A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok:)!
Csak egy gyors eletjel, mert telotol nem szeretek irni :oops
Minden rendben, jol vagyunk, Andor egy tunemenyes kis Buddha, en labadozom, tejcsi mar eleg szepen van, es a torp is nagyon lelkes es ugyes, ha cicrol van szo;). Elvileg holnap de. megyunk is haza, ugyhogy este sztem jelentkezem;). Csokozon

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szia Dodi !

Ügyik vagytok ! Botond látta már Andort ? Tejcsi hurrááá !!!!

Kép
ikoka7

Dodi,

Csupacsupa jó hír :-)

Lois,

Köszi, csekkoltam már neten... Igencsak nyomi valóban :-( de ha segít, akko evvan, hordjuk :?

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok !

Voltunk ma bölcsiben. Mondta a gondozó nénink, Emőke, hogy bár 19.-én kezdünk, de nyugodtan bemehetünk már előtte, hogy szokja Zsombi. Hát nem lesz egyszerű. :cry: :? :roll:
Először is olyan keretek közé vannak ott szorítva a gyerekek, amit az én izgága Kisfiam nehezen fog viselni. Egy nagy játékokkal teli udvarban van az ovi és a bölcsi. A bölcsisek le vannak kerítve és látják az ovisokat. Na ettől Zs. teljesen kiborult, hogy nem mehet a nagyokkal játszani, mászott volna át a kerítésen. A bölcsis részen belül is vannak csoportok, a miénk a kék, a kerítéstől az első, majd mindenféle leválasztás nélkül ( kb. 45-50 m széles a placc ) következik a piros csoport, akikkel nem szabad keveredni és átmenni a padon túlra :shock: , mert akkor a dadusok látóteréből kimegy a gyerek. Na ezt nem tudom , hogy fogom megértetni a gyerekemmel. Volt már kb. 8 gyerek a csoportunkban, akik elvoltak. Volt sírás, önálló játék, csoportos motorozás, kirakózás, meg egy gyerek , aki mindent csinált + rohangált és mikor meglátta a vonatot az ovis részen , akkor már sírt is. :oops:

Két gondozó van a csoportokhoz, nálunk a másik az Szilvia. Elnézést kértem, hogy az én kölköm nem egy helyben ülő, bár mondtam, hogy én nem bánom, de látom itt az lenne a jó.
Emőke mondta, hogy nem gond megoldják, de azért kerekedett a szeme, Szilvia meg megkérdezte, hogy de azért kezelhető ugye ? Nem b@zzeg ketrecben tartom. Persze mondtam, hogy igen , csak tudnia kell ki a főnök/felnőtt.

Az én tök okos, mondókázó, mesélő, szobatiszta gyerekemet szerintem ma elkönyvelték valami hülegyereknek, most jó szarul érzem magam. B@sszus , azért mert nem ideüljittmaradj fajta és több energiát igényel én baromira örülök annak, hogy ilyen kis mindenlébenegykanál gyerkőcöm van.

Remélem minden rendben megy majd és szépen beszokik, letörik a kis szarvait és tünemény lesz.

Kép
ikoka7

Ikoka: Nyugi, nálunk is hasonló volt a helyzet amikor kezdtünk. Hédi állandóan a másik csoportba szökött csúszdázni és a beszoktatás alatt közölték, hogy én menjek utána, mert nem akarják, hogy nagy trauma legyen, hogy rögtön ők fegyelmezik. Voltak ugye nálunk is gondok, meg olyan dolgok amik nekem nem tetszettek, de mára eljutottunk odáig, hogy imád járni, szépen megtanulta és megszokta a szabályokat. Nagyon örülök, hogy a nehezebb időkben mikor gondolkodtunk rajta, hogy kivesszük, nem tettük. az elején nehéz mindenkinek, de remélem ti is hamarosan belerázódtok :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike : Köszönöm a biztatást és Örvendek, hogy Hédi ilyen jól vette az akadályokat, de most tök ideg vagyok ettől a bölcsidologtól. Bízom a legjobbakban. :wink:

Kép
ikoka7

Ha már bölcsi,akkor én is mesélek :D Ma volt először,hogy több mint fél órára egyedül hagytam,de szerencsére nem volt gond,amikor otthagytam,még lent voltak az udvaron,nem sokkal azután jöttek fel(de engem nem láthatott),kézmosás és ebéd. Ma már ebédnél sem voltam ott. Ezúttal kicsit többet evett,legalábbis az elmúlt két naphoz képest,de ma sem vitte túlzásba :lol: Mindegy,meg fogja szokni. Az biztos,hogy nagyon éhes lehet,mert amikor itthon vagyunk,mindig kap valamit tízóraira,ha meg a játszón vagyunk,na ott meg aztán végképp össze eszik mindent.Itt meg tízóraira vagy gyümölcslevet vagy valami kis gyümit kapnak és ennyi. És ő meg mondogatja 11 körül,hogy eszem eszem :D Kedden már megpróbálkozunk az ott alvással.

Dodi! Örülök,hogy jól vagytok. Szopihoz meg külön hurrá,de tőled nem is vártunk mást :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Jaj, dehogy csak mondtam, ez még semmi, s tuti a fejlődési ugrás!Ne pánikolj! :wink:
Ma én is meglepődtem, mert Nati magához képest extra korán kelt cicizett és éhes maradt :cry: Nekem még ez korai, hisz a reggeli "pótlást" kb. 8 hónaposra terveztem. Szal kirohantam keverni pépet, mert csak az volt itthon(de még nem evett belőle), s gondolom az olyan reggelis kaja, egy ekkora babának. Szal elhagytam egy szopit mikor hat hós lett, de most úgy néz ki megint kell ahhoz hogy kihúzzam egy évig. Ma Nati is már 6szor volt cicin és még kettő hátra van. Szaporítok én is. Mondjuk annak is betudom, hogy tegnap nem volt időm főzni, csak Roló ette meg a tegnap előttit s nekem csak smack jutott. A meg nem túl tápláló. :roll:
A súlyomat is visszanyertem mára...
Olyan hullámvölgy ez meglátod, neked meg még van egy 3 hós fejlődési ugrás. De ez nem baj, ez így természetes! Szal nyugi, jól csinálod! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Tök ideg vagyok, Nati olyan gyorsan mászik már, ha egy pillanatra nem figyelek ott terem a virágnál és megeszi a földet. Most beállítottam Rolót figyelőnek :lol: Aki rendkívül alapos, csak ezt hallom:
-Nati nem, nem esszük a földet, Nati várj, mindjárt jövök, szólok Anyának :lol: olyan cuki
Szobáról szobára jár, pedig 80m2 a lakásunk...

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Tördelő kezű Miron!De éédes lehet! :lol:

Legalább van egy kis nyugid...
EnyémAPa 17-re ígérte magát, úgy hogy ugye egész héten egyedül vagyok. persze sehol senki, rácsörögtem, úton. akkor mi a fa@ért mondja hogy 17re hazaér?Ez a legrosszabb ha várja az ember, minden percben lesem az ajtót. :roll:

Nati mozgása még nekem is elképesztő. De komolyan, ilyenre nem vagyok felkészülve.. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ikoka,

ne aggódj, hamar megszokja majd :wink: :arrow: de azért őszintén, mire számítottál? :lol: :lol: :lol: :lol: tudjuk, hogy Zsombi nem a kis energiaszintű gyerekek táborát erősíti, a bölcsiben meg kell hogy legyenek korlátok, ergo Zsombinak kell majd ott máshogy működnie kicsit.
Minden rendben lesz, majd otthon rúgja szét a ház oldalát, és vezeti le a feles energiáit :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyuszi,

bölcsiben jó, hogy eddig ilyen simán megy a dolog :lol:

Boo,

4 évesen? Szerintem addigra már nagyon uncsi leszel neki - mármint nem te, hanem az Anya-Veno-Miron felállás egész nap. Legalább valami családi napközi, vagy hasonló szerintem azért jó, ha heti 1-2 napot van a tarsolyban, mert akkor könnyebb is lesz majd a beszokás az oviba. Ne érts félre, nem gondolom, hogy rosszul csinálnád, ha otthon marad veletek, csak figyelni kell az egyensúlyra, meg hogy korának megfelelően szocializálódjon. Erre pedig nem biztos hogy a játszi elég - szerintem.
Aztán lehet hogy hülyeséget beszélek, és magamnak próbálom megideologizálni a bölcsi dolgot, önmagam nyugtatására, nem tudom...

Tegnapi napot sajnálom... mai szupertipp altatásra: elszívó (kéretik nem röhögni, ez volt a "fehér zaj" :lol: :lol: :lol: ) :arrow: Borka két órát aludt 8) 8)

Kitartás, tejcsárda leszel!

Okostelefon :arrow:
elsődlegesen netezésre, fórumozásra és mail-ezésre használom én is, illetve fényképezek/videozok, amit rögtön át tudok Apának küldeni, vagy felrakni a FBra.
Nimród önkiszolgálóan használja: képernyőzárat kioldja, és a gyerekjátékokkal játszik (ha megunja, másik játékot indít), nézegeti a fényképeket és mesét/alma együttest a youtube-on, illetve fényképez. (csajokkal beszéltük a legutóbbi vacsin, hogy a TV képernyőjét is érintőképernyőnek gondolja a telefon analógiájára ő is, és Lili is :lol: :lol: :lol: )
Napi szinten, amit használok, az a babaetetős alkalmazás (kvázi etetési napló), mobilparkolási program, Google-map/Navigáció, jegyzetek írása, ha kell szótár, ill. időjárás előrejelzés megnézése, receptek, skype.

Ronmay,

Roló hihetetlen édes lehet, ahogy vigyáz Natira. Nem videóztad őket?

Apa nemhazaérése az ígért időben :arrow: hát akkor fogjon kezet BooApával és Enyémapával :arrow: kb két hete pont ezen puffogtam itt, szóval, tudom milyen kaki érzés... remélem, azóta már otthon van :lol: :lol:

Boo,

Miron tesóskodása :lol: :lol: :lol: :lol:
Mennyire jófej, hogy visszafeküdt és nem rontott rád... éééééééééédesem!
Nálunk Nimród figyelmeztet: "Ajjja, Boji ííííííííííííj" :arrow: Anya, Bori sír, "Ébe" :arrow: ébredezik (ezt akkor, mikor a bölcsiből indulva szólok, hogy a testvérfellépőn állva ne feküdjön rá a hugára a mózesben, aki alszik, mire ő megböki, és közli hogy már ébredezik )

KépKép

KépKép
kispocok13

Ikoka!
Sajnálom, hogy nem jók az első benyomások :?
Szerintem is igaz az, hogy minden gyereket nyesegetnek ahogy közösségbe kerül, Zsombor is beleszokik majd, hidd el, hogy nem is tudod majd milyen álomgyerekről beszélnek, mikor otthon kihullik a hajad tőle, a bölcsiben meg mintababában nyomja majd. Olyan sokaktól hallom ezt. Egyszerűen a csordaszellemben benne van a szabálykövetés is.

Nyuszi!

Az ottalvásra kíváncsi vagyok, az a vízválasztó. De amilyen mozgalmas egy délelőtt a bölcsiben, azzal sem lesz gond.
Én most látom, hogy járunk egész délelőttös foglalkozásokra, mennyire kipurcan addigra mire aludni szoktunk menni.

Boo!
Részemről maradhatna itthon, mert ugye ha 4 évesen kezdené még akkor is 3 évet jár, de sanszos, hogy igénye lesz rá addigra már nagyon. Most is annyira lelkes amikor megyünk miniközösségbe :) Persze most még kellek neki nagyon én is, hogy vele ott legyek, de addigra szerintem leválik majd rólam annyira, hogy élvezze az egész mókát. De mindenképpen az Ő igényei fogják eldönteni.
Szopikérdés :arrow: Ez teljesen okés állapot, mármint hogy most épp megnő az igénye és nincs elég tej, ilyenkor megy a nonstop szoptatás, és a Ded szaporít magának. Ilyenkor könnyű a tápihoz nyúlni, de hidd el a kínálat hamar utol fogja érni a keresletet ha mellen van eleget a picur :)
Miron anyanembántása nagyon éééédes :D
Okostelefon :arrow: Én nem gondoltam hogy ennyire fogom szeretni... :oops:
Férjemnek előbb volt, akkor nem kaptam rá, ő meg kifejezetten utálta és a fiókban landolt. Azóta nekem lett, és odavagyok érte :roll:
Én annyira nem használom ki mint Pocok, mert sok mindent nem vele csinálok. Írni én nem szeretek rajta például, így csak max. rövideket a fórumra, vagy egymondatos válaszleveleket mailben. De szinte mindent a telómon olvasok el először :roll:
Neten szörfözni nem szoktam, a szokásos körökre használom :arrow: Fórum, közösségi oldalak, hírolvasás, időjárásnézés, ilyenek. Meg ha konkrétan kell valami, azt keresem meg.
Az hogy a leveleimet meg a céges postát is bármikor meg tudom nézni, az szerintem szuperkirályság :) Mini-netcsomagom van rajta, de még azt sem használtam le soha. Mondjuk nekem a kertbe is "leér" a wifi.
Zétény is használja, ő mesét néz a youtube-on, még nem sikerült meggyőzni, hogy a Tom&Jerry nem csak a telefonomon fogható :roll: Persze ő is simán nyitja/zárja :)
Töltöttem rá pár alkalmazást is, mostanában retró-tetrisezek :oops: Ez a Viber, amiről beszéltem Neked az is tök jó dolog, telefonra és sms-re is, wifinél használom, különben ha adatforgalmat kell fizetni akkor már nem annyira jó. NyusziApu mondta hogy úgy ugyanannyira jön ki, mint a mobilhívás.

Pocok!

Annyira cuki ez a Nimródbátyó :roll:
Jobban van már?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Nekünk áprilisban kell jelentkezni, nektek már most?? :shock: :shock: :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Apa ma háromszor hívott két percen belül telefonon (masszázsról voltam útban hazafelé). Azt hittem, SOS van, és a gyerkők kánonban sírnak majd mikor belépek a lakásba, de csönd volt. Bori Apa karján félálomban, Nimród a vacsi utáni ugrabugra közepén.
Kérdem, mi a gond. Semmi, csak sürgősen meg kell céloznia a bizonyos helységet...

????
Kétgyerekes anyukák biztos egész nap nem mennek wc-re :-)

Lois,

Nimród :arrow: Nem is emlékeztem hogy írtam/mondtam hogy nincs jól... Megfázott ő is, én is. Vagy a hisztire és éjszalai nyügire gondolsz? Ma egyik sem volt :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Lázra emlékeztem :oops: Vagy megálmodtam?? Ekkora paralény nem vagyok, tuti olvastam valahol :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sztem megálmodtad :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Neeem, közben kinyomoztam, FB.-n írtad valakinek 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Fehér zajt illetően, én anno próbáltam mindent, de énKölkömet nem altatta el egyik sem :? Inkább utálta. Bezzeg ha ment alatta valami négykerekű, akkor rögvest bedobta a szunyát :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ja, ez közben nekem is eszembe jutott :-)

Ó, a négykerekű az errefelé is bejön, de sebességérzékelős Bori is, mint Nimród volt: piros lámpánál full hamgerőn reklamál...

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodikám!
Már biztos otthon vagytok, nyugodalmas-harmónikus-összeszokós napokat-heteket kívánok!! :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!
Emlékeim szerint Zétény akkor még nem reklamált, de ahogy leállítottam a motort pattant ki a szeme :?
Néygkerekűre értettem a babakocsit is, bár most azt inkább a háromkerekű joggerrel nyomjuk.
Jut eszembe :arrow: Gyerekem mai mérés szerint (új spéci felnőttmérlegen, de majd csekkolom a babamérlegen is) elérte a bűvös 15 kilót, na ilyenkor mi van?? Várjam, hogy mikor reccsen szét alatta a max. 15 kilóra kalibrált méregdrága babakocsi?? :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.09.10 21:57-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

15kg????? Aztaaaaaaa...
És ti még babakocsiztok? Mi már régóta nem, kiváltotta a kismotor, meg apa nyakában ülés.

Szupi délelőttünk volt, 2 órát édeskettesben kicsifiammalszerelmemmel :-)
(Apa nem volt itthon, Boribon meg nagyot aludt)
Asszem jövő héten lógni fog egy napot a bölcsiből :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Babakocsi Borinak is bejön, sajnálOm is, hogy túladtam az itthoni altatásra használt Aria-n, most jól jönne néha... Bár (lekopogom) az utóbbi napokban Bori megjavult, jófejben nyomja :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Pfuu ez ismerős. Nati csinálta azt egy időben, hogy hajnal kettőtől négyig fenn volt, kétezerszer cicizett s sehogy se akart aludni!már én is zombi voltam..aztán nála mondjuk kiderült, hogy qva nem az éhség miatt bulizott, mert egyszer besokalltam és "ott" hagytam. Én lepődtem meg a legjobban, hogy kb. 5 perc és aludt. De akkor ő már nagyobb volt.

Rolónál nálunk az vált be 3 hónapig, hogy az esti utolsó szopinál pótoltam a Szonibaba tejével. Ez azért volt jó mert nem ébredt éjszaka (annyiszor) a rossz részét meg ismered.DE nekem akkor egy gyerekem volt. Két gyereknél tök más, s meg is értem, hogy tök kivagy. Én azt mondtam, hogy a pihi nagyon fontos.
És ha te is ucsó szopinál "megtömöd" akkor is ennyiszer kel?
Mert gondolom neked is kényelmesebb mondjuk 21körül tápot keverned, mint hajnal kettőkor. Vagy nem? De amúgy meg ami neked bejön..Rolónál én is 3 hónapig napi egyszer pótoltam, persze előtte cicizett mindig. Volt aki tovább pótolt..ha kell kell

Van egy ismerősöm akinek van egy kislánya s azt mondta ha még egyszer gyereke lenne, este lefekvés előtt teletömné táppal, persze cicizés előtt, hogy aludjon mert kell a pihi. Tökre megértem, főleg, hogy egy gyerek mellett ez nagyon fontos! :wink:

Szoktad mérni még hogy mennyiket eszik egy alkalommal?

KépKép

KépKép
ronmay

Boo! Okostelefont én fórumozásra,netezésre használom elsősorban. De nagyon szeretem például,hogy mielőtt elindulok,meg tudom nézni rajta,hogy merre van dugó :lol:

Tápi miatt ne ostorozd magad,te megtettél mindent,amit csak tudtál,màr így is jobb a helyzet,mint mondjuk két hete... Szóval,ha te úgy látod jobbnak és kényelmesebbnek,hogy este tápi,hát csináld. Ettől még Veno kap elegendő anyatejet is :wink:

Dodi! Remélem már otthon vagytok és élvezitek,hogy négytagúra bővült a család. Azért ha van egy szusszanásnyi időd,gyere mesélj :wink:

Lois! 15 kiló??? Atyaég :D Mi nem is tudom mikor fogjuk azt elérni,jelenleg 10,5 kilónál járunk :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi,

hogy szuperál az otthonlét? Mesélj ha van két perced majd :roll:

Boo,

éjszakát sajnálom, remélem, a legutóbbi jobban alakult!
Apa és a büfiztetés... nálunk ez alap, hogy éjjel apa kel fel hozzá, veszi ki és adja nekem, illetve büfiztetés után visszarakja... Mondjuk ez egyrészt a hátam miatt alakult így, másrészt mert ugye az elején mellszívóval meg kellett dolgozni az egyik cicit az első 1 hónapban, így amíg én azzal berregtem, Apa vette ki Borit.
(éjjeli büfiztetés :arrow: Suttogó azt írja, hogy éjszaka nem kell átpelenkázni ill. büfiztetni - hacsak nincs fullon a pelenka - ne is beszélj hozzá, ne kapcsolj villanyt, csak kussban etesd meg, aztán dobd vissza csicsizni. Nekünk ez bejött... Ti így csináljátok? Ha nem, egy próbát megér)
Vagy próbáld ki az álometetést!

Rezgős hinta :arrow: Nimródnál kaptam kölcsön hintát, szerette :lol: :lol:
Pihiszék :arrow: ebből is van rezgős, én jelenleg arra használom, hogy ha mondjuk hajat száríok a fürdőszobában, és Bori már unja a forgót meg a játszószőnyeget, ebből szurkol nekem. (most láttam egyet használtan, 8oooért, küldjem a linket, mailcímet?)

WCzésed :arrow: :lol: :lol: :lol: megértem... bár én ha egy gyerkővel vagyok itthon, genya vagyok, és úgy vagyok vele, hogy annyit még sírva is kibír.

Pótlás miatt ne aggódj, ahogy Ronmay írta, kell a pihi.

Viszont ne utálj, de nekem meg pont a "sok alvás" a parám...
Bori tegnapi napja kb így nézett ki:
4 szopi :arrow: alvás 9ig, szopi, fenntlét másfél óra :arrow:
alvás 1o.3o tól 11.5oig, szopi, fenntlét másfél óra
:arrow: alvás 1.3otól 4ig (én keltettem), fenntlét 2 óra, :arrow: alvás 6tól 7ig, szopi, fenntlét másfél óra :arrow: alvás este 9től.
Ma is ugyanígy evett hajnalban, kelt 9kor, letettem 1o.3okor, és még mindíg alszik, most tart 2 és negyed óránál :shock: :shock: :shock: :shock:
Eközben cicik durrannak szét, és elég egyből etetnem...
Én meg azon parázok, nehogy valami baja legyen, és a kevés szopitól (4 óránkénti) visszaessen a tejtermelés...
Semmi sem jó...

kisasszony gyarapszik rendesen mondjuk, most 536og, az elmúlt három hétben 49og-ot szedett magára :lol: :lol:

pofik tegnapról:
1. "beszótá' wazee?" :lol: :lol: 2. Pisze 3. Ábrándos
Kép

Ja, és Nimród mára belázasodott :twisted: :twisted: :twisted: kedd óta taknyos és köhög, de semmi más, erre ma 38-al kel. Basszus, utsó nyári hétvége, mi meg itthon kuksolunk :cry: :cry: :cry: :cry:
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.09.11 12:04-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Közérdekű:

Anna Peti Gergő könyvek a Tesco-ban 169o-ért akciósak csütörtök óta.

(mi anno 249o-ért vettük az első és eddig egyetlent, Nimród imádja, így tegnap apa vett hatot :lol: :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszi!
Zétény egyévesen volt 10.6 kg :oops:
Akkor azt gondoltam, hogy na most már akkor befékez :arrow: És nem :oops:

Boo!
Én azt csináltam éjjel, hogy fekveszopi és én közben simán aludtam. Ált. arra keltem, hogy már ő is alszik mellettem, vagy arra hogy önkiszolgál :oops: Mondjuk ennyi idősen még mellettem aludt amúgy is bölcsőben. 7 hetes korától aludt éjjel külön.
Ettől az együtt alvós szopizástól én nem voltam lestapált, persze sokszor felébredtem, de csak úgy kómásan és aludtam is vissza rögtön.
Klotyóra én sem vittem magammal soha, akkor sem ha egyedül voltam. Annyit ki kell bírnia.

Pocok!
Zéténynek egy AnnaPetiGergője van, de arra is azt mondja hogy Bibi és Babacak :roll: Mondjuk szerintem érthető, mert dettó ugyanaz a grafika, csak nincs csigaház, meg katicapáncél :lol:
Amúgy szerintem az is cuki.
Mi most megint Bogyó és Babócát nézünk, kivettem neki az újakat a T-home tékából, meg múlt héten volt egy ingyenes hétvége is, és most újra felfedezte a régi részeket is.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Bibi és Babacak :-)
Itt is megy, de most az AnnaPetiGergő a sláger... Egy könyv meg már uncsi volt - nekünk... Apa tegnap este rájött, hogy Nimród a tartalomjegyzék alapján ki tudja választani, melyik mesét szeretné :shock: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Háromnegyed 2kor felkeltettem az álomszuszékot, és már megint alszik... Alig egy órát volt ébren.
Most már elkezdtem aggódni, hogy valami baja van...

KépKép

KépKép
kispocok13

Életjel :wink: :
Bocsi, hogy el vagyok tűnve, de nem időm nincs írni, hanem kedvem :oops: :lol: :lol: .
Tudjátok, hogy nem vagyok vetítőgép, de most (egyelőre) minden olyan lávlibjutifull 8) :D :D :D :D . Botond teljesen odáig van Andorért, a legnagyobb "gondunk", hogy sír, hogy fürödjön vele, meg, hogy még ne vigyük lefeküdni a babát, mert simizni akarja :shock: :lol: . Folyton magyaráz neki, mindent megoszt vele, és utasítgat engem, hogy adjak neki hamikát, meg cicikét, meg manyikát (cumi)... :lol: Viszont nem cseszteti, ha nincs szem előtt akkor szépen békénhagyja, meg szoptatáskor is max. mellémkucorodik és autózik, vagy mesét mondunk ;). Féltékenységnek egyelőre nyoma sincs, bár láthatóan be van pörögve mióta itthon vagyunk :lol: .
Andor továbbra is egy tündér, folyton csak szagolgatni, meg csókolgatni lehet :roll: :lol: . Tejem megint hektoszámra ( :oops: ), de ebből ugyanúgy para van (lesz) mint Botondnál, de már felkészülve várjuk az akadályokat :twisted: :lol: .
Apuka teljesen szerelembe esve (mindhármunkba :wink: ), és már első nap azzal jött be a kórházba, hogy most már biztos, hogy szeretne harmadik babát (válasz: én meg biztos, hogy nem :twisted: ! De azóta felülbíráltam magam :lol: ). Azóta ezt többször elmondja naponta, annyira édes :D .

Na, majd jövök részletes beszámolóval is, csak a fiúk fürdenek, (baba alszik), még kihasználjuk ezt a pár nyári napot 8) .
Csóközön

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,

de jó, hogy minden szép és jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo,

éjszakai pelenkázáshoz átmeneti megoldásként éjjeli fény, kislámpa?

Vencel felületes alvása :arrow: szívás :cry: :cry: én is felébredek Bori minden nyüsszentésére, gondolom, ez egész éjszaka nem lehet egy leányálom...

Én már nem fejek egy ideje :oops: :oops: úgy voltam vele, hogy nem akarok túlkínálatot teremteni mesterségesen, mint anno Nimródnál, a mélyhűtőben van kb 15 adag, annyi elég kell hogy legyen ha bármi gáz van, ha meg előre tudom, hogy valami miatt nem fogok tudni etetni, fejek egyet, ezek meg maradnak tartaléknak. Mondjuk ma majdnem szétdurrantak a melleim, mert éjjel alapból csak egyből etetek, a nagyobb hozamúból, így reggelre a nyomi cici is fullon van, abból mostanában jól lakik. így a jobbik cici hajnal 4 és ma du 3/4 2 között nem ürült, hát már azt hittem, megőrülök... De ez az egycicizés csak tegnap óta van, amúgy minden etetés az éjszakait kivéve egyből ment. (mondjuk lehet hogy pont azt kellene a nyomiból csinálni, mert ugye az éjszakai szopi jobban termeli a tejet, így hátha az is beállna egy nagyobb hozamra, de anno ez volt, amit a mellszívóval kellett megdolgozni, és éjszaka nem akartam berregni, csak ha muszáj volt)

Amúgy Medela Electric-em van, teljesen jól bejött. Hangos mint egy traktor, de jól működik. Kézzel nem is tudok fejni :oops: :oops:
(most Borinál az elején szopi után a második cicit fejtem üresre párszor, plusz reggel fejtem azt le, ami maradt az éjjeli szopi után felesleg - ez általában egy teljes cici volt)
Szerencsére tényleg működött ez a kereslet - kínálat dolog eddig, pedig olyan hihetetlennek hangzott...

Délután elmentünk a Ligetbe kacsát etetni... minden szép és jó volt, mikoris Nimród belement izomból egy széles repedésbe a betonon a kismotorral, és taknyolt egy óriásit, előre át a motoron, kiterült mint egy kisbéka... nagyon megijedt, de szerencsére már profin kitámasztott, így csak a könyöke és a térde lett lila, a fogai / szája megúszták a bulit. Na attól kezdve egész este nyűgös volt, hisztizett. Már épp kezdett megnyugodni, mert Pingu-t nézett a TVben, erre egy bazi nagy rozmár volt benne, amitől szegényem összetojta magát :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi! Örülök,hogy minden szép és jó nálatok!! Szerintem Botonddal nem lesz gond a későbbiekben sem :wink:
Mellszívóra ezek szerint nincs szükség :lol: . Megtaláltam a használati utasítást,ha esetleg kéne...,

Pocok! Szegény Nimród :cry: nagy mázli,hogy nem lett komolyabb baja,a bátnőm kislanyának így nyílt szét az álla :roll: Szerintem ne aggodj Bori miatt,néhányan innen mit nem adtunk volna annak idején,ha így aludtak volna a babáink :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo,

Én nem tudom, te ezt hogy bírod, de ma kettővel vagyok itthon, és már most sírva akarok elfutni.

Mondjuk Nimród beteg, halál nyűgös, direkt rosszalkodik aztán meg sírva őrjöng és hisztizik. Most keltette fel Borit negyedszerre.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, és a lakás úgy néz ki, mint egy bombatámadás után.

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hát én tuti otthagytam volna kettővel...

Kiterülés megacuki :-)

Ikrekpasik: Apának egyetlen feladata lett volna mára: Bori nyomiszandiját elhozni a munkahelye melletti boltból... Tippelhetsz hogy sikerült-e neki.

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nyertél! Mit is? Öööö.... Tapasztalatot?
A patika is tíz pontos! :twisted:

Nem tudom hogy csinálják, de Bori is az apján nyugszik meg a legkönnyebben. Biztos érzik rajtunk az egész napos feszkót .

KépKép

KépKép
kispocok13

A 160 ml tök szuper!!!!! (cicinkénti megoszlás amúgy nálam is hasonló)

6 hetes kontroll :arrow: Miért, mi más lenne mint hogy K vigyáz rájuk? De most komolyan...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo, Pocok!
Rajtam sem volt így el sosem Z., de ennek oka van hogy sok baba az anyukáján nem alsziik így el a mellén, mert ingerli őket a "tejszag" ettől van. Z. még kifelé fordítva is sík ideg volt, nemhogy lenyugodott volna. Ő max úgy, hogy szopi után a karomban. De úgy sokszor:

Kép

Folytköv.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo! Ez a szerkó nagyon ott van :D Mironnak a szeme sem áll jól...
160 ml az nagyon jó,nekem soha nem jött le ennyi :roll: Hajrá!!
Én is K-ra bíznám mindkét gyereket. Boldogulni fog,muszáj neki :x

Lois! Nem semmi méretűek voltak a melleid :twisted: Amúgy rajtam
Sem aludt el így soha Lili,ha már a közelembe került,szopizni akart.

Pocok! Hogy van Nimród?

Mi holnap alszunk ott először a bölcsibe,szorítsatok,hogy simán menjen!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok :D !

Gyerkőcök fél 9 óta szimultán szundítanak, maguktól gond nélkül 8) . (Persze folyton imát mormol a szám, hogy ez így is maradjon :roll: :lol: ). Én persze most is hajlamos lennék a lágyulásra, mert ugye Botondnak ez most jajdenehézidőszakügyülügügyülü, Andornak pedig mostszületettmindentlehetügyülügügyülü :oops: :lol: , de apa "felügyel" és neki hála nincs fejvesztés :wink: :lol: . Ma Andor fürcsi után 20 percet nézelődött, és aztán nem akart egyedül elaludni, hanem visszakéreckedett a cicimre (biztos nem éhes volt, mert előtte 110-et evett :shock: ) és apa már ma mondta, hogy ne szoktassam cicin alvásra, elég lett volna kicsit kézbe venni, babázni, ringatni.... :roll: De - ahogy írjátok - full tejszagom van, és ahogy kézbe veszem tátog, mint egy ponty :twisted: :lol: :lol: . Majd apa használt pólóját a vállamra dobom, és akkor talán babázhatok anélkül, hogy a gyerekem csak a tejcsárdát látná bennem :twisted: :lol: :lol: .

Eddig amúgy minden zökkenőmentes :wink: :D . Botond kicsit szeleburdi, főleg ha jön vki és a babát nézné, akkor látom rajta, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet. Ezért én ilyenkor mindig vele foglalkozom, meg igyekszem csitítani az embereket, mert szegénynek sztem a töke kivan az "Örülsz a kistesónak? Hogy hívják a testvérkédet? Ugye milyen cuki a baba?" kérdésektől :? . Én ilyenkor még direkt produkáltatom is egy kicsit, hagy legyen a középpontban, mert nem akarom, hogy rosszul érezze magát emiatt, Andor meg úgyis nagy kegyesen carik rá, hogy hány olvadozó tekintet szegeződik rá egy körben :lol: .
Ha nincs vendég akkor nagyon drága, semmi gond vele: ha megkérem segít, de amúgy nem "kotnyeleskedik", nem cseszteti a kicsit, csak odaszalad néha, megsimizi, köszön, beszélget neki, aztán megy tovább a dolgára :wink: . Sose vadul, nem erőszakoskodik, szóval tényleg tündérien viselkedik vele (sztem nagyon sokat számít, hogy a közvetlen környezetünkben mostanában több baba is született és már náluk megtanulta, hogy milyen egy baba, és mit szabad vele. Így nem volt neki újdonság :wink: ).
Ma megkapta a játékbabát, meg a babakocsit, vagyis bevásárlókocsit, amibe beleülteti ugyanúgy, mint ahogy ő szokott ülni. (mert ma vittem ki Andort először, így adta magát,. Hazajövetelkor LEGO-t kapott :wink: ). És olyan édes, tökre tetszik neki :P . Elnevezte "másik Andor babának" :lol: (Nálunk a mamák is úgy vannak, hogy "mamika" és "másik mamika" :lol: ). Túl sokáig nem kötötte le, de amíg mi babakocsiztunk, addig ő is, aztán megetette, cumiztatta, és adott neki az almájából :P :lol: .
Szóval Botondról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni :D . Persze most is becsúszik egy-két hiszti, meg ellenkezés, de az nem Andor miatt, hanem a dackorszak miatt, ahogy eddig. Igyekszünk az ő szempontjából nem nagy feneket keríteni Andor érkezésének, hogy neki is természetes legyen, hogy ittvan, és marad is, de amúgy forog tovább a családi gépezet :lol: .

Na, persze Andorról is áradozhatok órákat, ha gondoljátok, csak gondoltam azért ez mégiscsak alapvetően "Botond fóruma" :lol: .
A kis Mazsola olyan, amilyenről én eddig csak sci-fikben hallottam: eszik-alszik :lol: . Botond nekünk sosem volt ilyen, tök nyugis baba volt, de napközben cseszett aludni :twisted: . Andor viszont szunyál szépen, ha ébren van, akkor is bármit elnézeget (legalábbis úgy csinál :lol: ). Tök ügyesen eszik, gondot megint csak a tejcsárdáim okoznak (pl. ma délelőtt az egyik cicimet kicsit sebesre szívta, mert annyira kemény volt a cicim, hogy rosszul kapta be a bimbót :( ). 70 és 90 között evett eddig, egy ciciből, 3,5 óránként. Most fürcsi előtt nyomott egy eddigi rekord 110-et :wink: . A kaki is ügyesen megy neki, bár a pukikkal néha van gond, de egy nagyon pici hőmérőzésre egyből kilövi a sorozatot :lol: . Sírni emiatt sem szokott, csak látszik, hogy zaklatott lesz, meg nagyon tekereg, nem tud elaludni, vagy vadul keresi a cicit, pedg nem éhes. NA, ilyenkor tudjuk, hogy ki kell engedni a gőzt :lol: :lol: :lol: . Aztán elernyed, mint a (...rátok bízom a hasonlatot :lol: ), és szunyál, vagy nézelődik. Szóval egyelőre álombaba, és nagyon figyelünk a legapróbb jelzéseire is, mert nem akarjuk, hogy "elromoljon" :roll: :lol: . Bár bevallom, azt gondolom, hogy egy ilyen gáz terhesség, és szülés után, jár nekem egy álombaba :twisted: :lol: :lol: Neeem, csak viccelek, Istennek hála érte hogy ilyen, akármeddig tart is :wink: .

Ja, a császárról annyit, hogy az idő megszépítette az emlékeket :twisted: :lol: :lol: . A műtét alatt mondjuk Botondnál semmi gond nem volt, és nem is éreztem semmit, most viszont ahogy megkaptam az EDA-t, és lefektettek, egyből szarul lettem, mert ugye a fő probléma a légszomj volt, ami nálam nem csak szubjektíven állt fent, hogy "olyanmintha", hanem ténylegesen. Erre ők lefektettek hátra, nekem meg fél percen belül olyan légszomjam lett, hogy úgy éreztem, ott fulladok meg (nem értem, miből gondolták, hogy a bénítástól majd nem érzem :shock: :evil: ), és mondtam neki, hogy nagyon rosszul vagyok, és el fogok ájulni, erre kedvesen közölték, hogy ez normális érzés, és csak izgatott vagyok :twisted: . Aztán épp mért a vérnyomásmérő, és 70/40-es vérnyomás, és 180-as pulzus után elhitték, hogy nem csak "izgul a kismama" :twisted: :evil: . Egyből kaptam vmit a vérnyomásomra, kicsit megdöntötték a műtőasztalt és belehúztak a kiemelésbe is. Kicsit meg is nyomta és vágta a dokim a homlokát, de nagyon minimálisan, csak egy picike karc az egész, mert ráadásul nem tudta ott vágni a méhem, ahol kellett volna... :?
Ja, a másik meg, hogy éles fájdalmat ugyan nem éreztem, de végig éreztem, hogy bennem turkálnak, húznak-vonnak...stb. nem volt vmi felemelő, bár örültem, hogy élek, és a baba is jól van. Egy nagyon lelkes anesztes volt bent, aki végig mondta, mi történik, de azért a "most kiveszik a méhét és kiteszik a hasára, hogy megvizsgálják, nincs-e rajta sérülés"-típusú mondatokra nem biztos, hogy igényt tartottam volna :twisted: :lol: .
Ráadásul most műtét után is durva fájdalmaim voltak, bár Ricsi esküszik rá, hogy Botonddal sokkal szarabbul voltam, és hogy most jobban viseltem. Háát, nemtom, lehet akkor még lelkesebb voltam, meg tényleg az idő szépít :roll: :lol: :lol: . De szombatra már tök jól voltam, ma meg már semmi gyógyszert nem vettem be, alig érzek fájdalmat, mindent meg tudok csinálni :wink: . Ez mondjuk kicsit para is, mert annyira ellazáskodom a fájdalommentesség miatt, hogy félő, nehogy ne gyógyuljak jól, vagy mittomén, szóval mindig fogadkozom, hogy többet pihenek... Csak olyan jó érzés végre magam lenni a testemben, és levegőt kapni, jókat aludni, enni.... :roll: :D :D .
Arról meg nem is beszélve, hogy végre itt ez a kis konyakmeggy, akibe simán olyan szerelmes vagyok, mint anno Botondba, és a világ legjobb érzése őket megcsókolgatni, megölelni, vagy csak tudni, hogy vannak :P :D :D :D .

:arrow: fejés, szundi :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: