A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gréta, üdv a csapatban, és gratula a 2. bébihez!
Csodálatos, amit írtál, hogy egy 26 hetes terhesség után lányod született! Teljesen meg vagyok illetődve...
Hanyattfekvés: azt hiszem, van olyan köztünk, akinek még so-so megy, bevallom, nekem már jó ideje nem, úgy érzem, ha hanyatt fekszem, mintha egy hatalmas súlyt tettek volna a pocakomra. Amennyire tudom, nem a babára, az anyukára lehet veszélyes a hanyattfekvés, mert a nehéz méh valamilyen fontos artériát nyom. Van viszont az a félhanyatt-féloldalt fekvés, én is azzal próbálkozom, amikor már mindenem elzsibbadt...

Kagk, szia, írd ám majd meg, mi volt az NST-n! És ez a jó mantra: "nem félek a szüléstől"! Bennem szombaton, az első NST után változott meg valami, én, aki úgy ismertem magam huszonéveimben, hogy biztos csaszit fogok kérni, mert amilyen majrés vagyok, belehalok a fájdalomba stb., és a szülés valami iszonyat, most már alig várom, hogy szüljek és az egészet homlokegyenest más dolognak látom (mindenféle magyar egészségügyi mizériák ellenére is), mint akár csak 9 hónappal ezelőtt. És szerintem ez nem csak a hormonok műve. Az ember egyszerűen megváltozik. ;-)

Kép
Kép
irina

Hát nem elrontottam, bocsánat! Kagk = KAQK!

Kép
Kép
irina

Üdv neked is a csapatban Gréta. És gratula az egészséges lánykához!!! Mennyi idős most? Neki nem csinálsz vonalzót?

Kaqk: jó hogy jelentkeztél! És örülök, hogy minden renben van veletek!

Kép
Kép
timi26

Ja a háton fekvés tényleg nem ajánlott, én is olvastam. Mindig gyorsan az oldalamra fordulok, ha éjszaka arra ébrednék, hogy háton fekszem.
Ti még nem izgultok??? Én már igen, minden nap eszembe jut a ,,szülés" de gyorsan próbálom elterelni róla a gondolataimat.

Heni
KépKép
heni81

Gréta, Heni: üdv köztünk!!!! Jó, hogy szépen gyarapodunk, remélem gyakran hallunk majd rólatok! Gréta, külön gratulálok a Kislányodhoz, és Neked és a Párodnak is, hiszen nem lehetett könnyű, amin átmentetek! :wink:

Hanyattfekvés: én is hasonlókat hallottam. Nekem már nem megy, úgy érzem, leszakad a derekam. Még UH közben is csak úgy tudtam hanyatt maradni, hogy a derekam alá pakoltam a kezem. A combtövem csak nagyon ritkán fáj, akkor is főleg este, séta után.

Manofalvi, Mazsola: gondolkodtunk rajta, hogy kórházat váltunk, de amikor Máté fejlődésnek indult, még Pécsen éltünk, és ott kezdtem el dokihoz meg védőnőhöz járni. Nagyon meg vagyunk elégedve az ottani társasággal meg ellátással, mindenben a baba és a kismama az első, és nem vállalnánk be egy bizonytalant. Így Apácskával úgy döntöttünk, inkább vállaljuk a kocsikázást. Ott leszünk a lehető legjobb kezekben.
Az előre befekvésről tényleg volt szó, de talán nem kell mégsem. Aug 22-én, a 37. héten megyek vizsgálatra és NST-re. Akkor majd úgy készülök, hogy viszek cuccot, aztán majd kiderül, mit mond az orvosom. :roll:

Timi: köszi az üvegtippet! Pozitívan állok a szoptatáshoz, még akkor is, ha picik a cicik, mert tudom, hogy nem azon múlik! De azért tarcsiba jó, ha ott a cumisüveg a szekrényben! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, még mielőtt valaki megrökönyödne: nem Budakesziről kell majd Pécsre kocsikáznunk, csak Bajáról. Szerencsére! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Gréta,
üdv a csapatban! Gratulálok a kislányodhoz, föleg ahhoz, hogy volt erötök végigcsinálni és most egy egészséges kislány szülei vagytok! :wink:
Látod, Era, megy ez!!! :wink:

Húú, nekem ma majd leszakad a hátam. Különösen a lapockám között húzódik, de annyira, hogy már ég!

Hanyattfekvés: nekem sem megy már, pedig pár napja még kényelmes volt, de most valahogy nem okés a dolog. Tényleg olyan, mintha egy nagy súlyt tettek volna a pocimra, kellemetlen nagyon.

Vizesedés: Sajnos nekem is elöjött, de nem vészes, vagyis nem látszik, csak alig, viszont nagyon érzem a lábamon, a talpamon, mikor megyek, olyan, mintha párnán járnék és még fáj is hozzá. Remélem megint odáig fajul majd a dolog, mint Ábellel. na akkor az én lábamat is megirigyelhette volna az a bizonyos anorexiás elefánt! :lol: :lol:
Viszont az vigasztal, hogy nem tart ez sem örökké, söt, már nem is olyan sokáig. Ha jól emléxem, akkor kb 2-3 héttel a szülés elött kezdödött a dolog. De inkább 3.

Néha átnézek az augusztusiakhoz, olyan jó látni, ahogy születnek a babákl! Ma is született egy pici lány! Nemsokára nálunk is beindulnak az események, majd nap mint nap szoríthatunk egymásért!

Kinéztem a teraszon, hogy mi ez az iszonyatos hangzavar. Hát az udvaron lévö hatalmas fenyö egész teteje tele van ázott-csapzott mittoménmilyen madarakkal, majd leszakad szegény fa. Asszem seregélyek, vagy valami ilyesmi, legalábbis arra hasonlítanak és iszonyatos lármát csapnak. Csak tudnám, miért pont itt gyülekeznek? Kezd olyan Hitchkock-os lenni a dolog! :shock:
Remélem nem tervezik, hogy huzamosabb ideig itt maradnak, mert akkor bedilizek!

Kiskolbi,
úgy is van, a szoptatás fejben döl el, nem máshol! Csak pozitívan kell hozzáállni és nem feladni az elsö nehézségeknél. Menni fog az! Mindenesetre én is beszereztem egy-két üveget, hogy azért legyen itthon.´Nálunk a kórházban a lefejt fölösleges tejcsit is haza lehet hozni, majd ahhoz veszek még fagyasztózacsit.
Nekem a védönöm mondta még anno, hogy nagyon praktikus jégkockacsináló zacsiba tölteni a tejet és abban lefagyasztani, azok is sterilek és ha kell valamennyi, akkor lehet adagolni, mindig kockánként, nem kell az egészet kivenni a fagyóból. Ha lesz fölösleges megint, akkor én szerintem így fogom eltenni. :wink:

Milénával mi lehet? Nem tud róla valaki valamit?

Vadvirág?? Anikó??? Gica???

KépKép
KépKép
motiot

Motiot! Még mindig ott vannak a madarak?! Jáááj! :shock: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Üdv az újaknak.

Lányok én ma voltam CTG-n és volt egy fájásom. A 100-as skálán 20-as volt. Érdekes volt mert amikor a fájás volt akkor törpinek lelassult a szív verése. Ja és én is éreztem olyan volt mint egy menstruációs görcs.

Ezek után haza jöttem és eszembe jutott, hogy elkéne menjek egy 4d uh-ra. Több se kellett. Felhívtam egyet kettőt és sehol nem volt hely egyedül a Brendonba.
Oda nem igazán akartam menni de végül pozitívan csalódtam. Nagyon kedvesek voltak és mindent megmutattak és ermagyaráztak. A tesóm jött velem mert apa dolgoztott.

Nagyon édes törpi.
20200310173350

Na a kép feltöltés helyett elküldtem a levelet. probálok feltenni képet.

Kép .
Pofi szemből.

Kép . Profilból.

Kép . Még egy profil.

Kép . Vigyori

Szóval rá kellet jöjjek, hogy a babám már most tudja mit akar. A múltkor amikor 4d voltunk akkor végig befordult a lepény felé, hogy ne nézzük. Hát most is probált elbújni ez látszik is mert minden képnél a mancsa ott van az arcocskájánál.
Ja és a fő poén végig nevetett a drága. Amikor kértük, hogy forduljon kicsit csak nevetett és a kezét még jobban maga elé tette.
SZóval nem egy fotogén a drága.

Na lépek nem szaporítom a szót. Most a fellegekbe járok. Annyira jó volt látni.

Szép estét ( nekem már az van ). :D :D :D :D
20200310173350

Motiot!
Szívből örülök hogy Ábel jobban van!!! :):)

Mai UH-eredmény: A-Baba koponyavégű, BPD 94 mm, HC 317 mm és B-Baba medencevégű, BPD 91 mm, HC 310 mm.
Normál flow, jó szívműködések.

Heni, Gréta!
Üdvözlet tőlünk is. :):)

Vadvirág
Vendég

Timi nagyon aranyos a pici babád!!!! Kis huncutkának tűnik, ahogyan igy elbujik.
Te melyik kóházban fogsz szülni?
Heni

Heni
KépKép
heni81

KTimi! Tündéri kis pofikája van a babádnak, nagyon édes! :D

Vadvirág! Úgy látszik ennyit számít a magasságod. Ikrekhez képest gyönyörűek a méretek. Mintha nem is ketten lennének, ezek az adatok egy babánál is szuperek.
Gratulálok!!!! Súlyt saccoltak?
Tényleg. Császár lesz vagy hüvelyi szülés?

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Persze, én se negatív dolgokra gondoltam a szüléstörténeteknél, de akkor is nagyon izgi lesz az egész. Hát én tuti, hogy a valós érzéseimet fogom írni! :D
Én egyébként a terhességem előtt voltam mindig para, mikor a szülésre gondoltam. Hogy úristen, biztos, hogy én akarok gyereket ezzel a fájdalommal??? (Persze, ez soha nem lett volna akadály, csak futógondolatok. Nem szoktam feladni a dolgokat!) De mióta a hasamban van Szelina, azóta nincs ilyen gondolatom. Inkább kíváncsian várom, hogy vajon milyen lesz!!! :D

Gréta! Üdv itt köztünk! Gratulálok a 25. hétre született lányodhoz is! :D

Azért így a végére egyre többen csatlakoznak írásilag is! Ez tök jó! :lol: (… mármint a terhesség végére, persze a fórum folytatódik… :wink: )

Hanyattfekvés: nekem már nagyon régóta nem esik jól. Talán mióta nő a pocak… :roll: Oldalt szeretek feküdni, úgy teljesen jó. Néha az ülés is problémás, főleg, ha sokat eszek… :oops:

Motiot! Ugye-ugye?! A sok ténykedés, pakolászás, takarítás… :wink: Nekem is olyankor fáj a derekam/hátam, mikor túlzásba viszem.

Erről jut eszembe: Jelentem a szőnyeg kitisztítva! :D
És megrendeltem ma 3 gumis lepedőt, tejgyűjtő zacskókat, meg egy babamosószert (kipróbálom úgyis elfogy).

Kőszegi Timi! Nagyon cuki a babócád!

Regina
KépKép
mazsola7

Emese! Vadvirágnál császár lesz!

Regina
KépKép
mazsola7

Újaknak üdv. :)

Vadvirág:
nagyon szépek a méretek. :)

Kőszegi Timi:
nagyon édes a babócád. :) A képek is jók lettek.

Ma én is bejelentkeztem 4d-s uh-ra, már nem akartam menni, de olyan jók lettek a képeitek, h kedvet kaptam. :)
Meg nálunk a 32. hetes az utolsó. :?
Szval 17.-re kaptam időpontot, sajnos apuka most sem lesz akkor itthon, de utána csak 27.-re tudtak volna adni. :(
De asszem viszem MArcit. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Manófalvi:
igen, nekünk is Lillánk lesz. :)
És Fleurnak is. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Milénáról nem tudok semmit, bármi van, jelentkezik majd sms-ben.

Kép
Kép
Kép
gremese

Fáj a hasam illetve olyan szorito erzes, de nem lent, ahol a mestruacios gorcsoket erzem! ugy felek, remelem nincs Linikevel semmi baj - mozgast erzek, de mi lehet ez a fajdalom? nem ettem ma dokat! szerintetek?

Kép

Kép
mmarica

Mazsola! Köszi! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Marica! Lehet, hogy csak nyom valamit a babácskád. Olyan nekem is szokott lenni, olyankor levegőt alig kapok. Ilyenkor jön az oldaltfekvős póz.

Regina
KépKép
mazsola7

Kőszegi Timi! A dokid mit mondott arra, hogy a kontrakció alatt lassult a baba szívverése?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Megvolt a buli, most csak képeket dobok, mert kezdődik az új Helyszínelők.
Holnap jövök!

Puszi Kép A torta

Kép A görkoris kiscsaj

Kép a parás mama

Kép
Kép
timi26

Timi26! Nagyon jók a képek! Paramami is jó, látszik Rebekán, hogy tojik mindenkire, csak az új cucc érdekli! :wink: :lol:

És az a torta....... Meg a királylányos ruci...... Naggggyon éddes! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Mindenkinek köszi a dicséretet. Most, hogy olvastam a szép dicsérő szavakat rögtön jelzett a drágám.
Szóval bír titeket lés tutti puszit dobot mindegyikötöknek.

Heni : Jahn Ferencbe fogok szülni Dr. Hartman Gábornál.

Gremese : nem volt bent a dokim majd csak hétfőn lesz de rákérdezek majd. Igazából csak itthon vettem észre a papírt amikor néztem.

Timi : édes a lányod és az a torta ! Nagyon jó a görkori szett reméljük sokat fogja használni.

Na lépek mert kicsit fáradt vagyok mert a sogórnőmék ma vették meg az ágykeretet és azt segítettem összerakni. Én voltam a hajcsár meg én jól tudom értelmezni az Ikeás dolgokat.

Mindenkinek kellemes éjszakát. :D :D :D
20200310173350

Hát sziasztok!
Timi (Kőszegi): jaj, de édes ez a babóka ezeken a képeken, a kis huncut! Szerintem is a magzatoknak is van humorérzékük ;-)

Vadvirág, ezek a babaméretek fenomenálisak, gratulálok!

Timi26, olyan szép ez a kislány, és már elnézést, de úgy áll ott a görkoriban, mint aki egész életében ezt csinálta!

Péterfys Mamikák! Jelentem, most voltunk a 2. NST-n (minden oké, Ádi szerintem DIREKT produkálta magát, mondjuk egy kis szőlőcukorral rá is segítettünk, hogy aktívkodjon). Infók a szülészetet illetően (nem szépítek, nem rondítok):
-- vajúdás alatt szabad enni és inni a következőket: szőlőcukor, csoki, ásványvíz
-- oxitocint automatikusan nem kapunk, egy kivétel: a méhlepény kijövetele előtt, hogy az mielőbb megszülessen, csökkenjen a vérzés stb.
-- gátmetszés: 1. szülésnél jellemzően van, persze nagyban egyénfüggő, gátállapotfüggő is a dolog
-- a látogatás (ahogy attól tartottam) korlátlanul zajlik, de a csecsemősökhöz leadhatjuk a babát (első éjjel azonban, ha akarjuk, hagynak minket aludni, persze bármikor kérjük, megkapjuk a babát)
-- Vadvirág, Te kérdezted: a babák a kórtermekben is a folyosóra kitolható kis tárolóban vannak (vagyis nincs az ágy végébe felakasztott tároló)-- a babákat szülés után rögtön mellreteszik, nem suvickolják le őket, csak letörölgetik kicsit a magzatmáztól (a kispapik babusgathatják őket addig, amíg a kismama megszüli a méhlepényt, összevarrják stb.)-- a vajúdás is a szülőszobában zajlik (kivéve, ha tumultus van, akkor a még nem kitolási szakban lévőknek sétát ajánlanak), 4 ilyen szoba van
-- külön konyhaféle nincs, érdemes a kispapikkal lefőzetnünk és bevitetnük a szoptatós stb. teát
Ennyi jutott eszembe!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammikák!
Granda! Itt vettem a mosódiót: http://www.herbahaz.hu/ de nem rendeltem, hanem személyesen :lol:

Heni, Dgréta! Üdv köztünk! :lol:

Fleur! Én is tegnap találkoztam a gyerekorvossal, de azt mondta nem írhat ki receptet, amíg meg nem születik Gergő :roll:

Regi! az nagy mázli, hogy ilyen közel a kórház!

Ktimi! Édes a Babókád, milyen kis mosolygós :lol:

Vadvirág! AAAAAAAAAAAAZ igen! Szép kis méretek :lol: :lol:

Timi! Nagyon csúcs a görkoris kép, vagány csaj Rebeka a szerelésben!!! :lol:

Ma voltam a dokinál, elbúcsúztam Tőle :( , találkoztam Virankával is, tényleg, Viranka! Szerintem a Halász nem ment sehova, egymás után mentek be hozzá a kismamik :roll:
Én 13.20-kor jutottam be a dokihoz :shock:
Úgy túnik Gergő még mindig faros (és még én akartam itthon szülni...) és szép nagy baba lesz állítólag.
Jövőhéten megyek a Jánosba, átvesznek terhesrendelésre
ÚGYHOGY HAJNI! TÁBLÁBA LÉGYSZI JAVÍTSD: KÓRHÁZ=JÁNOS!!! köszi

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Na ezt akkor mégegyszer!
[b]ÚGYHOGY HAJNI! TÁBLÁBA LÉGYSZI JAVÍTSD: KÓRHÁZ=JÁNOS!!! [/b]

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Sajnos most elég rossz a kedvem, mert ma du. tudtam meg, hogy egy közeli ismerősünk (és az egész családunk könyvelője) tegnap meghalt :cry: :cry: :cry: :cry: ! Váratlanul ért a hír (annak ellenére, hogy az elmúlt fél évben sokat járt orvoshoz, mindenféle egészségügyi problémával pl.: gyomortükrözés, sérv stb). Felhívtam a lányát, akit gyerekkorom óta ismerek (hasonló korúak vagyunk), és elmondta, hogy rákos volt az anyukája, csak nem akarta senkinek sem elmondani.

Ma voltam az első CTG-n, hát kellőképpen megijesztett az asszisztensnő (vagy védőnő vagy kicsoda?). Felrakta a tappancsot, és azzal kezdte, hogy gyors a baba szívverése. Kérdezte, hogy mozgolódott-e. Mondtam neki, hogy amíg a folyosón ültem nagyon ficánkolt a hasamban. Ahogy elkezdődött a CTG, az én pici lányom úgy elkezdte rúgni a hasamat, hogy azt hittem ott menten ki akar jönni. Szerintem nem tetszett neki ez a CTG-s dolog, és próbált menekülni ettől a tappancstól, csak hát a mozgásában erősen korlátozva van ott bent ugyebár :lol: . Nekem sem esett jól a bal oldalamon való fekvés (otthon ilyenkor átfordulok a másik oldalamra, de ezt most nem tehettem meg). Szóval alig vártam, hogy vége legyen a CTG-nek :? .( A fiúkkal emlékszem sokszor jókat sziesztáztam a CTG-k alatt, hát most görcsölgettem, fészkelődtem én is, meg a baba is.) A végén azt mondta a nőci, hogy túl gyorsan ver a baba szíve. Mondtam neki, hogy végigmocorogta az egész vizsgálatot. Azt mondta, hogy de ez akkor is gyorsnak számít. Megmérte a vérnyomásomat (110/70), és azt mondta, hogy nekem is magas a pulzusom (alapjáraton magas szokott lenni). Teljesen kész voltam, már mindenféle hülye gondolat járt a fejemben :( ! Kb. 15 percet kellett várnom, míg behívott a dokim, már nagyon izgultam, mikor behívott. Mondtam neki, hogy nagyon rámijesztettek a CTG-n. Erre ő csak annyit mondott, hogy ez a CTG teljesen rendben van, csak futott egyet a gyerek :lol: . Azt éreztem, hogy majd' szétrúgja az oldalamat. Mondta, hogy igen csak erről van szó. Levette a hüvelyváladékot streptococcus és egyéb tenyésztésre. A méhszáj zárt :D . Csinált uh-ot is:
BPD: 83,6 mm
FEM: 69,1 mm
FOD: 110 mm
HC: 314 mm
AC: 318 mm
FLOW: 2,7
becsült súly: 2560 gr

Manófalvi!
Nekem is szabin lesz a dokim aug. 20 és 28 között. Mondtam neki, hogy nem baj, szept.-ben fogunk szülni. Egyébként elmondta, hogy a klinikán, és a kórházban melyik dokiknak adja át a pácienseit, ha bármi történne ez idő alatt.
Szép neveket választottatok :wink: ! Te hogy érzed Bende lesz vagy Lilla?

Kiskolbi, Gremese!
Én sem csináltam a mosásból nagy ügyet. Gremese, nem fogunk megkövezni :lol: !

Irina!
A dokinak a BPD és egyéb adatokból kell megmondani, hogy kb. mekkora a baba. Szerintem kérdezz rá legközelebb, ha kíváncsi vagy (bár hallottam már +/- 0,5 kg tévedésről is).

T.Kőszegi!
Nagyon édesek a képek :D !

Timi 26!
Rebeka nagyon tündéri, biztos imádni fogja a görkorit :D !

Gréta, Heni!
Üdv a topicban :) !

Bocs, hogy kicsit hosszú lettem, nem akartalak untatni benneteket ! Ritkán írok, de akkor hosszút :lol: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Köszönjük szépen a dícséreteket mindannyiotoknak, drágák vagytok!!! :):)

Gremese!
Regina jól emlékszik, valóban császármetszéssel emelik majd ki a babácskákat a NAGY NAPON. :):)

Pont ezt említette a vizsgálatot végző orvos is amit Te, hogy általában az ikrek nem szoktak ekkorák lenni és meg is kérdezte hogy az előző négy gyerkőc is ilyen nagy babaként látott-e napvilágot... :):)

Hát persze, tényleg nem mindegy a magasság. :):)

Irina!
Köszi az infót. :):)

De jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! :):)

Ilyet még sosem próbáltunk (az Istvánban ágy végére függesztett fix boxok vannak) de mindig is nagyon tetszett - most végre kipróbálhatjuk. :):)

Tegnap már megint 2 órát kellett az UH előtt várakozni - holott természetesen hetekkel ezelőtt bejelentkeztem és konkrét időpontot kaptam...

Viszont mindeközben láttam megint 6 házaspárt, akik boldogan vitték hazafelé a különféle hordozókban az újszülötteket. :):) Édesek voltak nagyon!!! :):)

Timi! (26 és T.Kőszegi)
Csuda klasszak a fotók!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Jó reggelt!

BAnita! Mikor olvastam a hsz-edet, szinte félhangosan mondtam közben: kit érdekel az a nő? mit mondott a doki??????
És akkor írtad, hogy mit mondott, minden oké. :D Én meg erre szintén félhangosan: Na látod?! :wink:
Senki ne hagyja, hogy asszisztensek vagy bárki más paráztasson benneteket, az a lényeg, amit a saját dokitok mond!
Nagyon jók a paraméterek, gratulálok! :)

Hozzászólás: Ezentúl senki ne merje azt írni, hogy bocsika, sok voltam, meg ilyenek! Én minimum olyan hosszú hsz-eket várnék, mint amilyeneket Banita ír!!!! :wink: Olyan jó olvasni mindenkit, hogy mi történik vele!!!!! :D

Irina! Szuper hírek, köszönjük!!!!!! :mrgreen:
Ez is olyan szupi ebben a kórházban, hogy rögtön rádpakolják a babát, hogy meglegyen az első kapcsolat, és nem kell azon parázni, hogy elviszik, és hogy mikor hozzák vissza.

Kórházlátogatás: Reméljük, hogy mások is tapintatosak, és ha pl. egy háromágyasba kerülünk, nem lesz rokondömping, illetve ha szopi van, tekintettel vannak másokra.
Amikor hugom kórházban volt - még terhesen -, én alig mertem belépni a kórterembe, nehogy valakit zavarjak, mert ott feküdtek a kismamik a babáikkal, de éppen nem volt szopi sehol.
A párom is olyan édes volt, mikor két éve a nulladik baba nem sikerült, voltam a Péterfyben műtéten. Ott állt az öccsével a kórterem ajtajában, és csak akkor mertek bejönni, ha intettem, hogy jöhetnek.
De tudjátok - nem vagyunk egyformák -, én a nemérdekelsemmiéscsakbemegyekésputyupuytu rokonoktól tartok. Másokétól.

Valamint nem adnak cumiból cukros vizet, vagy teát, hanem csak a szopi! Azért, hogy beinduljon a tejcsi! :D Hallottam már olyat, hogy cukros vízzel itatták a babát (másik kórházban), és anyukának meggyűlt otthon a baja a szopival.

Kőszegi Timi! Olyan édes vagy, ahogy így áradozol! Látszik, hogy tök jó kedved van, mióta láttad Kistökit! :D Szerintem itt mindenki babája szeret mindenkit!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Jaj, KTimi, nagyon Édes a Babácskád!!! :D Megcsikizted a talpát, vagy csak úgy az Életnek örült ennyire? :lol:

Tiszta jó nézni, mindannyian mennyire lázban vagyunk már! Nagyon várom, hogy végre elkezdjenek előbújni az Apróságok a kuckójukból! Igaz, Mátéval ledumcsiztam, hogy most még ne siessen, mert még meg kell nőnie meg érnie kell a kis tüdejének, meg minden. De már nagyon várom a babaesőt!

Hááát, mindjárt indulunk haza Budakeszire, úgyhogy nem tudom, mikor jövök megint. Amint tudom, beköttetem a netet (kár, hogy most épp hétvége jön...), és akkor jövök ám!

Emese! Ha időközben Zéti megérkezik (vagy esetleg váratlanul valaki mááás? :roll: ), tudnál nekem dobni egy sms-t? :oops: Nagyon jól esne!!! Nem szeretnék semmiről lemaradni!

Sok puszi, vigyázzatok magatokra,

Máté & Detti

Detti
KépKép
kiskolbi

Üzenet Mindenkinek!

Mi lenne, ha végre fellázadnánk a paráztatós dokik meg nővérek ellen? Kéne nekik ilyen pontozólap, mint a kisiskolásoknál: egy paráztatás --> egy feketepont (nagy paráztatásért kettő). Nyilvános lenne, aztán vessenek magukra! Hihi! :evil: :lol: :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese, tudod, hogy nagyon bírom az optimizmusodat és a tapintatosságodat, de a látogatásügyben én sajnos elég pesszimista vagyok, tegnap is elég szép forgalom volt, pedig úgy este 8 és fél 10 között voltunk a kórházban. Bizony volt, akihez megint becsődült a fél rokonság... Azt hiszem, ha a létszám elér egy bizonyos mennyiséget majd a kórteremben, ahol leszünk, akkor -- ha erőm engedi -- kitolom a babócát a folyosóra vagy leadom a nővéreknek. Első a biztonság.
Csak érteni nem értem az egész dolgot (mármint hogy miért engedik), miért nem szabad csak a kispapiknak bent lenni, a többiekkel meg kokettálhatunk a folyosón vagy egy külön részben...
Jaj, tegnap láttunk egy olyan pici babát este egy olyan pici anyukával és apukával...! ;-)

Kiskolbi, szuper ötlet ez a pontozás! ;-)

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Jelentem, pontosan 5 évvel ezelőtt reggel 9 óra öt perckor lettem édesanya!!!
Nagyon furi, annyi minden történt ez idő alatt, de mégi, mintha tegnap lett volna...

A buli jól sikerült, kicsi lány már fél óra múlva kapaszkodás nélkül közlekedett a görkorival nagymamája legnagyobb megrökönyödésére. És vele aludt!!! Olyan édes volt. Reggel még fel sem ébredt, már a fején volt a sisak... Imádom!!!

[b]Timi (K[/b]): nagyon édes a babód!

Vadvirág: tényleg nagyon szép méretekkel rendelkeztek. Kíváncsi vagyok mekkora lehet most a pocód! Már a múltkori kép sem volt semmi!

Mindenkinek köszi a görkoris dícséreteket. Nagyon büszke vagyok a kicsi lányomra!!!

[/b]

Kép
Kép
timi26

Szép jó reggelt mindenkinek :lol:

Kicsit enyhült az idő :) Már alig vártam. Ha már egy kicsit melegebb van nincs türelmem semmihez :oops:
Szerdán voltam orvosnál, a méhszájam 2100 azt mondta minden rendben van és még legalább 3 hét a szülésig, csak sokat kell pihennem. A 3 hét nekem nagyon jó mert a legutóbb a koraszülést emlegette :? Én meg azt szeretném ha a kicsi lányom szűz jegyben születne :lol: Így most megnyugodtam egy kicsit.

A korház hozzánk nagyon közel van, kb 5 perc autóval de gyalog is negyed óra alatt odaérnénk. A látogatással én is gondba vagyok, a saját családom megérti, hogy nem szeretném ha beözönlenének a kórházba de a férjem családja nem :? És emelett még a szobatársak látogatói is folyamatosan jöhetnek. Fogalmam sincs hogyan fogom kezelni a helyzetet. Ráadásul kedden amikor voltam NST-n egy elég durva esetet láttam. A kismama szobatársa nemzetiségi volt akihez már kora de beözönlött a család, legalább 10-en voltak. Az ifjú anyuka (nem a nemzetiségi) szoptatni szerettett volna és mert szólni, hogy menjenek ki a korteremből. Na azt a hangzavart ami utánna támadt... Egy orvos ment oda rendet rakni és kiparancsolta a rokonságot. Az anyuka meg majdnem sírt. Nagyon megértettem és ezek után mondtam a páromnak, hogy én inkább alapítványi szobát szeretnék. Igaz pénzbe kerül, de legalább az ilyen nemzetiségieket kikerülhetem vele. Ne értsetek félre nem utálom őket, vannak köztük nagyon értelmes normális emberek. De számomra most fontos a baba és az én nyugalmam.

Gréta, Heni üdv a topikban :lol:

A gyermekorvossal sajnos én nem találkoztam mert szabin van, viszont elküldte a védőnővel a recepteket. Így apa rögtön a szülést követő napon ki tudja majd váltani :D

Nagyon szépek a gyerekeka képeken :D. Nálunk a párom már nem akar menni 4d-re, azt mondja hamarosan úgyis 24 órán keresztül benne fogunk gyönyörködni :lol:

Kiskolbi a pontozással én is egyetértek :lol:

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Timi26! Gratulálok édesanyaságod 5. évfordulójához, és egyúttal a görkoris lady-nek boldog szülinapot!!!!! :D :D :D
Hihetetlenül ügyesek ezek a kismanók, hidd el, ha 18 évesen adtál volna neki görkorit, lehet, már a balesetin lennétek. (Nagymamival együtt. Hi-hi-hi). :wink:

Irina! Az a baj, hogy sokszor nem magamból kellene kiindulnom, hanem abból, haogy az emberek nincsenek tekintettel senkire. Én bízom benne, hogy nem lesz gond a látogatókkal azalatt a 3 nap alatt, ha meg igen, hát azt majd valahogy megoldjuk. :roll:

Lassan megyünk apasági nyilatkozatot csináltatni. Tök jó, mert két helyre kell menni, két külön utcába - nehogy már egyszerű legyen az élet. :?

Kiskolbi! Ez csak természetes! Bármi van Milénával, vagy valamelyikőnkkel, megy az sms!!!!! :wink: :) ű

SZÜJJÖNMÁÁÁVALAKI!!!!! Babás képeket akajoooook!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi boldog szülinapot a kislányodnak :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

L.Móni! Én is ettől félek. Az utolsó Péterfy-s előadáson az előtérben volt ekkora nemzetiségi rokonság, ahol boldog-boldogtalan várakozhat. Vannak asztalok is. Na, a krémestől kezdve a töltöttpaprikán át a székelykáposztáig minden volt ott, és hozzá ez a hangzavar.......
A kórtermeknél (még) nem volt ilyen tapasztalatom, de már én is erősen gondolkozom az alapítványi szobán - pláne, hogy ott van a zuhi, meg a WC.
De lehet, csak túlreagálom. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: türelem! 1 hét múlva már szurkolhatsz nekem, kb akkor már szülni akarok!!! Bár amilyen szerencsém van, biztos kihúzzuk az utolsó pillanatig! Az sem baj, csak az a sok izgalom előtte, hogy na majd most... :D

Kép
Kép
timi26

T.koszegi, nagyon édes a baba! Az a vigyor!!!!! :D

Vadvirág, nem semmi babaméretek!!!!! :D És mindez még elfér a pocakodban??? :?: Néha úgy érzem, ez az egy is teljesen kitölti a helyet... 8)

Hanyattfekvés: már hetek (hónapok) óta nem megy... Előtte sem szerettem igazán, de most a jobb oldalamról át kellett szoknom a bal oldalamra... :roll: Bár néha éjszaka még megfordulok, de egyből jelez a drága, hogy az neki nem jó... :wink: :wink:

Mi már nem megyünk 4D-re. De olyan jók ezek a képek!!! í :D Amikor voltunk, akkor sem mutatta magát a Manócska, még az arcát is eltakarta és el is fordult... 8) Szégyenlős, hát ez van!!!! :lol:

Timi26, hát nagyon édes Rebeka!!!! :D Nekem egyből a görkoris Cindy reklám jutott eszembe!!!! :lol:

Banita, hajlamosak az emberre ijeszteni, akármi is van... :shock: De a dokid rendes volt, hogy nyugtázta: csak eleven a lányka... :D
Egyelőre nem érzem, hogy mi lesz (Bende vagy Lilla).. Talán ez benne a jó... Akármi is lesz, (ez már ugye eldőlt) nagyon fogunk neki örülni!!!!! :D :D :D :D :D Apa érzései szerint Bende... Végül is ő küldte a mindent eldöntő kromoszómát... :lol: :lol: :lol:

Kiskolbi, azért így már mindjárt más a távolság is!!!! :wink: A pontozásban benne vagyok!!! :lol:

I.Moni, nem lesz gond! Tudja az a Babóca, mikor kell érkeznie! :D
Lányok a méhszájas érték mit mutat???? Most látom csak Móninál is, hogy 2100? Az enyém 2000... Valamit biztos jelent, de elfelejtettem legutóbb megkérdezni a dokitól...

Látogatás: én is tartok ettől a sok rokontól... Amikor tavaly az unokaöcsém született, mi kinn vártunk az ajtóban, mikor szólnak ki a kismamik, hogy most már mindenki befejezte a szopit és bemehetünk. :) Persze nem mindenki ilyen figyelmes...
Amitől még tartok, hogy a hazajövetel után mindenki az első nap akar majd jönni látogatni és jótanácsokat osztogatni... Pedig lehet, nekünk is kellene egy kis idő, ami csak a családé: Apa, Anya, gyerek(ek). :roll:

Kellemes hűs napot mindenkinek! Lábdagadás ilyen időben is van, lányok?

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Lányok, ne parázzatok előre a látogatók miatt. Csak optimistán!!! Ha meg esetleg gondok lennének a nem kívánt rokonokkal (mások rokonaival) biztosan talál mindenki megoldást. És csak pár napot kell kibírni!!! Úgy nem lehet nekiindulni, hogy biztosan szar lesz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok csajok!

olyan vicces, hogy a látogatók miatt parázik mindenki!!! No ez nekem eszembe sem jutott, én inkább a szüléstől, a fájdalmaktól félek, meg hogy időben oda érjek, ne legyenek komplikációk, stb. A szülésznő azt mondta az első szülőknél min. 10 óra a vajudás. Szóval én inkább ettől tartok.
Tegnap volt nálam a védőnő. Mertem tőle megkérdezni, hogy mi van ha nem lesz tejem, ki irja fel a tápszert.Majdnem levette a fejemet, hogy én ilyenre még csak ne is gondoljak. 4 hónapig kötelező szoptatni. Cumisüveget messzire jól el kell zárni. Pedig én csak aggódom.

Csajok ti a gyomorégéssel hogy vagytok? Én már bármit ehetek, minden éget. De hát reneen sem élhetek.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Timi!
Nagyon boldog szülinapot a csajszidnak!!! :):)

Kép

Én is azt gondolom hogy ezek a dolgok teljes egészében hozzátartoznak a közkórházak feelingjéhez - és itt a csapatban valóban mindenki igen találékony, kreatív, tehát bizonyára talál megfelelő megoldást az esetleges kellemetlenségek leküzdésére.

Természetesen minden további nélkül kaphatunk olyan szobatársakat, akiknek az a világ legtermészetesebb dolga, hogy netán 10 harsogó rokon látogatja Őket 3 óránként és piros zománcozott fazékban hozzák a töltöttkáposztát - dehát cseppet sem vagyunk egyformák és ez így van jól...

Viszont manapság ott van pl. a Telki Magánkórház, ahol (4 napra kb. 600.000 Ft-ért) olyan ellátásban részesülhet a Mama és a Baba, amilyenről álmodik - a választás lehetősége fentáll. :):)

A fertőzés veszély pedig szinte bárhol lehetséges (lift, lépcsőház, családtagok közösségbe járása során, stb.) de leginkább a koraszülöttek vannak kitéve ennek a veszélynek.

Inkább a bébi megfelelő ellátása ami feltétlen fontos - pl. megfelelő sterilizálás, köldökápolás és egyebek...

Azt hiszem úgysem lehet 100 %-osan burokban és a külvilágtól elzárva tartani a bébiket (max. az anyaméhen belül :):) ) és talán nem is érdemes, mert annál nagyobb a valószínűsége hogy végül mindenre érzékeny és allergiás lesz később.

Manófalvi!
Friss fotók: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13167&page=4

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Hihetetlen, mekkora pocakod van!!!!!! :D :D :D mintha nem is a Tiéd lenne, hanem csak valaki odaragasztotta volna!!!!! :D

Látogatók: tényleg másodlagos, de azért a kismama érzelmi állapota meghatározza a szoptatás sikerességét is... :roll:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Szia, Manófalvi!
Nekem van lábdagim, pár napja már időjárástól, hőmérséklettől, napszaktól függetlenül elefántos (reggelre sem tűnik el, csak kicsit lelappad). Borogatni azért nem akarom, mert lábról könnyen felfázom.

Vadvirág, csodás a pocakod! Nagyon szeretem a pozitív hozzáállásodat, én is igyexem derűs maradni, de ismerem magamat, testileg kifacsart állapotban kevéssé szoktam megértő, kiegyensúlyozott és még kitudjami lenni... A szülés elég sok energiát igényel, és utána még azon filózni, hogy elővehetem-e a cicimet, ha bent vannak huszan, közben fáj itt-ott, hm, azt hiszem, a megértést ekkor nem a mi oldalunkról kell várni (nem mártírkodom, utálom a mártírszerepet, csak ezek tények).
Pusszantás!

Kép
Kép
irina

Na, megvan az apasági nyilatkozat, végigröhögtük az egész ügyintézést. :wink: :lol: A velünk foglalkozó hölgy meg rajtunk kuncogott.... :lol:

Tudjátok mit? Nem szabad a negatív dolgokra gondolni, mert akkor az következik be! Nem lesz semmi gond a látogatások alatt, ha meg valami feszélyez minket, vagy zavar, szépen megoldjuk a helyzetet nem puffogva, hanem gördülékenyen és könnyen, miközben csak magunkra és a babcinkra/babcijainkra figyelünk! :wink:

Irina! Ha véletlenül egy időben leszünk a kórházban, akkor majd én elhessegetem a tapintatlan látogatókat, ezen ne idegesítsd magad, mert az árt a tejcsi termelődésnek (is)! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok mamikák,

Timi,
elöször is nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is a nagylánynak!!! Nagyon csini a görkoris cuccban, tényleg olyan, mintha mindig is ezt csinálta volna! Nagymami meg lökjön le egy felest, ha izgul! :lol: :lol: :lol:

Ktimi,
nagyon nagyon édi a babó, tényleg milyen kis mosolygós! Már mi sem megyünk 4d-re, azért sem, mert itt baromi drága, na meg ugye nemsokára élöben is talizunk! :wink:

Látogatók: egyetérte teljesen Vadvirággal, minden ember más, itt is kétágyas kórtermek vannak, de én is ugyanúgy összekerülhetek egy olasz, török vagy görög anyukával, akik köztudottan nagyon összetartóak és nem ritkán tízesével mennek látogatni, plusz a gyerekek :shock: De majd valahogy megoldjuk, azért ezt szerintem meg lehet beszélni egymás között is az anyukáknak, hogy esetleg zavar a dolog. Ábellele pl. egy görög anyukával voltam, de hozzá csak a férje jött be a kisfiával, mert ö is úgy gondolta, ha becsödül az egész család, az nem túl jó. Inkább telefonált egész nap a rokonokkal.Vagy tényleg le lehet adni a babót, ha túl nagy a tömeg. Sajnos nálam ilyesmi nem fog elöfordulni, mivel mi csak hárman vagyunk itt Németországban :cry: :cry: Pedig higgyétek el, én most szívesen venném a látogatókat. Lehet, hogy pont azért, mert tudom, hogy nem lesznek. Na persze vannak barátaink, de ök meg szerintem nem fognak jönni, épp a pihenés miatt, majd csak otthon pár hét múlva.
Épp most beszéltem anyukámmal, lehet, hogy mégis ki tud jönni elötte, olyan jó lenne! Legalább lenne egy nöci a háznál, míg én nem vagyok itthon. Na meg apa is mehetne dolgozni, akkor a szabiját velünk tölthetné egészében. :wink:

Vadvirág,
megnéztem a friss képeket, hát nem semmi a pocakod!! Istenem, nekem már az enyém is nyüg és nagy, hogy bírod minden gond nélkül? Le a kalappal!! A babáid mérete pedig tényleg fantasztikus!
Nagyon szépen nevelgeted öket!! :D :D

Itt ma megint szakad az esö, sötét és csúnya idö van, az ember depis lesz töle! :cry: :cry: Reggel gondolkoztam rajta, hogy egy kicsit felhúzom a fütést, olyan hideg volt. :shock:

Nna, a kölök ismét hisztizik...mennem kell...

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Hát a kórházi látogatás miatt nálunk is volt panasz, hasonló jwellegű mint a fent emlitett. A kisebbségi hozzárartozók figyelmen kivül hagyták, hogy a szobába nem lehet bemenni, és a betegágyon evett az egész pereputty. Hát ez tényleg elég tapintatlan dolog.

A tejci kérdéshez úgy kell hozzáállni szerintem, hogy lesz és kész. Mihamarabb próbáli kell szopiztatni, és nem beparázni, ha nem sikerül.

Hát nekem elég fárasztó a fejegetés, pláne úgy hogy nem látom értelmét, mert úgyis tápszert kap Beatrice.

Újaknak üdv!

A 600 gr baba anyukájának kitartásáért különös tisztelet.

Én tegnap elég magam alatt voltam. Meghalt egy kislány a kórházban sajnos.

Vadvirág: tényleg nem semmi a pocakod, és az is csodálatra méltó, hogy ilyen nagy babákat nevelgetsz. egyébként szülhetsz természetes úton?

Timi26: Milyen szép kislányod van. Tök jó lett a görkoris szerkó. Szerintem pár év múlva az Uradnak úgy kell majd a pasikat husánggal elkergetnie a portátokról! :D :D :D

Anitja: Az hogy faros a baba azt jelenti, hogy nálad is császár lesz?
Plusz lemaradtam, hogy miért cseréltél dokit. Illetve kórházat.

Ma egy hármasikrek mehetnek haza a koraszülött PIC-ről. Ők is sokat voltak bent ( 28 hétre születtek ), úgyhogy kitartok. Majd eljön a mi időnk is.

Plusz megy az imádkozás ezerrel.

Sziasztok!

Beatrice és Era
Vendég

Ja és még valami: MILÉNÁVAL mi van????????
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: