A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Anita!
Mi nem veszünk légzésfigyelőt!Én is úgy érzem,hogy felesleges,bár korababák és problémás babáknál nem,de egyébként szerintem egyáltalán nme olyan fontos.
Tudom ezért a véleményért sokan megköveznek,de így gondolom....

Mellszívó: Nekem Madela kézi van.Az az igazság,hogy az elektromosról nagyon sok rosszat hallodtam.Nekünk bevállt a kézi,egyébként meg sokkal jobban szerettem kézzel fejni,mert akkor alaposabban kijött a tejcsi.A mellszívónál is ugyanúgy átkell masszírozni a mellett fejés közbe,hogy mind kijöjjön.Akkor megmár nem mindegy :D Felváltva használtam kezet-mellszívót.
Vendég

A légzésfigyelőről nem tud lefordulni a gyerek, ha az jól van beállítva. Saját tapasztalatból mondom. A kisfiam úgy be tudott feküdni a sarokba, hogy alig találtuk meg, de mégis érzékelte a légzésfigyelő. Mondjuk nem egy hónapos korában, de akkor meg nem mászik még annyit, hogy abból téves riasztás legyen.
Nekünk saját megnyugtatásunkra van, bár ha Csabinál nem lett volna, most akkor is lenne mert Andris korababa volt.

Nagyon szép pocikat láttam az előző oldalon!

Képzeljétek, tegnap este végre akkora dorbézolás volt a pocakomban, hogy apa is érezte. Eddig a kis szégyenlőskénk mindig abbahagyta a mocorgást, ha apa megsimogatta a pocakomat, de tegnap végre nem. Jól beletapsolt apa tenyerébe.

tücsökbogár

olga egyébként nagyon jó az elektromos medela csak sajna az is 20ezer :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anitaaa03 2009.09.02 15:13-kor.

Kép
Kép
anitaaa03

tücsökbogár akkor nemtudom a barátnőmék mit rontottak de ezt állították

Kép
Kép
anitaaa03

nagyon csöndes ma a fórum csak én írkálok itt magamnak :oops: :(

Kép
Kép
anitaaa03

Szép napot lányok!

Szebbnél-szebb pocik sorakoznak itt, kedvet kaptam a fotózkodáshoz. Na majd megkérem a papát
.
4D ügyben abban maradtunk, hogy oda megyünk ahová a legkorábbra tudnak időpontot adni.

Mellszívó: Nekem a kézi fejés vált be a legjobban. Majdnem dupla annyi tejcsit tudtam kifejni kézzel, mint az elektromossal. A pumpás mellszívót nem próbáltam.

Most épp zenét hallgatok, hihetetlen, hogy a babóca mennyire élvezi. Mocorog de csak amolyan andalgósan.
Jajj, csak a derekam ne fájna....

Kép
Kép
vica28

most olvastam ezt a családi pótlékos dolgok itt a cikkajánlóban.akkor most a páromnak be kell jelentni a munkahelyén hogy én kapok családit?vagy hogy nem értem ,de lehet én vagyok hülye hozzá :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita!
A férjemnek má tavaly is nyilatkoznia kell,hogy én kapom a csp-t.Most is,épp a héten adta le a papírt.Mi most azzal vagyunk bajban,hogy Ugye gyerekenként jár 2 nap plusz szabi.Ezt a férjem vette ki.Ha idén születik meg Ketteske,akkor is jár a +2 nap.De mi van,ha úgy születik meg,hogy már nem lesz neki idő mikor kivenni?Bár én mondtam neki,hogy ez legyen az irodások gondja,hogy mikor és hogy adják ki.Mert ugyebár kifizetni már nem lehet.
Vendég

Anita: olyan bébiőrt kell venni, ami elég érzékeny. Pl az Angle Care-nek kicsik az érzékelő padjai, de érzékeli az egész matracon történő mozgásokat. Sőt, ha összetolod az ágyatokkal, és ott ugrálsz, akkor azt is! Szóval szerintem arról képtelenség hogy leguruljon a gyerek! De vannak olyan típusok, amik az egész kiságy alját befedik, arról aztán képtelenség elszökni! Egyébként ezt nektek kell eldönteni. Mi nem akartunk venni, Istenre bíztuk a dolgot, és kaptunk egyet a cégtől. Most viszont hogy két baba lesz, már azt nem akarom, hogy az egyiknek van, a másiknak meg ne legyen. De kölcsön kapok, és hát így nem kell fizetni érte, ami azért lényegesen jó.

A családi pótléknál az van, hogy nyilatkozni kell a cégnél, hogy vegyék figyelembe az adó kiszámításakor. Erről mind neked, mind a férjednek nyilatkozni kell. A CSP-ot továbbra is az kapja, aki eddig. Nálunk pl én kaptam eddig, de majd a férjem munkahelyére is leadunk egy nyilatkozatot. A lényeg, hogy 50-50%-ban beleszámít az adóalapba, de nem adóköteles jövedelem. Azaz az éves jövedelemhez hozzá számítják, és úgy sorolnak be adósávokba. Ki is számítják úgy az adót, majd külön össze adják a CSP rád eső részét, és annak kiszámítják az adóját, ami ugye magasabb jövedelműeknél épp lehet úgy, hogy a jövedelmével együtt már 36%-ot adózik belőle, mert meghaladja az 1,9millát, de a külön kiszámolt CSP után csak a 18%-ot számítják ki, és csak ennyit vonnak vissza az adóból! Azaz lehet hogy lesznek olyanok - szerintem nem kevesen - akiknek tul. képpen megadóztatják a CSP-t. Remélem érthető voltam!

Kata
labkat

Az én olvasatom szerint igen be kell jelenteni, és a munkáltatónak el kell könyvelnie az adóhatóság felé, mint plusz jövedelmet.. . de lehet, hogy félreértelmeztem. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy nekünk ez nem jó. :?

Kép
Kép
vica28

Ahha..... most már értem! 8)

Kép
Kép
vica28

Jaj,ezt már akartam itt is írni.Eladjuk a Brendonos kiságyunkat,minden részlet és kép itt van róla.Ha esetleg valakit érdekelne priviben érdeklődhet nálam: pipszy@freemail.hu
A szállításról is van a teszveszen részlet,szóval akit érdekel:
http://www.teszvesz.hu/item731481829_ki ... donos.html
Vendég

Én paramami leszek és veszek légzésfigyelőt -Angel CAre.t, ismerőseim ezt javasolták. Engem megnyugtat, aztán remélem hamarosan ketteske is érkezik és akkor megteszi szolgálatát a borsos áráért. Egyébként vannak gyógyszertárak ahol lehet venni egészségpénztárra, ha van vkinek ilyen. És így megéri jobban, hisz úgymond a cég fizeti 8)

Sprite,
és mi a helyzet a pubbal? Ugye jól emléxem hogy ti nyitottatok?
Vendég

Sprite,
naggyon cuki és szép ez a kiságy, de mi csak egy szimplát veszünk majd. De biztos elmegy, mert tényleg nagyon szép. Azon viszont ledöbbentem hogy az új ára 62 ezer??
:shock:
Vendég

Csajok, ide nézzetek milyen légzésfigyelő:

http://www.dealtech.hu/respisense.htm

Na ez nagyon klafa. Ha valaki megengedheti magának, akkor szerintem ilyet vegyen!

CSP: csak a munkáltató felé kell bejelenteni, az oep felé nem! Csak mert nálam ez is kérdés volt, hogy esetleg ott kell e valamit csinálni!

Kata
labkat

Kata,
szted ez a figyelő jobb mint az ágybahelyezős?
Vendég

gio: nem tudom, hogy jobb e, de ha bele gondolok, hogy nekünk sokat aludtak a lányok az udvaron légzésfigyelő nélkül, hát akkor milyen jó már hogy van egy ilyen szerkezet, amit ott is rá tudok tenni! Mint egy nyomkövető... Persze kicsit bizarr :? de nem rossz találmány!

Kata
labkat

Kata, tök jó, hogy beírtad ezt a linket! Nagyon megtetszett ez a hordozható légzésfigyelő és kicsit utánaolvastam. Magyar fórumokon még nem nagyon van tapasztalat róla, de mindenféle angol nyelvűeken nagyon dícsérik, hogy nem riaszt feleslegesen és tényleg bárhova használható. Lehet, hogy beruházunk egybe, végül is annyira fegyelmezett vagyok az egyéb dolgok vásárlásával, hogy eddig szinte semmit nem vettem és a legtöbb cuccot amúgy is kölcsönkapjuk. :lol: De azért még gondolkodok!

Amúgy nem tudom, hogy paramami leszek-e (a potenciál megvan bennem :lol:) de jó esély van rá, hogy korábban születik a baba, és akkor nem árt egy jó légzésfigyelő.

/
lemonsong

Sziasztok!
Én is a mellszívón és légzésfigyelőn agyalok most. :) Mellszívó ügyben oda jutottam, hogy elég egy kézi is, de a férjemmel beszélgettünk, hogy ha nem jó, akkor már beruháztunk egy 5.000-6.000 Ft-ot és még aztán veszünk elektromosat? :roll: Így még mindig a Saro baby (9.500 Ft) elektromosával szemezek vagy esetleg a Living Lab mini orrszívós tartozékkal (17.400 Ft) bár azt mondják a porszívós tisztítja meg igazán az orrot, de olyan macerásnak találom azt előszedegetni. :shock: Viszont ez már közelíti az elektromos Medela árát ami 20.000 körül van és jókat írnak róla. Living Lab-ról nem sok véleményt találtam. Szóval még mindig nem tudom.

Légzésfigyelőből mi Angel Care 401-es típusút fogunk venni. Igaz, hogy húzós az ára, de nővéremnek is az van és jókat mond róla.
Nekem ez a kütyü amit belinkeltetek a horkolásgátló csipkedős "karórára" hasonlít. :oops: Kicsit furi nekem, nem tud ez leesni a piciről, nem tudja letornázni magáról? Azt hiszem én maradok a bevált dolgoknál, de ha valaki vesz majd, érdekelne a tapasztalata.
csillag25

CSillag
mi a különbség a 301 és a 401-es Angel között?
Vendég

Sziasztok!
Gio: mi nyitottuk a sörözőt és így egy hónap után, most kezd beindulni... még nincs belőle habzsi-dőzsi, de remélem lesz annyi bevételünk, hogy pótolja az én fizumat a tgyás után és akkor nem kell hamar visszamennem dolgozni..

Légzésfigyelő: én szeretnék, az ismerőseim mind dícsérik, akik használtak.. Ráadásul pont most mondta az egyik legjobb barátném (augusztusban szült), hogy az övék olyan, ami először csak "kattog", ha 10 mp-ig nem érzékeli a babát és x idő után kezd el visítani.. és ő sajna sokszor hallja a kattogást, olyan mélyen alszik náluk a gyerkőc, hogy elfelejt levegőt venni...
Szóval szerintem nem árt...
Vendég

Babaszoba dekoráció: találtam egy szupi kis oldalt, nekem nagyon szimpatikus!
http://dekoracio.gportal.hu/
Vendég

Sziasztok.
Bocsi, hogy megint eltűntem, de nem nagyon voltunk itthon az elmúlt napokban.
Ma sem igazán leszek, talán délután. Mennem kell a bőrgyógyászatra, mert a két mellem között van valami kiütés ami nagyon viszket és elég csúnya. Remélem nem valami allergia. :roll: :?
A dokihoz is nem tudom, hogy a héten eljutok-e, lehet, hogy csak a jövőhéten fogok menni.
Próbállak titeket vissza olvasni, de jó sokat írtatok, így nem tudom mikor jutok a végére.
Amúgy minden oké velem sokat mocorog a a picur a hasamban, most már kezd elég erőteljesen jelezni, hogy "hahó itt vagyok ám bent". :D :D
Eddig úgy néztem a mérleget, hogy 2 kilót híztam, hát remélem nem sokat szedek magamra, mert a Joel után is maradt rajtam 10 kiló többlet.

manocskak

Sziasztok!

Hát én is megkerültem. Rég nem voltam gép előtt, mert a két hetes felújítás 4 hetesre nyúlt el. De megérte. :) Sajna a takarítás végét még nem látom, főleg, hogy nagyrészt csak apa tudja csinálni, én csak téblábolok körülötte.

Valamikor a 70-es oldalnál voltam utóljára, remélem majd lsikerül visszaolvasni benneteket.
Remélem mindenki jól van és üdv az újaknak is!

Mi jól vagyunk, voltunk időközben gen UH-n, minden rendben volt. A kiscsajszink már nagyon virgonc, de apának nem igazán akar produkálni. Még csak kétszer sikerült, mert amint odateszi a kezét a babó megnyugszik és semmi. Jókat szórakozunk rajta, de most már látszik is amikor elemében van :lol:

A név ... a Csenge és a Jázmin a nyerők, de apa még mindig nem bólintott rá. Remélem rá fog és nem kell tovább agyalni rajta.

A következő napokban sem tudok sűrűn gép előtt lenni, de remélem jövő héten már minden rendben lesz :)

Puszi Mindenkinek, Memi
memi

Jó reggelt Csajok!

Légzésfigyelőt én használtat vettem Angelcare-t. Így volt 19500 Ft. Nagyon jó! Szinte a pulzust is érzékeli. Szerintem hasznos, legalábbis engem megnyugtat. Ilyen babára csatolhatót láttam a védőnőnél is kiragasztva hirdetésben, csak az virág formájú volt. Majd legközelebb megnézem, mert úgy rémlik hogy az annyira nem drága, viszont jó.
Mellszívót én lehet hogy bérelni fogok. Feleslegesnek tartom hogy megvegyem, ha lehet kölcsönözni is. A mérleget szintúgy.

Nagyon csini kis/nagy pocitok van! :D

Gombi! Nagyon tuti ez az oldal! Nekem nagyon tetszenek a képek.
Vendég

lányok, segítsetek:
tegnap voltunk ismét 4D-n, a 27. hétben, és 1430 grammnak mérték a lányunkat!
Már a július 22-in is (21. hét) nagyobb volt mint az átlag, 450 g, de ez azért mégiscsak rémisztő, nem? (másfél hónap alatt 1 kg????)
én 164 cm magas vagyok, a férjem 183 cm, átlagos testalkattal mindketten, és mindketten 3 kg körül születtünk anno.
Még 3 hónapom van hátra, mi lesz itt??
Vagy ne parázzak, lehet hogy pontatlanul mértek?
Van valakinek valami tapasztalata?
köszi, Kata

Kép
apkata

bpd 7,76
ofd 9,11
hc 26,20
ac 24,16
fl 4,93

Kép
apkata

Kata, nekem is folyton össze-vissza mérik a gyereket, ne aggódj! A súlyt úgy becslik, hogy az egyéb adatokat valahogy arányosítják, és ezért pár miliméter mérési hibán baromi nagy különbségek tudnak kijönni. Maguk az orvosok is mondják általában, hogy a súlyban nyugodtan lehet nagy eltérés is, mert azt nem tudják közvetlenül mérni, csak kiszámítják, így mindig bizonytalan.

/
lemonsong

Én a légzésfigyelő használata előtt elmentem egy elsősegélynyújtó tanfolyamra, hogy ha szükség lesz rá, tudjam mit kell csinálni. Ott tartottak egy előadást és azt mondták, hogy napközben nem szokott előfordulni légzéskimaradás, mert akkor nem alszik olyan mélyen a gyermek, csak éjszaka. Bár én légzésfigyelőpárti vagyok, de a napi 24 órás készenlétet azért kicsit feleslegesnek tartom.

Kata, szerintem se ijedj meg a baba súlyától, pár miliméteren nagyon sok múlik. Én a 20-22 héten pár nap eltéréssel voltam két uhn, és pár miliméter eltérés miatt három nap alatt két héttel nőtt a baba, szóval ezt nem kell komolyan venni, csak saccolgatnak. Annak viszont örüljél, hogy ha ilyen nagynak mérték, akkor valószínűleg nagyon szépen fejlett babád van.

tücsökbogár

Sziasztok!!!!

Apkata,nekem a 24.héten mérték 770g-nak és a többi mérete alapján kb.egy héttel nagyobb a koránál.a szonográfus szerint teljesen normális,ha kicsit nagyobb,vagy kisebb.Mekkeora az átlag egyébként 27 hetesen?

Csillag elekromos orrszívót ne vegyél,szerintem semmit sem ér,mi kaptunk és soha nem tudtuk használni,olyan gyenge.a porszívós valóban macerás,de egy igazi egy hétig tartó nátha besűrűsödött takonnyal ráébreszti az embert,hogy még mindig inkább a macera,mint egy beteg és fülszűrás előtt álló pici.

Légzésfigyelő hasznos,azt sosem hagynám ki a pakkból-Kivéve persze,ha egy ágyban alszotok.De nálunk a szoba is külön,így abszolút.Igaz az első hetekben én ott alszom ismét,de kakor is jó,ha van.

Képekkel majd jövök,csak apának még nem volt ideje feltölteni.Tegnap strandon voltunk egész nap,valszeg az utolsó az évben,erre szegény apa azzal ünnepelte,hogy leesett és szétcsapta a sípcsontját.Csontig szétnyílt :roll: este ügyelet,ma sebészet....

Kép Kép
meli1118

Kata!

Szerintem se nyuggtalankodj emiatt. Az számít amit majd a legvégén mérnek. Egyébként meg ha a doki nem mondta hogy ez gond, akkor biztosan nem is az. Egyébként nekem még egyszer sem mérték a súlyát. Mikor rákérdeztem most a 24 hetes vizsgálaton is csak annyit mondott, hogy "ő még nagyon kicsi nyuszi, fél kiló." Namost ezt a választ kitehetem az ablakba. De nem mérte. Szóval szerintem ez annyira szubjektív megítélés alá esik dokinként. Ha gond van úgyis szólnak. No para! :D :D :D
Vendég

Én is úgy tudom, hogy csak éjszakai veszély a légzéskimaradás. Én amennyire utánanéztem az Angelcare a legmegbízhatóbb és a legérzékenyebb szenzorú.

Lányok! Én úgy várom már a karácsonyt, mint még életemben soha!!! :D :D :D (Több szempontból is! Vége lesz addigra a bálnásodásnak, és a pindurink is a karjainkban lesznek! :D)
Vendég

köszönöm a nyugtató soraitokat!
:) rátok mindig lehet számítani. :oops:
én sem vártam még így a karácsonyt soha!!! karácsonyi dalokat szoktunk énekelni neki apával, hogy szokja: ha kibújik, ezeket fogja hallgatni úgyis. :D

Kép
apkata

Hú, én is nagyon várom a karácsonyt!! Addigra már valószínűleg otthon is leszünk (remélem!) Idén asszem kihagyjuk a fenyőfát meg a rokonlátogatást, legfeljebb a nagyszülők jöhetnek hozzánk.

Ez a pelusra rakható légzésfigyelő újonnan azt hiszem itt a legolcsóbb: http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... ts_id=5735

Azt még nem tudom eldönteni, hogy lenne-e bizodalmam használthoz egy ilyen műszaki cucc esetében, de úgy persze sokkal olcsóbban is hirdetik. Nekem tetszik benne, hogy ha máshol alszik a gyerek (pl. nyaralás, nagyszülők, ilyesmi) nem kell átszerelni az egészet. És mi eléggé utazós típusok vagyunk, remélem a gyerek is tolerálja majd a máshol alvásokat!

/
lemonsong

sziasztok
ezt a légzés figyelőt én már régebben néztem jó dolog egy részről de ha belegondolsz a mikor már forog a baba akkor még akár nyomhatja is a kicsi hasát vagy leszedi magáról és játszik vele,bár nincs tapasztalatom csak gondolom.mi ha veszünk/valószinű/akkor használtam mint kriszti és így azért jóval olcsóbb bár én néztem a 300-ast az nem olyan jó mint a 400-as?
családi akkor azthiszem értem a férjemnek be kell jelenteni hogy én kapom de nekem nem mert csak a munkáltatók felé kell.de a húgomra nyáron nem kaptam csak valamikor októberben fogják megint lekönyvelni akkor azt majd akkor külön megint bejelenti?
olga a szabadság is érdekes téma de szerintem mivel idén születik idén jár is.és az az 5 nap államilag fizetett jár még a szülésnél?3 éve volt most pedig jól is jönne mert apának itthon kell lenni Andréval még mi kórházba vagyunk.
kriszti én is először kölcsönőzni akartam a mellszívót aztán utána jártam bababoltokban és már nem lehet higéniai okok miatt betiltották,csak mérleget lehet.és mivel nem lehet kölcsönőzni így átgondoltam és valahol igaz is ezért nem veszek használtam mert ki tudja ki használta elötte :?
én egyébként a brendn oldalán néztem a kéziket 10körül vannak nuk mam..stb. és van aminek állítható a szívóerőssége is nemtudom melyik lehet a legjobb :roll:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... -mellszivo

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Jajj, karácsony! :D Én is annyira várom. Olyan jó lenne, ha Picúrka pár nappal előbb érkezne, és a karácsonyt már hármasban tölthetnénk itthon.

Súllyal kapcsolatban én már sok egészen durva elmérésről hallottam, és a végefelé is. Úgyhogy ettől parázni tényleg nem kell. Illetve még mindig jobb, mintha kisebbet mértek volna.

Én is rámozdultam most a légzésfigyelőkre, mellszívókra. Egy ismerősöm már felajánlotta az övéit, de nem tudom még milyenek, és mennyiért akarja eladni. Azt hiszem én is nyugodtabb leszek, ha lesz, bár korábban nem ragaszkodtam volna hozzá.

briell

apkata szerintem se foglalkozz a méretekkel annyira nekem például kisebb de a doki aztmondta szépen fejlődik lehet ez egy ilyen korszaka volt vagy tényleg elmérték,a lényeg hogy jól vagytok.
a karácsonyt egyébként mi is nagyon várjuk nálunk fenyő tuti lessz bár mű fenyőnk van meg égőg kitéve bár azt már dec. elején megszoktuk csinálni.de a rokon látogatás nálunk is elmarad.úgy sem szeretem hogy elmúlik a karácsony úgy hogy szaladgálunk :?

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, így pár szóban nem tudom elmondani, de itt egy összehasonlító táblázat, ez választ adhat a plusz 10.000 Ft árbeli különbségre.
Szerintem már a 301-es is elég jó, de mindig mindent továbbfejlesztenek, így most a legspécibb a 401-es.

http://etc.minimano.hu/angelcare_osszehasonlitas.pdf

Meli, köszi a tanácsot. :wink: Akkor még ilyen "jár hozzá tartozékként" csomagban sem érdemes? Olyan hihetetlen nekem -persze nem a Te szavadban kételkedek- hogy nem tudja rendesen kiszedni az elektromos, akkor a sima kis kézi pumpa mit okoz? :?:

Párodnak jobbulást, elég durván hangzik amit írtál. :shock:
csillag25

Magjöttem a dokitól,meg a vérvételről.A méhszáj tökéletes,a szívhang is.Annyira jó volt végre halalni ahogy kalapál a szíve.Viszont eltiltottak a házasélettől, 1 hét szigorú fekvés,mellette 3x1g magnézium,plusz fél-fél-egész Pipolphen. Zitánál nem vettem be a Pipolphent ki is nyílt a méhszáj 32 hetesen.
A hétvégén viszont mennénk lagziba,de ha be Pipolphenezem magam,az annyira kiüt.Engem legalábbis már fél szem padlóra küld.Ha viszont nem veszem be akkor kb 3 percenként keményedek.
Lehet a lagzi részt kihagyom és pofátlanul mondom nekik,hogy legyenek kedvesek küldeni nekem egy kis sütit :D Úgyis nagyon jó barátaink,őket megmerem kérni :oops: :D

Karácsony: Mivel nagy eséllyel pont akkor fogok szülni,így kicsit elvagyok szomorodva.Remélem azért a szent estét itthon tölthetem egyben vagy kettőben,de itthon.
Mi megbeszéltük a családdal,hogy nem ajándékozunk,ugyanis mégiscsak jóval nagyobb anyagi terhet ró ránk a szülés.Szégyen-nem szégyen ez van.Vagy szülünk vagy ajándékozunk.Persze Zizu nem marad ki,de mi sem ajándékozunk,nekünk sem kell.Szerintem ez teljesen érthető idén.

Anita!
Ját az 5 nap fizetett szabi a kispapának :D
Vendég

Karácsony: én is várom már, bár még az igazi "Mikor lesz már Karácsony?" hév nem kapott el. Ahhoz még nagyon süt a nap és meleg van, most még az utolsó strandolásokról, last minute utakról van szó mindenhol.
De amint bejön a kicsit ősziesebb idő, már az előbbi mondattal nyaggatom a férjem. :lol: Most meg pláne, hogy érkezik picur. :wink:
A szülőkhöz/nagyszülőkhöz mászkálást már mi is lemondtuk, majd ők jönnek hozzánk egy-egy rövid látogatásra, főleg ha már itthon leszünk a kórházból.
Én sem szeretem mikor azzal megy el az ünnep, hogy ide-oda szaladozunk. Persze van másik oldala is a dolognak, örüljünk, hogy még van hova menni és kikkel ünnepelni. Remélem még nagyon messze lesz az, amikor már csak a mi kis családunk ünnepel.
csillag25

képzeljétek olyan rosszul aludtam egész este kerestük a párommal a fényképezőgépet és nincs sehol drága húgom meg azt fújja hogy ő nem látta pedig mi meg tudjuk hogy nála volt.pont amikor másra kell a pénz olyan gyomor idegem volt szegény Benni is érezte szerintem mert nagyon mocogott és olyankor már nem is szoktam őt érezni.most egy kicsitt nyugotabb vagyokbármég agyalok hogy mi legyen mindjárt itt André szülinapja kell a gép és persze a kis Bennit is meg kell örökíteni. :(

Kép
Kép
anitaaa03

olga ez nem túl jó hír pihenj sokat!
nálunk sem igazán lessz ajándékozás max. 1 tábla csoki meg egy olcsóbb bor a férfiaknak az is csak a közeli rokonoknak persze ha eljönnek érte :oops: :)
de persze André nálunk is megkapja a szokásos ajándékát

Kép
Kép
anitaaa03

Sprite, ha tökéletes a méhszáj, miért kell a pipolphen? Én is bevettem egyszer a chorionbiopszia után, nagyon leszedált. Nem igazán értem, hogy min múlik, hogy mikor rendelnek el az orvosok fekvést meg gyógyszereket, legalábbis nagy különbségek vannak, az biztos. Nekem a 12. héttől c2000es, és csak magnéziumot szedek, semmi más. Ezért is kérdezem, hogy mondott-e neked valami értelmeset az orvos, hátha okosabb leszek tőle. :) Mondjuk keményedéseim nincsenek (azt hiszem), de olyan igen, hogy ha megerőltetem, az egész hasam piszok kemény lesz, szinte fáj, és csak másnapra oldódik, ez azért hetente 3-4szer megesik.

Amúgy meg bár kibírnám a 32. hétig nyílás nélkül, azzal már baromi elégedett lennék! Vannak viszonylag sokan, akik az elejétől 2100assal csinálják végig, és őket is hol fektetik, hol nem, van aki dolgozik mellette vígan. Szóval fura, hogy mennyire máshogy kezelik ezeket a dolgokat.

/
lemonsong

csillag köszi a linket kicsit tényleg többet tud a 401-s.de annál meg főleg hajlok a használt felé :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

nálam is úgy voltmeg van néha keményedés hogy az egész hasam és sok időre nem olyan mint egy fájás.de mostanába nincs szerencsére.

Kép
Kép
anitaaa03

Szivesen. Én azért maradok a 401-esnél mert nővéremnek is olyan van és azt már nem kell kitanulni, vagy legalábbis ha valami szokatlan van, meg tudom kérdezni tőle, ő már ismeri a működését. Ha nagyobb korkülönbség lenne a babók között már meg is kapnám tőle, de azt semmiképp nem akarom, hogy mi elkérjük és ha netalán pont akkor történik valami a keresztlányommal -bár már 10 hónapos- akkor a mi hibánk legyen...
csillag25

igen csillag jobb ha náluk marad még na és legközelebb is jó lessz.
ti nem gondolkodtk használtban?

Kép
Kép
anitaaa03

Ebben valahogy nem. Más dolgokban oké, de itt teljesen újat akarunk, még ha nagy érvágás lesz is. Ez a mi hülyeségünk, mert egy használt is működhet és működik is tökéletesen és az újnak is lehet hibája, de inkább máson spórolunk.
csillag25

Meddig kell használni a légzésfigyelőt? Bennem valamiért az volt, hogy csak újszülöttkorban... De ha csillag a keresztlányod most 10hós, decemberben már egyéves is el fog múlni. Akkor is kellhet még? :shock:

briell

értelek de nálunk gy sajna egy fényképezőt is be kell ittatni :cry:
de jó lenne már ezen az egészen túl lenni szomorú hogyaz anyagi helyzet miatt nem élvezhetjük teljes egészében a babavárást :(

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: