Sziasztok!
Csibb, Tencsi, akkor nem is vagyunk kevesen a topikban RH- vércsoporttal... Úgy emlékeztem, mintha Katka is ezt írta volna, de már nem vagyok benne biztos. És ezek szerint tényleg elég különböző gyakorlatok vannak, hogy hányszor nézik ezt a terhesség alatt, de Tencsihez hasonlóan nekem is ma néztek a terheléses cukorral együtt anti-D-t.
Rszg, nekem elvileg evés (tej, szömle) után egy órával kellett volna, hogy levegyék a vért, de mivel nagyon sokan voltak, ezért kicsit több idő telt el, kb 20 perccel léptük túl az egy órát...
És ma az autók összetörésénel napja van

: ma a párommal+gyerekkel mentünk ügyintézni kocsival, és egy hülye picsa sávváltáskor, ráadásul záróvonalon keresztül belénk jött. Azt hitte még befér elénk a lámpa előtt... Hát nem... Szerencsére nagy baj nem lett (fényezés sérült a sárvédőn), az övén szinte semmi nem látszik, és végülis elismerte, hogy ő volt a hibás, de mire ebből kapunk valamit... A csaj az olasz pasija kocsiját vezette, olasz rendszámmal, olasz biztosítóval... Szóval örülhetünk, h nem nagy a kár, de nem is biztos, hogy valaha látunk ebből valamit...
Zazzy, szerintem is sürgősen cseréld le a háziorvost. Minden hülyeséget azért nem kell lenyelni, pláne ha van alternatíva... és én úgy tudom, hogy tartós táppénz esetén elég havonta menni a háziorvoshoz a papírokért.
Pénzügy: nehéz kérdés, én még nem ismertem olyan embert, aki elégedett lett volna a pénzügyi helyzetével akármilyen jól keresett is. Nyilván ha nem jut pénz ennivalóra, meg a kilakoltatás fenyeget, mert nem tudja valaki fizetni a számláit, hiteleit, az tényleg nagyon nehéz eset, de sokszor úgy érzem, hogy nagyon rosszul kezeljük a pénzkérdést... Én is... Túl nagy jelentőséget tulajdonítunk neki... Mert nem attól leszek önmagammal, a családommal, a környezetemmel harmóniában, hogy mennyi pénzem van és milyen javakat szereztem... (és mégegyszer: ha nem jut az alapvető szükségletekre, az tényleg más eset)
Persze a terhesség időszaka ebből a szempontból is kritikus, hiszen egy gyerek születése mindenképp negatívan érinti az anyagi helyzetünket. De szerintem nem ettől függ, hogy mennyire fog jól működni a kapcsolatunk, közös életünk a gyerekkel-párunkkal, illetve nem jó, ha nagyon ettől függ... No, okoskodást befejeztem, meg nem is biztos, hogy egyetértetek. Csak haragszom a társadalmunkra, hogy ennyire az anyagiakról, pénzről és a fogyasztásról szól...
Katka, csatlakozom a többiekhez, ha tudunk / tudok valahogy segíteni, szólj. Nagyon szívesen... Mintha azt írtad volna, hogy Bp-től délre laksz. Én Csepelen, ami szintén közel lehet hozzád. Tényleg, ott a lakóparkban nincsenek olyan ismerősök, akik tudnak az első napokban segíteni? Pl. vinni a csajokat oviba, bölcsibe? Esetleg a saját gyerekeikkel együtt? És hol tartasz az új pároddal kapcsolatos töprengésben? (persze csak ha akarsz/tudsz erről írni...)
No, ez jó hosszú lett, de ma 10 óra után jöttem haza (munka), és még pörgök. Ma csak apáé volt az esti szertartás...
Jó éjt!