A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!
Mikor lesz a találkozó és hol? Szívesen csatlakozok, ha tudok szabadulni :) Melyik 2 in 1 boltnál? Ha a Mamutoknál, az külön jó, mert apa ott dolgozik :):)

Tegnap egész éjszaka feszítette szét a hasam kétirányba a kis manó, azt hittem már szétszakad a hasfalam....lehet nyújtozkodott...:)
Magne b6ra rátértem én is megin, nagyon fezsülgetek...ha ülésből tök óvatosan felkelek, akkor is olyan, mintha le akakrna szakadni az alsófertály....nem tom normális e ez, utolsó időben érztem csak az elsőkkel, most még korán van, de lehet ez már a 3. terhesség átka :(
Adventi koszorú nálunk már kész van, aranyos lett, gyerkőcökkel csináltuk....Adventi naptár nekem olyan, ami anyag, rávart díszítésekkel, kis zsebekkel, és minden évben megtöltöm minden féle jóval....(matricák, rágó, szaloncukor, túrórudi, kis színes kövek...., kis anyagmikulás...) Tavaly kitaláltam, hogy egy cetlit dugok bele csak egyes zsebekbe, amin térkép van, és a lakásban meg kell találni a meglepit....hát imádták...! Idén is ilyesmi lesz...már le vagyok maradva, de nem tudok anyagot beszerezni, apának még mindig nem utaltak pénzt....:( már ott tartunk, hogy a benzin is kifogyott, és nem tom holnap hogy megyünk a suliba :(
na mindegy a remény hal meg utoljára! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zsu, nem semmi nagyfiú ez a Bencus! :) Akkor úgy néz ki, ti is már januárban látjátok egymást :) nagyon rendes volt a doki, jó ilyet hallani a sok rossz sztori után. Pihizz te is sokat, ha érzed, hogy gáz a pocak, inkább feküdj le, a házimunka várhat!

Gjéti, jó költözködést, azért vigyázz nagyon magadra, hagyd, hogy a fiúk cipekedjenek!

hmm ezt az elemlámpázást még nem hallottam, de tetszik :D végülis még alakul a kis szemecskéje, biztos örül neki, hogy lát vele valami érdekeset :D

Mist, láttál olyan topikot, ahol azt mondták az új csatlakozónak, hogy ne gyere már??? :shock: ez elég furcsa nekem!

Háfi, örülök, hogy minden oké veletek, és így végre nem kell izgulnod már!

KépKép

KépKép
stelly

Tali: péntek délelőtt nekem is jó, s bár vásárolni nemigen tervezek, egy kávéra/teára kapható vagyok simán :)

Elif, a hétvégén már neki is láttam, mert anyunak most volt névnapja - de ez még csak a kezdet :D már beszereztem egy csomó "hozzávalót", de úgy néz ki, a tevékeny része jövő hétre marad, mert kissé túlszerveztem magam.... megyek nagymamival vásárolni, főzőcskézek, meg fényképeket kell válogatnom a digitálisakból, hogy tudjak rendes albumot csinálni, amit már halogatok vagy két éve..... szóval azt hiszem, unatkozni egyelőre nem fogok itthon :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Tényleg köszi a kedves fogadtatást!
És tényleg csak azért bátorkodtam még ilyen "későn" becsatlakozni, mert olvastam már a fórumot ezer éve, és láttam, hogy jó fejek vagytok!

Kangu, stelly: köszike, köszike!! Most már teljesen képben vagyok, mindent megtaláltam, vonalzóval fél napig szenvedtem, de nem adtam fel!!
Végigböngésztem mindent és mindenkit! Jól meg is nyugodtam, hogy sokaknak van olyan méretű pocija, mint nekem!!

lkverus: ha már poci: nagyikám megtalált a hétvégén engem is, hogy mennyire lent van a hasam. Na erre persze eszembe jutott (asszem)Zsu, akit ezzel zaklatott meg anyós, hogy lent van és kinyílik stb. Szóval én is fél napig nézegettem a tükörben, és persze tényleg lent van. De aztán rájöttem, hogy végülis felfelé nem nézhet, mert az ellentmondana a gravitációnak, így nagy mértékben meg is nyugodtam!!! Tedd te is ezt, szerintem logikus magyarázat….

Nico: én is simán megnyitottam. Csak bemásoltam böngészőbe... Szerintem cuki a lap. Más is csinál ilyet? Én nem terveztem, mert lusta dög vagyok!

Zsu: Annyira boldog vagyok, hogy ilyen jó fej dokid van, mert mi csak most jutunk el pénteken 4D-re és izgultam, hogy mi van, ha úgy befordul, hogy ki se kukkant! De az extra praktikákat tutira bevetem! Mindet!! (Biztosan jót fogok aludni az este 8-as UH után ennyi koffeinnel a belsőmben, meg persze őkirálykisasszonysága is!!)

És, ha már itt vagyok: illóolaj-para nincs senkinél? Én úgy olvastam, hogy van egy pár, amit nem érdemes terhesen használni, de én rá vagyok zúgva a karácsonyi illatú párologtatókra, amikben meg ki tudja, milyen összetevők vannak? Vagy ez azért már túlzás, mi?

Húú, viszem a sorokat rendesen!!

ladmon

zsu: jo nagy babád van, és nagyon aranyos az orvos h mehettek még 1x. nálunk is igy van, ha nem mutatja magát akkor nem kell kifizetni, nagyon jonak találom. ird majd miv olt ám!!!

elif: jo munkát a koszoruhoz. én már megcsináltam a mienket, egész egyszerü lett csak.

Lányok! már nagyon elegem van a hoesésböl! ha kimegyek az ajton lassan már nem látom mi van az uton. és csak esik és esik és esik :roll:
anyukám ma van vásárolni Andrénak, már alig várom h felhivjon elmesélje mi minden szépet talált. biztos szépségeseket vesz, nagyon örülök h ilyen anyukám van.
szépen nö a pocakotok! gyönyörüek vagytok mindannyian. tegnap pont azon nevettem h nem látommár a lábomat ha lenézek :lol: :lol:

Kép
Kép
nicko

Helló Csajok!

Ladmon: én is üdvözöllek, mesélj magadról pár szóban, hogy egy kicsit megismerjünk!!

Zsuzsi: jó, hogy kellemesen telt a hétvégétek, bár az idő tényleg nem volt valami kegyes hozzátok. A hétvégi vásárlás nagy részét a Lehel utcai babadiszkontban oldottuk meg. Kicsit zsúfolt a bolt, de az áraik egész elviselhetők, és van választék. Csak az alvószsákot vettük a Minimanóban, mert azok a Lehel utcában nem tetszettek.

Köszi a hálóinges tippet, majd valamikor elugrom megnézni.

Julcsi: nagyon jó hír, hogy kisebb lett a ciszta, de azért nagyon vigyázz magadra!!!! Képzeld, én tegnap sem jutottam el jógára, mert annyira fájt a hátam, hogy délután kértem a férjemet, hogy jöjjön el értem, és vigyen haza, és ezek után persze hallani sem akart arról, hogy elmenjek jógára :? Örülnék neki, ha jövő héten jönnél, hátha én is eljutok végre megint, de azért tényleg gondold meg, nehogy többet ártsál a dologgal, mint amennyi haszna van!

A pénteki talira én most biztosan nem tudok menni, de azért remélem minél többen összejöttök!!! :)

Stelly: látom nem unatkozol :) Én is annyi mindent elterveztem már arra az időre, ha már nem megyek dolgozni, hogy jó, ha a felét meg tudom majd csinálni.

Gjéti: csak óvatosan a költözéskor, tényleg nagyon vigyázz magadra!! Remélem az új helyeden is jól -és otthonosan- fogod érezni magadat!

Nicko: aranyos nagyon a lap amit csináltál, és jópofa a szöveg is :lol: Jó fej az anyukád nagyon, az enyém azt mondta, hogy minek ilyen korán nekiállni a vásárlásnak, ők semmit nem vettek meg előre. Na jó, de ők amikor születtem, akkor együtt laktak a nagymamáékkal, így bármikor el tudott menni otthonról, ha kellett valami. Meg azért ágy, meg fürdőkád mégiscsak kell a törpinek :evil: Ruhát meg még nem is vettünk!!

Úgy látszik egyébként ezen a fórumon csak én vagyok ilyen kétbalkezes, mindenki más olyan kreatív és ügyes. :wink:

Várjuk a további alkotásokat is!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Ja és Zsu: gratula az UH-hoz, szép nagy már Bencus!!

A pocak nekem is keményedik mostanában, majd csütörtökön megkérdezem a dokit, hogy mit ajánl.

Zsufi

KépKép
zsufi74

zsufi: tudod csak azért vesz már most dolgokat anyukám, mert talán jönnek karácsonykor és utána csak akkor amikor megszületik a pici. nem ugy van sajna h elugranak hozzánk, az ut 7 ora, és h minden kész legyen amikor haza jövünk már most kell elhoznia az örökölt ruhákat h szépen lassan majd januárban kimossam öket stb. én sem vok különben hive h megvenni de nem megy másképp és ö pedig ragaszkodik h én is megkapjam azt amit a növérem megkapott. a babakocsit és a szekrényt is azért remdeltük meg már most mert a karácsony miatt senki nem tudta megmondani mikor jön meg. és akkor inkább elöbb mint késöbb.

Kép
Kép
nicko

Lányok! Ma egész nap korog a gyomrom, pedig eszek, csak eszek......
Megnézegettem a képeket, olyan csini mindegyikőtök!!!!
Varrtam egy csomót délelőtt, mert a lányomnak barbiruhákat gondoltam készíteni karácsonyra...egész jól haladok! HA kész leszek lefotózom :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Stelly!

Igen, sajnos láttam olyan topicot, ahol kedvesen beköszönt egy kismama, tett fel pár kérdést, amire a tagok mind tudtak volna válaszolni (ez kórházi topic, mindenki túl van a szülésen), de senki (!) sem reagált, egyetlen szóval sem! Mindegy, nem minősítenék másokat (bár a válasz engem is érdekelt volna :) ), csak fura volt, hogy ott egy hozzászólás, amivel senki sem foglalkozott...

Nekem a hétvégi talik nem igazán jók, de változatlanul tartom a januári ötletet, majd ezt is gondolja át mindenki!

Kép
mist

Sziasztok!!!!!
Köszi szépen Zsu, megkaptam az elérhetőséget, kicsit később nézelődök majd a képek között!
Gratula a nagy fiúhoz, nem semmi méretek, valószínű, hogy nem lesz kicsi a bébike...:))) , a szülés időpontját azonban nem biztos, hogy befolyásolja! A 2.fiammal szintén így jártam én is, okt.31-én már 40.hetesnek minősítette az UH (4200g kb), végül a szülinapja egy hónapra rá, azaz nov. 30. -ra sikeredett!:)

Kíváncsi leszek, hogy a mostani baba hol is tart, milyen nagy már, de az majd csütörtökön kiderül, akkor megyek UH.ra.

Ma sikerült találkoznom orvossal, a bacijaim ügyében, ( az orvosom beteg lett, helyettesítették), állítólag ez a vegyes baci ügy nem olyan komoly, bár azért valami gyógyszertári kúpcsodát kaptam, ráadásul 10 napra, nehogy jól teljenek az estéim....utálom, már nehéz felhelyezni is egyáltalán. A streptoc. meg úgy tűnik, hogy nincs, de lesz még kontroll bőven, 1x v 2x biztosan, bár ne kerülne elő ismét!!

Lányok, épp néhány napja én is érzékelek olyan mintha megjönne érzést, úgy értem a hasam alján minimális, de mensiszerű fájdogálások. Vicces, itt vagyok a 3. terhességemmel és még mindig vannak új dolgok, vagy csak elfelejtettem, na meg ahány terhesség annyi féle, az is igaz.

Nicko, nagyon irigykedem, én annyira imádom a havat, meg a hegyeket, síelni, na az most kimarad....tényleg hegyek közelébe laktok? Bár Ausztriában, nem nehéz hegyközelségbe élni. Szóval, imádom az Alpokat!!!!

Én is szeretném üdvözölni, mint "ezer" éves tag, az újonnan csatlakozókat!!!:))) A vonalzóval voltak problémáim nekem is!

Más még nem járt UH-on??

Kép
kaandi

Sziasztok!

Képzeljétek, egy ismerősömnek tegnap megszületett a kislánya, egy nappal a kiírt időpont után 53 cm-rel és 4400 grammal :shock: !

Zsu, lehet hogy a Te babád is ekkora lesz?? :D

Üdv, Ladmon!!

Kép
cserkészkolbász

kaandi:itt lakunk 1200 méteren, sielésre sok lehetöségünk van, a legközelebbi 5 percre van tölünk. fennt lakunk igy a hegyoldalban, van 20 ház azt ennyi. az biztos h nagyon szép csak néha tényleg olyan elszigetelt az ember. no és hozzá kell tenni h a szomszédjaink elég begyöpösödött emberek. én ilyenhez nem vok szokva mert én sem vok ilyen. szoval van elönye és hátránya is.
ugyhogy ha sielésröl van szó csak szoljatok bátran :D

Kép
Kép
nicko

Nicko, hát igen, kicsit más emberek élnek ott, nagyjából ismerem az osztrákokat, tisztelet a kivételnek, osztrák cégcsoportnál dolgozom 13 éve, bár nekem többnyire nincs velük semmi bajom. De azért természetesen más nemzet, más szokások stb...
azért én továbbra is csöpögök......:)))))))))) majd jövőre jöhet szóba a síelés, alig várom!!!!!!!!!!!!!

Kép
kaandi

kaandi: nekem sem volt soha bajom velük, csak most h itt lakom érzékelem mennyire mások mint mi vagyunk. itt sz.rik mindenki a másikra, fö h ö neki jo legyen. ha már csak megnézem a férjem családját. aposom itt lakik velünk egy házban, számitani nem lehet rá, fontosabb a nöje mint a fia. az anyosom meg itt lakik 5 percre. nem mondom h nem szoktunk menni vagy ö nem jön de ha az én anyukám itt lenne én minden nap mennék hozzá, de legalábbis felhivnám. én meg egy olyan családban nöttem fel ahol nem sok családtag van de ha vmi baj az összes 20 ugrik. én meg kis hülye lekiismeretesen ezt várnám el mindenkitöl de sajnos rá kellett jönnöm h várhatok amig meghalok. :oops:
szoval ha sielni szeretnétek jövöre csak szolj, biztos mond vmit Bad Kleinkirchheim vagy a Turracher Höhe

Kép
Kép
nicko

Zsuzsi: ne izgulj, nem maradsz februárban egyedül, nekünk is kisebbnek méri a gép Kismanót.... :) és hát a szülés szempontjából nem olyan nagy baj, ha nem lesz óriásbébi.... :)

Zsu: gratulálok Bencus méreteihez! Jó "kis" vasgyúró... :) A keményedés miatt szerintem meg ne izgulj, ilyenkor már állítólag gyakrabban előfordul...

Ladmon: üdv közöttünk! Jobb később, mint soha! :)

Panna
pandusika

Zsu!Nagyon rendes a doki,hogy újra elhivott és megnézi Bencust!!
A méretekre meg ne nagyon hagyatkozz szerintem mert az én tapasztalatom az,hogy nemmindig pontos .A kislányomat szülés elötti nap 4500grammra saccolták és 3040gr -al született.

kaandi !Hasonmló érzésem volt nekm is a napokban...mondtam is a páromnak aki ettől beparázott és közölte ezeket az érzéseket késöbre napoljam :wink:

cserkészkolbász!Gratulálok az ismerősödnek igy ismeretlenül is!!!
Szép nagy baba.!Neve?

Maradnék én is a februárnál ,nemszeretném ha jóval elöbb jönne a gólyabácsi!!titkon arra is gondoltam,hogy kicsit átmegy 1-2 napot márciusba!Nemszeretném ha a kicsikém 27én szülessen.....

Ladmon: üdv közöttünk!

Kép
zümis

Na megjöttem. Tele a topánom az egésszel..... :evil: 11. órától egészen 16 óráig vártam és tiz perc alatt végeztem.
Megdicsértek mert jó a vizelet és jó a cukikám is. A növérke pedig a sulyomat dicsérte nagyon büszke vagyok egy dekát sem hiztam...Két hét mulva a 30 hetes nagy UH-ra kaptam beutalót + megint pisi gyüjtés.
Nem csinált UH-t és nem vizsgált mert azt mondta 2 hét mulva kontroll és akkor átnéz és megzéz mindent....
Nico kicsit irigy vagyok mert én szeretem a havat és nálunk csak az eső esik.
Ha végre sikerül fel raknom azt a sz*ros képet....... :roll:
Pusz Rita
U.I. Kinyirom a párom mire haza értem hát nem megette a diabetikus nápolyimat...... :cry:

Kép
háfi

Köszi lányok a jókívánságokat a költözéssel kapcsolatban, de mostanában mégsem kerül rá sor.
Reggel megint rosszul lettem, de most jobban mint máskor.
Elájultam a buszon, nem láttam és hallottam, és a bal felem teljesen lebénult. Doki szerint epilepsziás vagyok, holnap megyek kórházba,
valószínű h bent is kell maradnom. Majd meglátjuk... :cry:

Ultrahangon azért voltam, Oli jól van, szerencsére nem lett baja
amikor elestem. Még nem fordult be, jól éreztem, h ugyan úgy van,
ahogy eddig. A doki azt mondta h még ráér. :roll:

Julcsi, lesz pár vizsgám januárban, aztán májusban érettségi. :roll:
Bár most a hátam közepére sem kívánom a tanulást...

Ha van még a sok energiából, amit Julcsinak küldtetek, nekem is jöhet. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

A mai próbálkozás az uh-n nagyobb sikerrel járt, mint tegnap! Bár Bencus alukált, csak álmában mozgolódott egy picit! :) Pedig azt hittem, hogy nagyon élénk lesz, mert a kocsiba, nagyokat rúgott, de aztán visszaaludt! :? Még a váróba is járkáltam vele, hátha felébresztem! De legalább nem takarta el magát a kezével, így megláthattuk a tündéri kis arcocskáját! :lol: Hát bizony könnyeket csalt a szemembe, de nem csak az enyémbe, hanem a férjemébe is, pedig nem egy érzékeny ember! :)
Képet igyekszem felrakni, csak megint videofájlba kaptuk meg, így a férjemnek kell majd kiollózni képeket belőle! Ma már nincs kedve megcsinálni, de holnap addig nem hagyom békén! :wink:
Keményedés terén, ma jobban vagyok, miután hazaértünk a férjem azonnal ágyba parancsolt pihenni!
Ma persze kihagytam a kismamatornát is, nem akartam kockáztatni.
Holnap pedig elmegyünk babakocsit nézni, és remélem hogy meg is vesszük! :D

Zsuzsi: 48 mg van a Magne B6-ba! Hát tegnap este nem nagyon akart használni, amikor lefeküdtem! Mondtam ma az uh-n, így azt mondta a doki, hogy akkor inkább szedjem a Béres Magnézium tablettáját, és szedhetek így elsőre napi 1000 mg-ot is, aztán majd később csökkenthetem, ha elmúlnak teljesen a keményedések! Azt mondta, hogy inkább többet szedjek mint kevesebbet! :roll:

Mist: Te is vigyázz nagyon Magatokra! A férjem annyira megkedvelte a dokit, hogy azt mondta, hogy szeretné, ha a másodikat nála szülném! Pedig az én dokim is szimpi neki.
Kíváncsi vagyok, bevált-e az elemlámpa!? :wink: Drukkolok! :D

Julcsi. Elif: azért vagyok eltiltva a csokitól, mert a szülésznőm szerint nem kéne többet híznom 10 kilónál, így durván 2,5 kilót hízhatok még, Ezért a férjem adagolja a csokit, naponta 2-3 kockát! Persze nálunk is megy a kunyizás, úgy mint nálatok Elif. :)

Elif: Hát szóhoz se jutottam, amikor mondta a doki a súlyát. Vissza is kérdeztem, hogy mennyi!? :shock: Pont ma agyaltunk a férjemmel, hogy átlagba hetente ilyenkor már 20 dkg-ot híznak, még van kb. 10 hét, így erősen 4 kiló körül lesz Bencus!
Anyukádnak továbbra is jobbulást kívánok! Neked pedig jó kreatívkodást, és várjuk a képet a koszorúról! :D

Verus: Ez a térképes ötlet nagyon tetszik! :)

Eszter: Nem is értem, hogy fér el a pocakomba Bencus, hisz nincs is olyan hatalmas pocim! Nagyon vigyázok magamra, mert a háztartás az tényleg megvár, most első Bencus! :D

Ladmon: Aranyos a vonalzód! :)
Igen, jól emlékszel, engem zaklatott vele az anyós, szerzett is egy-két álmatlan éjszakát vele! :?
Drukkolok Nektek péntekre, és hozz majd képeket! :D

Nicko: Ekkora hó van nálatok!? :shock:

Zsufi, Kaandi: Köszönöm! :lol:

Zsufi: Holnap megyünk mi is a Minimanóba babakocsi-ügybe! :)

Kaandi: Örülök, hogy nem olyan vészes ez a bacis dolog!

Erika: Hú, szép nagy baba lett! Gratulálok az ismerősödnek! :lol:

Panna: Köszönöm! Pedig mi nem is voltunk olyan óriás babák, én 2800, férjem 3000 g-mal született! :)

Zümis: Hát annyira tényleg nem lehet hagyatkozni a gépi mérésre, itt kiírta a gép, hogy +-350 g! A barátnőm kisfiát is 3900g-ra becsülték és 3300g-mal született!
Hogy megy a vezetés?

Háfi: Nem semmi hogy megvárakoztattak! :?
Örülök, hogy jó híreket kaptál! :)

Gjéti: Szegénykém, nagyon vigyázz Magatokra! Neked is megy a sok-sok pozitív energia!
Örülök, hogy Olival minden ok! :)
zsu83

Köszi Zsu, aranyos vagy!

Az előbb el is felejtettem írni, h nálunk Olit megint 2 héttel idősebbnek, és 1500g-nak mondták kb. Bencusod nagyobb. :D

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: Miután én nagyon sok energiát kaptam,kétszeresen küldöm Neked vissza!!!! :wink: :wink: :wink: Nagyon sajnálom a dolgot, reméljük azért nem epilepszia... Gondolunk Rád!

Zsu: Szerintem ez hülyeség... Mármint ez a csoki dolog... A szülésznővel muszáj őszintének lenni? :wink: Én is próbálom visszafogni a csokit, de én eddig is többet híztam már, mint Te, és egyébként is olyan vékony alkat vagy! Olyan típus, aki három hónap múlva ugyanúgy fog kinézni, mint szülés előtt. Szóval én nem görcsölnék ezen a helyedben... Te azt mondtad, hogy nem érsz rá pénteken, igaz? Pedig jó lenne találkozni!

Találkozó: Mit szólnátok a Millenárishoz? Van egy elég tágas teázó a felső szinten, szerintem az kényelmes beszélgetéshez... Vagy van jobb ötlet? 10, 11, 12 péntek délelőtt???
Mist, jó lenne január elején is találkozni! Én támogatom. :D

El kell mesélnem Nektek, hogy milyen pozitív élmények értek: Tegnap egy bácsi adta át a helyét a 4-6-oson. Először visszautasítottam (70 felett volt), de utána úgy ragaszkodott hozzá, hogy elfogadtam.
Ma, a zöldséges csaj, miután fizettem, odapisszegett, hogy várjak egy percet, levett egy narancsot, és mondta, hogy ezt a Bébinek küldi ajándékba.
A varrónőnél pedig előreengedtek. :D :D :D
Egész megmelegedett a szívem... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

sziasztok lányok!!! :lol:

Nagy boldogan irom ma voltunk Uh-n és mindent rendben talált a babócánál. Motmár tutira mondta h kislányka lesz a kis pocaklakonk, igazán jó képet nem tudott készíteni így nagyon várom már a pénteket a 4Dre fogunk menni.Nálunk is ugy van h ha nem sikerül akkor nem kell kifizetni az árát vagy mehetünk újra. Jelenleg ugy 1750gr tippelte a gép mondta is a doki jo nagy baba lesz:-)
Nekem is szokott lenni keményedés a hasamban meg szuró érzés a méh szalagoknál de azt mondta a doki h ez természetes ahogy egyre nehezebb a baba. Már mi is megfordultunk de imád rugdosodni meg bögdösődni a kis kezével de egyik nap nagyon élénk a másik nap meg kevésbé!
Mi is vásároltunk néhány dolgot már ma megvettük a kis kezeslábas meleg overált első teljesen maximálisan rózsaszín!:-)
Én már nagyon várom h láthassam máris imádom a kis prüntyőkénket az apukájáról nem is beszélve :oops:

Nicko nagyon irigyelek a sok hó miatt én imádom a havat:-)

Zsu nagyon örülök h Bencuska igy megmutatta végül magát:-)

Mindenki nagyon vigyázzon magára!!!!!!
Kép
pmonika

Sziasztok!

Képzeljétek el, hétvégén a férjem szüleihez utaztunk, ahonnan visszafeléjövet vasárnap megálltunk Budaörsön, végigjártuk az Auchant, Decathlont, Ikeát meg a Baumaxot (közeledik ugyebár a karácsony), majd utána haza indultunk Monorra (BKV, MÁV)! Na ez szépen be is tett nekem estére, keményedett, hasogatott a pocakom, és egy kis rózsaszinű váladékot is tapasztaltam. Be is szartam rendesen, vasárnap este 9-kor felhívtam a dokimat, aki 3*2 MagneB-t, és ágynyugalmat parancsolt. Ma felkerestem,és hál istennek minden rendben, a méhszájam zárt, és használt a magnézium is, így egyre kevesebbet keményedik a hasam. Persze Pestről hazafelé a vonaton úgy kellett az egész utat végigállnunk a férjemmel, mint a heringek, az ajtóhoz préselődve :evil: . A vágányzári menetrend miatt jó pár vonatot kivettek, a sok ingázó meg csak szív!
Mindegy, az ilyen dolgok miatt úgy is hiába mérgeskedik az ember. Holnap még elmegyek a háziorvoshoz, aztán visszamegyek még két hétre dolgozni. Le akarom zárni a diákok félévi jegyeit, aztán dec. 20 után pihi :) Mindenesetre addig is szedem az emelt adag magnéziumot, és igyekszem nem túlerőltetni magam.
Ez kicsit hosszú lett, bocsi!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Gjéti, jobbulást! Nem vagyok orvos de szerintem nem lesz valaki nagy hirtelen epilepsziás.
Az egyik ismerősöm ugyanígy járt, akkor egyszer fordult elő vele, azóta nem (kb. 2-3 éve).
Na mindegy, a lényeg, hogy minden rendben legyen!!

Kép
cserkészkolbász

cserkészk: Mi ez a hajnali kuvikkolás? :)

lkverus: Tényleg nagyon jó ötlet a térképesdi, annyira ügyes vagy, hogy ilyesmikre is szakítassz időt, remélem nekem is menni fog majd... :)

gjéti: Hát ez már tényleg elképesztő... Mindenkire rátalál valami probléma. :(
Nagyon vigyázz magadra, én is örülök, hogy Oli rendben van, gondolom te is úgy vagy vele, mint én, minden mindegy csak a picurok legyenek rendben. Én is drukkolok, hogy valami egyszerűbb magyarázatot találjanak a dokik!

crocus:
nagyon bátor vagy, hogy belevágtatok ebbe a körútba, bár egy hete még lehet, hogy nekem is eszembe jutott volna, kivéve a vonatozást. :roll: Örülök, hogy minden rendben van, én is frászt kaptam volna a helyedben. Doki egyébként nem mondta, hogy akkor mégis mi lehetett az a váladék?

Rendeltem babakönyveket, ma elvileg megjönnek, lesz mit olvasgatni, már alig várom. :) (Be kell vallanom, hogy nem bírtam tovább és tegnap kimostam a babaruhák nagy részét - merthogy nekünk már van jó sok :lol: , ma meg vasalgatni fogok. Eddig halogattam, és reméljük még most is nagyon korai, de csak lassan-lassan megy, és olyan jó ilyesmivel foglalkozni így, hogy kimenni nem szabad.)

kreszi: ha jól látom alakul a névkérdés :), tök jó név az Alex, nagyon tetszik!

Kép
Kép
elif

Elif: :lol: Apa negyed 7-kor indul otthonról, én meg negyed nyolckor :? Egyébként nem tudom nálatok hogy van de egyre rosszabbul alszom, minden fordulásnál ( amit úgy hajtok végre mint egy fóka) felébredek...

Kép
cserkészkolbász

cserkészk: Ne is említsd a fordulásokat, az nekem külön program mindig már egy ideje, mert baloldalon kispárnát kell a derekam alá tenni, jobb oldalon szopipárnát ölelek, és középen pihenni kell néhány percet fordulásnál, különben a gyerkőc és a hasam is tiltakozik. :? De már egész megszoktam... :)

Kép
Kép
elif

Háfi, rejtsd el a diabetikus sütiket a férjed elől :lol: :lol: ugyan sokat kellett várakozz, de azért örülök, hogy végülis meg lettél dicsérve, hogy minden oké :)

Gjéti, megy az energia neked is!!!!! (tegnap úgyis azt mondta a jógaoktatóm, hogy az arcomon is látszik, hogy mennyivel több bennem az energia így, hogy nem meló után mentem, hanem itthonról) Nagyon vigyázz magadra, inkább ne menj sehova egyedül!!! Buszon volt veled valaki, vagy ki segített? Rémálomnak hangzik ez a helyzet :( szegénykém, nem csoda, hogy nincs gyomrod a tanulásra gondolni. Az egészségetek most mindennél fontosabb! Írj majd, hogy mi volt, ha tudsz, és azért reméljük, hogy nem kell sok időt kórházban töltened!

Julcsi, ezek szerint csak úgy sugározhatsz, hogyha ilyen jófejek veled mindenhol! :D

Tali: nekem akár a 10 óra is jó, úgyis felkelek a férjemmel reggelizni, majd nézek buszt, hogy jól odaérjek. Teázó jól hangzik, hugim úgyis ott dolgozik a Millenárison, lehet, hogy később hozzá is benézek akkor :D úgyis rég látta a pocakom :) januári taliban is benne vagyok, csak ugye egyre inkább aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy Adrikám meddig óhajt bent maradni :wink:

Pmonika, gratula, szép nagy baba lesz akkor ő is :D

Crocus, azért csak visszafogottan a munkával, figyelj a jelzésekre, nehogy túlerőltesd magad!

Erika, a fóka-forduló ismerős :lol: akartam már én is kérdezni hasonlót az alvással kapcsolatban: elvileg ugye azt írja pl a Felicitas-féle könyvecske, hogy a legjobb, ha az ember a bal oldalán alszik. Nekem valamelyik belső szervem pont a bal oldalon elég durván türemkedik ki a bordáimnál, így ha arra az oldalamra fekszem, pár perc alatt iszonyat módon elkezd sajogni. Ezért csak a jobb oldalamon tudok aludni. Viszont a másik, hogy ugye elvileg a 30. hét után azt mondják, nem szabad háton feküdni, mert akkor a baba elnyom valami fontos eret - hát én szinte minden éjszaka van, hogy arra ébredek, hogy a hátamon fekszem, illetve arra, hogy mivel a hátamon fekszem, nem kapok rendesen levegőt. Ilyenkor "átfókázom" (bocsi, Erika, ez nagyon tetszik :D) magam a jobb oldalamra, és a helyzet ettől jobb is lesz, de azért elgondolkodtató, hogy vajon attól, hogy én nem kapok rendesen levegőt, kicsimhez eljut elég??? :?

KépKép

KépKép
stelly

Erika: :lol: Mintha az én alvásomról beszéltél volna... Én most a pótpokróc technikát alkalmazom, magam alá rakok egy pót réteget, és így kicsit jobb. :D A férjem néha vidáman élcelődik az új szokásaimon, de tényleg viccesek...

Huhh, Crocus, minden elismerésem a nagy túráért! Csak persze a vonatozás, az már nem valami mókás ilyenkor...:( Képes vagy még december végéig dolgozni? Van még türelmed a gyerkőcökhöz?

Elif: Én már kimostam mindent. :) Jó dolgom van, szinte mindenünk van már, Tesómnak annyi ruhája volt, hogy az hihetetlen. Vasalni akkor fogok, amikor meglesz a pelenkázó, és rögtön abba fogok belepakolni. Szerintem olyan jó kis elfoglaltság. :lol: Mi egyébként beraktuk a babaágyat mellénk, átrendeztük a kisszobát, és úgy tetszik így! Aszem kicsit megijesztett ez a kórházasdi... :oops:

Zsufi: Én is remélem, hogy jövő hétfőn találkozunk. Szegénykém, Téged is utólértek ezek a fájdalmak. :cry: A keresztcsonti fájdaom rémes tud lenni! A Tesóm monta, hogy nála a szülés is azzal indult, szóval igyekszem felkészülni rá... :?
Marcell pedig gyönyörű név!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: akkor megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ennyire előre. :) Lehet benne valami, hogy a kórházasdi ilyesztett meg, szerintem nekem is köze van hozzá... de persze próbálok minden negatív gondolatot elhessegetni. :)
Remélem 8-án jó híreket kapok és akkor még azon a héten beszerezzük a kiságyat, pelenkázót és talán babakocsit mi is. :roll:

Stelly: nekem olyan van jobboldalt, mint neked balon :D , ebből látszik, hogy képtelenség minden tanácsot betartani, örülünk ha valahogy tudunk aludni, és mi lesz itt még később... :) Efehan mindig kárpótol a "fókázásért", mikor észreveszi a párnát a derekam alatt mindig kicsit megrugdossa, odakucorodik és alvás. :)

Kép
Kép
elif

zümis, én pont 27-ére vok kiirva. én sem szeretném h akkor szülessen. nem vagy sokkal idösebb nálam, mi maradunk februárra.

gjéti, mennek az energiák neked is, örülök h baboval minden rendben. vigyázz magatokra!!

zsu, kinéztétek már a kocsit? milyen lesz? pihenjél sokat! várjuk a képeket.

én is szivesen találkoznék veletek, lélekben azért ott leszek.kár h ilyen messze vagytok.

Kép
Kép
nicko

Helló Csajok!

Ez az alvás dolog tényleg egész döbbenetes mostanában nálam is. Bár én az éjszakát szerencsére végigalszom, de minden reggel 1/2 6-kor ébredek, pedig csak 6-kor csörög az óra. Sose gondoltam volna, hogy ez velem megtörténhet!! Alapból egy mormota vagyok :lol:

Gjéti: hű, ez tényleg ijesztő lehetett, vigyázz magadra amennyire csak lehet, és remélem, hogy nem kell sokáig a kórházban maradnod!! Energia megy!!!!

Crocus: neked is lassítani kellene kicsit, nem? :? Vigyázz te is magadra!!

Pmoni: szupi, hogy nálatok is minden rendben!

Zsu: nagyon rendes Bencus, hogy így másodjára megmutatta magát, a testsúlyod meg szerintem teljesen normális, nagyon vékonyka vagy továbbra is!!!

Egyébként egy német oldalon találtam az alábbi táblázatot, itt az alapján számolják, hogy mennyit szabad a kismamának felszedni a terhesség alatt, hogy mi volt a kiinduló BMI-je

19,8 alatt: 12,7 - 18,2 kg

19,8 és 26 között: 11,4 - 15,9 kg

26,1 és 29 között: 6,8 - 11,4 kg

29 felett: max. 6,8 kg

Szóval a max. 10 kg a te esetedben elég kevésnek tűnik :)

Csajok a pénteki találkozóra vigyetek fényképezőt, és csináljatok néhány közös képet, hadd irigykedjünk, mennyi csini kismama egy kupacban!!!!

Január elejére én is kapható vagyok a találkára!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Üdv!
Gjéti! Nagyon gondolok rád!!!!!++++++

Találkozó! 10 óra tökéletes! nekem fél egyre gödre vissza kell érnem a gyerekekhez, ami azt jelenti, hogy legkésőbb fél 12kor el kell mennem, hogy elérjem a vonatot!
Telcsiszámot adjunk meg? Millenárison hol van a teázó?

Most rohanok, mert annyi mindent kell intéznem! Majd végigolvaslak benneteket, aztán irogatok! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gjéti: Szurkolunk neked, hogy ne legyen semmi komolyabb probléma!

Elif: Végül is magára a hüvelyváladékra nem kérdeztem rá, így is mindent ismételgetek az orvosnál, hogy rá kérdeztem-e mindenre amire akartam. Ez a terhességi dekoncentráltság elég gáz, ráadásul teljesen ügyetlen is vagyok, ma például megvágtam magam az alumínium létrával, amikor kicseréltem a kiégett villanykörtét, tegnap meg kiesett a kezemből az ecetes üveg és végigömlött a ruhámon :oops: A hüvelyváladékra visszatérve arra gondolok, hogy mivel nálam rendszeres az orrvérzés és az ínyvérzés, lehet, hogy a megerőltetéstől ott is elpattant egy hajszálér. Szerencsére a vérnyomásom, és minden más is teljesen normális, így megnyugodtam.

Julcsi:Köszi az érdeklődést! A munkát eddig elég jól bírtam, leszámítva az egy heti hátfájást, de most már megpróbálok takarékon égni. A diákokat már megszoktam, s általában nincs is velük sok gondom, a kollégák és főnökök, na meg a felesleges adminisztráció sokkal jobban ki tud készíteni. :? 8)

Az alvási poziciókról meg annyit, hogy én mindig is forgolódva aludtam, főként oldalt, vagy hason fekve, de mivel hozzátok hasonlóan egyre nehezebb fordulni, a vállaim és a kezeim gyakran elzsibbadnak reggelre, ráadásul a babó nálam sem mindig értékelni azt az oldalt, amelyen éppen fekszem :)

Na megyek, mert ma lesz még egy csatám a háziorvosunkkal (illetve annak helyettesével) :wink:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!

Gjéti megy az energia! Tényleg ijesztő amit írtál! Most én is ebben a dilemmában vergődök, suli vagy pihi :roll: most beindultak a dolgok, kell csinálnom még vagy 5 beadandó dolgozatot, szombaton lesz az első vizsgám egy agyrém tanárnál, aztán aszem kedden, aztán megint szombaton, és így egész szülésig...nem tudom, annyira szívesen csinálnám és nagyon nyomaszt, hogy nem bírom. Zéti szerencsére úgy tűnik szövődménymentesen meggyógyult, nem emlékszek mennyit írtam le a betegségéről, a lényeg hogy hazárdíroztam nem is kicsit, és szerencse is kellett hozzá hogy a szervezete leküzdötte a vírust. Na meg itt a kicsi, minden jel szerint utoljára vagyok terhes életemben és egy kicsit élvezni is kéne, már egyre nyugodtabb vagyok napról napra a koraszülés miatt, eddig az aggasztott nagyon, most ahogy telnek napok-hetek megnyugszok, hogy talán nagy baj már nem lenne. De ez a hülye suli... áhh. Szóval én is azt tanácsolom, hogy pihenj inkább, tudom hogy te is túl akarnál lenni a vizsgáidon de a terhesség csak egyszeri alkalom, a suli rugalmasabb. Én is megpróbálom meggyőzni magam, hogy most nem kell 100%-ot teljesítenem suliban mert nem is lehet.

Hülye netszolgáltató küldött egy levelet hogy nagyon sajnálják de technikai akadálya van a bekötésnek...erre vártam 3 hetet...grrr :evil: apának nagyon kibuktam, hogy itt a suli, csinálnám a feladatokat és a net miatt fogok lecsúszni mindenről, erre feltelefonálta a szóba jöhető szolgáltatókat és kerített egyet aki jövő hétre ígérte a bekötést!!! :D És még nem is lesz drágább, mint a másik! Hát remélem megoldódik mert a levelezőt egyszerűen nem lehet csinálni net nélkül.

Még nagyon sok mindent akartam írni, de már így is vagy 3 órája ülök itt és bambulok, várom hogy válaszoljanak a tanárok mert tegnap este küldtem egy csomó levetel tele kérdésekkel. Úgyhogy most még Z játszik a nagyapjával, addig gyorsan olvasgatok szombatra. B.sszus vásárolni is kéne, alapvető cuccok fogytak ki otthon, itt a karácsony, még a koszorút sem raktam ki pedig már egy gyertya lement volna...a kicsinek még nincs szekrénye!!! Nem tudom hova kiválogatni a ruháit! Úszok úszok úúúszok...

Jaj és Gjéti köszi, aranyos voltál, úgyhogy hivatalosan is bejelenthetem, hogy Áron Lívia végül Olivér lesz, nem tudtam megszokni az Áront, úgyhogy megkértem apát szavazzuk újra, és mivel nekem volt kész listám a lehetséges nevekről neki csak választania kellett, és az Olivért választotta. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gjéti: én is küldök sok-sok pozitív energiát (bennem úgyis mindig túltengés van...), de osztom cserkészkolbász véleményét, mert az orvosok szeretik epilepsziásnak kikiáltani azt, amiről nem tudják, hogy mi! (Ennél már csak az autoimmun betegségek a királyabbak - vagyis az is mindenre ráfogható!)

Zsu: én is aggasztónak találom a szülésznőd max. 10 kg-ját. Én azt bizony már két napja megütöttem! Akkor vége a csokis kekszes időszaknak?? Hehehehe: francokat!!! 8)

A bevásárlással meg úgy látszik, én nyertem. Mi már megvettük nov. végén a babakocsit, kiságyat, pelenkázót, meg a rakat "apróságot". Én bizony nem akartam a karácsonyi forgatagban megőrülni, januárban meg maxipocakkal beszerzőkörútra indulni! Így teljes a káosz a gyerekszobában (de már legalább túlélné egy csecsemő a lakásba kerülést)!

Ja, és rólam pár szó! (Mert persze jól bemutatkoztam....)
:)

Szóval semmi izgi, igazi kispolgári lét: én meg a férjem meg a tervezett baba. Mi vagyunk a tipikus "ezeréve együttvannak" pár, és legfőbb tulajdonságunk, hogy az idők folyamán elfelejtettünk felnőni (nyugalom, még van idő, én 28, ő 30 lesz minnyá'...) Apjuk katona én meg szociális munkás (egy ideje már inkább antiszociális...) Emiatt én táppénzen nyaralok már kb. a félidő óta. Oka nem volt, csak szerettem volna felkészülni a megváltozó életemre. És öööö, ja igen: szülésproblémás lehetek, mert egy éve egy rámcuppant HPV miatt megbuktam a rákszűrőn, és megműtötték a méhnyakamat. És fogalmam sincs, hogy emiatt mi várható... A dokim is elég szűkszavú, meg nem sok mindent találok a témában a neten sem....
Hmm ennyi!

Az alvás szerintem már mindenkinél akadozik, nálam a "felébredek és nem alszom vissza 2 órán át" sztori van porondon kétnaponta. Valamint szintén fut a "hanyattfekve ébredek fel" epizód is, de szerintem csak nem lehet akkora gáz belőle, ha öntudatlanul úgy fordul az ember, nem?

Tudom, tudom sok vagyok, de én pl. imádom olvasgatni, amikor sok a hozzászólás!!

ladmon

ladmon, üdv itt nálunk!!ezt én is kérdeztem a védönöt mert olvastam h háton fekve ilyenkor nyomunk egy fö artériát és ö erre azt mondta h a szervezet érzékeli és alvás közben automatikusan megfordul az ember. én nem vok egy háton fekvös de néha én is ugy ébredek. hát nem tudom, én hiszek neki.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok, ismét itt ....!

Gjétinek szeretnék először is sok pozitív energiát átlökni így az éteren keresztül, reméljük megoldódik a probléma! Még jó, hogy nem estél a hasadra, nagyobb baj is lehetett volna! Volt egy cuki őrangyalotok!

Nicko, super lenne, köszi a segítő jelzésedet a síeléssel kapcsolatban előre is !!!! Remélem összejön majd! Bad Kleinkirchen, nagyon gyönyörű hely szintén, tavaly sikerült ott is síelgetni egy pár napot! Maga a település is hangulatos! A másikat sajnos még nem ismerem.

Lányok, én azt vettem észre, hogy mióta nem járok be a mhelyemre ( hétfő óta) nem keményedik annyit ill sokkal kevésbé a hasam! Sokkal kevesebb magne b6-ot kapkodok be!

Már én is írtam többször, hogy mennyire nehézkes az alvás, borzalom a forgolódás, hányszor elfekszem a hasam, aztán meg csak nyögök meg nyögök, majd sokára megfordulok.. gondolom ez általános.
Észrevettem, hogy hirtelen lejjebb csúszott a hasam, szinte a bokámnál jár már, olyan mintha holnap mennék szülni.:)) na persze ez csak vicc volt!

Ismét bénázom, most meg a "közös" megtalálásával vannak nehézségeim!:))))))

kitartást mindenkinek

Kép
kaandi

Van egy fura dolog, ami megfogalmazódott bennem, érdekes, az hogy még 2 hónap van hátra kb, sokkal távolabbinak, hosszabbnak tűnik, mint az hogy esetleg 7 hét ( beprogramoztam magunkat a 38. hétre, ezért a 7 :) 9
Ti hogy vagytok vele?

Nem vagyok teljesen normális, nem igaz, ilyen hülye elmélkedést..... :lol:

Kép
kaandi

Ne aggódj, én is így ráérek!!
:D

Számomra a 70 nap tűnik sokkal hosszabbnak, mint a 9 hét (én ugyanis a 39. hétre programoztam a szülés bulit...)

ladmon

Sziasztok!

Ladmon: üdv itt!

Elif: köszi, már jó pár hete ízlelgettük az Alex nevet. Végül a múlt heti UH-ról kijövet eldöntöttük, h akkor legyen. De továbbra is Kismazsolának hívjuk :D .

Julcsi: örülök a jó hírnek ciszta ügyben, de azért csak vigyázz magadra!
Nevetni fogsz, de tényleg elég jól követhető Alex/Kismazsola napirendje. Kb. 2-3 óránként van mocorgás, a hajnali pisiléssel és anélkül jelentkező ébrenléteim során is mocorog és reggel is szinte egyszerre ébredünk. Szóval, ezért ijedtem meg vasárnap.

Macsek: kérdésedben nem tudok segíteni, de jó, h hírt adtál magatokról!

Háfi: de jó, h minden rendben veletek, mármint egészségileg. Apának továbbra is szorítok melóhely ügyben.

Zsu: jó nagyra nőtt Bence! Nekünk is felajánlotta a doki, h bármelyik csütörtökön, ha arra járunk, menjünk be, hátha jobban megmutatja magát Alex. (minket megint az a doki nézett, aki a kollégám). Rendesek itt a MDK-ban. Máskor is ide fogok menni.
Pihenj sokat és egyél csokit :D ! Várjuk a képeket! A babakocsiról is!

Erika: gratu az ismerősödnek, pufi lehet a baba, ekkora súlyhoz „csak” 53 cm.

Gjéti: megy a + energia nektek!

Pmonika: gratu, h minden ok nálatok is!

Crocus: örülök, h minden rendben, de szerintem ez a túra nagyon sok volt neked. Vigyázz magadra!

A talira én sem tudok menni, jön anyósom és apósom babaszobát tapétázni :D !
Mi a hétvégére tervezzük a nagybevásárlást babacuccok terén. Elkészítettem a listát, kíváncsi vagyok, mennyire fogok eltérni „elcsábulás” miatt.
Evés: várandósságomra nagyrészt a napközbeni étvágytalanság jellemző, azért eszem, mert kell, de este 10-11 óra körül állandóan ennék valamit, de megállom!
Ha diétáznom kellene, tuti állandóan megkívánnék valamit és az evésen járna az eszem. Na, mindegy, holnap megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok, mennyit híztam.
Alvás: akárcsak Ladmonnál, nálam is így működik. Azt vettem még észre, h minden fordulásnál fogom a pocakom :D . Tegnap hajnalban meg félálomban épp ott fogtam meg a hasam, ahol Kismazsola kitolta a fenekét :D . Este próbáltam szívhangot hallgatni fonendoszkóppal, belerúgott egy nagyot :D .

Hajni rég jelentkeztél!

Már megint jó hosszú lettem :oops: .
kreiszi

ZétiVera, hát remélem, hogy mostmár tényleg lesz neted, egyrészt mert akkor gyakrabban jössz, másrészt meg tudom, hogy anélkül elég macerás bír lenni a suli... a XXI. század átka :D gratula az új névhez, akkor lesz két Olivérünk is :D

Ladmon, én is szeretem olvasni a sok hozzászólást, meg a hosszúakat is, úgyhogy írj csak :) ez a műtét nem hangzik valami jól, azért hagyják így, hogy elinduljon a szülés magától, vagy alaphangon programcsászár? Ja és tetszik a kislányod neve :wink:

Nicko, reméljük, igaza van a védőnődnek, én is azzal nyugtatom magam, hogy csak rájön a szervezetem, hoyg valami nem oké, és biztos ezért ébredek fel, hogy forogjak.

Kaandi, küldtem privit a közösről. És azért szerintem várjatok még kicsit a szüléssel :lol: :lol: :lol: ja a várakozásról: egyelőre úgy vagyok vele, hogy karácsonyig még egy csomó tennivaló, aztán a karácsony-szilveszter mindig marha gyorsan elrepül, szóval gyanítom, hogy majd januárban fogok kínlódni a napok számolásával :D

KépKép

KépKép
stelly

Szerintem is automatikusan elfordul az ember ha a baba nyom valami eret, még sosem hallottam hogy ebből baj lett volna, pedig már mindenféle rémtörténetet olvastam itt a neten... Én is szoktam háton feküdni. Azt figyeltem meg, hogyha sokáig fekszem az egyik oldalamon és átfordulok a másikra, akkor percekig nagyon rossz érzés, aztán gondolom a baba elhelyezkedik és akkor megszűnik a fájdalom.

Mág nem láttam az ismerősöm babájáról képet ( sajna 240 km-re laknak) úgyhogy nem tudom még milyen, de biztos kis vasgyúró...

Én is hetekben mérem a hátralévő időt, bár elég ijesztő, hogy akár 6 hét múlva már meg is születhet... :shock:
De már nagyon kíváncsi vagyok.....

Kép
cserkészkolbász

Sajnálom lányok, én nem tudom vállallni a bkv-zást a két kicsi bosszancsommal terhesen :( Emelgetni már nem nagyon merem öket, az emberek jóérzésére pedig nem lehet hagyatkozni :?
Lehet, hogy beteg is leszek, iszonyat módon fáj a torkom (bár még nem tüszös) és betaknyosodtam. Remélem, a láz elkerül, mert az lenne az igazán gáz...

Kép
kangu

Hát megáll az eszem eldugtam az utsó nápolyimat, hát azt meg nem a gyerköcöm találta meg. Majd miután befalatozta közölte hogy bűn rossz és hogy tudom ezt megenni. Mire én hát gyerekem igy már sehogy......Hát nem aranyosak.... :roll:
Az alvásról csak annyit hogy én apán szoktam elhelyezkedi és ugy nagyon kényelmes.. :lol:
Apa munkahelyén annyi a változás hogy 420 embert küldenek el folyamatosan április közepéig.. :shock:
Szóval nem derül ki hogy kit küldenek el mert folyamatosan érkeznek a levelek áprilisig addig senki nem tud semmit.... :twisted: Kicsit idegesitő....
Gjéti meg a pozitiv energia...
Egy lusta dög vagyok .. :oops: 1 hete készülök a padlásra lehozni a kiságyat a pelenkázoval de nem megy.... :oops:
Mindenki vigyázon magára és a babókra
Rita

Kép
háfi

Sziasztok!

Gjéti: megy az energiabomba!!! Az azért mindenképp megnyugtató, hogy Olival minden rendben. Bízom benne, hogy veled is, és már megint előbb járt a doki szája, mint ahogy gondolkodott... :evil:

Zetivera: gratula Olivérhez!!! :wink: Ezek szerint ez volt a nagy titkolózás!!!! :lol: :lol: :lol: 8)

Ladmon: üdv közöttünk, és gratula Esztihez!!!

Kangu: vigyázz magadra pihizz amennyit csak tudsz a gyerkőcök mellett!!!

Julcsi: nagyon jó híreket hoztál, örülök, hogy minden rendben veletek!

Nico: a havat én is irigylem, küldhetnél errefelé is egy keveset!!!

Háfi: szép kis család, mondhatom... :lol: megeszik a diétás nápolyit... Milyen dolog ez???? :shock:
Nagyon szorítok, hogy a Párod munkája megmaradjon! Ez a bizonytalanság sokszor még rosszabb, mintha biztosat tud az ember....

Én tegnap voltam kismamatornán, és nagyon jól átmozgatott, mindenképp fogok járni, nagyon jó volt, most tiszta izomlázam van... Ma meg együttszülés tanfolyamon voltunk a klinikán Párommal... Megnéztünk egy fimet egy szülésről, persze én végig bőgtem, olyan megható volt..... Egy csomó hasznos infót mondtak a kórházi tartózkodásról, a szülésről. Még 3 alkalom lesz, tényleg nagyon hasznosnak tűnik, főleg így első babásként.
Apa tuti, hogy a jövő héttől szabin lesz, úgyhogy mi is elindulunk babaszobát berendezni. Ja, és úgy tűnik, hogy jövő csütörtökön utazunk Németországba. Biztos hosszú lesz, de én már úgy várom...
Aludni én sem alszom jó... legalább 3-4 alkalommal felkelek éjszaka, aztán nem tudok visszaaludni... Egyébként még azt is észrevettem, hogy sokkal éberebben alszom, minden kis neszre ébredek... Lehet, hogy ez már ilyenkor hormonális???? :shock:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy, a szülés-tanfolyam jól hangzik, azért ha van valami olyan info, ami neked nagyon új volt, esetleg megoszthatod velünk :D de jó, hogy tudtok némi időt együtt tölteni! Autóval mentek Németországba? Mert akkor ha nagyon kényelmetlenül vagy, simán meg tudtok állni bármikor, hogy kicsit kinyújtóztasd a tagjaid, így akármilyen hosszú is az út, nem hiszem, hogy gond lenne. Főleg, ha örömmel készülődsz rá :D

Háfi, ez rettenetes érzés lehet a férjednek! Áprilisig bizonytalanságban élni... hát én tuti nem bírnám idegekkel, inkább elkezdenék szépen munkát keresni, nem várnám meg, hogy jön-e levél, vagy sem. grrrr :evil:

KépKép

KépKép
stelly

Zsu!képzeld 15én vizsgázom!!Szerintem jól megy az oktató nem bekötött szemmel ül mellettem :lol: .Igaz van min csiszolni... de nemvészes!!

Alvásprobléma!!Jajj ne is mondjátok:este alig várom,hogy az ágyba bujjak olyan hulla vagyok de mire elaludnék elfárad az egyik oldalam és fordulhatok meg... mire ezt a szertartást befejezem megpihennek a lábaim és elkezdenek fájni de nagyon ....van mikor ki kell mennem és hüvös zuhanyt venni a lábaimra .Nagynehezen elalszom mert azt mondogatom magamban ,hogy most aludni kell!!Akkor a kislányom jön közénk és azt várom ,hogy jól bealudjon és vihessem vissza az ágyába...és kezdödik minden előről...sőt ezek között még 1-2 pisi járat is van,és most a héten 6kor csörög a vekker mert reggel megyek vezetni....
Mondhatm,hogy nagyon fáradt vagyok!!

Kisgyerekesek elkezdtétek nyitogatni az adventi naptárt??
Van aki sajátkészitésűt használ?

Kép
zümis

Lányok, köszi a sok + energiát, úgy látszik máris segített! :)
Az egész napot dokiknál töltöttük, elküldtek egy csomó vizsgálatra,
vért vettek, kérdezgettek, stb... Befeküdni szerencsére nem kellett,
majd be kell járnom vizsgálatokra, de jobban örülök ennek.
Most még nagyon sok variáció van, h mi lehet a baj, reméljük
nemsokára kiderül h mi... :roll:

Szerencsére a barátnőm ott volt a buszon, így nem estem le a buszról, bár nem sok kellett hozzá... :roll:

Én csak örülök, h 2 Olivér lesz, legalább össze tudjuk hasonlítani őket. :D
Amúgy apuci közölte egyik este, h neki kezd egyre jobban tetszeni az Áron név, szóval az is lehet, h a végére nevet cserélünk Verával. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: