A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Jenny, rád még felmennek a farmerjaid? Nekem már az sem jön fel, amit eddig úgyis simán le tudtam venni, hogy begombolva-becipzárazva maradt. :shock:
foltivspicur

Folti, én nem hízok lábra, fenékre is csak picit. Nekem mind a 8 kiló a hasamon van. :lol: Ez az e heti pocim:

Kép

Ja ez meg az otthoni kedvenc macinacim, kínai gyártmány, ez a legkényelmesebb. :D

Kép
jenny29
Mór

Jenny,
Én az életben nem voltam ilyen vékony :D:D És szerintem már nem is leszek :D

Láttátok? Lecserélték a zenét. Most más van helyette... az se lesz jobb. :?

Eszter
Kép
Kép
vok

Kilók: Én azt olvastam az egyetlen szakkönyvemben (Várandósok könyve) hogy a legtöbb hízás a II. trimeszterben történik, utána lelassul.
Nálam ez eddig igaz, majd meglátjuk a végére hogy alakul, mindenesetre heti táblázatban vezetem a súlyom. :) (még mindig 8 kiló)

[quote="vok"]N írta:vokyuszi:
A kúszás/mászás kimaradása okozhat diszlexia/diszgráfiát. Nem azt mondtam, hogy mindenképp az lesz az embernek. A motorikus meg a finommotorikus mozgás nem ugyan az :D A finommotorikus mozgás az leginkább az írásképnél látható.
Egyre több gyerek tanulászavaros, illetve diszlexiás, diszgráfiás, vagy diszkalkuliás. Erre próbáltak valami magyarázatot találni a kutatók és ezt hozták ki. Az, hogy régen mi volt, úgy gondolom fejlődik minden, így ezek a nézetek is változnak. És nem biztos, hogy az, hogy nektek jó volt, a sajátodnak is jó lesz.

Szerintem az a kulcsszó, hogy nem találtak még rá magyarázatot, ezért okolnak különböző dolgokat. :)
Az hogy régen mi volt: az Én generációm babakocsiban nőtt fel, és akkor elterjedt volt a komp, mégsem volt tele az óvoda iskola hiperaktív, diszlexiás-diszgráfiás gyerekekkel, szerintem nem ebben van az összefüggés, hanem egyszerűen az életmódban.
Pl. Mi nem láttunk tévét baba korunkban, sőt gyerekként sem nagyon, számítógépről nem is beszélve, sem mobiltelefon, sem PDA, meg ilyesmik. Szerintem inkább ezek a dolgok összességében okolhatóak ezekért e betegségekért.

Kúszás-mászást nem tudom, de sokan mondják, hogy a gyerekük átugrotta a mászást, még sincs semmi baja, szerintem ez is erősen túl van misztifikálva, mint sokminden más is. :) (pl. fektetés módja, táplálás módja, hordozás módja, homeopátia, szobatisztaság kérdése, stb...)
Mindenki el akar adni egy új terméket, módszert, ezt valahogyan marketingelni kell, erre a legjobb a régi, jól bevált dolgok, módszerek megkérdőjelezése.

Mondjuk ez a komp dolog Nekem sem szimpi, de nem a veszélyessége miatt, hanem mert Nálunk nem lenne praktikus egyszerűen, meg a járóka sem. :) De ha nagy lenne a házunk, lehet vennék járókát, vagy kompot, nem tudom....

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika!
Nem akarlak meggyőzni :D Sok ilyen gyereket tanítottam. Mentem külön képzésekre ebből. :)
Viszont nem hiszem, hogy a kutatók annyira rosszul végeznék a dolgukat. Én is úgy gondolom, hogy az agy egy igen összetett dolog és a mozgás koordináció hozzátartozik a fejlődéshez. Tuti tudnék előkotorni ilyen tanulmányokat, ha szeretnéd. :D

Persze, a TV nézés és a viselkedés zavarok közötti összefüggést is megállapították már. Ennek ellenére nem mindenki lesz viselkedés zavaros. Ez is alkat kérdése, mint minden más :D

Járóka:
Hannának volt. Nem is sírt benne. Nálunk azért kellett, mert azért Bigyó mégis köztünk van... :D Nem akartam,h ogy csak kedvességből is, de mondjuk véletlenül rálépjen Hannára... később meg már inkább Hannát kellett elzárni Bigyótól... :D:D Annyira szerette/szereti hogy folyton nyúzta :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, Engem nem is nagyon tudnál meggyőzni, Én is elég sokat tanultam erről a témáról, másoddiplomám pont a mentális egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (egészségfejlesztő mentálhigiénikus) :D

Én is sokféle kutatást, tanulmányt olvastam, és több méhen belüli fejlődésre, és születés utáni fejlődésre vonatkozó tantárgyunk volt, nagyon sokféle kutatási anyaggal, elmélettel találkoztam, pont ott tanították azt, hogy nem ennyire fekete-fehér a dolog, hogy kikiáltunk valamit, hogy igen, az okozza ezeket a problémákat.

Szóval ezek a kutatók is olyanok, hogy amit kutat, arra könnyen azt hozza ki engedménynek, ami mondjuk egy gyártó érdeke, pláne ha a kutatást-képzést-új módszert-új terméket egy gyártó cég finanszírozza. Így mennek ezek, kb. hasonlóan, mint a gyógyszeriparban. :D

Az biztos, hogy ha az ember odafigyel a gyerekre, és elég időt fordít rá, akkor olyan nagyot nem hibázhat semmilyen eszközzel, vagy módszerrel, mert úgyis látja, hogy az jó, vagy nem jó a gyereknek. :) :wink:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, csak egy kiegeszites, mert asszem elobb is atugrottad. Nem a babakocsitol meg a komptol lehet a gyerek diszgrafias (a komp csak siman balesetveszelyes, es tok egeszsegtelen a csontozatra nezve akkor, amikorra eppen hasznalni szoktak) meg dislexias. Azt a maszas kimaradasara irtuk. Arra meg akarhogy figyelsz oda, nem tudsz vele mit kezdeni, akarmennyit foglalkozol a gyerekeddel, ha nem maszik akkor nem maszik :) Enyim gyerek is teljesen normalis... megsem maszott, es megis voltak nehezsegei. Pedig nem volt a legelore kiteve, hogy nojon mint a dudva :)
(es hogy regen miert nem volt annyi? mar hogyne lett volna, csak nem volt neven nevezve a dolog, mert nem foglalkoztak vele. Randar ir? Naes! utal vagy nem nagyon tud olvasni? naes... lesz belole juhasz, geplakatos vagy szovono. Anno mind gyujtve voltak a tanulasi nehezsegesek a kisegitoben, aztan mikor diferencialtak a problemakat, mar lehetett ezekkel normal suliban is esetleg mit kezdeni.)

luna6

Nyuszi!

Háát, én úgy vagyok vele, hogy az ember megpróbálja a legjobbat csinálni, de úgy is hibázik :D
És igazad van, nem minden fekete fehér. :D Azt próbáltam én is hangsúlyozni :D:D

Pl Hanna lenyelt egy 5 Ft-ost, amikor 2 éves kora előtt nem sokkal... Ott volt mellettem, én a WC-n ültem, ajtó nyitva, Hanna az ajtóban. Látom, hogy van valami a szájában. Mondom neki, hogy köpje ki, ő közölte, hogy nem (megrázta a fejét), majd ugyan ezzel a mozdulattal fel is emelte és már lent is volt a pénz. Én azt se tudtam mit nyelt le...
Na, akkor neki állt hányni.... én meg kiabáltam az apjának, hogy öltözünk, az irány az ügyelet, Hanna lenyelt valamit és megakadt neki. (még mekkora szerencse, hogy nem a légcsövébe került)
A gyáli ügyelet egy nagy kalap szart ér. Meghallgatta a gyereket, bele nézett a torkába és megállapította, hogy lenyelte.. én sima füllel hallottam, hogy ott van a gégéjében... Így mentünk tovább kórház, ahol megröntgenezték és ott volt a pénz...
Hanná elaltatták, kiszedték neki szondával, én meg jól kibőgtem magam...
Én mindig is nagyon odafigyeltem/figyelek Hannára és mégsem tudtam elkerülni.... Ettől még jó anyának tartom magam. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Sok érdekeset írtatok, néhányhoz én is fűzök pár mondatot, aztán megyek az iwiw-re összevadászni, akit még nem jelöltem.
Geooo: na, mi is úgy vagyunk kb., mint Ti. A szoba(ák) alakítása miatt kattogunk ezerrel, osztunk-szorzunk nonstop, és nagyon rányomja a hangulatunkra a bélyegét. Este is, ma reggel is sírtam egy sort, csak úgy :oops: Mondjuk egyik helyiségbe már megvettük a parkettát, tömörfa bambusz lesz és hulla jól néz ki, csak... még a falak sincsenek, meg inkább nem sorolom tovább, hogy mi még.

Ma reggel a Kossuth rádióban az infantino volt a téma. Persze,. h ilyenkor eléggé "felszorozzák" azt a néhány esetet, de azért valóban kemény. Egyik mama történetét mondták el, aki bevásárlás közben vette észre, h a babájának a mellkasára egészen ráborul a hordozó anyaga. Gyorsan kikapta, de már nem lélegzett, a kis pofijára volt ráhajolva, egész belefordult a kis feje is a hordozóba és elzárta a légutakat azzal, ahogy összegömbölyödve a mellkasára nyomódott a buksija. Azért tényleg rémes. Vissza is vonják ezeket. Felhívtak pár üzletet és védőnőt is, egységesen az volt az álláspont, hogy a kendő típusú hordozók a jók, az ilyen táska-jellegűek nem. Főként az életkort emelték ki, a 4 hónap valóban határ, nah, ebből én azt vontam le, hogy ha lesz hordozó, bármilyne, szerintem 4 hó felett csak. Mert amúgy is félek ezektől, persze lehet, h csak mert sosem próbáltam.

Nekem most 2-3 napja eléggé keményedik a hasam, emeltem a magnézium adagomat és igyekeztem kevesebbet ülni. Mivel nem laptopozok, a fix gép előtt fix pózban is csak a kötelező időt próbáltam tölteni. Elég ijesztő tud lenni, főleg, h éjjel görcsölget is, és mindenféle ijesztőt beleálmodok. Ettől eltekintve még nagyon jókat alszom, legalább ennyi.

Nahát, amennyit mi ezen a néven agonizálunk, mármint az engedélyezéssel... na, de képzeljétek el, hogy az MTA listáján nem volt ugye rajta a nevünk. Felhívtam őket, a náluk meglévő, adott napon frissített listát leellenőrizték a kedvemért, és megállapították, h valóban nincs benne. O.K., elindítottam a kércényt, de mielőtt felvették volna, megnézték az anyakönyvi hivatalban is, h nincs a listán. Üldögélés, várakozás, indoklás, stb, és persze 2200.-Ft illetékbélyeg. Ott az anyakönyvvezető direkt telefonált ismét a nyelvi intézetbe, h ma továbbítanak egy névkérvényt, ők rá is kérdeztek, milyen név? tehát elméletileg ők is ellenőrizték akkor. Jól beijesztettek, h lehet, h nem is elég rá ez a pár hónap, h megkapjuk. O.K: erre amikor hazajöttem, a kérvényt közvetlenül is eljuttatttam az MTA anyakönyvezhető nevekért felelős elbíráló mittudoménkinek, h így meg úgy szeretnék gyorsítani az eljárást... és visszaírt, h amint beérkezik a kérvény az anyakönyvvezteőtől, akkor összeül a bizottság és megkapjuk a tájékoztatást, h jóváhagyják-e. Tehát elméletileg ő is leellenőrizte, h adható-e, nem? Lényeg, ha ma kaptunk egy levelet a helyi anyakönyvvezetőhöz, h a kérvényünket nem is továbbították az MTA-ba, mert a nemtudommilyen alosztály indoklása alapján a név adható. Ja, és, h ezt a papírt vigyük a kórházba, mert a központi listákon nem szerepel, és ha nincs nálunk ez a papír majd, újrakezdődik az egész, mert az anyakönyvezhető listán változatlanul nincs, de adható. Én csak azt kérdem, h mi a fenének akkor a lista, amit publikálnak? Minek van az MTA-nál egy fószer, aki telefonos ügyfélszolgálatos, és kifejezetten a napi frissítésekkele gyütt ellenőriz, és egyáltalán mi a fenéért nem lehett az az alosztályt már akkkor felhívni, amikor még nem vettem meg a 2200.-Ft-os illetékbélyeget?! Jah, és persze az illetékbélyeg ellenértékét még akkor sem követelhetném vissza, ha lenne rá kedvem és időm, uis. jól megdolgoztak érte, hiszen ezt a lsitán kívüli listás infót "kinyomozták". :twisted: amúgy tudom, h így leírva tk. nevetséges, de én nem nevettem, hanem elképedtem, h x telefonálgatás és egy oldalas indokló nagyon megható :) levél megírása után még én érezhetem magam ügyetlennek vagy figyelmetlennek és most nekem az okos hivatalban megmondták a tutit. Na, végeredmény szempontjából végülis pozitív az infó :roll:

detti_10

Na, most ráérek TV-t nézni... Komolyan mondom, szörnyű miket adnak.
Bele néztünk tegnap ebbe a Mr. és Mrsbe. Hááát, ha már láttatok valami szörnyű műsort.. Bár, lehet én nem vagyok elég bulvár központú, de komolyan elgondolkodtam,h ogy ezt kik nézhetik...

Mondjuk én a Mónikát, meg a másikat se bírom nézni 1 percig sem... :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Detti!
Akkor nagy szerencsétek van! :D:D
Az egyik leányzónak nálunk a Déva név adással volt gond, ugyan is a Déva férfi névként volt bejegyezve, ők nőiként szerették volna...
Nem volt egy egyszerű procedura... :S

Eszter
Kép
Kép
vok

En meg nem kaptammeg az engedelyt am a mai napig sem a Boliviara :) Illetve a nemleges valaszt igen :) Ezzel szemben a Liduvinat azt azonnal elfogadtak :D:D logikus... szerintuk magyarorszagon nem szokasos orszagnevek hasznalata keresztnevkent, igy nem javasolhato.... (szerintem a Dominika is erosen orszagnev...)

luna6

Vok: de én nem azt érzem, h mekkora szerencsénk van, hanem, h jól megfuttatták velem a köröket azért, ami tulképpen "jár". Tehát azt kellett kérvényeznünk, ami vhol egy kitudja milyen "titkos" listán már rég rajta volt. Mindegy, lassan már viccesnek érzem.

Heni: ami viszont nem annyira vicces :D , ahogy BhDetti is, én is öregedtem időközben (úgy látszik, nem csak a nevünk, hanem a születési hónapunk egyforma), kérnék szépen a táblában 34-ről 35-re módosítást. Köszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.03.25 17:42-kor.

detti_10

Detti
Eljen a vegkifejlet! :lol: Egyebkent botranyos az egesz :twisted:

Luna,
:-)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Detti,
elhiszem, hogy te nem így érzed!!!!
De lehetett volna ebből az,h ogy nem ássák elő azt a listát és csinálhattok végig egy hót felesleges fájós procedúrát...

Eszter
Kép
Kép
vok

Csövi!

A fiúk még sunynak, lehet riadót kéne fújnom...

holnap játszóház lesz a művházba- rohanunk! :)

Infantino: hát miután megvettem, megbántam... jobban megnézve már nekem se szimpi, de nekem kelleni fog vmi könnyen felszerelhető hordozó izé!

Az e betű tök lassan jön vissza, ha lenyomom, mert gyerek délelőtt a klaviatúrára köpte a teát :) fú de mérges lettem, rá akkor, most meg vicces... de nem hibáztatom őt- sajna ő ilyen gyerek, mármint ha nem vele játszunk, beszélünk... akkor ott már várhatjuk is a galibát.
na ő pont nem volt el sehol- max a hintába. már pár napos korától fent volt órákat és folyton kellett vele valamit csinálni- beszéd, mászka, játékok... egyedül még a függő bigyókat se élvezte... és semmivel se matatott el... egyedül nem.
szerintem ketteske meg pont az ellentéte lesz- leteszem egy sarokba és ellesz ott míg nem megyek érte- képletesen.

diszlexia-diszgráfia: még én is hozzászólnék annyit, hogy de pontosan van a mi korosztályunkban rengeteg ember, aki problémás- sztem én is. az olvasás sokszor nehéz, sokszor keverek betűket, de matekból meg tök jó voltam. csak ez a probléma nem olyan feltűnő, nem derül ki, nem foglalkoznak vele...
bár lehúzásnak tartom a gekko studiót, mert sok dolog van amit otthon is lehet csinálni a gyerekkel, pl építeni egymásra... de szívesen meghallgatnék egy-két dolgot, mert ha jó eszű a gyerek, de tanulási nehézségei vannak(pl olvasás, írás), akkor az szar tud lenni.

Hari: én a fürdető krémet nem / krémmel nem problémáztam- kenem a tenyerembe mint egy krém és eldörgölöm a bőrön/bőrén. és nem gáz ha a bőrön rajta marad. én ezzel kenem az arcom és jobb mint a popsi krém... a kiskádból meg így kiömlik a megmaradt darabka... nem tapa sehova így egészbe.

na mennem kell, fiúk felkeltek...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok

Geo a tanfolyamom címe: Adaptív tanulásszervezés-kooperatív tanulás
Ez nagyjából annyit jelent, hogy különböző tanulásszervezési lehetőségekkel és újabb(?) pedagógiai módszerekkel ismertetnek majd meg, hogy mire visszamegyek az oviba agyoniskolázott legyek :lol:
Már alig várom :D

Folti működik a telepátia, nálam is van egy Bounty. Tegnap már megettem a felét, most jön a másik :lol: :lol:

Nyuszika én mindig is szerettem az édességet, de most aztán nagyon. Valami édes mindig kell. Meg voltam őrülve a konzerves őszibarackért és a cseresznyebefőttért. Anyósom nem győzte nekem kűldeni. Most már ott tartunk, hogy elfogyott. Kénytelen vagyok "ráfanyalodni" a körtére :lol:

Hari, Gemini, Vok megnyugtattatok ezzel az EDÁ-val, köszönöm szépen. Bár nem lesz választott orvosom, remélem azért a két szép könyörgő szememért majd adogatja nekem rendesen, ha kérem :D
1 számmal nagyobb lett a lábad? Szóval akkor így kell lecserélni az ember cipőtárát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem azzal az 1 számmal nem lötyögnének a szandik a lábamon.

Jenny tök jó pocid van már :D :D
Tényleg rakhatnánk fel képet magunkról :D

A komphoz nem szólok hozzá, én is tanultam róla a főiskolán, hogy miért nem igazán jó. Arról is, hogy mi a kapcsolat a mászás (kúszás) kimaradása és az olvasás között. Ti már mindent leírtatok. Úgyis mindenki maga dönti el, hogy vesz vagy nem, segít vagy nem, stb.

Csilla olyan szinten felcsigáztál, hogy el sem hiszed :lol: Meg kell írnod priviben, hogy ki vagy és melyik szakon végeztél!!! Ezekszerint egyszerre diplomáztunk :D :D

Valaki kérdezte, hogy ki vett mellszívót. Én nem vettem. Nem merek addig, amíg nem tudom, hogy kell-e egyáltalán. Ha esetleg mégis kell, akkor majd elkűldöm a férjemet, hogy vegyen.

Tatarozás, felújítás, akkor most én is kiírom magamból :D 1 éve költöztünk be a házikónkba és nincs műhelyünk. minden szerszám a gyerekszobában egy mamaszekrényben van. Mellette a lapátok ásók, stb. Addig nem tud kikerülni onnan, amíg nem lesz szerszámos. Viszont, mivel ikerházban lakunk, az elválasztó kerítést is meg kell előtte csinálni. Most van ideiglenes, de a szomszédék kutyája folymatosan átbújik alatta, szóval meg kell csinálni azt is betonosra. Csak utána lesz szerszámos. Már tiszta ideg vagyok ettől a helyzettől, hogy nem juttunk 5-ről a 6-ra, mert valami mindig közbejön. Már annyit nyaggattam a férjemet is, de ezt sürgetni nem lehet, mert csak sorban tudunk haladni és tudom, hogy igyekszik. De akkor is ááááááááááá. :x :x
Szívem szerint már rég berendeztem volna a babaszobát, szépen kidekoráltam volna, de nem tudom, mert nincs hely. Na. Nekem meg ez a bajom.
Bocs, hogy panaszkodtam, de érzem, hogy egyre feszültebb vagyok, az idő meg telik.

Na valami jót is kell írni a végére. Most megyek és jól kiteszveszezem magam :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

31 hetes lettem :lol: :lol: :lol: mindjárt begurul a célba a napocskám :lol: :lol:
végre van jó hír is :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Vok: most már tényleg nem írok erről, mert rém unalmas lehet , de mi abban a hitben voltunk, hogy csináljuk, azaz csinálja a papírunk magától, hiszen úgy jöttem el, h kérvényünk továbbítva, 99%, h megkapjuk, csak idő kérdése, én még meg is gyorsítottam - azt hittem - és ekkor kiderült, h el sem kezdték, mert az esetünkben nincs szükség rá. Értesz? nem fájt volna énnekem az, h a papírunk és a drága bélyegünk :D "dolgozik", a sikerben tulképpen majdnem biztos voltam, értesz. Igaz, csúszhatott volna az "eredményhirdetés" júliusra pl, na, az szívás lett volna valóban, mert akkor meg ha megkapjuk a nevet, névváltoztatásnak számít, hisz az addig anyakönyvezett nevet kell módosíttattni. Na, de valóban nem ér ennyi szót már. Igazad van, lényeg a lényeg.

detti_10

Sziasztok,

Pár napja találtam rá a babanet-re és rátok. Az igazság az, hogy kb. 10 oldalt olvastam vissza, eddig, de így is nagyon sok hasznos infót találtam. Jó végre az anyanyelvemen is olvasni ezekeről a dolgokról.
Mi június 22-re várjuk az első babánkat. Kislány lesz.
Már lázasan készülődünk mi is. A babaszoba már kifestve, már csak a függöny anyagára várok, hogy megérkezzen az üzletbe ahol megrendeltem és utána meg is varrom.
Az ágy a pelenkázóval, meg a babakocsi-autósülés szett majd április 15-20 körül érkezik.
Már a ruhácskákkal és az egyéb szükséges dolgokkal is elég jól állunk. Az utolsó dolgokat az anyósommal veszem majd meg a jövő héten, mert ő is szeretne ruhákat meg olyan dologkat venni amire még szükségünk van, de legalább akarja menjek vele és, hogy én válasszam ki.
Az itteni leendő nagyszülők hozzáállása megérne egyébként egy misét. Nem akaranak ők rosszat, sőt szinte mindent ők akarnának megvenni, már kicsit olyan érzésem van, hogy nem is nekem és a férjemnek születik a baba, hanem nekik! Olyan érzés mintha csak egy tárhely lennék 9 hónapig, és ha megszületik, akkor oda kellene adni nekik felnevelésre. Még szerencse, hogy elég nagy a szám, elléggé akaratos vagyok és kiállok magunkért-magamért.
A szoptatáshoz mi az IKEA-ból vettünk egy fotel-lábtartó kombinációt még (Poang) január végén. Ez egyenlőre a nappaliban van és én szinte állandóan ott ülök, mert 2-3 hete eléggé kínoz a derekam és a hátam, és ebben a székben tudok a legkényelmesebben ülni. A pici születése után meg beköltözik majd a gyerekszobába.
Mi a véleményetek arról, hogy várandósan nem szabad háton aludni, mert a pici egy fontos eret nyom a súlyával ezáltal nem lesz megfelelő a vérkeringés és az oxigénellátás az anyaméhben. A múltkor megkérdeztem a nőgyógyászomat és azt mondta, hogy várandósság alatt nem szokott kényelmes lenni háton fekve aludni. Én meg mondtam, hogy nekem borzasztóan kényelmes úgy. Erre közölte, hogy amíg kényelmes addig nyugodtan feküdjek úgy, ha már nem lesz kényelmes akkor úgy is érezni fogom. Bár azért én törekszem inkább az oldalamon aludni, de reggelre a csípőcsontom minkét oldalon elléggé fáj a szinte állandó oldaltalvástól és szinte minden reggel úgy kelek ki az ágyból minta egész éjjel úthenger járt volna fel-alá rajtam.
Holnap megyek megint az esedékes havi vizsgálatra, majd megint megkérdezem, mert nem hagy nyugodni a dolog.

Tényleg nagyon örülök, hogy rátok találtam :D
Vendég

Szia Nikvik!!

Üdvözöllek a topicban :D
Mi is az Ikeában vettünk egy fotelt és azóta én is abban szoktam ülni. Nagyon kényelmes az biztos :lol:

Egy kicsit irígykedve olvasom, hogy hol élsz :lol: biztos nagyon szép hely lehet. Gratula, hogy már ennyire előre vagy a babaszobával :D

A hátonfekvést én is kérdeztem a csajoktól egy pár oldallal ezelőtt. Nem tudom. Nekem akkor a legkényelmesebb és tudom, hogy a kisfiam is ezt szereti a legjobban. Ilyenkor indul be igazán :lol: Nekem külön nem mondta a doki, de én is rá fogok kérdezni, amikor majd megyek hozzá legközelebb.

Még egyszer örülök, hogy csatlakoztál :lol: :lol:
Elárulod, hogy hogy fogják hívni a kislányodat?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Detti!
Ahogy magamat ismerem én tuti bementem volna és kicsapom a balhét. :D:D Legfőképp az ügyintézés miatt. És leginkább ahhoz a nőhöz, aki elfogadta az illeték bélyeget. És nem a 2200 Ft-ért, hanem az elv miatt. :D Mindezen iszonyat felcsesztem volna az agyam és morognék sokat... Sajnos nem értem még el arra a szintre, hogy ezeken is szónélkül túllépjek :D (majd egyszer mesélek a gyáli postáról...)
Csak neked is azt mondtam el, amivel magamat is nyugtattam volna.. hogy ennél jobban is megszívattathattak volna. :D

Szia Nikvik! :D
Üdv itt. :D
Gyorsan a háton fekvéshez. :D Hannával nem tudtam se hason, se háton aludni, mert fájt! Rendesen fájt!
Alexal tudok háton aludni és sokáig tudtam hason is. :)
Nekem is mindig azt mondták, hogy ha fáj, akkor nyom, ha nem, akkor nem. :D:D

Mióta élsz kint? A férjed akkor görög, ugye? (CSak biztos, ami biztos... :D) HOgy fogják hívni a kiscsajt?
Mennyire gázos most kint? Itt csak a sztrájkokról beszélnek, meg a válságról. Te mit érzel belőle? Milyen ellátást kapsz majd odakint szülés után?

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari!
Kell még menni Lilivel? Mi mindent mondott még a doki??? Adott valami tippet????

Talinn!
Jajjj... nagyon rossz lehet így a felújítással...
Milyen az ikerház? Itt Gyálon néha olyan xarul építették meg őket, hogy mindent lehet hallani,h ogy mit csinál szomszéd...

Eszter
Kép
Kép
vok

Na en szunditottam egy et. Olyan felig felalomban :)

Szia Nikvik, vegre meg valaki aki szinten messzirol 'erkezik' :) Az elejen tobb kulhoni mama is volt, de aztan valahogy megcsappantunk es maradtunk ha jol remlikk ketten Geminivel :)

Nah nalunk a nagyszulok nem torik magukat, hogy ok vegyenek mindent, sot. Ellenben itt szo szerint is elegge elfogadott es egyelore kovetett pelda, hogy a nagyszulok 'nevelik fel' a bebiket, mert anyukak visszamennek 4-5 honap utan dolgozni, es hat nagyi olcsobb (van amikor meg nincs is mas persze) mint egy szakerto intezmeny. Igy sokan meg oviba sem jarnak vagy csak a vegen picit, es reggeltol etig a nagyinal 'mulatjak' az idot. Nalunk az unokatesok is igy voltak, nagyon nem tetszik nekem, de hat szerencsere nem is kell igenybe vennem.
Meselj nekunk, hogy kerultel oda es miota elsz kinn? (engem az ios erdekelne, hogy tetszik, es milyen pl a terhesgondozas...)

luna6

Eszter, en pl vilagosan hallom, hogy a felettunk levo lakasban a kutya csattog a kormevel a konyhakovon :) De este ha csend van at is, ahogy a pasi pisil a vecebe... minden egyes cseppet :D:D Szerencsere 'nagyobb dolgokat' nem szoktam hallani. Jah, es van egy bimbamm orajuk, ami jo portugal szokashoz hiven negyed orankent zenel is :) Negyedkor a teljes dallam negyedet, felkor a felet.... egeszkor az egeszet, majd meg uti is az orat. (a zeneje azert idegesito, mert az osszes portugaliaban fellelheto zenelo utos oranal eddigugyanezt a dallamot hallottam, sot porto belvarosaban valami utcai ora is ezt jatsza :D:D) Kivaloan zavaro tenyezo ha valakinel almatlansaga van... 15 percenkent szembesul vele, hogy egyreszt meg mindig nem alszik, masreszt mennyi is az ido :)

luna6

Luna!
ááááá... tuti kész lennék... :D ÉN a sima óra kattogását is képes vagyok hallani éjjel. Mondjuk szerencsére inkább fény, mint hangérzékeny vagyok alváskor...
És nem lehet megkérni őket, hogy ne zenéljen az az óra?? Ők hogy tudnak tőle aludni?????

Na, király... Emelik 10%al a gáz árát... Ez kell nekem még....

Eszter
Kép
Kép
vok

Tallin és Vok,

A neve Marina Zoe lesz.
Az első nevébe nem volt beleszólásom, mert itt az a szokás, hogy az első fiúgyermek a férj apukájának a nevét kapja, az első lány meg a férj anyukájának a nevét kapja :? . Volt is e miatt vitánk egy párszor :( . A férjem nem volt hajlandó arról hallani, hogy más nevet adjunk a gyereknek.
Aztán közös megegyzéssel két neve lesz az első az anyósom keresztneve a második nevet pedig én választottam. Így meg a lehetősége, hogy ha felnő kiválassza melyik nevén szeretné ha szólítanák őt.

Igen a férjem görög, krétai. Idén szeptemberben lesz 4 éve, hogy megismerkedtünk rá egy évre költöztem ki, addig ingáztunk 2-3 havonta. Tavaly áprilisban volt az esküvőnk.

Valóban sztrájkok vannak, de a helyzet korántsem olyan vészes. Persze a kormány nagyon sok megszorító intézkedést vezetett be. Már nem is nézünk híreket, mert egyfolytában csak a gazdasági válságról beszélnek és már "betegek" vagyunk tőle.
Én azt itt szokásos ellását fogom kapni amire minden nő jogosult, mivel volt munkahelyem és megvan a minimálisan szükséges ledolgozott és biztosított napok száma.

Szülni egyébként nem az állami kórházban fogok, mert az orvosom az egyik magánkórházban dolgozik, így annak a kényelmét fogjuk élvezni pár napig, persze elég borsos összegért, de még szerencse, hogy az állami biztosító szinte az egészet megtéríti a kórházi számla ellenében, meg magánbiztosításom is van, ahova a pici azonnal bekerül ha megszületik.
Egyébként örülök, hogy nem az állami kórházban fogok szülni és, hogy nem oda járok a vizsgálatokra, mert itt az egybiztosítósítós rendszert kb. 1,5 éve vezették be és hát van még mit tanulniuk. Még ahhoz is időpontot kell kérni, hogy időpontot kérj egy vizsgálatra.........
Vendég

Vok ennek a háznak is vannak hibái sajnos, de a szigetelése az nagyon jó. Semmit nem lehet hallani hála Istennek, pedig a szomszédban kisbaba is van :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Pocaklakó-daloló tanfolyamok
2010 tavaszán, régi és új helyszíneken!

Budapest XIII. kerület
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest XIII. Dagály u. 15/a)
2010. április 8 és 15, csütörtök, 18.00 órai kezdettel

Budapest, Újpalota XV. kerület

Gaba Medical Center (Bp. XV. Apolló u. 61.)
2010. május 19 és 26, szerda 18.00 órai kezdettel

Budapest XII. kerület

MiniMom Gyermekfoglalkoztató (Budapest, XII. Csörsz u. 43, Gesztenyés Irodaház)
2010. május 22 és 29, szombat 10.00 órai kezdettel

Budapest, Belváros

Mazsola Játszóház (Budapest, V. Arany J. u. 16)
2010. május 3 és 10, hétfő, 18.00 órai kezdettel

Szentendre
Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház, (Szentendre, Dunakorzó 11/a)
2010. május 5 és 12, szerda 17.30 órai kezdettel

A bővebb információkat és a részleteket a www.cilizenebolcsije.eu oldalon, a Pocaklakó-daloló menüpontban találjátok!
Jelentkezni a zenebolcsi@gmail.com e-mailcímen lehet.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

15 évig laktam panelban, akkor voltak hasonló élményeim, mint Lunának. Azt is hallottuk ha valaki tüsszentett.
Amikor meg albérletben laktunk, az ugyan tégla volt, de irtó vékony lehetett, mert ott is mindent hallottunk. A felettünk lakó pl. rendszeresen fél 10 után ment zuhanyozni fél órákat, és olyankor nem lehetett hallani a TV-t. Az alvásról már nem is beszélek.

Én is aludtam délután kemény 20 percet, mert az uraság olyan sztepptáncba kezdett odabent, hogy felébresztett és nem is hagyott tovább aludni.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Komolyan mondom... én eddig 1x írtam 3 topikba a Monapeles pelusokról és kitörölték az összeset... Pedig nem eladni akartam csak, hanem kicsit reklámozni a textil pelus előnyeit... Azóta nem csináltam ilyet. Jobb is, mert ezek most nagyon idegesítenek...

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="vok"]L írta:vokuna!
ááááá... tuti kész lennék... :D ÉN a sima óra kattogását is képes vagyok hallani éjjel. Mondjuk szerencsére inkább fény, mint hangérzékeny vagyok alváskor...
És nem lehet megkérni őket, hogy ne zenéljen az az óra?? Ők hogy tudnak tőle aludni?????

Na, király... Emelik 10%al a gáz árát... Ez kell nekem még....

Milyen jo, hogy nincs gaz a lakasban :D:D:D

Engem most nem zavar az orajuk (mikor beteg voltam korabban akkor volt, hogy zavart, de akkor meg betudtam magamnak.)
Nekunk gyerekkoromban volt bimbammos orank, illetve anyamnal meg is van, de most el van nemitva, szoval az csak felkor utott egyet es egeszkor az orat. De azt uuuugy meg lehetett szokni, hogy en meg sem hallottam, es ha volt nalunk valaki es felkapta ra a fejet, azt sem tudtammirol beszel :) Mint mikor valaki a vasutallomas mellett lakik es egy ido utan nem hallja. Gondolom naluk is ez lehet, illetve azt sejtem, hogy ok a lakas masik vegeben levo szobaban alszanak nem egyutt az oraval :) Amugy hat ugye emberem nem az a szolos tipus, es ot jobban zavarta mindig is :9 Na de hogy kepzelunk mi lyet, hogy ilyenert szolna? :D:D:D kivarja mig szol mas, vagy csendben tur :) Anyjaeknak sem szol semmiert, mert hat hogy is szolhatna... hat mondom, pont anyamnak szolnek pl, ha rendszeresen hetkozben este 9-kor lenne szulinapi vacsora mikor nekem masnap melom van. Negyvenparev alatt en tuti szolnek, hat kinek szolnek ha anyamnak sem? :D:D

luna6

Szerintem nagyon szép neve lesz a kislányodnak. Bár valószínű hasonlóan reagáltam volna én is, ha nekem is megmondták volna, hogy hogy nevezzem el. Még akkor is, ha tetszik. Született tiltakozó vagyok. A férjem néha nehezen viseli... :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn,
Született tiltakozó! :D:D:D Ez jóóóó!!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Talinn,

Luna!
Édesem!! Azéé ez valahol aranyos. Bár én valszeg megfojtogatnám. :D:D Én pont az ellenkezője vagyok... igen erős az igazság érzetem :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.03.25 18:58-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna,

Igen én is messziről érkezem :) ! A férjem anyukájának vagy egy bátyja, az ő lánya portugáliába ment férjhez. Kicsi a világ nem????

Ja igen pontosan 2007. szeptember 12. óta élek itt kint. Imádok itt élni, a világon nincs az a pénz amiért visszaköltöznék Magyarországra. Persze a családom hiányzik, de szerencse, hogy az internet világában már élőben videobeszélgetéssel lehet kapcsolatot tartani. Örök hála Skype :lol: !

Az itteni orvosi ellátás és terhesgondozás szerintem nagyon jó, de én a magánkórházba járok ezekre ahol a nőgyógyászom dolgozik (az állami ellátásról nem tudok nyilatkozni).

Havonta van általános vérvétel, ahol speckó dolgokat is néznek a terhesség miatt, plusz a vérvétel eredménye után mindig megyek a nőgyógyászomhoz is a havi vizsgálatra.
12. héten volt Down szűrés (vérvétel+genetikai ultrahang) genetikus csinálta.
18. héten volt az Alpha teszt (APF) szintén vérvétel és genetikai ultrahang.
23. héten volt a második trimeszteri nagy genetikai ultrahang.
25. héten csináltam a terheléses cukortesztet, szuper lett az eredménye és nem is volt olyan borzalmas mint ahogy rémiszgetnek.

Holnap megyek megint az esedékes havi nőgyógyászati vizsgálatra, gondolom most majd elküld a harmadik trimeszteri genetikai ultrahangra amit a 30. hét körül végeznek.

A fentieken kívül, bármikor ha problémám van hívhatom, ha baj van soron kívül fogad. Januárban sajnos összeszedtem egy hányós vírust, sorok kívül fogadott, megvizsgált, ultrahangot csinált, akkor derült ki egyébként, hogy kislány lesz.
Vendég

Tallin, a mienk nem is panel :) Ez egy teglaepitesu amugy ikerepulet, d enem ikerhaz a szo szoros ertelmeben, mert ket lepcsohaz van egymas melett. Ket 6 lakasos tarsashaz vagy mifene. De szigeteles... ugyan mar, ez a haz az utca fele sincs szigetelve, de minek is, ha egyszer futest sem terveztek bele. Az is minek :) Ugye vezetekes gaz sincs benne, mert az is total felesleges :D:D
Ellenben a magyar lakasom az tizedik emeleti panel. Nos hket oldala teljesen utcafront, egy az feig utca felig lepcsohaz, es csak a furdoszoba, vece, konyha szomszedos a szomszed furdojevel, vecejevel, konyhajaval. Nos ott kizarolag az alattunk lakok nehai zenei orjongesei halatszottak fel, felettunk joatyank es a galambok laknak csak, onnan mag beazas jott de nem zaj :) Szoval nalam a ket meglevo kozul a panel vezet ebbol a szempontbol :) (meg nekem otthonosabb is... es joval kisebb, bar az pont eleg lenne, de itt az luk kategorias lenne :D)

luna6

Talinn!

Hát ez nagyon tetszett :lol: :lol: ! Én is született tiltakozó vagyok. Lehet, hogy a csillagjegyemből adódik, merthogy kos vagyok.

Lányok, most mennem kell, mert hazajött a férjem az egész napos munka után és friss fagylaltot hozott :D !
Vendég

[quote="vok"]T írta:vokalinn,

Luna!
Édesem!! Azéé ez valahol aranyos. Bár én valszeg megfojtogatnám. :D:D Én pont az ellenkezője vagyok... igen erős az igazság érzetem :D:D

Nekem is de ezen egyreszt igyexem dolgozni, masreszt azert ugye en idegen kornyezetben vagyok es nem tudom mit szolnanak az amugy kedves es szimpi szomszedok...szal valahogy nem erzem at a szocialis halo lehetosegeit, ezert nem esek neki senkinek mint toth az anyjanak... ne felj, odahaza vertem a m a radiatort fogassal, mikor a fiatalurak ordittattak a metalt delutani alvasidoben, es uvoltoztem 3-4 sort a kozoskepviselovel, hogy nem irta ki, hogy delutan a lepcsohazban orakat fognak utvefurni... mert akkor le sem teszem a gyereket aludni :) meg ilyenek :)

De mondjuk az ilyen nevhagyomanyt az en torkomon nem lehetne lenyomni, es asszem emberem tisztaban van vele, hogy sok mindenben nem vizelkedem ugy itt mint ahogy otthon tennem, de van amiben nem engednek egy centit sem :) Mondta o nekem, hogy anyosek 'meg lesznek sertve' (maig nem ertem vagy erzem at, hogy ez igazan mit is jelent, de lehet majd meglatom :D:D) hogy a gyerek nem 'normalis' hagyomanyos portugal nevet kap. En meg neztem mint a bambi, hogy es ez engem hol es mennyire erdekel szerinte??!! :D:D De azert igyexem jokislany lenni :D es valtozni es leepiteni az egomat.

luna6

Nikvik, akkor en irigykedem :) Es hogy birja az anyosod unokahuga itt? Mert akkor lehet otthon jobb dolga lenne :) Bar azert menekulore meg nem fogtam, es tulkep sok minden miatt jo itt lakni, azertosszesegeben nem vagyok biztos, hogy nekem billen e a merleg nyelve :D:D
En is magandokihoz jarok gondozasra, az allamirol csak rosszat hallottam, es mostanaban ugyanezt terhesgondozas teren is megerositve.

luna6

Luna,
Hát, igen. az itthoni temperamentumban ez is benne van. :D:D
Bár a vérnyomásomnak talán az tenne jobbat, ha nem cseszném fel mindenen az agyamat...

Eszter
Kép
Kép
vok

Nekem nem a vernyomasom megy fel :) Hanem ha sokat kuszkodok az allapot ellen, akkor jonnek a nem vart es ismeretlen fizikai tunetek :D:D Aztan ha nincs rajuk magyarazat mindig kiderul, hogy man megint ellenallok es harcolok :D:D De ez leginkabb csak ha nem adom ki magambol, hanem ragodom ilyen hulyesegeken :) Bezzeg ha kiuvolthettem magam mindjart jobb lett :) De az uvoltozesrol leszoktam asszem... :D:D Itt nem erzem magam konfortosan, talan azert nem uvoltoztem soha, ez meg is fekudte a gyomromat aztan ebbol lett a betegsegem :) Szal egyreszt nem jo ha az ember kiabal, masreszt belul ragodni meg roszabb :D:D ehhh :D:D

luna6

Tenyleg, asszem tegnap azt mondta az emberem, hogy.. mert en kiabalok vele :D:D:D Mondtam neki, hogy ez eros tulzas igy, mert ha en egyszer kiabalani fogok vele azt eszre fogja venni, mert o meg olyat nem hallott :D:D (a magyar virtus, mi? :D) Alapjaban igyexem magam visszafogni, es otthon is tettem, de azert ott voltak helyzetek, de o olyat nem latott :D pedig akkor meg csunyan is beszeltem, ami naaaaagyon tavol all tolem, sosem szoktam, mergemben sem karomkodni :) De volt az az ember es az a viselkedes ami belolem is kihozta az allatot :) Nem is voltak utana fizikai tuneteim :D:D:D

luna6

Egyetértek Lunával. Belül rágódni tényleg rosszabb. De amióta itthon vagyok, nyugisabb is lettem és nem csattanok fel annyiszor, mint korábban. Sőt! olyan is van, hogy a férjem provokáló kijelentéseire nem is reágálok. De, azért az orra alá szoktam dörgölni, hogy ugye tudod, hogy most csak azért maradtam csöndben, hogy ne veszekedjünk. Ez általában hatni szokott. :D

A született tiltakozóságom meg csak úgy kialakult. Ez mindig is így volt, amiben a családom 3 tagja (anyukám, apukám és a tesóm) egyetértettek, akkor én tuti nem. Tök mindegy, hogy mivel kapcsolatban.
Ez most is így van, csak most a férjemmel csinálom. Már úgy hív, hogy Torgyánné :lol:
Próbáltam neki elmagyarázni, hogy én ilyen vagyok, muszáj tiltakoznom, aztán napokkal később általában belátom, hogy igaza volt, csak... Én bak vagyok, ha lehet hinni ezeknek a csillagjegyes dolgoknak, akkor innen jön a makacsságom :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

jahh, nem is mondok igazat, egyszer kiabaltam en itt is :) Magyarul :D
Be akartam parkolni egy ures helyre a belvarosban, hatrafele jobbra, erre jott egy portugal fucsur es megprobalt meg elottem eloremenetben besliszzanni a helyre. na akkor elszallt az agyam, kicsit utjaban voltam, igy patthelyzet allt elo, nem tudott beallni, en meg nem mentem arrebb. de ugye a kocsink portugal rendszamu, igy mondta nekem a srac portugalul, hogy o majd hivja a rendoroket ??!! :D:D:D de ugy kiakadtam, hogy en nekiestem (szavakkal magyarul :D:D) Nezett ram mint a hulyere (hat lehet erdekes latvany volt) es akkor mondta nekem portugalul, hogy hulye kulfoldi, legalabb valami emberi nyelven tanulnal meg. Ezen a ponton valtottam portugalra es meltattam az o nyelvi kepessegeit, hogy ok meg csak portugalul beszel szoval nem kene ezzel peladloznia :D A hely vegul az enyem lett :D:D
utozonge: akkor meg ovodas koru, de magyarul mar nem perfekt leanykam megkerdezte, hogy 'mami, mit jelent az, hogy menj az anyadba?!' :D:D:D:D

luna6

Luna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nekem is előjönnek testi tünetek, ha nem adom ki magamból...
Nagyon rossz volt. Kicsinek annyira meg akartam felelni anyának, hogy mindent lehazudtam neki, ami neki jó volt... Aztán, amikor már nem bírtam és bemutatkoztam neki, hogy helló, na ez vagyok én, akkor ugye nem voltam elég jó...
És mivel mindig csak nyeltem és nyeltem, így a gyomrom készült ki. Azt tudom, hogy az asztmám az anyámnak a remek kapaszkodásának és uralmának az eredménye...
Nálam az volt a baj,h ogy amikor egyszer átszakadt a gát, nagyon nehéz volt visszafogni az addig teljesen elnyomott érzelmeket. Mindenkivel kiabáltam... fura volt. Mára már egész jól összeszedtem magam és nem kiabálok mindenért... és a gyomrom se fáj. Egész jól le tudom meditálni ezeket a dolgokat. Csak még idegenekkel nem megy olyan jól... de gyakorlok...
Azért nem kell úgy érteni, hogy mindenért kiabálok, sőt. A barátaim szerint én vagyok a legtürelmesebb ember, akit valaha láttak. :D:D
Csak a maximalizmusom az azt szeretné, hogy még ennyi kiabálás se legyen... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Tallin, en anyammal szemben alakitottam ki ezt a rossz beidegzodest, nemreg ebredtem ra. Mindig ellent kell mondanom, akkor is ha nem is kene :) Egyszeruen reflexbol ellent akarok mondani. :) mondok is sokszor, ezert egeszseges 3000kmre lakni, meg igy is kepesek vagyunk osszebalhezni msnen rendszeresen :D:D:D

luna6

Talinn,
Üdv a klubban :D Én bak vagyok szűz aszcendenssel :D:D:D:D
Mikori vagy? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: