Fairy, Natasa, üdv közöttünk!
Névválasztás: számomra fontos, hogy a választott keresztnév és a vezetéknév hangzása együtt szép legyen. Fontos nekem is a jelentés, de nem elsődleges fontosságú: attól függetlenül az István a fiúnevünk, hogy a jelentése koszorú. Az édesapámat is így hívták, aki már régen nem él. Nem azért, mert az én apukám (de biztosan rendkívül elfogult is vagyok

) de jó ember volt, akiről szívesen nevezem el a gyerekemet. Második keresztnevet csak akkor adunk, ha kisfiunk lesz, a név pedig a László. A nagyapám keresztneve. A nagypapám olyan életet élt és él még mindig, ami jó példa a felnövekvőknek (is). Ha sikerül az ő értékrendjét, azt az értékrendet, amiben én is felnőttem, továbbadni a gyermekünknek, akkor boldog leszek.

Olyan dolgokban hisz, mint a tisztességesség minden körülmények között, a becsületes munka, a folyamatos szellemi fejlődés. A mi családunkban nincsen olyan, hogy valakit vagy valakiket ne a tettei, hanem a származása alapján ítélnénk meg - kiemelem ezt, mert sajnos ma (is) aktuális. A nagyapám a legemberebb ember, akit valaha ismertem.
A lánynevünk egyszercsak betoppant az életünkbe. Korábban egyikünk sem gondolt rá, mint választási lehetőségre. És bár nem nagyon hiszek az előre elrendeltségben, kicsit azt gondolom, ha lányunk lesz, ő választotta a nevét, ő akar Ágnes lenni. Örülök, hogy ennek a névnek a jelentése is szép. Olyan nevek közül válogat(t)unk, amelyek hagyományosak, magyar vagy a magyar nyelvben megszokott nevek. Semmi más okból, csak azért, mert az ebbe a csoportba tartozó nevek tetszenek nekünk leginkább. A negyedik fontos az, hogy lehessen a névvel gyereknek lenni és lehessen felnőni is vele. Az újonnan az anyakönyvezhető nevek közé került Kisherceg például érdekesen viselhető felnőttként... Kisherceg bácsi? Vagy Dr. Kovács Kisherceg? De még ha Felsőzsoltzay Kisherceg is, hát elképesztő..! (Remélem, senkinek nem gyalogoltam a lelkébe, de ha mégis, bocsánatot kérek.) Mindezzel a kisherceges kitörésemmel együtt, nem szoktam leszólni mások választását. Az a legszebb, amit a szülők kiválasztanak. Én azért szeretem az én nevemet annyira, mert ez volt az a név, amelyik az anyukámnak és az apukámnak az összes közül a legjobban tetszett. Még ha divatos is volt 79-ben.
Natasa, azt hiszem, Te írtad, hogy fontos nektek, hogy nemzetközi hangzású legyen a név. Ezzel én is egyetértek, ha nem is elsődleges a mi névválasztásunkban. (Apukámat a bécsi rokonság következetesen Stefannak szólította, még véletlenül sem a becsületes, anyakönyvi nevén.

)
Mit gondoltok a horoszkópról? Legtöbbünknek nyilas lesz a babája. Az ismerőseim nagyon hűháznak, ha megmondom, mikorra várjuk a porontyot.
Fmelinda, én ma ellógtam a tornát. A torna jó, de beautózni Veszprémbe nem volt semmi kedvem. Még mindig nem oldottam meg a biztonsági öv-problémát. Pesten könnyű, mert csak lesétálok az irodából az alagsorba és ott is vagyok a tornateremben. Torna helyett házimunkáztam.
Semmi beszerzési indíttatásom nincsen. Gondolom, ez idővel megváltozik... Eddig csak olyan babacuccunk van, amit ajándékba kaptunk.
Éééés: befejeztem a hét elején a festést, Szent György, a lova, a sárkánya és az elmaradhatatlan felirat (Sanctus Georgius Eguitum Patronus) ott pompázik a lovasegység falán!