A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

Boo!
nem semmi a napotok!Teapa kicsit olyan,mint enyémapa,m nekem is állandóan azt
kell hallgatnom,h bezzeg más és stb...
kitartás,hamarosan elmúlik majd a hasfájás?
infacol,szélcső???

tike!
én beadattam,de későn,m megvártam a 12.hetemet...
legalább Benett is védett lett,bár idén megint beadatom és apát is elküldöm...

nekünk tegnap megvolt a keresztelőnk.
elég muris volt,m keresztanyuka is voltam és a pap totál nem értette sztem
a szitut és azt hitte,h ikrek,mondom nem,jaa akkor hamar jöttek egymás után...
(keresztfiam 4 és fél Benett 2,5 hónapos)elég ahmar... :roll: :roll: :roll:

pakolászás így hétvégén stagnált,de ma folytattam ahogy tudtam,de
nehéz volt na meg le kellett párszor fotóznom a gyerekeket,m írtó édesek voltak...
fb-re is felraktam,de teszek párat ide is...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csibe,

Képek édesek!

Boo,

Medence... No comment :-)
Ez a gáz, mikor kettőnél kellene egyszerre lenni... Az egyik mindenképp szív sajna. Engem ez borít ki :-(

Landolás - igen, kimondottan jót tesz a hátamnak hogy vagy ki-be rakosgatom, vagy sétálok vele a vállamon... Már 4870g...
Találtatok vmi tuti receptet rá?

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Le lettem baltázva Lois által,hogy hogy el vagyok tűnve,úgyhogy most írok nektek!! :lol: :lol: Olvaslak titeket mondig,csak ugyebár a telefonomról nem tudok írni,este meg már iszonyat fáradt vagyok bekapcsolni a gépet :oops:

Szerdai mamatali részemről mehet!! Hova,mikor? Ha Boo nem jön,márpedig szegény úgy tűnik,hogy nem fog,akkor azt beszéltük Loissal,hogy Pocokék környékére kéne menni,mégiscsak ő szoptat :wink:

Boo! Én teljesen átérzem,hogy mennyire kivagy,mert ebben a melegben nekem Lili is elég,nemhogy két gyerek. Nincs úgy türelmem hozzá,legszívesebben egyik ágyról a másikra feküdnék :D Ráadásul két hete fél 7-3/4 7 körül kel az eddigi 8-hoz képest,ami a bölcsi szempontjából nagyon is jó,de nehéz egyelőre megszoknom :oops: Pedig muszáj lesz,mert én is megyek vissza dolgozni :x Szopit nagyon sajnálom,de ha még érzel magadban annyi erőt,hogy tovább csinál,akkor ne add fel,hátha még beindul :wink: Ha meg nem,akkor se csüggedj,Miron is tápszeres volt,és nem lett semmi baja.
Miron kakilása: :D :D

Ha már témánál vagyunk,akkor én dicsekedni szeretnék,mert Lili ha itthon vagy nagyiknál vagyunk,csak a wc-be pisil,illetve már kétszer bele is kakilt,de sajnos nagyon megijedt szegény,amikor "csobbant",el is kezdett sírni,úgyhogy remélem ebből nem lesz az,hogy majd nem mer kakilni. Szerintetek mit csináljak? Pedig ujjongtam,taposltam neki,de mégis sírt :cry:

Tike! Apa munkáját sajnálom.Hogy bírod egyedül Hédivel?

Dodi! Milyen volt Ráckeve?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hú csajok, nagyon égek, de nincs energián rendesen írni :oops: :oops: :oops: :? . Délelőtt Auchanban voltunk, délután meg volt egy önálló köröm Botonddal a Kangabooba, majd miután konstatáltam, hogy minden cseszettül drága ( :evil: ), mehettem be a Brendonba...
Aztán pelenkákat mostam, ágynemüt húztam, szőnyeget sikáltam, kiságyat szereltem, és voilá: baba-fogadóképesek vagyunk 8) :lol: :lol: :lol: .

Bnőm holnap hozza vissza a babaruhákat (mosva, vasalva 8) ), meg a többi motyót, azokat bedobálom fél óra alatt, és kééész :wink: .

Boo,
kérdezted a meleget, nekem nincs vele bajom, mert bent kuksolok :twisted: :lol: :lol: . Ellenben apa a gyerekkel medencézik, ha meg nincs itthon, akkor Botondot reggel beteszem a kismedencébe, és este kiveszem :lol: :lol: :lol: . Ettől függetlenül már a tököm kivan az egésszel, alig alszom, mindenem fáj, mindenkit utálok, semmi sem jó, és az egész persze onnan ered, hogy nem bírom magamat elviselni sem testileg, sem lelkileg :evil: . Egy idióta, hisztis, hülye picsa vagyok, egy akkora testben, mint Emilioé, a gyomor bypass előtt, és ezzel nem tudok mit kezdeni :cry: . Nem tudok azonosulni magammal sem testileg, sem lelkileg :cry: .
(Az utazás előtt nagyítós tükörrel borotválkoztam odalent, mert látni már semmit se látok, és olyan undi volt :shock: :cry: . Pontosan úgy éreztem magam közben, mintha egy vadidegen, dagadt kisebbségi muffját kéne puccba vágnom...majdnem elbőgtem magam...ez nem az enyém.... :roll: :evil: :evil: :evil: :( . Jólvanna, kicsit ki lehet nevetni... :roll: :lol: :lol: :lol: ).

Eddig nem mertem írni, nehogy nekem essetek, de ha már Boo is így gondolja, le merem írni, hogy én tökre úgy gondolom, hogy sokkal jobban fogom érezni magam, ha kint lesz a kicsi is :roll: . Tudom, gondolom, hogy erre nem lehet felkészülni... De most sem alszom, akkor legalább lesz ki miatt fent lennem, most is alig tudom ellátni a gyerekemet, akkor legalább a vele töltött időben tényleg rá tudok koncentrálni, nem tudok enni, alig kapok levegőt, most is kivagyok, sírhatnékom van folyton....de akkor legalább önmagam leszek megint, és nekem most ez az, ami a legjobban hiányzik, nem az alvás, vagy ilyesmik.... :roll: .

Na, befogtam, ne haragudjatok rám... Amúgy nem vagyok ám annyira szarfej, csak ne költözzetek ide :roll: :oops: :oops: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszikám!
Azért remélem nem volt éle lebaltázásnak :oops: :oops: :roll: :D
Ööööö...próbálom felidézni a mai dialógusunkat.... ha mégis úgy volt nézd el nekem, épp a strandon lúgoztam az agyamat :oops:
Pisi-kaki téma :arrow: Lili nagyon ügyes :D
Találkoztam pénteken Nyulaszékkal (Bada és Noémi), úgy vettem ki, nagyon csípi az egész femili a Lililányzót 8)

Boo!
Medencekaka :lol: :lol: :lol: Bocsi, tudom hogy nem vicces :oops:
Tegnap Zétény is betolta a cuccost a fürdőgatyájába, ámultam is, mert sose csinált még ilyet, valami meghajtotta szegénykémet (ő amúgy óramű, reggeli kaka, és kész)
Szóval örültem hogy medencén kívül és nem bele, mert úgy öléggé drága kanyar lett volna a 20 m3 vízzel :?
Sajnálom hogy nem jön össze, az egynapos weekend :(
Pizsinek 3 lábáról teljesen lejött a bőr (mármint a párnákról) egyszerűen mintha le lenne vágva :shock: Nagyon gázul néz ki, kenegettem neki mindenfélével, és arra megy kötés meg zokni, hogy ne nyalogassa/szedje le.
LegMAgicet megkérdem :)

Csibe!
Keresztelős meg hasalós képeket én is nézegettem már a FB-n, szépek a gyerkőcök nagyon :)

Jaj, Lányok, ahogy így olvaslak benneteket, annyira nem bánom, hogy nálunk várat magára ez a másodszülött kérdés :roll: Én annyira élvezem most Zéténnyel az életet, és tök megnyugtató, hogy mire biológiailag szülhetnék újra már egy majd 3 éves okos/értő/szobatiszta nagyfiam lenne :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois!

Tudod, mi önként, és dalolva vállaltuk ilyen hamar a második babát (sőt, még előbb akartuk), és pontosan azért, mert számítunk rá, hogy szívás lesz :twisted: . Ciki, nem ciki, le akarjuk tudni a dolgot :lol: :lol: :lol: . Ráadásul nálunk a tesómmal 3,5 év van, Ricsiéknél 4, és ez nekünk gyerekszemmel nem jött be :? . Valahol azt olvastam, és tök igaz sztem: a kis korkülönbség a szülőnek szívás, a gyerekeknek áldás; a nagyobb korkülönbség a gyerekeknek szívás, a szülőknek áldás. :lol: :lol: :lol:
Arra számítunk, hogy az első egy év nem lesz vmi üdítő, de utána már naaagyon is 8) :lol: :lol: .
De azt továbbra is tartom, hogy én is tuti vártam volna még, ha:
1. Apa normál beosztásban dolgozna.
2. Nem csinálna meg mindent zokszó és probléma nélkül Botonddal, sőt mostanában már inkább ő a teljes értékű szülő nálunk :oops: :cry: . (De így legalább nem lesz akkora törés Botondnak, ha meglesz a kistesó, és nem én rendezem őt mindig, nem? :roll: )
3. Ha Botondnak "nehezebb" természete lenne, vagy több figyelmet igényelne.

Szóval tényleg lányok, mindenki előtt elismerésem, aki ezekkel együtt is hősiesen helyt áll 8) :wink: .
(Én nem tudom, mi lenne velem apa nélkül :oops: .)

Boo!

Apa ma mondta, hogy szte miattam nem lesz 3. gyerekünk, és semmi más oka nincs, mint hogy nem bírja a terhességemet :twisted: :lol: :lol: .
Na, hát az mindenesetre tutifix, hogy nem lesz "gyorsban" harmadik! Én most is azt mondom, hogy szeretnék majd (amúgy apa is), de csak ha már a fiúk nagyobbak, suliba, oviba járnak...szóval majd min. 5 év múlva. De addig azt se bánnám, ha legalizálnák itthon is a béranyaságot :twisted: :lol: :lol: :lol:

:arrow: szundi

KépKép

KépKép
kicsidodi

KépKép

KépKép
kispocok13

De van Budán is éttermük, ha az könnyebb nektek:
http://www.patanegra.hu/index.php?id=11 ... terem=buda

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois! Sejtettem én a hangzavarból,hogy megint a strandon
Sütteted a hasadat :lol: Amúgy Zoli egyik
haverja itt volt tegnap és bütykölt valamit a telefonon,úgyhogy most arról írok,szóval ezentúl ez sem lesz akadály!!

Pocok! Én reszemről nem annyira vafyoknoda a tapasért,de megeszem,na meg van ott más is,úgyhogy ha a többiek megszavazzák,mehetünk oda :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nekem a leroy is tökéletes!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
Azt mondta az állatorvos, hogy minimum 1 hónap mire újra lesz neki rajta bőr :shock: :? Neki nem csak szimplán elkopott, hanem bazi nagy darabokban hiányzik tök mélyen, szerintem a drótháló lemetszette neki :(
Azért remélem az egy hónap túlzó volt, és már hamarabb tud nyargalászni. Én is betadine-t rakok rá, meg neogranormonnt, hogy hámosítsa, rá kötés meg a zokni. Antibiotikumot is szed. Mármint a szedés persze az, hogy én tuszakolom le a torkán :oops:

Nem azt írtam hogy biológiailag leszek érett (már az vagyok 14 éves korom óta :wink: ), hanem hogy "mire biológiailag szülhetnék újra". Úgy értettem, ha holnap terhes lennek, akkor is még 9 hónap, ergo 34 hónapos nagyfiam lenne addigra :roll:

Mingyá' folytköv, kész a melegszendvics :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Azért örülök, hogy nem vagyok egyedül a rab vagyok a saját testemben érzéssel... :twisted: :roll: :twisted:

Apa távoli melójában igazából engem is az zavar a legjobban, hogy már nem tudom úgy ellátni Hédit ahogy szeretném. Szegényemnek nincs játszóterezés, nincs medencézés, nincs strand hétközben, mert én nem bírom...a szobában építőkockázással meg neki van tele a bakancsa...Mindemellett baromi szerencsém van, hogy ennyire önálló, hogy folyékonyan beszél, nem is tudom mi lenne ha nem így lenne. Szóval egy csomó mindenben nagy segítség, kakit leszámítva teljesen szobatiszta éjjel- nappal, egyedül le -és fel tudja venni a bugyiját, nadrágját, cipőjét, viszonylag tisztán eszik önállóan-így ezzel a résszel nem sok dolgom van. Dackorszak tombol a javából. Napi szórakozásunk, hogy elmegyünk a dédihez, ahol lehet hintázni stbstb. úgy indul, hogy nem akajok menni, nem akajok beszállni a kocsiba, nem szállok ki, nem megyek be....aztán nem megyek haza, ittalszok a dédivel, nem akajok kocsiba beszállni, nem köszönök, nem szállok ki...mire kivarázsolom addigra kezdi, hogy átmegyek a Nikihez, majd este hazajövök jó? Pechjére a szomszédban festés van, így most oda sem mehet játszani :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!

Én még sosenem voltam ilyen tapas-étteremben, de szívesen kipróbálnám :wink: . Főleg, hogy mindig carul választok, és itt max. kérek vmi mást, ha mellélövök :lol: . Ráadásul a baba helyzetétől függően van hogy pont 5 falat fér belém, de van, hogy tök normálisan tudok enni, szóval ez a kisadagos megoldás kifejezetten gazdaságos lenne most nekem :roll: :lol: :lol: . De ha Lois se szeresse, akkor lehet más... De nekem ez is jó :wink: .

Most se nagyon tudok írni, fél órája szédülök, mint az állat, "szívdobogás-érzésem" van, és tök magas a pulzusom ( a vérnyomások oké). Ez eddig nem volt. Kellett :twisted: :evil: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Borulás :shock: :( :( :( . A lényeg, hogy nem lett semmi gáz, bírják a törpök a strapát :twisted: :lol: .
Velem is felborult a tesóm anno :oops: :lol: . Ő már 4 volt, én fél éves, és mindenáron tolni akarta a babakocsit. Gondolhatod milyen lelkesedéssel művelte, és egy nagy bucka volt a járdán, aminek faszán nekiszaladt, a babakocsi meg felborult. Én ki is estem, de bundazsákban voltam, nem lett bajom (szerintük :twisted: :lol: ). Szóval nyugi, előfordult már a történelemben, de persze megértem, hogy kiakadtál :( .
Legközelebb (ha lesz) csatold a saját ruhádhoz Miront, téged csak nem ránt magával :roll: :wink: .

Én emelem Botondot :oops: . Eleinte odafigyeltem, de mikor anyum "bemószerolt" a dokimnál, hogy szerinte sokat emelgetem Botondot, közölte a dokim, hogy jól teszem :shock: :lol: :lol: . Szerinte ez ugyanolyan mint a sport: ha vki minden nap aerobicozik, bátran csinálhatja, ameddig csak jólesik, akár az utolsó percig, mert a szervezete hozzá van szokva. Ha nekem most neki kéne állnom aerobicozni, tuti megszülnék 5 perc után :S :D . Siklós szerint mivel én eddig is emelgettem ezt a súlyt, semmi bajom nem lehet tőle! De akinek nincs nagyobb gyereke terhesen ne álljon neki emelgetni!!!
Meg ez csak addig igaz, amíg nincs semmi veszélyeztetettség, meg nyílás, meg ilyenek... De azért nagyon keveset emelem persze, mert oké, hogy nem árt, de nagyon kényelmetlen, és nehéz már! Csak annyit, amennyi az ellátáshoz kell (pelekázóra fel-le, kádból ki-be, kiságyba ki-be), meg ha "kell" neki :roll: . Így is elég carnak érzem magam, nem bírnám ki, hogy ne vegyem fel, ha "igazságtalanság" éri, ha hisztis, fáradt...mittomén, és anya kell. Legtöbször ülve bújunk, de nem mindig kivitelezhető... :roll: .
De tényleg más lenne a szitu, ha nem szabadna vmi miatt! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!
Most kezeltem le a tappancsokat, már most sokat javult neki, teljesen állhat ez az egy hét regenerálódás :lol: Mondjuk az állatorvos mentségére szóljon, hogy telefonon keresztül állította fel a diagnózist :)
Borulás :arrow: Jesszus :shock: :(
Elhiszem hogy ijesztő, én is kész lennék. Mózesben én sem kötöttem be sosem :oops:
Nem is tudom én hogy kivitelezném a dolgot.... az mondjuk az alap, hogy nálam legyen a kocsi :roll: És elautóznék addig, ahonnan már biztonságos a motorozás.
Zéténynek nem is hagyom hogy motorral menjen át az úttesten, ott leszáll, és kézen fogva megyünk át. Másik kezemben a motor. Ha meg babakocsival vagyunk, akkor addig berakom a motort a kocsi aljába.
Az alvásmegvonáshoz pedig szerintem hozzá lehet szokni, mármint ahhoz keveset aludj. Nekem szokott menni, akkor valahogy jobban pihentet a kevés is. Néha mondjuk ha befér egy délután rapidalvás, az meg kompenzálja a kiesést és totál kisimít :D

Nyuszi!
telefonról fórumozás :arrow: Navégrevalahára :lol: :lol:
Tapas :arrow: Énnemtommiaz :oops: :oops: De nekem jó 8)

Tike!
Hédi nagggyon ügyes :)
Ezek a harcok mindannyiunknál megvannak. Legalábbis nálunk tutira.

Dodi!

Korkülönbség :arrow: Részemről kevesebbet akartam, de ugye ezt a körülmények felülírták. Lesz majd úgy ahogy leosztják. Micsoda naiv gondolat volt részemről, hogy ezt majd én döntöm el....HA úgy lett volna, Zétény már most menne nagycsoportba :roll: Amúgy én látok a nagyobb korkülönbségre is jó példákat, pl. a tesóméknál 3,5 év van és tök jól szuperált eddig. Pedig ott még különböző neműek is is gyerkőcök.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo: de kertesben lakunk, de mivel csak 4 éve költöztünk be, egy nyamvadt fácskánk van az udvaron, arra is mindenki azt mondta, hogy na az a fajta aztán nől mint a gomba, hát nálunk az sem...az előtte ültetettek, meg meg sem eredtek :twisted: Van hintánk, homokozónk, meg 2 kutyánk, de ez mégsem olyan, mint a játszótér....

Emelgetés: Én próbálom minimálisat emelgetni, ez kb a wc-re ráültetem, gyerekülésből kisegítem, ha éppen nem óhajt egyedül kiszállni. Kádba be egy kisszékről mászik, én fogom a hóna alatt, ki dettó. Ha bújni akar, akkor vagy legugolok hozzá és átölel ( mpostanában már ez se bejövős nekem), vagy úgy veszem az ölembe, hogy én is ülök valahol és úgy bújik. egyébként mondtam neki, ha bogi kibújik és anya pocija meggyógyult, akkor újra fel tudom venni :arrow: néha emlegeti ezt

Dodi: nekem Hédivel volt ilyenem az utolsó héten :roll: Folyass jó hideg vizet a csuklódra, meg feküdj le kicsit hideg vizes borogatással a csuklódon. Nekem ez segített. 100/60-as vérnyomásra volt 130-as pulzusom :twisted: :twisted: Iszonyat szar érzés, és sztem a nagy melegnek is köze van hozzá :roll:

tike

Dackorszak:nálunk is megvan,de még talán nem annyira durván. Viszont mostanában nem akar köszönni sehol,erre pedig nagyon háklis vagyok,de ő kijelenti,hogy nem köszön :twisted: Aztán persze hazajövünk és nekem mondja,hogy mindenkinek kell köszönni 8)

Lois! Szegény Pizsi :cry: Jobbulást neki!

Boo! El is hiszem,hogy megijedtél... Nekem is alap,hogy a kocsi nálam legyen és nem feltétlenül azért,hogy játszóra tudjunk menni,hanem ha ne adj Isten bármi baj történik,azonnal tudjak vele menni.

Nekem is mindegy a vacsi helyszín,döntsetek ti. Dodi te biztos,hogy el tudsz jönni ebben az állapotban és ilyen időben? Ne menjünk olyan helyre,ami hozzád van a legközelebb?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tike!
Miért nem állítasz fel egy medencét?? Zétény akármilyen kis kacsaúsztatóban megtalálja a boldogságát :lol: :lol:
A másik jollyjoker :arrow: Pajtikat kell hívni neki :roll:
Mi hét éve lakunk itt, de a kert egyik fele már kész dzsungel. Ami tényleg nagyon jól nő és igénytelen, az a fűzfa. Meg én még imádom is :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyuszi!
Zétény most azzal szórakozik hogy vadidegeneknek kurjongat az utcán, hogy szijjanéni meg szijjabácsi :oops:
Szerintem tök mindegy, hogy hova kell menni, de két gyerekkel nem mobilis az ember kocsi nélkül (mondjuk egyel is alig, ha babakocsi, motor, homokozócucc meg anyámkínja is kell), ha meg BooApa csak arra használja, hogy munkába be és haza, akkor elég nagy luxus hogy ott meg csak álljon egész nap.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Na igen, nálunk sem mi döntöttünk így :wink: . De utólag azt mondom, baromira nem bánom, hogy most jön a kicsi, nem 8-10 hóval előbb, mert ez idő alatt hihetetlenül sokat változott Botond, és sajnáltam volna, ha kevésbé "vagyok jelen". Biztos, hogy bizonyos értelenben jobb lett volna, annak is meg lettek volna az előnyei. De most már tökéletesen megérteti magát mindenkivel, szól ha éhes, álmos, vmi nem jó.. elmondja mihez lenne kedve, vagy mi nem tetszik...stb. Így apának is sokkal könnyebb lesz vele, és simán rá merem hagyni a mamikra is, meg a keresztszülőkre is, míg korábban nem szívesen, mert "nem értenek hozzá" :roll: :lol: .
Meg tudod, én amúgyis úgy vagyok vele, hogy nagyon bölcs az Isten, és tudja mikor van itt az ideje számunkra :wink: . A nemekkel ugyanígy vagyok: kislányra vágytam (és vágyom is rá, hogy egyszer legyen), de oka van, hogy nem az lett, és annak is, ha esetleg soha nem is lesz! Azt most már cseppet sem bánom, hogy Andor fiú, már nagyon fura lenne, ha mégis lányom lenne, annyira ráállt az agyam :wink: . És ugye kaptam azt az igét, hogy „És minden fiaid az Úr tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid békessége.”. Ehhez képest meg lehet lett volna egy égetnivaló lányom, aki kamaszként kifacsart volna, mint egy citromot :twisted: :lol: :lol: . Sose tudhatjuk, mi miért történik, szóval én "belemagyarázom", hogy így a legjobb, és slusszpassz :lol: :lol: :lol: :lol: .

Tike!

Anyum felhívta a dokimat, mert ő nem tartotta ezt olyan ártalmatlannak, és azt mondta menjek be EKG-ra, mert ez nem oké :roll: :? . És a keményedésekre is azt mondta, hogy az nagyon sok volt, és miért nem mentünk be... :roll: :oops: Pedig én is azért "lazáskodtam el", mert egyrészt botonddal nekem sokszor volt ilyen, másrészt a dokim mindenre csak legyint, gondoltam most is csak az lenne...
Na, mindegy, most már normális a pulzusom (86), és megyek pihenni, sztem csak ártanék, ha 40 fokba csattognék be a városba EKG-ra :? . De holnap reggel lehet, hogy bemegyünk... Na meg ha addig bármi van azonnal.

Nyuszi!

Aranyos vagy, de nekem az a plusz 10 perc a klímás kocsiban már nem oszt, nem szoroz, ha már meglódulok :wink: :lol: . Ha carul lennék, el sem indulok, ha meg jól vagyok, akkor kutya bajom (szinte :twisted: ). A meleg (most már) nagyon hazavág, pedig eddig tök jól bírtam, de az esti klíma nagyon kellemes, azzal semmi gáz :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: hát valószínű, hogy az ilyen magas pulzus nem ok...nem mérted? mondjuk én sem mentem be vele, mert a hideg borogatás-pihenés hatására sokkal jobb lett, aztán nem is jelentkezett többet ( mondjuk meg is szültem hamarosan, de ugye tudjuk, hogy nem magamtól :twisted: :roll: ) Nekem alapban magas a pulzusom, 90-100 körül, de én ezt is tudományosan megmagyaráztam, hogy mivel alacsony a vérnyomásom, gyorsabban kell verni a szívemnek, hogy a véremet megforgassa :wink:

Lois: medence : kapott egy nagyot tavaly keresztelőre, de nem tudjuk lefedni :arrow: 2 nap alatt elég koszos a víz benne...

Ha közben elfelejteném szeptembertől várhatóan nem lesz netem max 1 hónapig szolgáltatóváltás miatt, ha eltűnnék hát ezért. Ja és Dodi azért nem kívánom, hogy várjál már meg Andor születésével, mert virtuálisan kitéped az összes hajamat, ha otóbert kívánok neked :lol: :lol:

tike

Dodi,

Tényleg, mehetnénk óriáshambit enni!!!!! Azholvanazaheeeeeely?

KépKép

KépKép
kispocok13

Majd este jövök normálisan is... Bocs hogy most nem reagálok...

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike!

120-130 közöttiek voltak, normál vérnyomás mellett. Annyira nem gondoltam, hogy ez gáz, mert Botonddal végig gyorsabb volt (100-110). Viszont nyílván a viszonyítási alap a lényeg, mert Andorral sose volt eddig magas (most is 76 pl.), és ahhoz képest tényleg gáz volt :? .
De most már tényleg kutya bajom, és aludtam is egy nagyot 8) :D .

Csak azt nem tudom, hogy ez ilyenkor a babának is gáz? :roll: Mármint az ő szívverése is még jobban felgyorsul, vagy épp ellenkezőleg...vagy mi lehet? Mert ha ő csak annyit észlel, hogy jön egy valag friss vér, akkor az fasza, még jól is esett neki :lol: .

Nálad romlottak a szívhangok végül, vagy mi volt?

Október :twisted: . Nyugi, pikkpakk eljön a te időd is, DECEMBERBEN :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Anyum szept. 18-ra tippelt, Ricsi 20-ra :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Na hova menjük akkor holnap? A III.kerületben van a Szentendrei úton egy Sunny is,nem tudom milyen,csak most beugrott. De itt a honlapja: http://www.sunnylounge.hu/
Nekem amúgy jó a Leroy is :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

sziasztok,

csak bejelentkezem, össze-vissza olvasgattam bele a hsz-ekbe, sajnos nincs időm folyamatosan követni benneteket. :(

Boo!
Lehet, hogy hülyeség, de tejfehérje allergia nem lehet? Valamelyik fórumos lány kisfiának volt, ha jól emlékszem, a koraszülött babának, ő nem is szoptathatta, hanem spec. tápszert kellett adnia. :roll:
Mai borulásotok nagyon durva! Kérd vissza az autódat, neked nagyobb szükséged van rá!

Nálunk minden rendben, Petra nagyon nagylányos már, ő is nagyon szépen beszél, a pisilés is jól megy, a kakilás egyelőre pelusba megy. Nálunk ez picit nehezebb, mert napközben nem kérdezik meg tőle sűrűn, hogy kell-e wc-re mennie. Érthető, hogy nincs idejük rá, most szokik át minden gyerek, ezzel az erővel egész nap a wc-n lennének a gondozónők a gyerekekkel. :lol: :lol:

nagyon sok a melóm, azért nem igen tudok jönni, estére már hulla vagyok. Azért igyekszem be-benézni, csak a folyamatos olvasás-írás most nem megy.

Kép
katy76

Nem tudom, írok-e valaha normálisan :twisted: :? .
Most is kivagyok, mint a car, mert alvás után 75 volt a pulzusom, aztán megint 120. Ismét lement, aztán 8-kor 140 :shock: :( .
Beszéltem a dokimmal, nem tudja, mi lehet. Beszéltem kardiológussal, nem tudja mi lehet. Beszéltem anyámmal, nem tudja mi lehet, és egymásra mutogatnak, mikor felteszem a kérdést, hogy ez a babára nézve milyen hatással van?! Mégis ki a tökömhöz forduljak, ha a nőgyógyász, a kardiológus, és az újszülöttgyógyász is tanácstalan?! :evil:
Anyum felhívott vmi csecsemőkardiológust, ő azt mondta, hogy ha nekem oxigénhiányom van, akkor a babának is. Szte nem kell SOS EKG, ráér holnap reggel :twisted: . (Sztem az is SOS :roll: ) De senki nem mond semmi használhatót, csak huhognak, hogy hát ez bizony baj :evil: :( .

Mivel nem fixen magas nem hinném, hogy pajzsmirigy-gond, vagy vérszegénység, vagy ilyesmi okozná, mert akkor fixen magasabb lenne. Sose volt semmilyen szív-próblémám, nem vagyok ájulós...tehát én nem alapvetően kardiológiai dologra gondolok. És már arra is rájöttem, hogy a fizikai aktivitás váltja ki. De olyan minimális is, hogy pl. szendvicset kentem a gyereknek, vagy szimplán kimentem pisilni :shock: :( . Én inkább azza hozom összefüggésbe, hogy már hetek óta volt légszomjam időnként, most már szinte folyamatosan. És lehet, hogy ha megmozdulok, tehát változik a baba helyzete, akkor hírtelen úgy fogja fel az agyam, hogy nem kapok elég oxigént, tehát gyorsan vér kell még, ezért megugrik a pulzusom. Ez nem volt túl érthető, de mindegy :? .
Viszont mivel a mozgással függ össze, gondolom ágynyugalomra leszek ítélve :( ... Vagy a tököm tudja...Pfff....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Komolyan csajok, az normális, hogy minden baba hasfájós?! :evil: :( :(

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois,

Pizsi :x :x :x :cry: :cry: :cry: szegényke... de az a lényeg, hogy megkerült, remélem a tappancsa hamar rendbejön!

Zé kurjongatása megacuki lehet! Enyémgyerek is köszön fűnek-fának, boltosnéninek, postásbácsinak, stb...

Boo,

szélcső :arrow: gyógyszertár. Én kb 3 hónapja vettem, mikor egyszer Nimródnak nagyon begörcsölt a pocakja, szóval tuttttira van és létezik.
Beledugod a popsijába kicsit, előtte popsikrémmel mi be szoktuk kenni, és finoman mozgatod, hogy az ingert kiváltsa. Szelek és kaki is jöhet, szóval óvatosan...

Összebújás :arrow: én azt találtam ki, hogy "bújós cica"-t játszunk, és Nimród a cica - ilyenkor ő jön :lol: :lol: :lol: de ma extraszuper angyalkák voltak mind a ketten, Bori aludt, Nimród nem hisztizett, hanem mindent értelmesen meg lehetett vele beszélni! így ma a délutáni alvás után, míg Bori a járókában örült a zenélő forgónak, elmagyaráztam Nimródnak, hogy attól, mert Bori itt van, én őt ugyanúgy szeretem, és ha szeretné, bármikor összebújhatunk, és szóljon, ha szeretne hozzám jönni, bármikor. Olyan édes volt, nézett rám és bólogatott, majd többször is odabújt hozzám és átölelt :lol: :lol: :lol: :lol:

Ötletek innen:
http://maskeppnevelunk.blogspot.com/
minden témában, pl. az ovis-bölcsis beszoktatásra is ír egy számomra nagyon szimpi módszert.

Borulás :arrow: Jesszus, én is betojtam volna...
Én pont ezért nem mertem eddig elindulni a kettővel, mert Nimród van hogy megáll a motorral ha kérem, de van hogy nem... Testvérbabakocsira nem gondoltál? Játsziig mennétek azzal, Miron a játszin meg megkapná a motort. Hmmmmm?

Autókérdés nehéz... nekünk is ismét egy autónk lesz decembertől, de nekem fontosabb hogy Apa meló után 4o perc alatt hazaérjen vs 7o perc BKVval, minthogy ott legyen a garázsban, aztán vagy megyek vele vagy nem... Néha persze megegyeztünk régen is, hogy marad az autó ha programom van a picivel... persze az lenne az igazi ha két kocsi lenne... normális időben mondjuk a robogó vagy a bicikli szuperül megoldja ezt a problémát :lol: :lol: :lol:

Nemalváshoz nanáhogypersze hozzá lehet szokni...

Nyuszi :lol: :lol: :lol:
Telefonon mit kellett állítani?

Dodi,

már miért estünk volna neked?????? Teljesen érthetők az érzéseid... már nincs olyan sok hátra, kitartás :wink: :wink: :wink:

Tapas-étteremre pont ezért gondoltam, mert szinte mindíg így kérjük az előételt, és mindenki végigkóstolja mindenki kajáját - ez meg pont erről szól :roll:

Jajjj, most olvasom a vérnyomás-pulzus parádat... Nem lehet hogy szimplán a meleg miatt vagy ilyen dögrováson?

Tike,

konfirmálom amit Lois írt, ezek a harcok mindenhol megvannak, no para :lol: :lol: :lol:

Katy,

jó hogy bejelentkeztél!

Akkor holnap: Pata Negra vagy Leroy vagy Sunny?Nekem a Pata Negra a legszimpibb, ott még csak egyszer voltam, de döntsön Dodi, neki a legcinkesebb.

Katy nem jössz?

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Csak költői kérdés volt :wink: . Mert vmi olyasmi rémlik, hogy "hivatalosan" a babák harmada küzd rendszeres hasfájással, ehhez képest 3/3 baba hasfájós :cry: .
Amúgy próbálkoztok vmivel? Masszázs, hőmérőzés, "gyógyszerek"? Vagy mitől múlik el végül?
Botond 2-4 hetes koráig volt hasfájós, aztán hatott az Infacol ;) . De akkor most arra kell berendezkedjek, hogy a kicsi is tuti előbb-utóbb az lesz?! :? :(

Légkondink nincs, apa száműzte :twisted: . Az a "légkondink", hogy napközben zömében le vannak engedve a redőnyök, és minden csukva, este meg mindent felhúzunk, és kitárunk :lol: . De amúgy nem rossz: 25 fok van bent :wink: .
Persze, az első gondolatom nekem is a meleg volt, de sztem is közvetve, mivel ki se dugom az orrom, max. hogy Botondra ránézzek, de kánikulában őt sem engedem ki. De a hatását így is kifejti vmilyen szinten biztos. A vérnyomim amúgy olyan, mint a cövek, alig mozdul 8) :lol: . Csak a tetves pulzusom csesződik :evil: .

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,

a szopipárnás képet kíváncsian várom :lol: :lol: :lol:

Tej-dolog tényleg érthetetlen... illetve, azt olvastam, hogy teljesen normális, hogy estére kevesebb termelődik, lehet hogy azért kellett este már 2 cici, míg korábban elég volt egy is. Most a meleg miatt egy csomószor lehet hogy nem is éhes, csak szomjas, nem? Bori is gyakrabban cicizik, és most elfogadja a vizet, eddig köpte ki nagy fintorok közepette.
Ajánlatom még mindíg áll!

K. autószerzése :arrow: bakker, ez hihetetlen... amíg nem szorongatják a tökeiket, képtelenek bármit is elintézni... hihetetlen.

Szegény Miron - ez tényleg nem az ő napja volt... Nimród is taknyolt ma egyet a parkettán az előszobában, mert Apa kilöttyentette Bori fürdővizét és nem vette észre, én meg elfelejtettem szólni. (tegnap meg az ajtót húzta a lábujjára ami mára belilult) Ő is a klasszik kicsúszikalábamalólatalajéshátastdobok esést prezentálta. De akkora színész, mert utána "elesett" még kétszer ugyanúgy, ugyanott hogy sajnáltassa magát :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi,

hasfájás nekünk csak úgy elmúlt magától, az Infacollal mág előtte leálltam.
Szorulás viszont még mindíg van :twisted: :twisted: :twisted: , most 2-3 naponta kapja a Laevolac-ot (eddig 1oml-t, de az szerintem sok volt, így ma már 5 ml-t adtam neki, a második adag hatott estére). Gondolom, ez sem túl jó szegényemnek, de még mindíg jobb, mint a másik véglet.

KépKép

KépKép
kispocok13

Sztem is legyen a feketebikapata:D. Egy kis ujdonsag a sok olasz utan. Max nem jon be, de mashol is cdalodtunk mar...;)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bocsi, én csak most értem haza :roll:

Nekem mindegy hova megyünk, de ki foglal asztalt??

Nekünk szuper napunk volt, szerintem lenyomtuk ma a nyár legjobb strandolását, utána haza, majd a Drágámmal moziba mentünk :roll: Látunk egy nagyon beteg filmet, de szétröhögtem magam rajta :lol:

Nem minden baba hasfájós, Zétény pl. nem volt az egyáltalán.

Pocok!
Tök cuki ez a köszöngetés, de tudod min akadok ki? Hogy annyira tirpákok az emberek, hogy csak bámulna mint borjú az új kapura és alig köszönnek vissza :shock: Szerintem tök bájos ha egy ilyen kicsi gyerek próbál kapcsolatot teremteni, legalábbis én elolvadtam korábban is, ha egy ilyen törpe figyelemre méltatott, nem tudom hogy lehet átnézni rajtuk :?

Dodikám!
Gáz ez a pulzus-ugrabugra, biztos hogy ez a dögmeleg hozzáteszi a magáét :?

Boo!
Másik autó :lol: :lol: :lol:
Miron kétballába :arrow: Vannak ilyen napok nálunk is :?

Tike!
Én tuti beújítanék egy kisebb medencét, amiben esetleg naponta cserélitek a vizet :) Biztos imádná :) Zéténynek van most olyan csőszerű könnyen használható vízipuskája, most az a sláger, hogy azzal lövöldöz :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Király!
Pest vagy Buda? Nekem mindkettő ugyanakkora táv, itt is döntsetek ti :-) ja, és hánykor? Mi Borit 8-9 között rakjuk le aludni etetéstől függően, utána startolok majd. Ti mentek fél9re?

Ha döntés születik, foglalok szívesen.

KépKép

KépKép
kispocok13

Szerintem oda menjünk ahol jobban lehet parkolni :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi: én is a melegre tippelek, nálunk végülis nem lett belőle semmi ( amiről tudnánk), mert 1x fordult elő, pihenés hatására megszűnt és pár nap múlva meg amúgy is megszültem...Kíváncsi leszek, mit mondanak ekg után.

Ez a meleg egyébként már túl megy a normális a kategórián sztem ( vagyis normális, mondjuk úgy július első felében) :twisted: . Nekem tegnap estére a lábaim dagadtak be, nem volt annyira vészes, de a súlyom is hirtelen 1,5 kg -al több lett, lefeküdtem este, kicsit hűlt az idő, 1 óra múlva már csak 0,5 kg-al voltam több, reggelre meg elmúlt a dagadás.Fejem viszont fájdogál, de vérnyomásom szerencsére stabilan 100 körül mozog.

1 óra múlva kell hívnom a dokimat, hogy lesz-e ma 4d uh...már úgy rákészültem :roll: :lol:

Pocok: Nimródéknál megvolt a dadusváltás a bölcsiben? Hogy viselte?

Lois: Én már nem veszek idén medencét, várom a nyár végét :twisted: :twisted: Tegnap is inkább átvittem anyámhoz medencézni 1 órára, utána dédipapival focizott az udvaron jó 3/4 órát :arrow: este 8kor már aludt :lol: :lol: ( 78 éves dédipapi is sztem :roll: :lol: )

tike

Tike!
Nyárvége :arrow: NA az még nem lesz mostanában, bocsi :roll:
Tudom hogy kismamaként büntetés ez a meleg, de én úgy imádom :roll:

NA megyünk Ringatóra :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ha lehet csajok, akkor legyen a pesti Pata Negra, mert koraeste be kell mennem CTG-re, meg EKG-ra, és konkrétan 5 percre leszek onnan. :wink: Azt mondta a dokim, hogy ma 1-ig menjek, de a kistököm fog bekecmeregni 40 fokba! :shock: :evil: Szóval bemegyek este, anyum úgyis ügyel ;).
Na, le is foglaltam a leánykori nevemre, 8 órára. Nem azért, hogy sarokba szorítsalak titeket, hanem hogy le legyen tudva :roll: :wink: . De persze módosíthatunk, ha nem jó.
8 órás tali oké? Mert attól még lehet +/- fél óra.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nekem elvileg jó a 8 óra.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nekem jo, Nyuszi meg úgyis csak akkor indul ha odaérek :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép