértő... mert kb 25 éve volt közöm hozá és azóta a témával nem foglalkoztam... leszámítva azt hogy tavaly a gyerekorvos akarta hogy oltassunk én meg valamiért viszolygok tőle... meg még ugye ovi sincs.. így nem nagyon bújtam a témát... de biztos fogom...

Kép
Kép
Kép
konkri

Nalunk reszben mar eleve megvolt a dizajn a szobaban, meg olyan idokbol amikor a gyerek sem volt tervben. Kek a szoba es nagy margaretakat festettem ra, mert apucinak ez volt a vagya. Igy egy tokeletes fiu babaszoba alap mar ez :)

luna6

Itt 'mostani' felenk nem is oltanak am ra. Volt doki aki azt sem tudta mirol beszelek, mikor rakerdeztem :D Igazabol mondjuk akkor sem a gyereket akartam oltatni mert o csak kapja el, hanem apukat, mert neki mar nem hianyzott. Okozhat tenyleg szovodmenyesen gondokat spermanal. Meg minden mas egyeb csunyasagot, es hamarabb felnotteknel. De vegul hihetetlen siman es keves nyuggel megusztak mind a ketten. A nagyobbikom anno 3 evesen egyedul tobbet kinlodott, mint ezek ketten itt nekem :)
Amugy azt mondjak, hogy konkretan csaladon (lakason) belul a tobbediknek elkapoknak enyhebb, hat hogy tenyleg igy vane nem tudom, de nalunk stimmelt, legalabbis pottymennyisegileg mindenkeppen.

luna6

Sziasztok!

Nagyon szépek a szobák :D:D Én tuti nem akarnék mici mackót minden hova. :D Hanna Hófehérke fun, szerintem nem is örülne, ha az lenne Micimackó lenne a falán. :)

Bárányhimlő:
Hát, tudja fene. Én úgy voltam vele, hogy ha lehet, akkor ne kapja el. Én se adatok be minden létező oltást Hannának, de azt csúnya, viszketős xart nem akartam neki. Ha a rubeola ellen van oltás, akkor ezt is megkapta bölcsi előtt.
Ezt Alex is meg fogja kapni.

Luna!
Tök jó, akkor majdnem megvan minden :D:D

HAri!
Szupi!! GYertek!
Csatlakozom, én is álomkóros vagyok... Bár nem alszom el mindenhol, de valahogy nincsen kedvem semmihez....
És most épp idegesít, hogy nem tudok Hannával lemenni az udvarra játszani...

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat a majdnem minden meg tulzas, meg a kocsi nincs meg, bar az a legkevesbbe lenyeges, az autosules sem, a szoptatos fotelem, ruhak, pelusok, takaro, agynemu (marmint lepedok) matrac, pelenkak.... szal van meg mit venni. Fuggony is kell... es szekrenyt festeni belulrol :D
Viszont tegnap nyertem egy fisher price rainforest zenelos hintat 19 fontert, szal hinta az mar lesz :D:D

luna6

En meg azert sem akartam oltatni a himlo ellen, mert terhesen gaz ha valaki nem volt, es azt egy doki sem tudja meg biztosan, hogy ha a nomet belotatom akkor mi lesz mikor szulokepes korba kerul, lehet nem fog hatni :( Ugyhogy ezert gondoltam, hogy kapja el gyerekkent es akkor egy eletre vedett, ha meg nem jon ossze akkor felnottkent oltathat meg mikor szukseges.

luna6

Luna: a hinta egy áldás!!!!!!!!!!! ezt én mondom!!!!!!!!! :)
miért kell a szekrényt belülről festeni? :)
tegyek még fel buta kéréseket? :)

Kép
Kép
Kép
konkri

A kerdes nem buta, az en allitasom, hogy festeni kell sokkal furab szerintem :D Ezeknek a nepeknek a maniaja itt a sotet butor. Ehez mertnem van ez a beepitett szekrenyunk tan furnerbol es jo toksotet barna, ugyhogy kinyitod es dol ki belole a sotetseg, es irto nehez belelatni. Ez pont a babaszobaban van, tobb nincs is a lakasban. Es a minap egy lakberendezos helyi musorban lattam, hogy a berendezo is ki volt akadva ettol, ok tapetaztak belulrol, es ezerszer jobb lett, mert lehet latni ha kinyitod, mi van benne :D:D Ugyhogy nekem feherre kell festeni, hogy ne legyen olyan veszett sotet :D Kivulrol mar kekre festettuk, mint a szobat, meg korabban, igy most csak belul kell :D
Egyebkent az osszes ajtonk, keretuk, ablakunk, minden full sotet, de miert mikor meg kicsik is, es ettol meg sotetebb erzesem is van...

luna6

Luna!
Én most a bútorra gondoltam :D:D
Ahogy így felsoroltad a dolgokat, ezek nálunk is csak vannak valahol... még mindig nem kaptam vissza semmi cuccot a járókán és néhány játékon kívül... Még el kéne vinni a babkocsi kerekeit megszereltetni... És csak fél lábam van... ááá...

Fél láb és a gondok:
Ádi volt az elmúlt 2 alkalommal kaját venni... Hát, bakker, eléggé gáz. Direkt elmondtam neki, hogy az olcsóbbat hozza.. mindenből a drágábbat vette. És szentül állította, hogy nem találja az Auchenban a csokinyuszikat. Szerinte nem volt az áruházban, mert ő körbe járt mindent. :D:D:D Majdnem röhögő göcsöt kaptam, amikor 10 perc múlva visszahívott, hogy jaaaa, megtalálta ám :D:D:D

Bari:
Így is be tudja magát oltatni még 1x... Én mondjuk pont azt olvastam, hogy a sokadik emberke, aki elkapja, annak rosszabb. Meg annyi szövődményt lehet látni, hogy inkább nem akarnám :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat azert sokadik ember a csaladban csak nincs mar :D:D Egy csaladon belul akik ugyanazokra a dolgokra vannak szervezetileg hangolva... csak igy ertettem a masodik meg harmadik szemelyt :)

Enyim ember is keptelen barmi t megtalalni a boltban ami nem szemmagassagban van es nem olyanalapelelmiszer amit o eleve csomagolasbol eszik :D:D

luna6

Lányok, olyan szépek/cukik a szobák.

Én (is) saját magam rajzolgattam a falra való dekorációt. Még lesz egy-két darab, íme az eddigiek.

Kép

Tegnap sokkot kaptam ugye a mérlegre álláskor, ma pedig a pocakfotó elkészülte után. Teljesen tönkre mentem. Rettenetes, borzalom és förtelem. Nem tudom máshogy jellemezni, ahogy kinézek. És 4 hete még emberi formám volt azért. Szóval azért tuti a vizesedés is, mert olyan torz vagyok, hogy boooáááá. De ez nem vigasztal egyáltalán.
Na, nálam ez anyukám sara, :cry: hogy így vélekedem magamról és hogy ennyire fontos az, hogy még ebben a gyönyörű időszakban is hogy nézek ki.

Megyek is, nem rontom a hangulatot.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Nagyon átérzem!! Én mindig azzal vigasztaltam magam, hogy szopi után lefogyok. És le is fogytam. Addig nem nagyon akartam fogyózni... Jó, nem mindent, de most nagyobb az elhatározásom tornát illetőleg :D

Kitartás!!!
Az ember mindig másnak látja magát. Maradj inkább a tükörnél, a kép torzíthat.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok ismét!

Nagyon jók lesznek a képek Csilla, a kockásfülű nyúl nagy kedvencem, Nekem is van egy saját plüss. :D Meg a Süsü a sárkány, jaaaj, tök édi. :)

Na, a testtel kivételesen most békében vagyunk, mert már hetek óta nem hízom, így azért kicsit jobb a közérzetem, kell a tudat. :D Meg kicsit le is ment Rólam a víz, a séta, meg a mozgás sokat segít, meg a torna.

Nem is tudom már melyikőtök írta, hogy valakinél a 8 kiló olyan, mintha 15 lenne, na Én pont így vagyok ezzel. :)
Rajtam már 2008 nyara óta van olyan 6-10 kiló plusz, az addigi súlyomhoz képest, és egyszerűen nem bírtam lenyomni magamról, pedig volt bécsi diéta, fogyibogyó, futás, torna, orvosi vizsgálat, de semmi nem hatotta meg a kilókat. (szteroid kúrát kaptam, az után ugrottak fel a plusz kilók, kb. egy év leforgása alatt)

A lényeg, hogy Nekem a normál súly a 158 centihez mindig 50-54 volt, de teherbe eséskor már 62 voltam, így ez a mostani 70 már nagyon-nagyon sok, szóval nem is nagyon kéne már többet felszednem.
De nyilván nem most fogok nekiállni a fogyózásnak, meg nem is szoptatáskor. :) (bízom benne, hogy akkor helyreáll a szervezetem, és magától beáll a helyes súlyra, végülis 28 évig bírta tartani, csak 2 éve borult össze a dolog...)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de Nekem olyan punnyadós ez a nap, tök fáradtnak érzem magam.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jenny, nem annyira rózsaszín mint ahogy a képen látszik. Pont azért választottam pisztácia színű függyönyt mert nem akarom csak a rózsaszín árnyalataival megtölteni a szobát.
Ruhák terén sem úgy terveztem, hogy csupa rózsaszín. Egyetlen probléma az, hogy per pillanat ha más színű akkor nagyon fiús ruhákat lehet kapni. Lányban itt most a fehér, rózsaszín, narancs, barack, halványzöld, fukszia, sárga kapható.

Luna, tetszik a kocsid bár én nem vagyok a háromkerekűekért oda, de amit Te választottál az tetszik. Nálunk is fontos szempont volt, hogy esernyő alakúra lehessen összecsukni, mivel a csomagtartónk nem túl nagy. A másik szempont meg az volt, hogy én csak egy kocsit akartam venni ami ha kell akár 3 éves korig használható. Így lett a választásunk a Peg Perego Pliko P3 Travel systemje.
Itt a lakásokat akár bérled, akár vadi újként vásárolod, a beépített gardróbszekérny alapfelszereltség a hálószobákban. Az új lakással szerencsénk volt, mert nyírfaszínűek a gardróbok szóval szép világos szín lesz a lányzó szobájában. A kiságyat és a pelenkázót is ilyen színben rendeltük meg.
Amit utálok, hogy itt nem nagyon szeretik a polcos megoldásokat, így a legtöbb gardrób főként akasztós részből áll és van pár fiók benne.

Vok, én sem akartam micimackóval, hófehérkével és társaival díszíteni a szobát. 1. nem tudod mi lesz a gyerkőc kedvenc mesefigurája. 2. valami olyat akartam ami akár 5-6 éves koráig kihúzza, vagyis valami semlegeset, nem túl bébiset és nem túl nagylányosat. Azt hiszem sikerült beletalálni.
A pasik és a vásárlás...... Engem képes felhívni az üzletből és konkrétan el kell magyaráznom, hogy melyik sorba kb. hol találja amit kérek.......

Csilla, nagyon klasszak lettek! Bárcsak én is ilyen szépen tudnék rajzolni!
Vendég

Nikvik, akkor hasonlot kerestel kocsiban hogy egy eleg legyen vegig (bar a tied jelentosen nehezebb), csak nalam arban is meg lett huzva a hatar, 200 euronal semmifele kocsicsodaert nem adok tobbet. (esetleg es ha elso gyerek lenne es errefele lehetne is babakocsizni, de akkor is nagyon talan csak) Valamint travellsistem is kizarva, mert nekem autosulesbol a leheto legjobb tesztes kellett. (a plikonak amugy egesz jo a torestesztje, ugyhogy ha nem lenne draga meg szoba is johetne) Valamint nekem nem kell azert sem szisztem, mert autosulesben babakocsiztatni a bebit (ez itt nagyon elterjedt, nagy divat most) nem tesz jot neki, ugyhogy en vagy kendozom vagy fekszik majd a kocsiban, de semmi autosules :)

Jaaaj a gardrob, hat ugy tunik itt is csak akasztgatnak, mert hatalmas kihasznalhatatlan hely van alul... de most leltem az ikeaban olyan sima fiokos vazat ami be is fer az akasztok ala es igy fiokosithatom a legures teret es nem kell oda mindent felhalmozni mint a szemettombra, es varni, hogy mikor dol ossze :D:D nalunk csak egy gardrobot sikerult tervezniuk ebbe a hodalyba, ugyhogy ezzel sajna nem lehet megoldani a szekrenykerdest :(

luna6

Nikvik, szerintem nincs semmi baj a rajzfilm és mesefigurákkal, végülis ettől gyerekszoba a gyerekszoba. :D
Aztán meg hogy majd mi lesz a kedvence az úgyis később derül ki, de ha valamit megszokott a falon, pl. Micimackót, Kockásfülű nyulat, stb, akkor nem hiszem, hogy az zavaró lenne számára.

Én ilyen egyszerűbb, modernebb szobát, mint a Tiétek már nagyobb korában képzelek el, mondjuk mikor iskolás lesz már, és majd akkor már beleszólhat Ő is, hogy mi tetszene Neki, milyen színek, milyen figurák. :)

De ez is, mint minden ízlés dolga. :) Én nagy meserajongó vagyok, biztosan sokat fogok majd mesélni Neki a képek alapján, nem is fog kelleni mesekönyv mindig. :D

Babakocsiban mi is ugyanezt a Plikot néztük ki mint ti, de mire odáig jutottunk, hogy megvegyük a Brendonban nem lehetett kapni, máshol meg baromira drága lett, így hasonló konstrukcióban vettünk kocsit, de Giraffe Clubosat, de ez is nagyon jó. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok lányok!
Tegnap sikerült az egész napot végigszaladgálni mosdók, mosdószekrények, és csapok után... :? na én jól elfáradtam...
a vicces az volt, hogy még este 7kor rohantunk a Bauhaus-ba, oda is értünk negyed 8ra. szuper, 8ig vannak nyitva, a bejártnál azonban a biztonsági őr sajnálkozó arccal közli, hogy már zárva vannak.. erre András: nem 8ig vannak nyitva? (látom, hogy már borul el az agya, hogy nem akarnak minket beengedni, holott még több, mint fél óránk lenne), a biztonsági meg mondja, hogy de igen, 8 már elmúlt. az óraátállítás miatt :wink: na akkorát röhögtünk, hogy vajon hány ilyen idióta van még, mint mi :P
mert a telefonunk a rendes időt mutatta, de mi a kocsi óráját, meg András karóráját néztük egész nap, azokat meg nem állítottuk át :D
Vendég

Geooo, nalunk azert nem fordul ilyen elo, mert ha azt eszre sem vesszuk csak adott napon, hogy oraallitas van, elso dolgok kozott van az amitogep bekapcsolasa het vegen, es akkor az azonnal reklamal. Ilyenkor meg emberem korbejarja a lakast es allitgat :) Ez csak neki igazan lenyeges, mert ugye masnap o keshet el a melobol :)

Eljen a seholnincs tavasz! :) Omlik, zuhog es szakad felvaltva es megint 13 fok van. Mondjuk nalunk kepes egesz telen is ennyi lenni, szoval nekem ez azert nem tavaszi :) De mint megtudtam valakitol, a tenger (illetve ocejan) keslelteti nalunk az evszakokat, es valoban igy lehet. Odahaza mindig sokkal hamarabb tavaszodik (bar nalunk ugye a tel olyan hofoku mint otthon a tavaszodas eleje) de itt mindig kesobb lesz meleg, viszont joval tovabb is van nyar. Szoval ezt okosodtam :) Valamint legalabb a ma rankzudulo eso es szel alapjan mar ertem miert akart ejjel ismet leszaradni a jobb karom, es kitartoan problakozik most is :) Elkepeszto, hogy volt vagy fel ketto mire elaludtam es fel hatkor mar a sajgo karommal igyekeztem valami poziciot talalni, aludni nem ment.

luna6

Lányok, nagyon jók lettek a szobák, és a dekorációk :D

mi is mesefigurákkal szeretnénk megtölteni a falakat, sokfélével, én kiskoromban imádtam, asszem a gyerekorvosnál volt a falakon nagyon sokféle meséből mesefigura, és imádtam nézni őket :D
Vendég

Geo én is így jártam tegnap. :lol: Békésen fekszem az ágyamban, hogy csak fél 9 van. Aha. Utána azt sem tudtam hogyan készülődjek. :D
Tetszik az új vonalzód :D

Csilla Ezt az ecet dolgot én is kipróbálom, köszi :D csak simán rá kell kenni? Mikor kell lemosni?
Nagyon szép lett a szoba dekoráció :lol: :lol:

Luna gartula a babakocsihoz!! Nekem is hasszorítós bugyim van, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy csak x ideig lehet hordani naponta. Tényleg így van?

Nikvik nagyon szép a gyerekszoba, nekem is a lámpa tetszik a legjobban :lol: . Kösz a deco- soldalt, megpróbálok koppintani tőlük néhány dolgot :D

Konkri Nagyon klassz a játszószoba, tök jó színes, tök uniszex lett :lol: :lol:
Már kérdeztem, de biztos elfelejtetted, hogy hogyan varázsoltad rá a falra azokat a mintákat a másik gyerekszobában? Nagyon tetszik :D

Vok lábaddal mi újság? Gyógyulgat?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Nálunk is mesefigurák lesznek, nem is tudnék mást elképzelni. Nekem nagyon bejönnek Micimackóék, és ugye én vagyok a gyerek anyja, én mondom meg, mi legyen a falon. Azt szokja meg, amit lát, erről ez a véleményem.

Geo, akkor most megrendelitek látatlanban a babakocsit? Tök aranyos lehetett a férjecskéd, ahogy vígasztalt. :D
Én is el tudok keseredni hamar, a Brendonban elszúrták az adapter rendelést, amivel a hordozót a vázra tudom rakni. Nem 3TEc kocsihoz rendelték, hanem Amigo-hoz. Majd szétdurrant a fejem szombaton, mikor párom jön haza, és nem tudtuk rátenni. Akkor néztük, hogy nem is jót hozattak. Remélem kicserélik, különben nagy balhé van kilátásban. Ilyen dolgokban nem ismerek ellenkezést. :wink:
Annyira bénák dolgoznak a Fehérvári Brendonban, hogy kezd betelni a pohár. Múltkor még egy egyszerű kérdésre is csak pislogott a nő, azt sem tudta, miről beszélek. Ezekután nem is csodálom, hogy elk....ták. :evil:

Ma voltam védőnőnél, szívhang szép volt nagyon, tökéletes! :D
Minden papírom okés, nincs most sem toxoplazma. Viszont a biztonság kedvéért kaptam egy 200g-os szénhidrát diétás mintaétrendet, hogy inkább tartsam be, bár se a nőgyógyi, se a körzeti doki nem mondta, hogy kéne. Hát....megpróbálom, de itt az eperszezon, és nem ígérhetek semmit.... :P

Kép
jenny29
Mór

Erdekes ez a mesefiugras, micimackos kerdes :) En is a tulparton vagyok, mesekonyvben, rajzfilmben...esetleg minimalis mennyisegben jatek formajaban el tudom kepzelni, egyebkent a labukat be nem tehetik ide :) Eddig nincs egyetlen darab ruhank, kiegeszitonk sem, amin pl micimacko lenne (kanga meg fules meg zsebi meg hagyjan, egy-egy darabon meg tetszenek is, de csatatostul ki vannak zarva :D) igy hat falon sem lesz meg sehol :) Majd meseben :) Engem nagyon zavar, hogy a fel babavilag micivel van tele, mintha mar ez a babacuccok markajelzese lenne szinte, mindenre rateszik es a csapbol is ez folyik, hetvenhe plusz egy 'bort' lehuztak mar a temarol :) Amugy meg magat mici tortenetet szeretem :)
Na de tenyleg, mindenki fomrmalja a maga izlesere, abban hiba nem lehet, amugy meg aranyos figurak is ezek. (mondjuk nekem az eredeti rajzok meg egy fokkal jobban tetszenek, a klasszikus verzio, de Walt D. fele mar teljesen eluralta a koztudatot... ami nem is baj, edes dolog, de nalam csak mennyisegi korlatokkal mesekben :))

A vallam meg leszakad :(
Jahh akartam kerdezni, mar egy csomoan beszereztetek mindent. Egy polyazofeltet az milyen arfekvesben mozog tol-ig mondjuk? Gondolom parezernel kezdodik a muanyagbevonatos szivacsos, es megya luxuskategoriaig, de megis mennyi kb, vagy melyik mennyi? :D

luna6

Sziasztok!

Megjöttem a vezetésből meg a nagybevásárlásomból a dm-ben. Már azt nézték, hogy biztos lopni akarok, mert kb. egy órán keresztül vásárolgattam. A listához csak kb. tartottam magam, befigyelt még egy-két dolog :lol: , meg nem is vettem mindent. Pl. a körömvágó ollót kihagytam, 2200 Ft lett volna, hát annyit nem adok érte, inkább majd használom óvatosan az itthonit. Főleg, hogy múltkor írta vki, hogy gagyi (lehet az a csipesz volt :roll: ). Na de a melltartóbetétből vettem 2 dobozzal is, pedig eredetileg nem akartam, de hát a múltkori esetből kiindulva szükség lehet rá még. Megromlani meg úgysem fog. :lol:

Geo, vicces lehetett a szitu. :lol:

Du. megyünk a szülésfelkészítőre, majd jövök az infókkal! Párom nyafog, hogy neki nincs kedve, mert jó idő van és menne tekerni, szóval lehet, hogy egyedül megyek.
foltivspicur

Talinn,
köszi :)
kénytelen voltam új vonalzót csinálni, mert az előző egyik pillanatról a másikra eltűnt... :x
ebben zavar picit, hogy nem írja hanyadik hétben vagyok, de lusta vagyok megint újat csinálni... :oops:

Jenny,
igen, szem látatlanban rendeljük meg, mert sehol nem kapni már boltban, és nem tudjuk megnézni :cry:
a múltkor a Brendonban akartuk megnézni, de azt mondták, hogy készleten nincs, viszont ha kérjük, megrendelik... úgyhogy ez lesz, csak nem Brendon bácsitól, hanem arról az oldalról, amit a múltkor belinkeltél. Beszéltem a csajjal, azt mondta abban a színben amilyet mi szeretnénk, csak május 19 után tudnak hozni, ami pont jól is jön, mert addigra már remélem lesz kocsira pénz, és a csaj azt mondta, hogy az akciós ár marad akkor is :) tehát mostantól kocsi miatt nem izgulok, majd május elejn írok a nőcinek egy mail-t a rendelésemről, és 2héten belül meg is érkezik. Az elején féltem, most már nem félek attól, hogy nem fog tetszeni, vagy vmi, mert a Brendonban is csak az ABC Design kocsik tetszettek. Annyiban csalódás, hogy túl sokáig húztuk, és így nem tudjuk előtte megnézni, pedig szerettem vna... de bízom, és remélem hogy tetszeni is fog, és nem is lesz vele gond :wink:
ja, és végülis az ABC Design Mambára esett a választás (ezt javasolták többen is a 4tec helyett), beige-dark brown színben. 140ezer pénzbe kerül, amiben ezek vannak:
váz
sportrész
mózes
hordozó
adapter
pelenkázó táska
lábzsák
esővédő
napernyő

Beszéltél már a Brendonnal? kicserélik az adaptert?

Luna,
melyik pelenkázó feltétre gondolsz? a pelenkázóra rakhatóra, vagy a keményre, amit kiságyra tudsz rakni?
Vendég

hahó!!! én is itt vagyok ám :-)
hát én csütörtök kiborultam de nagyon nagyon durván nem is volt semmihez kedvem! a legjobb barátnőm nem jön már idén haza mert én terhes vagyok! no coment! csak hát nagyon fájt! ... azóta beszéltünk lenyugodtunk - persze nem jön! sajons egyszerre voltunk terhesek és 12 hetesen elvetélt ... na hát sajnálom de én meg 3 évig vártam babura! az ugyanolyan szar!!! na mindegy....

Luna .. a 75C melltartó az minek felel meg angol méretben? rendelnék ebayről ilyen szopis melltartót mert tetszett! tudsz segíteni?

a hétvégén otthon voltunk mert párom elutazott! hát ... úgy látom én összerakhatom a kezem minden téren :-) fantasztikus anyukám van fantasztikus apukám! anyukám - apukám házassága MINTA nem tudnak egymás nélkül létezni :-) és amúgy az egész családom ilyen!!!! tehát a párom is imádja őket! szó szerint odavan mindenkiért! remélem viszem tovább ezt a képet!!!!
anyukámmal a kapcsolatom mindig ilyen mágikus volt! totális összhang! mérleg - halak! lehet hogy ez jó vagy nem tudom mert anyu ilyen nagymamám után aki szintén földre szállt angyal!
mindenesetre tudom hogy anyukám legnagyobb erénye az optimizmusa és a HUMORA ami mindenkit mindenen mindenkor ÁTSEGÍT!!!! borzasztó vidám ember és soha semmit nem lát borúsan! nem tudom honnan szedi ezt én azért nagyban apura ütöttem aki meg jó sokat aggódik :-) :-) úgyhogy én a szülészetre viszem anyut mert hát nekem ő lesz a segitség amin meg sokan ki is borultak :-) dehát hiába! a hétvégém otthon igy csodás volt!
ültettünk virágokat a kertbe és a kutyánk amit anyuék megmentettek megette az összes földet :-)
apukám meg sorozatfotót csinált rólam mert hogy milyen szép vagyok! :-) szóval nálunk ilyen giccsben folyik az élet... de én örülök és remélem még jó sokáig leszünk ilyen jó kis csapat!
Vendég

ja, mondjuk kb mindkettő már 1000ft-ért is van, de 12ezer a max amit láttam, asszem brendonban.
Vendég

Geo! szúnyoghálót nézzél a kocsira! nekem azt mindenki EZERREL ajánlja!!!!!
Vendég

Tallin, én egy vattakorongra raktam és mint az arctonikkal, letörölgettem vele az orrom. De nem mostam le, az eszembe sem jutott. Továbbra is állítom, hogy nekem ez volt a megoldás. Már egy-két napja egész normális a helyzet.

Jenny, hát ez a fehérvári Brendon tényleg elég gáz és velünk már többször olyan taplók voltak. Persze tisztelet a kivételnek.

Luna, ha az ágyikóra rakható kemény pelenkázólapra gondolsz, én nagyon-nagyon jó áron vettem a Brendonban és nagyon aranyos szerintem. 3600 forint volt, azóta többször megnéztem, csak ilyen 6-8 ezerért láttam hasonlót. :o
Csatolom, hogy én mire gondolok.

Nanetto, hát azt hiszem, irigylésre méltó az életed, a családod. Azért én sem panaszkodom, de ahogy írod, a tietek mesébe illő.

Geo, na, hát ez jópofa. És sikerült kiválasztani a megfelelő dolgokat?

Húúú, ne tudjátok meg, hogy milyen sótlanul enni, mármint nulla sóval. Mi alapjáraton elég kevés sót használunk, de azért ez így elég érdekes. Nagyon erőteljesen érezni mindennek az ízét, fura.

Reggel 8-kor már túlvoltam a vérvételen, kimostam és teregettem egy adag babaruhát és az ebéd is elő volt készítve. Azóta már mostam még egyet, pakolásztam a kórházi cuccot, megfőztem, szóval nagyon ügyes vagyok. :D

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, olyan jó ilyet olvasni!!! :) :)
Nálunk annyiban különbözik "csak" a helyzet, hogy mindkettőnk szülei elváltak, és az apákkal vagy egy kis khm gond mindkét oldalról, de Anyu, meg Anyós aranyosak, Anyukám olyasmi mint a Tiéd, tök optimista, vidám, jó humorral, Anyós már kevésbé optimista, de nagyon jófej ő is.

De azért ezt az apukás dolgot irigylem, Én is mindig ilyen aranyos apát szerettem volna magamnak, de hát olyan jutott amilyen, azért szeretjük. :)

Remélem a Férjem jobb apa lesz, mint a nagypapák. :) :roll:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

neeeem, dehogy akarok en agyra rakni fel es le barmit is :) a polyazora kell, csak maga a puha szivacsos izes, szal nem a merev talpazatu :)

melltartora mindjart mondok okosat :) A kosarmeret ugyanaz azangoloknal is, a szamozast meg megnezem.

luna6

Nanetto, irigyellek a családod miatt! Anyám addig volt kezelhető, míg Apu élt. Apukám 1,5 éve halt meg, tüdőrákban. Nekem Apu volt a mindenem, és valahogy ezért nem élem meg a terhességet sem úgy, mintha még ő is itt lenne velünk. Akkor minden más lenne.
Nagyon szeretett volna unokát, és sajnos nem tudtam neki időben megadni...Nagyon sokáig haragudtam magamra, hogy elvetéltem.
Ne figyelj a barátnődre! Ha a barátod lenne, nem irigykedne! Elhiszem, hogy szarul esik neki, de ilyen az élet. Ezért nem lehet haragudni valakire, hogy neki sikerült, neked meg nem. Élvezd a boldogságod, ne számítson senki más!!!

Geo, klassz a Mamba kocsi! Ennyiért meg pláne tök jó, és mindent kapsz hozzá. Még nem beszéltem a Brendonosokkal.

Folti, majd írj a felkészítésről, engem nagyon érdekelne! Majd mi is megyünk, Siófokra.

Kép
jenny29
Mór

Jenny, Te siófok környékén élsz?
Mert Én eredetileg siófoki vagyok. :D Anyukámék ott laknak most is, mi is kb. 3 hetente ott töltünk egy hétvégét. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

jajj, lányok, már tisztára tűkön ülök, szerintem a Férjem már ki van tőlem bukva, mert mindig rendezkedni akarok, Ő meg ugrál, hogy ne nyúljak semmihez, de Ő meg nem mindig ér rá, vagy fáradt, és nem tudja mindig megcsinálni amit kitalálok....nemtom erősen beindult a fészekrakési, vagy rendezési ösztönöm, ajjaj. Ma már reggel 6-tól lomtalanítottam a lakásban, meg a gyerekszobában pakoltak, tisztára zizi vagyok. :D

Azért remélem nem én vagyok az egyetlen. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Csövi!

Lesem a számlám, de az én adóm, még mindig nem jött meg... :(
Azt hiszem, hogy szerdán beteszem a számlámra az uram által adott kp-t... legalább az virítson ott... úgy se szeretek kp-val fizetni.
Szerintem x év múlva úgy mindenki már csak kártyával fog fizetni és mindenkinek lesz egy manuális terminálja/lehúzója, vagy a bőrünk alá ültetett chip, ami pénz vagy személyes adatokat tartalmaz... :)

és a brendon se írt még, hogy akkor tutira vihetem az infantinomat... bár szerintem vihetem, mert hát bevont termék...

most meg megeszem a gyerek elkobzott csokiját... :)

na miket akartam írni:
Tallin: a fenti szobában matrica van a falon, a 350-es boltban vettem... de ha lehetne, akkor Nikvik oldaláról rendeltem volna a játékfigurás matricákból...

Luna- babakocsi: nálam azért volt szempont a hordozó feltétes kocsi - nem azért mert ebben akarom kocsiztatni, sőt, teljesen egyetértek a nem jó elmélettel- de rövid távon pl rendelőbe be menni, gyors autós bevásárlós izé... vagy extra rövid autó és tologatós kombináció miatt én erre vágytam :) hogy azt a szart önmagában is fel tudjam tenni és lehetőleg ne travel system, hanem ez a multi funkci legyen, mert ezt könnyebben mozgathatónak találom, és hát tudjuk, hogy a hordozót magában cipelni nem könnyű... :) ezért örültem az én kocsimnak, hogy még a váza is könnyű...

Folti: én írtam, hogy a kimondott bébi ollót nem tudtam használni. én most is csipesszel vágom a gyerek körmeit- már amikor engedi, mert kész tortúra :) vagy ami még szuper a finom bőr vágó olló...
dezt benne van az én neszeszeremben és kéznél lesz a kórházban is. az egyik első dolgom úgy is a köröm csapkodás lesz :)

Luna: pelus feltét- nekem olyan van, ami magában merev és a legnagyobb ágyszélességűt kellett megvenni, műanyag. ez kb 5-6 ezer ft. jó hogy műanyag, mert így a pisi... viszont az ikeában lehet kapni franyó rávaló textil/plüss izé csomagot, hogy azért még se legyen olyan rideg, de gumis és így nem csúszik le...

lányok, főleg Vok és Heni és még nem tudom ki!
nem tudom ki hány gyereket tervez, de most úgy tűnik, hogy mi kettő után megállunk. és egy picit szomorúan érzem magam... na nem azért hogy lehet hogy nem lesz több, mert lehet h két fiú után kiakadok... és nem akarok többet... de ez a pocakosság dolog olyan jó, hogy szomorú lennék, ha vége lenne... eddig úgy vártam már szegény gyereket, hogy azt mondtam, hogy nem kell lelkiekben a 9 hónap, bár már itt lenne a karomban... de egyik éjjel álmodtam és azóta én még nem akarok szülni... olyan jó ez a szimbiózis. szegény Martinom meg sajnálom, hogy az anyja még nem akarja kibújatni...
de lehet hogy erre rátesz most a nagyobbam is, mert az meg mostanság mint egy égedelem- nem jó az ebéd, nem jó ha bemegyünk, nem jó, hogy fogom a kezét, nem pelenkázunk, nem mosunk kezet... szerencsére nem fetreng a földön, de kész káosz volt ma a kis krumplifőzelék főzése is, mert folyton afiókon lógott, ő is vágni akart, utána villát akart, közbe szét rámolt, meg a kindercsokival kent össze mindent- de mellé bekapta a játékot is... mondtam is a férjemnek (én sose veszek neki kindert, de mindenki minden szarrral tömi őt) hogy nincs a gyereknek kinder csoki!!!!!! mert a csokit csak ritkán eszi meg, de az apró játékokat meg nem győzöm a kukába vinni, mert olyan veszélyes...
fú és a pumpám egyre megy is fel most... mert tényleg eszemben van, hogy nálunk aztán mindenki csokival meg cukorral tömi a gyereket... és engem néznek szarnak, mikor nem eszik a gyerek rendesen...
na most olyan ideg lettem, hogy eddig azt gondoltam este elsétálunk anyósékhoz, de azt hiszem már meg is jöttünk :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Azt hiszem Nanetto írt és olvasott szörnyű szülésről...
hát itt egy szép szülés:
http://fluoreszka.freeblog.hu/archives/2009/10/

ez a bog egyébként nagyon szép és szomorú is- a kislány egy gyönyörű szerelemből tavaly októberben született... aztán az apuka 1 hónap múlva kómába esett- az apósa segített megmenteni az életét... most már kezdenek rendeződni a dolgok... de szép olvasni, hogy a szerelem ereje mennyi csodára képes... nem régóta íródik a blog, így ajánlom mindenkinek, mert könyv helyett is jó kis olvasmány lehet pár órára egy csokival vagy nasival... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

fuh Luna egy angyal vagy! KÖSZÖNÖM! akkor rá is pattanok a netre! :-)
Vendég

figyi Luna, Vok, ti mit szóltok ahhoz, hogy egy huszon x hétre született 1 kiló pár dekás bébit, aki most 5 hónapos és 5 kilós elkezdtek hozzátáplálni?

Kép
Kép
Kép
konkri

na az én cickóimra nincs nagy ebay választék basszus! de azért még nézelődöm!!!! :-)
a babum egyre aktívabb napról napra! döbbenet! nektek nem szokott aludni napközben??? :-) ? mert nekem szinte soha! mindig rúg bök fordul!!! olyan édi de néha már nagyon nyom szúr!!!! ....
nekem egy akkora adag vasalnivalóm van otthon hogy előre félek! de jóformán csak pelusok!!!talán azzal bírok!!!
Vendég

Én sem vagyok mesefigura ellenes, ne értsétek félre, de nem akartam úgy járni mint a legjobb barátaink.
A kislányuk most két éves, azt a sarkát a gyerekszobának ahol a kiságy, most meg a rendes ágya van micimackós bordűrrel díszítették és a bordűr felett micimackó és társainak figuráit ragasztgatták matricaként a falra, sok apró kis matricát. A kislány azonban mickey és minnie rajongó lett, de szó szerint. Most leszedték a micimackós bordűrt, meg a többi matricát és rendeltel egy egész falat beborító mickey-minnie és társai posztert. Mióta felrakták a posztert a kislányt se lehet robbantani a szobájából. Még szerencse, hogy csak egy falat tömtek tele micimacival és nem az egész szobát.....

Luna, nálunk nem a travelsystem volt a lényeg, hanem, hogy a sportrész végig kiszolgáljon minket, esernyőre lehessen csukni és a vázra lehessen mózeskosarat kattintani. A hordozót eszemben sincs sétaeszközként használni! Még ha divat is én akkor se akarok ártani a saját gyerekemnek. Egyébként mi se vettünk volna ilyen drága kocsit ha nekünk kellett volna kifizetni. De mivel a szüleim és a nagyszüleim fizetik közösen, így meg volt, hogy mennyit szánnak rá összesen és így lett ez.

Nálunk annyira szép időjárás van, tegnap és mai is amennyit csak tudtam kint ültem a balkonon. A madarak csicseregnek, a nap nagyon jó melegen süt. Ja és tegnap elkezdtem én is kimosni a bébi cuccait. Első körben a textilpelusok, az ágynemű és a törölközők kerültek kimosására.
Vendég

Nikvik- nálatok hogy működik a rendszer- szülés előtt után, mik a lehetőségek, kilátások?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, tudnád kicsit pontosítani, hogy mire is gondolsz. Pénzbeni ellátásra? Illetve, hogy mi jár a kismamának szülés előtt-után?
Vendég

Hát időben, meg igen úgy pénzben, meg táppénz vagy gyes vagy nálatok hogy működik az egész rendszer ilyen téren. vissza tudsz e menni a régi munkahelyedre dolgozni? Bölcsi, ovi... stb...

Luna te írtad hogy nálatok a nők csak 66 óta iskolakötelesek? na mármost ha ez így van, akkor a 60 és előtte született nők milyen iskolázottságúak? vagy megint hülyeséget kérdezek? rosszul emlékszem?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,

- van a szülési támogatás, ami egy fixen meghatározott összeg, ami egy segédmunkás napi bérének harmincszorosa.
- az anyasági támogatás, ennek feltétele, hogy a szülést megelőző két évben 200 biztosított napod legyen és a folyósítása alatt nem lehet dolgozni, kb. 6 hónapig folyósítják és mértékének függvénye az anya szülés előtti munkabérének mértéke
- van szoptatási támogatás kb. 1000 euró, ha jól tudom alanyi jogon jár (nem kell bizonyítani, hogy szoptatsz mert ugyebár megtörténhet, hogy nem lesz tejed)

Kb. ennyi. Szóval 6 hónap és utána elvileg usgyi vissza a munkába. Bölcsőde van, de fizetni kell érte, illetve vannak a bébiszittereek, vagy maradnak a nagyszülők.
Nálunk a nagyszülős megoldás nem létezik, lévén, hogy az én szüleim cirka 2000 km-re laknak, a férjemé ugyan csak 30 km-re, de naponta megtenni kétszer 60 km-t kicsit sok és borzasztó sok benzinben is, másrészt az anyósomtól sem várhatom el, hogy naponta jöjjön-menjen reggel és este 1 órát busszal, hogy vigyázzon az unokájára amíg én dolgozom. Azt a megoldást meg nem akarom amit a férjem húgáék csináltak, hogy a gyerek 6 hónapos korában visszament dolgozni(megjegyzem megtehette volna, hogy nem megy vissza) és a gyereket vasárnap este leadták az anyósoméknál és péntek délután meg elmentek érte. Magyarul a gyereket a nagymami nevelte fel. Hát köszönöm szépen én ebből nem kérek.
A bölcsődével az a gond, hogy lehet, hogy a fizetésed fele vagy kétharmada rámegy, a bébiszitterrel ugyanez a helyzet, tehát nagyon mérlegelni kell, hogy megéri-e visszamenni dolgozni 2-300 euró pluszért, persze van akinek ez is létszükséglet, na de ki akar másra bízni egy 6 hónapost???????
Az óvoda az 3-3,5 éves kortól van 6 éves korig. Állami óvodába nagyon nehéz bekerülni lévén iszonyú nagy a túltelítettség. A magán óvodáért szintén fizetni kell. A legjobb, ha be is kerülsz az állami óvodába a gyermek étkezését neked kell biztosítanod. Vagyis csomagolnod kell neki reggelit, ebédet és uzsonnát. Nincs olyan mint Magyarországon, hogy befizetsz egy havi összeget és közétkezést biztosítanak.
Az általános iskola 6-15 éves korig van. Ez két részre oszlik 6-12 Dimotiko éveseknek általános iskola és 12-15 éveseknek Gymnasio ami a középiskola alsó tagozatának felel meg. 15-19 éves korig pedig van a középiskola vagyis a Lykeio ami lehet 3 vagy 4 éves képzés. Ez után pedig lehetőség van egyetemi képzésre.
Vendég

Ja a munkahelyem. Fogalmam sincs róla, hogy vissza tudok-e menni a szülés után mondjuk jövőre.
Mivel én szezonmunkásvagyok, nekem konkrét időre szóló munkaszerződésem van. Vagyis a munkaszerződésben benne van, hogy ápr. 15-től okt. 31-ig alkalmaznak és utána megszűnik a munkaviszonyod. A téli időszakra el lehet menni munkanélkülire és általában február környékén dől el, hogy visszavesznek-e a régi helyedre. Ha nem akkor más állást kell nézni. Bár ez azzal nem történik meg aki jó munkaerő és meg vannak elégedve vele, azt úgyis visszaveszik.
Akinek állandó munkaviszonya van, mert nem szeonmunkás azoknak úgy tudom ugyanolyan jogaik vannak mint Mo-n. Vagyis a munkáltató köteles visszavenni.
Vendég

En irtam, hogy a lanyoknak 66 ota van iskolakotelezettseg, akkor is 4 osztalyyal inditottak :) Hogy azoknak milyen van akik elotte szulettek? Attol fugg mit gondoltak errol a szuleik :D Sokan semmi jot nem gondoltak, igy van 1-2-3-4 altalanosuk mondjuk emiatt :) Eus szinten a legmagasabb (azert nem hatalmas szazalekok de rendesen kimutathato) az analfebetizmus itt. Anyosom pl jart talan par osztalyt, de gyakorlatilag funkcionalis analfabeta, vagyis bar olvasni tud, erto olvasat mar nem... vagyis nem olvas konyveket, ujsagot de meg szakacskonyvet sem. Nem beszelve ugye az itt szokasos feliratos filmekrol. De pl telefonban beolvasni ezt-azt tud, csak nem igazan all ossze neki a kep.
Aztan persze van akit tanittattak akkor is, de nagyon nem ez volt az atlag. A mostani nagymamak hatalmas szazaleka elete nagyreszeben HTB volt es ok nevelik fel az unokakat is. Bar olyanrol en itt konkreten nem tudok aki het elejen leadna nagyinal a gyereket es het vegen menne erte (ettol meg lehet) olyatigen, az unokatesok is nalunk, akit hajnalban esetleg meg almaban ott leadnak es este (esetleg mar almaban) visznek haza... es itt ugyan van bolcsi (allami is es magan is, ugyanez oviban) de sokan anyagi megfontolasbol nem adjak be egyaltalan a gyereket, elvan a nagyival.

luna6

Luna, nem hiszem hogy nagyon sűrűn előfordul az itt, hogy leadom a gyereket vasárnap a nagyinál és csak pénteken megyek érte. Nem hiszem, hogy túl sokan csinálnák ezt.
A férjem húgáék szintén a sziget fővárosában laknak mint mi, itt a fővárosban dolgoznak. Az anyósomék (a férjem és a húgának a szülei) viszont a fővárostól 30 km-re egy faluban laknak.
Ha le akarnám adni a gyereket hetente 5 alkalommal amikor dolgozok akkor az azt jelentené, hogy heti 5 alkalommal reggel és este is meg kellene tennem 60 km-t autóval, vagyis naponta 120 km-t és reggel és este is elvenne 1-1 órát az életünkből.
Nemcsak sok de rengeteg pénz is lenne benzinben. Akkor már jobban járok, ha beadom bölcsődébe vagy bébiszitterre bízom. És ha nem leszünk nagyon pénz szűkében és nem fog számítani, hogy 1-2-300 euróval több bevételünk van-e akkor inkább itthonmaradok és megvárom amíg óvodába tud menni. Hacsak nem találok olyan jól fizető munkát ahol a bölcsi vagy bébiszitter kifizetése után még a fizetésem fele megmarad. Erre meg sajnos nem sok esélyt látok. :(
Vendég

El tudom kepzelni azert, hogynalunk is van ilyen. Mondjuk nekem is kb ennyi lenne ha anyosnal akarnam leadni a gyereket ahogy a parom huga teszi (neki valamivel kevesebb, de napi extra fel haromnegyed ora tuti vanneki is) de en elobb bizoom amugy is szakerto intezmenyre mint anyosram, nagymamara, bebiszitterre :)

Nekem eddig sem akadt melo, eztan meg meg kevesbbe hiszem, hogy akad. plane hogy nem, hogy a fizetes fele nem maradna meg egy ilyen akcio utan, hanem szamoltuk, hogy sok esetben minuszba kerulnenk ha elmennek melozni es a ket gyereket ontezmenyesen helyeznem el, pedig a nagynak ez 'csak napkozi' lenne. Kilatastalan, remenytelen es engem elkeserit. En keptelen vagyok beleelni magam, hogy eztan en mar HTB legyek. Van aki erre szuletik, en sosem ereztem ezt es a hooooosszas gyakorlat is az erzeseimet igazolta. :(

luna6

Na csajok, megérkeztem. A szülésfelkészítő HATALMAS csalódás volt!!! Főként, hogy a pasim már alig várta a végét, majd' kiestek a szemei, láttam, hogy egyáltalán nem érdekli az egész. Hozzáteszem, engem sem, ugyanis nem is az újszülött gondozása volt a téma, hanem gyermekágyas időszak, meg hogy születés után mit csinálnak az újszülöttel. Milliószor lerágott csont, ami egy pasit meg végképp nem érdekel (ilyen folyás, amolyan baby blue). És ráadásul 2 órán keresztül!!! Wááááááááááááhhhhhh! Azóta csak kb. egyszer szólt hozzám, hogy jövök-e netezni. Fáradt, jobb lett volna, ha nem is szólok neki, amikor indulok, és hagyom aludni. Így most én csesztem el az egész délutánját... Legalábbis ez jön le. De az a legszörnyűbb, hogy én is így érzem, hogy a sajátomat is.
Már de. is szétszórt voltam, most meg már meg akarok halni hangulatom van. Huhh.

Most belegondolok, ha nekem htb-nek kellene lennem, én konkrétan meg is halnék. Nekem nagyon hiányzik a rendszer, hogy menjek dolgozni, vagy történjen már valami!!! Mert sajnos magamtól nem mindig tudom hasznosan, értékesen eltölteni az időt.

Kórházlátogatás meg többször szokott lenni, 6-án lesz legközelebb, most azon vacillálok, hogy fölhívjam-e a nőt, hogy írjon fel, és akkor a következő alkalomra már nem is megyek, csak a kórházba megnézni, hogy mi a szitu, vagy még elmenjek a kövi alkalomra (akkor lesz az újszülött gondozása), és akkor iratkozzak fel egy kórházi beruccanásra. Heni, mi legyen? Mikor menjünk a kórházba?
foltivspicur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: