bea, azért óvatosan a fogalmazással, de értem, mit akartál mondani
Valóban anno 60 éve nem volt lakáshitel, autóhitel, mert nem volt se lakás, se autó, se kilátások, csak egy háború, meg félelem, meg elnyomás.
De értem én, amit mondani akarsz, hogy valóban, a társadalom és a világunk generálja, hogy szükségünk van telefonra (mindenkinek külön a családban), sokcsatornás előfizetésre, jobb autóra, szebb bútorra, stb.
Régen meg funkcionalisták voltak, legyen egy minimum, ami tényleg KELL, s ha több lesz, az már külön öröm.
Sokszor én is dühöngök emiatt, és szeretném majd a gyerekemet valahogy másként nevelni, de félő, hogy akkor a világban nem találja majd a helyét.
A mi családunkban 10 éve még nem volt telefon, vonalas sem (az utcasarki telefonfülkébe jártunk, sőt, ha csörgött, és valakit kerestek, egy arra járó felvette, és beszólt az aktuális házba, hogy 10 perc múlva telefon

), most meg mindenkinek külön mobilja, amik alsó hangon is egy négytagú családnál +24E Ft...
Színes tévénk is pont 10 éve lett (mi hoztuk az elsőt Svájcból egy exemmel, egy lomtalanításnál szereztük

), azóta már kettő is van, és kettő már leamortizálva, félrerakva. A fekete-fehér tv 10-20-30 évig jó volt, most meg ugye négy 10 év alatt, hát lehet számolni...
Szóval teljesen egyetértek veled
Bea, hogy bizony a jóléti társadalom képzete visz minket a csődbe, és nem véletlenül van válságban az egész nyugati civilizáció, hiszen az egész egy nagy humbug volt!
(hú, de jól esett kicsit erről írni

, még ha néhol demagóg is, de nagy része szerintem tény)