A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Asszem átköltözöm a XI. kerületbe, ahol Amona tesója lakik. Ő alanyi jogon 85.000 Ft-ot fog kapni az Önkormányzattól....

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot
Köszi.
De klassz a ti gyerekszobátok is :)

Miléna
Még mindig csuriban vagyok értetek!

Hajni
Köszi. De jóó nem is tudtam, hogy lehet ilyen matricákat kapni :)

Irina
Köszi, de ez igazán a férjem érdeme. Ő ilyen kis ügyes.

Marica
Nagyon csini vagy és tök dögös a kalap. :)

Gremese
Köszi. Hehe jók a színek. Amúgy ezek a színek mennek egymáshoz :)

Nekiláttam a szekrény bepakolásnak, jajj nagyon élvezem :). Megint pakolászhattam a babarucikat
és közben egészen kedvem támadt babázni.
Elkezdtem a kórházi csomagot is összepakolni és jól is tettem így legalább kimosom, amit még ki kell.

Szasztok. Megyek tovább pakolni.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok !

motiot : csak annyit fogok menni amennyit bírok meg persze sokat fogok pihenni és menet közbe ha fáradok akkor leülök kicsit pihenni.

mmarica : szerdán megyünk. Nagyon csinos voltál és szép pocakod van.

Gremese : köszi az infót Milénáról. Megy neki továbbra is a +++++++++++++++ energia és persze a drukk a görcsökre.

Én még nem hívtam az Önkormányzatot de a párom ide jár fénymásolót szerelni és már mondtam neki, hogy kérdezze meg. Majd ma rá is kérdezek, hogy megtudott-e valamit.

Vettem ma gátmasszázs olajat. A jövőhét elejétől elkezdem használni. A dobozra az van írva, hogy heti 3-4 lakalommal. Én erre úgy döntöttem, hogy minden másnap fogom használni és akkor egyik héten 4-szer a másikon meg 3-szor jön ki.
Persze apa fogja csinálni mert én azt ott már nem érem el.

Tényleg néha még a penekem kitörlése is gondott okoz. Ti, hogy álltok ezzel ?

Na lépek kicsit megyek pihizek meg közbe berakok egy mosást.
Ja és elkezdem kimosni a kórházi dolgaimat is, hogy hétvégén össze tudjam pakolni a táskát.

Legyetek jók késöbb jövök még. :D :D :D :D :D
20200310173350

Bocsi írni sem tudok .

penekem = fenekem
20200310173350

Ja papírokról jut eszembe mi meg jól megszívtuk az házasssági anyakönyvi kivonattal, mert az I kerületben házasodtunk és oda is kell elmásznom érte.

A többi dolgot szerencsére nekem a cégem intézi, de holnap végig kérdezem az illetékes csajszit, hogy mihez milyen papír kell és mikor kell bevinni, meg hol kell beszerezni.

KépKép
KépKép
fleur

Kép
Kép
Kép
gremese

Megvolt az UH. Gergővel és a lepénnyel is rendben van minden, jó az áramlás, csak az a bibi, hogy kicsike mind a kettő. Már két hét lemaradásnál tartunk. :cry: Megint el fogják tőlem szakítani szülés után mondván, hogy kicsi inkubátorban a helye és teletömik tápszerrel, ahogy Petykával is tették. :twisted:
Jövő héten megint kell mennem a ctg mellett UH-ra is.

Ráadásul Petyka is tegnap estére belázasodott, betegen kellett reggel itt hagynom, szörnyű volt. Ráadásul fogalmunk nincs, hogy mi baja van, mert semmi más tünete nincs és azt már rutinból tudjuk, hogy ez nem túl jó.

Szóval most egy kicsit besokaltam. :cry:

Bocsi, hogy csak magunkról írtam, de muszáj volt kiírni magamból.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Andi, szia, együttérzek Veletek! És (szerintem) azért van ez a topik, hogy mindenki leírja, minek örül, mi bántja.
Petyka hány hétre született anno? Borsócska még hetekig Benned maradhat, hiszen a lepényed oké, és fejlődni fog!!! NE ADD FEL, gondolunk Rátok!!!

Kép
Kép
irina

Beke Andi!

NE aggódj! Te előrébb jársz, mint én, és nekem a lepény már II. fokban érett. Babának van még ideje bent fejlődni, és én azt tapasztaltam a súlybecslések során, hogy nem feltétlenül fejlődnek konstans formában.
Nálam ugyanis volt egy periódus, mikor Zsófi két héttel volt érettebb a koránál, a legutóbbi mérés szerint "csak" 1 héttel.
És egyébként azt mondják, a második, ill. többedik gyerek nagyobb, mint az előző.

Neked is szt tudom javasolni, ne paráztasd feleslegesen magad!!! Ne gondolj arra, hogy rögtön elviszik, betápszerezik, meg mittudomén. Csak a pozitív dolgokra szabad gondolni, azt kell beprogramozni, és minden rendben lesz.
Egyébként ezeket a súlybecslések nagyokat tudnak csalni, és ne aggódj amiatt, hogy esetleg vékonyka lesz a babád! Itt kint megnő, más dolga úgy sincs! :wink:

Tényleg csak pozitívan, az nagyon fontos! Fel a fejjel, nem lesz semmi baj! :wink:
Látod, Milénának is addig hatottunk a lelkére, míg Zéti bemondta az unalmast, most meg jó lenne kirobbantani valahogy! :)

Megy a vudu neked is, tesónak meg jobbulást!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese : én Zuglóban lakom drágám nem csepelen. Régen laktunk csepelen a párommal.
20200310173350

Sziasztok!

Csak röviden tudok irni, mert sietek,

Beke Andrea: szerintem nagy ivben tegyél rá, hogy mit mondanak, mert ameddig a flowmetria jó, addig kap oxigént és táanyagokat a kicsi és nagy baj nem lehet. Max nem lesz 4 kg-os, na bumm. Tényleg hamar utoléri magát idekint. Nekem csak addig adtak a babámnak tápot, amig nem volt tejem. Ez székesfehérvári tapasztalat. Itt nagyon kedvesek a nővérkék.

Ja! Képzelheted mit éreztem akkor amikor felvettek osztályra és azt mondták a méhem mérete alapján 24 hetes terhes vagyok. Akkor voltam 31 hetes. Ez azért tényleg durva eltérés, bár az ultrahangon 27 hetesnek feleltünk meg.

A barátnőm meg már 2 hete a 36.hétben van. ????

Na mindegy, pici lesz a babád, de egészséges lesz és szerintem csak ez számit.

Ne izgulj és pihenj sokat. ( könnyű ezt mondani tudom )

Puszi mindenkinek!

BEA ÉS ERA
Vendég

UI: minkor mész legközelebb uh-ra?
Vendég

Sziasztok!

Vagyok ám én is csak mivel múlhét óta vagyok csak itthon és ugye írtam hogy majdnem semmink nincs a babónak, nagyon mozgalmasan telnek a napok.

De annyira jó hogy már egyre nagyobb a csomagja a szobában.
A helyét mégcsak most fogjuk kialakítani, ezért minden egy kupacba van. :D

Emese én vagyok Csepeli! :D :D
Köszi az infót.
De úgy tűnik ez nem olyan támogatás amit megkapok, hanem amit hozzácsapnak az állam által adott 40.000 forintos pénzhez amit a gyerek 18 évesen vehet fel.

Látom még mindig senki nem szült. Pedig azt hittem mire jövök már 2-3 bébi lesz :D Annyira készültetek. :P

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Gremese: Milénának üzenem, hogy ne ijesztegessék mááá! Hát Rebeka is faros volt nyújtott lábbal, te észrevetted a talin, hogy meglátszik rajta???
Igaz pár hónapig terpesz rugit kellett hordania, meg kontrollra jártunk, de mire járni kezdett, kinőtte!
Akartam mutatni egy képet a tízperces babóról, de nem találom. Na mindegy, képzeljetek el egy babát, aki gyertyát csinál. Így nézett ki.

Mmarica: nagyon csini vagy!

Szépek a felújítós képek is!!

Voltam CTG-n: kapásból 60-as fájással kezdtünk, aztán volt még 1-2 40-50-es, de semmi extra. Mondjuk az fura volt, hogy alapból 20-on mozgott a vonal. A férjem szerint elcsúszott a papír. Na de akkor a bébi szívverésének is lejjebb kellett, hogy legyen, ami nagyon lassú lenne szerintem.
Mondjuk előzméníek voltak, ugyanis egész éjszaka semmit nem aludtam, úgy fájt a derekam!!! Csak sétálgattam, meg vártam, hogy most mi lesz! Aztán lefeküdtem 1 körül és elaludtam.
Most meg az úttól akkora a lábam, mint még soha. Asszem megyek és pihentetem.
Majd még jövök később!!!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Ja, még Andinak: nem tudom szoktad-e a többi topikot nézni, de májusban is született egy pici bébi (2300 gr körüli) meg most augusztusban is. És tök jól vannak, szépen fejlődnek, szóval ne parázz, akkora biztosan lesz, hogy szép és egészséges baba legyen!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

tegnap voltam UH-n, és azt mondta a doki, hogy bár nem lesz hosszú a bébi, de dundi lesz, nagy súllyal (normál felső határa), úgy készüljek :shock:
A méretek:
BPD: 91
OFD:107
HC: 315
Fl:66
AC: 313

úgyhogy ezen én is kicsit elkezdtem aggódni, de azért 4 kg-os nem lesz, azt mondta a doki

Holnap pedig megyek NST-re.
Viszont nekem semmi olyat nem mondott a doki, hogy hányas fokozatba érett a méhlepény, egyáltalán bmi is bmennyire is tágult volna. Akiskönyve beírt az UH eredmények mellé :I.-lehet hogy ez jelentheti azt, hogy 1-es fokozatba érett?

És ma ittam először málnalevél teát. Nem is olyan rossz :) az íze

Kép
bfagi

Mmarica
A kalapos kép mehet kismama magazinba :D
A pác kalandos történet, egyedi keverés, mert bükkre kellett tölgyszínűt kutyulni és végül ilyen "antikolt" lett, de sokak szerint így sikerült igazán jól (már többször írtam, hiszek a sorsszerűségben - ezen a téren is)

Fleur
Szuperek a képek és jól kitaláltátok a szekrényt!
A mi szopipárnánk is "zörgős", de a férjem így is rászokott (függő lett) :) , mint Emesééknél. Úgyhogy ment a rendelés a neten tönkölypelyva párnáért, most lesz a páromnak saját, nem lopja el az enyém csücskét :lol:
A házassági akvi. nálunk is szép menet lesz, u. is mi Svájcban házasodtunk :) Szívesen visszamennék okiratot kiváltani oda, de hát idő, energia, pénz - marad a honosítási kerület, az V. ker.

Motiot
Dehogy untat egy gyönyörű gyerekszoba! Itt mindenki szívesen nézi szerintem és együtt örül a másikkal, ha szépen sikerül valami. A zsiráf itt is bejött nekem :)
A férjem ezermesterségéről: igen, az, de talán túl precíz is... :)

Gremese

Köszi a Miléna-híreket, hipp-hopp meglesz ez a gyerek a héten, én így érzem
És nálunk sem adnak lóvét szülés után (IV. ker.)
:?

Timi 26
Te aztán tényleg a végén jársz :D Drukkolok

Túl vagyunk a mai napon a védőnőn, autószerelőn, kilincsbolton, bőrgyógyászaton, egy kedves vendégen... És most eszünk :)

Kép
granda

Gremese : te hány csepp olajat használsz a gátmasszázshoz ? mert ezt nem írja csak , hogy 5-7 percig.

Lányok már nagyon várom a holnapot. Remélem sok jó baba rucival jövök haza. Persze a szerzeményekről küldöm majd a képeket.
20200310173350

Kőszegi Timi! Bocsi! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nyerkit! Timi? Timi! Bocsika mégegyszer! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kőszegi Timi! Úgy érzéssel olajozok. Kb. 3-4 alkalommal teszek 1-1 cseppet az ujjamra, és úgy masszírozom a bőrbe. Arra figyelek, hogy ne follyon le, ne tocsogjon.

Andi! Remélem nézted most a Fókuszt. Olyan babák voltak benne, akik 500-600 g-mal születtek, és ma boldog kisiskolások.
Ti pedig bőven túlvagytok ezen a határon! :wink:

Bfagi! Szép méretek nagyon! :D Az I-es lehet, hogy a méhlepény érettségét jelöli.
Az én dokim is azt mondta, hogy a nagyobb súlyú babák vonalát követjük, a vége 3800 g körül lesz.
Én meg állandóan azt mondom neki, nekem mindegy hány kiló lesz, a lényeg, hogy férjen ki. Ilyenkor ő azt mondja mosolyogva: ki fog férni!

Timi26! Milénának majd mondom a faros-dolgot, szerintem meg fog nyugodni. Bár én azt mondtam neki, amíg nem jön ki, és nem mondanak rá semmit, ne paráztassa magát feleslegesen.

Te Lány! Te tényleg mindjárt szülsz! Ennyire rohan az idő? :shock:
Én nagyon szorítok Neked (is).

Niki! Hétfőtől majd le sem tudunk rázni. Mi?????? Hát hol vagy????? Kedd van!

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda, szopipárnából nekünk is venni kell még, de miattam, mert annyira tökéletes pihenéshez, tévézéshez, hogy semmilyen egyéb párnakombináció nem képes kiváltani, viszont elsősorban a babócának szántuk ugye... szóval legyen neki egy és nekünk egy... :wink: (De stikában nálunk is alszik rajta apa, főleg ha hétvégén napközben ledől, akkor "véletlenül" mindig azzal alszik...:wink: ) Ha jól rémlik, Gremesééknél is volt valami küzdelem a szopipárnáért... :lol:

Lányok, összerándul időnként valamelyikőtöknek a belső combizma? Nekem újabban ez van (de csak az egyik oldalon), aztán elmúlik (viszont a vádlim már hetek óta nem ráng).

Most konstatáltam, hogy a kórházban hülyének fognak nézni, sikerült ilyen cuccokat összevásárolnom/betennem: narancssárga köntös, ciklámen és kék hálóing (kvázi neonzöld és kék pizsialsóval -- nem akarom, hogy belássanak :wink: ), továbbá ciklámen zokni. Mondjuk az utóbbin lehet segíteni. Miközben amúgy sosem hordok (a kék kivételével) ilyen színeket... ez is biztos valami terhestünet...

Még valami: annyira ajánlom Ima May Gaskin Útmutató szüléshez c. könyvét, csodás az a derű, ami árad belőle. Az első fele pozitív (!) szüléstörténeteket tartalmaz, a 2. fele nagyon precíz összefoglalást több mint 100 oldalon a vajúdásról, szülésről. Nekem sokat jelent, hogy létezik ez a könyv.

Kép
Kép
irina

Irina! Igen, nálunk is volt harc a szopipárnáért, és én győztem. :wink:

Lábremegés: Olyanom még nem volt, mint neked.

Kórházi cucc: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

végre volt egy kis időm olvasgatni, mindenkinek gratu a képekhez, szobákhoz, konyhákhoz, pocikhoz... Marica, úgy látom a kalapod befutó lett, nekem is nagyon bejön :lol:

Én is utánajártam a szülés utáni lóvénak, jelentem 16-ban sem adnak egy árva petákot sem... :cry:

Miléna, már nagyon várjuk a babázós híreket!!!!

Irina, ha érdekel a téma (EDA), én múlt héten voltam megbeszélésen egy anesztes főorvossal, vagy 1 órán át magyarázott meg válaszolt a kérdéseimre. Én is átolvastam az általad említett topicot, és rengeteg ellentmondással találkoztam, ezért végigkérdeztem róla a dokit. Ha gondolod priviben átdobom az infókat, hogy ne untassunk másokat. Ja, én már kitöltöttem az EDA igénylő nyomtatványt, mert nálunk előre kell :wink: (Engem nagyon megnyugtatott a doki személye és az is, amit mondott)

Képzeljétek, voltunk légzésfigyelő oktatáson. Megvettük a készüléket, de igazából az csak jelez, és jó pontosan tudni, hogy mi is a teendő ilyenkor. 2 órás volt, és nagyon jól bemutatott mindent, úgyhogy megérte elmenni. Remélem, soha nem lesz alkalmam a látottakat kipróbálni.

Jelentem, nálam beindult a kínlódós időszak. Ma pl csak 1x ettem, (+ egy kis gyümi) de viszonylag sokat ittam, és már ettől úgy tele lett a gyomrom, hogy csak lihegtem. Mint aki most rohant föl a tizedikre... Pedig esténként szeretünk eljárni sétálni, de attól félek, hogy ez már nem nagyon fog menni. Utálok tunyulni, de ma biztos kihagyom :cry:

Lányok, én még mindig nem raktam össze a kórházi motyómat :oops: :oops: :oops: Tudom, hogy gáz, de egyszerűen nem jutottam el odáig. Bár, legalább már kimostam a cuccokat. Úgyhogy pár napja úgy fekszem le, hogy ma még nem történhet semmi, mert nem állok készen. Aztán mikor hajnalban rendszeresen pocigörcsölésre ébredek, akkor az ütő áll meg bennem.

silka
silka

Sziasztok!

Motiot, Hajni!
Nagyon szépek lettek a gyerekszobák :) !

Gremese!
Én is elkezdtem intézni a TGYÁS-t, holnap megyek az OEP-hez leadni a papírokat, remélem minden rendben lesz, beveszik a papírt azt' csókolom. Kétszer rákérdeztem, hogy akkor mit kell hozni magammal.Útálok hivatalos ügyeket intézni :x !
Ezt nem is tudtam, amit a császárral kapcsolatban írtál. Jó pap is holtig tanul :lol: ! Csak azt nem tudom, hogy ez a méhszájnyílogatás hogy érvényesül akkor, mikor előre programozott császár van, és kb. a 4. hónapban megbeszélik a császár konkrét időpontját (mondjuk a 38. hétre) :roll: ?

Sziasztok: Anita

Granda, Irina, Gremese!
Harc nálunk is folyik a szopipárnáért :lol: . De nálunk még ott van a két gyerkőc is, akik szintén imádják...Úgyhogy lehet hogy kapásból 5-öt kellett volna rendelnem :wink: ?

Silka!
Ha megnyugtat, még én sem pakoltam össze a kórházi cuccomat :oops: !

Granda!
Nagyon szép a konyhabútorotok!
Ha felnézek a tetőtérre, olyan kilátástalannak tűnik, hogy ott valamikor szobák lesznek (kifestve, leburkolva, ajtóval, bútorral, világítással). Szept. első hetében jön a festő (kb. 3 nap alatt végez a tetőtérrel), úgyhogy megbeszéltem a babával, hogy leghamarabb azon a héten pénteken születhet meg :lol: !

Miléna!
Megy a drukk nektek :wink: !

Kép

Kép

Kép
banita

Most nézem hogy a szöveg közepén van a köszönésem :lol: !

Kép

Kép

Kép
banita

Isteni jó az összes újabb fotó!!! :):)

Mindenki valóban nagyon csinos Kismami! :):)

Motiot!
A ti gyerekszobátokba hogyan készült a minta? Nagyon tetszik, igazán hangulatos! :):)

Andi!
Látom összejött minden, de kitartás, minden rendben van és lesz is! :):) A tápszernél soha ne legyen nagyobb gondotok, a lényeg hogy a bébi egészséges!!! :):)

Néhány friss fotó Dominikáról - tegnap érkeztek haza a nyaralásból...
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13579

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök. Jól vagyunk, minden rendben, csak kicsit eltűntem. Múlt héten 5 napig lázas voltam, azzal szenvedtem, de már jól vagyunk!

Ma délelőtt végigolvasom amit írtatok, de képtelenség lesz reagálni mindenre.

Remélem mindenkivel minden rendben van! Várom már a babaesőt!!!

Milénáék is egyben vannak!

Na, majd még jövök!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Irina
Nem szopipárnát rendeltem újat (bár azt jól lehet tekergetni), hanem sima alvópárnát. Innen:
http://pranaparna.hu/index.php?page=product&catid=1

Így néz ki, pont ma jött meg:
Kép

Remélem, nem csupán bebeszéljük a férjemmel, de tényleg nyugtató az alvás rajta. Ezt írják: Tönkölyhéj
Ennek a gabonának még a pelyvája is őrzi a nap erejét. Az egyik
legősibb gabonafajta. Értágító hatású. Pelyvája 90%-ban kovasavból
áll, mely a bőrön keresztül is behatol a kötőszövetbe, oldja a
görcsöket és a feszültséget, valamint gyulladáscsökkentő hatású.
Nehéz hántolni, mivel a héj szorosan tapad a gabonaszemekre, mégis
sértetlen marad, és levegős, könnyű, stabil töltést ad.

Az alvópárna oldja a nyak-, váll- és a hátizmok feszültségét.
Stabilan és lazán tartja a fejet. Jól szellőzik, nem melegszik túl.

Egyébként most annyira rákattantam ezekre az egészséges dolgokra, hogy rendeltem mosódiót, meg bio tisztítószert, fehérítőt, mosószódát. Tudom, hogy ez egyeseknek csak divathóbort, ezért én is ki akarom próbálni - és ha bejön, lehet, hogy "ökotudatosak" leszünk :D

Banita

Mi fél éve csináljuk nagyüzemben a felújítást, a lakást egy éve vettük :) Úgyhogy hidd el, eljön a vége, a bölcsek szerint "Aki megkezdte, felét elvégezte a munkának!"
Majd felteszek ilyen volt-ilyen lett fotókat....

Vadvirág

Nagyon csini a lány, ha jól látom, igazi hosszúlábú bombázó :D

Kép
granda

Sziasztok,

Anikó,
jó, hogy elökerültél te is, már kezdtem aggódni! Lázad rendben van? Mi volt a bajod?

Granda,
jó lehet ez a párna, lehet, hogy én is keresgélek itt valami ilyesmit, bár itt elég borsos ára van az öko-dolgoknak, kivéve az élelmiszert, az már egész baráti és majdnem mindenhol lehet kapni.

Vadvirág,
nagyon szépek vagytok a képeken, Dominika pedig tényleg igazi kis bombázó! :wink:
A gyerekszoba falát én festettem, Ábelnek volt egy képeskönyve, dzsungeles állatokkal, nagyon tetszett, ezeket a mintákat rajzoltam fel a falra elöször ceruzával, aztán kihúztam fekete kontúrral és kifestettem. Potom két hét alatt el is készült. :lol:
De nagyon szeretem én is, ö is! :wink:

Beke Andi,
ezt a tápszeres dolgot nem lehetne megbeszélni a kórházzal? Hogy te igenis a saját tejcidet szeretnéd adni a babónak és nem tápszert? Hogy legalább próbáljátok meg?
Egyébként meg tényleg ez legyen a legkisebb baj, hogy tápszert kap. Nem is olyan régen még ez volt a bevett szokás, nem a szopi. Vagy ha esetleg lefejed a tejet és üvegböl kapja meg késöbb? Tudom, hogy két gyerekkel ez nehéz, de egy próbát megér. Én is félek már most, hogy hogyan lesz idöm mindenre a két gyerek mellett föleg az elején, de szerencsére apapa azért itthon lesz kicsit, aztán meg jönnek a szüleim, anyukám marad, amíg szeretném, utánna meg váltják öt anyósék! Juhéjj!!! :lol: :lol:
Nálatok ezt nem lehetne valahogy megoldani?
Szóval fel a fejjel, tökéletes, egészséges és gyönyörü babókád lesz! Nem is lesz olyan pici, majd meglátod!! :wink:

Niki,
te merre jársz? Már Emese is kérdezte, mi volt ez a riogatás, hogy majd nem lehet levakarni hétfötöl! Ehhez képest szerda van! Ébresztö!!!!

Jelentme, tegnap elkészült végre minden! Korházi tatyó bepakolva, Kiságy készen, ruhák kimosva vasalva a helyükön, hazahozós szerkó meg bébihordozó elökészítve, papírok rendben, szóval kész!!! Most már csak egy alapos takarítás és egy szekrényrendberakás hiányzik, mielött kórházba megyek, aztán jöhet is a gyerköc!

Na lépnem kell, mert itt üvölt a porontyom, hogy menjünk játszani!

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Jó reggel lányok!

Képzeljétek tegnap olvastam a neten a csecsmő/koraszülött masszázs előnyeiről. ( koraszülött korban kifejezetten ajánlják ), plusz a kórházban kapott repi cuccban egyértelműen lerajzolták/ leirták, hogyan kell masszirozni a babákat. Ma ki is próbáltam a drágámon, evés és büfi után lefektettem, de bealudt mire a lábaival végeztem....

Vadvirág: ez a lány tiszta anyja.... nagyon hasonlit Rád. :P

Gremese: én is láttam a fókuszt, nagyon durva volt 480 gr-al született baba. Sirással küszködtem. :(

Granda: Azért ez nem semmi tök romantikus a Svájci esküvő!!!! Irigyellek ezerrel.

Silka: én pesszimista lévén, nem biztam a véletlenre a dolgot, már akkor bepakoltam a legszükségesebbeket, mikor csak 2 hónapos terhes voltam. Tudtam, ha valami van és az Uramnak kell összeszednie, akkor valami kimarad és még ő lesz megsértődve, ha ezt szóváteszem.

Timi26: Én elolvastam a szülésnél a faros babák topicot, minegyiknek happy end a vége. Egyik baba sem maradt csipőficamos.

Csak nézem a vonalzóitokat és mindjárt a végére érnek! Úgy szalad az idő!

Tegnap én is babaruhákat mostam 50 méretben. És próbáltam kitalálni, hogy vajon mikorra nő majd bele a lányom???

További szép napot!

BEA ÉS ERA
Vendég

50 méretben = 50-es méretben
Vendég

Sziasztok!

Nekem is mondta a párom hogy pakoljam be a kórházi cumót, de szerintem még tök felesleges. Ha történik valami a legszükségesebbeket ő is be tudja pakolni ( hálóing, tisztálkodószer, köntös). Minden más a kényelmet biztosítja, amit akár egy második körben be tud hozni. Persze ez azokra nem igaz akik másik városban szülnek.

Silka: nekem is átdobnád az infókat az EDÁról? Engem is érdekelne.

Nekem nincs szopipárnám, csak egy csomó párnám. De a párom igyekszik azokat is elcsenni. :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!!!

Hu, irnom kell, szigoruan szamontartotok engem... :D
Kicsit elfoglalt voltam, ami amugy abszolut nem jellemzo ram.. :wink: :)

Egyebkent vegigolvastam, gyonyoruek a szobak, NAGYON csinosak a fotok!!! :D

Tegnap voltam a vedononel, annyi volt az egesz, hogy megallapitotta, hogy meg mindig hosszu laba van a babanak :lol:

Egyebkent masrol nem nagyon tudok irni, mert itt nincs nst, ctg, 20. het utan nincs uh, ugyhogy ennyi..

Lanyok, en nem tudom, ti hogy vagytok vele, de en meg mindig nem tudom felfogni, hogy mahoz 2 hetre mar velem lesz a baboka!!! Olyan hihetetlen!! :)

PUSZI

Niki
Vendég

Era! Nem tudtam hova tenni ezt az "50 meretben" :lol: :lol:

Itt Angliaban lehet kapni nagyon pici babakra is rucit. 1,5 kg-osra lattam a legkisebbet. (Bar lehet, hogy mar Mo-on is van?)
Vendég

Vadvirag!
Dominika nagyon-nagyon csinos!!!
Vendég

Sziasztok!

Na megjártam a labort, meg ezt-azt, nemsokára nekiállok főzni.

Vadvirág! Szép az egész család, a nagylányod nagyon csajos, le sem tagadhatnád! :wink:

Granda! Nekem a szopipárnám tönkölypelyvából van, és most, hogy írtad a jellemzőit, rájöttem, hogy teljesen igaz! A 40 fokban is magam alá gyűrtem, nem melegedett át, jól szellőzik, és baromi jókat tudok aludni a bal oldalamon - mert ott van. :D

Lányok! A KÓRHÁZI CUCCOST TESSÉK ÖSSZEPAKOLNIIIII!!!!! Főleg Silka, Irina, Timi26, Mmarica és a többi 37-38 hetes kismami!!!
És gondoljatok Apára is, neki is kell a váltóruha.
Tegyetek be magatoknak zoknit is!

Anikó! Jó, hogy előkerültél, és minden rendben. Beszéltem Milánával a napokban és - a többieknek is szól -, ma kiderülhet sokminden, mert ma de. vizsgálják, nyílt-e a méhszáj. Ha nem hív, az nagyon jót is jelenthet. :wink: :D Úgyhogy mennek oda tovább a drukkok!

Niki! Én még szerintem mindig nem fogtam fel, hogy babám van...... Nézem a TV-ben is a gödöllői négyesikreket, meg a fél kilós picurokat, és közben mondogatom Apának, hogy a mienk legalább 4x akkora. Egy hete volt 2700 g. És ha most megszületne, sem számítana picinek.
Olyan hihetetlen, hogy én képes vagyok ilyenre. Egy babát "gyártani". :oops:
Én nagyon izgulok miattad (is), tök jó, hogy van már időpontod. Az is legalább olyan izgalmas, mint azt várni, hogy bármelyik pillanatban megszülethet.

Álom: Apa megint azt álmodta, hogy szülünk. :D És bemutatta, hogyan. Odaállt a hátam mögé, átkarolta a pocimat. Azt mondta, így álltunk, én erre visítottam egyet, és kizúdult a magzatvíz. :D

Era! Pikk-pakk belenő az 50-es rucikba! :wink:
Én valamelyik nap egy üzletben láttam 46-os kombidresszt is. :shock: :D

Banita! A TGYÁS-os papírt Te töltötted ki? Ha nem lenne nagy fáradtság, meg tudnád írni vagy belinkelni priviben, milyen nyomtatványokat kell kitölteni? :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

gremese: Nekem is van 44-es kombidresszünk, de azt már le sem mertem irni :roll: :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok, Kismamik!

Silka, nagyon hálás lennék, ha elküldenéd priviben, amit az EDA-ról megtudtál (leginkább az érdekel, hogy mennyire van hatással a babára...), annyi mindent olvastam össze róla, hogy már semmit sem tudok. ;-) Köszönöm előre is!
Légzésfigyelő: a Madarász utcában voltatok? Mi is szívesen elmennénk egy ilyen tanfolyamra, de légzésfigyelőnk már van, viszont nem az, amit ott árulnak, nem tudom, ez akadálya-e a részvételnek...

Granda, a tönköly tök jó, remek párnátok van! Nekem a mikrobigyók is elég hangosan zörögnek (és állítólag cseresznyehéjjal töltött párnákat is lehet kapni, de azok már tényleg akkora zajt csapnak, hogy csak erős idegzetűeknek valók, viszont az is nagyon egészséges). Lehet, hogy a következő párnánk már tönköly lesz.

Niki72, bevallom, én sem tudom felfogni, hogy mindjárt gyerekünk lesz. A férjem olyan édes volt, valamelyik este azt mondta, hogy olyan hihetetlen, hogy van egy már teljesen kifejlett babánk, csak éppen még belül van, nem kívül... :wink:

Gremese, igenis! :wink: Jelentem, bepakoltam, csak nem valami felhasználóbarát módon, úgyhogy átrendezem, hogy csak elő kelljen rántani vajúdáskor a lényeges dolgokat.

Kép
Kép
irina

Csajok, sajna a 23. kerületben sincs egyszeri születési támogatás (ha vkit rajtam kívül még érintene). :cry:

Vadvirág, továbbra is gyönyörűek vagytok mindannyian! :wink:

Kép
Kép
irina

Na már megint én...
Az előbb forraltam szigorúan 5 percig egy AVENT-es mellbimbóvédőt, és itt-ott bebarnult... :cry: (az 5 perces kifőzés mint javaslat a használati utasításban szerepelt). Az edény tiszta volt persze. Kifőzött már valaki szilikonból készült bármit? Ez a normális reakciója vagy vacak, amit vettem? Vagy ha tovább főzöm, javul a helyzet? ;-)

Kép
Kép
irina

Irina! Ez elég érdekesen hangzik....
Nekem egyáltalán nincs tapasztalatom a sterilizálásban, kifőzésben, tablettás vagy folyadékos megoldásokban.
Én kaptam - kértem :) - egy Avent mikrós sterilizálót, azt fogom majd használni.
De lehet, ha tovább főzöd, befeketedik.... :shock: :lol: (Bocsi :) )

Támogatás: Akkor mindenki költözik a XI. ker-be? :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, képzeljétek, hogy jártam tegnap.
Vizitorna után bementem vásárolni.
Fogok egy nejlonzacsit, és elkezdem pakolni a paradicsomot. Csak pakolom..... csak pakolom...... csak pakolom..... Nem tűnt fel semmi.
Erre szól egy néni, hogy potyognak a paradicsomok.
Na, én félreállok, lenézek, és vagy 4 hevert már a földön. :shock:
Erre úgy elkezdtem röhögni, alig bírtam abbahagyni. :lol:
Közben mondom magamban, de béna vagyok! Nem látok semmit a pocakomtól, és nem tűnik fel, hogy egy kis zacsiba már vagy 5 kiló paradicsomot bepakoltam, és még mindig fér bele. :lol:
Ráadásul, mikor pocakkal lehajoltam, feljött a telihold! :shock:
Én annyit bénáztam, mint még sosem! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Veletek nem fordul elő az mostanában, mikor anyukátokat vagy a párotokat hívjátok telefonon, akkor az az első reakció, hogy:
MI VAN? HOL VAGY? :shock:
Olyan édesek! Annyira aggódnak. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hírek Milénáról:

sajna elmaradt a bemutatás, úgyhogy a helyzet változatlan :(
El van keseredve!!!!! :cry:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hírek Milénáról!

Anikó! De aranyos vagy, én is most váltottam vele sms-t. :)
Lehet, hogy a többieknek nem mond semmit a bemutatás. A ma délelőttre beígért főorvosi vizsgálat maradt el, áttették holnapra.
Az éjszakája nagyon rossz volt, és nagyon várja, hogy legyen már valami, kezd kibukni.
Érdeklődött felőletek is.
Én biztattam, és holnap várjuk a híreket.

Hajrá Miléna!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mostanra sikerült végigolvasni a lemaradásomat, jól el is fáradtam!
Megyek lefekszek egy kicsit, majd még jövök ma!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

MILÉNA, KITARTÁS ÉS HAJRÁ!!!!!!!!!!!!

Gremese, paradicsomok: :lol:
Nálunk az obligát kérdés a JÓÓÓÓÓÓÓÓÓL VAAAAGY?! valami, előttem eddig ismeretlen intonációval... :D
Én meg mindig mondom, hogy persze, miért ne lennék? :wink:

Esküszöm, bejelentkezem a 11. kerületbe ideiglenes lakcímre (anno úgyis ez volt a tervem, mert először a Szent Imrében akartam szülni)... :wink:

Kép
Kép
irina

Köszönöm a vígasztalást és a bíztatást mindenkinek.

Gremese!
Ez sajnos nem súlybecslés, hanem a méretei alapján kicsi. Jelenleg 83mm a BPD. Úgyhogy nem áltatom magám, hogy nem lesz kicsi. Petyka úgyan ekkora volt és 3030g-mal született a 39. héten. Inkább próbálom elfogadni a tényt, hogy ez most sem lesz másképp.
folyt. köv,.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Drága Andi!
Én most már nem is értem miért aggódsz!?
A 3030 g, az gyönyörű és egyáltalán nem kicsi méret! A 83 mm BPD is tök jó szerintem, ilyen méretekkel nem számít koraszülöttnek, a súlya sem lesz picike.
Unokahugom, unokaöcsém 3000 g-mal és 3010 g-mal születtek, gyönyörű babák. Az egyik ráadásul 3 héttel korábban, mert a méhlepény megunta magát.
Ne keseredj el, minden rendben van, hiszen ezt a doki is megerősítette. :wink: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: