A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Micsoda hírek!!!! Nem tudom hogyan fogom kibírni a hétvégét internet nélkül!

Egyébként ma van az utolsó munkanapom! Hurrá!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltam a dokibácsinál és azt mondta, hogy szepetmeber 3-án találkozunk. Szerimtetek nem késő az egy kicsit? Most úgy elbizonytalanodtam! Egyébként minden rendben Bogika még mindig faros és nagyon tudja rugdosni a jobb oldalamat.

Mindenkinek köszi a dícséretet teljesen :oops: :oops: .

Jó hétvégét és vigyázzatok magatokra meg a bébikre!!!!

Andi
Kép
amona

Huh, micsoda hírek! Lassan kezdenek felpörögni az események
Miléna: megy a DRUUUUKKKKK, hajrááááááááá

Ma megvettük a babkocsit :D Peg Perego Uno, most itt áll a szobában, és azt nézegetem
Egyébként nekem is egyre gyakrabban fáj a szeméremcsontomnál, néha olyan nyomást érzek már-már a csont körül lefelé, mintha ki akarna bújni a bébi :shock: valószínűleg a kezecskéivel nyomkod lefelé, na de ennyire :shock:
Az utóbbi két napban viszont sokkal többen mozgolódik, helyezkedik, remélem nem akar megfordulni :? , eddig jól feküdt, fej fekvésű volt

babazenét ezek szerint ti sem nagyon hallgattok, nálam is kimaradt ez, inkább a TV szól, viszont kitaláltam, hogy mostantól minden nap egy-két alkalommal a pocakomhoz közel zenéltetem azt a zenélő forgót, ami majd a kiságy fölé lesz szerelve, így akkor elvileg annak a hangját meg fogja ismerni :D bár mikor először kipróbáltam, arra kezdett el csak igazán mozogni :shock: vagy nem tetszett neki az a zene, vagy nagyon is :shock: mindenestre remélem később majd beválik, és arra meg fog nyugodni a kiságyban

őssejt: ti vetettek le, vagy mi a véleményetek erről? Én még nem nagyon jártam körül a témát, lehet hogy már le is késtem róla :?

Kép
bfagi

Miléna!
Tényleg izgi, ma én is többször jöttem miattatok. :):)

Innen is HAJRÁ!!! :):)

Motiot!
HIPP-HOPP gyógyulás Ábelnek!

Ha esetleg valaki még nem ismeri - kisgyerkőcöknek mesék, versek, mondókák, egyebek:
http://egyszervolt.hu/ret/fomenu/index.html

Vadvirág
Vendég

Motiot! Ábelnek valami jó hideg banánturmix szívószállal pl? az tápláló is és a hideg biztos jól esik. szerencsére nálunk még nem volt ilyen hogy ne egyen, de ezt adnék neki. leves, esetleg kicsit tartalmasabb krémleves.

Milénának megy a vudu, hogy még most hétvégén találkozhasson Zétivel!

judis

Miléna!
HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Motiot! Megy a sok pozitív energia nektek +++++++++++++. Csórikám hogy szenvedhet.... :( Kitartást, sok folyadék, C-vitamin, bár ide már valami antibiotikum kellene és mandulakivétel.

Miléna! Nemrég értem haza, rögtön kapcsoltam a Babanetet. Hú, már nagyon izgulok!!!!!
És megy a vudu tízszázhúszezerszer!!!!!!!!!!! Hidegfront van, a kórházban vagy, mondogasd Zétinek, hogy jöjjön ki!!!!!!
Hétvégére baba leeeeeeeeeeeeeeeesz!!!!!!!!! JEJUJEEEEEEE!!!!!
VUDU VUDU VUDU VUDU VUDU.................. ++++++++++++++++++

Timi26! Palacsintaaaaaa....... Én is kéjek!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Az augusztusiaknál van egy doktornő (már megszülte iker kisfiait :) ), és ő írt a Streptococcus B-ről, amit bemásolok nektek.
(Neki meg látatlanban is köszi! :) )

Streptococcus B:
„B” csoportú Streptococcus baktérium a múlt század 70-es évei óta ismert, mint az újszülöttek olykor végzetes megbetegedésének kórokozója.
A baktériumot a terhesek 10-30 százaléka hordozza a hüvelyben vagy végbélben. Ez nem kóros, betegséget felnőtteknél nem okoz, és legtöbbször tünetmentes. Az újszülöttek viszont olykor fertőződhetnek a születéskor, ami súlyos és maradandó következményekkel járó szeptikus megbetegedést idézhet elő.
Ha semmit nem teszünk ellene, akkor 1000 szülésből 2-3 újszülött születik ilyen betegséggel. Szerencsére ez csak a baktériumot hordozó terhesek a kb. két százaléka.
Az 1980-as évek vége óta vannak a világon próbálkozások a fertőzés megelőzésre. Magyarországon kétféle módszer terjedt el. 1.–az általánosan elterjedt módszer szerint- a rizikócsoportba tartozó terheseknél (idő előtti burokrepedés, koraszülés stb.) szülés alatt antibiotikum adtunk.
2. eljárás szerint 35-37. héten a hüvelyváladékból tenyésztésre mintát veszünk. A minta alapján meghatározzuk, hogy kinek a hüvelyváladéka tartalmazza a baktériumot. Pozitív lelet esetén az újszülött fertőződésének veszélye huszonötször akkora, mint negatív leletnél. Mivel a baktérium véglegesen nem tüntethető el a szervezetből, így hordozása a várandósság alatt kezelést nem igényel. Fontos viszont tudnunk a jelenlétéről, mivel így a szülés alatt vénás antibiotikum adásával az újszülött fertőződését megakadályozhatjuk. Koraszülésnél, fájások megindulása előtt elfolyt magzatvíz esetében továbbra is adunk antibiotikumot.
Bár ez a módszer amerikai adatok szerint nagyobb arányban előzi meg a betegséget, mint a korábbi, még így is csak az esetek 80-95 százaléka gátolható meg. 100 százalékos módszer a tudomány mai állása szerint sajnos nincs.
Megszületés után az újszülött fokozott megfigyelése szükséges. Amennyiben a szülés alatt két adag antibiotikumot kapott az édesanyja, és az újszülött tünetmentes, akkor további teendő nincs. Ha a szülés hamarabb lezajlott és a szülőnő nem kapta meg a megfelelő megelőző gyógyszert, akkor az újszülöttől tenyésztésre mintát és vért vesznek. Ennek és a tüneteinek függvényében kap az újszülött antibiotikumot.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: hi-hi, ezt én is most olvastam! :D [/b]

Kép
Kép
timi26

Gremese: ment egy privi!

Kép
Kép
timi26

Miléának megy a drukk ezerrel, hogy a hétvégén már babázhasson!!
Én is vuduzok!!!!!!!!! :lol:

Ábel viszont nincs jól, semmit nem tudok csinálni töle, szegénykém csak vinnyog és rajtam lóg egész nap. Én meg ha tényleg kell, akkor emelgetem is, ma estére már nagyon fájt és keményedett a pocim, de sajnos apájáról most épp hallani sem akar. :cry: Kénytelen vagyok én menni hozzá.
Voltunk dokinál, benyalt a már javuló mandulagyuszi mellé egy szájfertözéses vírust, amivel nem tudnak semmit tenni, ki kell heverni :shock: 8-10 napig tart az egész, már most böghetnékem van szegénykém miatt. Ecseteljük, hogy gyorsabban gyúgyuljanak a szájában a sebet, meg kap elektrolitus cukoroldatot, aminek pocsék íze van, meg fagyit is ehet, mert az jó hideg.
Judis, köszi a tippet, ki fogom próbálni a banánturmixot, nagyon jó ötlet! :wink:
Szóval itt vegetálunk, oszt egyszer majd csak jobb lesz. Remélem. De még mindig jobb most, mint egy hónap múlva, vagy esetleg már babával. Így még teljesen vele tudok lenni.
Annyira sajnálom szegénykémet, ott állt az elöbb az apja mellett az aztalnál és nagy könnyes szemekkel nézett és kérdezte: apa, te mit eszel? Közben korgott a kis gyomra... De egyszerüen nem tud enni, mert annyira fáj neki. Csak a víz meg a hideg semleges cuccok mennek le, az is nehezen... :cry: :cry:

Timi,
palacsinta nekem is jöhetne, mert most sajna nincs idöm csinálni! Tényleg küldhetnél egy párat! Kakaóval és lekvárral egyben, ha lehet :wink:

Babazene: nálunk sem menö, Ábel sosem szerette, én sem rajongok érte. A klasszikus zenét viszont pici kora óta imádja, ha a tv-ben megy valami ilyesmi, azonnal odaszalad és tátott szájjal hallgatja. :wink: Van cd-m is, ami kimondottan gyerekeknek szóló klasszikus zene. :wink:

Ma én is kimozdultam a dokinéni után egy kicsit és bevásároltam, már alig kell egy-két apróság és minden megvan! Úgy örülök neki! Lassan a kórházi cuccaimat is összekészíotem, oda sem hiányzik már asszem semmi. :wink:

Na megyek, mert zuhanyoznom kéne gyorsan, míg elvannak a fiúk kettesben, mert aztán jön megint a sírás utánnam. Asszem hat a gyógyszer... :wink:

Pussz mindenkinek,
Milénának meg nagyon sok drukkkkkk!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!
Minden együttérzésem a tiétek, tudom mit jelent egy ilyen beteg csöpség, én még azt is nehezen viselem ha Petyka náthás, mert akkor három napig tutira nem alszunk. Ezért haragszom azokra az anyukákra akik fakultatív, fizetős foglalkozásokra is képesek betegen elhozni a gyereküket, a másé le van tolyva! :twisted:
Csak azt mondhatom, kitartás ennek is vége lesz egyszer! :roll:
Remélem hamar meggyógyul a kis Ábel!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Motiot!

Nekem 25 évesen vették ki a mandulámat, a poklok poklát éltem meg a gyógyulás alatt.
Kb. úgy voltam, mint most Ábel. A max. 4 óránként szedhető Cataflam-ot 2 óránként szedtem. :shock:
Anyukám etetett pl. Összeturmixolt brokkolikrém-levessel, vagy palóclevessel, szintén összeturmixolva. A húsleves is jó, tészta nélkül, mert ha nyel, az nyomja a kis torkát, és attól is fájdalma lesz. Szóval turmixolj neki mindent!
Jobbulást!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, ne is mondd Gremese. A férjemnek is 25 évesen vették ki a manduláját. Kínszenvedés volt neki az utána következő két -három hét. Ráadásul ott volt még nekem az 5 hónapos Rebeka is.

Motiot: használjátok az ecsetlőt sűrűn, főleg "evés" előtt. Rebekának is volt már szájfertőzése, szerencsére pár nap alatt elmúlt. De tényleg nagyon rossz nézni amikor éhes, de nem bír enni... :cry: :cry: :cry:
Kitartás, és gyógyuljatok meg minél előbb! Vigyázz magatokra!!!++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
timi26

Anikó: van valami hír Milénáról???

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Miléna!!!!!!!!!!!!
Drukkolok Nektek :) Szép szülést kívánok :)

Motiot!
Fecskendőbe felszívni összeturmixolt dolgokat és úgy etetni Ábelt próbáltad?Hátha segít neki.Jobbulást nektek :)

Vera

KépKép
viranka

Sziasztok Lanyok!!

Jovok egy kicsit, a parom es a baratja vacsorat foznek nekem!!! :D El vagyok teljesen kenyeztetve!! :P

Milena: VUDU VUDU VUDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Motiot! Kepzeld, az en nagylanyomnak 5 evesen volt ilyen, tiszta holyag, seb volt a torka, szajurege, sot, egesz fel az orraig. Majd megszakadt a szivem... En sajszebeszhez vittem, aki azt mondta, hogy herpeszes lesz, es ez az elso kirobbanasa a herpeszvirusnak, tobbet nem lesz ilyen durva, de idonkent ki fog jonni a herpesze (az a normal, tudod, ami csak 1 seb a szajon) Szoval igy is lett....
Ugyhogy en is ateltem ezt a poklok poklat... :cry: Kitartas.... :(
Vendég

Lányok!

Én megyek, lefekszem, mert babukával eléggé érezzük a hidegfrontot, nagyon keményedik a pocim.

Milénának megy a vudu továbbra is!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, azt hittem mostanra már boldogan olvashatom a hírt Milénáról és Zétiről... :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Én is ezt hittem, de lehet, hogy így még egészségesebb, ducibb kisfiút hoz a világra :D

Kép
granda

Granda!
Így van, minél tovább marad bent, annál jobb, a természet jól tudja a dolgát. :):)

De azért izgalom a tetőfokán... :):)

Vadvirág
Vendég

en is azt hittem, h mire folkelek vmit tudunk! nem surgetni akarom, hisz ugyis zeti dont!

Kép

Kép
mmarica

timi, silka! 30!!!!! nap

Kép

Kép
mmarica

Jó reggelt!

Én is azt hittem, hogy van már hír, de annál izgalmasabb!!!

Mmarica: ÉÉÉllljeennnn!!!!!! :D :D :D (De Horcsog is jubilál, szegénykét én is mindig kifelejtem)

Láttad a vonalzódat???

Kép
Kép
timi26

És igen! Az enyém is kiírta!!! :D

Kép
Kép
timi26

sziasztok Mammikák!
Lányok! Gratulálok a 30 naphoz!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Miléna! Nagyon sokat gondolok én is Rátok! Sok-sok-sok drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na "asszem" visszamászok még aludni egy pöttyet... tegnap este 10-ig pelenkát vasaltam :shock: és naon rosszul aludtam...

Pusszancs!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Gratulálok az "Anyának már nagy pocakja van" kiíráshoz! Tök jó látni!!!!

Milénáról semmi új hír, a lelkére kötöttem, ha változás van írjon. Tegnap délután a férjével is találkoztam, nem tudott semmi újat. Még délután beszéltem Milénával és azt mondta, hogy mintha 10 perces fájásai lennének, de nem akarja elkiabálni.
Ha bármi van, azonnal írok nektek!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!!

Én is jöttem a hireket nézni,de úgy látszik Zéti még jól érzi magát bent!!!....ami nem is baj!! :P

Miléna!!!
Nagyon-nagyon drukkolok én is!!!!!+++++++++++

ancsi26

Jó reggelt!

Tegnap jó kis pocikeményedős estém volt, aludni azért aránylag jól tudtam.
Én is azt hittem, hogy Zéti kibújt, de úgy látszik, köszöni szépen, ő marha jól érzi magát a pocakban. Pedig vuduzok ezerrel!!!!!!! :wink: :D

Gratulálok azoknak, akiknek már csak 30 (vagy még kevesebb :wink: ) napjuk van hátra!
Kezd nagyon izgalmas lenni, a célegyenesbe fordul lassan mindenki. :)

Era! Kívánom, hogy - amennyire tudtok - pihenjetek, kapcsolódjatok ki, hiszen nem semmi történéseken mentek keresztül. Beatrice-nek egy boldog, energikus szülők kellenek, remélem sikerül feltöltődnötök! :) Ő megvár, szerintem nem szalad sehová :wink: , sőt, egy pár dekával biztos ducibban vár majd vissza titeket!!!! :D

Kórházi csomag: Tegnap kimostam a türiket, meg a sporttáskát, amit viszünk. Apa nézi, miért mosom ki a táskát, erre mondom, hogy a kórházi cuccot készítem össze.
Láttátok volna az arcán azt a földöntúli boldogságot, hogy juhééé, megyünk szülniiiiiiii!!!! :D Én meg csak mosolyogtam, hogy ez még csak a táska...... :) Olyan édi! :oops:

Voltam tegnap kínaiban is, vettem 3 bugyingót 180 Ft-ért. Olyan igazi nagymamis-otthonka-virágmintás csoda. :shock: Arra jó lesz, hogy a kukában végezze (hi-hi-hi).

Babukának vettem szép barackszínű kifogót/frottír törölközőt, a bababoltiár feléért, meg magamnak egy köntöst, nagyon klassz.
Tegnap felvettem a könti, és ott ugráltam Apa körül, mint egy égszínkék teknős azt kántálva, hogy szééép vagyoooook??????? :lol:

Ui.: Hajrá Miléna!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Juj, nekem is kerek számom van: 40! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Íme a ma reggeli égszínkék teknős fotók....

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

De aranyos az a köntös!!!

Én meg reggel kimostam a tegnap beszerzett babaruhákat, teregetés közben belemászott a cica a lavórba. :evil:
Lettem olyan mérges. Most kezdhetem elölről az egészet!!!

Egyébként javult a pocifájásom, éjszaka már egész jó volt, de nem akarom elkiabálni.

Kép
Kép
timi26

Hú, Lányok, biztos meglesz Zéti hamarosan, jaj, de jó!!! Hajrá, Miléna!

Motiot, hogy van Ábel? Remélem, jobban, és hamarosan túllesztek az egészen!

Gremese, csini vagy nagyon (teknősként is :lol: )!

Ez a hidegfront nem volt semmi, figyeltem, a baba gyakorlatilag délután 2-3-tól éjjel fél 1-ig folyamatosan rugodosott, meg sem állt, próbáltam rávenni, hogy aludjon, de hiába...

Azért jól érezhető, ahogy mindenki egyre jobban izgatottá válik, ahogy mondani szokás, "a helyzet fokozódik" :wink:

Kép
Kép
irina

Jól el van tűnve mindenki!
Nem baj , pihizzetek csak amennyit tudtok!

Mi délután partira megyünk. Kicsi unokahúgom szülinapi zsúrjára. Jól betortázok, majd gondolok rátok... :D

Csütörtökön meg a lányom szülinapját tartjuk, majd akkor is jól betortázok... :D

Puszi! (azért, aki már régen jelentkezett szólhatna, hogy mi van vele...)

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt lányok,

jajj, nagyon köszönöm az együttérzéseteket, olyan jó olvasni, hogy mindenki figyel a másikra és nektek is fontos, hogy az én kisfiam jobban legyen!! Nagyon nagyon köszönöm!!
Szegénykémnek most még több hólyag van a szájában meg a szája körül is kijött még három, kivülröl úgy néz ki, mint egy nagy érett sárga pattanás egy fekete mitesszerrel a közepén! ( bocs a realisztikus leírásért ) Az egész nyelve ilyen, meg a szája belül. Éjszaka egész jól telt, párszor visítva ébredt, de aztán megnyugodott és visszaaludt. Ecseteljük is, már amennyire hagyja magát szegényke és csináltam neki egy tejböl, érett banánból, kis kakaóporból és bio fehérjeporból álló turmixot, most azt nyomom neki lefelé húszpercenként egy fecskendövel, elvileg ebben is benne van minden. Na meg vizet iszik, azt már elértük, ez azért jó.

Timi, Rebekának tényleg pár nap alatt elmúlt a dolog? Nagyon remélem, hogy mi is "hamar" túlleszünk rajta! Az elöbb már sírtam én is, olyan keservesen sírt szegényke. Mondjuk most amúgy is kicsit bögösebb vagyok, mert tegnap este jól összevesztem apával is. Pont a szüléskor jönne egy barátja a feleségével péntektöl hétföig ide Stuttagrtba és nálunk akartak lakni. Na erre én kiakadtam, hogy apa biztosan meginvitáltaöket hozzánk. Erre ö nagy ártatlanul mondja: "de hát te akkor úgysem leszel itthon, akkor meg nem zavarnak!" Na erre kiakadtam, hogy ha hazajövök az újszülött babával, akkor nem a vendégek által hátrahagyott "koszt" szeretném elsösorban takarítani, hanem nyugalmat akarok. Ezt ö férfi fejjelnem igazán értette meg. Aztán bevallotta, hogy lemondta öket, csak heccelni akart. Jó, mi? :twisted: :twisted: De akkor is haragszom rá, mert tudom, hogy legbelül neki ez nem jelentene problémát, mint ahogy nekem igen.

Mandulámat nekem is 25 évesen vették ki, érdekes módon nagyon hamar felépültem, abszolút nem éltem át horrorként, mint ahogy mindenki más. Csodálkoztam is rajta, hogy harmadnap már majdnem rendesen tudtam enni. Viszont az elsö két nap fájdal´mából következtetni tudok arra, hogy milyen rossz most a kisfiamnak! :cry:

Emese,
nagyon jók a képek, te kis teknösbéka! :lol: :lol: A bugyikat esetleg nem akarod bemutatni??? :lol: :lol: :lol:

Gratulálok minden "nagypocakos" anyukának 30 nap alatt!!! Tényleg lassan mindenki itt fog járni és naponta izgulhatunk majd egymásért!!!! Ez olyan izgi! Annyira gyorsan eltelt ez a pár hónap!!

Miléna,
neked meg nagyon nagyondrukkounk, sokszor gondoltam rád este meg éjszaka is, hogy vajon Zétike megszületett-e már. De minél többet marad bent, annál nagyobb és erösebb lesz, ha kibújik!!!

Hihi, nálunk most épp zeng a ház a babasírástól, alattunk van egy négyhónapos prüntyi, felettünk tegnap volt két hetes a kislány és nemsokára mi is gazdagítjuk majd a bömbit! :lol:

Na lelövöm magam, kéne valamit ebédelni is!

KépKép
KépKép
motiot

Hello Lányok,

Miléna, várunk mindennemű infot :-)
Motiot, Nektek meg mielőbbi gyógyulást!

Nem semmi, hogy már a mi vonalzóinkon is elkezdődtek a kiírások. Tényleg final countdown van :lol: :lol:

Én annyira rosszul aludtam tegnap/ma. Össze-vissza álmodtam mindenféle baromságot és ömlik rólam a víz éjjelente. Pedig most ugye hidegfront van. Már teljesen máshogy érzékelem a hőmérsékletet. Még a 23 fokban is szenvedek. Na mindegy, egyszer ennek is vége lesz.

Nálunk is rengeteg baba fog születni a házban és a szembe házban. Összesen 5-ről tudok, ezek mind az elkövetkező kb 4 hét leforgása alatt. Szerintem én leszek az uccsó... :cry:

Lányok, aki új babakocsit vett, kimostátok a huzatot?

pusza:
silka
silka

Motiot: Rebekának tényleg pár nap alatt elmúlt, bár neki nem volt közben mandula gyulladása. Lényeg, hogy tényleg ecseteljétek amikor csak lehet, az fertőtlenít is. Ha esetleg engedi a fogmosást, (tudom, hogy az is nagyon fájhat neki, az is fertőtlenít.) Ha nem igazán engedi, próbáld meg neki elmagyarázni, hogy ettől jobb lesz neki, hamarabb meggyógyul. Okos, nagyfiú, biztosan érti már.
Kitartás!
A legrosszabb egy anyának, ha a gyermekét szenvedni látja. Mi is átéltük már egy párszor, és biztos lesz rá még példa sajnos. :(
De pozitívan kell a dolgokhoz állni (Vadvirág is biztosan ezt mondaná), az a gyerek gyógyulását is segíti. Próbálj meg nem idegeskedni, nem veszekedni apukával. Pár nap és túl lesztek rajta! Addig is ++++++++++++

Jaj, de izgulok már Miléna miatt!!! Neki is ++++++++++++

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Bocsi, de csak nagyjából olvastam vissza. :oops:

Kicsit eltűntem. Kész lettünk a fürdővel és az előszobával végre! Pár javítás van még hátra, de olyan szép lett!!! :lol:
Úgyhogy most állandóan főzök, pakolok, takarítok, és kezdődik elölről… :shock: Hamar elfáradok, akkor pihi, de nincs erőm a gép előtt ücsörögni sokáig. Nekem is fáj a keresztcsontom (vagy mim?) :( Meg a derekam nehezen bírja a súlyt… Ez van.

Miléna! Hajrá!!! :D

Ábelnek jobbulást!!! :cry: Úgy sajnálom szegényt!

Én szerintem csak a málnalevél teát fogom inni. Majd olyan 2 hét múlva kezdem el.

Kitartás Mindenkinek a táguláshoz és egyebekhez! Pihizzetek sokat!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok, Lányok!
Jártunk ma a Péterfyben NST-n, nagyon jó élmény volt, a szülőszobák közül kettőt láttam, nagyon tetszettek, barátságosak, meghittek (márpedig az nagy szó, ha engem egy kórházi szobától nem ver le a víz...)... Gremese, hallod?! ;-)))
A szülésznőm tündéri. Láttam kétórás babát, hát valami tüneményes volt, a férjem meg szülés után repkedő, boldog kispapát. :wink:
Érdekes volt az NST, mert úgy tűnt, mintha szabályos időközönként lettek volna jóslófájásaim (nagyon enyhe menszeszes görcsöket éreztem), úgyhogy a szülésznő sok magnéziumot és pihenést javasolt. Lehet, hogy a szülőszobában levés hozta ki a dolgot (így megcsapott a szülés szele)? :lol:
Izgalomba is jöttünk rendesen apával, hogy mi lesz itt. Azért meg kellene Ádámnak várnia a 36. hetet... A szülésznő szerint sosem az a lényeg, hogy mekkora a baba, hanem hogy mennyi időt töltött bent a pocakban. Hát, reméljük, még bent tölt pár hetet.
További szép szombatot mindenkinek!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Motiot!
Jobbulás Ábelnek! Egy felnőttnek is szörnyű élmény lenne ez a betegség, nem egy ilyen csöppségnek!!!!

Silka!
Mi nem új babakocsit vettünk, hanem kaptunk egy használtat, de én biztosan kimosnám az újat is. Ha magunknak veszünk új ruhát, azt is kimosom mindig, mielőtt hordanánk.

Miléna!
HAHÓÓÓÓ! Na mi van máááá???

Regina!
Irigykedem ezerrel, hogy befejeztetek mindent!

Hozzánk végül hétfőn jönnek a kőművesek. Ma már megérkezett a sóder meg a homok. Ezt már biztató jelnek látom!!! :roll: Most már legalább úgy néz ki az udvar, mint egy építkezés!

Közben nagyon rossz dolog is történi velünk. Van nekem egy nagynénikém, aki tulajdonképpen a harmadik nagymamám (érzelmileg az első). 83 éves, és haldoklik. Anyukám egész nap ott van nála. Én is naponta többször megyek, de nem nagyon bírom. Annyira szörnyű ezt látni! :cry: :cry:

Vigyázzatok magatokra! Pihenjetek! Főleg a "haskeményedősök". (nekem is keményedős éjszakám volt.)

Puszi
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina! Én mondtam, hogy jó hely a Péterfy! :wink: Nem olyan tipikus rideg-kórház, és nagyon barátságosak az ott dolgozók.
És nemcsak arra figyelnek, hogy a kislányoknak rózsaszín, a kisfiúknak kék karszalagjuk legyen, hanem a baba adatait kék/rózsaszín papírra jegyzik fel. :)
Vadvirágnál ugye két rózsaszín papír és kraszalag lesz. :)

Ma már eltűnt a belső bokacsontom...... :shock: Anyóséknál voltunk ma, meg vásároltunk ezt azt, este 6 felé értünk haza, addig nem tudtam felpolcolni a lábam. Persze Apa nem bírta ki heccelés nélkül: Anyuci! Te hol hagytad a bokádat? Anyuméknál? :lol:
Szerinte ez olyan vicces. 8)

Silka! Nem mondom, hogy jobbulást, mert ez jobb nem lesz, hanem kitartást! Már nincs sok hátra!!! :wink:

Mazsola! Örülök, hogy kész a füritek! :D

Motiot! Ábelnek mennek a gyógyító +++++++++++++3 -ok!!!

Miléna! Mi a túró van mááááá? Eddig nem szabad ennyi keményedős kismamát információ nélkül hagyni!

Kismamik! Miléna kivételével! Ti tudjátok, hogy melyik topikba írtok? Hát segítek: a szeptemberibe! Nos Irina, Timi26 és a többiek még csak augusztus van! Ne szüljetek még mááááá plííííz!
Én nem győzök Miléna miatt izgulni, arról meg nem volt szó, hogy szeptember helyett még az augusztust is végig kell izgulnom. :shock:
Babukák, ti csak nőljetek, és találkozunk szeptemberben! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Nagyon sajnálom, erőt és kitartást kívánok nektek!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense: én is sajnálom, ami veletek történik!

Gremese néhányan annyira szept. elejére vagyunk kiírva, hogy elég, ha csak pár nappal előbb szülünk, az már augusztus. Persze ugyanúgy előfordulhat a túlhordás is.
Konkrétan én nagyon szeretném, ha 1-2 héttel előbb születne, de nem azért mert az augusztusi topik jobban tetszik.
De ugye nem tagadtok ki??? :oops: :cry:

Kép
Kép
timi26

Timi26! Persze, semmi gond, csak már egyre többen jóslófájunk. Nem lenne rossz egy augusztus 20-a mi? Viktorkának tüzijáték, meg mifene... :wink: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: megmondom a őszintét, arra gyúrunk. (nem kéne külön tüzijátékra költeni) :D :D :D :wink:

Kép
Kép
timi26

Gremese,

én határozottan szeptemberben akarok szülni :lol: :lol: (max augusztus ucccsó pár napjában) és még egyáltalán nem készülődök. Annyira nem, hogy még a kórházi csomagom sincs összecsomizva, sőt hiányos is :oops: . Végül is van még 4 hetem (vagy akár több is) :lol: .
Egyetértek Irina szülésznőjével: a baba nem méret szerint születik... ...hanem mikor már megunta odabent :wink:

silka
silka

Apropó!

Irina, ill. tapasztalt kismamik. Az NST-n/CTG-n a baba szívhangján kívül néznek mást is? Valakitől azt hallottam, hogy csak szívhangot, valakitől pedig azt, hogy összehúzódást is néznek. Most akkor ez is kórházról-kórházra változik?

silka
silka

Silka: két tappancsot kapsz a pocidra, az egyikkel a baba szívhangját nézik, a másikkal a méhösszehúzódásokat.

Kép
Kép
timi26

Silka! Én azt hallottam - és remélem nem írok nagy húlyeséget -, hogy CTG=NST.
Nézik a baba szívhangját, közben egy gombot kell nyomogatni, mikor érzed, hogy megmozdul. Az egészséges oxigénellátás jele, ha a mocorgás alatt nő a pulzusa a babának. Egy másik görbe, vagy vonal a fájásokat mutatja. Ha nincs fájás egyenes a vonal, ha van valami, akkor dimbes-dombos.

Kép
Kép
Kép
gremese

Nekem nem kellett gombot nyomogatni. De mikor a doki kicsit megrázta a hasam , igen erősen emelkedett a baba pulzusa. Mondta is, hogy jól sikerült felkelteni. (azt ajánlják, hogy előtte igyunk kólát, vagy együnk édességet, akkor tuti a mozgás).

Egyébként én alapból olyan vagyok, hogy egyszerűen képtelen vagyok kivárni a kiírt időpontot. Már Rebekánál is így volt. Nagyon élvezem a terhességet, de a vége felé már nagyon várom, hogy megszülessen a babó! Főleg, hogy igazából pontosan nem tudom megmondani, hogy mikor volt mensim utoljára. Olyan két-három nap + -. Bár a baba méretei alapján inkább -. A dokival állapodtunk meg a szept. 3-ban, az olyan köztes idő. (Tehát ha pontosan tudnám az időpontot, még az is lehet, hogy aug.végére lennék kiírva. De lehet, hogy szept. 6-ra... :oops: )

De jó lenne, ha Miléna üzenne már...

Kép
Kép
timi26

Igen, a CTG = NST.
De a barátnőm, aki a héten volt csak 1 tappancsot kapott. Akkor ez sem egyforma mindenhol?

A fájások alapján tudnak kb időpontot saccolni?

Én (annak ellenére, hogy egyre inkább a teher részét érzem a 9 hónapnak) már előre sajnálom, hogy vége lesz. Olyan nagy boldogság, hogy ott mocorog bennem :D
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: