A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jó reggelt! :)

breki76!

Tényleg nem érdemes vagyonokat új ruhára költeni, általában mindenkinek akad a környezetében ismerős, akivel lehet boltolni akár többször is, oda-vissza. A másik megoldás a turkáló.

Tegnap írtatok a hálózsákokról.
Én imádom őket! Úgy bírom, amiko Manó megjelenik és ahogy togyog fél méterrel később követi a slafrokja... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Egyszerű használni, kényelmes és teljesen jól lehet benne mindenhogy közlekedni. Nyáron ha annyira jó idő van, akkor élből takarónak is megteszi. :wink:

1 hónappal a kiírt időpont előtt már mindenképpen legyen összepakolva a cucc! A babának nagyon nem kell semmit bekészíteni, a kórházban megkapják amire szükségük van. (Persze, azért mindenképpen érdemes megkérdezni) Majd csak a hazamenős cucc kell neki, de azt ráér akkor bevinni. (A különböző, anyakönyvezéshez szükséges papírokat is ráér később, ha már megszületett)
Te a cukrod miatt valószínűleg hamarabb befekszel, de a többieknek azt javaslom, hogy a pipere cuccokból ha van, akkor vigyenek kis kiszerelésüt. Fölösleges bevinni 250 ml sampont, tusfürdőt 3-5 napra. A DM is lehet kapni mini kiszerelésben vagy otthon áttöltrni kis flakonba. Egyrészt nem foglal annyi helyet, másrészt súlyban is kisebb lesz a tatyó. :wink:

Az egyik Halász Jutka albumon van egy versike, amin mindig jót röhögök. Egy cserfes kislány szavalja, teljes komolysággal:

Varró Dániel: Buszon

A buszvezetők mind mogorvák
Odacsukják az utasok orrát,
Ahogy az orrok ellilulnak,
A buszvezetők felvidulnak.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

boo! :)

Amit érzel az lehet a méhszalagok nyúlása is. Ez terhességi tünet. Ami egyrészt magától is előfordul, másrészt igen, valószínűleg aligha véletlen, hogy mindig van valami és nem szeretnél dolgozni. De az is igaz, hogy szerencsétlen gyerek már nem bír mit kitalálni, hogy jelezzen neked, hogy PIHENNED KÉNEEEEEEEEEE! (Már mindent bevetett, épp csak füst jeleket nem küldött :roll: :roll: )
Úgyhogy, tudod, mit!? Én a második variációdra szavazok. :wink: :roll: :roll:

Takonykór ellen csinálsz valami legalább???

jimbone! :)

Mesélj, mi volt a gond. Megfáztatok?

Kép
Kép
200907?

Hello mindenki!

Azt hiszem nekem tyúxem lesz a valagamon ha ennyit ülök,meg fekszem. Wáááá! Nagyon nehéz nyugton maradni..
Próbálom hívni a dokimat,de eddig sikertelen volt a projekt.Szeretném tőle is megkérdezni,h valóban kell e a Nos-pa,mert én be nem veszem addig,míg rá nem bólint. Nem görcsölök,akkor minek gyógyszerezzem magam. Ma védőnő járat lesz. Volt kollegina a védőnőm:) Együtt kézműveztünk gyerekeknek a Skanzenban.

Boo.

Nekem is voltak olyan fájdalmaim.
Vendég

Boo!

Nehéz ügy, bárcsak látó lennék :D ! Viszont, mivel Veled is történt már egy tragédia, ezért igen is legyél önző, Te+a Baba legyél az első. Ne törődj vele, hogy ki mit mond. Szóval az előző helyemen amikor elhalt a terhességem engem sem vártak vissza, már fel is vettek valakit! Szóval s.o.s. kerestem egy olyan helyet, ahol nem volt próbaidő és bár jóval rosszabb volt a fizu (de reménykedtem, hogy gyorsan összejön a Pici, és akkor meg a súly úgyis a jobb fizu felé húz a számoláskor. No és csak hogy miket produkál az élet, akinek a helyére mentem szülés előtt volt 1 hónappal, sajnos nem lett jó vége (de nem írnám le a részleteket), csak a lényeg, hogy azért azt nem mondta a főnök, hogy akkor most hogy is lesz tovább. Megtart engem is, vagy visszajön a lány és én kereshetek mást. így akkor már tudtam, hogy 1 percig nem lesz lelkiismeret furdalásom, hiszen ott vagyok a bizonytalanban, ráadásul ennyit utoljára 2001-ben kerestem, akkor minél előbb indulhat a Baba újra!

Szóval hidd el, hogy a munkáltatók is a saját érdeküket nézik (a házasságom előtt 2 éves ott töltött munkaviszony után csak úgy módosította a főnök a szerződésem határozott időre, mivel gondolta, gyereket is akarunk, akkor ne kelljen már neki táppénzt stb. fizetni, így felvett valakit, aki számláz, tehát semmi tb, adó vonzatot nem kell fizetnie, még ha olyan lassú is, mint a tetű) és mi már akkor szerettünk volna Babát, de emiatt el kellett tolni fél évvel!

Szóval...pláne ha vissza sem akarnál oda menni, akkor nem kérdés. Te nem Halak jegyű vagy????? Régen mindenből lelki problémát csináltam és mindenkire gondoltam, mindenkit sajnáltam, csak magamat nem...na aztán amikor ilyenekkel szembesültem, mint a fent leírt esetek, na akkor rájöttem, nem-nem, a Családdal, igaz Barátokkal szemben mehet a lelkizés, de 1,2,3. saját magam kell, hogy legyek vadidegen emberekkel szemben! Nehéz volt belerázódni (pláne vidéken máshoz szoktam), volt Kedvesem mondta, hogy olyan vagyok, mint a kis úttörő, ahol tud segít és sokat fogok emiatt szívni, legyek kemény, mint vídia és nem kell, hogy mindenki szeressen és nekem sem kell mindenkit szeretni!

Magadra és a Babádra gondolj, pláne ha hétközben még a Párod sem tud segíteni! Munkahelyed lesz még 100, megvan a végzettséged, szépen beszélgess el a Főnököddel, ha úgy érzed, hogy Ő segített anno Neked. Mondd el, hogy nem szeretnéd cserben hagyni és Te tényleg mindent megtettél, de egyre rosszabbul vagy és félted a Picúrt, meg Magad is. És ha tényleg olyan jó ember meg fog érteni és nem fog neheztelni Rád! Természetesen ajánld fel, hogy ha találnak valakit bemész betanítani! Rendben lesz minden meglásd!

Tickerplayground.com
breki76

conversano! :)

A kismamák akkor a legcsinosabbak, ha tyúkszem nő a fenekükön, úgyhogy legalább addig bírd ki, amíg a saját dokiddal nem beszélsz. :wink:
(Jól tudom, hogy a lovaglás a méhszalagoknak nem tesz jót, mert megynyújtja őket? :roll: )

Kép
Kép
200907?

No 200907? látom ugyanazt írtad le, mint én, csak frappánsan, amúgy 200907 stílusban. Én csak hoztam kis példákat, amik velem megtörténtek, hogy segítsek dönteni!!!!!

Boo! 1. Baba és Boo, 2. Baba és Boo, 3. Baba és Boo....ez legyen a 3 első helyen álló sorrend!!!!!! :wink: :wink:

Tickerplayground.com
breki76

üdv

Voltam az AFP eredményemért, az legalább jó lett, 1.35 MOM
Normális dolog, hogy hétvégén többször böködött belülről a pici, ma viszont még egyszer sem éreztem??

szkarabeusz

Remélem jól vagy?
Vendég

"én a várandósságot mindig úgy képzeltem, hogy babásan az ember andalog, sétálgat, ábrándozik, vásárolgat, olvas, ht-t vezet, de semmiképpen nem gürizik"

Szerintem írj egy könyvet, hogy "Hogyan NE váltsuk valóra az álmainkat, holott megtehetnénk" címmel...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (Bocs. :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

sillia! :)

Teljesen oké, ne aggódj! Te sem mindig egyformán viselkedsz. Lehet, hogy egy kis izomláza van és most pihen kicsit. :wink: :lol: :lol: :lol:

AFP eredménynek egy hatalmas HURRRRRRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

És, hogy mennyire szeretnénk Babát! Megbeszéltük Férjemmel, hogyha véletlen megint balul sülne el a dolog az elején (bár nem fog, Aktívka egészséges lesz), akkor már nem menne úgy,hogy a táppénz maximumot ne haladjam meg, tehát nem biztos, hogy kapnék se tgyást, se gyedet, de minket már nem érdekelne az sem!

Akkor visszafognánk az igényeket, több használt dolgot vennénk, de most vagyok abban a korban, hogy lehet gyerkőc és mi nagyon szeretnénk! Ha folyton számolgatunk, új mhely, 3 hónap próbaidő stb, előbb utóbb 50 éves leszek....nem-nem, mások sokkal rosszabb körülmények között oldják meg, akkor mi is meg fogjuk oldani4 Nem lesz majd 10 Legója Gyereknek, csak 1, de IMÁDNI fogjuk!!!!

Amit a sors ránk mér, abból kell kihozni a legjobbat, de ha nem figyelünk a jelekre és mindent akarunk egyszerre, akkor valamiről lemaradunk előbb-utóbb! Ez a b...i is és szűzen maradni esete!

Remélem kicsit tudtam segíteni!!!! A Kisbabádnak Ti kelletek a karmája beteljesítéséhez és maradni szeretne! De nem mindegy, hogy mennyit tudsz Rá figyelni a belső hangoddal!!!!

Ja amúgy én is azt gondoltam, hogy januárig dolgozom. A doktornőm közölte, vagy beutal az első 3 hónapra kórházba, vagy nem vállalja a gondozásomat ha nem maradok itthon!!!! És milyen igaza volt, figyelni kellett a cukrokra főleg az első időkben nagyon. Most majd megint jön a változás ha a papírformát nézzük hamarosan! Szóval nem játék!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Na 2x ment el ua. De most jól kitöröltem a 2. makogásom!!!! :lol: :lol:

Boo! Azért látszik ám, hogy ez nem egy lencse főzelék által okozott puffadás!!!!!! :wink: :D Bizony Kismamapoci ez!!!!!! Aranyos, vigyázz Rá!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.02.02 10:51-kor.

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!
Jó sokat írtatok ismét.alig győztem visszaolvasni.
Először is köszönöm az apasági nyilatkozatos válaszokat.
Boo!
most láttam a Cora újságba,hogy baba-mama hetek lesznek és egész olcsón
lehet kismama ruhákhoz jutni majd.február 4-től van az akció.
kicsit megnyugodtam ahogy olvastalak titeket és ti is panaszkodtok a
méheteknél a fájdalmakra,mert nekem is sokszor előfordult az elmúlt napokban
és először megijedtem,de aztán én is arra gondoltam,hogy valószinűleg
csak a méhem nőhet és azt érzem.
Breki nagyon tetszik a gyerekszoba.
sillia!nagyon sajnálom,hogy ilyen nehéz a lányoddal és remélem tényleg
megváltozik a helyzet,ha megérkezik a baba...kitartás...

Kép
Kép
csibe83

Akkor most kicsit homorítsd vissza a szociális Vízöntődet. :lol: :lol: :lol: :lol:

"létezik, hogy az immunrendszer ilyenkor ennyire legyengül??? " Nem, kizárt. Igaz, hogy egész szervezeted totálisan fejre áll (a vége felé a helyhiány miatt a belső szervek sem egészen ott vannak, ahol egyébként lenni szoktak), de hogy az immunrendszer legyengüljön, az neeeem létezik. :roll: :twisted: :twisted: :twisted:
Még szép, hogy előfordul! Ráadásul most eleve tél van. Nincs annyi vitamin, jó levegő, mozgás, zárt terekben baci halmok van.

Azért kérdem, hogy csinálsz-e valamit, mert írtad, hogy te is elkezdtél köhögni, mint én. (Jelzem, egyre inkább úgy tűnik, hogy kifele megyÜNK belőle... :wink: ) Ne tolj ki magaddal, ha nem muszáj. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ja...! És nem akarlak "elkeseríteni", de látszik, hogy babát vársz, úgyhogy nyugodt lehetsz, hogy a kollegáid is tudják már. :wink: (Legalábbis akinek van legalább egy szeme és nem aludt végig minden biológia órát... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Én nem gúnyolódok, hanem így szeretlek.... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907? Jaj de nagyon-nagyon BÍRLAK!!!!!!!!!!!

Csibe! aranyos vagy, de a Gyerekszoba Dodi képe, amúgy nekem is tetszik!!!!!! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Ööö...a gondolatok telitalálatot is tudnak teremteni? Mert akkor belehúzok pár milla erejéig... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.02 10:55-kor.

Kép
Kép
200907?

Tök jó, hogy ilyen a humorod és ráadásul már ANYUKA is vagy!!!!!!! Pláne sőt nemsokára 2x-es :wink: :wink: ! Maradj mindig ilyen 200907?!

Tickerplayground.com
breki76

...és béke poraimra? :shock: :shock: :shock: Mert kábé úgy hangzott az utolsó mondat. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Bocsi breki,pedig annyira igyekeztem,hogy ne kavarodjak bele,de hát tessék,
nem jött össze.megpróbálom a kismama agyamra fogni :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

Semmi fúj-fúj-fúj nemtörődöm kismama! :wink: Igen, lándzsás útifű szirup (fincsi :wink: ), méz és citrom. Naponta 1-2 kanállal benyalsz ezekből és oké leszel.

Annak idején, amikor mi is beszéltünk Apával, hogy mikor, hogyan kéne gyereket vállalni, akkor azt mondta, majd ha már minden ideális lesz. Erre felvilágosítottam, hogy olyan sosincs, mert mindig van még valami ami hányzik, vagy többet, szebbet, jobbat akar belőle az ember.
Most, amikor a testvérkérdés került szóba, akkor azt mondta, hogy ha az eszére hallgatm akkor még ne, de ha szívére, akkor most jöjjön. És belevágott... :wink:

Kép
Kép
200907?

007!

Nem tudom,h a lovaglás nyújtja e a szalagokat vagy sem,igazából utána sem néztem,mert az első vizsgálat után közölték,h no lovaglás.
Vendég

ostornyelvű mamaszörny :shock: :shock: :shock: Ha hájjal kenegetnének sem esne ilyen jól... :roll: :roll: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Még egy aranyos versike:

Kukorelly Endre:

Alegúja

A legújabb
törvényrendelet,
hogy
csikizni
nem lehet.

Csikizés tilos!
Tilos a csiki!!

Talpat lehet anyunak fürdésnél,
de csakis neki.

Kép
Kép
200907?

Az emberi gyarlóság, sosem jó és elég ami van! Na a magyar társadalomra meg ez különösen jellemző!!!

Boo! Tudom, hogy úgyis tudod Te ezeket, csak néha aki Benne van nehezebben dönt, mint egy kívülálló (na jó az nyilván nem a saját bőrén érzi a dolgokat), de soxor mások is átmentek ugyanazon, vagy nagyon hasonlón...szóval előre!!!! Mindent a Babáért. Igen régen én is mindig ezt mondtam (persze akkor még nem volt Társam sem), hogy először kell felépíteni mindent és abba kell bele a gyerek, nem pedig fordítva. Óóóóó, hát persze és ez lenne az jó, na de ehhez képest az élet majd jól átírja a forgatókönyvet! És vagy alkalmazkodsz hozzá, vagy állandóan tervezgetsz csak. Volt egy-2 ismim, akik a nagy vágyaik miatt jól meg is szívták (mert nekik csak diplomás pasi kell, meg akinek azért már van ez meg az). Én meg azt mondtam, legyen intelligens, nekem jöjjön be és mondjuk ha van kocsija az nem baj (mert én nem tudok vezetni, így nekem nincs és ha megyünk vásárolni, akkor 1xűbb...de ha nincs az sem baj), nálam majd ellakunk és majd közösen haladunk szépen egyről a kettőre, csak SZERESSÜK EGYMÁST!!!!

Na ehhez képest őket a diplomás naplopó (mert 3. papírját csinálta, dolgozni az nem, se kocsi, se semmi, csak a nagy arc...az volt, meg sznobizmus, meg a háttérben rohanok a nagyszülőktől kunyizni) jól megszívatta, azóta is egyedül vannak.

Én meg pont olyat kaptam akit szerettem volna...sőt még annál sokkal többet!!!! Az igazi Boldogságot, amit lehet ők sosem találnak majd meg, mert el vannak foglalva külcsínnyel, nem látnak a felszín mögé és nem tanulnak a hibáikból! Sajnálom őket!! Nekik ez a karmájuk!!!

Tickerplayground.com
breki76

Nnnnna, még egy uccsó kedvenc mára:

Nagy Bandó András

Az én anyukám

Szeretem, amikor felkelek,
Jó lesz a kedvem, ha felnevet.

Szeretem, amikor enni ad,
Azt is, ha álmából felriad.

Szeretem, amikor kócosabb,
Reggel is, amikor morcosabb.

Szeretem, amikor mérgesebb,
Ilyenkor talán még édesebb.

Szeretem, amikor jót mesél,
Azt is, ha énvelem mendegél.

Szeretem, amikor puszit ad,
S húsvétkor hozza a nyuszikat.

Szeretem, amikor megdicsér,
És ha a suliig elkísér.

Szeretem, amikor átkarol,
Homlokon csókol, és rám hajol.

Szeretem, amikor dolga van,
Meglátom rajta, ha gondja van.

Szeretem, amikor ölbe vesz,
Azt is, ha esténként kádba tesz.

Szeretem, amikor kérdezem,
Jó-e ha öleli két kezem?

Szeretem nagyon, ez nem vitás,
Annyira és úgy, mint senki más!

:wink: :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

200907?!

Most akkor már nem szomjasak az egerek ám!!!!! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Én is totál egyetértek veletek. Én 18 voltam amikor a férjemet megismertem, ő is és én is a szüleinknél laktunk. De valahogy 2 hét után éreztük hogy mi vagyunk egymásnak az igaziak, és már akkor eldöntöttük hogy összeházasodunk és nem egy gyerekünk lesz. Aztán eljegyzés, következő évben esküvő, de mi az eljegyzéstől számítva együtt laktunk anyósnál, aztán nagymamánál, aztán pedig albérletben. Mikor nagymamánál laktunk még nem voltunk összeházasodva, de már meg volt a dátum, én szépen januárban már nem védekeztem, mert úgy voltam vele majd jön ha jönni akar, ki gondolta hogy olyan hamar megfogan. így márciusban már a pocimban volt, tehát az esküvőnkön már 16 hetes voltam. Nálunk is voltak ismerősök között szörnyülködések, hogy milyen hülye vagyok, meg mire, mert lakás sincs, stb..., jött az ilyenkor szokásos szöveg, de nem érdekelt. Bettit és Norbit is is albérletbe szültem, és Norbi 1 éves volt mikor tudtunk venni hitelre, szocpolra házat, és boldogan éltünk előtte is és azóta is. Úgyhogy én is annak a híve vagyok hogy ha valamit kigondolok akkor azt ésszerű határokon belül meg is valósítom, és ebben Apa is ilyen, így jól kiegészítjük egymást.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Egyedül a negyedik gyereknél volt kikötés hogy csak akkor ha sikerül építkezni, nagyobbat, mert azt sem akartam hogy nyomorogjunk, és ne férjünk el, de ahogy sikerült, rögtön belevágtunk.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

breki76! :)

Ezt csak azért mondod, mert még nem hallottad:

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=8632&page=74

Innen letöltheted. :wink:

(Ez a kanadai magyarok fóruma. Hallod, ancsurti???? :wink: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 13:50-kor.
Vendég

A farmernaciban esélyes, de a militaryban nem látszik, szerintem. De! Egyrészt csak oldalról látunk és így nem derül ki, hogy mennyire "nőtt egybe" a derekad a csípőddel, másrészt pedig nem tudjuk, hogy néztél ki előtte.
Úgyhogy, összességében: azok számára akik ismernek igenis lejön, hogy mi a szitu! :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo!
tényleg nagyon trükkösen el tudod rejteni a pocidat...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Alighanem a Terhességi Gyermekágyi Segélyre gondolsz (TGYÁS):

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213/tgyas20081212.html/ugyleirasjogi

Külön felhívnám a figyelmed erre a mondatra:
"Ennek maximális időtartama 24 hét lehet, amelyet úgy kell kiadni a munkavállalónak, hogy ebből négy hét lehetőleg a szülés várható ideje elé essen. "

:wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 12:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 13:51-kor.
Vendég

6 hónapig kaphatod a TGYÁS-t. Legkorábban a szülés előtt 1 hónappal már igénybe lehet venni (nálam is így volt) Ezt ajánlják ideális megoldásként, hogy a végén már ne dolgozzon a kismama. Legkésőbb a szülés után fél évvel lehet igényelni.
(Én is először kivettem a szabijaimat és utána már TGYÁS-on voltam. Így szülés előtt 1 hónapig, utána pedig 5 hónapig kaptam a járandóságot)

Kép
Kép
200907?

boo:
nekem most kb. 2 hete lodult meg a pocakom,de volt azért elötte is. :)
Kb. 2 napja érzem a babát rugdosni a köldököm fölött is,amikor meg egyszerre dolgozik lent is meg a köldököm fölött is,az elég fura.
krissy3

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 13:51-kor.
Vendég

Ezt a papírt még Manónál kaptam. Az összegek már nem aktuálisak, de a főbb szabályok, illetékességek és hasonlók nem változtak. (De a legfrissebb mindig a Net. :wink: )

Juttatások (1. oldal)

Kép

Juttatások (2. oldal)

Kép

Kép
Kép
200907?

czigka

holnapután lesz a magzatvíz vizsgálat. Arra gondoltam, hogy ha az AFP eredményem ennyire középérték, akkor a hármas teszt annyira rosz eredménye sem biztos hogy rossz. Na, ezt elég hülyén fogalmaztam. Szóval ha valóban 1:11 a Downkórra az esély akkor az AFP-nek is rossznak kellene lennie, nem? Persze csak kitalálok nemlétező összefüggéseket hogy nyugtatgassam magam. :(

boo
ügyesen rejtegeted a pocakodat, de VAN! Ha ismeretlenül elmennél így mellettem az utcán nem jutna eszembe hogy babát vársz. Viszont ha a kolleganőm lennél, már rég észrevettem volna. A nők egyébként is észreveszik egymáson sokszor még mielőtt valóban látszana. Én is így jártam most..November közepén találkoztam egy ismerőssel egy bevásárlóközpontban. Hamarosan írt egy SMS-t, hogy bocsi a kérdésért, de nem vagy terhes? A vicc az, hogy még magam sem voltam benne biztos. Viszont már akkor is gyakran önkéntelenül a hasam aljára simítottam a tenyerem és talán ez a mozdulat tűnt fel.
Arra emlékszem, hogy első terhességemnél amikor a 16 hetes ultrahangra mentem, (kora nyár volt vékony ruhában voltam) erősen ki kellett nyomni a hasam hogy mindenki láthassa, babát várok. De még kinyomott pocakkal is csak úgy néztem ki mint aki túl sokat ebédelt. Most meg...
Vendég

sillia! :)

Igen, a jó AFP mindenképpen jó előjel. :D De sajnos mindannyian tudjuk, hogy manapság egyre inkább vitatják a létjogosultságát a megbízhatósága miatt. :?
Nem magyarázol be semmit sem magadnak, egyelőre biztató a dolog. Nyugodtan örüljél neki. :wink:

Kép
Kép
200907?

A komolyzenét szerető lányoknak akartam már mondani, csak mindig elfelejtem. :roll: :oops: :oops:

Szintén a Halász Jutkának van egy Varázsfuvola "feldolgozása". Nem szeretem sem a komoly-, sem a népzenét ( :oops: :oops: :oops: :oops: ), de ha gyerekként ilyennel találkoztam volna, akkor biztos közelebb kerül hozzám.
Gyerekeknek való módon meséli el a történetet. Elmondja, hogy milyen körülmények között született a mű, ki volt Mozart, kik a szereplők, milyen hangnemek vannak és minden egyebet. De nem száraz, unalmas vagy érdektelen.
Mindig elmesél egy részt az operából és utána pedig jön a zene, magyar szöveggel, teljesen jól érthetően.

http://www.halaszjudit.hu/index.php?page=kiadvanyok&id=19

Abszolút mértékben gyerekbarát (ez is egy jó hülye kifejezés :? :roll: ) :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: