A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Sziasztok!!

Konan nagyon csinos vagy Én sem látok semmi súlyfelesleget rajtad!! Széepn kerekedik a pocid!! :)

Minyu nem semmi milyen vékony vagy, és mennyire más a pocid formája nagyon aranyos mind a kettő fotón!!! A mostani igazi kislányos!! :)

Ági remélem a vastabletta rendbehozza Nálad is végre a dolgokat!!

Nostawen örülök, hogy ilyen jól sikerült az első hivatalos anyák napja!! :lol: Gratulálok a jó uh-hoz is és a mocorgáshoz is!!

Eszike örülök, hogy jelentkeztél!!! Gyere ahogy tudsz!! :)

Holka köszi, hogy megerősítettél a császárra kapcsolatban és az infót is Sugiról!!! Amint tud jöjjön! :lol:

Márti örülök, hogy minden rendben volt Neked is agenetikai uh-n!!! :lol:

Bejci szuper, hogy ilyen jól sikerült a wellnesselésetek!! Sajnálom, hogy a svédasztalt nem tudtad kiélvezni!! Örülök, hogy minden rendben volt a nőgyógynál!

Humanka jó, hogy jöttél!! Sajnálom, hogy róka koma még mindig ott téblábol!! Most már aztán tényleg elhúzhatna melegebb égtájakra!! :?

Bagzerka már Én is gondoltam Rád, hgy mi lehet Veled! Örülök, hogy szépen haladnak a dolgok! Várunk a beszámolóval!! :lol:

A.m. nagyon édesek a dolgok amiket rendeltél!! Biztos örömmel fog benne aluszkálni a kisfiad! :lol:

Sarkantyúka nagyon szorítok!! Várunk vissza a jó hírekkel!!

Kép
Kép
lanta

Valószínűleg nem a spanyol viszt találtam fel, de találtam egy tök jó, vizuálisan szemléltető oldalt, mit hogy kell csinálni a babával.
Főleg első babásoknak ajánlom! :D A többieknek ez már úgyis a kisujjában van... :D

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Humanka, nem semmi, hogy róka koma még mindig látogat téged! Szerencsére nekem a 16-17. héttől már semmi ilyen bajom nincs.

Basszus, hogy ti néhányan milyen jó vékonyak vagytok még mindig!! Én "sima" állapotomban sem voltam talán soha ilyan karcsú... szerencsések vagytok, nektek nagyobb az esélyetek, hogy a szülés után gyorsabban lemegy a súlyfelesleg.

Nekem most nagyon sokat duhalykodik odabent a gyerkőc :lol: . Nagyon élvezem ezt az érzést, bár már most is van, hogy igen erőseket tud rúgni..Milyen lesz 1-2 hónap múlva?? Kirúgja anya oldalát :lol: :lol:

Szülésfelkészítővel még nem döntöttem.. Eléggé szoros lenne a szardai napom, igaz csak 5 alkalom.. Nem tudom, mennyire hasznos az. MÉg a héten el kell döntenem, mert nálunk 20. hét a jelentkezési határidő.

Szép napot mindenkienk!

Rönééé

Kép
röné

Nektek szokott olyan lenni, hogy nem is érzitek a mocorgást szinte egész nap?
Flóra olyan kis virgonc volt 4 napig, és tegnap óta ha 2-3x éreztem összesen, akkor sokat mondok... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szia Honey!

Nekem a hétvégén volt mind a 3 nap, hogy alig mocorgott. Igaz mi nagyon sokat mentünk, lehet hogy sok volt a babának, vagy pedig jól elringattam. Csak este, lefekvésnél éreztem, hogy lakik valaki odabent.

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Hát jó sokat írtok mindig, nem győzöm elolvasni.

Honey!
A babamozgást én is sokszor napokig nem éreztem, de mostanában (az elmúlt 1-2 hétben) annyira aktív (vagy inkább erősebb), hogy mindig érzem. Sőt néha akkorákat rúg, hogy megijedek, de elég vicces szokott lenni :).

Minyu!
Mi is a lányos oldalt erősítjük :) (mármint a táblás témával kapcsolatban), úgyhogy már majdnem egál :) Nagy valószínűséggel Rozina lesz a neve, pontosabban Dóra Rozina, mert a női neveket illetően nagyon nehezen jutottunk közös nevezőre :) Futottunk egy pár kört, mire megegyeztünk, így lesz 2 keresztneve a Picinknek. Pedig nem nagyon vagyok a két kerseztnév híve, úgyis csak az egyiket fogja használni, de mindegy...

Munka:
Én speciel szeretnék még augusztusban is dolgozni :) Lehet, hogy naív vagyok? Első gyerek, úgyhogy még nem tudom mivel jár a terhesség utolsó hónapjai :)
Azt tudom, hogy otthon megőrülnék. Utálok egyedül lenni, márpedig a párom nyilván nem fog velem táppénzre jönni :)
Igyekszem addig kihúzni a munkahelyen, amíg csak tudom, persze sokszor szellemileg már nem itt vagyok.

Kép
beril

Honey: nekem is szokott ilyen lenni, en inkabb akkor erzem, hogy mocizik, amikor ugy nyugiban vagyok, es mostanaban, amikor ESZEK. Kis beles gyerkoc lesz, ugy latszik :lol:

Koszi mindenkinek a rokauldozeses feketemagiat, ez mar az egesz falkat elkergeti :wink: :mrgreen:

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!
Kinövés miatt néhány holmit szeretnék eladni. Van mindenféle a kengurutól a játszószönyegen és a mellszívón át az autós hordozóig.
Bővebben itt: http://www.egoikrek.hu

Mindenkinek sok szerencsét, egészséget és boldogságot.
Kata

Kata

Kép
egok

Humanka!
Ezt én is megfigyeltem. Evés után és ha szénsavasat iszom, akkor többet mozog. :D
Egyébként meg a rókaüldözés remélem el is éri a célját!!! Rajtunk nem múlik! :wink:

Honey!
Van amikor 1-2 nap is eltellik úgy, hogy nem érzem mocizni, de van olyan is, amikor alig akar leállni. De hát a sok rugkapálást valamikor ki is kell pihenni, nem??? :wink:

Kép
Kép
konan

Sziasztok, megint csak egy percre ugrottam be. Kolléganőmre takarítási mánia jött rá, úgyhogy egyedül vagyok a gépnél.
Szeder: bár még a baba nemét sajnos nem tudjuk a szobája halvány zöld lett. A szőnyeg pedig sötétkék alapon egeres-sajtos. Aki nézegeti a gyerekszőnyegeket (szőnyegpadló), az biztosan tudja melyikről beszélek, mert sajnos nem túl nagy a választék. Több helyen is voltam, és összesen 4-5 féle közül lehet választani.
Vettem egy szoptatós kanapét, ami panelba való nagyon kicsi, az bordó és citromsárga színű, így kicsit felvidítja a szobát.
Majd küldök képeket, ha megtörtént a berendezkedés... bár nem lesz nagy élmény, mert ez a világon a legkisebb szoba amit életemben láttam, úgyhogy mindenből a lehető legkisebbet kellett venni, hogy minden beférjen.

Röné: szerintem érdemes szülésfelkészítőre menni. Mi voltunk, már csak egy alkalom van vissza, a szülőszoba látogatás, de nem tudom az mikor lesz, mert a kórházzal kell egyezkedni a csoportnak, nem tudnak bármikor fogadni.
Mi nagyon kevesen voltunk, egy pici városban élek, kb. 5-6 kismama volt az előadásokon. Nagyon sok hasznos infót mondtak el. Konkrétan a szülésről csak egy alkalommal beszéltek, a többi előadás másról szólt. (gyermekorvosi előadás, gyógytornász, stb.) De nekem tetszett. Ha van rá időtök mindenképpen menjetek el. Engem nagyon megnyugtattak...
Vendég

na jól van akkor! :D
Most nem paramami voltam, csak azt hittem Flóra ilyen lustaság. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

eszike, és még sokan mások....
húúú, de belehúztatok a szobarendezgetésbe! :) Gratula!!!

Ma valami megmagyarázhatatlan oknál fogva isteni nyugalom és határtalan jókedv van rajtam... remélem ez kitart holnapig. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Halihó!

Arany Tündérek vagytok mind! Ahogy bepötyögtem reggel a mondanivalómat, elindultunk, de éreztem végig, hogy gondoltok ránk!! Az egész délelőttöt ott töltöttük, de (remélem), megérte. Megint azt mondták, nem látni rendellenességet, ÉS megkérdezte a doki, hogy akarom-e tudni a nemét. ÉÉÉÉS (gondolva sokat arra, amiket írtatok), akartam. ÉÉÉÉÉS azóta RÓZSASZÍNBEN LÁTOM A VILÁGOT! :) Úgy tűnik, Kislányunk lesz!

Köszönöm-köszönöm-köszönöm mindenkinek a szurkolást!

Most igyekszem bepótolni az elmúlt néháy nap eseményeit, visszaolvasok szorgalmasan. :)

Ja, amúgy azért ez az eredmény -mármint a gerinc - (és ezt mondták is) ugyebár nem 100%-os, úgyhogy majd ha megyek az orvosomhoz, megkérdezem, javasol-e és ha igen, milyen további vizsgálatokat. De most bizakodom! És mindenkit ölelek, puszilok!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Hóha lányok.jól bele húztatok az írásba,de én ezért is szeretlek titeket ennyire!!! :lol: :D

Márti!
Igen lehet a párnát is ugyan olyan huzattal rendelni és nekem is van olyan huzat,mint a ganirúra többi része. Amit a képen látsz azt azért raktam fel,mert azt ajándékba kaptam a 6 db-os szetthez. Csak, hogy lássátok olyan huzat is van. Szóval a szopipránához 2 huzatom van. :D

Honey!
Igen tudom most úgy tűnik, hogy már nagyon bevásároltam,de ezt a szettet azért rendeltem meg, hogy legyen szopipárnám amivel tudok végre nyugodtan aludni. Mivel nagyon jó árban volt, mindenestől (postaköltséggel együtt) 16810 Ft volt így inkább megrendeltem mindent egyben. Amúgy csak 2 bodynk van amit én vettem... Vannak kölcsönben is ruháink,de azt nem számolom vásárlásnak. Én is várok a 30. hétig babonábol.
:wink: Szóval kitartást nekünk, hogy győzzük kivárni. Addig is minden rendben lesz veletek is!!! :D
Köszi a linket ,lementettem.

Minyu!
Bocsi:oops:, 2 neve lesz: Gyula Örs

Köszönöm a szettes dicsiket mindenkinek!

Sarkantyúka!
Én is szorítottam neked és örülök, hogy minden ok veletek. Gartulálok a picilányhoz.

Kép
Kép
a.m.

Sarkantyúka! JAJ DE JÓÓÓÓ!!!! Örülök, hogy minden O.K, és Üdv a rózsaszín kismamik táborában!!!

Honey: Ne aggódj, FLóra nem lusta... én alig-alig érzem a babát, és akkor sem vagyok biztos abban, hogy a kiscsaj mocorog! :oops:
És tök jó az a link, amit bemásoltál!
Holnapra megy a drukk ezerrel!!!!!!!! :wink: :wink:

Bagzerka! Lehet, hogy már írtad... - :oops: - akkor bocs- merre néztek lakást?

Humanka! Remélem megmutatja magát az uh-n holnap Lili vagy Benedek :wink: :wink: !! Van megérzésed? Várjuk a beszámolót!!!
Vendég

Sarkantyúka: Gratula a kiscsajhoz!:)
Én is úgy szeretném tudni már ki lakik a pociban, de asszem még 3 hétig türelemben kell lennem.

A.M.: Hihi én is ezt a mintát rendeltem csak sárgában :)
/ Úgy döntöttünk unisex módon vásárolunk, a kis korkülönbséget tervezünk és a második gyerek nemét végkép nem tudnám kitalálni :)/
Te hogy rendeltél? Teló, e-mail, vagy az ürlap? Mert az ürlapos rendelésem még mindig nem igazolták vissza:(

Nem rég beszéltem a főnökömmel, juni végéig melózom aztán táppénz... Szivesen dolgoznék tovább is csak fizikailag a melómat terhesen nem lehet ellátni, evvan, az meg nem műkszik hogy a kolegák helyettem terepen én meg láblógázok az irodában.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Humanka nagyon makacs róka komád van. És azt már én is többször megállapítottam, hogy a magyar rendszer otthon maradás szempontjából jobb mint a többi. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Németországban lakó ismerősöm azt mondta, hogy ő viszont ha akarja, megengedheti magának, hogy otthon maradjon majd, mert a férje eltartja.

Bagzerka: hajrá lakás keresés :D

A.m: nagyon jól néz ki ez a szett. Nekem is megjött a szopipárnám tegnap, de még nem jutottam el érte a postára, ma megyek :)

Sarkantyúka: én csak utólag olvastam, de örülök, hogy minden rendben veletek! ÉS gratulálok a kislányhoz!

Honey: ez az oldal jónak tűnik :) Most csak belenéztem, de majd otthon tüzetesen átnézem :D És nagy drukkok mennek holnapra!

Rönéé: mostanában én babám is nagyon sokat mocorog. Főleg ha ülök, vagy ha fekszem :))))

Eszike: nálunk még szobája se lesz eleinte, velünk lesz együtt csak egy kis sarka. De egyelőre még a belső válasz falak sincsenek meg, nemhogy a festés. :)))

Beril: Neked is gratula a lánykához :D

Kép
kistiggrincs

De bunkó vagyok!! :oops: :oops: :oops:

Beril!!! Téged kifelejtettelek!!! Gratuli a leányzóhoz!!!!
Vendég

Sarkantyúka'' :D :D :D :D :D :D :D :D
Elöször is GRATULA A JÓ EREDMÉNYHEZ!!!!!! :D Remélem most már nyugodtabban tudsz koncentrálni a babóra!! Hidd el, ha a mai uh-n nem láttak semmit, akkor nincs is semmi!!!
A második GRATULA A RÓZSASZÍN felhőkhöz!! :D
Hidd el, ilyenkor nyer értelmet csak igazán az a hatalmas közhely, hogy "mindegy csak egészséges legyen!"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Háát, ha bevezetik. amit terveznek, akkor már nálunk sem lesz sokáig 2 évig GYED... Néhány éven belül 1 évre akarják csökkenteni! :cry:
De kérdem én, hol vannak akkor a bölcsödék, óvodák, akik fel tudják ezt a rengeteg kisgyereket vállalni? Folyamatosan csökken a létszámuk!
És igen! Ahol nincs fizetett szülési szabadság, ott 1 keresetből is meg lehet általában élni! És ott van normális részmunkaidős állás, meg munkahelyhez kötött bölcsöde, szoptatós szoba és a kismamáknak külön időt biztosítanaka fejésre. És nem viszi el a fizetésed 2/3-át a babysitter sem...

Sarkantyúka!

Nagyon örülök Nektek!

Márti
borossné becz márta

Képzeljétek, ma nálunk a védőnői kp-ban lesz vaárandós oktatás!
megyek is fél 6-ra. Elmondanak csomó mindent a szülésről, szoptatásról, és aztán meg igazi babákon bemutatják a fürdetés, öltöztetés, pelenkázás fortélyait! :D
Utánna meg igazinak tűnő orvosi babákon lehet gyakorolni! :D
Tök izgi lesz!
ja, és ingyenes az egész!

Akartam kérdezni, hogy ti a védőnőnek szoktatok pénzt adni? vagy ilyesmi.... Tudom, hogy idióta kérdés, mert ez "államilag kötelező", de a milyenk olyan zavarbaejtően kedves, aranyos, hogy késztetést érzek neki valamivel külön honorálni....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márta: ez rosszul hangzik :S Bár remélem ezt nem a következő 2 évebn kívánják bevezetni.

És igen, érdekelne akkor, hogy a hirtelen jelentkező bölcsőde igénnyel mit kezdenének.

Honey: én nem adok a magán dokimon kívül senkinek sem egy fillért. Iszonyat menniységű tb-t fizetünk, tudom, hogy ebből ők gyatrán vannak bérezve, de erről nem mi tehetünk. Nekem ez a szigorúan magánvéleményem. :oops:

Kép
kistiggrincs

igen, ebben igazad van... Ha a TB-mre gondolok én is agylobot kapok.
A pénzt cikinek tartom.. de úúúgy adnék neki valamit. :)
Szinte anyám helyett anyám. A múltheti vizsgálat után kijött a lakásunkra, hogy jól vagyok -e, meg hogy lelket öntsön belém. És csomoszor felhív telefonon, hogy minden ok-e és hogy ugye nem lógatom az orrom.... Ő hívott el, erre a mai felkészítőre is, mert hogy ott tök jó a hangulat.
Szóval ezek a dolgok túlmennek a havi kötelező fél órás pofaviziten.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Esetleg ha névnapja lesz vagy valami iylesmi egy doboz csoki? Vagy amikor a baba megszületik? Egyébként nagyon nagy mázlid van vele, elég sok rémsztorit hallottam már védőnőkről, féltem is az enyémtől, hogy milyen lesz, de ő is jó fej. :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, aki már tudja a baba nemét.

Sarkantyúka, örülök, hogy minden renben.

Honey! Szorítok holnapra, gondolok majd rátok.

Minyu!
Beírnád a táblázatba a mi kislányunk nevét is: Hanna Róza? Köszönöm.

Én is megyek 4D UH-ra, május 23-ra kaptam időpontot, itt Salgótarjánban.
Tegnap voltam védőnőnél, és a 7. héttől kezdve 3 kg-ot híztam, ő is mondta, hogy ez nagyon jó, csak így maradjon végig. Bent az irodában már az egyik "kedves" kolléganőm már megjegyezte, hogy hízok....de ezek szerint nem is annyira.

Kép
Kép
petra1980

Na szisztok csajok, én leléptem.

Igyekszem holnap bejelentkezni, ahogy tudok.
Gondoljatok ránk délelött és DRUKKOLJATOK NAGYON!!! :? :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon :)
Én nem szoktam pénzt adni, pedig nekem is extra rendi védönénim van. Viszont minden karácsonyra és húsvétra kap Nándiról kis képeslapot, vagy naptárat (amit ki is tesz!)

beril :)
betegyelek a tábliba?

Van pár emberke, akik extrém régóta nem jelentkeztek. Szankcionálok!!! Aki nem jelentkezik 1 héten belül (azok közül, akiket sztem már 1 hónapja nem láttunk) azokat kiveszem a tábliból (ideiglenesen, amint jelentkeznek, visszakerülnek) Persze csak ha ezzel a nagytöbbség egyetért (a másik topicunkon legalábbis ez a szokás..) Pl Ilerica, celine, pannaanya, lolababa. Irjatok! Csak pár sort, hogy minden rendben, csak nincs idöm stb!
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Igen szeretnék bekerülni én is. Csak az a baj, hogy sokszor nem tudok feljönni a netre. Van mikor hetekig, ez mind a melótól függ, mert általában az irodában szoktam netezni :) Itthon meg, ha éppen nem az építkezéssel vagy a ház körüli teendőkkel vagyunk elfoglalva, akkor a párom az aki lóg a neten, mondván, hogy én az irodában tudok internetezni, ő meg csak itthon :) de azért igyekszem aktív tagja lenni a fórumnak :)
Az adataim sorban: beril (1980.08.18.); 2008.09.14.; SZTE Női Klinika; Szeged; nincs; Dóra Rozina :)
Köszi

Kép
beril

Márti!
Ez iszonyú ami ebben az országban van. Olyan kaotikus állapotok uralkodnak, hogy az borzalom. Egyik barátnőm mondta, hogy ő itt Szegeden már akkor beíratta (pontosabban jelezte szándékát) a kislányát a bölcsibe, mikor 1-2 hetes volt csak a Pici :) Erre azért volt szükség, hogy ha majd eléri azt a kort, hogy tud járni, akkor beadja, ő meg visszamehet dolgozni. Hát elég vicces, de gyanítom én is ezt fogom csinálni.
Muszáj lesz visszamennem dolgozni ahogy csak tudok (és nem azért mert munkamániás vagyok), de addig én sem szeretném bölcsibe dugni, amíg nem tud járni, mert azért mégse a bölcsis néni lássa már meg az első lépteket :) Meg amúgy is, szegénykém csak ott feküdne egész nap. Valószínű az apjával felváltva leszünk itthon :) Ez is elég nevetséges, de kénytelenek vagyunk így megoldani.

Kép
beril

Sziasztok!

Bocsi hogy eltűntem kicsit. de elég zűrös hét áll mögöttem. :roll:
Hosszú hétvége egy rohanás volt, kedden oviban anyák napja, nagyszülőket nekem kellett begyűjteni... És ez a kemény hét meg is bosszulta magát: a viszereim, amikről panaszkodtam, gyönyörűen be is gyulladtak :evil: Tegnap egész nap felpolcolt lábbal feküdtem, jó kis vizes borogatással... Ma már talán kicsit jobb.

Próbálok visszaolvasni és reagálni, bár annyit írtatok, hogy túl sok esélyem nincs... Remélem, nem hagyok ki senkit/semmit!

Őssejt. Mi levetettük Dorkánál, párom ragaszkodik hozzá, hogy Ádámét is megcsináltassuk. Mi a szlovákokat választottuk, ők azok mert itt a tárolást nem kell előre fizetni, hanem minden évfordulókor, most azt hiszem 25 eurot. Van részletfizetési lehetőség és a második gyereknél még kedvezményt is adnak :twisted:

Szülés, császármetszés. Nálunk tutti csaszi lesz, Dorka is császáros volt. Van egy iszonyú ritka izombetegségem, ami miatt nem tudnám megszülni hüvelyi úton. emiatt váltottunk előző terhességemnél a 38. héten dokit... Nem voltak hajlandóak elfogadni a szakvéleményt erről... A MÁV-ban apa nem jöhet be a műtétre, a műtő ajtaján van egy kis ablak amin keresztül végignézheti az egészet.

Babaképek és pocik nagyon szépek!!!

Örülök,hogy a genetikai uh-n mindenkinél minden rendben volt! És olyan jó, hogy így színesedik a tábla! :)

Minyu, hihetetlenül vékony vagy!!! :shock: :) És nagyon aranyos a pocid! :lol: :lol:
Tábliba a névhez egyelőre az Ádámot írd be légyszi, bár elképzelhető, hogy fog még változni - Dorka is csak kb. az utsó két hében lett végleges :)

Honey, dukk!!! Holnap péntek, gondolok Rád nagyon - de nem lesz baj!!! Nem fog kelleni az a szurka! :wink: És jó kis várakozásra készülj fel a SOTE-n :evil: :roll: :?

a.m., nagyon tetszik a szopipárnás csomagod! Egy szopipárnán én is nagyon gondolkodom és az ő áraik valóban nagyon jók!

Konan, nagyon csini vagy!!!! :) :wink:

nostawen anyáknapi ünnepségen én is bőgtem mint a csacsi! :lol:

Voltam ma doki bácsinál, és a kisfiunk fejjel lefelé lakik a pociban! :) Bár nálunk ennek nincs túl nagy jelentősége a csaszi miatt...

Ma szólt az óvó néni, hogy bárányhimlő járvány van az oviban :? :roll: Igaz, hogy Dorka be van oltva, én pedig voltam himlős gyerekkoromban, de azért holnaptól nem megy a csajunk oviba. Ő csoportjukban még nem volt beteg, de tutti lesz, mert egyik csoporttársának a nővére már pöttyös...
Azért a para kicsit bennem van, bár a dokim ma megnyugtatott, hogy ha már voltam beteg akkor semmi gáz nincs.

Rakok fel képeket Dorkáról az anyák napi ünnepségről és a ruciról!
És igyekszem sűrűbben jönni!

Kép

Kép
anyoooka

Kép ruhapróba otthon :)

Kép anyák napja

Kép virág a nagymamáknak

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka! Dorka egyszerűen Tündér!! Teljesen elérzékenyültem, feltétlenül szeretnék lányt is majd....

Konan, Minyu! Szuper a pocifotó!

Sarkantyúka! Nagyon örületm a jó híreknek, és őszinte gratula a kislányhoz!!!

Honey! Neked továbbra is szorítunk! Várunk holnap a hírekkel! Szerintem azon ne aggódj, ha Flóra néha nem olyan aktív . (nekünk is vannak lustább napjaink)

Nekem ma olyan rosszullétem volt, hogy teljesen kétségbeestem. Felkeltem, elkezdtem olvasni, és egyszerűen nem értettem amit olvasok. Biztos hülyén hangzik, de nagyon megijedtem. Tízszer is elolvastam egy mondatot, és egy szót sem értettem belőle. Nem volt a szavaknak értelmük. Aztán elkezdtem nézni a híradót, és ott sem értettem miről beszélnek. Olyan lett a látásom, mintha a két szemem által mutatott kép egymásra csúszott volna, és ez összezavarta az érzékeléseimet. Elmentem orvoshoz, és azt mondta, hogy ez egy fejfájást megelőző tipikus tünetegyüttes. (én azért tojtam be, met olvastam már valakiről, hogy így kezdődött nála a terhességi toxémia) És igaza lett a dokinak. Hazajöttem, és többet fel sem tudtam kelni, annyira fájt a fejem egész nap. Persze elmentem a védőnőhöz is a nagy riadalomban, hogy hallgassuk meg a szívhangot. Olyan megható volt hallani, hogy minden OK. Bocs a sok locsogásért, de ilyen "élményem" még nem volt.

Mindenkinek üdv! Honeynak még egyszer drukk!

Kép
blúmi

Hello lanyok!

Csak nagyon gyorsan jovok, es igazan csak atsiklottam mindenen, szoval nem nagyon szolok hozza, csak el akartam mondani, hogy egyensulyban maradjon a topik Sarkantyukaval ellentetben en bizony KEK-ben latom a vilagot :lol: :wink: :lol: Ott figyelt ma reggel az uh-n a futyi is, meg a zacsi :mrgreen: . Szoval nalunk Benedek baba van novekvoben. Minden oke, minden meret, egyebek a koranak megfelenek.

Este majd visszanezek, most jo keson jottem melozni, be kell hoznom a lemaradast :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humanka 2009.05.20 22:57-kor.

KépKép
Kép
humanka

Humanka! Nagyon örülök, hogy megmutatkozott a kuki a zacsikkal, és annak is, hogy a kék "tábort" erősíted! :lol: Gratulálok! (És egyébként a férjedhez is!)

Kép
blúmi

Humanka!

Gratula a kisfiúhoz! Gyönyörű ám a fiús anyukák élete! Nagyon tudnak Anyának udvarolni! Csabim tegnap közölte:"Anya, Te még a kristálynál is szebb vagy!" Most ne olvadjak el? :lol:

Anyooka!

Ne aggódj a bárányhimlő miatt, én kismamaként és óvónőként húztam le egy komoly járványt az oviban (persze kizárólag az én csoportomban volt bárányhimlős gyerek), de persze én is kifaggattam erről az orvosomat. 2 kivétellel minden gyerkőc elkapta akkor a bárányhimlőt, volt akin én fedeztem fel az első kiütéseket, de nekünk semmi bajunk nem lett! De én is beoltattam már a 2 nagyot ellene, mostanában nagyon durva lefolyású a betegség és csúnyák a szövődmények, amik viszont gyakoriak!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt mindenkinek!

Humanka gartaulálok a kisfiúhoz!!!!!!!!!!!!

Tegnap voltam az orvosomnál, minden eredményemmel meg volt elégedve, csak azt mondta, hogy kicsit laza a méhszájam, és pihenjek sokat. Kicsit megijesztett, de még azt is mondta, ne aggódjak nem lesz semmi gond, csak pihenjek. Nektek nem volt véletlen ilyen?

Kép
Kép
petra1980

humanka :)
nagy-nagy grat a kisfiúhoz :)

Márti :)
jaj, ez tényleg olyan aranyos :)

Kép
Kép
Kép
minyu

anyooka tunderi lanykad van!!

Mennek a drukkok!

Honey ne keseredj el, ha esetleg megis latszik meg mindig a tagulat, nem biztos, hogy ilyen gyorsan eltunik onnan...

majus 19-n vissza kell mennem megegyszer meg akarjak nezni a kis szivet, mert nem latta rendesen a doki. Pedig lokogette mint allat, hatha megfordul, de sajnos, nem.

KépKép
druska

Sziasztok!
Gyors írás... és majd olvasok vissza..csak nem voltam jól az elmúlt 2 napban.. :?

Képzeljétek..
Szerdán jöttünk-mentünk egész nap a párommal .. a házhoz néztünk szanitereket, és csempéket, járólapokat... no mindegy is.. igazából semmi megeröltető nem volt aznap... DE
amikor haza értem láttam, hogy a tisztasági betéten barnás váladék van.. hááááát nem kívánom egyikötőknek sem azt az érzést!!!
Egyből hívtam a nőgyógyászomat, és ő fekvést..és magnéziumot tanácsolt.. de csak nem nyugodtam és másnapra kértem időpontot a kórházba ultrahangra és vizsgálatra.
El is mentünk a párommal csütörötkön..és ugyan a vizsgálat kimaradt...mert az ilyenkor nem tesz jót -állítólag-, de megultrahangoztak... mindent rendben találtak..nincs nyitva a méhszáj, és a méhlepény is rendben, nincs semmi eltérés..
AKKOR mitől van ez??? a barnás váladék??? háát erre nincs válasz!!! nem lehet tudni!!!
Igaz nem sok barna jött, de nekem még terhesség alatt soha nem volt ilyen, ezért borzasztóan megijedtem!!!
Az első 3 hónapban még normális is lehet, de ilyenkor a 23. héten már nagyon nem az!
Annyit mondott az orvos, aki nézte Adélt az ultrahangon, hogy a méhlepény hátsófali, és leért majdnem a méhszájhoz... nem éri el, de közel van hozzá... és lehet, hogy ettől lehetett..
A LÉNYEG:
NEM fektetett be a kórházba, de itthon feküdnöm kell... úgyhogy most bevagyok szarva..hogy mi jön még..
JA és azt is modta, hogy arra kell vigyázni, nehogy koraszülés legyen!!
Jó kilágások mi????
Szóval azóta még többet keményedek, lehet, hogy már az idegtől!!!
Elegem van ezekből a hülye tünetekből... most negatív lettem..hogy mennyi mindenre kell figyelni!!! UGYANakkor tudom, hogy megéri, de most egy picit elkeskenyedtem.. :? Bár szerdához képest már jobban vagyok!!!
A barna elmúlt...de innentől fogva...mindig úgy megyek WC-re, hogy lesem mi vár rám...

Vigyázzatok magatokra!
majd visszaolvasok...de most megyek pihizni!!!

szeder74

Sziasztok kismamik!

Anyoooka!
Dorka nagyon nagyon csini volt ebben a ruhában (is!)! Én is biztos megkönnyeztem volna. Én is ilyen helyes kislányt szeretnék magunknak!!! :D :wink:

Blúmi!
Remélem ez a rosszullét többet nem ismétli meg önmagát!!! :evil: Azóta ugye nem volt ilyesmi? Rájöttél mitől volt? Időjárás, fáradtság, vérnyomás...???

Humanka!
Nektek is gratulálok a kicsi fiúhoz!!! :D

Petra!
Akkor most aztán PIHI minden mennyiségben!!!! :wink: Mondott erről a doki többet? Mi az, hogy laza a méhszáj? :roll:

Szeder!
Sajnálom, hogy így megijesztett ez a barnázás. Ez úgy nem hiányzott gondolom. Én is frászt kaptam volna biztos! De most már nyugi és sok pihi!!! Lehet, hogy csak valami kis sérülés (esetleg papás-mamástól? :oops: ). Az a lényeg, hogy a dokibácsi megnyugtatott. Nem lesz semmi gond és kész!!! :wink:

Én 4 órára megyek a dokibácsihoz. Jó lenne megkukkantani babócánkat! :roll: Ma feltűnően sokat mocorog. Nem hiszem, hogy a hétvégén leszek gépközelben, mert megyünk a Balcsira :D és csak hétfőn jövünk haza. Úgyhogy mindannyiótoknak nagyon jó hétvégét kívánok!!!
Honey!
Gondolok sokat rátok és nagyon drukkolok! Remélem ha géphez jutok (de legkésőbb kedden) csupa jó hírt olvasok veletek kapcsolatban!

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

konan!
nem papás-mamástól.. én azt betartom, amit a doki mondott..hogy no-no! ez már egy jó ideje így van... :?
akkor nem ijedtem volna meg ennyire, ha tudtam volna, hogy attól is lehet.. mert -"az" tiltólistán van a keményedéseim miatt egyébként is!!!

szeder74

Sziasztok!

Honey: gondoltam Rád, remélem már túl vagy az UH-n, és megnyugtattak!

Anyoooka: továbbra is gyönyörű a kislányod! :) Bárányhimlő: én úgy tudom, ha már voltál, nem lehet belőle gond. De elvileg vérvétellel megtudják állapítani, hogy védett vagy-e.

Blúmi: ezek a tünetek konkrétan ráillenek a nálam egy évben egyszer előforduló borzalmas migrésnes fejfájásra :? Remélem ma már jobban vagy!

Humanka: gratulálok a kisfiúhoz!

Szeder: huh asszem én is idegbajt kaptam volna helyben. pihenj és remélem nem lesz semmi gond. Másik fórumon ahol írok van egy lány, akinek teljesen rálóg a méhszájra a lepény, többször is rendesen vérzett, ha jól tudom, de szerencsére a baba jól van! Kitartás!

Kép
kistiggrincs

honey: várjuk a beszámolót!!!!!remélem minden ok!!!

Kép
winona

sziasztok Csajok

Bocs a hulye irasert, de lengyel beallitasu billentyuzeten irok,es nem tudok ekezetet, mert marha idetlen.

Senkinek nem kivanom azt a delelottot, amit ma ateltunk. Reggel fel kilencre volt idopontunk es most vegeztunk. :?
A lenyeg: a jo hir, hogy nem novekedett a tagulat - SZERENCSRE, es a masik oldal tok normalis. Viszont sajnos nem is csokkent. De legalabb az aranyok valtoztak. Mert Flora feje ugye nott masfel hett alatt, de a tagulat nem. Es ez a lenyeg.
A doki nagyon megnyugtatott, azt mondta, hogy probaljak meg ne is foglalkozni ezzel az egesszel, mert nincs semmi baj.
Persze vissza kell meg mennem ket het mulva egy ujabb kontrollra. Mar elore utalom a fel napos sorbanallas..... de most a cel lebeg a szemem elott.
Ha 2 het mulva is valtozatlan lesz az eredmeny, akkor igerem nektek, hogy vegleg meg fogok nyugodni!!! :D

Nagyon koszonom a drukkokat meg1x!!!! :D

Bar a sztorira meg nem tettunk vegleg pontot, de atmenetilag megnyugodtam! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder,
jaj nagyon sajnalom, hogy ilyesmi tortent. De teljesen aterzem, hogy fraszt kaptal.
Tudom, hogy mas tortenete nem vigasztal, de egy baratnőm 1 honapig folyamatosan verzett - pont annyi idosen, mint te - majd 41. hetre szuletett az egeszseges babaja!!!
Tenyleg fekudj nagyon sokat,ha teheted csak pisilni kelj fel. A fiuk biztos megertik es sokat fognak segiteni!

blumi,
a te torteneted sem egyszeru.... ugy latszik ez egy ilyen het! :? :shock: Remelem jobban vagy mar.

Kepzeljetek, ma volt bent egy csaj a SOTE-n, akivel eloszor kozoltek, hogy a gyereknek egyaltalan nincs veseje!! 3x volt kontrollon, mire vegre egy nagytudasu szonografus "megtalalta" a vesejet. A gyerek makk egeszseges volt, csak "nem jol esett a vesejere a feny es ezert takarasban volt a veseje"
Na ennyit a hiper-szuper orvosi vizsgalatokrol!! El tudom kepzelni, mit elt at az anyuka 3 het alatt.....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey???

Szeder!

Tényleg nyugi, nem lesz baj. Nem vagyok orvos, de elég sok nőgyógyászati fertőzésen estem át. Nem okozhatja valami baci? Legközelebb lehet, nem ártana, ha csinálnának egy tenyésztést!

Petra!

A laza méhszáj azt jelenti, hogy viszonylag gyorsan képes leszel tágulni szüléskor! a pihi gondolom azért kell, hogy ne nyíljon ki idő előtt, de ne aggódj, ha ilyen veszély lenne, úgyis szigorú fekvésre ítélnének!

Márti
borossné becz márta

honey!örülök, supi!!!!!

Kép
winona

szeder,
mennek a drukkok ezerrel, hogy nálad is minden ok legyen!!!

Csajok,
Nem is gonolnátok, hogy mennyit számit a pozitiv hozzaallas es a biztatas, amit Toletek kap itt az ember!!!
:)
Köszi! azért még egy picit legyen csuriban a kezetek...
:)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

HONEY!!!!!
írj majd, tûkön ülünk!!

Szeder!!!
szegénykém, ez rosszul hangzik...mármint az ijedés, a többi meg, ha doki ennyire nem izgult, akkor tuti nincs is semmi baj!!! nyugi!!!!!!!!!!! és ne negatívkodj, irgum-burgum!!! fel a fejjel, minden rednben!

anyooka!
éédes nagyon a lánykád!!! :)

bocsi, de nem emlékszem ki kérdezte, a 13. kerületben néztünk lakást, a szent istván park környékén. úgy tûnik meg is van :) állandóan arra gondolok :D már kiírtam az ikeás oldalról mik fognak tuti kelleni. szóval be vagyok zsongva rendesen!!!!! szerdán megyünk megbeszélni, és csütörtökön ügyvéd!!!!! szortísatok!
ja meg vasárnap hozza a fô érdeklôdô a mi lakásunkra a szüleit le-okézni.... talán akkor mégjobban kéne a drukk....

na hajatmosok, amíg simike alszik! :)
pusszpááá

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka, márti... írtam. :) csak pont veletek egy időben szerintem...

Ja,amúgy döbbenet mennyi "öreg" kismama van! Volt vagy 5-6 olyan nő a SOTE-n, akiről meg mertem volna esküdni, nagymama korban van már!!
És kiskönnyvvel a kezükben ácsorogtak....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: