A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

aranyosak vagytok, hogy írtatok, köszi monak, Rita.

monka: milyen bababörzésről van szó?? Mire menjek?? Bocsi, de nem olvastam még vissza amiket beszélgettetek, ezért most le vagyok maradva nagyon :oops: :cry: Sajnálom!!
Nem terhelem magam túl, nyugi. Csak meló, meg lakás, meg mindig kell ide oda menni, és ha már van időm akkor meg csak henyélek, mert akkor meg olyan jól esik csak aludni meg ilyesmi. De nincs semmi bajom, jól vagyok, mint a makk :lol: :lol:

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok!

Timi: nekem voltál már eszemben, de emlékeztem arra, hogy amennyi pici szabadidőd van, azt pihenéssel töltöd, ami teljesen jó és elfogadható :wink:
Az AFP-d szerintem is teljesen jó :D

Bababörze: szeptember 18-án szombaton lesz Budapesten a Hungexpo "A" pavilonjában.. Reggeltől délutánig :)
Ha ráérsz, s eltudsz jönni, akkor talizhatunk, Monka és én erős 99% hogy megyünk :D :lol: és zsákkal futunk utána hazáig :lol:

Azonban van valaki(k) akiért aggódok, többek közt Irbil, aki egy hónapja nem írt, utoljára kórházban volt :(, Zsuzs is régen írt és még lehetne sorolni!
Lányok, ugye mindenkivel minden rendben, csak elfoglaltak vagytok? :( :? :oops: :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Timi így van ahogy Kis-csillag írja, 18-án és zsákkal futás lesz a progi :lol: próbálunk oda egy találkozót szervezni, ezért is gyere :D :D :D és persze mindenki, aki tud :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Igazad van Kis-csillag, aki már ritkábban jár errefelé az például Zsuzs és Irbil is teljesen elveszett, utoljára talán annyi volt, hogy már nem vérzik annyira, de azóta én nem láttam jelentkezést :(
Klem igen, akkor neked jó Debrecenbe menni dokihoz :D ott is fogsz szülni? PegPeregot én is nagyon megszerettem, csak sajna a 3 kerekűnek rossz a mózeskosár kialakítása, csak ezért nem azt vesszük, amúgy az lett volna: stabil és nagyon szuper járgány :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

monka: igen, Debrecenben fogok szulni.
Majd elmegyunk a ferjemmel a Brendonba es kivalasztjuk a babakocsit. Mar sokat olvastam roluk ... praktikak, velemenyek stb.
De csak a 7-ik honap utan kezdunk vasarolni; azaz novemberben.

Most mi is hazat alakitunk, es majd koltozunk osszel.
Nekem legtobbet fekudni kell es semmi errofeszites nincs megengedve. Nagyon nehez volt lealni, mivel total "workoholik" vagyok !
klem

Húúú lányok, termelünk rendesen, már a 100. oldal!!!

Spumilla na mivan, betemetett a hétvégi káosz???? Akkor legalább majd védőnő után jelentkezz! :lol:

Klem sajnálom a sok nehézséget, de az a jó ha optimista vagy!!!! Ha van kedved bekerülni a táblánkba, írj nekem adatokat. Biztos láttad már a táblát ha olvasol minket egy ideje. Ha bátor vagy, fotó is jöhet. Meg lehet kérdezni hogy mi a fogalkozásotok, hogy nem tudtok költözni? Valami spéci állami dolog?

T.timi de jó hogy írtál! Már nem is merlek hiányolni, múltkor amiket írtál, nem is csodálom hogy nincs időd jönni. Lakás hogy áll?Ha kész lesztek vele, akkor már biztos több időd lesz jönni. Az AFP értéked teljesen jó, és többen írták, hogy azt tartják, ha alacsony az érték, akkor kislány :lol: Nekem bejött, nekem 0,95 és tényleg kislány. Különben azt hiszem 3-ig jó talán??? De nem akarok hülyeséget írni!

Monka nem muszáj ma, nem hajt a tatár, holnap is vagy szerdán is felrakhatom azt a táblázatot, megvárlak :lol:

Rita olyan ritkán jössz, mi van veled, minden okés? Azt néztem te se vagy benne a táblázatunkban. Nincs kedved?

Próbálom összeszedni akkor táblázat szerint, kik jönnek ritkán:
Balimamika, Lenojo, Bolygó, Szonce, Nono, Csill, Krisz, Krisztin, Dalmicsek, Irbil, Syl, Anka, Illda, húúú elég sokan, lányok tényleg merre jártok?

Dalmicsek te régen olyan sokat írtál, merre tűntél el?

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Visszaértem a szabiból, a Balcsi nagyon jó volt.
Kétszer is fürödtem benne. Azt játszottam, hogy hintázok a vízben jobbra-balra. Majának nagyon tetszhetett, mert ficánkolt rendesen :)

Én már nagyon érzem őt, sőt, nekem már kívülről is látszik, amikor rúg. Ez olyan jó, mert így apa is érezheti. Élvezi is nagyon :)
Nekem már nagynak mondható a pocim, ha sikerül letölteni a nyaralós képeket, csatolok ide, hogy ti is láthassátok :)

Ez a bababörze kíváncsivá tett, lehet, hogy én is ellátogatok, ha Pesten leszek.

kézimunka a szabim alatt elkezdtem kötni egy babatakarót, egész jól haladok, de azért még nem látom a végét. Azért remélem január 10-ig elkészül :)

Rucikat mi is nézegetünk már, de még nem veszünk, bár nehéz ellenállni. A mosásos tanácsok nagyon hasznosak, köszi!

pelus én is moshatóban gondolkozom, de aztán lehet, hogy győz a cserélhető, majd meglátjuk :)

Nem tudom, ki kérdezte már az I. sz klinikát, talán Kis-csillag :?:
Én ott fogok szülni. 4 ágyas szobák vannak, a babák is ott vannak a mamikkal.
Van fizetős is, azok két ágyasak, de nincs sok belőlük, így arról le lehet csúszni.
Megismertem egy kismamit, aki ott szült és most is ott fog (egy napra vagyunk kiírva) és szerinte a 4 ágyasban nem lehet sokat pihenni, mert vagy valamelyik baba sír, vagy valamelyik mami neszel.

Tök jó, hogy mindenkinek kiderül lassan a neme :)

Üdv az újaknak!

Kis-csillag gratulálok és sok boldogságot kívánok így utólag! Szépek vagytok a képeken :)

spumi nagyon csini vagy a képen, nekem is van ilyen kalapom, imádom nagyon :) szép a pocid az enyém nagyobb :P

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

nagyon megy az idő, a nyuszi ül az autóban :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

na megjöttem lányok.

bpd 48mm

ac 155mm

fl 29mm

hc 178mm

ofd 61mm

súly 366g

hum 28mm

afp 0.58 lett,ami alacsonynak számit,ezért mondták h menjek el genetikai vizsgálatra,de találkoztam egy elég neves dokival és azt mondta h ne tőrődjek vele mert ezzel riógatják a kismamákat,azt mondta nehogy menjek,felesleges....

kicsit csalódtam,ha volt 1 perc a vizsgálat akkor sokat mondok,rákérdeztem a nemére,fiúnak mondja,de nem vettem készpénznek mert ilyen gyors vizsgálat után megmondani a nemét képtelenség...megvárom a kövektező uht,aztán ha akkor is fiú akkor belenyugszom,mert eredetileg én nagyon lány párti vagyok,és a fiú hire meglepett,de majd hozzászokom :) csak annyira meglepett,én annyira lányt éreztem már az elejétől...és becsaptak a megérzéseim úgy látszik.de ne értsetek félre,nem vagyok szomorú csak talán még nehéz felfogni.

KépKép
bettike83

Nah összekaparom vhogy magam és még ma a receptek is felkerülnek a netre!

Kis-csill: szerdán leszek útoljára éjszakás,,már szerencsére akkor ketten vagyunk, elég szar mert 3as forgózom, holnap nappal,szerda éjszaka,csütörtök alvó, péntek nappal, vasárnap nappal...szóval még nagyon hétvégém se lesz :(
szeptembertől meg minden másnap nappal,sajnor mikor megyek már reggel hűvös van meg kezd sötétedni, szóval majd zseblámpázhatok is, mert a zsákutca ahol lakunk nincs világítás,sőt aszfalt se, ezért se akartam már nagyon menni télen,nehogy elcsússzak az úton és elessek.
A vizeletcsepegés oka most a babócák, fokozódik a hasűri nyomás azé van, de ha terhesség után is fentáll sokáig akkor mellső hüvelyfal gyengeségről lehet szó, ezt egy öltéssel meglehet próbálni műtéti úton megoldani vagy marad az intim torna..
jah neten csodás gyöngygalllérok /vázlatok/ vannak én is csináltam régen magamnak olyan kleopátrásat, feketés a hajam abba nyomultam mint egyiptom hercegnője :roll:

Szia Klem,örülök hogy mertél csatlakozni hozzánk. Az orvosok mindent megtesznek a terhességedért neked csak a pihenés és a stresszmentes életmódot kell betartanod. Nálunk is vannak veszélyeztetett anyák, van egy prof aki kitalált nekik egy infúziós kezelést(IVIG), hogy megakadályozza a vetéléseket, az anyák marék vitaminokat gyógyszereket szednek mellette/Fülöp koktél/ és csak fekszenek..de nagy a siker általába babócákkal a kezükben kerülnek ki a kórházból.nah a Fülöpdoki koktéljának a része a napi 2-3 nyugtató is..

nah majd ha erőm lesz rá és apa beáll palacsintát sütni megcsinálom a hortobágyit, van másfél kakasom a hűtőben 8)
csak a szárnyasokat tudom jóízüen enni:mamá szokott kacsát is tömni nekünk/a kis szadi,a ma felállás szerint, de én is kipróbáltam és a kacsa túlélte :D egy darabig/ 2bödönke zsír szokott belőle kisülni,ímádom!és a kakasnak is van egy jellegzetes jó íze!de a marhát, bárányt,vadat nem bírom megenni mert annak erős faggyú ízük van,néha a sertésnek is van mellékíze..

nah teperek ebédelni mert éhesen VAGYUNK már.

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

jah Timi, jók az eredmények a MOMot nézzük csak és 0,8fölött oké,szóval nem ízgulni babóval! :)

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

gratula bettike a szép eredményekhez! :lol:
hát igen, én is így voltam, amikor kiderült, hogy lányom lesz, mert fiút szerettem voltna, de most már nem is tudnék mást elképzelni magamnak, csak Maját :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

nyufo: olvastam mikor kezdtettek inditani a tablat, de nem tudom hova kell kuldeni az adatokat.
A ferjem ugyved, en pedig bankfiok vezeto vagyok.

avrenim: koszi a tippet; de nem kerek nyugtatot !! Most csak magneziumot es femibion vitamint szedek. nahh meg fekszek minnel tobbet.
:roll:
klem

Dalmicsek de jó, írtam hogy merre jársz, erre a következő hozzászólás már a tiéd! Klassz lenne ha te is raknál fel fotót! Akkor most már dolgozol? Tényleg te meddig? Kutyusod azóta rendbe jött teljesen? Milyen színű a takaró? Annyira édes a Maja ahogy emlegeted, jó kis nevet választottál!

Bettike sajnálom hogy ennyire gyorsan végeztek veled és nem vagy biztos a nemében. Mikor mész legközelebb? Az AFP miatt aggódsz? Annyi rosszat hallottam már róla, elavult, megbízhatatlan, sok a téves eredmény, biztos nincs semmi gond csak sokszor van hülye érték. Beírtam a BPD-t, nem semmi, növögetnek a babók rendesen!

Avrenim csak kitartást tudok kívánni és hogy gyorsan elmenjen a hátralevő idő a melóhelyen. Végül akkor meddig leszel így hogy hosszabbítottak? Apa talált már rendes melót? Sajna nekem szülés óta van a vizelettartási gond, de most erősebb :cry: Jó étvágyat!

KépKép

KépKép
nyufó8

vonalzo proba ...
klem

Klem jó lett a vonalzód! Hát igen, ezek elég ország specifikus melók, érthető.
Csak nekem akár ide a fórumba írd meg:
- Kor: 32 ha jól láttam
- Terhességi idő: a vonalzód pontos, 17+6 vagy ma?
- Utolsó UH szerinti BPD méret vagy hossz méret és hogy az mikor volt (hét+nap)
- szülés várható ideje
- mire vágytatok volna (neme)
Képet ha mersz magadról tölteni, azt is nyugodtan ide, ki tudom szedni a táblába

KépKép

KépKép
nyufó8

Bettike: gratulálok a babódhoz!hát anyum se hiszi el nekem hogy fiú,igaz a doki tényleg gyorsan lerendezett engem is a genetika UH-n. de már elötte szép fotó lett a kukiról a kolleganő által,nem tom miért reménykednek másba..már én is teljesen beleéltem magam a kisfiúba!

Klem:dehogy akartalak a nyugtatókra beszélni.kiváncsi voltam mit szedetnek a veszélyeztetett terhesekkel más helyen.

Dalmi:képet a takaró kezdeményről-!!! :P

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

nyufó Muffin még kicsit sántít, de már egyre bátrabban használja a lábát. Nagyon édes volt, elvittük Keszthelyre magunkkal a szállodába és olyan aranyosan viselkedett, mindenki kedvence lett :)

A takaró rózsaszín és kissé melírozott, ha kész lesz, töltök fel róla képet.

November végéig szeretnék dolgozni, ha addig bírom, de szerintem nem lesz gond, hiszen irodai munkám van.
Sajna ma már melózok, de nehezen megy az átállás. Észrevettem, hogy egyre nehezebben koncentrálok.

bettike nekem ultra alacsony lett az AFP-m (0,29 MoM). elmentem tanácsadásra és a genetikus azt mondta, hogy ez annyira nem jelent semmit, hogy hagyjuk is. Ne aggódj.
Csináltattál kombináltat vagy integráltat mellette?

klem szép vonalzó :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

kombináltam volt mellette,de az teljesen jó lett.

ha nem magánba megy az ember akkor nem is nagyon nlézegetnek sokáig,meg mentek már ebédelni,siettek.

az afp miatt nem aggódom,a doki azt mondta nem izgassam magam rajta,el ne menjek amniora,főleg h a kombinált jó lett.

KépKép
bettike83

Bettike tök jó hogy a kombináltad jó lett, az a lényeg!!! :D

Dalmicsek ahogy Avrenim is írja a takaró kezdeményről is jöhet fotó, ne várass minket hónapokig mire elkészül ha már látszik a mintája :lol: De jó, akkor Muffinnal együtt voltatok nyaralni. Mi is úgy szoktuk, mindig csak olyan helyre megyünk ahova a kutyi is jöhet :D

KépKép

KépKép
nyufó8

igen nyufó,ez legalább megnyugtató :)

KépKép
bettike83

neked nyufó mennyi lett az afp?

felteszed a táblit,megnézném kinek mennyi volt a méret.

KépKép
bettike83

Bettike sajna a tábliban nincsenek benne az AFP értékek, nekem 0,99 lett az integrált eredményen belül.

KépKép

KépKép
nyufó8

huu csajok feldobtama pogit a fórumba, de litánia lett, nem véletlenül húztam a felrakását..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Nyufo, de aranyos vagy, köszönöm, hogy hívsz!

Időnként beleolvasok a fórumba, de annyira pörög, hogy nem tudom naprakészen követni. De ha így is "jó vagyok", akkor köszönöm, küldök adatokat. Egyébként teljesen jól vagyok, baba is, csak egy-két nappal a dokilátogatás előtt leszek nyomott a vérnyomásmérés miatt. Olyan rossz ez, mert egyébként nagyon jó menni, látni a babust az ultrahangon, a doki rendes, csak ez a fehérköpeny-szindróma keseríti meg az egészet. Ott ugyanis mindig magas a vérnyomásom, itthon meg teljesen jó. Hiába győzködöm az asszisztenst meg a dokit, nem fogadják el az itthoni eredményeket, mindig mérik ott is, amitől teljes stresszben vagyok már ma is. :( Na ennyi az én kis nyűgöm, de kell valami ötödszörre is.. :)

Még a ruhavásárláshoz szerettem volna hozzászólni, ill. kedvet csinálni az ebayhez, teszveszhez. Szuper ruhákat lehet találni, nekem legalábbis nagyon tetszenek. Amikor kiderült hogy kisfiú, hazaérve azonnal licitáltam pár ruhácskára, és előre örülök nekik. :) Mutatok párat - kettőt csak linkkel tudok beilleszteni, bocsánat: (a hálózsák és az overall 1-1 font volt pl.. Postaköltséggel sincs ezer Ft.)

Kép

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 500wt_1154

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 500wt_1154

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

rita

biztos jó cuccok vannak,én is szoktam teszveszezni,ebayhoz meg nem értek mert nem magyar és igy nem egyszerű sajnos.

szép kis rugi :wink:

ha minden igaz akkor én is kékben gondolkodhatok :)

KépKép
bettike83

nyufo:
- Kor: 32 ev
- Terhességi idő: ma 17+6
- Utolsó UH szerinti BPD méret: 17.08 (17 hetes) - BPD: 39,5 mm
- szülés várható ideje: 25.01 2011
- mire vágytatok volna (neme): ... mindegy
klem

Sziasztok lányok!
Bocsánat, amiért az utóbbi idöben ritkán jövök, öszintén szólva kicsit bedepiztem. A melo mellett nem nagoyn maradt idöm, energiám, amikor ráértem, akkor meg mindig aludtam (éjszakánként még mindig sokszor felébredek).
Jólesik, hogy hiányoltatok, olyan jó egy "hasonszörü" közösségbe tartozni, néha kicsit magányosnak érzem magamat.
Na de ennyit a nyafogásról!
Nahát milyen kreativ a csapat! Igazán gyönyörü dolgokat "gyártotok", imádom a különféle kézmüves tárgyakat! Sajna nekem nincs tehetségem/türelmem a kézmüvességhez. :oops:
Az én szenvedélyem a fotózás, elöször autóversenyeket fotóztam. Majd a szervezö sportegyesületnek okleveleket, sportlicenszeket, rendezöi kártyákat "gyártottam". Utoljára egy mentökutyás törmelékgyakorlaton fényképeztem (Budapesten volt) az osztrák csapat felkérésére. Ja és egy kezdö rockbandát is fotóztam.
Viszont sajna ellopták a kameráimat, és a lakásfelujitás miatt, egyelöre nincs is tervben másik, igy el kell nyomnon a késztetést hogy "fénnyel írjak".
Ezt a kis videót készitettem még a kezdetek-kezdetén, elég amatör minden tekintetben, de remélem azért tetszeni fog.
http://www.youtube.com/watch?v=il-utZ5HXdQ

Megpróbálok többször jönni, és belefolyni a beszélgetésekbe, mert tök ciki csak igy néha-néha beleugatni az éppen aktuális társalgásba. :oops:

Kép
zsuzs35

Avrenim kösziiii!!!!! Ki is fogom írni! Porélesztővel is működik szerinted? Vagy pedig nem is tudtam hogy lehet fagyasztani az élesztőt, meddig áll el? Itt nem lehet kapni, de otthonról tudok hozni hűtőtáskában ha a fagyasztóban eláll.

Rita köszi az adatokat, egy-két hiányom volt, azt megírtam priviben. Nagyon édesek a ruhácskák, ügyes vagy! 4 gyerek mellett nem csodálom hogy nagy pörgésben vagy, de azért jó hogy időnként beköszönsz, gyere minél sűrübben! Nem jó a kismama vonalzód, azt mutatja, mintha most szülnél, nézz rá!

Klem köszi az adatokat, beírom a tábliba :lol:

Zsuzs sajnálom a depit! Jobb már??? Megnéztem a videót, nagyon tetszenek a fotók, gratulálok. Én is nagyon szeretek fotózni, nagyon szerettem volna elvégezni valami fotótanfolyamot, de nem került még rá sor, így csak hobby szinten űzöm és főleg a makro fotózás a kedvencem. De gáz hogy elvitték a kamerákat, komoly érték lehetett :cry: :cry: Gondolom nagyon kiborultál! Most hogy bírod fotózás nélkül? Nagyon rossz lehet!

Eszeme jutott egy kép, Regi lábáról csináltam, egy kicsit photoshop-al megpiszkálva, bár hobby megint de legalább baba:
Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

jaj de jók vagytok csajok!!!!Zsuzs hogy történt a lopás??

MEGZABÁLOM Regi kis kukoricaszem lábujjait! :o

én közbe lady gagát hallgatok babómmal, csak úgy táncolgat rá! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Vb5yaeZySok
ez a csaj tiszta Madonna filing!! de tetszik! micsoda ruhákat tud magára húzni!

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

fagyasztóba szerintem fél évet is eláll. ha felfut az élesztő OK,ha nem mert már olyan régi kuka.de eddig még velem nem fordult elő. 1-2szer sütöttem proélesztővel nem szeretem, nem is tudom mennyinek felel mega mennyiség ,meg talán még felfuttatni se kell azt.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Nyufo igazán szép kép lett! Gyönyörü a gondolat, picike láb a kezedben, tényleg van érzéked a széphez!
Tudod inkább az a lényeg, hogy jól ismerd a kamerád müködését, és sok helyzetet kipróbálj különféle beállitással. A fotozz.hu oldalon nagyon jó cikkek vannak kezdöknek, és több online fotos suli is van. Ha érdekel ne habozz, jön az ösz, ami fotós tekintetben talán a leginspirálóbb évszak (na meg a tavasz, amikor 1000 féle virág kinyílik egyszerre).
Igen, nagyon nehéz kamera nélkül, bár van egy kicsi kompaktom, meg az iphone, de hát nem az igazi. Viszont kinéztem magamnak már az újat, csakhát anyagilag kell még gyúrni rá.

Egyébként kezdek helyrejönni lelkileg, legalábbis gondolom.

Kép
zsuzs35

Avrenim:
lakásbetörésnél történt. Föleg azon akadtam ki, hogy a memóriakártyán lévö felvételek is eltüntek igy, merthát a gépek pótolhatóak, de azok a felvételek már nem. Mostanra túltettem magam a dolgon, eleget dühöngtem, sírtam, még a tolvajt meg is átkoztam, szval kiadtam magamból a mérget.
Viszont te pedig a recepteidet olvasva nagyon jó szakács/pék vagy! :D

Kép
zsuzs35

Örülök hogy tetszik a kép nektek, itt másfél hónapos a lábmérete. Buta voltam és nem újszülöttként fotóztam le neki, de majd a picinek.

Avrenim köszi az élesztős tippet, ki fogom próbálni. A portól én is ódzkodom valamiért, nem nagyon hiszek benne, pedig könnyebb szállítani, tárolni.

Zsuzs igen, tudom van fent sok anyag, meg könyveim is vannak. Egy ideig a Fotóházra is töltöttem fel a képeim neten, de aztán kitöröltem magam, miután angol veterán autóról készült képem feltöltve megjegyezte valami hülye hogy honnan loptam a képet, mert ugyan már hogy tudok én angol rendszámos autót fotózni. Meg mondjuk nagyon képeslap szerű is lett a fotó, tengerparton készült, nagyon jól néz ki. De a lényeg, hogy ez valahogy nagyon szarul esett, vissza is írtam hogy nem nagy kunszt ha kint élsz és nekem is van angol rendszámos autóm, aztán töröltem is magam, úgy besértődtem :? Én is már régóta nézegetem a komolyabb felszereléseket, kiegészítőket, de úgy azt számolgattam lenne kb. fél millió forint minden és az még nem is drága, szóval mindig csak napolgatom-napolgatom. Majd egyszer, meg azért szívesen beülnék egy tanfolyamra is :lol: Tavasszal-nyáron különben órákat töltöttem a kertben, parkban, erre-arra Regi előtt, most már nem jön össze. De volt olyan hogy 3 órát kergettem egy lepkét annyira gyönyörű volt, de meglett az eredmény, nagyon jó képek születttek, megérte. De az egész családom azon röhögött hogy mit rohangálok én fel-alá a kertben a bokrok között 3 órát. Szerencsém volt hogy mindig a kertben maradt és nem ment el :lol: Te milyet néztél ki? Kíváncsi lennék!

KépKép

KépKép
nyufó8

köszönöm Zsuzsi!

most raktam fel a melegszendvics receptet, csak így tudom elkészíteni. örülnék ha mások is megosztanák esetleg vmilyen változatukat, ízesítésüket! anyum régen ilyen besamell szerü,főzött krémet csinált volt benne reszelt párizsi, csemegeubi, imádtuk de ezt gyerekkoromba készítette azóta elfelejtette csak sejtem hogy lehetne megcsinálni..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

nyufo: hol lathatom en is a tablazatot ?
nagyon nagyon tetszik a foto !!! :D inspiraltal ...

zsuzs: nem szabad depi lenni :!: gyere kozenk es ird meg oromod es banatod. az a legjobb ha az ember nincs egyedul ilyenkor
klem

Klem feltöltöm majd ide a fórumba, csak várok még ígért fotókat Monkától, Adritól!!! És ha te is bátor vagy, te is tölthetsz fel fotót magadról és akkor te is bekerülsz a tablóba!

KépKép

KépKép
nyufó8

Tényleg Dalmicsek, azt mondtad hogy te is raksz fel majd a nyaralásról képeket? Akkor abból lehet rakni téged is a tablóba majd?

KépKép

KépKép
nyufó8

még korátsem vagyok kész, de már nem is érdekel :)
most é.rtem a végére amit irtatok, többször nekiültem de mindig el kellett mennem vhova, igy msot egyben rakom fel a reakcióimat.
ime:

salsi: a gyertyaöntés is jó lehet. egyszer olaszo-ban láttam olyat, hogy különböző szinekbe mártogatták a gyertyákat és aztán "meghámozták" a szinek kinyiltak mint egy rózsa és nagyon szép alakzatokat csináltak a réteges gyertyákból.

beze: a gyerek hullás olyan rémisztő lehet (esés), nem tudom meg tudom e állni majd hogy mindig ottlegyek, amikor csak lehet, vagy olyan leszek-e mint egyik bnőm, ahol a gyerekek mindenre felmésznak, hagyják is nekik (persze módjával) és elképesztő ügyesek, nem is nagyon esnek le, de rémisztően néz ki ahogy a kicsi nyomul fel az asztalra a széken keresztül bűvészkedik. aztán lemászik :D aztán fel :) ilyenkor sosem értem, ha ezek a kis akrobaták nem sérülnek, akkor a túlféltett gyerekek miért? nagy a felelősség, hogy meddig engedjük el öket, meg hogy milyen szavakat használunk amikor tiltunk. tényleg! ti miket mondtok amikor valamit nem lehet?
nálunk is nagyobb a baba, mint a kora, de erre azt mondta a doki, hogy attól még a születési ideje ugyanaz, hisz születnek kisebb meg nagyobb babák. szerinte én sem fogok hamarabb szülni, hanem mint az átlagos terhes nők. jan3-ra vagyunk kiirva, szte jan.5én szülünk majd. pedig nálunk is több mint egy héttel nagyobb a méret szerint.

avrenim: azt hiszem én is a mosódió és az eldobható pelus mellett maradok. legalábbis az első időkben biztosan. aztán ha már esővizzel mosunk, és nagyobb lesz a baba, nem fosiikál annyit, akkor próbálunk környezettudatosak lenni.
nekem az a hordozó, amit krisztin mutatott, szerelem.
http://kidsandfree.eu/kategoria/babaerszeny.html
ti miben viszitek haza a babát? mindenki mózesban?
nagyon szép az aum-szimbólumod! ezt az üveget te festetted?
jo hogy már csak egy éjszakás napod van. elég kimerítő lehet!!!!
én is csikosodom az uszogumimon :(

lányok, aki szeretne ilyen kalapot, megnézem, hogy van-e még itt. 500-1000 ft volt, de mondjukaz enyémen van egy kis sárga folt hátul a szélén, engem nem zavar amugy. szoval aki kér, szivesen küldök, bár lehet a posta drágább mint maga a kalap. :D

nyufó, ez a hüvelyi-közeli nyilallás ismerős. de nem hiszem hogy para, csak fura, elég hamar elmulik :) szerencsére.
egy varrógép mindig jól jön, annyi mindent lehet vele kezdeni! főleg ez a babavárós ihletett időszak tök alkalmas ilyesmire :D
sokat nevettem a konyhai töltődés irásodon :D
remélem nekem is olyan lesz a konyhám, hogy lehet majd benne töltődni :D
örülök hoyg tetszett a film. jóóóbőgőőős :)

kis-csillag kiváncsi vagyok a hűtődre! kivülről gondolom, bár most szivesen megnézném belülről is.
nagyon elszállt árak vannak babakocsi téren, az tuti. én nem szánok rá nagyobb összegeket. főleg kocsiban meg magamon szeretném hordozni, akinek van rá 240E-re azt sem értem, miért nem költi vmi értelmesebbre :D
a brendonban is nézzetek majd körül, hátha...
bár én is a használtra szavazok :)
fúúú, tényleg irbil volt aki korházban volt, én meg illdának irtam a multkor. vérciki, de nem emlékeztem :( még jó hogy te igen!

betiike ezekről az anatómiai rajzokból nincs olyan ami szemből mutat?
megy a drukk az uh-hoz! hányra mész?

monka: köszi! nagyon aranyos vagy, nem hiszem hogy a pocakod vagy bármi más miatt kienvetnénk, szoval küldd csak a képeet.
nekem a chicco meg a concord tetszik, mennyibe kerülnek ezek szettben?

timi: örülök hogy előkerültél, jó ez az afp! ne aggódj.

klem: üdv köztünk. jo helyen jársz, ez itt a csodafórum :D
megértelek hogy csak novemberben vásárolsz majd, én is huzom-halasztom, főleg a babakocsi-vásárlást, mint a rétestésztát :) miből kellettt leállnod, mit dolgoztál? ja, elértem a válaszig :)
sajnálom az előzményeid, elég szomorú. de most nagyon jó lesz már!

nyufóó: ja, betemetett a káosz. még most sem vagyok kész de már nem is érdekel. szombatra kész kell lennem, akkor jönnek "nagypapáék" addigra csilli-villi kell hogy legyen, de az se rossz ha a dobozoktól nem tudnak jobban szétnézni :D
csodaszép ez a kép!
tegyéll még fel, érdekel az angol rsz-os autó is :)

dalmicsek. éljen, de jo hogy jöttél! szuper lehetett az uszkálás. és jo hogy már érződik nagyon meg látszik is. tök gyorsan haladunk. jo hogy irtál a sotéról! én azt nem tudtam hogy babák velünk lehetnek-e, és nagyon örülök, ha igen! a császsárosoknak másnap adják oda, de utána nem akarják elvinni ha a mama nem akarja. én ennyit tudtam meg, de remélem erre nem lesz szükség. jaaaa, tudom, nekem nincs túl nagy pocim, de nagyon szeretem és most kezdek örülni is neki, mert igy nem olyan megterhelő a hátamnak ;)

bettike: a lényeg hogy egészséges legyen :D
csak viccelek is, meg nem is... legközelebb (mikor lesz) hogy kiderüljön tényleg fiú-e? a többi értéked nagyon szééééép!!! milyen nagy már!

zsuzs: jó hogy vagy! tökmindegy milyen gyarkan jössz, csak gyere. a depi is jobban elkerül ha kiirod magadból! a fotózás is nagyon tetszik! tök jó hobbi, meg foglalkozásnak sem utolsó.
a video is jo volt, biztos nagyon örültek akik szerepeltek rajta! sajnálom hogy lenyúlták a cuccaid!

Kép
spumilla

Klem:
Köszönöm, aranyos vagy! Tényleg jó, hogy van ez a fórum, jó a társaság is, ja és biztos hallottál már róla, hogy még "varázserövel" is bír! :D
Most láttam, hogy Romániában laksz, még nem voltam ott, a párom sokszor jár arra, de nagyon szeretnék eljutni. A képek alapján gyönyörü hely. Föleg Déva, Vajdahunyad térségében szokott járni.

Kép
zsuzs35

rémes hosszú lett :D és bocs ha néha már nem aktuális dolgokat találtok benne.

a vasárnapi ezo nap nagyon érdekes volt, lényegében rájöttem és átéreztem hogy végre az vagyok, azzá váltam, akivé mindig is szerettem volna. az elején fel kellett tenni egy belső kérdést, ami az volt. ki vagyok én? anya vagyok. ez volt a válasz. ugy érezhetem az álmaim valóra váltak és minden a helyén van!!

"dolgozhattam" apukámmal is és rájöttem mennyi mindent köszönhetek neki! elég nagy szerepe van abban, hogy most igy érezhetem magam és hogy épül-szépül a házunk, amit egyébként szerdán élőben is megnézek végre. (másfél hete nem láttam, biztos sokat haladtak)

jól éreztem magam, ebbe a csoportba már évek óta járok, viszont sokszor nagyon nehéz volt, kismamaként egész más, sokkal érzékenyebb vagyok a körülöttem lévőkre és az ö fájdalmaikra, örömükre is. egy ideig biztos nem megye ilyen "normál" csoportba, csak kismamásba, valahogy sokkal ihletettebb és más szinten rezgünk, mint általában. ezoból is más kell. :)

a védőnő ma nem volt vmi jó. elég hamar lerázott (tudja hogy elköltözünk, nem fordit rám sok időt, de akkor mondjuk azért figyel) plusz gyalog mentem, iszonyú meleg volt, a kalap sokat segitett :) de szinte összeestem mire végre hazaértem.

óriás rugdalózás van odabennt :D

Kép
spumilla

Nyufo:
teljesen megértelek, amiért törölted magadat az oldalról! Tudod én elég érzékeny(vagycsak szimplán hülye) vagyok az ilyen bunkó beszólogatásokra. Mert tulajdonképpen a képben benne van a lelkem is, szinte lemeztelenitve érzem magamat, ha nyilvánosra hozok egy képet. Nem a kritikával van bajom, mert az építö jellegü, konstruktív kritika jó, és szükséges is, ebböl lehet fejlödni. Viszont a lenézö, buta, hsz-ok hihtetlenül lehúzóak, el is megy a kedvem egy idöre.
Nekem az un. profi fotósokkal gyült meg a bajom. Pontosabban nem találkoztam eddig még normálissal (biztos kijárási tilalmuk volt). Szval eddig csak és kizárólag magától elszállt, másra féltékeny, lenézö profikal volt dolgom. Ergo nem vágyom profi fotósnak lenni, inkább maradok amatör, és teszem a dolgomat így.
Gép: nos abszolút elfogult Nikon fan vagyok. A szivemet a D3 széria dobogtatta meg leginkább, csakhát maga a gépváz kerül kb 1 millába. Viszont ha vmilyen okból rám szakadna a nemzeti bank, akkor tuti ilyet vennék. Zsebbarátabb alernativa a D300-as, amit már kitben is árulnak, most erre gyúrok.

Kép
zsuzs35

Spumilla:
végre az vagyok, azzá váltam, akivé mindig is szerettem volna
Azt hiszem egy boldog ember vagy! :) Minden ember vágya ez!

Kép
zsuzs35

zsuzs: Romania szep, csak az utak nagyon rosszak es a turizmus nincs kifejlodve. Ezert csak uzleti ugyben szoktunk utazni itthol; maskulomben csak kulfoldon.

spumilla: tenyleg olvastam egy par forumot es koztuk ez a legjobb ! En nem toltottem szabadidomben sok idot a laptop ellot mivel eleg keson ertem mindeg haza a bankbol es elegem volt a monitor ellot ulni.
De itt nagyon jo kiss tarsasag gyult ossze.
Egyetemista eveimben en is sok ruhat vartam magamnak, az volt a hobbim, na meg olyankor az embernek nincs is sok penze...
Sajnos elromlot a varrogepem, de most ugy dontottem hogy veszek egy ujjat. Most meg szabadidom is van ! :D :D megvarrom majd a babaagyra valo huzatokat meg a kiss huzatokat: parna, paplan.

Azt szeretnem kerdezni toletek hogy milyen erzes nektek a has kemenyedes ? es mikor szokot lenni ?
Nekem a fiam nem szereti ha oldalt fekszek, akkor biztos kemenyit ! aztan hatra fekszek es par pillanat mulva helyre jon. Csak az a gond hogy egyre nehezebben kapok levegot ennyi haton fekves miatt.
Barmi nem tetszik neki, kemenyit. Ha kell menni a wc-re, puffadas vagy ehes ... kemenyit. Ez normalis ???
kerlek segitsetek !
klem

Sziasztok!

Éljen a 100. oldal! :D
KÉPZELJÉTEK, óriási élményekkel gyarapodtam a vasárnapi bababörzén! (anka, nagyon sasoltalak, de nem láttalak titeket!) Rátaláltam egy alter babaklubra, akik kitelepültek a börzére, és hoztak ezerféle hordozót, amit ki lehetett próbálni! Paradicsom! Kendőt és mei tait próbáltam, volt egy "próbababa", 3,5 kg-sora kitömve! :D Nagyon tetszett! Jó volt élőben látni, tapogatni ezeket a holmikat. Bérelni is lehet tőlük, egy hétre 500 ft, ha ki akarod tapasztalni, hogy melyik jó neked. :D Aztán: volt ott egy fiatal pár, 3 hetes babával (nagyon édes volt!), akik mosható pelusoznak, mióta kihozták a kórházból. Pont mentek cserélni, és elhívtak, hogy nézzük meg mi is. Nagyon sok hasznos tanácsot mondtak, és a pelenka, amit használnak, nagyon tetszett. spumilla, dalmicsek, ha jól látom, ti kacérkodtok még a moshatóval, nekünk ez most a favorit, a POP IN: http://www.babamosoly.hu/index.php?opti ... &Itemid=42

20 darabot ajánlanak, hát, elég húzós az ára, de állítható a nagysága, így elvileg a szobatisztaságig használható. Egyébként ez a drágább fajta pelusok közül való, úgy látom.

Holnap megyek a 18 hetes genetikaira. Drukkoljatok, hogy 1. minden okés legyen, 2. tárja szét a kis virgácsait, hogy végre lássuk mi is, hogy kisfiú vagy kislány! :D

Kép
salsifraga

klem üdv a fórumban! :wink: Nekem a rokonságom egy része kolozsvári, arrafelé vagyok ismerősebb, Szatmárnémetiben csak párszor voltam.

Kép
salsifraga

nah végre hogy előkerültél Spumilla! Csak nem családállításon voltál? egyik kolleganőm is csinálja, terapeutának tanul asszem..hát minden családban lehet találni kisebb-nagyobb bonyodalmakat..

mivel nálunk anyu 3terhességét láttam /egyszer elvetélt,elesett/ úgymond végigkisértem, és sok eü.könyvét nézegettem amiben s zülésről,babavárásról volt szó.Tudtam hogy ez lesz,amiben kiteljesedik az életem majd.és mindig is anyáskodó típus voltam tesóimmal,osztálytársaimmal, a barátnőim is mondták hogy gondolták hogy én leszek az első babás köztük..már 18évesen nézegettem a rugikat,babacuccokat és álmodoztam a gyermekeimről :lol:

azt hiszem tényleg ez a legfantasztikusabb egy nő életében, és nem tudom megérteni azokat a párokat akik nem akarnak soha gyermeket, csak élni..szerintem defektesek

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

avrenim :nem , most nem voltam családállitáson, bár korábban már azon is jártam párszor :D hasznos is volt, sokat segitett! bárkinek ajánlanám, bár már annyi ilyesmit kipróbáltam, hogy lassan elmehetek személyi ajánlónak :D
nekem is életfeladatom anyának lenni, szoval nyilván ezért van az hogy most beteljesedettnek érzem magam.

salsi:
örülök hogy igy bevonzottad a téged érdeklő dolgokat, mint ez a pelenkázás is :) nincsenek véletlenek. holnapra meg megy a drukk!!!!!

klem: jó ötlet megvarrni a baba huzatokat!!
a keméynedés ugy vettem észre legalábbis mindenkinél változó, van akinek alig van és van hogy gyakran jönnek pl időjárástól függően. nekem volt hogy csipőset ettem és egész éjjel keményedett. nem volt jó.
ha csak rövid ideig tart, akkor jó. én épp a hátamról az oldalamra fordulva szoktam lazitani, de ha nem mozdulok akkor is elmúlik. sokan esszük a magneB6-ot, meg vki magnerotot, hogy ne legyen sok kemyényedés.

zsuzs: boldognak lenni jó! fenntartani a boldogságot nem könnyű. ahogy bele akar kapaszkodni az ember, máris elröppen mint egy pillangó.

Kép
spumilla

Jó estét!

Nahát, miket olvasok :D:D:D
Többen is szeretnek itten fotózni? :wink: 8)
Nekem is van egy ilyen kis hajszálerem :wink:
Képet nem rakok, csak a linket, ahol a képeim fent vannak :roll:
http://kis-csillag.deviantart.com/
Nekem egy FujiFilm Finepix S7000-esem van, amatőrnek teljesem megfelelő kis alkalmatosság :D

Spumi: holnap lefotózom neked a hűtőnket :lol:
A belsőt még addig meggondolom :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó lehetett a vasárnapi ezoporgram :)

Zsuzs: örülök, hogy látlak! Remélem már jobban vagy :roll:
Kamerákat sajnálom, aljas némberek! :x

Nyufó: ez a kép Regi lábáról nagyon édes! Kikerült a falra ez is?

Klem: üdv a csodafórumban! Sajnálom a keményedéseket, pihenj amennyit csak bírsz. Itt azt olvastam a lányoktól, hogy a napi 10 még belefér.. :roll:

Salsi: drukkhegység a holnapi UH-ra :wink: Csuriba rakom minden végtagom, hogy a kispindúr beterpesszen :lol:

AVrenim: kitartást akkor az egész héthez előre is! :o
A gyöngygallérnak még nem mernék neki állni, annyira nem vagyok azért ügyes :wink:

Jó hírem van! Bár nagyon pocsék napunk volt ma, megint fájt kétoldalt a berendezés, szükséges volt rá a MagneB6 is, meg paráztam is ma megint tőle, de az este kárpótolt minket.
Megvettük ma az űrszekeret!!! :lol: :D Óriási! Kinézetre is és méretre is :lol:
Nagyon tetszik, kezdek beleszerelmesedni. Páros bolygós első kerekei vannak, nem is olyan kicsik, két mózessal, téliesített, kukkerolóval, mindkét oldalról tolható, egy mozdulattal összecsukható. Hátránya, hogy nehéz, meg nehezen fért be az Opelba, de a 3.-ra nem fogjuk felcipelni, és nem az Opellal fogjuk hordani, ha vinni kell :D Még majd nézek hozzá táskát és ez a része ki van pipálva a kelengyének :lol:
Holnap lefotózom és dobok fel róla képeket :roll: :D

Most viszont megyek, alig aludtam valamit az éjjel, telihold van..
Holnap meg jön a hidegfront, meg megyünk 4D-re este 7-re, de jósolok holnapra akkora esőt a környékre [megleptek minket ma délután a hangyák, ugyanúgy, mint az előző felhőszakadáskor :o]..

Jó éjt mindenkinek, pocaksimi mindenkinek! Pusszanat!

Kép
kis-csillag
Tököl

Spumilla én is azt hiszem, minél jobban félted, annál nagyobbakat esnek. Kell hagyni őket azért, mert úgy tudják megtanulni az ügyes mozgásokat. Ha félti az ember és állandóan lekapkodja mindenhonnan, egyszer ahogy nem érsz oda időben úgy esik nagyot, mert nem tud fejlődni a mozgása. Sokszor én is kapkodom a levegőt és totyogok hogy most elkapjam vagy ne, esik vagy nem, nagyon nehéz meghúzni a határt, hogy mikor avatkozz be, sokszor leizzadok én is.
Mi a hordozós autósülésben visszük haza majd a picit, Regit is úgy hoztuk.
Az úszogumin hát azon nagyon röhögtem, amennyi úszógumid neked van, sok csík nem fér rá :lol: :lol: :lol:
Mikor költöztök át? Majd csinálhatnál az új házikóról képeket ha már berendezkedtek, érdekelne a kandalló is beépítve pl. :lol: Köszi az érdeklődést a fotókról, akkor dobok fel párat :lol:
Nagyon megható volt az a bekezdésed amiben a ki vagyok én, anya vagyok.... részletezed, húú én is érzékeny vagyok ám, szinte zsepiért kiállt!!!!Azt hiszem nem csak boldog hanem kiegyensúlyozott is vagy :lol: A védőnőt meg jól érezted, hogy sok értelme nem lesz menni!

Kelm én nem ismerem a keményedést, nem tudok segíteni, de remélem elmúlik hamar, elég rossz lehet ahogy így írod! Ügyes vagy hogy így tudsz varrni, én most szeretném megtanulni itt az ideje. Szeretnék Reginek is meg az új babónak is varrni ezt-azt :lol:

Zsuzs pont így vagyok vele én is! Ez a fotóház pont olyan hogy értékelni lehet egymás képeit, nagyon komoly fotósok vannak fent gyönyörű képekkel. Én az építő kritikáért nagyon hálás is vagyok, mert úgy tanul az ember, de ezek a beszólások, az más tészta, nagyon le tud lombozni és érzékeny is vagyok rá. OKÉ, fényképezőgépben egy az ízlésünk, dettó ugyanazt néztem ki :P De csak álmodozom egyenlőre, mert azt én is másfél millába számoltam ki, hozzáadva a makro objetívet és hasonlókat :wink:

Salsifraga ez szuper hogy bele akadtál ebbe a társaságba! Ez nagy segítség neked indulásnak, de jó!!! Akkor ők ott vannak a közeletekben, börzén kívül is megtalálhatóak? De szuper hogy ezek érdekelnek és bele is futsz egy szimpi csapatba aki tud segíteni! A genetikához nagyon drukkolok és szorítok hogy fütyist lássatok!!!

Kis-Csillag a falon van igen a kép :lol: Nagyon örülök hogy meglett a szekér, akkor várom a képeket :D Megnéztem a linket, nagyon ügyes vagy! El is mentettem, kitanulmányozom jobban, most csak amik rögtön feljöttek azokat néztem, de már látom hogy hasonló az érdeklődésünk ebben is. Azért hihetetlen hogy az ember elkezd fórumozni ismeretlen emberekkel és kiderül hogy mennyi minden hasonló érdeklődés van!!!!
Én csak ide rakok fel pár képet, mert nekem nincs így oldalam, de nem akarom foglalni a helyet, úgyhogy tényleg csak párat:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: