Sziasztok!
Sajnos most elég rossz a kedvem, mert ma du. tudtam meg, hogy egy közeli ismerősünk (és az egész családunk könyvelője) tegnap meghalt

! Váratlanul ért a hír (annak ellenére, hogy az elmúlt fél évben sokat járt orvoshoz, mindenféle egészségügyi problémával pl.: gyomortükrözés, sérv stb). Felhívtam a lányát, akit gyerekkorom óta ismerek (hasonló korúak vagyunk), és elmondta, hogy rákos volt az anyukája, csak nem akarta senkinek sem elmondani.
Ma voltam az első CTG-n, hát kellőképpen megijesztett az asszisztensnő (vagy védőnő vagy kicsoda?). Felrakta a tappancsot, és azzal kezdte, hogy gyors a baba szívverése. Kérdezte, hogy mozgolódott-e. Mondtam neki, hogy amíg a folyosón ültem nagyon ficánkolt a hasamban. Ahogy elkezdődött a CTG, az én pici lányom úgy elkezdte rúgni a hasamat, hogy azt hittem ott menten ki akar jönni. Szerintem nem tetszett neki ez a CTG-s dolog, és próbált menekülni ettől a tappancstól, csak hát a mozgásában erősen korlátozva van ott bent ugyebár

. Nekem sem esett jól a bal oldalamon való fekvés (otthon ilyenkor átfordulok a másik oldalamra, de ezt most nem tehettem meg). Szóval alig vártam, hogy vége legyen a CTG-nek

.( A fiúkkal emlékszem sokszor jókat sziesztáztam a CTG-k alatt, hát most görcsölgettem, fészkelődtem én is, meg a baba is.) A végén azt mondta a nőci, hogy túl gyorsan ver a baba szíve. Mondtam neki, hogy végigmocorogta az egész vizsgálatot. Azt mondta, hogy de ez akkor is gyorsnak számít. Megmérte a vérnyomásomat (110/70), és azt mondta, hogy nekem is magas a pulzusom (alapjáraton magas szokott lenni). Teljesen kész voltam, már mindenféle hülye gondolat járt a fejemben

! Kb. 15 percet kellett várnom, míg behívott a dokim, már nagyon izgultam, mikor behívott. Mondtam neki, hogy nagyon rámijesztettek a CTG-n. Erre ő csak annyit mondott, hogy ez a CTG teljesen rendben van, csak futott egyet a gyerek

. Azt éreztem, hogy majd' szétrúgja az oldalamat. Mondta, hogy igen csak erről van szó. Levette a hüvelyváladékot streptococcus és egyéb tenyésztésre. A méhszáj zárt

. Csinált uh-ot is:
BPD: 83,6 mm
FEM: 69,1 mm
FOD: 110 mm
HC: 314 mm
AC: 318 mm
FLOW: 2,7
becsült súly: 2560 gr
Manófalvi!
Nekem is szabin lesz a dokim aug. 20 és 28 között. Mondtam neki, hogy nem baj, szept.-ben fogunk szülni. Egyébként elmondta, hogy a klinikán, és a kórházban melyik dokiknak adja át a pácienseit, ha bármi történne ez idő alatt.
Szép neveket választottatok

! Te hogy érzed Bende lesz vagy Lilla?
Kiskolbi, Gremese!
Én sem csináltam a mosásból nagy ügyet. Gremese, nem fogunk megkövezni

!
Irina!
A dokinak a BPD és egyéb adatokból kell megmondani, hogy kb. mekkora a baba. Szerintem kérdezz rá legközelebb, ha kíváncsi vagy (bár hallottam már +/- 0,5 kg tévedésről is).
T.Kőszegi!
Nagyon édesek a képek

!
Timi 26!
Rebeka nagyon tündéri, biztos imádni fogja a görkorit

!
Gréta, Heni!
Üdv a topicban

!
Bocs, hogy kicsit hosszú lettem, nem akartalak untatni benneteket ! Ritkán írok, de akkor hosszút

!
Sziasztok: Anita