A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

sziasztok!
én a múlt héten intéztem a TB kártyám név változás miatt, 20 perc alatt elkészült, egyből megkaptam, csak a régit kellett leadnom, és ingyenes volt.
nekem a baba születése utáni papír-ügyek tűnnek kicsit külföldinek, mire adókártyája, meg tb kártyája lesz, meg hogy mikor és hogy kapom meg azt az egyszeri támogatást (asszem 60 E FT)
vicsok: magyarul kitöltök egy papírt a kórházba és otthon várom, hogy a postás hozza a TB kártyáját a gyereknek?
:oops: :oops:

Kép
tidi

missi milyen volt az első éjszaka az új ágyon ? :lol: :lol:

Kép
tidi

ti hallottatok olyasmiről, hogy a gyerek első mozzanatát félidőnél lehet érezni, és így ki lehet számolni (1-2 nap eltéréssel)mikor fog megszületni?

Kép
tidi

Tidi, én is így értettem...
Most megnéztem a papirt, amit a védőnő adott, azon is igy van!

Az anyasági támogatás (kelengye pénz) szüléstől számított 180 napon belül kell igényelni, alanyi jogon, munkahelytől függetlenül, min 4x terhesgondozáson való megjelenés a feltétele 61042 Ft, és elvileg XIII. Lőportár u 3/a. Tel. 350-2481

Szülési szabadság 168 nap -- ezt viszont nem tudom, hol kell intézni, vagy mi kell hozzá, gondolom, a munkahely intézi...

Családi pótlék - szülést követő 60 napon belül kell igényelni, Lőportár u.

GYED - munkáltatónál kell igényelni, ha az TB kifizetőhely, ha nem akkor Lőportár u vagy Teve u

Iratok:
- igénylő szem ig + lakcim kártya
- újszülött születési anyak. kiv. /eredeti/
- szülést igazoló kórházi igazolás
- taj kártya /apa, anya, gyerek/
- adókártya
- terhesgondozáson való megjelenés orvosi igazolása /szülész-nőgyógy. állitja ki a kiskönyv alapján/

ennyit tudtam segiteni.. 8)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Ja, és érdemes a védőnőt megkérdezni, hogy van-e még valami, mert nálunk a XI ker önkormányzat egyszeri támogatást nyújt, amit 60 napon belül kell igényelni, 81390 Ft, és ha a család kéri, 30e Ft-ot az újszülött start számlájára utalnak. :D

Ja, és én szakszervezeti tag vagyok a munkahelyemen, és nálunk ők is adnak vmi anyasági támogatást...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Tidi, ezt a számolést én nem hallottam...de ez nem is igaz, mert én a héten szülnék akkor...bár, még messze a hétvége :shock:

Nagyon korán, 14-15 héten éreztem először, hogy megmozdul...

Húú, mostmár tényleg lemegyek a boltba....

Anikó
Kép
Kép
vicsok

jo reggelt :D

juj, de varom mar az elökeszitöt, vegre lathatlak benneteket :lol:
sajnos elegge "elhasznalt" allapotban fogtok megismerni, nalam ugyanis "ujra" indult a terhesseg, ma reggel le kellett szallnom a buszrol es közönseg elött sikerült egy nagyot hanynom :cry: (elnezest)nektek nincsenek ilyen tüneteitek? :roll:

fehernaci es egy piros-barna-feher viragos ruha van rajtam, es ki van irva a homlokomra, hogy Evu :lol: na, ezt a janosos topicban is ellöttem 8) ...kicsit faradt vagyok :D

en most beszeltem a könyvelönkkel(ceges), mondta, hogy küld majd nekem mindenfele formanyomtatvanyt, ami kell majd a gyas, csaladi potlek bla bla igenylesehez, nagyon aranyos volt :lol:

lehet, hogy jön Laci is ma este, de ez nem tuti, attol függ vegez e a meloval.sztem nem..

na melo, meg nem olvastalak vissza benneteket, igyekszem meg jönni

pusszancs
Vendég

Jó reggelt. gondoltam gyorsan beköszönök, aztán lápek, mert ma ezer dolgom van.

Vicsok: köszi az infót, én csak a jövőhéten megyek, a héten már nem tudok. Remélem nem kell órákat sorban állni.

Megmértem a pocakom 116 cm, ez már óriás méret

Nálunk ma rántott cukkini lesz és rizs az ebéd asszem, bár Apa mondta, hogy csináljak neki hamburgert is. majd meglátom.

Na délután jövök

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

vicsok: most pénteken megyek védőnőhöz, bár nem hiszem, hogy sokra megyek vele, mert egy idióta.. :( te hanyadik hétnél jársz?
annyira álmos vagyok, nagyon nincs kedvem melózni! már csak 12 munkanap!!
masi: enyém 110 cm.
előbb ettem körtét, nagyon eleven lett ez a kis béka :) :)
mai program: miniruha vasalás!! :) :)

Kép
tidi

Tidi, 1 nap van köztünk :) 30.hét 3 napnál járunk..

Masi, majd tudatlak a Teve utcai állapotokról...

Voltam boltban és ki is találtam a mai vacsit: sajtos - tejszines csirkemell lesz :)
(Csirkemellet lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatom - jénai tálba rakom, egy kis főzőtejszint rakok hozzá, só, bors, delikát, sajt a tetejére és be a sütőbe - ezt anyósomtól tanultam, nagyon fincsi. Még van egy pár szelet bacon szalonnám itthon, azt ráteszem a tetejére..)

Szegény Evu!
Megértelek, rám meg siróroham tört...nem igazán tudnám megmondani, mi bajom van, csak úgy..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

húú..nyaminyaminyami!!! bizti fincsi!! :D
asszem a knorrnak van valami rafinériája tejszínes cs.mellre, az is nagyon finom!
tegnap dőzsöltünk: sült libamáj volt, ma annak a maradéka lesz az ebéd :)
én is szoktam sírni, de csak 1-2 percig tart, aztán meg mintha misem történt volna :wink:
én az álommanóval nem vagyok kibékülve, a leglehetetlenebb időpontokban kopogtat... :roll: kész álomkór vagyok :lol:
nem soká megyek haza. jupíí!! :P

Kép
tidi

ja igen: bogyo ezt nézd meg esetleg :) http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... rdmenu=142

Kép
tidi

Vicsok, KOSZI a sok sok infot...nem semmi, hogy mennyi mindent kell intezunk
vagy : www.elintezzuk.hu
ott az osszes papir kb 14. 000 ft es hazhoz hozzak.
nem tudom, hogy fizessek vagy sorbaalljak ?? :)
ti mit gondoltok ?

Cuki !! Imadlak !! :) te komolyan azt gondolod, hogy a szules utan 1 honapig eszedbe fog jutni a szex ??? :):) vicces vagy ....
6 hetig szerintem orulunk, hogy elunk, verezni fogunk, mindenunk erzekeny, egesz nap egy gyerek fog rajtunk logni, este nem akarsz meg egy pasit is a nyakadba :) + kb 2 orakat alszol egyben.
KOSZNOM A dm tippet, szuper a weleda testolaj, mar ki is probaltam ! ( vettem gatolajat is)

Tidi- szerintem a legjobbak a Tescoban vannak, tok olcso es szuper minosog, pedig utalom a tescot es az osszes hasonlot, de "sajnos" be kell latni, hogy ebben profik. 100% pamut, feher es csak egy mini minta van rajta.3 db 900 ft a rovidujjubol. 3 db 1200 ft a hosszujjuj, hosszulabu rugdalozo.

Evu, maskor is hanytal mostanaban ? en csak a 7-12 hetig hanytam.remelem jobban vagy!!

Shep, vettem "urologias" teakvereket, filteres es abban kb minden benne van (amit tegnap irtam) ami jo nekunk + holt tengeri sot es abban ulofurdoztem (csak langyos-meleg vizben ,nem forro). Azt hiszem mar semmi bajom, de holnap jon meg az eredmeny..
bogyogyorgyi

vicsok, nagyon belendultel ma :) koszi a receptet + mosopor otletet,
nekem ez is tetszik:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_240694

es van ebbol sima is..

bogy = 98 cm
bogyogyorgyi

bogyogyörgyi, szivesen :)
Nálunk a párom fog utánamenni minden papirnak 8)

a mosószert pedig azt hiszem, tidi irta...de tök jó

hihihih, szex téma..nem hiszem én sem, h 6 héten belül "normál" szexre sor kerülne, normál szülésnál semmiképp.
Én sokszor elgondolkodom az utóbbi időben, h úristen, tényleg hogy fog ez a gyerek kijönni ott :!: :?:

Amit még kérdezni akartam tőletek, hogy mindenkinél apás szülés lesz?
Párom azt mondta, hogy természetesen :D bár nem tudom, hogy fogja birni, egy tűtől rosszul van :?
Az én kérésem csak az volt felé, hogy a fejemnél álljon...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hahó!

Az én párom nem éppen egy "apás szüléses"típus!Ő abszolut nincs oda a gondolattól h bennt legyen!!Persze full boldog meg minden,meg nyílván ott lesz velem,amig vajudok,ilyesmi..de magánál a szülésnél nem szeretne ott lenni!!Persze kitudja akkor hogy alakul...!Szeríntem ez azért függ pár dologtól,nem??Majd meglátjuk! :)

Ma Samuka ébresztett!Mocizott ezerrel és volt egy dudor a köldökömnél,vmi kisebb....először félálomban megis ijedtem hogy mi az :D ,de rájöttem h Samuka"valamije"..aztán el is tűnt a dudor...

A héten el akarjuk végre intézni az apasági nyilatkozatot is!!Remélem összejön!Amugy ezért kell fizetni???

Szép napot csajok és babyk!!

Missfried
Kép
missfried

valamilye na :) :)

Missfried
Kép
missfried

Vicsok,általában a fejnél is állnak az Apák!A dokik nem engedik őket a másik oldalra :wink:

Missfried
Kép
missfried

Halihó !

Nálunk 100 % ,hogy apa-mentes lesz a szülés , sőt lehet,hogy a kórházba is csak a nagy esemény után érkezik, addig a tesóm lesz bent , vagy majd meglátjuk, de szülésnél senki, ehhez én ragaszkodok és Apa sem bírná cérnával .

Viszont ,ha kifogunk egy alapítványi szobát ,akkor 3 napig haza sem engedem : amig én pihenek , ő segít a baba körül.

Bogyó : Jó ez a mosószer, csak 40 fok felett nem lehet használni, arra kellene egy másik. Ma megrendelem a Brendonból , bár nem vagyok benne biztos ,hogy az gépi , magashőmérséklethez is jó -e ??
Irígykedem az ülőfürdő miatt! Én 1 hónapja nem ültem kádban, mert nem bírok ki-be szállni. :(
Alig várom ,hogy megint fürdőzhessek egy jót, pedig eddig zuhanypárti voltam.

Adri és a többiek , merre jártok ????????????????

Evu : Remélem jobban leszel délutánra.
Egyfolytában azon gondolkodom ,hogy menjek -e ma szülésfelkészítőre, mert a hazamenetelről és az otthoni dolgokról lesz szó, ami annyira messze van még .
De azért összekapom magam, csak megint itt ez a nyamvadt kánikula :evil:

Megyek töltöttpaprikát főzni .....

Kép
sheepy

Kész vagyok !

Eddig a bankomnál volt zűr és reggel óta nem tudtam a neten utalgatni, most végre áttvarázsoltam a fedezetet a hitelkártyámra, erre a Brendonos webáruház nem elérhető :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
sheepy

juj Sheepy, tenyleg ez lesz a tema? :cry: jokor kezdem el.. :roll:

es jön Lacusom is, vele is ott talizok, eljen 8)

egyebkent jobban vagyok mar, csak faradt vagyok nagggggyon :roll:
Vendég

Sheepy, imádom a töltött paprikát :D még soha nem főztem, lehet, h ideje lenne egyszer megpróbálnom...

Az apás szülést én sem erőltettem, én teljesen rábiztam a döntést.
Missi, azért ez megnyugtató...de azért már hallottam olyat, aki nem ott állt. Sőt olyat is, hogy apuka lábnál áll, és tükröt tart a kezében, hogy anyuka is lássa a dolgot...Ezt azért nem.. :?

Evu, pihenj le egy kicsit

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Töltött paprika!!Ááá imádom én is!Én néha szoktam főzni,de Anyukámé az igazi!! :wink:

Én is a kádban imádok fürdeni,télen-nyáron..de most amikor bejött ez a nagy mekeg,átálltam a zuhanyzásra és azóta hozzá is szoktam!Igaz néha beleülnék szívesen a kádba,de ezt szülésig már nem fogom erőltetni!!A végefelé amugysem ajánlják már az ülőfürdőt!!Így addig marad a zuhany!!De amint megtehetem szülés után tuti visszaállok a jó meleg fürdőre!!Főleg ha bejön a hideg idő! :D

Missfried
Kép
missfried

Ja és a képek az uj ágyainkról!Az egyes az a Samu szobába került!Ezen fogok aludni h ott legyek vele egy szobában!!Na meg szopiztatni is talán!Csak be akarok szerezni rá sok sok párnát h minél kényelmesebben legyünk!!

A franciaágy meg jó nagy!! :D
Kép Kép Kép

És a 2 összesen volt 61000!! :) Megérte..

Missfried
Kép
missfried

Mért nem jelenik meg Samuka képe a vonalzó mellett??? :cry: :cry:

Missfried
Kép
missfried

jok az agyak Missi 8)

mi is vettünk egy kanapet, es a gyogymatracok jönnek Minihez nekem agy gyanant :lol:

en most egy szopis fotelon gondolokodom :D

engem a doki a terhessegem elsö napjatol letiltott az ülöfürdöröl :cry: es ez olyan rossz nekem, mert nem szeretek zuhizni, na jo, ha kanikula van,akkor igen, de egyebkent nem :roll:

apas szüles: Laci azon a velemenyen van, hogy a szüles a nö feladata, tehat ö dönt. ha en akarom, akkor bent lesz velem, ha nem akarom, akkor azt is tiszteletben tartja :wink: nos, en nem tudom mit akarok :roll: ha egyebkent is csaszaros leszek, akkor mindegy, mert a janosban-ha jol tudom-nem lehet bent az apa ilyenkor. ha a golya hozza megis Minit, akkor meglatom...ezt nem tudom meg eldönteni :shock:

aludni szeretnek :?
Vendég

Missi, jók az ágyak :)

Nálunk egy kanapé van benn a gyerekszobában, igazából aludni nem nagyon lehet rajta, de szoptatáshoz jó lesz szerintem.

Most volt itt barátnőm, épp két munkahely között van, és a felmondási idejét tölti, de nem kell neki bejárnia dolgozni. Jót pletyiztünk :wink: És ki van akadva, mekkora pocim van már, pedig 3 hete találkoztunk utoljára..
Attól tartok, Banduckám 4 kg körül fog megállni..

Hol vannak a többiek??

Anikó
Kép
Kép
vicsok

apas szules : nos mivel en itthon tervezem a szulest, elegge elkerulhetetlen, hogy az ember is velem legyen :) amugy Mo. on eloszor Gereb agi vitt be ferjeket a szuloszobaba Szegeden es "majdnem osszedolt a vilag" hogy o mit kepzel..stb.

Ma mar ez viccesnek tunik :)

Remelem 20 ev mulva ugyanez lesz az otthonszulessel kapcsolatosan is, hogy az is normalissa/ valaszthatova valik. De persze egyik sem valo mindenkinek. lenyeg, hogy szabad valasztas lehessen es sajnos az otthonszulesnel meg nincs ez, mert ugyan en legalisan szulhetek otthon, de doki nem kiserheti legalgisan :( - bocs az OFF ert, de nekem ez nyomja a bogyom :)

Sonett mososzer van mas is, es azt lehet 90 fokon is, majd mindjart kimasolom...sot van egy masik bio is, azon gyongyviragok vannak, nem tudom a nevet

missi, gratula az agyaert

toltott paprika !! hogy az milyen finommmmm. en is , en is :)
shepy , te mar a par.szoszban fozod meg a paprikakaat, vagy kulon ?
bogyogyorgyi

ERIKA , voltal vegul a tanfolyamon ? tetszett ? meselj !

bogy.
bogyogyorgyi

Miért Cukika..már fájásaid vannak? :roll: Biztos írtad már,csak hát a memóriám ugye.. :? :shock: :shock:
Várjuk a képeket!!Én most mosok épp egy ujabb adag baby rucit!Szépen lassan..mert ugye jó sok van!

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Húúú mennyi történés!! Itt egy babakocsi, ott egy franciaágy! Sok HURRÁ mindenkinek a frissen szerzett dolgokhoz!!

Sheepy Jól esett, hogy eszedbe jutottam!! :oops: Jövök én csak most egy kicsit sok volt a meló, megasztán edzéstervet készítek a kistörpéknek szabadidőmben. Szóval most elszaladt az idő... :D

Apás szülés Nálunk az lesz. Teljesen tuti. Legalábbis az első ájulásig mindenképp :lol: Én ki sem bírnám Nélküle... Nincs az az orvos, aki nagyobb biztonságot jelentene nekem. És Ő is ott szeretne lenni, együtt átélni ezt is!Nekem így teljes az ÉLET! :D :wink:

Missi Nagyon édi a Samuka képecskéje!

Nálunk minden rendben, most éppen Dominikát Rebekára kereszteltük, kíváncsi vagyok meddig... :D Szerintetek milyen??? Szeretnék véleményt csak őszintét. (azt tudom, hogy zsidó név :roll: de mi nem vagyunk azok!!)
A másik amit kérdezni szeretnék az az, hogy szerintetek van jelentősége ha mérlegből és légzésfigyelőből használtat veszek?
Tényleg hol vannak a többiek???? HAHHHÓÓ!!!
Vendég

Sziasztok!

Tidi! Nagyon szép a babaszoba, nekem nagyon-nagyon tetszik!

Adri! Légzésfigyelőből ne vegyél használtat. A Rebeka, nekem nagyon tetszik, nem egy mindennapi név. A Dominika sokkal gyakoribb, ami ugye nem mindig előny.

Masi, Csim, Sheepy és aki még jár, milyen volt a felkészítő?

Bogyó! Annyit mondod ezt a Tescot, hogy esküszöm megnézem :) Habár hétfőn kaptam egy halom babaruhát, nagyon jól jött, úgyhogy nem is nagyon tudom mit kellene még vennem....

Missi! Tutkók az ágyak, én lehet, hogy kapok szoptatós széket! A kikában olyan 40 ezer körül van, nagyon szeretném, mert 2 barátnőmnek is van és istenítik! Ja, és Vasárnap a Kikában a férjem is beleült és őt is meggyőzte ;)

Cukika! Képeket majd kérünk!

Nagyon most nem tudok többet válaszolni, annyira le vagyok maradva (2 napja alig voltam gép előtt).

Szép estét Nektek!

büngyike

bungy, jutalekot kaphatnek toluk mar + a kriston tol is mert oda vagy 12 embert szerveztem be, de hat ami jo, az jo :) amugy en fobiasan utalom a bevasarlo kozpontokat, szoval ezert is hiteles, hogy beismerem, hogy tuti a tescos bebi ruha

cuk- allitolag az igazi fajasokat nem lehet elteveszteni. es mi van afurdovel ? beulsz es akkor tudod, hogy hogyan faj ?? nem ertem !!! :(

adri, rebeka nekem jobban tetszik. Ha szeretitek a "ka" ra vegzodoket. Bianka / Blanka ? hmmh
rosszat kerdezel merleg/ legzesf.kapcsolatban, mi egyiekt sem veszunk
de majd a csajok megmondjak itt az okosat :)

missi+ mosomedvek !! mar most mostok ???oktoberig az meg bepokhalosodik ! :) nem ? en majd szeptember kozepen...vagy hulye vagyok ??
bogyogyorgyi

Szép estét !

Most értünk haza , szülésfelkészítő után még kifosztottuk az éjjelnappalit és elvittünk minden gyümölcsöt :lol:

Bogyó : a tölteléket félkészre csinálom, utána bele a nagyfazékba a megtöltött paprikákkal :arrow: felöntöm vízzel + 2 sűrített pari :arrow: fő még egy órát és jöhet a nagykanál :P

Adri : szerintem a Rebeka nagyon szép név!
Amúgy a Dániel is héber eredetű , de nekem tök mindegy ,lényeg ,hogy tessen .
Az,hogy magyar , germán vagy esetleg görög egy név nekem 8, annak csak örülök, hogy több 1000 éve használják, és nem egy TV sorozatban jött divatba.

Én egy alig használt mérleget vettem , nem hiszem ,hogy számítana: vagy működik , vagy sem.
Légzésfigyelőről nem tudok nyilatkozni, abból inkább újat vennék, bár aki több gyerekre tervez , az sem hiszem ,hogy minden gyerkőcnél kicseréli a kütyüket vadi újra.
Garancia vagy valami van esetleg hozzá?
Ami viszont biztos,hogy csak ismerőstől vennék használt holmit, mert ki tudja milyen helyen volt előtte. ( A mérleg nagyon jó ismerősé volt ).

Szép álmokat Minenkinek !!!!!

Kép
sheepy

shep, koszii
bogyogyorgyi

Amúgy a felkészítő jó volt, megint egy csomó hasznos dolgot hallottunk!
Ma az otthoni teendőket sorolták el a kórházi hazamenetel után : fürdetés, babaszoba és felszerelések ....

A szülésznő egyértelműen az orrszívó -porszívó mellett voksolt, Masival jól hoppon maradtunk az elemes készülékünkkel :P .
Azért nem esem kétségbe, jó lesz az is .

Le lett húzva továbbá a baldachin ,a fejvédő, a fürdetőszekrény , a kaucsuk cumik - ami barna színű, a gyerekeknek gyártott körömvágó olló - mert életlen ......

Így hirtelen ennyi jutott eszembe

pusz

Kép
sheepy

hali csajszik :D

na, nekem is tetszett az elökeszitö, erdekes volt hallani ezt a sok dolgot, mindenesetre sokkal jobb volt, mint egy könyven olvasni :lol:

van egy szuper jo hirem:NEUROSAN ENTERO, ez egy por, bioboltban kaphato, 1000 ft, napi 3x fel pohar vizbe keverve..olyan, mintah köporos vizet innal, DE NINCS SAVAM!!!!! :lol: remelem nem kiabaltam el..de ez tenyleg ugy tünik bevalik 8)

na, hamosas, mert csajok lattatok, a reggeli akciom ramnyomta a belyeget mara :shock: :roll:

jo volt latni benneteket, megha pont ugy ültünk le, hogy nem egy helyre, en eppen a janosos lanyokkal kerültem egy sorban..ja es legközelebb hatrebb ülök es felpockoom a labamat,mert ugy elnyomtam a fenekemet, hogy alig birtam az elöadas utan felallni :cry:

na fejest ugrok a zuhi ala, jo ejt nektek

pusszancs
Vendég

Köszönöm a véleményket!

Bogyó Én sem mosok még, nem vagy egyedül. Mondjunk nekünk még nincs is nagyon sok minden amit mosni kéne. Nagyon nem is lesz több , mi nem kapunk sehonnan sajnos, így csak az marad, amit veszünk. Túl sokat meg nem is akarok (nem is tudok), szóval, most ez van.
Aki már pihen azoknak Jó éjt!!
Vendég

jajjjjjjjjjj mennyi helyesirasi hiba..sorry, faradt vagyok :roll:
Vendég

Szép reggelt!

Én már csak azért is mosnék, mert nem tudom mennyire bírom majd pár hét múlva a strapát. Eddig még jól vagyok és ha nem növök sokat, akkor még utolsó nap is mosáskész leszek :) De hát ki tudja :shock:
Egyelőre jövő hétre terveztem a babaruhákról a címke-levételt. Komoly program.... Én külön válogatom a papírt, ezért precíz munkát igényel ;)

Sheepy! Köszi a beszámolót, nekem baldachinom akkor is lesz :) Nagyon szépnek tartom. a praktikusságot majd kitapasztaljuk. Az orrszívóval én is úgy járok, hogy porszívósat ajánlott mindenki, de juszt se szívom le a gyerekem agyát 1800w-al!

Evu! Örülök, hogy nincs savad!

Adri! Az elején nekem is úgy volt, hogy nem kapok senkitől, egy barátnőmtől kaptam, ő is úgy adott pár rugdalózót, hogy majd visszakéri. De most valahogy hirtelen mégis gyűlik. Még a 4 hónapja szült barátnőm, is ideadja, nem akarja pakolgatni a következő gyerekig, hát nem aranyos????

Nevek: Bogyó, ismét egyezünk :) Tetszett, hogy Sheepy azt mondta, hogy nem tévésorozatban jött divatba :) Na, én így jártam az Aurorával. Nagyon tetszik ez a név, de mindenki lehúzta, mert arra a hülye cirkálóra emlékeztet, pedig egy szép latin női név! És a cirkálót nevezték el róla és nem a cirkálóból lett az Aurora női név. Na mindegy, nem lehet mindenki hiperintelligens, hogy ezt megkülönböztesse
:lol:
Szóval, ez a név egyedül a férjem keresztanyjának tetszett, meg is örültem, hogy végre valaki, mire folytatja: Most megy egy sorozat abban is van egy Aurora :)
Persze Brazil sorozat :shock: Azonnal ugrott a név :(

Bocsi, hosszú lettem.....

büngyike

sziasztok!
mérleg miért kell?
mi a légzésfigyelőt kaptuk, (egy kisgyerek használta előttünk) szerintem a használt is tökéletesen megteszi :)
evu: remélem beválik ez a "szer" :)
nem tudom elképzelni az orrszívóporszívót használat közben :shock: nem elég annak a gyereknek, hogy az orrát piszkálják, még zúg is a gép :? (bár állítólag hatékony) én sima kézit vettem. (remélem nem kell használni)
adri: nekem a dominika jobban tetszik
nállunk apás szülés lesz ha minden igaz :)

Kép
tidi

Jó reggelt mindenkinek!

Remélem, jól aludtatok. Én 2 napja mint a bunda.. 8)

Adri, nagyon szép név a Rebeka, bár a Dominika is.
Az én nagy bajom, hogy a neveket összekapcsolom ismerősökkel... Rebekát nem ismerek, de Dominikát igen, és az egy tündér aranyos csaj

Cuki, ezt az ülőfürdő - fájás dolgot én sem értem :oops:

Bogyógyörgyi, Adri - ruhákat még én sem mosom, én is szeptemberre tervezem...addig csak nézegetem őket :)

Sheepy - köszi az infokat. Nálam akkor kiesett a fejvédő, azt már megvettük az ágyneművel. Miért nem ajánlják?
Körömvágót is vettem...majd letesztelem.

Sógornőm épp orrszívó - porszívózta a gyereket a hétvégén, mikor ott voltunk...hááát...mondtam páromnak, ezt majd te fogod megcsinálni...

Evu, tök jó hogy jobban vagy!!! Pihengess...

Missi, milyen volt az új franciaágy??? :wink:

Összekapom magam, és megnézem a Teve utcát...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Tidi, már épp hiányoltalak :lol:

Megnéztem a működését az orrszívónak, igazából amikor a csőbe beleteszi a kütyüt, az lefogja a szívóerőt, tök minimális lesz, csak épp annyi, hogy kiszedi a trutymót...

A gyerek azért orditott, mert bele volt egy kicsit száradva az orrába, és gondolom , nem volt neki kellemes...
De tényleg 1 perc alatt ki volt pucolva...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

HALIHÓ!!!ÉN IS VAGYOK,CSAK KISSÉ ELFOGLALT VAGYOK!!!!!!!
MISSI:JÓK A BÚTOROK!!4
TIDI:GYÖNYÖRŰ A SZOBA!!!!!!
MÁR ÉN IS MOSOGATOK PÁR DOLGOT MERT RENGETEG RUHA VAN :lol:
BEÁLLÍTOTTUK A KISÁGYAT , DE MÉG NINCS FELSZERELVE , DE HA KÉSZ TERMÉSZETESEN DOBOMA KÉPET!!!!!!
MA LECSÓ FŐZÖK ,IMÁDOM!!!!!
JÖVŐ HÉTEN KLOTYÓFELÚJÍTÁS :roll: ,DE AZTÁN HÉTVÉGÉN MEGYÜNK CÉGGEL SZENTENDRÉRE ,VILLAMOSNAPOKRA,11000 EMBER LESZ ÁLLÍTÓLAG ,MINDEN INGYENES,KAJA,PIA,MŰSOROK , CSAK A BUSZOZÁSTÓL FÉLEK :cry: :cry: :cry: NAGYON HOSSZÚ AZ ÚT.NA MAJD JÖVÖK MÉG DU-N .SZERINTETEK NAPONTA MENNYI CSALÁNLEVÉL TEÁT LEHET MEGINNI?1-2 BÖGRE?????????
Kép
geosel.klara

A légzésfigyelő akkor gáz, ha használtan veszed, mert nem tudod ki használta és hogyan. leesett vagy nem, van-e valamilyen hibája, stb. Egy ismerős azért csak nem ad neked olyat, amivel baseballoztak :)

Nálam is van már fejvédő, stb. flanc a babának :) Kíváncsi vagyok miért nem ajánlják.

Az olló valóban xar, csak szenved vele a mama is és a baba is. Én úgy gondolom, hogy meg lehet oldani ezt a sajáttal is, ennek ellenére van Nuk, kaptuk. Majd elválik.

Porszívó: Leszűkíti, de én megnéztem a barátnőmnél, hááát... azért ha nem állíthatós a porszívó (nekem nem és ezért nem veszek újat) akkor igencsak szív, olyannyira, hogy szépen sziporkázta a kezem, éreztem.
Tudjátok, anyósomnak nem volt egyik gyereknél sem és megvoltak. Gerika is ugyanígy van vele! Úgyhogy nem hinném, hogy szükség lenne az ilyenfajta szadizásra. Én eleve porszívóellenes vagyok, csak akkor kapcsolom be, ha kell egy héten egyszer.

büngyike

jóóóóóóóóó reggelt 8)

29 hetesek vagyunk
:lol:

ejjel nem aludtam jol, es most almos vagyok :roll:
ami gaz volt ma reggel..az a buszozas volt..minden megallonal merlegelni kellett, hogy kibirok e meg egy megallot h*nyas nelkül...kemeny volt,de kibirtam :wink:

melo van...de mar nem sokaig..es mostmar igazan unom is..minden nap ugyanaz :roll: indulhat a visszaszamlalas :wink:

pusszancs, es mosolygos napot mindenkinek
Vendég

adri nem is kell sok holmi, ha minden nap mosol, akkor 4 db is eleg egy meretbol, amugy meg 6-7 szovalnem veszes.

evu, eznagy hir !! orulok, h megtaalaltad ezt a szert

tidi, nem kell merleg, nekunk sem lesz. sokan szeretik szoptatas elott es utan merni a bebit es akkor tudjak pontosan hogy mennyit evett, de egy normalis szuletesi sulyu gyereknel es ha normalisan eszik, szeritem ez elhagyhato. egyel kevesebb gond :)

klari, max 2 bogre. vizhjtasra a gyum.nap is szuper! vagy a zeller (pl leves)

bungy, mar meg sem lepodok :) mondtam mar, hogy tok jo az izlesed ?? hihi.szerintem mindenki azt vegyen, amit jonak lat, te szerettel volna fejvedot, akkor legyen es kesz. valoszinu egy hatranya lehet, hogy porfogo, mint a fuggony, baldahin is. de amiota feltalaltak a takaritast...hmh.....ez megoldhato. mi mondjuk semmi extrat nem veszunk, nem birom, ha tele a lakas. minimalista vagyok-vmiben el kell ternunk nem Bungyi?:) a 90 % igy is megvan
bogyogyorgyi

adri nem is kell sok holmi, ha minden nap mosol, akkor 4 db is eleg egy meretbol, amugy meg 6-7 szovalnem veszes.

evu, eznagy hir !! orulok, h megtaalaltad ezt a szert

tidi, nem kell merleg, nekunk sem lesz. sokan szeretik szoptatas elott es utan merni a bebit es akkor tudjak pontosan hogy mennyit evett, de egy normalis szuletesi sulyu gyereknel es ha normalisan eszik, szeritem ez elhagyhato. egyel kevesebb gond :)

klari, max 2 bogre. vizhjtasra a gyum.nap is szuper! vagy a zeller (pl leves)

bungy, mar meg sem lepodok :) mondtam mar, hogy tok jo az izlesed ?? hihi.szerintem mindenki azt vegyen, amit jonak lat, te szerettel volna fejvedot, akkor legyen es kesz. valoszinu egy hatranya lehet, hogy porfogo, mint a fuggony, baldahin is. de amiota feltalaltak a takaritast...hmh.....ez megoldhato. mi mondjuk semmi extrat nem veszunk, nem birom, ha tele a lakas. minimalista vagyok-vmiben el kell ternunk nem Bungyi?:) a 90 % igy is megvan
bogyogyorgyi

tudom mit akartam még kérdezni: nekem a szemeim -3-asak, és kontaklencsém van. milyen rossz szemnek kell ahhoz lenni, hogy valakit császározzanak? (állítólag romolhat az erőlködéstől)

Kép
tidi

EVU:GRAT. A 29 HÉTHEZ!!! Kép
geosel.klara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: