A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Anyam holdkompnak hivta az a jarkalos bizeket. En meg nem ertem hogy a feneben lehet a mai napig is kapni es veszik sokan boldogan, mikor amellett, hogy valesetveszelyes meg allitolag kifejezetten rossz is a jarastanulashoz.

luna6

Vendég

Na nekünk felbecsülték a Csengeryt, meg beszéltünk az építésszel is. hétfőre kell vinni a csaptelepeket meg szerdára a parkettát, meg hétfőn jön a cserépkályhás is összerakni a cuccot, aztán festenek, és asszem kész. jövő hétvégén adják át. egy hetet csúszunk, de ezt is csak azért, mert megkértük az építészt, mert nincs pnzünk, a héten még nem tudunk fizetni.. aztán kb egy hónap mire megjön a hitel, és csak akkor (tehát még egy hónap múlva :shock: ) tudjuk megvenni a konyhabútort, gáztűzhelyet, úgyhogy a költözés is majd csak 1,5-2hónap múlva lesz nyélbeütve.. meg fogok őrülni.. jó lett volna ezzel áprilisban végezni..
Vendég

Luna!
Ja, igen. A járáshibákról meg ne is beszéljünk.

Amit érdemes tudni: a diszgráfia/diszlexia a finommotorikus mozgás hibája miatt alakulhat ki. Az a baba, aki nem kúszik/mászik, annak ez a koordinációja sérülhet. (Hanna nem kúszott egy percet sem.. :?) A komp pont ezt az időszakot ugorja át... Vagy a sétáltatás is ugyan ilyen rossz. Anyós pl kiakadt, amikor mondtam neki,hogy NE sétáltassa a gyereket felemelt kézzel, mert ő sem úgy sétál. Erre a nagyon értelmes válasz: de akkor hogyan alakulnak ki a járó izmai??? Mondtam,h ogy hát, a mászástól?? :D:D És a felállástól?? ááá, ha, mindegy. Szóval szeressük a rokonokat :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
Kitartás!!!!! De legalább látod a végét! Az már jó :)

Uhhhhh, most láttam egy szörnyű reklámot: Cipőhöz ajándékként smink készlet érkezik... Mindezt a Mini-Maxon. Szuper.... Kenjük össze a gyereket jó fiatalon mindenféle xar termékkel, ami tuti eltömíti a pólusait. Király! :) :shock:

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo vigaszként! mi szeptemberbe kellett volna hogy kész legyünk a felújítással és ehelyett november lett! gondolhatod egy szívás volt az egész persze nekünk is elfogyott a pénz leléptek a munkások ... ahhhh tisztára örülök hogy már most van :-)
Vendég

köszi lányok, csak itt az a sz@r, hogy a munkások azok csinálnák, meg már készen is lennénk, csak pénz nincs..
Vendég

Felújítások:
Nálunk ez úgy ment, hogy mi csináltuk magunknak, max a barátok segítettek.
Az első ilyenünk az esküvő előtt-alatt és után volt. Kb 6 hónap volt, mire mindennel végeztünk. Ami azt jelentette, hogy a két hálóban felszedtük a padlószőnyeget, leraktunk helyette lamináltat és kifestettük az összes szobát.

A következő, egyel nagyobb cucc az akkor volt, amikor felvettük a hitelt (anyám megvette anyóstól az alsó részt és be akartuk szigetelne a házat, Hanna még nem volt 2 éves). Akkor eltüntettünk (kőműves ismerős segítségével) 1 ajtót, összenyitottuk a spájzt és Ádi szobáját, eltüntettük az átadót, ami a konyha és a nappali között volt, kiseréltük a bejárati ajtót, leraktunk laminált parkettát a kőre (nappali+előszaoba) és ismét mindent kifestettünk. És még megvettük a festéket a feljáró lefestéséhez. Ja, meg új lámpa búrák, meg új szekrény, ágy... Na, ez 1 év volt, mire mindennel készen lettünk. A feljáróhoz 2 év kellett. :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, Nanetto,
hát, mindannyian jó sokat szívtunk/szívunk a felújítással... (meg Csilla is) ha a munkásokkal nincs gond, akkor a pénz nem jön, meg engedélyeztetések kellenek, stb.. nagy macera... :?
nálunk sajnos ez a felújítás azért összetett, mert 15évig üresen állt a lakás...ugyanis apósom nem volt hajlandó kiköltöztetni belőle a műhelyét, ami a 120nm-ből mindössze egy helyiséget foglalt el.. így nagyon durván leépült az egész... nem tudom emlékeztek e még azokra a képekre amiket felraktam róla felújítás előtt :oops: :lol:
úgyhogy újra kellett tervezni az elektromos hálózatot, kapcsolókat meg lámpákat, telefonvonalat behozni, gázt(!), meg fűtés sem volt, csak 3 cserépkályha, amiből 2nem műxik, úgyhogy minden helyiségbe radiátorok, rendbehozni az omladozó falakat, a betört ablakot, ajtó-és ablakkkereteket, megcsinálni a nappali beszakadt tetejét :lol:
teljesen szétszedni a fürdőszobát, új kád, törölközőszárító (radiátor helyett ez van a fürdőben), mosdó, csaptelepek, új wc, új vízelvezető, a kazánt beépíteni, cserépkályhákat lebontani, azt az egyet ami marad, azt átszerelni a másik szobába, padlólapokat, meg parkettát rakni, kifesteni, meg olyan dolgok, amikhez én nem értek.. :oops: azokat tudtam összeszedni, amkiket látok, és tudom mi micsoda :wink:
viszont le a kalappal az emberkékkel, mert mindezt 3hónap alatt hozták/hozzák össze, és egész idő alatt maximálisan meg voltunk velük elégedve.. nagyanyám mondta, hogy ennek az építésznek jól el kell rakni a számát :D

ja, és annak ellenére, hogy most nem is vagyok éhes, vacszni mégiscsak kéne, úgyhogy baconos-káposztás nokedlit csinálok, jó lesz holnapra is vacsira.

mindenkinek szép estét! 8)
Vendég

ja, és fűtésnélküliséggel jár az is, hogy melegvíz sem volt :D
melegíthettem volna Dávidnak a rezsón a fürdővizet :lol:
Vendég

Csövi!

Nanetto, nem is tűntem el! írtam az előző lapon is... :(

Építkezés, felújítás: én építettem, apuval ketten- szó szerint ketten (azért könnyű volt mert ő kőműves), 3 évbe telt. Majd azóta folyton alakítok, festek, újítok és egy nagy fos... miért nem forgattam anno is már lakberendezős újságot... :(

Befordulás: én nem éreztem és sztem nem is kell feltétlen, főleg hogy ezt ne úgy értsd, hogy akkor most gondol egyet a gyerek és 180 fokot lefele fordul... szóval a megérzésem szerint Martin megfordult, mert valóban ő felfele mocorog erőset- ezt betudom a rúgásnak, de persze ez is csak ritka, hisz a gyerek lába nem az égnek áll, hanem kb az oldalad fele (magzat póz) csak néha nyújtózik és ezt érezzük. és már írtam, hogy én is érzek lefele szurkát, ezt pedig betudom a kezének, vagy néhány újának, ha lefele nyújtózik... és ezt is írtam már, hogy lesz ez még rosszabb is, mert a körmük most rohamosan nő... úgy fog kaparászni belül mint állat...
kórházi csomiba tegyetek be csipeszt, vagy finom ollót (én a bébi ollót a kukába dobtam, az egy szar) a kesztyűt én nem ajánlom, mert beveheti a szájába a pár órás bébi is és fulladás is lehet... de ez az én véleményem ugye :)

Komp: nekünk volt, meg járóka is, ami szuper volt arra, hogy wc-re menjek, a gyerek ne rijon utánam de lásson... de ő sose borult fel vele, de én is ellenzem. nekem szerencsém volt és nem lakott benne a gyerek, de láttam olyat aki később úgy ment mint aki kompot tolna- tehát tényleg veszélyes...
Mászás- valóban a diszlexia diszgráfia izét segít elkerülni, de sajna Marcu csak kúszott, a mászást kihagyta... de tenni az ellen, hogy menni akart vagy ülni nem tudtunk, mert üvöltött. 7 hónaposan órákat ment segítséggel, DE úgy hogy csak egy kézzel fogtuk, mert a védőnő azt mondta, hogy csak így szabad, mert az egyensúlya így alakul ki. ha menni akar vissza nem tudod tartani- ezt látja tőlünk is... De csak egy kézzel sétáltassuk, ne a kismajom módszerrel. van aki kihagyja a mászást... szerencsére 10 hónaposan ment gyönyörűen segítség nélkül és beszélni is beszélt, most meg már fú kb 15 hós kora óta mond verseket... sokan ovisnak nézik. mi viszont a bilivel vagyunk picit csusziba- vagyis a wc-vel mert az már tuti hogy a bili kimarad, csak a wc jöhet szóba. (mondjuk nem bánom, hogy nem kell bilit öblögetnem) de végülis ez sincs nagyon elkésve, mert 3 évre kell szobatisztának lenni. erölteni meg nem fogom... semmit se eröltettem. nem szabad. a wc-vel meg várok nyárig, mert hiába próbáltam ő kijelentette hogy azért is a gatyába pisil és ezt eljátszotta folyton egymás után, hogy direktbe a gatyába csövelt :) majd szólt. nem baj, legalább lesz mibe a tesónak lepipálni, mert az esze, a szépsége, a magassága...
10ig számol, kivéve a 7-et nem mondja, de utána ha megkérdezzük, hogy mit hagytál ki, akkor megmondja :) és mindezt magától rakta össze, erre se tanítottam. én csak verseket tanítok vele, vagy énekelünk és ő eltanulja.
ma azt kérte a kocsiba apától:
tedd be a dvd-t, amit akkor, mikor anya pocójába voltam =tegye be az édes kisfiam cd-t :) persze nem emlékszik rá, hogy ezt hallgattuk, de megbeszéltük egyik nap és azóta ezt kéri ha beülünk a kocsiba... és énekli ő is :) azért szerintem ismerős a dallam...

Kép
Kép
Kép
konkri

Befordulás Én ezt most megúszom, mert a baba már kezdettől fogva a megfelelő pozícióban fekszik, egész kicsi pár centis kora óta. Nagyon remélem nem most akar megfordulni. :) Bár már csak lesz annyi esze, hogy így maradjon. :)

Komp, járóka, és társai
Szerintem tök vicces, hogy minden időszakban kitalálják, hogy mi jó, és mi veszélyes. :)
Mi annak idején két tesómmal együtt nem ismertük meg soha a hordozókendőt, még kenguruba sem raktak sosem, mégsem lett semmi bajunk, normálisan kötődünk, felnőttünk, pedig babakocsiztak minket, meg esetleg ölben vittek.
Mindhárman kompoztunk, és járókánk volt, amit mondjuk nem szerettünk, de a kompozástól nem lettünk se diszgráfiásak, se diszlexiásak, mindegyikünk jól tanult, és diplomás lett. :) Motorikusan is rendben vagyunk, tudunk normálisan járni, mozogni mindhárman. :D
Ja, és egyikünk sem nagyon volt mászós, és felemelt kézzel tanultunk járni, hiszen így tudtak minket megfogni, és vezetni. :D :D
Szerintem nincsen ezekkel semmi baj, de természetesen mindenki úgy csinálja ahogy jólesik, meg ahogy helyesnek érzi. :)

(Én most úgy érzem babakocsizni fogok, meg van nagyobb korára egy mei tai-unk, járókát meg kompot nem szeretnénk, mert itt nem lenne hely hozzá, de felemelt kézzel fog járni tanulni. :D )

Felújítás Na, ezzel 2008 novemberében Nekünk is megvolt a bajunk, pedig csak 2 hónap volt, de egy örökkévalóságnak tűnt, pláne, hogy Anyóssal laktunk addig. :)
De ha már megvan, és végre beköltöztök a szép újba, olyan jó érzés lesz. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Mi van veletek Lányok? Itt a tavasz, megjött az írhatnékotok? Mire végigolvasom amiket írtatok, párom már csúnyán néz, épp hogy merek pár sort írni. Mert én ilyen "beszari" csaj vagyok.

Eszter, a pasiaink közt sok hasonlóság van. Ő sem szokta észrevenni, hogy terhes vagyok és neki is tetszik a kocsim színe :lol:
Megnéztük Csingilinget, nagyon tetszett Lilinek. Sajnos a Szépséget nem tudtam elindítani, de lehet, hogy az én hibám. Viszont a Hercegnő és a kobolt rettentő félelmetes volt. Nekem. Lili persze csorgatta a nyálát és élvezte. :lol: Holnapra is hagytam azért nézni valót.
Természetesen most, hogy tudom a címedet ne is reménykedj, hogy megúszod a heti 2-3 látogatást :lol: Na jó, csak vicc volt, de azért majd a két lányt tényleg összehozhatnánk.

Holnap megyek Lilivel a pszichológushoz, már várom mit mond. Bár lehet, hogy a lány előtt nem fog semmit.

Tök nem idevágó téma, de most jutott eszembe. Amit adnak fürdetőkrémet a babához, nekem nagyon sok gondot okozott anno, mert valahogy sehogy nem akart feloldódni a vízben. Az akkori topikosok egyik apukája jött rá a titokra, hogy egy kis vizet fel kell forrósítani a mikróban és abban kell elkeverni a krémet, aztán úgy bele a vízbe. Most csak azért jutott eszembe, mert azt kaptam én is a bőrgyógyásztól a viszketésre és gondoltam most leírom, hátha valakinek hasznára lesz.

Kép
Kép
hari

Komp, járóka:
Kompunk nem volt, nem is fért volna el az előző lakásban. Most sem lesz, nem hiányzott. Járóka volt, de Lili csak ordítani járt bele. Úgyhogy azt sem igazán használtuk.
Járás: megvártam, míg magától felállt és elindult, nem járattuk se feltett kézzel, se letett kézzel :roll:

Lassan kéne vinnem Lilit aludni, de olyan értelmesen, nyugodtan eljátszik, hogy nincs szívem megzavarni. Mondjuk nem kell korán kelni holnap, úgyhogy végül is nem gond.

Felújítás: a régi lakást mi is ketten csináltuk Andrisommal, nem kezdenék még egyszer bele. Ezt az "új" lakást szakemberek csinálták, de őket sem hívnám ki még egyszer, mert így meg semmi nem olyan, amilyet mi szerettünk volna. Hozzátartozik, hogy Anyósom fizette az egészet, úgyhogy nem igazán volt beleszólásunk. Mindennek meg van az ára :?

Kép
Kép
hari

Jenny, hát akkor tényleg van jó pár hasonlóság.
És képzeld, Fehérvár és Mór közötti kis faluban laknak szüleim, illetve én is ott laktam 11-12 évig. A móriak imádnak bennünket, :D főleg, amikor a busznak be kell mennie a falunkba.

Gem, nekem a Lola is nagyon tetszik, ha esetleg lesz tesó és szintén kislány, akkor Léna mellé lehet, hogy Lola lesz. (vagy pl. Lotti)
Szerintem amúgy nem gáz, hogy nem a „hivatalos” becenév, amin szólítjátok. Így szokják meg, aztán kész.
Igen, D. Tóth Kriszta kislánya is Lola és már itthon laknak, előtte Angliában éltek, angol a férje és pont két hete láttam élőben az Ikea-ban. Ez csak egy plusz infó. :lol:

Picur, ma volt az utolsó alkalom az intim tornán, és mióta járok, szorgosan csinálom itthon a gyakorlatokat és bizony nagyon is érzem a pozitív hatását. Én tényleg csak ajánlani tudom, de biztos vagyok benne, hogy azon is múlik a dolog, hogy milyen trénert fog ki az ember.

Mmmm, zabi az egyik kedvencem. De nem tejjel, mert azt nem szeretem, hanem vízzel. És én biza édesítőzöm. :oops: Remélem, nem teszek nagy kárt vele. Egyébként a cukor is ugyanolyan káros, csak nézzétek meg, hogyan készül. Csak a cukorm még hízlal is. Meg hát édesítőből is van kevésbé ártalmas, ami mondjuk nem aszpartamos. Bár pont most olvastam egy legújabb hírt, hogy mégsem káros az aszpartam. Na, mindenesetre azért nem fogok továbbra sem olyan termékeket venni.

Vok, köszi a választ, akkor hol Vok, hol Eszter leszel nekem asszem. Amúgy kíváncsivá teszel a beceneveddel, hogy vajon honnan jött.
A Kriston dvd-t én is megvettem ám már kb. egy éve, persze szépen megnzéztem, úgy 1-2 hétig még csináltam is, aztán abba is hagytam. Most így annak fényében, hogy végigjártam a tanfolyamot, azt mondom, nem elég a dvd, kell a személyes részvétel is.

Keloidról egy rövidke szösszenet: „Rostos burjánzás vagy szövetszaporulat, mely leggyakrabban sérülés (főleg égési sérülés) vagy műtéti metszés területén fejlődik ki, az arra valamilyen ok miatt hajlamos egyéneknél.”
Képek, ha van hozzá gusztusotok: http://images.google.hu/images?hl=hu&so ... a=N&tab=wi

Hari, de jó, találkoztatok személyesen.
Aha, én is nemrég olvastam, hogy a gyógyszertári fürdetőt jól fel kell melegíteni és akkor lesz használható állagú.
Én amúgy olíva olajjal fogom olajozni Lénit, ha szükséges, fürdető mellett még nem tettem le a voksom, de tutira nem valami agyon reklámozott illatos csoda lesz. Igaz, hogy nagyon finom az ún. babaillat, de az összes kence manapság tele van mindenféle naggggyon oda nem illő dologgal, inkább ezt kerülném. Mellesleg ha nagyon ki van száradva pl. a lábszáram, az olíva olajnál vagy a vajnál nincs is jobb testápoló. Igaz, hogy nem illatozik tőle az ember, de hát evvan.

Nanetto, engem is bejelölsz légyszi?
Jaj, a csokizást, édességet ne is mondd. Én eddig azért némileg uralkodtam magamon, meg hát évek óta csak édesítőt használok, de nemrég elszabadult velem a ló. Nem tudom, hogy fogok majd visszatérni a normális kerékvágásba 3 hónap múlva.
Amúgy ezt a szúrást éreztem szerintem én is ám néhány nappal ezelőtt, még írtam is. Két napig tartott és én is majd’ beszartam, olyan volt. Mintha tűt vagy kést forgattak volna belém odalenn.
De-de, van itthon is diabos Milka. Nagyon fini. A szénhidrát tartalma nem sokban tér el a normáltól, csak a vércukker/inzulin szintet nem emeli olyan gyorsan.

Luna, és kiscsajod jól elvan, ha elmegy veled suliba? Feltalálja magát?
Hát basszus, örülök, hogy még rutinosként sem tudod megmondani, hogy hol rúg/üt a bébi, mert így nem gáz, hogy nekem sincs róla fogalmam, hogy mit hol érzek, csak érzem, hogy nagyon nyomja odabenn a feszkót és változatlanul imádom.

Geo, de legalább lassan látod a végét, ez talán vigasztal.
Hát ja, szívtunk rendesen, de legalább most már túlvagyunk rajta.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok

Olyan sokat írtatok:-)))

Vok csak 1 órát hat az EDA?! Én azt hittem legalább 3-4-et. Akkor azzal sem lehet sokáig húzni. Hány alkalommal adhatnak belőle?
Nekem nem is tudom hogy mondják, nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, szóval kicsit tartok tőle, hogy mi lesz a vajúdás alatt. Na jó, nem kicsit. attól nem tartok, hogy kiabálni fogok, én a nyögős, sírós kategóriába tartozom, nem tudom ezt majd mennyire fogják tolerálni :roll:

Jenny te is izzadsz? Akkor nem én vagyok az egyedüli. Azt hiszem a Csilla is írta talán. Nagyon klassz babakocsit vettetek :D Aranyosak a fotók :lol: :lol:

Luna kérdezted a vesegörcsöt. Hát a férjem nél úgy kezdődött, hogy égett a hasa, eleinte nem is gondolt másra csak hasmenésre. Hiába, afájdalom nem múlt el, hanem erősödött, ráadásul pont a jobb oldalon. aztán már elöl-hátul kibírhatatlanul fáj neki. Össze-vissza vizsgálgatták, közben hányt is (ez is tipikus tünete a vesegörcsnek). Nem találtak semmit, egyik fájdalomcsillapítót kapta a másik után, mire a 3. után tudott normálisan feküdni és nem tekergett szegénykém az ágyon. Nem tudták egyértelműen eldönteni, hogy vakbél vagy vesekő, így mentő-sürősségi-kórház. Ott is csak a gyanut tudták megfogalmazni, mert az uh-on látni nem láttak semmit, de még utána is 5 napig begörcsölt. Enyhébben, de akkor is.
Hát ennyi. Most, hogy láttam, nem szertném még egyszer átélni, sem elsőkézből, sem társként.
Nem felejtették el közölni velem, hogy ez olyan, mint a szülés. Igen? Hát köszi. Mondjuk nekünk ott lesz a végén a kisbabánk, lesz értelme a szenvedésnek.
Én is álomkóros vagyok. Délután is és este is. 9-kor fellövik a pizsamát és, ha TV-t nézek, akkor tuti elalszok közben. Fárad a szervezet?

Geo én is jelöltelek :D te is nagyon szép menyasszony voltál :lol: :lol: Migréneddel miújság? Vagy inkább ne is emlegessem?

Folti nagyon klassz a ti babakocsitok is :D :D . Jövő szerdára meg szorítok neked nagyon, ügyes leszel :D :D
Én is nagyon sokat gondolok Bibócskára is meg Tahtira is. Remélem mindannyian jól vannak. Hiányoznak :(

Konkri köszi a leírást a szülésedről, remélem az enyém is hasonló sebességű lesz :D Bár talán te írtad, hogy a gyorsabb jobban is fáj. Habár Vok meg 22 órát vajúdott és az sem volt piskóta. Nem tudom, majd megtudom, ha ott leszek :D
Azt jósoltad mindenkinek szupi szülése lesz. Én nagyon erősen kívánom, hogy igazad legyen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BhDetti Isten éltessen sokáig, boldog szülinapot kívánok neked!!!!!!!! Így megkésve :D

Gemini én is azt javasolom, hogy legyen hivatalosan Manuela a kislányotok neve, de becézzétek nyugodtan Lolának. Szerintem ez tök jó. Eddig úgy van, hogy a mi babánk Arnold Ágoston lesz, de simán fogom Benőkének hívni :lol: :lol: És, ha mindkét nevet megkapná? Vagy az már sok?

Rózsa, Detti merre vagytok?

Na most jó sokat írtam én is :lol: :lol: :lol: :lol:
Áprilisban én is tanfolyamra fogok járni. 3 hétfőn keresztül. Remélem jó lesz. :D Az oviból telefonáltak, hogy lenne-e kedvem. Naná :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Hercegnő és a kobold:
anyááám!!!! imááádooom!!!!! :shock: :P

Talinn,
köszi :oops:
migrén most nincs, remélem nem is lesz :lol: de ha lestz, akkor majd nyafogok nektek egy sort, gondolom már alig várjátok :lol:
és milyen tanfolyamra jársz majd?

na nekem kész lett a kajám, de mostanra már (mire kifőztem a nokedlit, meg megcsináltam a káposztát) nem is vagyok éhes... :twisted:
de egy pici tányérral eszem... csak úgy kóstiból :oops: :wink:

jó éjszakát ! :)
Vendég

Sziasztok!

Na, ma délután voltam körzeti dokinál, azt mondta, nem kell a cukrommal foglalkozni, a 6,1-es éhgyomri határértéken felül van, de ez nem mérvadó, mert az előtte való napokban ehettem valami édességet, attól is emelkedett lehet. A terheléses meg még határértéken belül van jóval.
Azért anyuéknál majd időnként megmérem, nekik van vércukor mérőjük, kíváncsi vagyok, egyszeri dolog volt-e.
Amúgy meglepődtem, nem mintha diétázni akartam volna, de megbízom az orvosban, mert nagyon alapos doki, tuti elküldött volna mégegy vérvételre, ha gyanakodna a cukorbetegségre.

Azért megpróbálom visszafogni a gumimacik támadását, de nehéz így, hogy nyomják ezerrel a Haribo reklámot…
Meg tele a hűtő Kinder csokival, a szekrény puszedlivel, töltött keksszel….
A család elkényeztet, és nem is tudják, hogy a gondoskodásukkal mekkora nekem a kísértés. Az lenne a jó, ha csak alma meg joghurt lenne itthon.

Brrr…ezek a keloidos képek….Nagyon durvák. Főleg az, akinek a lába között is van….az pasi???

Csilla, az édesítőkről nem bizonyított, hogy károsak. Én is mindig vacilálok, melyiket tegyem a kávéba. Aha, akkor tudom, melyik faluból származol. Furcsa is volt iwiwen az a kép, mondom magamban, ott már mi is fényképezkedtünk. :)

A bébikompról hallottam már én is sok rosszat. Az tény, hogy nem anya helyettesítőnek találták ki, de ha csak 10percekre rakod bele, amíg kaját készítesz vagy pisilsz, akkor nem káros. Ezt gyakorlott anyukáktól tudom, mert ha lát a gyerek, utánad mehet, akkor nem bömböl és te is gyorsan végzel a dolgoddal. Persze ettől függetlenül nekem nem kéne, sztem ez nálunk ki fog maradni.

Geo, biztos végeztek majd időben, sztem mi is csak májusban leszünk készen, vagy még akkor sem, mert mi is tervezünk festést, laminált parkettázást, de pénz még egyenlőre nincs rá. De a gyerek születése előtt mindenképpen be akarom fejezni.
Amúgy nagy meló az a lakás, láttuk a képeket, ügyesek vagytok így is, hogy pár hónap alatt rendbe vágjátok!

Nekem változó, Nati hogy fekszik. 2 hete még a feje volt lent, de mondta is a doki, hogy még nem végleges, annyiszor változhat még az elkövetkezendő hetekben. Múlthéten a 4D-n meg már a lába volt lent neki. Én most a jobb oldalamon érzem, ott jobban ki is áll a hasam, meg keményebb. Van, amikor meg a jobb oldalamnál feljebb, a bordák alatt rugdos, sztem akkor fejjel lefelé van és a lábai járnak, mert az jobban fáj.

Nem rakunk lassan egy pociképet? Én nagyon kíváncsi lennék a tiétekre!

Kép
jenny29
Mór

húúú lányok, a kaja az szuper lett!! :lol:
holnap megosztom veletek a receptjét is :P

Jenny,
na, tök jó hogy jó a cukrod!! :wink:
nálunk kb tényleg csak alma van, meg natúr joghurt, annyi különbséggel, hogy alma nincs (na jó hülye vagyok :lol: )..
András már nem engedi feltölteni az édességpolcot, és most tartok ott, hogy felettem onnan mindent.
viszont a kókuszkockát azt nagyon kívánom, sztem a napokban majd készítek :D

na eszem még egy kis cuccot, aztán alszom :oops:

a szerelemállat még dolgozik, szegény azt mondta nem látja a jövőt, hogy mi lesz, most hogy elvették tőle meg az öccsétől a futamot, és jelenleg nincs meló, az öccsével sokat veszekszenek, nem tud együttműködni... :(
sajnálom nagyon, és főleg azt, hogy tehetetlen vagyok, nem tudom mivel felvidítani... :roll:
Vendég

Jenny, nem Csókakő a mi falunk. :wink: Az csak egy kirándulás volt. :D

Talinn, egy suliba jártunk, idén lesz 5 éve, hogy végeztem.

Nanetto, jelöltelek.

Jó reggelt, Lányok!

Én megint csak 1-2 órát aludtam és bevallom, 1 óra környékén már sírtam, feszengtem itt magamban, hogy én miért nem tudok normálisan aludni soha. Aztán szegény Lénit sajnáltam, hogy ilyen lelkiállapotban vagyok és persze fel is kelt a kis drágám, biztos meg akart nyugtatni. Sikerült is neki, aztán meg azon bömböltem, hogy milyen kis drága a mocorgásával.

Nekem elkezdett a fejem mellett dagadni a lábam is, basszus, alig férek bele itthon a papucsomba és fáj a lábfejem is.

De azé' boldog vagyok ám! :D

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok lányok!

Édesítő: nekem a háziorvosom mondta, hogy ne használjak édesítőt, és amikor mondta, akkor esett le, hogy a szervezetem érezte, hogy nem kell, mert a baba óta tényleg nem használtam. :shock: Amúgy van itthon minden formában, mert átálltam egy lehetőleg cukormentes-finomlisztmentes életformára egy időre, miután az exmelóhelyemen felhizlalt a korlátlan nestea és társai fogyasztásának lehetősége. És nyár volt. :twisted:

Geo, én tegnap írtam, hogy az édességpolcot nem akarom feltölteni (spórolás és hízás szempontból), erre párom este rámparancsolt, hogy ma hozzak neki jégkrémet. Én mondtam, hogy NEM!!! Ráadásul tejérzékeny, de nem érdekli, eszi a joghurtokat is, inkább rosszul van utána. :twisted: Mai reggelim: nutellás kenyér (inkább kenyerek), bounty. :twisted: :twisted: :twisted:

Felújítás: nálunk csak egy hétig tartott, de gáz volt, mert reggeltől-estig csinálták, és mi közben már itt laktunk. Szétvertek mindent, csak a csupasz falak maradtak, ráadásul tapéta volt, amire még rá is festettek, azt mire leszedtük. :twisted: De akkor még volt pénz, így minden viszonylag gyorsan haladt. Wc-re meg fürdeni addig a pár napig elmentünk mindig anyóshoz. :lol:

Most meg a babaszoba festésen már alig várom, hogy túllegyünk, addig is próbálom szelektálni a tonnányi cuccaimat. Most pl. Vok a százezrekbe került német fénymásolataimat dobálom ki, átnézem előtte, hátha érdekesnek találok még vmit. Most épp egy kis Sprachgeschichte (erste Lautverschiebung) van terítéken. 8)

Én még egy-egy nagybeváráslást tervezek a dm-ben és a gyogyitárban. Megyek, meg is nézem a listámat. 8)
foltivspicur

Ne is mondjátok ezt a sok édességet, legszívesebben egyfolytában sütit, meg csokit zabálnék, pedig előtte nem is voltam se csokis se sütis nagyon...tisztára megbolondult a szervezetem. :)
Pedig azt olvastam nem kéne édességeket enni már most, mert a baba is ehhez szokik hozzá. Ajjaj. :roll:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Talinn,
nekem is nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. Erre Lili születésénél jöttem rá. Én nagyon EDA ellenes voltam, mondván, hogy nekem semmit ne döfjenek a hátamba, főleg, hogy utána arra hogy fogok ráfeküdni. Aztán megadtam magam és maga volt a csoda! Én kettőt kaptam, de a másodikat már jobb lett volna, ha nem adják. De a dokid biztosan fogja tudni, hogy mennyit lehet és mikor, úgyhogy ezen ne izgulj. Egy biztos, ha úgy érzed, hogy már nem bírod elviselni a fájdalmat, akkor van megoldás, úgyhogy ne is gondolj erre. Lehet, hogy meglepődsz majd, hogy mégis bírod a fájdalmat.
Kiabálás: én is nagyon izgultam, hogy majd ott fogok ordítani, ahogy a filmekben szoktak a nők és milyen ciki lesz. Hát eszembe se jutott ordítani. Fájt, nyöszörögtem, meg agonizáltam, de az ordítás valahogy egyáltalán fel sem merült. :lol:

Geo,
a múltkor kérdezted a migrént. Nekem nem jött azóta szerencsére. Mondjuk Lilivel is csak az első harmadban volt egy nagyon erős, aztán több nem. Sőt szülés után sem volt egész sokáig, kb. 2 évig. Aztán visszatért. De amikor számomra "legfontosabb" volt, hogy ne legyen, akkor valahogy elmaradt. Persze nem akarom elkiabálni :lol: Remélem most már téged is békén hagy.

Csilla,
szerintem a lábdagadás egy bizonyos fokig normális, főleg hogy jött ez a meleg is. De azért majd mutasd meg a dokidnak. Nekem is nagyon bedagadt a végére Lilivel, és fájt is. Sőt egy számmal nagyobb lett a lábam. Szülés után a vizesedés megszűnt, de a lábméretem már nem ment vissza, úgyhogy új cipők kellettek :lol:

Kép
Kép
hari

Na, mi elkezdünk készülődni, mert indulunk a piszkológushoz. Lilinek azt mondtam megyünk egy nénihez játszani. Nem egészen érti minek, de egyelőre még nem ellenkezik. Szerintem neki végül is mindegy hova megyünk, a lényeg, hogy nem oviba :lol:

Majd jövök.

Kép
Kép
hari

Hari, majd mindenképpen számolj be róla, mi volt, kíváncsi vagyok.

Hát ne is mondd a lábméret növekedést, mert ettől is előre félek, ugyanis nekem eleve is nagy lábam van (40-es) és sokkot kapok, ha ez még 41-es lesz. Nagyon tartok tőle.

A fájdalomküszöböm nekem is nulla körüli, na jó, egy kicsit talán több. Meg bízom benne, hogy az elmúlt néhány évben szerzett akaraterő és kitartás kicsit változtatott ezen.

Tényleg, raktam már fel képeket arról, hogy milyen "munkát" végzett nálunk a festő? Érdemes mutogatni. Szerintem senki nem csodálkozik azon, hogy amikor megláttam, majdnem szívinfarktust kaptam.

Kép

Kép
***csilla***

Azta de beindulçtatok tegnap estere :)

Csak egy monolognyi a felmerult holdkomphoz es jarashoz. Nekem nem lenne erv, hogy azert mert mi is felnottunk ugy ez kivalo talalmany. Az osember is felnott barlangban es mamuthuson, megsem megyunk vissza barlangba lakni :) Kiderulhet menet kozben egy csomo dologrol, hogy nem tesz jot, akkor miert hasznalnank? Es itt messze nem a kotodes reszerol van szo, hanem fizikailag nem tesz jot. Oke, van akinek nem lett semmi baja, es makja volt. De akkor inkabb mar lottozzunk, mint a gyerekkel kiserletezzunk.
Egyebkent nem a holdkomptol lesz valaki diszgrafias meg problemas, hanem a nem maszastol peldaul :) Es attol sem biztosan. Az en legnagyobbom sem maszott soha... felallt es silndult. Ennek kovetkezteben meg most 16 evesen sem tud biciklizni (reszben emiatt, nem is eroltettuk) irto nehezen tanult meg uszni a tobbiekhez kepest, es igen-igen sok szendvedet kapott ki szegeny eslo par osztalyban a finommotorikai hianyossagai miatt. Egyebkent meg teljesen ep es egeszseges :)
A jarni tanitasrol: minek a gyereket jarni tanitani, akarmilyen kezzel is? Mikor megerosodik es abba a szakaszba jut fel fog allni magatol es el is fog indulni. Ha erett ra. Szerintem nem kell setaltatni azert, hogy megerosodjon, azert meg plane nem mert akarja :) Ha fuves cigit akar azt sem adunk neki vegulis :)
Na ezeket csak ugy hozzatettem, de latom mar tulhaladott temak, szoval lehet ugrani nyugodtan :)

Latom mindenki edesseglazban eg :) Hat en is kepes lennek kiloszamra enni, plane amiota a gyogyszert is elhagytam, az legalabb visszafogta. Ha nem kaloriamegfontolasbol akartok edesitot hasznalni hanem a cukorertekek miatt, akkor ki lehet valtani azt fruktozzal. (kaloriaban mint a cukor, latvanyra is, izre talan picit edesebb) Semmi mellekize nincsen raadasul, en teaba, kaveba azt hasznalok, bar lenyegesen kevesebbet mint cukorbol anno.

luna6

Tallin,
Nekem az EDA-t folyamatosan adagoltak, es ellenoriztek, hogy mindig megfelelo szinten legyen. Zsofi szuletesebol ez az egyetlen pozitiv emlekem, vagyis az aneszteziologus, es a munka, amit rajtam-velem vegzett. Reggel 8 korul kotottek be es Zsofi majdnem delutan 4-kor jott ki, szoval ossz- es szorozz!

Bebikomp
Enyhen eletveszelyesnek tartom, munkam reven meg kulon eligazitast is kaptunk, miszerint probaljuk meg elkerulni a hasznalatat: nagyon keves bebikomp van bevizsgalva, es szerintem azok sem teljesen megbizhatok. Mellekesen emlitem meg, hogy egy ismerosom kisfia fel is borult vele, azt rohanhattak vele a korhazba, mert a fejet jol beutotte. No comment.
Es hat ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy mi is az igazi funkcioja: megtartja a gyereket felig meddig allo helyzetben, akkor, amikor a gyerek meg nem tud jarni, ergo nincs kesz arra, hogy a teste ilyen helyzetbe keruljon. En ezt hihetetlen buta dolognak tartom. Majd elindul az a gyerek, ha eljon az ideje. Amig meg nem megy, addig minek eroltetni. Bocs, ha valakit megsertettem!

Egyebkent a fo szabaly:
[quote="lknyuszika"] írta:lknyuszikatermészetesen mindenki úgy csinálja ahogy jólesik, meg ahogy helyesnek érzi. :)

Koszonom mindenkinek a nevvel-nevekkel kapcsolatos megjegyzeseit, most mar teljesen biztos vagyok benne, hogy igenis Manuela (Lola) lesz a kiscsaj. Apropo, akkorakat tud neha rugni belem, hogy azt hiszem, kipukkal a hasan. Aztan utana meg fel vagy egesz napra elhallgat. Ki tudja, milyen lesz a termeszete????

Szep napot mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csilla,
még nem raktál, de kíváncsi vagyok a festők munkájára.

én elhatároztam, hogy a 3.trimeszterben már nen eszem kenyeret, max kiflit, vagy zsemlét, és édességet sem, max ha főzök vmit, és ha ahhoz csinálok desszertet, akkor abból egy keveset. de most már nem is nagyon kívánom. amikor jön a meleg, én mindig leállok picit a kajával. :) egyszerűen nem kíván annyit a szervezetem.. :roll: mondjuk már +10kg-nál tartok... :x
Vendég

Geooo, de mi a baj a kenyerrel? (a 10 kilo sem a vilagvege meg, plane, hogy te sem voltal tulsulyos a kezdetekben, siman belefer szerintem, de gondolom a dokid ugyanezt mondja :))

luna6

Hali Gali!

Én is osztom a nem mászás-diszgráfia-diszlexia-komp dolog elvet. A diszgráfia és diszlexia nemmindig súlyos verzióban mutatkozik meg, lehet ez enyhe változat is- manapság minden 5. ember küzd ilyen problémával nálunk. Ez mutatkozhat olvasási nehézségben is- pl néha keveri a betűket az ember... de probléma pl az jobb kéz-bal kéz erőltetése is. a mi időnkben ugye szorgalmazták a jobbat, még ha a gyerek nem is volt konkrétan az- a nagyszüleim meg a szüleink is szóltak a gyerekre, hogy másik kezedben fogd a kanalat, mi meg az urammal kiabáltunk, hogy majd ő eldönti mit akar...
szerintem a mi időnkben nálunk- magyar országon azért nem volt kendőzés, mert más volt az elvárás- gyerek be az ágyba, vagy a járókába, mert ott a helye és kész. közben anyuka tegye a dolgát.
Afrikában meg mindenki magára köti a gyereket és úgy mennek mindenhova, dolgozni...
Lehet persze kötődni kendő nélkül is a szülőhöz, de én úgy gondolom, hogy a kendő a kezdeti korban nem az kötődést szolgálja, hanem a drasztikus változás okozta sokkot- 9 hónapig volt a bébi a testünkben, és pár óra alatt egy rideg ágyban találja magát... ???

Talinn: én nem mondom, hogy a rövid szülés jobban fáj!!! sőt! hiszem azt hogy mindenkinek olyan szép, gyors, nem vészes szülése lesz mint nekem! én a varráskor azt mondtam, hogy alszok egy órát és jövök még egy kört...

Befordulás: nem tudom ki írta, hogy kezdettől fogva úgy van ahogy kell- azért ilyen nincs :) egy pár cm-es bébi forog össze-vissza... :) keresztbe, lefele, így úgy amúgy. nem is tudna szegény csak lefele lenni. de méreteiből kifolyólag a vége fele már nagyon nem tud változtatni a helyzetén- de csodák mindig történhetnek.

Édesség:én ha reggelire nem édeset eszek, akkor 10-11 körül ájulásig leesik a vércukrom- gondolom ezért lett az éhgyomrim 3,5 a terhelt meg 4,2.

Luna: én nem tudtam 6-7 hósan elkerülni azt hogy ne sétáljon a gyerek, mert különben üvöltött, mit üvöltött... de sztem neki akkor is volt ott az ideje. egy reggel azt vettem észre, hogy a sárkányfám bent a szobában úgy mozog, mint ha vihar rázná :) hát valaki abba kapaszkodva állt fel. meg ugye az ágy széle... aztán jött a védőnő a szokásos látogatásra és ő mondta,mikor már látta, hogy ezt meggátolni nem lehet, hogy akkor csak 1 kézzel... persze ezt a nagymamának, nagypapának volt a legnehezebb megmagyarázni, hogy ha gyerek menni akar és elesik az normális, nem kell minden mozdulatára ugrani, lesni, óvni, védeni, hogy még az esés legkisebb gondolata is elkerülje- nem érti... hogy itt nem arról van csak szó, hogy az ember/gyerek a hibáiból tanul, hanem, hogy reflexnek is kell lennie, ami egy félelem nélküli világ után csak a hibákból jön... - ez meg csak az én véleményem :)

én ki vagyok, a könyvelő most szólt hogy vigyek még tp-es papírt- akkor ez azt jelenti, hogy ha ő holnap fog bérszámfejteni, akkor én addig kapok tp-t? :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, de hisz akkor feallt a gyerek magatol, szoval volt ero a lababan. Nalunk itt kinn anyosek es a szulei is ugy setaltattak az unokaocsit, hogy veszett messze volt meg attol hogy fellaljon, de meg sem allt, remegett a labacskaja setalas kozben is meg amugy is. Mondjuk ha felall en akkor sem setaltatnam, menjen a butorok menten, de akkor mar legalabb tenyleg helyen van az izomzata es birja is :)

luna6

Sziasztok!

Hú, itt dög meleg van már most! Vagy csak a hőhullámaim? :D
Jók ezek a komp-fejtegetések, és egyet is értek az ellene irányuló véleményekkel. Nekem nem szimpi, soha nem is volt az, de nem ítélem el azt, aki pár percre beleteszi a gyereket. Én nem kockáztatok, vártunk eleget erre a kölyökre.

Csilla, pedig Csókára tippeltem. :wink: Látszik, nem járok sokat busszal. De végülis sok kis falu van a közelben, van ami nemrég óta már város, szóval van egy pár tipp. Tegnap pl. Csurgón voltunk fagyizni. :D

Reggeli: Mióta rájöttem, hogy a Nutellától ég a gyomrom, átváltottam vajas kalácsra. Ez sem jobb, de én is szarul vagyok, ha nem reggelizem, és nem kívánom a szalámikat, túrót, ilyesmit reggelire. Már gyerekként is a májkrém volt a leghúsosabb, amit képes voltam reggel megenni.

Geo, neked nem kell diétáznod sztem, hiszen tök jó súllyal indultál neki a terhességnek. Én 8-nál tartok, és amúgy sem voltam nádszál kisasszony. Kicsit én is kezdek pánikolni, hol lesz még a vége, de hát ez van. Majd szopikor lemegy.

Apropó szoptatás, ti vesztek mellszívót? Ha igen, milyet?

Csilla, nem próbáltad még lefekvés előtt a meleg mézes tejet? Nekem nagyon bejön, úgy alszom tőle, mint a bunda. Vagy vacsi után egy kis séta a jó levegőn? Most, hogy jóidő van, már egész éjjelre bukón hagyom nyitva az ablakot, jobban is alszom.

Sajnálom a lábdagadósakat, nekem még semmi jele.

Tegnap nem tudom, mit csinált Nati, de sztem megfordult, mert majd kiszakadt az oldalam, oda is kaptam, annyira fájdalmas meg szar érzés volt, mintha ki akart volna szakadni. Lehet, hogy Alien lett? Egyből én is arra a részre gondoltam, mikor a pasiból kijön a szörny…
:lol:

Kép
jenny29
Mór

Luna,
ez a 10kilo még tényleg nem látszik 10kilónak rajtam, de úgy hallottam, hogy a 3.trimeszterben különösen vigyázni kell mit eszik az ember, mert ekkor jönnek majd a csíkok, meg egyéb klassz dolog.. :? :) ja, a nagy hízás is... a kenyér meg hízlal.. nagyon.. főleg úgy, hogy én iszonyat nagy kenyeres vagyok, képes vagyok 1-1 kajához 3-4 szeletet megenni... wuhh.. szénhidrátbomba.. szal megpróbálok egészségesebben táplálkozni... (főleg káposztás nokedlival.. :shock: :D )

Konkri,
neked valóban nagyon alacsony a cukrod. :shock:

Jenny,
nekem Avent kézi mellszívóm van. Már beraktam a kórházi cumó közé, már csak fertőtleníteni kell, de az ilyen finomságokat májusra hagyok, vagyis a költözés utánra.
Vendég

Jenny a mezes tejtol (meztol) nem jon nagyon a savad? Pedig az aztan tud szinten ilyet csinalni.
En mostanaban mar eleve ugy ebredek, hogy a gyomrom a torkomban :( Aztan hol jobb hol roszabb nap kozben, na de minden terhessegnel ez volt, ez legalabb nem ert varatlanul :)

Most vettem en is hasznaltan egy Avent kezi mellszivot, de az elozo ket terhessegnel nem hasznaltam semmit. Ezt nagyon dicsertek, hat kap egy eselyt, de nem erre alapozom a dolgaimat, csdak bonusz lesz ha nalam is bevalik :)

Geooo, a csikok jonnek ha jonni akarnak, kenyertol fuggetlenul is :) Az sajna nem ezen mulik :( Tenyleg most gyorsabb a hizas, de nem vegig lesz igy, ha jol remlik, akkor az uccso 4 het megint kicsit visszalassul. De ha a kenyer hizlal akkor viszont minden mas finomitott szenhidrat is :) Amugy az elgondolas tok jo, egyel ezeket is, csak igyekezz realis mennyisegekben gondolkodni :) En terhesen nem biztos, hogy mindig menni fog, de majd kesobb ugyis lemegy :) (mondjuk a sok szenhidrat nem is feltetlen a hizas miatt gaz elso sorban, hanem a cukorra, insulinra van negativ hatassal)

luna6

Sziasztok!

Ilyen még nem volt, amióta itthon vagyok. (Csilla, ezt most ne olvasd :)) Elindult Hanna oviba és én visszaaludtam :D:D:D És olyan jót, hogy az csak na :D

Konkri!
Nekem Hanna konkrétan 180 fokos befordulást csinált... :D Hanna pl nem kaparászott egyáltalán. Ő nagyon csuklós volt. :D Alex nem igen csuklik. Szerintem annyira mások. :)

Nagyon édes lehet Marcell! :) A mondókázás olyan jó dolog :D (Hanna nem szereti...) Ügyi, hogy így tud számolni! :)

Nyuszi:
A kúszás/mászás kimaradása okozhat diszlexia/diszgráfiát. Nem azt mondtam, hogy mindenképp az lesz az embernek. A motorikus meg a finommotorikus mozgás nem ugyan az :D A finommotorikus mozgás az leginkább az írásképnél látható.
Egyre több gyerek tanulászavaros, illetve diszlexiás, diszgráfiás, vagy diszkalkuliás. Erre próbáltak valami magyarázatot találni a kutatók és ezt hozták ki.
Az, hogy régen mi volt, úgy gondolom fejlődik minden, így ezek a nézetek is változnak. És nem biztos, hogy az, hogy nektek jó volt, a sajátodnak is jó lesz. De ezt majd meglátod :D
Ha minden úgy lenne jó, ahogy régen volt, akkor igazából akár mormonnak is visszamehetnénk, mert úgy is nőttek fel emberek :D
És még sorolhatnám, hogy annó mit nem tartottak veszélyesnek és ma már tudják, hogy az. Csak nézzük az én példámat:

Leginkább azért, mert allergikus asztmám van, xar a gyomrom, van egy enyhe diszlexiám, a kognitív képességeim kicsit lassabban fejlődtek (18 éves koromra behoztam ahogy azt kell). Nem nagyon másztam, mert szívesebben jártam. Beszélni már 1 éves korom előtt tudtam, ezen nem látszódott semmi.
Anyám cigizett, igaz nem sokat, amíg terhes volt, de apám vígan pöfékelt mellette... kis súllyal születtem, első pillanattól kezdve allergiás voltam. 2 hetesen már megkezdték ugye a hozzátáplálást, mert akkor az volt a jó. Amíg anyám cigizett, ő végig a szobában nyomta, amikor ott volt apám is, ő is. A kocsiban majd megfulladtam, ők szartak rá.
Több tanulmány szerint a tej árt, nem használ az emberi szervezetnek. Ezt már nagyon régóta tudják, csak hát egy iparág épül rá...
http://www.natursziget.com/egeszseg/20060322tej

(most nem találom a tanulmányt, de előkeresem, ha érdekel valakit)
Én nem ittam/ettem tejet/tejterméket Hanna 1 éves koráig, hogy az anyatejen keresztül se kapjon laktózt. Kiiktattam az összes káros tusfürdőt, krémet, szappant a lakásból...
Így is vannak néha csalán kiütései.. Ha már azt elértem,h ogy nem lesz egy pumpához kötve az élete, boldog leszek :D
(sorry, ez a téma az egyik kedvencem :D)

Hari!
Jajjjj, tudom mi a baj.. nem volt kicsomagolva... :S Kénytelen vagy még 1x eljönni... :D:D (na, nem így terveztem.. de jó indok :D:D) Akár pszichológus után is jöhettek. _:D Én úgy is csak uncsizok...
Lili meg tuti jól érezné magát Hanna szobájában :D:D
Nagyon kíváncsi leszek mit mond a pszichó néni!
Akkorát röhögtem a pasis beszólásodon :D:D:D Ádi rögön mondta, hogy de ő azért észrevette.. :D Édes.. :D

Csilla!
Hááát, az édesítő megint egy másik téma. Van egy csomó természetes helyettesítő lehetőség: Pl a http://www.nyirfacukor.hu/ én nagyon ajánlom. Nincsen mellékíze. Nem olcsó, de nekem pl megéri. (fél kiló 2000 Ft körül mozog) de lehet keverni nádcukorral, meg ilyenek. én úgy szoktam, ha nagyobb mennyiségű cukor kell valamibe. És jobb, mintha szintetikus cuccal nyomnám tele magam.

Uhhhhhhhhhhhh, ez a keloid.... brrrrrrrr.... A szomszédnak olt a vállán egy ilyen, de a többi bakker irtózatosan csúnya. Jajjj....
És neked hol volt ilyened?

Fürdető: Én a Babylove-os (DM) termékeket szeretem. Főleg van egy fehér dobozos, ami égképp semmi károsat nem tartalmaz. Alexet is azzal fogom fürdetni :) Meg eleinte nem is lesz piszkos :D:D

Talinn,

Az EDA sajna csak 1 óra, de lehet belőle kapni. Én ha jól emlékszem 4et tuti kaptam. És elvileg az EDS segít tágulni. Általában 1-2 adag bőven elég a szüléshez.
Majd meglátod, hogy milyen a fájdalom tűrő küszöböd. Lehet, hogy meglepődsz. :D

Uhh, férjed vesegörcsét sajnálom. Nálunk anya vesebeteg... tudom milyen xar látni!!

Jenny!
Jajj, de jó! :D Mondjuk én is úgy tudom, hogy a terheléses a fontosabb. De az a lényeg, hogy Te megnyugodtál. :D Én simán minden nélkül iszom a kávét, így nem is vacilálok a cukorral :D:D

Hanna kint volt velem általában, ha főztem. Elmojolt a földön :D:D Csak a kutya kájtól kellett távol tartani :D Azt mindig nagyon szerette. :D

Geo!
Nem lehet most egyszerű a párodnak. Drukkolok, hogy találjon valami olyat, amit tudnak csinálni! Annyira sokat tudnak stresszelni a pasik, persze ezt csöndben teszik, csak azt látjuk, hogy türelmetlen... :?

Csilla!
Próbáld ki a sedativ PC nevű homeopátiás szert. Ez egy kombi szer, nem árt a babának, neked viszont segíthet aludni.
Itt a leírása:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... ta/1000064

A vizesedés lehet, hogy gond. Én megnézetném magam dokival. Vérnyomásod rendben?

Na, ezt is már 1 órája írom. Megnézem írtatok-e újat :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo
Apro tipp a fertotleniteshez: ha nyugiban indulsz a korhazba, erdemes pont az indulas elott fertotleniteni a mellszivot. Ha meg rohannotok kell, majd a ferjed fertotleniti, es utanad viszi. A szules napjan, illetve az azt koveto napon valoszinuleg meg nem lesz ra szukseged (persze jobb tudom, ha ott van). Szoval szerintem erdemes akkor fertotleniteni, amikor mar tenyleg esedekes lesz a hasznalata.
Avent kezi mellszivoval kapcsoaltosan egyebkent csak annyi, hogy nekem is az van, nem is veszek ujat, de azert ha gyakran es sokaig kell vele fejni, akkor nagyon kenyelmetlen tud lenni. Szetmegy tole az ember keze. (OK, ez fugg a tej mennyisegetol is). De azert ha tenyleg folyamatosan kell mellszivot hasznalni, erdemes vmi elektromos valtozatot berelni/venni. De ezt majd ugyis ott es akkor meglatod, ezen meg nem erdemes morfondirozni.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Látom írtatok :D:D, nem is keveset :D

Mellszívó:
Nekem csak egy ilyen kis gyógyszertári van. Most se veszek. Nem tudtam fejni egy másodpercig sem. És nem is látom nálam szükségét most sem. Hanna mindig igény szerint szopizott és az pont elég. :D

Geo!
Én a 3dik trimeszterben híztam Hannával a legkevesebbet.

Most rá is pánikoltam, hogy több mint 1 hete nem álltam mérlegre, és itt fekszem lassan 1 hete, tuti 10 kiló rám jött... na, ki is ugrattam Ádit a játék elől és ráálltam fél lábbal. És nem híztam. úgy kb-ra. :D Ugyan úgy 90 körülit mutatott... majd pár hét múlva ráállok rendesen.
mondjuk sokkal kevesebbet eszem, amióta itthon vagyok. Egyrészt Ádi vásárol és főz, így nincs is annyi kaja itthon. Meg nem is vagyok annyira éhes, mint bent :D

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="vok"]
írta:
vokFürdető: Én a Babylove-os (DM) termékeket szeretem. Főleg van egy fehér dobozos, ami égképp semmi károsat nem tartalmaz. Alexet is azzal fogom fürdetni :) Meg eleinte nem is lesz piszkos :D:D

Vok
Az utca poratol biztos nem, de azert neha osszekakilhatja magat... :lol: Bar ilyen esetekben az ember altalaban nem azzal van elfoglalva, hogy epp milyen kremet kenjen a gyerekre, vagy hogy mivel furdesse. Lenyeg, hogy egy csap legyen a kozelben, tiszta vizzel. :lol:
Egyebkent az elejen elvileg tenyleg eleg csak viszonylag ritkan furdetni, mondjuk ketnaponta. Nem tesz jot a borenek a folyamatos es gyakori azas, hamar kiszaradhat.
Gyogyszertari cucc: jo, de undorito, es nem jon le! :roll: Sehonnan. Se a gyerekrol, se a kadrol. De van, amelyik babanak csak az jo. Ha mondjuk erzekenyebb a bore, akkor lehet, hogy csak ilyet szabad majd hasznalni. Nekem eveken keresztul irta fel a borgyogyasz, amikor mar nagyobb voltam, de nem mindig vitt ra a lelek a hasznalatara... :roll:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nekem csak egy kezi Medelam volt es csak az elsonel, utana gyorsan tovabajandekoztam. Almomban ne jojjon elo :) Ket kez kellett hozza es nem a kezem ment szet tole, hanem a mellbimbo... es gyulladas es stb, a tobbit mar ecseteltem :) Nem allitom, hogy a gyulladas csak attol lett, dehogy, volt ott minden mas kozrejatszo dolog is, de bizrkozni kellett vele es igy sem volt ertelme mert alig jott valami (semmi :D) ugyhogy a medelarol nem sok jo tapasztalatom van :)

luna6

[quote="_gemini"][ írta:_geminiAz utca poratol biztos nem, de azert neha osszekakilhatja magat... :lol:

Enyim pl biztos nem :D:D:D (csak nyakig, mint a lanyok :D) mert en majd jol elmondom neki meg a korhazban, hogy ilyet rendes, tiszta, gondozott gyerek nem tesz!!! :D:D:D Sem anyjaval, sem noverkekkel, sem egyeb erre soha elo nem fordulo csaladtagokkal :D:D:D Csak a miheztartas vegett :D:D Rendnek kell lenni :D:D:D

luna6

hihihihi :):)
Milyen rég is volt már, hogy a teljes ruhatárat le kellett cserélni egy jóra sikeredett kaksi miatt :D:D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Bizony-bizony... hanyattfekve pelenkabol hatul kikakilas nyakig ooszekenve mindent :) Amikor mar csaka korhazi noverkek technikaja segit, avagy kismacska csap ala logatasos furdetese :D:D:D

Most jut eszembe valaki kerdezte, hogy mit szol majd a csajom ha beviszem a suliba. Hat szerintem semmit :D:D, idegen kornyezetben ugy csinal, mintha egy csendes visszahuzodo, hallkszavu lanyka lenne :) Pedig messze nem az. De nem hiszem, hogy megviselne a dolog, ket orat siman kibir, majd nintendozik :) Bar neki ugye meg csak nagyon idegen sem lesz a dolog, mert azert o nyomja portugalul :)
De meg nincs kizarva, hogy akkorra beszervezzuk neki a 'nagymamat' es unokatesok meg ugyis ott lesznek, csak az ket (oda vissza 4) extra kanyar es benzin a varos masik vegebe, reggeli es esti csucsban... ugyhogy ez meg kerdeses :)

A minap asszem itt irtam, hogy meg moziba semmentek soha sulival, es ugye mar harmadikos. Hat valaki a portugal sulibol lehet olvas magyar kismamas blogot, mert holnap moziba mennek :) Illetve nem szo szerint moziba hanem valami filmvetitesre valami egyeb intezmenybe, de legalabb suli nem lesz. Marmint, hogy tanitas. Aztan jon a veget nem ero ket het tavszi szunet :)

luna6

Köszi vok :wink:
tegnap például amikor jöttünk vissza a Csengeryből kussban ültünk egymás mellett. semmi bajunk nem volt a másikkal, csak ez a feszkó rányomja a bélyegét minden pillanatunkra. aztán szegény rámnéz, és azt mondta: jajj, úgy beszélgetnék veled, de nem tudok, mert jár az agyam.. :?

Gem,
köszi a fertőtlenítős tippet :wink: megfogadom :D

lányok,
én most megszárítom a hajamat, megebédelek, aztán megyek 2-re a barátnőmért, mert végre veszek magamnak gatyát!!!! :lol:

aztán jók legyetek :wink:
Vendég

Geo!
Na, pont erre gondoltam. De az tök jó, hogy ő ezt elmondja. AZ enyém nem szokta, csak azt veszem észre, hogy zizi....

Jó vásárlást és barátnőzést! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Megjöttem a vezetésből, legközelebb csak hétfőn megyek. 8)

Én nem agyalok a kompon, mászáson (kompot meg ilyen hasznavehetetlen dolgokat amúgy sem akarok, mert utána hova teszem :evil: ), én amit gyűlölök, amikor utyuliputyuliznak meg pöszén beszélnek egy gyerekhez. Na, azt szájba tudnám rúgni. Pl. szomszéd kisgyerekhez a nagyszülei így beszéltek, aztán átjött hozzánk, hallgatni nem bírtam, ahogy "beszélt": udat a tutya stb. még a saját nevét se tudta rendesen kimondani :twisted: :twisted: :twisted:

Csilla, hozd a képet a festésről! Lábdagadás: nekem egy bizonyos cipőben szokott (idén még nem volt rajtam) attól függetlenül, hogy nem volt bennem a bébi. Most semmi. Nem lehet, hogy nálad is a cipő miatt van? Lábnövés: nekem is 40-es a lábam. Mától napközben az spd cipőmben (biciklis) fogok közlekedni, mert ha kinövöm, bakker ennyi pénzt nem adok ki rá mégegyszer. Mindjárt föl is próbálom, remélem jó még. :twisted:

Geo, én is abban reménykedem, hogy ha jön a még melegebb és a sok gyümölcs, na meg tényleg nem veszek több édességet, akkor majd normalizálódik a helyzet. Pl. ha lesz eper, barack, dinnye, akkor biztos nem a nutellás kenyeret fogom enni kilószámra. Fogyna már el a nutella!!! (csak úgy, hogy nem én eszem) Meg a csokik! :twisted:

Jenny, izzadás: én kivágtam a kukába az izzadásgátlómat, hogy milyen egy sz@r, nem csinál semmit. Lehet nem neki volt baja? :lol: Mellszívó: én aventest vettem cumisüvegekkel egy hőtartó tatyóban, meg egy rakat poharat hozzá.
foltivspicur

Megjöttünk a pszichótól. Lili nagyon élvezte, bár kicsit megsértődött, mikor el kellett jönnünk. Új játékok között ő órákig el lett volna. Válaszolgatott is a Nóra néninek, bár látszott, hogy szívesebben játszana duma nélkül :lol: Most csak annyit mondott amúgy, hogy szerinte Lili rettentően fél attól, hogy én kórházba megyek és majd itthagyom.
Megjött apa, majd még jövök.

Kép
Kép
hari

Luna,
en a helyedben mar most elkezdenem a nevelest, es jol elmondanam annak a koloknek, hogy mihez tartsa magat! :lol: Elvileg mar hallanak, figyelnek rank. Szoval ezt a kaki temat szerintem mar most el lehet kezdeni naluk, nehogy aztan kesobb arra hivatkozzanak, hogy varatlanul erte oket a dolog... :roll:
g
Ui.: Meg jo, hogy nyar lesz, es nem tobb reteget kell majd lebontani roluk! :lol: Eljenek a nyari bebik es anyaik!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Jó még rám a cipő!!! 8) 8) 8)
foltivspicur

Luna, a francba...a méz! Este mézes tejet ittam, akkor ma azért fáj a gyomrom???Én hülye!

Csilla, én is homeós cuccot akartam neked javasolni, most kerestem:
ALVÁSZAVAROK, ROSSZ ÁLMOK
A terhesség elején és végén gyakoribb probléma. Mindig keresni kell a kiváltó okot, hátterében sokszor a kismama szorongása, félelme vagy bizonyos szervi betegségek is állhatnak.

COFFEA TOSTA 15 CH

este 1x5 golyó
Elalváskor még tele van a feje gondolatokkal, örömhír, izgalom miatt nem tud elaludni.

LACHESIS 15 CH*

este 1x5 golyó
Nappal bőbeszédű, este nehezen, későn alszik el. Éjjel halálról vagy temetőről álmodik.

NUX VOMICA 9 CH

este 1x5 golyó
Hajnalban 3-4 óra körül ébred fel, a problémákon, teendőkön gondolkodik, ezért nehezen tud visszaaludni, és reggel fáradtan ébred.

SEDATIF PC

3x1 tabletta, alvás segítésére este 2 tbl.
Komplex készítmény. Napközben a kismama feszült, ideges, ezért nehezen alszik el. A Sedatif PC nem befolyásolja az éberséget és a figyelmet, nem tompít, nem alakul ki hozzászokás, akár járművezetés közben is elszopogatható.

STRAMONIUM 15 CH

este 1x5 golyó
Este, elalváskor fél a sötéttől, éjjel rémálmai vannak.

TARENTULA HISPANA 15 CH

este 1x5 golyó
Napközben ideges, nyughatatlan a feszültség miatt. Éjjel sokat forgolódik, gyakran felébred, álmában izeg-mozog, alvása nem pihentető.

Kép
jenny29
Mór

Folti, a gügyögéstől én is tépem a hajam. De némelyik felnőtt nő is így beszél, selypít, affektál, fú de nem bírom az ilyet!!!

Hari, klassz akkor ez a pszichonéni. Mikor mentek legközelebb?

Geo, de édi a férjed, hogy bocsit kér, ha morcos. Ezt tényleg nem sok hapsi teszi meg, inkább diliznek. :D
Terhes gatyót veszel? Az enyém tök kényelmetlen, így marad a gumival összehúzott farmergatyó, rá meg bandázs. :wink:

Kép
jenny29
Mór

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: