A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nyusziiiiii...

útlevél - már bocs, de :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(ha nem tud segíteni az ismerős, sztem még van esélyetek, mert öt napot mondanak a sürgősségi ügyintézésre, de ezek általában ráhagyással működnek, ergo ha hétfőn intézitek, péntekre meglesz, max ha nem, akkor rizikóztok...)

Lili láza :arrow: szegényke... gyógyuljon hamar!
Doki mit mondott? Csak láz, vagy más is van? Bölcsibetegség :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

nem is mondtam, tiszta Mosó Masa lettem :arrow: elkezdtem átöblíteni az összes őszi-téli ruháinkat kihasználván a remek napos időt - az erkély második napja úgy néz ki, mint valami nagyüzemi mosoda szárítóhelysége :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszikám :lol: :lol: :lol: :lol:
Hámáneharaguggyá'.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Lilinek gyógypuszi :)
Én is úgy döntöttem hogy jövő héten kihagyjuk a babamama klubot, nehogy benyaljon valamit :?

Pocok!

Én is ebben az üzemmódban nyomom, azért is fényképezgettem a kabátokat... Meg keresem a réseket..pl. az látszik, hogy béleletlen gatyákból van kemény 1 darab amit most vettem, semmi több, de a többi meleg ruhája elvileg megvan, már csak cipő kell. H&M-ben még király nagyfiús kesztyűt is vettem neki szóval teljes a téli kollekció :roll:

Megjött a Sudo, Pocok, neked elviszem jövő héten, Dodién ülök még, Ronmay neked küldök priviben számlaszámot, te meg dobj egy postacímet, hogy hova mehet a csomag :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

:-)

Nekünk sztem kész a téli szett teljesen, bélelt bakit ma megrendeltem, csak hójáró Bakancskell majd még talán - bár a crocs csimma amit tavaly rendeltem őkelmének, mostanra lett jó...

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 19:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nekünk télre egyelőre kabátunk van meg tavalyról egy pár bélelt gatya,ami derékban még tökéletes,max. Csizma nadrágnak hordjuk :lol: Ja,hótaposónk is van megy bélelt cipőnk is.

Hát én sem tudom hogy kerülhette ez el a figyelmemet,de hétfőn elintézzük,remélem kész lesz péntekig. Ha nem,akkor kockáztatunk :roll:

:lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyusz,

Tuti meglesz addigra, én ma kaptam sms-t, hogy kész, és szerdán voltunk!

Boo,

Elismerés oké, csak azon pöccentem be, hogy két óra után ilyen zombi volt már, én meg nyomtam így két hetet... (te meg pl állandóan). Mondjuk az is igaz, hogy ő edzeni és bulizni is fektetés után jár, csak akkor nincs itt ilyenkor, ha elutazik, bár ez mostanság volt párszor...
Hülyeanya meg az egész jóga alatt azon kattogott, mi van itthon, lelkiismeretfurdim volt, hogy elmentem, es ő meg még jól rá is tett, mondván, Bori két órán keresztül sírt... Inkább a stílus volt bántó egyébként, ahogy mondta, nem az, amit mondott. Mind1, spongyát rá...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

nőcit nem láttam... szerencsétlen...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Én épp írni akartam, hogy mivel apának vasárnap versenye van, egy hete a redvás kocsiját bügykölik hol itt, hol ott, de sosem itthon :twisted: . Ergo azóta nemhogy úgy létezem, mint bármelyik "átlagos" családanya, hanem úgy, mint egy egyedülálló anya :twisted: . Így az esti menetet is minden nap egyedül nyomtam le, (hát, volt olyan, mikor a sírás kerülgetett a cékla fejjel ordító Andor, és a vacsorát követelő Botond mellett :roll:), de végülis örülök neki, mert egész megedződtem :twisted: :lol: . Tegnap pl. kettőjükkel voltam Brendonban, meg játszóházban, ma meg a Tescoba nagybevásárolni 8) . Lehet ez másoknak semmiség, de én alig tudtam elképzelni, hogy ez hogy lesz... :roll: Szóval én büszke vagyok magamra, na. :lol:
Na de hétfőtől vége a Buddhafeleség státusznak és megharapom az uramat, ha nem lesz itthon este :twisted: .
(Amúgy mentségére legyen mondva, mikor itthon van, nagyon jófej, rengeteget segít, édibédi cukormókus... :lol:).

:arrow: szopi :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hűűűűűűűű, Dodi, kemény vagy! Én nem mernék nekiindulni nagybevásárolni kettővel... Bár, te még fiatal vagy :lol: :wink: :lol: :lol: :lol:

Én céklafejben nyomom sokszor :twisted: :twisted: bár, már én is kezdek edződni...

KépKép

KépKép
kispocok13

Jaj képzeljétek, a brutál hasfájás azonnal elmúlt, ahogy kiürült az Espumisan, szóval tuti az okozta :evil: . Aztán elkeztem agyalni, hogy ha ugyanaz a hatóanyaga, mint az Infacolnak (csak nagyobb dózisban), akkor talán meg kéne próbálnom, mi van Infacol nélkül :roll: .
Tegnap óta nem kapott, és azóta gyakorlatilag nuku hasfájás :shock: :D :D :D . Néha kicsit tekereg, de bazi nagyokat pukizik magától, és szinte minden pelusban volt kaki is :wink: . Ennek egyfelől baromira örülök, másfelől meg szitkozódom is, hogy minek adtam eddig :twisted: :( :( . Mondjuk az tuti, hogy nem ettől volt alapból, mert a már meglévő pocakfájásra kezdtem el adni, és akkor se nem rontott, se nem javított rajta... Na, mindegy, reméljük most már túl leszünk rajta :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!

Köszi 8) :lol: . De nem volt vészes, bár 10 perc után azt gondoltam, talán ki kéne fordulnom a Tescoból, mert Andor nem aludt el a kocsiban, nyűgös volt, és elkezdett sírni, Botond meg csimpaszkdott, és kérlelt, hogy hagy jöjjön ki... :twisted: . De felszívtam magam, mert úgy voltam vele, hogy ezen túl kell esnem, és nekik is meg kell szokniuk, punktum :lol: . De nem is volt gond, mert Andornak dugdostam a cumit, ha felsírt, Botond meg kapott mindig a kezébe vmit, hol játékot, hol perecet..stb. Ja, és közben persze 10 méterenként megállítottak, hogy jajdecuki, mennyiidősmianeve, denagyahajakislány?...stb. Na ezzel a tököm kivolt :twisted: :lol: .
De alapvetően tök pozitív élmény volt, tényleg :wink: . Mondjuk direkt figyelem mostanában: nem láttam még anyukát két ilyen kicsi gyerekkel, nyíván nem véletlenül :twisted: :lol: . Én sem így tervezem rendszeresen azért :roll: ....

Remélem Bori is túllesz már a pocakparán :( . Én nem is rendezkedtem be hosszabbra 1-2 hétnél ( :twisted: ), mert Botondnak is "csak" ennyi volt, és.... és én erre alapoztam és kész :roll: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,

mostmár Mironról kérünk egy portrét :lol: :lol: :lol: szegééééényem...

Egyedül játszizás :arrow: aztaaaaa, de jó nektek! Ezt lehet hogy hétvégén én is megjátszom :lol: :lol: :lol: :lol: csak sztem Nimród nem akarna Apa és Bori nélkül elindulni...

Dodi,

Infacol :evil: :evil: már én sem adom neki, hasfájásunk nekünk sincs :lol: :lol: :lol: Ééééééééééééééés: beállt a kaki-dolog magától 3-4 naponta tol egy brutál adagot. Azóta, mióta a gasztrodokinál voltunk :arrow: szerintem megijedt hogy ha nem produkál, rektálisan ingerelve lesz, ez volt ugyanis a doki javaslata. Meg elkezdtem inni egy ásványianyagos táplálékkiegészítőt, és mintha azóta működne a dolog :lol: :lol: :lol: :lol:

Vásárlásnál megállítás :arrow: na, ezt én sem díjazom, főleg ha "esemény" van, mondjuk a másik nyűgösködik... "mennyihajavan"... ne is mondd :lol: :lol: :lol: :lol: kellet nekünk hajasbaba :lol: :lol: :lol:
amit még rühellek, ha belebámulnak az utcán a mózesbe... de basszus, egy másik anyuka, aki szembejön, az is belebámul, mintha szegény gyereknek semmi privátszférája nem lehetne :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

És Andor megnyugszik a cumitól?
Bori általában csak idegesebb lesz tőle, gondolom úgy érzi, átdobtam a palánkon és meg akarom téveszteni :arrow: lilább fejjel, még hangosabban ordít :twisted: :twisted:

Volt egy időszak, amikor be lehetett vetni egy bizonyos fajta cumit (Kolpingban volt a Welcome ajándékok között, Mam újszülött cumi) de csak mikor éhes volt :arrow: na ez a kb két hét hamar elmúlt :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kispocok13

Hú, csajok, nagyon "komoly" dolog történt:
Hallottam 7 körül, hogy Botond felébredt, de ilyenkor még egy rövid ideig van hogy autózik a szobájában, vagy magyaráz az ágyában...mielőtt bejönne (illetve csekkolná Andort). Most is hallottam, hogy "mintha fent lenne", de nagyon csendben volt, gondoltam majd bejön, ha akar vmit. Eltelt kb. 10 perc - sztem vissza is aludtam - hallottam, hogy Andor ébredezik, szép csendesen, a szokásos módon.
Megyek be hozzá: hát bizony szerelmetes elsőszülöttem bent ült a kicsi mellett a kiságyban :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: . Szépen odakucorodott a fejéhez a takarójával, meg pár játékkal, és mikor bementem épp a fejét simizte, és halkan magyarázott neki :shock: :lol: :lol: :lol: .
Az első sokk után majd' megzabáltam őket, olyan édesek voltak, de azért az első gondolatom az volt, hogy végülis akármi történhetett volna... (bár a szomszéd szobában voltunk nyitott ajtóknál, szóval ha vadulás van, azt egyből hallottuk volna, főleg, hogy füleltem, de esküszöm, szinte hang nélkül csinálta, még abban sem voltam biztos, hogy felébredt, nemhogy abban, hogy kijött a szobájából... :roll: ).
Az totál rejtély, hogy hogy mászott be, mert oké, hogy a sajátjába be tud mászni, de az vagy 20 centivel alacsonyabb, és mellette van egy puff, amiről belép. Emellett nincs semmi! :roll: Szóval el sem tom képzelni...
Na mindegy, mostantól zárjuk a babaszobát, legalábbis éjszakára :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

De szuper, hogy megoldodott a kaki-para :D :D :D :D :D ! sztem nálatok eleve ezért volt a fájás :( :? .

Ja tényleg, Bori is hajasbaba, akkor tudod, miről beszélek :lol: . Mondjuk sztem ez enélkül is jellemző, csak ez kitolja az beszélgetés hosszát. Kedvencem: Mennyi haja vaaaan. Biztos égett a gyomra!

:twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk müködik a cumi, illetve időnként hasonló a szitu, pl. ha már éhes, akkor kiköpdösi, és még jobban ordít :twisted: . De nyugtatásra totál bejött :wink: . A suttogó szerint minden gyerekenek kell vmi "rituálé", ami segít neki eljutni "álomországba". Na, hát én úgy döntöttem, hogy nálunk ez a cumi lesz, mert Botond mellett nem tudom neki garantálni, hogy ücsörgünk 10 percet a kanapén, vagy énekelek neki, vagy simizem, vagy mittomén :roll: . És nem minden gyerek igényli ezt a dolgot, de ő igen, szóval ha már látom, hogy fárad, és nyügizik akkor megkapja a cumit, és szépen bealszik magától :wink: .
Néha kicsit bénázik és kiköpködi, aztán meg keresi, de majd belejön :twisted: :lol: . Apa mindig mondja, hogy ne adjunk neki, de nekem ez aduász a kezemben, na :oops: :lol: . (lsd. tegnap Tesco)

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Igen, valami ilyesmi lehetett a technika, mert a járókába is úgy mászik be (a hülyéje :twisted: ), hogy nem használja "lépcsőfokként" a fekvőfelületet, hanem addig kepeszt és húzza magát, amíg belefordul fejjel :twisted: :lol: :lol: . Rossz nézni :? . Mondjuk ha ottvagyok, akkor szól, hogy "anyuka segííííts! Bemááász!" :lol:
De ez tényleg bazi magas. Mondjuk azóta néztem, hogy ennek fellép az oldalára, és onnan meg végülis behúzhatta magát :roll: . Csak olyan fura, mert sose próbálta eddig...
Persze, én is olyan dolgoktól parázom inkább, hogy "szeretetből" tesz kárt benne :roll: . Pl. betakargatja (a fejét), ráfekszik (már többször csinálta, hogy betakarja Andort, aztán ráfekszik, mintha kispárna lenne :twisted: . Andor mondjuk tojik rá :lol: , de azért tilos... ) meg hogy pl. megnyomja mikor mászik be. Én ettől fostam be leginkább, hogy mi van, ha jól átmászott rajta, és megnyomta vmijét, vagy mittomén. De a kicsinek egy hangja sem volt, sztem csak a simizésre kelt fel, akkor meg csak sírt volna, ha vmije fáj, nem? :roll:

"B" gyerek (= Botond :lol: ) a kosár "gyerekülés" részében, ahol eddig is mindig, "A" gyerek (= Andor :lol: ) a hordozóban, közvetlenül "B" mögött keresztben. Tehát maradt úgy 50 centi a kosár végében, ahol betuszkoltam a vásárolt cuccokat, majd azon keresztül halásztam ki fizetéskor. Szórakoztató volt :twisted: :lol: .

Az igazi királyság a Brendon volt: Botond a gyerekülésben, Andor mögötte keresztben, és egy centi sem maradt a kosárból! A hordozó épphogy ráfért :twisted: :lol: :lol: . Szóval amiket vettem, azt Botond mellett csúsztattam a kosárba vagy az ölébe pakoltam :oops: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Minden elismerésem a kétgyerekesxénaanyáké :lol: Én egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy hogy lesz, de mostanában gyakran érzem úgy, hogy ennél csak jobb lehet :twisted: ( álmodik a nyomor mi? )

Enyémapa meglepiből már csütörtökön itthon volt, hú de jó vége az egyedülállóanyaságnak - gondoltam én. Fél óra múlva hallom telefonál, munka, nem ,nem megyek többet, mert itthon kell segítenie, veszélyeztetett terhes a feleségem blabla már épp kezdtem büszke lenni, amikor mit hallok? Hát maximum úgy tudom vállalni, hogy reggel megyek - este jövök. NA itt kikeltem magamból és közöltem vele, hogy a következő 3 hónapban, de minimum Bogi születéséig 40 km-nél távolabb ne merjen menni tőlünk, különben fel is út-le is út. Úg ytűnt megértette. Erre mit csinál most hétvégén? Az elmúlt 3 hónap összes elmaradt itthoni munkáját most akarja bepótolni, ergo nem tudok figyelni Hédire, mert sok az elmaradt munkám :twisted: :twisted: :twisted:

Dodi: sztem is úgy mászik ahogy Boo mondja, Hédi is így küzd le olyan akadályokat, hogy néha elgondolkodom rajta, hogy van-e a felmenők között valami hegymászó :roll:

Beszólások: úúúúúútálom a mégmindigegyben korszaktól kezdve. Néha cseppet sem udvariasan tudok ilyenkor válaszolni :roll: :roll: Nálunk a heti sláger: MA este jótékonysági vöröskeresztes bál lesz, amit a nőegylet szervez, aminek tagja vagyok. Az ok, hogy segítettem a szervezésben, de eddig csak 4-en kérdezték meg, teljesen komolyan, hogy jöttök a bálba? Persze én fogom nyitni a pingvintánccal...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Boo,

Mi használjuk :-) persze h viszem, standard rajta van a babakocsin :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

Boo!
tejem az stagnál sajna,de sztem azért mert nemsokára meg fog jönni (legalábbis remélem) mert az érzés az megvan...
viszont kicsit lebetegedtem...valszeg megfáztam,de elég hülyén,m a hátamban
az izületeim és a hátam fáj...
Benett napi szinten 1200akat eszk és abból kb 500 az anyatej...

na mire ideértem mehetek is,m feleklt Benett...

Kép
Kép
csibe83

Pocok: Milyen babakocsitok is van? Jól emlékszem, hogy peg perego? Én is néztem olyat amin van alapból testvérfellépő, de neten az nem látszik, hogy akkor is rá tud-e állni, ha teljesen vízszintesbe van fektetve...

tike

Dodi,

ezt a "sok volt a sava" dolgot nekem is állandóan mondták...

Önnyugtatás :arrow: nálunk Bori is elkezdte az ujját szopizni - Nimród is kb három hónaposan találta meg a kezét, Bori is. A vicc az, hogy nem a hüvelykujját, hanem a mutatóujját szopja :lol: :lol:

Boo,

szóval tesófellépő :arrow: fixen rajta van a babakocsin, és mikor bölcsiből jövünk haza, azon áll. Lelkesen pattan rá a bölcsiben. Illetve állt eddig, mert ezen a héten kijelentette, hogy sétál. Na így a 15 perces séta uszkve 4o percig tart haza, mert minden fű-fa-virág-cica-kutya részletes megtekintésre kerül :lol: :lol: :lol:

Újonnan igencsak drága, 2o ezer a Brendonban - én Vateráztam egyet feleannyiért.
A Lascal tesófellépő babakocsi típustól függően jó vagy nem - a miénk pl egyben tolókaros, és Nimród feje nem fér el alatta, tehát kicsit megdőlve kell állnia rajta, mert a mózes meg a hasában van benne. Nem túl jó, de máshogy nem tudtam volna elképzelni hogy haza tudom hozni a bölcsiből.
így, hogy mostanában sétál, tiszta ideg vagyok egy csomószor, mert a vége elég forgalmas úton van a sétának, ráadásul nem is hajlandó mostanában megfogni a kezem, hanem egyedül sétál :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

K Vencel felvigyázása :twisted: :twisted:

Csúszásgátlót mi is cseréljük :oops: :oops:

Tike,

nekünk végül Espiro-nk van, nem PP.

Pingvintánc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Teapa - egyszerűen pasi... de ha megértette, akkor semmi gond... illetve, örülj, hogy otthon tesz-vesz, enyémapa fényévente kétszer szánja rá magát, és akkor egy nap alatt próbálja az összes, a listán szereplő dolgot kipipálni... pl az erkélykorlátot idén nyáron festette le, és azóta tervezte, mióta itt lakunk, ez 2oo9 májusára datálódik.

Nyuszi,

Lili hogy van?

Tesószeretés :arrow: én még nem mertem őket ennyire közel engedni egymáshoz :oops: :oops: :oops: hétvégén reggelente, és este Bori fürdetése alatt van ilyen max, amúgy Bori a járókában van, vagy felnőtt felügyelettel kanapén, ölben, ergo Nimród nem tud ilyeneket csinálni. Mostanában kezdtük az együttlétet, ma délelőtt is pl a fiúk autósszőnyegeztek, Bori meg mellettük figyelt a játszószőnyegen a földön. Nagyon élvezte, szóval ezen, és rajtatok is felbuzdulva bátrabb kezdtem lenni :roll: :roll: .

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok

Nati meg a két középsőt szopja!Rock and Roll!

Lois

Nem kaptam privit....

Dodi

Aszem második gyereknél kell az aduász, máshogy gondolja az ember a cumit is. Elsőnél még van türelem próbálgatni meg játszani a módszerekkel, második vhogy már nem így megy. Legalábbis nálam.

Boo

TeAPa, vesegörcs, dúrva!

Tike

Jané és peg peregom van. Mindegyiket imádom.

Én meg megőrülök a napoktól. Nati minden létező bútor mellett feláll, de leülni nem tud, így csak a puffanásra megyek be, ami sokszor parkettán sikerül és ordít is. Roló próbál neki segíteni olyan drága, de háát nem tud
:lol:

Kép

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay,

két középsőőőőőőőőő???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az kemény!

Nati nagyon durván nyomja... mit műveltek ezzel a kiscsajjal, hogy ilyen ütemben dübörög a mozgásfejlődése? :roll: :roll: :lol:
Vegyetek neki bukósisakot 8) 8) 8) 8) 8)

Roló nagyon édes lehet... egyszer videózd már le nekünk lesből, amikor így apáskodik, légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok

Jóó, van egy pár de nem tom hova lehet feltenni, meg regisztrálnom kell s azt meg nem akarom..

Nem tom mi lesz még itt, de rettegek :oops: :roll: :wink: :lol: Ha Nati elindul..húú nem tom. Roló hiper eleven, Nati is az lesz..felköthetem a gatyám. Szülésznőm szerint van köze ahhoz, hogy mindkettővel a 30.hétig másztam s mi is "nyughatatlanok" vagyunk. Egyszerűen ezt szokták meg. HÁt nem tom.
És 17-es méretben nincs tapadós zokni :twisted: NAtinak meg olyan mini a lába, és muszáj tapi zokni, mert anélkül még gázabb.Tipp vkinek hogy hol nézzem meg?

KépKép

KépKép
ronmay

Puhatalpú kiscipő? Azok vannak egész piciben is!

Hát, tuti benne van mindkettő dolog... De biztos meg is őrülnétek egy tejbetök gyerektől :-) ti ezt a lapot húztátok, evvan :-) :-) :-)

Videó: youtube, indavideo? Vagy ha nem akarsz regelni, én szívesen felteszem neked a youtube-ra.

KépKép

KépKép
kispocok13

na sziasztok!
végre megint ideértem,de nem túl sok időre,m tegnapról mára jobban
lerobbantam és lefekszem...

ronmay!
tapi zoknit Kiaránál imádtam és a Mária bababoltban a visegrádin lehet
kapni elég sokfélét sok méretben és még az ára sem vészes...

nekünk sose volt csúszásgátlónk :oops: :oops: :oops: :oops:

cumit mi csak alváshoz használjuk szerencsére...

na megyek,m totál ko vagyok,azéjszakám is szar volt...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Nekem egyből eszembe jutott, hogy talán meg fog neked jönni, de aztán mindig elfelejtettem írni... :oops: . Az nálunk is bezavart anno, de nekem csak egyszer jött meg, aztán meg csak hónapokkap később, mikor befejeztem a szopit.

Tike!

Bizony, ez tipikus pasiság, amit teapa művelt :twisted: . Tudom, ez nem mentség, de legalább magyarázat. :? :lol:

Pocok!

Nálam ez tök tudatos volt, hogy szó szerint az első perctől "összeeresztettem" őket. Sztem erre sosem jön el a megfelelő időpont, vagyis ha arra várnék, akkor meg félő, hogy elveszik a baba iránt a nagyobb érdeklődése :roll: . Én meg azt szeretném, hogy - főleg egyneműek lévén - teljes szimbiózisban nőljenek fel, ilyen értelemben is ;) . Meg úgy vagyok vele, hogy minél előbb megszokják a szabályokat - főleg Botond - annál előbb hagyhatom őket egyedül, és annál előbb lesz "nyugtom" :twisted: :lol: .
Ők minden szopi után együtt vannak a járókában (csak plüss játék van bent és azóta csak a szobájában autózhat Botond), meg együtt is fürdenek hárman apával (ha itthon van :twisted: )...
Ja, ma reggel bezártam az ajtót a hajnali szopi után, de reggel apa kinyitotta, mert be kellett mennie a babához. Nem sokkal később hallom, hogy nyíiik a babaszoba ajtaja, gondoltam megint apa, de aztán inkább felpattantam, és beszaladtam :arrow: enyémgyerek épp félúton volt a kiságyba, már épp dőlt befelé :twisted: :lol: . Most azért szolidan lebacarintottam, hogy ezt nem szabad... :roll: . (Apa wc-n volt :roll: :lol: )

Ronmay!

Eeegen, Botondnál még sírtam is, hogy decaranyavagyok, hogy cumit tömködök a szájába (hiába volt "kényszerhelyzet") :roll: :oops: . (...) Most már én szorgalmaztam :twisted: :lol: .
Azt mondjuk utálom, hogy Botondnak még mindig lóg a szájába, de a kicsi érkezése miatt nem vettük el, mert úgy voltunk vele, hogy az ember a cigiről sem kezd el leszokni a legstresszesebb életszakaszában :lol: . Ráadásul látja a kicsinél, és akkor úgyis neki is kellett volna... A védőnéni azt mondta, ne foglalkozzunk ezzel, és ne is erőltessük a leszoktatást, minden gyerek leteszi, amikor eljön számára az ideje :wink: . Én sem láttam még kamaszt cumizni, szóval annyira nem izgat végülis :lol: . Csak a fogait, meg a száját féltettem, úgyhogy a régi szumijait száműztük (6-18 hós Aventesek) és vetünk neki pár darab 18-36 hós fogszabályzós cumit, és ezekről végre el is hiszem, hogy nem ártalmasak, mert baromi vékony a cumi részük, és tök puha, tehát csak "kitölti" a helyet. Nemtom mennyire érthető :roll: :lol: .
Itt egy kép, a formájáról, de nekünk Dr Brown's van, az még vékonyabb :wink: :
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay!

Nati nagyon ééédes :D . Bnőm kisfia egy héttel idősebb Natinál, ő is mostanában állt fel, és detto ugyanez van: elalvásnál is feláll, aztán meg sír, hogy nem tud leülni. 70-szer eljátsza, mire elalszik :twisted: :lol: .
Mászik is, mint a gép, de ülni még nem ül meg egyedül, csak ha megkapaszkodik :shock: :lol: :lol: . Állítólag nem gáz, van ilyen, csak nekem tök fura, mert Botond 5 hónaposan már ült, de 7-8 hónaposan mászott csak, meg állt fel.

Sztem van ebben vmi, hogy ezt szokták meg :roll: : az említett bnőm 37. hétig 5:20-kor kelt, mert ment nyitni a boltjukba. Áron, a kisfiuk, hónapokig 5:20-kor kelt :twisted: :lol: . Sőt a mai napig kel, de legalább visszaalszik még egy kicsit, korábban még azt sem :twisted: .
Botond anno 8 előtt sosem kelt, ahogy terhesség alatt én sem ( :lol: ), Andor szeme meg 7-kor kipattan, mert Botond 7-kor kel, így mi is :wink: . (Pedig ma pl. 5-kor evett, azt hittem 8-ig a hangját se halljuk, de 7-kor ugyanúgy felkelt :shock: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
már szept. elején megött egyszer és azóta szenvedeka szopival,m a tejem
visszahoztam,de Benett vmiért nem akarja elfogadni...
még igyekszem,h azt kapjon,de ráerőszakolni sme tudom...

BEnett is már nagyon erső és látszik rajta,h hamarabb fog mindent csinálni,m már most
felhúzta a térdeit és próbál mászni :shock: :shock: :shock: :shock:
na meg hátról hasra is átfordult már...

Kép
Kép
csibe83

Dodi

Én is köveztem magam eleget, az új szopás miatt, de mára már nem érdekel :lol: mindenki alszik pihen, ez nekem mindennél fontosabb. CSak emlékszem anno Rolónál hogy görcsöltem hogy ne legyen cumis, de sztem ő nem is lett volna az, hisz olyan könnyen leszokott róla, hogy szerintem még rá se szokott :lol: Nati meg, lévén második is, meg teljesen más típusú gyerek, ergo leszarom. Majd leszokik róla, tom én is, csak hát a betegségek, de majd meglátom mi lesz. :wink:

Akkor Nati ugyanez mint a barinőd kisfia. Szinte rohanva mászik, mindenhol feláll, ahol talál kapaszkodót, de ülni csak kapaszkodva, rácsba asztalba vmibe. Nekem is furi. Roló 7 hósan mászott 8 hósan ült és pár hétre rá felállt és 10 hósan ment oldalazva.Azt normálisabbnak tartanám mint ezt. :roll: Ráadásul annyira szeretném végre hogy üljön, mert a fürcsi így elég maccera. Nem engedünk annyi vizet, Rolónak kevés, Natinak sok. De az hogy betegyük vmibe, idegenkedek a gerince miatt. Inkább szívok még pár hetet, sztem nemsokára ülni fog. Egyenlőre ez így megy:

Kép

Szerencséd van, hogy elfogadta a másik fajta cumit, sokan ragaszkodnak egy típushoz.

Csibe

Anno említetted hogy spirálod van. Hormonális?Nem lehet hogy az kavar be?csak tippelgetek...

Amúgy én is fel fogok vmit rakatni ha abbahagyom a szopit. Most is volt esemény, na de hát Apa nem volt ráérős és mi olyan esemény előtti cucit használunk. Szinte rettegek most 13.ig. :roll:

Pocok

Én csak lesek, hogy te mennyire elkülöníted őket :shock: De miért? Mi meg azt szeretjük ha együtt vannak, együtt játszanak :roll: Addig ameddig nem okoz fájdalmat én nem szólok bele a játszásba. El van mondva Rolónak mit szabad és mit nem. Persze így is vannak balul sikerült dolgok, de mindig bocsánatot kér a Natitól, meg megpuszilja, hogy ő ezt nem akarta. Nem akarom nagyon korlátozni ebben, hisz a testvérkéje, és nagyon szeretném ha szeretné. Ha meg nem engedem hozzá, akkor ő olyan kirekesztve érzi magát. Sokszor kéri hogy ide meg oda tegyem a Natit. A múltkor például erre mentem be:

Kép

És az ilyen ölelés nálunk rengetegszer van:

Kép

Roló tipikus bátyj szerepben van, hihetetlenül félti a hugát, s ha más gyerek akarja simogatni, képes "harcolni" is. Ne simogassa más. mondjuk ezt mindig mondom neki, hogy attól még az ő testvérkéje marad. Lehet hogy tulajdonának tekinti nem tudom. Nyilván ő is most tanulja hova tegye a kisasszonyt.
Sztem nyugodtan engedd őket össze, nagy baj nem lehet. Nimród is olyan nyugis gyerek nem?

A puha talpú kis cipőt még melegnek érzem bentre, télre okés de most még sztem korai.
Megnézem azt a boltot amit Csibe írt, aztán meglátom. DE köszi a tippet!

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi

Na az én lányom meg 6-6,30kor kel. Nekem ez túl korai :oops: , de este nyolctól már szundit :oops: Úgy szeretném ha 7kor kelne, mert Rolót úgy kel kiverni az ágyból reggel 8kor :roll: és hozzáteszem ő meg 20,30-tól alszik. Sztem Natinak kevesebb az alvásigénye...

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay!
jól emlékszel,h tetettem fel spirált,de nem hormonálisat,pont azért
mert a szervezetem semmijen hormonos cuccot nem bír...
még a szoiptatás utáni fogigátlót sem...
ezek a képek írtó cukik...
Roló tényle ga nagy bátyus :)

hát én nem tudom Bentt kire ütött,de ő már este 7kor alig bír fent maradni az uccsó
evéséig,így eszik és alszik is azonnal,majd olyan 4-6 között kel és 7-8 között végleg...
majd utána kb másfél 2 órát ébren van és alszik kb 1 órát...

Kép
Kép
csibe83

Nagyon durvák ezek a rakétasebességgel fejlődő kölköcskék.... énFiam 7 hónaposan kezdett el kúszni :oops:

Ronmay!
Miért kéne kövezni ujjszopásért??? Az ellen szerintem nem is lehet tenni semmit (nem mintha kéne) Képek cukik :) Mi is puha talpúban (nyomtuk/nyomjuk, van belőle olyan kicsi is, aminél Z. nagyobb lábbal született :roll:

Pocok!

Én sem szeparálnám Őket, már ha lenne még1. De a tököm sem tudja, hogy gondolnám ha tényleg lenne :roll:

Dodi!
Ágyba bevetődés :arrow: Dúúúrva :shock: Anyukám nekem mindig azt mesélte, hogy a tesóm (1.5 évesen) folyton cuccokat hajigált be nekem, hogy "játszak" (fahasábokat meg hasonlókat) :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Csibe!

Igen, nekem is ez volt :( . Állítólag megváltozik a tej íze menszikor :? . Ezt valamelyik gyerek lecarja, vmelyik teljesen elutasítja a cicit...
NÁlunk az is lehet, hogy emiatt hagyta abba végleg a szopit Botond, mert ugyan azt szoktam mondani, hogy mikor abba hagyta a cicizést, nem sokkal később megjött, de lehet, hogy épp fordítva van az összefüggés, és azért hagyta abba, mert már meg akart jönni, és megváltozott a tejem :roll: . Nemtom :lol: .
De ezzel tényleg nem igazán tudsz mit csinálni, nem tudod megédesíteni a tejedet :roll: :lol: . (Mert állítólag sósabb lesz kicsit az íze.)

Ronmay!

Ez a fej, becarááás :lol: . Igen ez így nagyon vicces (nekem, mert nem én szívok :twisted: ), hogy felállnak, de seggreülni nem tudnak, mert nem is tudnak ülni. Ergo Áron is feláll :arrow: lehuppan :arrow: és elvágódik :roll: .

Jaaa, neeem, nem fogadta el az új cumit! De nem volt apelláta :twisted: . Megmondtuk neki, hogy a többi cumit ellopta Swiper, (a Dórából, a róka, aki mindent ellop, így nem mi voltunk carfejek :lol: ) és vagy ezek a cumik vannak, vagy nincs. Eldöntheti. Egy napig még kérte a régit, de csak az új volt, kicsit kesergett miatta, aztán ráfanyalodott az újakra :lol: . De tök cuki volt, először csak rágcsálta őket, mert fordítgatta a szájában... :lol: . De ehhez ragaszkodtam: hogy ha már cumi, akkor a korának megfelelő legyen! De amúgy így is kell majd neki fogszabályzó sztem, mert úgy tűnik ugyanolyan keskeny (egyelőre) a felső fogsora, mint az enyém, és nem vlsz. hogy el fognak férni a fogai. Persze ez még változhat, és most tök szép a fogsora, csak látszik, hogy keskeny neki... Apjának tök szabályos a fogsora, nem bánnám, ha inkább azt örökölék, bár én is túléltem a fogszabályzót. :lol:

Tényleg, akkor nektek gyerek-projekt "letudva"? Kettő volt a terv?

Az első Rolós kép annyira tipikus kistesós: "De-de Nati, te ki szeretnél nézni!" :lol: :lol: :lol: .
A második meg ééédes :P .

Alvás:
Mint "könyvmoly", engedd meg, hogy felvilágosítsalak: a gyerekeid tankönyvien alszanak :lol: :lol: :lol: :wink: .
Egy 6 hónapos bébi éjszaka 10 órát alszik (épp, mint Nati), és úgy egy éves koruktól alszanak a gyerekek 12 órát (mint Roló). Nyílván rengeteg eltérés lehet, de ez az átlag, és ez nálatok pont így van :wink: .
Nálunk Botond is ennek megfelelően "működött", ezért nem is volt ilyen korán alvás, mikor kicsi volt, mert nálam sem opció a 6-kor kelés :twisted: :lol: . Szóval el kell döntenetek, hogy vagy az esti nyugiból adtok még fel egy órát, vagy a reggeli pihiből :? . De pár hónap és ő is tovább fog aludni :wink: .
Botond is 8-tól alszik 7-ig (ha 9-kor tettük le, 6-kor felkelt :shock: ), meg nap közben 2-3 órát. Andor meg kb. 10-től 7-ig.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!

Ja, pont ezzel nyugtatom magam, hogy mások is, mi is felnőttünk így :lol: . Gondolj bele mi van ott, ahol 3-4, esetleg több gyerek van :twisted:. A kisebb tesók mégis általában tökösebbek, vagy pont ezért :lol: .
Anyum amúgy nagy paragép, de ő is csak annyit mondott, hogy arra figyeljünk, hogy ne "etesse meg", mert abból lehet baj, ha mondjuk ropit, kekszet, akármit, dug a szájába :roll: .
De ezek a babák nagyon sokat bírnak amúgy, gondoljatok csak arra milyen hatások érik őket születés közben, mégsincs tőle kutya bajuk sem :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nálunk Hédi apára ütött alvás szempontjából, most már kezdem én is megszokni és nem is szeretnék"tejbetök" gyereket. Hédi általában 6 körül kel, viszont este 8kor alvás van. Bogira kíváncsi leszek milyen lesz, mert eleinte sokkal lustibbnak tűnt pocakban ,mint Hédi, aztán mára bepótolta. Vele általában éjszaka 3 körül fennt vagyok ( Hédinél is így volt és születése után is csak akkor kelt éjszaka), de este 10kor még buli van a pocakban :lol:

Cumi vs. ujjszopás: Én nem akartam Hédinek cumit, a 2. napon lázasan kutattam végig a lakást egy reklámcumiért :roll: :lol: Egyébként megtalálta volna az ujját is....Nálunk nem hogy másik márkát nem fogad el, hanem még ugyanabból a fajtából másikat sem...eléggé lestrapált már a cumija, nem tudom mi lesz ha tönkremegy :roll: :roll:

Csibe:JOBBULÁST!

Nálunk megint családi krízishelyzet van alakulóban. Anyám meg a depressziója... :twisted: :twisted: A héten elmondtam neki, hogy én úgy látom, hogy megint kezd hasonló állapotba kerülni, mint Hédi születésekor. Elhiszem, hogy ez egy betegség, de lesz szíves magát időben kezeltetni, mert még1x nem vagyok hajlandó azt végigcsinálni, mint 2 éve. VAlamint az akkori viselkedése egy életre tönkretette a gyerekem születése körüli időszakot. NA azóta meg van sértődve, de van annyira rafkós, hogy iygyekszik a család többi tagja előtt titkolni. Tegnap délután náluk volt Hédi 2 órát, mikor mentünk érte az autóban azzal kezdte Hédi, hogy: anya csunya vagy....csúnya vagy anya...mert nem jössz értem a bölcsibe....én nem megyek többet bölcsibe, mert nem jössz értem. MAmi mondta, hogy egyedül megyek bölcsibe, nem jössz értem :shock: :twisted: :twisted: Szegényemnek mire megmagyaráztuk, hogy de anya megy érted kicsim, amikor meg anya a kórházban lesz a Bogival apa megy érted. Végülis bevallotta, hogy jó is lesz így, mert ő szeret bölcsibe járni...Nagyon kiakadtam anyámra, de végülis azt beszéltük meg, hogy annak nincs értelme, ha tiltani kezdjük tőle Hédit, mert akkor az ő szemében mi leszünk megintcsak a rosszak, mert nem engedjük a mamihoz. Valahogy nagyon finoman kell majd kezelnünk ezt a dolgot, nem lesz egyszerű. A mami próbálja magához édesgetni, mindent megenged neki, most meg még hülyeségekkel tömi afejét :twisted:

tike

Nyuszi, meg mindenki! :lol:

Kölcsön kaptam Nyuszitól az elektromos Aventjét, de nem működik, illetve én nem tom használni :oops: . Segítseteeek :roll: .
Ha bedugom fel kéne gyulladjon a kis led, nem? Jelezve. hogy áram alatt van :roll: . Na, ez élből nem történik meg :? .
Meg ahogy összerakom, nem kéne ennek hálózaton kívül is vákumot képeznie? :roll: Mert ahogy nyomkodom a pumpát, nem történik semmi (ha bedugom, ha nem)...
Szóval akinek van/ volt írja le légyszi, hogy hogy működik a cucc, mert nekem nem megy :( . Pedig úúgy szeretném kipróbálni :roll: :wink: .

kööszi

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nimród megint beteg :twisted: :twisted: :twisted: komolyan, a t@k@m kivan... lázas, folyik az orra, köhög (megint "behúz", parázok a kruppos éjszakai rohamtól megint), ma délután önkívületben sírva kelt egy óra alvás után. Gondolhatjátok, hogy milyen volt a délutánunk :? :? :? :?
Lehet hogy elfelejtjük ezt a bölcsi dolgot, és itthon marad állandóra...

Elkülönítés-összeeresztés :arrow: nem volt ez nálam tudatos elkülönítés. Illetve azt mondanám, hogy nincsenek elkülönítve, csak nincsenek állandóan együtt. Valahogy úgy voltam vele, hogy Bori a járókában van nagyobb biztonságban, hiszen még olyan kicsi és sérülékeny, a földre nem fogom lerakni a pár hetest, Nimród meg rohangál, olyan kis dúvad tud lenni. Reggel szoktak együtt lenni a hálóban az ágyunkon, akkor Nimród mindíg "vigyáz" rá, míg én kiszaladok a koszos pelenkával, vagy valami... de most felnyílt a szemem, hogy nem csinálom jól, illetve hogy lehetnék bátrabb...
Járókába mondjuk eszembe nem jutott betenni Bori mellé, mert ugye az a legmagasabb állásban van még, onnan Nimród meg kiugrana, Borit meg nem tudom olyan lentre napi 1oox bepakolni. Mondjuk, fogalmam sincs, milyen ez igazából, mert nekem ugye nincs tesóm...
Amúgy Nimród is olyan, mint Roló, igazi kis testőr, ha valaki csak benéz a babakocsiba a játszótéren, már rohan oda demonstrálni :lol: :lol:

Ronmay,

az a ablakonkinézős kép tényleg olyan, mintha Roló le akarná fejeltetni Natival az üveget :lol: :lol:

Csibe,

mi a baj, mi történt? Jobban vagy?

Tike,

Anyukád :twisted: :twisted: hát, nem lehet egyszerű... de azért az, hogy ilyeneket mond hogy nem mész majd Hédiért a bölcsibe, az durva. Remélem, sikerül vele megbeszélni a dolgot.

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi

ALvásigény, lehet nem tom, de ha később nyomom le Natit ugyanekkor kel. Így megy nyolckor, de ő már akkor nagyon igényli és ha nem rakom le, elalszik a járókába. Ahol Roló soha. Tök mások.
NEM AKARUNK hármaskát! Több oka van, és nem anyagi.
Egy: qva önző vagyok. erre épül minden, és magam nyugtatása érdekében meg is magyarázom miért is nem kell :lol:
Kettő:Nekem két bátyám van, de csak a kisebbikkel vagyok "jóban"de vele úgy mint a borsó meg a héja.Úgy vagyok vele, hogy a harmadik mindig csapódik. Ergo kettő van csak "jóban" a harmadik ami akár a mi esetünkben az első szülött külön szakadt. Így meg ketten vannak és imádják egymást.
Három:Mindkét nemből van :lol:
Négy:Még egy eleven gyereket nem bírok elviselni.
öt: még két év ilyen tingli tangli mászással és kinyírom magam(ebből fakad önzőségem)

Lois

Újszopás, hát képzeld, mivel két úját szopja ezért közte bepállott a bőr. Ezt ma vettem észre. És ha nyílt lesz a seb akkor gáz mert elfertőződhet, és fogalmam sincs mit csináljak mert enélkül nem tud aludni..

CSibe

És neked milyen a menszi?FÁj görcsölsz, sok?Hány napig tart?

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok

Nálunk is a járóka tabu Rolónak. Az a NAti birodalma. Eleinte be akart menni , most már nem, pont ezek okok miatt, Roló nagyon be tud vadulni, ha vad kutyát játszik.Neki is van birodalma, NAtinak is. :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay,

Szerintem ez nem önzőség :arrow: ha neked így jó, az a legfontosabb. Jobb, ha békében önmagaddal nevelgeted a kettőt, mintha lenne három, de úgy éreznéd, lemaradtál valamiről, vagy feláldoztad magad.

ez a "vad kutya" csak jelző volt, vagy tényleg kutyát játszik Roló?
Mert Nimród igen :oops: Közli, hogy ő most kutya, és négykézláb ugatva közlekedik - amíg csak itthon, az istenes, de már a lépcsőházban is rendszeresen így jön fel... ma a Normafán akart kutyázni, pénteken az utcán. De cuki, mert úgy csinál, minthan rakná le a kezét, és kérdőn néz :arrow: ilyenkor elmagyarázom hogy csak otthon kutyázunk, és 9o százalékban felfogja :lol: :lol: :lol: :lol:
Este olvastuk az APG-t, ahol Peti négykézláb volt, mert még kicsi :arrow: rámutatott, és közölte, hogy kutyázik :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, ma APG napunk volt, mert Normafáztunk, délután meg palacsintát sütöttünk :arrow: ez a két kedvenc APG meséje, este ezeket olvastuk újra, a nap debrief-jeként :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay!
Olvasd el légyszi' a prividet és várom rá mihamarabb a választ :)

Tesómék jártak így, hogy sebes volt az unokahugim ujja, és újra meg újra felázott az szopástól etc. Ők ezt a fújós sebvédő ragasztó-helyettesítőt használták rá.

HA Neked a kétgyerekes családmodell az etalon az teljesen oké. Én is ebben nőttem fel :) Jó volt, nem tudom milyen lehet másmilyenben. Ettől függetlenül én nem köteleztem el magam semerre, jelen pillanatban örülnék ha tudnám a második babámat produkálni :roll:

Pocok!
Mi is teljesen meg vagyok fertőzve, már van 5 könyvünk, azt olvassuk látástól mikulásig :roll:
Szegény Nimród, gyorsan gyógyuljatok, mert Zétény már gyakorolja hétvégére a neveiteket :roll:

Tike!

Elismerésem a türelmedért, én nagyon kiakadnék, ha valaki a gyerekemet mérgezné ilyenekkel :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois

Privi ment...
Hmm ezt a fújós izét megnézem majd, köszi!
Nem is tudtam, hogy próbálkoztok! Jól emlékszem, hogy nektek nehezen jött Z.?

Pocok

Tényleg vad kutya, de van hogy vad oroszlán. Olyankor üvölt.Cukik ezek a szerepjátékok :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!

Én tuti nem vinném bölcsibe :roll: . Főleg így, hogy kruppos...
Sztem nincs annyi előnye a bölcsinek, mint amennyit szívtok a betegségek miatt, ráadásul lassan Bori is abba a korba ér, hogy hiába az anyatej, fogékony lesz a betegségekre, két beteg gyerektől meg Isten óvjon mindenkit :twisted: :( :( .
Persze nem könnyű a kettővel (sőt :twisted: ), de nálunk pl. a déli alvás szent - anyának kell :lol: - ezért én mindig úgy "ütemezem" a kölyköket, hogy egyszerre aludjanak :wink: . Eddig egyetlen egy nap kivételével mindig sikerült, akkor is csak a pocakfájás miatt, amúgy Andor is aludt volna :wink: . +/- fél órát mindkettőjüknél el tudok csalni az ebéddel, meg a fektetéssel... így egyszerre tudom őket letenni :D . Andort pl. alig hagyom délelőtt aludni (fél-1 órát), inkább bandázunk 3-an, aztán egy nagy szunya (3-3,5 óra), és este megint direkt húzzuk, így végigalussza az éjszakát 8) :D .
Szóval én lehet genya vagyok, de nálunk igény szerinti napirend van: anya igénye szerinti :twisted: :lol: :lol: . Sztem másképp csak belefásulni lehetne ebbe :roll: . Egyszerűen képtelenség lenne hozzájuk alkalmazkodni, na meg majd ha három lesz, akkor háromhoz... Ezért inkább szokják eg ők a rendszert :twisted:. Meg nekem kell a délutáni pihi (az éjszakákat bepótolandó), hogy délután is elég türelmes, lelkes, nyugodt...stb. legyek velük :roll: :wink: .
Persze biztos egyre nehezebb lesz majd, ahogy nőnek, de igyekezni fogok :roll: :lol: . Na meg csak nem marad meg örökre ez a szundiigényem :lol: .

Nimródot nyugodtan beteheted a hugihoz játszani sztem, mert egyrészt már van elég eszük ahhoz, hogy ne essen ki fejjel, másrészt amúgy sem hagyod őket felügyelet nélkül, mert azért tényleg mindig a fél szemednek rajtuk kell lenni, ergo így nem is eshet ki :wink: .

Tike!

Nálunk sem százas egyik nagyi sem (anyum pánikbeteg-szerűség, anyósom meg szimplán idióta :twisted: . Neeem vele is vannak gondok sajnos :roll: :( ), de én ilyet egyiküknek sem hagynék :evil: ! Persze, megértem, hogy beteg, és valóban nem szabad tiltani (én is erre jutottam :wink: ) és nem csak a béke miatt, hanem mert egyrészt az unoka jelenléte biztos javít az állapotán, másrészt meg - ami fontosabb - ő plussz egy ember, aki szeretettel veszi körül Hédit :wink: . Anyum állandóan veszekszik az anyjával, 2 nap után megőrjítik egymást, és mindkettő nekem panaszkodik :twisted: . És igaz, ami igaz, totál nincsenek egy hullámhosszon! Én mégis mindkettőt nagyon szeretem, és a mamikám szerves része volt a gyerekkoromnak, és rengeteg nagyon jó élményem van vele/velük :wink: . Szóval én is azt mondom, mindenképp maradjon meg aktívan nagyinak :wink: .
Viszont sztem megengedhetetlen, hogy ilyenekkel sokkolja a kislányt! És ezt meg kell vele beszélni, mert nyílván anyukád nem ostoba, csak másképp lát bizonyos dolgokat! Meg kell vele értetni, hogy szükségetek van rá, szeretitek őt, mindig az életetek része lesz...stb. Sztem szeretettel lehet a legtöbbet elérni ilyen szitukban, az indulat csak rontana... De meg kell beszélni mindenképp! :wink:
Sztem :roll: ...

Ronmay!

Tökre megértem az érveidet :wink: :lol: .
Nekem egy bátyám van, vele tök semleges a kapcsolatom, szóval én nem bánnám, ha lenne még egy tesóm, hátha azzal jobb lenne :twisted: :lol: . De amúgy igazad van, ezt mi is beszéltük, hogy félő, hogy "klikkesedés" lenne. De biztos erre is vannak ellenpáldák pro és kontra :wink: .
Nálunk is kettő volt az alap verzió, de miután megtudtuk, hogy mindkettő fiú, egyre inkább agyaltunk hogy majdegyszer talán lesz harmadik is. Most már úgy vagyunk vele, hogy minél előbb (pont a klikkesedés elkerülése miatt is), és sztem akkor is akarnánk, ha a kicsi lány lenne :wink: .
Pedig a mai napunk is "szuper" volt: délelőtt is kegyergett Andor, de délután, meg este volt király: 6,5 órán keresztül nem tudtuk elaltatni sehogy (illetve de, de 1 perc múlva felriadt), és most is volt fasza hasgörcsös sírás is sok :( . Fél órája alszik konkrétan, én már azt hittem eret vágok, hogy nem tudok neki segíteni, Botond is többször felsírt (nem tudjuk miért, mert nem a zajra kelt), szóval a mai egy igazán "mélyvízes" nap volt, amit 6-ig egyedül nyomtam, de még mindig 3-at szeretnék :wink: . (Mondjuk egy órája még lehet, hogy nem ezt mondtam volna :twisted: :lol: )

Mondjuk ez a "saját birodalom"-dolog tök logikusan hangzik :wink: . Csak Andort még én sem teszem le a földre, a kanapé meg kicsi, hogy bandázzanak, meg ott nem is hagynám őket... Szóval ez így kézenfekvőnek tűnt, hogy ott lehetnek együtt (még) :wink: .

Pocok!

Mi is APG-ztünk szinezés után délelőtt :wink: . Hármasban olvastuk a "kistesó érkezik" könyvet :D . Botond már többször mondta Andorra, hogy tesóka, szóval sztem kezdi kapisgálni :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: