A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben szülünk( új)

[quote="pannica"][ írta:pannicacolor=red]Dojika:[/color] hogy neked milyen okos kisfiad van! Nagyon tetszett a valasza!!! :D Akkor lehet, hogy szulsz lassan? Izgulok :D

Igen Pannica,
Máté nagyon okos egy kiskrapek... Néha totál meglep minket a válaszaival, kérdéseivel, reakcióival... :roll:
Tudnék még ezer aranyköpést idézni Tőle :lol:

Alvás
na igen, én is leginkább fetrengésnek nevezném ezt az éjszakai programot... alig tudok megfordulni, és ha fel kell kellni :shock: Na az kész kínszenvedés, mindenem fáj és nem bírok elindulni hirtelen, csak szép lassan...

CTG
mi esténként jártunk/unk be a szülésznőmhöz, és Zsófi ilyenkor már kényelmesen szonyókál... de most kitaláltuk, hogy eszem csokit mikor odaérünk, és akkor egész virgonc lesz :lol:
Utlolsó két alkalommal ez nagyon jól bejött !

Üdv.
Dóra

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Hahó!

Remélem mindenki OK,és teljesen kész vagyok már megint. Olyan szomorúság van rajtam,meg nem tudok magammal mit kezdeni.
Na mindegy,ez is elmúlik...

Na beszéltem a szülésznővel,szerdán reggel negyed8-ra vár,hogy fogok felkelni,azt nem tudom???Csinál CTG-t,meg remélem tudunk beszélgetni is egy keveset a szülésről,meg arról,hogy mit vigyek magammal. Meg az is érdekel,h mit mond a málnalevél teáról,homeopátiás bogyókról stb. Szóval remélem lesz egy kis ideje rám. Tényleg! Ilyenkor már fizetni kell? Vagy a szülés után egy összegben mindent? Szerintetek?
Egyébként meg fogom kérdezni,hogy maga a szülés mennyi,ezek a CTG-s alkalmak érdekelnének,hogy ilyenkor is kéne adjak valamennyit pluszban???
És hétfőn délre pedig UH-ra megyek a kórházba,remélem minden rendben van,lesz.

Nikky!
Igen,én nem bánnám,ha tényleg haza kéne menni a szüleimhez,mert ott biztos lenne segítségem. Ebbe az egy szobába már édesanyám nem férne be,ha ide kéne felállítanunk a kiságyat,akkor a vendégágyat ki kéne paterolni...
Szóval jól van így,ha meg elköltözünk,akkor meg oda bőven elfér az egész család!!

Kép
babzsák

[quote="babzsák"] írta:babzsákTényleg! Ilyenkor már fizetni kell? Vagy a szülés után egy összegben mindent? Szerintetek?

Szia Babzsák :)

Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy majd a szülés után kap a szülésznőnk.
Tüneményes a csaj, mindenben segít, intézi a CTG:t, a labort, nem kell sorban állnunk, hozza viszi a leleteimet köztem és a Doki között - szóval nagyon elégedettek vagyunk Vele.
Én kis ajándék csomagot (csoki, kávé, egy szép képeslap) is akarok majd neki adni, nem csak a borítékkal "kiszúrni" a szemét...

Üdv.
Dóra

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Hello Lányok!

Mindenkinek kellemes és egészséges pocakosodást!

Babzsák: bennem is ugyanezek a kérdések merültek fel a szülésznővel kapcsolatosan. Nekem is sok mindent intézett. A második CTG után megkérdeztem tőle, hogy tartozom e valamivel, vagy megfelel neki úgy ha a végén rendezzük. Persze azt mondta, hogy igen. Na, szt nem kérdeztem meg hogy mennyibe fog kerülni. Se a dokit se őt. Úgy voltam vele, ha meg leszek elégedve akkor eldöntöm, hogy mennyit adok nekik. Így is tettem...

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Akíra, akkor jobb, ha kezdem hozzászoktatni magamat e tényekhez, főleg, hogy jobb már nem lesz, csak rosszabb! :) De egyszer csak véget ér ha kibújik a kis manó! :)

Szüléshez közeli mamik hogy vagytok?

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem: Nekem a szüléshez illetve a gátmasszázshoz felírtak a kórházi csomagra mandulaolajat, állítolag segít ellazítani a gátat és ha minden jól megy nem kell majd gátmetszést csinálni.
Csak egy baj van hogy sehol nem lehet kapni. :cry: Nincs valami ötletetek honnan lehetne beszerezni? Ti hallottatok erről a mandulaolajról?

34372: Mi úgy döntöttünk, hogy nem kérdezzük meg, hogy fiú vagy lány ezért hívják még csak Ficánkának. De ha lány lesz akkor Anna, ha fiú akkor Dávid.

Dicamama: Drukkolunk az UH-ra, de biztosan minden rendben lesz és várjuk a méreteket.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Elromlott a vonalzóm :cry: Ma vagyunk 32. hét 6. naposak :roll:

krisy79

Krisy: minden tiszteletem a Tiétek, hogy meg tudtátok állni, hogy nem kérdezitek meg a baba nemét. Nekem a barátnőmék is meg tudták állni, azt mondta, hogy többszörös öröm volt a szülés, amikor kiderült, hogy kisfiú! Persze mindegy volt, hogy milyen nemű, de az hogy végre megtudták az is nyomott az élményen! Szerintem jól csináljátok. Én nem bírtam ki...,persze a 20. hétig nem látták a fütyit így azt hittük lány, majd kiderült, hogy fiú! de nekünk is mindegy volt, végig csak azon izgultunk, hogy egészséges legyen! Egyébként hogy bírjátok? Ezt előre megbeszéltétek a férjeddel? Ja, és nagyon szép neveitek vannak.

KépKép
Kép
r. zsana

Krisy, én biztos nem tudtam volna megállni, hogy ne tudjam meg kisfiú vagy kislány lakik a pocimban! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok! :D

Mindenki választ szülésznőt? :? Én nem fogok,a dokim javaslatára. Így a pénzem is megmarad,ha már ugyis nem kevés lesz a kiadás.
Ma felavattam a sterilizálóm. Megcsináltam pár cumit és cumisüveget vele,ami belefért. Holnap a maradékot fogom. Ha majd szükség lesz rájuk,ne akkor keljen. A babaruhákat is nemsokára rakom el a helyükre. Szeretném,ha minden rendben lenne,mire szülni mennék,ami ugye most már nemsokára bekövetkezik majd.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Rakok fel 2 képet..frissek..ilyen a 31hetes Dóri kívűlről :lol:
és baromi büszke anyukája akinek sikerült egyedül lementenie a képeket a gépre és átméretezni és felrakni...szóval lehet gratulálni :lol: ..nem vagyok egy számítógépguru,de terhesség alatt egész sokat fejlődtem!! 8)
nektek ilyenkor kinnt volt már a köldökötök..nekem nem akar kijönni úgy látszik.. :cry: van ilyen??

Kép Kép

Kép
nikky

Hu, azt én se tudtam volna megállni, hogy ne tudjam fiú-e vagy lány a pocaklakónk...

Boszibaba
én választottam a múltkor is, és most is...
Mert van egy-kettő akivel nagyon nem szeretnék összekerülni szülés alatt, és azért nagyon sok múlik a szülésznőn...
Mot pl. rengeteget segít nekünk, hogy hozzá megyek és nem kell várakoznom laborra, ctg.re, stb...

A sterilizálót még nem nem használtam...
Lehet hogy Zsófi csak erre vár ? :lol: akkor holnap előkapom és kipróbálom, ma vendégeink lesznek...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Megjöttünk az UH-ról és minden rendben a pocakmarcimmal!
Az adatok amiket ígértem!

BPD:86 mm
THD (mellkasi átmérő,ha jól tudom):81 mm
FL:64 mm

A doki szerint a súlya 2500 gr, úgyhogy nem kis baba lesz és a méretei alapján (meg a doki szerint is) 34 hetesnek felelünk meg! Ja és a leglényegesebb már nem farfekvéses,hanem megfordult a drága!
A lepényem jól tapad, a méhszájam zárt, úgy hogy minden rendben van velünk!Hála az égnek!

Most örülök hogy minden ok!!! :)

Pussz mindenkinek!
Vendég

Na lányok én hazaértem, és csak pár sort írok, amibe igy beleolvastam válaszolok, de majd holnap jövök inkább hoszabb levéllel mert most még neki kell álnom mosni főzni takarítani :lol:

Szóval Nikky nagyon édes kis pocid van, és ne aggódj, nekem a mai napig nem fordult ki a köldököm! Teljesen alkati kérdés, nekem világ életembe kráter volt a köldököm, tehát volt rá esélyem, hogy nem fog kifordulni és úgy néz ki tényleg nem fog, szóval én nagyon örülök ennek, én nem akartam hogy kiforduljon :P

dicamama, jó hogy minden rendben van, szép kis méretek, hát nem lesz egy könnyű szülés :lol: Óriásbébi :)

Én nem választottam szülésznőt, elég nekem a dokimat kifizetni, ugyhogy...hát lehet megbánom és legközelebb majd azt is választok, de így elsőre megpróbálom nélküle :lol:

Bele őrültem volna ha nem tudom, hogy kislány-e vagy kisfiu...alig vártuk, hogy kiderüljön :)
Szóval biztos jó lehet a szülőszobán megtudni, de én megkattantam volna a 9 hónap alatt :lol:
Igy is nehéz kivárni a végét, és azon gondolkozni milyen lehet, hogy nézhet ki, nem hogy még azt se tudom hogy fiu e vagy lány :shock: kizárt :lol:

elizabeth, ez így van, jobb már nem lesz, mindig csak rosszabb :lol: engem is mindig evvel nyugtatnak :D

KépKép
KépKép
akíra

Parkolás...hát mi se igen akarjuk kifizetni, főleg, hogy ami ment a tévébe az se volt semmi, és ha jól emlékszem ott is azt mondta egy ügyvéd, hogy ne fizesse be senki, nem tudják behajtani...remélem igaza volt :roll:
Ja, és azt a kocsit már mi is másfél éve eladtuk, és abba az utcába ugy tudjuk nincs is parkolási díj...legalábbis 2003ba még nem volt, és hogy nem is emlékszik rá a párom, hogy ott parkolt volna az meg a másikfele... :shock:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Most volt nállam a védőnő és jót beszélgettünk. Csajok a 30 hét után is sokat mozognak a babák? Mi a tapasztalatotok? A kisördög bennem van a köldökzsinór miatt nehogy rátekeredjen de remélem nem lesz baj.

Kép
rena12

Nikky nagyon csini kismami vagy,szép a pocid! :lol: A köldököm nekem már a 30.hét előtt jóval kifordult,de ez nem mindenkinél jellemző. Van akinek nem is fog egyáltalán.

Babanem: Én sem bírtam volna ki a párommal együtt,hogy ne tudjuk,hogy fiú vagy lány lakik a pocimban. Azóta a nevén szólítjuk,és meg is ismeri. :lol:

Dicamama akkor neked jóval 3 kg felett lesz a babád biztos. :D Nembaj,fő az egészség.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Rena nekem most is rengeteg mozog a babám. Tegnap is kész meccs volt a hasamban! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Krisy!
Én nem tudom,hogy a mandulaolajat hol lehet kapni,de nekem egy kifejezetten gát-masszázs olajam van. Teljesen bio,Weleda márkájú.Nézd meg a www.weleda.hu honlapon,ott az is fent van,hogy hol lehet beszerezni. Nekem házhoz hozta egy barátom,és 1800 Ft-ot fizettem érte. Nem tudok róla nyilatkozni,csak annyit,hogy az illata jó...Szülésre is ezt viszem,majd utána elmondom,használt-e!

Nikky!
Csini vagy! És gratula,hogy felbűvészkedted a fotókat! Én az egyetem alatt a TDK dolgozatom kapcsán tanultam meg használni a gépet....
Ja,és a köldököm nekem már min. másfél hónapja kifordult,de gondolom ez is alkati kérdés.

Rena!
Persze,hogy mozognak,ráadásul nem gyengén!!!Nekem az epém már darabokban lehet...

Fenix!!!
Hol vagy???? remélem minden ok!!!
Sajnos rossz hírem van, ma túl estem a gyantán,olyan dzsungel volt már,hogy nem tudtam húzni tovább!De most is csak ajánlani tudom...A számot is szívesen megadom megint...

Kép
babzsák

Rena
időnként rengeteget mozog, időnkét meg lusta és alig mozdul

parkolás

az egyik barátnőm épp tegnap kapott egy ilyen felszólítást...
a lényege a dolgonak, hogy tavaly májustól-szeptemberig vidéken volt, a kocsijával együtt, ott dolgozott és nem jött fel csak 2x Pestre, akkor is csak haza...
ehhez képest valami júniusi parkolási díjat akarnak tőle, és a város másik végében :evil:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Krisy: mandulaolajat natura boltokban lehet kapni es ha jol emlekszem DM-ben vagy a Rossmannban is!

KépKép
KépKép
pannica

Sziasztok!

Pannica, Babzsák: Köszönöm a válaszokat a mandulaolajjal kapcsolatban, biztos meg fogom nézni őket.

Azaz igazság, hogy én is kiváncsi vagyok, hogy fiú vagy lány, de nekem mindennél fontosabb, hogy egészséges legyen. Nálunk a munkahelyemen már fogadásokat kötnek, hogy milyen nemű lesz.
Egyébként azért sem akartuk megkérdezni, mert a barátnőméknél 8 hónapig lányt mondtak és a 9. hónapban derült ki, hogy fiú. És a férjem azt mondta, hogy nem szeretne csalodni, ezért legyen meglepi.

A köldökkel kapcsolatban nekem sem fordult még ki, pedig én is annyira vártam, de szerintem én is ilyen alkat vagyok és már nekem se nagyon fog kifordulni.
Egyébként Nikky nagyon aranyos pocid van és gratula a képekhez.

Dicamama: Örülök, hogy minden rendben van és köszönöm a méreteket, tényleg jó nagy babád lesz, de úgy látszik mindenki között nekünk lesz a legkisebb lábú bébink (FL58mm) :cry:

A baba nálunk is hol egésznap mozog, másnapokon meg alig érzem, sőt vannak olyan napok amikor nem is igazán rugdos inkább mocorog és feszeng. Persze mikor kevesebbet mocorog akkor mindig frászt kapok, hogy csak nincs e valami baj. :oops:

krisy79

Krisy, hát tényleg jól bírjátok, hogy nem kérdeztétek meg a nemét. Én valahogy jobban el tudom képzelni a babót, hogy legalább a nemét tudom, meg így a nevén tudom szólítani.

Mandulaolajat gyógynövény, vagy bioboltban is lehet kapni. Szerintem van a csömöri Auchanban is, ott a posta melletti bejáratnál van egy gyógynövényes.

Pannica, nagyon édes volt az új kép is, amit feltettél Athináról!
Ja, én valamelyik kismamis leírásban olvastam, hogy a mellszívót és a baba összes kajás cuccát ki kell főzni. Ezért is gondoltam a sterilizálóra, mert ez elég macerás, főleg, ha napi többször is használnám..... hozzáteszem, a gyakorlatban nem tudom, hogy hogyan működik.

Babzsák, ennyi izgalom egyszerre, költözés és szülés, jó nagy változások egy ember életében... :D Tényleg vigyázz, hogy ne terheld túl magad...

Nikky, jó sokat nőtt a pocak a múltkori kép óta! Gratula!

Szülésznő nálunk sem választott lesz, akkor választottam volna, ha a férjem nem jön be esetleg, de így nem.... :D

Pussz,
Lilo

Kép
Kép
34372

Sziasztok

Szülésznőt én választottam, nekem az nagyon sokat számít!

Nikky, nagyon szép kismama vagy, nagyon szép a pocid is! :)

A köldököm nekem csak kezd ellaposodni, de nem biztos, hogy kifog fordulni, úgy hallottam nem mindenkinek csinálja ezt!

Rena, nem szabad ilyenekre gondolni, biztos nem lesz baj! :) Csak pozitívan, én az elejétől fogva nem is állok az egész terhességhez, csak így! :wink:

Akíra, csak túlleszek én is rajta! :)

Dicamama, gratula a babóméretekhez. Én márc. 7.én megyek a dokihoz, gondolom csinál uh-ot is, kiváncsi leszek mekkora lesz a trónörökös! :)

Babamozgás: Nekem is sokat mozog, főleg ha ülök, azt nem szereti :(, marha nagyokat tud már rúgni és mostanában legtöbbször a köldökömnél érzem....ha pl. befordul, akkor ott rúgdos már nem? Mikor két hete voltunk a 4D-s uh-on, akkor is ott éreztem, hogy rúgdos, mielőtt indultunk, és akkor is mondta a dokinéni, hogy fejjel lefelé fekszik a kis manóm!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Nikky!
Aranyos a pocakod nagyon!

Krisy79!
Én is örülök hogy minden rendben van!De szerintem ne aggódj a picur lábmérete miatt,mert ha már gond lett volna ezzel kapcsolatban akkor a dokid biztos mondta volna!Ugy hogy nyugi!!!

Boszibaba!
A doki szerint ha a kiírt időre szülünk akkor 4-4.5 kg környékén lesz!

Az én köldököm se fordult ki csak teljesen lapos!!
Babamozgás- valamikor megállás nélkül mocorog,kidugdossa az alkatrészeit,ezt főleg este csinálja mikor már pihennék vagy már készülök elaludni!!!

Pussz mindenkinek!
Vendég

Szülésznő.. téma:
Szerintem mindenképpen a szülés után fizessen az ember. Úgyis menet közben sok minden történhet (már nemcsak a szülésre gondolok,hanem a ctg-k intézése,szülőszoba "biztosítás",ha front van...,szóval lehetnek "komplikációk"..,és ez is befolyásolhatja az összeget.) A végén,ha az ember túl van a szülésen,a párjával szépen megbeszélheti,hogy na most akkor mennyit is.. :roll:

Niki:
Hát ez aranyos volt,KÖSZI! :D Bár nem szándékszom "nemzeti hőssé" válni.. :D :D ,csupán degradáltam a gyerekkorom óta dédelgetett 4 gyerekre vonatkozó elképzeléseimet :D
Az 1 gyerek nem gyerek tökéletesen igaz. Érdekes,mennyire féltem,hogy hogy csinálom majd a dolgokat a 2.-nál, most meg azért,hogy a 3.-at hogy "iktatom be"... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Ja,és Nikky (bocs,hogy Niki-t írtam az előbb.. :oops: ):
Hatalmas lett a pocid az előző kép óta!! És tündéri,mennyire LÁTSZIK,hogy borzasztóan büszke is vagy rá!! :D :D Nagyon helyes!!! Jól áll.. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok leendő Anyukák!

Remélem mindenki jól van, lehet, hogy ez nem mindenkinél így van, de én sokkal jobban érzem magam, amióta megszültem, még az éjszaka is jobb, mert legalább el tudok aludni és nem kell kijárni pisilni. És minden más panaszom is megszünt, hátfájás, lábzsibbadás, bágyadság.

Nikky:
nagyon szépen alakul a pocid, kiváncsi leszek, mekkora lesz a végére. Nekem sem jött ki a köldököm, szerintem az nem baj. Viszont valamennyire kitágult a köldököm, kicsit nagyobb, mint előtte és az az érdekes, hogy előtte nem is igen vettem észre a Linea Negrámat, most meg egyértelműen látszik. Mondjuk nem feltűnő, világosbarna és vékony, de gondolom nem fog egyhamar elmúlni.

Krisy:
én gátmasszázsolajat használtam, nálunk azt a rendelőben árulták (Pesten a Mom-parkban). De szülésre az nem jó, ott valami mást használt a bábám. Azt hittem eleinte, hogy feleslegesen csináltam a gátmasszázst, mert vágtak, de most hallottam, hogy van akinek 7 cm-eset vágtak, nekem meg talán 1 vagy fél cm-t.

Kép

Kép
rekanna

Nikky: nagyon csinos mami vagy! Kifejezetten jól áll neked a terhesség! Látszik rajtad, hogy élvezed a helyzetet, és ez nagyon jó. :wink:

Finiselők kitartás!!! Drukkolok Nektek és nagyon várom a híreket, hogy kivel mi van!

KépKép
Kép
r. zsana

Barbamami
Ez a nevem,nem gond :lol: ...csak már foglalt volt a Niki simán és így ezt a variációt fogadta el..szóval hívjál csak Nikinek nyugodtan :lol:

Köszke a bókot Mindenkinek... :oops:
Igen baromi sokat nőtt hirtelen a poccer..mondjuk nekem még mindig úgy tűnik h másokéhoz képest pici,de ez bőven elég nekem..

Ja Barbamami és hogy fogod csinálni 3 gyerekkel..??sztem meg sem fog kottyanni..bár mondjuk azért bizti nehézkes lesz az eleje,de úgyis belejössz... :D És ne aggódj azért valamelyest akár hősnek is tekintheted magad.. :wink:

Krisy
Csodállak hogy kibírod úgy hogy nemtudod mi a neme..én egyébként egyetértek abban hogy az a legfontosabb hogy egészséges legyen-meg gondolom mindenki más-de valahogy közelebb érzem magamhoz így hogy tudom hogy ki is Ő,tudom a nevén szólítani...na meg hozzá kell tennem hogy én az a fajta vagyok aki gyűlöli a meglepetéseket!!Egyszerűen mindenről tudnom kell és kész,különben megőrülök!!Még egy szülinapi bulinak sem tudnék örülni,ha nem tudnám hogy lesz...szóval nekem márcsak ezért nem menne..de kitartás..nem raksz fel pociképet magadról??Akkor mi is tippelhetnénk hogy milyen nemű lesz..1ébként van megérzésed??Tudod az anyai ösztön,mit mond... :P
Ja és ne aggódj már a lábai miatt,te magad mondtad hogy nem vagy Te sem egy óriás..ne várd el szegénytől hogy őzike lábai legyenek..miből??? :wink:
Úgy lesz jó ahogy lesz..

Szülésznő
Nekem mondjuk van,nekem a dokim annyit mondott hogy inkább szülésznőm legyen mint saját orvosom..Ő azt mondta feleslegesnek tartja a választott orvos dolgot,m kb 10percig ha ott lesz veled..míg a szülésznő végig kíséri az egészet..ettől függetlenül én kértem hogy legyen a választott orvosom,de sztem mindenki döntse el maga..lehet vkinek nincsen annyi támaszra szüksége lélekben mint a másiknak..vagy ki tudja ezer oka lehet még...

ja Krisy
még annyit a mandulaolajról h azt hallottam-én is azt kerestem először,m olvastam vmi könyvben hogy az jó-nekem azt mondta a gyógynövényboltban a nő hogy szerinte a gátmasszázsolaj többet ér,m ez a mandulaolaj csak sok illóolajat tartalmaz,de nem fog annyira tágítani...vagy vmi ilyesmi,na mind1 szóval végül megkérdeztem a szülésznőm és Ő is inkább kifejezetten a gátmasszázsolajat javasolta..kérdezz rá azért..azt tudom h a Mom-Parkban (medi-mom asszem)lehet kapni gátmasszázsolajat!!

Dicamama
Akkor mozgott neked a baby??Kérünk képeket!!! :lol:

Rena
Miért gondolsz ilyenekre..??Csak pozitívan!!!
1ébként nekem egyre jobban és erőteljesebben mozog a 28.hét óta..bizti még van helye,de azért már súlya is..úgyhogy örülj csak neki..az a dolga hogy mozogjon!!! :D Jól érzi magát odabennt,bulizik egy picit.. :P

Kép
nikky

Dicamama
Úgy értettem hogy fennt volt-e a babód és nem aludt-e be..csak visszaolvasva elég rosszul hangzik...bocsi :roll:

Kép
nikky

Rekanna
Sziiiiijaaa
Hogy vagytok??annyit bizti nem olvastál vissza,de kérdeztema múltkor mizu meg képeket várunk a névrokonomról..meg ilyenek.. :lol: majd írok privit,azt tuti nem hagyod ki.. :lol:
Örülök h jól vagy...és tutira már hason is tudsz aludni,nem??Na nekem már az hiányzik a legjobban...

Kép
nikky

Nikky!
Igen fenn volt!De most este hiperaktív a pocakmarcim!
Majd teszek fel képeket,de sajnos apa nincs itthon és csak pénteken jön haza. De ígérem majd hétvégén teszek fel friss pocis képet!
UH-os képet pedig már nem kapunk!

Azt hiszem elteszem magam holnapra!

Mindenkinek jó éjszakát sok sok alvással!! :)
Vendég

Szia Nikky!

Igen, már csak hébe-hóba járok hozzátok, Ti olyan sokat írtok, nem győzőm visszaolvasni. Érdekes látni, hogy a Mamik sokkal kevesebbet írnak, nem csoda, azért a babák elveszik az idejünket.

Niki is ma nyügős volt, napközben csak 1-2 órát aludt, szerencsére este 8 után mindig alszik és éjjel is csak 1-2 szer ébred fel.

Itt vannak új képek:

Kép

Kép

Kép

Ja és a hasonalvás: annyira jó újra hason aludni, egyedül a nagy mellek zavarnak egy kicsit. Jársz még a tornára? És mikor látogatsz meg? Majd én is küldök privit.

Kép

Kép
rekanna

Sziasztok!

Olyan happy vagyok!

Tegnap mi is voltunk UH-n, es minden OK. Az en kicsi Lucam 30+3-as adatai:
BPD:77
Fronto:95
Femur:55
Thorax:84 (?, ugy emlekszem)
es a talpacskaja 59!

Ja es KT:ergo koponyatartasban nyomja az okos kis fejecskejevel a lentlevosegeimet. A kis teste balra van (nekem), es jobbra logatja be a vegtagjait :) Szoval jobb fent, azok tenyleg rugasok voltak. :wink:

Lanyok: ugye o mar nem akar visszafordulni, csak hogy izgalmasabb legyen? Tudom, elvben meg az utso heten is forgolodhatnak, akar erre, akar arra, de ugye a gyakorlatban ez nem igy van? :?

Kép
Kép
-macsek-

Jó reggelt mindenkinek!NIKKY nagyon csini mami vagy,és ari a pocid :D Nekem is mindenki azt mondja ,hogy nem olyan nagy de én már hatalmasnak érzem.Kb. 2 hete nagyon megindult a nővésbe. Köldöktéma: hát szerencsére még nekem se jött ki és azt hiszem még laposnak sem mondanám.De remélem az elkövetkező 10 hetet már kihúzom rendes köldökkel :D én nem szeretném ha kijönne. :shock: Keményedés: nekem baromi sokat keményedik a hasam fölleg az elmúlt 1,5 hétben rendesen mozogni is alig birok ha bekeményedik és fáj is.Igazából kicsit megijedtem,hogy nekem ilyen korán rendszeresen keményedik.Tudja valaki ez mitől lehet? Normális dolog? Meg mostanába erős élesfájdalmak vannak a hasam alján,amit nem mondhatnék olyan mensi görcsnek ,másfajta fájdalom.Van valakinek ilyesmi? Gondolom azért nagy baj nem lehet mert Dorcykám egésznap megállás nélkül csak mozog ,nagyon aktív baba :D és gondolom ez azt jelenti hogy azért ő jól érzi magát,még ha én nem is annyira. REKANNA nagyon édes a pici babád :D
Vendég

Sziasztok!

Köszi csajok úgy meg tudtok nyugtatni. Azt hiszem én vagyok Gyanixi után a második parapiri. Kicsit túlaggódom de olyan rossz hogy akár milyen vizsgálatra megyek ilyan sztorikat kell hallgatnom. De megpróbálok nem gondolni ilyenekre. Rekanna ez a baba egyszerűen gyönyörű.

Kép
rena12

Sziasztok!

Nikky: Majd megkérem apát, hogy fényképezzen le és rakok fel pocis képet.
Én azt mondom kislány lesz, de lehet hogy azért mert azt szeretnék.

Rekanna: Gyönyörű a babód. Úgy irigyellek, hogy már a kezedben tarthatod, én néha úgy érzem, hogy soha nem fog már elmúlni az a 7 hét. :cry: .

Ja és a hason alvás nekem is nagyon hiányzik. Bár hál istennek elég jól alszom és a baba is végigalussza az éjszakát a pociban, remélem az életben is sokat fog aludni éjszaka.

Köszönöm az olajokkal kapcsolatban a felvilágosítást, azért majd megkérdezem mégegyszer a szülésznőt, hogy most akkor melyik legyen.

krisy79

sziasztok!

rekanna:nagyon édi a babó.

nikky:tényleg árad belőled a boldogság,büszke pocis vagy.

gátmasszázs olaj:ezt a 36.héttől kell használni,és szülésnél pedig a vajúdóolajat nem?Az interneten valahol valami homeós oldalon olvastam.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok !

Hú, én is hasonalvós vagyok eredetlileg. De majd 5 éve nem aludtam hason... :shock: Leszámítva azt az egy órát Máté születése után a kórházba... :lol:
Aztán jött a tejcsitől feszülő mell, ami megakadályozott benne, és a derékfájás, most meg a pocak :wink:
Kezdődik minden előről :lol: :lol:

Mi ma este megyünk UH-ra... kiváncsi vagyok mennyit nőt Zsófi...
A 35. héten fele voltunk utoljára...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Rekanna
gratulálok ehhez a gyönyörű kismanóhoz !

Jaj, mikor látom már végre a miénket ? :roll:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok
Nikky:csini és ügyi vagy
Rekanna:tündéri szép babód van
Voltam ma ctg-n,minden rendben volt!Most csuklik a kis drágám(most).Jövő hét újabb ctg+vizsgálat és ha addig nem akar jönni lehet befekvés lesz a vége!(nálunk így szokás)

KépKép
vicuska

Na szép jó napot mindenkinek :)

Látom megint termeltetek, de nem baj, legalább nem unatkozom, vissza tudok olvasni :)
Rekanna, gyönyörű a babócád, büszke lehetsz rá :)
Dojikához hasonlóan már én is csak azon tudok gondolkozni, hog mikor tarthatom már a kezembe...
Bár valamiért én a március 2-4 körüli dátumra várom, valahogy úgy érzem kb. akkor fog jönni, de lehet meglepődök és még március végén is bennem lesz :D
Amilyen kényelmes a kisasszony :lol:

Ti szoktatok a szülésről álmodni? Én már vagy 4x azt álmodtam, hogy szülök... :roll: Mindig máshogy...van, hogy normálisan, könnyen, van hogy nehezen, van hogy császárral, de legutóbb komplikáció volt, mert a jobb kis kezét dugta előre, és avval együtt a fejecskéjét, és így nem fér ki, és beszorult :shock:
Akkor meg már császározni nem lehetett, mert már nagyon lent volt, nem tudta volna a doki visszahúzni a szupermen pozícióból...szóval rémálom lett belőle...
Ti is szoktatok ilyen marhaságokat állmodni?

Jövőhét hétfőn megyünk újjabb uh-ra és ctg-re, kiváncsi vagyok, hogy jól fekszik-e még mindig, nem fordult e meg :lol:
Meg, hogy mikorra jósolja a gép a születési időt, meg a doki mit mond a belső vizsgálat után...olyan izgi már így a végén!

Jajj, valaki mondta, hogy ő milyen jól alszik a szoptatós párnával, és, hogy így mennyivel kényelmesebb... :shock:
Áruljátok már el, hogy hogyan, mert én ma próbálkoztam vele, de baromira nem ment...előszőris baromi hangos ahogy a golyócskák helyezkednek benne, tehát mindig félek,hogy páromat felkeltem vele, aztán olyan nagy, hogy kb.egyedül kéne, hogy legyek az ágyba, hogy kényelmesen tudjam használni, és ha a két lábam közé rakom az ok, de ha fordulni akarok az egy kész kín szenvedés...hiszen eleve baromira fáj mindenem ha fel kell állnom vagy meg kell fordulnom, de hogy még a lábam is emelgessem, hogy átrakjam a párnát...nekem rosszabb volt... :roll:
Mondjátok már el a titkot...mit csinálok rosszul? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok! :lol:

Ma megvolt az utolsó védönős látogatásom. Megjegyezte,hogy szépen kigömbölyödtem. :lol: Megkaptam a recepteket is a babának,majd szülés után tudom kiváltani. Szóval én nem viszek a kórházba popsikrémet és társait,hiába is kell,mert ugye nem tudom előbb kiváltani. Adjanak csak szépen!
Majd,ha meglesz a baba szólni kell neki telefonon,hogy megérkeztünk..stb. A dokinénit is megismertem,bemutatott. Nagyon szimpi! :D
Rekanna nagyon aranyos a babád! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

boszibaba!
Egyet értek avval, hogy nem viszek én se, mármint popsikrémet meg nedvestörlőkendőt meg fürdetéshez macerát igen, de alkoholt pl. nem viszek mert nem vagyok hajlandó, hisz ez mégiscsak egy korház, ha már a pelust is én viszem, nehogy már ezt is nekem kelljen!
De egyébként ki tudod váltani most is, a saját nevedre kell írni a recepteket, és a tajszámod első számát 0-ról át kell írni 8-ra, így látják, hogy ez egy bébinek lesz!
Én ki fogom így váltani, mert mire hazaérünk ott kell lennie mindennek, hisz használni kell, és a babának még egy két hétig nem lesz taj-száma!
Bár nem tudom a friss mamik hogy vélekednek erről, de nekem ezt mondta a gyerekorvos aki adta a recepteket, és teljesen egyetértek vele!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Bacsbern: ha alul, oldalt szúró, húzó fájdalmat érzel, az csak azt jelenti, hogy feszülnek a méhet tartó szalagok, teljesen természetes.

Akira: Én sem szoktam a szoptatós párnán aludni, tényleg túl nagy hozzá és nem nagyon lehet forgolódni vele, tv-nézéshez szoktam használni, a térdhajlatomba teszem, vagy nekidőlök. Ahhoz elég kényelmes. ha hajnalfelé nagyon fáj a csípőm, akkor szoktam a térdem közé venni, segít.
Vendég

edi, most megnyugtattál, hogy nem csak én nem tudom akkor használni alváshoz :lol:
Igen, tv-zéshet jó volt este, de másra nem :D
Majd megpróbálom akkor a térdem közé venni hajnalba, mert nekem is addigra szokott már nagyon fájni a csípőm, köszi a tippet :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra nekem nem mondták,hogy át kell írni 8-asra az első számot! Csak,hogy a baba nevére töltsem ki,és az én tajszámommal. Ennyit mondodt a dokinéni. Ja és csak a szülés után lehet kiváltani csak,azt mondta. Nálunk majd anyum,vagy a párom váltja ki,ha megszültem.
A szülésről én is sokat álmodtam már! :lol: Én popsikrémet se viszek,de nedves törlőkendőre se gondoltam,bár lehet beteszem. Nem semmi,hogy mindent a kismama vigyen a kórházba! Szerintem ez már sok kicsit!

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Hát igen kiakasztó, hogy pelust is meg krémet is meg mindent mi vigyünk, komolyan, mintha egy korházba nem lenne ilyesmi...
Mert ugye ok, hogy pelus, mert van nekik x darab egy napra, és ha nekünk több kell, akkor vigyünk, de nem, itt egyet se adnak...
Meg alkoholt egy korházba????? :?: :shock:
Én ezen lepődtem meg a legjobban...meg sterilizálót? Minek?????
Szóval azért ilyen már csak legyen tonna számra egy korházba, vagy nem?
Jó hogy műszereket nem kell vennünk amivel a szülés zajlik...meg a cérnát amivel összevarrnak :lol:

Na de mindegy, kár is dühöngeni, attól még nem lesz jobb a magyar egészségügy, csak bezárják a jó korházakat, és ennyi...
Hát nem inkább a rossz korházakat kéne bezárni? Nem...csupa olyat ami életet ment és gyerekeket...minek is éljen a magyar gyerek... :evil:

Na de mindegy, bocs a kirohanásomért...

KépKép
KépKép
akíra

Boszibaba, tényleg úgy lehetett a recepteket kiváltani, ahogy Akíra írta, nyolcassal kezdve a TAJ számomat és a bébi nevére.

Egyébként én sem tudtam aludni a szoptatós párnával, nem tudom, ez másnak hogy megy. Most viszont nélkülözhetetlen.

Melyik kórházba kell még alkoholt is vinni meg popsikrémet??

KépKép
nanett

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: