A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok Kismamik!

Csak óvatosan az utazgatással!!! Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem ha utazok, elég sokat keményedik a pocakom. Mazsola, Neked? Timi, Te pedig vigyázz Magadra, ha mentek a tesóddal! :!:

Alvási pozíció: csak a bal oldalamon fekve megy (Máté előtt is így aludtam, mázli! :) ), de már nem olyan jó így sem. Reggelre mindig nagyon fáj a hátam meg a derekam. Pedig párnázom magam, vagy nekitámaszkodok Gergő hátának. Gondolom, a hátralevő pár hétben ez csak rosszabb lesz. :roll:

Pakolásmánia: mint a múltkor írtam, én is ebben szenvedek. Pénteken megyünk haza Anyóséktól Budakeszire, hát már előre látom, mi lesz! Elvileg már csak pelust kéne mosni, és némi vasalás van még, de most azon filózok, újra kimosom a kisruhákat, mert én bizony nem cicóztam velük: külön mostam őket, de a már jól bevált mosószerrel és öblítővel. Úgy gondoltam, a Mi Anyáink se csináltak belőle túl nagy faxnit, mégse lett semmi bajunk. Most rámjött a para... :oops:

És ami eszembe jutott még: lehet, hogy le kéne cserélnem a cumisüvegeket! Nukot vettem, mert azt hallottam, az nagyon jó. Viszont valószínű, mellbimbókiemelőt kell használnom, az pedig Avent, amit vettem, és ha már azt szokja meg, akkor lehet, hogy a Nuk formájú cumit nem fogja elfogadni később, és abból is Avent kéne. Túlspirázom a dolgokat, mi? :shock:

Emese: köszi a biztatást. Igazából tök mindegy nekem, Máté mekkora lesz, csak egészséges legyen! Megnőni kint is meg fog. A legjobb barátnőm pl. 2.5 kilóval született, most meg ugyan alacsony, de kb. 80 kilós kisgömböc. Máté pedig pontosan tudja, mit akar. A mellékelt ábra szerint ugyanolyan jól elvan odabent, mint a Te Zsófid! Jön, amikor szeretne. Mindenesetre mi már nagyon várjuk! :D :D

Jaaj, annyira kíváncsi vagyok, kié lesz a következő baba!!!! :oops: Jó, nyilván Milénáé, de utána bárki jöhet!!!! :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Lányok, olyan édesek vagytok ezzel a fészekrakási ösztönnel! :-))))))) De azért ne tessék sokat dolgozni, fáradozni!!!

Hogy álltok a vizesedéssel? Nekem frankón óriási volt ma a lábam, eddig a legnagyobb. Ez is az utolsó hetek gyönyörűsége :-)

Voltam a dokimnál, a jelek szerint Ádámka még nem akar kijönni, a méhszáj zárt, a lepény oké.
Volt flowmetria is (net: "Az ultrahangos áramlásmérés (flowmetria) során a vér áramlásának sebességét mérjük a köldökzsinórban és a magzat nagy hasi verőerében, illetve az agyban. Az egyes erekben történt vizsgálatot a szív összehúzódásának és elernyedésének időszakában is megmérjük. Az ebből számított értékeket elemezzük, illetve következtetünk a magzat állapotára." A dokim szerint 0,7 alatt jó a kapott érték -- hogy melyik érték, azt ne kérdezzétek. :-)).
A baba fejecskéjének átmérője jelenleg 93 mm, reméljük, sokat már nem nő... A doki szerint valóban az átlagosnál nagyobb baba, de az, hogy hogyan tovább a szüléssel (kifér-e, csaszi vagy sem), majd csak akkor derül ki, ha a méhszáj eltűnt és a baba elindult kifelé...
Ja, a málnalevéltea mehet, úgyhogy holnaptól elkezdem.

Mindenkinek kitartás a hidegfronttal szemben, és mindig írjatok, mi van Veletek (ki NST-zik, kinek milyen vizsgálata volt)!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Irina: flowmetria nekünk is volt. Értékeket ne kérdezz, csak annyit mondtak és írtak a leletre, hogy normális. Ez a lényeg! :wink:

NIKI!!! HOOOOL VAAAAGY???!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hogyan kell inni a malnalevel teat? en is elkezdeneem, de nem tom mennyit, mikor stb.

gremese, granda: annyira edesek a babakepek, h en is bejelentkezek ma 4d-re!

k.timi: varjuk a beszamolot mit lattal/vettel becsben! jah es h hol! az uton vigyazzatok, nekem azt mondta az orvosom, h lehet utazni, de orankent meg kell allni!

Kép

Kép
mmarica

Mmarica

Tapasztalatok a málnalevél teáról:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id ... umid=84460

Általában a 36. héttől javasolják, de ha még mindig bizonytalan lennél, konzultálj a dokiddal/szülésznőddel/védőnőddel.

Niki

Nekem is hiányzol ám!

Gyerekek én nappal tök jól vagyok, se keményedés, se hasmenés, se kóválygás - DE éjszaka szét akarok szakadni! Csak vízszintesben úgy mennek szét a csontjaim, mintha kifejezetten nyújtanák.... Ezt nem nagyon értem, hogy valami csak vízszintes pozícióban fáj :shock:

Anitja

A mosódiót Te hol veszed? Én internetes boltból rendeltem, de ha van egy jól bevált helyed, szívesen fogadom az ajánlást.

Motiot
Én korábban nem voltam nagy IKEA-hívő (szerintem hullámzó a minőség), de az utóbbi időben többet jártunk oda és kifejezetten családbarátnak tartom, olyan jó érzés ott kóvályogni! Nem csodálom, hogy Ábel is szereti! A kis aranyos!

Kép
granda

MALNALEVEL TEA: megbeszeltem doki, szuleszno, vedono; mindenki azt mkondta artani nem art, csak nem tudom a pontos mennyiseget!

Kép

Kép
mmarica

Irina! Most, hogy leírtad, már tudom, a 4D-n flowmetriát is csinált a szonográfus, csak az eredményt nem találom, az nem lett rögzítve, de azt mondta minden oké. Nézte az áramlást a fejecskéjében, a hasikájában, és a köldökzsinórban. Olyan vékonyak ezek az erek, hogy mikor befogta a géppel, kérte, ne mozogjak, ő meg nem vett levegőt. A végén már én sem. :D

Motiot! Látszik, hogy Ábel jól van: egyrészt a hisztiből :wink: , másrészt abbó, hogy össze-vissza mindent eszik. Én a 4. hónap táján voltam úgy, hogy két óránként ettem sósat-édeset, mindent. Ugyanis nagyon rosszul voltam, a szhervezetem teljesen kiürült (ugye Ábel sem tudott enni), és muszáj volt pótolni. (Na akkor szedtem fel 1 hónap alatt 4 kilót) :shock: :lol:

Granda! Én is vízszintesben sajgok. Nem fájdalom, de érzem, hogy van csontom. Estére/éjjelre szokott erősödni a jóslófájás, akkor kisugárzik a combomba, az már kellemetlen. :?
De örülök neki, készül fel a szervezet.

Kiskolbi! Persze mindegy, mekkora lesz a baba, nem befolyásolható, és amíg a doki azt mondja egészséges, addig minden oké.
Hugom 2400 g-mal született, mert anyunak sövényes a méhe, és ő a kisebb helyen fejlődött. Ma 185 cm felett van (túlnőtt), és van két gyönyörű gyereke.
A természet meg majd megszerkeszti, hogy kiférjen.

A dokim, mikor mondja, hogy ez a lány nagyobb a koránál, én mindig mondom neki, hogy nem érdekel mekkora lesz, vagyis mindegy, mekkora lesz, csak férjen ki. Ő meg mindig mosolyog, és mondja: ki fog férni! :)

Cumi: Túlspilázod! :) Egyébként nem vagyok a cumi híve, de mi is vettünk - csak, hogy legyen, ki tudja. A legjobb anya cicije, de azt azért nem lehet mindig a szájába dugni.
Meg bezavarhat a szoptatásban, és ha olyan a cumi, ami nincs jól megcsinálva, akkor a foga sem fog jól fejlődni. És ha veszel, szilikont vegyél, és ne latexet, és ahogy Timi korábban írta, nézd meg, nem sorjás-e. Nekem avent etető, meg játszó van, szilikonból, azok jók.
Nálunk talán az etető kell majd, ha apa etet, mert én valamilyen oknál fogva nem tudok szoptatni.

Mosás: Hát - kövezzetek meg -, én nem csinálok ebből ügyet. Ugyan úgy mosom a kisruhákat, mint a miénket, csak az öblítő sensitive.
A pelenkákat 90 fokon mosom.

Alvási pozíció: A legegészségesebb, ha bal oldalon alszunk, mert akkor a legideálisabb az anya, és a magzat vérellátása.

Irina: A méhlepényre nem mondtak neked semmit, hogy hanyadik fokban érett? Nekem már II. fokban - kezd "elhasználódni", és a magzatvíz is kevesebb.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Jó régen nem írtam már... :oops: Igyekszem olvasni benneteket, de annyira elfáradok, hogy írni már nincs erőm.

U.Era, Nektek kitartást, és meglátod, a kis Beatrice (gyönyörű neve van!!!!!!!!!) hamarosan megerősödik, és otthon lesz Veletek!

Milénának is küldöm a frontot, hogy Zéti végre megérkezzen! Bár minél több időt tölt benn, annál jobb! :wink: Csak Miléna győzze türelemmel...

Gremese, a fotósorozat nagyon klassz! :D Tényleg hihetetlen, hogy miből is lesznek ezek az édes babák! :D

Fészekrakási ösztön... :D Azt hiszem, rám is rámjött már. Minden nap valamit ki kell takarítanom, vagy arrébb tenni, vagy csak beszerezni. :lol: Persze ettől estére jól elfáradok. Apa persze rám szól, hogy akkor most 3-4-ig ne is lásson, csak fekve! :wink: Ő az én őrangyalom! Olyankor még a telefonjaimat is intézi, mint személyi titkár... :D IMÁDOM! :D

Valaki említette a haskötőt, vagy hasleszorítót. Ti vettetek ilyet? Többen ajánlották nekem is, de fogalmam sincs, milyen is az? :roll: És persze hol keressem?

A múlt héten voltam dokinál, de nem tudta megsaccolni a Mini méreteit, mert annyira fickándozott! Azóta Ficánkának hívjuk! :lol: De már szép nagy, az tuti! És befordult! Eddig is azt hittem, hogy a rúgások, már nem lehetnek roszabbak, de azóta meg egyenesen csillagokat látok, amikor eltalálja a bordámat... :) De még ennek is örülök, mert tudom, hogy minden rendben, max már egy kicsit szűk a hely... :wink: Ja, és a doki bejelentette, hogy húzzuk ki aug 27-ig, mert addig szabin lesz... :cry: :cry: :cry: Igyekszem Manócskával megbeszélni, hogy utána induljon el a kinti világ felé, mert szeretnénk a saját dokinkkal lenni. Csak rosszul esett, mert előtte minden alkalommal kérdeztem, hogy ugye nem akkor megy szabira???? És mindig csak ingatta a fejét, hogy nem. Hát most mégis! :shock: Az NST vizsgálat ereményeit is majd valaki megnézi, aki épp ott lesz... De még helyettes dokit sem ajánlott, hogy ki lesz addig, amíg ő szabin van. Aki épp ügyel... Ilyenkor nem ajánl be valaki másnak, ha esetleg mégis meg szeretne születni a baba? Hogy működik ez??? De már nem idegesít... :D
Sőt, olyan dolgok sem idegesítenek, hogy a függönykarnis felfúrásnál teljesen lejött a festék a falról, meg a polcot ferdén fúrtuk fel... :lol: :lol: :lol: Kis barkács zsenik vagyunk!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Pedig előtte, tuti falra másztam volna ezektől!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Bár azt is szokni kell majd, amikor a gyerek összekeni a falat, szőnyeget, vagy csak egyszerűen ki kell mosni a pelusból... :wink: :wink:

Végre sikerült megállapodni a nevekben is! Ez már jó hír! Igaz, nem tudjuk, hogy fiúcska vagy lány lesz-e, de ha fiú: BENDE, ha kislány: LILLA.

Legyen szép napotok!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Lábvizesedés: Egy anorexiás elefánt sírna a receptért, hogy hogyan lehet olyan lába, mint nekem..... :shock:
Most már látszik a víz...... Elég rémes...... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Most ébredtem! Már hetek óta nem aludtam ilyen jót!
Persze mióta felkeltem, alig bírok menni úgy görcsöl a combtövem. Valószínűleg elfeküdtem.

Ha jól tudom, Nikiért nem kell aggódni, úgy emlékszem azt mondta, hogy a párja szabin lesz, kevesebbet fog jönni. Mondjuk azért bejelentkezhetne néha!!!!!!!

Motiot: az tényleg jó jel, ha hisztizik. Nálunk, amikor nagyon felmegy a pumpám, mindig eszembe a sok beteg kis gyerek a kórházakba, ilyenkor azt gondolom, hogy inkább hisztizzen, minthogy bármi baja legyen.
Kb. 1,5 éves volt Rebeka, amikor vidéken voltunk ballagáson. Kertiparti volt utána, persze a kapu nyitva volt. Húgomra bíztam Rebekát én meg beszélgettem egy kicsit. KB fél óra múlva elkezdtem keresni, húgom a vállát vonogatta, azt hitte én vigyázok rá!!! Majdnem szívinfarkzust kaptam! Mindenki elkezdte keresni! Tudjátok, hol volt? Kint az utcán az út mellett játszott egy pocsolyában! Életemben nem örültem még annyira egy pocsolyának sem!!! Ugynis ha az nem lett volna ott, kicsi lányom kiment volna a forgalmas útra!!!
Csurom víz meg sár volt, de nem érdekelt! Azóta a húgom is jobban vigyáz, ha megkérem. De elég nagy para volt hirtelen.

Kiskolbi: ne izgulj, én sem csináltam ügyet a mosásból (időhiány stb) Külön mosta, de rendes programmal, kivasaltam és ott figyelnek a szekrényben. A vasalás is fertőtlenít.
Cumiban nekünk a szilikonos NUK jött be (persze sorja nélkül). Arra azért vigyázni kell hogy olyan cumit válasszatok, amit sok helyen lehet kapni, mert ha egyfélét megszokik, nem biztos hogy másfajtát elfogad. De az Aventos is jó.
Viszont cumisüvegből a NUK nem volt jó. Vagy túl kicsi volt a lukja, vagy túl nagy és ömlött a pici szájába a tej. (ilyenkor jön a bukás, pocifájás, stb)
Váltottunk Aventra és sokkal jobb!!! Ha teheted cseréld le őket!

Mmarica: én egy evőkanálnyi teát forrázok le 3 dl vízzel, 10-20 percre letakarom és kész. Pici citrommal, cukorral ízesítem, nagyon finom! (azt írja az enyém, hogy a teakeverék nem érintkezzen fémmel, úgyhogy műa. kanalat használok)

Lányok, szóljatok ha untatlak titeket a Rebekás élményeimmel! Mindig eszembe jut valami!

Pusszi!

Kép
Kép
timi26

Gremese: most a te vonalzód is tuti!!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok. :)

Manófalvi:
beírom a tábliba a neveket.
A baba nem mutatta magát avgy nem kérdeztétek meg?
Mit érzel? :)

Málnalevél tea:
én nem bírtam meginni. Undorodtam már a szagától is. :(

erről jut eszembe:
http://www.taltos7.hu/index.php?inc=cseppek

Egyik ismerősöm szedte a 38. héttől. pont aznap szült mire kivolt írva, ésssss... fél óra alatt az első fájástól, épp, h beestek az utolsó pillanatban a h-ba. :shock:
A lánya 3 éves, vele hajnaltól vajúdott és késő este lett meg.
Szval, h emiatt vagy mimiatt lett ilyen gyors szülése az passz.
Odaadja nekem a cseppet. Mág agyalok, h beszedjem e.
Ugye a rossz homeos tapasztalat. :roll: De azért az a fél óra meg jól hangzik. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Kiskolbi, igen, az a lényeg, hogy az értékek rendben vannak, babócák rendben fejlődnek!

Sorstársam a Vízben, Gremese! ;-) Tegnapra én is elelefántosodtam, most se túl fényes a helyzet. A szandál nem érte be a lábam, talán egyetlen papucsot tudok még felvenni, ha egyáltalán (ha nem, mezítláb megyünk szülni...).
Flowmetria: az tök jó, ha a 4D-n csináltak Nektek Zsófikáról, bevallom, én kb. egy napja tudom, mi a csuda az és mire jó. Nálunk a doki alig tudott mérni, mert Ádám úgy döntött, hogy ő akkor most végigkaratézi kézzel-lábbal az egész uh-vizsgálatot. Édes egy gyerek, újabban hajnaltájt is van egy-egy ilyen jackiechanes időszaka.
Méhlepény: nekem csak annyit mondott az orvos, hogy jó állapotban van, nem öregedett el (fokot, magzatvízmennyiséget nem említett). Újabb csekkolás két hét múlva.

Manófalvi, nagyon szép neveket választottatok! ;-)

Kép
Kép
irina

Gyerekek, ha ez a málnalevéltea ennyire frappáns gyors vajúdást eredményez, az tök jó, csak attól tartok, az orvos és a szülésznő nem érne be a kórházba időben... :lol:

Kép
Kép
irina

Irina:
én a fél órára elcserélném a dokim és a szülésznőm. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Irina! Nagyon nem zavara lábvizesedés, leginkább csak röhögök magamon, hogy nézek ki......
Na de nekem 41-es a lábam :shock: , mi a fenét vegyek fel? Már jobbra-balra lelógok a papucsaimról.
Ma el akarok menni pacskert venni a kórházba, mert nincs. Amúgy is kellett volna már venni.

Timi26! Bármilyen Rebekás vagy nem Rebekás sztorit szívesen olvasunk, ebből is tanulunk! :)
És tényleg tök jó a vonalzóm. :D Beléptem a 36. hétbe. Jejujeeeeeee!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Ádámka most hány kiló?

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: az még hagyján, ha a doki meg a szülésznő nem érnek be, de mi van, ha MI sem érünk be időben. Nekem leghamarabb 1 órás az út, de inkább 1,5. Ha a férjem meg pont nincs itthon, akkor nem is tudom, mi lesz!!!???

Kép
Kép
timi26

Hajni, mondasz valamit!!! :lol:

Gremese: kilót sajnos nem tudok, szerintem nem olyan uh-gépe van a dokimnak, ami ezt megsaccolná (azt gondolom, ha tudta volna, akkor megmondta volna, eddig sem mondott soha súlyt). Ennyit tudok csak: fejátmérő: 93 mm, combcsont hossza: 70 mm, a TH meg 90 mm (de nem tudom, az mi). Lehet, hogy van a neten olyan oldal, ahol ezek alapján lehet súlyt becsülni...?
Lábhossz: én is 41-es vagyok ;-), bár a terhesség alatt egypár cipő összemenni tűnt (mert nehezebbek vagyunk, jobban kinyúlik a talpunk, mondta a dokim)... Most már csak a középen, a nagylábujjnál induló "szalagos" papucsok jönnek fel, de ott sem mindegyik.

Timi26, hát igen, igazad van... nekünk sem 10 perc ide a kórház (főleg ha nem éjjel kell menni). Vészforgatókönyvet nem dolgoztok ki? Nekem apukám lesz a B terv, a C pedig a taxi (bár az mire ide kitalál -- a bonyolult helyrajzi viszonyok miatt -- addig megintcsak megszülünk).

Gratu a 36. héthez, Csajok!!!

Kép
Kép
irina

Irina! Azta! Nagyon szép méretek! Szerintem már 3 kiló körül van a drága.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Timi26! Én meg gratulálok a 37. héthez! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jut eszembe, Lányok, rákérdeztem tegnap az orvosomnál a 30%-os dologra (hogy a szülés 30%-át ki kell-e fizetni, ha az ember nem a körzeti kórházában szül), és a jó hír az, hogy ez nincs. Bocs, ha már mindenki tudta. :-)

Kép
Kép
irina

Köszi, Gremese! ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lanyok!!

Jaj, olyan aranyosak vagytok, hogy hianyoltok!! :)

Ritkabban jottem, mert a parom meg mindig szabin van (vasarnapig) es ezt maximalisan kihasznalom, mert amugy nagyon sokat vagyok egyedul, es igazandibol barataim sincsenek meg itt. A masik ok, hogy ket napig internetunk sem volt.
Hetfotol majd le sem tudtok razni!! :D :D

Most irok kicsit, aztan visszaolvasok.

Huu, nagyon izgulok, holnap megyek 10-re a korhazba megbeszelni a csaszarmetszest, valoszinu kituzik az idopontot... :?

Kepzeljetek, tegnap meglatogattuk a parom noveret, 2 hetes a babaja...nagyon edes, gyonyoru baba. Sokat dajkaltam, de meg igy is felfoghatatlan volt, hogy hamarosan nekem is lesz egy ilyen... :)
(Pedig vegig ott kapalozott a pocakomban..lehet, hogy feltekeny volt.. :) )

Puszi mindenkinek!! :D

Niki
Vendég

Sziasztok Csajok!!!

olyan jó benneteket olvasgatni, gondoltam irok én is pár sort.
Timi megértelek, hogy félsz hogy nem érsz be időben a kórházba, nekem is kb. 1 óra az út, de minden féle képpen Pesten szeretttem volna szülni. Nem bizom a vidéki kórházakban.
A kis pocaklakó szeptember 18. fog jönni a tervek szerint, szóval van még pár hét hátra, remélem....bár már minden készen áll. Nem nyugadtam addig még minden nem volt meg.
Hála Istennek nekem nem dagad a lábam, de lehet ami késik az nem múlik. Bár nálam is vannak kellemetlenségek, nagyon izzadós lettem. Napi több zuhanyzás, átöltözés segit csak.
Jöv héten lesz az utsó UH és az első NST, már nagyon izgulok, hogy minden ok legyen.
A választott dokikkal most mi a helyzet? Kell fizetni a kórháznak vagy sem? Én úgy tudom, hogy nem fogadták el a törvényt, és maradt csak a hálapénz.

További szép napot Nektek Csajok!!!!

Heni
heni81

Niki, jó, hogy itt vagy (és gyere gyakran)! ;-)
Babák: hm, különös, nekem is rugdos a baba, ha más babáját becézgetem vagy kisbabás helyen vagyunk, ahol a hangjuk is hallatszik...

Lányok, annyira jó, hogy van net, így majd a szülés után is meg tudjuk beszélni egymással, hogy mi micsoda, ki hogy csinál mit, és persze a rengeteg fotó és élménybeszámoló!!! :wink:

Kép
Kép
irina

Heni, szia, egy fentebbi hsz-ben írtam, hogy az én orvosom úgy tudja, nem kell a kórháznak fizetni. Ami nagyon jó hír!!! :D

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!!

Niki! Hát vééégre!!! :D :D :D Nem illik eltűnni, mert most már finish van, és mindenkiért aggódunk, aki nem ad magáról éltejelet! :wink:

Cumisüveg: [/b[b]]azt hiszem, félreértettetek: nem cumira gondoltam, azt mi sem pártoljuk, hanem a cumisüveg etetőcumijára! A baj az, hogy a NUK üvegre nem jó az Avent etetőcumi, és erre most jöttem rá. Na mjd kitalálom, mindenesetre köszi Timi és Emese! Másrészt a szilikon szerintem is jobb, már akkor is, ha csak arra gondolok, hogy nem olyan gusztustalan.

Málnalevéltea: bármily rossz íze legyen is, meg fogom inni, majd ha eljön az ideje. (A galagonya-hajtásvég után nem lehet olyan rossz) De jó a kérdés: napi egy bögre, vagy mennyi kell? :?: Timi, megértem az aggodalmadat, nekünk is kb. 1-1.5 óra lesz beérni a kórházba. Félek is egy kicsit, de majd megbeszélem Mátéval a dolgokat... :roll:

Manófalvi: szépek a nevek! :D Dokid miatt meg ne aggódj, dumcsizd meg Manócskával, hogy várjon türelmesen odabent, míg dokibácsi megjön!!!

Lépek, majd még jövök!

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese
Nagyon jó a sorozat. Mert az is egy csoda, nekünk meg pláne :). Ő a mi pici 10%-unk 5 év alatt :).

Jajj az alvás, ne is mondjátok. Most már nekem sem megy. Ma is fél 4 kor felébredtem és alig tudtam visszaaludni, sehogy sem volt jó. Igazából már nem tudom mi zavar meg, mert Lili sem mocorgott most. Szóval gyakorolunk ezerrel :).

Kiskolbi
De jó, akkor neked is irányban van a kiskrapek.

Timi
Na végre vannak + példák is. Engem a múltkor még jól meg is várakoztattak.

K.Timi
Akkor jól bírod még a munkát. Arra is gondolj azért, hogy ez az időszak nem jön többet vissza. Próbálj pihizni is.

És végre megvan minden apróság is :). Hurrá!!!! Megjött a szopipárna is a héten. Most már csak a beépített szekrény és a rendezkedés van hátra, aminek hétfőn nekilátunk. Szóval teljesen időben vagyunk :). Tegnap találkoztam a gyerekorvossal is, de különösebb benyomást nem tudott rám gyakorolni, mert tényleg csak futólag találkoztunk, de hát majd a gyakorlat mutatja meg úgyis, hogy beválik e.
A védőnőm is nagyon rendi volt és megvannak az első receptek.

Pusza nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Timi26, dehogy untatsz a Rebekás sztorikkal! :D És nyugi, időben beértek! Tessék +++++ gondolkozni! :D

Hajni, köszi! :D Először nem szerettük volna tudni, utána Apa mégis örült volna, ha kiderül, de nem mutatta magát. Így igazi meglepi lesz! :lol: Ha jól emlékszem, nálatok (is) Lilla lesz...

Irina, köszi! :D

Málnalevél tea: nem kérdeztem rá a dokinál, de így hogy szabin van, most már nem is fogok. :? De ezt most kihagyjuk. Enélkül is megszületik, az tuti! :lol:

Heni81, mi a múltkor rákérdeztünk a dokinál és maradt minden a régiben. De azért egyeztess, nehogy meglepi érjen!

Kiskolbi, Neked is köszi a dícséretet! :D Ti mindnyájan ilyen messze vagytok a kórháztól???? Ez csak most tűnt fel...
Mi Apával elhatároztuk, hogy maradunk a helyi kórházban, mert egy hosszabb utat nem mertünk volna bevállalni, főleg úgy, hogy Apa elég sokat utazik, olykor külföldön is, és onnan mire hazaérne... Szóval így meg még akár taxi, mentő, vagy a szomszédok is szóba jöhetnek. Már mindegyik megadta a számát, hogy ha kell, akár éjszaka is nyugodtan hívjam őket! :D Nagyon rendesek! :D :D

Vizesedés: itt semmi! Ami rajtam van, az mind szín tiszta baba+egyebek+zsírocska! :lol: :lol: :lol: Amikor papucsot vettem, a nő még kisebb méretet is akart adni, mert a hosszú keskeny lábfejem miatt azt hitte, elég lesz... :lol: Így most a legbelső lyukba állítottam... :D

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Kiskolbi! Szerencsére nem volt döcögős az út. Az biztosan megviselt volna. De így megúsztam keményedés nélkül, bár nekem amúgy sem szokott, csak nagyon ritkán, ha nagyon felidegesítem magam.
A kórházba jutás miatt ne aggódj! Nem úgy lesz, hogy előtte befekszel, biztos, ami biztos? :roll:
A ruhákat én külön fogom mosni.

Málnalevél: Én napi 1 bögréről tudok, és 5 percig kell állni a forró vízben.

Vizesedés: Engem eddig elkerült. Egyszer volt nagyobb a lábfejem, mikor tartósan 40 fok volt, de azóta sem jelentkezett újra, szerencsére! Bár most mintha megint dagadna… :shock: Biztos a meleg!
Emeseee! Anorexiás elefánt! Kép

Hát én is elcserélném a dokit meg a szülésznőt a fél óráért cserébe!!! Az tuti! :wink:
Én gyalog is bent vagyok 10 perc alatt a kórházban… :D

Heni! Üdv. itt nálunk!

Irina! Az lesz ám a para annak, aki még nem szült, mikor mindenki meséli a szülésélményeit… :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Irina: B terv nekem is apukám, de őt is csak este, vagy éjszaka tudom riadóztatni. Végül is a párom nappal legtöbbször 20-30 km-es körzetben van, de heti 2x Pesten van áruért. Hétvégén meg zenél. Nehéz lesz összehozni ha beindul, de biztosan meg fogjuk oldani valahogy. Mentőt nem akarok, mert az csak a legközelebbi kórházba visz. Köszönöm szépen abból nem kérek!!! :evil:
Vagy még az előtte való befekvés lenne megoldás, de azt sem akarom. Ki tudja mikor indul be és a párom csak a szüléstől számítva szeretne szabit kivenni. (ugye Rebekával ő lesz. És szeretne 2-3 hetet a pici miatt is itthon lenni.

Kiskolbi: én a cumisüvegről is írtam, cseréld le a NUK-osat Aventre! De ne spejzolj be, mert jó esetben nem lesz rá szükség. Nekem is csak 1 van egyenlőre, aztán majd meglátjuk!

Manó: tök izgi a meglepetésbébi, Rebeka is az volt a saját akaratából!

Mondtam én, hogy nem kell Niki miatt aggódni... :D

Viszont aki rég nem jelentkezett adhatna életjelet!!! Pl.: Gica, Varga Tünde Kaqk, és még akit kihagytam véletlenül... :oops:

Szia Heni: írj csak minél többször, mindenre kíváncsiak vagyunk!!! Csinálj vonalzót is!

Kép
Kép
timi26

Kép

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

nna, belöttem a porszívót! :lol: :lol: Végre egy kis nyugalom a lelkemnek, hogy legalább a laka´s rendben van.
Most játszottunk egy nagyon Ábellel, aztán jöhet egy kis babaszoba-rendezés!

Niki, jó, hogy jöttßel egy kicsit! Húú ez nagyon izgi, hogy már az idöpontot tüzitek ki! Nem félsz egy kicsit a császártól? Bennem most tudatosult, hogy én is császárral fogok szülni és az egy mütét. Nem tudom, hogy nálam csinálnak e PDA-t, mert az elsö szülésnél sem sikerült, mert el van csúszva egy kicsit a kereszcsont és az utolsó csigolya. Lehet, hogy megint altatásban lesz. Azért én már egy kicsit parázok töle.
Én úgy tervezem, hogy két hét múlva megyek be a kórházba megbeszélésre meg vizsgálatokra. Te addigra meg már valszeg babázol!! :wink:

Lányok, gratulálok a 36. és 37. héthez! Lassan tényleg finishelünk! Olyan jó, hogy ti már a szülést tervezgetitek, hiszen bármikor jöhet! :wink:

Fleur,
neked is jó pakolászást! Csak ne vidd túlzásba, pihizz azért! :wink:

Heni, üdv közöttünk! :wink: Írj kicsit majd még magatokról!

Ez a cumi engem sem tol nagyon, bár Ábel sajnos egy méretes darabbal a pici szájában hagyta el anno a kórházat, nem én adtam neki!! Söt, nem is terveztem, hogy cumis lesz. De a növérkék ezt máshogy látták! :twisted: MOst viszont olyan kórházba megyek, ahol semmit nem adnak a gyereknek a tudtom nélkül, még teát sem. Lecsekkoltam.
Bár jó dolog a cumi néha, de azért szerintem anélkül is el lehet lenni. Tényleg a szilikonos jó, bár tapasztalatból mondom, mikr már nagyobb és rágja is a cumit, akkor a szilikonos veszélyes lehet, mert abból kiharaphat darabokat, amit lenyelhet, a sima gumi-cumi meg ebböl a szempontból jobb, úgyhogy mi átálltunk erre, vagyis most már semmi nincs. :wink:

Nna, eddig tartott az idill, mennem kell, mert megy a hiszti valamiért :twisted: :twisted:

KépKép
KépKép
motiot

Motiot: a hisztiről jut még eszembe, látom, nemsokára ovis lesz Ábel, nem lehet hogy hiányzik már neki a gyerektársaság? Az én lányomnál is ez volt mielőtt oviba került. Meg a nyári szünetekben sem bír magával! Bár most nem akarom szeptemberben visszaküldeni, de úgy döntöttem rá bízom a döntést. Ha akar menni valahogy megoldjuk, ha nem akkor csak októbertől fog újra járni. Ez attól is függ, mennyire fogadja el az új helyzetet.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Csajok,

úgy örülök, hogy befogadtatok, jól estek az üdvözlések!!!!!
Árulja már el nekem valaki hogy hogyan kell vonalzót csinálni??? Leht én vagyok ennyire béna, de még nem jöttem rá.

Köszke
heni81

Timi26, teljesen megértelek, hogy aggódsz az egész miatt! De amennyire a soraidból kivettem, úgy tűnik, hogy jó eséllyel a párod vagy apukád azért ott lesz a közeledben, erre próbálj koncentrálni, és a kismanóval is a pocidban ezt lebeszélni! :-)

Heni81, ha bármelyikőnk babavonalzójára rákattintasz (amelyik szimpatikus, de pl. egy oldal: http://babafalva.hu/portal/modules.php?name=tickers), megnyílik az adott oldal (vagy főoldal), ahol vagy ahonnan elindulva meg tudod a babavonalzódat szerkeszteni. Aztán már csak annak a kódját be kell másolnod a profilodba (ennek az oldalnak a tetején keresd a felső menüsorban, balról a harmadik lesz, a legördülő menüben találod meg), egészen pontosan a profilra kattintás után megjelenő oldalon az aláírás részbe.

Kép
Kép
irina

Hajni, köszi a táblázatot!!! Hú, de jó sokan vagyunk, rengeteg baba lesz! ;-)

Mazsola, szia, én azért azt remélem, hogy a szüléstörténeteink csupa pozitívumot fognak tartalmazni (persze itt bármelyikőnk bármit leírhat, és remélem, mindenki le is fogja a valós érzéseit írni)! :-)

Kép
Kép
irina

Irina köszi a segitséget!!!!! :)

Heni
KépKép
heni81

Bár még valamit elrontottam ugy nézem :(

Heni
KépKép
heni81

heni, megnéztem a saját bemásolt vonalzókódomat, így néz ki:
Kép
Szóval valami hasonló kódot kellene a szerkesztés után a babafalván kapnod.

Kép
Kép
irina

Ah, de buta ez, akkor csak a kód elejét másolom be, hogy ne fordítsa le (azt hittem, csak aláírásként csinálja meg...):

[url=http://babafalva.hu][img]http://babafalva.hu/tickers/

Szóval így kellene kezdődnie a kódodnak...

Kép
Kép
irina

Köszi Irina, úgy nézem már működik a dolog, köszi a segitséget!!!!

Heni
KépKép
heni81

Szívesen! Akkor csak a babanet volt picit lassú! :-)

Kép
Kép
irina

sziasztok,
Bocsi hogy eltüntem, minden rendben velünk. Bírjuk még! Nincs vizesedés, meg semmi gondunk szerencsée, csak élvezem az áldott állapotot. Már minden össze van készítve. A kicsinek kimostam, vasaltam mindent, már várja a szobácskája. Magamnak is összecsomagoltam. tegnap voltunk apás szülés tanfolyamon, az elsőn, jöv. hét a másik. Nem félek a szüléstől! Már nagyon várom, biztos fájni fog meg ....ez meg az, de végre láthatom a szemünk fényét!! Nagyon türelmetlen vagyok. Már azt is kipróbáltuk apával, hogy a mózeskosarat hogy kell majd becsatolni a kocsiba. apa leellenőrizte az autó műszaki állapotát, bár csak 10 perc a korház. Még a pótkereket is le check-olta. Mert hetente szokot pestre menni, ami kb 1,5 óra Debrecenből. Aggódik, hogy nehogy pont aznap akarjon Emma megszületni, így jövö héten hétfőn inkáb engem is visz magával pestre. A kocsiba az ülés mondhatni fekvő pozicióban van. Jó kényelmes. Viszont a vezetés már nem esik olyan jól, fekve nehéz lenne vezetni.
Jövőhéten megyek NST-re, a dokim megfogta a pocim, kitapintotta a kicsit és azt mondta: na lassan mostmár elhisszük hogy tényleg lakó van odabent.
Vasárnap jön egy barátunk aki fényképész és csinál pocakos képeket. Remélem szépek lesznek és ki lehet majd rakni a falra. ha pedig a kicsi is megületik, mjad akkor is megkérjük csináljon 1-2 művészibb képet. Jó lesz karácsonyi ajándéknak a nagyiknak.

Ma takarítottam és hulla fáradt vagyok. Megyek és pihizek egy kicsit.

szép napot
kaqk BEáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni. :oops:

Kép
d.gréta

Ez a második terhességem.Az előző sajnos csak 25 hétig tatott terhességi toxaemia miatt és akkor egy 600gr-os kislányt hoztam világra, aki most teljesen egészséges.Félve vágtunk bele ismét, de ugy néz ki minden ok
:D

Kép
d.gréta

Valószínüleg császáros leszek ismét(orvosom szerint az előz császár miatt).Ezen kívűl a babámat is igen nagynak nézik.Már nagyon izgulok.
Valaki irta, hogy görcsöl a combtöve, hát nekem is gyakran.Ez mitől lehet?
Tényleg igaz, hogy nem lehet hanyatt feküdni?

Kép
d.gréta

Era! Hallod ezt? 600 g-os kislány!!!!! És teljesen egészséges! :D :D :D

Gréta! Üdv a szeptemberi csapatban! Gratulálok az első kisbabádhoz, csodálatos, hogy annak ellenére, hogy a 25. hétre született, teljesen egészséges! Ez nagyon szuper!!!!!!!! :D

Görcsöl a combtő: Ez többünknél már előfordul: jóslófájás. :wink:

Háton fekvés: Nem tiltott, hanem nem ajánlott. Ugyanis a megnövekedett méh nyomja az anya ereit, ami által az anya vérellátása rosszabodhat. Én is fekszem háton, ha éjszaka arra ébredek, akkor általában átfordulok a bal oldalamra, és a lábam közé kapom a........... szopipárnát! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Bocsi, neked is üdvözlet!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: