A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

sziasztok!
ma ücsörögtem a védőnőknél 2.5 órát. de jó az AFP-m:1.9MOM
és védett vagyok toxoplasma ellen, így már nem kell kerülnöm a kis cicvarekeket :D
holnap meg 20 hetes genetikai uh.
a szénsav szerintem nem gázos, csak úgy mint büfi :lol: a szénsav(H2CO3) nagyon hamar disszociál, vízzé, és széndioxiddá (amit kilélegzel, vagy büfizel)
a colában a foszforsav az az anyag, ami nem engedi beépülni a kálciumot a szervezetbe, meg ki is vonja a fogakból, csontokból. ezért kell vigyázni a mostani colás kölkökre, mert 30 éves korukra csontritkulásuk lehet.( nem, nem dolgozom cola konkurens cégnél, és időnként és is iszom, a lényeg a mértékletesség)
toncsi

toncsi80

Kérdés
Ma este úszom, szerintetek bemehetek 5 percre a 75 fokos szaunába?
Finneknél a kismamák is szokják :lol:

Kép
kritta

Kriszta,

A szaunáról eltérő vélemények vannak. Az orvosok egyik fele nem javasolja, a másik fele szerint pedig lehet.
Én inkább hanyagolnám még akkor is, ha a finn kismamák 90%-a szaunázik. Nem vagyunk egyformák....

Kép
emi29

Toncsi,

gratula a jó eredményhez. :) Nekem a genetikai UH-t a 18. héten csinálta a dokim... Sajnos csak a 22. héten megyek legközelebb :(

Kép
emi29

A korházunk megnyert egy genetikai vizsgálatot a 11-12.hétre az jó lett nekem. mondjuk nem tudom,h fogom kibírni még 3 hétig uh nélkül :)

Kép
kritta

Sziasztok,

Kritta, bocsi, de csak most tudok válaszolni az Uh-s kérdésedre.
Igen, nekem a férjem ott volt már a 12 hetes uh-n csak a legelsőn nem a 6. héten. Annyira büszke volt, ott állt mint valami büszke apuka, mint aki az első akinek kisbabája lesz! olyan jó volt nézni!
Na meg a picúr is elemében volt: ugrált le-föl! Nagyon édes volt. Majd most megyünk a jövőhéten a köv. uh-ra nagyon várjuk!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról! :-)
Hát, bejött az a 10% amiben reménykedtem, mert kisfiú... :D :D :D :D Szóval a 15. heti 4D uh-on alaposan elnézték... :D A szonográfus ma azt mondta, hogy teljesen egyértelmű, hogy kisfiú és meg is mutatta, mert most nagyon jó pózban feküdt!
Egyébként minden eredmény teljesen rendben van, a legjobb, hogy a méhlepény is feljebb vándorolt és már teljesen jó helyen van!
Kaptam képet is, egész pontosan arcképet! :-) Majd felrakom, ha sikerül...

Most pedig elkezdem visszaolvasni tegnap estétől a termést... :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

zorroné
Garatulálok!

Kép
kritta

Kritta, köszi, aranyos vagy...

Szösszenet, Kamilla: én is betársulnék az április elejei-közepei Szent Imrés szobába... :D :D :D

Cola: én eddig imádtam a colát! Napi fél litert simán megittam... Amióta viszont babát várok, egyszerűen megundorodtam tőle! Még a gondolatától is rosszul vagyok és augusztus óta nem ittam egy kortyot sem...

Kép

Kép

zorroné

Zorróné, gratulálok a kiskukishoz! :)

Kép Kép
szõlõ

Szösszenetet várom már, mert ők is ma voltak UH-n! :D

Kép Kép
szõlõ

Zorroné: gratulálok! Várjuk a képet!

csak egy ötlet: nem lehetne a táblázatba beírni a nemeket azokhoz, akik már tutira tudják?

ercsi_3

Ja és a kép...
Kép

Kép

Kép

zorroné

Szőlő, igen, igen én is Szösszenetet várom, ők fél 5re mentek asszem, mi 1 kor voltunk ugyanott...

Ja és azért is nagyon jó, hogy fiú, mert így jöhet a reál madridos fürdőszett... :D :D :D

Kép

Kép

zorroné

Most olvatstam az egyik topikban hogy a dokim a MÁV-ból átmegy a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára... Most ennek vajon örüljek vagy ne? Egyelőre nem tudom, mondjuk hogy ez mennyire biztos, azt sem.

Kép Kép
szõlõ

[quote="zorroné"]S írta:zorronézőlő, igen, igen én is Szösszenetet várom, ők fél 5re mentek asszem, mi 1 kor voltunk ugyanott...

Ja és azért is nagyon jó, hogy fiú, mert így jöhet a reál madridos fürdőszett... :D :D :D

:lol: :lol: :lol: Jaj, tényleg!

A kép nagyon jó Zorróné!

Kép Kép
szõlõ

Jó, hogy még nem jött meg Szösszenet :D Délután óta egyre az jár a fejemben,hogy csuda klassz FIÚS anyuka lesz belőle...Na, Emi, akkor ki tippelt jól? Várjuk a híreket!
Üdv,
Nuska+ (19+5)
nuska1

Zorroné,

Gratulálok!!!!
Sima 2D-s UH-n voltatok? Akkor reménykedhetek, hogy a jövőhéten mi is megtudjuk ki lakik odabent?

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok lányok!!!!

Megjöttünk, voltunk UH-n .. aztán az ortopédiai szakvéleményért (100% császár).
Most értünk haza!

Kislányunk lesz :) :D :D :D :D :D :D

Persze 99%-ra mondták .. de szerintem egyértelmű volt .. nem volt ott semmi :)
Aliz nagyon jól van, minden eredménye rendben, boldogan mocorog odabent :)
A szülők (azok mi lennénk :D :D) pedig nagyon boldogok!!!!

Kép
szösszenet

GRATULÁLOK

KépKép
kisfruzsi

Most olvaslak titeket .. annyira drágák avgytok, hogy így vártatok - olyan jól esik!!

A Szent Imrés április eleji csapat akkor gyűlik rendesen ..
Lassan bemehetünk lefoglaltatni egy szobát :)

Kép
szösszenet

Kisfruzsi

Ez sima 2D-s UH volt, ami a 18-19. hét körül kötelező! De hihetetlenül jól látszódott mindene! Utoljára 15 hetesen láttuk, de azóta óriásit fejlődött.

Kép

Kép

zorroné

Szösszenet gratula nagyon Alizhoz! :D :D :D

Kép

Kép

zorroné

mi már a 12. hét óta nem láttuk! Már nagyon kíváncsiak vagyunk rá.

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]m írta:kisfruzsii már a 12. hét óta nem láttuk! Már nagyon kíváncsiak vagyunk rá.

Elhiszem :)
Mi is régen láttuk nagyon!
De mi is a kötelező sima 18-20 hetes 2D-s UH-n voltunk, és egyértelműen látszódott, aminek kell .. :)
Úgyhogy gondolom ti is megtudjátok!
Egyre többen tudják már - olyan jó :)

Valaki írta .. hogy a táblába írjuk a nemet :)
Akinek tudom, már név is van .. de csinálhatok egy utolsó oszlopot a nemekkel ;)

Kép
szösszenet

Szösszenet, nagy-nagy gratula a kiscsajhoz :) :)

Zorróné neked pedig a kissráchoz :) :)

Kép
emi29

Szösszenet,

a császárt viszont sajnálom :( Mikor kell legközelebb UH-ra menned?

Kép
emi29

Fruzsi,

a jövő héten minden bizonnyal te is megtudod a baba nemét (Én már inkább nem tippelek..)
:)

Kép
emi29

remélem! az az igazság, hogy mielőtt babánk lett volna mindig azt gondoltam , hogy 2 fiam lesz. Hát most nem tudom!

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]r írta:kisfruzsiemélem! az az igazság, hogy mielőtt babánk lett volna mindig azt gondoltam , hogy 2 fiam lesz. Hát most nem tudom!

Én pont ugyanígy éreztem sőt meg is jósolták, hogy két fiam lesz. Ennyit a jósnőkről, meg a lila aurámról..

Kép
emi29

[quote="emi29"]S írta:emi29zösszenet,
a császárt viszont sajnálom :( Mikor kell legközelebb UH-ra menned?

Én már megbarátkoztam a gondolattal.
Az orvos, aki a szakvéleményt írta, ismerős.
Így átbeszéltünk mindent. Úgy vagyok vele, hogy annyit nem ér a természetes szülés, hogy a sérvem megnagyobbodjon, kitüremkedjen, és jegyeztethessem elő magam gerincműtétre, ami nem kicsit kockázatos.
Ma a császár már egy biztonságos, rutinszerű műtét .. így ő mindenképp ezt ajánlja.
Én is nyugodtabb vagyok ebben a tudatban.
Az a sérv ott van .. és ezzel együtt kell gondolkozni - ez az ésszerű választás :) én nem bánom - így kell lennie :)

Zorroné - Neked gratulálok a kisfiúhoz! :) Akkor ti fiúcskát szerettetek volna? Akkor biztos nagy az öröm nálatok is!

Kép
szösszenet

Gratulálok Szösszenet! Én már nem mertem Neked jósolni semmit, de nekem nagyon LÁNYOS Anyunak tűntél mindig is...!

ercsi_3

Szösszenet, GRATULÁLOK a kislyányhoz!!!!! :D

Kép Kép
szõlõ

Szöszi!

GRATULA a kispuncishoz! :D
Nagy az öröm ugye?!!! :lol: :D

Nektek mit mondott az orvos? Mert nekünk ezt mondta: "Maguk mit látnak? Mert én semmit. Úgyhogy egyenlőre úgy néz ki KISLÁNY!" Se kukit, se köldökzsinórt nem láttunk a lába között. :lol: :wink:
Mi is kislányt szeretnénk jobban,úgyhogy el tudom képzelni, mennyire örültök most!!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
adri0422

Sziasztok!

Szöszi gratulálok!

Mi is voltunk uh-n, hát a mi kis manónk nagyon szégyenlős továbbra is. Az orvos szerint talán inkább kislány, de ez csak egy erős gyanú, mivel nem nagyon tudtunk a lábikói közé kukucskálni, de nem is lógott ki sehol semmi, akárhogy néztük. :D
Persze az is lehet, hogy csak szerényen dugdossa a drága.

Tettem fel képet a fotóalbumomba, nem sokat, mert úgy, de úgy elbújt, még a kezével is takarta magát. Az orvos szerint szalutált. Mondtam is, hogy naná, biztos köszön a katona Apukájának. Okos gyerek! :D
zsálya*

Köszi Csajok :)
Nagy az öröm, bizony :)
Mi láttuk a köldökzsinórt .. az máshol tekeredett.
Mivel fejjel lefelé fekszik a babám még mindig :lol: :lol: (eddig az összes UH-n :)), így felülről gyönyörűen beláttunk a lába közé ..
Mindjárt visszanézem a videot, és lefotózom, amin csak a lába-köze látszik :) ;)
Nekünk sem mondta a nő, hogy 100%, de egyértelműen nincs ott semmi .. de sosem mernek egészen biztosat mondani :) Nekem ez már elég kielégítő válasz volt :)
Ahhoz képest, hogy 2D volt, elég szépen láttam a dolgokat, nem gondoltam, hogy ilyen egyértelmű lesz!

(Aki tudja, kiírná az aláírásába, hogy kisfiú vagy kislány? Így könnyebb lenne táblába gyűjteni .. megcsinálom (majd - most örömködöm) az utolsó oszlopot!)

Kép
szösszenet

zsálya*

Szösszenet,
Persze, ha a doki azt mondja, hogy császárral kell szülni, akkor nem szabad megkockáztatni a természetes szülést. Nem is azért írtam, hogy sajnálom, hanem azért, mert gondolom, nem ez volt álmaid netovábbja. Ha mégis így van, akkor bocs

Kép
emi29

Zsálya,

a harmadik kép a legjobb :)
Nyugi, hamarosan te is megtudod a nemét. Reméljük, hogy legközelebb nem lesz ennyire szégyenlős :)

Kép
emi29

Sziasztok lanyok!

Gyorsan megfurdetem Zolit es teszek fel kepeket, illetve hozom a linket, hogy honnan rendeltem a rucikat.

Egy kis izelito: apja, fia

Kép

Magi
Vendég

Egyszer csak kiderül.. Csak már úgy vennék mindenfélét, de így nem könnyű.
zsálya*

Magi,

Nagyon szupi ez a kép. Tündéri a kisfiad, tényleg :)

Kép
emi29

[quote="zsálya*"]E írta:zsálya*gyszer csak kiderül.. Csak már úgy vennék mindenfélét, de így nem könnyű.

Megértem... Mikor mész legközelebb?

Kép
emi29

December 11.-én. Most azon izgulok, hogy már mióta érzem a bébit lent rugizik, és eddig minden uh-n fenn volt a buksija. Nagyon kényelmes lehet neki így, de mégiscsak jobb lenne, ha néha megfordulna, nehogy nagyon megszokja így, aztán a fencsijével előre akarjon majd előbújni.. :shock:
zsálya*

Szösszenet: én elsőre nagyon fiút szerettem volna, meg igazásból valahogy azt sokkal jobban el tudtam képzelni magamnak... A múltkori 4D után elkezdtem magam szoktatni a gondolathoz, hogy kislány, persze annak is nagyon örültem volna, de azért ma nagyon klassz volt látni az uh-on, hogy fiú... Páromnak meg igazából mindegy volt, neki ma is csak két dolog számított, hogy jól legyen a baba is meg a lepényem is jó helyen legyen... :-) Ez mindkettő összejött... :D

Kép

Kép

zorroné

[quote="emi29"]P írta:emi29ersze, ha a doki azt mondja, hogy császárral kell szülni, akkor nem szabad megkockáztatni a természetes szülést. Nem is azért írtam, hogy sajnálom, hanem azért, mert gondolom, nem ez volt álmaid netovábbja. Ha mégis így van, akkor bocs

Természetesen álmaimban nem így képzeltem a szülést :) :)
Ha nem lenne problémám, egy pillanatig nem lenne kérdés a szülés módja :) ;)
Tudom, mostanság divat a császár .. meg a 8 hónapra szülés ..
Az enyém is programozott lesz, de a kiírt időpontkor .. ha meg hamarabb jönne, akkor szaladunk, és akkor :)

Kép
szösszenet

[quote="zorroné"] írta:zorronéA múltkori 4D után elkezdtem magam szoktatni a gondolathoz, hogy kislány

Nálam minden pont fordítva volt :)
A babonák, az eredmények és a 4D után, ahol láttunk vmit, amit nem tudni mi .. :D :D (most már tudjuk hogy kis szeméremajkak voltak :D) .. én is kezdtem szoktatni magam a kisfiúhoz.
De most boldogság van :D
Viszont már azt beszéltük, hogy a második fiú legyen ám! :lol:

Kép
szösszenet

Persze, másodikra nekünk meg kislány kell... :D :D :D

Kép

Kép

zorroné

Zsálya,

Végülis még van ideje (és helye is) megfordulni. Az enyém Szösszenet Alizához hasonlóan fejjel lefelé helyezkedik el már most. Én meg azon izgulok, hogy most már maradjon is így :)

Kép
emi29

Szöszke,
én nem értem, hogy miért divat a császár. Miért jó az egyeseknek, hogy a szülés után napokig szinte fel sem tudnak állni.
Lehet, hogy már rutin műtétnek számít a császár, viszont akkor is egy hasi műtétről van szó.
A nővérem is egy császáros kismamával szült és feküdt egy szobában. A nővérem a szülést követő napon már babázott, a császáros anyuka viszont még inni sem tudott, nemhogy a babáját szoptatni...

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: