A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Móni, Pöti igyekszik kifelé? ;)
Vendég

Móni senki nem találta ki a nevet?

Heni
KépKép
heni81

Heni nem ám :D

Panndi igyekezni igyekszik, reméljük vasárnap ki is ér :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, úgy legyen :)
Vendég

Amúgy most már jönnek az idegesítő telefonok, gagyi kérdések.
Az agyamra megy. Látja nagy hassam megy elől én meg utána és megkérdezi, hogy "nem szültél még meg?"
A telót meg már inkább fel se venném.
Mondtam Z-nek ráirányítok minden hívást.
Azt mondta ne, bírjam ki. max 1-2 hívást nem veszek majd fel :roll:

Mesi nővérem is a 18.-át mondja szülésnek :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, ez ilyen, én is szeretem az ilyen kedves kérdéseket... :)
Vendég

Panndi!
Ügyesek voltatok! A gyerekek élvezik az ilyen kirándulásokat!

Heni!
Jobbulást!
Jó lehetett a kozmetikusnál is Péterkével! Gondolom tetszett neki a sok kencefice! :)

Mesi!
Hű, ez a leander tényleg csodás! Szerintem vedd meg! :wink:

Móni!
Nagyon kedves vagy, de úgy döntöttem, h nem megyünk oviba. A gyest még kapom utánnuk (ikrek után egyenlőre még jár), a munkahelyemen tudomásulvették a helyzetet. Még azért augusztusban érdeklődöm egy-két közeli, viszont a szomszéd kerületben lévő oviban, mert ott biztattak, de ha nem jön össze, akkor még egy kicsit hármasban leszünk. Legfeljebb, ha megtanulok vezetni, akkor mi is csatlakozunk a minitalikhoz... :wink:

Vindo!
Jó munkát! :)
Jobban vagy?

Viranka!
Igyekszem a vezetéssel és ősszel már titeket is zaklatunk! :)
Jó csúszdaavatást! :)

Itt esik, benn vagyunk, de lehet, h mégis kimegyünk, csigázunk egyet...

Kép
gica1

Móni!
Gratulálok Z új munkájához!
Pötinek pedig jó edzést! :)

Kép
gica1

Ja, és a telefonokat pedig tényleg ne vedd föl!

Kép
gica1

Móni! Én is gratulálok Z új melójához, és hasonlóan Jubához: Remélem a több pénz mellé több szabadidő társul.

Ja, akkor pénteken várom az sms-t! 8)

Én nem merem őket egyedül vinni pl. fodrászhoz, tuti szétszednének mindent, enyém gyerekek túl elevenek. :lol:

Jaj, fogorvos... NEkem második terhességem alatt az egyik fogam negyede kitört, tegnap egy másik negyed. Elég hülyén néz ki, szerencsére kívülről nem látszik semmi, belülről van a luk. Úgyhogy kinéz egy fogorvos túra. Tuti többször kell majd mennem. :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Móni! Ha ilyen értelmes kérdéssel találkozol, hogy "nem szültél még meg?", lányos mosoly közepette mondd: De igen! :) És kisfiú lett! :) :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi is rohangált előtte-utána, a váróteremben is mindent felfedezett, de tudta, hogy ő fog vigyázni Fruzsira, amíg engem vizsgálnak, és ezt a feladatot komolyan vette :)
Vendég

Zsozsi is olyan édesen vigyáz Gegire, és tényleg vigyáz!!!

Megvettem a leandert, tökre örülök!!! Megbeszéltem az eladóval, hogy náluk maradjon, mert egyszer akarom költöztetni, mikor mi is megyünk. Ez júli 10-31 között lesz. Ő meg azt akarta kérni, maradjon még náluk kicsit, mert olyan szép. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Megnézném az illető arcát 8) miután közlöd, hogy kisfiú lett :wink:

Péterke lázas, de semmi egyéb tünet :roll: szóval ez volt a nagy étvágytalanság :roll: Áron meg kicsit köhécsel :evil: megfertőződtünk valószinű a hvgén, mert Kristóf beteg volt :roll: bevállaltuk , meg is betegedtünk :roll:

Panndi gratulálok Fruzsinak a járáshoz!!!! kérdeztem már azt hiszem, hogy hogy alszanak mostanság a csajok, csak mintha választ nem kaptam volna, vagy elsiklottam felette :oops:

Fruzsi mindent megeszik? Nálunk Áron egy zabagép, de a főzik a kedvenc, meg a zöldségek.
Az édes ételeket nem nagyon dijazza :roll:

Péterke marad a nagy kedvencek mellett, kakaó, vajas kenyér ( méz/lekvár)tojás. minden nap más főtt ételt kap, eszik valamennyit belőle, de nem ettől hizik. :roll:

Gica drukkolok a szomszéd kerületi ovikhoz, de nem biztos, hogy az a jó megoldás (oviváltás miatt gondolom)

Heni
KépKép
heni81

Mesi szép virágra tettél szert :D na nekem épp egy ekkora fagyott ki, apa hibájából :evil: de én nem csüggedek, van már utánpótlás :wink:

Heni
KépKép
heni81

Heni, kaptál választ, de bemásolom :)

Heni: Zsófi este fél kilenckor megy aludni, alszik kb hatig, Fruzsi nyolckor megy aludni, változó meddig alszik, ő általában Zsófira ébred, tegnap hétkor keltettük, szóval fél hét-hét fele kel.
Délelőtt vagy alszik, vagy nem, amikor korán ébred, alszik, ma nem aludt, mert nem ért rá, bámulni kellett a nagyokat , aztán egytől háromig alszanak mindketten
Vendég

Köszönöm Panndi, elsiklottam felette :oops: :oops: :oops:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Csajok,ahogy Ti vuduzni tudtok annak nincs párja :lol: 8)
Köszönöm :D
Nem kell befeküdnöm hála a jó Istennek és persze Nektek :wink:
Ennek örömére takarítottam az alsó szinten is,anya segített,ő csinált majdnem mindent,én voltam az asszisztens :oops: 8)
Berta meg közben teljesen lenullázott minket,még anya is rászólt,pedig soha nem szokott de már nála is szakadt a cérna :lol:

Most ültem le a seggemre,úgy elfáradtam.

Móni
Éjjel én is görcsöltem,gondoltam is Rád,hogy vajon Te,hogy bírod?!
Nekem még egy hét kell,addigra a kiságyat is rendbe tudom tenni és beszerzem még az új ágyneműt neki.
Aztán mehetünk is szülni.

Bertától sokkot kapok,egy percenként jönnek a parancsok,éhes vagyok,nem inkább szomjas,mesét akarok,nem ezt másikat,ez sem jó,kapcsolunk mást,folyik az orrom,keressünk babát,másik babát ez nem jó,cipőmet levesszük,kérek másik zoknit...
Most esett el,NEM BÍROOOOOOOOOOOOM!! :arrow:

juba0

Juba!
Éljen, éljen, éljen!!!!!!! Nagyon örülök, hogy minden rendben!!!!!! :) :)
Azért vigyázz a takarítással, Bertushoz pedig sok türelmet! :wink:

Heni!
Az ovin nem változtatnék. Ha most felveszik végül valahova őket (bár mondom nem nagy az esély), akkor oda járnának iskoláig. DE ha belegondolok, h akkor 4 évet kell oviba járniuk, ha most felvennék őket, már nem is annyira akarom adni őket....

Kép
gica1

Juba de jó hír :lol:
mondtuk mi :wink:
Bertus meg érzi, hogy hamarosan osztozni fog rajtad mással.
Nem szeretné. Nálunk is ez van.
Csak én. Ezt csináljuk, nem mégis azt, vagyis amazt. Most gyere, most menj el.
Nyugi és sok-sok -sok türelem. (ami ugye így a végén már nincs)

Cica kitolt velem akaratán kívül. Voltunk bankba és erre arra, hazafelé elaludt a kocsiban. Lehúztam rá az ablakot és kint hagytam, hagy pihenjen a friss levegőn. De én meg bent nem mertem elaludni, nehogy ne ébredjek fel ha hív :roll: Álmos vagyok és nemsokára megyek dokihoz. Nála ráadásul feküdni kell az NST alatt. Lehet elalszok :) Legfeljebb cicus majd felébreszt :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó! Túl vagyunk az érettségin!!! .)

És kijött Dani 1. foga. Lassan 14 hónapos, és most tört át neki az első... Nem siette el... :)

Dél-Pesti, Móni, az a Jahn. :) És 20. kerület. Éngyerekeim is ott születtek. Te kinél fogsz szülni?

Nagyon várom már, hogy hogy, s mint lesz veletek, kedves kismamáink!!! :) Örülök, JUba, hogy nem kellett befeküdni! MIndenkinek annyi időt még, amennyire szüksége van, érkezendőknek pedig pontosan akkor érkezést, amikor érkezniük kell!!! :)

Megyek most, megpróbálok a sok idegtépő nap után picit pihenni. Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Pálinkás jó reggelt :lol:

Látom sehol senki :shock:

Móni
Mi volt tegnap Nst-n? Be sem jelentkeztél utána,ejnye,pedig vártalak!

Köszi még egyszer mindenkinek a biztatást és a kedves szavakat :D

Na igen türelem kéne rengeteg,Bertához és úgy egyáltalán de az amiből a legkevesebb van.Nem tudom,hogy ez most a kismamaság miatt van-e,mert már számolom a napokat és egyre izgatottabb vagyok és kicsit félek is,na de ez már egy másik történet.
Próbálok nem kiborulni mindenen de nagyon nehéz,tegnap sírógörcsöt kaptam mikor Berta elesett és ráhúztam a seggére egyet,utána meg utáltam magam amiért odacsaptam mert annyira imádom de néha az őrületbe kerget :roll:

Mesi Majd kérünk képet,hogy hogy mutat az a gyönyörű virág az új teraszon :wink:

Vindó! Merre jársz? Ma is dolgozol? Vagy ma kocsma nap van :lol: :wink:

juba0

Dóri Akkor most már lesz egy kis időd ide is betérni!
Várunk vissza!És éljen az első fogacska!!
Nekünk nagyon hamar kijöttek és pont olyan gyorsan el is romlottak,amit mi most szenvedünk miattuk!!! :cry:

juba0

Sziasztok!

Juba minden oké volt. Méhszáj 1 újnyira nyitva. Megkaptam az engedélyt, hogy szombaton még én vihetem Grétit úszásra. Pénteken este megyek a szülésznőhöz nst-re. Ha meg vasárnap mégse szülünk akkor kedden ismét doki.

Dori gratulálok, ügyes vagy :)
Kerényi dokinál szülök.
Éljen az első fogacska :) , tényleg nem siette el a növesztését :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

JUba, itt vagyok :D

Az éjszaka dolgoztam sokáig, de Rugó volt olyan kis tüneményes, hogy kilenckor ébredt, így hét órát mégis aludtam, és nem is vagyok fáradt :D

Ma szünnapom van, szombaton kell majd mennem diplomaosztó ünnepségre.

Aznap jön az asztalos a team-jével, és megcsinálja a galéria lépcsőjének korlátját, meg a galériában fenn is egy korlátot, mert most ott járkálunk a semmi peremén, ha fenn vagyunk :roll:

Tegnap du-n az egyetemre voltam hivatalos, egy doktori elővita volt, és pontoznom kellett. Egy csomó régi ismerőssel találkoztam, kávéztunk is (pedig nem szoktam), olyan jó volt:)

Juba, nagyon örülök, hogy minden jól alakul!!!

Gica, óvoda - nem tudom, akkor minek drukkoljak :wink:

Emese, majd fotózd le azt a leandert:)

Éljen Dani foga :D Rugó ilyenkor már úgy nézett ki, mint egy cápa, nem fért a szájába a sok foga :D Ebben az egyben mindig megelőzte a korosztályát :lol:

Mára várok egy harisnyadiszkontos csomagot, Rugónak rendeltem pamut atlétákat 600 ft körül, meg magamnak is női trikókat, készülök a kánikulára meg a tengerpartra.

MOst mennem kell.

IRINA????

:arrow:

Kép
vindolanda

Azt elfelejtettem leírni, hogy Böszörményt teljesen letarolta a szélvihar. A campus úgy néz ki, mint amin végigment a cunami. Az épületek tetejéről most szedik le a 3-4 méteres fadarabokat, és a parkolóm is használhatatlan volt, mert egy bazi nagy fát tört el mellette. Épp akkor húzgálták kötéllel a félig letört ágakat. A fémkerítések romokban, és mindenhol hatalmas fakupacok. Rá sem lehet ismerni.

A munkatársam feleségére meg majdnem rádől egy fa. Egy autóban ültek, de szerencsére a mellettük lévő üres autó lett totálkáros.

Leesett az állam tegnap, még sosem láttam ilyet :shock:

Kép
vindolanda

sziasztok:-)

Zdóri gratulálok az érettségihez és az eslő fogacskához is, Áronnak már 14 van

:roll: Péterke is ilyen ütemben haladt :roll:

Vindo akkor lesz program Rugónak szombatra 8) Péterke szupi segédmunkás, mindenben segiteni akar

:roll: szerencsére az apja az a türelmes fajta.

Juba nyugi, én olyan fészekrakási lázban voltam az utolsó hetekben, hogy hetente mostam az ágyneműt, meg mostam az ablakot :roll: mindent szerettem volna ha makulátlan. Sőt még vajúdás közben megfürdettem P. meg fel is mostam emlékszem a hálóban :roll:

Na a 2 gyerek melett képtelenség már a makulátlanság :roll: és nem is töröm magam :roll:

Heni
KépKép
heni81

Ja, nem fog unatkozni :wink:
Lehet, jobb is, ha nem látom, nagyon igyekvő tud lenni :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Igyekszem majd jönni, de most utol kell még érnem magam az elhanyagolt házimunkával... Aztán jövök. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok!

Heni, én sem töröm magam két gyerek mellett ;)

Én is rendet raktam még vajúdás közben, leszedtem a ruhákat, Boribont olvastam Zsófinak, meg ilyenek, jaj de jó is volt :)

Fuzsinak nyolc foga van, és tegnaőelőtt levágtam a haját, Apa szerint most bilifejű lett :)

Dóri, örülök, hogy túl vagy rajta :)
Vendég

Helló, Csajszik,
köszi, Vindo, a hiányolást, naponta többször is benéztem ám, hogy lássam, mi újság Móninál és Jubánál, nagyon izgulok már mindkettejükért.
És persze a betegeskedő babákért, remélem, már mindenhol jól vannak a kicsik.
Utólag is sok boldogságot kívánok a szüli- és névnaposoknak!!!

Dettyk, én abszolút benne vagyok egy olyan csajbuliban, amiről írtál ;-)

Juba, a múltkori Bertus-képeket még meg sem dicsértem: csodaszép, a kis vörös tündér az egyik kedvencem, de ezt úgyis tudod. :-)

Móni: szépséges kismama-pocak és hozzá passzoló klassz frizura. Én abszolút a rövid hajat pártolom Nálad!

Gica: hát vezess, csajszi, szorítok Hozzá! :-)
Na, én sem viszem túlzásba a dolgot, de ahol most lakunk, ott nagyon sűrű a környék (egyirányúak, jobbkezesek teljes káoszban, rengeteg gyerek, anyuka, parkoló autó -- ide még fel kell kötni a gatyát). Igazából azért nem nagyon vezetek meg, mert csak hétvégente egyszer használjuk a kocsit, amikor anyuékhoz megyünk. Amúgy nem (ami persze nagyon jó). A gyereket még nem merném vinni egyedül, se úgy, h S mellettem ül, bár lehet, hogy ezt a gátat kéne áttörnöm...

Panndi: szegénykém, a fogműtéteken átesettek nekem az élet nagy hősei. Ügyes voltál!

Itt amúgy minden oké, bár még mindig stresszelek a leadatlan, ezer éve megígért munkáim miatt, ezért aztán Ádival is sokszor türelmetlen vagyok, aztán megsajnálom. Tipikus kiszámíthatatlan anya annak összes következményével... :?
De persze itt nagyon jó, és nagyon jól érezzük magunkat, köszi mindenkinek a kedves szavakat. Amúgy én júl-aug-ban már mindig itthon leszek szinte, úgyhogy bármikor lehet jönni minitalizni hozzánk (meg a parkba).
Fogyasztás: hát ha érteném, mi a túróra ment el 160 kW kb. egy hónap alatt (vagy nem is volt annyi), amikor tévét alig nézünk. Szerintem a laptopok és a mosógép a ludasak, na meg a mosogatógép (bár az egy héten vagy kétszer megy).

Mindjárt hozok képeket is.
Bocs, akinek még nem írtam, igyekezni fogok apránként mindenkinek ;-)

Kép
Kép
irina

Ja, annyira kétoldali a munkaundorom, hogy inkább gyümilevest főztem az imént a konyhában (én meg a konyha - két elég távoli műfaj vagyunk)... :lol:

Kép
Kép
irina

Akkor képek. Az ágyban fekvősön az újonnan kapott falvédőjét teszteli takaróként.

Kép
Kép Kép

Kép
Kép
irina

Hol van mindenki? :roll:

Kép
Kép
irina

Az udvaron vagyok :roll:

Csak bejöttem egy ingért Rugónak.

Ádi beteg még akkor?
Így is nagyon aranyos:)

Rugó nem tud ilyen nyugodtan feküdni sehol. Nem tud mozdulatlan lenni.

Én is komoly konyhatündér vagyok :lol:

Hív :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo :D
Köszi a kérdést, nem, Ádi kerek egy hónapja nem beteg, amióta a fülét felszúrták, semmi baja. :shock:

Nem fáj másnak is a feje? Majd szétszakad, nem tudom, mitől, a gyógyszer és kávé kombó sem igen hatja meg...

Kép
Kép
irina

Ja, Vindo, már értem, miért kérdezted, h beteg-e Ádi... nem, azért feküdt be magától az ágyába, hogy kipróbálja az új cuccait. 8)

Kép
Kép
irina

Most jöttem a kocsmából :roll:
MOst G. van Rugóval a kocsmában 8)

Irina, nekem a szívem fáj, pedig nem szokott :?

Ja, annyira tudnak örülni az új dolgoknak :P

Rugónak ma megérkeztek az atlétái. Semmi extra, pamut fehér atléták pár száz forintért. A tükör előtt örömködött benne, azóta sem veti le, nem is vehetünk felé semmit :roll:

Láttunk egy repülőt, egy lepkét, kacsákat, és egy üveg kovászos uborkát a kocsma udvarán :roll:

Étel után nézek :arrow:

Kép
vindolanda

Szintén nagy kedvenc a lovacskás zokni :roll:
Egy-egy lófej van a bokáján - minden nap azt hordaná. Ha meglátja, hogy teregetem, hajszárítóval szárítjuk vagy a napon, hogy gyorsan felvehesse.

Csak az a baj, hogy elfelejtettem, honnan is rendeltem :roll:

Mikor azt megkapta, ment a csanába benne, és minden gyereknek megmutogatta :lol:

Kép
vindolanda

De jó, hogy bejött ez fülszúrás :P
Mármint maga a fülszúrás ténye nem jó, hanem a következménye.

Jaj, már haza is értek, itt hallom őket az udvaron :roll:

Kép
vindolanda

Cuki lehet Rugó, ahogy mutogatja a kis kincseit ;-)
Én mondjuk épp ma gondoltam rá, hogy eladom a vadiúj márkás szandálját, mert nem hajlandó benne lenni. Szóval vagy imádat van vagy bojkott. :shock:
Ez a kocsmázás nekem is tetszik ;-)
Ádi új szokása, hogy 1 év körüli kicsiket "nevel" a homokozóban, az anyukák szakadnak a röhögéstől. De nagyon cukin csinálja, úgy hajol oda hozzájuk, mint Elmo a babákhoz. :lol:

Kép
Kép
irina

Vindo, a szívedre azért vigyázz.

Kép
Kép
irina

Vigyázok :wink:

Vagyis elmúlik majd, néha, ha hülye az időjárás, akkor fáj :D

Még sosem látta, Elmo-t :roll: Akkor csak létesít kapcsolatot Ádám gyerekekkel :wink: Kis viráglelkű gyerek:)

Rugó a hűtőben matat, dinnyét akar enni :arrow:
Miután megivott egy nagy pohár tejet :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, hát igen, felnőttnél 1,5-2 óra Ádi feloldódási ideje, gyereknél abszolút korfüggő, korosztályánál kb. 1 óra, és minél fiatalabb a gyerek, annál hamarabb oldódik. Csecsemőnél gyakorlatilag 0 perc alatt. :lol:

Ádi meg épp tecsöpözik és teházik (= ketchup + tea). :lol:

Kép
Kép
irina

Hát akkor nem csak a felnőtteket szereti :wink:

Most kaptuk a hírt, hogy megszületett az egyik barátunk második gyermeke, 57 cm és 5 kiló. 41. hétre.

:shock: :shock: :shock:

De jól vannak. Még nem tudjuk, császár volt-e.

Kép
vindolanda

Hűűű, Vindo, az nem kicsi baba... Jó, hogy jól vannak! :)

Különben: sziasztok!

Olyan kedvesek vagytok, hogy gondoltatok ránk. Túléltük (igen, a gyerekek is túlélték...) a vizsgát, minthogy nekem csak annyi volt a tét, hogy sikerülnie KELL, mindegy hogyan, így végülis a (várhatóan) 4es jegy nem olyan rossz. Bár, alapvetően, sztem nem elég jó... De azért az nagyon jó, hogy kész van. Gyermekeim kedves apjának közel 100%-os lesz a vizsgája, de neki meg erre volt szüksége. Szóval, talán, minden rendben lesz a felvételit illetően.

Édes Mukik nagyon rendesen viselték, hogy a szüleik tanultak, bár nagyfiam már nyafogott amikor a gép elé ültem, hogy "Anyaaaa, nem kell tanuuuuuniii!", de így legalább nem csörtettem folytan fel-alá a lakásban, hanem jól le voltam horgonyozva 1 helyen, és mellém lehetett telepedni a földre autót tologatni. Azért ez is valami.
Daniról meg legalább már tudhatjuk, hogy nem lesz fogatlan... Be kell telefonálnom a Kórház Koraszülött Osztályára, hogy menjünk kontrollra, mert azt kérték, hogy amikor már megy Dani (és már megy mint a golyó egy jó ideje), akkor menjünk még egyszer. Kérek majd időpontot.

Kicsikről-nagyokról most ennyi, de már így is több, mint amit az utóbbi 2 hónapban összesen írtam...

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Na szülünk? :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Móni elmentél szülni????? te már ilyenkor szoktál irni :roll:

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Gyors leszek :D

Dóri, azért az nagy dolog, hogy egy ébren lévő gyerek mellett valami szellemi munkát tudsz végezni :wink:
Melletted tologatja az autót :shock:
Rugó miért nem tud ilyet? :lol:

Móni?

Tegnap éjjel sokáig fenn voltam, kezd a szemem is karikásodni. Jövő hét pénteken van egy határidőm,de szeretnék előbb végezni a munkámmal. Haza fogunk utazni azon a hétvégén :roll:

Még pakolok, aztán megyünk vásárolgatni.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Jó kevesen voltunk tegnap délután és este, szerintem a front vagy mi okozhatta, én sem csodálkoznék ha szülés lenne... :-)

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: