A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Milky nekem is mindig nehezen megy a kenguru fel és levétele, főleg mikor elaludtak benne :roll:

Na mentem sóskát csinálni, Panna kívánságára :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Egyenlőre ennyi.
:roll:

Kép

40 perce hívom a sote-t, csak ma lehet bejelentkezni 11-12-ig, de fel nem vennék. Porta annyit mond, ne rakjam le. :twisted:
Ja és van egy kis fertőzésem is, amit a héten szedtem össze (nekem nem nehéz ilyenkor). De hogy hol????? :shock: Szval én is pezsegni fogok. 8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Nekem ment a kenguruzás, bár sokat nem használtuk, mert Levi nagyon gyorsan elérte a 9 kilót és utána egyrész nem ajánlják, másrészt nem is nagyon bírta a hátam :)
a kendőzés valahogy nekem nem fekszik, viszont a kenguru nagyon jó. a lényege, hogy jó széles pántja legyen, mert a keskeny pánt bevág nagyon.

Örülök, hogy mindenki megúszta a baleseteket (kivéve az autókat).
Én 13 éve vezetek jogsival (annélkül lassan 20 :) ), de még sosem volt semmilyen balesetem. (egyszer nekitolattam egy bokrok között megbúvó oszlopnak, de még csak a lökhárítónak sem lett baja, meg egyszer elütöttem a kapunkat, ami nem nyilt eléggé gyorsan, a tükrök viszont le voltak fagyva, a kapu kiugrott a helyéből és a lökhárító eltört :) de a párom megoldota :) ja és egyszer a dugóban a mögöttem álló csajnak lecsúszott a lába a kuplungól és meglökött picit) Viszont rengeteget kivédtem már, még az anyósülésről is :)
Párom elég gyorsan meganulta, hogy ha a combjára dobom a kezem, akkor valami olyat észlelek a jobb oldalon, amit Ő nem lát a másikról :)
Levivel annyira nagy volt a hasam, hoyg az utolsó hónapban már alig fértem a kormány mögé, szóval akkor már csak vészhelyzetben indultam neki egyedül kocsival.

"Betegeknek" jobbulást és kevesebb visszafertőzést kívánok!

Katka, sajnos kicsit messze vagy tölem, (kb 30 km a 0-áson), de ha tudok mégis valhogy segíteni szólj kérlek!!!

Kép

Kép
gabka77

Kukli, köszi a tegnapi privit!

Nem értem mi a problémád :) :twisted: még nincs is 11, miért is vennék fel :) :twisted: :roll: :wink:
(csak viccelek, többek között ezért is hagytam ott őket)

Kép

Kép
gabka77

Na csajok!
Genetika felvette. El sem hittem. Azt mondták, nem fogadnak, nem adnak időpontot, lecsúsztam róla, igyekezzek arra gondolni, minden ok, ha uh az volt. Ezt nem hiszem el! Be sem hívnak egy beszélgetésre. Ok, hogy semmi baja Katának, de ez annyira felháborító!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokim azt mondta nem tud máshova küldeni. Szegény 2 genetikára elküldött, és sehol nem fogadtak végülis. Sztem elég carul rézni most magát ettől.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, ne máááár! Nagyon csúnyát tudnék csak írni!!!

A kengurut mi is nagyon szerettük, imádtak benne lenni a gyerekek, nagyon sokat sétáltunk úgy a Mecseken.

A kendővel kapcsolatban én is ezen agyalok, hogy mire magára tekeri az ember az egy csomó idő lehet, de talán bele lehet jönni. Aki használja attól csak jót hallok róla.
No mindegy, kengurunk az van, aztán a többit meg meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Én is kenguruzni akarok, azaz majd apa :lol: én majd a kutyát hozom, anno neki is akartunk csinálni egy kengurut :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok így a kendővel, kenguval.

Kép
milky

Na úgy döntöttem lehiggadok. Kész.
Kengurunk nekünk volt kölcsön, én szerettem, mikro a sérvem bírta. Most én is gondolkozok egy kendőn. De még használtan is csillagászati. Nagyon szép a tietek Nemlajos!
Bobóval mi a 36. hétig vezettünk. Nekem először akkor indult be kicsit a szülés. Aztán úgy döntöttem, mikor volt egy kisebb fájásom a rakparton, hagyom a többi embert élni. Most is sokat vezetek. Kata szereti sztem, mert vadul rugdos ha énekelek. Boti csak kuksol hátul. Lehet imádkozik hagyjam már abba.
Vica…megint bogarat ültettél belém. Most a sóskával. Ma még nem is ettem.
Háziorvos pénzt kér? Én feljelenteném. Kb. olyan, mint Varsányban a nőgyógyász sztk-n pénzt kér a receptért. Nem is értem, hogy merik megtenni.
Jaj csajok, sajnálom a kocsi töréseket! Vigyázzatok magatokra!
Tencsi bocsi,a bábszínházat félreolvastam akkor. Majd azért mesélj.
Katka nagyon sajnálom amiken átmész. De látszik mennyire erős vagy, és biztos vagyok benne, ha nehezen is, de mindent meg fogsz úgy oldani, hogy a lehető legkevesebb probléma legyen.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Méretek:
# 160 cm magasságig (36-os méret): S
# 165 cm magasságig (38-os méret): M
# 170 cm magasságig (40,42-es méret): L
# 185 cm magasságig (44-os méret): XL
# 185 cm felett (46-os méret): XXL
# 50-es mérettől és extra megkötési technikákhoz: LL

Kendőhosszak:
# S: 380 cm
# M: 400 cm
# L: 420 cm
# XL: 440 cm
# XXL: 460 cm
# LL: 520 cm

Érdemes hosszabbat választani, enyém lehet, hogy csak az alapokra elég (bár egyelőre ennyiért jó az :lol: )
Tegnap voltam egy fórumos topictalin, ott megmutatták a csúszócsomót és két tekerési módot, mára ugyan a csomón kívül a többit elfelejtettem, de videóról jól elsajátítható, és egyáltalán nem hosszadalmas folyamat :roll:

kukli, ezt nem értem, mi az, hogy már nem fogadnak? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Kukli: Ez tényleg rettentő boszantó lehet... Nem is értem, hogy ez hogyan lehetséges.... Sajnálom, tudom, hogy szerettél volna 100%-ig biztos lenni abban, hogy egészséges....

Mentek a http://www.babamamaexpo.hu/ -ra?

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Én nem mek:-( drága a beugró :? oké, h le lehet vásálni, de akkor is :(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

én se megyek. Én a jövő heti börzére akartam menni, de oda se, minek, ha nem tudok semmit se venni?
Majd lesz még :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli csak nem megkívántad a sóskát? :D
Ja és sajnálom hogy nem fogadtak genetikán, ez azért furi :roll:

Képzeljétek vettem a teszveszen egy PP bébihordót és az előbb hozta a postás, pedig csak Kedd este fizettük ki, jó gyorsan ideért :shock: És ami tök jó, hogy azt írták teljesen új és tényleg az :D azt gondoltam biztos használták egy-kétszer, de látszik hogy nem, és majdnem olyan színűt sikerült vennem mint a babakocsink szine.
Ja és a Panna meglátta a dobozát, amin egy kép volt egy babával aki csücsül a bébihordóban és teljesen odáig volt :D, mondta hogy alig várja hogy megszülessen a kistesó és emlékszik rá amikor Bulcsú született hogy meglátogatott mindennap a kórházban. Annyira édi :D

Én mennék a kiállításra, csak hát elég messze van innen :(

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

jól látom, egál van, és vica és masut nem tudja még a baba nemét? :lol:

vica, gratula a bébihordóhoz! Az lesz még egy nagy csata nekem, hogy abból melyik a jó... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka viszont nincs fönt a táblán, ha jól láttam :?

Én meg megtudtam,h lesz kengurunk :lol: van a sógornőmnek :D úg örülök :!:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vica szupi a hordozó. Nekünk is kell venni vmit. Az nincs. Januától jön a bevásárlás. Pelenázó feltétet Boti elhasználta. Hordozó, stb.... neccbugyiból állok a legjobban. :roll:
Édes lehet Panna. Mikre nem emlékeznek?
Küldesz sóskát fénypostán?
Papillon grat a kendőhöz neked is. Egyre jobban kendőre hangolódom. Nekem van egy erszényem jut eszembe.
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm
8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Néztétek mennyire fiús a tábla eleje? Tuti egy kiscsaj fog kezdeni beelőzve a srácokat. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Engem a sóska nem bír lázbahozni, kevés kaja van, amit nem eszem meg, de a sóska ezek közé tartozik :)
Azért Nektek csajok jóétvágyat hozzá :)
Én bounty palacsintát ettem :)
Azaz kókusszal töltött csokival nyakonöntött palacsintát :) :oops:
bocsánat :)

kukli, nálunk Levi már a 2. pelenkázó feltétet amortizálta le. én nem tudom mit csinál vele, de egyszer csak kiszakad, amit persze tovább kell tépni :)

Kép

Kép
gabka77

Én most arra gondoltam vászon pelenkázót veszek. Olyanotok is volt?
Hát én nem vagyok édesszájú. Szval Gabka, mi kaján nem fogunk összeveszni. :lol: Felőllem képet is rakhatsz róla.
Bár Boti kelhetne, mert bnőm gulyáslevessel vár. Tartozott vele, most főzte meg. :) Jó kis fogadások...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Tök megnyugodtam. Bár ha most beszélnék a nővel kifejteném a véleményem szép nyugisan, akkor meg voltam döbbenve. SOTE-ra be sem fogom tenni a lábam soha. Persze bizti csak én nyúltam bele.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát kukli küldenék én sóskát, de sok nem maradt :roll: Ha Pannán múlna akkor megette volna az összeset :D , már a végén le kellett állítanom, döbbenet mennyit bír enni :shock: igaz hogy meg is látszik rajta :? Bezzeg Bulcsú még mindig sztrájkol, most már 3-4 hete nem hajlandó főzeléket enni, leves az jöhet abból is amiben répa van, meg a szilárd kaják is, csak főzelék ne :(
Szegény Panna most meg csak panaszkodik hogy nem tud aludni mert fáj a hasa, de hát megmondtam neki előre :x
Palacsinta nekem is megvolt de én csak a hagyományosat ettem, túrós és lekváros :)
Gakba ezt a kókuszos palacsintát te csináltad? Ha igen majd írd meg hogy kell :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

A pelenkázót mi is rendesen fogyasztjuk, én sem tudom hogy tud olyan hamar kiszakadni :shock: . Úgyhogy leendő anyukák, erre tényleg nem érdemes túl sokat költeni, jó az olcsó is. :wink:
Milyen az a vászon pelenkázó??
Amúgy van az pelenkázóalátét amit a DM-ben is lehet venni 10-es csomagban, még az jó ilyenre, csak az nem puha. De utazáshoz tökéletes, meg ha megyünk vhova kis helyen elfér.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hmmm.. fertőzések... nekem is szerencsém van ilyennel bajlódni... de állítólag ez kismamáknál sűrűn előjön... a terhesség nem kellemes oldalai.... :?

most jövök dokitól.. másfél órát vártam... és a doki bent sem volt... csak súlyt mértek meg vérnyomást és adták volna a beutalót terheléses cukorra :lol: :lol: mondtam köszi szépen nem kérek :lol: :lol: na sebaj.. 4 pecsét megvan... még köv hónapban elmegyek aztán viszontlátás.. többit kint. voltam ma eu-s információs irodában is.. hogy utánaérdeklődjek hogy működik ez a gyed meg stb ha kint születik a bébi.. tök rendes volt a csaj.. válaszokat mailben küldi.

kukli: nem mondok semmit a genetikára mert nem menne át a cenzúrán. :oops:
ja.. a táblán a csajok a végén erősítenek be de nagyon :D

KépKép
KépKép
adryn

Én még nem tudom a baba nemét, leghamarabb Karácsony körül derülhet ki, akkor lesz valamikor a következő kötelező uh. Egyenlőre nevet sem tudok mondani :(

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nekünk sem volt még vászon pelenkázó. Viszont németországban a barátnőmnek volt olyan, ami ilyen vászon hatású volt, de mégis volt rajta valami bevonat, azaz, ha ráfolyt valami, akkor ugyanúgy le lehetett róla törölni.
Bár az gondolom drágább :(
Szerintem megint venni fogunk egy olcsóbbat, aztán ha ez is szét megy, akkor majd azt is megfordítjuk kicsit :)
Neketek is mindig csak az egyik oldala szakad ki, a másik meg bírná még sokáig? (Ha kiszakad megfordítom, amig nem veszünk másikat és érdekes módon a másik oldal nem szakad ki, mert persze el is felejtem ezért :) )

kukli nem véletlenül telt be a pohár nálam is a SOTE-val kapcsolatban. :evil:

palacsintát itt a munkahelyemen a büfében vettem, de majd kifaggatom a szakács fiút, hogy hogyan készitette a kókusz tölteléket :)

Kép

Kép
gabka77

hát Vica..nemtom hogy bírod... én már tuti mentem volna 4d-re megtudni hogy fiú vagy lány... na sebaj.. így eggyel több karácsonyi meglepetésed lesz :D

KépKép
KépKép
adryn

Vica sztem nem kérdés, kislány. Csak ha tudni akarod. Ha nem bocsi, hogy elszóltam magam. :lol:
Pfeltét nekünk azért bírta 1,8 évig. Igaz ez 5000 Ft is volt. De most tuti nem veszek annyiért. Amúgy nekem a forrasztásnál szakad, és vki onnan tovább foszlatja. Nem tom ki lehet. :roll: Közben eszembejutott, tényleg nem jó a vászon, mert azt meg nem lehet lemosni. Mikor sok kis tejcis kaki volt, én is használtam rá dm-eset.
Megértelek Gabka. Pedig mást gondoltam a SOTE-ról. Mégis csak SOTE.
Hú Adryn, ha nem vagy elfelejtem, hogy mennem kell cukorterhelésre ma. Voltam patikában venni tabit lentre, de nem vettem cukrot. Majd hétfőn.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Mi csak születésekor fogjuk megtudni, kisfiúő vagy kislány. Nevekkel még sehogysem állunk. :)

Masut
masut

na adryn most át tudom érezni (majdnem) milyen a párod nélkül:) hétvégére én is itt lettem hagyva...szerencsére csak 3 nap de már most elég rossz...

megvettük a kiságyat.. :) :)

masut először mi is azt akartuk hogy meglepi legyen, de aztán nem bírtam ki hogy ne kérdezzek rá:)
Ti direkt nem akarjátok tudni?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hmm... Moncsi.. már én is nagyon számolom vissza a napokat :D.. addig meg intézkedek jövök megyek hogy teljen az idő :D. de még mindig fogalmam sincs mit vegyek neki karira... neked van valami 5leted?

KépKép
KépKép
adryn

húúúha .. nemtudom :D

nem kérdezted meg tőle hogy vágyik-e valamire?
sok ötletem nekem sincsen, a közös nagy családi ajándék az már megvan de hogy csak tőlem mit fog kapni...
nehéz másoknak ötletet adni, nálunk az a jó hogy azért ő mondogatja hogy most ez kéne meg az kéne én meg odafigyelek ezekre.. de csak így tanácsot adni... hát ha lesz valami jó ötletem megosztom veled de egyenlőre nincs sajnos :roll: :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jaj gyerekek, ez a gyomorégés kikészít, de én vagyok a hibás, diéta ide vagy oda, a bőséges ebédem után a városban nekiestem egy látványpékségnek, és ettem két szilvás párnát, meg 4 mogyorós tekercset (azokból a picikből, amit dekára adnak)... Hát most megtanultam, hogy milyen az a szabály!!! :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Tényleg nem szereplek a táblázatban... Idáig mindig kimaradt az adatmegadás.... Illetve én leszek papíron az első. Egyébként nem valószínű, mert idáig csak 42 hétre szültem és azt is segítséggel...
Szóval Kukli , ha van időd, akkor légyszíves vegyél fel a listára.
Szül: 74.07.18
Kiírt idő: Március 2.
Baba: Kisfiú, még nincs neve
Kórház: Szent Imre
Doki: Bardóczy Zsolt
Szülésznő: Nyulas Jolán
Tesó1: Zsófi: 2002.05.02
Tesó2: Ági: 2004.03.09
Tesó3: Dani: 2005.03.07 (Apa oldaláról)

Köszönöm :)

Katka

katka22

nemlajos: Ilyen a legtöbb kismamával megesik. Egyébként ma nekem is bűnözős napom van....

Gabka: Azért cukros anyukáknak bounty-s palacsintákról írni nem éppen fair... :D

Katka

katka22

óóóóóó elszállt egy hosszú hsz-em...

Kuklika, így lesz a jó hidd el. jó helyen jártál uh-n, minden ok lesz!

Zazzy, azonnal cseréld le a házidokit! hogy ezek miket nem képzelnek magukról...
az újhoz akihez mész csak bediktálod a régi címet az kikéri a kártyát.

Papillon, amit te írtál az is durva! lehet tudni melyik kórházban dolgozik ez a doki?
na mondjuk a szentimrések vezetnek ilyen szempontból szerintem, ott a szülésfelkészítőn is elhangzott, hogy tejeljtejelj-tejelj mert nem leszel rendesen ellátva... a dokik pedig titkolják a tarifáikat, mert megszüntették a becsületkasszát (a nővéreknek és szülésznőknek szokás volt régebben leadni a "hálapénz"-ből). azt hiszik hülyék az emberek...

hordozókhoz kendőkhöz kenguruhoz gratula!
hordozót olyat vegyetek, amit bepróbáltok a kocsiba is. szempont lehet a töréstesztek eredménye, és hogy babakocsira tehetőt (adapterrel), vagy milyet szeretnétek, plusz hogy milyen a huzata pl, a miénket csak ki kellett kefélni párszor, noha le lett jópárszor kajálva-büfizve.

kocsitöréseket sajnálom :(( a lényeg, hogy ti egyben vagytok!

Katka, neked nagy ölelés és kitartás! remélem sikerül megoldást találni! esetleg hallottál az Otthon-segítünk alapítványról? hátha van a környéketeken is önkéntes.

Kép
Kép
mamacsibe

Vica, Katka, én pimafucin krémet+kúpot kaptam a gombámra a dokitól. már másodjára mióta várandós vagyok sajnos. de most forró vízben fertőtlenítettem az alsóneműket, talán nem jön vissza... és érdemes intim lemosót (lactacyd) használni, hogy kicsit helyrehozza a dolgokat lent.

Kuklika, szerintem jobb is így. jól tetted hogy kidühöngted magad, és most már nyugis vagy. jó helyen jártál uh-n,minden ok lesz!
szülinapom 80.04.22.
és szívesen előzök, Apa szerint amúgy is hatalmas a pocakom, sokkal nagyobb mint elsőre, és februárban már babázni fogunk. nem bánnám :)
úgy fest szedjük a sátorfánkat és költözünk miután lebabáztam. nem tudtok valakit, aki kiadó házat keres véletlenül? :)

Kép
Kép
mamacsibe

Üdv Katka a táblán. :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

mamacsibe, nem tudok sajna :cry:
Egy éve meg hogy örültem volna egy ilyen kérdésnek :roll:

Lányok, Nektek a dokinő mondja a fertőzést, vagy Ti is észrevettetek valamit magatokon?
Nekem nagyon sokáig zavaró volt az az erőteljes szag, ami a terhességem óta lent kialakult (neeeeeeeeem, természetesen fürödtem az eredményes aktus óta! :lol: ), de most, mióta felfedeztem a spanyol viaszt, illetve a tisztasági betétet, újra jó a konfortérzetem.
Gondolom, ha nem lenne normális a hüvelyváladék állaga, mennyisége, a doki csak látná... Vagy ehhez célzott kutatás és tenyésztés kellene?
A védőnő vizeletben nem talált fehérjét, se mást... ennek van köze egyáltalán bármihez? 8) :oops:
Na, ezt megszagértettem :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kuklika, köszi a táblát :)
Nemlajos, (bocs aki nem bírja a guszta témát lapozzon) nekem viszketett is, sebesedett, és morzsás váladékom volt kívül. ez annyira tipikus hogy nem is kellett tenyészteni, és a pimafucin hatását azonnal éreztem.
egy éve költöztetek? mi volt akkor?

Kép
Kép
mamacsibe

hehe, semmi:)
Mogyoró még csak most lett két éves, de ez a 3. albérlete, és mindjárt újra költözünk :lol:
Egyszerűen mindig így alakult, hogy pár hónap, egy év, és vagy kellett, vagy akartunk továbbállni.
Na jó, a legutolsó nem egy éve volt, csak 8 hónapja, márciusban. Akkor házasodott össze az előző főbérlőpár, és hát kellett nekik a lakás, mi meg kereshettünk új albit erre az átmeneti időre, amíg a saját el nem készül.
Na jó, akkor nekem egészséges minden, alul, felül (bár most momentán lázasnak érzem magam, úgyhogy meg is mérem).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na, még egy nyűg:
elég sokat sétáltam ma, és amikor leszálltam a ház előtt a buszról (az irdatlan gyomorégés mellett), azt éreztem, hogy a jobb lábam "gyűrűsujja" rettentően fáj.
Azóta próbáltam kidöccenteni, húzni, csavarni, de nem áll ki a görcs, úgyhogy sántítok egy ujjam miatt :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nagyon eltűnt mindenki....

nemlajos nekem a kezemen szokott fájni az ujjam.. belenyilall valami marha nagy fájdalom és nem tudom mitől van ez..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

[quote="moncsi89"]m írta:moncsi89asut először mi is azt akartuk hogy meglepi legyen, de aztán nem bírtam ki hogy ne kérdezzek rá:)
Ti direkt nem akarjátok tudni?

Azt hiszem, ma már alapvetően az a hozzáállás az uh-soknál, hogy ha látszik, akkor mondják. Ezért mi előre szóltunk, hogy ne.

Masut
masut

[quote="mamacsibe"]n írta:mamacsibea mondjuk a szentimrések vezetnek ilyen szempontból szerintem, ott a szülésfelkészítőn is elhangzott, hogy tejeljtejelj-tejelj mert nem leszel rendesen ellátva...

Hááát, ez így nem hangzott el... legalábbis azokon az alkalmakon, amiken ott voltam.

Masut
masut

és nem vagy kiváncsi?? hogy bírod ki ?:) én nem bírtam ... nehéz lehet..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hát, egyelőre már dagad a lábujjam, de semmi javulás... Nagyobb gondom sose legyen :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nekünk a hordozókendő nagyon bejött, sokkal jobban, mint a babakocsi. Apa is imádta, gyerköc is, szóval én az ajánlók csapatát erősítem. Én Nandusat vettem, és most is használni szeretném. Hasonló színű, mint Nemlajosé. Ja, és a kötözésbe nagyon hamar bele lehet jönni.
Az első 6 hónapban szinte csak abban volt Samu, sokszor itthon is, pl. benne aludt, miközben vasaltam. Ez egyébként tök nagy előnye: van két szabad kezed, miközben a gyerek rajtad pihenget. Ehhez tudni kell persze, hogy rengeteget sírt Samu az első néhány hónapban (hasfájás, meg mittoménmi...), és csak kézben-hordozókendőben volt nyugi. Meg ha aludt.

Gombát és fertőzéseket sajnálom, én eddig szerencsére megúsztam. Jobbulást mielőbb!

Mamacsibe, és miért költöztök?

Kukli, a SOTE egyre inkább elássa magát az én szememben is. Az én dokim is ki volt akadva, amikor meséltem neki, hogy egyszerűen el sem jutottam az időpontkérésig... De az esetedből kiindulva vsz engem is elhajtottak volna...

Katka, akkor rosszul emlékeztem, hogy hol is laksz... De az ajánlat azért még áll :) Ezek szerint Gabkával lakunk viszonylag közel egymáshoz. És úgy látom, te tavaszi gyerekeket szülsz :)
Tényleg nem semmi az új pasid sztorija, és valóban "csak" a gyerkőc érdekei nem érvényesülnek a szülők harca közepette.
Mamacsibe által ajánlott Otthon segítünk Alapítványról én is sok jót hallottam. Előző pasim anyukája (a majdnem anyós) is ott önkéntes, és pozitív a véleménye. Egyébként őt nagyon szerettem anno, kár, hogy végül nem ő lett az anyósom :) De hát nem anyóst, hanem pasit választunk :)
(Most nincs anyósom, a párom anyukája már nagyon régen meghalt sajnos, apukája jelenlegi párja pedig nem állt bele ebbe a szerepbe)

Moncsi, nem is mondtam, hogy nagyon szép a babakocsi, amit vettetek. Majd a kiságyat is mutasd meg!

Nemlajos, gyomorégést és lábgörcsöt sajnálom. Jobbulást!

Vica, a sóskát én is imádom, párom meg utálja. Szerencsére Samu egyelőre szereti, így mi vagyunk az erősebbek... :) babahordozóhoz gratula!
Lépek pihizni, előző éjszakánk tragikus volt, Samu nem akart aludni, így most hullafáradt vagyok... Jó éjt!

erpé

köszi erpé :) a kiságyat még nem raktuk össze, mert egy hét mulva nálunk is lesz egy kis lakásfelújítás ( parkettázás, festés stb).. addig csak a helyet foglalja, úgyhogy majd egykét hét mulva rakok fel arról is képet :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Háziorvos: Én nem jártam ilyen szerencsésen, mert nekem az új adott egy papírt, amivel a régitől ki kellett kérnem a kartonom. Tegnap adtam le, és kiderült, hogy a kartont át is küldték, de 2000 óta nincs bejegyzés rajta, mivel ugye azóta számítógépen rögzítik a dolgokat, azt meg nem nyomtatták ki mellé.

Masut: Minden elismerésem, hogy nem akarjátok tudni a nemét a gyerkőcnek. Nekem azért volt fontos, mert úgy gondoltam, ha már tudjuk, és neve is lesz, akkor jobban meg tudom szólítani. Na persze azóta ott bujkál bennem a kisördög, mi van, ha mégis elnézték, így még bizonytalanabbul beszélek hozzá. :roll:

Tisztasági betétről én azt hallottam, hogy nem ajánlott hosszú távon alkalmazni. Ja, akkor meg minek találták fel?

Görcs: sósborszeszes kenegetés állítólag használ görcsökre. Apró problémának tűnik, de azért igen fájdalmas tud lenni. Útálom.

Kép
Kép
tessza76

Eddig jól bírom hogy nem tudom a nemét, néha rám jön hogy menjünk gyorsan 4d-re, aztán valahogy mindig akad más fontosabb dolog :roll: De azért jó lenne a következő uh-on megtudni. :wink:

Én ugye tegnap hívtam dokit az ismét visszatérő hüvelygomba (vagy már fene tudja mi ez) ügyében, mondta ha elkezd viszketni akkor kenjem a pimafucort krémmel. Hát este el kellett kezdenem úgy elkezdett viszketni :evil: Én amúgy használok tisztasági betétet még nem terhesen is, nekem alapból muszáj, ilyenkor meg szinte óránként kell cserélnem :cry: Azt olvastam, hogy ez ilyenkor normális :?
Nemlajos tuti rájönnél ha valami gond van alul, én pl. tegnap még csak azt éreztem, hogy diszkomfort érzésem van, aztán néha viszket, néha meg olyan száraznak érzem kívűl, de végül mindig jókor érzem hogy valami megint előjött. :(

Görcs: én elkezdtem szedni a kálcium sandoz-t, nekem azóta alig van lábgörcsöm.

Karácsonyi ajándékötlet: Én most egy karórát akarok venni a páromnak, igaz nem épp karácsonyra, hanem a megismerkedésünk alkalmából, ami szintúgy decemberben van. (Remélem a férjem ezt nem olvassa :) )
De nekem most mázlim van, mert egy csomó mindent mondott hogy mi kell neki. Amúgy ha nekem nincs semmi ötletem, akkor én általában veszek neki egy pulcsit vagy inget, mert ezeket ő nem veszi meg magának, és hát fogyóeszköz.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: