A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

én az első 2 órámon bent voltam, de a harmadikon már nem tudtam maradni, úgyhogy egykor hazajöttem.
olyan hőhullámok jöttek rám, meg hányingerem volt, jajj és a fejem is elkezdett fájni..
hazafelé vettem egy grillcsirkét, és most bevágtam az egész kotkodácsot, és natúr joghurtot ettem mellé. tisztára tele vagyok, de most nagyonmegkívántam, úgyhogy eszem egy kis konzerv öszibarackot :lol:
meg megyek postára is..
ja, kaja után tisztára rendben nagyok.. :wink:
Vendég

Nikvik, miert lenne csak ket hete a babanak a befordulasra? Meg van neki vagy 10 legalabb :) Egyik FRoban elo magyar ismerosnek a mult heten 35 hetesen lett vegre fejvegu fekvesu, addig harant volt. De szules elott egy hettel is megfordulhat, bar allitolag az mar elegge fajdalmas, mert keves a hely es ahogy preselodik az megerolteto anyukanak :) A lepeny felmaszasahoz nem ertek (szokott feljebb kerulni, de hogy meddig passz) de a megfordulasra tuti nem csak 2 het eselyed van.
A terhesgatyom amit most vettem (jott postan :D) az sem megy fel pocakra am, nincs neki olyan betetje, ez most tok olyan mint egy normal csipofazon... meg a vegen lehet kesobb is jo lesz?! :) En voltam aki melltartott vett olcsobban ebayrol, meg meg fogok is szerintem, mondhatni szinte mindent onnan mert egyszeruen sokkal olcsobban hozza lehet jutni, meg cimkes uj dolgokhoz is, mint itt nalunk a boltokban. Az Amazonon meg nem jartam, de akkor azt is meglesem :) Bar mondjuk cumisuveget nem karok venni, szoptatasra keszulok, ahoz meg nem kell, meg sterilizator sem :) Aztan meglassuk hogy alakul.
Most majd a pelenkakat kell lassan levadasznom... megjott vegre ma az adovisszaterites igy lehet butrot is venni meg autosulest, meg mindent ami kell...
Az elobb meg boltban voltam bevasarolni, hat ez nem nekem valo sport mar. A vegen asszem csak ulni fogok es nezni, en uuugy elfaradok es nehezedik a hasam ilyenkor (nem kifejezetten kemenyedik vagy gorcsol, de valahogy nem jo neki) legjobb ulni egy helyben meg fekudni :) Oregsze, vagy mi van, a fene igye el :D:D

Geooo, udv a hanyingeres klubban, nehany napja bar nekem foleg inkabb kajalas utan van nemi emelygesem. Nem kiteljesedo, de hat van... kaja utan postara... en kaja utan meg jobban elnehezulok mig emesztek :):D:D:D

luna6

Ja egen, Nikvik meg neked akartam lelkesedni a munkadert :) Nekem ez egy idealis melo lenne, mind elfoglaltsagban abszolut passzolo (sot nemi ilyen teruleten valo melozas is van mogottem mar) meg nyelv szempontjabol is maga lenne a tokley :) Na de rossz helyen vagyok, itt sem a nyelv nem passzol, sem nem jonnek igy csapatostul a turistak :) Ugyhogy eddig nem volt szerencsem melo teruleten, de muszaj lesz majd valami alkotni, mentalis es anyagai megerosodes okan is :)

luna6

Luna, igen én sem értem, hogy miért tette belénk az aggódást a nőgyógyászom, mind a megfordulás, mind a méhlepény terén.
Most olvastam át a terhességről szóló könyvemet (Az a 9 hónap-mindenkinek csak ajánlani tudom, meg a folytatását is Az első 12 hónapot) meg az internetet és mindenhol azt olvastam, hogy akár a szülés előtt 1-2 hétig van esély a baba megfordulására. Meg a méhlepénnyel kapcsolatban is azt olvastam, hogy nagyon sok nőnél előfordul ez és még akkor is sikerül a nők legnagyobb hányadának a babát végighordani ha a méhszájra rálóg vagy teljesen elfedi, de ekkor csak császármetszés lehet.
Nekem viszont egyáltalán nem lóg rá és nem is fedi el. Konkrétan azt mondta, hogy a méhlepény nagy része jó helyen fent van, és az alsó keskeny része van lent közel (nem rajta!) a méhszájhoz.
Eddig teljesen problémamentes volt a terhességem, se hányás, se rózsaszínezés, se barnázás, se semmi. Remélem így is marad, csak hát beletette a szálkát a szemünkbe :( a doki ma.

A munkámat imádom! Egyébként amikor 2 éve odakerültem még alig beszéltem görögül. Akkor az volt a lényeg, hogy angolul és németül beszélek (a magyart csak néhányszor kellett használnom, de hasznosnak bizonyul, hogy az az anyanyelvem). Most már a göröggel sincsenek problémáim, csak írás terén. Na hát az valami burtál nehéz megtaluni, a hatszáz féle e,i, o stb......

Ja és ma voltunk az üzletben ahonnan megrendeltük a bútorokat, meg a babakocsi systemet.Ha minden igaz április 10-én szállítják :lol:

Geooo, nekem borzasztó gyomorégésem meg gyomorfájásom lesz, ha valami olyan ételt eszek ami paradicsomszósszal készül. És itt sajnos az ételek 50%-ban van paradicsomszósz.
Nehéz ügylesz ha kicsicsaj nem fogja szeretni a paradicsomszószt.

A sterilizátort csak azért rendeltük az amazonról, mert az ebay-en mindenhol, kb. 30 font lett volna a postaköltség. Az amazonon meg 40 font volt a készülék a tartozékokkal és 8 font! a postaköltség.

Sterilizátort mi azért vettük meg mer soha nem tudhatod lesz-e tejed, illetve lesz-e elég tejed. Ha nem lesz tejem, illetve, ha kiegészítő tápszerezés kell majd akkor meg nem akkor akarok rohangálni, meg nem is fogok tudni, mert a férjem a szezonban egy hotelban étterem-bár-snack menedzser és a hét minden napján dolgozik reggel 7-től este 10-ig, így ő nem tud majd ilyenekért rohangálni. Anyós segítségéről meg hallani sem akarok.....
Vendég

Nikvik,
tetszik a munkád (én kérdeztem), én is szerettem volna az idegenforgalomban dolgozni..
A méhlepény miatt pedig még korai aggódni, mert a legutóbbi terhesgondozáson, meg az az előttin is nekem is nagyon lent volt, de a dokim azt mondta, mint a tiéd, hogy még idővel feljebb vándorolhat :wink: én majd a jövő héten megyek ismét dokihoz, kíváncsi vagyok változott e a lepényhelyzetem :roll:
terhesnaci: ez sztem attól függ milyen fazont veszel. a lányok írták, hogy nyomja a pocakjukat a naci, stb. de pl Lunának azóta már sikerült egy -az elmondásai alapján - kényelmes, normális darabot vennie. az én gatyeszaim pl az egyik 34-es, a másik 32-es. és mind a kettő csípő :lol: ,(én is a csípőgatyákat szeretem, főleg mivel piercingem van/volt a köldökömben, amitől magas derekút nem is tudtam hordani :) ), az igaz hogy van pocakra felhúzható részük, de az teljesen stabil, illetve le is tolható :wink:
mondjuk megértem amiket írtál, mert nagyon sok kismama ruci, hát nem a legszebb, erről tegnap panaszkodtam egy sort :oops: :D
viszont vannak tök jó csőnacik is, kis méretekben is, csak sztem jó helyen kell keresgélni. :P
Vendég

Sziasztok!

Vagyok, vagyok, csak elfáradtam.
Be kellett mennem a céghez aláírni a jegyzőkönyvet a balesetről, meg még egyéb dolgokat és iszonyat elfáradtam tőle. AZóta is csak pihegek. MÉg aludtam is.
Meg ugye elmentünk Hannáért is :D

Írok majd, ha össze tudom szedni a gondolataimat.... :D:D Most még valahol lent van a földön darabokban :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok csajok!!!

Hát én is itt vagyok! Most értem/-ünk haza nemrég. Reggel 8 órától úton vagyok. Sajna még nem volt időm visszaolvasni. De ami késik nem múlik. :)

Reggel irány az óvoda... bejelentettem, hogy Bogi legalább két hétig nem megy, mivel nem úsztuk meg a bárányhimlőt :( :( Közérzetileg nagyon is jól van, csak szegénykém viszket mindenhol. Az arca is nagyon durván teli van pici piros hólyagocskákkal. De inkább legyen rajta túl most, minthogy felnőtt korában kelljen túlesnie rajta.

Kilencre mentem a központi terhesgondozóba. Szokásos vizsgálatok... vérnyomás, súly... kaptam megint beutalót a laborba... ellenanyag, vérkép, toxo... ez a vérvétel nálam már az utolsó lesz, feltéve ha jók lesznek az eredményeim. Márpedig ha eddig jó volt minden... akkor ez most miért lenne másképp... fő az optimizmus.

És most jön a meglepi... Már a múltkor is említettem, hogy mennyire szeretnék fodrászhoz elmenni, de nincs rá pénz. Erre párom két nappal ezelőtt mondja, hogy menjek fodrászhoz, mert látja rajtam, hogy mennyire szeretném. Én persze nem akartam, mondván, nincs most erre pénz... de csak erősködött... én meg ellenkeztem.
Erre a hátam mögött lebeszélte a fodrásznővel a mai napot 10-re, hogy megyek hajat vágatni-festetni.
A terhesgondozóban elég sokáig voltam és mikor végeztem, úgy ültem be a kocsiba, hogy na akkor megyünk haza. De nem hazafelé ment, hanem a fodrásznőhöz. Mikor odaértünk, kezembe nyomta a pénzt és szinte bezavart, hogy menjek, vár a fodrásznő.

Hát csajok...régen örültem már ennyire valaminek. Ráadásul a vágás is és a festés is szuperul sikerült. Végre megszabadultam a csúnya, agyontöredezett hajamtól. Úgy érzem, ez most nagyon kellett a lelkemnek.

Fodrász után irány a gyerekorvos. Rengetegen voltak, irtó sokat kellett várni. De beigazolódott a gyanúm a himlőt illetően. Kaptunk mentolos hintőport, néhány jó tanácsot és végre indulhattunk haza.

Mozgalmas nap volt az tény, de most valahogy nagyon élveztem ezt a pörgést!

Szép délutánt mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok

Csilla akkor tényleg nem ismerjük egymást, de egy évig én is tanítós voltam :D , csak utána nyergeltem át az óvóra.
A pattanásokkal nekem is vannak gondjaim. Minden reggelre "születik" egy vagy több. Már nem tudom mit csináljak. A bőröm is olyan szinten zsírosodik, pedig a terhesség elején nem volt ilyen, sőt, kifejezetten száraz. Azóta szenvedek,a mióta nem szedem a fogamzásgátlót, mint Jenny.

Geo gratula a nacikhoz :D tényleg tegyél fel majd képet :lol:
Az, amikor csöndben maradok és ezt be is jelentem a páromnak, azt a bosszantására mondom :lol: Há' nehogymá' ő mondja, én meg bájosan mosolygok? Csak tudja meg, hogy most én voltam az okosabb :lol: :lol: Hát ezért.
Aztán mindig visszatérek rá, amikor már tudom, hogy lehiggadt és nyugodtan meg tudjuk beszélni.

Gemini cuki a kislányod a képen :lol:
Én is már úgy várom, hogy mehessek dokihoz, de majd csak április 12-én mehetek. Az még olyan messze van...

Konkri, Heni, Rózsa, Hari holvagytok? hiányoztok :(

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Találtam egy ilyet:
http://www.eletescsalad.hu/modules.php? ... le&sid=103

Heni!
Jobbulást!!! Homeós szereket nem akarsz adni a lánynak? Meggyorsítja a leszáradást és a gyógyulást.
Én beoltattam Hannát. Nem akartam,h ogy ezen túlessen, meg én sem voltam elméletileg még az, így magamat is védtem ezzel. :D

Én meg elkezdtem a 30dik hetet... fura... mindjárt vége :D Annyira hihetetlen!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: Sajna, a homeós szerekben nem vagyok otthon. A gyógyszereket meg nem szeretem. Csak a legvégső esetben nyúlunk hozzájuk. De ha te tudsz nekem segíteni abban, hogy mit is vegyek neki, akkor azt szívesen fogadom, és megköszönöm!
Vendég

Heni,
Ez homeósdoki által összeállított csomag:

miután érintkezett a bárányhimlőssel a bébi:
heti 1/4 pillet oscillococnium
ha kijöttek a pöttyök, akkor is adni+ további 2 hétig

ugyanígy kell adni a Vincetoxicum D6-ot, csak azt napi 2*2 golyót.
(nagyobaknak 4*2 golyó)

ha kijöttek a pöttyök, akkor Rhus toxicodendron 15ch 2* 2-3 golyó
amíg új pöttyök jönnek

amint a hólyag elkezd beszáradni, akkor Mezerum 9 ch, ezt is napi 2* 2-3 golyó.

a vincetoxicumot is még további 2 hétig.

tehát ha most érintkezett valaki himlőssel, akkor oscillo+vince

Eszter
Kép
Kép
vok

Nyuszika, az idő előtti olvasni tudással kapcsolatos tapasztalataim:
előnye, hogy engem aztán tényleg csak le kellett tenni, elvoltam egy könyvvel a kezemben, sokkal előbb megértettem mindent a suliban, és amikor a többiek még csak ökögtek-makogtak, akkor én csak néztem ki az ablakon, bármikor folyékonyan folytattam onnantól, ahol abbahagyták. A hátrány a tanítónéni szemszögéből volt. Még most is megvannak az ellenőrzőim, aminek a hátuljába írt: "órán piszkálja a radírját, kifelé tekinget az ablakon, de érdekes módon, amikor szólítom, akkor mindig tudja, hol tartunk"
Azt azért hozzá kell tennem, hogy én kértem anyukámat, hogy tanítson meg olvasni, kérdezgettem mindig, hogy mi van a szörpös üvegre írva, szóval ez nem olyan erőltetett menet volt, hogy már akkor pedig most meg kell tanulni olvasni.

Nikvik, és hány cm vagy ehhez a szuper súlyhoz? :wink:

Vok, tök hasznos ez az oldal, amit belinkeltél! 8)
foltivspicur

Luna, nem, még nem látta doki, 7-én megyek legközelebb, ha maradt volna ilyen gáz vagy durvult volna, akkor hívtam volna első körben a védőnőt, aztán a dokit. De most kevesebbet ülök gép előtt, többet sétálok, felpolcolom, próbálok kevesebbet inni kicsivel, hátha segít.
Jaja, én is írtam, hogy kellene egy kis sómentes diétát tartanom.
Ma mértem anyósoméknál vérnyomást, teljesen tökéletes, nem magas és a lábam is emberibben néz ki, úgyhogy remélem, nem is lesz mostanában ennél rosszabb.

Geo, a csalántea ahogy írtam is, valóban nem jó ilyenkor. A babák veséjét is tönkre teheti állítólag. Persze egy-két pohárka nem hinném, hogy gázos, de folyamatosan semmiképpen nem szabad. Ilyenkor szerintem figyelni kell a gyógynövényekre is.
Hát akkor egészségedre a grillcsirkét. :D

Picur, „asztmás tehén”, :lol: hát de jót röhögtem rajtad. Én azt vettem észre, ha sétálok és közben telefonálok, az már nem megy lihegés nélkül bakker. Pedig most a jó idő beálltával el akartam megint indulni kocogni, de lehet, hogy két lépést sem tudnék már megtenni.
Szerdán majd megy a drukk, ügyes leszel, ne aggódj!

Nyuszi, jééé, ilyen oroszlán is létezik? :o
Én Párocskám is az, és egy tünemény. Hát nálunk is úgy van, nem is tudom, ki írta, hogy én vagyok az azonnal felrobbanó hangos, Ő pedig a nagyon nyugis, inkább csendes. De nem mulya vagy ilyesmi.
Szerintem csak akkor van értelme, ha iskola előtt megtanul olvasni a gyerkőc, ha saját maga szeretné és neki van hozzá kedve, Ő kérdezget. Tanítani semmiképpen nem javaslom, semmiképpen.

Nikvik, tök jól hangzik a munkád, főleg a munkaidő, :) már ami az évi elosztást illeti.
Áááááááá, +7 kilóval 50 kiló??? Ilyet nem ér itt írni, kérem szépen. :)
Sajnálom a császáros-méhlepényes dolgot, de a lényeg, hogy a bébi jól van és hogy még simán alakulhat. Nekem is lent volt az első időszakban, ezért is volt barnázás, de szerencsére feljebb kúszott.
Nekem is ez a könyv van meg, többet nem is vettem, nagyon tetszik nekem is.

Gem, tök édi ezen a képen is a kis Lola, de azért várjuk a folytatást.

Heni, de jó, hogy jöttél, pont hiányoltalak volna.
Ó, bárányhimlő? De legalább túllesztek rajta.
Én is hétfőn megyek vérvételre, elsősorban pajzsmirigy miatt, meg ismétlik a toxoplazmát és csinálnak egy általánosat is.
De drága a férjed, képet kapunk a frizurádról?

Talinn, tudod mit próbálok 3 napja a pattanásokra? Ecetet. Na, 20%-ossal ki ne próbáld, mert az naggggyon durva volt. :oops: Egyrészt mar/csíp, nagyon erős, másrészt egy-két órán keresztül olyan vörös volt az orrom és körülötte, ahol hozzáért az ecet, hogy úgy néztem ki, mint egy bohóc. Ha úgy maradt volna, hát…
A 15%-os már egy fokkal jobban esett, :D de ma az 5%-os almaecettel próbáltam és ez a 3 nap már meg is hozta a hatását, csökken a napi darabszám és kezd száradni. És mondom, hetek óta üldöz, úgyhogy tuti az ecet a gyógyír. Szóval én ezt ajánlom. Nem tudom, hogyan jutott eszembe, lehet, hogy a neten is írják, de nem olvastam róla semmit egyébként.

Na, látom, jól összegyűltünk itt problémás anyások. :?

Ajjaj, holnap mérlegelés. Pffff.

Kép

Kép
***csilla***

Henibaby,
ez egy nagyon ari gesztus volt a férjedtől, nagyon jó fej!! :wink:
Vendég

Hello Csajok,

Horoszpók - én itt néztem a napjegyem, ascendensem, holdalat (lányoknál ez is nagyon fontos, ez a női bolygó) ...
http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?lang=e ... 616e673d65

Újszülöttekét is meg lehet nézni, de akkor csak ezt a három fő bolygót adja ki (nem mond semmi mást), a felnőtteknél van rövid leírás, a végén egy nagy táblázat az összes bolygóról és együttállásról :)
Azt hallottam, a gyerekek horoszkópilag "öröklik" valamelyik szülő vagy fő jegyét, vagy ascendensét.
Amelyik ismerősünknél ez kikutatható, azoknál bejött :)

Anya téma:
Nekem elvileg gáz a horoszkópom (oroszlán + kos asc.), de az anyukám a békés mérleg jegyével simán kenterbe ver, távolról jó anyának tűnik, de együtt élni vele több, mint nehéz, érzelmet kicsikarni belőle kőkemény feladat, merev szabályok szerint él, komolyan agyrém.
Néha olyan bűntudatom van, hogy ilyen kritikusan szemlélem, de most hazudjak önmagamnak?
Mostanában én is sokat tűnődöm, vajon én milyen kapcsolatot alakítok ki a gyermekemmel, most én leszek az "anya", remélem olyan anya leszek, akire mindig számíthat, aki megérti, nem okoskodik túl sokat, jó lenne nem elfelejteni, hogy gyereknek lenni sem könnyű.

Ha valaki Bibócskával priviben tartja a kapcsolatot, mondjátok meg neki, hogy én is puszilom!
Vendég

Geo, súly kalkulátor:
http://www.anyuci.hu oldalon, regisztrálni kell, aztán ha beléptél, bal oldalon a kalkulátoroknál van egy olyan, hogy terhességi súlytáblázat. Beírod a terhesség előtti testsúlyodat és a magasságot, és hétről-hétre kiírja, mennyinek kéne lenned.

Van magzati súlybecslés is, eszerint nekem 3,4 kg-os lesz a baba, és 13,5 kilót fogok hízni, ideális esetben. :lol:

Na jó éjt!

Kép
jenny29
Mór

[quote="foltivspicur"]N írta:foltivspicuryuszika, az idő előtti olvasni tudással kapcsolatos tapasztalataim:
előnye, hogy engem aztán tényleg csak le kellett tenni, elvoltam egy könyvvel a kezemben, sokkal előbb megértettem mindent a suliban, és amikor a többiek még csak ökögtek-makogtak, akkor én csak néztem ki az ablakon, bármikor folyékonyan folytattam onnantól, ahol abbahagyták. A hátrány a tanítónéni szemszögéből volt. Még most is megvannak az ellenőrzőim, aminek a hátuljába írt: "órán piszkálja a radírját, kifelé tekinget az ablakon, de érdekes módon, amikor szólítom, akkor mindig tudja, hol tartunk"
Azt azért hozzá kell tennem, hogy én kértem anyukámat, hogy tanítson meg olvasni, kérdezgettem mindig, hogy mi van a szörpös üvegre írva, szóval ez nem olyan erőltetett menet volt, hogy már akkor pedig most meg kell tanulni olvasni.

Nikvik, és hány cm vagy ehhez a szuper súlyhoz? :wink:

Vok, tök hasznos ez az oldal, amit belinkeltél! 8)

Jajj, nagyon köszi a választ. Azért kérdeztem, ert én is gyorsabb voltam a többieknél, bár csak néhány betűt ismertem, mikor suliba mentem, de ugyanez az unatkozás, mint Nálad, Nálam is megvolt órákon. :)
Első 2 hónap után már rendesen olvastam, bár Mi nem a hagyományos módszerrel tanultunk, hanem a Zsolnay félével.
Na, mindegy, szóval a lényeg, hogy inkább csak akkor tanítgassam majd ha Ő akarja? :)

Heni Nagyon rendes a Férjed, igazi úriember. :D Tök jól eshetett. :)
A bárányhimlő miatt meg jobbulást!!!

Maci Akkor Te sem lehetsz egy egyszerű eset. :) :) oroszlán és kos együtt, jujj. :)

Én békés oroszlánt nem ismerek, akiket ismerek (kb. 5-6) azok mind lobbanékonyak, és néha határozottan nyersek, de amúgy arany szívük van. :D (Nekem is :D )

Ma fejezzük be a szobát, ennek örömére hajnali 5 óta nem bírok aludni. :)[/b]

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ma már csak 4 órát aludtam. :cry: Francba....

És megvolt a mérlegelés. Hát Csajok, erre azért nem számítottam. 15,7 kg-nál járok. :shock: :shock: :shock: Förtelem és borzalom. Egyelőre nem is tértem magamhoz.
Mindenki azt mondja, a hasamon és a fejemen kívül nem látszik, na de ezek után ez már nem vigasztal. Mi lesz így velem a végéig, atya ég.
Vissza kell fognom magam és azt hiszem, be kell vetnem a sómentességet is, mert ez így nem járja. Basszus...

Kép

Kép
***csilla***

Nyuszika, szuper, hogy már ma kész lesz a szoba!!!

Hát én aludtam naaaaagyon sokat, de ne irigyeljetek, mert a Luna által leírt várandós "ajándékoknak" köszönhetően azt álmodtam, hogy a fejemen végig egy tök széles sávban kihullott a hajam, és oldalt sem maradt sok. :shock:

Én is ráálltam a mérlegre, gyorsan le is ugrottam. Wááááááá De rajtam van egy naci meg egy póló, meg már ittam is. :oops: Mostantól nem érdekel!!! Majd lemegy, ha már a szoptatáshoz sem kellenek a plusz kilók, addig meg a babával legyen rendben minden. Ennek örömére most a második vajas-mézes kenyeremet majszolom. Majd jönnek a gyümik (habár azoktól mindig éhesebb vagyok :twisted: )!
foltivspicur

Csilla, minosithetetlen ejszakan vagyok tul en is, lehet nekem sem volt tobb 4 oranal, de nem is egyben.
En nemtudom mi a fene volt bennem, vagy valami metal koncert vagy futbal VB after party, de a gyerekakkora bulit csapott ott ejszaka, hogy embertelen :) Probaltam minden oldalt meg hanyatt, vegul aztan a jobb oldal verzioban lehiggadt kicsit. De hajnalban megint arra ebredtem, hogy brutalisan faj a karom, ez most sem jobb... es szombat van es aludhatnek, es nem kellett volna kimasznom az aghybol 8 korul, de ugy sajog, hogy semmi ertelme tovabb ott vergodni...
de ha minden igaz ma jon a sutoszerelo, ez mar egy pozitivum :)

luna6

SZIASZTOK!
Köszönöm a hiányolást kismamik!
Csak egy gyors bekukkantásra van időm, mert Lilike beteg.
Lázas, köhög, folyik az orra, hány és megy a hasa.
Mosok, gyereket ápolok, stb...
MINDENKINEK SZÉP HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK!!!
Mihelyt lesz időm, ígérem, visszaolvasok és rendesen jelentkezem.

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Ma megint ki vagyok... takarítás volt... max 20 percet bírok térdelni, azt kész is a lábam. Most érzem, hogy sok volt neki a mai nap....

Viszont kérdés:
http://www.tesz-vesz.hu/item976699665_h ... bugyi.html

Szerintetek ez milyen?
Nekem még nem volt ilyenem, de mivel Hannával ekkora hassal menetem szülni, úgy gondoltam most beszerzek egyet....

Sajnálom a xar éjszakát!!!! :?:?
Én a második trimeszterben ébredtem folyamatosan hajnali 3-4kor... szuper volt...

Heni!
Akartam írni, hogy édes volt a párodtól :D:D Képet raksz fel az új frizuráról? :D:D

Nyuszi!
Szobáról képet is, légyszi :D:D

Jenny,
Jó ez a kalkulátoros cucc :D Hannával lazán 10 kilóval léptem túl a maximumot. És az a 10 kiló maradt is rajtam... Most elvileg még benne vagyok... :D Köszi :D Meg nyugtató volt :D:D Így hátha visszatornázom magam a kezdő súlyomra :D

Csilla!
Minek ismétlik a toxoplazmát?

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Vok: Köszi az infót a homeós bogyókról!
Szerintem nem lehet rossz ez a hasleszorítós bugyi! Nekem is tetszik.

Igaz, Csillától kérdezted, de nálam is most fogják harmadszor vizsgálni a toxoplazmózist. Az ok: a legelső vérvételnél kiderült, hogy még nem volt toxoplazmám és erősen hajlamos vagyok rá, hogy elkaphatom. Hát ezért nézik folyamatosan. Mondjuk oda is figyelek rendesen... többszöri kézmosás stb.

A kalkulátor alapján még én is jó vagyok hízás terén.

Fényképet leghamarabb holnap rakok fel, a fotózáshoz kell a párom, és ő most dolgozik.

Szép hétvégét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Vok, ugye jó a kalkulátor? :lol:
Nekem is már kétszer nézték a toxoplazmát. Az első negatív volt, ezért nézik utána is, elkaptam-e időközben. A 2. eredményét még nem tudom, majd hétfőn megmondja a védőnő, de sztem az is nega, mert csak a mi kutyáinkkal érintkeztem azóta.
25 éve vannak kutyáink, és nem kaptam még el tőlük soha semmit. :wink:

Nekem nagyon tetszik ez a hasszorítós bugyesz! Feketében nagyon állat lehet! :D

Én 2 napja koraszülésről álmodom, hogy megcsászároznak, kicsi még a baba, elveszik tőlem....horror az éjjel. :cry:

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Elfáradtam megint, de a szoba kéééész :D :D
Holnap lefotózom. :)
Most megyek pihizni. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Heni, Jenny.
Jaaaa, így már értem :D

Jenny:
Macskáktól nem könnyebb elkapni? Nekünk az is van :D Szerintem én már réges-régen megfertőződtem vele. Most is pozitív volt :)

Nyuszi!
Ügyik vagytok! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla és Picur,
43 kg-val kezdtem, most +7 kg-val vagyok 50 kg. Mindehez 158 cm "magas" vagyok.

Jenny, nekem a kalkulátor szerint a végére 15 kg plusszal kellene rendelkeznem. Hát szerintem én ezt nem fogom elérni és nem is akarom, mert amit eddig szedtem fel az is szinte csak a babára, a méhlepényre, a magzatvízre, a vértöbbletre stb. ment. A combomra, a felkaromra és a fenekemre alig ment még eddig. A derekam, meg a hátam már most kivan, hogy szinte csak pocakra híztam.

Vok, én is úgy tudom, hogy a toxoplazmózist főként macskáktól lehet elkapni.
Én nem estem át rajta nem is értem, hogy lehet, ugyanis 17 évig volt velünk a cicám, aki 2008 szeptemberében ment el az örök vadászmezőkre. Bár ő rendszeres orvosi ellátás alatt volt, védőoltások, meg rendszeres ellenőrzés terén, mivel lakás-kerti (inkább lakás) cica volt.
Nálam minden hónapban nézik, pedig mióta elment, nincs kapcsolatom macskákkal egyáltalán. A pozitív teszt óta meg nagyban kerülöm őket.
Vendég

Eszter, ha egyszer pozitiv volt mindig az lesz :)
Es ugye nem is csak macskatollehet, lehet zoldsegtol, elelmiszertol is, nem kell hozza cicus sem :)

Hat en tiszta faradt vagyok :) Aludtam delutan masfel orat, jobb lett, de nem erzek magamban energiat ahoz sem, hogy elmenjunk az ikeaba butort nezni. Pedig messze sincs, 10 perc kocsival... mondjuk az ejjel ugye gaz volt, de akkor is, vagy akkor sem kene nekem allandoan ilyen faradtnak lennem, mondom persze ezt en :)

luna6

Jenny,
köszi a táblázoatot!
megcsináltam, és az jött ki, hogy ha 171cm és 57kg voltam a terhesség elején, akkor max 75 kg leszek a terhesség végén.. ez 18kilooo :shock: :shock: na azért ennyit nem szeretnék hízni :oops:
a magzat súlyát nem tudtam megcsinálni, mert nem hozta be az oldalt :twisted:

Csilla,
amúgy mindenkinél máshogy néz ki ez a súkygarapodás dolog. lehet h amíg vaaki hízik 8at, az neki már olyan, mintha egy másik 15-öt hízna.. amíg nem látszik, meg te is jól érzed magad, noo para :wink: (mondjuk pont én mondom :oops: )

Henibaby,
jobbulást a lánykáknnak!

Vok,
én nem tudnám elviselni, hogy a bugyival együtt van ez a hasszorító, meg akkor azt naponta mosni kell. én hasszorító pántot vettem, lyat, mint amilyen Konkrinak is van. De ha téged nem zavar, akkor miért ne :wink:
Vendég

Javítás:
Henibaby, Rózsa,
jobbulást a lánykáknak!

javítás2:
mármint azt nem tudnám elviselni, hogy van egy "nyakig" erő vastag bugyellárisom :lol: :D
Vendég

Geoo, nekem mindket szules utan bugyis volt... biztos jo a haspant is, de ketsegeim ott kezdodnek, hogy most 'kaptam' pocaktartot es ulve ha nincs jo helyen akkor nyomja a combomat de el tudom kepzelni azt is, hogy felcsuszik. Valamint vecere meneskor kulon le es fel kell venni. Az egybe bugyis egyreszt jol megtartja a beteteket is, valamint nincs vele macera vecen sem :) de a pantosat mondom, nem probaltam csak a terhespantot.
jah most latom a magassaga a gond, nem lattama fotot, de enyim pl koldokig ert kb, mint amilyen magasan a hasam is kitagult, nem ert fel melltartonak :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.03.27 19:31-kor.

luna6

Eszter, igaz, hogy Vatera-ról, de pont tőlük rendeltem én is 3 ilyen bugyeszt. Külön hasszorítót nem akartam és úgy gondoltam, 1000 forintért veszek akkor három darabot, így nem volt postaköltség sem. Kétféle méretet rendeltem, remélem, jó lesz majd.
Szóval én beruháztam rá.

Nem tudom, hogy miért ismétlik a toxo-t, de ezek szerint azért, mert negatív lett az első.

Eldöntöttem, hogy max. 2 hetente állok mérlegre vagy még ritkábban, nem tudom úgysem befolyásolni a dolgot. Annyit elhatároztam, hogy innentől figyelni fogok még jobban, sokkal jobban a kajálásra.

Kép

Kép
***csilla***

Reggel mentem anyáért a 4.ker.-be, aki a barátjánál aludt tegnap, és mentünk a kedvenc turinkba, a Keleti mellé, a Rákóczi útra. Na ott órákat töltöttünk, nekem wc-re is kellett már mennem, és mivel kismama vagyok, beengedtek a személyzeti mosdóba :)
fhúúúú rájöttem, hogy nagyon nem vagyok tisztában a méreteimmel... :? ugyanakkora ruhákat nézegettem magamnak, mint amilyeneket a terhesség előtt hordtam, és hát a hasamon nem nagyon tudtam összehúzni a cipzárat :P
de végülis vettem egy citromsárga-fehér felsőt, egy zöld pólót, egy rózsaszín-szürke és egy fehér ujjatlant, egy sötétkék tunikát, egy farmerszoknyát, egy rózsaszín kardigánt. és mindezt alig hétezer pénzért (asszem nem hagytam ki semmit). és húúúúúúú!!!!!! végre tudok csinosan öltözködni!!! :lol: :lol:

meg voltunk csaptelepet nézni, ebédelni, és a Brendonban is voltunk babakocsilesen.
Na csajok, előtte viszont jót bőgtem a kocsiban, mert megnéztük András gépén, hogy meliyk Brendonban van még ABC Design 4tec. és, hát egyikben sem volt... és akkor elkezdtem sírni, András meg sajnált, olyan aranyos volt :oops: :)
mert én mindig úgy szerettem volna babakocsit venni, hogy előtte élőben megnézni, kipróbálni, stb. Most pedig azokat amik tetszenek, már nem gyártják. tök szomorú lettem, hogy mi lesz akkor, ha egy-két hónap múlva megvesszük a kocsit csomagolásásban, és nem tetszik majd... merthogy boltban már nem kaphatók, se a 4tec, se az Astro... viszont megrendelni meglehet, illetve annál a kereskedőnél is van, amilyen honlapot Jenny mutatott. Csak hát ők nem rakják nekünk össze, csak akkor ha megvesszük, mert tugye akkor már nem új, ha ki volt bontva... de András azt mondta, hogy ha majd nem tetszik, eladom a teszveszen :D
és lányok, egy másikat sem láttam, ami tetszett volna, úgyhogy mindenképpen ABC Design lesz, nem 4tec, mert az nehéz, nem bolygósítható, és kicsi a kosara, hanem vagy Astro, vagy Mamba. A két utóbbi közt annyi a különbség, hogy a Mamba újabb. Na ennyi monológ erről elég is volt :oops:

sógornőm:
jövő hét szombaton lesz 32hetes, addigra kifejlődik a pici tüdeje, és mivel a mióma mérgezi őt is és a babát is, akkor császárral a világra is hozzák a kislányt. durva, hogy ő már anya lesz 1,5 hét múla :shock:
Vendég

Sziasztok, meghoztam a fotókat. :)

Kép

Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok csajok!

Geo, éppen tegnap gondoltam a sógornődre, hogy mi lehet velük. Az is durva, hogy nemsokára mi is anyák leszünk. :shock: Főleg nekünk, akik még nem tapasztalták.

Én egyelőre kihagyom ezeket a bugyikat, de ha már haspánt vagy bugyi, akkor tényleg inkább ez a bugyi. De még bízom benne, hogy szépen visszaáll magától a pocim és nem kellenek ilyenek. Fő az optimizmus. :lol:
foltivspicur

Picur, visszaallni persze, hogy visszaall, ez nem arra valo. De teljesen ki lesz tagulva a hasfalad es szetzilalva a hasizmod lelkivilaga . Ezert nagyon jo erzes, hogy valami tartja mig nem rendezodik vissza, es nem erzed ugy, hogy az osszes belso alkatreszed (ami meg maradt :D) akaratod ellenere 'kifolyik'. Irto vacak erzes tusszenteni meg kohogni pl laza hasfallal, ezen ezek a dolgok klasszul segitenek. Ugy egyben tart a dolog es sokkal emberibben erzed magad tole. De visszamenni nem ettol fog, magatol is regeneralodik persze :)

luna6

Csövi!

Vagyok, csak tudjátok, itt volt anyu, meg disznóvágás, amiben a húszacskózáson és boltba menésen kívül semmit s csináltam- természetesen a boltba menés közben nem csak sav.kápit vettem, hanem húsvéti ajikat a két fiamnak :) ú de jó, hogy ezt írhatom:)
2-2 egyforma pólót :), a kicsinek nyáltörlő figurát, a nagynak meg apró játékokat (mármint apró=olcsó, mert pici bigyót nem vehetek).
játék: pedig pénteken fogadtam meg, hogy egy darabig semmi, mert már minden szobában játék-játék-játék... így a hálónkból és a nappaliból kiiktattam a játékokat, maradt a földszinti játszó szoba és az emeleti gyerekszoba...

Vok bugyi: nekem tetszik! én vennék és lehet is hogy veszek.

Luna: az a melltartó tök jó, jó volna találnom magyar oldalon ilyen- mert én csak itt tudok rendelni.

Infantino: szorítsatok! írtam a brendonnak, hogy nekem van, de nincs blokkom- de az árcimkén látszik hogy "ott vettem" (tipikus cimkéjük van s ha jól tudom itthon csak ők árulják... azt írték h visszaveszik... vigyem... írtam most megint h biztos e? hát remélem visszaveszik, bárhogy, bármennyiért, vagy cserélhetek... tök jó lenne egy kis pénz :) (potya pénz, mert ugye az expresszen vettem :) )

Luna: na jó én már mióta az adó visszatérítésem lesem, de a tied előbb jött meg :) de hétfőn az enyémnek is itt kell lennie napok szerint- igaz én nem ugrálhatok, mert én előre elköltöttem :)
ja és a kocsid tetszik! de én azt hittem, hogy te már kinézted előbb is és akkor is ilyenre emlékeztem...

most megyek takarítani, mert após elvitte a gyereket és felmosás csak gyerekmentes v alvásidőben lehetséges- mert valaki mindig a vödör körül ólálkodik... :)

ja és elkezdtem intézni anyós-após nyugdíját: mert inkább nem fújok rájuk, hogy ők nem intézik, másnak is segít a gyereke... de ha az ő lányuk szarik bele... a férjem meg hát (szerintem a nő mellett minden pasi kicsit gondtalanabb lesz ügyintézés terén :) ) szóval segítek nekik a nyugdíjat intézni... ők is segítenek amiben tudnak- és tudom, ha bajban lennénk is segítenének- csak hát sok mindent nem úgy csinálnak ahogy én gondolom, de ez van.

mert én is oroszlán vagyok! :) nagyszájú, de szerintem jó szívű.

a szoba szuper lett!!!!!!!!!!!

Na majd jövök!

Kép
Kép
Kép
konkri

Nyuszika, nagyon klassz lett a szoba, gondolom jó nagy munka volt, de megérte!!!

Íme a mi szobánk:
Kép

Kép

A függönyhöz az anyag is megérkezett már, holnap vagy holnapután hozzuk el. Aztán kb. 2 hét múlva jön a bútor, majd csinálok teljesen berendezett képet is.
Vendég

Aztán pár kép az eddig beszerzett ruhácskákról és egyebekről:

Kép

Kép

Kép

Nem akarom az össze képpel elárasztani az oldalt, így aki többre is kíváncsi, az itt nézheti meg őket:
http://www.flickr.com/photos/cinnamonfeta/sets/72157623363494816/
Vendég

Nagyon lemaradtam, Kb. végig aludtam-feküdtem az elmúlt napokat. De majd reagálok is, csak mindjárt indulunk cicakiállításra.

Amiért főleg jöttem:

Nagyon Boldog Névnapot kívánok minden Hannának!!!!!

Vok,
a héten összehozhatnánk valamit, majd rádcsörgök és lefoglalok egy napot nálad :lol:

Igyekszem jönni délután, de már nem ígérek semmit, mert néha csak azt veszem észre, hogy éppen felébredtem valahol. :roll: Az elalvásra nem is emlékszem...

Kép
Kép
hari

Nekivik! nagyon dizájnos lett a szoba! tetszik!

hát ha nekem is lett volna külön mozgósítható zsém, akkor én se az itthon levő anyagból gazdálkodom. akartam a fiúk szobájába hintát, meg tetszik az a gömb alakú ufó szék... meg ha lett volna baja a falnak, akkor azt is átfestem - de eddig ez a szoba olyan vendég féleség volt...
ha lányom lett volna, akkor tuti nálam is elszabadul a rózsaszín pokol :) de a fiú motívumok nekem valahogy nem jönnek be. voltak autós matricáink, meg macisak is... de inkább leszedtem, mert én nem tudtam vele azonosulni.
viszont ha elaludt a gyerek akkor teszek fel képet a játszószobánkról...

Hari de jó hogy jöttél!

És én is boldog névnapot kívánok Hannának!

Ja akartam írni, hogy tegnap a Deko tv-n volt egy csaj, akit Szendének hívtak... no comment...

Heni, gyors, heg mentes gyógyulást Boginak!
Én se oltattam- én voltam himlős, meg sztem Apa is... így lehet hogy kínzás, de hagyom inkább, hogy átessen a betegségen, még gyerekkorában... Szerintetek? Én valahogy olyan oltás ellenes vagyok... Gáz hogy így gondolom? Tulkép én sose fostam be, ha beteg lett a gyerek, bár szerencsére nagy baja (max taki és köhi) sose volt.. de nem vagyok az a sajnálkodós, sopánkodós, mi lesz most típus. persze ápolom, meg rossz látni, ha nem kap levegőt, de nem esem kétségbe. most is ki néz neki egy takony kór, de ő ha beteg se zuhan össze- reggel is feltépte a hűttő ajtót és szó szerint kib@szta a kígyóubit... :) ja és búcsúzóul belerúgot a mamába, a papának még egy pofon is kijárt...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na leírom, hogy hogyan alakult ki az alábbi játszószoba:
ugye egyedül építkeztem, így nem okozott problémát, hogy kreálok magamnak egy akkor divatos színű rózsaszín hálószobát - tök jó volt a full rattan berendezéssel, nád rolóval... nagyon nem érdekelt, hogy ha kerül ide egy pasi, neki már nem biztos hogy a rózsaszín lesz az álma... e végülis nem volt probléma.
aztán megszületett Marcell és én praktikai okokból úgy döntöttem, hogy legyen ő is a mi szobánkban... majd mikor úgy 2-3 hónapos lett akkor indult nálam az alakítsuk át a lakást a legkisebb erőfeszítéssel hangya... megdöglöttem itthon... jó a gyerek itt volt, de hiányzott a plusz feladat, hisz úgy hagytam ott a munkahelyem, hogy az utsó 2 hónapban reggel 7 körül értem be és 6-8-ig bent voltam.
így kitaláltam, hogy csináljunk már valamit a hálóval, úgy is itt-ott foltos a fal... vettem új gardrob függönyt és próbáltam hozzá keverni színeket, mert arról szó se lehetett, hogy kipakoljuk a hálót és festés... így festettem csíkokat, pórbáltam azért a rózsaszín alapú szobába egy kis fiússzínt vinni. igen ám, de pár nap elteltével is hülyén éreztem magam a színes csíkos hálószobába... ráadásul, mivel a gyerek ott volt, így az egész család ott lihegett folyton a mi hálónban... így kitaláltam, hogy költözzön fel a hálónk az emeleti kisebb, könnyebben fűthető szobába, így nem lesz lehetősége az embereknek bemenni a szobába (mert azért egy emeletes ház tetőtere általában a vendégek számára nem látogatott rész...) a színes szobába, pedig költöztessük be a nappaliban sok helyet foglaló számítógépet meg az addigra már tornyosuló játék halmot, járókát, egyebeket... és volt pont az emeleten pont egy zöld fonott kanapénk, aminek hasznát vettem és veszem azóta is itt a játszóba...
szóval így lett a még mindig rózsaszín alapú szoba, picit fiúsabb játszó és mindenes szoba. az egyik fele full gardrob, a másik fele Marcell játék, a harmadik kanapé és számítógép, a negyedik meg járóka - ide fog kerülni jobb időkben kistesó is... :) (ezt picit kiságyasítani akarom matraccal, megemeléssel és rácsvédővel, hogy ha igénytelenebb lesz a zajokra és mindenre, akkor napközben itt is tudom altatni)

Kép Kép Kép Kép

hát ilyen, de azt hiszem, hogy lassan érik egy átrendezés, vagy hasonló...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,

Nekem tetszik a "játszószoba" :) . Azt én se bírnám elviselni, hogy tatárjárás legyen a hálószobánkban. A hálószoba a legintimebb helye a lakásnak, idegeneknek semmi keresnivalójuk ott.

Ne gondold, hogy sokat fektettünk a gyerekszoba dekorációjába.
Megvettük a bordűrt, meg a bordűrhöz volt 4 féle falmatrica, mi azt vettük meg amelyikben 24 db kisebb méretű habszivacs figura volt. A bordűr színei alapján kikevertettünk egy kis vödör fukszia színű festéket amivel a fal alját körben kifestettük a földtől kb. 120 cm magasságig, felette maradt az alap szín ami olyan piszkosfehér nagyon halványbézs átmenet. A két szín érintkezéséhez meg felragasztottuk a bordűrt fölé meg a matricákat. Függönyt pisztácia színű lesz, ami szintén van a bordűrben. Meg vettük azt a jópofa csillárt.
Függöny és csillár mindenképpen kellett, mert 3 hónapja költöztünk be a lakásba és se függöny, se csillár, csak egy villanykörte lógott a plafonról.
Vendég

Ha valaki egyébként még a szoba dekorációjának/festésének a tervezésénél tart itt érdemes körülnéznie, magyar vonatkozásban ezt találtam:

http://www.decofun.hu/

Az eredeti oldaluk pedig itt van: http://www.decofun.com/

A mi bordűrünk és matricáink ebből a decofun termékcsaládból van. Borzasztó nagy a választékuk.
Vendég

Na mi ma megjartuk az IKEAt vegre, hat ma hos vagyok, meg elek :) Csak nagyobb butor dolgokat vettunk amit szallittatni kell, a textiles reszt amihez eleg a noi szem es sok ido kell majd beszerzem ketten a csajommal. Megvan a babaagy, a polyazo, a csajomnak a vagyott uj agya (nem mintha nem lenne neki egy hibatlan :D) es az uj bohom szekrenye, amibe el kell ferjen mig ki nem koltozik :D Szerdan delelott szallitjak... lesz emberemnek meloja vele :) Gyanitom, hogy a szekrenyhez meg meg segedero is kell majd. Es vegre vettem egy torony szaritot, mar nagyon kellett, sokkal jobb a helykihasznalasa, de ezt persze hazahoztuk, befert a csomitartoba.
Konkri, a kocsit kineztem, de nem ez volt az pedig, ez nekem is uj marka es tegnap reggel leltem ra :) De nagyonhasonlo volt, hiszen ugye elsodleges szempontok kozorr volt a konnyuseg es az esernyore csukhatosag. De az elozonek volt egy szepseghibaja amivel alkut kellett volna kotni, nem volt teljesen vizszintbe dontheto csak majdnem. Mondjuk nekem az elozo kocsim is olyan volt es nem volt gond, ez viszont fullra dontheto es olcsobb is, miert ne legyen akkor olyan ami mindenben tokeletes a jelen szitumra :) Ennkek kaphato meg amugy labzsakja is es van komplex verzio mozessel, autosulessel. De ugye en nem akarok 'nonam ulest, igy az ulesunk nem lesz rakattinthato, de ez nekem nem is lenyeges, amugy sem babakocsiznek autosulessel, max metereket, en a babakocsit vagy a kendot preferalom, az egeszsegesebb.
Felavattam az uj next gatyomat, hat igy harmadik terhesseg vegere epp ideje volt megtalalnom idealis terhrsgatyot, ami nem ccsak felprobalaskor tokeletes de hordva is szuper kenyelmes es eszrevetlen a pocak szempontjabol :D
Nem oltattam a csajomat baranyhimlore, ugy gondoltam jobb ezen atesni tutira, aztan ha felnott koraig nem jon ossze akkor majd o oltatja magat a terhesseg miatt. Nos tavaly juniban el is kapta, es mivel az apja sem volt, igy negyven korul neki is sikerult benyalni, majdnem el is buktuk az o nyaralasat meg repulojegyet emiatt :D de nagyjabol a beszallashoz hivo hangosbeszelore utaztathatova valt :D:D

luna6

Sziasztok!

Hát csajok! Marha szépek ezek a szobák! Annyira jók a színek! Bár én inkább zöld rajongó vagyok, ez a rózsaszín is nagyon szép és jó ránézni. A lámpa nagyon állat!!!
Konkri, te meg nagyon ügyes vagy, hogy így tudsz csíkozni, tök design-os!
Nálunk még el sem kezdődött a gyerekszoba csinálás. :D
Amúgy zöldet tervezünk, Micimackó és barátai bordűrrel, fali dekorral. Nagy Tigris fanok vagyunk mindketten. :lol:

Nikvik, látom, te rózsaszín csajos mami vagy! :wink:
Én elég fiús vagyok ilyen szempontból, csak pár rózsaszín cucca lesz Natinak, jobb szeretem a bézs, zöld, kék, barna árnyalatokat. Mikor vásárolok, általában zavarba hozom az eladókat, hogy most akkor milyen nemű is lesz a gyerekem? :D

Kép
jenny29
Mór

Csajok, nagyon jól néznek ki a gyerekszoba és játszószoba. :D
Modern, dizájnos, egyszerű, tök jók!!!

Nálunk úgy alakult ki a szoba, hogy adott volt az alap halvány napsárga színe, meg a narancs függöny, meg a parketta.
Ehhez kerestük valami színes megoldást, így jött a két mese-sáv, meg a bordür. :)
Remélhetőleg pár évig nem lesz vele gond. :) Nagy vágyam még egy csigás vagy nyulas csillár, majd kiderül belefér-e a keretünkbe. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

miért bárány himlővel nem szabad kilépni az országból? bocs- lehet ez hülye kérdés... de végülis akár még ezt is el tudom képzelni, hogy himlősen nem mehet be vki vhova...
és ezek szerint nem lett gáz a spermáival... pedig mindig ezzel riogatják a pasikat.

Nikvik. köszi a tippett... kár hogy nem előbb jelentkeztél- mert így a mi szobánk már elég színeske, nem tudom, hogy a matrica segítene vagy rontana e rajta... de a ti lámpátok, falatok nagyon tetszik. én örültem volna ha egy steril szobát kellett volna berendeznem- mondjuk a 2-20... évig terjedő fiú szoba számomra akkor is életidegen... nem tudom elképzelni, hogy én majd a nagy fiaim szobájában picit is jól érezzem majd magam, ha elképzelem az autókat, ps-játékokat, 15 év múlvai hifi berendezéseket, esetleg hangszert v sport szereket... áhhh... kell nekem még egy lány :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, mi koze ehez az orszagnak' :D Egyreszt szobafogsag van leszaradasig (felnottnel sokkal nagyobb gaz egy felulfertozodes) masresz repulore zart helyre ugye elvileg nem mehet maosk koze. ha veletlenul fel is engedik a gepre mert nem veszik eszre, akkor is fertoz leszaraadasig, es en nem tartom elfogadhatonak a titokban fertozest sem, mert mi van ha meg o sem tudja de van mondjuk egy koraterhhes kismama aki nem volt meg bari. Lehet mi sosem tudnank meg es o sem honnan szedte, de ez akkor sem jatek :(

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: