A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Jó reggelt Mindenkinek!

Andabella: Én maximálisan egyetértek Kanguval és Eliffel, ez abszolút a Ti döntésetek. Olyan név nincs, ami mindenkinek tetszik, majd szépen megszokják... :) Szerintem is nagyon jó választás az Emese egyébként!
Tesómáék mikor kitalálták az Adélt a kislányuknak (ami szerintem gyönyörű és nagyon illik a kisasszonyhoz), akkor a Nagymamám kijelentette, hogy ő életében egyetlen Adélt ismert, aki egy k.... volt. :lol: Aztán megszokta, és ma már csak a dédunokája jut róla eszébe, és lám, tetszik neki! :D
Minden elsimerésem a 3,5 kilóért, nekem kb a negyedik hónapban volt annyi... :)

Elif: A randit még fixáljuk. :) Valakinek van még kedve csatlakozni, hogy ne csak virtuálisan ismerjük egymást???

Gjéti:
Szerintem a gyümölcsnap baromság szintén, bár egy fokkal jobb, mint az almanap. :)

Boldog, fájdalommentes napot mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
Találtam egy receptes portált, lehet nyálat csurgatni, egész jók vannak :lol: http://www.nosalty.hu/

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

kangu: hát nekem hasonló a helyzet, csak amikor baloldalra fekszem. Egyszerűen nem tudok úgy maradni, mert félek kibújik. Pedig a bal oldal lenne a nyerő azt mondják... Ha a hátamra fekszem kicsit helyezkedik aztán alvás.
Azért jó lehetett az a "megyünk szülni?" helyzet :)... Az én férjem is vágott ilyen arcot, nem birtam megállni nevetés nélkül, aztán kikaptam, hogy szegény gyerek meg most rázkodik. :D

Kép
Kép
elif

Nekem is tegnap majdnem kijött a hasamon a pindurka, apának nagyon tetszett, sőt még piszkálta is, attól meg olyan mutatványok következtek, hogy azt hittem télleg kijön.:)

Tali jó lenne, én benne vagyok, de nek a délelöttök jók csak, mert délután gyerekműszak!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

6.án Mikulásparti mindenhol, ésmég szombat is, mi megyünk be a gyerekekkel Bpre Apa munkahelyére mikulásozni, előtte egész nap ráérünk, tök jó lenne összejönni valahol, és akinek már van gyerkőc el is hozhatná!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Látom már mindenkinél kezdenek előjönni az itt fáj-ott fáj dolgok..
Nekem is állandóan van valami bajom. Hétfő éjjel szinte alig aludtam valamit, csak dobáltam magam egyik oldalról a másikra. Tegnap ennek örömére majd elájultam egész nap a fáradtságtól, ráadásul fájt a hasam meg a derekam is, de nagyon.
Ma egész jól ébredtem, csak hajnalban húzta a görcs mindkét lábamat. Nektek nem szokta? Pedig szorgalmasan szedem a magnéziumot.

Annabella, ha nektek tetszik az Emese név, akkor ne hallgassatok senkire, ez a ti döntésetek. Majd idővel elfogadják.
Nálunk is dobott a család egy hátast annak idején, mikor meghallották a Száva nevet. Pedig szerintünk nagyon szép név, és annyira illik is a kicsilányra. Most a Zétény hallatára vannak teljesen ki, erre mondtam anyósomnak, hogy a Szávával is így voltak... erre azt mondta, azt már megszokta. Majd ezt is meg fogja szokni :lol: Neki jobban tetszik az eredti variáció, a Patrik, illetve Patrik György. Jó nagy sértődés lesz belőle, már előre látom, de nem lesz György a babónk, nem szeretném. És úgy gondolom, én vagyok az anyukája, én hordom ki, én szülöm meg, nekem van ebben a döntő szavam. Szerencsére a párom is mellettem áll ebben.

Érdekes ez a háton fekvés dolog, az én babóm is olyankor a legaktívabb. Sőőőőt, ha hiányzik, hogy nem jelentkezik, akkor hanyatt fekszem, így ad magáról életjelet. Olyan furi, ő nem egy nagyon mozgékony baba, Szávához képest túl nyugodt is. Ritkán szokott nagyokat rugni, sokszor csak annyit érzek, hogy szép nyugisan elmotoszkál ott bent. :lol: Remélem ha kint lesz, akkor is megtartja a jó szokásást, hogy sokat alszik, mert Száva iszonyú rossz alvó volt.

Verus, ez nem hangzik túl jó, amiket leírtál a lakásotokról. Sajnálom, mert nagyon fontos a jó környezet, hogy hol élünk, ha mindig csak a gond van mindennel, az annyira meg tudja keseríteni a mindennapokat.
Mint nálunk most az autópálya, annyira ki vagyok tőle, iszonyú a zaj, főleg esténként.
Pedig annyira imádtam itt lakni, olyan jó kis környezet.. volt... :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Verus! Sajnálom, ami történt/történik nálatok, remélem, hamarosan megoldódik a lakáshelyzet.

A cseszegetős védőnőkkel ne foglalkozzatok! Terhesség alatt, ha nincs orvosi indok (pl. cukor), ne diétázzatok! A gyümölcsnapnak nem most van itt az ideje. Aki vékonyan kezdi a terhességet (Zsu!), annak egyáltalán nem elvárás, hogy ne menjen 10 kg fölé a súlygyarapodása. Én 6,5-7 kiló plusznál tartok, de sajnos nagyon sok édességet eszem :oops: . Mindenesetre azt látom, hogy így munka mellett (+gyerekért szaladgálás, most megspékelve egy hétvégi szülinapi gyerekbulival és vendégeskedésekkel) nem fenyeget a túlzott elhízás. Majd az utolsó hónapban kell odafigyelnem, amikor már itthon leszek...

Andabella! Név ügyben senkire se hallgassatok, minket azzal öl meg mindenki, hogy miért nincs még neve a babának. Annyit mondogatják, hogy nincs is kedvem gondolkodni a kérdésen.

Én benne lennék egy találkozóban, de igazából januárban lenne jó, akkor már nagyon rá fogok érni. :lol:

Néha nálunk is úgy tűnik, Babó a köldökömet szemelte ki, mint kijáratot, ez azért nem a legkellemesebb érzés. :lol:

Kép
mist

Szisztok!

Ikverius: Merre laktok, hogy ilyen dolgok történnek? Mely kerület?

Hát lányok jót mosolyogtam a hasfalon való kijövetelen, mert eddig én még ilyet nem éreztem. Múltkor a párom odatette a fülét a hasamra, mert azt olvastuk, hogy ilyenkor már hallani a szívverését, erre megrúgta a fülét, majd az állát:)))) :lol:

Köszönöm az Emese névre a reagálásokat, nem hagyjuk magunkat befolyásolni:) :P

Üdv. Andabella

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!

Na mi meg szép lassan már be is töltöttük a 29. hetet.... Hihetetlen, hogy mennyire szalad az idő...

Verus: ez egyáltalán nem hangzik jól.... Nagyon sajnálom a bringát, és főleg azt az ideget, amit emiatt nyeltek... Elhiszem, hogy nem érzed magatokat biztonságban... Ez borzasztó lehet....

Nagyon csinik a pocik, megnézegettem mindet...

Andabella: Az Emese szerintem nagyon szép, nálunk is szóba jött, amikor még nem tudtuk, hogy fiú a lelkem! Semmiképp ne hallgass másra, ha nektek tetszik, és meg tudtok egyezni benne, akkor tartsatok is ki mellette!!! Én tartottam tőle, hogy mit fognak szólni a Vendelhez, de végül is anyóson kívül egész jól fogadta a család... Ő még mindig húzgálja a száját, dehát nem is nagyon van olyan dolog, amibe ne szólna bele... Ez pedig már így marad.... Akár tetszik, akár nem... Majd megszokja..... 8)

Nálunk is megy az Alien dolog.... Főleg este, és nekem is akkor, ha oldalt fekszem... Apa nagyon élvezi, mindig biztatja, hogy nehogy abbahagyja.... :lol:

Képzeljétek én egy pár napja nem kívánom a kaját.... Csak azért eszem, mert muszáj, és tudom, hogy kell a babának, de ha rajtam múlna el lennék egész nap kaja nélkül... Ez miért van szerintetek??? :shock: :?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Azt elfelejtettem mondani, hogy nagyon irigykedem, mert én biztos nem fogok tudni találkozni Veletek, pedig annyira jó lenne.... :roll:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Helló Csajok!

Nicko: nagyon csini kismama vagy te is, jó, hogy tettél fel képet magadról!

Verus: hát tényleg nem valami fényes a helyzet nálatok lakásügyben, remélem minél előbb el tudtok jönni onnan.

b79andi: Én is üdvözöllek, és várjuk ám az infót rólatok!! :) Merre laktok, milyen volt eddig a terhességed, milyen volt az előző ...

Julcsi: örülök, hogy minden rendben volt az UH-n, mondjuk elég rossz lehetett ennyit várni, de a lényeg, hogy Bogyesz rendben van!! Tényleg szép nagynak tűnik a mérete alapján!

Elif: továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nagyon csini kismama vagy, és senki ne foglalkozzon a védőnővel, úgy látszik, mind megbolondult :? Diétára akarják fogni a kismamákat, holott ennek semmi orvosi indoka nincs ...

Andabella: csak egyetérteni tudok a többiekkel, a választott név nektek kell, hogy tetszen, a többiek majd úgyis megszokják :lol:

Amy: én is pont ezt akartam írni, hogy 2 napja úgy érzem, hogy semmi kaja nem esik jól, és nem is kívánok enni :?

Csatlakozom Mist-hez és a januári tali ötletéhez, akkor már én is jobban rá fogok érni, persze csak ha ügyes leszek a vizsgáimmal :)
De akkor már legalább nem fogok dolgozni.

Ma egyébként rövid napot tartok, megpróbálkozunk újra a kiságy-projekttel. Hátha ma sikeresebbek leszünk!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Köszike a szülinapi üdvözlést. Nagyon jól eset mert most csak ennyi fog jutni. A cuki miatt most elmarad az ünnepi ebéd és a nagy családi össze röffenés.Nincs torta és nincs buli. De ez van. Holnap megyek a korházba és majd iróm hogy mit mondott a doki bácsi. Adig is legyetek jók.
Pusz Rita

Kép
háfi

Andabella: Jó hogy írtál! Te nagyon jól állsz a kilókkal! A pocakod mérete miatt szerintem meg ne idegeskedj! Nekem sincs olyan hatalmas pocakom, inkább szélesedek! :?
Nagyon szép az Emese név! :) Ne hagyjátok hogy az anyósod beleszóljon a névválasztásba, ez a ti kettőtök döntése legyen! Nálunk se mindenkinek tetszett a Bence név, hát sajnáljuk, majd megbarátkoznak vele! :)

Elif: Diétázni biztos nem fogok, majd visszafogok az édességfogyasztásból! :)

Ikverus: Hát nem semmi környéken laktok! :x Elhiszem, hogy már költöznétek! :evil:

Amy: Én kívánom a kaját, csak nagyon hamar eltelik a gyomrom! 5 falat és kész vagyok! :roll:

Zsufi: Remélem ma sikerrel jártok kiságy ügybe! :)

Fekvés: Ha háton fekszek nálunk is beindul Bencus, de újabban már oldalt fekve is, mindkét irányba, elég kellemetlen, amikor éjszaka arra ébredek, hogy Bencus nagy erőkkel rugdossa az oldalamat! :roll:
A hátonfekvésről még annyit, hogy aludni nem tudok úgy, mert reggelre iszonyatosan megfájdul a csipőm!
zsu83

Fotót nem tudtam még mindig feltenni, apa kapott új focis játékot, és nem akartam elrugdalni a géptől :)

Gjéti, az itatásról én azt olvastam, hogy amíg csak szopizik a baba, nem kell neki plusz folyadékot adni, mert a tejcsiben van elég folyadék neki, és olyan picurka a gyomra, hogy ha adsz neki vizet vagy teát, az csak a tényleg hasznos tápanyagok elől foglalja el a helyet. Mondjuk amikor én kisbaba voltam, anyu mondta, hogy nekem adott teát, és így is egész emberformám lett :D

December eleji 2in1-ozásba lehet, hogy beszállok én is :D még meglátjuk, hogyan tudok majd közlekedni, de nagyon szívesen találkoznék veletek személyesen!

Andabella, tudom, hogy könnyebb mondani, mint megtenni, de ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak arról a névről, amit a férjeddel közösen választottatok!!! Az anyósok imádnak mindenbe beleszólni, meg még biztos neked is van más ilyen rokonod is - hümmögsz rá egyet, aztán le kell tojni. Ne hagyd, hogy ennyire beleszóljon az életedbe, mert a következő az lesz, hogy abba szól bele, hogy hogyan neveled a gyereked, az pedig tényleg a te dolgod. Állj a sarkadra!

Az alváspozíció-probléma ma éjjel bejelentkezett nálunk is: háton már nem bírok egy ideje aludni, mert egy idő után fáj tőle a pocim alja, és elzsibbad a bal karom :shock: (ezt nem értem, mitől lehet), a bal oldalamra ha fekszem, valamelyik belső szervem nyom a bordámnál, eddig a jobb oldalam oké volt, de ma éjjel arra ébredtem, hogy így is fájdogált a pocakom. Remélem, ebből nem lesz rendszer, mert azért ehhez még nagyon sok van hátra februárig...

Kangu, már akartam kérdezni korábban is, hogy hívják a kislányaidat?

Verus, nem csodálom, hogy ki vagy akadva! Drukkolok a lottóhoz :lol: bár az nekünk is jól jönne... kinek nem? :lol:

Apa új kedvenc szórakozása: bekopog kicsi babának, picurka meg visszakopácsol neki bentről ugyanott. Vagy negyed órát elvannak ezzel a játékkal minden este, édesek :D mondjuk azért néha beleszólok a játékba, mert van, hogy csikiznek :D

Amy, Debrecen sincs olyan nagyon messze :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Édes lehet a kopogtatósdi:)Ki fogjuk próbálni:)

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!

Jaj! Én mindig lemaradok!
Julcsi: Gratula neked az óriásbébihez! :lol: Nekem is uh szerint előbb kellene jönnie: jan. 28. De ez úgysem így lesz. Eszterem is nagy volt mégis 6 napot késett, Zsó meg 10-et. Kecseszik Csenge velem, ha 14-én jön! Utálom a Valentín napot! :(
Verus! Ekkora szarházi bandát! Bizisten karlevágással bűntetném az ilyet.
Gjéti: A csak szopizós babának nem kell külön folyadék! Van, hogy a 40 fokos nyári kánikulában kell adni vizet, de én akkor még gyakrabban tettem cicire. Mivel a tej először hígabb (ez oltja a szomjat) utána jön a sűrűbb, zsírosabb rész. Ez meg laktat. Emlékszem egy elég butácska beszólásra egy társaságban. Apuka és anyuka már azt várta, hogy mikor adhat már mást a kölyöknek. (nem értem miért???) Apuka így érvelt: Én sem eszem egész nap borsófőzeléket! MIlyen szar leteh már, hogy csak tejet kap! :shock: No comment!

Bocs, ha nme jutott válasz mindenkinek! Ja! Talit szerveztek? Mikorra és hová?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ja! Elfelejtettem. Apa a pocakra tette a kezét és olyan mozgásokat produkált Csenge, hogy majdnem rosszul lett! :lol: Végighúzta a lábát az oldalamon, meg kinyomott valami hegyeset... Jót röhögtem! :lol: Amúgy azzal szoktam riogatni, hogy már csak 79 nap a szülésig! Ettől frászt kap! :lol: Olyan, mint egy első gyerekes apukajelölt! :lol: Édes!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Rugdosás: Biztos írtam már, hogy Bogyesz nálunk apaimádó... :) Apa odateszi a hasamra a kezét, rögtön ott kezd el rugdosni. :) Annyira édes! :lol: A magzatkomunikációs előadáson mondjuk mondták, hogy ez a nő érzéseivel is nagy összefüggésben van: aki érintésének az Anya örül, annak örül a Baba is. :)

Én is háton érzem a legjobban a Babót mocorogni, de sajnos az hosszútávon nem megy, keresztcsont rögtön beleszól :? Oldalt viszont én még jól bírom az alvást, pokróccal a lábam között egész jó a helyzet, eltekinve attól, hogy néha felébredek arra, hogy az összes rengeteg kilómtól nagyon fáj az alul lévő lábam, és akkor gyorsan pozíciót kell váltani...

Zsufi: Sok szerencsét! Számolj majd be, hogy sikerült-e a az ágyvásárlás!

Dina: Nálunk Apa annak örül, hogy már csak 80 napot kell várnia, hogy megpillantsa elsőszülött Kisfiát. :)

Huhh, Csajok, ez a lelkesedés tetszik, szervezem a decemberi találkozót és csináljunk egyet januárban is, hogy akkor a decemberben szorgalmasan dolgozók is csatlakozhassanak. :) Amy, bocs, és mindenkitől, aki messzebb van... Vagy Debrecen kinek jó???? Nagyon szép város ám! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Stelly: Csenge (Valentin-napi baba :D ) és Luca.

A tali jó ötlet, csakhát 2 pici+pocaklakó+BKV :roll: Decemberben mindenkin vásárlási láz vesz erőt, tele a város bolondokkal. Januárral pedig nem árt vigyázni, közel lesz a nagy nap. A babócák pár százaléka ismeri csak a szülés várható időpontjának kiszámítási módszerét. A többi tojik rá, akkor jön, amikor kedve szottyan :lol:

Kép
kangu

sziasztok!

ma van a 100. nap!!!!!!! holnaptol vágom a centit! Hurrrrráááááá!

Zsu83, zsufi 74: köszi aranyosak vagytok. ti is nagyon szép kismamik vtok. megnézegettem mindenkit már. jo látni az arcokat.

julcsi: semmi baj h elfelejtettted. probálom megoldani csak arra nem tudok rájönni h a recepteket hogyan tudom abba a mappába rakni. irok nektek megigérem. nagyon szeretek fözni, mindenki azt mondja nagyon jol csinálom. sütni kevésbé de néha azt is.

andabella: én is azt mondom mint a többeik. ne hallgassatok senkire. ezt ti igy döntöttétek el és ha nektek tetszik senkinek nincs beleszólása. sztem is nagyon szép név az emese. :D

nálunk nincs még hátfájás, talán köszönhetö ez a jo kis MBT cipömnek. hátonfekvés az is megy, minden igazábol. aludni is jol tudunk még., mindig is oldalamon alvos vtam, igy késöbb sem lesz baj. no meg van a jo kis párnám amit berakok a lábam közé. probáljátok ki a szopispárnával. szupi

az itatásrol én is azt tudom h az elején ha csak szopizik a baba nem kell külön.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért! Én a 2008 ősziektől vagyok.
Ha valakit érdekel kismamaruha olcsón, készítői áron, akkor nézzétek meg a weboldalunkat!
www.kismamaruci.hu

Köszi: Móni

gwini

Kangu! Január eleje egy játszóházban? :lol:

Itatás: az én lányom kb. 10 hónapos koráig nem ivott semmit az anyatejen kívül (nyáron sem), el sem fogadta. Igaz, igény szerint, 1,5-2 óránként szopott. Egyszer anyukám nyár közepén beindult, hogy bebizonyítja, hogy szomjaztatom a gyereket, kapott egy cumisüveget forralt vízzel, egész nap úgy 10 ml-t tudott beletukmálni, utána feladta... :lol: Pedig ekkor már legalább 8 hónapos volt a lányom, és evett gyümit is. Szóval én nem vagyok a teáztatás híve. Persze más a helyzet nagy melegben, ha a baba csak 4 óránként eszik, de ez mindig egyéni kérdés.

Kép
mist

Kangu, szép nevek :) a Luca nálunk is a lehetségesek között volt, de egy pár a baráti társaságból "lenyúlta", így már nincs kedvem nekem is így nevezni a pindurt.

Azért a december eleji boltos találkozó nekem tetszik, és akár utána le is csücsülhetünk egy kakaóra valahol :D a januárt meg meglátjuk, mert amilyen ütemben vesztem el a képességemet a mozgásra, az durva. Ma amit szenvedek itt a cégnél, hogy megmaradjak a székben :roll: sebaj, már csak a jövő hét, aztán kisbabámé vagyok :D jujdevárom! komoly terveim vannak, hogy mi mindent csinálok majd meg végre, ha otthon leszek :) és nekiállok én is kreatívkodni vééééégrevalahára :D

KépKép

KépKép
stelly

Találka: Kangu, szerintem azért vmi nyugis helyen találkozhatnánk december elején (mondjuk 5-e), hozhatnád a Lányokat is, és eljátszogatunk velük...
Ugyanígy január elején, a játszóház jó ötlet, akkor még egyik Babónak sem szabad megszületnie... :wink: Leglábbis reméljük, hogy szépen bent maradnak, amíg kell.

Andus:
Akartam még ragálni, hogy én is úgy érzem, hogy a mi Kisfiunk sem lesz egy örökmozgó típus. Néha nagyon beindul ám, de van, hogy órákig szinte nem is érzem.

Már babás kismamák, szerintetek ebből tényleg lehet következtetni a baba későbbi mentalitására, vagy ezzel ne áltassam magam? :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Eszter: Hát igen, egy focisjátékot azért le kell jól tesztelni! :wink: Az én férjem is szeret focizni a gépen! :D
Úgy látszik a te lánykád is olyan játékos, mint az én kisfiam! Este lefekvés előtt nálunk is megy a kopogtatósdi! :lol:

Nicko: Köszönöm! :)

Ma délután én is beszereztem a Kismama szoptatós könyvét, nagyon tetszik, meg a Suttogó titkait, és egy babaápolási könyvet is beszereztem! Na a babaápolási könyvet a férjem egyből lestoppolta, annyira hogy bevitte ma magával éjszakára olvasni! :D
zsu83

Sziasztok!

Jó kis pörgős topic ez!!! :lol: Elolvasni sajnos csak futtában tudtam, de holnaptól talán a megszokott hétköznapokon több időm lesz. Ma volt a terhelésem, és bizakodva nézek elébe, mert a sok jó tanácsotok következtében egyáltalán nem voltam rosszul, mint a múltkor. Holnap 4 után kell telefonálnom, remélem, jó híreket kapok. Meglátjuk!!!

Bocsánatot szeretnék kérni, mert tényleg úgy lett volna helyes, ha bemutatkozom, és nem rögtön a közepébe.
Szóval, Andabella!!! NEEEEEM!!!! Nem ikrek, csak két neve van!!!! :lol: :lol: Még csak az kéne!!! Bár az elején voltak ilyen rémálmaim, de szerencsére csak egy van odabenn.
Maja lányom 19 hónappal ezelőtt született. A 3. kerületben lakunk, és a Jánosban szültem. Mondhatom, hogy igazán szép élmény volt, és gyorsan túl is estünk rajta, 3 óra alatt megvolt. A magzatvíz elfolyt, így indult. Aztán egy csomaggal a mellkasomon végződött. Azóta meg egy rabszolga vagyok. Maja hihetetlenül aktív és akaratos, és fáradhatatlan. Rengeteget kell vele foglalkozni, szereti az embereket, sokat járunk közösségbe, foglalkozásokra. Ezért is örülök, hogy odabenn csak egy kisfiú készülődik. Erik - hosszas vita és nézelődés után kiválasztott név - is hasonlóan aktív lehet. Néha úgy érzem, hogy ki akar jönni, de a hasfalamon keresztül. Érdekes élmény, mikor Majával zenét hallgatunk, én nézem, ahogyan táncol rá, és közben a pocakom is szambát jár. :lol: Hát röviden ennyit rólunk. HA valamit kihagytam, nyugodtan kérdezzétek meg.

Nálunk a Maja név elsőre meglett. Viszont most nagyon sokat rágódtunk a néven. Kinek egyik, kinek másik tetszett. Szerintem nem lehet olyat találni, ami mindenkinek tetszik. Viszont ha kiköt az ember egynél, akkor hozzászokik, és akinek előtte nem tetszett, az is megbarátkozik vele.

gjéti Itatás: mi itattuk Maját, bár ő áprilisi. A kórházba is vittem cumisüveget, mert amíg nem jött meg a tejem - ez nálam majdnem egy hét volt - addig kapott cukros vizet, így nem száradt ki, és azért volt némi "tápláléka". És később is mindig megkínáltuk vízzel. Nem lett cumi zavaros sem. Azért gondoltuk, hogy kínálgatjuk vízzel, mert az ember is úgy van vele, hogy néha csak megszomjazik és enni meg nme kér. Hát, nálunk így jött be, de szerintem minden baba más, majd úgyis ki lehet tapasztalni.

lkverus: nem semmi egy lakásban laktok. Igazán félelmetesen hangzik. És dühítő, hogy az ember tényleg megveszi drága pénzen, aztán... ááá, manapság már mindent lehet. Felháborító!!!

Megpróbáltuk ma elintézni az apasági nyilatkozatot is, de a doki rossz igazolást adott, és az anyakönyvezető elutasított minket. Nagyon örültem!!! Egész nap rohangáltunk, sőt, még telefonban hajadonsági nyilatkozatot is kért - holott azt ő is meg tudja nézni - azt is elintéztük, végül nem kérte. BRRR!!!! Olyan mérges voltam. Ráadásul kocsival mentünk, és Majám mostanában hány a kocsiban. Odafele is öltöztünk és takarítottunk és visszafele is. És ráadásul a nagy semmiért.
Jó kis nap volt. Megyek, mert lassan kezdődik az esti rutin. Remélem, holnap is tudok jönni.

Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást. Próbálok ismerkedni veletek, és mindenkire reagálni, remélem sikerül... egyszer majd. :lol:

Jó éjszakát!!! Remélem, mindenki megtalálja a számára legkényelmesebb pozitúrát! :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok
visszajöttem Orosházáról, csináltunk néhány pociképet, de ahogy benneteket elnézlek, lassan az enyém is kezd átlagosra nőni, pedig az elején nem akart elindulni. most hétről hétre óriásit nő. :D

Képzeljétek, 5 napja próbálom felhívni a Kistarcsai kh-t, a diabetológiára szeretnék időpontot, mert én még mindig csak "vakon" diétázom. És állandóan leráznak, márha egyáltalán fel méltóztatnak venni azt a nyomorult telefont. Idegbaj határára kerültem :cry:

Amúgy jól vagyunk, szerintem az én babócám is nyugis, esténként aktívabb, van, hogy szinte a kellemetlenségig, lefekvéskor elénekelem neki az altatót, és aztán csend, reggel meg, ahogy kinyitom a szememet, bejelentkezik. Szerintem ez már a személyiségéből eredő vonás lehet.
Egész nap a lakás átrendezésén dolgoztam, most még csak fejben és papíron, hogy kiderüljön, mit kell még venni az ikeából. szerintem szuper lesz a lakás, és a kisszoba is. :D

Anatómiai ismereteim kissé hiányosak, és bár nagyon szégyellem, mégis meg kell kérdeznem: Melyik a keresztcsont? :oops:

Julcsi: Adél babát hogy becézik a szülei? Párom is szeretné így hívni a lyányt, de becézés nélkül nekem kicsit szigorúan hangzik. És meg tudnád nekem írni, hogyan mehetnék el én is arra a magzatkommunikációs dologra. Valami elérhetőséget, vagy részleteket :wink: . Köszi.

Vesszenek a bicikli tolvajok!!! :twisted:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ja, még annyit, mert mostanában látom téma a Suttogó!
Általában aki olvassa, nagyon jónak tartja, jó ötletek és érdekes dolgok vannak benne. Aztán mikor megszületik a baba, akkor sokminden átrendeződik az emberben, és már talán nem is tűnnek olyan jó ötletnek, és sokminden babafüggő is. De szerintem mindenképpen jó támpont, csak később nem kell elkeseredni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy a könyv írja.
Szerintem a belső hangnál nincsen jobb, de akönyvek meg útmutatónak kellenek.

Még egy: szerintem ez egy hasznos oldal, nagyon tudom ajánlani babaápolás ügyben is. És jó program apával megnézni őket.
http://onlineakademia.hu/course.php?id=12

bocsi, ha már ismeritek!

No, mostmár tényleg elég belőlem!

Kép

Kép
b79andi

B79andi: Biztos jó lesz a cukoreredményed, drukkolunk! :)
Nagyon szép neve van a kislányodnak, és a kisfiadnak is! :wink: :)
A hivatalos papírok intézése nálunk is mindig bosszúsan zárul! :?
Szegény Majának is jó tortúra volt! :(
Mi pénteken megyünk a hivatalba a házassági anyakönyvi kivonatunkért, kiváncsi vagyok simán menni fog-e! :? :roll:
zsu83

Húúú, írtatok ám rendesen! Köszi mindenkinek az itatásról szóló
véleményét, majd meglátjuk, h Oli mit igényel. :)

Andabella, nálunk sem tetszett mindenkinek az Olivér név,
de már meg is szokták... A Damir-ért meg egyenesen le akarták
szedni a fejem, de mivel úgysem azt használja majd a kicsi,
beletörődtek... :D

Most fejeztem be a linzer sütést, anyumnak lesz pénteken valami
munkahelyi buli... De azért közben bele-bele kóstolgattam. :lol:

Örömmel jelentem, h én is elkezdtem kreatívkodni, mint Elif. :P
Egy ágytakarót fogok csinálni Olinak. Az anyagot úgy vettem,
apukám szabatta formára (grafikusként dolgozik), én meg elkezdtem
megtervezni rá a mintát. Hosszas vívódás után úgy döntöttem,
h Micimackó és Füles lesz rajta. Fele már kész, szerintem egész szép lett. Majd teszek fel képet. :)

Kép

Kép
gjéti

No tettem fel képet a kiságyról :) apa elégedett volt vele, mert szépen elő voltak fúrva a csavarok helyei, és jó stabil is, szóval a minősége is rendben van. Hozzá tartozik, hogy a szobában van a babának egy teljes szekrénysora, úgyhogy nem volt szempont, hogy a pelenkázó komódjában nagyon sok hely legyen pakolni. Később meg átalakítható gyerekággyá, szóval szerintem nagyon szupi :D

Zsu, tök jó olvasni, hogy milyen lelkes kispapa a férjed :D biztos nagyon jóban lesznek Bencussal :)

B79Andi, nem semmi egy napotok lehetett! Állítólag a gyömbér jó a hányásra, próbáld ki, hátha Majádnak is bejön, gondolom, gyógyszerezni nem akarod, kicsi még hozzá. Szegényke, én is mindig rosszul voltam az autóban kiskoromban, szóval átérzem a helyzetét :(

Zsuzsi, nem csak mesélni a pocakról, tessék képet feltölteni is ám :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Elfelejtettem az előbb, és a párom már régóta rágja a fülem miatta:
Sajna nem tudom, melyikőtök lakik Tatán, de mintha úgy emlékeznék, h valaki... Arról van szó, hogy a jövő hét végén szeretnénk Tatán 3 napot eltölteni, és ha tudna valaki jó kis szálláshelyet ajánlani ott, azért hálásak lennénk... :lol:
Köszike.
Zsu: már nem igérek semmit a fotókkal kapcsolatban, annyit igérgettem. :oops: egyszer csak fenn lesznek.

A 2in1-es találkára én is beneveznék :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Gjéti: ha csak szopizik Oli, akkor nem kell külön itatni. Ahogy Dina is írta, az elülső, hígabb tej a szomjoltó, a hátulsó tej a zsírosabb, laktató.

Jasmin: gratulálok, h elkészültél a szakdolival!

Verus: felháborító, ami felétek történik :evil: .

Kismazsola is szereti „kirúgni a ház oldalát” :D . Ha háton fekszem, úgy rugdos, h hullámzik a hasam és kidudorodásokat is látok itt-ott. Ha oldalt fekszem, akkor az aktuális oldalon érzek finom mocorgásokat. Szerencsére én még kényelmesen tudok feküdni, egész jól alszom. Időnként nem sikerül azonnal visszaaludnom a hajnali pisilés után, 1-2 órán keresztül forgolódom, de azután reggel 8-10-ig alszom.

Átvettem ma a Felicitas csomagot: 1 db Pampers pelenka, 1 fehér cumi, ½ l-es ásványvíz, 1-1 adag Saba intim szappan (1férfi, 1 nő), 1 db 180 ml-es Avent Via pohár tetővel, 5 db Mecsek tea filter és néhány darab prosi.
kreiszi

Gjéti: Biztos nagyon szép lesz az ágytakaró! Várjuk a képet! :)

Eszter: Nagyon szép a kiságy, és tényleg nagyon praktikus! :D A mi kiságyunk is átalakítható!
Nagyon lelkes, az előbb telefonált leellenőrzött minket, hogy minden ok-e, és örömmel újságolta, hogy mennyi mindent tanult a könyvből! :lol: Nagy apa-fia összetartás lesz, az biztos! :wink: :)

Kreiszi: Jó olvasni, hogy nem csak én szoktam ilyen sokáig aludni! :) De szerintem én is azért tudok sokáig aludni, mert az éjszakai pisilés után én is nehezen alszom el! :?
zsu83

Látom, gyűlünk a találkára, nagyon örülök. :D

Gerendai Zsuzsi: Adélt mi Adélkának, Adának, Adababának, Badélkának becézzük. A legutóbbi a férjem találmánya (jellemző :D), a kedves Apukát zavarta az elején, de már ő is így hívja. :) Most ez a legnépszerűbb. Szerintem nagyon szép név! Azt hittem egyébként, hogy Nálatok már megszületett a döntés...
A magzatkommunikációs beszélgetés egy sorozat része volt, az aktívszülés program keretében (www.aktivszules.hu). Nem hinném, hogy ebben a félévben lesz még egyszer... :( Inkább csak tavasszal. Egyéni konzultáció keretében azonban (ha szeretnéd) biztosan szívesen beszél Veled Békési Beáta, a program vezetője. Andrek Andrea volt a másik pszichológus a beszélgetésen, ő ezt a témát kutatja doktori disszertációjában, végtelenül szimpatikus hölgy és nagyon kompetens, de ő két hónapos kislányával van jelenleg otthon, szerintem kevésbé elérhető mostanság.
Ismered egyébként a Ruediger Dahlke: Út az életbe című könyvét? Nekem nagyon tetszik, bár meglehetősen ezo, ami nekem néha sok egy picit, de vannak benne nagyon jó gondolatok. Nem ismerlek Zsuzsi, ez csak megérzés, de szerintem Neked tetszene. :) (Persze ezen majd változtatunk, ha eljössz a találkozóra. :)

79Andi: Gratulálok a gyors első szüléshez! :) Reméljük, a második is ilyen könnyen fog menni. Már látom, hogy Te is olyan vagy, akitől mi, elsőbabások majd sokat tanulhatunk. :) Előre is köszi.

Zsu: Igazán megható az az érdeklődés, amit a férjed tanúsít. :) Biztosan egészen kiváló Apa lesz belőle. :)

Mindenkinek szép éjszakát, mély alvást kívánok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

stelly: ezt az ágyat én is láttam élőben, csak a Babyfunban és cseresznye színben, teljesen oda voltam érte meg vissza. Tényleg nagyon stabil és szuper. :) De végül férjem szavazta le, mert ő ragaszkodik ehhez a yatas matrachoz, amit kaptunk (és ez 140*70-es), mondjuk megértem... :) de van ennek a sorozatnak nekünk való ágyikója is, meg komódja, szóval még meglátjuk...
Kitartás az egy héthez, aztán irány kreatívkodni, már alig várom, hogy sorban láthassuk a szebbnél szebb alkotásokat!

gjéti: csak HAJRÁ, hajrá! :D Várjuk a képeket! Én most zsebes tárolót varrok épp a kiságyra, úgyhogy nagyon egy húron pendülünk. :) Már félig kész, de férjem már büszkén mutogatta anyósnak, aki persze erre kitalálta, hogy neki is kell varrógép és vigyünk neki innen... Néha azt hiszik Magyarország a kánaán, pedig hol van ez attól. :?

andus: megsütötted a kuglófot? Milyen lett?

b79andi: köszi a linket, mi biztos nekiülünk férjecskével. :)

zsu: Tök jó, hogy párod ilyen szorgalmas, nagyon kiveszi a részét már most a készülődésből. :) Suttyomban az én férjem is olvasgat a bébikről, ott jöttem rá, hogy elkezdett nekem könyveket ajánlgatni... Jó lenne, ha találnék angolul babagondozásról könyvet, azzal ő is ellenne. :P Vagy karácsonyra rendelek neki egyet Törökrszágból törökül...

Kép
Kép
elif

Julcsi, épp erről a könyvről beszélt nekünk a jógaoktatóm a héten, mondjuk ő azt mondta, hogy így a várandósság vége felé ő már nem ajánlja elkezdeni olvasni, inkább akkor majd a következő előtt. Fel is olvasott belőle egy részt a szülésről. Ő is azt mondta, hogy erősen ezoterikus gondolatvilágot képvisel, ami néha lehet sok is akár, de nagyon ajánlotta. Kistesó előtt lehet, hogy megveszem majd én is, még addig kitalálom :D

Eif, na igen, ha már van egy hiperszuper matracotok, akkor célszerű, hogy beleférjen az ágyba :lol:

Tegyetek ám fel képeket az alkotásokról :) hátha kapok ötleteket :)

KépKép

KépKép
stelly

stelly: barátnőm megkért, hogy fényképezzem le a varrományt már most is, és persze nem is bírok magammal... :D Úgyhogy most rádfogom (bocsi), hogy te akartad és megmutatom hogy állok. :) Befejezni úgyis csak legkorábban holnap, de lehet, hogy csak a hétvégén tudom majd, mert ma száradnak a decoupage betétek...

Kép Üresen. Kép Nyuszistól. :) Kép Zsiráfos minta és szalag.

Kép
Kép
elif

Elif, ez csúcs! Szeretek nagyon kreatívkodni, de sajna a varrás-kötögetés valahogy nem áll a kezemre, de ez amit készítesz, olyasmi, amit a boltban is megvennék :D alig várom, hogy lássam készen is! Lassan beiratkozom hozzád egy tanfolyamra :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Elif ez nagyon szép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát sajnos kézügyességem ilyenhez nincs. én megérkeztem kártyákat csinálok babónak, majd rakok fel képet ha készen lesznek.

ma teljes örületben vok. kitaláltam felirogatom mit honnan fogunk beszerezni, keresgélek már a neten ágynemüt meg mindenfélét. már alig várom h berendezhessem a szobát és bepakoljak :D :D

a suttogot én is éppen olvasom, nekem nagyon tetszik.

ti milyen matracot vesztek a kiságyba? ebben kicist tanácstalan vok mert van kb 15 féle ezzel azzal belül.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Elif ez tényleg nagyon szép! Ügyi vagy!
Nico, én normál szivacsmatracot veszek. Eddig is az volt csak kettő alatt elhasználódott. Nem látom értelmét több ezer forintért kókusz és egyéb csodákra kiadni a pénzt.

Akinek tetszik a Suttogó árulja már el nekem, hogy mi az ami tetszik benne? Én nem olvastam ugyan, csak hallottam és cikket olvastam arról, hogy miről szól és eleve nem szimpatikus az egész!
Tudom nem vagyunk egyformák... Ezért szeretném megtudni, hogy kinek mi a szimpi benne?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kedves kismamák szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, szoknyák, felsők, melegítőnadrágok, melegítő felsők, (34-46): 3500 Ft-4000 Ft

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek, akár egyedi méreteket is! Vidéki megrendeléseket is vállalok! Hozott anyagból is dolgozok!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

További szép napot!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

Nicko, nekem a kókuszmatracot ajánlották, mert átfolyik rajta a folyadék, így ha véletlenül kifolyik a pisi, nincs probléma a kiszárítással, illetve a szerkezete miatt ha arccal lefelé fekszik benne a baba, akkor is jut valamennyi levegőhöz. Én ezt a két okot "bevettem", és kókuszmatracot vettünk neki. De öcsém is, meg én is szivacsmatracon aludtunk kiskorunkban, és élünk és virulunk :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Nem hiszem el!!! Maja felébredt és egyetlen gombnyomással eltűntette amit írtam, ráadásul olyan oldalra tévedt, amit tegnap néztem. Elképesztő mit képes művelni!!!!! No, akkor mégegyszer:

gjéti: fú, linzer!!! Nyami!!! nyitom az ablakot, fénypostával lehet küldeni belőle??? :)

stelly:
Köszi a tanácsot. Bár én nem nagyon hiszem, hogy az autózásra lenne allergiás, inkább figyelem felhívás miatt csinálja. Egyenlőre csak reménykedem benne, hogy elmúlik. Meglátjuk. Ha nem javul, akkor tévedtem. :( De köszi!!!

julcsi-79: hát nem szeretnék semmiképpen kioktató lenni. Nem gondolom, hogy olyan sok tapasztalatom lenne. Szerintem minden gyerek más, és csak anya tudja, hogy az ővének mi jön be. Bár én szerettem, ha sokan tanácsot adnak, aztán végül úgyis én döntök, hogy mit teszek. De biztosan nem fogom megállni sokszor, hogy ne szóljak hozzá, de légyszi ha túl sok lennék, nyugodtan szóljatok rám.

zsu83: jaj, az olyan jó tud lenni, mikor apa ilyen lelkes!!!! Nehéz dolguk van, hiszen nekik igazán csak a megszületésük után válik valóságossá. És milyen ügyesen fog majd segíteni neked!!!! Nálunk pl mindig apa dolga a fürcsi! Szerintem ebben az apák utánozhatatlanok!!!!

elif: aztaaaa!!! Hogy te milyen ügyes vagy!!!! Nem tudom mi a szakmád, de ha az nem jönne majd be később, akkor a varrásból tutira meg tudnátok élni!!!! Boltba nem kap szebbet az ember!!!!

nicko: megértem a lelkesedésed!!!! Olyan izgi berendezni a gyerekszobát. Kitalálni, utánna járni, összerakni, helyére tenni!!! És ha kész, akkor meg csodálni, és a végén beletenni koronaként a kis csomagot... hajrá babaszoba!!!!

Edina:
nem csodálom, régen nem volt ilyen népszerű a suttogó. De most szerintem nincsen anyuka, aki ne találkozott volna vele. Aki szereti a rendet a szabályokat, annak bejön, aki meg a megérzéseire hallgat, az kevésbé lelkesedik iránta. De azt gondolom, hogy két gyerek után a suttogó nem tud túl sok újat mondani! ;)

No, a lány már végképp nem bír magával!!! Mennem kell, de szerintem bőven elég voltam.

Ja a szülésről még annyit, hogy nem tudom mennyire volt genetika, de én homeós bogyókat szedtem előtte.És hiszek benne, hogy segítettek. A szülésnél már nem volt idő rájuk, de azt gondolom, hogy eléggé jól felkészítették a szervezetem. Nem tudom volt e róla már szó, de van aki szintén homeós bogyó párti?

Kép

Kép
b79andi

Ja, nicko, én is anno sok jót hallottam a kókuszmatracról, és végül amellett döntöttünk. Nem tudok róla se jót, se rosszat mondani, de a nagyszülők nagyon sajnálták a picit, hogy ilyen kemény helyen kell feküdnie. Mert puhának egyáltalán nem mondható. És télen pedig mivel jól szellőzik, mi tettünk alá egy hőszigetelést, mert féltünk hogy alulról megfázik.
Igaz, én nem gondolom, hogy bármi babadologra túl sokat kéne költeni, hiszen úgysem használja őket olyan sokáig.. De ez az én véleményem.

Kép

Kép
b79andi

andabella szerintem az Emese név nagyon szép, és az általam ismert Emesék mind nagyon klassz emberek :)
mindenkinek joga van a saját gyerekét elnevezni a saját ízlése alapján, anyósodnak megvolt a lehetősége, hogy a saját gyerekét elnevezze, máséba ne szóljon bele. szerintem a te érzékenységedet most a hormonok is fokozzák, próbálj meg nem foglalkozni vele.
nekem nagymamám mondja mindig, hogy hát ő ezzel a Milos névvel nagyon nincs kibékülve, ilyenkor mondani szoktam neki, hogy akkor ő majd hívja Marcinak (mert hogy Milos Marcell lesz a neve a gyeröknek).
erre én azt szoktam mondani, hogy ezért van 2 fülünk, az egyiken be, a másikon ki :D

lkverus :( hát ez tényleg elég pocslkul hangzik... nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb meg tudjatok szabadulni ettől a lakástól!

kangu háton fekve Milos is pontosan ezt csinálja. Elképesztő, ráadásul már van olyan nagy is, hogy fájjon... Ha csak tehetem, elkerülöm a háton fekvést én is...

úgy látszik én híztam itt a legtöbbet eddig (+9 kg), pedig én vagyok a legkisebb pocak (25+3 hét) :S
ééés, eddig engem nem cseszett le senki emiatt... :lol: a dokimat kifejezetten nem érdekli a súlyom, szerintem látja, hogy rendszeresen járok a védőnőhöz is...

amy jaaaj, bárcsak én ne kívánnám a kaját :D

zsu a Kismama Szoptatás c. könyve nagyon szuper, csak ajánlani tudom mindenkinek!

b79andi lehet, hogy összeházasodnotok egyszerűbb lett volna, mint elintézni az apaságit :D

edina ha még nem olvastad, csak hallottál róla, akkor nem tudhatod, hogy tényleg nem tetszik-e :)
nekem nagyon sok tanács bejött a gyereknevelésben, amit ott olvastam.

Kép
Kép
Kép
iricc

Suttogó: Kölcsön kaptam a Suttogó mindent megold c. könyvet - na a címétől azonnal rosszul lettem!!! És az egész hasonló stílusban zajlik. Ha a te gyereked nem alszik naponta minimum 14 (vagy életkoronként eltérő) órát, ha nem képes két alvás között legalább fél-egy órát egyedül eljátszani (!) a kiságyában, ölben akar elaludni stb., akkor ötletszerűen neveled, ergo rossz anya vagy...

Igyekeztem nagyon nyitottan állni a könyvhöz, mert az én lányom borzasztó rossz alvó volt, gondoltam, ha nem túl drasztikus dolgokat javasol, kipróbáljuk a másodiknál. Tény, hogy nem egy Aludj jól gyermekem típusú gyerekkínzás, de nem tudom, hogy ezt a szinte percre lebontott napirendet a valóságban be lehet-e tartani. És az, hogy akkor is ébreszd fel a gyereket az általuk megadott pl. etetési időben, ha 10 perce aludt el, nekem már sok.

Persze mint a példa mutatja, nem vagyok egy minta ilyen szempontból (éjszakánként még egyéves kora után is szopott a lányom, kevesett aludt, rengeteget volt ölben...), így nem nekem kellene véleményt mondani a módszerről, viszont van egy kiegyensúlyozott, boldog, jól (bár keveset) alvó gyerekem, ami nekem mindennél fontosabb.

Hát ennyi, bocs, hogy hosszú voltam...

Kép
mist

Pont olyanokat hallottam róla, amiket mist leírt. Ő bölcsebb volt és erőt vett magán és nyitott volt ahhoz, hogy elolvassa. Nekem elég volt, hogy amiket hallottam, nem tetszett.
Szerintem az anyai ösztön sokmindent megold. Meg ne egy könyv írója döntse már el, hogy ha az én gyerekem a cicin alszik el (mindkettő ilyen volt), akkor én mihaszna egy anya vagyok. Mikor babusgassuk, ha nem mikor még olyan pici? És nem hiszem, hogy egy pár hónapos csecsemőnek nekünk kell megmondani mi a szokás minálunk... Csórikámnak még tök idegen ez a világ és erre meg elvárják tőle, hogy szabályok szerint éljen? Na mindegy ez csak az én véleményem.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Eszter is rossz alvó volt! De még milyen rossz! 8 hónapos korában kezdődött. Egy hétig bírtuk, hogy éjjel megpróbáltuk visszaaltatni. Mindenki ideges és kialvatlan volt. Aztán magunk közé vettük. Mindenki tök jókat aludt! Tehát rosszat tettem... :roll:
Ma Eszer még mindig alszik napközben. Igaz az oviban csak 1,5 órát tud, de itthon 2-2,5 órát alszik. Kipihent. Éjjel is ritkán ébred fel, csak ha pisilnie kell. Szóval napired ide-napired oda, nem kellett szadizni, hogy megtanuljon aludni.
Pont ahogy írtd mist! :wink:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

B79Andi, állítólag az direkt egészséges a gerincnek, ha az ember keményen fekszik - én már magunknak is olyan matracot vettem, ami kemény. Férjem eleinte nem rajongott érte, de megszokta, és mostmár ő is jónak találja.

Suttogó: én eddig csak olvastam róla, kapott hideget-meleget is, én úgy döntöttem, hogy nem veszem meg. De végülis azt gondolom, hogy akármilyen könyvet is olvasunk el, az ember úgyis szűri az infokat, és azt fogadja meg belőle, ami alapból közel áll hozzá. Szóval én a könyveket csak iránymutatásnak használom, és bízom benne, hogy azért ha ott lesz a kismókus a kezemben, akkor nagyrészt tudni fogom, mi a teendő. Egyébként meg nehogymár attól legyen valaki jó vagy rossz anya, hogy más nevelési elveket vall, mint a másik. Minden gyereknél más jön be, ennyire nem fekete-fehér a világ.

Mondjuk azért ha az ember lát példákat, abból is jó kis konzekvenciákat lehet levonni: nővéremék olyan könyveket olvastak anno, ami azt írta, hogy minél kevesebbet legyen kézben a kisbaba, meg sírni kell hagyni, mert különben elkényezteted, meg hasonlók. Na hagyták is sírni a babát, óra szerint volt szopi, aztán egy idő után a gyerekorvos rájött, hogy azért bőg a baba, mert éhes, és alultáplált. Én eldöntöttem, hogy az én babám igény szerint fog szopizni, és ha pityereg, akkor bizony odamegyek, és megnézem, mi baja van. Ha nem is egyből felkapkodom, de legalább lássa, hogy a közelben vagyok, és számíthat rám. Nem lenne szívem hallgatni a sírást. De pl egyelőre nem szeretném, ha közöttünk aludna. Aztán majd ha velünk lesz, kiderül, hogy hogyan tudunk a legjobban együttműködni :D

S csak hogy még hosszabb legyek - szerintem nem is az a legnagyobb kérdés, hogy ilyen vagy olyan elvek alapján nevelünk egy gyereket, hanem inkább az, hogy vannak-e egyáltalán elveink, következetesek vagyunk-e. Mert ami szerintem a leginkább tönkreteheti egy gyerek viselkedését, ha egyszer ezt szabad, egyszer azt, egyszer így reagálunk valamire, egyszer amúgy, és nem tudja, hogy mire számítson. Hogyan várjuk el tőle akkor, hogy betartsa a játékszabályokat, ha azok mindig változnak? Sajna ilyenre is van példa az ismeretségi körömben, és csodálkoznak, hogy az oviban baj van a gyerek viselkedésével...

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, meg megmondó, nem osztani akarom az észt, csak ez a véleményem :D

Iricc, nem te híztad a legtöbbet, csak én nem reklámozom nagyon a +10 kg-omat :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: