A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!:D nekünk is meglepi volt, hogy lány lesz.

Salsi,
gratula a jó eredményhez. Az én vérképem egy része is befutott már, kicsit alacsony egy-két érték. Ami egy picit aggaszt az a magasabb neutrophil szám, és az alacsony monocyta... na de majd doki elmondja mi a helyzet))))
Ja, lesz a csarnokban Bababörze, 22.-én,szerintem én benézek, valami jó babakocsit levadásznék már)))) te nem jössz?

Nyufó,
a szülési időn nem változtattak, úgyhogy maradhat! :lol:

Adri, telefonról nem fogsz tudni ide üzit küldeni. Én is próbálkoztam már, de valamiért nem érzékeli a babanetes rendszer hogy elküldted az üzit. Ha nagyon lemaradok, én is igyekszem telóról olvasni, amit kb kéthete fedeztem fel. Addig eszembe se jutott. :lol:

a fiatalok mindig okosabbak, mi már csak bölcsülni tudunk :D így is röhögtem, amikor a bölcsi vezetője megkérdezte, hogy miért nincs még Petinek testvére... ugyanis akik bölcsibe hordják a gyerekeket, azok mind huszonévesek, én meg betoppanok 33évesen 1 gyerekkel))))

Kis-csillag
: a kiflirecept tuti, én is sütöttem már hasonlót, bár az kimondottan virslivel készül)))

Hajfestés: én úgy oldottam meg hogy magamnak festem. Ammóniamenteset szoktam venni és sosem volt gondom vele.

Ma megkezdtem fészekrakó-hajlamom kiélését :lol: előkotortam egy halom babaruhát és örömmel fedeztem fel hogy még bontatlan tasakok is lapulnak benne cuki rugikkal. Szerencsére nem voltam kék mániás, úgyhogy lesz a leányzóra is használható ruci))))

Ma bevillant egy név: Tira fogalmam sincs honnan, de ha apának elmondom tuti lehurrog majd :lol:

Szép estét mindannyiótoknak és jó pihenést!

Kép

Kép
anka10

sziasztok lányok

anka: rám is rámjött a fészekrakási láz :lol: kaptam bátyáméktól babruhákat, ide-oda pakolom, gyönyörködöm bennük. a bababörzére valószínű mi is kinézünk csak attól félek hogy otthagyok egy rakat pénzt majd :oops: de alig várom, szerintem érdemes körülnézni

kis-csillag: ne feledd ez egy csodafórum. mindenki szorít neked is, nem lesz semmi baj. sajnálom ami történt veled de még egyszer ez nem történhet meg. örülök az optimizmusodnak, így is kell. tuti meglesz az a 36 hét!!!!

salsi: szerintem ez már a babó. őzikepuszit ad neked belülről :D én is csak 1-2 másodpercekre érzem, ez még nem rúgás de nagyon jó érzés.
a hasad természetes hogy egyre növöget, most indul be az enyém is és valóban napról napra változik

adri: drukkolok péntekre. tök jó hogy te sem híztál

spumilla: nem semmi hogy már ennyire mozog a babód. már én is alig várom. na meg apa is mert ugye ő eddig kimarad ezekből a dolgokból :lol:
jó babaruha válogatást neked is, szuper esti program :D

avrenim: csodálom még mindig a kitartásod. én nappal dolgozom így is maj' ráborulok az asztalra mióta terhes vagyok, iszonyat fáradékony lettem, te meg éjszakázol... háát elismerésem
imádom a padliszánkrémet, köszi

monka: nem semmi ez a kiscsaj. csak kár hogy mielőtt mond valamit nem tájékozódik. miért ne láthatnák előbb a kukit??? na mindegy
akkor te is sokat látogatod a kétbetűset, hát elég kellemetlen. de remélem mindkettőnknek leszáll majd a picur a hólyagról

szép estét nektek

KépKép
Kép
rebeka85

Anka: nem tudtam hogy nem birok telefonrol irni, akkor az lehetett a gond tegnap, köszi az infót

Kép
adri1984

Anka: én is már alig várom hogy babaruhákat válogassak, anyukám sok mindent megörzött a mi ruháinkból, meg persze venni is szeretnék, sok minden fog kelleni, de már alig várom hogy vásárolhassak Ezt az üzenetet telefonról irtam, próba szerencse

Kép
adri1984

Látom már sokan babaruhát válogattok :lol: Nekem be van dobozolva Regi összes ruhája kor szerint, 0-3 hó, stb., csak elő kell venni, kimosni aztán már jó is, Regi november végi, most ha császár dec. közepi, vagy ha rendes január eleji, szóval még az évszak is tökéletes. Csak hasonló méretűek lesznek :lol:

Beze Lexin jót nevettem, elképzeltem ahogy szopogatja a csomagolást :lol: Aranyosak ezek a kölkök és neked nem lett legalább nyakig csokis :lol: Tonhalkrém recept jöhet, mi is szoktunk csinálni de csak hasraütve, kíváncsi lennék a hivatalos verzióra :lol: :lol:

Kis-Csillag én is paráznék lent tartani egy dárga szekeret közös t árolóban :cry: Tudod mi külön is beszéltünk hogy hányadik babóknak írjam az ikreket, így nekem megmaradt a szomorú történeted, de arra most így nem emlékszem hogy 2008-ban volt ez, ami most meg valahogy azért is különösen szívszorító, mert ránézek Regire aki 2008-ban született és egyből az ugrott be ahogy olvastalak hogy neked is már egy ekkora babód lenne. De nem szabad a múltban keseregni, csak előre nézz, tényleg visszakaptad őt így a két babóval és MINDEN RENDBEN LESZ, csak pozitívan!!!!

Adri nekem is érintőképernyős, de fórumozásra bizti nem vállalkoznék, így is két ablakban nyomom, az egyikben írok, a másikban olvasok, meg vakon írok, így gyorsan megy számítógépen sokkal :lol: Te is ügyes vagy hogy csak ennyit híztál!

Avrenim egész szeptemberben egyedül leszel hétvégenként???? :shock: :shock: :shock: És ha kifogod a 130 kg-os beteget és hasonlók? Remélem csakfélreértettem valamit, mert különben ez nagyon durva lenne! A receptet várom majd ha lesz időd :lol:

Spumilla így már értem hogy keveredtetek oda. Hány gyereket szeretnétek? És közel egymáshoz? Gyanítottam ezt a kiköltözési szándékot, valahogy így fogalmaztál korábban hogy beilleszkedni próbáltatok vagy valami ilyesmi. És akkor amit építettetek házat azt meg megtartanátok amikor hazalátogattok? Sok sikert a tervekhez!!! Elhiszem hogy apának nagy élmény volt, jó hogy sikerült elkapnotok :lol: Nekem is már naponta többször is bejelentkezik hosszabban, most már van hogy ugrál kicsit a hasam felszíne, úgy szeretem :lol:

Salsifraga de jó hogy már érzed te is a babát :lol:

Anka kíváncsi vagyok mit szól apa a névhez :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Beze szerintem is lehet látni :D még azon is, amit én feltettem pár oldallal elöbb :) de hát ő már a végén jár,azért van ilyen nagy tapasztalata :lol: amugy sok múlik az UH gépen és a dokin is :D nagyon tetszett, hogy lánykád meg a sajtot papírba csomagolva kezdte fogyasztani :lol: nagyon ari lehetett :lol:
Kis-csillag ezt én is így gondolo,, hogy ő ne ítéljen csak az ő terhessége alapján és a nagykönyv alapján, ez nem az ő dolga :x csak hát vicces volt, magamban kiröhögtem :lol: nekem a babónak a koránál 6 nappal rövidebb a combcsontja, és aggodom, nehogy manó legyen :cry: hát igen, a kis csöppségem gyakorlatilag a hólyagomat nyomja, ott a feje mellette és hát néha odanyom egyet :D jajj de édes foto Zsombiról, teljesen elolvadtam:) de annyira sajnálom, ami történt, és most olyan csoda ez a két babóka, biztosan minden rendben lesz:) hisz tudod, ez csodafórum:) remélem akkor a bababörzén talizunk:) én szeretnék kimenni, majd egyeztetünk előtte:)
Avrenim hát ez az, sok mindentől függ, nem is vettem komolyan amit mond mi láttuk és kész :D :wink: jajj még mindig fura belegondolni hogy fütyit kell majd tisztitani :lol: remélem belejövök a dolgokba:D
Spumi na igen, látod, valszeg nem a legjobb helyen a legjobb dokinál voltam :lol: az a lényeg, amit mi látunk és kész meg hát azé ilyenkor má nem csak zacsija van :lol: :D párod bizti nagyon el van most szállva :D meg is értem :D biztos jok lesznek a kis ruhácskák :D tök jó hogy van már neked :D
Salsi biztos már a babóka :D már szép nagy, bizti csiklandoz már téged :wink:
Anka hát igen, a nagyon okos fiatalok :D csak legalább tartanák magukban a gondolataikat :lol: de ez a bölcsis dolog azért furi, azért ez a vezető elég ......viszont a ruciknak elhiszem hogy örülsz, én csak irigykedem ilyenkor :D
Rebeka remélem akkor találkozunk mi is a börzén :D hát tegnap láttam, hogy van ilyen, gondoltam megkérdem a csapatot, mert legalább jó kis találkozóhely is lenne nekünk :D hát a pénzköltés :lol: na igen :lol: én is remélem, hogy nem fogja sokáig nyomkodni a hólyagom a csöppség :lol: a kiscsaj meg le van... :x engem akar kiokosítani? :lol: mintha nem is lennék babás
Nyufó neked akkor szerencse Regi ruhái megvannak :D oh, már én se bírom ki vásárlás nélkül :lol:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

anka lehet, hogy megyünk a börzére, a férjem nem dolgozik vasárnap. :) Tavaly is voltam az unokatesómékkal, és a keresztfiammal, akkor még neki válogattunk! Emlékszem, nagyon menőnek éreztem magam, mert mindenki azt hitte, az enyém! (Mivel a babakocsit ki nem engedtem volna a kezemből!) :)

Lehetséges, hogy már lehet kívülről érezni a bébit? A férje odatette a kezét, és azt mondta, hogy érzett egy furcsa rándulást, ami biztos nem én voltam.

Kép
salsifraga

Okoskodókkal kapcsolatban: engem is idegesít, amikor valaki, akinek van már gyereke, fölényesen viselkedik, és olyan dolgokat árul el újdonságként, mintha hülye lennék, mint pl. ne vásároljak összevissza, a szülés fáj, a babák sírnak, megváltozik az életem, stb... Grrr. És ha mondok valamit, akkor az NEM ÚGY VAN.
A másik, ami felbőszít, mikor mindentudó mosolyt nyomnak el az orruk alatt, mikor megemlítem, hogy meg szeretném próbálni a mosható pelenkát, a hordozást. "Majd meglátod, hogy nem lesz erre időd, erőd, blablabla..." Miért kell így hozzáállni???

Na, jól felhúztam magam. :? :lol:

Meg amit már írtam: ha kibököm, hogy fiút szeretnék: "csak egészséges legyen! Nem szabad ilyet mondani!" Grrrr.

Kép
salsifraga

Na lányok, akkor aki tud, az jöjjön el a börzére :D akkor legalább találkozunk és megtámadjuk a standokat :lol: előtte meg egyeztetünk :D

Salsi állítólag már lehet érezni, bár hülyén hangzik, de nekem is volt olyan vasárnap, hogy odatettem a kezem,ahol kidudorodott és ott éreztem egy apró kis valamit, ami mozgott kicsit, nagyon enyhe volt, de neked már nyilván erősebb :D :wink: ez a babakocsis ÉN AKAROM TOLNI ez nekem is ismerős :lol: :lol: :lol: :lol: most pedig tényleg miénk lesz a terep :D

Kép
monka1

Halló!

Rebeka
Pisi?? hihihi hát néha nekem is gáz de van amikor felébredek és csodálkozom, hogy nem kell. Vagy amikor kell már és csak éppen éppen csordogál de azt egy negyed óráig.. Kicsit vicces:) A Fruzsina szép de tuti az Emese is, sőt még nem hallottam olyan nevet ami nem jött volna be itt.
avrenim
Szép méretek és gratula a fiúcskához. a csípőm meg a szallagjaim nekem is tágulnak szépen mert a derekam is néha szét akar szakadni. meg mértem a csípőm már 5 cm el nagyobb.. Szép délies csípős csajok leszünk:)
salsifraga- Én pl a palacsintát is szoktam 3:1 ben keverni és a gyerekek észre sem veszik. Kicsit amíg folyós moslék a kinézete de utána nem is látszik:)
adri
hát akkor olvasgathattál , de mindenképp tanulságos:) néha jó sok badarsággal de bátorítjuk egymást rendesen:) nekem is volt ilyen akkor kicsi bomba robbant a fejemben és én is kezdtem előről az írást:)
anka
jövünk a jó kis türelmes csajosok:) Nálunk a kisfiam bízik még a jószerencsében, de egy nap alatt elég jól beletörődött:) Szépek a méreteid, gratula. Halljátok nálunk aki dokit kérdeztem egtyik sem javasolta a terhes vitaminokat a 12 hét után mert azt mondták a giga babák ennek az okai. itt az egyik csaj a msodik gyerknél kezdte szedni 4.8 kg a harmadik nál végig ő meg 5,5 kg brrr hüvelyin brrrr. na én ezért a 12 héten a doki néni tanácsára csak a magne b6 és az omega 3 at szedem.
kis csillag.
gondolom nálad meg a kettővel még tutibb az érzés:) Nálam a fiamnál a 8 hónapban110 volt a bpd je a doki erre úristen mire én maga mondja??, Én mit szóljak? simán meg lett a kulcs csontja tört.. Hát férfiból van. A lányoknak kisebb sőt az átlag 90 körüli... sacc per kb a sav túl tengésre az egyik ismerősöm salvus vizet iszik. Kicsit gáz az íze de azt mondta több éves próbálkozását egy hét alatt űberelte azóta semmi gyógyszer. Nekem ilyen bajom még nincs. De ami késik:)
Na a nagy netes. Próbáltam újítani a vonalzón... Nagyjából jó is lett, DE a hetekkel valami gigszer van, mert nem annyi vagyok egyiken mint a másikon... Ez miért van??? Igaz csak két nap de miért nem egyezik hol rontottam el??? :lol: :lol: A börzére én is megpróbálok kimenni és én is válogatom a gyerkek rucijait csak az a gáz, hogy a kisebbik is 8 éve volt ekkora és márc , máj születésűek ergo semmi ilyen ruckó nincs... Na de majd a börzén, meg itt-ott... :lol: :lol:
Jó éjt mindenkinek

KépKép
Kép
krisztin76

Sziasztok!

Beze hol az a jó kis tonhalkrém recept, kííváncsi lennék!!!

Krisztin én végig szedtem Regivel a terhes vitamint és az omega 3-at, mert a zöldségeket imádom, de nem nyersen, gyümölcsöt se nagyon eszek csak ha eszembe jut, a húst meg kifejezetten nem szeretem, így gondoltam azért csak kéne annak a gyereknek valami vitamin és Regi 3180 gramm volt és 50 cm. A giga baba szerintem gének, apa, bárakármi, de nekem már többen cáfolták ezt és én vagyok a legjobb példa hogy tényleg nem igaz. Most is szedem a vitamint, mert az étkezési szokásaim nem nagyon változtak :lol: Kristóf szeretett volna magának még egy fiú tesót? Fél hogy el lesz nyomva a két lány között mi, hehe :lol: A vonalzóknak lehet nem pont ugyanazt az időpontot adtad, két dátumot tudsz megadni ha jól emlékszem, az utolsó mensi napját és a születési dátumot. Melyik a jó különben? Próbáld meg mindkét vonalzóra ugyanazt az értéket beadni, akkor ugyanannak kéne lennie.

Monka mikor mész az új dokihoz? Remélem ez most már beválik! Kár hogy a börze olyan messze van, én is mennék szívesen, bár nekem nem kell semmi de talizni veletek, brühühü. Azért jövő nyárra légyszi szerezzetek babás-mamás talit hogy én is tudjak menni!!!!!! Jó lenne élőben is megismerni titeket.

Salsifraga amilyen csinos vékony vagy, elképzelhető hogy a párod a babót érezte! Aranyos a babakocsis sztorid, emlékszem, Regivel nagyon bevoltam sózva hogy menjünk vele ki, hogy végre lehesen tolni a kocsit, húúú olyan büszke voltam, amit írsz teljesen úgy voltam vele én is! :lol: A kedves jó tanácsokkal kapcsoaltban, fogadd meg amit hasznosnak találsz, de a többiben menj a fejed után. Lehet hogy nem jól döntesz, de az ember úgyis a saját kárán tanul és akkor tudja elfogadni, amikor maga rájön hogy mégsem volt jó. Vagy fordíva sül el, mindenki lebeszél, te megcsinálod és neked mégis beválik. Én is van amivel koppantam nagyot első babásként mert a tanács ellenére döntöttem, de van amiben meg jó volt hogy mentem magam feje után. Ne hagyd hogy bárki (anyós, sógornő, bárakárki) rád erőszakolja az akaratát, ez a te babád és a te jogod eldönteni hogy mi hogy legyen. Ez a mindegy csak egészséges legyen dumától én is falra mászok. Szerintem mindenki addig mondja, amíg nem a saját életéről van szó, kivétel azok akiknek tényleg mindegy milyen nemű a baba, ahogy a fórumon is vannak többen. De sokan hajlanak valamerre és bizony az egészség mellett az a vágy is ott van. Én is párszor megkaptam ezt a szöveget amikor mondtam hogy kislányt szeretnék és ugyanígy voltam vele mint te :evil:

Bettike én is csatlakozok a kétbetűsre járók táborához, de nekem nem is fog ez változni szerintem. Regivel a végén már 3-4x mentem ki éjszaka és úgy mertem csak elindulni bárhova nap közben, ha fél órán belül tuti hogy wc-re tudok menni :lol: . Akkor ismerkedtem meg az összes áruházi wc-vel a környékünkön. Remélem nektek elmúlik :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

hát lányok ,
fekszem a kisfiú ruhák között és még mindig olyan hihetetlennek tűnik, hogy mindig is erre vágytam és most itt van. érkezik.
nagyon kedves, aranyos kisruhákat kaptunk egy zsákkal, kb egy éves korig van benne mindenféle.
tegnap este egy órát nézegettem, ma meg szétszedtem a kezdő méretekre. azért ez elég nagy segítség az induláshoz :roll:
beirtam a babakelengye táblámba hogy mi van meg, néhány ruhányka azért még hiányzik, de nem sietem el, vannak a családban még kisfiúk, hátha csurran-cseppen valami :D
asziszem ma ebben a bódulatban telik a napom :)
(milyen vicces hogy tegnap mennyien kaptunk kisruhákat :D )

Kép
spumilla

Sziasztok:)

Nyufó Valamit tuti fogunk szervezni, olyan rossz, hogy nem találkoztunk még eddig :( annyira megismerném már a csapatot :D nem tudom mikor megyek a másik dokihoz, még azért kicsit vacillálok :(

Kép
monka1

Spumi irigy-irigy, biztos szuper jó érzés a ruhácskák közt feküdni :D nekem nincs ilyen lehetőségem, nálunk nincs babaruha senkinek, mert már nagyon rég született utoljára baba a rokonságban és azt is már elajándékozták :( hát ezért fogom magam hétvégén és megint elmegyek egy csomó bababoltba, had fájdítsam a szívem még :D :lol:

Kép
monka1

Ha már ennyit emlegetitek a teljes kiőrlésű lisztet, feldobtam egy muffin receptet, ami félig abból van, hátha valaki kedvet kap hozzá :lol:

Monka irigy-irigy :lol: ti már biztos többször is fogtok találkozni mire én előkerülök mert csak nyáron tudunk menni a pici miatt, azért is mondtam hogy jó lenne ha majd akkorra is szerveznétek valamit, hogy én is megismerjem a csapatot, de addigra ti már tuti jól ismeritek egymást, kicsit ki is fogok lógni :cry:
Miért vacilálsz a doki miatt?

Spumilla dobhatsz fel a kedvenc ruhákról képet, had gyönyörködjünk :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Nyufó, kérésed számomra parancs, ezt elküldöm, és már rakom is fel. :lol:
Venni nekünk csak apróbb dolgokat kell, illetve ha Lexi nem szokik át majd a másik ágyba, egy kiságyat, de egyébként minden megvan. Jó is, meg nem is, imádtam vásárolni. :( Én tudtam, hogy lesz kisfiúnk, a zöme a cuccoknak unisex, azért persze van rózsaszín is. :D
Szerintem egyáltalán nem fogsz kilógni, főleg, hogy én valszeg idén úgyse tudok elmenni talira.

Krisztin, egyetértek Nyufóval, ez a vitaminos dolog szerintem kamu, már bocsi. Én végig szedtem, Lexi 3300-al született. Egyetemi csoporttársam hírből sem ismerte ezeket, a fia majdnem 5 kilóval, a lánya 3830-al bújt ki. Persze mindenki maga dönti el, hogy szedi-e, vagy sem. :wink:

Monka, ne is mondd, nekem is furcsa a gondolat, hogy ezentúl kukit pelenkázok majd. :oops: Amikor annyi idős lesz, mint most Lexi, tuti nem lesz könnyű, de azért valahogy megoldom. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Kis-csillag, igazad van, hülyeséget írtam. :lol:
Ki fogom próbálni a kifliket, még a hétvégén, csorog utána a nyálam. :P

Wc-re én most még csak 1x megyek ki, ez tűrhető. Nem várandósan is kimegyek 1x. Lexivel a rekordom 1 éjszaka alatt 7 volt. :roll: Persze a 3. harmadban.

Nyufó, feltettem a receptet. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

nyufóóó: rettenetesen ki fogsz lógni :D viccelsz? olyan lesz nélküled a mamatalálkozó, mint a pocak baba nélkül :)

képekre már gondoltam, de megint nincs fényképezőm kábellel, ugyhogy max később.

beze: a 7x éjszaka, überbrutálul hangzik

Kép
spumilla

lányok látom mindenki a babaruhákkal bibelődik,ez tök cuki és jó érzés :) én ma mostam pár kis rucit,zoknikat,harisnyát,bodykat és jó illatosan teszem be a szekrénybe őket.persze még majd előtte átmosom és bele hajtogatom asszem zacsiba őket és illatosan.aztán meg jön anyutól is több zsákkal,meg kiscipők.lesz mit pakolászni,de örömmel :wink: :)

KépKép
bettike83

Felraktam a gastro topikunkba a mai levest amit csináltam, nem egy szokványos leves, de nagyon könnyű megcsinálni, fotót is csináltam róla. Először én se tudtam mi sül ki belőle, de a hozzávalókat szeretem, gondoltam kipróbálom, azóta nagy kedvenc lett :lol:

Beze köszönöm szépen a tonhalkrémet :lol: :lol: Lehet Lexit még most kéne átszoktatnod amíg nem nagy a pocakod. Nekünk Regi kiesett 17 hónaposan a kiságyból, nagyot esett szegény, a mai napig nem tudom hogy tornázta ki magát, de másnap elrohantunk és vettünk neki ágyat, gyorsan átszokott. Az elején kóricált a szobájában, pakolta a játékait (hallgattuk a babafigyelőn), de mindig bealudt 10 percen belü és sosem sírt, élvezte hogy tud mászkálni. Most már nem mászkál egyáltalán. Nekünk minden ruhánk csajos, úgyhogy ha fügyis lett volna a baba, vehettem volna mindent újra, egy unisex ruhánk sincs :lol:

Spumilla a kártya leolvasás a gond? Miért nem szereztek be egy kártyaleolvasót? Tök olcsón lehet kapni és nem kell a kábelt vadászni folyton :lol: Nekem két kártyaleolvasó is van a laptopomban úgyhogy nekem már azzal se kell bajlódni, nagyon szeretem. Azért ha megkerül, jöhetnek a fotók!!!! Nagyon aranyos volt amit írtál, jól esett :lol: :lol: :lol: Csak arra gondoltam, amikor már személyesen is találkoztok, jobban kialakulnak a kapcsolatok, én meg egyenlőre csak netes fantom maradok :lol: De majd jövő nyáron, reszkessetek :D :D :D

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Látom már sokan ruhákat válogattok! :)
Már 1 hete én is előszedtem Rékának a kinőtt ruháit és elkezdtem rendszerbe szedni őket és mosni!Rengeteg a lányos ruhánk,amit fiúra tuti nem adhatok rá!

Ma megyek 4-re dokihoz,remélem már látni fogjuk ,hogy mi van a pici lába között! :D

Az AFP eredményem 0.85 lett!

Nekem is sokat mocorog már 1 hete a picuri,és délutánonként sokat keményedik a hasam is!
Tegnaptól szedem a Magne b6-t már!Ti mennyi szedtek be belőle 1 nap?

Most megyek zuhanyozni ,készülni!!!

Kép

Kép
syl100

netes fantom :D ne dramatizálj :) csinálunk egyet ősszel meg egyet nyáron, amikor te is itt leszel. az őszit vállaltam. ;)
skypon bekapcsolódsz majd! oké?

van kártyaolvasó a gépemben, de amelyik gép kártyája belemegy, abban nincs elem (a multkori probléma folytatása), amelyik nem megy bele, ahhoz a kábel a férjemnél van, mondjuk a gép is :D
a telefonomban meg... hűűűű, itt egy kártya :D

................
ujabb kütyü túrást végeztem a képek érdekében. amugy hihetelen mennyiségű bizbazunk van, kábelek, kártyás, gépek.. még a kiskártyáról nagykártyára alakitot is előbányásztam, de nem olvasta a gépem :)
ugyhogy most ennyi

Kép
spumilla

syl: nagyon drukkolounk hogy megmutassa. kislány legyen? mit intézzünk? :D

Kép
spumilla

Szép jó napot :)

Rebeka: persze, hogy nem ismétlődik meg, ugyanis az okot megszűntették még 2008-ban :wink:

Nyufó: nem akarom őt visszakapni :) őt elengedtem, angyalka lett, ahogy most a 3. babó is, és közösen erősítenek minket :D Már nem kesergek, régóta nem, mert annak értelme nem lenne. Mindennek oka van, akkor is voltak okok, vesegondok is voltak a kisfiúnál, szóval jobb, hogy így történt, elfogadtam maradéktalanul. Írtó sz@r volt hónapokig, de lám, megtört a jég :D S most mégegyszer akkora lelkesedéssel vágtam bele ebbe a várandósságba :D

Monka: nem rossz ötlet, de mással is, aki környékbeli és jönne a börzére, megbeszélhetünk egy röpke összetalit :wink:
Ismét látszik, hogy felülről megyek lefelé, de most azért se törlöm, de látom neked is hasonlókon jár az eszed :lol: [összetali..]
Mi már tuti megyünk, apa szombatonként nem dolgozik, max. túlórázik, de az pedig nem kötelező :D
Ruhaügyben ne izgulj, szerintem a börzéről zsáknyival fogsz hazatérni :lol: :wink:

Salsi: kipróbálnád a mosható pelust? Én pár hete a vaterán láttam 10-15ért mosható színes, aranyos peluscsomagot, és bizony egy jó pár pillanatig elfilóztam rajta! Hordozni meg pl. én is szeretnék, csak nem tudom ikrekkel hogy lehet kivitelezni a fel-le vételt stb. :(

Krisztin: pisigondok, totál ugyanaz :lol: amennyire kell nagyon sokszor s cserébe épp hogy csak kijön :D :lol: Apa kiröhög már érte :lol:
Néha nagyon jópofán, megnevettetően tudsz írni:
[quote]K írta:icsit amíg folyós moslék a kinézete de utána nem is látszik:)

Syl: drukkkkk a mai uh-ra, akkor szuggeráljunk a lába közé picipunit? :D

Bettike: ma én szívtam meg a vaterát :twisted: licitáltam egy babamérlegre az utolsó órában, elmentünk a Tescoba, s mégis elvitték az orrom elől, 7600-ért lett volna az enyim [digitális]

Érdekes ez a keményedés dolog, még mindig bacca pici csőröm, most én nem érzem meg őket, és vannak azért, vagy nincsenek? :( Tudom-tudom, inkább ne legyen, csak furi, olyan sokan írtátok, hogy vannak.. Már nekem is mindennapos a rugibugi odabent, kívülről még nem érezhető, viszont tegnap volt időm figyelgetni majdnem egész nap, szép ritmusosan csinálták a dolgot, reggel 9 és fél10 között, fél1-1 között, fél4-4 körül, 7 körül és este 10kor :lol: :lol:
Apa is csak nézett, hát még én :lol: Azt olvastam valahol, hogy már most olyan rendszerességgel vannak ébren mint egy újszülött :) :roll:

Később jövök, s én is hozok képet pár rucikáról :D
Puszi és pocaksimi mindnekinek :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Nlzs írta:
"szia, gyorsan, mert indulunk: tegnap egy jó nagy KUKI fogadott elsőre, most már 100%, egézséges !!!!!!!!!"

KépKép

KépKép
nyufó8

Táblázat szerint Syl kisfiút szeretne, úgyhogy megy a drukk neki délutánra!!!

Spumilla marad majd a jövő nyár, sajna ilyen távolságban mind a skype mind az msn szar, hang van kép nincs, vagy fordítva, vagy késik, recseg-ropog, az embernek mindenhez van kedve, csak beszélni nem rajta. Néha azért erőltetjük a nagyszülők miatt, hogy lássák az unokát. Majd beszámoltok milyen volt, meg csináltok fótokat és azokat fel lehet tölteni ide, mi akik nem tudunk menni legalább had lássuk :lol: :lol: Jó nagy technikai kavalkád van akkor nálatok :lol:

Kis-Csillag minden tiszteletem a tiéd ezért a hozzáállásért!!! Nem fura a sok program, költözés, esküvő minden után most nyugi? Nekem se volt keményedés (vagy nem éreztem) se Regivel, se most sincsenek, szerintem az csak jó ha nincs!

KépKép

KépKép
nyufó8

nlzs kisfia bemutatott nekik :D ezjóóó

kis-csillag a gondolkodásod tök egészséges, örülök ennek, mert az elengedés sokaknak a legnehezebb feladat. örülök hogy igy vélekedsz és persze hogy minden rendben lesz!
a keményedés miatt ne izgulj, az a jó ha béke van. a rugibugi a lényeg!! :D

Kép
spumilla

Nlzs: juhúúú :D kiskuki :D a lényeg viszont, hogy egészséges :wink:

Nyufó, Spumi: akkor jó, megnyugodtam :D és elfogadom, hogy nyugiban van a méhtevékenység :)

Hoztam képeket a rucikról :D
Ezek a legteszetősebbek elsőre, a többi is édes :)
Kicsit lekicsinyítettem őket, nem akarom az egész fórumot teletölteni velük :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

csillag

pl én sem észleltem még keményedés,talán ez a jobbik eset gondolom én.mert ugye a keményedés az nem jó dolog.édi kis rucik

:) tök jó h már itt tartunk,már válógatjuk a mini rucikat :) nekem is lesz rengeteg,lehet válógatni meg pakolászni a szekrénybe,de majd csak festés után.

hétfőn ,megyek genetikára,de kórházba és megint nem láthatom a picit mert nem úgy forditják a gépet h lássam.de majd asszem viszem a f.gépet és megkérem őket h had csináljak már egy képet rola,meg persze rákérdezek a nemére is.előtte reggel kell menni védőnőhöz is,beutalóért és afp eredményért ha netán megvan,de marhára lassúak ilyen téren.mindekinek olyan hamar megvan az eredménye,nekem meg már 3 hete nincs.na mindegy,de véfülis hétfőn egész napos program lesz úgy néz ki.

KépKép
bettike83

kis*: ezek a fehér dzsungelnyuszi jelmezek baromi édesek!!!!! :):)
amugy meg jobban is teszed ha nem aggodsz , majd keményedik az még (és akkor visszasírod :) )

bettike: a keményedés normális dolog, szoval nem rossz, inkább csak fura (enyén kellemetlenke) arra van hogy a méh elkezd felkészülni, edz a szülésre. a dokim szerint 8-10 keményedés ezidőtájt tök normális (18. héten mondta ezt)
jó kis hétfő elé nézel :) én is aznap megyek védőnőhöz (semmi értelmét nem látom) az AFP-det kutasd fel, 3 hét az sok egy eredményért. biztos küldözgetik ide-oda :roll:

Kép
spumilla

Salsi,Nyufó: én kislányt szeretnék, és engem is nagyon idegesit amikor mindenki azzal jön hogy az a lényeg hogy egészséges legyen, vagy ha mégis kisfiú lesz akkor majd a második kislány lesz!? :evil: Hülyeség, mi arra a garancia?

Kis-csillag: örülök hogy ilyen optimista vagy, nem is szabad rosszra gondolni, minden rendben lesz :) NAGYON CUKIK A BABARUHÁK :)

Ha már mindenki babaruhákat válogat meg mos akkor lenne egy kérdésem, érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok. Azt olvastam hogy a babaruhákat nem szabad öblitős vizbe mosni mert a baba bőre nagyon érzékeny és kipöttyösödhet az öblitőtől, de hát akkor mitől lesz illatos a babaruci :?: Tudom hogy vannak öblitők babaruháknak, azt hasznaljátok? Mi a mosási tehnikátok? Mosógépbe mosóporral kimossátok a babarucikat öblitő nélkül, vagy külön mossátok a baba ruháit kézen? :? Kérlek ne nevessetek ki a kérdéseim miatt :oops:

Kép
adri1984

adri: nekem még nincs tapasztalatom, de most úgy gondolom hogy babás öblítőt fogok használni és gépben mosok,
vaaaaagy
-és akkor most megfejelem az ezos-"norbis" beállítottságom egy öko tuninggal-
szemezek ugyanis a mosódióval!!!
http://mosodio.hu/

a mosható pelus nekem is bejön. nem termelnénk annyi szaros szemetet, viszont anyukám azt mondja, örüljek hogy ezzel nem kell bajlódnom. szerinte max kétnaponta ki kell mosni az addig összegyűlt kakás pelust, különben brrrrr, és addig is eléggé brrrrr. egyénként neki általában (szinte mindig) igaza van :D

Kép
spumilla

Adri: a kérdésed nem rossz és bizony időszerű :)
Ellenben nekem sincs még tapasztalatom ez ügyben.
Valószínűleg fogok venni csak a baba ruháihoz külön mosószert, és külön sensitives öblítőt, arra hirdetik, hogy jó a babának.. :D
De végül úgyis akkor fog kiderülni, amikor a bébi először belebújik, szóval ezekből nagy mennyiséget nem fogok előre megvenni, épp ez miatt..

A pelus elővétel is ez miatt necces, mert mi van ha a popója pont azt nem bírja amiből megveszek 200db-ot :lol: hanem 28 db-ost, és ha beválik, akkor apa intézkedik a pótlásról. Szerencsémre nem messze innen, Taksonyban van egy bababolt, ahol lehet kapni 100db-os peluscsomagokat 36Ft/db áron :)
Akit még érdekel www.pelenkaakcio.hu és van házhozszállítási funkciójuk is :) S persze nem csak pelust árulnak, hanem sok minden mást, ami kellhet a picurnak :)

Mellesleg sok mindent olvasgathatunk a neten, de azok az anyucik is remélem írnak, akiknek a jövevény már a 2., 3., többedik bébi lesz.
Erősítsenek, vagy cáfoljanak ebben a kérdésben :roll: :D

Bettike: akkor nem semmi hétfő elé nézel, szerelkezz fel inni és ennivalóval! Mostanság már én sem merek elindulni hosszabb távra, időre ezek nélkül.., mert tuti akkor ér el a szédelgés :lol:

Nyufó: ezelőtt elfelejtettem.. utána már mindegy volt.. A jövős-menős napok után most még jól esik a "lazítás", főzőcskézek, gyöngykarkötőt fűzök, aztán bögyörészem a babarucikat, aztán majd amikor kimosom őket, lesz 1-2 napra való vasalnivaló :lol: Jó, hogy végre nyugi van, vártam már :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Most már ketten is felvetettétek a mosható pelust. Én is gondolkodtam rajta Reginél én környezetvédelmi okokból, mert olvastam cikkeket arról, hogy milyen lassan bomlanak le ezek a mai pelusok, mennyire környezetszennyezők. Ilyen szempontból hasznos lehet. Árban viszont több helyen megtaláltam, hogy ha a mosható pelushoz hozzáadod a mosást, áramot, mosószert, időt, stb. akkor nem olcsóbb semmivel sem, aki spórolni akar az nem igen tud ezzel. Amit meg Spumilla is ír, mi azért már el vagyunk kényelmesedve, nem úgy mint anyáink, akik még mosták "lelkesen" a pelenkát, hisz nem volt más választásuk, de azért ha az ember választhatja a könnyebb utat, akkor nehezen szánja rá magát, hogy takarítsa a kakist ha nem muszáj. Szóval bári amellett dönt, minden elismerésem, de én több szempontból megfutamodtam végül.

Kis-Csillag a méhösszehúzódások most már vannak ahogy készül a szülésre, de ha nem érzed az csak jó, ahogy a többieket olvasgatom, tud a keményedés kellemetlen is lenni, örülök hogy nincs és nem kell magnéziumot szednem :lol: Nagyon édesek a rucik, csak töltögesd nyugodtan a képeket, elfér :lol: Elhiszem hogy most jól esik a lazítás. Én is fűztem gyöngyöt egy ideig, most áttértem a keresztszemes hímzésre, itt kint nagyon komoly kis minták vannak, csináltam már egy-két nagyobb munkát, jók ezek a kézimunka dolgok, főleg hogy letehető, bármikor folytatható, ami nem mindegy mostanában mert van hogy hetekig, hónapokig nem jutok hozzá.

Bettike akkor neked megy a drukk hétfőre az UH-ra és hogy kislány legyen!!! Azért nagyon csúnya dolog a kórháztól hogy nem képes legalább a végén egy kicsit odafordítani azt a monitort, egy egyszerű emberi gesztus lenne :evil:

Spumilla na a védőnővel (itt szülésznő) én is úgy vagyok, annyi hogy megméri a vérnyomásom, meg megkérdezi hogy minden rendben-e, most ezzel tölteni az időt. Gondolom akkor a védőnő se csinál többet.

Adri ezzel pont én is így voltam, annyira kislányt szerettem volna ha fiú lett volna, most mennyire idegeskedtem volna a neme miatt, mert mi két babót terveztünk csak és ha ez is fiú lett volna? Mert ahogy te is írod nincs garancia a különböző neműekre, mint ahogy most nekem is két lány lesz, ami mondjuk csoda olyan szempontból hogy mindkétszer lányra vágytunk, de ilyen erővel lehetett volna két fiú is. A babaruha mosással, én úgy csináltam Regivel hogy rendesen mosógépben mostam, nem is erős hőfokon, csak 40 fokon, de először külön mostam az ő ruháit a mienktől. Vettem olyan mosószert és öblítőt, amin baba van, nem tudom otthon az melyik. 4-5 hónapos kora körülig vasaltam is a ruhákat. Ahogy leszoktam a vasalásról, úgy mostam össze a mi ruháinkkal az övét, de megtartottam a mosószert és az öblítőt, azóta is azzal mosok. Soha nem volt gond a bőrével. Egyébként meg kérdezz nyugodtan és egyáltalán nem nevetünk ki, tudod én milyen tanácstalan voltam Reginél? Ez szerintem teljesen normális első baba esetén ha a környezetben se nagyon van baba.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok Csajok!

Én már megint nagyon le vagyok maradva! Hova lehet recepteket feltölteni? Hogy lehet a saját adatainkat módosítani a táblázatban??? Fogalmam sincs.

Krisztin nagy gratula Kálához!!!! :)

Adri üdv közöttünk! Én egy 20 hetes kisfiú, Kende leendő anyukája vagyok.

Monka az én fiam kukiját a 12 hetes uh-n még én is láttam, azóta is minden alkalommal megmutatja.

Most biztos röhögtek, mert kb százszor írtam le, hogy a fiam, a 12. heti uh, meg a kuki
:lol:

Bettike én is a héten kimosom a babaruhákat, csak azt nem tudom, hogy fertőtlenítsem e őket. Ha igen, mivel?

Nem tudtam mindent visszaolvasni, ezer bocs mindenkinek.

Képzeljétek el, Kendének 55mm volt kedden a BPD-je. Kezdek félni a szüléstől! Ez egy nagyfejű gyerek!!! :lol:

Kép
krisz0923

Krisz nyitottunk egy új topikot a recepteknek, a mi topikunk alatt van pont, az a neve hogy 2011. januári babavárok receptjei, tölts te is fel ha van kedved! Abban a táblázatban amit Spumilla csinált (g-mailen), abban tudod az adataidat frissíteni. Ha esetleg nem vagy benne, írj Spumillának és meghív. A másik táblit amit én szoktam feltölteni, azt automatikusan módosítgatom az alapján amit írtok. Kíváncsi leszek a későbbiekben hogy alakul a fejméret, de most szép az biztos :lol: Be is írom a tábliba gyorsan!

KépKép

KépKép
nyufó8

Köszi nyufó!

Jövő szerdán megyek a 20 hetes uh-ra és akkor minden adatot tudni fogok!

Kép
krisz0923

Sziasztok!
syl gratula az AFP-hez! :) A Magne B6-ot már hetekkel ezelőtt elkezdtem szedni a védőnő tanácsára, 2X2 szemet mondott naponta, de a dokim meg azt mondta, fölösleges, na, azóta csak akkor veszek be egyet-egyet, ha fáj a hasam kicsit, vagy keménynek érzem. Gőzöm sincs, hogy ez a "keményedés"-e, néha olyan, mint egy kemény labda. :roll:

mosható pelus már nagyon régóta foglalkoztat a gondolat. Spórolás, környezetvédelem, és egészség a fő okok. Állítólag nagyon rossz a műanyagban aszalódó bébinek, egyes feltételezések szerint a kisfiúk spermaszámát is csökkenti, mert pár fokkal melegebben tartja a zacsit, mint a textil. :shock: Nem akarok okostojáskodni, mert ugye még nem volt gyerekem, de azért sokat olvastam a témában, és mindenképp ki fogjuk próbálni. Persze nem veszek nagy készletet elsőre, mert lehet, hogy pár nap után káromkodva vágom ki a színes, sz.ros textilpelust a kukába, és meg se állok a Tescoig. :lol: :lol: :lol: Amíg a köldökcsonk le nem esik, egyébként is az eldobhatót ajánlják.
Még én sem vagyok teljesen tisztában a textilpelenka "működésével", mert ezerféle van, van, ami "egybe", van, amihez külső-belső kell, és vannak eldobható papírbetétek bele, amivel kidobhatod a WC-be a szilárd cuccost. :)

Egy link a sok közül:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... ,m,l,xl,xx

Szóval nem vagyok megszállott, ráadásul szerintem attól is függ, hogy milyen típusú lesz Bobó, ha nyűgösebb fajta, akkor nem biztos, hogy kedvem lesz moshatózni. :)

Mosás: én a mosószódát hallottam, egyrészt a textilpelushoz azt ajánlják, másrészt roppant környezetbarát, és a mosópor felét vagy akár egészét ki lehet váltani vele. Öblítőt meg, úgy halottam, nem ajánlanak babaruhához.

Oké, Okostojás Zsuzsit lelőttem, tiszta tudálékosnak tűnhetek, BOCSI. :roll: Vagy moshatópelenka-nagykereskedőnek! :lol: :lol: :lol:

Hordozás: nekem a mei tai tetszik, ez a legjobban: http://www.hunbaba.com/bolt/
Az tetszik benne, hogy nem kell egy 4 méteres lepelbe bugyolálni magam.

kiscsillag ikerhordozásról: http://www.babakozelben.hu/cikkek/hordozas_ikrek.htm
A rucik nagyon édik!!!

Kép
salsifraga

Te jó ég, az előző hozzászólásom alapján Nagy Magyar Ősanyának tűnhetek... Nem vagyok ám ilyen szélsőséges! :? :oops: :roll:

Kép
salsifraga

Adri, kérdezz nyugodtan bármit. Kezdetben én is külön mostam minden cuccát, sensitive öblítővel, egy idő után összeraktam őket, az öblítő maradt, és soha nem volt gond a bőrével.
A bókot köszönjük. :D

Spumi, az azért extrém volt, a 3x éjszakánként viszont a 3. harmadban megvolt.

Nyufó, igazán nincs mit. A leves is isteninek tűnik. :D
Lexi kb 2 hete mászott ki az ágyból, szerencsénk volt, hogy ott volt mellette a matrac. Azóta férjem megmagasította, így még egyelőre ott marad.

Keményedés nekem is van, de beleférek bőven a 10-be. Nem kellemes, de ez van. Ha tudok, olyankor lepihenek.

Lexi előtt én is gondolkodtam mosható peluson, de most már tuti nem veszek, megszoktam az eldobhatót.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Nyufó: keresztszemes, na az is nagyon szép! Olyan gyönyörű költeményeket lehet készíteni saját kézzel. Én azt sajnálom, hogy eddig még nem tanultam meg horgolni :( Pedig akkor nagyüzemben horgolnám a kistutyikat mindenféle színben :lol:
Szóval azért dolgozik a méh, időnként mintha észrevenném, de csak mert épp hozzáérek a pocihoz, ennyi. :roll:

Krisz: 55mm?? Az már igen!! Majdnem 23 hetesnek felel meg ez a BPD! Nem lehet, hogy elmérte a doki? :roll: Vagy tényleg ilyen szép nagy bucija lesz Kendének s csak győzzön kiférni :lol: :D

Spumi, Salsi: mosódió, mosószóda, a neveket már hallottam, a honlapot megnéztem, érdekes dolognak tűnik, azt hiszem egy próbát megérne! Mert miért ne! Majd kikérdezem apa véleményét is, és szerintem veszünk 1-1 csomagot belőle :) Ha bejön, istenucccse használni fogom, ha nem is mindenhez, de a babaholmikhoz tutira :) :D Olvastam, hogy öblítőt nem javasolnak, de azért még lehet használni? Csak hogy finom illatos legyen :roll: :D
Hordozós tippet, linket köszi szépen! Szeretném őket hordozni, két baba mellett ha mindkettő hisztis nem marad egy kezem sem :( Csak hát hogyan tudom majd egyedül kivitelezni a felvétel mozdulatait :?: Lehet már most meg kellene tanulnom, és tréningeznem szülésig :?

Beze: hétforduló! 21. hét :D Nézem a vonalzódon a baba jelenkori kb. méreteit, és szinte leesik az állam :shock: Ilyen tájban már 28 centisek??? Úgy nőnek ezek a porontyok mint a B gomba :D :lol: :wink:

Nekem még most is előfordul, ha többet iszok este, hogy 3x is kimegyek, 1x tuti, meg kora reggel, ezért akkor már nem is tudok visszaaludni.

Tegnap este olyan furcsa dolog történt!
Kép
Este 9-kor és 10-kor ülök a gépnél, beszélgetek msn-en a barátnőmmel, és érzem, kezdődik odabent a ficánka-show.
Fel voltam még öltözve, ergó nem hálóingben.. Odateszem a kezem, nem érzek semmit :lol: És képzeljétek, irtó óvatosan 3x megpaskoltam a pocit, tudjátok, olyan komiszan, és erre visszarúgott valamelyik! :shock:
Alig mertem elhinni, megpróbáltam még egyszer, és ismét megtette, 10-kor ugyanezt eljátszottuk :D :lol: Én akkorákat vigyorogtam :lol: Hihetetlen :D 8) Mint akiknek tetszett is ez a rögtönzött játék :D:D

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt!
kiscsillag hát ez nem semmi élmény lehetett! De jó!!! Én is úgy várom már, hogy így morzézhassak! :)
Örülök, hogy tetszettek a linkek. Én tavaly mosószódáztam, öblítő helyett ecetet használtam, de túl korán leálltam róla, pont az illat hiánya miatt. :) De pár héten belül lesznek új tapasztalataim, mert eltökéltem, hogy ismét belevágok, és kikísérletezem, hogy illóolajjal milyen illatuk lesz. Majd beszámolok! :wink:

Youtube-on is vannak hordozós oktató videók! :)

Kép
salsifraga

kiscsill: én is próbáltam tegnap a morzét, de nekem direkt nem válaszol :D
mi metakommunikálunk :)

beze: az éjszakai 3 sem lehet túl pihentető :) edzés a babára? :)

Kép
spumilla

Sziasztok!

Vagyok mostmár én is. Voltunk nyaralni 2 hetet. Nagyon jó volt. Sikerült felkapnom 3 kilót, de előtte nem híztam semmit, úgyhogy nem izgat. Visszaolvasni csak futtában tudtam. Azt látom, hogy már nagyon sokan tudjátok a baba nemét. Mindenkinek gratulálok! Az Uh képek is nagyon jók!
Én majd csak szeptember 3-án megyek a genetikaira, nagyon kiváncsi vagyok már, hogy ki lakik bent. Én kislányt érzek, így negyedikre örülnék neki. :)

Nyufó
Azt láttam, hogy gond van a lepénnyel, szorítok, hogy minden rendben legyen! Azért az jó, hogy a fontos dolgokat kint is komolyan veszik!

Salsifragia
A hugom mosható pelusozik és hordoz is. Nagyon otthon van mind a kettőben, ja és mosódiózik is azt hiszem. Ha kell segítség valamiben szóljál nyugodtan. Nekem Manduca hordozóm van, az is nagyon jó, mert csatos és ha egyszer beállítottad, akkor már csak fel kell csatolni és mehetsz is. A kendőt nem nekem találták ki. :)

Kiscsillag
Nektek szívből gratulálok az esküvőtökhöz! Még további sok boldog évtizedet kívánok! Nagyon jó lehetett a morzézás! :)

Láttam, hogy volt szó a gátvédelemről és a hozzátápiról is. Majd leírom az én tapasztalataimat is, de most mennem kell, csoda már az is, hogy ennyit tudtam írni. Majd még benézek, akiknek nem írtam azoktól elnézést!

Kép
illda

A mosható pelusrol én is hallóttam már de nem hinném hogy fogom is használni,ahogy nyufó is irja,tényleg ha mindent felszámolunk akkor ott vagyunk mint az eldobható pelus,meg ez a környezetes dolog,sajnos egy fecske nem csinál nyarat,ahhóz sok sok embernek kellene mosható pelust használni h védjük a környezetet.

A rucikrol pedig,én most tideot akarok venni,van most egy kimélős baba változata is,jó az illata is meg ha már babáknak készült akkor csak jó lehet.őblitőt meg majd még kitalálom milyen legyen,probálok abból is babásat venni.
én úgy akarom hogy jővőhonapban kimosom őket,tárcsás mosógéppel,százszorta szebbre kimossa mint az automata,miután megszületik akkor ugyis automatával mosom őket,de igy az összeset átmosom 1-2 ora alatt és mennek vissza a szekrénybe szépen összehajtva és belehuzom igy zsákba asszem és nem porlódik meg jó illatos marad,én igy gondoltam ki,de szivesen meghalgatom bárki ötletét is ami bevált :)

hétfő:

én is mérges vagyok hogy ennyi ideig kell várni rá,de azt mondta a védőnő ha bármi gond lenne akkor már rég küldtek volna levelet,azzal nem szoktak várni.most csak reménykedni tudok,remélem hétfőre meglesz,vagy ha nem akkor majd a védőnő bediktálja az eredményt nekik ha meglesz.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Salsifraga nehogy már mentegetőzz azért mert határozott véleményed van :lol: Sok sikert a mosható pelushoz, majd számolj be :D Én meg azt olvastam a mai pelusokról hogy annyira kényelmes a babáknak hogy ezért a tisztaságra szoktatás is későbbre csúszik, mert nem zavarja őket a cucc ami kijön annyira jól felszívja, nem úgy mint a régi textil pelusok. A spermaszám csökkentést azt nem tudom, de a felnőtt férfiaknak is javasolt a nem szűk alsó viselése hasonló okból.

Beze akkor mázlitok volt. Nekünk is mondjuk padlószőnyegre esett, de akkor is, volt nagy ijedelem. Aznap éjszakára magasított rajta apa, de úgy döntöttünk cserélünk. Most jól jön, mert szabad a rácsos kiságy, nem kell kitelepíteni már belőle :lol: Eredetileg is ez volt a terv, hogy a második örökli a rácsosat, aztán ha már elég nagy, átalakítható rendes ággyá.

Kis-Csillag Nagy élmény tényleg a ficánkolás! Arra leszek kíváncsi amikor majd úgy 10 hét múlva már elkezdik fájón csinálni akkor is így fogunk-e neki örülni, hehe :lol: A horgolással, kötéssel úgy vagyok (főleg a horgolással) hogy nagyon érdekel, pont múlt nyáron kértem anyut meg, mutasson pár fogást, de aztán rájöttem ehhez még érnem kell, talán majd később :lol: Tényleg nagyon szép dolgokat lehet csinálni keresztszemesből és itt nagyon nagy hagyománya van. Ezt csináltam utoljára, 38x23 cm, szóval jó nagy, csak még keményíteni kell, vasalni meg kell hozzá rendelnem valami ütős keretet, most még jó gyűrött, de azért látszik:
Kép

Illda jó hogy jöttél te is! Jól sikerült a nyaralás? Várjuk a te véleményed is mindenben :lol:

Bettike na itt van a hiba, hogy a legtöbben így gondolkodnak (én is) hogy most én minek erőlködöm, ha más úgyis csinálja. De mennyien vagyunk akik különben mégis elgondolkodnak raja és mindenki a szívére hallgatna előrébb lennénk. De én is elnyomom magamban és maradok az egy fecske verziónál :oops: Pedig látod itt is a fórumon többeknek megfordul a fejében hogy csak kéne védeni a környezetet mint ahogy nekem is anno Regivel, de aztán maradtam a fecske verziónál és most már úgy elkényelmesedtem, hogy most meg már meg se fordul a fejemben a mosható pelenka. Nem tudom hogy az jó-e ha áll a ruha majd négy hónapot a szekrényben és utána adod rá az újszülöttre. Általában illik szülés előtt kimosni a dolgokat. De nem tudom ám hogy ez csak szokás, vagy tényleg jobb a frissen mosott és vasalt.

KépKép

KépKép
nyufó8

sziasztok lányok

tegnap nem írtam, mert mire hazaértem nagyon fáradt voltam, kidőltem korán :oops: még mindig elő-előbukkan a hányinger, Fruzsi néha rakoncátlan és jelzi anyának hogy kevés a cukor :D na ilyenkor nincs mese enni kell :lol:

nyufó: nagyon szép ez a kép, igazán ügyes vagy. nekem semmi tehetségem nincs ilyenekhez, pedig nagyon tetszenek, de kötni sem tudtak megtanítani :oops:

bettike: a tide-nak tényleg nagyon jó az illata. én még nem kezdtem el mosni a kisruhákat, egyrészt még nem volt rá időm, másrészt én sem tudtam eldönteni mikor érdemes. nem tudom nem korai e még. de a zacskózós ötlet szerintem nagyon jó. valóban megmarad a jó kis friss illata :D
nagy nagy drukk hétfőre :!: azért remélem megmutatják a babát, nem szép dolog tőlük hogy még a monitort sem fordítják feléd :evil:

illda: jó hogy te is jöttél. remélem pihentél sokat. a kilókkal meg ne foglalkozz, a nyaralás nem a visszafogásról szól. én is ott híztam egy picit. drukkolok a kislányhoz

kis-csillag: de jó lehetett érezni a picit !!! biztos nagy élmény. nálam még nincs rugdalózás csak kis rezgések meg buborékolások. kíváncsi vagyok milyen lesz. bár tegnap reggel én is arra ébredtem hogy a hasam alatt "púpom" nőtt :D biztos kidukta a kis buksiját
elhiszem hogy jó egy kis nyugalom már, sok volt neked mostanában. pihenj egy kicsit
és majd elfelejtettem: nagyon cukik ezek a kisruhák

beze: én hetek óta már most 3-4szer kijárok éjszakánként. már kezdem azt hinni hogy fel vagyok fázva

krisz: garatulálok Kende eredményeihez, valóban szép nagy a BPD-je, de nem hinném hogy nagy fejű lenne azért a baba. szép egészséges csak :D

nlzs: gratulálok a kis kukishoz :D

szép napot mindenkinek. akik mennek ma valilyen programra azoknak meg jó szórakozást. mi nem nagyon megyünk ma szerintem, jó egy kis pihi

KépKép
Kép
rebeka85

Sziasztok!

Nyufó: ez már igen! Ez csodaszép, olyan egyszerűnek tűnik, mégis olyan.. olyan egyedi :)
10 hét múlva lehet azért könyörgünk, hogy nyugodtabbak legyenek odabent :lol: Mindenesetre most nagyon megnyugtató :)

Illda: jó visszarázódást az otthoni életbe így a nyaralás után :) Merre voltatok? A 3kg-val ne törődj, majd úgyis lemegy :twisted: :D

Ezzel a mosás dologgal én is hadilábon állok. Lehet azt fogom csinálni, hogy kimosok és kivasalok jövő héten mindent. Majd bezsákozom, ahogy Bettike, viszont, azokat a ruhákat, amik az első időszakban kellenek, továbbá a leendő hazaviteles ruháikat külön zacsiba és azt a vége felé ismét még egyszer mosás+vasalás, vagy akár azt a párat már apa is megtudná csinálni, ha kórházba kerülnék.
Túl korán én sem akarnám, de ma licitáltam a teszveszen két csomag ruhára, egy 60db-os fiúcsomagra és egy 37db-os lánycsomagra :oops: :roll: :lol: Nem volt szívem kihagyni :D :lol: Szóval ha megnyerem a licitet, azokat is ki kell majd mosni még időben, mert így azért rengeteg ruha lesz majd itt hirtelen.

Jah! Remélem nem teszek vele kárt, de a szódabikarbóna napi 1x ha ég a gyomrom, irtó hatásos lett. Aznapra teljesen megszűnik :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Bocsi lányok hogy ilyenekkel veszem a helyet, remélem nem baj :oops:

Kis-Csillag köszi a dícséretet :lol: A fentit egy évig csináltam, üres anyagra dolgozol, meletted van egy "szabásminta" szerű, papíron a kép de jelekkel és a macerás benne hogy számolgatni kell hova milyen színnel hímzel. Könnyű, csak egy nagy türelem játék. Ezt csináltam először, ez is kb. egy év volt, ez is hasonló nagy mint a másik:
Kép
Aztán kiderült hogy jön Regi és akkor a szobájába gyártottam párat:
KépKép
KépKép
KépKép
Ezek után jött az amit feltöltöttem az előbb.
Aztán persze Regi mellet nem sok időm van rá :lol: Sok sikert a licit elnyeréshez, majd számolj be :lol:

Rebeka köszi, aranyos vagy :D !!! Ehhez nem tehetség, inkább türelem kell. Kötni még én se értem meg, talán majd később! Viszont még mindig hányinger időnként :shock: ? Szegény, megy a drukk hogy elmúljon. Ahhoz képest hogy mennyire volt nekem hányingerem, most már vagy 6 hete semmi szerencsére. Ha már érzed finoman a babót, akkor te se vagy messze attól hogy a rugdosást érezd :lol: Jó pihenést akkor nektek mára!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Voltam tegnap a dokinál és,hát rögtön az volt az első kérdése,hogy tudjuk-e már a pici nemét?Kérdezni,h akarjuk-e tudni,mondom még szép,h akarjuk!Kérdi,h mit szeretnénk,mondom,h kisfiút!
És,hát igen KISFIÚ lesz!!! :D :D :D Else akartam hinni,2x is meg mutatta a kukiját!Nem mertem reménykedni benne,h kisfiú lesz!
Nagy a boldogság! :D
Már csak a nevével leszünk gondban,nem sok fiú név tetszik mind a kettőnknek!
A Maxim az amiben egyetértünk!Szerintetek ez milyen név?
Nekünk tetszik,csak néha fura kimondanom.

Ja,és csak annyit írt a papíromra,hogy BPD:40mm,THO:41mm
Lepény a melsőfalon!
Majd 24-én kedden megyek 18 hetes genetikai uh-ra a kórházba.
SALSIFRAGA:Ha jól emlékszem te is azon a napon jösz,ugye?
Én 13:10-re kaptam időpontot,te?

Így ,h kisfiúnk lesz,ma 1 zsák ruhát vissza kellett pakolnom,az összes lányosat!Megy vissza a garázsba!

Csajok!Már kérdezni akartam tőletek,hogy ha megszületik a babátok,akkor ti a kórházba milyen szobába kéritek magatokat?
Én Rékánál külön voltam tőle,de most együtt szeretnék lenni a picivel egész nap ,ha megszületik!
Már csak a szopi miatt is,hoyg tuti ne kapjon tápszert meg teát! :?

Kép
Itt van a pici Fiúnk!

Kép

Kép
syl100

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: