A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Hékás!

Esküvőnél nem hagyhatod el a második neved. Úgy fogják írni a házassági anyakönyvi kivonatodban, ahogy választod. Több, mint 10 féle asszonynév lehetőség közül választhatsz, de ha nem férfinév-né leszel, hanem szerepel benne a lánykori neved is, akkor úgy tudom, hogy úgy kell szerepelnie, ahogy az a születési anyakönyvi kivonatodban van.

Legalábbis nekem így volt. Engem anno (tévesen) rövid i-vel anyakönyveztek, pedig a Tímea a magyar helyesírás szabályai szerint hosszú í. És a házasságkötésnél mondta az anyakönyvvezető hölgy, hogy itt ezen nem lehet változtatni. Ebből gondolom.
Mindenesetre kérdezd meg, hátha sikerrel jársz.

Athena

Timi
athena

Lányok!

Valaki írta egyszer, hogy a védőnője Mg -Ca- kombinációt javasolt. Ezt hogy javasolta megoldani? Pl egyik tabletta, a másik pezsgőtabletta? És ezeket egyszerre kell bevenni?

Nekem az utóbbi 3 nap minden este bekeményedett a hasam. Ez most egy új tünet. Egész nap semmi nem fáj, vígan elvagyok, aztán este egy kis labda méretben kőkemény lesz a hasam. Akár sokat mozogtam aznap, akár nem. Ilyet az előző terhességnél, csak a szüléskor éreztem.

Ezért gondoltam ,hogy kicsit turbósítani kellene valahogy a Mg-ot.

Trudi
turorudi6

Sziasztok!

Hékás! El hagyhatod a második neved, de csak abban a formában, ha a férjed vezeték nevét valamilyen formában felveszed...

Pl Férjed Király Béla te meg Kiss Aranka Marika vagy.

Akkor lehetsz Király Aranka vagy Király Marika.

A feleség a házasságkötés után választása szerint:

1. kizárólag a maga teljes nevét viseli (Kiss Gizella),
2. a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással (Szabó Istvánné),
3. a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja (Szabó Istvánné Kiss Gizella),
4. a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja (Szabóné Kiss Gizella), vagy
5. a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Szabó Gizella).

Illetve van most már a közös házassági név is.

Jó móka lesz, majd az anyakönyv vezető megkérdezi tőled, hogy van-e eltitkolt gyermeked vagy terhességed. Illetve a párodat, hogy a nem eltitkolt gyermekeket elismeri-e sajátjának! :) :)

KépKépKép
bogyra

Trudi: Néha én is érzek ilyen kis enyhe labdaszerű keményedést este lefekvés után, de nekem kb. 3-4 percig tart.

Icu
Kép
Kép
icu03

Trudi Nem csináltak nálad vérképet? Mert ott látható, hogy magnéziummal vagy kalciummal hogy állsz. Nem biztos hogy mindkettőt pótolnod kell! Pl. nálam csak a magnéziumot. Egyébként én azt hallottam a kalcium pezsgőtablettáról, hogy az nem megfelelő molekuláris formában van jelen így a szervezet nem tudja hasznosítani, csak mészként lerakódik a szervezetben és ezért már nem is szokták az orvosok javasolni. Helyette én okinawai korall kalciumot szedek, ami egyben lúgosítja is a szervezetet. Baba nélkül is nagyon egészséges. Ez a kalcium állítólag ugyan olyan állapotban fordul elő a természetben, mint ahogy a testünkben, így jól hasznosul.
http://www.koralkalcium.hu/korallkalciumfelszivodas

Nóra

Kép
fikuszka

A magnézium felszívódását meg segítí a B vitamin ezért érdemes magne-b6-ot szedni.
Egyébként a magnézium oldja a kalciumot, ezért sem szerencsés együtt enni.

Nóra

Kép
fikuszka

Akire: gratula a kisfiúhoz :lol: Viszont ha itt vagy az azt jelenti, hogy végül nem utaztatok el... :? ?

Francesca: túl vagytok a szülinapi bulin? Hogy sikerült?

Athena: Remélem azóta többször is érezted már a mozgolódást

Rudi: Gratula a kislányhoz! :lol:

Fikuszka: Neked is gratula a kisfiúhoz...hú mennyi minden történt 2 nap alatt...!!!

Hékás: sajnálom, hogy elfogyott a süti...vígasztaljon, hogy még lesz lehetőséged bepótolni.

Mi a Red Bull Air race-t mentünk megnézni 20án, asszem kicsit bepánikoltam, mert ahogy álltunk a napon, hirtelen rámtört a sírás, és nem tudtam megmagyarázni, hogy miért. Aztán leültem, és minden rendben volt. Szerettem volna a Duna partról nézni a tüzijátékot is, de mivel du 2kor már ott voltunk, nem bírtam volna ki 9ig.

Ldetti: Neked is gratula a kukacoshoz! :lol:

Icu: egyik barátnőmnek a 16. héttől jött már folyadék a cicijéből, úgyhogy ne izgulj, ez teljesen normális.

Bogyra: remélem, elmúlt a rosszullét azóta.

Nekem csütörtök éjjel megvolt az első álmom a szüléssel kapcsolatban. Szuper gyors és könnyű szülés volt 8) (jó lenne ilyen majd élesben is) az egyetlen probléma az volt, hogy a nagy izgalomban elfelejtettük aznap lefényképezni a gyerkőcöt, és ezt utólag nagyon sajnáltuk. :shock:

Egyébként meg őrült elfoglaltságot találtam egy barátnőm javaslatára (ezért is nem jöttem 2 napig...): rákattantam ez E-bay-re. Baromi jó cuccokat vettem, remélem, a keddi UH továbbra is fiút mutat majd...a szívem szakadna, ha nem tudnám használni őket. Azt hiszem, hogy néhány body kivételével az első 3 hónapra majdnem teljesen kistafírungoztam magunkat, és egész jól állunk már a 3-6 hónapos korra is. Most próbálom magam leállítani, de nagyon nehéz, amikor olyan szuper ajánlatok vannak...MA még 2-3 aukcióba beszállok, aztán remélem abba tudom hagyni :roll: :roll:

Addig is megmutatom a kedvenceimet (bocs érte, de teljesen be vagyok zsongva...)

Kép

Kép

Kép

Kép
szerencsemák

Rudi!

Nekem a doki a magne citricit szokta írni. Nálam a "labda effektus" vagyis a keményedés többnyire fél napokig tart, de már elég régóta. Nincs összefüggésben azzal, hogy elfáradok vagy sem, keményedek és kész. A magne citriciből 3X2 eszek jelenleg, de ez már ekkora adag sem nagyon használ, így megállapítottam, hogy nem biztos, hogy a magnézium segíti a keményedések megszüntetését. Az viszont biztos, hogy a görcsöket megszünteti, mert amikor erősebb méhösszehúzódásokat érzek és fáj, akkor ha bekapok extra adagot akkor az elmúlik.......

Szcsm!
Ez "magyar" ebay? Hol lehet megnézni? Árak?
A ruhafalvát ismered? Ott vannak még jó cuccok. Amint kiderül nálunk, hogy fiú vagy lány, én is nekilátok a vásárlásnak.

Este tök jó programunk lesz. Nézzük a Szabadtérin az Elisabethet. Már várom

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

Idetti: gratulálok a kisfiúhoz!:)

Brigi: éppen kérdezni akartam, hogy mentetek-e az élményparkba, de aztán olvastam, hogy mégsem mentetek el. Köszi hogy leírtad, hogy hol található! Sajnálom, hogy nem tudtatok tortát enni, talán majd legközelebb! :) Nagyon aranyos lehetett a kisfiad, ahogy nézte az a lányt a buszmegállóban. :D

Bogi: szerintem sem jó, hogy ilyen sokat fogytál már, lehet, hogy tényleg meg kellene kérdezned a dokitól...

szcsm: nagyon szupik ezek a kisfiú ruhák! Vannak az oldalon lányruhák is? és mi a pontos e-mail címe? lehet körülnéznék én is... :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Kima: jó szórakozást estére! a barátnőmék is ott lesznek :) Mi Madonnára megyünk

Kép
Kép
alma26

szcsm: nagyon cuki ruhák :)
hékás: akartam tegnap írni, hogy a sütiről mi is lemaradtunk :(

Kép
Kép
alma26

kima: én is jó szórakozást kívánok estére!

Este én sem leszek, megyünk vacsizni a férjemmel, megünnepeljük az első házassági évfordulónkat! :D Igaz csak holnap lesz augusztus 23-án, de az étterem, ahova menni szerettünk volna holnap zárva lesz így ma megyünk el. :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Alma!
Jó Madonnázást nektek :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

kima: pont egyszerre küldtük el a hozzászólásunkat! :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="kima75"]A írta:kima75lma!
Jó Madonnázást nektek :D :D

Köszi :) Most várjuk öcsémet, mert ő vigyáz este Emmára :)

Kép
Kép
alma26

Alma: neked is jó szórakozást kívánok estére! :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Kima: jó szórakozást! Elizabeth-et ezer éve meg akarom nézni! Milyen szereposztással nézitek?

Alma: Nektek jó Madonna koncertet. Kíváncsi vagyok, hogy nyomja a nőci. NEm gondoltam volna, hogy az ország tortája ilyen kelendő lesz...

Adrienne: Szép és romantikus estét kívánok ;-)

E-bay: angol és rengeteg jó cucc van. Az egyetlen bökkenője csak a szállítási költség, ami kb 15 font Magyarországra, és országon belül is elég húzós. Vettem pl 19db rucit (pólók, gatyók, pulcsik) 6.5 fontért, és 9 font a posta. (megjegyzem így is kevesebb, mint 300ft/db-ra jön ki az ár, ha hazahozatom, akkor is 400 ft alatt) Egyelőre a barátnőmnél parkoltatom a csomagokat, aztán valahogy majd hazajutnak. De nagyon gáz az egész, én legalábbis vérszemet kaptam, és 3 napja lógok rajta. Eddig 85db cuccot vettem, és most tartok 20e ft-nál...Persze ha azt nézem, itthon ennyiből mit tudnék venni, akkor még kb 1 hétig nyugodtan licitálhatok ;-)

Kép
szerencsemák

Adrienne: Köszi neked is! Érezzétek nagyon jól magatokat este.
A mi első évfordulónk szeptember 22-én lesz :) Még nem tudom, hogy ünneplünk.

Kép
Kép
alma26

szcsm: köszi a jókívánságot az estével kapcsolatban. :) És az infót is a babaruhákkal kapcsolatban!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Alma: köszi neked is, remélem minden szuper lesz az este. :) Nemsokára akkor ti is ünnepeltek! Addigra biztos kitaláltok valamit! :wink: :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Szcsm!
Janza Kata, Bereczky Zoltán szereposztás. Majd holnap elmondom milyen volt.
Ha nincs ismerősöd Angliába, akkor végülis nem is tudod megoldani a postázást? Vagy ilyenkor mi van? Feladják postán az eladók? Hogyan fizetsz?

Adrienne!
Jó vacsizást!
Úgy látom programmal teli este lesz a mai a topic lakóknak :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima: Várom az élménybeszámolót!
Vannak olyan eladók, akik külföldre is küldenek cuccot. Mondjuk így valamennyire leszűkül a kör, Az e-bay-en egy PayPal nevű fizetőrendszer van. PayPal-on regisztrálod magad, ott hozzárendelsz egy bankszlát/kártyát az account-odhoz, és amikro valamit megvettél, ez szedi le a pénzt, amikor jóváhagyod. Elég biztonságos, de én duplán bebiztosítottam magam, és az internet kártyámat rendeltem hozzá, amire csak akkor utalok pénzt, amikor fizetek is vele.

Képzeljétek, végre megérkezett az asztalosunk (szokásos néhány hónapos késéssel) a pinceajtónkkal, épp most szereli be, marha jól néz ki. Már csak egy kilincset kell venni hozzá!

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Próbálok reagálni, amikre szerettem volna... :)

Először is Uxi kérdezte a méhszáj vizsgálatot... Sajnos azt tényleg fájás alatt érdemes nézni, csak úgy érezni igazán mennyire nyomja a baba bucija, mennyire hatásosak a fájások, tehát valóban tágítja e.

Magnéziumot és kálciumot egy de inkább két óra eltéréssel érdemes szedni. A kálcium is fontos! :) Pezsgőtabiban jók vannak. A magnéziumról olvastam egy cikket nemrégiben, hogy nem igazán hatásos a méhösszehúzódásokra... Olyan ártani nem használ dolog. Levivel én is 3*2-t szedtem + extra szemek ha nagyon keményedett, szerintem is hatott, de tudományosan nem és kész! :)

Ma nem voltam annyira rosszul, mondjuk eddig ettem egy szelet barna kenyeret, egy hajszálvékony szelet fekete erdei sonkával meg gomolya sajttal. Azt gondolom ettől akkor se híznék, ha sokat ennék. :) Most viszont hozott nekem Apa hekket vacsira petrezselymes krumplival és koviubival. :)
Holnapra kezdem főzni a rakott krumplit, ha hazajövünk a parkból már csak a sütőbe kelljen tenni.

E-bay: nagyon jó, egy időben én is vérszemet kaptam. Én is azt csináltam, hogy egy ismerősnél parkoltattam, amikor jött haza, akkor elhozta. Illetve bizonyos eladók elég olcsón postáznak nagyobb csomagokat is, tehát érdemes rákérdezni. :) Amúgy totál el lehet szállni vele! :)

Teszveszen, vaterán is rá lehet futni jó dolgokra, jó áron! Csak nagyobb türelem kell hozzá mint e-bayhez! :) :)

Ruhafalva: szerintem mocskosul drága és a postázása is az. Nekem a kínálat sem jön be, de hát ez ízlések és pofonok. A gyerekeknek én is szeretek neten vásárolni, de ruhafalván eddig egy kesztyűt és egy bodyt sikerült vennem... :roll: :roll:
Pedig nézem szorgalmasan, minden feltöltés után. :)

Ezt csak nektek mondom: nézzétek meg ezt www.scamp.hu
baromi jó minőség szerintem, én imádom a gyerekeken, jópofa mintákkal és nem utolsó sorban totál magyar termék! :) Na szal, ha valami megtetszik elhozom nagyker áron nektek, de csak nektek! :) :) Amúgy a webáruházunkban is árulom, kicsit olcsóbban mint az ő kiskereskedelmi áraik! :)

Lelőhelynek még a babaruha börzéket ajjánlom, nem a pestit, inkább vidékieket! Nagyobb városokban évente kétszer szokott lenni, és ha az embernek van ideje bogarászni, fillérekért lehet nagyon édes cuccokat összeszedni! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Alma, köszi az infót Nőtincsről. Végül ma sem mentünk el, olyan melegem volt. Nem lehet, hogy azért nem jött meg nekem, mert klimaxolok??? :lol: :lol: Talán majd holnap... Vagy 2 hét múlva... Helyette IKEÁ-ztunk egyet, sikerült mindent megvennem, amit akartam (meg amit nem akartam, azt is... :oops: ), aztán elmentünk a Camponába. Azt olvastam, hogy van ott Oviesse, de csak gyerek van :cry: Úgyhogy bementünk a Tropicariumba, Marci nagyon élvezte :lol: :lol: :lol:

Kima, megértem, ha nem akartok Dalmát adni a kicsinek. Így én sem mernék. Nem vagyok babonás, de valahogy mégsem merném nyugodt szívvel így hívni...

Bogi, köszi a név-tippet, remélem Neked van igazad, nem Athenanak :lol: Én a pl. Kiss Imre és Kovács Mária Ilona nevekből a Kiss-Kovács Mária névvel szimpatizálok egyenlőre. Apa már elismerte a gyermekét, nyilatkozott az önkormányzatban. Akkor is meg fogják kérdezni? Akkor azt hiszem, lesz nagy nevetés :lol: :lol: :lol:

Szcsm, reméljük valóra válik az álmod a könnyű szülést illetően :wink: Nekünk nincs képünk Marciról, csak amikor már fel van öltözve. Sanyi annyira meglepődött, hogy a fájás előtt csak a feje búbját látja, aztán a fájás végére meg az fél méteres pucér gyerek fekszik az asztalon, hogy azt sem tudta, hol van. Még a doki kérdezte, hogy hoztunk-e a fényképezőt, mert lehet fényképezni :lol: De mire előszedtük volna, elrohantak vizsgálni, és felöltöztetve kaptuk vissza. Na akkor fotóztunk ezerrel :lol: :lol: :lol:

Nagyon jó rucikat sikerült kifognod. Mekkora méretet vettél? Én induláskor még nem adok majd rá farmert, túl sok lenne az overall alá. De tavaszra már meglesz a farmer-szerkó :lol:

Kima, jó szórakozást estére! Bereczki nagy kedvencem, tuti jó lesz!

Alma, Nektek is jó szórakozást! Az egész Hungária be volt állva, mert annyian kanyarodtak a Kincsem park felé :lol: Madonna is biztos jó lesz, de nekem drága volt a jegy. Ha ingyen lett volna, tuti megnéztem volna én is :lol: Én a kihagyhatatlan koncertek közül szerintem csak Michael Jacksonon és Flatley-n voltam :oops:

Adrienn, akkor Nektek is jó szórakozást :lol: Nem semmi, két napig húzzátok az ünneplést :wink: Mi majd szeptember 10-én ünneplünk. Épp ma beszéltük a párommal, hogy legyen meglepi, hogy hova visz, de volt egy-két kikötésem, hogy hova nem megyeky :lol:

Bogi, örülök, hogy jobban vagy. A rakott krumpli nem hangzik rosszul :wink: Én holnap marhapörköltet csinálok tarhonyával és paradicsom-salátával. De jövő héten tuti beiktatom az étrendembe :wink:

A Scamp márkát imádom, rendszeresen veszek Marcinak. Nagyon jó a minősége is, és nagyon jól áll neki.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Alma, tüzijátékkal indult a koncert? Csak mert pár perccel 8 után óriási tüzijáték-hangot hallottam. De az ablakhoz már lusta voltam elmenni :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogyra: ezt a Scamp-et nekem is ajánlotta a héten valaki, és most azon gondolkozom, hogy ki lehetett az...Egyébként nálunk ma volt rakott krumpli ebédre :wink: Minden nap annyit eszel, amennyit írtál mára? Mert 2 gyerek mellett akkor nem csodálkozom, hogy nem hízol...

Hékás: mi az az oviesse? ruhákból úgy vásároltam, hogy 0-3hó és 3-6hó, utóbbiban már nyári cuccok is vannak. Az imént beszereztem egy overallt, 12 egyéb ruci társaságában, 99 penny-ért. Ehhez a postaktsg 5 font. Asszem a barátnőmnek most írok egy levelet, hogy ne ájuljon el, ha elárasztják a csomagok :P :P

Nekem a legfelejthetetlenebb koncertem asszem a U2 még 1992-ből, illetve a Bryan Adams-ek, asszem 3-n voltam, ja és a 2 New Kids on The Block koncert németországban, még a 80-as évek végén :lol: :lol:
Színházi élmény pedig a Gyertyák csonkig élnek Máraitól Londonban, Jeremy Irons-al.

Kép
szerencsemák

Köszönöm a keményedéses történeteket! Kicsit megnyugtattatok!

Most is itt feszeng a kicsike, de legalább jobban tartja a billentyűzetet , mert nem olyan puha a hasam. :lol:

Ja, én ma végiggondoltam, hogy tulajdonképpen semmit nem kell vennünk a babónak, mivel ő is lány, mint a nagy, ő is januári mint a nagy. A kiságyat, a járókát és a kádat elajándékoztuk, mert azok sok helyet elfoglaltak, de az első kettőt már kaptunk. Tehát csak kádat kell vennünk. És kész.
Én lepődtem meg a legjobban a kis leltározás után.

Annyi baj van csak, hogy a lányom úgy be van zsongva, mint ti és már alig várja, hogy vásároljunk. Azt mondta, hogy holnap már mindenképpen vesz valami kis ruhát a tesójának a saját pénzéből. Most már senki nem tarthatja vissza. Ha így folytatja, tényleg nullára hozzuk ki a babakelengyét. :lol: :lol:

Trudi
turorudi6

Az előbb hibernált a gépem és elszállt a jó kis írományom (egy kicsit ideges vagyok :twisted: ). Most megpróbálom újra!

Túrórudi!
(most hogy leírtam a nevedet, nagyon megkívántam a Túró Rudit :cry: ) Én gyógyszertári MAGNEROL tablettát szedek, ez viszonylag olcsó is és nem tartalmaz B-vitamint, amitől én nagyon képes vagyok hízni. Ca pótlásra én ampullát íratok fel a körzetimmel és időközönként felhörpintek 1-1 ampullát (mondjuk én elég allergiás típus vagyok, így nem is árt és a pezsgőtablettákat nem szeretem, mert féltem a fogzománcomat)
Nagyon jó, hogy már szinte semmit nem kell vennetek, de azért gondolom csak elcsábulsz, ha meglátsz 1-2 édes kis ruhát :roll:

Alma!
Nagyon írigyellek a koncert miatt, biztos nagyon jól érzitek magatokat! Én annyira nem vagyok oda Madonna zenéjéért, de a show az biztosan fergeteges lesz!

Hékás!
Nagyon jót nevettünk a fotós storydon, teljesen magam elé tudtam képzelni a helyzetet :lol:

Az évfordulósoknak még további nagyon szép, boldogságban és szeretetben eltöltött éveket kívánok!
Nekünk a baba lesz az évfordulós ajándékunk :lol:

Szerencsemák!
Igen, jól látod, sajnos nem utaztunk el :cry: A lefoglalt útnál a szállással minden rendben volt, de sajnos a repülőn már nem volt hely( :!: :!: :!: ). Anélkül meg elég nehéz lett volna eljutni Töröko-ba. Most egy kicsit eltoltuk a szabit (pedig már nagyon vártam), ha minden igaz, akkor szept.3-án (a 30. szülinapomon :cry: :cry: :cry: ) indulunk.
Mi is kinnt voltunk a repülős bemutatón és én is csak 2 órát bírtam a tűző napon utána haza kellett indulnunk,mert elég rosszul lettem (persze a 40 fok sem tett jót és egy fél literes ásványvíz 500 Ft volt, persze blokk nélkül, ami igazán felháborított - és nem azért mert nem tudom kifizetni, csak az elv)
Nagyon édesek a ruhák, amiket választottál. Ha esetleg mégis kislányod lesz, akkor szívesen átveszem a második képen lévő két, kicsi, kapucnis felsőt(mert nagyon tetszenek).
Én is néztem az E-bayt, csak mivel nincs kinnt ismerősöm, így elég drága és kockázatos lenne a postázás, pedig nagyon jó dolgok vannak. Amerikából nem tudod a postaköltséget, hogy mennyi lehet kb?

Na mostmár eldugulok, és a box-meccs is elkezdődött :lol:
Jó éjt Nektek, pocaksimit küldök mindenkinek!

Kép
akire79

Rudi: milyen szerencse, hogy majdnem mindent megtartottál. Azért gondolom, a nagylányod vehet valamit a tesójának :lol:

Akire: Sajnálom, hogy nem jött össze a nyaralás :cry: , de a szeptember 3 is mindjárt itt van. Arról nem is beszélve, hogy akkor már itt hűvösebbek lesznek a napok/éjszakák, ti meg mentek a jó melegbe!!!
Az usa-ból is zúzda a hazaszállítás, az egyik 33, a másik 46 usd-ért akarta küldeni a cuccost.
Egyébként pedig marha büszke vagyok magamra, mert este rengeteg mindenről lebeszéltem magamat :lol:
A cucc átadás ok, én is gondoltam, hogy feldobom majd ide azokat a dolgokat, amik végül nem lesznek jók. (remélem nem sok ilyen lesz...)

Jó éjt, én is elteszem magam holnapra!

Kép
szerencsemák

Sziasztok,
Hazaértünk a koncertről :) Nagyon jó volt. Majdnem végig táncoltunk. Azért nem végig, mert eljöttünk hamarabb a tömeg elől. Jól is tettük, mert így nem áztunk meg. A parkolással is szerencsénk volt a tesco mellett találtunk helyet.
A show tényleg szuper volt, a hangja nem mindig (de ez belefér).
U2-n én is voltam anno :) "Mostanában" DM, George Michael, Robbie Williams, Kylie, Jean Michel Jarre + sziget koncerteken voltunk

Babaruhák: Háát én a lányom születése előtt és után is nagy lázban voltam. Nekünk a next rucik jöttek be. Nagyon jó minőségűek.
Most is rendeltem őszre. Anyósomék jönnek 2 hét múlva ők elhozzák egy részét, a maradékot majd mi októberben.
Angliában vannak outletek, itt tényleg nagyon olcsón lehet rucit venni.

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Nem győzöm követni a beszélgetést!

Szerencsemák: őrületesek a kisruhák! Bár én megfogadtam, hogy egyenlőre nem vásárolok semmit, természetesen nem tudom megállni. Múltkor megláttam egy ujjatlan bodyt. Zöld színű, egy hatalmas rajzolt boci van rajta, és a boci-boci tarka van ráírva. Nem lehetett otthagyni. És ahogy ránézek mindig nevetnem kell :)

Ja, és azóta szinte semmi mocorgás. Nem tudom ez normális-e. Mostmár kezdek elbizonytalanodni, hogy biztos őt éreztem-e.

És egy jóhír a végére: összefutottam a védőnénimmel, úgy tűnik lesz uh holnap :)

A 18 hetesen már mindenkinek megmutatta, hogy kislány vagy kisfiú?

Athena

Timi
athena

sziasztok,
nem voltam 3 napig, és jó sokat írtatok addig, alig győztem visszaolvasni.. Nem is tudom mire mit reagáljak...
Csodálom azokat, akik tudnak koncertre meg bulizni járni. Nem mintha alapesetben lenne bármilyen panaszom, de a hangoskodást meg a tömeget nem birom. Az utolsó táncikálós buli voltunk kb 3 hete, akkor sem bírtam már a hangos zenét, és az ott töltött kb 3 órán keresztül is kinn ücsörögtem a teraszon, pedig egyébként nagyon szeretek táncolni és a zene is jó volt. Hát ez van

Viszont jó hír, hogy pénteken már apa is érezte ZAlán mocorgását (aki ugye még mindig lehet, hogy lány:) ) ÉS most is végig mocorgott, míg titeket olvastalak
És ma vagyunk pont 20 hetesek!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Alma: pont most mondta a férjem is, hogy Madonna koncert végét elmosta az eső, ügyesek voltatok, hogy nem áztatok meg!
Robbie W-en én is voltam, de megdöbbentően sz*r volt szerintem a budapesti. Egyébként a kedvencek közül kihagytam az LGT-t a Nyugatiban, illetve kb 6-8 éve a szigeten. A 2 évvel ezelőtti koncertjükre is elmentem(szintén sziget), de annyira szörnyű volt, hogy 1 óra után leléptem

Én is igyexem next, gap és M&S ruhákra koncentrálni, mert azok elnyűhetetlenek.

Athena: én sem érzem a mozgást...pedig nagyon figyelek. Persze most megint hogy ezt leírtam mintha pöckölnének belülről...

Reunion remélem örül az esőnek :wink:

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Mocorgás? Hát tegnap este nem bírtam elaludni, mert egész nap csak kettőt rúgott Mincsi. Persze éjjel bepótolta :twisted:

Igen, tuti Reunion kérte ezt az időt :lol: :lol: :lol: De én is örülök ám neki :wink:

Eszembe jutott mégegy koncert. Ricky Martin. VIP páholyból :lol:

Mérnökasszony, ha ennyire Zalánozod, tuti kislány lesz belőle :lol: Mikor is mész UH-ra legközelebb?

Athena, tök normális, hogy még gyengén és ritkán érzed. De majd a holnapi UH megnyugtat.

Trudi, én is mára terveztem, hogy összeírom, hogy miket kell venni. Meg írok mellé árakat is, így meglesz, hogy max mennyit kell költenünk. De nekünk sem lesz vészes szerencsére

Szcsm, az Oviesse egy nagyon jó és olcsó bolthálózat, ruhákat árulnak. Róma tele van vele, és mi elég jól bevásároltunk ott. Keresztfiamnak vettem teljes szerkót 3 éve, farmer, kivehető bélésű farmerdzseki, póló, pulóver, és olcsóbb volt, mint itthon egyetlen nadrág. Na mindjárt utána is nézek, hol van ilyen üzlet, jó, hogy eszembe juttattad :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szcsm:
Nagyon szép ruhákat vettél már, úgy irigyellek. Mi még nem vettünk semmit, és kb. az utolsó egy hónapig semmit sem veszünk meg, csak félrerakjuk rá a pénzt. :? Pedig már nagyon nézelődök én is, és sokszor már úgy vennék valamit, de megbeszéltük, hogy csak a legvégén.....babonából. Nagyrészt nem vagyok babonás, de most hallgatok a páromra. :roll: :shock: Nehéz lesz kibírni. :? :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

Hékás: nem tudom mi volt 8-kor, mert mi 9 után értünk oda. Ettünk, ittunk és vártuk, hogy elkezdődjön
1/2 12-kor indultunk ki a tömegből. Akkor nem esett és az autónál sem. Itthon már igen.
Képzeld ma láttam, hogy a helyi cukiban lehet kapni Magyaro sütijét :)
(csak egy táblán láttam, de ma elmegyünk)

Emma amúgy nem akart aludni tesómmal. 11-kor is focizott :)

Kép
Kép
alma26

Mérnökasszony: Gratula a 20. héthez. :lol: :lol:

Eső: nekem is nagyon jól jött ez a kis lehűlés, mert már nem bírtam ezt a nagy meleget. :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Hékás: felbuzdulva a mai összeírási terveden, én is próbáltam készíteni egy listát.

A ruhákat nem tettem bele, csak az egyebeket. Megnézed?

Kép

Természetesen minden gyakorló anyuka véleményét is szívesen meghallgatom, ha van benne hülyeség, vagy hiányzik valami. Nagy segítség lenne egy komplett bevásárlólistával rendelkezni :lol:

Előre is köszi!

szcsm

Kép
szerencsemák

szcsm: megkeresem a 2007-es listámat és beteszem. ha most öcsit várok akkor kellenek fiús rucik, de minden más megvan

Kép
Kép
alma26

Szcsm, lementettem, később megnézem, de most felébredt Marci.

Lányok, picit elkezdett vizesedni a bokám. Nem vészes, de picit nagyobb, mint eddig. :cry: Szerintetek mi a jó rá? Ha pihentetem, és felpolcolom, vagy ha sokat mozgok? Mindkettőben van ráció, nem tudom eldönteni. Dokihoz meg csak 2 hét múlva megyek...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szerencsemák!
Küldtem privit :lol:

Alma!
Jól tettétek, hogy eljöttetek időben! Biztos jó lehetett a buli, szerintem este már lesznek fennt a neten videók, majd azt megnézem!

Kép
akire79

Én anno ebből a listából indultam ki. Egy ismerősöm írta össze 2 gyerek tapasztalatával

Babának

Felszerelés (bútorok és kiegészítok)
- Babakocsi (lehetoleg könnyu, nagykereku – de nem kell drága! használt is tökéletes, úgyis hamar kinövi a gyerek)
- Bébihordozó (ha autó van, mindenképpen, ha nincs, akkor is hasznos)
- Kiságy (olcsó IKEA-s, nem éri meg sokat költeni erre)
- Pelenkázó (nem feltétlenül a „klasszikus" pelenkázó, egy asztal, komód, fiókos szekrény is jó)
- Matrac (mindenképpen ajánlom a kókuszmatracot, kicsit drágább, mint a szivacs, de átszellozik, átfolyik rajta minden, mosható, kemény, természetes anyag stb.; nekünk nagyon bevált)
- Pelenkázó feltét/alátét (felesleges babaáruházban venni sokezerért, Ikea-ban olcsón van felfújható, fehér, mosható, teljesen oké)
- Rácsvédo, vagy másképp fejvédo (KIKA-ban szépek és olcsók vannak)
- Zenélo forgó (nem létszükséglet, de a babák szeretik; „hivatalos" neve bébimobil)
- 4 db lepedo (a félbevágott felnott-lepedo is megteszi)
- ágynemugarnitúra is elvileg kell, nekünk egy vastag plédre, illetve kispaplanra volt felhúzva egy felnott párnahuzat
- Matracvédo vagy gumilepedo (mivel a kókuszmatrac legfontosabb tulajdonsága a szellozés, szerintem felesleges, sot káros egy muanyag vackot rátenni, elzárja a levego útját)
- 2 db vastag takaró (a babakocsiba is kell huvösebb idokön)
- 2 db vékony takaró
- Kiskád
- Kis muanyag szemetes vödör a használt pelusnak
- Éjjeli lámpa vagy éjjelifény
- Néhány textileloke, bár amíg szopizik, nem lesz rá nagy szükség
(Fontos kérdés a mosás. Van, aki sokáig külön mossa a babaruhákat, én, mivel nem végzünk „piszkos" munkát, együtt mostam a mi ruháinkkal, jó minoségu mosóporral, és sensitive öblítovel, soha nem volt gond a borével.)

Babaápolás
- 2 db frottír kifogó (magyarul törülközo :), szerintem felesleges, elég a Tetra kifogó)
- 2 db Tetra kifogó (magyarul olyan anyagból van, mint a textilpelus; mi úgy csináljuk még mindig, hogy sima fürdolepedore rá a Tetra, így puha is, meleg is)
- 20 db textilpelenka
- Bébi hajkefe
- Körömvágó olló
- Vízhoméro
- Lázméro (érdemes digitálisat venni – nem kell drága, jó az 1500 forintos is -, mert a sima vége eltörhet)
- Orrszívó (nekünk az elektromos nagyon bejött {Pesztonka; patikában kapható} – az ára húzós, 7000 pénz – , de nem hangos, kis helyen elfér, gyerek nem retteg a porszívótól)
- Muanyag kiskanál - a D és K vitamin beadásához (szerintem felesleges, jó a fém kiskanál is)
- Baba fültisztító (köldökcsonk-tisztításhoz)
- Pelenka - újszülött méret (Kútvölgyiben is Libero 'Newborn' pelust használnak, de nekünk is ez vált be a legjobban, vagy a DM-es Babylove)
- Popsitörlo (DM-es Babylove nagyon jó, van belole sensitive is – bármilyen jó, csak Johnson's-t ne!!!)
- 2 db cumisüveg, cumikkal + üvegmosó (meg lehet elore is venni, legfeljebb áll a polcon)
- 2 db játszócumi (szilikonos, fogszabályzós)

Ezeket a gyerekorvos írja fel, amikor megnézi hazaérkezés után a babát:
- gyógyszertári babafürdeto-krém
- Babahintopor (hexachlorophenes, gyógyszertári, köldökcsonk-ápoláshoz)
- Babaolaj (gyógyszertári)
- Popsi kenocs (gyógyszertári)
- Steril gézlap (gyógyszertári, köldökcsonkhoz)
- Steril vatta (gyógyszertári)
- 2 dl 70%-os alkohol (gyógyszertári, köldökcsonkhoz)

Babaruha (osz végi, téli babáknak)
- 2-3 db hálózsák 62-es vagy 68-as méretben
- 2 vékony és 2 vastag sapka
- láb-vagy bundazsák, illetve overall – közös néven levegoztetozsák
- 5-6 ujjatlan és hosszú ujjú body 56-os és 62-es méretben
- 3-4 ujjatlan és 3-4 hosszú ujjú rugdalózó 56-os és 62-es méretben
- 2-3 hosszú újjú póló nem baj, ha magasabb nyakú
- néhány bébi-zokni
- kis kardigán, kiskabát és/vagy pulóver

Mamának

- Melltartóbetét (szintén szuper a DM-es Babylove, nem kell a méregdrága Avent)
- Bimbókiemelo (nem igazán tudom, mi ez, szerintem elore felesleges)
- Bimbóvédo (kórházban ki lehet próbálni, sot, ha szükséges, venni is, elore nem kell)
- 2 db szoptatós melltartó (megteszi akármilyen olcsó, merevíto nélküli pamutmelltartó, a szoptatós drága, és mivel nem nagyon szoptat az ember társaságban, felesleges is)
- Hasszorító (nem tudom, mi ez)
- Garmastan krém – mellbimbó-védo kenocs (szuper, kell, én is a kórházban vettem)
- 1 cs TENA betét
- 1 cs maxi intim betét

Szoptatás, fejéshez, mindenféléhez:
- Mellszívó (nekem csak olcsó szájjal szívható volt; elore, amíg nem derül ki, megy-e a szoptatás, nem érdemes beruházni, mert bár szuperek az Avent és Medela termékek, de borsos az áruk – 15-20e körül –; ha szükséges, apuka el tud menni bármikor egy babaáruházba; vagy bababoltokban bérelni is lehet)
- Tejgyujto zacskók (fagyasztáshoz) (amíg ki nem derül, hogy megy a dolog, nem kell, lehet, hogy nem lesz elég tej)
- Szoptatós párna (nekem nem volt, de sokan dicsérik; nem érdemes elore venni, a kórházban ki lehet próbálni)

Kórházi csomag

Ez kórházanként változó, mert mindenütt mást adnak. A Kútvölgyiben pl. hálóinget adnak, amennyi csak kell. De ha otthoniban akar lenni az anyuka, akkor vigyen jó sokat, mert hamar szennyes lesz. A Kútvölgyiben anno korlátlanul lehetett pelust használni, most állítólag csak napi X darabot adnak, ami lehet kevés is, ezért érdemes bevinni egy adagot. A babák kapnak ruhákat, nagyon csinosak, de aki akar, természetesen saját holmiba is öltöztetheti a babát – szerintem felesleges. A Garmastan kenocs a kisebesedett mellbimbóra jó, de alaposan le kell törölni szoptatás elott. Vécépapírnál nagyon fontos, hogy puha, több rétegu változat legyen. A textilpelenka megint csak a saját (és a baba) kényelmét szolgálja.
- 5 db elol gombos hálóing vagy kétrészes pizsama igény szerint
- 1 db köntös
- 2 pár papucs (egyik sétára, másik zuhanyzáshoz)
- 2-3 db törülközo, 1 db kis kéztörlo
- 1 db (szoptatós) melltartó (nem is muszáj, ilyenkor még jó szabadon hagyni a kebleket)
- 1 cs eldobható melltartóbetét
- 1 db Garmastan kenocs
- 2 cs vécépapír
- papírzsebkendo
- 1 cs TENA betét (a Kútvölgyiben adnak korlátlanul betétet, de nem árt, ha visztek)
- 2 db TENA hálósbugyi (nélkülözhetetlen!!!)
- gátsebre valamilyen körömvirágos, vagy Aloe Vera krém
- úszógumi, a gátmetszés után a könnyebb ülés érdekében
- Piperecuccok (hajszárító is!!!)
- Kanál, villa, kés, pohár, konzervnyitó, tálca, szalvéta-konyharuha (esetleg tányér)
- 1 cs eldobható pelenka a babának
- 5 db textilpelenka a babának
- iratok (teljes terhességgel kapcsolatos dokumentáció, személyi, TAJkártya, és ami FONTOS!!!: 30 napnál nem régebbi másolat a házassági anyakönyvi kivonatról)
- telefontölto
- igény szerint: könyv, notesz telefonszámokkal, fényképezogép, újság, toll, keresztrejtvény, walkman, fülhallgatós kisrádió stb.
- ruhák a hazamenetelhez
- gyógyszer, ha valaki bármilyen gyógyszert szed!!!

Külön a szüloszobába (teljesen igény szerint)
- rágó, VitaC (szájszáradásra)
- ásványvíz
- magnó/CD
- jégkocka
- papírtörlo
- apukának szendvics, innivaló
- szolocukor
- virágspriccelo – vajúdás közbeni felfrissüléshez
- masszázsolaj a gátmasszírozáshoz
- fényképezo/videó
- benti papucs férjnek
- papírzsebkendo
- ajakápoló

Hazajövetelkor
Ezeket nem érdemes elore becipelni, elég, ha apa behozza a hazajövetel napján. (A kórházban útban is lenne.)
- rugdalózó
- kombidressz
- kiskabát
- kissapka
- bundazsák
- pléd
- textilpelus
- bébihordozó

Kép
Kép
alma26

Hú, Alma, köszi szépen, máris kiegészítettem a listát a pelenkázó feltéttel!
Ruhában asszem mi jól állunk, meg sem merem mondani, az alap listához képest most mi a ruhatár.

Ha van fenn valaki most: szerintetek a 3-6 hónapos overall nagyon nagy egy újszülöttnek?én azt gondolom, hogy tök mindegy, úgyis az a lényeg, hogy jól be legyen bugyolálva a gyerek. 10p múlva jár le a licit, 2db 5font szállítással, asszem megkockáztatom...

ezek azok:

Kép

Kép
szerencsemák

Aki teheti nézze meg az Elizabethet! Valami fantasztikus előadást láttunk. A "Halál" szerepét a Szabó P. Szilveszter játszotta és talán az Ő szerepe volt a legjobb. A látvány pedig külön élmény volt. Nem tudom "rendes" színházban hogyan mutat színpadon a darab, de aki járt már a Szegedi Szabadtérin tudja, hogy hatalmas a színpad és hatalmas díszleteket lehet építeni rá. egy szó mint száz, egy élmény volt ott lenni. Egyetlen szépséghiba a szék volt. a szabadtérin kicsit kényelmetlenek a székek, így mire hazaértünk sajgott mindenem. De megérte :D :D

Bogyra!
Te hol vásárolsz a neten a gyerkőcöknek? A Scamp bodyk tényleg jó minőségűek, de itt Szegeden 1600 ft körül van egy darab és így kicsit húzós. Úgy szoktam, hogy van Marcinak 2-3 Scamp bodyja, mert azok szépek és több tescos body, mert azok meg olcsók. Igaz a tesco body csak egy gyereket bír ki.....

Hékás!
Pihentesd, polcold fel és igyál csalánteát. A vízhajtás tilos terhesen, de a csalántea nem. Nekem anno ez kordában tartotta a 30. hétig. Napi két csészével ittam és most is iszom és még nem vizesedek.

Alma listája jó, bár én néhány dolgot kihagynék:

Bébi hajkefe eleinte szerintem felesleges. Marcinak most sincs.
Körömvágó olló: amíg kicsi volt a bőrvágóval vágtam, mert csak az volt elég vékony. Mostanában a rendes körömvágóval vágom. Az a lekerekített, bumszli gyerek körömvágó egy marhaság és felesleges pénzkidobás. Egyrészt nem vág semmit, másrész nem is fér hozzá a kicsi újaihoz.
Vízhőmérő: szerintem felesleges! Soha nem mértük a vizet! Beleteszed a könyököd, ha kellemesnek érzed, akkor a babának is jó lesz!
Babafürdető krém: én ezt sem vennék. Mi a babé babafürdőjét használtuk. Szuper! Kifejezetten babáknak és újszülötteknek. Van a babénak koszmó elleni sampija is. Az is csúcs! Nekünk soha nem volt így koszmó a buksin! A fürdető krémmel szerintem csak szenvedni lehet
Popsikenőcs: ez változó, mi abból is a babét használjuk. Imádjuk és még soha nem volt piros a popsi.
Hagyományos hasszorító nem jó ( nekem nem jött be, mert nyári baba volt a Marci és a júliusi- augusztusi hőségben majd megbolondultam, mert meleg volt a hasszorító is. ) Viszont télre venni fogok hasszorítót és hasszorító bugyit is ( nyáron a bugyit hordtam és szépen visszament a hasam, pedig császáros voltam)

Ami viszont tuti: a párásító

A kórházi cuccok igény szerint

Kima
Kép
Kép
kima75

Szcsm!
Attól függ mekkora lesz a babád, de szerintem simán jó. Mekkora lehet a mérete? 68 körül? Végülis nem fog benne járni, nem baj, ha nagy.

Kima
Kép
Kép
kima75

SZCSM!

Egyetértek Kima-val, attól függ, hogy mekkorra lesz a baba.
3400 g és a fölött jó ez a méret.
DE: csak úgy vásárolj, hogy nekünk igazából csak max. 2 hónapos koráig kell a vastag overáll, utána jön a tavasz és jöhetnek a kiskabátok + takaró (legalábbis szerintem)

Kép
akire79

Kima: örülök, hogy ilyen jó volt az előadás :)

Baba hajkefét mi sem használtunk, de a lányomnak nem is volt nagyon haja :) Most szereti :)

Körömvágó: lekerekített volt és most már csipesz van. Nem volt gond sosem a körömvágással. Most is hozza, ha vágni kell :)

Vízhőmérő is nagyon hasznos volt nekünk :) Valahogy mindig melegebb vízbe tettük volna, mint az ideális. Ezt nagyon sokáig használtuk és utazáskor is vittük.

Babafürdetőkrém: A gyógyszertárit használtuk amikor pici volt. Később Babét. Sajnos a Babéról is olvastam mostanában rosszakat :(
Emma bőre nagyon száraz volt a 2 hét túlhordás miatt

Kép
Kép
alma26

Kima: remélem ősszel eljutok az Operettbe megnézni. Tényleg nagyon régóta szeretném, és most sem tántorítottál el tőle :wink:

Köszi a véleményeket overallal kapcsolatban, leütöttem...

Kép
szerencsemák

hú, Ti ár nagyon benne vagytok a kelengye összeállításban meg a ruhavásárlásban. Nekünk még csak 1-2 dolog van meg, azokat is ajándékba kaptuk, még nem vettünk semmit. Majd lassan remélem elkezdjük, mert már nagyon várom. :)

hékás: szept 15-én megyek legközelebb UHra, azt mondta, a doki, h mivel úgyis ott kell ülnöm 2 órát a terheléses vércukor miatt, úgyhogy addig beküld UHra, azt mondta addigra biztosan látszani fog a neme. De mostmár a kislány sem jelent problémát, meg van a lánynév is: Bogi :) Csak még azt nem tudjuk, h Boglárka vagy Bogáta legyen
Bár azt hiszem a Debrei vezetéknévhez jobb a Boglárka
Szerintetek?

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Na akkor újra, mert az előbb elszállt a hosszú irományom :twisted:

- rácsvédő: én sosem használtam, mert nem láttam tőle Marcit. Mincsinél sem fogom felszerelni...
- lepedő: nekem a gumis lepedő jött be, anyóséknál sokat szenvedek a hagyományossal, Marci mindig kitornázza. Persze lehet, hogy csak én vagyok béna, másnak tökéletes :oops:
- gumilepedő: a kókuszmatrachoz tényleg tilos, de én az utolsó hónapban beraktam a saját lepedőm alá. Rettegtem attól, hogy éjjel arra ébredek, hogy elfolyik a magzatvíz, és cserélni kell a jó kis matracunkat :oops:
- orrszívó: nekünk is pesztonka van, nagyon bevált. nekem olyan van, hogy orrszívó és mellszívó egyben, így kicsit 10 felett volt, de még mindig olcsóbb volt, mintha külön-külön megveszem őket.
- popsitörlő: nekünk pont a Jonhsons vált be :lol: mondjuk tény, hogy van, hogy egy-egy lap nem húzza ki a következőt, és hát kakis pelusnál szenvedtem, de jó minőségű szerintem
- babafürdető: mi max 1 hónapig használtuk, nagyon utáltuk, nem olvadt fel a vízben. Most sem hiszem, hogy sokkal tovább használjuk majd-ha egyáltalán használni fogjuk...
- bimbókiemelő: az a befelé forduló mellbimbók esetén nagyon hasznos SZÜLÉS ELŐTT, akár 1-2 hónap múlva el lehet kezdeni használni
- hasszorító: ez egy széles tépőzáras pánt, én gyógyászati segédeszköz boltban vettem. Szülés előtt nem ajánlják megvenni, mert nem tudni előre, mekkora kell. Én úgy csináltam anno, hogy megbeszéltem, hogy anyu elhoz 3 különféle méretet a kórházba. Én egyet kiválasztok, és anyu visszavitte a maradékot, és visszaadták az árát.
- bimbóvédő krém: ez ugyebár csak annak kell, aki szoptat. Én sosem tudtam, úgyhogy az előre megvett krém ott csücsül a hűtőben - lehet, hogy már le is járt a szavatossága :?
- a szülőszobai csomaghoz én felírnám a homeós bogyókat, azok nagyon sokat segítettek nekem is
- hajkefe: mi sem használtuk. Sokkal nagyobb haszna van a kisfésűnek, de annak is főleg akkor, ha koszmós a baba fejbőre
- körömvágó olló: én nem merném a bőrvágóval vágni, nekem biztonságérzetet adott, hogy nem tudom megszúrni az ollóval.
- vízhőmérő: nekünk sem volt sosem, és nem is hiányzott

Szcsm, a Te listádról én levenném az ágyneműt, mert egy újszülöttnek elég a feje alá a pelus és takarónak egy vastag pléd. Valamint átgondolnám a légzésfigyelőt is. Lebeszélni senkit nem akarok róla, nagyon sokmindenkit megnyugtat a tudat, hogy vett, de az összes ismerősömnek riasztott már be teljesen feleslegesen - nem is egyszer. Én ezt akkor használnám,ha a baba koraszülött, vagy valami szervi baja van. A mérleget meg feleslegesnek tartom megvenni, mert nem sokáig használja az ember. Olcsóbb szinte, ha kölcsönzi 2 hónapra.

Akire, szerintem kb áprilisig kellhet az overall, elég hideg tud lenni a március még. És hát őket vastagabban kell öltöztetni, mert nem mozognak még annyira.

Kima, örülök, hogy jól sikerült az előadás.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: