A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ismét idepofátlankodok!
Boo. Én annó a H and M-ben vettem jó kismama nacikat.

d.dodó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

de igen szerettem volna elvinni UH-ra csak mereven elzárkózik ez elől. tudni sem akar a piciről véletlenül sem érne a hasamhoz. Amióta itthon vagyok több időt töltök vele, és ez tettszik is neki. Néha haragszom a férjemre is, mert férfimódra gondolkozik, azt mondja ő ennyi idősen már nem az anyján lógott stb. És ő is ki akar sajátítani, hiszen a volt neje egészen egyszerűen lecserélte egy jobbnak tűnő partira, magával vive a két kicsi gyereket. Nyilván attól tart hogy ez megismétlődhet és igyekszik minél szorosabban maga mellett tartani. Szeretem őt, de nem értem hogy felnőtt értelmes férfi létére miért vette fel a kesztyűt egy kamaszlány hadüzenetére..
Van egy régi ismerősöm, pszichológus, lehet kérek tőle tanácsot.
És nagyon örülök hogy mindezt leírtam mert kívűlről biztosan másként látszanak a dolgok és köszönöm hogy reagáltatok rá.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo

azt elfelejtettem mondani, hogy amikor kiderült a babavárás ténye, 2 hónapja dolgoztam a munkahelyemen! Próbaidős voltam, tehát indoklás nélkül egyszerűen kitehettek volna, mégsem tették. De ezt nem tudhattam előre, mégis azonnal táppénzre mentem vállalva az esetleges munkanélküliséget. Most ezzel nem azt akarom mondani hogy ez a helyes út és a követendő példa, hiszen nekem is égett a pofám amikor bejelentettem. De a pici fontosabb volt.
Vendég

boo! :)

szonibaba írta tegnap, hogy a Mammut mellett, a 2 in 1-ben vett nacikat 3.900.-ért, 70%-os akció van. :wink:

A cumi szerintem inkább szoktatás kérdése. Megnyugtatja a gyereket, mert a ciciszopásra emlékezteti. De valójában -szerintem- inkább a szülők örülnek, hogy bedugaszolhatják a gyerek száját és nem sír tovább. :evil: :evil: :evil: Mi is vettünk Manónak, de nem használta. Igaz, nem is hangtompítóként adtuk neki... Ha nyammogni akar, mert megnyugtatja, akkor az ujját szopizza, vagy valami mást gyömöszöl a szájába. Vannak 3-4 éves gyerekek, akik még mindig majszolják a cumit, amolyan pótcselekvésként.
Ha titeket megnyugtat vagy annyira szeretnétek, akkor használjátok csak. A mai cumik már kifejeztten úgy vannak kialakítva, hogy ne rontsák el a baba fogsorát. De ha az ujját szopja, akkor azzal tényleg elferdítheti a fogait.
Vegyetek mindenképpen, aztán majd kiderül, hogy beborul-e vagy sem.... :wink:

Jól néz ki a babakocsi, de ne így válassz, ha beleszólhatok. :oops: Szánjál rá időt, gondolod végig, hogy hol, mennyit fogjátok használni, kell-e cipelni, hová tudjátok tenni, mik a számotokra fontos szempontok, stb. Aztán úlj le szépen a Net elé, keresgess modelleket, nézd meg a leírásukat, tulajdonságaikat. A Brendon oldalát már többször ajánlottam, nagyon jó erre! :wink:
Bőőőőven ráértek még megvenni, nem kell elkapkodni. (És hátha lesznek tavasszal akciók :wink: )

Jaj szegény Apa, nem irigylem! :( Azért ő sem csak hobbi autókázással töltötte az időt és hajnalban esett haza, fáradtan. Erre ma te meg meghajtod, mint Singer a varrógépet... :evil: :evil: :evil: :evil: Ne sűrűn dörgöld az orra alá ezt a tessékmostmeglátodhogymilyennehéznekem dumát, mert annak nem lesz jó vége!!!
Ezt most betudjuk a hormonjaidnak, jó? :wink: De ebből ne csinálj rendszert! :x Remélem toleráns típus.

sillia! :)

Szerintem az ilyen direktbe szervezett programok nem fognak most menni, hogy ultrahang nézegetés, baba ruha vásárlás, és hasonlók. Nem tudom nálatok mi a szitu, de ilyenkor ha neked fekete, akkor neki fehér.
Inkább próbálj meg beszélgetni vele, sokat. Nagyon sokat. De azt sem ilyen gyereüljlebeszélgessünkkicsit módra, mert nagy eséllyel rögtön elutasító lesz. TE légy az, aki elmondja a félelmeit, kétségeit. Érezzem hogy te is bizonytalan vagy egy csomó mindenben és kétségek, félelmek gyötörnek. Gondolom nálatok is te képviseled az erőt, a megoldást, mint általában más családoknál is. Egy anyát ritkán lát a gyereke félve, kétségek között, esetleg sírva. Mert Anya mindig mindent megold, erős, ő a lelke a családnak.
Nem arról van szó, hogy zokogva borulj a nyakába, de szerintem még nem gondolt bele abba, hogy te is sebezhető vagy, te sem tudsz mindig, mindent megoldani. Töltsetek el minnál több időt és kérd meg, hogy segítsen a problémáidban. Érezze, hogy számítasz rá és fontos neked. (Uram bocsá' még a pároddal való problémádat is megemlíthetnéd neki, mint Nő, a Nőnek. Hogy lássa, hogy ezen a téren is van, amivel nem tudsz megküzdeni)
Rendbe jönnek a dolgok, ne félj! :wink:

Lehet, hogy a párod a keményebb dió? :?: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Sillia!
Gimis koromban volt egy barátnőm, 17 évesek voltunk, amikor az anyukájáék bejelentették, hogy kistesót várnak (édes testvért!). A barátnőm hónapokig nem tért magához, úgy érezte, hogy a szülei már meghaladták azt a kort, amikor ilyet még "illik". Anyukája akkor volt 42-43 éves, és ennek már 15 éve, akkoriban ez tényleg késői gyermekvállalásnak számított.
Mindenesetre mire a pici megszületett, a barátnőm megbékélt a tényekkel, és imádott a kistesójára vigyázni, vele lenni.
Szóval, lehet, hogy a lányodnak is idő kell, és majd amikor szembesül a dologgal, akkor másképp fog hozzá viszonyulni.
Én mindenesetre drukkolok, hogy így legyen!

Boo!
Én már azt hiszem írtam, hogy a Vörösmarty téri H&M-ben az alsó szinten vannak aranyos kismama rucik normál áron. Van kismama melegítőnaci is, ha jól emlékszem 5ezer forint körül.

Én a nővéremtől kaptam 2 szövetnacit, meg egy farmert, most ezt a hármat hordom. Furi, mert amúgy nadrág mániás vagyok, van vagy 20 nadrágom, de ez most más helyzet, hülyeség lenne bevásárolni néhány hónapra. Ráadásul nemsokára már lehet könnyebb vászonnacikat venni majd.
Amúgy a farmer, amit kaptam is brendon, tavaly a nővérem 19ezer forintért vette. Én nem adtam volna ki érte ennyit, de állati kényelmes, és tök jól néz ki.
Felülre meg többnyire garbót hordok hosszú v. rövidebb mellényekkel, v. kardigánnal. A normál pulcsik már felugranak a hasamon, és kilátszik a terhesnaci hasrésze. :D

Kép
katy76

007!
Örülök, hogy picit jobban vagytok! A húsleves használt?

Boo!
A babakocsihoz egy jó tanács:
mivel Te is autóval jársz, fontos szempont, hogy beférjen a csomagtartóba.
A tesóm is ilyen nagyon drágát vett, mint amit kinéztél, külön mózes, stb.
Most már ha választania kéne, nem venne külön mózest, mert miután csak a napi sétához használta a babakocsit (nem közlekedésre), nem igazán volt szükség rá, elég egy dönthető ülés is.
És neki végül úgy fér be a babakocsi a csomagtartóba, hogy a kalaptartója már teljesen tönkre van menve.
Ja! és dög nehéz a babakocsi! Szóval fontos a súlya is.

Kép
katy76

Sziasztok!

Megvan a (lehetséges) babanevünk :D !
Elsőre biztos furi, de mi ismerünk ilyen nevű srácot, és megszoktuk már. Szóval ne akadjatok ki rögtön, hanem ízlelgessétek egy kicsit :roll: :D !
A név Anton. Az Antal "északi" megfelelője (pl. Anton Pavlovics Csehov), jelentése:herceg, főméltóság.
Én vetettem fel az ismerősünk révén, mert mindig nagyon tetszett a neve, de én sokáig azt hittem becenév. Nemrég kiderült, hogy nem az, csak ritka. A férjemnek is egyből tetszett (előtte kb. 15 "hétköznapi" nevet húzott ki, mint Ábel, Márton, Erik, Milán...stb.), szóval ebben volt csak egyetértés. Ami még bejött az az Áron, de hozzánk nem illik egy Áron... :roll: !
Meg olyan nevet akartunk, ami férfias, és nem ksifiús, végtére is a fiunk élete nagyrészében felnőtt lesz, nem gyerek! Bocsi mindenkitől, de én ezért nem szeretem pl. a Bence, meg hasonló neveket, mert egy felnőttnek olyan nyomi :oops: :oops: !
Ja, és semmi esetre sem fogjuk Antinak becézni, mert azt felgyújtom, aki ilyesmire vetemedik :lol: :lol: :lol: !
Na, ennyit magyarázatképp :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

sillia én is mint a többiek csak ezt tudom mondani hogy mindenképpen beszélgess a lányoddal ezekről a dolgokról, és tartsatok olyan csajos napokat ahol csak ketten vagytok. Én azért még az uh-al megpróbálkoznék máskor is, esetleg még talán az hogy a felvett dvd-t mutatod meg neki ha nem akar elmenni veletek.

zöldbeka én eddig kb 1 kg-nál tartok hízásban. És a 18. hétnél tartok.

cumi: nálunk az első lányomnak sosem kellett cumi, viszont megtalálta az ujját. Nem lettek elálló fogai, és az ujjának sem lett baja, és teljesen magától leszokott kb 5 éves korában.
Norbi fiamnak volt cumija, de 1 éves volt amikor a hangfalba hátul bedugta, utána sosem követelte. Neki sincsenek elálló fogai.
Az igazi nagy cumis a kisebbik lányom, Réka. Ő nagyon sokat cumizott. Főleg azért adtam neki mert ő rengeteget cicizett evés ivás és saját maga megnyugtatása céljából. Ő nagyon sokat sírt, 6 hétig hasfájós volt, akkor azért ordított egész éjjel. Utána 2 hét szünet, majd elkezdtek jönni a fogai 3-4 hónapos korára neki már foga volt, És gyakorlatilag 10 hónapos korára mind a 16 foga kint volt. Cserébe ettől a fájdalomtól este 10-től hajnal 2-ig egyfolytában ordítás volt, minden nap. És amikor már a cicim nem bírta a kiképzést, akkor kapott cumit, akkor az megnyugtatta, még most is cumizik pedig már 5 éves. Nincsenek elálló fogai. Most már kevesebbet, főleg este elalvás előtt kell neki. De amikor az ovi elkezdődött akkor még a szájában volt reggel is mikor bementünk. És sajnos sokan megszólták a gyereket hogy jaj te még mindig cumizol? Milyen csúnya dolog, meg már le kellene szoknod. Na ez odáig fajult hogy a gyerek amikor mentünk be már dugta a zsebembe a cumit. Most már csak este kell neki, kb 10 percre.

Egyébként én amondo vagyok hogy senkinek semmi köze hogy a gyerekem cumizik, és nem is vagyok hajlandó erőszakkal elvenni tőle, majd amikor nem lesz rá szüksége akkor lefogja tenni. Ettől ő még nem rosszabb nem gyengébb gyerek. És most is fogok venni a pinek majd, és ha kell neki akkor megkapja.

Egyébként én is nagy cumis voltam, egészen 6 éves koromig cumiztam, majd egyik napról a másikra leszoktam. És a fogaimmal semmi gond nincsen. Pedig akkoriban még nem voltak ilyen cumik mint most.

Ma voltam az Auchanban és vettem két hálózsákot, meg textil pelust. Olyan édes kis rucik, nem bírtam ott hagyni. majd teszek róla képeket.

Apa sütött fincsi fánkot, isteni lett. Ebédre meg kacsasült volt krumplival.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

ja még a babakocsit akartam mondani hogy az is fontos hogy milyen terepen használod főként. Mert az elől lévő kerekek könnyen beleakadhatnak bármibe ha nem sima aszfaltos úton tolod.
Fontos hogy a kocsiba összecsukva beférjen, és hogy mennyit kell majd emelgetned.

Mi olyat vettünk ami 3 kerekű, nagy kereke van. Vázán cserélhető a mózes, a kocsi rész és a hordozó.
Nekünk nem volt szempont a nehézsége, mert kertesben lakunk, viszont föld utunk van, így fontos volt hogy nagy kerekei legyenek. Terepre valók. De teszek nektek róla képet, aki még esetleg nem látta.

Kép

gabi1

Kép Kép Kép

Kép

gabi1

én is sütöttem ma fánkot! Fini lett nagyon! Házi barack és eper lekvárral!

Dodi! és a Tóni, vagy esetleg Tonyó? csak viccelek! :D :D :D :lol:
A párom második neve Antal, én is kb. 8 év után tudtam meg, és amikor ez kiderült, pont egy kótyagos esténk volt a nővéremékkel, és a nővérem párja elnevezte Tonyónak. Azóta is így szokta hívni. :D
Nálunk ha fiú lesz, akkor lesz még egy csatánk a neveket illetően, egyelőre nem beszélünk róla, mert nincs egyetértés. A lány biztos, Petra.

Kép
katy76

Katy!

Képzeld pont mondtam a páromnak, hogy Tonyónak fogjuk becézni a gyereket :lol: :lol: :lol: ! Amúgy megnéztem iwiwen és a jelek szerint nem nagyon becézik, ha igen Toninak, de rövid ó-val.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Boo:Kell olyan nap is ,amikor az ember nem csinal semmit :wink: !Te egesz heten nyomod...este meg ajandekozd meg apat,ha mar "atvallalta"a feladatokat!
Ugy ramhoztad a makot...na erre ma osszeutottem egy jo kis makospitet!Apa nagy oromere :lol: !Annyira jol sikerult,mar be is zabbantottam belole :oops: !Egyebkent lehet makot enni.Ez csak hulye raijesztes az emberekre!Nem tudsz ipari mennyiseget megenni belole....en igy gondolom legalabb is!Es csak abban lelheto fel annyi opiat szarmazek...ha jol belaksz makostesztaval,illetve sutivel,semmi bajod nem lesz,ha csak nem gyomorrontas a mennyisegtol :wink: !Batran nyomasd :lol: !
Jo kis kocsit neztel ki az biztos!Nalunk csak a nagykerekes johet szamitasba,de mi is szerintem Pegperegoban gondolkodunk...A tanacsokatfogadd azert meg,legy korultekinto!De amugy jol is nez ki az biztos.En is zoldet szeretnek...
Hordozokendo az nalam is szerepel,mar probaltam...es tetszik!Itt is vegre megtalaltam a forrashelyet!

Sillia:Tenyleg nehez a helyzeted,nem tudok okosabbakat irni,mint amiket mar irtak elottem....De remelem gyorsan atlendultok ezen is.

Anyosokhoz kitartast!!!!

200907?:Fagyit nem kertem :oops: sushira csereltem a lehetoseget!!!Kismonyok azt enne ejjel-nappal :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

katy76! :)

Igen, úgy tűnik, hogy a jó öreg húsleves verhetetlen gyógymód. :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Ha a fagyi helyett szusi esett jól, akkor egészségedre! A lényeg, hogy apa betartotta a szavát. :wink:

Mákot simán lehet enni. Tudtommal a gubója az, ami kábítószerként hat, nem maga a mák. (Régen a pálinka mellett bevett szokás volt mákteát itatni a kisgyerkekkel, hogy megnyugodjanak, vagy elaludjanak. :o )

Basszus, csajok! Most mostam fogat. Sikálom, mint az állat, mert érzem, hogy felül beleragadt valami. De csak nem akar kijönni. Erre megnézem a tükörben, hogy mi a franc van. Azt hittem rosszul látok: a legutóbb tömött fogam külső oldalából kitört egy darab a közepén. :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Amióta eljöttem a dokitól egyszer már letörött az egyik csücskéből egy darab, most meg a szélének a közepe. Ő normálisan ellátta, betömte, azzal nincsen baj. De az a kis maradék eredeti fogam is darabokra hullik. (És nem is vettem észre, hogy mikor törött ki :evil: )
A múltkor azt mondta, hogy a tömés felől 10-15 évig nem lesz gondom. De ha valami más adódik, akkor már húzni kell valószínűleg, mert már alig van valami a fogamból és azzal már nem érdemes küzdeni. Május végén vagy június elején akartam visszamenni hozzá, de nagyon úgy néz ki, hogy most vissza kell mennem. HOGY A JÓ KURVA ÉLETBE! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
(Bocsánat)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Most tudtam jönni újra!

Sillia, sajnálom a nehézségeket, de ahogy 2009 is írta, legyél egy picit önző, és magadra és a benned növekvő kis életre is fordíts figyelmet, ne csak a lányodra. Drukkolok, hogy minden rendben menjen!

2009 sajnálom a fogadat! Az jó, hogy a gyógyulás útjára léptetek!!!

Dodi, szerintem tök jó név, rögtön elkezdtem próbálgatni a vezetéknevünk elé, de nem passzol. A mi gyermekünk, ha lány, ha fiú lesz Anonymusnak fogjuk hívni, mert nem egyezünk. :roll:

Zoldbeku, én másfél kilót híztam, de az összes ruhám jó rám, eddig még nem kellett kismama ruha. Én is elkezdtem aggódni, mert az összes másodszorra szülő ismerősömnek jó korán nagy pocakja lett... .

Marcinak Chicco Trio Ct 0,1-es babakocsija volt és abszolút meg voltunk vele elégedve. Sajnos panelban lakunk és itt az utak minősége, hát... . Tesó is megörökli, mert semmi baja nincs, pedig strapáltuk eleget.

Szent Imre kórházban ismer valaki jó szülészt?

kispiskóta

Sziasztok,jó reggelt!

Reggelt?Domi ötkor keltett :roll: :lol: .

Zöldbeku én +2-nél tartok,Dominál ilyenkor már +7 volt :oops: .Odafigyelek arra,amit eszem,a cukrot és a sót pedig teljesen száműztem(rossz,de meg lehet egy hét alatt szokni)

Babakocsi :!:
Nálunk volt kölcsönben egy bergon xspr,imádtam szuper volt,de sajna vissza kellett adni,így beruháztunk egy ilyenbe:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=7

ilyen színűben :) :
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=7

Kismama rucikat pedig innen rendeltem annak idején(és most is tőle fogok tavaszi és nyári rucikat):

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=4640172

Remélem tudtam segíteni:).

Pár napja rendeltem a teszveszről hordozót és autósülést szuper áron,de majd akkor mutatom,ha meggyőződtem róla,hogy tényleg jók. :)

007,na most lebuktunk conversanoval,hogy egymás képeivel üzérkedünk :mrgreen: :mrgreen:

...ketteskét pedig még mindig nem érzem mocorogni :roll: :cry:

Kép

Kép
lidike

Ja és jut eszembe,szekszárdi és környéki kismamik!

Múlt héten hívott egy volt osztálytársam,hogy kismama tornát tart az Alexban csütörtök délelőtt 10-től 11-ig.

Jó lenne mozogni is és megismerkedni is( ne a szülőszobán ismerjünk egymásra :lol: 8) )

Kép

Kép
lidike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Nem volt jó estém... Az éjszakát a kórház ügyeletén töltöttem. Este észrevettem,h vérzek. Nagyon minimálisan,de véreztem. Az ügyeletes nőgyogyi megvizsgált (basszus volt vagy 26 éves) és próbált megnyugtatni,h nincs gáz,de pihenjek többet és ne stresszeljek.. Megnéztük uh-n is ,minden oké volt.
Diadnózis: fenyegető vetélés.. Na most marhára nyugodt vagyok :S
Közölte,h a max dózisban zabáljam a magne b-t (3x2) és egyek nospa-t. Nem görcsölök,nem is görcsöltem,nem értem,h miért kellene nospa-t ennem. Hát én most félek.. Megint ott tartok,h alig merek mozogni. Volt vkinek hasonló?
Vendég

Lidike!

Én megyek tornázni! Mikor megyünk először? Beszéljük meg!

Ne aggódj, biztos nemsokára érezni fogod Ketteskét! :lol:
Vendég

Conversano!
Közhelynek hangzik, de tényleg próbálj megnyugodni!!! Beszéld meg Babóval, hogy jó helye van bent és ügyes kis baba, mert szépen fejlődik, és anya-apa nagyon Szereti! Nyugtasd meg őt is, mert bizti érezte, hogy valami nem stimmelt.

Vissza kell menned a dokihdhoz valamikor?
Vendég

Jó reggelt!

007
Írtad hogy ami nekem fehér az a nagylánynak fekete... Nos, reggel kinéztem az ablakon és örömmel tapasztaltam hogy hatalmas pelyhekben gyönyörűen esik a hó! Dalma felkel, hallom hogy nyílik az ajtaja, odamegyek üdvözlöm és újságolni akarom milyen szép odakinnt minden. Megelőzött!
"Pfujjj! Pfujj! Utálom a havat! Minek esik!"
No, ezen már elnevettem magam :lol:
Kép így nézünk most ki:)
Vendég

Norka

Holnap felhívom a dokimat és megbeszélek vele egy időpontot,csak tapasztaltabb,mint egy ilyen fiatal doktor. Folyamatosan wc-re járok de szerencsére nem látok most semmit.
Nehéz lesz így nem stresszelni..
Vendég

conversano

nekem is volt vérzésem az első három hónapban többször is. igaz, utoljára dec.19-én de akkor teljesen friss piros vér volt a wc papíron. Akkor nagyon megijedtem, de aztán negyed óra múlva már csak barnás maradék volt. És semmi baj nem lett. Nekem volt már vetélésem, de az egészen más jellegű, akkor mosogattam épp és hirtelen megéreztem hogy buggy! és nagy sötét alvadtvér darabok jöttek és rettenetesen összegörcsöltem. Szóval picike vérzés szerintem sem gáz. Nyugodj meg, az a lényeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.01 10:01-kor.
Vendég

Kehida: Szuper volt, hétfőn este érkeztünk, de hulla fáradtak voltunk, így zuhantunk az ágyba. Másnap reggel elénk raktak egy napirendet, ahol be volt osztva az időnk, hogy milyen kezelésekre, masszázsra kell mennünk. Hát úgy kezdtük, hogy nekem az 5-ből 4-et le kellett mondanom. No, persze nem bántam, mert Bogyókáért bármit megteszek. Apa persze megkapta az én kezeléseimet, így ő hiper fitten és üdén jött haza a 3. nap után.
Szerdán délután elmentünk Keszthelyre kicsit nosztalgiázni, mert Gábor ott kérte meg a kezem :lol: :lol: !!! Ebédeltünk egyet, aztán végre beszabadultunk egy Brendon boltba. A babakocsikra voltunk kíváncsiak, és hát Gábor elsőre kiválasztotta, amit én is kinéztem már a neten. Innentől tudtam és tudom, hogy nekünk olyan babakocsink lesz! Ez a Keszthely :lol: !!!

Aztán pénteken már itthon voltunk, és én már mentem dolgozni. Végre pont kerül az i-re. Már csak 2 hetet kell dolgoznom a másodállásban, és jönnek helyettesíteni!!!!HURRRRÁÁÁÁ! Már nagyon várom. Így heti 2és fél napot kell dolgoznom! Remélem bírni fogom :roll: :lol:

Tegnap délután itt volt nálunk a keresztfiúnk, nemrég múlt 2 éves! Nagyon aranyos volt, akart velem ugrándozni, de anyukája rászólt, hogy vigyázni kell mert baba van a pocakomban. Erre megkérdezte, hogy hol? Mutatom a pocakom. Erre megkérdezi:: Szólsz neki? Megkeresed? Mikor jön? Elmagyaráztuk neki, hogy még várni kell egy picit, de majd fognak találkozni. Megsímogatta a hasam, aztán azzal a lendülettel játszott is tovább.
Vendég

Sillia!
Jó a pocakos képed! Tervezem, hogy ma én is készítek. Ha eljutok odáig, akkor teszek majd fel képet.

Conversano!
Biztos minden rendben van. Igen, azért kérdeztem, mert engem is egy tapasztaltabb orvos jobban meg tudna nyugtatni. Persze a fiataloknak is meg kell tanulni mindent, és biztos nem lenne ott, ha nem felelt volna meg az alapkövetelményeknek, de a tapasztalatot, csak idő múltával lehet megszerezni.
Vendég

Lányok!
Köszönöm a bíztatást,nagyon rámfér..
Vendég

Sziasztok! :)

Rólunk.
Manó tegnap délután, este felé megint elkezdett köhögni és folyik az orra is. Szegény alig aludt valamit, mert végig köhögött, nem kapott levegőt. Ezért persze Apa sem aludt. :( Most fáradt nagyon, holnap meg már meló van.
Én egyelőre ugyanúgy érzem magam mint tegnap, de semmihez sincs kedvem, pedig energiám még csak-csak lenne. Holnap pedig már ketten leszünk itthon és nem lesz aki segítsen...
A Neten is meg kéne nézni valamit anyámmnak, de képtelen vagyok rászánni magam. :oops: :oops: :oops:
Legszívesebben egész nap a takaró alól pislognéki ki, mint ey béka...

(Tegnap délután úgy tettük le Nyuszit aludni, hogy nem volt rajta pelus. Ugyanis minden előjel nélkül nagyon csúnyán kipirosodott a feneke és ilyenkor szellőztetni kell. Persze be volt takarva rendesen. Most vagy ettől esett kicsit vissza vagy nem. Passz. Szegénynek egyfolytában törölgetni kell a nóziját, úgyhogy most már ott is érzékeny egy kicsit a bőre. :? :? :? :? )

Annak örülök nagyon, hogy nincs még csak hőemelkedése se és a kedve is okés (bár, nem annyira pörgős, mint amilyen szokott lenni.)
A kajával most kicsit hadilábon áll, de uralható. :?

Kép
Kép
200907?

boo! :)

"Megajándékoztam este apát!!!
TV nézés közben elaludt 3 perc alatt és nem keltettem fel, hogy szexeljünk Jó fej vagyok??? "

Háááááááááttt... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A fogamban legutóbb elöltek minden ideget, mert olyan szinten lyukadt ki. Így most úgy nézett ki eddig, hogy körben megvolt a 4 széle és a közepe meg semmi más, csak tömés. Nem tudom, hogy ez még rágó vagy már örlő fognak minősül-e, de ahhoz képest, hogy mekkorának kéne lennie, most már gyakorlatilag csak egy nagyobb borsószemnyi az össz fogam. Még max. 2 ilyen törés és szerintem egészen egyszerűen nem lesz mit megfognia a fogóval, úgyhogy nemhogy húzás, de vésés is lehet belőle....
(És még örülhetek, hogy csak ez fogam ilyen. Remélem, a többivel nincs ilyen gond, különben marha jó lesz... :x )
Nem az a fajta doki, aki élből neki akar esni, de ezért a kis "nyamvadtért" már nem érdemes küzdeni. Legyegyszerűbb a húzás és híd. (A mellette lévőn meg korona van, úgyhogy halleluja... :evil: :evil: :evil: :evil: )
Amúgy -szerintem- nincsenek vészes állapotban a fogaim, 8 tömött van, ha jól tudom és azok és még gyerekkoromból. A többi okés.

Ha sokar autókázol, akkor fontos, hogy be tudd tenni a babakocsit az autóba. Ebben az esetben nem baj, ha nehezebb azaz acélvázas. De gondolj arra is, hogy kell-e cipelned lépcsőn és hogy milyenek az útviszonyok. Nyáron, jó időben azért csak elviszed sétálni. Ha földes, göröngyös akkor nagyobb kerekű, jó rugózású legyen.
Autókáztatni rendszeresen lehetőleg akkor kezdjedm ha már annyira megerősödött a gerince, hogy tud ülni. Elvileg már egészen a kezdektől lehet használni a bébihordókat napi 1, max. 2 órát, de jobb kímélni a kis hátát. Én azt javaslom, hogy eleinte csak akkor kocsikázzatok, ha TÉNYLEG szükséges. Úgyhogy a BKV-s, gyalogos vonatkozását is érdemes végiggindolni.
De szempont lehet az is, hogy bevásárláskor mennyire fontos neked a kosár része vagy hogy mennyire szeretnéd, hogy átfordítható legyen a tolókarja illetve nem árt, ha egy kicsit tudod árnyékolni is (ez utóbbi általában minden modell tudja, azaz kupolás)

Annak idején én is gondoltam hordozókendőre. De aztán mégsem mertem belevágni, a háta miatt. Tudom, hogy hülyeség, mert évszázadokon átívelő, ma is bevett gyakorlat, de valahogy mégsem ment... :oops: :oops: :oops: :oops:
Próbáld ki, ha érdekel, számtalan módon lehet variálni és tömegközlekedésben is jobb. (Bár, egy bizonyos súly felett szerintem azért már megterhelő cipelni. Nem tudom.)
Ne aggódj, nem fog leesni a naci. A pocid megfogja és hálás lesz érte, hogy nincs benne gumirozás meg ilyenek. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

A vas elszínezheti a vizeletet és a székletet is, de ez nem probléma. (Előbbi színe inkább fögg attól, hogy mennyit pisilsz. Ha többet, akkor világosabb, ha kevesebbet, akkor vörösesebb)
A vasat túl lehet adagolni, ráadásul a kicsiknél viszonylag könnyen. Ugyanakkor fontos, hogy meglegyen a kellő mennyiség. Mindenképpen bízd a dokidra szerintem, ne partizánkodj. (Vagy legalább telefonon kérdezd meg mielőtt változtatsz valamin) A vérképed mindent elárul úgyis.

"Apa hihetetlenül toleráns és békés természet! Neki nem fát lehet hasogatni a házán, hanem egy egész erdőt
Tegnap kérdezte is a végén, hogy akkor most szerintem ő nem csinál semmit hétköznap, mármint a munkájára célzott. "

Bika az Apa? Mert akkor már értem. :lol: :lol: :lol: :lol: Látod, hogy megkérdezte, hogy mit tartasz a munkája felől? Azzal, hogy azt mondod neki, hogy húmennyitkelldolgoznom azzal nem azt domborítod ki, hogy mennyit teszel le az asztalra, hanem az Ő munkáját, erőfeszítésér kérdőjelezed meg. Nem véletlen, hogy visszakérdezett...

conversano! :)

Alighanem azért kell maximum mennyiségben nyomatnod a MagneB6-ot és a Nospat, hogy ne is legyenek görcseid. Valószínűleg nem véletlenül akarja mindenáron elkerülni. Lehet, hogy csak rosszabbul hangzik az a fenyegető vetélés, de lehet, hogy tényleg nem árt az óvatosság.
Hétfőn beszélj a dokiddal és PIHENJ EZERREL!!!!!!!

norka81! :)

Tök jó, hogy ennyire bejött a pihi és már nemsokára leadhatod a másodállásod (és még a babakocsi is megvan). :D :D :D

Kép
Kép
200907?

200907? Remélem ezek a "fogas" kérdések megoldódnak mielőbb!!!!

Mi is vagy zöld, vagy narancssárga kocsiban gondolkodunk, amit kinéztünk abból. Gabi! Nekünk is 3 jó nagy kereke lesz!!!!

Dodi! Nekem a volt főnököm Antal és Anthonynak becézik meg Antinak. Mondjuk neki a keresztneve hozzá csupa e. Tehát eee-aa. Ez a neve hangzása. Persze ezért mondom, hogy mindenki maga tudja, hogy mi tetszik neki. Neked nem tetszik a Bence, de azért az túlzás, amit írtál, szerintem aranyos, függetlenül attól, hogy én sem adnám (unokatesómnak amúgy is Bencéje van). Szerintem mindenki saját ízlése! A Zsuzsnak Hendrik Hermann, ha jól tudom. Ez tényleg annyira egyéni, nekünk meg később a Gyerkőcnek tessen.

Minden esetre Anyum cuki volt, mert Apu kérdezte, hogy és mi lesz a 2. keresztnév??? Erre Anyu: "Húúúú, valami G betűs....ja Gerzson"! Hát dobtunk egy hátast a nevetéstől...Igen mert Férjem sokáig úgy hívta poénból, hogy Gerzson+Erzsike=Gerzsike (akkor még nem tudtuk a nemét). De persze nem szúrnánk így ki vele, akkor már azt mondta Férjem inkább az Ede, mint a Gerzson...na jó, de leginkább egyik sem!!!
:lol: :lol:

Conversano! Pihenj sokat, nem lesz semmi gond meglásd!!!!! Drukk ezerrel!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Conversano.szomorúan olvaslak.Pihenj sokat,biztosan nem lesz baj.Gondolom hasonló esetekben sablonszöveg lehet a fenyegető vetélés,mindenképp a saját dokidra hallgass,benne biztosan 100%-ig megbízol :wink: .Egyébként el tudom képzelni,hogy megijeszthetett :roll: :cry:

Norka akár most csütörtökön is mehetünk,de előtte még kifaggatom kedden a védőnőt,hogy szabad-e nekem a torna.Mert így is gyakran húz és feszül alul,Domi nem igazán veszi figyelembe a tesó jöttét és ezerrel lefáraszt :D .De ha tilos is a torna,azért megnézni még meg lehet :wink: .Szuper lehetett Kehida...*irigy-irigy* :lol:

007 jobbulást a manónak :( ,mi karácsonykor voltunk benne a taknyiban nyakig 3 hétig...szó szerint :cry: .Megkérdezhetem,hogy ő mekkora és hogy hívják? :)

Kép

Kép
lidike

Sziasztok

Boo nálam ami szempontból volt, hogy nagy kerekű legyen, és átfordítható legyen a kar, hogy szemben is lehessen velem a gyerek.
Ezeket mindenképpen nézd meg ha neked fontos. Illetve hogy mekkorára csukható össze, be fér e csomagtartóba. Aztán hogy milyen terepen használod. És mennyire nehéz, kell e emelgetned. Nekem ezek nem voltak szempontok, mert terepjárónk van, és csak autóval közlekedünk, kertesben lakunk, tehát nem emlegetem a kocsit. Amúgy igen, ennek van egy váza, és addig amig kicsi csaka vázat viszem a csomi tartóban, és a gyerekülésben meg ugye van. Ha mondjuk kirándulni megyünk, akkor azért beteszem majd a mózest is, mert azért nemjó a kishátának ha sokat van az ülésben. Én a kendővel is így vagyok hogy jó jó, de azért a gerincének nem bizti hogy jó ha sokáig benne van. Nem beszélve róla, hogy azért neki is szerintem kényelmes ha sétálni mondjuk kocsiban viszed, meg abban pl ha kertesben laktok, akkor ki is teheted a levegőre aludni. Nekem ott aludtak órákat, kocsiban, és imádták. Nekem a derekam nem bírja az ilyen hordozókat, meg kengurút.

Kép

gabi1

breki76! :)

Köszi, akkor már ketten vagyunk. :lol: :?

lidike! :)

Lehet, hogy pont a torna segítene! Jó, hogy így is egy csomót jösz-mész, emelsz, de vannak olyan izmok, testrészek, amik alboszolút kiesnek a napi mozgásból. Illetve fontos a vérkeringés élénkítése és a lappangó vizek elhajtása.
Esetleg szépen lassan megpróbálhatnád Domit leszerelni, hogy minnél kisebb fizikai terhet jelentsen.
Minden további nélkül szólhatsz a tanárnak, hogy neked mi szokott problémát jelenteni. És akkor vagy kihagyod vagy picit másképp csinálod a gyakorlatokat, majd ő tudni fogja mikor, mi javasolt. (A védőnőt is megkérdezheted, de szerintem inkább a dokid véleményét kérd ki, ő azért csak "jobban ismer" ebből a szempontból)
Az, hogy legalább megnézni megnézed mindenképpen jó ötlet! :wink:

Manócskát asszem Leventének anyakönyveztettük... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: De alig hívjuk így, inkább mindenféle egyéb (időnként kissé hülye :oops: :oops: :oops: :oops: ) beceneveket aggatunk rá (leginkább én :roll: :oops: :oops: :oops: ). Ennek ellenére hallgat a nevére. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Márciusban lesz másfél éves.

Kép
Kép
200907?

Most végeztem az olvasással. 1/2 10 óta.
Jegyzetelnem kellett, hogy a fontos dolgokra tudjak reagálni...

Szóval:
Sillia: aranyos, amit beszúrtál az anyasággal kapcsolatban. Nekem egyhez van konkrét, feledhetetlen élményem: az én kislányom kb 2 éves volt, és nem babot, TIC-TAC-ot dugott a fülébe. Orvos vette ki, mert én féltem, hogy esetleg beljebb nyomom.
A nagylányos dolgodhoz nem tudok mit mondani. Reméljük, hogy javul a helyzet. Szerintem fontos, hogy gyakran közöld vele, hogy szereted (nem veszekedés után, hanem amikor jól érzitek magatok). Fontos, hogy ki legyen mondva.
Az én történetem a dologhoz:
Férjem elvállt, első házasságából van egy most 13 éves lánya. 4 éves volt, mikor mi összejöttünk, igazán sosem volt köztünk probléma. Amúgy az anyukájával lakik, de nálunk se csak hétvégi gyerek, mert van, hogy néha innét megy suliba, amikor meg tudjuk oldani, itt van. Az én Nócimat (5 éves) imádja, irtó türelmes vele.
Az anyukája második házasságából van két huga, tavaly elvállt az anyja, és most - múlt héten a mostani pasijának szült egy kisfiút!
Mi karácsonykor jelentettük be a gyerekeknek, hogy testvérük lesz. Vivi reakciója: már megint!
Hát, mit ne mondjak, nem esett jól.

Kisdodi: sajnálom, ami a "véreddel" történt, de ugye nem haragszol, hogy van bennem egy kis öröm: nem csak velem történhet meg ilyen! :oops:
Lehet, hogy szonibabának van igaza, és a vámpírok köztünk élnek? :twisted:

007: Amikor Nóci született, 2 naposan a nyelv alatti ilyen izéjét vágta fel a doktornéni, mert túl hosszan tartotta a nyelvet.
Meg is látszik: folyton dumál (jól felvágták a nyelvét! :D )

boo: anyósodban részben anyámra ismertem: folyton takarít, mindenhol bagózik...
Mióta édesapám 1,5 éve meghalt, teljesen kiálhatatlan. Úgy tesz, mintha csak őt érte volna veszteség, és mártírt játszik. Pl.: nem megy boltba napokig, utána meg panaszkodik, hogy száraz kenyeret kellett ennie, meg emberrel nem beszélt napok óta. Ő ingyen hívhatna, de ha én nem hívom 2 nap, megsértődik.
Nyugdíjas, otthon van: szivességet tesz, ha vigyáz az unokájára. (tesóm gyerekeire szintén)....
Amúgy a melóról: jót mosolyogtam rajt, főleg a wc-s néni szerepen. Ez nálunk úgy van megoldva, hogy az ajtó mellett színes rajzszögön lóg a kulcs, és látom, hogy vannak benn, vagy sem. Persze rittig akkor foglalt, mikor sürgős lenne.... Bár én már a napi megszokott 8-9 helyett csak5-6-szor megyek (munkaidő alatt) :oops:
Ja, és a kollégáim tudják az állapotomat, de a mellettünk lévő (hozzánk nyíló) irodában vágni lehet a füstöt. Kb. 5 percenként nyílódik az ajtó!
És van egy osztrák kolléganőm, aki folyton kiborít! Komolyan, én nem tartom magam zseninek, de ha fél kezemet a valag...ba dugnám, akkor is többet produkálnék náluk! Tiszta hülyék, és halvány fingjuk nincs a számviteli fegyelemről....

Ja, és itt egész nap esik a hó!

És teszek fel kismamanadrágomról képet, de nem ér a hurkáimat kigúnyolni!
Kép
És megvettem babónak az első ajándékot: egy édi - vékony - kisplédet!

Kép
Kép]
hendegabi

007!

Akkor ezek szerint kézenfogva megyünk a dokibácsihoz? :twisted: (sajnos nem jó a szerda du. , mert dolgozom, úgyhogy még filózom mi legyen... :roll: )

No, mindjárt jövök a képekkel, hogy én se maradjak le.

Sillia, Hendegabi!

Jók a képek! :wink:

Kép
Kép
tabati

Én is hoztam képet, arról amit tegnap vettem, szerintem tök arik

Gabi jó kis gatyót vettél:) És a pocakod is szépen kerekedik.

Kép

Kép

gabi1

köszi
nagyon édik a hálózsákok!
Én is akarok!

Kép
Kép]
hendegabi

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

No... Az első kép még a szilveszteri pocak (szilveszteri fejjel :lol: ) Aztán a többi (már nem tudom mi volt a sorrend: Amikor felhúzom a pulcsit, akkor a nacit mutatom, csípőgatya betéttel, aztán a csíkos pulcsi mostani vétel amiből van még hasonló, de azt majd legközelebb a farmernacival. Aztán a rózsaszín betétes a melegítőnaci, ami hasonló ha jól emlékszem Dodiéhoz. És a 20 ezres használt Graco babakocsi. :D Először sportkocsisan, aztán ahogy a tetőt átfordítottam,lehet tolni szemből. :wink: Persze kell még bele valami plédféle, és télire lábzsák, mert az már nem volt meg.
Engem érdekelne amúgy egy olyan lista is, hogy mit kell venni a babónak, mire van szüksége. Amolyan kelengyelistaféleség. Mert eszemben van pár dolog, de tuti van olyan ami sosem jutna eszembe, csak ha mondjátok, hogy tééééényleg!!! :shock: :lol:

Kép
Kép
tabati

Gabi!

Nagyon cukik a hálózsákok!!!! Most látom Nektek is a Nóra a befutó! Egyik legjobb Barátnőmék Tesójának is Nórájuk lesz a Petra mellé (Ő a nagyobb Lányzó 2 éves lesz, mire jön a Hugica) :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Tabati!

Szép a POCID!!!! Hasonló van nekem is :lol: Talán annyival kisebb csak, amennyivel a Babuci is kisebb, de alakra pont ilyen!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Ja! Hálózsák!! :evil: No, majd jövőhéten azt is lefotózzuk. Nekem is van egy, még karácsonykor kaptuk. narancssárga. :D Az jó fiúnak is lánynak is nem? :wink:

Kép
Kép
tabati

Mi meg egy játékot vettünk, ami zenél és világít, és az egyik állásban hangérzékelős, ha a Baba sírni kezd akkor elkezd zenélni+világítani+forogni! Persze úgyis mi tudjuk majd legjobban megnyugtatni :lol: :lol: , de arra a 1-2 percre ez a manó is meg fogja tenni!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki igen, úgy néz ki végleg eldöntöttük:)

Tabati hát nyári gyerekem még nem volt nekem sem volt.
De ami úgy eszembe jut, az a body, rövid és hosszú ujjú, rugik, vékonyabb rövid és hosszú ujjú. Textil pelenka. Cumisüveg, legalább kettő. Vékony pléd, estleg hálózsák, vékony sapi. Fürdőlepedő. Napozó, zokni. Egy vékonyka kis kabát.

Kiságy vagy bölcső. Fürdőkád, esetleg állvány hozzá. (ez nem fontos). Babakocsi. Autósülés. Ágynemű garnitúra, egy vékony takaró.

Cumisüveg mosó, esetleg cumi, cumisüveg melegítő (nekem egyiknél sem volt) Pelenkázó táska. (ez volt, és most is vettem.)

Ápoláshoz: Hintőpor a fenékre, popsi kenőcs, popsitörlő. pelenka. köldök ápoló (hexaclorofen hintőpor, alkohol)
Babaolaj, fürdető, testápoló. Fültisztító (kimondottan babáknak), sampon. Én eleinte gyógyszertárit használtam ezekből.
Egyébkénta gyerek orvos még születés előtt felszokott írni ezekből egy csomóreceptet amit ki tudsz váltani.
Vízhőmérő, babaolló, steril vatta, lázcsillapító. Lázmérő, orrszívó.

Mellszívó, és tejtároló zacsi.

Kép

gabi1

Ami neked a kórházba fog kelleni, legalább is én ezeket vittem.

papucs
zokni (bár most meleg lesz, tehát ez nem fontos)
törölköző legalább 2 én abból sötétebbet vittem, hogy ne látszódjon meg rajta minden rögtön.
Hálóing, ha lehet elöl gombos, mert könnyebb a szoptatás úgy. Legalább 3-4
Betét vastagabb, mert nem tudni mennyi vérzés lesz, főleg az első napokban.
ásvány víz, plusz keksz féle, mert szintén nem tudni hogy mennyi ideig fog tartani a vajúdás. És lehet hogy engedik hogy egy kicsit rágcsálj belőle.
köntös.
mellszívó, melltartó betét, hogy ne ázzon át a melltartó ha megindul a tejcsi
Aztán lehet kapni eldobható bugyit ami elég praktikus állítólag, mert nem kell mosogatni ha netán átáznál (nekem nem volt egyiknél sem)
Iratok
Evőeszköz, pohár, kistányér
tisztálkodási szerek.
Garmastan kenőcs a mellbimbóra ha kisebesedne

Kép

gabi1

Nekem a kislányom Nóra. Első perctől ez volt a favorit lánynév, fiúnevünk meg csak utolsó percben lett, és nem is volt rá szükség.

Csak az a baj a Nórával, hogy névnap: július 11. elég közeli

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: