A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

bei
hát erre jövök vissza :D nem hallássérült az a mikulás :lol: sok sok egészséget és boldogságot nektek és sok tejcsit
mkriszta
nekem ez azért nem érthető mert azt mondják egyiknél hogy vízvesztéstől 24órán belűl meg kell szüleszteni amáskinál meg napokig megy a szivárgás...amúgy tényleg szerintem az a kulcsa a dolognak hogy ha megy is el víz akkor mennyi marad bent a babának...nálam is ezt magyarázták hogy attól még termelődik újra víz és pótlódik csak az nem mindegy milyen ütemben szivárog...hidd el nem te vagy a "hülye"csak szeretik elhitetni az emberrel és úgy beállítani mert könnyebb mint magyarázgatni neked hogy akkor ez hogy is van...meg akkor lennének kérdéseid na meg hiányolnád a megfigyelést....lényeg hogy nem lesz baj hisz nyilván vigyázol a tisztaságra nem mész közös wc-be és strandon se áztatod magad a közös bacis vízben :wink: aztán meg szüléskor megküldenek egy jó adag antibiotikummal ha a pisiben bármi lesz...nekem semmi nem volt benne mégis "biztonsági okokból" :roll: kaptunk annyit hogy a fülünkön jött ki
nenu
hűű ezek szerint ennyit kéne ennie egy rendes időre jövő babának? hát mi csak 60akat eszünk meg de a gyarapodásból azért azt látom hogy az is bőven elég...gondolom akkor karira jutunk el 80-90ig
bizony pancsi julcsi nagyon eltünt :roll:
cedis
hát bizony én is mindent megadnék egy kis tejcsiért :cry: a gyüjtőből is adnak de nem sokat és az ugye pasztőrözött....védőnődet kérdezted ez ügyben?nekem mondta hogy sajnálja hogy nincs éppen a kerületben senki akitől biztonságosan és szívesen hozna....azt mondta éppen 1-2hónapja apadt el egy műtősnőnek a közelben mert neki nagyobbacska a babája...azt mondta abban megbízott volna de most jelenleg senki nincs :cry:

Kép
menion
Budapest

Bogi: én is holnap megyek CTG-re, de a doki magánrendelőjébe, úgyhogy tuti nem találkozunk. Én nem tudom miért,de úgy gondolom,hogy hétfőn szülök, akkor esélyes a randi. :wink:
Kedden babázol?? Nekem ez kimaradt. Programozott császár lesz?
Én elmentettem a számodat, mindenképp értekezzünk!!!!!!!!!!!! Hátha.....

menion:
én is tuti kapok antibiotikumot a szívem miatt muszáj..... azt hiszem én már nem kapok választ erre a témára, hacsak holnap a dokinál ki nem derül,hogy kevés a magzatvíz és mondjuk indítani kell...na, de akkor tuti balhét csinálok!!!! a legfontosabb,hogy Petrának ne legyen baja!!!!!!!! és a jelek szerint jól érzi magát odabent.

annus:
szuper, hogy hazajöhettek!!! Gyere a beszámolóval, már nagyon hiányzol!!!!

cedis: nem akarom elkiabálni, de ha gyorsan megszülök és olyan szerencsés leszek a tejcsivel, mint a másik két gyereknél akkor talán tudok neked segíteni! Nade, várjuk meg,hogy mi lesz....végül is már pár évvel öregebb vagyok, nem tudom hogyan változott a szervezetem, de a fiúknál hála Istennek, rengeteg volt!!

katinka: háááát, mást nem tehetek, csak türelmesen (vagy türelmetlenül :D ) várok!!! Úgyis akkor jön a kisasszony amikor ő akar. Sajnos ő nem látja, hogy a táblázat szerint mi következünk!!! :wink: :wink:

megyek megnézem Béenn pocifotóját!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Julcsi ezt írta tegnap este egy másik topikba:

"jah... amúgy sajnos alakulgat a toxémiám. tegnap már volt fehérje a vizeletben, így ma gyűjtögetem... de a dokim már úgy hagy hátra az ügyeletesre, hogy úgy áll a méhszájam, h ha bmi van, lehet lépni...
jó lenne már...

szóval, tegnap még egyben voltak, de ki tudja mi történt azóta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

mkriszta, igen kedden van a programozott időpontom, maximum addig maradhat benn Szabina. Tudod nekem Csani császáros volt így nem engedik a rendes szülést mert még 2 év sincs köztük!
Akkor ha hétvégéig kihúzod akkor tuti talizunk!
meglátjuk kinek mit mondanak holnap! :D

Petrával rendben lesz minden tuti! Annyian vagyunk itt egymásért szorítani hoyg nem lehet baja senkinek! :)
Lehet Petra akar velünk találkozni azért várat meg téged! :D

menion cedis kapnak annyit tejet amennyit tudtok adni, aztán a többit majd meglátjátok minden csepp aranyat ér akkor is ha nem csak azt kap, ne aggódjatok ezen!
Kamillának jó az étvágya, Csani ilyenkor még nem evett ennyiket... remélem Szabina is türelmes lesz velem! :)

Annus Iza reakciói nagyon érdekelnének engem is, már csak azért is mert egyidősek Csanival...

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!!!!!!

Itthon vagyunk!Olyan jó!
Niki nagyon ügyes baba!Hazajöttünk,evett 1kor,azóta is alszik!Iza jól fogadta,csináltunk videót az eseményről.Azóta le se szarja tesót:)))Minden oké amúgy,van tejcsi is,40et szopizik remélem h hamarosa még több tejci lesz.
Végül taxival jöttünk haza,mert pont akkor szakadt az eső:))Eddig egy hangja nem volt,sírni se hallotta még az apja:))Na majd ezután!

Köszönjük a gratulációkat,nagyon jól esett h ennyien gondoltatok ránk!Én még azért lábadozom,szerdán lesz varratszedés.Amint lesz szabad órám írom a beszámolót a blogba ,teszek képet is na meg videót!:)

Alig várom h picit vissza tudjak olvasgatni!

Beinek meg gratula,hallottam h megszült azóta :wink:

annus11

Sziasztok! Tegnap mi is hazajöhettünk, majd jelentkezem bővebben is, képet raktam gmailra.

Mindenkinek szívből gratulálok a babához!!!

Kismamáinknak meg drukk!! :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

annus, moncsi de jó hoygy már otthon! :D
Annus majd kérlek meséld Iza reakcióit! Köszi

Na az előbb hívott BEI:
Jó kedve volt, ahhoz képest hogy semmit nem pihent ahogy mesélte. De Réka jól van 9-es értéket kapott, előtej van, próbál szopizni ügyesen. Azt mondta hogy lassan indult a tágulás, de mikor beindult utána már gyorsan haladt.
A szülés alatt többzsör is kapott oxigént, mert amikor háton fekve nyomnia kellett, mindig leesett a baba szívritmusa, mert az aorta nyomódott!
Pihen most és majd hozzák még neki Rékát!

A párja próbált nekünk írni de nem jutott be a fórumunkra!
Ha újra próbálkozna nagy gratula Bei apukának is! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Hellyel-közel képbe kerültem. :) Volt mit visszaolvasnom, mert hihetelen babaeső volt, mióta nem jártam erre. Gratulálok minden anyukának és babának!

Szóval mi már egy hete itthon vagyunk. :) Balázs nagyon jó baba, eszik-alszik-nézelődik. :) Apával már most nagyon egy húron pendülnek. Szereti a társaságot - inkább alszik kint a nappaliban a robotgép hangjára, mint az ágyikójában.

Még jövök - most már többet, mert itthon vagyok - de ébredezik az én kis drágám. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Kriszta: remélem akkor most is sok tejcsid, lesz és akkor térjünk majd vissza erre ok?

Katinka: ti is otthon már? De jó! Ügyes, aranyos baba Balázs!

:D

Kép
cedis

ÜDV A HAZAÉRKEZŐ MAMIKNAK ÉS BABÁKNAK!!! GYERTEK, AHOGY IDŐTÖK ENGEDI!!!!

cedis: természetesen szólni fogok! Örülnék,ha valakinek segíthetnék!

Bogi: köszi a az infót!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

mkriszta
én is csak csodálkoztam hogy az én kicsim is úgy hancúrozott a hasamban mintha semmi se történt volna amikor ott feküdtem a szülőszobán szivárgó vízzel :shock:
julcsi ügyben milyen szemfüles vagy :D jó hogy bemásoltad mert sokat gondolok rá is és hiányolom
annus
örülök hogy van tejcsike és hogy otthon vagytok
bei
nagyon jó nektek hogy már babázhattatok apa is biztos büszke!remélem lesz eredménye a szopizának ha ilyen hamar engedik akkor szokott lenni tejcsi

na de ami miatt itt vagyok ma ismételten az az hogy délben ide azt írtam hogy én is boldog lennék ha valaki adna tejet mert hogy nekem már márol holnapra nem lesz....
erre 2-kor hív a védőnőm hogy ha akarom van egy kerületi kismama aki felrobban annyi a teje és nagyon jószívvel ajánlja őt hát képzeljétek elkezdtem idegeskedni hogy jaj hát most megbízzak-ne bízzak mi legyen...mert hát azért ez tényleg elég rizikós dolog ismeretlenül meg stb.....aztán hívott megint a védőnő hogy most hívjam ha kell a tej mert ott áll szegény és minden edényében tej van és a melle durran úgyhogy azonnal kiönti ha nem megyünk érte...tovább nem gondolkodtam tesóm elment vitte a kübliket és hozott kapásból majd 300ml-t és most ment a többiért mert ahogy felszabadult a fejő edénye azonnal 120mili lejött neki :shock: :shock: :shock:
ez azért elképesztő mert ikrei vannak! és mellettük is azt mondja 300 naponta tuti lesz majd a számunkra :D :D :D
szóval az élet széééép!!!!
ja és a dilemmáim arról hogy rizikós a betegségek miatt szűrés nélkül...tesóm bement hozzájuk a lakásban patikai tisztaság fogadta és 2 nagyi ugrált a kismama körül mert az tényleg a fejőgéphez volt kötve és hogy ha ez nem lenne elég hogy megnyugodjak hát kiderült hogy dietetikus
és ráadásul mondta a tesómnak hogy mindenről van papírja hogy szűrve van mindenre...hát nekem is van HÍV tesztem mert eügyis vagyok és a lues meg minden terhesnek kötelező a gondozáskor így ennél biztosabb nem lehetek csak akkor ha kipasztőrözik a tejet akkor meg oda a lényege ugyebár
szóval az élet szééééép :lol: :lol: :lol:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Hírt hoztam Lovász Katáról.

"Ma 9.48-kor megszületett Balázs 3700 grammal és 50 cm-el. Anya és a baba is jól vannak. "

Ezúton gratulálok Nekik, és sok boldogságot kívánok.

Én még az elején írogattam ide Nektek, de jól eltűntem, és ki is estem a fórum életéből, de szoktalak olvasgatni Titeket. Minden megszületett babához gratulálok, és a többieknek kitartás nincs sok hátra.
Vendég

Sziasztok!

Bei: gratulálok! :) Azért a Télapó csak meghallgatott, csak biztos a hó hiány miatt késett kicsit! De cserébe sok-sok egészséget és boldogságot vitt, én is küldtem vele Nektek! :) Remélem könnyen szültél, épülj fel gyorsan és várunk a hírekkel!
Lovászkata: Neked is gratulálok a picúrhoz, sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!
Annus: de jó, hogy hazamehettetek és minden rendben! Pihenj sokat, remélem hamar felépülsz. Jó babázást!
Moncsi: örülök, hogy ti is otthon vagytok, nektek is jó babázást! Gyere ha van időd!
Menion: szuper, hogy megoldódott a tejcsi gond! Hihetetlen, hogy ilyen is van, hogy csak úgy "ömlik" a tej. A leírtak alapján szerintem nyugodtan megbízhatsz az anyukában.
Cedis: neked nem tud segíteni a védőnő vagy gyermekorvos, hogy megoldódjon a tej gondod? Szorítok, hogy találjatok valami megoldást!
Katinkababa: tök jó, hogy ti is hazamehettetek és hogy Balázs ilyen jó baba! :)
Akik még várnak a babákra, azoknak küldök egy kis türelmet. Kitartás csajok!

Kép
orsolymors

beagle :D
Köszi a hírt! :)
Éljen a kis Balázs! remélem anya és baba is remekül vannak. Gratulálok Lovaszkata

Kíváncsian vároma holnapi nagy időjárási frontok hány babát hoznak elő!?

Szép estét mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Velünk minden rendben. A hétfő éjszakánk kemény volt, mert begyulladt az egyik mellem, 38,2 °C-os lázam volt, rázott a hideg stb. Bogi is biztos érezte, mert ő is tök nyugtalan volt, óránként kelt. Apa kelt hozzá, lefejt tejet kapott, én meg borogattam magam, meg fejtem. Arra a mellemre rá sem tudtam tenni Bogit, egyszer megpróbáltam, de a könnyem is kijött annyira fájt. Aztán a sok fejés, a borogatás és a sok folyadék 1 nap alatt rendbe hozott, most már jól vagyunk. Az egész keddi nap ráment erre a lázra, Bogi alig aludt, nyűgös volt, óránként akart enni stb. Szerintem az időt is megérezte, ez nem normális, hogy hirtelen +15°C lett!
A múlt éjjel viszont 5 és fél órát aludt egyben!!! Éjfélkor evett, és legközelebb fél 6kor kezdett nyöszörögni. Szerintem ő is akkor pihente ki a keddi napot. Ma egy tündér volt! Szépen evett, 3-4 órákat aludt. Így ma én is haladtam a dolgaimmal, meg tudtam pihenni.
Ja, és tartoztam egy képpel: :)
Kép [/img]
Töltök fel még képeket a gmailre, tesómék 15 hónapos kisfia ismerkedett Bogival. EEgy igazi kis önzetlen szeretetcsomag Soma, még ropival is megkínálta volna Bogit! :) Nagyon édesek voltak!
Jó éjt mindnekinek!
Puszi

Kép
orsolymors

orsoly olyan jóóóó, hogy tettél képet Bogiról!
Gyönyörű baba!
És remélem hoyg nem lesz többet ilyen láz, tudom milyen szörnyű!

Na Linette is most szült a született feleségekbe....
Én is megyek pihizni!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

lovaszkata
nagyon sok boldogságot egészséget tejcsit kívánok!!! jaj de jó :lol:
orsolymors
igen köszi én most 1 centivel a föld felett vagyok :D ki gondolná hogy ennyire lehet örülni ilyesminek :lol:
sajnálom a tejlázat!látod az se jó ha van :roll: és a fronttól mi se alszunk rendesen ...már a melegfront is betett de gondolom majd a hideg is....de mondta a doki hogy ez lesz nem csodálkozom
juj mekkoraaaa és szépséges lányzó...és ha nem bántalak vele nem is vészes a kis szájacskája és neki meg tutira nem lehet gond hisz így ismerte meg a világot és főleg anya cicijét :D ami a fő hogy megy a szopi!látod nekem ez milyen gond nektek meg így is ügyesen megy...szuper csaj!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok lányok. Ne haragudjatok hogy nem tudtam jönni. Nagyon ki voltam merülve az utobbi napban, és hát mint tudjátok a teendőm is megsokszorozodott :lol: :lol:
Megszületett Palmira Anna dec 3.án 16- 40 kor. A súlya 4270g és 58 cm. Nagyon gyorsan zajlott minden. Be kellett feküdnöm 2.-án a kórházba mert hogy túlhordtam. És mivel ő lombik baba fokozott elővígyázatot kíván. Szóval nem volt megérve a méhszájam. Kaptam méhszáj érlelő zselét, este, majd másnap reggel. Még mindig semmi. Lépcsőztem mászkáltam. Voltak keményedéseim, de nem erősek. Folyamatosan csináltak CTG ami délutánra kimutatta hogy vannak fájás tevékenységek, de ezt én ugye még nem éreztem. Pedig volt hogy 122% is megvolt. Sürüsödtek már 5 percenként voltak azután 3 percesek is. Mondtam szerintem ez jó jel. Apa pont du. látogatott meg. Ez volt 3-kor. Mondta a szülésznő menjünk átkisér a szülőszobára, hívtam is a szülésznőt hogy szerintem induljon el. Nagyon izgatott voltam hogy vajon most tényleg nemsoká a karomba foghatom. Bementünk a szülöszobára, az orvos burkot repesztett, persze már 2 ujjnyira nyitva voltam. Ekkor felgyorsultak az események beöntésre is alig maradt ídő,nem sokat használt. Borotválás nem volt. Mindösszesen a burok megrepesztése után 1 óra 10perc alatt kibujt a kis drágám. Gátvédelemben szültem hála Andinak aki nagyon ott volt mellettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon hamar lezajlott úgyhogy amit vittem a szülőszobára homeós cuccokat, levendula olajat szöllőcukrot stb... ki sem vettem a zacskóból. Egyedül egy palack víz ami kellett és egy kis törölköző amivel Laci törölgette az arcomat. Készült videó is de azt hiszem még várok vele. Nem bírnám most végig nézni. Nagyon fájdalmas, de gyors szülés volt. Az orvosommal nagyon meg vagyok elégedve, végig bíztatott, és hármojuk nélkül nagyon nehéz lett volna végig csinálni. A kádba is beleültem, kb 5 perc és már jött is a tolófájás. Mindenkinek ilyen szülést szeretnék kívánni.
Már utolérte a születési súlyát nagyon sokat eszik, van hogy óránként. Kicsit kimerítő, de megéri. Nagyon szerelmes vagyok belé amióta megláttam. A lányom is segít, de felügyelet mellett hisz azért még ő sem olyan nagy.

Visszaolvasni később jövök. Minden kisbabának aki mostanába érkezett isten éltesse sokáig őket. Sok tejcsit és egészséget babának és mamának is. Töltök majd fel képeket. Köszönöm annak aki rám gondolt.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Lovászkata, Pancsi: Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok!

Menion: Örülök, hogy tudtak anyatej ügyben segíteni neked, és, hogy a kis Anna szépen eszik és fejlődik.

Orsolymors: Nagyon szép és csinos Boglárka. Sajnálom, hogy szenvedtél a melled miatt, viszont jó, hogy ilyen hamar megoldódott a probléma.

Béen: Csinos kismama vagy. Szép a pocakod! Jó nagy már!

Velem semmi újdonság nincs, holnap megyek ctg-re!
Várom már én is, hogy megszülessen Réka.

Kép
eper74

Sziasztok!

Azt néztem a táblázatban, hogy attól függetlenül, hogy még csak 9.-e van, többen vannak már akik babáznak! :)
Olyan jóóóóóóó nektek lányok! És olyan nagyon szépek a babák, egytől-egyig!!

mkriszta
Hogy bírod? Szerintem ha más nem, a mai hidegfront meghozza a babádat. :)
Köszi a hírt Julcsiról.

Annus
Tök jó, hogy otthon vagytok már ti is. Várjuk a képeket, videókat! :)

Moncsi
A te babád is gyönyörűséges. Gratulálok hozzá még1x!

Menion
Örülök, hogy megoldódott a tejcsi-probléma. Tuti nagyon gyorsan behozza Anna baba a lemaradását, eddig is nagyon ügyes kislány volt mindenben.

beagle
Köszi a hírt, lovászkatának gratulálok Balázshoz! Sok-sok boldogságot hozzá! :)

Orsi
Annyira szépséges a Bogi!!!! Uh, viszont az a mellgyulladás nem lehet valami kellemes dolog. Vigyázz magadra és jobbulást!

Pancsi
De jó, hogy már ti is otthon. Neked is sok-sok boldogságot Palmirához és gratulálok!

Eper
Oh, köszi a bókot...én nem így érzem (rajtam +19kg van...). Nem is csoda, hogy nem viselem már jól így a végét. Te, hogy bírod?

Én tegnap azt hittem elkezdődött, mert a derekamból a lábamba sugárzó fájdalom nem akart elmúlni egy ideig. A jóslóim pedig eléggé besűrűsödtek, de aztán elmúltak...:(
Alul meg már annyira nyom a kis buksija.
És már mindennél jobban várom, hogy itt legyen velünk!!!!
Tudom-tudom, türelem...

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béen: Nekem +16 :( 52-ről indultam!
Rajtad egyáltalán nem látszik ez a plussz súly, csak a pocid van!
Azt akartam kérdezni, hogy a múltkor te is féltél a méhszáj vizsgálattól, mert neked is volt már vérzésed utána.
Amikor utoljára vizsgáltak nem történt semmi?

Nekem semmi panaszom nincs egyenlőre. Nem fáj semmim. Éjszaka egyszer kelek pisilni.
Ami bosszant, hogy egyre nehezebben mozgok és hamar elfáradok.
Holnap megyek ctg-re és lehet, hogy megakar vizsgálni az orvosom és félek, hogy mi lesz utána.

Alig vagyunk már akik még nem babáznak!

Cicókáról- Barniról semmi hír!?

Most erőt veszek magamon és elsétálok a könyvelőmhöz, ha nem jönnék akkor elfújt a szél :D

Kép
eper74

Niki 2 óránként evett éjjel,semmit nem aludtam:)
Csinált egy rakat szennyest,minden anyatejes büfis:))

Iza 3szor ébredt meg,ebből 2szer az előszobából szedtem össze,sose jött még ki éjjel ha megébredt.

Egyedül vagyok pár órára a 2 gyerkőccel,Niki alszik hála az égnek.

2 mosás már lement.

Amúgy megvagyunk,olyanédes ez a 2 gyerek!Hozok majd közös fotót!

Pancsi!
Gratula Palmirához!!!

annus11

Sziasztok Lányok,

továbbra sincs semmi jele,hogy szülni mennénk. Du 5-re megyek dokihoz.

menion: szuper a tejcsi dolog. Nekem is lennének fenntartásaim, de amit leírtál szerintem nagyon pozitív és a védőnő is nyugodt szívvel ajánlotta!!!!

Orsi: Köszi az infót Lovász Katáról, szívből gratulálok Neki!!!

Bevallom őszintén, irigy vagyok picit a már babázó mamikra, de azt hiszem nálunk ez így van rendjén, az első és legfontosabb az volt,hogy meggyógyuljunk és bár még most sem vagyok tökéletesen, leszámítva a még lerakódott váladékot ... lekopogom, de minden ok. Lukács sem köhög és láza sincs.

Pancsi: Örülök, hogy az iwiw-es "zaklatásomra" :-) előkerültél!!!! Minden kezdet nehéz :-)

Béenn:
remélem igazad lesz, bár eddig az én Petrám nem igazán reagált sem a hideg, sem a melegfrontra :-( . Megnéztem a pocakfotódat.... szép nagy pocak, csinos vagy!!!

Annus: pfffffúúúú, kitartás!!!! Pár nap és belerázódtok!! Szerintem Niki erre a vacak frontra is érzékeny és talán ezért nyugtalanabb!! Nem bánnám, ha az én Petrám is érzékeny lenne a frontra :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Pancsi gratulálok én is!
Sok boldogságot neketek

És hírekkel jöttem, mert a CTG-m alatt sms-érkezett kisszilvától:

"Szia Bogi! Tudatnád a fórumosokkal, hogy Módler Hanga Katica tegnap 12:47-kor 3250grammal és 53 cm-re megérkezett. Gyönyörű hajas baba :) Puszi:kisszilva "

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Lovaszkata: Gratulálok! Kos tejcsit kívánok, és persze egészséget! Várjuk majd a képeket!

Annus: akkor nem sokat pihentél te sem. Délutántól estig én is egyedül leszek a két gyerkőccel, kicsit tartok is tőle, eddig még mindig volt velünk valaki, de hát ebbe is bele kell szokni.

Olyan gyorsan megy az idő, mi is már egy hete itthon vagyunk.
Kamilla nagyon jó baba, csak a tejcsi dolog nem jön össze, sajnos nem szaporodik a tejem.

Menion: Irigy vagyok ám rátok! Nekem is kellene egy ilyen kismami, de hátha Kriszta segít rajtam, és kapok tőlük tejecskét.

Titokbaba, Cicóka: mi van veletek?

Orsi: jaj, de tüneményes Bogi! :) Sajnálom a mellgyulladást, de akkor még szerencsésen jöttél ki belőle, annó nekem már csak az antibiotikum segített, az meg azt a kevés tejemet is elapasztotta, ami volt.

Pancsi: jó gyors szülésed volt neked is. El is hiszem, hogy szerelmes vagy! :)

Béenn: hűha, szép nagy poci! Most már nektek kell jönni Eperrel! Türelem!

Lányok nektek mit mondtak mennyi idő alatt van kész a baba TAJ kártyája?

Nekem azt mondták a kórházban, hogy postai úton fogják küldeni 5-10 munkanap múlva. Na ez jövő héten kedden lejár, és attól tartok, hogy a decemberi családi pótlékról így majd lemaradunk, mert az a beadás hónapjától jár, viszont két ünnep között gondolom mindenhol megáll az élet, sehol nem lesz ügyintézés.

Kép
cedis

Amúgy CTG-n nem volt semmi különös, enyhe fájások félúton bealudt Szabina, szóval kedd reggel 7-1/2 8 között találkozunk pakkostól a kórházban.
Remélem addig nem történik semmi nálunk! Ha már így van!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Eper
Képzeld nem vizsgált meg a doki már a 28.hét óta. (akkor volt a vérzés utána)
Nem is értem miért, de hát ő a doki. Csak tudja mit csinál.
Egyszer kelsz pisilni??? De jó neked!!! Én vagy 3-4x...:)
Hát a mozgás az engem is bosszant, hiányzik a testem...

Annus
Biztos érezték a kicsik ezt a sz@r időt...
Várjuk a fotókat!!!!!!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Köszi a pocak-bókokat lányok! :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ér-e galád módon, a terhességem vége felé bekapcsolódnom még hozzátok!? :D
Igyekeztem visszamenőleg jó sok hozzászólást elolvasni, igaz a neveket még keverem... :wink:
Második kislányunk december 30.-ra van kiírva, de ha jövőhéten is faros lesz, akkor programozott császár lesz belőle a jövő hét vége felé. Érdeklődni szeretnék, hogy Kistarcsán ekkortájt lesz-e valamelyikőtök. :D

Köszönöm előre is a válaszaitokat!
ligetek
Veresegyház

pancsi
nagyon örülök nektek és sok egészséget boldogságot és tejcsit kívánok! szuper hogy ilyen gyors volt a szülés!
eper-béenn-mkriszta
nagyon köszi örülök nagyon
annus
én nagyon figyelek hogy ki ne okádja azt a nehezen megszerzett tejet :lol: mondom neki hogy ez most nem tápi szóval mind meg kell enni és ki ne büfizze meeeer :lol:
asszem ha tényleg ennyi anyatejet fog kapni akkor majd minden pelusban lesz csomag :D mert eddig mikor 2x adtam neki a sajátomat akkor kaka is 2x volt most meg ugye...
mkriszta
ne kívánd a frontérzékenységet...mi se sokat aludtunk sok nyöszörgés meg nyögés volt mintha egész éjszaka vagont rakodna ez a gyerek annyit morog :lol:
kisszilva
garatulálok épp tegnap nézegettem a táblázatot hogy ki jön sorra és téged is vártalak :lol: sok egészséget boldogságot no és tejcsit nektek!
cedis
még bármi lehet ma piros pöttyös a gyerek teste de főleg a popsija...remélem nem a tejre allergia..éjszaka más popsitörlőt vettem ki a szekrényből persze sötétben fáradtan nem néztem meg és remélem az a ludas! de ha a tej lesz a gond akkor sajnos nem ehetjük gondolom....ha így lenne szívesen összehozlak titeket
a védőnődet kérdezted nincs-e ilyen a környéketeken?
ja és egy hét az még alakulhat is mennyiségre...nekem még azt is mondták lehet hogy a kiírásra jönne meg a tejem az meg ugye karácsony....nem hiszem de úgyis kiderül...
taj nekünk 1 hét volt még az adókártyát várjuk de az 6 hét is lehet
még van ünnepig idő addig simán beadod a papírt

és lányok azt mondták hogy baromi nagy front lesz nem is 1 és 10-15fok lehülés hirtelen....szóval a pocakosok pihizzenek :!: a babások meg készüljenek alvásszünetre :roll:

Kép
menion
Budapest

a védőnőmet meg úgy látszik elfújta a szél :lol:
órák óta várom igaz nem mondott konkrét időt de multkor ekkorra már búcsúztunk...
megmutatom neki a pöttyöket de sztem ő se lesz okosabb csak ő is megmondja hogy allergiás kiütés és várjuk ki hogy a tej vagy a törlőkendő...más nem lehet ....semmi újat nem használtam :roll:

Kép
menion
Budapest

és lehet hogy baromság de már alig viszketek és összefüggést látok a tej elapadása és a viszketésem közt....
mert egész életemben nem voltam allergiás és bent a klinikán pont akkor kezdődött mikor beindult a tejem és azóta ráfogtam már mindenre de ugye itthon vagyok semmi új vegyszer víz vagy más egyéb nem ér...most meg hogy tegnap volt 5-10mili tej és ma meg semmi a viszketésem meg elmúlt :idea: :?: :roll:

szerintetek lehet valaki a saját tejére allergiás? :roll:

Kép
menion
Budapest

Még több baba!
Tök jó!
Mindenkinek gratulálok!

Én egy kicsit el vagyok kenődve.Úgy néz ki,hogy nem biztos,hogy termelődik annyi tejem ami a Dorotinak elég lenne.Még nem sirdogál de elég löttyedt a cici még szopizás előtt.Pedig a kórházban annyi volt mint a fene.Nem érzem az a bizsergést sem minor ébredezik.Pedig eddig volt az is.Elkeztem inni ezt a laktoherb-es teát.Hátha.Elég sokat pihengetek is meg rendesen eszem de ez sem segít.
A derekam viszont piszokul fáj.Alig birom kivenni a csajszit a kiságyból.
Holnap meg kell mennünk a kórházba csípő ultrahangra a Dorotival.Semmi komoly csak kiszűrik talán.Legalább is a gyerekorvos ezt mondta.

hadedit82

hadedit
remélem majd beindul a tejcsi azt mondják kell idő amíg felzárkózik a baba igényéhez az anya teste...

nálunk meg végre volt a védőnéni...késett sokat mert a kocsijára dőlt a fa :shock: itt borzasztó szél van

megvolt a státuszvizsgálat és 5 cm-t nőtt a kis manó már 45centi :D azt mondta átlag 3 cm-t szoktak nőni a babák hát súlyra is nagyon belehúztunk a 2720-al :lol:

épp kajálásra jött és mondom neki akkor most nézze meg mit csinálok rosszul mert már minden trükköt eljátszottam és a büfizés nem jön össze
erre egy akkora bődületeset böffentett mint a ház :P
és erre feltartottam szembe az arcommal hogy mondjam neki milyen rossz hogy így lejárat erre megint megismételte úgy hogy a hajam is elszállt :shock:

Kép
menion
Budapest

Menion: ajánlott levélként hozza a TAJ kártyát a postás vagy csak bedobja?
Az adókártyát hogyan kell intézni?

Remélem nem a tejre vagytok allergiásak. Jövő héten jön a védőnő, majd rákérdezek, hogy tud e tejadó kismamáról, de nem hiszem, hogy van, bár ki tudja.

Edit: egy cipőben járunk, illetve nekem már a kórházban sem volt, de két napja folyamatosan egyre kevesebb, aminek az sem tesz jót, hogy aggódom rajta, ma egész nap e miatt sírok. Olyan szar anyának érzem magam attól, hogy nem tudok enni adni a gyerekemnek. :cry: :cry:
Remélem nálatok csak múló állapot, és újra beindul a tejcsi.

Nálunk a Laktoherbtől fáj a hasikája, biztosan az édeskömény miatt.

Kép
cedis

cedis

a taj kártya aláírós és már a baba nevére jön,
az adókártyát nem tudom.nekem a könyvelő csinálja.

szopizásnál meg tök érdekes mert úgy tűnik,hogy jól lakik mert most is 4 órát aludt szopi után.
nem értem.pedig úgy tűnik.hogy neki elég.

annyira sz...r hangulatom van ma.hihetetlen.
ráadásul a Domi is olyan hisztit levágott reggel,hogy a végén nem ment oviba.egyszerűen nem bírtam ráadni a ruhát.
de már a Zsolti is nemsokára hazaér.Végre.
nagyon hiányziki napközben.

hadedit82

Helló Lányok!

Először is köszi a drukkokat mindenkinek, másodszor gratula az azóta született babókhoz, minden jót és sok tejcsit a mamáknak.

Mi hétfő óta itthon, varratszedésen is túl. Sajnos szarakszik a netünk, visszaolvasni még nem tudtam, Barnika édes és gyönyörű, csak a tejcsi nem oké még. :cry: pedig van minden lakto herb, more milk, homoes bogyó még ki tudja mi nem amit be nem szedek, de egyelőre nagyon nem elég, azért még nem adjuk fel, de már tápizunk hozzá.

Na megyek, mert már nyekereg, itt a következő kaja idő. Most már lassan magunkhoz térünk és jövök majd. Ki tartást a kismamiknak, puszi mindnekinek
C

cicóka

Nos!

Itten!
Furcsa de az éjszakai ne alvás nem viselt meg annyira,remélem ma alszunk!Niki me szerintem csak tejet szaporít!Most délután már 60at evett!Ügyes manó!!!!

Képek és beszámoló a szülsről a blogba,bocsi h ide nem másolgatom :oops:

Taj:nekem is 1-2 hetet mondtak rá,postán hozzák.De ettől még jár a családi pótlék,max egyszerre 2 hónapot utalnak!!!Azt hiszem 6 hónap a határ,ha addig beküldi az ember akkor megkapja az addig elmaradott összeget is.

Adókártya:automatikusan küldik ki!

Edit!
Nem tudok a tejre mit mondani...más tejszaporítót nem próbáltál?Vagy fejni?

Menion!
Büfis sztori haláli!!!!És nagyon jó súlyban van Anna baba!Mi is kb 2800-2900 körül vagyunk,majd lemérem este!Ja én is mindig mondom h ne pocsékoljon:)

Cedis!
Dehogy vagy rossz anya!És tudsz enni adni neki,max tápszer.Hidd el,nem fog reklamálni :wink: Szóval no para!!!!Próbálj ki mindent,aztán ha nem akkor nem.Nem lehet mindenki tejcsárda...

Kisszilvának gratula!!!Jó egészséget nekik!

Ligetek!
Üdv itt!Sajna nem vagyok Kistarcsai :wink:

Eper!
Na n is ezt viseltem nehezen,h nem tudtam normálisan menni...most meg...inkább nem is mondok semmit,bár egyre gyorsabb vagyok :lol:

Na a blgba van minden fincsi dolog,majd nézzetek be!

És megyek a gmailre is,tényleg jó kevés mamink maradt,na de mindjárt vége is a hónapnak!

annus11

Cicóka!
Látom ti is a tejjel küzdötök!Kitartás,és ne idegeskedj te se!Ha csak a fele anyatej a hamának,már az is tök jó!!!!!Te meg élvezd az anyaság szépségeit!!!!

Ja és Iza jól fogadta eddig tesót.Ha sír,akkor rögtön rohan be hozzá.Már az ölébe is tettük többször,simogatja,beadja a cumit.em volt eddig gond hála az égnek.Nagyon tetszik neki a baba! :wink:

annus11

cedis
ez a lehetőség tök véletlenül adódottmint kiderült ez a lány nem is az én védőnőmhöz tartozik csak mikor betelefonált ő vette fel és neki szólt hogy van tej...megvárta míg a lány védőnője beért hogyha annak van olyan akinek kell a tej akkor azé az elsöbbség de szerencsére nem volt olyan kismamája így kaphattuk meg mi...szóval szerintem ne várd meg a jövő hetet hanem telefonálj ma mert ezek a véletlen dolgok egyik napról a másikra alakulnak...én mikor szóltam akkor látod nem volt és most meg ez van...érdemes kérdezni hátha épp most adódik ilyen és jövő héten már leboltolja más...
adókártyáról Lacit megkérdezem nem tudom már hogy volt...ő intézte

hadedit
nem csoda hisz az idő is sz@r...nekünk is vacak éjszakánk volt és eddig végig nyugtalan volt evések közt is ...most fáradt ki annyira hogy alszik

Kép
menion
Budapest

Edit, Annus: köszi a TAJ-os infót, akkor nem aggódom miatta, ha hat hóig be lehet adni. Nekem azt mondta a védőnő, hogy csak a benyujtás hónapjától fizetnek, azt már nem tette hozzá, hogy visszamenőleg is esetleg!

Edit: ha nyugodt Doroti, akkor biztosan van elég tejed, ne aggódj. Nekem Kamilla még bőven keres a cicizés után, innen is tudom, hogy éhes.
Nekem is szar a hangulatom egész nap. A tej miatt is, meg úgy egyáltalán.
Jó nektek, hogy így álltok a kilókkal is, én azzal is pocsékul. :(

Cicóka: Jó, hogy jelentkeztél! Nálatok is tejcsi gondok? Mindegy, nem adjuk fel, aztán majd lesz valami, nem igaz?

Kisszilvának gratulálok én is a babához! Sok boldogságot nekik!

Ligetek: Cicus tartozik oda körzetileg, de ő már babázik, közülünk nem szül mostanában ott senki, ha jól tudom. Bár valaki még rémlett, hogy ott szül, de nem tudom ki és mikor.

Kép
cedis

annusnak igaza van !
senki nem rossz anya aki mindent megtesz hogy legyen teje de mégsincs!!!!!
én azokat ítélem el akik meg sem próbálják vagy kényelmi szempontból elapasztják ha van is nekik tejük!
azoknak lehet lelkiismeret furdalásuk :!:
de amíg az ember megpróbálja és igyekszik addig semmi oka rosszul éreznie magát!!!
most mesélte a lány akitől a tejet kapjuk hogy van rokona aki azért nem szoptat mert akkor kötve van és nem tud menni plázázni :twisted: na az milyen anya?eddig nem tudott plázázni eleget?és már soha nem lesz alkalma? aki ennyit nem tesz meg a saját gyerekéért az megérdemli hogy rosszul érezze magát és furdalja a lelkiismeret!

Kép
menion
Budapest

cedis
szerintem a kiló is a "turbós" tápitól ilyen...most is mondta a védőnéni hogy ha ennyi tej is van akkor is legalább 1x adjam neki a kora tápit mert "abban nagy a fehérjetartalom"...

Kép
menion
Budapest

cedis
az adókártyát autómatikusan küldik majd a taj meg tértivevénnyel érkezik azt mondta a párom...

Kép
menion
Budapest

TAJ-ért be lehet menni a Teve utcába és akkor megkapjátok azonnal, ha valakinek valamiért SOS szüksége van, rá. Mondjuk sok idő míg sorra kerülsz, de akkor aznap megvan!

Nekünk Csaninál szükség volt rá a párom intézte személyesen!

mkriszta nem jelentkezett lehet hogy mégsem vár meg!? Ma menet CTG-re reggel azóta semmi... Izgulok érte!

TEJÉRT NE AGGÓDJON SENKI, AZ CSAK ROSSZAT TESZ, HA NINCS NINCS HA VAN AKKOR HURRÁ! ATTÓL SENKI NEM JOBB VAGY ROSSZABB!

Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

na elkezdtem szedni a more milk kapszulát, már csak ez van, amit még nem próbáltam a tej érdekében. Igen tudom, hogy annak kellene lelkiismeret furdalásának lennie, aki nem is akar szoptatni, de annak biztosan nincsen, én meg nagyon szeretnék, még sem megy, ráadásul Kamilla nagyon szeretne cicizni, nem úgy mint a fiam, ő nem törte magát rajta, ha nem volt benne, hát nem szívta. Kamilla szegénykém szívja mint őrült, csak sokára adja fel, ha nincs is benne. Ezért különösen bánt a dolog, pedig azt hittem most nem fog így érinteni, de tévedtem.

Férjem is mondta ma, hogy a legjobb anya vagyok a gyerekeinknek, de ettől csak még jobban sírtam, mert tudom csak vígasztalni akar. Nem akarom magam belelovalni ebbe a nincs tej dologba, de nem tudok tudomást sem venni róla. Bezzeg a kórházban velem szemközt lévő szobában 1 napja szült kisebbségnek ömlött a teje, pedig cigizett, drogozott, és leszarta a gyerekét. Na ez az igazságtalanság.
:cry:

Kép
cedis

írtam a dokinéninek emailt hogy mit csináljak a kiütésekkel....
remélem nem azt mondja hogy ne adjam a tejet neki :?

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Nagyon-nagyon Sok Boldogságot minden kis új jövevénynek!
Édesek a babák,sok puszit és tejcsit mindenkinek!

Hétfőn voltam dokinál.
Méhlepény már elhagyta a 2.érési fokozatot.
Baba BPD: 93mm.
Súlya már minimum 3500gr is megvan.

December 16-án szülünk, csütörtökön, ez az új időpont, reggel 7.30-re kell mennem a kórházba :)

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zsanimanó

NA itt vagyok,

5-re mentem dokihoz. Bogi, sajnos (vagy nem :-)) de tényleg nem várlak meg, teljesen nyitva a méhszáj, baba feje beilleszkedve, a doki már el is érte kézzel. Azt mondta, hogy vagy megszülök szombat reggelig vagy megindítja, mert NAGYON KEVÉS A VÍZ, a köldökzsinór egy csomóban és a lepény is gáz!
Fájások vannak, de nem elég erősek! Remélem Petrus nem várja meg a szombat reggelt, hanem magától indul a szülés!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

kriszta akkor szorítok és várjuk a babahírt! ++++++++++++++++++
Remélem holnap már babázol!

zsanimanó szép mértek! :D

Cedis ne is gondolj ilyeneket,és én is azt hiszem hoyg a másodiknál majd jobban viselem a tej nehézségeket, de ezek szerint nem így van!
Főleg hogy nekem Csani volt ilyen kis türelmes mint neked Kamilla, de nekünk meglett az eredménye! Remélem nektek is meglesz!

Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: