A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo!
érdekes amit találtál,de azért sztem a Margitban nem ennyire gáz a helyzet...
nekem legalábbis nem tűnik annak...
Kiarával max annyi bajomvolt,h nem tudtam mit tegyek éjszaka a
bedurrant melleimmel...
meg lehet én v agyok egy csodabogár,de nekem Benett nélkül is belövelt a tejem...
de az tuti,h nem rossz ötlet egy szoptatási tanácsadót felhívni...

Kép
Kép
csibe83

Boo!

Nem vág a témába, de ma belefutottam ebbe :wink: :

http://hasznalt-konyv.teszvesz.hu/gyerm ... 03729.html

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo

Ne agyalj tudományos válaszokon!Ha nyíg tedd csöcsre,ne parázz hogy elrontod,az nem ennyi idősen kezdődik.Majd ha lesz elég tejed reformálsz. A cél :arrow: legyen elég tejed,ergo szoptass amennyit bírsz,jobb mint a fejés :wink: minimálisat pótolj,főleg tápiból. ügyesen csinálod,ne add fel!
pár nap a csöcsönlógás,aztán beáll,csak csináld végig.
Natinál volt egy napom,mikor még csak 3 hetes volt és délelőtt már 11szer volt mellen. és tíz perceket aludt..tom milyen túl éltem. Lett tejem..

Dodi

Már ne hari de:
de az anyatej csodaszer. és nekünk az a feladatunk hogy gyártsuk. Ahol van 100 ott lesz 200is. Boo nagyon ügyesen halad, bátorítsuk inkább :wink:
nekem amúgy a suttogónak több pontja nem szimpi pl ez is.
ébren tedd le a gyereket, hogy tudja hol van. Na ez kb egy fél évessel bevezetheted de egy egyhónapossal aki még azt se tudja mi az a világ, miért kellene egyedül elaludnia az egyetlen biztos pont az anyja nélkül?nem azt mondom nincs benne igazság, de még túl korai. Túl korai reformálás is, hisz egy alapvető igénye nincs teljesen kielégítve.
tényleg lent van a pocakod :wink: :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ronmay!

(Nem haragszom, tudom, ami a szíveden a szádon;))

Bizonyos dolgokban egyetértek, csak tudod ez a "feladat" nem mindenkinek megy olyan könnyen, sőt van akinek egyáltalán nem (zömében önhibájukon kívül) :( . Tudom, te azon az állásponton vagy, hogy mindenki meg tudná szülni a gyerekét természetes úton, és mindenki tudná szoptatni, csakis rajtunk múlik. De hidd el, ez nem így van! És attól, hogy ezt szajkózod csak még sokkal szarabbul érzik magukat azok, akiknek valamelyik nem sikerül :( .
Én nem azért írtam Boonak, hogy ha ez a kör most nem jön be, akkor állítson be "vegyes" rendszert, mert le akarom beszélni a szoptatásról (nem hiszem, hogy valaha korábban bármi erre utalót írtam volna, mert totál anyatej-párti vagyok :wink: ), csak azt szerettem volna, hogy ha nem érzi akkora tehernek/nyomásnak ezt az egészet :roll: :wink: . Nem attól lesz vki jobb anya, hogy tud szülni, vagy szoptatni pikkpakk, könnyedén, hanem attól, hogy a nehézségek ellenére is próbálkozik, és Boora ez teljesen igaz :wink: ! Én nem vagyok hős, hogy ömlött a tejem, mert csak kis dolgokat tettem érte... Érted mire gondolok... :wink: .
Arra akartam csak kilyukadni, hogy az anyatej nagyon fontos, de nem mindenáron és főleg nem a kizárólagosság a lényeg! Ha közben kimerülsz testileg-lelkileg, a babád "éhezik", a naggyal nem tudsz foglalkozni, és a párkapcsolatod haldoklik emiatt, akkor igenis mérlegelni kell sztem :roll: :wink: . (Ezt nem Booékra írtam, hanem általánosságban.)
És tényleg nem úgy gondoltam, hogy álljon le a szopival punktum, ha nem jön most össze egy az egyben a szaporítás, hanem hogy álljon rá egy vegyes táplálásra, de közben szoptasson, amennyit tud :wink: .

A Suttogót meg mindenki úgy alkalmazza természetesen, ahogyan neki tetszik ;). Nekem pont az volt a logikus, hogy ha egyből úgy szoktatom, hogy egyedül aludjon el (ami nem okozott különösebb gondot, hiszen minden újdonság nekik itt kint), akkor sokkal kisebb "trauma" éri, mintha rászoktatom, hogy mondjuk fél évig cicin, vagy a kezemben aludjon el, aztán fél évesen erről nekiállok leszoktatni :roll: . Hiszen akkor is nagyon kicsi még! Miért kéne leszoknia valamiről, amire én szoktattam rá? És miért fél évesen? Vagy miért egy? Mert már nehéz...? Nem kötöszködöm, esküszöm, csak nekem ez nem logikus :oops: . Az újszülöttek zöme gond nélkül elalszik egyedül (nyílván ha sírna utánam, én se hagynám parlagon heverni a párórásomat :wink: :lol: ), tehát nem kifejezett igényük, hogy a karodban aludjanak el, főleg, ha az étkezés és az ébrenlét során ki van elégítve az anyaigényük :wink: :lol: . De abban biztos vagyok, hogy ha egy félévest szeretnél egy huszárvágással önálló alvásra szoktatni, annak elég sok könny, meg szomorkodás lesz az ára, mindkét részről :( . Emlékszem, te írtad Siliának anno, hogy inkább pár hónaposan szoktassa le Lócit a cicin elalvásról, mert egy-máfél évesen még rosszabb lesz, ha rázza a rácsot kiabálva. És teljesen egyet értettem veled :wink: ! És most én meg azt mondom, hogy ahelyett, hogy fél évesen kelljen leszoktatni vmiről, amit addigra "rossz szokásnak" nevezünk, inkább rá se szoktassuk :wink: . Én elkövettem néhány ilyen jellegű "hibát" Botondnál, amiket aztán szépen tudtunk orvosolni, de nem tudhatom, hogy Andor mennyire lesz könnyen nevelhető baba, ezért igyekszem őt első perctől olyan "világba" fogadni, amit később is biztosítani tudok neki, illetve joggal várhatom majd el, hogy azt szokja meg. Remélem értitek, mire gondolok, már elég zombi vagyok... :oops: :lol: :lol:
Nehogy azt gondold, hogy én majd 10-10 perc szopi után lepattintom a kölyköt, oszt' aluggyá, ahogy akarsz. :lol: :lol: :lol: Naaagyon nem vagyok ilyen :wink: . De tény, hogy elfogult vagyok a suttogóval nagyon, mert akármilyen problémánk merült fel, mindig megoldást találtunk benne rá (ha következetesen betartottuk a módszereket!). És nem azért javaslom mindig másoknak, mert jutalékot kapok, hanem mert ezzel szeretnék segíteni másoknak is könnyebbé tenni a dolgokat :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, még annyi: igaza van Boonak, még a Suttogó is azt írja, hogy 6 hétig minden igény szerint legyen (szopi is, elalvás is), de nálunk Botond nem igényelte az első napokban a cicin elalvást, csak én mindig megvártam, mert jajdecuki :oops: :lol: :lol: . Aztán viszont le kellett szoktatni...ezért én most magamtól vagyok úgy vele, hogy "úgy kezdem, ahogy folytatni szeretném", tehát ha Andor nem igényli, nem fog cicin elaludni. Ha igen, akkor majd kitalálom hogyan tovább. Majd előveszem a Suttogót :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Értem mire akarsz kilyukadni. A fél évet kb írtam, ha engem kérdezel s aszem már Boonak is írtam 4 hónapig mindent igény szerint nyomok.
Nálunk NAti is kb 2 éjszaka alatt átszokott az "egyedül" alszunk elre. Roló szintúgy.
Aszem Silliának nem az elalvásra írtam hanem az éjszakai kelésekre, amit én 4 hónaposan kiiktatok a gyerekeim életéből. Kegyetlen vagy sem, éjszaka pihenni kell s akkor már elég nagy korra is és súlyra is hogy megtegyem. Vmelyik gyereknél ez könnyen megy, mint a lányom, és nehezebben mint a fiam.Csak szülői elhatározás kérdése.
Lehet nem akartad lebeszélni csak úgy jött le...bocsi :oops:
Igen igaz hogy én úgy vagyok összerakva hogy a nő arra teremtetett hogy szüljön és szoptasson. Ez az ősanya vagy mittudomén milyen hozzáállás. És azt is tudom, hogy ez alól vannak kivételek.De Boo nem az. Ahol ennyi tej van ott van több is. Aki nem tud szoptatni, ott egyáltalán nincs tej. És ez elég ritka. Biztos egy LLL-es is ezt mondaná.
Nem akarom, hogy bárki szarul érezze magát. :roll:
Én anno végigkínlódtam Roló szopi idejét a 4. hónapig s egyszerűen akkor azért kezdtem el hozzátáplálni, mert érezhetően kevés volt, vagy csak nem olyan már. Pedig ő nagy mennyiségeket tolt be, de úgy éreztem ha tehén tőgyeim lennének neki az is kevés lett volna. Mindig is irigykedtem akiknek sok tejük volt és szopi után még 100-kat fejtek...DE annak nagyon örülök, hogy így is egy éves koráig szoptattam.
Második gyereknél meg sztem igaz az hogy több teje van az Anyukának. Legalábbis nálam bejött. Szal készülj fel hogy még több tejed lesz :wink: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Amúgy meg nem értem, miért rászoktatásról beszélsz mikor igényli a baba s láthatóan igényli. Akkor az én gyerekeim nem olyanok voltak újszülöttesen hogy letettem nyitott szemmel s aludjál. Mégis ötödik hónapra mind a kettő átaludta az éjszakát.
S jól is esett hogy odabújhatok hozzá...

KépKép

KépKép
ronmay

Boo

Ezt neked, az Anyatanya márciusi topikjából:

-úgy volt, h volt tej a kórházban, de B nem tudta kiszopni, m gyenge volt a szája, okostojások erre kb a 3. nap jöttek rá, h miért ordít folyton ez a gyerek+ besárgult...
erre átmentünk a PIC-be, ott 3 óránként etetthettél, na ott kézzel fejhettem...
lényeg, h elment a tej, mire hazamentünk
othon is üveg+táp
-teljesen elment?
-fejtem minden szopi (=cummogás 10-20 ml-t) után
a 7-5-3-1-el, éjjel is, így jött vissza kb a 2. hó végére
úgy, h nem kellett táp
de fejni még kellett kb 1 hónapig, h üvegből egye, mert addigra erősödött meg a szája
szinte teljesen, 10-20 ml maradt
avval kezdtem...

-szóval 2 hónap munka után
-szerintem vmi földöntúli erő szállt meg akkor, m nagyon durva volt, ahogy visszagondolok most
-most nekem a jó csöcsbúől lejött 50
-folyamatosan lett jobb, M.
Először napokig 10, majd 20, aztán 50/kaja...
-még, nem adom ám fel
csak lehet kéne gépi mellszívó
-éjjel is fejtem, olvastam mellette GEO-t meg neteztem
ja, és igen, akkor indult be nagyon, amikor megvettem a medela elektromosat
-na de hogy volt egy etetés?
-az avent kézi semmit sem ért, annyira kézzel is tudtam
előszor a szopi, közbe megcsináltad a tápot neki, megette, büfi stb, majd fejés és kezdted előről?
-össz volt vagy 40-50 perc: szopi (kb 20 perc, utána táp/lefejt tej, majd utána fejtem a 7-5-3-1-el...
-hűűűűű de ismerős ez :))))))
-előre volt kész a táp, nem húlt el annyi idő alatt, meg van cumisüvegmelegítő
m az elején 2 óránként kellett etetni, és ha mindent egyedül csináltam, kb 20-25 percem maradt...
Judit, utána nekünk is 40 perc volt a szopi, amikor már csak szopi volt
addig a 20 perc csak gyakorlásnak volt kb, mert 10-20ml-ket szívott ki...
gondolj arra, hogy ahány nappal tovább lesz tejcsi, még ha kicsi is, annál jobb V-nak
bennem csak ez tartotta a lelket
nagyon durva volt,még most is emlékszem
ezért örülök, h Emmának nem kell, mégha ő meg cicifüggő és állandóan zabálna is, de ez jobb mint az az őrület
ha bírod, legyen mindig fejés, és szerezz be egy gépit!!! Avval fel tudod turbózni a mennyiséget

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,

hogy vagy, mi a helyzet?????????

Boo,

péntek ügyben nem jelentkeztél :roll: :roll: :roll: ajánlat áll máskorra is ám :lol: :lol: :lol:

másodszülöttet még nem regeltem a DMben, eszembe sem jutott :oops: :idea: Mondjuk Nimród is volt már vagy 6 hónapos, mire beregisztráltam... de ezt most akkor jól felírtam a teendőim listájára, köszi :lol: :lol: :lol:

Autólopás :arrow: te tényleg boszi vagy! Egy mákos boszi :lol: :lol: :lol: mekkora parasztok, látják hogy gyerekülés van benne, és mégis azt akarják elvinni :twisted: :twisted: :twisted: pffffff...

Tike,

Nimród tegnap ment bölcsibe (nem jutott eszembe, hogy már csütörtöktől van, írt Móni néni egy sms-t, hogy ugye minden okés velünk, és nagyon várták Nimródot elsején...) Simán bement reggel, aludt ebéd után, mintha semmi kihagyás nem lett volna. Új óvónénivel állítólag teljesen jól elvolt.
Mondjuk valószínűleg sok volt neki az elmúlt pár nap élménye és eseménye(Kolpingozás, bölcsi, és este még jól rá is harapott a nyelvére úgy, hogy ömlött a vér), mert múlt éjjel kétszer is kelt, félálomban hisztérikusan sírt és nem lehetett megnyugtatni... mindkétszer majd' egy óra kellett hozzá... :shock: :shock:

Közérdekű:A Népligetben a hétvégén SzeptemberFeszt van, holnap 11kor Alma koncert lesz.

KépKép

KépKép
kispocok13

Gyerkőcök
Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Megvagyunk, köszi. Tegnap nagyon car napom volt, sehogy se volt jó, apa japcarfest-en volt (kiállítóként), így egyedül voltam, az nem dobott a helyzeten :twisted: . aztán a tervezett késő esti megjelenés helyett apa már 4 körül hazaért 8) , és kérdezte nincs-e mehetnékem, mert ha akarom, elvisz a bnőm esküvőjére (amit amúgy nem mertem bevállalni egyedül a gyerekkel koradélutántól). Így 8 után beestem egy lagzira, és 3/4 3-ig roptam :shock: :lol: :lol: . Na jó, inkább a beszédben voltam erős, mint a koreográfiákban, de megtettem, amit a haza megkívánt :lol: . Ugyanúgy carul voltam közben, csak kevésbé érdekelt :lol: :lol: :lol: .
Mire hazaértem (4-re :oops: ) azt hittem megpusztulok, de megérte :P :lol: .
Nemrég keltem fel... :P Mondom én, hogy a férjemnek mostanában glória kéne :D :D :D

Boo!

Kocsi: :shock: :evil: :evil: :evil: . Tényleg nagyon nagy mák, hogy teapa észrevette :wink: . Kár, hogy nem álltatok el már a gyanunál, vagy teapa nem ordított a felvágás előtt, de még így is a lehető legjobban jöttetek ki :roll: :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

Bulizást jól tetted :-)
Teapa milyen rendi! Idejét sem tudom, mikor aludtam délig utoljára...

Ja, gasztrodoki nevét persze elfelejtettem :oops:
K betűs volt?

Amúgy meg: holvanmármegintmindenkiiiiiiii????????

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

Szerdán lesz nekem kisbabááám :roll: :P :D :D :D 8) 8) 8) .
Ma voltunk dokinál, és bármiféle erőteljesebb ráhatás nélkül közölte, hogy akkor szerda :shock: . Megint elég fasza ütemben elkezdtem vizesedni, ahogy Botonddal ilyenkor, és bazinagyot nőtt a bébi is, ezért visszatért a légszomjam, mert hiába ment le a pocak, benőtt a gyerek :twisted: :lol: . Így viszont félő, hogy megint bevizesedik a szivem, ráadásul a cukraim is ingadoznak (csak határértéken belül), ami a babának is gáz, bár még egyelőre uralom :wink: .
A Ctg nem lettrossz, de azért minden mocorgásnál felment a drágám pulzusa 180-185-ig, ami a határérték, és arra utal, hogy nem vmi kényelmes már neki odabent, szűkös a hely, ő meg ugyanúgy mint a bátyja, nagyon mozogna még most is :twisted: .
Szóval így összességében jobbnak látja ha szerdán megcsászároz, mert 37 hetesen már tényleg nem koraszülött, az én méhemben hepajkodni, meg nem biztos, hogy akkor előny még 1-2 hétig, mint egy egészséges mamiéban :roll: :oops: (ezt ugyan csak én mondom, de sztem ez az igazság :( ).

:arrow: pihi, fiúk strandolnak 8)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Egyrészről juhuu, másrészről nem lehet várni még egy icipici hetet? Vagy lehet elszámoltak vmit? Csak azért mert nem egy ismim 37.hétre született bébikéjével mindig volt vmi utána. Pocakfájás sokasága, nem elég erős szopizás...caa szal sok minden.
Persze a dokik tudják, meg tényleg extra nagy a pocakod! :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Nagyjából 700 sorban fejtettem az imént ki a gondolataimat a témában...
De kitöröltem, mert arra jutottam, hogy csak hálával tartozom azért a mennyiségű stresszhormonért, amit az imént okoztál a kérdéseddel, mivel az érleli a babám tüdejét :wink: .
De két rövid gondolat azért:
1. Leszarom a véleményedet, és nem vagyok hajlandó senkinek sem bizonygatni, hogy a kripliségem ellenére alkalmas vagyok anyának!
2. Adj hálát az Istennek, hogy te ennyire fasza csaj vagy, és nem kellett 35 hetesen egy kórház udvarán fulladozva azon zokognod, hogy nemhogy megszülni nem tudod a gyerekeidet, de még kihordani sem, tehát nem kellett vele szembesülnöd, hogy alkalmatlan vagy arra, amire Isten egy nőt alapvetően megteremt.

És mielőtt bárki is csak a hormonokra fogná a kirohanásomat, légyszi gondoljátok végig, hogy mit lehet egy ilyen kérdésre válaszolni?
V1. Deee, nyílván lehetne még várni, de nem várok, mert egy kicsit fáj itt-ott, és nekem nem ér annyit a gyerekem egészsge, hogy kibírjam.
V2. Nem, sajnos nem érdemes várni, mert azzal többet árthatunk, mint használunk. De köszi, hogy riogatsz.

Vagy mégis mi volt a cél?
Igen Ronmay, lehetne még várni, és ha te így gondolod, már hívom is a dokit, hogy tegyük át jövő hétre!

Komolyan, kíváncsi vagyok, mi lenne erre a jó válasz?!?!?!? Vagyis nem leszarom!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Basszus, tiszta ciki, egyész délután csak ennék. De nagyon kemény kombinációkat. F»sás garantált :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! Hú,de izgi!!! Akkor szerdán gondolok
Rátok!!! :wink:

Nekünk ma volt a bölcsiben az első napunk,egyelőre csak 1órát voltunk,holnap már kettőt,szerdán pedig már ott ebédel. Tetszett neki,hozzám oda sem jött,csak a gondozónőjét nyaggatta :lol: . Kiváncsi leszek,hogy mondjuk 3-4 nap után is ilyen jól
fogja-e magát érezni :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi,

Jujjjjjjjj!!!!!!!!! De izgi! Én alig tudtam aludni előtte éjszaka...

(ne húzd már fel magad feleslegesen... Ronmay sztem tiszta jó szándékból írta, amit írt. )

Nyuszi,

Jó kezdéshez gratula!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Persze, hogy túlreagáltam :twisted: ! Még jó! Épp próbálom magam átadni a gondolatnak, hogy két nap múlva már 4-en leszünk, hogy itt lesz velünk ez a kis csoda, akit annyira várunk már, és vége a görcsölésnek, hogy minden rendben van-e vele, erre ahelyett, hogy a bnőim velem tudnának örülni, megkapom vkitől az arcomba a "számonkérést"... :roll:
Nem pont erre számítottam, bevallom. Legalábbis sztem mások nem ilyen fogadtatást kaptak tőlem :roll: .
Nem azt vártam, hogy most mindenki gyújtson görögtüzet a legközelebbi hídon örömében, de nekem ez nagy dolog, és gondoltam megosztom azokkal akik fontosak nekem itt (és ez nem titok, nem elsősorban Ronamay!).
Nem feltételezek rosszindulatot (!), és igazad van, nagyonis felstuffoltam magam a dolgon, de nem véletlenül! Ronmay is tudja - mivel 500x leírtuk már - hogy Siklósnak minden körülmények között a baba, meg a természetesség az első, tehát ha csak az én nyűgjeimet nézi, a büdös életben nem császároz meg!
Ronmay feltett egy olyan, sztem leginkább költőinek nevezhető kérdést, amit sztem maga sem gondolt végig! Mert ha lehetne még bent a baba, akkor lenne és kész... Jobban mondva persze, lehetne, csak a nőgyógyász, a gyerekorvos, a diabetológus és a kardiológus együttesen mérlegelve úgy határoztak, hogy nagyobb rizikó bent maradnia, mint hogy betöltött 37. héten világra segítsék, ami már sehol a világon nem koraszülöttség!

Amúgy ezt is elmondtam már többször, hogy Siklósnak szent a betöltött 37. hét, ezért nem ma csaszizott, hanem szerdán fog, mert a korai UH-k alapján szept 28-ra vagyok kiírva (ami szte fontosabb, mint a menszi) ami szerda, tehát szerdán kereken 37 hetes lesz a bébi.
NA meg, hogy a cukrosok babái előbb érnek, mert normális módon is korábban jönnek, aminek az oka rejtély, de ez nem a súlyukra vonatkozik, hanem minden másra is. De úgy tűnik mindez csak falra hányt borsó volt, mert Romnay nem olvasta el, vagy nem maradt meg benne, ami egyáltalán nem gond, csak utána ne kérjen rajtam számon ilyesmit, és ne riogasson azzal, hogy másoknál milyen gondok voltak, mert így úgy jött le, mintha mindennek tudatában is önzőséget feltételezne...

Mondom, gondolom, remélem, hogy nem volt ebben rosszindulat, csak meggondolatlanság, mert erre a kérdésre nem létezik jó válasz! Nem létezik olyan válasz, ami ne szülne bennem keserűséget (és ez nyílvánvaló lett volna, ha végigondolja!).
Viszont most itt ülök, és ahelyett, hogy olyan bátorító sorokat olvasnék, amilyen a te egyetlen első sorod, ezen szomorkodom, hogy most telibe lett szarva ez az egész "készülődés".

Igen, hisztis vagyok, igen, nagyon magamra vettem... De mind ilyen állapotban voltatok közvetlen szülés előtt, és ezt mindenkinek sikerült akkor tudomásul venni és tiszteletben tartani, és támogatni, és veletek izgulni, és várakozni... Nálam ezt egyből sikerült elcseszni!

Nyílván megint nekem kellett volna nyelnem egyet, és egy katergórikus NEMmel letudni a dolgot... De most nem volt olyan a hangulatom :twisted: . Meg ne nekem kelljen már mások helyett gondolkodnom!
Tudom, ez gázul hangzik, de igenis szülés előtt két nappal örültem volna, ha egyesek magukban tartják a véleményüket/kérdéseiket, és csak azt írják, amit ilyenkor egy amúgyis becidrizett kismama hallani szeretne: támogató, megnyugtató szavakat, együttörülést, pozitív energiákat...meg mittomén (hozzáteszem volt akitől ezt meg is kaptam telefonon, és nagyon örültem neki :wink: :D ). Nem pedig azt, hogy "jobb ha felkészülsz, hogy ilyen-olyan bajai lesznek, mert ez a tapasztalat"...
Tapintat, együttérzés egy nagy büdös NULLA! :(

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi - most olvasom, ill zugolvasom :-))) millió drukk!!!! Remélem utána mindketten jobban lesztek!!!! Gondolok rád szerdán!

Kép

Kép
leo50

Hullámozzatok
Háttemekkorahülyevagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De nagyon nagy örüléééééés! (Mert één jófej vagyok :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: )

A szélcsövet olyan 1,5-2 centire toltuk mi be, de max ellenállásig (így mondta anyu, mert némely babáknak ott megtörik a végbél vagy mi, és azon nem szabad továbbtuszkolni, de ennyi még simán bemehet :wink: ), és aztán gyengéd körkörös mozdulatokat kell csinálni, mintha "tágítani" próbálnád a fenekét :roll: :lol: :lol: . Hát, nemtom jobban megfogalmazni :oops: . Mintha kicsi köröket akarnál rajzolni.

Neeem, én kérlek nem érzem úgy magam, hogy emiatt alkalmatlan lennék 8) :twisted: . Vagyis akkor pl. a kórházban nagyon-nagyon bedepiztem ezen, de sajnos nem tudok rajta változtatni, ezért inkább magabiztosan megpróbálom lesz@rni :twisted: :lol: :lol: . Csak mikor vki ennyire szajkózza demárpedigsikerülnehaigazánakarnád, akkor megint bedepizek, erre meg nincs szükségem, hogy vki az orrom alá dörgölje a nyomiságom :( .

Nyuszi!

Kösziköszi, számítok rátok lélekben, mert azért be vagyok parázva ám :roll: :lol: . Nem csak a fájdalmaktól, de a változásoktól is :roll: . Na jó, ez annyira nem igaz, ez csak a standard szöveg :twisted: . Én már nagyonnagyonnagyon várom, hogy együtt legyünk :P :lol: :lol: .
Hát, attól vhogy nem tartottam, hogy Lilinek gondot okzna a bölcsi. Inkább a gondózónénik kössék fel a nacit :twisted: :lol: :lol: .

Pocok!

Köszi. Jaja, én már bedobtam két Hovát, hát így alszom majd vmit, mert amúgy nem sok esély... :roll: :lol: :lol:
(nem csak izgatott vagyok, de szarul is továbbra is, de azért lelkileg jobban viselem, hogy látom a végét :wink: )

Boo!

HP-s nyomtatónk van, és ahhoz volt HP photosmart premier program, és azon belül van egy olyan, hogy "zajos kép". Na, attól lehetsz hamvasabb :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodikám!
Jujjdeizgi :lol: :lol: :lol: Ezennel akkor véget ér a nagy második hullám?? És akkor mingyá' jön valami és bemondja, hogy gyün a harmadik Ded??? :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:

Nyuszi!
engem nem leptél meg ezzel hogy Lilinek ennyire tetszik a bölcsi, szerintem nem is őt szoktatjátok be, hanem téged szoktatnak le Liliről :wink:
FB-ről a kisasszony produkcióját (a csigabigásat) nem is tudom hányszor kellett levetítenem réveteg tekintetű csemetémnek... :roll:

Boo!

Autómajdnemellopás :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Engem konkrétan szétvágna az ideg...pl. ilyenekért de nem sírom vissza a fővárosi létet :roll:
Szopi :arrow: Ügyiii :)
Privis levelezésünkre nem baj ha itt reagálok??
Először az ideköltözésedre :arrow: :lol: :lol: :lol:
Örökbe azért nem fogadlak, de vendégségbe jöhetsz az összes porontyoddal együtt bármikor és ezt tök komolyan mondom!!
Pakold fel őket, kapsz némi vidéki relaxot és meg belepillantok a többgyerekes létbe :wink:
Nekem az első hónapokban a szünet nélküli rajtam lógás hatásos ellenszere volt a babahinta, komolyan megváltás volt, ő nagyon szerette.
Amikor meg lazult kicsit a dolog, az akkor volt mikor felavattuk a játszószőnyeget (3 hónapos volt), ott hosszasan nagyon jól elvolt nélkülem is.
Anyjamajma :arrow: Ja, ez van. De azért mostanság nagyon sokat lazult a dolog, most már nagyon sok emberhez kötődik. Ellenben az apjával napok óta kis gizda, süvölt mindenért, hogy Anya-anya, és mennem kell nekem csinálni. Szegény Uram tökre el van kámpicsorodva :?

Pocok!
Tök jó, hogy Nimródnak bejön az új gondozónéni is :)
Nyelvelharapás :arrow: Szegény :?
Képek :arrow: Nagyon durva, biztos csalós a kép, de Bori olyan nagylány, nem tűnik 2 évnek a korkülönbség :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois!

Tike még eléggé terhes :roll: :lol: :lol: :lol: :wink: .
Nálunk a harmadik (ha egyáltalán lehet), akkor odébb lesz. Odéééébb... :twisted: :lol: :lol: :lol:

Boo!

Na, pontosan vmi ilyesmit vártam 8) :lol: :lol: :lol: :wink: .
Nagyon remélem, hogy most is riska leszek :roll: . Legalábbis annyira, amennyire kell, mindenképp :wink: . De sztem nem lesz vele gond, mert valamelyik nap, miközben vágtam a lábamon a körmöt (igen, vicces volt :twisted: ), mindkét cicimből folyt a tej végig a hasamon :shock: :lol: :lol: . Amúgy meg tiszta ragya is lettem, és pár napja hasmenésem van kicsit, meg egyebek, szóval sztem Andorral se húztam volna tovább 38 hétnél. :roll:

Amúgy (sajnos) teljesen jól látod a helyzetet: a cukros mamik zöme a Sotén, vagy az ÁEK-ben szül, 36. héten befektetik őket, és 38 héten programcsaszi, ha van panasz, ha nincs. Ez alól nagyon kevés a kivétel :( . Ehhez képest az én terhességem maga volt a nomád pikknikkparty :lol: :lol: .

Botond is anyásabb lett pár hete, mint korábban, viszont nem lett kevésbé apás :wink: . Értitek, ugye? :roll: :lol: :lol: Tehát apával ugyanúgy elvan, mint eddig, de most jobban bújik belém, ha attrocitás éri, jobban sajnáltatja magát, meg sokszor odajön csak úgy bújni is. Én megzabálom, mert ő nem volt ilyen, tökre örülök neki :D . Csak a hasitasival nem könnyű ennek felhőtlenül örülni :? :lol: :lol: .

Jaj, nem is meséltem nektek, annyira nagyfiú: továbbra is kimászik, és a rácsot nem engedi kivenni, mert neki ez így vicces :twisted: :lol: :lol: . Vannak esték (pl. tegnap) mikor 5x kisérem vissza a kiságyba, és nincs hiszti meg semmi, hanem poénnak fogja fel, és röhögcsél, meg huncutkodik közben. Aztán mikor 5.jére már erélyesen rászólok, hogy mostmáraztánalvás, akkor simán elalszik, de amúgysem lehet rá haragudni, mert hihetetlen édes közben :lol: . De többnyire, mint ma is, elsőre szépen elalszik :wink: .
Reggel viszont most már nem kiabál, hogy felkelt, hanem megjelenik a hálószobában a takarójával, suttogva köszön, hogy "szia anya, szia apucika". Nyugtázza, hogy alszunk "anya csicsika, apucika csicsika", odabújik mellém kemény 15 mp-re, majd közli, hogy "Akkor tápikát kérsz, és pinos autós mese". És így indul a nap. Komolyan elolvadok minden reggel :P :lol: :lol: .
Valamelyik délután meg lefeküdtem, amikor ő, és arra keltem, hogy magát csitítgatja a folyósón, hogy "Pssszt, anyucika csicsika, psszt" :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok - most láttam a képet, hát nagyon cukik együtt!!!!! Megerősítem, h ezen a képen nem te vagy, de amikor láttam, akkor totál te voltál!

Autólopás :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
leo50

Tike, jujjj, ne haragudj...annyira agyrágta vagyok...fejem is hasogat, itt már szélvihar van, le is fekszem mielőtt még több baromságot írok le.... :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Leo!

Neked is nagyon köszi :D ! Bocsi az előbb csak akartam írni, de nem jött össze :oops: .

:arrow: Megpróbálok aludni bár, mindjárt kidobom a taccsot (mitől?! :shock: ), levegőm alig van megint ( :cry: ), és úgy szúr a hasfalam ahol az izmok összeérnek, hogy becsinálok menten. JUhéééééj terhesség, gyorsan kiélvezem, amennyi még hátravan belőle :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Rohadtul fulladok, esélyem sincs aludni :cry: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

MIlyen volt az éjszaka? Tudtál valamit pihenni?
Andor hogy viselkedett?

Loisolásra énisénis!

Kép :arrow: Tényleg csalóka :-) Nimród összekucorodva, Bori kinyúlva... Mondjuk a kiscsaj baromi erős, már több here hason kitolja magát és tartja a fejét sokáig, múlt héten meg repülőzött...

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi, remélem azért valamit tudtál aludni! Írtam tegnap egy csomót, de elszállt, úgyhogy csak annyi, hogy drukk, meg minden! :D

Kép

Kép
leo50

Köszi az érdeklődést, a Hovával jól megszívattam magam, mert vmennyire hatott, és tök álmos lettem, de aludni nem tudtam a légszomj miatt :twisted: . Ennél jobb lett volna, ha éberen zihálok, mint félzombin :twisted: :lol: :? .
Végülis 2-fél3 körül kidőltem, aztán 4-kor felkeltem enni, mert alacsony volt a cukrom (pár napja sokszor leesik, és elvileg ez is a szülés jele :shock: . Ja meg tegnap mondta anyu, hogy püffedt a fejem, főleg a szám :oops: :lol: ). Aztán Botond kelt 5:50-kor (napok óta kakaskodik) és alig aludt vissza, akkor is csak 6:20-ig, és azóta 10 percenként ugráltat :twisted: :? . Szóval nem vagyok vmi fitt, de reménykedem, hogy talán a kórházban tudok majd aludni :roll: .
Mondjuk ott meg persze épp átalakítják az egész szülészetet, ezért a magánszobákban, meg kórtermekben szülnek a nők :shock: :twisted: . Egy magánszoba van, amit elvileg lefoglaltak nekem, de nem tudom mennyire lesz jó nekem, hogy a szomszéd szobában szülnek, meg vajúdnak :roll: :lol: . Jók a kilátások :twisted: :lol: :lol: .

Leo!

Köszi :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jajjjjjj... Sebaj, hamar rendeződnek majd a dolgok! Nagyin drukk!

Boo,
Tegnap csak akartam írni, hogy megahurrá a szopinak! Hullámoztam ám :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi

Igazad van. Hülye vagyok. Bocsánat. :oops: Nem szántam semmi olyannak amilyennek gondoltad..(de rólam már csak ilyen rosszindulatú dolgokat lehet feltételezni? :roll: )
A doki tudja, te tudod, mindenki...
Jó lesz minden, oké lesz minden, lesz még egy kis manód!
Igen, én nem vagyok senki barátnője, de azért érdekel mi van Veled/tek, hogy veszed az akadályt, örömöt, mindent és hogy hogy vagy... :roll: Le is léptem mert éreztem ezt, hogy nem vagyok idevaló, de érdekelnek a dolgok,na. Ez olyan rossz?bár lehetek zugolvasó is, csak nem tom megállni, hogy ne írjak. Ami a te esetetben lehet jobb lenne.
Amúgy meg az igaz barátnők őszinték, s ha azt várod tőlük, hogy igazat mondjanak, akkor abban bíza van olyan is ami nem esik jól. Ezt nem a mostra gondoltam, csak úgy és nem is tőlem

Amúgy nem is olyan régen aszem te is feltetted ugyanezt a kérdést vkinek, és ott is tuti orvos volt ez+az s ecsetelted az előnyeit hátrányait.Mégse nyeltek le. :wink:

Szuma szuma, kíváncsi vagyok másodszülöttedre, milyen lesz.
Ha úgy érzed hogy bántóak egyes soraim, meg ugord át. Nem annak szánom. Ha annak szánnám más milyen lenne :wink:

Boo

HÚÚÚ ez nagyon jó!!!!Ügyi vagy!!!!Megy ez! :wink:
Autólopás:
Cascó nincs? CSak mert ha ellopnák az autót mégse bukod a teljes lóvét. Nekem csak ezért van. Milyen autó hogy ennyire menő?
Sűrűn előfordul azon a vidéken?

KépKép

KépKép
ronmay

Nyuszi,

Lili lazaságán én sem lepődtem meg, ügyi csajszi!
Meló milyen?

Boo,

Nálunk a forgó lett a királyság, pihiszéket egyenlőre nem díjazza a kisasszony... Viszont fekvenyomásban már imád nézelődni :-)

Dodi,

Botond dumája annyira édes!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok! 28-ig még szabin vagyok,de 19-től már fél napokat dolgozom(irida,kimegyek a kollegáimmal stb).
Ma a bölcsiben Lili közölte,hogy pisilnie kell,és bele is pisilt a wc-be
:lol:

Boo! Szopinak gratula!!! Ügyik vagytok!!!

Dodi! Milyen napod van ma? Holnap ilyenkor már 4-en lesztek. Botondot már holnap összeismertetitek Andorral?
Ez elég morbidul hangzik,hogy a kórtermekbem
Szülnek :lol: de gondolom ki van alakítva egy szoba és függönnyel választják el a szülő nőket,nem?!
:D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay!

Többször írtam, hogy nem feltételeztem rosszindulatot, csak hogy nem gondoltad végig a kérdést, és ezzel eléggé megbántottál :( . De már abszolút nem vagyok dühös, vagy szomorú miatta, csak neked is meg kell értened, hogy oké, hogy alapból mindenki elfogadta, hogy te ilyen "ami a szíveden a szádon egyből" típus vagy, de azért nem mindig vagyunk/vagyok kötelesek ehhez jó pofát vágni (most ezt nem gonoszkodásból írom, csak nem tudom szebben megfogalmazni, zombi vagyok :oops: :lol: ).
Sose kérném senkitől, hogy legyen zugolvasó, egyrészt mert semmi jogom hozzá, másrészt mert én komolyan úgy gondolom, hogy minden véleményt érdemes megfontolni, meghallgatni :wink: . (amúgy sem gondolnám, hogy mi azért mindent másképp látunk :roll: ). De ez mindenkinek a maga döntése, éppen ezért nem is marasztaltam soha kérlelve senkit, ahogy el sem küldenék :wink: .
Teljesen egyetértek veled, az igazi bnők őszinték!!! És ezt tényleg nem azért mondom, mert húdejól hangzik! Ezt sztem a hozzám közelebb álló csajok is igazolhatják :wink: . De azért szoktam gondolkodni, mielőtt kimondok vmit, mert még ha igazam is van, nem biztos, hogy érdemes kimondanom, legalábbis nem akkor, és ott :roll: . Pontosan ezért írtam, hogy két nappal a szülés előtt kivételesen csak annyit akartam volna, amennyit "hallani szeretnék". Érted mire gondolok? :roll: És ez még csak nem is a "kegyes hazugság" kategória, ez csak egyszerű emberi igény, ami sztem mindenkire igaz egy ilyen helyzetben!

Amit írsz, hogy nemrég én ecseteltem az utolsó pár hét jelentőségét másnak...stb. pontosan azt bizonyítja, hogy meggondolatlan volt a kérdésed (vagy hogy is fogalmazzak). Én ezt -hangsúlyozom- most sem gondolom másképp! Nem hiteltelen vagyok azzal, hogy hagyom kivenni a babát, hanem felfogom, hogy most ez a gyerekem érdeke (más kérdés, hogy én is megszabadulok rengeteg kellemetlenségtől, és emiatt nem fogom hülyén érezni magam, mert ki szeret szenvedni?! :P).

Ricsi mondta, és igaza lehet, hogy vlsz. nem úgy írtam le a dolgot, ahogy történt, ezért érheted félre az egész szitut :roll: :
Én egyetlen szóval sem kértem a dokimat, hogy idő előtt császározzon meg! Sem anyum, sem a férjem, sem senki! Na nem mintha Siklóstól lehetne is ilyesmit kérni, ő nem az a fajta doki, le is harapta volna a fejem... Minden panaszomról tudott, hiszen az orvosom, de ezek 90%-ra csak legyintett, hogy előfordulnak, ennyi. Olyan egészségügyi tényezők miatt döntött így, amik a baba egészségét veszélyeztethetik, illetve az enyémet is (szív). Való igaz, hogy miután közölte, hogy két nap múlva megcsászároz, úgy elkezdtem sírni, mint egy csacsi, mert hatalmas kő esett le a szívemről... De egy percig nem kellett kételkednem abban, hogy a döntése megalapozott :wink: . Ez számomra megnyugtató, és legyen neked is az :wink: :lol: :lol: .

Ja, megkérdeztem anyut, hogy mit gondol arról, amit mondtál a különböző problémákról, és azt mondta, hogy itt olyan értelemben lehet párhuzam (ha van), hogy azok a babák, akik 37. héten születnek azokkal eleve gond van. Mármint azért indul be a szülés, mert lepényi elégtelenség van, vagy keringési zavar, vagy fejlődési bajok....stb. általában nem az anya problémái miatt van előbb szülés vagy császár. A problémák pedig, amiket említettél ezek következménye inkább, nem pedig annak, hogy 37 hetes volt a baba. Nálam a bébivel most még minden rendben, de sok a kockázat, és éppen ezért nem várják meg, hogy gond legyen. Nálunk én vagyok a kripli (bár inkább így legyen), nem a baba, vagy a méhem, vagy ilyesmi.... :wink: .
Ergo nem lesz semmi gond! Ámen! :D :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Úgy lesz! :wink: :lol: már csak egy nap! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Nyuszi!

Két háromágyasban, meg két egyágyasban szülnek, de egyszerre csak egy nő, nem csoportosan :wink: :lol: . De az vicces volt, hogy a CTG-t a folyóson csinálták :lol: .
Azt beszéltük meg Ricsivel, hogy holnap még nem hozza be Botondot. Anyósom lesz vele addig, aztán meg Ricsi. Csórikám azt nem nagyon fogta fel 9 hónapig, hogy vigyázni kell anya pocakjára (mondjuk nem is nagyon forszíroztam :oops: ), nem tudnék vele mit kezdeni úgy, hogy mozdulatlanul fekszem (este 6-7-ig kb.) és még a fejemet se szabad emelnem. Ő nem értené, én nem bírnám ki, migrént meg nem szeretnék. Szóval majd csütörtökön, mikor majd kicsit mozgásképesebb leszek, akkor bejönnek délután (apa délelőtt is). De még ezt sem tudom biztosan, egyelőre így tervezzük. Ha minden jól megy, akkor szombaton hazajöhetünk :wink: .

Ronmay!

Köszi :wink: ! Igen, sőt már csak pár óra 8) . Bevallom, most már kicsit meg vagyok ijedve :roll: :oops: . És most épp a babázástól :shock: :oops: :oops: :oops: . Sajnos annyira kész vagyok most (órák óta alig kapok megint levegőt, de olyan szinten, hogy egyfolytában szédelgek, és homályosan látok :( ), nem tudok elvonatkoztatni a mostani állapotomtól, és még Botondot sem tudom így ellátni, és megrémít, hogy mit fogok csinálni még egy kisbabával is. Képtelen leszek rá... :oops: :( De persze az agyammal tudom, hogy a szüléssel ezek a panaszok megszünnek (bár lesznek mások :twisted: ), aztán pár nap és rendben leszek, de ez most még olyan távolninak tűnik :roll: .
De amúgy, ahogy magamat ismerem, amint a kezembe veszem a törpöt, és túl leszek rajta, közlöm majd apával, hogy jöhet a következő, és gigamegahepi leszek :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jaj, Dodi, most már én is úúúúúúúúúgy izgulok! Pár óra és a kezedben lesz Andor bébi :lol: :lol: :lol:

Hányra mentek?
írj majd / kérd meg Ricsit hogy csak dobjon egy rövid üzit hogy minden okés!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Én most egész nyugodt vagyok, szóval ti izguljatok csak :twisted: :lol: :lol: :lol: . Annak idején én is nagyon izgultam nálatok :oops: :lol: :lol: . Fél10-10-re kell bemennünk, szóval sztem dél előtt nem lesz bébi, de telóról írunk majd ahogy képben leszünk :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én szerintem a saját szülésem előtt izgultam legkevésbé... másokénál meg lerágom a körmömet... :roll:

Dodikám!
Itt is szorítszorítszorítszorítszorít :lol:
Epedve várom majd a híreket :)
Gondolj bele, hogy most így nagyterhesen hogy feltöltött 4-5 óra egyben alvás :) Kiveszik Andort, nyomsz egy nagy szunyát, utána olyan vitális leszel hogy ihaj 8)

Boo!

Részemről oké a dolog bármikor gyühettek. Akkor jó is, addigra visszaszerzem a hintánkat (tesóm sórgornőjének 4 hós ikreinél volt próbán egy hétig míg itt nyaraltak, azóta meg is vették a sajátjukat, nagyon bejött :)), és majd jól kipróbáljátok ti is, ha mégsem jön be, akkor nincs nagy pénzkidobás.

Pocok!
Loisolás?? Na tök jó, ezt megjegyzem 8) . És mit jelent?? Jönni hozzám falura szöcskét szedni?? :lol: Jöhetsz te is bármikor :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: