Sziasztok!
Sok érdekeset írtatok, néhányhoz én is fűzök pár mondatot, aztán megyek az iwiw-re összevadászni, akit még nem jelöltem.
Geooo: na, mi is úgy vagyunk kb., mint Ti. A szoba(ák) alakítása miatt kattogunk ezerrel, osztunk-szorzunk nonstop, és nagyon rányomja a hangulatunkra a bélyegét. Este is, ma reggel is sírtam egy sort, csak úgy

Mondjuk egyik helyiségbe már megvettük a parkettát, tömörfa bambusz lesz és hulla jól néz ki, csak... még a falak sincsenek, meg inkább nem sorolom tovább, hogy mi még.
Ma reggel a Kossuth rádióban az infantino volt a téma. Persze,. h ilyenkor eléggé "felszorozzák" azt a néhány esetet, de azért valóban kemény. Egyik mama történetét mondták el, aki bevásárlás közben vette észre, h a babájának a mellkasára egészen ráborul a hordozó anyaga. Gyorsan kikapta, de már nem lélegzett, a kis pofijára volt ráhajolva, egész belefordult a kis feje is a hordozóba és elzárta a légutakat azzal, ahogy összegömbölyödve a mellkasára nyomódott a buksija. Azért tényleg rémes. Vissza is vonják ezeket. Felhívtak pár üzletet és védőnőt is, egységesen az volt az álláspont, hogy a kendő típusú hordozók a jók, az ilyen táska-jellegűek nem. Főként az életkort emelték ki, a 4 hónap valóban határ, nah, ebből én azt vontam le, hogy ha lesz hordozó, bármilyne, szerintem 4 hó felett csak. Mert amúgy is félek ezektől, persze lehet, h csak mert sosem próbáltam.
Nekem most 2-3 napja eléggé keményedik a hasam, emeltem a magnézium adagomat és igyekeztem kevesebbet ülni. Mivel nem laptopozok, a fix gép előtt fix pózban is csak a kötelező időt próbáltam tölteni. Elég ijesztő tud lenni, főleg, h éjjel görcsölget is, és mindenféle ijesztőt beleálmodok. Ettől eltekintve még nagyon jókat alszom, legalább ennyi.
Nahát, amennyit mi ezen a néven agonizálunk, mármint az engedélyezéssel... na, de képzeljétek el, hogy az MTA listáján nem volt ugye rajta a nevünk. Felhívtam őket, a náluk meglévő, adott napon frissített listát leellenőrizték a kedvemért, és megállapították, h valóban nincs benne. O.K., elindítottam a kércényt, de mielőtt felvették volna, megnézték az anyakönyvi hivatalban is, h nincs a listán. Üldögélés, várakozás, indoklás, stb, és persze 2200.-Ft illetékbélyeg. Ott az anyakönyvvezető direkt telefonált ismét a nyelvi intézetbe, h ma továbbítanak egy névkérvényt, ők rá is kérdeztek, milyen név? tehát elméletileg ők is ellenőrizték akkor. Jól beijesztettek, h lehet, h nem is elég rá ez a pár hónap, h megkapjuk. O.K: erre amikor hazajöttem, a kérvényt közvetlenül is eljuttatttam az MTA anyakönyvezhető nevekért felelős elbíráló mittudoménkinek, h így meg úgy szeretnék gyorsítani az eljárást... és visszaírt, h amint beérkezik a kérvény az anyakönyvvezteőtől, akkor összeül a bizottság és megkapjuk a tájékoztatást, h jóváhagyják-e. Tehát elméletileg ő is leellenőrizte, h adható-e, nem? Lényeg, ha ma kaptunk egy levelet a helyi anyakönyvvezetőhöz, h a kérvényünket nem is továbbították az MTA-ba, mert a nemtudommilyen alosztály indoklása alapján a név
adható. Ja, és, h ezt a papírt vigyük a kórházba, mert a központi listákon nem szerepel, és ha nincs nálunk ez a papír majd, újrakezdődik az egész, mert az anyakönyvezhető listán változatlanul nincs, de adható. Én csak azt kérdem, h mi a fenének akkor a lista, amit publikálnak? Minek van az MTA-nál egy fószer, aki telefonos ügyfélszolgálatos, és kifejezetten a napi frissítésekkele gyütt ellenőriz, és egyáltalán mi a fenéért nem lehett az az alosztályt már akkkor felhívni, amikor még nem vettem meg a 2200.-Ft-os illetékbélyeget?! Jah, és persze az illetékbélyeg ellenértékét még akkor sem követelhetném vissza, ha lenne rá kedvem és időm, uis. jól megdolgoztak érte, hiszen ezt a lsitán kívüli listás infót "kinyomozták".

amúgy tudom, h így leírva tk. nevetséges, de én nem nevettem, hanem elképedtem, h x telefonálgatás és egy oldalas indokló nagyon megható

levél megírása után még én érezhetem magam ügyetlennek vagy figyelmetlennek és most nekem az okos hivatalban megmondták a tutit. Na, végeredmény szempontjából végülis pozitív az infó