Enyémgyerek vmi szabadulóművész-féle lesz!
1. Másfél évesen ugye meglépett a szomszédba úgy, hogy felmászott a kerítésre, így elérte az amúgy számára elérhetetlen kilincset, kinyitotta az ajtót, és oldalán a kiskutyával átslattyogott a szomszédba úgy, hogy becsukta maga után a mi ajtónkat is, és a szomszédét is

.
2. Kimászott a kiságyból esés nélkül, aminek azóta a módját is tudjuk

:
Apa valamelyik nap sírva tette le, mondom annak nem lesz jó vége, ki fog jönni, bár azóta nem volt rá példa (ha nem pörög túl, akkor szívesen megy magától aludni, esze ágába sincs kijönni, sőt, még a kivehető rácsokat is visszaköveteli

. De ha túlpörög...

).
Apa két perc múlva ment, hogy kicsit rendre intse, és rajtakapta, amint kifelé mászott

: felhúzza magát karból az ágy végén, és utána átmászik, mint egy palánkon: átveti at egyik lábát, és szépen óvatosan lehuppan a talpára

. Totál, mint a nagyok/felnőttek

. (jóvanna kicsit büszke vagyok, tök technikás

).
3. Ma reggel még fetrengünk apával, ajtók zárva, Botond mesét néz. Általában 5-10 percenként bejön, és hoz, vagy kér vmit, vagy magyaráz, hogy mi van a mesében...

. Egy ideje már nem jött, mondom apának nézzen már ki rá, gyanus a csend

.
Apa döbbent fejjel jön vissza: gyerek a kertben homokozik, kinyitotta a teraszajtaját, és kimászott a redőny alatt

. A teraszajtó totál úgy záródik, mint bármelyik ablak, bukó/nyíló, tehát függőlegesből vízszintesbe kellett fordítania, és kinyitnia, ami ráadásul nem is könnyű, mert van ellenállás rendesen

. Aztán meg kimásznia a redőny alatt, a 30 centis résen, amennyire nem volt leengedve...

. Én számoltam vele, hogy erre majd figyelni kell...5 évesen wazzeg, nem 2!!!!!
Még szerencse, hogy melegítő volt rajta, mert csak bodyban aludt, és ébredéskor felöltöztettem, mert a nappaliba szellőztettem... De ezek után azt se fogok, mert megpattan az ablakon is

. Még szerencse, hogy egyszintes a ház, különben folyton paráznék

. (Tényleg csajok, emeletesben nagyon figyeljetek oda, hihetetlen miket művelnek...)
Joggal gondolhatná bárki, hogy felelőtlenek vagyunk, de ki a frász gondolná, hogy egy kétéves kinyitja a bezárt teraszajtót, és kimászik a redőny alatt?!?!?!

Most komolyan...