A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Judyka ezer bocsi, szentül hittem, hogy kislány :oops: javítalak, legközelebb már kék színű leszel!

Üdv. Gabi
Vendég

én annyira imádtam most a nyarat! Nem is tudom miért hisz nem lehetett úgy élvezni mint nemvárandósan, mégis nagyon jól bírta a gyerek, meg én is :-) Jólesett a meleg, a napsütés és a Balcsi is:-)
Most azt nem szeretem hogy majd jobban fel kell öltözni, jön a kabát csizma időszak és kismamisan úgy vélem egyszerűbb azélet lenge nyári ruhácskákban:-)

Hú látom már néhányan igen tapasztaltak vagytok 4d téren. Akik többször voltatok azért, mert volt vmi gond? Nekem azt mondták a 27-30, héten érdemes, akkor már szépen látható a kicsike és olyasmi mint amilyen majd a születéskor lesz, van rajta kis zsír is. Meg úgy tudom a pöttömök amúgyis utálják az uhut, mindig bújkálnak.
Vendég

Mi kétszer voltunk már, és még egyszer be van tervezve. Mivel amikor a kórházi kötelezőkre megyek, a férjem nincs velem nálunk egyszerűen az az ok, hogy ne maradjon ki, és lássa a kicsit. Másodszor már ő kérdezte, hogy mikor megyünk.
Kifizeti az eü pénztár, így könnyebben költjük el azt a tízezer forintot, hiszen visszakapjuk.
tedorka

Hát így értem Dorka. Velem jön a havi egy ellenőrzésre a férjem és ott van uhu mindig, igaz csak 2d. Te raktál már fel a kicsiről képet? Ha igen hányadik oldalon lehet meglesni?
Vendég

gio'ia: én az ikrek miatt mentem el 4D-re, és genetikai uh-ra. Az AFP-m egyébként picit magas lett, de a dokim szerint ez nagyon jó érték ikreknél. Amúgy a tarkó redő is jó lett, és hát még csak kb 1 hónap múlva leszek 31 éves.
Mi egyébként nem tervezünk több 4D-t. Igazán arra is azért mentünk, mert kifejezetten Hajdú doktornővel akartam átnézetni a fiúkat, de akkor még úgy volt, hogy nem az ÁEK-ben szülök. Aztán meg már nem akartam lemondani az időpontot. Eleinte másik dokihoz jártam magánrendelésre, de most úgy ahogy a lányokkal is ambuláns rendelésre járok a dokimhoz!

Kata
labkat

Kata,
és Neked természetesen fogantak az ikrek? Azt olvastam hogy már van 2 szép gyermeked és egy kisebb csoda gondolom most az életetekben, hogy rögtön 4gyermekesek lesztek:-)
Én is gondolkodtam amúgy mindenféle genetikain, kombinált teszten stb., a koromnál fogva (35 már elmultam), de aztán nem mentünk egyikre sem. Bízunk ISten kis ajándékában:-)
Vendég

Gio! A 97.oldalon vannak az utolsó képek, amiket feltettem. Ezek a héten készültek. Az elején nem is gondoltam volna, hogy viszonylag sokszor megyünk majd 4D-re. Aztán így alakult. Azért ez a három-négy alkalom azért nem olyan vészes. De olyan jó látni. Meg így a férj is láthatja, hogy mekkora az "ő nagyfia"! :lol:
tedorka

Dorka!!! Gyönyörű a kisfiad!! Annyira édes a pofija! És már tök jól látszik. Lehet én is előbbre hozom, mert ez igazi élmény lehet:-)
Sokat is mozgolódik a fiatalúr?
Vendég

gio'ia: természetes úton fogantak az ikrek, azért is meglepetés. Hála Istennek nem volt szükségünk semmilyen beavatkozásra. Isten így ajándékozott meg minket a lányokkal, és most fiúkkal is :) Egyébként már nagyon kíváncsi voltam a nemükre, és tul. képpen ezért is mentünk 4d-re, mert ott azért jobb gép van, mint egy sima kórházi gép és reméltük jól látható lesz majd az, hogy ki lakik odabent. No és jól is látható volt. Hajdú doktornőben, meg mint már többször is írtam, én megbízok! Alapos, és jó a szeme!
Mi mondjuk amúgy a lányoknál nem voltunk 4D-n, hanem akkor még a Szabolcs utcába jártunk genetikai uh-ra, de őket is Hajdú Krisztina nézte át!
Most sajna nem állunk úgy anyagilag, hogy több ilyen babamozit be tudnánk iktatni, mert azért elég költséges, mit ne mondjak!

Kata
labkat

Mi csak egyszer voltunk 4d-n, többször nem is tervezünk menni, legközelebb élőben szeretném már látni. :lol:

Próbálok betenni képet, nem tudom sikerül-e.

Kép

Ez a Maki 23 hetesen! :lol:

/
lemonsong

LEmon
nagyon cuki Maki!! Elképesztő hogy már 23hetesen ilyen jól kifejlettek, nem?

Kata
hát akkor ez tényleg óriási ajándék, 2 lány 2 fiú:-) Biztosan írtad már korábban, csak volt 1 hónap kihagyásom itt,nem tudtam visszaolvasni mindent, hány éves a 2 nagy gyermek?
(mi is azért választottuk a Dóra nevet, mert a jelentése Isten ajándéka:-) no meg azért is mert nagyon hosszú a vezetéknév így rövid keresztnévben kellett gondolkodnunk, ha nem akarunk kiszúrni a gyerkőccel:-) ) Amúgy gyakorlod is a vallást? Jártok vmerre templomba ilyesmi?
Vendég

Sziasztok!
Bekukkantok, elköszönök, aztán megyek aludni, mert hajnalban indulunk! Jó lesz kicsit úszkálni a tengerben.
Gio! A fiam úgy steppel a hasamban, hogy lehet, hogy ő lesz Michael Flatley utódja. Van, hogy egész éjszaka nyomja...persze egy csomószor végigalszom. Nappal meg ha nagyon ráugrik a hólyagomra, akkor rászólók, hogy nem kéne, és akkor abbahagyja. Jó gyerek...
Ja, és mivel én is Dóra vagyok (eredetileg) ezért csak támogatni tudom ezt a választást. Nagyon szép név, és én nagyon szeretem.
Na befejezem! Egy hét múlva jövök, addig is mindenki vigyázzon magára!
Szép hetet!
tedorka

Tedorka!
Jó nyaralást!

Most, hogy Andris végre átalussza az éjszakát, az én alvókám romlott el. Már harmadik éjszaka, hogy csak forgolódok, meg szenvedek. Remélem, hogy ez nem marad így végig, mert kezdek kicsit zombi lenni.

tücsökbogár

Sziasztok,
csak egy gyors hozzászólás, még olvasom az eddigieket: a magneB6-tól nekem is ment a hasam, ráadásul pont az amnio előtt jött rám, amikor elkezdtem megint emelt adagban szedni! 1 napra abbahagytam és az amnio napján újra elkezdtem, de csak reggel-este 1-et és utána már nem volt gond!
Szerintem elég ilyenkor egy kis szünetet tartani, pár napot...
Nekem muszáj szedni, ha a napi 1 kimarad (mint pl tegnap - elfelejtettem :evil: ), akkor éjjel már görcsöl a vádlim.
Nektek ez gyakran előfordul? Nekem mindig csak a jobb vádlim csinálja és nagyon tud fájni :cry:
Vendég

Jaj a bogyókhoz még annyit, hogy én már nem szedek magzatvédőt, egyszerűen nem bírom lenyelni :shock:
Vendég

Gio, nekem az volt a meghökkentő, hogy már 12 hetesen is kb. így néznek ki, mindenük megvan! A genetikai uh akkor csak sima 2d-s volt, de teljesen ledöbbentem, hogy mennyire emberformája van már! :lol:

Gombi, akkor teljesen jól vagy az amnio után, semmi görcs (mármint eltekintve a vádlidtól)?

Nekem is vannak még álmatlan időszakaim, és 6-nál tovább sose bírok aludni, bármilyen fáradt vagyok, de legalább a minden éjszakás 3-kor kelés megszűnt pár hete! Mostanában ha felébredek általában vissza tudok aludni. Igaz néha akkora buli van a hasamban, hogy biztos vagyok benne, hogy a gyerek rugdos fel hajnalban. :lol:

/
lemonsong

gio'ia: A nagyobbik lánykánk januárban lesz 4 éves, a kisebbik pedig most lesz 2 szeptemberben. Igen, hívő keresztények vagyunk a férjemmel. A férjem egyébként evangélikus vallású, én katolikusnak vagyok keresztelve, de nem ragaszkodom ahhoz a valláshoz. Van pár dolog benne, ami szerintem üti a Biblia tanítását! Jobbára azt mondanám, hogy a biblia tanításaira próbálunk koncentrálni, az evangélikus útmutató szerint olvassuk napi rendszerességgel a Bibliát. Mivel a mi falunkban nincs csak katolikus gyülekezet, ezért egy helyi bibliakörbe járnunk bibliaórákra. Én 1999-ben tértem meg, egy szakítás után elég taccson voltam, és akkor talált meg Jézus, aztán felemás igába hajtva a fejemet 2003-ban összeházasodtunk a férjemmel, aki Isten hatalmas kegyelméből 2005-ben tért meg. Akkor már egy éve próbálkoztunk a babával, de nem sikerült, és mikor megtért a férjem - Isten csodás szabadításának köszönhetően - letette a cigit, és rögtön állapotos lettem. Amúgy Biatorbágyon van egy Misszió (mbb.hu) ott tért meg a bibliaóra vezetőnk is, és a férjem is egy házaspári csendeshét keretén belül. A szombat esti bibliaórák mellett minden harmadik vasárnap van itt a falunkban alkalom, akkor általában lejön egy egy lelkész - többnyire református - szolgálni. Aztán minden első vasárnap megy a férjem a nagylánnyal és a szüleimmel Biatorbágyi csendes napra. Most szeptemberben végre én is eljuthatok, mert anyum felajánlotta, hogy vigyáz a picire :)
Ti milyen vallásúak vagytok?

lemonsong: nagyon édes a kicsiről a kép. Olyan kis pisze orra van rajta :)

gombi: nekem a napi 8 magneB6 (48mg/tabletta) is lecsúszott a poci keményedés miatt. De mikor már ennyit beszedek, nem nagyon körcsöl semmim. Egyébként dokim ajánlotta, hogy esetleg próbáljam meg szedni a Béres Magnézium+B6 vitaminját. Most azt szedem, mert nekem az gazdaságosabb is, és őszintén már napi 8 tabletta beszedését fejben tartani nekem nem volt egyszerű. A béresből pedig csak 2 tabletta kell (250mg/tabletta). Amúgy szimpla terhességnél én is csak max napi 3-at szedtem, a MagneB6-ból, és néha görcsölt a vádlim. Egy hónappal ezelőtt pedig, amikor még nem szedtem semmi magnéziumot, a fenekem volt hetekig beállva. Nagyon fájt.
Magzatvédő vitamint én pár naponta szedek csak, de szeretném kissé rendszeresebben, hogy a babók már elég korán jó kis súlyúak legyenek, ha valamiért beindulna a szülés a 33. hét környékén.

Kata
labkat

Lemonsong: olyannyira jól vagyok, hogy pénteken már nyitóbulin voltam. (Most tartottuk az "igazi" nyitóbulit a pub-ban) és egy ici-picit táncoltam is :) A kedvenc számomra muszáj volt.. :)
Nem tudom mennyire vagyok kivételes eset, de ugye a múltkor is másnap már mintha mi sem történt volna...
Vendég

Kata,
Mi reformátusok vagyunk, a férjem lelkész Bp-en. Én is felnőttként tértem meg, azaz akkor vetettem magam a keresztség alá. HItem mindig is volt, csak hol több-hol kevesebb. Mi is próbálkoztunk másfél évig babóval mire megértettem néhány dolgot, hálát adtam érte és köv.hónapban már be is kopogtatott a pocilakó:-)
Nagyon szépeket írtál, kirázott a hideg - pozitív értelemben-ahogy olvastam.

A magne b6-ban sztem vivőanyag lehet hashajtósabb illetve lehet van egy enyhe laktóz tartalma és ha vki kicsit érzékenyebb ilyesmire biztos az is befolyásolhatja.
Vendég

Gio, mi azért voltunk kétszer eddig 3-4D-n, mert az Istenhegyin voltunk kombinálton is meg genetikain is és ott alapból van. Jól meg is lepődtem, mert se DVD-re, se fényképre, se 3D-re nem számítottam. Az afp-ben annyira hiszek, hogy inkább kombináltra mentem és a dokim is hasonlóan állt a kérdéshez. A genetikaira meg azért mentem oda, mert nagyon szimpi lett a drnő. Gumimaci viszont ott még nagyon kis csonti (nem is tettem fel sehová a képét) és a 27. héten úgy is látni akarjuk, mert a nagylányomnak is akkor készült az első és egyetlen felvétele és addigra teljesen máshogy néz ki.

Labkat, majdnem egyidősek a lányaink. Szonja februárban lesz majd 4 :)

Ööööö. én nem szedem a MagneB-t. Csak a legelején szedtem normál adagban. De, kopp-kopp, nem görcsöl a hasam és a vádlim is eddig kétszer tette.
A fenekem viszont két napja fáj,...gondolom nem örül az egész napos ülésnek, de még egy ideig ki kell bírja.

Noha ez nem körkérdés de ha már mindenki kitárulkozik a témában,...én nem vagyok vallásos, de tisztelek mindenféle hitrendszert míg az enyém is tiszteletbe tartják. Lévén szüleim római kat-ként neveltek azokat az ünnepeket tartjuk a férjemmel.

N.

Kép Kép
natasa1975

Natasa
de szép neve van a lányodnak! A kombináltan én is gondolkodtam, de aztán annyit gondolkodtam, hogy kifutottunk az időből. Átgondoltuk, hogy valszleg ha kiderülne mondjuk hogy down kóros, akkor sem tudnám elvetetetni mondjuk a 18-20.héten...Meg az nem tetszett ezekben a tesztekben - és ez él az afpre is amúgy -, hogy 30on túl, sőt 35 fölött méginkább eleve egy rizikósabb csoportba sorolnak, anélkül hogy tudnánk pl. hogy belül mi a helyzet. Értem ezt úgy hogy lehet hogy 35 vagyok éveimet tekintve de a méhem, petefészkek stb. egy 25 évesével vetekednek 8)

Magnéziumot én is az elején szedtem, mert volt egy vérömlenyem. Amúgy ez a haskeményedés típusfüggő ,kinél van kinél nincs? Én nem nagyon észleltem még ilyesmit-persze örülök neki, egy parával kevesebb:-)

Volt már téma a babakocsi az utóbbi hetekben? Dilemmában vagyok milyet válasszunk..Mi az amit érdemes nézni. Mondjuk a súlya sem mindegy , mert én lépcsőzni kényszerülök vele. Ti hogy álltok ezzel?
Vendég

Gombi, örülök, hogy ilyen jól viseled! Én nagyon görcsöltem utána és hetekig éreztem. Na és milyen volt a nyitóbuli? Ha táncoltál is, nem lehetett rossz! :lol:

Kata, a pisze orra rám hasonlít, az apjáé nagyon nem ilyen. De ilyenkor még minden babának krumplibb az orra mint idekint lesz, szóval még alakulhat! :lol: Sőt, az egész arca sokkal inkább rám hasonlít most, kíváncsi vagyok, milyen lesz ha megszületik! Nagyon nehéz kivárni, mióta láttam, hogy néz ki, még türelmetlenebb vagyok!

Natasa, én is jobban bíztam a kombináltban, mint az afp-ben, de mint kiderült, az sem valami megbízható. Szerencsére nem csak nekem adott ki tévesen pozitív eredményt, hanem egy csomó más kismamának is. Ahogy olvastam az ezzel kapcsolatos fórumokat, nekem eredményét tekintve már nem tűnik sokkal megbízhatóbbnak mint az afp, több száz esetből háromra emlékszem, ahol tényleg beteg volt a baba. :twisted: Ha még egyszer kezdeném, egyből kromoszómát vizsgáltatnék, és kihagynám az összes ilyen kockázatbecslős hülyeséget, mert ugyanakkor sajnos az ellenkezőjére is volt példa, hogy tök negatív teszt ellenére beütött a baj.

Ja, és a kombinált uh-része után én is nagyot néztem a dvd-n, tök meglepetés volt, szóval végül is nekem is van még egy 2ds felvételem a Makiról, de már el is felejtettem! :lol: Azon tényleg nagyon csonti még! :lol:

Ma megint olyan, mintha egy percet sem aludna ez a gyerek, egész nap rugdosódik. Remélem ha kint lesz már nyugisabb lesz!

Babakocsit továbbra sem akarok venni, de valószínűleg kapok kölcsön majd. Olyan lesz, amilyen, ingyencuccok terén nem vagyok válogatós. :lol:

/
lemonsong

Lemon
te azért voltál magzatvizes vizsgálaton mert a kombiteszt kockázatot mutatott? Húhh..Azért nemsemmi. És a babó persze és hálIsten teljesen egészséges!
Egyébként igazad van, lehet érdemes várni, amíg a környezet feleszmél hogy jön a gyerek és el kezdik összeszedni a babás dolgokat:-)
Vendég

Igen, pozitív lett a kombináltam, nem is kicsit. De nem magzatvíz-vétel volt, hanem chorionboholy (a méhlepényből vették a mintát, de kb. ugyanaz az eljárás). Azt korábban lehet csinálni, de kicsit nagyobb is a kockázata. És a Makival minden rendben!!

/
lemonsong

M&G, ha egy kicsit is megnyugtat: én sem vettem még semmit. Igaz, a bútort és a babakocsit a családtagjainktól megkaptuk. Nekem továbbra sincsen kedvem vásárolni, gyanítom, ennek elsődleges oka az, hogy - csaj létemre - utálok vásárolni, pláne vásárolGATni, pláne ruhát. Szeretek varrogatni, de inkább kézzel, mint géppel. Néztem már bébitakarónak való anyagot, de a télieket még nem kezdték el árulni. Ez volt eddig a teljes vásárlási görcsöm. :D Valószínűleg az is oka annak, hogy nem kapott el a vásárlási láz még (sőt, listám sincsen), mert építkezünk és az agyam a szabadidőm legnagyobb részében ezen pörög, ha áruházba megyek, az leginkább csempekereskedés vagy tüzép. A 4D-t is becseréltem a háztartási helyiségünk járólapjára... :lol: Nagpapikám leporolta (tehát, műszaki ember lévén, teljesen felújította) a hagyományos családi csecsemőmérlegünket, amelyen még az anyukámat, majd engem és a húgomat is mértek, így ezzel nem lesz gond. Az egyik ismerősöm felajánlotta a kisuháikat, három gyereke van, mindkét nemre vannak ruhái. Ez-az azért kell, de eddig úgy tűnik, a dolgok szépen megoldódnak.

Gio, szerintem is nagyon szép neve lesz a gyereketeknek, én is boldogan viselem a Dóra nevet 30 éve. :D

Olga, jobbulást, Anita, jobbulást a férjednek!

Tegnap, kihasználva a céges "nagygyűlés" (ciklus meeting) választott környezetét, azzal kezdtem a napot, hogy a szálloda wellness részlegében kavicsokon sétálgattam a hideg vízben, majd a melegvizes medencében gyalogoltam egy kicsit, aztán újra a kavicsokon és így tovább. Rendkívül, elképesztően, varázslatosan jó volt. Aztán másik kedvencem, a hagyományos, svédasztalos kontinentális reggeli következett (ennél a résznél már valószínűleg hallhatóan doromboltam), és végül egy kis adrenalin (előadás 150 embernek), majd sikerélmény, mert az előadásom után pozitív visszajelzéseket kaptam. Ilyen a nekem való nap! 8)
Tehát a dolgozós létnek is vannak előnyei, azon kívül is, hogy a klimatizált irodában meg sem éreztem a kánikulát.
Ráadásul a szép őszöm is jődögél... hmmm. :) Most azért drukkolok a napos időnek, mert készül a házunk teteje. Az építkezés nagy kaland. Remélem, nem őszülünk meg teljesen, mire beköltözhetünk. :lol:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Moly,
gratulálok az előadáshoz! Igazán szép és nagyon klassz lehetett ez a lazulás is egyben. És Te is Dóra? :-) Hát örülök. Én még kicsit barátkozom vele, mert eddig Sárában éltem, de a nevünkhöz ez aranyosabb és szebb is.
Építkezés.Az igen! Mikor költöztök be?
Vendég

Nna épp ma írtam nemrég, hogy nem szokott húzódozni a hasam, most érzek köldök alatt húzódásokat és közben fáj is kicsit, amikor ez történik.
Bevettem egy magne b-t. Ugye nincs ilyenkor ok azért aggodalomra? Sokaknál végig szokott fájni a poci úgy tudom.
(Az ember sose tudja mit gondoljon úgy hogyha még nem volt ilyen állapotban, bár sztem még a többgyermekes anyukákat is meg tudják lepni a pocaklakók egy-két bemozdulással :-) )
Vendég

Szia Gio'ia!
Remélhetőleg semmi gáz. Pl. nekem már volt ilyen, azt mondta a védőnéni, hogy ilyenkor le kell pihenni, magne-b mehet befelé, és elmúlik. Azt mondta, az a baj, ha 1 nap alatt sem múlik el.

Babakocsit mi nem veszünk, kapunk elvileg egy nagyon "jófélét",
hordozós, autósüléses stb.
Remélem, könnyű lesz, nekem is kell lépcsőznöm vele.

Moly, te még dolgozol, hú én nem tudnék már.
Mondjuk én vendéglátóztam, 4. hónapig, utána még bementem 1 napra, de már nem esett jól kis pocival sem.
De nagyon hiányzik ám, hiszen elég pörgős volt.
Na jó, nem unatkozok, de hiányoznak a kollégák is, meg a meló is.
Ja, és még nem kaptam egy fillért sem, (táppénzen vagyok júli 1 óta)úgyhogy ez sem dob fel.

Csak, ha MANÓ óriási harcokat vív odabent, na az feldob!:-))

Jó éjt Lányok!!
Vendég

Jó reggelt!
Csak beköszönök, mert a cégtől írni nem tudok :(
Szép napot/hetet mindenkinek!

N.

Kép Kép
natasa1975

gio'ia: akkor talán ismered ezeket a neveket: Cseri Kálmán, Végh Tamás, Dr. Pálhegyi Ferenc - mi pont akkor voltunk házaspári csendes héten, amikor Pálhegyi Feri bácsi tartott előadásokat. Nagyon jó fej pasi. Na és Végh Tamásról nem is beszélve. Cseri Kálmán kazettáit hallgatva sokat erősödött a hitem :) Ők is részt vesznek a Biatorbágyi misszió építésében :) Merre lelkész a férjed? Jár ki hozzánk nem egy református fiatal lelkész is!
Iker babakocsit mi már vettünk, én neten rendeltem, mert házhoz szállították. Most meg próbálom eladni a mienket (mármint a simpla babakocsit), de az nem lécsőházba való! Nézz körül interneten, mi az ami tetszik. Ha semmi nincs, akkor lehet érdemes venni háromfunkciósat. De vaterán is sok szép van olcsón, használtan. (mi a babaszafarin vettük)

lemon: nem igaz, mert nekünk Verus határozott orrocskája már az uh-on látszott :) Bár persze helyes kis orruk van a lányoknak, de pl nekem is, meg a férjemnek is elég egyenes vonalú, határozott orrunk van!

Na ébresztem a nagylányt, mert megyünk oviba, és előtte még egy futás lesz a dokihoz, mert csütörtökön elfelejtettem igazolást kérni, hogy a gyerek mehet közösségbe :?

Szép napot!

Kata
labkat

Hali!!!

Ma délután megyünk 4d-re,majd holnap jövök,hogy mi volt!!!Úgy izgulok,remélem mindent rendben találnak!!!!Szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118

Kata,
Férjem ugyanabban az egyházmegyében van mint Végh Tamás , minap sztem találkoztak is. Kicsi a világ:-)
Többiektől bocs a vallási offért, term.en tudjuk hogy ez egy babatopic:-)
Szép hetet mindenkinek. Már én is mhelyen és hihetetlenül érződik már az utakon az iskolakezdés, Bp gyakorlatilag 8kor beállt.

Judy,
köszönöm a segítséget, úgy tettem ahogy írtad, le is higgadt a pocaklakó vele meg a pocim:-)
Vendég

Sziasztok, szép reggelt!

Olyan kellemes idő van, de jó lenne, ha így maradna!

Na mi ezért nem csináltattunk kombináltat sem. Ha valami biztosan látszik az oké, de az ilyen arányszámokkal nem tudnék mit kezdeni. Olvastam erről egy könyvet, és az nagyon megviselt. Igyekszem a vizsgálatokat minimálni, mert hasznosságuk mellett, nagyon sok rosszat is okoznak. Persze ez is egyénfüggő. Lehet, hogy valaki inkább bevállalja a hetekig tartó idegeskedést, csak hogy a végén megnyugodjon, nekem már most bőven sok volt az idegeskedés. Természetesen mindig egy-egy uh. vizsgálat után :?

Nem megyek el mégsem most még 4d-re. Úgyis csak pár nappal a hivatalos előtt tudnék, kibírom addig.

Babakocsiban nekem szempontok: Nagy kerekek, jó rugózás, mózeskosár (jól merevített textil), sportkocsivá alakítható, megfordítható tolásirány, nagy bevásárlókosár az alján, állítható tolókar, viszonylag kicsire összecsukható, Ssúlya könnyű (de nekem inkább strapabíró legyen, mert nem lépcsőzöm)
Nekünk most ez tetszik nagyon, csak valahol meg kéne nézni élőben. Meg versenyben van egy használt, de személyesen még azt sem láttuk.
http://www.vatera.hu/uj_baby_merc_agat_babakocsi_hihetetlen_aron_151662247.html

briell

Briell, én is láttam már ezt a babakocsit a vaterán minap, mi is elmentettük. Igaz a kép alapján nem látszik hogy milyen magas, ezért nem jártunk utána, mert alacsonynak tűnik inkább, meg ez 15 kg...és mi inkább 10 alattit keresünk a lépcsőzés miatt. A vizsgálatokkal én is úgy vagyok mint Te azt hiszem. Mivel aggódós vagyok, inkább nem hergelem magam :-) Elég az ami kötelező:-) És bízom a dokimban.
Ja azt akartam kérdezni, hogy az hogy magzatvíz sok az mit jelent? Miért baj? Mi az hogy sok?
Vendég

Gio,Briell,nekem a dokim azt mondta,hogy ha sok a magzatvíz,az ált.(nme mindig)terhességi cukorbetegség kezdeti jele,mint anagy baba is!!!Remélem nálad nem ez van/lesz!!!

Babakocsi jó és az ára is szimpi!!!És mennyi tuti szín!!Hirtelen nem is tudnék választani :lol:

Kép Kép
meli1118

A sok magzatvíz mindenféle rendellenességnél megjelenhet. Hogy pontosan milyen mechanizmus miatt azt nem tudom. Bár épp most olvastam valami olyat, hogy pl. attól is lehet, hogy a baba nem nyel jól/eleget, így nem keringeti a magzatvizet (vagy valami ilyesmi). De a dokim szerint mivel kívülről nem érezni, hogy sok, ezért nem vészes, ne aggódjak. Tudjátok ez az "átlagosnál több". Na erről mindig eszembe jut a "kis hazugság, nagy hazugság meg a statisztika" :? No meg a vizsgálatot végző szubjektív ítéletén múlik ez is elsősorban...

Szóval maradok annál, hogy nem aggódok :D

Mondjuk tegnap majdnem frászt kaptam, Picúrkám olyat produkált. Tüsszentettem, és után a hasam bal oldala úgy elkezdett remegni, hogy ilyet még nem láttam, meg nem éreztem. El nem tudom képzelni, mit csinálhatott! Aztán fél órán keresztül ültem ott csöndben, és vártam, hogy kezdjen el mozogni rendesen. Kicsit lassan, de aztán beindult. Nagyon megijedhetett, vagy mi?

briell

Sziasztok!
Most jövök a terhesgondozóból és rám hozták a frászt. Rakás vizsgálatra elküldtek, mert fogytam 3 kg-ot. Ez tényleg akkora probléma? Teljesen jól érzem magam és a picuri is rendben van, egészségesen fejlődik. Akkor most miért lettem veszélyeztetett terhes?? Nem mondanak semmit, csak, hogy várjuk meg az eredményeket és majd meglátjuk :evil:
Ugye semmi komoly baj nem lesz?????

Kép
Kép
vica28

Briell,nyugi,szerintem csak csuklott!!!Ez ilyenkor már gyakran előfordul!!Biztos félrenyelt a magzatvízből...

Vica,én nem hinném,h ez probléma lehet,de tény,hogy nincs tapasztalatom a témában :oops: én mondhatni nem fogytam :?

Kép Kép
meli1118

gio'ia: kicsi a világ igen. Bár én nem gondolom, hogy nagyon bántottuk volna a többieket a társalgásunkkal, de ha igen, majd privizünk legközelebb!

Briell: kár hogy nem a mi babakocsink tetszik. Most én is hirdetem a vaterán, 19000-ért. A feltételeidnek megfelel, csak hát nem ilyen színű, és Symbaba a típusa! Épp tegnap mostam ki a huzatokat!
De hát láthattad már, itt is betettem pár képet róla... Persze nem akarlak rábeszélni, csak megemlítettem!

Kata
labkat

Vica.
Miért baj a 3kg mínusz? Én örülnék neki:-) sőt hugim is most kismama, ő ugyan csak másfél kilót fogyott, de őt pl. megdicsérte a dokink:-) - mert a mi dokink szerint havonta csak 1kg-t illik hízni. Egyikünk sem kövér típus, de mégis megjegyzi ha 2kg-t hízunk - persze nem vérkomolyan. Ő sportember, ehhez tartja magát.
Te nagyon vékony típus vagy esetleg? Ha igen lehet azért tűnik soknak a 3kg, nem?
Amúgy meg mérlegfüggő is. A védőnőm mérlege szerint 2 kg-t híztam az elmult 5hónapban, a doki mérlege szerint 7kg-t. Azért ez elég durva különbség:-)
Vendég

Briell
de érdekes dolog ez a remegés. Bár gondolom téged inkább megijesztett, de elképesztő miket tudnak produkálni odabent a manók. Itt volt vki ugye, akinek a húgyvezetékét zárogatta el a baba és a vesén csücsült?
Én csuklást még nem is éreztem. Nem nagyon tudom még hogy milyennek és mennyinek kell lenni ennyi idős babánál a mozgásnak. Emléxem még az elején jártunk és sokan írtátok hogy már 14-16. héten éreztétek a mozgást, sőt az egyik lány - már nem tudom ki - egyenesen azt állította, hogy tudja hogy a kics bent mászik úgymond négykézláb:-))
Vendég

Vica: sajnálom, hogy így megijesztettek :( Hirtelen fogytad le azt a három kilót, tudod mitől lehet? Engem meg a dokim egy kiló hízás után már diétára kötelez(ne). Júliusban 10 nap alatt híztam három kilót, azóta meg egyet sem. Na és ez vajon normális? Mondjuk azt is hozzá kell tennem, hogy vasárnap este a három napig tartó zabálás (lagzi) után 66 kilót nyomtam. Két nap normál kajálás után 63-at... Ha akkor este mérnek, mert én pl. mindig este megyek dokihoz, csak nem ott szoktam méredzkedni, akkor én is fogytam hármat :?

labkat: beraksz egy linket a babakocsiról? Most nem emlékszem rá.

Nehezen tudom elképzelni, hogy csuklott, mert ilyen nagyon gyors rángatózás szerű remegés volt. De remélem, többet nem csinál ilyet.

briell

Nekem Dénes is és a pici is rendszeresen csuklott,egyforma helyen,sokáig tartó,folyamatos és ütemes remegés.Bocs,ha neked nem ilyen volt,csak meg akartalak nyugtatni.

Pici nálam most egyébként teljesen másképp mocorog,mint D anno.Ő pl.ha bekentem vagy simogattam a hasam a hasam legtávolabbi zugába húzódott és ha elvettem onnan a kezem újra mocorgott.A pici most mindig mozog,ha odateszem a kezem,sőt,őt fel is tudom ébreszteni,ha mondjuk egész nap nem éreztem még mozogni,akkor leülök/fekszek és kicsit megnyomkodom a hasam alját és egyből mocorog.

Pókica,Pumi és még sokan mások,merre vagytok???

Kép Kép
meli1118

Sziasztok.
bocsi az eltűnésért, csak hát nem sok időm jut gépezni, ha igen akkor sajnos nem tudok ide följönni, mert keresünk valamit.
Szoktam érezni, hogy csuklik a babó a hasamban annak idején a Joel is csuklott és amikor megszületett akkor szopizás után csuklott. :D :D

Meli
Nekem is nagyon sokat mocorog a picur a hasamba és, ha oda teszem a kezem akkor van amikor gyorsan abba is hagyja. A párom amikor a Joel volt a pocimban "morzézott" vele. Most is néha próbálkozik vele. Több-kevesebb sikerrel. :D :D

manocskak

Briell: biztos láttad, csak nem emlékszel rá. De itt a link:

Kép

Kata
labkat

Manócskák :lol: morze :lol: hát elhiszem,hogy nagycsaládosként kevés időd jut netezni!!!!

Kép Kép
meli1118

sziasztok
látom pörgött hétvégén a fórum.
a herpesz nem fertőző a saját szervezeted termeli a vírust nem pedig mástól elkapható ehát ránk nézve nincs jelentősége,de szegény párom már nagyonunja fáj az egész feje.
valaki egyszer kérdezte szoba dekort én találtam egész jó áron beteszem a linket.
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/B ... iok/360280
rendeltem is a fiamnak.
a hűvöset én se zeretem inkább egész évbe nyár lenne :)

Kép
Kép
anitaaa03

észrevettétek hogy ez már a 100. oldalunk :?: :D

Kép
Kép
anitaaa03

Meli
Hát igen és mi lesz Decemberben. :D
Akkor megint olyan leszek mint az idő járás, hogy hol esik, hol nem.
De akkor szerintem mindannyian így leszünk, hisz majdnem egymás után fogunk szülni.

Ezt a meleget ami az utóbbi időben volt azt nagyon nem bírtam, de most egy kis enyhülésnek nagyon örülök. Gondolom ezzel más is így van.
Ma rám jött a takaríthatnék, hogy mi történt velem nem tudom. :roll: :roll:

manocskak

Az a baj, hogy finoman kifejezve sem vagyok vékony alkat, és cirka másfél hét alatt ment le ez a 3 kiló. Még komoly fogyózással sem sikerült ilyet alkotnom eddig. De egyáltalán nem érzem magam se gyengének, se levertnek. A pici is kungfuzik egész nap, tehát élénk ő is. Nem mozgok többet, és nem eszek kevesebbet, mint eddig.
Szóval nem értem. De nagyon remélem, hogy nem lesz baj. Nagyon megijesztettek. :?

Kép
Kép
vica28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: