Pocok!
Én tuti nem vinném bölcsibe

. Főleg így, hogy kruppos...
Sztem nincs annyi előnye a bölcsinek, mint amennyit szívtok a betegségek miatt, ráadásul lassan Bori is abba a korba ér, hogy hiába az anyatej, fogékony lesz a betegségekre, két beteg gyerektől meg Isten óvjon mindenkit

.
Persze nem könnyű a kettővel (sőt

), de nálunk pl. a déli alvás szent - anyának kell

- ezért én mindig úgy "ütemezem" a kölyköket, hogy egyszerre aludjanak

. Eddig egyetlen egy nap kivételével mindig sikerült, akkor is csak a pocakfájás miatt, amúgy Andor is aludt volna

. +/- fél órát mindkettőjüknél el tudok csalni az ebéddel, meg a fektetéssel... így egyszerre tudom őket letenni

. Andort pl. alig hagyom délelőtt aludni (fél-1 órát), inkább bandázunk 3-an, aztán egy nagy szunya (3-3,5 óra), és este megint direkt húzzuk, így végigalussza az éjszakát

.
Szóval én lehet genya vagyok, de nálunk igény szerinti napirend van: anya igénye szerinti

. Sztem másképp csak belefásulni lehetne ebbe

. Egyszerűen képtelenség lenne hozzájuk alkalmazkodni, na meg majd ha három lesz, akkor háromhoz... Ezért inkább szokják eg ők a rendszert

. Meg nekem kell a délutáni pihi (az éjszakákat bepótolandó), hogy délután is elég türelmes, lelkes, nyugodt...stb. legyek velük

.
Persze biztos egyre nehezebb lesz majd, ahogy nőnek, de igyekezni fogok

. Na meg csak nem marad meg örökre ez a szundiigényem

.
Nimródot nyugodtan beteheted a hugihoz játszani sztem, mert egyrészt már van elég eszük ahhoz, hogy ne essen ki fejjel, másrészt amúgy sem hagyod őket felügyelet nélkül, mert azért tényleg mindig a fél szemednek rajtuk kell lenni, ergo így nem is eshet ki

.
Tike!
Nálunk sem százas egyik nagyi sem (anyum pánikbeteg-szerűség, anyósom meg szimplán idióta

. Neeem vele is vannak gondok sajnos

), de én ilyet egyiküknek sem hagynék

! Persze, megértem, hogy beteg, és valóban nem szabad tiltani (én is erre jutottam

) és nem csak a béke miatt, hanem mert egyrészt az unoka jelenléte biztos javít az állapotán, másrészt meg - ami fontosabb - ő plussz egy ember, aki szeretettel veszi körül Hédit

. Anyum állandóan veszekszik az anyjával, 2 nap után megőrjítik egymást, és mindkettő nekem panaszkodik

. És igaz, ami igaz, totál nincsenek egy hullámhosszon! Én mégis mindkettőt nagyon szeretem, és a mamikám szerves része volt a gyerekkoromnak, és rengeteg nagyon jó élményem van vele/velük

. Szóval én is azt mondom, mindenképp maradjon meg aktívan nagyinak

.
Viszont sztem megengedhetetlen, hogy ilyenekkel sokkolja a kislányt! És ezt meg kell vele beszélni, mert nyílván anyukád nem ostoba, csak másképp lát bizonyos dolgokat! Meg kell vele értetni, hogy szükségetek van rá, szeretitek őt, mindig az életetek része lesz...stb. Sztem szeretettel lehet a legtöbbet elérni ilyen szitukban, az indulat csak rontana... De meg kell beszélni mindenképp!
Sztem

...
Ronmay!
Tökre megértem az érveidet

.
Nekem egy bátyám van, vele tök semleges a kapcsolatom, szóval én nem bánnám, ha lenne még egy tesóm, hátha azzal jobb lenne

. De amúgy igazad van, ezt mi is beszéltük, hogy félő, hogy "klikkesedés" lenne. De biztos erre is vannak ellenpáldák pro és kontra

.
Nálunk is kettő volt az alap verzió, de miután megtudtuk, hogy mindkettő fiú, egyre inkább agyaltunk hogy majdegyszer talán lesz harmadik is. Most már úgy vagyunk vele, hogy minél előbb (pont a klikkesedés elkerülése miatt is), és sztem akkor is akarnánk, ha a kicsi lány lenne

.
Pedig a mai napunk is "szuper" volt: délelőtt is kegyergett Andor, de délután, meg este volt király: 6,5 órán keresztül nem tudtuk elaltatni sehogy (illetve de, de 1 perc múlva felriadt), és most is volt fasza hasgörcsös sírás is sok

. Fél órája alszik konkrétan, én már azt hittem eret vágok, hogy nem tudok neki segíteni, Botond is többször felsírt (nem tudjuk miért, mert nem a zajra kelt), szóval a mai egy igazán "mélyvízes" nap volt, amit 6-ig egyedül nyomtam, de még mindig 3-at szeretnék

. (Mondjuk egy órája még lehet, hogy nem ezt mondtam volna

)
Mondjuk ez a "saját birodalom"-dolog tök logikusan hangzik

. Csak Andort még én sem teszem le a földre, a kanapé meg kicsi, hogy bandázzanak, meg ott nem is hagynám őket... Szóval ez így kézenfekvőnek tűnt, hogy ott lehetnek együtt (még)

.
Pocok!
Mi is APG-ztünk szinezés után délelőtt

. Hármasban olvastuk a "kistesó érkezik" könyvet

. Botond már többször mondta Andorra, hogy tesóka, szóval sztem kezdi kapisgálni

.