A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Kriszta!
na ,ez szupi!
Bár csak én aludtam volna!De lehet nálad ez a vihar előtti csend :lol: :lol:

Cedis :lol:
Én tuti nem előzök,vagyis most már meg kell várnom a jövőhetet!Holnaptól nincs a dokim,ma meg magánrendelése van délután.

ja holnap már megint CTG.....remélem nem lesz csúszás!Izával mindig 7re jártam,és elsőnek uye nem volt csúszás,de így h később megyek,mindig van egy pici.....persze ráérek,addig legalább Iza nélkül "pihenek" :lol:

annus11

Orsi: merre vagy tessék ám jelentkezni, hogy minden ok veletek!

Annus: rendben, akkor te tutira nem előzhetsz be! :D
Megnéztem a táblázatot, hogy ki legyen az akinek sms-t írok, ha úgy alakul, de ez itt nálunk tök kiszámíthatatlan a kis pályán előzők miatt. :lol:

Elfelejttem a múltkor mondani, hogy eszméletlen jó a cica, amit horgoltál. Nagyon ügyes vagy! Csak ámultam rajta!

Hát ha én figyelembe veszem a dokim magánrendelését, akkor sem hétfőn, sem szerda délután nem szülhetek. Amióta hozzá járok egyszer fordult elő, hogy hamarabbra hívtak be, mert szülése volt, de el ekkor sem maradt. Mondtam is a dokinak, hogy bizti nagyon várja már a kismama, de mivel eleve csaszis volt, és gyengék voltak a fájásai így még le tudta rendezni a magánját.

Tegnap már ezren hívtak, hogy még egyben vagyok? Kezdek már ezektől egy kicsit kiakadni. :twisted:

Kép
cedis

Cedis!
Köszi szépen!Most tanulgatom a horgolást! :wink:
Ja én nem tudom h mi van ha vki akkor szül,mármint a rendelési időben.Eddig egyszer nem volt olyan h emiatt ne lett volna ott....nem is tuom hogy van ilyenkor,lehet h helyettesítik?Azért egy fél óra kb mire beér a kórházba....na mindegy,ezzel ugye nem foglalkozunk :lol:

Amúgy ma egész nap ilyen menszis görcseim vannak,már kezdem unni :?

annus11

halihó!

Tyche Isten hozta kis Dávidot! :)

Cedis én mondtam már nekem írhattok én tuti nem szülök december előtt, de annak is csak a közepe táján én nem kapkodom, nem előzök, kivárom a sorom!

Szóval jöhetnek az sms-ek! :D

titokbaba örülök hogy jobban vagy! Csoda szép a kisfiad! Igazi kis kisimult gyönyörűség!

Na mennem kell mert Csaninem javul, sőőőőt (bár lehet ez javulás fene se tudja még nem volt beteg) annyira köhög hogy szinte fullad. De se láz se semmi, de betegnek is látszik a kis arca.... most is alszik, pedig ilyenkor már rég nem szokott, de felkéredzkedett letette a fejét és 2 perc múlva a vállamon pihegett.
Remélem hamar elmúlik!

Na megyek addig én is megcsinálok 1-2 dolgot, mert én is hulla vagyok a fél éjszakát ébren töltöttük, mert a kis pocok úgy köhögött! :(

Később azért benézek.... és telefon meg folyton nálam! :wink: Szóval írhattok, tudom hozni a híreket!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Leo, kisszilva ti direkt nem írtátok be magatokat a közös tábliba???
Azért én hozom ám a hírt ha megszültök! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Halihó!

Tyche!!!! Nagyon sok boldogságot a kis Dávidhoz!!! Gratulálok!!!
Menion! Nagyon gyönyörű szép a kis csaj!!!! Milyen hosszú haja van. :)

Titokbaba! Nagyon szép a fiatal úr!!! :) Örülök, hogy ma már jobban vagy!!! :)
A katéterezés fájt? Milyen érzés? És mikor veszik ki? És az fáj amikor kiveszik?

Edit! Már nagyon szívesen jönnék én.:)

Kép
bei

tyche[/b]...Nagyon gratulálok neked, ez aztán a váratlan meglepi! :D Jó egészséget és sok tejcsit nektek!!! :D

[b]Titokbaba
..nagyon szép a kicsi fiad!A szüléstörténeted megható,köszi hogy leírtad nekünk, jól viselted.Ügyes voltál!!!És minden nap könnyebb lesz meglátod...gyors gyógyulást!
Most már a tejcsire se kell várni, olyan jó hogy van tej és ügyin szopizik! :D

Bei...ne izgulj a katéterezés nem fáj, picit kellemetlen, mivel lidokainnal befújják, ezért hűss kicsit, és mindíg azt érzed hogy nagyon kell pisilned, nem tudod visszatartani....közben meg van hogy már pisilsz is a zacsiba....vicces. A kihúzás se vészes csak akkor veszik ki ha az ember már szédülés nélkül tud totyogni, kimenni a WC-re, ez császárnál 8-14 óra közé esik, mindenhol más a szabály.Engem hamar felállítottak.Jó nagy levegőt kellett venni és kinnt is volt. :wink: Aztán gyakorolni kellett a sétálgatást, elmenni pisilni a WC-re....stb.
De katéter inkább csak császárnál van.Akkor meg van ami fájjon...a katéter ahhoz képest semmi. :roll: :?

Kép
Kép
lovaszkata

36hét+4.nap
pocifotót feltettem a képeimhez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2010.11.25 19:54-kor.

Kép
Kép
lovaszkata

Titokbaba!
Nagyon szép a kisbabád! Gratulálok még1x!!! :)

Tyche!
Neked is gratula a kis Dávidhoz! :)

Lányok, nekem van egy sztorim a rendelés alatti szülésről. :)
Akár hányszor megyünk a dokink magánrendelésére, mindig várni kell legalább 1-1,5 órát, pedig időpontra megyünk. Így volt ez akkor is, már mindenki bement előttünk csak mi voltunk hátra, amikor megcsörrent bent a telefon, doki felvette, hangosan kiabált a teóba, hogy: " Húha, akkor indulok..." ! :)
Kijött az asszisztense, hogy a dokinak mennie kell szülésre, menjünk legközelebb. ÁÁÁÁÁÁ! Hirtelen dühös is voltam, meg nyugodt is, hogy ha én fogok szülni és pont rendel, akkor tuti jönni fog, akármi van.
Remélem az összes doki ilyen.

Bogi!
De sajnálom Csanit! Jobbulást neki!!!! Gyógypuszik!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Petra mai méretei:

BPD:92,6
HC:336,2
AC:348,7
FL:68,3

súlybecslés:3300 g
:lol:

a hajhosszúsága: 0,5 cm!!! Doki szerint hajkefét a kórházba ne vigyünk :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Kriszta...tyűűű, de nagy gyerek!!!Gratulálok.
De nagyon hasonlók az én adataim is, akkor Bazsi is lehet már 3 kg-os??Az FL kicsit nekünk több is(hosszú fiú lesz mint az apja) a többi méret kicsi kevesebb. :shock: :D

Kép
Kép
lovaszkata

Titokbaba nagyon jó az új vonalzód. Remélem jól vagytok.

Lovászkata szép pocakod van. Hogy birod? Már nem sok van hátra

Tyche gratulálok a pici fiadhoz. Gyere majd és mesélj. Gyors szülés???? Ó én is ilyet akarok!!! Istenke éltessen sokáig titeket.

Kriszta szépek Petra méretei. A haj hossz? Még ilyet nem is hallottam de jó hogy ilyet mond az orvos. :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Bogi!
Sinupret cseppet nem ismered?Én arra esküszöm most!Amúgy Csani meg van fázva?A köhögés lehet h csak a visszafolyó trutyitól van.

Kata!
Szép nagy pocak!Ez igen! :lol:

Katéter:nekem az érzéstelenítés után tették fel,nem is éreztem,mikor kivették akkor picit volt kellemetlen,de tényleg nem vészes.Mondjuk nagyon örültem h végre megszabadultam tőle!

Kriszta!
Na akkor Petra se lesz picike!Főleg ha még hízik odabenn pár napig! :lol: Hajhossz tényleg jó!Nekünk a 32.héten már mondták h látszik a haja...lehet mire megszületik be lehet majd fonni :shock: :lol:

annus11

Sziasztok!

Mandiani, Titokbaba és Tyche!
Gratulálok Nóra, Bátony és Dávid babákhoz!

A többi kismaminak pedig mennek a drukkok. Olyan furi érzés a pocis képeiteket látni...

Titokbaba!
Én is nagyon sajnáltam, hogy császár lett. Annyira szerettem volna "normálisan" megszülni. Elképzeltem, hogy az első órákat együtt töltjük hármasban, s mivel ez nagyon nem így sikerült, picit még mindig hiányérzetem van.

Rólunk: kisBogár ma 2050 gramm. Már a főorvosnő sem csinál titkot belőle, hogy lassan kórházon kívül szeretne látni minket. Megvolt a hasi uh, kardiológiai és szemészeti vizsgálat, minden jó, a vérképe is, ami azt mutatja, hogy a sárgaság okozta májfunkciós értékbeli eltérések is rendeződnek. Remélem, jövő héten elhagyhatjuk Miskolcot.

Menion!
Ti otthon vagytok már???? Egyébként még így is irigyellek, mert ahogy a soraidból kivettem, te együtt vagy a babával, míg mi három óránként mehetünk csak szopiztatni. :(

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Pár napot kihagyok és micsoda hírek és írásmennyiségre jövök!!!!!

Titokbaba és Tyche, szívből gratulálok!!!!!!!! Nagyon sok boldogságot kívánok!

Igyekszem gyorsan visszaolvasni és reagálni.

Annus: Nekem is iszonyat szar éjszakáim vannak, négy napja szenvedek, van, hogy fent vagyok hajnali 3-5-ig aztán tudok csak aludni, tegnapig olyan keményedéseim voltak, hogy alig bírtam menni. ma kicsit jobb, lehet, hogy ez a hidegfront betesz, de jövő hétig még ki szeretném húzni.
Hányra mész ctg-re?

Orsi: ha jól néztem Te jössz a sorban....

Julcsyról van hír?

Kriszta: nagyon szép méretek gratu hozzá.

Lovaszkata: pocak: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bei: Nektek sincs már sok hátra!!!!!!!

Szerencsére én nem vagyok pisilős, ha elalszom nagy nehezen akkor 10-12 órát is kibírok pisi nélkül. Viszont kisfiam olyan mozgolódásban van, hogy néha alig bírom ki, hogy fel ne szisszenjek, remélem megfordul így a végére és nem kell jövő héten császár :oops:
Vendég

Sziasztok Csajok!

Tyche: szívből gratulálok a kis jövevényhez!!!! Örülök, hogy simán és gyorsan szültél, és sok-sok tejcsit kívánok!
Titokbaba: gratulálok a szopihoz, ez már igazán szép teljesítmény, remélem a sárgaságból nem lesz semmi.
Bogi: Csaninak továbbra is mennek a gyógypuszik.
Mkriszta. Szép méretek, gratulálok! Lesz itt nagy baba is úgy látom! ;)
Katinkababa. De jó hogy már kívűl szeretnének Benneteket látni! Gondolom nem bánjátok!?

Csajok! Köszönöm, hogy gondoltatok rám, használt! Bár a vérnyomásom a dokinál ma is magas volt, de elvittem magammal a cetlit, az otthon mért értékekkel és az ugye teljesen jó. Azt mondta, h ő elhiszi, meg tipikusan az első érték magas a második mindig normális, látszik, hogy pszihés eredetű. Annyit kért, hogy menjek mindennap NST-re, így most megyek holnap, holnapután is. Serintem egyébként lehet, h a hidegfront is betett nekem, mert tegnap meg ma szétmegy a fejem. De a vérnyomásom otthon továbbra is jó. Most mérem és jegyzetelek szorgalmasan, ha véletlenül otthon is magas lesz, akkor azonnal szólok a dokinak, ezzel nem játszunk.
A fogamat tegnap betömték sec-perc alatt, azt mondta a doki, hogy kímélő kismama tömést csinál, és tényleg az volt, abszolút nem fájt, ahogy fúrt, faragott.

Tudom, hogy én vagyok a sorban a következő, de szívesen magam elé engedek bárkit, én továbbra is a december elejére hajazok! :) (Bár tegnap este megint leizzasztós fájásaim voltak, de csak 2-3 egymás után.)

Szép napot, este még jövök!

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Tiche nagyon-nagyon sok boldogságot és egészséget kivánok nektek :lol: Gratulálok a kis Dávidhoz :lol: Maj gyere és mesélj meg a képeket is várjuk :wink:

Titokbaba nagyon kis helyes a kis Bátony.és örülök hogy már te is jobban vagy :lol:

Lkata jó nagy pocid van :lol: :lol:

Kriszta szép méretek.a haja nem semmmi :) még nem is hallotam ilyet :P

Bogi gyógypuszik mennek Csaninak :!:

Annus sajnálom a rossz éjszakákat az enyémek elég türhetőek :roll:

Ja a védőnőre többet nem hallgatok az tuti :evil: Nem nézni akarták a magzatvizet hanem az áramlást,nagy kő is esett le a szivecskémről.De majd hétfőn kell mennem és akkor megcsinálják :wink:
NST-jó volt igaz keveste mozgott de elfogatta.
:) A lényeg hogy semmi gond semmivel. :lol:

Katinka nagyon ügyesek vagytok akkor hamarosan otthon is lesztek!

t katinka

Sziasztok!

Megvolt a vizsgálat. A vérnyomásom nekem is magas lett a dokinál, így mérnem kell megint napi 3x és pénteken újra látni akar benn a kórházban. Ctg-t elfogadta, bár a 20 percből 18 percben aludt kamilla, aztán mozgott kicsit, ezért fogadta el.
Azt is mondta péntek után hétfőn bizti megint találkozunk.

Nekem hasonló értékekre, mint Krisztának 2400 grammot számolt a gép! Ettől azért el vagyok kenődve, hogy két hét sincs már, biztosan nem érjük el a 3 kilót. Doki szerin t is csak alulról fogjuk érinteni.

Méretek egyébként: BPD: 92 mm
FL: 69 HC: 327 AC: 295

Igazából ez a haskörfogat az ami mindig jóval kisebb az átlagnál.
Továbbra is azt mondja ne aggódjak. :shock:

Kíváncsi leszek pénteken megnézzük-e a kórházi Uh-n, az a múltkor nagyobbat mért jóval, mint a magánrendelős uh.

Csaninak jobbulást! A Sinupret nekünk is beválik, próbáljátok ki.

Orsi: én is ezt a fehérköpenyt mondtam neki, de nem vette be. Remélem nem lesz gond egyikünknél sem.

ja és a fejecskéje már nagyon lenn van, de még nincs beékelődve.

Katinka: akkor hamarosan otthon lesztek, de jó! :D

Lovaszkata: szép poci!! :D

Béenn: igen az abban a helyzetben ha te szülsz, azért megnyugtató, hogy miattad is rohanna. Az én dokim is mesélte most, hogy tegnap és ma is volt szülése, és ma délelőtt magánrendelése is volt, de hát ment szülni, ezek szerint csak én nem fogtam még ki egy ilyen elrohanós alkalmat nála, de tényleg megnyugtató a dolog, hogy jönne.

Kép
cedis

Sziasztok :!: :!:

Tyche gratulalok a kis pindur erkezesehez :!: :!: :!:

Reggel 8-tol a korhazban vagyunk, 4-es szoba ha valaki veletlen erre jar :lol: Voltam CTG-n meg megvizsgalt egy nogyogyasz , minden ok ....keszen allunk a holnapi csaszarra :roll: Egy anyukaval es az ejszaka szuletett kisfiaval vagyok egyutt, alszik es eszik remelem en kis Noelem is ilyen tunderi babo lesz :) Latjatok ??? Meg is van a neve is, kisorsoltuk 5 nev kozul ezt huztuk ki legtobbszor :oops: tudom furcsa igy nevet valasztani de muszaj volt mert holnap megszuletik :D Itt lesz nalam ejjel nappal csak ha kerem viszik el, nagyvaloszinuseggel a csaszar utan kerni fogom :? Meg nem tudom milyen erzestelenitesben lesz reszem, Kozben meg is volt a vizsgàlat nem altatnak....pfff remelem nem erzek majd semmit. Nagyon felek mindentol, meg rosszul is erzem magam mert nem vagyok az a boldog kismama akinek holnap megszuletik a kisbabaja :roll: Ja es idopontot nem tudok hogy pontosan mikor a dokim azt mondta vagy delelott vagy delutan....de mindenkeppen jelentkezik Orsi ( ugye?? :) ) es hozza a hireket rolunk.

Pocaksimi nektek , szep estet :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Nenu!

Örülj h nem altatnak!Én is fen voltam végig,semmit nem éreztem,viszont hallottam meg láttam rögtön a babát!Igaz annyira a fejemhez nyomták,h leginkább csak annyit láttam h megvan mindene :lol: :lol: És nagyon szép nevet választottatok!Holnap meg igen is Te leszel az a boldog kismama akinek fia született!Csak normális h félsz/izgulsz!De mi drukkolunk!!!+++++++++++++++++

annus11

Nenu: A Noel nagyon szép név! Természetes, hogy félsz de holnap ilyenkor te egy nagyon boldog Anyuka leszel!
Itt mindenki neked fog drukkolni és biztos hatásos lesz!

Kép
eper74

Nenu: megy a drukk holnapra, na meg mára is, hogy tudjál pihenni.
Ne aggódj, az érzés majd jön, lehet még nem holnap, de majd jön - valakinek több idő kell. Én is érzek valami hasonlót.
Szóval jó pihit ma éjszakára, gondolj bele, közel s távol ez az utolsó olyan éjszakád, amit még átaludhatsz :lol:
Holnap meg nagyon ügyesek lesztek Noellel. Millió puszi, drukkolunk++++++++++++++++++++++++++++.

cicóka

Még mielőtt elalszom.

Nenu! Teljesen természetes, hogy ilyen érzéseid vannak! Most csak egy a lényeg, hogy próbálj pihenni! Ha tanácsolhatom, akkor az első estére vitesd el a fiatal urat, mert épp elég lesz magaddal foglalkozni, és csak sokkolni fog, hogy sír a baba esetleg, Te pedig nem bírsz felkelni hozzá. Minden rendben lesz holnap, és ismét lesz egy topic baba :D !

Lányok! Én olyan szarul érzem magam lelkileg. Hiányzik a nagyfiam, és úgy érzem, hogy a kicsit meg kell tanulnom szeretni. Nem tudom rendesen elmagyarázni, hogy mit is érzek, hiszen imádom Bátonyt, és ugyanúgy a mindenem, de olyan hihetetlen, hogy most már ő is van, és hatványozódik a szeretetem. Nem tudok még mit kezdeni ezzel. Lelkiismeret furdalásom van, hogy most a picit puszilgatom, pátyolgatom, és a nagy nincs velem. Ugyanakkor pedig belegondolok, hogy hazamegyek és a nagyon fogok lógni, akkor meg a kicsit hanyagolom... Szóval meg kell tanulnom szeretni a picit. Remélem értitek. Jaj, nem tudom annyira jól leírni.

Jó éjt!

titokbaba

Jó reggelt!

Cedis...nekem azt mondta a dokim hogy ha BPD 92mm az a 2500 grammos határ! :) Még lehet 3 kg-os az a baba nem aggódj!Lényeg hogy időre születik és erős egészséges baba lesz, jó lesz a tüdeje ez többet ér mintha 3, 5 kg lenne, nemde? :wink:
Tény hogy nem lesz nagy.
Mert az én pocaklakom most 36.hét végén nagyobb kicsit mint a tiéd, de ez genetika is...az én férjem 192cm magas. :D

Nenu...már lehet nem olvasol, de nagyon drukkolok!!! Ne félj, nem fogsz érezni semmit közben, utánna pár óra mulva elég rossz de akkor már ott lesz a babád és így könnyű elviselni a fájdalmat. :D
Majd meglátod annál nincs szebb mikor a kicsi babádat foghatod, vagy melledre teszik...nem fogsz a fájdalomra gondolni. :D

Ma végre kicsit tudtam aludni, nagyon fáj a hátam, Norbinál nem voltam iulyen tropa :?
Kicsi fiam meg náthás lett :( ..hurrrááá!Remélem csak nátha.
Mindenkinek szép napot!

Ja, és KATALIN TÁRSAIMNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Jó reggelt!

Én zárok, én kezdek :lol: . Nem hiába, a kórházi élet nem a pihizésről szól. Na nem mintha az otthoni majd arról szólna :D .

Nenu:
Gondolok Rád!!!

Orsi:
Várom a híreket :)! Lehet, hogy magadról is tájékoztatnod kell már lassan valakit. Mindjárt hétfő, mindjárt 40 hét ;)

Bei:
A lányok már tökéletesen leírták, hogy milyen a katéterezés. Nem kell félni tőle. Sóhajtás, felhelyezik - én semmit nem éreztem - egy kis ballonba injekcióznak vizet, hogy ne csússzon ki. Én nem éreztem azt sem, hogy bennem van, és azt sem, hogy pisilnem kellene folyamatosan. Sőt, mivel akkor kiveszik, amikor fel tudtam - vagyis kellett :D - állnom, így azt sem tapasztaltam meg, hogy milyen ezzel közlekedni. A kivétel ugyanez volt. Kiszívták a vizet, nagy sóhaj és már kint is volt. Nekem inkább az első pisilés volt furcsa.

Eper:
Sajnálom, hogy görcsölgetsz. Egyébként Annusnak igaza van. Ilyenkor már normális is, ha érzel méhtevékenységet.

Cedis:
Ne légy már elkeseredve! Én nem tudom, hogy miért súlykolják bele a nőkbe, hogy 3 kg felett kell lennie egy babának??!! Az én fiam 2850 gramm, és már hízott 20 grammot. Majd idekint elég megnőni! Most itt van egy 4750 grammos kisfiú. Tegnap megnéztem, és hát... Csúnya ilyet írnom, hiszen aranyos, aranyos, de rettenetesen aránytalanul kövér és szumós! Semmi csecsemői báj nincs már benne. Nem az a törékeny kisbaba. Sokkal cukibbak voltak a 3 kg körüliek!

Na most volt bent a szülésznőm. Ezért jó ilyen helyen szülni, mert mindenki jön, odafigyel rád, magyaráz, lelket önt beléd. A dokim napján háromszor jön be hozzám, a szülésznőm kétszer. Még mindig nem tudtam feldogozni, hogy császáros lettem... Bár sokat beszélgettünk a szülésznőmmel erről, és neki is könny csordul a szembe ilyenkor, mert annyira el volt ő is keseredve, de mondta, hogy úgy fogjam fel, hogy egészséges gyermekem van, nem halt meg és nem lett oxigénhiányos. Hiszen régen az így feltekeredett baba meghalt volna szülés közben. Kétségtelen, hogyha így nézem, akkor hasogassanak össze, csak egészséges legyen. Viszont most úgy néz ki - nem akarom elkiabálni - hogy tudunk szopizni. Kompenzál az élet. Az előző baba természetes úton jött, de nem tudtunk szopizni, most fordítva van. És rá kellett jöjjek, hogy a szopi teljesen gyerekfüggő! Bátony egy rendkívül nyugodt baba, nem ordít, ha éhes, hanem szépen kéri a cicit. Van némi türelme, amíg előveszem a mellem, és megkapja. A nagyfiam azonnal kérte. Ott nem volt 2 másodpercnyi időm sem. Ha késtem, akkor már mellre sem lehetett tenni, mert belehergelte magát, hogy neki még dolgoznia is kell??!! Arról nem is beszélve, hogy Bátony "küzd" 15-15 percet folyamatosan a cicin. A bátyus 1-2 perc, amíg jött bővebben, majd utána köszönte szépen. Öntsük inkább bele. Szóval eddigi 3-4 napos - óriási :lol: - tapasztalatom alapján arra a megállapításra jutottam, hogy nem az anyán múlik itt nagymértékben, hogy tud-e szoptatni, hanem a babán! Mondhat itt bármit az LLL-es tanácsadó. Ha a gyerek nem szív úgy, nem akar, nincs annyi, amennyi az igénye, akkor nem is fog összejönni. Ha meg van egy türelmesebb, küzdőbb gyerek, az a keveset is kiszipákolja, és termeltet magának. Mindent ugyanúgy csinálok most, annyi különbséggel, hogy most nem paráztam rá. Már automatikusan szóltam a csecsemősöknek, hogy kérem a tápszert a biztonság kedvéért, és lőn csodát ennek a babának elegendő a 30-40 ml egy szopásra. Nem kellenek neki 70-80 ml-k. Igaz, így egy hónap múlva csak 3,8 kg lesz és nem 4,3 kg, de majd lesz 4,3 két héttel később :).

Csak azért meséltem el, hogy aki nem tudott szoptatni elsőre, simán megvan az esélye, hogy másodikra szenvedés nélkül menni fog. Aztán, hogy meddig tart ez a lendületünk, azt nem tudom, de nem fogok elkeseredni, ha a végén vele sem megy majd a szopi. Megpróbáljuk, aztán majd lesz valami :D .

Annyi ideig írtam, hogy a végén, lehet már nem is én vagyok az első :lol: :lol:

Puszi

titokbaba

Kedves Katalinok! Nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!

Lovaszkata:
nem nagyon értem a 92-es BPD-re írt súlyhatárodat!?!?! :shock: . Nálunk 92,6 a BPD és 3300 gramm a súly! (és ezt Hajdu Kriszti mérte, ami sztem nem mellékes) A súly sztem nem a fejátmérővel, hanem a haskörfogattal függ össze. Vagy nem jól értettem amit írtál???

Nenu:+++++++++++++++++++++++++++

Orsi:
ha épp nem szülsz, várjuk Nenuról a híreket!

Annus:
mi volt CTG-én? Én du megyek és egy kicsit tele a hócipőm, mert így a végére megint jelentkezett vmi folyás :shock: :oops: , úgyhogy mehetek be a dokihoz is, pedig azt mondta,hogy csak szüléskor akar látni!!

titokbaba: szuper, hogy tudtok szopizni, nagyon ügyes Bátony!!! Micsoda pasi, nemcsak szép, de ügyes is :lol: :lol: a nők álma!!! :)

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Nenu: mennek feléd a drukkok! Minden ok lesz.++++++++++++++

Titokbaba: én teljesen megértem, amit érzel. Nekem Balázst is meg kellett tanulnom szeretni, idő volt míg teljes valójában felfogtam, hogy elválaszthatatlan, örök kötelék van közöttünk, nem jött nálam automatikusan, amikor megszületett. Biztosan van, akinél azonnal működik, nálam nem így volt. Ez egy új helyzet, persze, hogy egész más gondolkodást, szervezést fog az életetek igényelni, de minden rendben és legfőképpen természetesen fog alakulni, hidd el.

Teljesen igazad van, hogy nem kell minden babának 4 kilósnak lennie, sőt!

A szopi miatt gratula!!!

De azért 2700-2800 jó lenne, de gyanítom a hátralévő másfél hétben nem fogunk már 400 grammot hízni.

Vérnyomásom 130/60 volt este is , ma reggel is. Nem tudom ez még elfogadható-e.

Éjszaka azt álmodtam, hogy császárral szültem a magas vérnyomásom miatt. Remélem nem így lesz valóban.

Orsi: te hogy állsz a vérnyomásoddal?

Kép
cedis

Tényleg!!

Katalinoknak Boldogságos Névnapot kívánok én is!! :D :D

Kriszta: igen biztosan a hasátmérővel van összefüggésben, mivel nálunk az 295 mm volt tegnap. Nálatok meg jóval több.

Kép
cedis

Jó reggelt!

Nenu!!!!!

Mennek a drukkok ezerrel!!!!
Sok sikert és fel a fejjel!Mire legközelebb jössz hozzánk már anyuci leszel!

Titokbaba!

Teljesen úgy érzek mint Te.Én is imádom a Domit de nagyon félek hogy semmi extra érzés nem lesz bennem ha megszületik a Doroti.
Emlékszem mikor a Dominik született.Napokig nem éreztem semmit.Már tök szarul éreztem magam.De mikor hazajöttünk akkor tudatosult igazán bennem minden.Hogy mostmár ez van és teljesen rám van utalva ez a kisember.
És itthon mozdult meg valami és itthon sírtam ki magam mikor egyedül voltam.Onnantól teljesen megváltozott minden.De most kettő gyereket kell ugyanolyan intenzitással szeretni,meg még a Zsolti is itt van.
Baromira félek én is.
De ezek az anyai ösztönök biztos előbújnak.
Nekünk is új minden.
A nagy tesónak kis tesója lesz,apának meg két gyereke.Meg nekünk is.
Hát ez van.
Most aztán jól kiírtam magamból a dolgokat.

Remélem nemsokára lesz hír az új babánkról!
Nekem is nagyon tetszik a Noel név!

Mi a végén már úgy döntöttünk névben,hogy melyiket tudjuk jobban leírni.Bent volt még a Milán is de az egyikünknek sem esett sehogyan a kezére.Így lett Dominik.
Meg Apának ez jobban is tetszett.

hadedit82

Jó reggelt! (mert nekem az most van.... :D :D :D)

Először is: Katalinoknak nagyon boldog névnapot kívánok és szép napot ebben a gyönyörű, napsütéses időben!

Nenuról hozom a híreket, amint lesznek! Úgy beszéltük meg, h ha tud, akkor küld egy sms-t mielőtt betolják a műtőbe. Ha nem, akkor utána az anyukájával kommunikálok. Én is nagyon várom a híreket és nagyon izgulok értük!

Cedis: a vérnyomásom alakul. Tegnap is egész nap mértem, itthon aránylag normális volt, de magasabb, mint szokott, általában olyan 135-140 körül. Egyébként megsúgták, hogy a tényleges lélektani határ a 150/80, és annak is tartósnak kell lennie ahhoz, hogy vmi baj legyen. Tehát 140-nél még nem kell aggódni. Bár sztem ez is alkati kérdés, mert nekem pl alapból 130 körül szokott lenni a vérnyomásom és úgy is érzem magam jól, nekem a 140 nem nagy kiugrás...

No, ha valami van, azonnal jövök!
Nenu: innen is +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszi

Kép
orsolymors

Na megjöttem!

Niki jól kiszúrt velem,ahhoz képest h folyton bulizik,most csend volt,alukált a drágám...így 40 percet feküdtem a CTGn,már UHra akartak küldeni,de végül felébredt és ügyes volt!
Szóval minden oké,csak ma valahogy pihis napja van,szerencsére éjjel is az volt és így tudtam aludni is picit!

Iza meg oda van ,majd hozzák vmikor :lol:

annus11

Katalinokat isten éltesse!

Edit!
Teljesen igazad van!Minden más lesz!Már mi is nehezen bírjuk az utolsó napokat.Nekem ezek a minden napos jóslók,éjjel rosszul alszom,nappal fáradt vagyok.Izára kevesebb idő jut,mert nem tudok már utána csúszni mászni,biztos hiányzik ez neki.Az apja nagyon sokat foglalkozik vele,de ettől még anyásabb lett,a napokban sokszor nyűgös.Erre persze az uram is nyűgös lesz,szóval mind nyűglődünk már :lol: :lol:
Ráadásul odabenn is folyton kérdezik h hogy hogy még benn van,nem szültem meg?Na ettől is falnak megy már.

Amúgy én izgatottan várom h milyen lesz 4esben.Hogy alakulnak majd a napok stb.Csak tartanánk már ott :wink:

Titokbaba!
Na most olvaslak.Hát igen,érdekes lesz...én úgy vagyok vele h a szeretet nem osztódik hanem duplájára nő!Tehát ne úgy képzeld el h van 100 adag szeretetem,ezt most 2 felé kell osztani és jaj mi lesz ha az egyik 40et kap a másik meg 60at :lol: Szerintem lesz/van 2 gyerkőc akiket feltétel nélkül szeretünk.És azt szeretném ha ők is így szeretnék egymást :wink: Ja és az apjukról se feledkezzünk meg :lol:
Szupi a szopizás!!!!Tényleg kis ügyes ez a fiúcska!

Cedis!
Látom neked is kellett idő.
Lehet velem van a gond? :lol: Én nem agyaltam ezen,olyan nagyon boldog voltam mikor Iza végre megszületett.Nem érdekelt h császár lett,nem érdekelt h mekkora,csak széles vigyor volt a fejemen hetekig,mint egy nagy rózsaszín köd.Annyira jött minden magától,meg Iza is olyan jó baba volt,hogy csak ámultam h minden nap milyen szép.

Na hirtelen megint megszállt a rózsaszín köd :lol: :lol:

annus11

Boldog Névnapot a Katalinoknak! :)

mkriszta!
Szép méretei vannak a kis Petrának. Látszódott a haja? Hallottam már ilyet, nagyon érdekes lehet. :)

lovaszkata!
Szép nagy pocakod van neked is.

katinkababa!
De jó, hogy jók az eredményeitek. Drukkolok, hogy minél előbb haza mehessetek!

sannah!
Nem vagy semmi, hogy kibírod 10-12 órán át, hogy nem pisilsz. Nekem 2,5 óra a rekordom éjjel, de akkor már nagyon szenvedek az ágyban és alig tudok felkelni.

cedis!
És neked kell vérnyomi csökkentőt szedned? Bár a 130/60 szerintem nem magas.

nenu!
Gondolunk rád, remélem hamar túl leszel rajta, minden rendben lesz és a boldogság felváltja majd a félelmet!

titokbaba!
Jó olvasni, hogy ilyen szépen megy a szopizás, ügyes kisfiú! A tesó témában nekem csak gyerekként van tapasztalatom, de gondolom azzal nem sokat segítenék. :D

Vajon Julcsival mi lehet?

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béenn: nem kell egyenlőre szednem semmit rá. Tegnap a dokinál 135/70 volt, amire azt mondta, hogy szoros kontrollt javasol, mivel eddig általában 110/80 körül volt a vérnyomim egy alkalmat kivéve, amikor pár napig szintén magasabbat mértem.

Holnap reggel megint megyek hozzá, gondolom, ha addig nem megy lejebb felír rá valamit, vagy lehet hogy nem mert már csak egy bő hetem van a kiírásig, nem tudom, majd holnap eldől.

Annus: Kamilla sem akart tegnap a ctg-n mocorogni, pedig ettem előtte csokit, ittam egy kis kólát, hogy bizti legyen a dolog, de a 20 percből a 18. percben produkált egy kis fészkelődést, oszt ennyi, de így elfogadta a doki, holnap meg úgy is csinál megint ctg-t. Remélem most aktivizálja magát babó.

Balázzsal azért indítottak, mert már se lépcsőzésre, se forró csokira, semmire nem reagált mocorgással napok óta, és a köldökzsinór áramlással is gond volt.

Szeretnék még egy hetet egyben lenni.

Menion, Julcsi mi van veletek?

Orsi: várjuk a híreket Nenuékról!

Kép
cedis

Orsi: írtad, hogy nem érzed a 135-140-es vérnyomit, hát én is meg voltam lepődve, mikor tegnap mondta a doki, hogy ez már a határ, és nagyon oda kell figyelni, mert én sem éreztem magamon semmi különösebbet.

Kép
cedis

Sziasztok

De aranyosak vagytok...........azert csak nyugi, mert lassan vege a napnak es a CTG -n kivul nem csinaltak semmit :roll: Koszi mindenkinek a sok drukkokat.Gondoljatok en milyen allapotban nyomom az agyat :twisted: a legjobb, hogy idopontot meg nem tudok :twisted: Szomjazom....dugiban ittam 4 korty vizet elosztva a delelott folyaman. Anyum es Lucio allandoan a telon csungnek, hogy van-e valami hir, na meg mar ketszer voltak latogatni.
Meg az is lehet valaki beeloz , ha ilyen gyorsan halad minden , csak hajra :!: :wink:

Az utolso nyugis ejszakam a tegnapi ujszulottel egy szobaban, a keves gondolataimmal egyutt, 2-tol 5-ig jol zajlott, meg aludtam is kicsit .

Na de legkozelebb mar tenyleg csak anyakent jovok :shock:

Jaaj majdnem elfelejtettem vegre megneztem az osszes kepet g-mailen , minden kisbaba nagyon szep gyonyorkodtem is bennuk az este :!: Megegyszer Gratulalok hozzajuk :lol:

Boldog Katalin napot!!

Puszi nektek!!!

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntést mindenkinek, s ugyancsak isten éltessen minden Katát, Katicát, Katalint és Katit. :)

Mostanra egyre biztosabb, hogy jövő héten hazamegyünk. :) Ma elérte a 2100 grammot, lassan megvan az összes vizsgálati eredménye. Hihetetlen érzés, hogy látom a végét. :) Már alig várom a pillanatot, hogy a párom kezébe adják majd a hordozót a kis "csomaggal". :) Nem biztos, hogy kibírom majd sírás nélkül... Azt hiszem, minket majd ez kárpótol a szülőszobán elmulasztott pillanatokért...

Titokbaba!
Szopizás terén egyetértek veled: Balázs ha AKAR, szopik, ha nem, nincs az az isten - de még nővérke sem :) - aki erre ráveszi. Szóval tényleg gyerek - és hangulat - függő a dolog. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

Nenu!
Jaj,remélem minnél előbb meglesz a műtét!Én is a kaja nélküliéget viseltem rosszul...mondjuk a fájások közben ez volt a legkevesebb gondom:)Ügyes legyél!!!

Kata!
Jaj ne is mondd,én már most sírok :lol: Biztos nagyon szép pillanat lesz mind hármotoknak!

annus11

Írtam Julcsinak,megesz a kíváncsiság.Majd jövök ha visszaírt! :lol:

annus11

Katalinoknak BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Nekem meg volt az utolsó vérvétel az első CTG, és még Leo-val is összefutottam! :D Nálunk minden rendben és ahhoz képest hoyg éhgyomri vérvételről mentem egyenesen és étlen szomjan maradtam, meg is lepődtem mennyire izgága volt a kis drága! Semmi nem mutat arra hogy Szabina sietne kifelé! :) HELYES!!!

Titokbaba nyugi majd megszokjuk, én is előre félek ezektől az érzésektől, de anyum mindig azt mondja hoyg a szeretet nem osztódik hanem sokszorozódik és majd megtanulom ezt kezelni! Így legyen!
Amiket meg mondanak a császárral kapcsolatban, az én Csanim ugyanígy született, ugyanezért nem tudott kijönni, és lelkileg ugyanilyen strapa voltam mint te, és nekem is ezt mondta a dokim, hyog örüljünk hoyg így van mert néhány éve ezt még nem lehetett volna most mégis egy egészséges babát tarthatok a kezembe mert minden időben kiderült és ennél fontosabb nincs! És ennek hála már nem is érdekel hyog tudom yhoga második is császáros lesz, mert már csak egyet szeretnék hyog mindannyian egészségesen együtt legyünk! :D

mkriszta a fej és haskörfogat együttes értékéből kalkulálja a gép a súlyt!

cedis a kalkulált súly mit sem ér! csanit 3500-ra kalkulálta a gép 4120-al született, barátnőm babáját már a 38. héten 3950-re tette a gép időre jött a baba napra pontosan és 3750-el született, szóval ez csak egy becslés a nagy átlag alapján! Ne aggódj!

Nenu+++++++++++++++++++++++++++++++++ Várjuk nagyon a híreket!
Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

boglarkabiro: Lehet,hogy már kérdeztem, de kinél fogsz szülni???

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Bogi aranyos vagy, hogy így biztatsz. :D Azért is kenődtem el, mert eddig azt mondta az orvosom, hogy nem lesz 4 klió. Tegnap meg már azt, hogy 3 sem lesz, és hát akárhogy is nézzük, már csak másfél hetem van a kiírásig, bár lehet jól érzi magát a pocakban és ráhúz még egy kicsit.

Többiek(cicóka, eper, cicus, edit) merre vagytok?

Kép
cedis

Csajok!

Szerintem mostanában kellene Nenura gondolni, volt egy nemfogadott hívásom "nincs szám"-ról, ez ő szokott lenni, csak le voltam némítva, mert épp itt volt a védőnő. Grrrrrrrrrrrrrrrrrr :oops:

Szóval Berni: ügyesek legyetek, szorítunk nagyon-nagyon!!!!!

Kép
orsolymors

Helló Lányok!

Először is minden Katalinnak, Katának boldogságos névnapot kívánok én is!

Julcsi miatt én is aggódom, remélem Annus megtudsz valamit :!:

Akkor Nenunak mennek a drukkok+++++++++++++++++++++

Csak most érte haza kora reggel óta, először voltam a koriban, vérvételen, CTG-n és kenetet is levette. Barni rendesen mocorgott, ahhoz képest, hogy tegnap totál lusti volt, és csak este indult be. Szóval minden ok, beírt a doki bennünket a műtéti tervbe, dec.20 reggel 7, hacsak addig magától nem indul el, vagy valami miatt nem kell korábban. Hát mondtam a dokinak, hogy 10-e körüli időpontok tetszenek, de Barni a főnök. Ja és mondta, hogy neki az a megérzése, hogy meg fog még fordulni, valami miatt velünk kapcsolatban, nem tudja elképzelni, hogy ne természetes módon szüljek :wink: :lol: ja és egyelőre a kisfiam nem akar kijönni, nem úgy néz ki, hogy kíváncsi lenne már a kinti világra.

Katinkababa: ez igazán jó hír, nagyon szurkolok, hogy a Mikulást már otthon várjátok, kemény dolgokon vagytok túl.

Titokbaba: ügyes kiskrapek Bátony, hogy így szopizik. Egyébként engem is izgat ez a családdá válás kérdés. Most többen leírtátok kivel hogyan volt az első babánál - ez jó, mert már kezdtem defektesnek érezni magam, hogy olyan érzések kavarognak bennem, mint: tudom-e majd szeretni? mi lesz az urammal, lesz-e majd rá elég időm? ...stb

Cedis, Orsi: remélem a vérnyomás problémátok csak a dokik túlzott óvatossága miatt probléma, és egyébként nincs semmi különös.

Cedis: ne izgulj a méretek miatt, tudod ezt már többször kitárgyaltuk, hogy ezek a súlybecslések csak becslések, és elég nagy szórással működnek. Kamilla strarmm kiscsaj lesz majd meglátod!

Bogi: neked mikor lesz pontosan a csaszi?, úgy emlékszem írtál egyszer egy időpontot.

Lovászkata: szép nagy pocakod van!!!

Eper: remélem jól vagy!?

Én a kori után ma is beszerző körúton voltam, jelentem minden ajándékot megvettem - ahhoz képest, hogy senkinek nem akartunk semmit. Egy dolog van, amit az uramnak kell beszerezni, mert az valami szerszám apósnak, ahhoz meg csak alapismeretekkel rendelkezem.

Megyek csinálom az adventi naptárt. Ja, Orsi végül a hobby boltban kaptam egy másik ihletet, azt csinálom, ha kész majd rakok fel fotót.

cicóka

Helló!

Nincs még babánk?
Pedig azt hittem már arra jövök!
Kicsit el voltam ma.Semmi extra dolog nem történt velem.Már nem bízom a megérzésekben és nem akarok görcsösen menni.Azt hiszem kivárom türelemmel hogy a kis hölgy jelezzen nekünk.
Már a Zsolti is tisztára be van állva a dolgokra.Éjjel akárhányszor vc-re mentem mindig fölkelt hozzám.
Na hazaértek!Mennem kell!

hadedit82

Még egyben. Hajnali 2-50kor arra ébredtem hogy rohadtul fáj a keresztcsontom meg keményedik a hasam. Mivel nem tudtam vissza aludni, elkezdtem mérni az időt. Hát pont 10 perce keményedések voltak. Na vártam még 6-ig aztán felhívtam Andit. Megbeszéltük hogy bemegyek és ott rámnéznek. De nem voltak olyan erősek a fájások, mint gondoltam volna. Úgyhogy hazajöttem. Azóta is vannak 10perces keményedések, amit a gép is mutatott, de ez csak josló fájás a doki szerint is. Na most várakozó álláspontban vagyok. Kocsiba a motyó ki sem vettük, muff lekapva, idő a korházig 15 perc lemérve. Lehet hogy ma már túl leszek rajta, de lehet csak a napokba.

A szülésznőm nagyon rendes volt, és teljesen megbízok benne. Rá kellett jönnöm hogy amennyire határozottak vagyunk Lacival, ezt a helyzetet elég határozatlanul kezeltük. Egyikünk sem tudta eldönteni most mi legyen. Örülök hogy van akit felhívhatok akár éjszaka is.

Orsi neked sincs sok a terhességedből. Már gondolom elég nehezen bírod te is. Nektek lányok nem szokott ilyen josló fájások lenni? Ami ráadásul mérhető?

Cicóka ez a 20.a jól hangzik. Persze még bármi lehet, de legalább karira otthon vagytok. Ügyi vagy az ajándékok terén. Szerintem itt a dec. topikban mindenki jóval elöbb vásárol meg mindent :lol:

Cedis ez a súlybecslés csak a csontokra épít, tehát nem tudja hogy milyen zsirréteg van már a babán. Valószínüleg ti sem vagytok nagy darabok, és hát ideje még van megnőni kint is. Én meg pont azért parázok hogy túl nagy. De Laura is 58 cm volt. Tehát a genetika nagyon fontos. És attol még egészsége lesz és gyönyörű.

Kép
Kép
pancsi76

Katalinoknak boldog névnapot Kívánok én is.

Kép
Kép
pancsi76

Hadedit ez a legrosszabb rész a várakozás, nálunk is emészti az idegeinket rendesen. Most jön a front és biztos sokan megszülnek közülünk is. Olvastam egyik hozzászolásodat, és hát pont magamra ismertem. Nekem is elég nehéz volt feldolgozni hogy anya lette. És most lehet sokan felkapják a fejüket, hogy hogy lehet ez. Mi sem voltunk fiatalok, de mégis utolért ez az úgynevezett baby blu. Amről én nem hallottam soha. De hiszem hogy a második gyerek nem viseli meg az embert, hiszen már van egy kialakult élet formád a gyerekkel. Tudom ez a hormonok miatt van. És az ember lánya nagyon szerteti a gyerekeit. Úgyhogy kitartás nem sok van hátra

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi: ebben az egyben bízom én is.
Te nem vagy benne a táblázatban? Miért?

Annus: Julcsi nem írt?

Mikor jön ez a front? Én is egész nap keményedek! :shock:

Kép
cedis

Sziasztok!

Most írt Nenu anyukája, most vannak a műtőben. Hamarosan lesznek hírek!

Puszi

Kép
orsolymors

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: