A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Itt vagyok én is,csak hétévégén szülinapoztunk,meg ha jó idő van,akkor nem vagyunk sokat itthon.
Szülinap jól sikerült,kapott Ikea-s konyhát,babát,ruhákat,készségfejlesztő játékokat. Ő is nagyon beszél már,és ugyanúgy mint Petra szépen ragozza a szavakat is. Olyan édes volt,amikor megkapta a babát,akkor közölte,hogy :"Ne bontsuk ki,mert úgyis félek tőle!!!" :D Azt hitte,hogy hangos a baba vagy csinál valamit és ő az ilyenektől fél :oops: Amúgy mindent megköszön,erre nagyon odafigyelünk,remélem megmarad ez a jó szokása :D

Boo! Akkor mostmár nincs sok hátra :D Ezt már fél lábon is :wink: Ha visszamegyek dolgozni,elvileg lesz óbudai üzletem is,úgyhogy ha úgy adódik,rá csörgök és néha felugrom megnézni titeket,jóí?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szobatisztaság: Lili háromszor már belepisilt a wc-be :D ,de ennyi. Szép lassan,majd csak elhagyjuk a pelust.

Vacsi: nekem ez a hét nem a legjobb,mindig van valami,úgyhogy legyen inkább jövő hét,ha nem gond. :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ég a pofám... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

utólag minden érintettnek kívánok nagyon boldog születés- és névnapot!

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Most is csak gyorsban, mert mingyá' itt vannak a vendégek :arrow:

Pocok!
Ha erre a hétre gondoltál, mint jövő hétre akkor nekem sajna nem lesz jó egyik nap sem :(
Azt követő hetet még nem tudom, de hát hétfőn úgyis talizunk, majd akkor egyeztetünk :wink:
Kék kabát?? Na most elgondoltattál :oops: De szerintem ez fekete... Na majd jól megskubizom még1x :wink:
40 e az jó ár, én 2 éjszakát néztem egy szobában 70-ért félpanzióval. Ebben a 40 ezerben csak reggeli van?

Bulim :arrow: Csajbuli volt, koncerten kezdtünk, aztán meg kószálás, táncikálás és hasonlók :roll: Jó volt, rám fért, nem is emlékszem mikor voltam utoljára, vagyis de, tavaly nyáron :roll:

Boo!
Jaja, a Vendel az a szarvasbogár, egyértelmű :lol: Azt mindig felsoroljuk :lol:
Éngyerekem is nagyon sokat beszél már (mármint magához képest), a ragozás az még seholsincs. Mondatok meg pláne sehol.
Dalolászás az van, a Cickom-cickom, meg a hintapalinta, meg együtt énekel halandzsázva mindennel ezeken kívül is.

Dodikám!
Angolul számolás?? :oops: Hát zseni az a gyerek, nincs mese :lol: :lol:

KAty!
Sajnálom, hogy szanaszét vagytok :? Petra nagyon ügyes :shock: :shock: :D :D

Boo!
Kukinyúzás :arrow: Zétény doktorbácsija is ugyanezen az állásponton van, szóval mi nem húzogatunk továbbra sem. Mondjuk a fitymaszűkület az komolyabb dolog, mi csak letapadásról szoktunk értekezni. Én úgy tudtam, hogy a szűkület az adott, azzal nem lehet házilag csinálni semmit, az orvosi gond. A letapadás az életkori sajátosság, 3 éves korára fel szokott jönni a fiúknak.

Nyuszi!
Neked a hétfő jó lenne babástalira??

Tike?????

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
én május 28ra voltam kiírva és júni 3án indítottak volna...

Kép
Kép
csibe83

Boo!

Örülök, hogy a fütyivel minden oké :wink: . Tök jó, hogy túlvagytok rajta :D!
Mármint a szűkületet leszámítva, mert ne haragudjatok, mondhat nekem akárki akármit, a fitymaszűkület nem normális dolog!!!! :? Ha normális lenne, nem lenne szűkület a neve :twisted: :lol: . Abban egyet értek, hogy egy már kialakult szűkülethez senki se nyúlkáljon hozzá otthon, főleg ne tépkedje fel... De a szűkület sajnos igenis szülői mulasztás eredménye! És erről nem ti tehettek, hanem a sok kretén gyerekorvos, meg védőnő, aki GYP-snek nézi szülőket, és ahelyett, hogy elmagyarázná normálisan, hogy mit kell csinálni egy fütyivel, inkább legyintenek rá, és majd ők feltépkedik :evil: :evil: :evil: . Hát tépkedjék a saját pöcsüket, ne az én kisfiamét!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Nemrég hallottam, hogy a kisfiúk 70%-ának fel kell rántani, és 10-15%-nak műteni. Szerintetek ez normális?! :shock: :evil: Nincs a világos kisfiú, akinek csak úgy, magától feljönne!!!! Azt várhatja bárki....
Csak ezért akaszt ki ennyire a téma, mert Botondé tökéletesen feljön kb. 1 éves kora óta tuti! És nem magától, hanem mert minden fürdetésnél foglalkoztunk vele! És sosem anyu csinálta, de nem volt rest elmagyarázni, hogy hogyan kell! :wink: Ez pontosan ugyanúgy része kellett volna, hogy legyen a kisbaba ellátásának, mint a köldök ápolása, a koszmó eltávolítása, vagy akár a popsikrém!!! És tényleg tudom, hogy nem a ti hibátok! Anyu is megmondta: inkább azt mondják minden szülőnek, hogy ne nyúljon hozzá, és akkor mossák kezeitek, nincs az, hogy "dehátmagamontaaa". Na, anyum nem ilyen! Ő másoknak is (majdnem) mindig elmondja, és alig-alig volt fitymaszűkületes betege a 25 év alatt! Más téma, ha látod a szülőn, hogy tényleg ostoba kretén, és nem tudja normálisan megycsinálni. De könyörgöm, elégszer láttam már a fejeteket, nem gondolnám, hogy bármelyikőtök alkalmatlan lett volna a feladatra (Bááár.... :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ).

Szóval jóóóóó dühös vagyok emiatt mindig, mert Botond sose sírt miatta, egyszer sem fájt neki, nem csípte a pisi...semmi ilyesmi. Egyik ismerős kisfiának viszont most tépték fel pár hete, napokig nem mert pisilni, tökre csípett neki, és csak a kádba mert pisilni, meleg vízben, ott is sírva :( ! elhiszem, hogy a dokinak egyszerűbb volt 1 másodperc alatt feltépni, mint kicsit beszélgetni erről anno, de a gyereknek (és nektek) rohadtul nem mindegy!!!! :evil:

Épp ma írt privit egy régi fórumtársunk, hogy mit csináljanak a kisfia fütyijével, a védőnő szerint 3 éves koráig nem kell hozzányúlni, viszont a kisfiúnak fáj, és sír, ha kicsit feláll neki...
Hát ez rohadtul normális, mondhatom....

Na, megyek, kitakarítom magamból a dühömet :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Aztán jövök még....kevésbé hisztérikán :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!

Ja, erre rákérdeztem, hogy mégis mitől jön fel egyszercsak 3 éves korra? Hát úgy, hogy némelyik kisfiú annyit fütyizi magát, hogy magának felhuzigálja :twisted: :lol: . Csakhogy ezzel meg az a baj, h. ugyanúgy túlránthatja, mint egy óvatlan szülő, vagy odavisz egy csomó bacit... Ráadásul ez a kisfiúk kis százalékára igaz csak, akik amúgyis sokat "fütyiznek" :lol: .
Ha egy kisfiú fütyije 2 éves koráig nem húzható fel legalább a makk feléig, az sajnos fitymaszűkületnek számít :( . Ezt csak orvosa válogatja, ki honnan nevezi annak, de a lényege ugyanaz!... Ettől még a műtétre kicsi az esély! :wink:

Persze, most már mindenki reménykedhet, hogy felhuzigálják maguknak :lol: , de ezen már rég túl lehetne lenni!!!! :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kicsidodi

A kisfiam az imént bemászott a kiságyába :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: . Na ez a kunszt, nem a kimászás :lol: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én láttam már a saját szememmel szűkületet, na az cseppet sem olyan volt mint a ami Zéténynek van, az laikus szemmel is egész más.

Szűkületre nem mondják azt hogy nem kell vele csinálni semmit, azt ált. 2 éves korban fitymaplasztikával (fityma bemetszése, részleges vagy teljes eltávolítás stb) korrigálják.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo! Én talán ezt szedtem: Caulophyllum C-12,de nem vagyok benne már teljesen biztos,meg még egy volt,de annak végképp nem jut eszembe a neve,de majd utánanézek,hátha úgy beugrik :wink:

Lois! Hétfőn mikor is? Délelőtt? Elvileg jó lehet

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Basszus,csináltam új vonalzót és nem tudom feltenni :twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sikerült!!! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lois!

Igazad van neked is, amit te láttal az az "igazi" figymaszűkület, de ahogy írtam azt is figymaszűkületnek nevezik, amikor a bőr még nem elég tág ahhoz, hogy fel tudd húzni a makkon. De mitől lenne, mikor le van tapadva a bőr, és nem tudod/akarod felhúzni. Ez természetesen a letapadás következménye, de oka is egyben, és egyik a másikkal kéz a kézben jár :wink: . De tény, hogy más a fiziológiás "figymaszűkület", és más az amiről a köznyelvben figymaszűkületként beszélünk :wink: .
"Fiziológiás fityma szükület, fiziológiás phimosis: Ha a fityma „szük” és emiatt nem húzható hátra fitymaszüküleröl (phimosis) beszélünk. Öt éves kor alatt igazi pathológiás phimosis (kifejezett heggel járó) nagyon ritka. A csecsemök és kisdedek szük fitymáját fiziológiás phimosisnak nevezik. Ilyenkor kifejezett heg nem látható. "

Boo!

Sztem Mironnak sem valódi figymaszűkülete van :roll: . Csak pont annyi, mint a legtöbb korabelinek, nem? Hogyha húzod a bőrt, 2-3 milire kitágul, alig nagyobbra, mint a hugycsőnyílás, de ennyi, nem húzható tovább. Mert ez csak fiziológiás figymaszűkület, és "normális" (egy frászt :twisted: ), a kisfiúk zömének ilyen. Vagy nektek heges?

Én csak azt nem értem - de komolyan - hogy azt írják/mondják, hogy 3-5 éves kor között magától "feloldódik" a használat során :twisted: :lol: :lol: . Akkor meg miért kell feltépni mégis a kisfiúk 70%-ának?! :roll: :?
Bevallom, ez nálunk azért ilyen "központi kérdés", mert apa magának tépte fel kiskorában, mert fájt neki, meg fura volt, és mikor feltépte iszonyúan fájt neki, rohadtul vérzett, szanaszét repedt a bőre, és hetekig csípett neki, mint az állat :( . Szegényben ez annyira rossz élmény, hogy erre nagyon odafigyeltünk, hogy Botond nehogy így járjon.
Persze, rendelői körülmények között nyílván nem ilyen horror a sztori, és kaphat rá érzéstelenítő krémet, mielőtt felhúzzák, aztán pár nap, és elmúlik... De elég nagy szívás egy 2-3 éves gyereket lefogni, hogy a fügyijét szekálják, míg ha újszülött korban, a "selátsehall" bébinél napi rutinná válik, hogy "megfogdossák"( :lol: ), sose lesz vele gond :wink: .
Mi biztos így csináljuk Andornál is, és én javaslom másoknak is, de ez csak magánvélemény (+1 szamai :wink: ). Természetes, hogy mindenki a saját dokijának hisz :wink: . Eddig ez mindket igazolt, de simán lehet, hogy 1 év múlva már senkinél se lesz ez gond, mert tényleg megoldódik magától... :wink: :)

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois!

Zseni?! :shock: Dehogyis, viszafelé még nem megy neki :twisted: :lol: . De ebben nincs semmi extra sztem, csak ő ezt tanulta meg a kedvenc meséjéből, ahogy Zétény meg azt, hogy Vendel a szarvasbogár :wink: :lol: :lol: .
Amúgy Isten ments, hogy zseni gyerekem legyen :roll: :oops: . Nagyon kevés zseniből lesz, valóban sikeres, boldog ember :( . És rettentő nagy a felelősség a szülőkön, mert egy zseni más bánásmódot igényel... Elég kihívás nekem, hogy 2-3 "normális" gyereket felneveljek :twisted: :lol: :lol: .
Én bőven megelégszem, ha a gyerekeim csak 1-1 dologban lesznek kimagaslóan tehetségesek 8) :lol: . Ez pedig sztem minden gyerekre igaz, csak győzzük kitalálni mi az... :roll: :lol: :lol: .

Boo!

Hát a környezetemben gyakorlatilag most ez a "normális" fütyi 3 éves korig :? . Persze biztos van, akinek már kicsit jobban szétnyílik, vagy valameddig feljön, de sokaknak épp ilyen :( . Mindegy, nem vagyok szakember, szóval őszintén remélem, hogy vagy így, vagy úgy, de mindenkinek a lehető legkisebb kellemetlenséggel megoldódik :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

fütyi:
nekem a védőnő azt mondta,h fél éves koráig ne huzodassuk neki,de
azért kicsit fürdés közben szoktam neki...hisz azért ott is vhogy kicsit meg kell
mosni...
hát én meg pláne nem tudom,h hogy kell kinéznie,de a makkot kicsit lehet látni...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Igen, azt mondják sokan, hogy fél évig ne huzogasd, aztán meg elfelejtődik... :roll: :wink: . Pedig tényleg az lenne az ideális: fél éves kortól odafigyelni rá, foglalkozni vele... :wink: . Mondjuk addigra meg már elég nagy a baba, hogy ne engedje, nem? :roll: Bár ezt nem tudom.... Az tuti, hogy egy 2 évesnél már nem tudod elkezdeni, de egy babánál, pár hónaposan simán :wink: .

Megyek kicsit próbálok pihenni. A finishben vagyok a konyhával 8) . ez az 5. nap asszem... :shock: :roll: Máskor ennyi idő alatt a komplett lakással készen vagyok :roll: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tudtam aludni 8) :D .

Kisfiam ma:
Elől van a kuka, hogy a kajás szekrényből egyszerűbb legyen kihajigálni, ami nem kell. Kidobtam egy fél zacskó biokekszet, mert iszonyat car íze van, erre a kisfiam megjelent egy, a zacskóból kihalászott keksszel (vagy mi), és ellentmodnsát nem tűrően közölte:
- Anyaaa, kessz nem kuka!
És elmajszolta :lol: . (Én szoktam mondani dolgokra, hogy "az már kuka")

Az előbb meg könyvet nézegettünk, mondom neki, hogy:
- Nézd, a pipi eszi a kutyus hamikáját.
Erre ő:
- Tyúk esz kutya ennibalója.
Jaaa, bocsi, én vagyok a hülye :shock: :lol: :lol: :lol: .

Aztán rámutatok egy traktorra, kérdezem, mi ez. Gondoltam majd mondja, hogy kocsika, erre ő:
- Tattor kajikaja.
A traktor kerekén volt at ujjam :shock: :lol: .

Sorolja a képen mutogatva...
- Anyuka báhány, apuka báhány, baba báhány... Ez?
- Ez is kicsi bárány, a másiknak a testvére.
- Ando(r) baba báhány.
Cuuuki :lol: :lol: :lol:

Nálunk a ragozás még nem megy, de most már mindig kijavítom, hogy rászokjon :wink: . A kicsinyítő képzőket most már jól használja, és a birtokos esetet is elkezdte használni, bár vannak gondok :lol: . Tárgy ragot is használ, meg névelőket, névutókat...szóval haladunk :wink: . De mégiscsak pasi, na :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Húúúúúúúúúúúúú, nagyon nem tudtam ideérni... (de olvastam)

Elég gáz napjaink vannak, még mindíg kínozza Borit a hasfájás. Infacol talán segített valamit, a szelek már távoznak és ma már aludt kicsit napközben (mondjuk kétszer úgy, hogy a kendőbe kötöttem, és rajtam szunyált harminc perceket), de tegnap szinte semmit... viszont két napja nem kakilt, holott eddig minden szopi közben rakott meglepit a pellusba...
Most kamilla teát próbálok, hátha meghajtja, de még semmi, pedig ma egész nap kortyolgatta.
Kissé kivagyok...

Kuki-téma:
Mi a kezdetektől fürdésnél mindíg óvatosan kicsit megmozgattuk (illetve Apa), mert le volt kicsit tapadva, most már hátra lehet húzni, semmi gond vele.

Nyuszi,

Lilinek nagyon boldog szülinapot utólag is!

Lois, és mindenki aki még jönne,

akkor most mi lesz hétfőn? Babatalizunk? Intéznem kellene Boriravigyázást, ha igen.

Mamatalira a jövő hetet gondoltam amúgy.

KépKép

KépKép
kispocok13

Kéééééééész a konyhaaaaa 8) :D :D :D :D :D !
(Már csak úgy 6 további heylség vár rám :twisted: :lol: :lol: . De azokkal nem fogok ennyit pöcsölni, az ziher :twisted: :? )

Tike hová tűnt? :roll: Úgy tudom, még nem nyaralnak, remélem jól van/nak....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kispocok!

Nagyon sajnálom a pocak-parát :( . Botonddal 2 kétig tartott, és a legrosszabb időszakként tartom eddig számon, mióta gyerekem van :(. Remélem tényleg bejön az Infacol, és rendeződnek a napjaitok ;).
(Én is parázok, hogy Andor is "pocakos" lesz :oops: )

Kuki: kirááály 8) :wink: ! Nálunk is apa volt a kukifelelős :lol: .

Nekem a hétfő jó sztem, bááár megint csak egy kocsink van :twisted: . Szóval le kell stipistopiznom :roll: :lol: :lol: .

Holnap megyünk szerződést kötni a Krioba, aztán meg 4D-re Keresztúrra :wink: .

Pocok!

Ti levetettétek végül? Hol? :roll:
Mi azért megyünk a Kriohoz, mert anno ők ajánlották a legkedvezőbb csomagot, most meg tök nagy kedvezményt kapunk a "hűségünkért" :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

mi végül a Sejtbanknál vetettük le (Nimródét is anno) - de most nem csak köldökzsinórvért, hanem szövetet is, ezt több mindenre lehet használni (más típusú betegségekre)
Mondjuk szerintem az egész lehúzás, és a szülők lelkiismeretére apellál, de úgy voltunk vele, hogy ha Nimródnak megcsináltattuk, akkor Borinak is.

Akkor holnap nem Asia-zunk (vagy hogy kell írni...) :? Megírod hogy hol a lelőhely? Ha nem szenved a pocakjával, mi lehet hogy elnézünk majd.

KépKép

KépKép
kispocok13

Konyhakiganézása durvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

És Botond mai sziporkázása is kemény!

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

a Kolpingban a 4oezer félpanziós ár, éjszakánként, a két szobáért a két felnőttnek és a két manónak.

KépKép

KépKép
kispocok13

Katy,

kavarodást sajnálom... remélem, hamar rendeződtök :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Csak rapidban mert most értünk haza :oops:

Hétfő :arrow: persze, részemről áll a dolog, szóval mindenki stipstoppoljon 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

hánykor lenne a randi és meddig érnél rá?

KépKép

KépKép
kispocok13

Én ráérek egész délután, 6-1/4 7-re kell a reptérre mennem. Hogy meddig érek rá, az attól függ, mennyire messze leszünk onnan.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!

Jaa, végülis nem fixáltuk, hogy melyik nap, ezért nem is mondtam apának, ő meg végül holnap is megy edzeni :roll: :oops: .
De amúgy sem lenne a holnap a legtutibb, mert kicsit túlterheltem magam a konyhával ( :oops: ) a délután meg pörgős lesz, szóval nagyon kéne pihennem legalább délelőtt...
De ha nem mentek holnap, akkor szívesen csatlakozom, csak tényleg beszéljük meg :wink: .

Az üzlet amúgy - úgy emlékszem :oops: - a földszinten van, a "fő soron", leghátul, asszem a legutolsó üzlet jobb kézre, pont a mozgólépcsővel szemben. De amúgy ebből a fazonból utána még láttam több helyen is, mindenféle színben, meg mintával, szóval érdemes menned egy kört :wink: . ( de amúgy utólag úgy láttam, itt volt a legolcsóbb, bár addigra én már megvettem, ezért annyira nem nézegettem.)

Pocok!

Kolping húdenemolcsó :? , de tényleg inkább menjetek ide 2-3 napra, mint máshová kétszer annyi időre, de aztán macera legyen minden... Itt tényleg fel vannak készülve minden eshetőségre :wink: :lol: .

Lois!

Hétfőre lesz apának is kocsija, szóval részemről is oké :wink: .
Akkor gondolom ti alvásidőben jönnétek... Akkor enyémgyerek is alszik majd a kocsiban egy keveset (így járt :twisted: ), ha buli van, úgyis be lesz pörögve :lol: . Sztem akkor legyen vmi játszóház, mert idióta idő van, de hogy hol, ami elég közel van a reptérhez, azt megnemmondom :roll: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

holnap miatt no para, majd szólok, hogy végül voltunk-e vagy sem.

Kolping - ja, nem kevés :evil: de itt legalább tényleg nem para a gyerek, meg nyaralni nem voltunk már idén harmadik éve, szóval lecarom, elmegyünk és kész :lol: :lol:

Lois,

hétfőt kitalálom, hogy tudnánk menni, mert enyémfiam még mindíg maratonikat alszik itthon, kb 1től (hétvégén 5-negyed6ig nyomta) - akkormegmárminekinduljunkel.

KépKép

KépKép
kispocok13

Vagyok csak olvasóban, hétvégén apa fest, hétközben ketten vagyunk Hédivel, ma vittem ellenőrzésre vizeletmintát és még mindig van bent genny-szóval most parázok ezerrel- írni nem nagyon van időm. Beszéltem telefonon a nőgyógyászommal, beszedem még a maradék antibigyót, kedden amúgy is megyek hozzá, akkor néz ő is vizeletet. Derekam eléggé fáj, remélem nem lesz baj belőle és Bogi is jól átvészeli...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!

Botond is 2-3 órákat alszik min., de pont ezért ki van pihenve, szóval belefér, hogy egy napot beáldozzunk :twisted: :lol: . Annyira nem kicsik már, hogy ennyit számítson :wink: . Biztos bölcsiben is van, hogy alig alszik Nimród, mégis ugyanúgy játszik délután :wink: . Botondnak volt, hogy alig 15 percet aludt a kocsiban, itthon meg nem aludt tovább ( :shock: ), ki voltam akadva, hogy űberhisztis lesz, de semmi! Kicsit hamarabb lefeküdt este... :wink:

Tike!

Sajnálom, hát nem könnyű neked mostanában :( . De remélem elmúlnak a gondok, és teapa is velehetek lehet lassan. Kitartás, mindjárt itt a nyaralás (ugye?) és akkor pihiztek kicsit :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,

Nyugiiiiiiiiiiii.... Nemcsak K ilyen...nálunk pl ma van lomtalanítás, kb 6x szóltam, szerinted kipakolta a tárolót??????
Csak a legfontosabbra koncentrálj, a többir card le. Tudom, nehéz, mert otthon vagy és egész nap látod az elintézetlen dolgokat.

Dodi,

Tudom, de Nimród ált alvás hiányában elviselhetetlen...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Ja őssejt... Botondnál anyu ragaszkodott hozzá, ki is fizette volna, ha mi nem akartuk volna, szóval úgy voltunk, hogy akkor biztos tényleg nem árt :roll: :lol: .
Ráadásul nekem a terhesség, meg a szülés, meg minden létező vizsgálat ingyen van, és kb. ugyanannyiba kerül mire más megszül (választott dokinál), mint egy őssejtlevétel, szóval úgy döntöttünk, erre fordítjuk azt a pénzt :wink: .
Andornál már nem volt kérdés, egyrészt, ha már Botondét levetettük, akkor az övét is...másrészt az ő érkezése tényleg alig kerül nekünk vmibe :wink: :lol: .

Boo!

Ne viccelj, a beszédfejlődést minimálisan lehet csak gyorsítani, a szobatisztaságot sztem detto! Attól, hogy Ronmay-jel más véleményen voltunk, még ne gondoljátok, hogy nálunk jegelve van ez a téma! Csak úgy gondolom, hogy nem kell az egészséges gyerekemet olyan módszerekkel előbb bilire szoktatnom, mint ahogy a fogyatékosokat szokás, mert ő nem beteg, csak még kicsi, vagy épp nem akaródzik neki :twisted: :lol: . De ettől még próbálkozunk :wink: . Most már úgy látom, tudná szabályozni a pisit, ha akarná, mert legutóbb előre szólt, és a kaki is zavarja a pelusban (nálunk eddig ilyen alapvető dolgok se voltak meg). Viszont hiába van bilink is kétféle, meg szűkítőnk is, nem ül rá :twisted: . Vagyis ráül, de csak pelusban, vagy ruhában :twisted: :lol: . Meztelenül esze ágában sincsen, fut, amerre lát... Na ilyenkor mi van?! Mert erőltetni nyílván nem fogom, csak rontok a helyzeten :? . Én már többször ráültem, magyarázok, mutogatom...de neeeem. Neki meg nincs olyan plüss, ami nagyon izgatná, de majd azt megpróbálom, hogy vmelyik plüssállat is rácsücsül...

Teapa tényleg nincs a topon :twisted: :lol: :lol: :? . De hidd el, te is a "b@zdmegnyuszikaafűnyíródat" periódusodban vagy, semmi se jó, senki se jó, és egyébként is váááááááá :lol: :lol: :lol: .
A játszóháznak örülés, mi is voltunk, és tényleg belenőttek :D :wink: . Elmehetnénk, ha meglesz a pici :twisted: :lol: :lol: :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

szobatisztaság: szerintem sem kell ebből versenyt csinálni, egyáltalán nincsenek vele elkésve. Mi egész jól állunk ezen a téren, pisi bilibe vagy wc-be megy, kakilni viszont csak és kizárólag pelusba hajlandó. nem csinálok belőle ügyet, majd ha 1 év múlva is ez lesz a helyzet, akkor igen. Bugyit vagy bugyis pelenkát hordunk, attól függ, hogy megyünk vagy nem, hogy én mennyire vagyok toppon...

Dodi: köszi, igen elvileg jövő hétvégén, ha... addig még hétfőn hozzák az új szobabútort, kedden nőgyógyász, háziorvos, szerdán védőnő és csütörtök reggel induláás. Apa persze szerda este jöhet csak haza.... mondjuk annyira nem aggasztana, ha ez a viozeletes dolog nem lenne, annyira fáj a derekam, hogy nagyon :twisted:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
itt az sztkba ingyen vana csipőszűrés...

Kép
Kép
csibe83

Boo,

Teapa tényleg durván nyomja...

Ne parázz a beszéd és egyéb dolgon, jön az majd, mint a lépcsőzés :-)

Dodi,

Voltunk Asiaban, rohamtempóban, mert Bori elkezdett sírni, és mindenki úgy nézett rám, mint szaranyára, vagy osztotta az észt hogy biztos éhes :twisted: :twisted:
Szerváltam két rucit, de az egyiknek el van tolva mellrésznél a szabása (túl nagy, be van toldva egy plusz anyag), úh vihetem vmikor vissza...

KépKép

KépKép
kispocok13

És a sok Okos fiúnak nézi a rózsaszínbe öltöztetett gyereket...

Boo,

Csípőszűrésre mi a Heim Pálba mentünk, de ott nem csináltak uh-ot, csak megnézték...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo: Na majd jusson eszedbe ez amikor úgy kell rászólnod Mironra, hogy lesz szíves egy picit csöndben maradni és olyan beszólásai lesznek, hogy a fejed a kalocsai édesnemeshez képest kutyafüle :lol: :lol: ( nem tudom meséltem-e, de Hédi a játszón közölte a köztiszteletben álló 80 éves fővadászurral, hogy az édesaranyos kutyájának olyan farka van, mint az ő pötyijének és mellékesen megjegyezte, hogy anyának meg puncija van :twisted: :lol: ) vagy pl a hétvégén azt mesélte anyuméknak, hogy ő nem kapott vacsorát, velem meg közölte, mikor mondtam, hogy nem tudok vele leülni a kisszékre rajzolni, hogy nagy a segged :twisted: :twisted: :twisted:

Pocok: Nyugi nálunk még 1 évesen 2 copfal is megkérdezték

anyakönyvit jó, hogy mondod, én el is felejtettem és szerencsére nekünk nem helyben volt az esküvőnk, szóval lesz egy plussz kirándulásunk :twisted:

tike

ja és boo: vízóracsere: enyémapának ez a szakmája, ez kb 10-max 15 perc és nem szabad, hogy egy szemétlapátnál nagyobb maszattal járjon. Szóval nyugi, vagy ha szétakarják verni a házat, hívjál normális szerelőt :wink:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 10:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hédi dumája zseniális!!!!!!!!!!!!!

Boo,

Ruhát nem próbáltam, nem a vesém hanem Bori miatt, nem mertem kinnt hagyni a boltban...

Uh nem is tudtam hogy kellene a csípőszűréshez...
9 hetesen is és később is mikor már járt, csak megnyunyorgatták és ennyi, senki nem beszélt semmilyen uhról :twisted:

Csajok,
Ez a dévényes srác aki jár hozzánk, egy tündér! Jófej, aranyos, ügyes, tök jól eldumálunk mindíg... Tegnap volt egy hetes az elsőszülötte ;-)
A Sote-n született, és képzeljétek, az a protokoll hogy nem szoptathatja az anyuka mert először cumiból kell megtanulnia enni :twisted: :roll: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike! Én nem mertem leírni,de Lili ugyanezt mondta a nagyanyjának is :lol: Hihetetlen dumájuk van,sokszor nem bírom nevetés nékül megállni,pedig van amikor nem kéne rajta nevetni...
Most például az az újabb,hogy kijelent valamit és a végére odateszi,hogy Jó? Megzabálom :D

Boo! K nem gyengén nyomja... Most tényleg megértelek,hogy ki vagy akadva rá. Eljutott a gyógyszertárba?
Csípőszűrés: nekünk a Királyhágó utcában csinálták 5000 Ft-ért azt hiszem. :roll:

Hétfőn mikor lenne amúgy a tali és hol?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pocok!
ÉnKölköm is bír maratoniakat aludni, de az is bőven belefér, hogy legyen egy béna nap ilyen szempontból. Tegnap pl. Kapolcson voltunk, hazafelé aludt egy szűk órát 5-6 között és slussz. Aztán este 9-től reggel 8-ig.

Boo!

Bosszúságodat megértem, de szerintem a végére összekapja magát K. és minden meglesz időben :)

Tike!
Hédi dumáján behaltam :lol: :lol:
A.K. :arrow: Tesómék esküvője itt volt nálunk de akkor még 150 km-re laktak innen, ideszóltak telefonon, és simán kiadták a frisset nekem is. Nem kellett idebumlizniuk miatta. Én vittem be neki a kórházba mikor szült.
Ilyen lehetőség nálatok nincs??

Nyuszi!
Még semmi fix nincs, mi hamar fenn tudunk lenni, bármelyik játszóház jó, én már néztem többet ami közel van meg pofás is :roll:

Pl.ez: http://www.jatszohaz.hu/
vagy ez http://gyerekcenter.hu/jatszohaz
De nem akarok önző lenni, ti is beleszólhattok :oops:

Csípőszűrés :arrow: Már Zétény születésekor sem volt kötelező mifelénk. HA a szülők kórelőzményében volt rá ok (nálunk volt), vagy a háziorvos javallotta, akkor végezték el, ingyen. De még beutaló sem kellett, csak bejelentettem magunkat és kész.
Fiúknál amúgy kevéssé van gond vele, inkább a lányokat kell emiatt jobban sasolni.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Mindjárt olvasok is, csak hoztam pár képet/hírt :wink: .
Megkötöttük ma az őssejt-szerződést, nálunk a táska, ezzel már nem lesz gond :wink: . Aztán voltunk 4D-n, láttuk a törpöt, hát én megzabáltam, olyan édi volt :oops: :lol: . Nagyokat nyelt, meg öltögette a nyelvét :P :lol: . 1611 gramm, és kezd növekedni, ahogy vártuk, mert eddig mindig 1-2 nappal kisebbnek mérték, ma meg már 4 nappal előbbre hozta a gép a szülést :twisted: :lol: . Azt mondta a doki, hogy a 30. héttől "kezd szétválni az olló", addig a 2500, meg a 4500 grammosan születő baba is közel egy méretű. Azt mondta, szte tuti nem lesz kisebb, mint Botond, amit amúgy nem bánok a baba szempontjából, mert tök jó masszív baba volt, könnyű volt vele bánni, és erős is volt, hamar csinált mindent, viszont megint számíthatok egy bazi nehéz véghajrára :twisted: :lol: .
Ja, és az 5 napos konyhasuvickolás/lomtalanítás megtette hatását: átfordult fejvégűbe (amúgy ma fordult meg, egyértelműen éreztem, és mutattam is apának, mert egyszer keményedtem, mikor épp keresztben volt, és azt hittem összepisilem magam, úgy feszített :S ) :wink: . Bár az előző infó fényében, asszem lényegét is vesztette :roll: :lol: :lol: .
Íme a kicsi fiam (ő sem sovány, na :oops: :lol: :lol: ):

http://kepfeltoltes.hu/view/110727/2006 ... es.hu_.jpg
Bocsi, de ezen a gépen nem tudok kicsinyíteni :oops: :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: