A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Anna! Nekünk sem azt mondtaa senki hogy szép neve lesz a kisfiatoknak, hanem hogy "majd megszokjuk" ! De minket sem érdekel! :)
Vendég

Lányok, lesz ennél még durvább is a vérvételnél... én a kisfiamnál 1 hetes túlhordással, 41 hetes terhesen, akkora hassal mint a ház ( kb. 3 ember helyét foglaltam el a sorban) egyik lábamról a másikra toporogva kb. 20 méternyi sort vártam ki a laborban... a világon senkinek nem jutott eszébe akár eggyel is előreengedni... a félidős pocit meg aztán észre sem veszik, vagy legalábbis letojják... ez amúgy pl. nekem komoly probléma volt, mert az egyetlen terhességi tünetem az volt, h. ha meg kellett állnom egy helyben, kb. fél perc múlva rámjött az ájulásérzés... :roll:

Kép

Kép
nóna

anita: hát én is remélem, hogy el tudom adni rövidesen a babakocsit, legalábbis még idén! Okt 17-et lehet hogy én is megvárom, az nincs is olyan messze.

Nekem vérvételnél még nem voltak ilyen élményeim. Egyszerűen kivártam a soromat, és bekerültem és megszúrtak, majd két óra múlva megint. Nem rángattak, kedvesek voltak és közlékenyek. Fura amiket írtok!

Kata
labkat

A terhességem elején az István kórházba jártam, a vérvétellel kapcsolatban hasonlóan negatív élményeim vannak. Ezért is váltottam korábban, mint ahogy muszáj lett volna: most már Veszprémbe járok, hiszen úgyis itt fogok szülni is. Veszprémben eddig semmi rossz élményem nem volt, mindig udvariasak, és eddig mindenkiről kiderült az is, hogy tud mosolyogni - ez Pesten igazán ritka. Az István alagsori laborja számomra alapból rémálom. Ájulós vagyok, ott pedig sem levegő, sem ülőhely nincsen soha. Miközben megszúrtak, már két másik pácienst behívtak, hogy ácsorogjon a fejem felett. Amint készen voltunk, elvárták, hogy felpattanjak és átadjam a helyem, és hogy ez nem ment tökéletesen (ti.: zavaróan elsápadni merészeltem), az gond volt.
Nekem sem mondta a védőnő, hogy kell vinni vizeletet a terheléses cukorra is, jó, hogy itt megtudtam! Azt sem mondta, hogy beutaló kell. És azt sem, hogy a hepatitis vizsgálat kötelező, de nem alapértelmezés, hogy megcsinálják, és mellesleg arra is beutaló kell. Valamint azt is csak akkor tudtam meg, amikor leszúrtak, hogy nem tudom, hogy 26 hetesen kenetet kell vennie a nőgyógyásznak. Remélem, rajtam kívül mindenki kiművelve született terhesség témában... :wink:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Sziasztok!

Csatlakozhatom?
Dec. 27-re várjuk második kislányunkat :)

Még csak az utolsó két oldalt olvastam vissza (nem ígérem, hogy az első hsz-tól mindent elolvasok visszamenőleg) így hát részemről:
-bundazsák (nekünk egyébként olyan is volt, amelyik overallá alakítható)
-mi volt, hogy ha nagyon bealudt vagy fáradt volt akkor piciként nem fürdettük az elsőszülőttünket. Persze ha kakilt akkor mindig csap alá lett tartva
:)
-fürdetéshez nálunk először a gyógyszertári jött be,..majd a Gabi, de most ismét gyakran használjuk a gyógyszertárit sőt fokozom,...én is használom, mert nagyon viszketős, száraz bőröm van.
-popsikrémnek szintén a gyógyszertárit használtuk mindig, de mi pár hét után már csak este kentük a baba popiját és a fogzások kivételével meg is úsztuk pirosodás nélkül.
-Babé koszmó elleni sampont én is csak ajánlani tudom :)
-Együttalvásról annyit, hogy mi még mindig együtt alszunk, de nem félek, hogy ebből baj lehet,....egyenlőre még mindannyiunknak hiányozna ha máshogy lenne. Kistesó születése kicsit majd komplikálja a dolgot,...nagy az ágyunk, de nem annyira
:)

Moly, ne izgulj a "tudatlanságod" miatt. A terhesgondozásra van egy protokoll, de pl ettől azért eltérhetnek a dokik,...az enyém pl nem vizsgál manuálisan csak a legvégén, a cukorterhelést a 27. héten kéri (előbb szokták), ragaszkodik a zsemlés variációhoz (mint ma megtudtam tőle). Nekem ez már a második gyermekem, de én sem emlékszem mindenre és bár kórházat nem, de orvost azt váltottam és akadnak különbségek.
(Egyébként előreláthatólag az Istvánban szülök ismét, de laborba a veresi Misszióba járok, mert itt lakunk.)

Hű, jó hosszúra sikeredtem így elsőre :oops:

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Ma voltunk 4d-n, de Kiskirályfink nem akarta azt a vizsgálatot... hason feküdt, a hátát és tarkóját láttuk fél órán át. Aztán sok torna után végre megfordult, és a méhlepény mögé bujtatta az arcát... Nem túl sok fotó lett róla, sajnos.
De láttam mozgolódni, fülét, arcát simizte... és már ez is nagy élmény volt. Talán később megint elmegyünk.

Melinda, Anna!
Nálunk is Noel lesz a jövevény, dec.26-ára kiírva. Nálunk ugyebár nincsenek szokványos nevek egyikünk családjában sem, így amikor párommal kiválasztottuk a Noel nevet, mindenkinek felderült az arca, hogy milyen szép név!
(párom René, én Milla... és tele vagyunk külföldi rokonokkal is, szóval a hagyományos nevek eleve nem játszanak, ráadásul görög családnévvel... :))

Milla

Kép

Kép
millababa

Natasa! Üdv közöttünk!, Gyere gyakran! Mennyi idős a kislányototk?

Moly!
Jössz holnap tornára? Én megyek, mert jól esett! :)
Vendég

Natasa,
üdv, és gratula! :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Milla! De jó hogy neketek is tetszik. Eddig azt hittem, hogy ritka név és most 2-3 nap alatt legalább 3 babának ez volt a neve amit hallottam! :) Azért 1 képet rakjál nekünk! Olyan kiváncsi vagyok! :wink:
Vendég

Sziasztok!
Üdv az újaknak, gyertek sokat!
Ma voltam a múltheti vizsgálati eredményeimért, és minden rendben van. Holnap hívom a dokimat, aztán egyszer csak megkapom a beutalót a cukorterhelésre. A 26. héten akarja a doki, de mi azon a héten tervezzük a nyaralást. Szóval majd megoldom előtte...
A vérvételes sztorikkal kapcsolatban annyi, hogy szerintem elszomorító a helyzet. Amelyik kórházban nincs kézmosó meg papírtörlő, ott meg higgyétek el, hogy a kórház gondoskodik róla, de három percen belül ellopják. Előfordul, hogy még a mozgáskorlátozott wc-ből is ellopják a kapaszkodókat, pedig lássuk be, hogy ez aztán az igazi szemétség.
Na hirtelen ennyit, mindenki vigyázzon magára!
Gombi, régen hallottam rólad, remélem minden rendben veletek!
tedorka

Jó reggelt!

Köszi a kedves fogadtatást :)
A kislányom februárban lesz 4 éves.

Szerintem nagyon szép név a Noel :)
(Ehez azért hozzáfűzném, hogy mi nemzetközi és nem túl gyakori nevekre hajtunk,...szóval engem előbb lehet sokkolni az Eperkével meg a Napsugárral :lol: )
Amúgy meg sztem ez abszolut a szülőkre tartozik,...no meg később a gyerekre,... Persze tudom, hogy vannak hagyománytisztelőbb családok ahol esetleg a rokonság is beleszól, de mi nem ilyenek vagyunk :wink:

Teodorka, sajnos a kórházi lopások terén nagyon is igazad van,...bár, kórházból lopni ....:twisted: :twisted: :twisted:

N.

Kép Kép
natasa1975

Hali!!!

Üdv,újak :)

Has:enyém hatalmas,mindenki el van képedve és mindenki tapogatni akarja,amit közeli és jó barátnőimen kívül senkinek nem engedek....nem érdekel,ha sértődés van.Rokonokat azért nem is írom,mert ismernek és tudják,hogy utálom az ilyen fajta közeledést.Engem 3 ember símogathat:anyu,férj,fiúcska.

Vérvétel:nálunk sztk-s és hatalmas a sor,ráadásul valami érthetetlen oknál fogva csak kedden veszenek vért kismamáktól és szerdán szállítják fel Pestre.De az emberek megszokhatták,hogy a kismamák előre mennek,meg hatalmas piros betűkkel ki van írva:kismamák,terhelésesek soron kívül.Én minden estere nagy magabiztosan és magasan lobogtatva a kiskönyvet befúrok legelőre.Ha hőbörgés van,a laboros miután szemrevételezett kiordít,hogy KISMAMA,NEM LÁTJÁK?????és akkor csend van.Először pirultam még Dénessel,most diadalittas vagyok :lol: :lol:
Basszus,én is kivárom a sorom normális esetben.....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok! Jó régen voltam, de visszaolvastam, azért bocsi, ha nem reagálok mindenre! Először is köszöntöm a két új kismaminkat!

Moly! 3 mg-os Folsavat szedek. Szerintem ha folsavat kérsz a gyógyszertárban ezt adják, nálunk legalábbis így van.

Együttalvás: hát én, mint első gyermekes anyuka próbálom majd kiságyba szoktatni, de ha azt látom rajta, hogy vágyik közénk, én sem hagynám magára átsírni az éjszakát. Szerintem hosszú távon lehet hogy azzal árt többet anyuka, ha csak azért, hogy következetes maradjon, nem törődik a baba valódi igényével. Mindenki azt mondja, hogy az első 3 év meghatározó egy ember életében, szerintem fontos, hogy a baba ha akarja, érezze, hogy a szülei ott vannak, szeretik, és ne a szabályok számítsanak.

Én bundazsákot tervezek majd venni. Nekünk nincs kocsink, így nem kell hogy a hordozóba be tudjuk kötni, és ebbe szerintem könnyebben becsomagolható a baba, és talán kényelmesebb is. Valóban kell alá még overáll is?

Milla! Mi ugyanígy jártunk a 4D-n. (kedden voltunk) A picurkánk először rátapadt a méhlepényre, totál zagyva felvételek készültek, mivel emiatt a kis arca és a méhlepény között minimális magzatvíz volt csak, és így az ultrahang sugarak nem tudtak jól terjedni. Na, jó tudományos lettem. ½ óra elteltével elküldtek minket kávézni, hátha akkor kimozdul vackából Zéti. Hát kimozdult, de hasra fordult, így nem lettek képeink. De a lényeg nálunk is az volt, hogy lássuk, minden ok, és hát szerencsére megnyugodhattam. Nagyon kis aktív volt egyébként, cumizott, zömpölte a magzatvizet, majd csuklani kezdett. És egyfolytában járt keze, lába. De ezt 2D-ben lehetett csak kivenni, a 4D-s felvételeken csak a kis arcát lehet szinte látni, azt is nehezen. De végre az is kiderült, hogy KISFIÚnk lesz, így Gabi, kérnék egy kék sávot a táblába. Nevünk: Zétény, és az István kórházban szülünk. A szonográfus mondta, hogy szombaton menjünk el újra, és megpróbál csak képeket készíteni, hátha sikeresebb lesz, de a férjemmel úgy döntöttünk, nem megyünk. Jó lett volna 1-2 csudaszép 4D-s képen is meglátni a kis formáit, pofiját…, de ha ő nem akarta, nem erőszakoskodunk. A lényeg, hogy szépen fejlődik. A kis kezével még a fülecskéit is befogta, lehet hogy zavaró nekik az ultrahang, azért bújkálnak el? Szóval nem akarom 1 héten kétszer is ezzel zaklatni, hátha nem csípi.

Fürdetés: szerintem nem árt naponta fürdetni. A mi bőrünk is hogy felfrissül, sokkal másabb érzés lefeküdni, pedig a mi popsink nincs egész nap egy büdi pelusba zárva. Ráadásul a kis büfi is befolyhat a kis tokájukhoz, ok, letöröljük, de szerintem a legtisztább csak az esti fürdésnél lesz. És hát a napi ritmus szempontjából is valóban fontos lehet. Ja, egyébként pl. a franciák felnőttként sem fürdenek minden nap. Egyik ismerősünk volt cserediákként valamelyik országban több magyar társával együtt. Franciák is voltak, és mivel mindenkit szétszórtak, vegyesen voltak a szállások, kitapasztalhatták az eltérő kultúrák árnyoldalait: a franciák ugyanis nem fürödtek, és ez sajna érezhető is volt olykor-olykor. Egymástól kérdezgették, hogy a te franciád fürdött ma? Az enyém sem…

Vérvétel: én is sztk-ba járok, és nem engedik előre a kismamákat. ½ 8-tól van vérvétel, 7-től kapunyitás, én már ½ 7-től a kapu előtt szoktam dekkolni, így elsők között lehetek. Mert egyébként órákat állhatnék sorba (így csak 1 óra), levegőtlen helyen, ahol tuti nem tudnék leülni, mert alig van szék, azokra meg a sok nyugdíjas is pályázik. De rengeteg a pofátlan ember, a múltkor ablaknyitás előtt 1 perccel odaállt az ablakhoz egy nőci, mintha csak olvasná az infókat, majd mikor kinyílt az ablak, már be is adta a beutalóját. Olyan patáliát még nem láttatok, de magasról tett rá, mintha nem is neki beszélnének. Más meg kint ácsorog vérvétel előtt már 1 órával.

Az, hogy az egészségügyi intézményekben nincs wc-papír, szappan, kéztörlő nekem is a halálom. Alapból könnyebben összeszedsz valamit, hisz ott beteg emberekkel találkozol. De már egy ideje mindig van nálam fertőtlenítő törlőkendő kézmosás helyett, és popsitörlőkendő wc-papírnak.

Sokan eltűntek mostanában, remélem csak a nyaralások tartanak még.
Vendég

Jó reggelt!

Teszek fel egy pocakos képet! Ez tegnap készült. Plusz 4,5 kg-nál járok! Ha tudtok tegyetek fel ti is! Kiváncsi vagyok a pocakokra! :) Kép
Vendég

Ohara! Gratulálok a kisfiatokhoz! Nagyon szép nevetek van. Lassan egyenlítenek a kisfiúk! Olyan kis huncutok ezek a pocaklakók. Nekem szinte egész nap mocorog, boxol, bukfencezik. Bezzeg ha elmegyek 4D-re akkor bizi lusta lest. :)
Vendég

Látszik, hogy most kapcsolódtam be és valószínúleg a lányos anyukák nyaralnak, de én eddig főleg fiúcskákról olvastam :)

O'hara, hát te is István? :)
Sztem sem csípik az uh-t, vagy legalábbis babája válogatja. Első lányom szó szerint lefagyott mikor uh-ni kezdték. Soha nem láttuk mocorogni,...ha nem érzem, hogy fészkelődik tuti ideges lettem volna.
Hugica viszont aktív, de látszik, hogy próbál elfordulni,...dokim olyankor rövidre veszi és gyorsan befejezi ne idegesítsük már a gyereket :)

Mi eddig 2x voltunk az Istenhegyin (kombinált + genetikai uh) és mind a kétszer csináltak 3D-t is. Az elsőnél nem sok látnivaló, a mostanin meg édeském még olyan csonti. Sztem ha megyünk majd a 27. hét után mikor már kis hörcsis az arca. Nekem nem fontos, hogy az egész gyerek egyszerre legyen a képen. Szonja lányommal a 27. héten voltunk és olyan édeske volt,...sztem még hasonlít is mostani énjére (az újszülöttkorira nem).

Fmeli, csinos a pocakod, tényleg nem kicsi :) ...és még mekkora lesz :wink: 4,5kg szép! Én valahol 5-nél járok, de elsőre több mint 25-öt híztam , de akor sem izgatott,...mákomra a dokim meg a védőnőm sem :wink: Max majd többet nyafogok utána, mikor már ohne szopi én meg még mindig gurulok :lol:

N:

Kép Kép
natasa1975

Natasa: üdv közöttünk!

Melinda: helyes pocakod van :)

Kata
labkat

Melinda, nem kicsi a pocakod tényleg, szép nagy és tök szép formás! :)

Tényleg, pocakméret: ha jól emlékszem valaki a múltkor említette, h. hanagy pocija van, akkor talán túl nagy lesz a baba, ha meg kicsi, akkor pici a baba is... na ennek a kettőnek én i rájöttem már semmi köze a valósághoz. Láttam én már óriáspocakból kibújt alig 2,5 kg-os babát, meg kicsi v. normál méretűből is 4 kg feletti babát... ez nagyon alkatfüggő, meg magzatvíz mennyisége, meg baba elhelyezkedése, meg még gondolom egy sereg más dolog. Van ismerősöm, akinek tavaly 6 hós várandósan kezdett el csak valami gömbölyödni, 5. gyereknél! :shock: Szóval nagyon egyéni.

Hízás: nekem azt mondták szakemberek, h. csak azért érdemes kordában tartani a súlyt, mert túl sok hízásnál az ember vizesedik is jobban, ez kihat az altájra is, ott is beödémásodhat a gát környéke, illetve fájásgyengeséget okozhat, előfordulhat, h. nem hatékonyak a fájások... éppen ezért én a kisfiamnál a végén már diétáztam, de még így is úgy jártam, h. nem tágultam semmit, ebben szerepe lehetett annak is, h. sokat híztam és csúnyán beödémásodtam a végére... császár is lett sajnos. Szóval azt mondják, egy átlagos hízással könnyebb általában a szülés. És ezt nem egy szakembertől hallottam, meg sajna saját tapasztalatom is volt... Én a kisfiamnál ilyenkor már kb. 10 kg-nál tartottam, most kb 5-6-nál, már amennyire követem.

Gombi, tényleg, mi a helyzet veletek, rég nem jöttél!

Kórházi körülmények: hát igen, itt még a csap is hiányzik, meg a wc-ülőke, még jó, hogy a csésze megvan, és nemcsak egy lyuk táonk a helyén...lassan oda jutunk :roll: Egyébként nekem is azt mondta az ott dolgozó ismerősöm, h. hiába, sajna a kórház kirakja, és másnapra el is lopják az összeset... katasztrófa :twisted:

Kép

Kép
nóna

natasaörülök hogy csatlakoztál :)
melinda jó nagy pocid van :D
hát vérvétel nálunk nem engednek előre,nincs wc papír,kézmosó,kéztörlő+piszkos a wc.és még az ott dolgozók kzül is sokan bunkók és ott is ritkán lehet leülni mert a sok nyugdíjs állandóan oda jár hogy ne unatkozzon.nekem a 24. héten kell menni ma kapom meg a védőnőtől a beutalót.és kiderül mennyi plussz kilom van én itthon nem mérem úgyis minden mmérleg mást mutat.
nálunk még mindig nincs eldöntva pocaklakó neve pedig már ideje lenne,de nem jutunk közös nevezőre a párommal.nekem az idegen hangzású nevek tetszenek/francia,angol../és nem igazán izgat ki mit mond Andréra is mondtákmár hogy milyen név az ,de így ártak nekünk tetszik és legalább nem hívják úgy az összes szomszédot.
amúgy hogy vagytok ma?engem kiakasztott a tegnapi pakolás :oops: fáj a derekam és a hasam is ha valmit csinálok úgy hogy úgy döntöttem hogy pihizem és majd holnap megcsinálom amiket elterveztem.

Kép
Kép
anitaaa03

nóna egyetértek nekem is van egy ismerősöm aki nem rég szült és a nagy pocakból2,5 kilos épp 50cm-es baba bújt ki.

Kép
Kép
anitaaa03

ez az idő teljesen elnyomjöhetn már egy kis napocska :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, akkor biztos az idő a ludas, mert amióta ilyen, én olyan lustának, fáradtnak, energiátlannak érzem magam, sokszor még sétálni sem viszem ki a manót délelőtt, hanem a párom viszi estefelé játszótérre, vagy csk úgy ki... :oops: Mostanában amúgy is sokkal jobban fáradok, mint eddig.

Kép

Kép
nóna

Nekünk Mór lesz a kisfiunk... erre is általában vagy mélyen elhallgat, aki kédezi, vagy húzza a száját... bár érdekes, h. nem a család reagál így, hanem ismerősök... nem baj, nekünk viszont ez a választásunk, és kész. Párom vezetékneve elég bonyolult, és nem is könnyen találtunk mindkettőnk számára elfogadható nevet, ami nem jön szembe 25-ször az utcán, meg játszón, meg majd oviba, suliba...

Kép

Kép
nóna

nóna látom nem csak nálam fontos hogy ritka legyen a név :)

Kép
Kép
anitaaa03

nóna: hízással kapcsolatban én is ezeket hallottam, és tapasztaltam is. Mondjuk egy kivétellel, amikor is nagyon csini barátnőm közel 20 kg-ot hízott kis 4kg-os fiával, és gyorsan ment a szülés!
Én jelenleg 2kg-nál tartok, de szerintem itt az is számít, ki mennyiről indul.
Az elhízás egyébként nem csak a fájások miatt veszélyes, hanem mert a végén a terhességi magas vérnyomásnak is nagyobb esélye van, ha valaki túl sokat szed fel!

anita: ma én halálra unom magam. Már azon gondolkozok, hogy kérek kölcsön könyvet valakitől, hogy legyen mit olvasni, és legyen ami feldob. Délelőtt Szomszédokat nézek, ha van rá időm, délután Életképeket, és unom, hogy egy jó film nincs mostanság a tv-ben. A gyerkőcök leköthetetlenek, jobbára kint szeretnek bohóckodni. Ott én is szívesen elnézelődök!

Neveknél nekem a jelentés számít igazán! Így is keresgettem... de hogy őszinte legyek, nekem nagyon nem tetszik egy fiúnév sem!

Kata
labkat

Labkat, hát akkor tényéeg nem lesz egyzserű választani... tudod mi jó még? Néha az emberrel csak úgy "szembejön" egy né, olyxan jelzésértékűen, és egyszer csak elkezd tetszeni. Nekem pl. ilyen volt a Mór... tavasszal egy nap egyszercsak ez a név jutott eszembe, h. milyen is lenne egy fiúnak... majd még aznap délelőtt lett pozitív a tesztem, nagy boldogság... és utána néztem meg az aznap postán érkezett Nők LApját, amiben az Epres Panni volt a címlapon, és vele volt a cikk is, amiben mesélt a kisfiáról, akit Mórnak hívnak... :) Valahogy ezek úgy együttesen jöttek, és akkor vágott belém, hogy ha fiam lesz, hát akkor legyen Mór! :) És fiam lesz... :) Ezek olyan érdekes dolgok. Szóval lehet, hogy Neked is egyszercsak "szembejön" majd egy név, amire nem is gondoltál. Nekem különben ez így valahogy közelebbi is, minthogy kinyitom a könyvet, és kinézek egy nevet. Inkább találjon meg a név minket! :)

Kép

Kép
nóna

Ja, bocs, akarom mondani, szembejön majd két név... :D

Kép

Kép
nóna

Nem tudom. Én jobb szeretem látni a név mögötti értelmet. Veronikát még úgy választottuk, hogy egy vonatúton lapozgattuk a naptárt, és megtetszett. Aztán Johannának a jelentése tetszett meg (Isten kegyelmes). Szívhez szóló volt ez az üzenet!
Gergő név most az Anna, Peti és Gergő c. gyerekkönyv miatt vált kedvessé, mert a Gergely nem tetszik, de Gergő olyan kedves. A jelentése éberen őrködő, és ez is tetszik.
Mátyásnak szinté a jelentése fogott meg, Isten ajándéka. És tényleg Isten ajándékának fogom fel az ikreket.
De vicces lenne Tamásnak hívni az egyik fiút - már ha fiúk - aminek a jelentése iker :D
A Dávid se rossz jelentésileg: kedvelt, szeretett.
Benedek: áldott...
Szóval sok név tetszik, de egy sem úgy igazán! A Gergő mondjuk már biztos. Lány névnek meg a Sára, ami hercegnőt jelent :)

Kata
labkat

Egyébként tényleg nehéz két nevet kiválasztani, mármint négyet :D

Kata
labkat

hát kismamik nemtudom mi vanma velem de egésznap szédelgek már az ájulás hatáán vagyok és az sem igazán használ ha fekszem :(
hát nálunk is szembe jött a fiam neve nem bírtuk eldönteni és akkor jött az André és megtetszett pedig könyvben átsiklottunk rajta :)

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Gyerek, férj apósnál vidéken én meg ma gondoltam vásárolgatok egy picinykét,...sikerült most ebédelnem :roll:

Kavarognak a felhők,...ettől lehetünk olyan ájuldozósak.

Nekem az Olivér lett volna a nyerő ha most fiam lenne a pociban. Mint kiderült a páromnak nem tetszik, de sebaj,...lányunk lesz :)
Szonjával volt egy listánk amiből a végén a párom választott. Hát, sztem majd most is ez lesz,...de nem sietünk.

Köhöm, sztem nem mindegy, hogy valaki várandósan azért hízik, mert zabál vagy mert alkatilag ilyen,..esetleg hormonálisan. És van, hogy valaki szopi közben hízik meg és akkor sem a kajamennyiségtől. Nekem egy kicsit agyamra megy a legyünk már nádszálvékony kismamák, sőt már előtte is legyünk nádszálvékonyak :twisted:
Az elsőt én is csaszival szültem, de nem a kilóim miatt hanem, mert faros volt és ezt láttam jobbnak. A másodikat meg majd a sors eldönti szintén.

A hasmérettel lehet viccelődni meg tényleg van, akinek kicsi a hasa,..van akinek meg nagy,....pont ahogy Nóna írta. Első gyermekemnél a dokim nagyokat nézett mikor a szerinte nem túl nagy hasamból előhúzta a majd 4 kilós, 58 sm-es lányomat. Nem gondolta, hogy ekkora lesz :lol: (Igaz, mi sem vagyunk alacsonynövésűek a párommal :lol: ).....így én most is csak mutatóba vettem 56-os body-t :wink:

Labkat, ezek szerint két nevük lesz a gyerekeknek?!

N.

Kép Kép
natasa1975

Melinda, nagyon szép pocid van, és most megnyugodtam, hogy az enyém nem valami abnormálisan nagy, mert nekem is kb.ekkora! Pedig csak 1 kilót híztam, szóval nem is igazán függ össze!

O'hara, úgy tapasztaltam, hogy ahogy tőlünk nyugat felé haladunk, egyre csökken a fürdési kedv. A spanyoloknál eljutunk a heti egyig. :lol: :lol:

Nóna, szerintem a Mór igenis nagyon klassz név, és nagyon egyedi! Nekem baromira tetszik! Érdekes, a Gergő nem is ritka, és mégis sokan húzták rá a rokonok közül a szájukat...

/
lemonsong

natasa akkor neked is nagy baba volt és valószinű az is lessz.

nekem az a 3kilo amekorra a fiam volt elég lenne megint nem túl kicsi nem túl nagy,de majd pocaklakó eldönti mekkorán szeretne kibújni :)
én az első terhességemnél 20kilot szedtem fel és ez nem okozott problámát a szülésnél,most még nagyon jól állok aa kilokkal bár ma a védőnőnél kiderül mennyi jött rám az elmúlt hónapban :D

Kép
Kép
anitaaa03

lemonsong 1 kilot az nagyon jó akkor te biztos nem leszel túlsúlyos a végére

Kép
Kép
anitaaa03

nem akar múlni arosszul létempedig már nagyon unom.biztos nagyon alacsony a vérnyomásom,de már kávét is ittam :(

Kép
Kép
anitaaa03

na kismamik megyek lefekszem egy kicsit azán indíts a gyerekorvos aztán a védőő.majd holnap elentkezem remélem jobb közérzettel :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, cukorbeteg diéta mellett nem nagyon lehet hízni normál esetben. :) Bár azt mondták, akik már szültek cukrosan, hogy az utolsó pár hónapban így is jönnek majd szépen a kilók, csak várjam ki, mert akkor már nagyobb összefüggésben van a hízás a hormonokkal mint a bevitt kajával, és aki olyan típus, nulla evés mellett is gömbölyödik szépen! Én meg szerintem olyan típus vagyok! :lol:

/
lemonsong

Hát nem vagyunk egyformák... én pedig a jelentésben nem igazán hiszek, szépek, de pl. Isten ajándéka, szerintem minden gyermek az... nekem talán túl általánosak ezek, talán azért áll közelebb hozzám, amikor egy konkrét baba kapcsán valamiért egy konkrét név jön, valamiért csak neki, csak az.... az olyan személyes tényleg, szerintem. Ezért is nálunk pl. nem volt az, h. volt egy lánynév, és ha nem lány lesz az első, hát majd kapja a második... természetesen nekem is voltak olyan nevek, amik előre tetszettek, aztán amikor itt volt, hogy jön a baba, egyszer csak éreztem, hogy nem, ez NEKI nem lesz jó... hiába szép, hiába jelent bármit, egyszerűen nem az övé... értitek mire gondolok? Szóval valamiért nekem a legfontosabb ez a személyes érzés, hogy igen, ez az Ő neve, csak az övé! Amúgy nekem ami név legjobban tetszett korábban, annak a jelentése vadtehén... na jót röhögtem, amikor láttam, de amúgy ezért nem választottam volna más nevet...

De ez annyira személyes dolog, mindenkinek úgy kell tennie, ahogyan ő legjobban, magához legjobban közelállónak érzi, és az ő babájának az lesz a legjobb név! :)

Kép

Kép
nóna

Anita, a védőnő gondolom mér neked egy vérnyomit. Elég rossz lehet így. Bár én hiszem, ha leszakad az ég vagy kisüt a nap,...szóval nem jönnek-mennek a felhők akkor jobban leszel!

N.

Kép Kép
natasa1975

Lemonsong, köszi! :) Egyébként biztosan vannak ennél szebb, jobb, különlegesebb nevek, de azok nem az ő nevei, hiába szépek, vagy akármilyenek, egyszerűen ez az ő neve... értitek ugye, mit akarok ezzel? Az tényleg érdekes, h. a Gergőre húzták a szájukat, ezt nem értem, pedig nem ritka, jó név, semmi kivetnivaló nincs benne, ahogy fentebb olvastam, a jelentése is jó... szóval ???? És mi volt a kifogás ellene? Kíváncsi lennék... Egyébként én alapból rossznak tartom, bármilyen névre is húzni bárkinek a száját, hisz azt hiszem ehhez tényleg senkinek semmi köze, ebből a szempontból nem értem az embereket... és különben amikor megszületik a baba, utána úgyis annyira hozzá fog kötődni, hogy bármilyen név is legyen, úgyis az lesz a legszeretettebb név... :) Én is gondoltam már úgy névre, hogy hát nekem nem jön be, aztán amikor egy hús-vér kisgyereket ismertem meg ezzel a névvel, mégis olyan kedvessé, szerethetővé, sőt különlegessé vált, attól, aki viselte... :)

Kép

Kép
nóna

Anita, én is napok óta szédülök, többször mértem ilyenkor, és brutálisan alacsony volt a vérnyomásom... és ezt az utóbbi napokban érzem én is folyamatosan, van, amikor majdnem összeesek rögtön miután felálltam... talán az időjárás is az oka, vagy nem tudom, van valami a levegőben. Ezzel együtt marha fáradt is vagyok.
Nekem a védőnénim mesélte, h. volt egy kismamája, aki olyan szinten szédült folyamatosan, hogy csak fal mellett kapaszkodva tudott 9 hónapig közlekedni... :shock:

Kép

Kép
nóna

Nóna, én értem amit mondasz :)
Spec az lenne a legjobb (nekem az tetszene a legjobban) ha nem kellene mindjárt szülés előtt nevet mondani ahenm adnának egy-két napot (vannak országok ahol ez így is működik), hogy eldöntsd, mert lehet a gyermek látványa is számít, hogy neki mi lesz a jó.
És pont ahogy írtad magad is,...első lányomnál teljesen más nevek ugrottak be mint most,...pedig a vezetéknév ugyan az :wink:

Ide írnám még, hogy anno férjem szavazott a Szonjára. Én valahogy az Ágnest szerettem volna jobban. Aztán amikor megszületett fekete sűrű hajjal még inkább Ágnesre hajazott nekem, mert Szonjának én valahogy világos hajú lánykát tudtam volna elképzelni. Erre, a lányom bongyor, szőkésbarna hajú kislánnyá cseperedett és már nagyon sokan mondták rá, mennyire illik rá a neve :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Natasa, a kilóókkal igazad van amúgy, nem kell egyáltalán nádszálvékonynak lenni. Csak lehet, h. a 30 kg-os hízásokkal picit már vigyázni kell... nem a testalkat miatt elsősorban, nekem ez pl. nem szempont ( bár vékony vagyok alapból, így könnyen beszélek... ), hanem a baba miatt, szülés miatt, és igen, az esetleges toxémiára is hajlamosít ( nekem is erre gyanakodtak a végén..), az meg elég szar... Nekem 20 kg jött fel, amiből egy héttel a szülés után 15 kg ment le... ami azt jelenti, ennyi víz volt bennem, ami viszont nem túl jó... így tényleg nem mindegy, mitől hízik az ember... a végén már csak papucsban tudtam járni, mert a lábam ötszörösére dagadt. A szoptatással kapcs. is abszolút igaz, h. mindenkinél más, én pl. fogytam, normális mértékben, de tudok olyat, aki teljesen összeaszalódott, csont és bőr lett, meg olyat is, akire tizenkilók jöttek fel... gondolom ez is alkat kérdése, azt nem hiszem, hogy valaki csak zabál, más meg nem eszik semmit.. meghát a hormonok is mindenkire máshogy hatnak. Már ha a hangulatingadozásokat nézzük, az is teljesen más mindenkinél, azt mondják, általában egyszer fent egyszer lent... én meg pont olyan vagyok, aki terhesség alatt sokkal nyugodtabb, higgadtabb, kiegyensúlyozottabb tud lenni, mint egyébként... pedig ugyanazok a hormonok dolgoznak, csak egyszerűen mások, egyediek vagyunk.

Én hallottam pl. nagyon sokmindenkitől azt is, hogy nincs két egyforma terhesség, általában teljesen más mindegyik... nálam meg szinte ugyanolyan... ugyanolyan tünetek, ugyanolyan lelki és fizikai állapot, ugyanolyan babamozgások. Pedig már vártam, h. milyen lesz majd az a teljesen más... :)

Kép

Kép
nóna

Natasa, pont olyan voltam, mint a lányod.... bongyor fekete hajú kisbabából göndör szőke kislány egy év múlva... :)

Kép

Kép
nóna

Sziasztok Kismamik, üdv az újaknak!

Itt a táblázat, ha valami nem jó, szóljatok!

Eléggé el vagyok maradva, most is csak benéztem, olvastam, majd jövök!

Üdv. Gabi

Kép
Vendég

Nóna, a Gergő ellen valószínűleg csak annyi volt a kifogás, hogy legszívesebben ők neveznék el, mert mindenkinek van kedvenc neve. És gondolom pl. anyós nem élhette ki magát, mert a kicsi fiát is úgy kellett elnevezni mint az apját, mert akkor ott az volt a szokás. :lol: De bármennyire sajnálom ezért, nem fogom felkérni, hogy ugyan keressen már egy neki tetsző nevet a Gergő helyett. :lol:

/
lemonsong

Nóna, azért én írígyellek,...nekem szülés után 4 kiló ment le (majdnem ennyi volt csak a gyerek) mire kijöttem a kórházból :? Aztán szopival ment le pár kiló, de nem sok,...aztán mikor a lányom 15 hósan már nem nagyon szopizott akkor bedurvultam és jött le több is :lol:
Én ugyanis nem vizesedtem és szerencsére most sem,...igaz még kicsit korai, de én nagyon nehezen viselem alapból a nyarat :?

m&g, köszi, hogy betettél a táblázatba,...esetleg a köv. módosításnál a szülés várható dátumát dec 17-ről írd át dec 27-re. Bár, lehet neked lesz igazad és akkor 4esben karácsonyozunk :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Offolok, bocs érte, de hátha érdekel valakit a babakocsink:

ELADÓ SYMBABA BABAKOCSINK

JELLEMZŐK:
- puha rugózású, átfordítható karú váz, állítható magasságú tolókar, levehető műanyag fix kerekekkel
- mély és sportkocsi átalakító záróvég
- 6 fokozatú vízszintesre állítható háttámla, 5 pontos biztonsági öv

- széles, kényelmes fekvőfelület-kialakítás (szabványon felüli)

- téliesítéshez lábzsák becipzározható szúnyoghálóval, napernyő

- elöl-hátul fékezhető

MÉRETEK:
- Nyitva:105x63x105 (h x sz x m)
- Öszecsukva: 65x63x50 (h x sz x m )
- Súlya: 12 kg
- Belső fekvőfelület 85x38 (h x sz)

Megkímélt állapotban van, mert bár két gyereket kiszolgált, elég lenne a harmadiknak is, csak hát ikrek. Alig jártam sétálni, inkább csak az udvarra toltam ki őket, és ott vagy a teraszon aludtak benne. Tágas, és fent a napvédőn ill. a baba feje felett kinyitható hálós ablakok vannak, így jól szellőzik. A baba feje feletti kis nyílás zárója egy zseb, és még egy zseb található a téliesíthető zsákon. Alul tágas tárolóhely van.

Ami a hátránya, hogy a kerekek rögzítése eléggé hülyén van megoldva, mert a rögzítő kispöcök eláll a keréktől kb fél-egy centrie, és ezért óvatosan kell haladni a szűk helyeken, hisz ha beakad, akkor bizony leeshet a kerék. Ezen kívül semmi más baja nincs!

25.000Huf-ért kínálom, de hajlandó vagyok engedni is!

Kép

Kép

Kép

Kata
labkat

Sziasztok!
Látom, ma nagyon névválasztós kedvetekben voltatok! Nálunk a férjem találta ki az Ivánt, ami egyébként azt hiszem szintén azt jelenti, hogy Isten kegyelmes. A második nevét pedig a keresztapja után kapja. Ezt korábban találtuk ki, és nagyon tetszett az ötlet.
A lánynevekkel kapcsolatban szerintem még most se tudnánk megegyezni. Nekem nagyon tetszett a Tamara, a Léna, de versenyben voltak magyaros nevek is, mint a Sarolt.
A fiúnévben egyből megegyeztünk, így amikor megmutatta magát, akkor már mondtuk is mindenkinek, hogy Iván lesz. A család jól vette, de az ismerősök húzzák a szájukat. Erre csak azt tudom mondani, hogy majd a sajátjukat nevezik, ahogy akarják. De egyébként is, nem a véleményüket kérdezem, sőt! ők kérdezik meg, hogy mi lesz a neve. Azért sokaknak nagyon tetszik, és szerintem se egy szokványos név.
tedorka

Fairy, Natasa, üdv közöttünk!

Névválasztás: számomra fontos, hogy a választott keresztnév és a vezetéknév hangzása együtt szép legyen. Fontos nekem is a jelentés, de nem elsődleges fontosságú: attól függetlenül az István a fiúnevünk, hogy a jelentése koszorú. Az édesapámat is így hívták, aki már régen nem él. Nem azért, mert az én apukám (de biztosan rendkívül elfogult is vagyok :D ) de jó ember volt, akiről szívesen nevezem el a gyerekemet. Második keresztnevet csak akkor adunk, ha kisfiunk lesz, a név pedig a László. A nagyapám keresztneve. A nagypapám olyan életet élt és él még mindig, ami jó példa a felnövekvőknek (is). Ha sikerül az ő értékrendjét, azt az értékrendet, amiben én is felnőttem, továbbadni a gyermekünknek, akkor boldog leszek. :) Olyan dolgokban hisz, mint a tisztességesség minden körülmények között, a becsületes munka, a folyamatos szellemi fejlődés. A mi családunkban nincsen olyan, hogy valakit vagy valakiket ne a tettei, hanem a származása alapján ítélnénk meg - kiemelem ezt, mert sajnos ma (is) aktuális. A nagyapám a legemberebb ember, akit valaha ismertem.
A lánynevünk egyszercsak betoppant az életünkbe. Korábban egyikünk sem gondolt rá, mint választási lehetőségre. És bár nem nagyon hiszek az előre elrendeltségben, kicsit azt gondolom, ha lányunk lesz, ő választotta a nevét, ő akar Ágnes lenni. Örülök, hogy ennek a névnek a jelentése is szép. Olyan nevek közül válogat(t)unk, amelyek hagyományosak, magyar vagy a magyar nyelvben megszokott nevek. Semmi más okból, csak azért, mert az ebbe a csoportba tartozó nevek tetszenek nekünk leginkább. A negyedik fontos az, hogy lehessen a névvel gyereknek lenni és lehessen felnőni is vele. Az újonnan az anyakönyvezhető nevek közé került Kisherceg például érdekesen viselhető felnőttként... Kisherceg bácsi? Vagy Dr. Kovács Kisherceg? De még ha Felsőzsoltzay Kisherceg is, hát elképesztő..! (Remélem, senkinek nem gyalogoltam a lelkébe, de ha mégis, bocsánatot kérek.) Mindezzel a kisherceges kitörésemmel együtt, nem szoktam leszólni mások választását. Az a legszebb, amit a szülők kiválasztanak. Én azért szeretem az én nevemet annyira, mert ez volt az a név, amelyik az anyukámnak és az apukámnak az összes közül a legjobban tetszett. Még ha divatos is volt 79-ben. :)
Natasa, azt hiszem, Te írtad, hogy fontos nektek, hogy nemzetközi hangzású legyen a név. Ezzel én is egyetértek, ha nem is elsődleges a mi névválasztásunkban. (Apukámat a bécsi rokonság következetesen Stefannak szólította, még véletlenül sem a becsületes, anyakönyvi nevén. :lol: )

Mit gondoltok a horoszkópról? Legtöbbünknek nyilas lesz a babája. Az ismerőseim nagyon hűháznak, ha megmondom, mikorra várjuk a porontyot. :D

Fmelinda, én ma ellógtam a tornát. A torna jó, de beautózni Veszprémbe nem volt semmi kedvem. Még mindig nem oldottam meg a biztonsági öv-problémát. Pesten könnyű, mert csak lesétálok az irodából az alagsorba és ott is vagyok a tornateremben. Torna helyett házimunkáztam. :D

Semmi beszerzési indíttatásom nincsen. Gondolom, ez idővel megváltozik... Eddig csak olyan babacuccunk van, amit ajándékba kaptunk.

Éééés: befejeztem a hét elején a festést, Szent György, a lova, a sárkánya és az elmaradhatatlan felirat (Sanctus Georgius Eguitum Patronus) ott pompázik a lovasegység falán!

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: