A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Hencsi
De jó,hogy tettél fel képeket. Milyen jó archoz is kötni a nevet. Nagyon szép vagy! Babóka nagyon cuki! Majd pocakos képet is kérünk!! Keresztfiad is milyen édes!!! :lol: :lol:

Suzy
Nagyon cuki Cipike! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Hencsi
nagyon csinosak vgytok :wink: :!:

Evita
köszi :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kép lányok!

Bocsi az eltűnésért :oops: olvasok ám,majdnem mindent tudok mindenkiről,csak nincs hangulatom írogatni :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Mi jól vagyunk,poci fájás enyhült,már csak kajcsi után 5 percet szenved,de már nem annyira,mint az elején.Gripe water vált be :lol: :lol: :lol: A kaki viszont elég nehezen jön neki. :cry:
Éjszaka még mindíg 2× kelünk,1-2 között és 5-6 között.Változó :roll:

Fejét továbbra is forgatja és tegnap keresztbe fordult a kiságyba :shock: :lol:

Tejcsi elfogyott,hiába ittam a tejserkentő teát,de hát várható volt,mert a fejés az azért nem az igazi. :cry: :?
Dokinéni meg olyan tápszert írt fel ami hiánycikk.Tegnap 5 gyógyszertárban voltam és mondták,hogy még megrendelni sem tudják,mert a nagykerben sincs :twisted:

Szóval telnek a napjaink,apa egész héten dolgozik,szabadnap nélkül :cry: csak a fürdetésre ért haza tegnap is.:evil:
Mosok,vasalok,takarítok.Főznöm nem kell szerencsére,mert anyós ellát minket. :P

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok lányok! :wink:

Evita,Suzy
Köszi a dicsiket! :oops: majd holnap rakok pocakos képeket is.nem felejtettem el! :wink:

Suzy
nagyon cuki ez a kép Cipikéről!! :D :wink:

Éjjelente általában én is háton fekszem,egyáltalán nem kényelmetlen.Elaludni úgy alszom el hogy oldalt aztán aáltalában megfordulok.Azt olvastam a háton fekvésről hogy valami ideget nyomhat a baba,de eddig még nem vettem észre hogy valami gond lenne.

Gabi
Örülök hogy enyhült ahasfájás Rolinak!! :wink:

Yokka
Nemsokára már a tied is rugdos ezerrel!! :D Egyébként az én párom nagyon élvezi ha érzi a babót.Le sem veszi addig a kezét amíg nem hagyja abba. :D
Az én védőnőm szerencsére nem iylen.A terhesség alatt csak 2szer jön el hozzánk,akkor is a megbeszélt időpontban!

Menion
Jobbulást!!Mikor is mész dokihoz?

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Sziasztok!

Meg lett a fényképező:):)
A blogomat már frissítettem és amint a kisasszony engedi teszek fel képeket a közös gmail-re is.

Köszönöm a részvétnyilvánításokat!

Erika
nekem hajnalban indult meg a fájások ,először persze én se voltam benne biztos, hogy ez már az, de kb 1 órán belül rendszereződtek és akkor már egészen biztos voltam, hogy elkezdődött és hamarosan kezembe foghatom Dóri babát:)

Evita
Olyan jó, hogy így mozog a babó és hogy az apjának is megmutatta magát:)

Suzy
Nagyon édi Cipike!

Orsi, GAbi
Örülök, hgoy jól vagytok és a babák is
Dalma nagyon jó kislány, hogy átalussza az éjszakákat.
Nagyon jó,hogy elmúlt Roli hasfájása.

Menion
A pocaksimiről én is azt hallottam, hogy nem szabad mert beindulhat a szülés, de az igazság az, hogy én elég sokat simogattam és nem történt semmi, persze ez nem jelenti, hogy másnál se történik semmi.

Rólunk: Nagyon jól vagyunk, Dóri továbbra is átalussza az éjszakát és napközben egyre többet van ébren, minden érdekli és sokat "dumál", imádom:):) A költözés nem viselte meg, jól viselte.

Jók legyetek, teszek fel képeket

puszi

andicsiga

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés.
Ez a hidegfront kiakasztó. :evil: Szegény Barni többet van ébren, mint amennyit alszik. :(
Mikor végre sikerült elaltatni, akkor meg jött a gyerekorvos. Na sebaj.
Azt mondta nekünk, h amíg el nem éri a 4-5 kg-t addig szó sem lehet éjszakai átalvásról... :( (Ha aludna is akkor is keltenem kell.)
Kezdem megszokni, h 2órát alszom csak egyhuzamba.
Nálunk úgy megy, h ténylegesen 3óránként eszik (8,11,2,5, 8)

Háton alvás:
Én nem tudtam kb. már a második trimesztertől, mert nyomott egy ideget s ha 2percre is hátra fordultam, utána nem tudtam felülni,mozogni. (Szerintem amig ilyesmit nem tapasztaltok, addig lehet háton aludni...)

Pocak simi:
Én simiztem....

Szülés indulás:
Nekem elfolyt a magzatvíz. Ezt nem lehet eltéveszteni. Teljesen felismerhető

Menion
Jobbulást!

Evita
Grat a szófogadó ügyes kiscsajhoz!

Hencsi
Szépek vagytok!

Suzy
Nagyon cukiiii Cipike! (Tényleg rád hasonlít! :wink: )

Andi
Nagyon nagyot nőtt Dórika! Örülök,h nincs csipőgond!
Egy hónapos korába kapott valami oltást?

Gabi
Sajnálom a tejcsi dolgot! de nem keseredtél el ugye?

Orsi
Nagyon ügyes Dalmus!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
1 hónaposan nem kapott oltást
2 hónaposan kapott kettőt, aztán 3 hónaposan egyet és most 4 hónaposan is kettőt fog kapni

andicsiga

Gabi
örülök, h rendeződött a hasfájás :!: sajnálom, h sokat vgytok kettesben Rolival :!:

Andi
örülök, h Ti is jól vgytok :!: :wink: megnéztem a blogod :wink: nagyon édi Dóri baba és milyen kis érdeklődő :roll: :lol:

Vivi
ügyesek vgytok :!:

Köszi Csajok a Cipike dicsiket :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Na, ilyen egy időt… :shock: Nem bántam volna, ha még marad a napos-hűvös ősz…

Evita! Tényleg jó szófogadó a kislányod már most! Reméljük odakint is ilyen lesz!

Orsi, Vivi, Gabi! Édesek (és hasznosak) a babás sztorijaitok, még ha néha nehézségeket kell, hogy megosszatok velünk! Csak így tovább, ügyik vagytok!
Andi! Neked is szuper csajszid van, hogy még a költözés sem kottyant meg neki!

Menion! Jobbulj meg minél hamarabb! Szuper, h a CTG-kérdés elintéződött!! :)

Yokka! Jó, hogy jöttél! Nem semmi ez a védőnő… :shock: Hű, a tengerimalacokat (is) nagyon bírom, nagyon édesen tudjak ujjogni – én már csak így hívom a dumájukat! A bugyogásos babamozgást milyen gyakran érzed? Azon filózom, hogy lehet, hogy már én is azt érzem, csak nem ismerem fel…

Suzy! Édes az UH kép!
Nálunk talán lesz valami a párom náthájával. Ma elment dokihoz, kapott bogyót.

Hencsi! Helyesek vagytok… majd akkor rukkolj elő a pocakosokkal is! ;)

Én ma voltam védőnőnél, minden ok volt. Szerencsére hamar végeztem, siettem is haza ebben a szutyok időben…

KépKép
manama

Sziasztok!

Hazaérkeztem. Nemsokára állok neki főzni! Nincs túl sok kedvem, de muszáj valamit ennünk holnap! :lol:

Gabi
Teljesen érthető,hogy nincs hangulatod írni! Így is köszi,hogy tudsz jönni! Örülök,hogy Roli pocija egyre jobb, és már alig fáj! A kétszeri kelés szerintem jó, vagy nem? Az is nagyon fárasztó? Lehet,hogy én is szenvedni fogok a kétszeri keléstől is! Én csak a tesóm kislányából tudok kiindulni, hogy ő rengetegszer fent volt. Elég rossz az alvókája a mai napig! Hát ez hihetetlen,hogy olyan tápszert ír fel, amit nem lehet kapni! :shock: :shock: Jófej nagyon! :x :? Sajnálom,hogy Apácska csak este van otthon! Nem lehet túl jó, de te stramm csajszi vagy! :wink: :lol:

Vivi
Szegény Barnus! Nem csodálom,hogy nem tetszik neki ez az idő!

Andi
Dóri csodaszép! Tök jó,hogy fel tudtál tenni képeket gmail-re. Egyre több albumunk lesz! Szupi! Tök jó,hogy meg lett a fényképezőgép is! :lol: :lol: Nagyon tetszik Dóri birodalma! ÉN most azon agyalok,hogy milyen legyen Babó szobájában a fal! :roll: Én is akarok bordűrt! Eddig egy színben gondolkoztam, de rájöttem,hogy akkor úgy nem mutat. Két szín kéne, mint nálatok. A tietek nagyon tetszik! :lol: :lol: Hasonló Gabiéké is!! :lol: :lol: :lol: :cry:

Manama
Szerintem már érzed Babó, csak nem tudod,hogy ő az! :wink:
Muszáj lesz neki kint is szófogadónak lennie! :lol: :lol:

Háton alvás:
Én is úgy gondolom, amíg kényelmes, nincs gond! ha már nem lesz kényelmes, úgy se fogok úgy aludni!

Vettem kézfertőtlenítőt! Ez most megnyugtat. A táskámban van, bármikor be tudom kenni velem a kezem, hátha így jobban el tudom kerülni a betegségeket! Meg, ha cicáinkhoz nyúlok, akkor kézmosás + fertőtlenítő! Lehet,hogy túlparázom, de így,hogy még nem estem át a toxon, jobb a biztonság! :oops: :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Szép reggelt mindenkinek!
Remélem az éjszaka ahogy nálunk is gondmentes volt!

Suzy! Cipike iszonyat édes!! Gondolom már nagyon várod hogy igaziból is lásd. Lassan fogynak a napok. pihenéssel hogy állsz?

Manama! nekem még vannak fentartásaim cocával....aranyos, meg játékos és jobb mint egy házörző. Éjszaka kivettem az itatót...pancsol a kis ügyetlen. én már vagy 2 hete éreztem hogy mintha belülről néha megnyomna valami, de azzal magyaráztam hogy biztos a gyomrom játszik (mivel más korainak tartotta...bár én tudom hogy nem) tegnap viszont már határozottan éreztem este 5 és fél 7 között hogy hol az egyik hol a másik oldalon bugyog valami. Kérdeztem a védőnőt is...mire azt reagálta hogy még korai bár...de mutattam hogy hol érzem és azt mondta hogy az már biztos nem a gyomrom. Lehet már Te is érzed, csak annyira még nem figyeltél rá. Nekem azt mondta hogy nyugalomban lehet érezni a legjobban...én ehhez képest akkor érzem ha pl állok, fekve sokkal ritkábban és gyengébben.

Mindenkinek szép napot! Remélem ma már nem fog esni.

KépKép
yokka03

Erölködik a napocska minden baóbóra és pocaklakóra küldök belőle!

KépKép
yokka03

Szép jó reggelt :!:

Végre nem esik és a nap is süt :wink: mindjárt jobb az ember közérzete :!: :wink:
Vasaltam egy fél órát, meg is fájdult a derekam :cry:

Yokka
fekszem még mindig, néha teszek-veszek, de fáj a derekam, ha sokáig fent vgyok, hiába nagy a pocak :wink:
éjszaka most már 2 óránként megyek pisilni :roll:

Evita
mi jót főztél :?: jó hosszú napod volt tegnap :shock: nem fáradtál el nagyon :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Éjszaka Babókám felébresztett. Úgy rugdosott...Először félálomba kerültem, és azt álmodtam,hogy rugdoss, aztán addig csinálta, míg tényleg felébredtem, és valóban rugdosott. És persze a hátamon aludtam, ami nem tetszett neki. Jelezte,hogy jó lenne,ha oldalra fordulnék. Ahogy megfordultam abba is hagyta! :lol: Most is rugdos! Úgy élvezem! Hétfő óta nagyon aktív! :lol: :lol: :lol: Remélem most már így is marad! Ma töltöttem a 21 hetet, este készítek pocakfotót, bár szerintem nem nagyon változott az előzőhöz képest, de azért meg kell örökíteni! :oops: :lol:

Yokka
Biztos Babócád az! Tök jó! Én 14+1 hetesen kezdtem el érezni, bár biztos vagyok benne,hogy már 12 hetesen is egyszer kétszer már éreztem őt, de 100%-ra 14+1-től mondom! Új a vonalzód,igaz? Nagyon jó!!! :lol:

Suzy
Nokedlit csináltam csirkehusis,gombás,borsós pörköltettel. Nem fáradtam el nagyon, de már szakdogához azért nem volt erőm! :oops: :oops: Főzés közben angoloztam Lacival! Mondta,hogy jó lenne,ha minden nap 1 órát angoloznék vele, de mondtam,hogy erre nincs kapacitásom, de azt fel tudom ajánlani, hogy 2 naponta főzök, akkor kint vagyok konyhában egyedül, akkor szívesen angolozok vele, legalább nem vagyok kint egyedül, velem, és neki is hasznosan telik az ideje! Úgyhogy tegnap főzés közben angoloztunk! :lol:
Olyan jó,hogy süt a nap! Óvatosan a vasalással!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
nagyon jó, h ennyire aktív a kis pocaklakód :lol:
finomat főztél :wink: akkor össze kötöttétek a kellemest a hasznossal, ügyik vgytok :!: :wink:
nem viszem túlzásba a dolgokat, csak módjával csinálom...sokszor megmozdulni is alig bírok :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Látom jövő szerdára kaptál ctg-re időpontot. Hányra mész? Hű már nagyon izgi!!! Pár hét, és karjaidban lesz Cipike! Már úgy várom,kivi vagyok hogy néz ki! Ha én ilyen kíváncsi vagyok, milyen lehetsz Te!!! :lol: :lol: :lol:
Helyes,ne is erőltesd magad!!
Én is élvezem,h ilyen aktív!
Igen jó volt így a főzés+angol! Tegnap volt Laci először angol órán is!
Teljesen rákattantam a mandarinra! :oops: :oops:
Remélem Szandri ma már ír!!

evita10
Budapest IX. kerület

suzy olyan szép ez a kép mint egy képeslapon a barokk angyalkák :D nagyon jól sikerült elkapni!
evita hát 2 nap fekvés után most tudok lélegezni orron át bár a hangom nagyon náthás...eddig egy algót se kellett bevennem és bár kértem AB receptet de van rá esély hogy megúszom nélküle :D igaz nem segít a gyógyulásban hogy jönnöm kellett dolgozni de eszem a sok c vitamint meg iszok sokat így remélem jó lesz...gondolom úgyse tudom majd 24 órát a kezemben fogni a gyereket de amit szoktak mondani hogy hagyják órákig sírni a babát azt én biztos nem bírnám!én úgy vagyok ezzel hogyha már azért vagyok otthon akkor legyen minden úgy ahogy a babának a legjobb...azt úgy is látni fogom hogy mikor nincs semmi baja csak a közelség hiánya miatt megy a hiszti...nálunk nincs nagyszülő egyik oldalról se szóval gondolom hogy nem fogom tudni egész nap fogni...egyedül leszek nyilván főzni mosni is kell majd Laci meg dolgozni fog így aztán adja majd magát a dolog...a háton fekvés miatt ne izgasd magad a tesóm pl az utolsó hónapokban is a hasára fordult álmában és úgy ébredt...semmi baja nem lesz a babának!azért mondják mert hogy a baba súlya nyomja a fő artériát ilyenkor és akkor kevesebb a vérellátás de szerintem meg ahogy látom is a babák azt elintézik hogy úgy feküdj ahogy nekik az jó! én pl szeretek tv-zni az ágyból és ahoz háton fekszem de kb 20 perc után úgy fáj a derekam hogy majd meg veszek...pedig én feküdnék úgy de a gyerek berendszabályoz engem :P mag ha az asztal elött görnyedek akkor akkorát rúg belém hogy azonnal ki kell egyenesednem!szóval jelez ha nem tetszik neki valami :D ....a fertőtlenítő az nagyon szuper ötlet!egyáltalán nem túlparázás! most kell a vírusos bacis időszakban! én is mindent fertőtlenítek ha ide jövök az ügyeletre azzal kezdem

Kép
menion
Budapest

Evita
mi is kíváncsiak vgyunk, várjuk a nagy találkozást :lol: izgulok rendesen :oops: :oops: :oops:
Szandri remélem tud ma már jönni :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion
Hát órákig én sem hagynám sírni. Jól leírtad, szerintem úgy is látjuk, majd mért sír! Már Orsi is úgy írta, hogy tudja, hogy az hiszti volt, hogy kézben legyen. Meg hát tényleg, nem tudjuk mindig a kezünkben tartani, hiszen csomó mindent kell mellette csinálnunk!
Én azt tartom kicsit túlzásnak,hogy például valaki úgy főz, hogy kendőben rajta a gyerek! Te erről mit gondolsz? Aztán lehet,h majd az én vélemény is megváltozik!
Már én is megnyugodtam háton fekvés ügyileg, főleg a most éjszaka után, hogy jelezte,h forduljak el. Ilyenek a gyerekek, már most irányítanak minket! :lol: :lol:
Örülök,hogy nem kellett antibiotikum, remélem rendbe jössz nélküle!
Sajnálom,h dolgoznod kell! Nem írt ki a dokid? :cry:

evita10
Budapest IX. kerület

Menion
köszi :wink:
nagyon jó, h nem kellett ab bevenned :!: napról-napra jobban leszel :!: :wink: kitartást a melóhoz :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

evita na az hogy magamra kötözzem a gyereket az kizárt! ismerem magamat a szűk pólót se tűröm meg magamon és a melltartót is rühellem nemhogy egy csomó hevedert és benne a babát :shock: meg a tűzhely mellett szerintem nincs helye gyereknek! egyszer a tesóm ezen kapta az anyóst hogy az egyik karján a gyerek másikkal meg a sült krumplit halászta ki a forró olajból :shock: :shock: :shock: nem is minősítem mert tudnék erről az anyósról még hajmeresztőbbet is mesélni...
nekem az is elképzelhetetlen hogy úgy vigyem a gyereket pl úton buszon stb.hogy a hátamra van kötve...nekem fontos hogy mindig lássam...lehet hogy ez fóbia de pl mi van ha éppen egy darázs megtámadja a babát?a mama nem is látja...szóval nekem tuti nem lesz se kendőm se a hátam mögött a gyerekem...de van aki szereti érezni a babát és ezt megértem!pláne ha nem idegesíti a heveder vagy kötöttség...de ez már ízlés kérdése...
annó vettem kengurut az uncsihugimnak de úgy néz ki a nővérem is ilyen ebben is hasonlítunk mert 1xse lett használva...
suzy köszi én is remélem! nem írt ki a doki mert alapból táppénzen vagyok csak a másik munkámból kifolyólag...próbáltam elcserélni valakivel de reménytelen...mindenki sokfelé dolgozik nem tud senki variálni a beosztásban...én meg sose szúrtam ki a kollégákkal úgy hogy nem mentem be dolgozni...volt rá 2 napom hogy megoldjam és nem sikerült szóval így akkor bejöttem de nem vészes jól felöltöztem hoztam a sok vitamint meg van itt teafőző és ha nincs forgalom még fekhetek is :lol:

Kép
menion
Budapest

gabi sajnálom hogy elfogyott a tejcsi! remélem a tápival nem lesz gondotok több...elég baj hogy sehol nem kaptatok!
az anyatejgyüjtő nem jött szóba?
azt sehol nem hallom hogy igénybe vennék az anyatejgyüjtő állomást mindenki tápszert ad a babának ha nincs teje...vajon miért?idegenkednek vagy macerás beszerezni?tud erről valaki vmit?nem vagyok tápszer ellenes csak érdekelne mi az oka hogy azt senki nem preferálja...az se nagyon ad le tejet akinek sok van...
hencsi kedden voltam az sztk-s dokinál jövő kedden meg a maszekhoz kell mennem...nem adott gyógyszert azt mondta menjek a körzetihez...az meg nekem könnyű mert ott a nővérem a körzeti nővér így aztán kisujjamat se kell mozdítanom :lol: hozott nekem AB receptet de mivel elég jól javulok azt beszéltük tesómmal hogy lehet hogy csak baci ijesztésre lesz jó és nem kell kiváltani :D
wivi 4-5kilóig kell 2 óránként szopiztatni?jaj azért az kemény nem?azt mindenki tudja hogy első időkben nuku alvás de nem tudom mennyi idő mire 5 kilós lesz a gyerek :roll:
yokka van aki 12 hetesen megérzi...sok ilyet olvastam a neten amikor én is keresgéltem mikor is kellene éreznem már a babót...szerencsés vagy és nagyon ügyi hogy beazonosítottad! én éreztem de nem tudtam hogy az az...addigra már sokan kérdezgették hogy:na érzed már? :twisted: és mondhattam hogy még nem :cry: közbe pedig...

Kép
menion
Budapest

Menion
Nekem van kengurum is, és kendőm is,de ne tudom,hogy fogom-e használni. Főzéshez biztos nem, :lol: de esetleg utcán. Viszont én se tudnám a hátamon vinni a gyerekem, megőrülnék,h nem látom mi van vele!
Hát sajnálom,h nem sikerült elintézned, és be kellett menned. :cry: Remélem nyugis nap lesz, és fekhetsz! :wink:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!!!!!
Van net, van net, van net :lol: Végre. Most már bevallhatom, függő vagyok. De az első lépés a gyógyulás felé, a beismerés :P

No szóval, elment a netes bácsi, aki egyébként tegnapra ígérte magát és egyből jöttem, pedig temérdek munka áll előttem. De gondoltam Ti vagytok az elsők.

Most gyorsan bedobok egy mosást, eszek, elmosogatok, ez kb annyi idő lesz, h lejár a mosógépem és egyből teregethetek is, de utána olvasok és végre végre jövök rendesen.

Amúgy minden rendben velünk, nincs görcs, csak néha szurimuri, de azt emelt fejjel, sőt már már élvezettel viselem a múltkori görcs után.

Voltam tegnap védőnőnél, nagyot nőttünk :) . Majd elájultam, mikor ráálltam a mérlegre. Mások is mondták, h jól belehúzott a kis lurkó, de ez súlyban is durván jelentkezett.

Ma pedig 4re megyek a dokimhoz, megnéz ő is, rendben van e minden és áldását is adja (vagy nem), hogy mehetek e Németországba a hosszú hétvégére.

Szóval program van bőven, de jövök, vagyok
Remélem mindenki jól van. Hiszen még a nap is süt.
:)

KépKép

Kép
szandriii

Menion
Tejleadás nagyon macerás! Csomó vizsgálat,h egészséges vagy-e stb... Hogy miért nem vesz anyatejet,akinek nincs,hát én úgy tudom elég drága! Én speciel lehet,h még a sok vizsgálat ellenére is idegeskednék,hogy mégis baj van a tejjel! :oops:

Szandri
De jó,hogy itt vagy! Szupi,h nincs görcsölés! Te hol tartasz súly gyarapodás ügyileg? Én holnap megyek védőnőhöz! Hallgattatok szívhangot? Ma dokid uh-on is megnézi? Esetleg,h fiú v. lány? :lol:
Várunk nagyon

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Elnézést kérek mindenkitől amiért nem jelentkeztem idáig.Tegnap mi felénk is esette az eső egész nap semmi kedvem nem volt és erőm sem...tegnap főztem krumpli levest és krémlevest utána meg lepihentem,mert már el fáradtam...ezután takarítottam a fürdőszobát és megint pihiztem a gép előtt sokat nem voltam csak annyit csináltam h olvastalak benneteket.Ma kisütött a nap,de olyan hideg szél fúj :roll: ...el kéne mosni a szűrőt is a halaknál ami van,de Én nem mászkálok fel a sziklakert tetejére és ráadásul nehezek is a szivacsok amiket el kéne mosni.A férjem most már még későn ér haza tegnap este 9.30-kor ért haza közbe jött valami...sajnos :cry: megint el romlott a nagy gép amin dolgozik és lehet h avval van baj amit már egyszer meg hegesztett a kerekeknél valamit.

Orsi!Igen lassan Én következek vagy Nomi...bármikor jöhet és már szerda van csak úgy repülnek a napok/hetek.
Örülök h Dalma végig alussza az éjszakát ez nagyon jó bár csak az Én kis Ádámkám is ilyen lenne és nem lesz hasfájós,de majd meg lássuk miután megszületett. :lol: .
Deanre Én is gondolok,remélem minden rendben van náluk és hamarosan jönni fog.

Menion!sajnálom h megfáztál,remélem minél hamarabb meggyógyulsz...kúráld magad.Jobbulást kívánok!Rendes volt a cicd nagyon!Mit mondott a doki?

Suzy!Ügyes vagy!Én is aggódtam Szandri miatt,remélem ma jelentkezni fog. Édi nagyon Cipike a képen! :wink:

Manama!Hogy Én CTG-re menjek kell utazzak és hogyha a dokim el küldene akkor járkálhatok,de ilyesmit nem említett.
Apácskának jobbulást kívánok!

Evita!örülök nagyon h a babód szófogadó és h a férjed is érezhette hogy rugdalódzik.Én kb 20-ik hétig bírtam háton aludni...pontosan már nem tom.Mi hozzánk még nem volt 1x sem a védőnő...nem tom h miért vagy h mit kell ilyenkor csinálni.Kell hívni vagy ilyenkor el kéne h jöjjön anélkül is h hívnánk?

Hencsi!Szépek vagytok nagyon a képen!

Gabi!Örülök h jól vagytok és a poci fájás is enyhült.
Sajnálom h elfogyott a tejcsi.Ilyet hogy felir olyan tápszert amit nehezen lehet kapni :roll: .És azt is sjnálom h a férjed nincs otthon csak este ér haza :( .

Andi!De jó h meglett a fényképezőgép...megnéztem a blogodat...mekkora már kisasszony nagyon aranyos kis tünemény.
KÖszi h megírtad milyen volt a Te fájásaid.
Örülök h jól vagytok és h a költözést jól viselte Dóri baba.

Vivi!Sajnálom nagyon h Barni nem alszik jól.
Neked is köszönöm h megírtad hogy milyen volt a Te szülésed.

MOst már be fejezem,bocsi h annyit panaszkodtam :oops: .

Szép napot mindenkinek/babáknak/pocaklakóknak!!!!!!!!!!!!
Jó pihenést!

Kép
erika12

Szandri!Jó h jöttél,hiányoztál nekünk nagyon.Örülök h elmúlt a görcsölés.Megy a Drukk!!!++++++++++++++++
Várunk!

Kép
erika12

súlygyarapodás hát én 1 hét múlva megyek dokihoz aki uh-oz majd remélem fogok látni nagy válltozást mert 1 kiló plussz lett a mérlegen viszont a manóm 2 héttel ezelött csak 1080gr volt és mindenki azt mondja még a várandósnaptár ami itt van a babaneten az is azt írja hogy innentől súlyra gyúr majd a gyerek szóval kiváncsian várom 3 hét alatt mennyit szedet fel lányzó :D
én mostmár 7 kilónál járok az terhesség esetén jónak számít de mivel túlsúlyos vagyok így nem dícsér meg az orvos...nem is várom tőle hisz már az is rendes hogy nem szól...

Kép
menion
Budapest

erika köszi de nem értem mi volt rendes?

evita érdemes volt panaszkodni mert tegnap este sikerült amiről beszéltünk :lol: éppen rugdalt és éppen Laci is hajlandó volt kivárni úgyhogy egyetlen egyszer kapott a tenyere egy nagy rugást :lol: majd örömömben elkezdtem nevetni és mondtam hogy:na ha ezt se érezted akkor veled van a baj erre azt mondta: éreztem valamit de az nem az volt hogy nevettél? :? hát szóval ennyit a közös élményről...ezek szerint nem érezni különbséget aközt hogy rúg és amikor a röhögéstől ugrál a hasam :lol: de azért legalább már megtörtént és én végre örülhetek ennek :oops:

Kép
menion
Budapest

menion!bocsi ki maradt egy betű...gyorsan írtam a (cicád)-ra gondoltam. :oops:

Kép
erika12

Sziasztok!

Ma voltunk védőnéninél méreckedni!ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs 3850 g Roli,1 hónap alatt 1 kilót hízott :lol: és 3,5 cm nőtt.
3 óra alatt jártuk meg gyalog,mondjuk volt egy kis kitérő.

Kakira mondta,hogy kamilla teát adjak neki.De 30-40-et meg kell innia,hogy beindítsa neki.+ugye ma kiváltottam az új tápit,remélem beválik.

Mindene okés,persze végig üvöltötte a vizsgálatot :? pedig csak méregette meg figyelte-forgatta.
Pénteken dokinénivel lesz találkozó,megbeszéljük a további vizsgálatokat,mert elvileg nekünk menni kéne a neurológiára a koraszülés miatt,de a múltkor azt mondta nem valószínű,hogy szükséges. :lol:

Hú csak nagy vonalakban átfutottam a mai termést :oops:

És csak az anyatej gyűjtésről:
én azt hallottam,hogy aki visz azt egybe öntik és nekem az úgy nem annyira szimpatikus :roll: de ezt én is csak mástól tudom,nem tudom igaz e :roll:
A leadáshoz meg kellenek vizsgálatok,meg szerintem nem is fizetik meg,hogy te otthon fejegeted.Mert az nagyon gáz,legalábbis én nagyon ki voltam tőle.Mondjuk nekem kézi mellszívóm van,lehet az elektromos jobban bejött volna (még jó,hogy nem ruháztunk be,nem nagyon használtam volna ki).

Roli evett,most alszik és én is nagyon elfáradtam. :?

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok Lányok!!!

tudnátok nekem segíteni?bár biztos volt már erről szó , csak természetesen én erről lemaradtam... :oops: :oops: :)
ezeket a különböző papírügyeket , meg pénzügyeket meg segélyeket mikor kell intézni , mi ennek a sorrendje hova kell menni?esetleg milyen segélyek vannak?valaki segítsen :oops: :oops: :) :)

Kép
böbe baba

erika :lol: :lol: :lol: na arra nem gondoltam...próbáltam kitalálni de nem jöttem rá...

megyek ledőlök kicsit amíg lehet!

segély én csak az egyszeri anyaságit tudom azt szüléskor adják és ahoz a dokinak kell igazolást adnia...a többi meg ugye a szülés után ami van a TGYÁS :arrow: GYED :arrow: GYES...
a szülési szabi elötte is kérhető a többit meg a szülés után kapod ha biztosított vagy és meg van az elegendő munkaviszonyod

Kép
menion
Budapest

ez az anyasági...a doki mi alapján ad nekem igazolást , ert most úgy veszem ki a soraidból , hogy nem mindenkinek jár?!

Kép
böbe baba

böbe baba az egyszeri anyaságinak 4 terhesgondozáson való megjelenés a feltétele és errről ad igazolást
olvass vissza a 88.oldalon írtam egy hosszú litániát 23.47-kor ezekről mert csütörtökön voltam szülésfelkészítőn és ez volt a téma... és linkeket is írtam ahol ezekről infozhatsz...
illetve ezzel pedig kiszámolhatod mennyi pénzt kapsz:

http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Kép
menion
Budapest

Ohh nagyon szépen köszönöm akkor utánanézek majd:)
nagyon köszi:)

Kép
böbe baba

szívesen és ha van amit kérdeznél még akkor ha tudok írok bár az az igazság hogy ezekhez totál hülye vagyok...én is csak azt tudom amit ott elmondtak...
de van itt olyan aki keni vágja majd biztos írnak ők is :D

Kép
menion
Budapest

Sziasztok

Baba anyakönyv:
Kórházban átvehető volt a szülést követően 4 munkanappal

Baba lakcímkártya:
Kórház intézi, kipostázták 1 héten belül.

Baba taj-kártya:
Kórház intézi, kipostázták 2 héten belül.

Családi pótlék:
Formanyomtatvány letölthető:
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130 oldalon

Egyszeri anyasági segély:
Formanyomtatvány letölthető:
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135

Ide kell az eredeti igazolás arról, hogy a kismama legalább 4 alkalommal részt vett terhesgondozáson. (Doki adta a szülést követően)

Dokumentumok, melyek másolata kell az előbbi nyomtatványokhoz:
Baba:
-anyakönyv,(valahol kérik az eredetit)
-lakcímkártya
-tajkártya
Anya:
-lakcímkártya
-tajkártya
-személyi ig.
- adókártya

Ezután a fenti két adag papírral be kell sétálni a helyi Államkincstárhoz, s ha rendben vannak a papírok, 5 perc az ügyintzés. Együttes beadásuk esetén elég mindenből egy másolat.

T-GYÁS:
Ezt a mi esetünkben a cég intézi, be kellett neki adni:
-táppénzes papírok, kórházi ellátásról papír
- baba adatai(lsd fentebb)
-anya adatai(lsd fentebb)
Ezt követően ki kellett tölteni:
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... MMINTA.PDF

Valamint adott egy nyilatkozatot a HR-es, amiben Vivi kérte a fizetés nélküli szabit 2 évig. Ezt alá kellett iratni a munkahelyi vezetővel.

Majd vissza a HR-es kolléganőhöz az aláírt papírokkal.

Na mi most itt tartunk.

Esetleg helyileg lehetnek egyéb sajátságok.

Üdv mindenkinek,

Barni apuka

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok Lányok!

Csak gondoltam belinkelem ide is a mai pocak fotót! :oops: Gmailre is felteszem! Egy picit talán nőtt a múltkorihoz képest!

Kép

Barni apuka
Köszönjük a hasznos infokat!

Mára most ennyi, majd holnap jövök!
:oops: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Na végre én is ideértem. Szombat óta küzdök a náthával, de egyébként minden ok.

Kb. egy hete szerintem nálam is beindult a kicsicske, most már azt is meg tudom különböztetni, hogy mikor alszik, meg mikor van ébren

tegnap voltunk Pesten a párommal, vettünk autót (szombaton megyünk érte), na éssss a babakocsit is megvettük, majd teszek fel képet a gmailre

most nem tudok mindenkinek külön írni, bocsi

Kép
gyevacska

köszönjük Barni apu :D

jaj ezek az apuk :lol: :lol: :lol: az én párom is beleírt egyszer a topikba mikor bejelentkezve hagytam és ez olyan édes hogy ők is próbálnak minden infót átadni...Lacinak is átadtam a papír ügyek feladtot és mikor beleásta magát mit hol kell intézni akkor linkelte be ezt az adózónásat is :D olyan büszke vagyok rá! kis lelkes!
mondtam neki hogy ez majd úgyis az ő reszortja lesz ha bent leszünk a kórházba...én meg amúgy is hülye vagyok ezekhez...

az jutott eszembe hogy megmaradt az egész éves szabim és mivel karácsonykor szülök így nem tudom azzal mi lesz?kifizetik vagy ki kell majd venni vagy az elvész?erről tud valaki mondani valamit?

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Barni apuka,nagyon jókat írt, valóban ezek az eljárások nagy vonalakban és csak helyi eltérések lehetnek. (Én ebben dolgoztam több mint 4 évig mielőtt jött Dóri baba.)
Ezért csak azt írom le ami eltért nálunk vagy ilyesmi.:)

Ami nálunk más volt, hogy az anyakönyvit és a lakcímkártyát a kórház kerületének önkormányzatán adták ki, a szülés utáni 2. munkanapon.

Akinek a cége nem intézi a TGYÁS-t és a GYED-et, annak az OEP felé kell benyújtani a kérelmeket, az OEP honlapján a www.oep.hu -n minden info megtalálható.

A szabadság: ez úgy működik, hogyha nem vetted ki, akkor megmarad és amikor visszatérnél dolgozni, akkor ezt is ki kell venned mielőtt ténylegesen munkába állsz. (legalábbis nálunk így van). Elveszni nem fog, kifizetni csak akkor fizetik ki, ha elküldenek a cégtől, egyébként nem fizetnek ki szabit.

Ja és ahol én szültem (Bajcsy kórház), ott jött egy hölgy és mindent elmondott, mit, hol, milyen papírokkal lehet intézni.

Sajnos a helyzet az, hogy amíg a babának nincs meg a TAJ kártyája (ez kb 2 hét) addig nem sok mindent lehet intézni, mert azt mindenhova kérik.

Mi az Államkincstári dolgokat (családi pótlék és anyasági) postán intéztük és minden szuperül ment, hamar kaptunk pénzt.

puszi nektek most mennem kell

andicsiga

Csajok!
Vajon mi lehet Nomival??? Csak nem szül???? :lol: :P Szombaton jelentkezett be utoljára! :shock: Juj, de izgi!!!

evita10
Budapest IX. kerület

Nahát, úgy tűnik ma nagyon igyekeztem hozzátok.

Tegnap már nem értem ide, volt fél8 amire hazaértem. Nagyon ki voltam purcanva a dokizás után.

De megérte :).
Továbbra is mindenem zárt, bár éjjel és most is eléggé szúr a hasam. Említettem neki az utazást Németországba, nem örült, de elengedett azzal az egy feltétellel, ha veszek kompressziós harisnyát. Polgári nevén gumiharit :shock: .
Valaki használ, használt már ilyet? Állítólag utazásokhoz és egyébként is ajánlatos használni, mert a láb ereiben pang a vér, ez pedig visszeret és trombózist is okozhat. Hát az anatómiáját nem ismerem és nem is értem nagyon, hogy kielégítő magyarázattal szolgálhassak ezügyben.

Talán a dokim elmagyarázta tegnap, talán nem. Nem is emlékszem rá, mert éppen egy nagyon rózsaszín euforikus köd boríthatta el az elmémet és másra sem tudtam gondolni mint azokra a szavakra:
"mintha ez egy fütykös lenne itt, úgy tűnik kisfiú"
Persze ez sem 100%os, de az utána következő dolgokra már csak nagyon nagy erőfeszítésekkel tudtam koncentrálni.

A vizsgálat után, mintha be lettem volna tépve, csak vigyorogva, könnyezve lődörögtem Pécsen :D . Próbáltam összeszedni magam, közben minden buszt lekéstem. Vicces volt. Így aztán csak a férjemmel jöttem haza fél8-8 körül. Aki hasonló állapotban volt.

Szóval megint csak az elnézéseteket kérem, hogy ígérgetem, h jövök, leszek, olvasok, aztán mindig van valami.
Ma hajfestés, ajándékok csomagolása a keresztgyerekeknek (hozzájuk megyünk), maradék ajándék beszerzése a felnőtteknek, telefon szerviz, mert az is most romlik el, útra gyógyszerek, harisnyák, kaják, egyebek beszerzése, mindeközben vasalás és okosan pakolás, hogy aztán hajnali 2kor meginduljunk.

Így aztán -szégyenlem- de megint csak marad az ígérgetés :cry:
És most hétvégén sem leszek, mert hétfőn délelőtt érkezünk haza.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
Remélem nem utáltok meg nagyon, de úgy tűnik ez egy kíméletlenebb, pörgősebb időszakom.

Azért mindenkinek puszipuszi. És ha nem is pötyögök ma, azért szorgalmasan olvasok Benneteket, ha idekerülök.

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok :!:

Szandri
örülök, h tudtál jönni :wink:
hallottam már erről a harisnyáról, de még használni nem használtam soha...akkor vedd csak fel :!: :wink:
érezzétek jól magatokat, vigyázzatok egymásra és várunk :!: :wink:
hajrá kis fütykös :lol:

Andi
köszi az infókat, ezek nagyon hasznosak :!:
nekem magamnak kell intézni a TGYÁS-t és a GYED-et :!:

Barni Apuka
köszönjük a sok hasznos információt :!:

Gyevacska
jobbulást kívánok :!:
de jó, akkor nálad is meg van a nagy öröm :lol:
várom a képeket a járgányokról :!: :wink:

Evita
sztem is nőtt a pocid, csini vagy :!: :wink:

Gabi
szépen növöget Roli baba, ügyi vagy nagyon :!: :wink: tudsz azért egy kicsit pihenni Roli mellett :?:

Erika
hogy vgytok :?: még 2 nap a vonalzó szerint :shock: görcsölés :?: vmi tünet :?: jól érzi magát Ádi baba odabent úgy látom :!: :roll: :wink:

Menion
remélem már már sokkal jobban vagy :!: :?: öltözz melegen :!:

Én 10-re megyek a védő nénimhez egy kis súlymérésre, vizelet tesztre és persze dumcsizni :wink: egy kicsit átalakult a pocim Én úgy látom, előre felé kezdett nőni és egyre nehezebb a mozgás :!: :wink: majd teszek pocis képet a közösbe :!: :wink:
nagyon kellene vásárolnunk, remélem bele fér a mai napba :!: ja és a kórházi pakkom összeállt, táska kész :!:

Legyen, szép napotok :!:

Pusszantás

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szép jó reggelt mindenkinek!

Velünk minden oké! Olyan jót aludtam! FÉl9kor már aludtunk Lacival! :oops: Én is ma megyek védőnőhöz, már várom nagyon, hogy hallhassam a szívhangját, és kíváncsi vagyok a súlyomra is! Babóka még mindig aktív rengeteget rugdos! Olyan jó! Előre is bocsika, ezt még párszor el fogom mondani, mert nem bírok betelni vele! :oops: :oops: :oops: Úgy élvezem! :lol: :lol: :lol:

Szandri
Örülünk,h jöttél! Megértjük,hogy most sok dolgod van! Dehogy utálunk emiatt. Jössz, amikor tudsz! Érezd jól magad hétvégén! Vigyázz magadra! Én sajnos nem tudok semmi erről a harisnyáról!
Gratulálok a kisfiúhoz! Tök jó! Te amúgy is fiút éreztél nem?

Suzy
Várjuk a pocakfotót! Nem tudok betelni Cipike új arcos fotójával. Annyira cuki!!! :lol: :lol: Tök jó,hogy kész a kórházi pakk! Ügyi vagy! Most már fel kell készülni bármire! Remélem összejön a vásárlás is!

Én nagyon izgulok Noémiért :!: :!: :!: Mi lehet vele :?: :?: :?: :roll: :roll:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Köszönjük szépen Barni apuka!

Szandri!Jó hogy jöttél örülök nagyon.Jó utat kívánok nektek és vigyázzatok magatokra!Érezzétek jól magatokat!

Suzy!A vonalzó szerint még két nap,de a dokimnál mikor voltam utoljára azt mondta h november 9-én fogok szülni,de nem lehet tudni,lehet h hamarabb fog jönni.
Az éjszak nem aludtam valami jól :( ...többször is erősen görcsölt a hasam...már azt hittem h el kezdődik,járkáltam ki a mozsdóba többször is.Éjfél után bírtam elaludni és ezután is fel-fel ébredtem.
Aggódom egy kicsit,mert mindig Ádámka volt az első reggelente a kelésnél,de ma nem rugdosott csak 1x egy keveset,remélem nincs gond...többször be keményedik a pocakom.Arra is gondoltam h ez a front változás miatt is lehet.

Te h érzed magad?jól aludtál az éjszaka?Cipike rugdalódzik?

Evita!Csinos vagy a képen!Valóban nőt a pocakod.

Gyevacska!Jobbulást kívánok!

GYES-ről:hát nálunk nem tom h működik vagy h hová kell majd menni :roll: ,legközelebb mikor megyek uh-ra meg kérdezem a dokim hátha meg tudná mondani hová kell majd menni.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
erika12

Erika
Hát Ádi biztos már készülődik kifele! Már nagyon izgi! Bármikor megérkezhet! Persze front miatt is lehet, meg hát egyre kisebb a helye is!

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!
Bocsi,hogy igy eltuntem,de a net allandoan rosszalkodik....
Nalunk semmi valtozas,a bebi jol erzi magat idebennt,neha vannak fajasok,de eleg enyhek.
Hetfon dokinal voltam,semmi erdekes nem tortent,mindent rendben talalt (valoszinu bajosan vigyorogtam :twisted: :twisted: ) Na jo,meghallgattuk a baba szivhangjat. Es kb. 2 orat varakoztam erre. Tiszta orulet....
Kedden a baratnommel hatalmasat setaltunk,gyonyoru az ido,kisse meg meleg.
Tegnap a ferjecskem itthon volt,hamar eltelt a nap.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Sziasztok lányok!

mint minden másban ebben is le vagyok maradva! :oops: :lol: :)
van egy közös gmail-es valami ahova tehetünk fel képeket?ha igen és én is tehetek fel akkor megosztjátok velem , h-h s mint működik ez?
én is tennék fel szívesen képeket és nézegetném a tiéteket is!:):)

Kép
böbe baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: