A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Manófalvi
Hú ez izgi :), akkor én is kíváncsian várom, hogy nektek is Lillátok lesz e :lol: .

Málnalevél tea és homeos bogyók:
Nekem azt mondta a doki se ellene se mellette nem tud mit mondani. Ártani nem árt, ha akarom kipróbálhatom, de ő még nem vette észre, hogy segítenének, pedig jó pár szülést már levezetett (az utóbbi magánvélemény volt)
Mégis én úgy vagyok vele, ha nem árt, hát legalább a málnalevél teát és a gátmasszázs olajat kipróbálom :).

Vizesedés: Biztosan utálni fogtok, főleg Gremese :lol: , de csatlakozom Manófalvihoz..meg le is kopogom, de én sem vizesedem. Talán estére egy picit a lábfejem nagyobb, nehezen megy bele a papucsba, de az tényleg semmi :).

Motiot
Te mondod, aki most pórszívózta végig a lakást és még babaszobát is akar rendezni??!! :shock: :D
Amúgy Ábelnél mit jelent a hiszti?? Csak azért kérdem, mert van ám nekem egy nemsokára (szeptemberben) 4 éves öcsém, aki szintén írtó hisztis, de én arra gyanakszom azért, mert anyuék mindig engednek neki, így tudja ezzel eléri, amit akar. De most már nem vagyok benne biztos…ez mennyire gyakori nálatok? Meg tudod nyugtatni?

Hát a kórházba indulás nálunk is érdekes abból a szempontból, hogy én Szigetszentmiklóson párom meg Pesten van. És most még a kocsit itthon hagyja nekem. Bár lassan szerintem neki kellene autóval járnia, hogy időben hazaérjen.

Kaqk
Húú, de jó akkor ti szülésre készen álltok, mi még összepakolva nem vagyunk. Azért majd azokból a szép pocis képekből teszel fel ide is?

Szia Gréta :)
A 34. héten már semmi gond nem lehet. Azért bíztató, hogy ilyen ici pici babát is meg tudtak menteni :).

Gremese
Azt hiszem te is onnan rendelted a szopipárnát, ahonnan én. Neked nem csörög? :). A férjem kicsit kivan tőle :).

Heni
Én nagggyon izgulook!! De remélem majd elmúlik :). Bár szerintem, ha már benne leszek akkor tudni fogom merre az arra és elmúlik.
De most már rámtört, hogy nagyon szeretném már látni milyen lett a mi kis Lillánk :).

Csajok, hogy milyen kellemes ez a hüsi :) én alapvetően nyár és meleg imádó vagyok, de ez most nagyon jól esik.

Timi
Nagyon édes a picúr.

Vadvirág
Az igen, de szép nagyok :), mondjuk látszik is az új pocis képeiden :).
Hajni
Hát kiváncsi vagyok Marci mit szól majd :) a 4Ds tesóhoz.

Timi26
Jajj kis hercegnő, nagyon szupi ez a torta :) és látom a görkori is sikert aratott.

Anitja
A miénk sincs megírva, csak a cucc van rajta, de az adatokat nekünk kell kitölteni Lilla nevére, ha megszületett és az én TAJ számom első száma előtt egy 8-ast kell írni rá.
Mit szólt a dokid, hogy otthagyod? Miért is váltasz?

Banita
Nagyon sajnálom. Részvétem.

Gremese és sokat írtam és nem írom, hogy bocsika :)!!!!!

Niki
Jujj ez izgi, az már nemsokára itt van.

Miléna
Na talán végre jön már Zéti!

Ma esküvőn voltunk, így készültek jó képek rólunk, de már nincs erőm feltenni :) de azért majd jön :)

KépKép
KépKép
fleur

Era!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen indul a babázás, de meglátod minden rendben lesz. Csak azt tudjuk nektek kívánni, hogy tartsatok ki!!!

Motiot!
Meggyógyult a kisfiad?

Sajnos nálunk sem túl jó a helyzet, valamilyen genetikai bibi miatt a lepény nem működik 100%-osan, ezért nem fejlődik olyan ütemben, Gergő ahogy kellene. Úgyhogy sajnos nem reménykedhetek, hogy nagyobb súllyal fog születni, mint Petyka. Az orvosom azt mondta, hogy ilyen körülmények mellett van már egy egészséges kisfiúnk és most is egy egészséges lurkó fejlődik odabent, másnál még ennyi sem lenne, így hát ne várjunk többet a természettől. Jövő hét kedden megyek újra UH-ra, megnézik az áramlást is, meg CTG is lesz.
Én is kérek egy kis drukkot, hogy legalább a 2500g-ot elérjük.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

U. Era!: Én is drukkolok, hogy Beatrice minél előbb hazakerüljön veletek és minden a lehető legnagyobb rendben legyen!

Korai hazaengedés: Én sem vagyok kórház-párti, sőt 3. babával tényleg minél előbb jönnék is haza, főleg a másik kettő miatt. De, az tiszta hülyeség, hogy egyhetes újszülöttel utazgasson az ember oltásra, PKU-szűrésre. Amúgy ezeket a házi gyerekorvos is meg tudja oldani, nem? Nekünk nincs autónk, így nem lenne egyszerű hurcolni az épp-csak-kibújt-gyereket a városon tömegközlekedéssel. :?

Miléna, továbbra is megy a drukk nektek!

Egy kis helyzetjelentés: Jóslógörcsök továbbra is vannak, és szerintem és Anyukám szerint is lejjebb ment a hasam, jobban kapok levegőt, és a (valószínűleg) buksija még ülő helyzetben is nyom alul, a szeméremcsontomnál. Eddig csak állva éreztem ezt a "már megint ki kell mennem" érzést, de már ülve, sőt fekve is. Kezd beékelődni, abból is gondolom, hogy jóval kevesebbet, és behatárolhatóbban mozog, mint korábban. Néha érzem, hogy csuklik, amúgy meg fent a rekeszizomnál szoktam érezni a rugdosását, a régi "lakberendezős" nyomakodása, helyezkedése megszűnt, feltehetően helyhiány miatt. :)
Én a jóslógörcsöt úgy különböztetem meg a "sima" keményedéstől, hogy a görcs mindig a hasam felső részéről indul, és legjobban ahhoz hasonlít, mintha egy övvel szorítaná valaki a pocakot, egyre jobban.

Na, én is hosszú voltam, a "ritkán, de akkor sokat" írók táborába tartozom. :)

Szép napot mindenkinek!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Jó reggelt mindenkinek :D

Era Meglátod, hogy minden rendben lesz a kis Beatricevel. Ne is gondolj semmi roszra. Őt is csak ez a hidegfront viselte meg, pozitív gondolatok. Nagyon szorítunk nektek :D

Andi Még van 1 hónapja Gergőnek, hogy elérje azt a bizonyos 2500 g-ot. Sőt szerintem túl is fogja lépni azt a határt. A lényeg, hogy teljesen egészséges. Hízni majd ráér kint is a fincsi anyatejtől :D Drukkolok nektek nagyon, próbálj meg nemnagyon elkeseredni, hisz ő is érzi a lelkiállapotodat. Ha te bízol akkor Ő is :D

Emese Jobbulást neked :D

Tegnap du voltam barátnőméknél babázni :lol: Kilenc napos a kislánya :lol: Nagyon aranyos és szép baba, könnyes szemmel gondoltam bele, hogy pár hét múlva az én kislányomat tarthatom már a karjaimban.Jaj lányok ez már annyira a finis, annyira kavarognak bennem az érzések és a gondolatok. Vajon mindent jól fogok-e csinálni? Tudni fogja Gréti, hogy mennyire szeretem? Fel fogok-e ébredni amikor szüsége lesz rám? Egyáltalán, jó anya leszek számára? Nagyon várjuk már, kész van már a szobája is. Nem félek egyáltalán a szüléstől viszont ezeket a kérdéseket nemigazán tudom elengedni magamtól. Gyakorló anyukák ez normális így az első babánál?
Teszek fel képet a szobájáról a kicsinek :lol: Kép Kép Kép Kép
Bocsánat, de az elsőt nem tudtam beforgatni :oops:

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Most jót aludtam éjjel. Negyek 9-kor keltünk, pedig mi általában már 6-kor fent vagyunk még hétvégén is. Biztosan az idő teszi...
Szelina tegnap rengeteget mocorgott. Most nem tudom, hogy ő volt aktívabb, vagy csak nőtt, és most jobban érzem. Majd kiderül, ha ma is folytatja... :lol:

Jó a hüvi, de ez a borongós nekem annyira nem jön be. Mikor süt már ki a napocska???
Kép

Beke Andi! Megy a drukk!!!! +++++++

Regina
KépKép
mazsola7

Móni! Szép nagyon a szoba! Kellemes világos, és én is imádom a sárgát! :lol:
Bárcsak mi is már itt tartanánk!!! :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok csajok! Beszéltem a szülésznővel. ( Igaz végülis nem ő lesz a szülésznőm mivel egyszerűen nem tudott bevállalni, de rengeteg infót mondott.) Málna levél tea +gátolaj masszázs a szokásos. Viszont mondott 4 db homeopata gyógyszert, amit majd jővő héten be is kell szereznem. Csak azt nem tárgyaltuk ki hogy mikortól kell őket szednem. Tudna valaki segíteni, mert egyszerűen nincs erőm a topikot megint végig olvasni ez ügyben. ( Caulofilum, pulsatilla, arnica. cimici fuga) Majd még beszélek a másik szülésznővel is hátha az már be tudna vállalni, de ezek az infók most érdekelnének.
MÁs A topikon elterjedt az hogy a Szent Imrébe a vajúdás alatt nem lehet bennt az apuka ( lehet hogy Silka mondta nem tudom nem biztos) a lényeg hogy bennt lehet. Azt mondta a csajszli hogy pont az a lényeg hogy ő ott legyen nem csak a végkifejletnél hanem egész támogatásával. Olyan szépen mondta. Azt is elmondta hogy külön neki mit kell bevinni illetve milyen speciális dolgot a babának. (Érdekesség hogy kell vinni egy csomag pelenkát is, mert abból elég kevés van. ) Egyenlőre ennyi de 21-én megint megyek szülésfelkészítőre és akkor majd többet tudok meg. Legalábbis remélem. Pusz.

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt!

Köszönöm a jobbulás-kívánságokat, hatottak! :wink: Nem vagyok jól, de jobban vagyok, mint tegnap. Lázam nem volt, de a kanapát nem bírtam elhagyni, százezer zsepit telefújtam.
Alakul a dolog.

Alvás: Miért van az, hogy éjjel 2x annyit jár pisilni az ember, mint nappal? Én rengetegszer voltam megint, és mikor felébredtem, fájt a derekam, hol itt zsibbadt, hol ott zsibbadt.... :shock: Úgylátszik elkezdődött a nemtalálomahelyemmertsehogysemjó vergődés? :roll:

Kórház - hazaengedés: A Péterfyben saját felelősségre hazaengednek 48 óra után, hivatalosan meg 3 nap után. Nem tudom hogy lesz, mert én úgy tudom, a PKU-szűrés a 4. életnapon (is?) történik, és akkor vissza kell mennünk? Én bentmaradnék 4 napot, hogy ne kelljen ingázni. Ha besárgul, vagy valami van, akkor benttartanak, de amúgy a kevés hely és a kórházösszevonások miatt hazaengednek.

Lányok! Meg vagyok elégedve a hozzásszólás- és képmennyiséggel, és örülök, hogy nem írtátok azt, hogy bocsika, túl sok voltam! :wink: :D Fleur: :wink:

Fleur: Szopipárnát én is rendeltem, tönkölyből van, és zörög. Nem zavar, ha este bekupacolok, Picúr tudja, hogy alvás lesz, mert hallja a zörgést. Olyankor tapos egy kicsit, majd ő is elalszik.

Era! Megy a vudu neked is, jut belőle bőven! Ez a kislány csudaklassz, és szuper, hogy ennyire jó kezekben van! 930-ról 1200 g, az már csodálatos! Pár hét, és otthon lesz veletek! :D Mennek a ++++++++++++++++++++-ok!!!!!!!

Beke Andi! Amíg a doki azt mondja, hogy Babuka jól van, addig ne törődj vele, hogy kis vékonyka. Persze drukkolunk, hogy elérje a 2500 g-mot, és ne kelljen amiatt bentmaradnotok, hogy elérje a hazaengedős-súlyhatárt.
Minden rendben lesz, fel a fejjel, mosolygósan, pozitívan!!!! :D

L.Móni! Ez a bababirodalom is nagyon szuper, csak ámulok-bámulok, miket kreáltok a Piciknek! :D
Aggódás:
"Vajon mindent jól fogok-e csinálni?": Én is kezdő anyuka vagyok, de én úgy gondolom, ha megszületik a Baba, azok a bizonyos anyai ösztönök olyan erősen előjönnek, hogy egyszerűen tudni fogod, mit hogyan kell csinálni. A technikai részét (pelusozás, köldökápolás...) a kórházban megmutatják, utána ráérzel, és a világ legtermészetesebb dolga lesz! :D

"Tudni fogja Gréti, hogy mennyire szeretem?": Ő már most tudja!!!!!!!!!! :D

"Fel fogok-e ébredni, mikor szüksége lesz rám?": Arra fel fogsz ébredni, ha hangosabban szusszant, vagy a kis kezét a szájába veszi, és cuppant egyet. :D

"Egyáltalán jó anya leszek számára": A lehető legjobb!!! Te leszel neki az elsőszámú! Lelkiiismeretes és jó anyuci vagy már most, aki törődik a babájával, aggódsz, ami teljesen természetes, és csodaszupi babaszobát csinálsz neki! :wink: :D

Én, mint lalikus azt mondom, az aggódás és ezek a gondolatok teljesen normálisak, a terhességgel járnak.
De tudd azt, hogy az ember megváltozik, miután megszületik a Babája, egy anyatigris lesz, és ösztönösen viselkedik a gyermekével. És nem vagy egyedül! Ott lesz Apa, aki szintén ki fogja venni a részét a teendőkből, és együtt tanuljátok meg a fortélyokat!

Úgyhogy NO PARA, Neked is csak a pozitív gondolkodást javaslom, már most mindent remekül csinálsz!!! :wink: :D
De majd meglátod, ha hazaértek, minde kétséged el fog szállni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Éva,

valóban én írtam az említett info-t, de hidd el, nem magamtól találtam ki. A szülőszoba látogatásnál mondta az egyik szülésznő és meg is mutatta az 5 ágyas kórtermet, ahol a vajúdás zajlik. SŐT! A férjem még csak be sem tehette a lábát az egész területre. A szülőszobára csak egy bizonyos időn túl lehet bemenni és oda mehet veled a kísérő. Már nem emlékszem melyikben, de az egyik nyár eleji topicban is ugyanezt a tapasztalatot írta le vmelyik kismami.
Szóval vagy megváltozott a helyzet az elmúlt 4-5 hétben, vagy valamelyikőnket rosszul tájékoztatták. Bízzunk benne, hogy engem (mivel engem már nem érint), de azért javaslom, hogy mindenképpen tájékozódj ezzel kapcsolatban, nehogy meglepetés érjen.

silka
silka

Regina Köszönöm a dicséretet :lol:

Éva Caulophyllum a 37. héttől (a CH5 vagy CH9-es)
Pulsatilla a várható szülés előtt 10 nappal (CH30)
Arnica Montana közvetlen a szülés után (CH15 vagy CH30-as)
A cimicifuga úgy tudom, hogy a szülés alatt ha nagyon merev a méhszáj.De azért kérdezd meg a szülésznődet :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Emese[b] Köszönöm szépen a biztató szavakat, teljesen elérzékenyültem :roll: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

L.Móni! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka Köszi az infót akkor most nem tudom mi van, úgyis megyek 2 hét múlva megint megkérdezem.
L. móni Köszi az infókat neked is.

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Semmi új hír Milénáról? :wink:

Zsuzsóci,
nagyon jók a képek rólatok! Helyes a két gyerköc és te is nagyon csini kismami vagy, föleg így a harmadikkal! Le a kalappal! :wink:

Emese,
örülök, hogy jobban vagy mára! Fújd csak az orrod rendesen! :lol:
Meg pihizz ma is sokat, holnapra kutya bajod sem lesz!
OLyan szépen leírtad Móninak a dolgok állását az anyasággal kapcsolatban, hogy én már hozzá se szólok, mint gyakorló anyuka, csak azt tudom mondani, hogy tényleg minden így van! Elöjönnek az ösztönk és egy anyatigris lesz az ember! Még azt is meghalljuk, ha esetleg babó a másik szobában nagyobban szusszan! :wink:
És mi vagyunk a lehetö legjobb anyukák a babáinknak, hiszen akkor miért is minket választottak volna? :wink: Tudják, hogy jó helyük és dolguk lesz! :wink:

Fleur,
igen, ez a hiszti dolog egy élekori sajátosság, már kétéves korban elkezdödhet, van akinél elöbb, van akinél késöbb. Mindenesetre kinövik majd. Persze van olyan hiszti is, amit a gyerköc azért csinál, mert tudja, hogy úgyis elér vele mindent. Na nálunk azért nem ez a helyzet, hiszen mindig elmondjuk neki, hogy ezzel nem ér el semmit, általában nyugodtan, nyugodt hangon megbeszélkjük vele, hogy mi a baj, miért hisztizik, ez nem szép töle, hiszen mi igyekszünk, aztán ha nem hat, akkor nagyom, hadd hisztizzen magában, mert ha túl sokat foglalkozom vele, akkor már elérte,amit akart. Aztán általában magától lenyugszik. Ha meg valahol vagyunk és ott kezdi el, akkor rögtön életbe lép az elterelö hadmüvelet, még mielött belejönne megpróbáljuk elvonni a figyelmét a hiszti tárgyáról, ami általában sikerül is. Ha meg nem, akkor pech :lol:
De bízom benne, hogy majd kinövi! :wink: Végülis annyira nem is vészes a dolog, most mondjuk pár napig az volt, mert a lábadozás alatt nagyon nyügös volt, de ezt nekem is figyelembe kellett vennem, úgy álltam hozzá. Mindenesetre nagyon megeröltetö volt nekem is.

Móni,
tényleg szép a babaszoba, biztosan nagyon jól fogja magát érezni benne a kismanótok!
Lassan, de biztosan én is haladok! :wink:

Andi,
tényleg ne aggódj a baba súlya miatt! Ha már Petyka is kisebb súllyal született és mégis egészséges, akkor most sem lesz semmi baj, meglátod! Hiszen a doki szerint egészségesen fejlödik odebent a kistesó! Még van ideje nöni és gyarapodni, meglátod jó lesz minden. Annak pedig tényleg örülj, hogy csak ez az egyetlen szépséghibája a genetikai bibidnek, hogy a babák kis súllyal születnek! Másnak sajnos még ez sem adatik meg! Mennek a pozitív energiák, minden oksi lesz!!!!

Itt ma kivételesen nagyon szép idö van, ki is használjuk, a fiúk elmentek focizni, én meg mosom a babaruhákat ezerrel, hogy a napocskán száradhassanak meg. :wink: Délután meg elmegyünka közeli vadasparkba, szabadon vannak az özek, meg lehet öket etetni meg simizni, meg van még más sokféle állat is. Ábel nagyon élvezi. Lehet, hogy ez az utolsó ilyen szép hétvége, na meg már nekem is egyre nehezebb lesz sokat gyalogolni, de most még azért bevállalom! :wink:

Ja, Andi, igen, hatottak a ygógyenergiák és Ábel teljesen meggyógyult már! Most eszik ezerrel, gondolom kell neki a sok tápanyag a nagy éhezésután! :lol:

Mindenkinek szép napot!

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mammikák!

Gica! Hát persze, hogy tartok jógát, tegnap is volt, mondtam is a Kismamiknak, hogy még 6 alkalom, de lehet, hogy kevesebb lesz :lol:

Zsu! Nagyon jók a képek, látszik, hogy jól éreztétek magatokat :lol:

Miléna férje! Köszönjük az infókat, és sok ++++++++++++++++ küldünk Milénának és Zétinek!

Era! Nagyon drukkolok Nektek is!!!!!! Próbálj meg ellazulni, és pozitívan hozzáálni, az idegeskedés, és aggódás nem vezet sehova! Sok +++++++++++++++++++ küldünk!!!

Emese! Jobbulást Neked, de látom, már jobban vagy, örülök :lol:

Regi! Nekem ma volt szörnyű éjszakám, sehogysem volt jó, fájt nagyon a csípőm, néha a hasam is, és másfél óránként :shock: keltem pisilni, sebaj, összesen azért szerintem 8 órát aludhattam, mert 10-kor feküdtem és 8-kor keltem (máskor én is korán kelek) Komolyan mondom már valami alternatív WC-n gondolkoztam, mondjuk bilin, csak valószínű nem tudnék felállni róla :lol: :lol: :lol:

Fleur! Muszáj volt váltanom ugyanis a dokimnak még mindig nincs szerződése sajna kórházzal, úgy volt, hogy a MÁV-al lesz, de a MÁV csak decemberre készül el :shock:

Andi! Ne aggódj, lesz ideje itt kint is megnőni a Babukádnak, sőt!!!

Móni! Remek kis babaszobát csináltatok, nagyon otthonos kis kuckó!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja! Még egy Lányok, tudom, hogy nem otthonszülésre készültök, de azért érdemes elolvasni, jó kis tippek vannak szülés utánra (gyógyteás fürdők, ételek...) meg a köldökcsonk ápolásról is ír, szóval jó kis oldal :lol:
http://www.nandu.hu/magyar/szules/szules_lista.htm

Puszi mégegyszer!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Minadnnyiótoknak köszönöm a +++++++energiát.

Nálunk ma délelőtt zuhogott az eső. Voltam a kórházban, de tök kiürült. Csak én vagyok az egyetlen anyuka aki megy és látogat, két hete meg legalább voltunk 10-en.

Szerintem most nem is szülnek annyian mint abban a nagy melegben amikor én szültem. Lehet Miléna is azért birja még.
De minél tovább van bent a bébi annál egészségesebben születik meg.

Andi: Amig a flow jó addig ne aggódj. Majd utoléri magát a kis csöppség itt kint. De egyébként már ha meg is kellene, hogy szüld, 100000%, hogy egészséges érett babád lenne! Úgyhogy ne izgulj, mert ha aggódzs akkor azt Ő megérzi.

L.moni: Nagyon szép a babaszoba, hááááát nálunk csak babasarok lesz, mert nincs máshol hely a csöppemnek, és egyébként is, mig meg nem erősödik, addig jobb is, hogy egy szobába lesz velem. Látszik, hogy sok energiát fektettél bele, hogy szép helyre kerüljön, és mindene meglegyen.

Gremese:Én ha igy megfázom akkor 1000mg-os C vitamint nyomatok! Az nagyon bejött nekem, csak felpörget, tehát ne lefekvés előtt vedd be!

Fleur: Várjuk a képeket amik az esküvőn készültek!

Mazsola7: Az én barátnőm egy kényelmes fotelban aludt a vége felé. Tudom, hogy hülyén hangzik, de hátha bejön....

Vadvirág: Köszi a biztatást. Hát nem egyszerű, de az Urammal tegnap éjjelbe nyúlóan bewzélgettünk, és úgy érzem sikerült lelkileg helyre tennem magam. Igazából azzal kell szembenéznem, hogy nem szabad önzőnek lennem. Ez egy nagy feladat, de ha megbirkózom vele, akkor remélem mminden rendben lesz.

További szép napot mindenkinek!

Miléna: +++++++++++++++++++++++++++++

Puszika
Beatrice és Era
Vendég

Era! Nagyon jó a hozzáállásotok, ez az, erősítsétek egymást, és ezáltal a babát! :wink:

Kórházi látogatás - alapítványi szoba: Apával azt beszéltük, hogy lehet, mégis alapítványi szobába kellene mennem. A Péterfyben 1 és 2 ágyas szobák vannak.
Idáig úgy voltam vele, hogy ááááá kibírom a három napot bármilyen kórteremben.
De most itt volt a hugom, és olyanokat mondott, hogy szoptatás alatt, mikor húzódik össze a méh, löki ki a vért, meg a cuccokat, és az éjszakai betétje állandóan csurig volt, minden szopi után cserélnie kellett, volt, hogy át is ázott.
Mivel az elején szerintem összevisszaság lesz szopi terén, nem lenne jó, ha esetleg átázva (ami még látszik is) egy kisbőröndnyi cuccal (wc törlőkendő, wc ülőke, bugyi, betét, szilvia, esetleg türi, tusfürdő, másik hálóing...... :shock: ) kellene kislattyognom a folyosó végén lévő közös fürdőbe, át a látogatók között.
És persze a látogatók, akikről már oly sokat beszéltünk.
Tudom, azt mondtam, pozitívan állok hozzá, remélem nem lesz vircsaft, vagy kellemetlen helyzet, de most úgy gondoljuk, inkább elébe megyünk ezeknek, és ha van éppen hely, alapítványiba megyünk.
Ha meg nincs hely, akkor alkalmazkodok.
Nagyon fontos ez a három, esetleg négy nap, hogy kényelmesen érezzük magunkat, és nagyon jó, hogy lesz mikró, meg hűtő, meg közvetlen fürdő. TV is lesz, de az engem nem érdekel.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Miléna, Zéti, HAJRÁÁÁÁÁ! Nagyon sokat gondolok Rátok! :D

Fleur, már csak néhány hét, és kiderül, hogy nálunk is tényleg Lilla lesz-e... :D
Köszi, Fleur... :oops: Már kezdtem magam rosszul érezni, hogy csak nálam nincs vizesedés... Bár ma mintha az ujjaim vastagabbak lennének... :wink:
És feltétlenül várjuk a képeket!!!! :)

Era, minden csodálatom a Tiétek, és minden rendben lesz, meglátod... Csak így tovább! Pár év múlva majd vidáman meséled Beatricének a születése körüli eseményeket! :)
Beke Andi, durkkolunk nektek is! Ez most azt jelenti, hogy hamarabb is szülsz????

Zsuzsóci, köszi a pontos infót a fájásról... :D Néha nem tudom eldönteni, hogy most ez már jóslófájás, vagy csak a baba feszíthet ennyire... :roll:

Emese, jobban vagy már? Remélem, minden OK veletek! Közben már látom, hogy javult a helyzet... :wink:

Ma reggel nem tudom mi történt, de nagyon rosszul ébredtem... A szokásos vitaminok és reggeli után szinte mindent kihánytam... :cry: Valahol hallottam, hogy ez már lehet a közelgő szülés előjele is... Remélem, inkább az, mint valami csúnya gyomorrontás vagy vírus... :cry:

L.Móni, nagyon szép lett Gréti szobája! :D :D És Emese tényleg annyira klasszul leírta a bennem is felmerülő kérdésekre a választ, hogy a kérdéseket egyből a válaszok oldaláról közelítem meg... :lol: :lol:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Kép Beatrice ma
Vendég

Era! NAgyon édes a babóca! :D Meglátod, nemsokára kicsi lesz rá ez a pelenka! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszönöm a biztatást lányok, igazán nagyon kedvesek vagytok.

Móni!
Teljesen normális, hogy tele vagy bizonytalansággal és kérdéssel, ez is segít, hogy anyává válj. Meglátod mindenre megkapod a választ. Biztos lehetsz benne, hogy ha a kicsi egyett nyekken te már arra fel fogsz ébredni.

Motiot!
Tudom, hogy másnak még ez sem adatik meg, az orvosom is ezt mondta. Ne várjunk többet a természettől, gyakorlatilag kimondatlanul ezt is csodának minősítette. Próbálok én is erre koncentrálni, csak hát azért nehéz, mert tudom milyen keserves volt az eleje Petykával, nekünk nem adatott meg a békés babázgatás és hát most ő is itt van és sok figyelmet kíván, így nem tudom hogy fogom megoldani. :roll:

Era!
Kedden nézik először a flowt, idáig nem figyelték. Remélem jó eredményekkel térhetek haza. Azért bizakodom, mert sokat mocorog. Egyre szebben nő a pici lányotok. Adhatsz már neki anyatejet?

Manofalvi!
Valószínű, hogy előbb megindítják a szülést, Petykával kihúztam a 39. hétig. Remélem most sem lesz másképp! Amíg nő és jó a flow, ill. nem csökken a magzatvíz mennyisége addíg bent maradhat.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Timi26! Hol vagy?????? Csak nem szülsz? :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello, itt vagyok, csak olvasóban. Még nem jutottam el addig, hogy írjak.

Egyébként reggel megint nagyon fájt a hasam, éjszaka is elég szarul voltam. Délután összevesztem anyámmal, úgyhogy zajlik az élet.

Kép
Kép
timi26

Era Beatrice napról-napra szebb és nagyobb :lol: :lol: Kitartás nemsokára hazaviszitek és nagyon jól fogja magát érezni a babasarokban :lol:

Mindenkinek köszönöm szépen a gyerekszobadicséreteket :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, Lányok!
Bocsánat, amiért nem válaszolok Mindenkinek egyenként (kicsit hosszú rokonozós napon vagyunk túl), de mindenkit olvastam!
Pihenjetek sokat!!!

Era, a kicsi Beatrice továbbra is gyönyörű és nagyon elégedett kisbabának látszik!!! POZITÍV GONDOLATOK!!!

Kép
Kép
irina

Na jól eltűnt mindenki...... :?

Az augusztusi kismamiknál beindult a babaeső. Ma is született egy kislány (én úgy örültem). :oops:
De nem nagyok a babócák, egy 3600 g-os és egy 3800 g-os baba van, a többiek 3100-3200, meg 2600 g körüliek. Amelyikről meg sikerül képet felrakniuk, azok csudaszépek, és sok a villámszülés.

Azt hiszem a mi topikunkat át lehetne nevezni "szeptemberi óriásbébi" topiknak. :D Tisztelet a kivételnek. A mi babáink szép nagy méretekkel rendelkeznek, és szerintem mi már augusztus végétől babázni fogunk. :wink: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: az augusztusiak nagyrésze is már júliusban babázott. Szerintem tök mindegy mekkorák, mind nagyon édesek!!!
És sajnos elég sokat elmérnek még odabent. Van, hogy 0,5 kg a különbség. Rebekát az utsó UH-n 2500-3000 gr-ra becsülték, erre 3500 gr lett. Mondjuk ez még a jobbik eset, van hogy kisebb mint a becsült súly. De akármekkorák is imádnivalóak!!!

Lefekszem, mert fájok!

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Era!
Nagyon sokat nőtt Beatrice :D ! Neked biztos nem tűnik fel, mert minden nap látod. Nemsokára eléritek a 2500 g-ot, és mehettek haza :wink: !

Fleur, Manófalvi!
Akkor én is csatlakozom a "nem vizesedők" táborához :wink: ! Mind a három terhességem utolsó trimesztere nyárra esett, de egyszer sem vizesedtem.

Gremese!
Pihizzél, gyógyulgassál :) !

Tegnap elmentünk Szabadkára (voltunk a piacon, meg a helyi bevásárlóközpontban). Onnan szoktunk hozni Feta sajtot, olajbogyót, csevapot, natúr joghurtot (sokkal olcsóbb, és finomabb, mint az itthoniak). Vettünk viszonylag nagy méretű babakádat (900 Ft volt), már csak pelenkázólapot kell venni (leamortizálódott, ami volt a két fiúnál), és mindene lesz babukának. Amikor végeztünk még Kanizsánál megálltunk egy kicsit. A Tisza-parton, sétáltunk, kb. 3-ra értünk haza.
Ma pedig jöttek az ácsok, lebontották a kéményt (pótkémény volt, a lehető legrosszabb helyen), és beépítették a tetőtéri ablakokat. Holnap jönnek a gipszkartonosok. Úgyhogy haladunk szépen lassan...

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt mindenkinek !

Ma végig olvaslak titeket és este csatlakozom.
Nekünk elég mozgalmas hétvégénk volt mert a sogórnőmék költöztek és ott segégkeztünk.

Tegnap délután meg törpi szobáját kezdtem el kipakolni. SZóval időm nem volt írni nektek.

Era : Beatrice gyönyörű. Nagyon sokat fejlődött és nagyon cuki. Meglátod hip-hop kinövi azt a pelus méretet. Megy a +++++++++++++++++ energia.

Na lépek mert apa indul dolgozni én meg megyek ma dokihoz.
Délután jövök.

Addig is puszi minenkinek !!!! :D :D :D :D :D
20200310173350

Jó reggelt csajok Picit elszáll az agyam jelen pillanatba a Szt. Imrés homeos szülésznők nem tudnak vállalni, pedig már elkezdtem júliusba telefonálgatni. Ha véletlen valaki tudd Szt. Imrés jó szülésznőt (Fantha,Kondor,Kecskeméti) kívül telefonszámmal az jó lenne. Írtam már a Szent Imre topikba is. Tényleg szerintetek elkéstem? :cry:

Kép
hajagosné szabó éva

U Era
Változatlanul nagyon imádnivaló a kis Beatrice!

Banita
Nálunk sem leányálom, ami zajlik: még csak most készül az ajtó a WC-re, fürdőre, hálóra (máshol nem is lesz), afogantyúk fele még nincs felfúrva és a nappaliban letakarva áll a bútor meg a parketta közel egy éve. Ez azért érdekes, mert holnap jön a védőnő :lol:
De megbeszéltük a férjemmel, hogy a konyhában fog leülni és minden helyiség portól-forgácstól mentes lesz. Aztán a berendezést még ne nézze!
Én már csak arra hajtok, hogy a szülés előtt legyen egy hetem :!: :) a kicsi ruhákat átmosni-vasalni, meg kb. 2 napot aludni... Szombaton egy teljes szekrénysort megpucoltam, bútorápolóztam (na persze a főzés mellett). És bár energiám van, hallgatni akarok a tapasztaltakra, miszerint most kellene kialudnom magam.... :)

Vizesedés
Nálam sincs, úgy tűnik, a belgyógyásszal a cukorértékeket is jól be tudjuk állítani, de már az inzulintól sem félnék, hiszen 4-5 hetem lehet hátra...

Móni
Nálam a bizonytalanság ott jelenik meg, hogy félek attól, nem jól fogom a kicsit és elejtem :shock: És minden, ami ezzel jár: öltöztetés, etetés... De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy férjes asszonyként sem tudtam korábban elképzelni magam, most meg a világ legtermészetesebb állapota :)

Anitja
Nagyon jó az oldal, amit beollóztál, persze a leíró szerint is lehetnek ízlésbeli különbségek...

Kép
granda

Sziasztok!

Továbbra is köszönöm a jókívánságokat, tegnap még vacakul voltam, de ma már megint jobban vagyok, nem folyik a nózim, csak időnként fújom.

Van egy újabb tünetem a hátfájás mellett - nagyon örülök, hogy ezek csak az utolsó hónapban jött ki - a gyomorégés. De olyan szinten..... :shock: Éjszaka tör rám, marha rossz. Kénytelen voltam valamit rágcsálni, hogy lekössem a savat. A puffasztott préselt búza elég jól bejött erre a célra. :)

Teljesen be vagyok sózva, összeraktam a kórházi cuccos 3/4 részét, egy pár dolog még hiányzik.
A szülőszobai cuccost is rakom össze, az oda szánt tatyót most mosom.

Tegnap születéstörténeteket olvastam, és teljesen belelkesedtem. :D

NEm akarok nagy táskát vinni, melynek folyományaként Apa naponta lesz kénytelen behozni valamit, na de nem gond, ez a dolga. :wink:
Gondolok itt arra, hogy a nagy térfogatú dolgokból keveset teszek be, pl. WC papírból két tekercset, Szilviából (DM-ben kapható, tök jó erős) 1 tekercset.

Jaj, de izgisesos!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!

Na, megint itt, paromnak lejart a szabadsag :( , de sebaj, 16 nap mulva megszuletik a babokank, es ujra itthon lesz!! :wink: :D Itt azert vannak jo dolgok is, az apuka kap ket het plusz fizetettet, hogy otthon lehessen segiteni :wink:

Emese! Nekem a gyomoregesre a Rennie nagyon bevalt, szinte akarmennyit szopogathatsz belole, nekem a haloszobaban is van belole, meg a nappaliban :wink: Itt lehet kapni mentolos, es gyumolcsos izesitesben. Nekem a gyumolcsos jott be.

Granda! Csak gondolj arra, hogy en 21 evesen teljesen tokeletesen el tudtam latni a kislanyomat.. :wink: ....szerintem ezek is osztonszeruen azonnal elojonnek, es elejteni sem fogod.. :)

Era! Beatrice gyonyoru, es nagyon-nagyon szepen fejlodik!!!

Szep napot nektek!

Niki
Vendég

Sziasztok!

Granda és mindazok akik attól félnek nem fogják tudni, hogy kell megfogni jól a babát: Hát én sem tudtam, sőt most sem tudom még milyen lehet egy kb 3 kilós csöppséget felemelni, a kezemben tartani, pelusozni... viszont a saját gyerekemet tegnap is tarthattam a kezemben egy picit ( ismét összepisilt mindent az inkubátorban ) nagyon boldog voltam és a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy szoritottam magamhoz a kicsi testét, a kislányom meg tágra nyilt szemekkel figyelte, amit dumáltam neki, -a nővérke hozott egy takarót is meg ne fázzon,- hihetetlenül jó érzés volt. ( az is amikor kinyitod az inkubátor ajtaját és érzed, hogy bekakilt a drága - nekem aki világ életemben undorodtam az ilyen dolgoktól ) szóval, nem kell félni. Ha valamin rágódni akartok akkor ne ez legyen az, mert biztos, hogy jó anyák lesztek!!!!!!

Ma itt nálunk jó idő van, se nincs túl hideg, de meleg sem. Nekem bejön az ilyen idő. Nem tudom ti hogy vagytok vele....

Milénáról nincs hir? Annyira izgulok, de ha igy heled, lehet, hogy Timi beelőzi :-D

banita: Tényleg én nem látom, hogy mennyit nőtt. :-( De, hogy akaratos lesz, az már biztos. Tegnap felültettm büfizni, és elkerekedett szemmel vette észre, hogy kinyilt a tér és sokkal több látnivaló van mint fekve, azt az orditást amit rendezett mikor lefektettem újra vizszintesbe..... Anyja lánya :lol:

gremese: szerintem is itt óriásbébik fognak születni, de már várom. Tegnap nosztalgiáztam és elkezdtem visszaolvasni a topicot az első hsz-tól kezdve. Hát érdekes!

Irina: Köszönjük a pozitiv gondolatokat.

Sziasztok:
BEA ÉS ERA
Vendég

heled= halad
Vendég

Sziasztok, Lányok!
Gremese: örülök, hogy jobban vagy! Az alapítványi szoba választását teljesen megértem, én is affelé tendálok, a nyugalmunk az első.

Granda, ennyi energiát, mint Neked van! Honnan veszed? ;-)

Itt is hamarosan beindul a babaeső, ebben a biztos vagyok, mindjárt augusztus közepén járunk...

Lányok, néha rámtör a félelem attól, hogyan fogok egy nagy babát megszülni (főleg akkor, ha Ádi még a terminusig bent szeretne maradni a pocakomban), mi van, ha "túl nagy" (csaszira előkészíteni valakit sem 5 perc). Szegény férjem próbál nyugtatni, általában sikerül neki, de nem mindig... Van ismerősötök esetleg, aki igen nagy babát szült első terhességgel (második terhességes ilyen kismamát ismerek)? Engem egy sor ismerős csak rémtörténetekkel traktált (ezt mondjuk lassan büntetőjogi kategóriává emelném, mármint azt, hogy Titeket leszámítva gyakorlatilag az összes már szült nőismerősöm valami horrorsztorival tuti előjött, én ezt borzasztó tapintatlannak és valahol érthetetlennek találom, furcsa kultúra az olyan, ahol így fest ez a téma...).
No, nem borongok tovább (teszi azt helyettem az időjárás is), és félre ne értsetek, nem a szüléstől félek (azt már alig várom!!!), csak nem vagyok nyugodt kettőnk felől.

Kép
Kép
irina

Bocsánat, ez lemaradt: nagy baba alatt nem kimondottan a 3800-asokat értem (ők is azok persze ;-)), hanem a 4 kg felettieket.

Kép
Kép
irina

Sziasztok:)

Hétvége elég sűrű volt.
Szombaton babaszobát pakoltunk, tegnap ebéd, este mozi. :)

Milénáról valami új hír?

Era:
nagyon édes a kislányod, meglásd pikk-pakk megnő.

l.Móni:
nagyon szép lett a szobátok. :)

Én is mutatok, eddig így állunk.

a kép ferde lett, szar lett, de lusta vagyok újra. 8)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A pelenkázó és a kiságy még nincs összerakva. :?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Timi (koszegi), azért remélem, nem vitted túlzásba költözéskor a cipekedést, pakolást... :?

Era, nagyon édes Beatrice! És szépen fejlődik! :D "Anyja lánya..." :lol: :lol: :lol:

Irina, a kéretlen jóakaróktól és tanácsadóktól nem tudod magad elhatárolni. Valahogy úgy kell ezzel is lenni, hogy egyik fülünkön be, a másikon meg ki... Engem is traktálnak, és már hárítok is, hogy tuti fájni fog, de biztos nem olyan lesz, mint az övék volt... És ezzel a téma le is zárva. :D Eddig bevált!

Hajni, micsoda komplett babaszoba! :D Nagyon tuti! A csillár meg kifejezetten tetszik!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Milénáról tud valaki valamit??

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Manófalvi, nagyon köszi a vigasztalást! :D Szerencsére vannak empatikusabb ismerősök is, csak belőlük van kevesebb...

Hajni, ez aztán a babaszoba!!! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok lányok :lol:

Hajni A ti gyerekszobátok is nagyon szép lesz :lol: Nagyon jó, hogy a plafon más színű :lol:

Irina Nyugodj meg minden megy majd a maga útján. Ha az orvos túl nagynak látja a babát azt már közli veled az utolsó UH-on. Nővérem első gyermeke majd 4 kg-val született és semmi gond nem. Minden simán lezajlott. Sőt az orvos még megis dicsérte, hogy nagyon ügyes volt végig :lol: Hidd el,hogy veled is ez lesz :lol: Ádi hipp-hopp kicsúszik és már el is felejted, hogy miken aggódtál előtte :lol: A rémtörténeteket pedig ne halld meg. Szerintem elfelejtették, hogy anno nekik is milyen rossz volt ezeket hallgatni :? Amúgy első baba nagyon ritkán van 4 kg felett. Sokat csalhat az UH. Barátnőmnek azt mondták a 3 kg sem fogják elérni a terhesség végére ehhez képest a 38. héten 3250g-al szülte meg a kisfiát :lol:

GrandaTi is majdcsak elkészültök :D . Igazad van anyának lenni világ legtermészetesebb állapota és mindenki másnak is igaza van felesleges félnem, hisz minden megy majd a maga útján. Ahogyan a nagykönyvben meg van írva :lol:

Banita Jó munkát nektek :lol: Én örülök, hogy már csak takarítgatnom kell. nem irígyellek :D

Timi26 Nem akarlak elkeseríteni egy kicsit sem, de a barátnőm ugyanúgy viselte az utolsó hónapot mint te, gyakran görcsölt a hasa és minden nap úgy feküdt le aludni, hogy ma éjszaka szülni fog. Túlhordta a babát, a 41. héten szült úgy, hogy a doki indította el neki mert a kislány belekakilt a magzatvízbe :shock: Én az Ő esetéből okulva sem "akarom"' annyira sietettni, a babának meg az a jó ha minnél tovább van a pociban. Nemhiába 40 hét a várandóság :lol: Ez csak magánvélemény, nem akar sértés lenni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Bocsánat, de tegnap nagyon rossz hangulatban voltam, nem volt kedvem írni sem. Ma már jobb! :D

Era: igazából nem szeretném beelőzni Milénát, mert szegény olyan régen szenved Zétikéért, megérdemelné, hogy ő legyen a következő. Viszont tényleg jobb ha siet, mert én a hétvégén szülni szeretnék!!!
Tündéri megint Beatrice!!!

Hajni: nagyon jó a babaszoba fala, meg a plafon. Minden baba jól érezné ott magát, az biztos!

Gremese: örülök, hogy jobban vagy, de azért vigyázz magatokra, ne vidd túlzásba a dolgokat!
Én meg pakolhatom át a kórházi tatyómat, mert rájöttem, hogy kicsi. Amit eddig beletettem, az belefért, csak rájöttem, hogy még nem tettem be mindent!!! :evil:

Kép
Kép
timi26

L. Móni!
Nagyon köszi! :-)

Timi26 -- pár napja én is elég morcos vagyok, de csakazértsem törődünk vele, jó? ;-)
A kórházi cuccom nekem is két tatyónyi, mert a kisbőröndbe nem fért bele minden (és akkor még sehol a kaja stb., úgyhogy lesz az 3 is). Mondjuk én inkább beviszek "mindent", ne apának kelljen itthon dolgokat levadászni, mert az kétesélyes. :wink:

Kép
Kép
irina

Irina: akkor lehet, hogy ez a rosszkedv is a terhesség tünete?

I.Móni: nem veszem sértésnek, de nálam ez pszichológia. Időnként kijelölöm magamnak, hogy na, legalább eddig el kell jutni, persze amikor túlvagyunk az adott időn, újabb 1-2 hetet adok magamnak, így számomra gyorsabban telik az idő!

Kép
Kép
timi26

Timi26, biztos vagyok benne, hogy igen (plusz a szülés előtti felfokozott várakozás, reménykedés is átcsaphat szerintem némi borongásba)! Néha kicsit átbillenünk és elkezdünk aggódni, idegeskedni, rosszkedvűsködni. De szerencsére ez átmeneti. ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Kicsit bezabáltam resztelt májból.... :shock:

Hajni! Nagyon szép a babaszoba! :)

Timi26! Örülök, hogy ma jobb már a kedved! :) Én ma reggel üvöltöttem le kicsit a kutyáim és apa fejét. Magamon is csodálkoztam, úgy látszik ilyen dinka lettem az utolsó hónapra. :roll: Szerencsére hamar elmúlt. :wink:

Irina! Azért van két füled, hogy az ilyen kedves rémtörténetek az egyiken be, a másikon ki. Egyébként a doki úgyis megmondja, ha téraránytalanság van. Tök mindegy, hány kilós a baba, lehet 4500 g-os is, a lényeg, mekkora a FEJE!!!!

Ne izgulj, anyósom kb. 165 cm, és első gyermekét (Apát) 4 kiló fölött szülte. A baba kirobbant volna, de mivel doki késett, vissza kellett tartania.
Te meg ülve nyalod a Holdat, úgyhogy gond az nem lesz, egy szál sem!!!!! :wink:

Niki! Heló-beló megint! Vettem ma Rennie-t, amúgy Apának is kell, meg bijó kexet (csokisat), meg puffadványos kölest. Betáraztam az ágy mellé, éjszaka majd válogatok. :shock:

Era! Látod milyen szépen fejlődik a kiscsaj? Már akaratoskodik! :D

Irina! A kórházi cuccról jut eszembe. Hát Apánál is érdekes a dolgok beazonosítása, ezért jó előre mindent felcimkézek, hogy csak a megfelelő dolgot/pakkot kelljen felkapnia. :oops: Ez van.
De ez így még mindig jobb, ha megkérem, hozza be a bimbóvédőt, és megjelenik a tejgyűjtő kagylóval....

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Gratulálok a 37. betöltött héthez!!!!! :D Hogy szalad az idő......

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Irina! Háááát a kérelen tanácsokból, okoskodásból nálunk is tele a padlás....

Egyébként a barátnőm 23 évesen 165 cm magasan az első babáját 4080 gr-szülte meg természetes úton, és nem élte meg a szülést úgy, hogy soha többet... a második babáját rá 3 és fél évre 4100 gr-al szülte meg, szintén természetes úton. Ja!!! És egyikkel sem vajúdott túl hosszan. ( 4-5 óra alatt megvolt mindkét baba )

Úgyhogy ne aggódj nem lesz semmi gond, simán megszülöd a kis drágát!

Hajni: Nagyon frankó lett a babaszoba, már csak mindent helyre kell pakolni és jöhet a baba :lol:

era
Vendég

Gremese, Era, drágák vagytok, köszi! :-) Tök jó, hogy valaki első szülésnél is ekkora babát tudott a világra hozni! Próbálok megnyugodni...

Jaj, Gremese, ezen a felcímkézésen olyan jót nevettem (nem rajtatok, csak olyan aranyos)! ;-)

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: