A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

bee: a jegelés nem segít?

Lányok mekyikőtök is volt az,aki annyira kiakadt az orvosára a diéta miatt pár hete?Végül is lecserélte a dokit?
Én nem izgulnék a méhszáj miatt.Már benne vagyunk a korban,ha megszületik,akkor is minden rendben.Nem tenném így tönkre az utolsó pár nyugis hetemet.Amúgy meg nem olyan kipottyanósak ezek a drágák.Én már 3 újnyira voltam nyitva,amikor elmentem nagybevásárolni és utána mentem kontrollra.Akkor mondta a doki,hogy na mostmár ezt azért ne,inkább szűljünk.A 9.hónapban pedig végig már egy újnyi volt.

Meleg:hát én csak vizes pólóban vagyok el.Most milyen jó is lehet sabinének a hidegben :lol: :oops:

Aki járt a párjával szüléselőkészítőre az kapott róla papírt?Be kell mutatni valamit a papáknak,hogy bent lehessenek?

3 hónaposnak paradicsom:Most bírja a pici,aztán majd anyuci néz,hogy mitől lett ez a gyerek minden sz..ra alergiás.Igy kell ezt csinálni. :twisted:

Zsibbadás már én is küzdök vele,mindig a felső kezem lábam,nem amin fegszem.

Nálatok beindultak már a jóslófájások?Hát én már kezdem,pedig nem hiányzott még.

Párna, NEM szabad,főleg az első pár hétben!!Légyszi lányok,ne akarjatok.Ha hason altatod a babót,akkor ahogy póbálja forgatni a buksiját,begyűri és fulladáshoz vezethet.
Amúgy meg úgy is állandóan lebukja.Célszerűbb egy nagyobb méretű pelust leszorítani a szivaccsal az ágyba,azt könnyű cserélni.
Persze,ha más máshogy gondolja,akkor bocsi.
tuza edit

mirosz: Valahogy nem stimmel a turi címe,nem tudok belépni.Megnéznéd mégegyszer?Légyszi.Lehet,hogy én bénázok,te a te beírásod ról sem megy.
Köszi.
tuza edit

Edit: én sem úgy gondoltam, hogy egyből a feje alá teszem a párnát. De a félbehajtott pelust is jó be tudja gyűrni, ha hason fekszik.

Továbbra is szenvedek a melegtől, délelőtt még egy szimpla törölgetés is teljesen leizzasztott, szakadt rólam a víz. És tegnap mikor apa hazajött, látta, hogy milyen morcos, nyúzott vagyok. Mondtam, hogy szenvedek a melegtől. Erre azt mondta, hogy ne hülyéskedjek, nincs is itt bent olyan meleg (földszinten 25 fok, emeleten 27-28 fok). Hát köszönöm szépen, nem ő cipeli a +11 kg-ot. De rendes volt, mert hozott dinnyét és nektarint.

Szerintem nekem is vannak már jóslófájásaim. Nem olyan, mint amikor csak úgy bekeményedik a hasam. Nem tudom ezt az érzést szavakba önteni, de más.

Mostanában olyan edzéseket tart a fiam a pocimban, hogy már arra gondolok, hogy mindjárt kirúgja az oldalamat. Van hogy lefekszem és az egész testem belemozdul a rúgásába. Amúgy nagyon imádom ezt az érzést, bár van amikor már majdnem fáj.

Kép
Kép
márkanyuka

megjöttem a védőnőtől, megdicsért mert minden hónapban mikor megyek hozzá egyformán 2kg-val több a súlyom, szóval hogy egyenletesen szedem fel. Hallgattuk a babó szívhangját, nagyon jó volt. Kaptam olyan papírt, amire a 35.héttől vezetnem kell a magzat mozgásokat. Mondta hogy kicsit nagy buksija van a drágámnak :? /BPD: 82,5 , HC:299,7/
Aztán mondta, hogy érdeklődjünk melyik gyerekorvost választjuk :roll: A babónak a patikás dolgokat /fürdető, popsikenőcs stb./ vagy megvesszük először recept nélkül, vagy mikor már megszületett, a páromnak kell elmennie a gyerekorvoshoz, hogy írja fel. :roll: Valaki letudná írni, hogy mik ezek, mert én csak ezt a 2 dolgot tudom, és tuti azt mondja a párom, hogy először inkább recept nélkül, minthogy ő menjen. A vérnyomim 101, eddig is mindig ennyi volt :wink:
Különben aranyos ez a csaj, eddig mintha más lett volna :wink:
edit, küldöm a babaruhás címeket, én már mindkettőtől rendeltem, mindjárt dobok képet mi érkezik hétfőn :wink:
Megyek iszok egy jó jegeskávét :P

http://gportal.hu/gindex.php?prt=435313

http://www.ideababaruhat.hu/

Bár most egyik helyen sincs sok ruci, de ha regisztrálsz, akkor emailbe értesítenek hogy mikor van feltöltés :wink:

Húú, a felicitás dolgot meg elfelejtettem megkérdezni :roll: :cry:

Kép
mona76

Termékek
Disney kantáros farmernadrág 1 200Ft
Morris Mouse polár pulóver 800Ft
George vászon kantáros nadrág 1 200
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181903190.5.jpg[/img[imghttps://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181903205.04.jpg[/img]
Kép

Kép
mona76

Köszi mona a címeket.Emlékeim szerint kell tiszta alcohol,vattapamacs vagy fülpucoló (köldökcsonkra) én ilyenkorra már veszek lázcsillapító kúpot,bár úgy is rögtön hívja az orvost az ember,ha ne adj isten van valami.A b-vitaminban nem vagyok biztos,hogy már rögtön kell-e.De ha nem iratod fel,akkor is a gyógyszertárban biztosan szívesen segítenek.

márkanyuka nem is rád gondoltam,azért a tapasztalat itt már sokat számít :lol: .egyébként én szétnyitva 2 db-ot egymásra teszek, és a szivacsnál körbe erősen bedugdosom.Ugy nem mozdul el egyáltalán.Van aki feleslegesnek tartja,de inkább azt cserélem,mint az egész lepedőt. :wink:
tuza edit

Sziasztok!

Látom mindenki szenved valamitől :( .Én ma iszonyú torokfájásssal ébredtem,a mandulám bedagadva és már azon gondolkodom tamponálom az orrom :( .Voltam dokinál is,írt fel gyógyszert,de először be sem mertem venni.Aztán felhívtam a nődokimat,és azt mondta beszedhetem nyugodtan.Iszom még a tetejébe a mézes-citromos teát,ami ebben a nagy melegben nem épp kellemes,pedig már lehűtöttem langyosra :( .Egyszóval szenvedek én is.MIndenkinek jobbulást,kitartást :wink:

Az én méhszájam már a 20.héttől 2000-es értéket kapott,és azt mondta a doki ,hogy nem kell aggódni miatta.

Kép
Kép
huni

Kép
Kép
ez lemaradt :oops:

Kép
mona76

Kép

én nagyon hülye vagyok :oops:

Kép
mona76

Mona, mikor Réka született a kórházi gyermekorvos adta ki a recepteket az én TAJ számomra (ez volt 2,5 éve lehet, hogy azóta nálunk is változott). Szóval amit felírt: alkohol a köldökcsonkra, púder (nem a sima amit amúgy is lehet boltban venni) szintén a köldökcsonkra, K-vitamin (nálunk porban adták, de általában már ampullás) ezt ha jól emlékszem 1 hetes kortól kell adni hetente, D-vitamin csepp (ezt 2 hetes kortól kell adni 2-2,5 éves korig napi 1 cseppet), és popsikrémet. Azt hiszem ennyi. Amikor meg hazajöttünk akkor írt még fel a doki lázcsillapító kúpot.

Mondjuk már amilyen húzós árak vannak a gyógyszertárban érdemesebb receptre megvenni inkább, így se lesz kevés.

Edit, nálunk nem kérnek semmiféle papírt ahhoz, hogy apa is benn legyen a szülésnél. (mondjuk nálunk nincs is szülésfelkészítő tanfolyam :roll: )

Kép
Kép
robcsi03

Huni, (bocsánat az előbb lemaradt) jobbulást! Igyál citromos ice teát és is azt vedelem, felváltva a jéghideg citromos ásványvízzel.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Robcsi! Nem látom ti hol laktok, de nagyon sok helyen voltak rendezvények! Lányok! Sajnálhatjátok, hogy lemaradtatok róla!

Edit! Hát, én azért nem örülnék, ha most bújna ki a kis picúr. Még igen csak koraszülött lenne, és ugyebár nagyobb lenne az esély a különböző rendellenességek kialakulására. Szóval maradjanak csak azok a babák még bent!

Huni! Jobbulást neked! Vigyázz magadra!

Mona! Aranyosak a kis kantáros nacik! Én még ilyeneket nem mertem venni, mert ugye jó pár hónapig a rugikat ajánlják, mert abban kényelmes nekik. Szóval irigyellek a " bátorságodért"! :D

Írtam már, hogy én-ha nem lenne a mi kis drágánk- most a Mexico-i tengerparton süttetném a hasam. 1 hónapra mentünk volna az USA-ba+ Mexico-ba, de ez a baba miatt elmaradt. ( Persze a vízum megújítása, a repjegy beszerzése után derült mindez ki.) De persze egyikünk sem bánja egy cseppet sem, mert nekünk most Ő a legfontosabb!!! :D

Kép
mirr-múr

Egész nap olvasgattam a méhszáj értékek után, már a 2000 is teljesen normális ilyen idősen... Úgyis vigyázunk magunkra, ugye mamócák? :wink:

Tényleg küzködik mindenki valamivel, én mindjárt megyek zuhanyozni, mert 30 fok van bent a lakásban, iszonyú. :cry:

Jobbulást a torok- és fogfájásokra!

Kép
nap12

Sziasztok Lányok!
Bocsi, hogy igy rátok török hivatlanul , de van egy fölösleges légzésfigyelőnk (már volt egy, amiről az öcsém nem tudott, és azt kaptunk tőle ajándékba), amit el szeretnék adni.
Baby Control márkájú (BC-230 digitális). Három érzékelőlapja van, a nagy méretű ágyba (140 cm hosszúba) tökéletes lefedettséget ad. Vadonat új, még ki sincs bontva, 2 év cseregarancia van rá. Eredeti ára 30000 ft, én 20000-ért odaadnám, amennyiben érdekel vkit (itt mindent részletesen megtudhattok: www.babycontrol.hu).
Priviben vagy e-mailben megtaláltok.
Mindenkinek további csodálatos pocaknövesztést és sok-sok egészséget, könnyű szülést kivánok!!!
Üdv, és bocsi még egyszer a betörésért.
Vendég

Sziasztok!
A fogam szerencsére kicsit jobban van. Nap közben többször meglámpáztam kék színnel, annak eleve fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van, és úgy tűnik segített.Legalábbis pár órája nem hasogat annyira. :lol:

Huni!
Jobbulást kívánok!

Mona!
Amikor Bazsó született már előre felírta a gyermekorvos a szükséges dolgokat az én TAJ számomra. Azt mondták most ez nem lehetséges, csak szülés után amikor a babának is van már TAJ száma.Tavaly egyébként is gyerekorvost váltottunk és ez az új csak akkor ír fel mindent, amikor kijön megnézni minket. Ez meg azért ciki, mert lehet, hogy augusztusban pont szabin lesz, a helyettese meg ki tudja mikor fog kijönni. A babónak viszont addig is szüksége lesz erre-arra. Úgyhogy én a legfontosabbakat ( alkohol, sebhintőpor a köldökcsonkra, kamilla, popókenőcs) már előre megveszem ha kicsit drágább akkor is, a többit meg majd felírja a doki.
bee73

Sziasztok!
Sajnos nem tudok képet felrakni,mert még apa nem tudta felrakni a gépre a videót. De majd pótoljuk.Meg azt mondta csinál rólam is.
Tuza Edit : Én voltam aki kiakadtam a dokimra.De az azért kicsit kemény diéta amikor azt mondja,hogy csak vizet igyak és ne egyek semmit. Amúgy még nem cseréltem le, mert azt mondják nem szívesen vállalnak el már ennyi idős terhesen. Most még elmegyek hozzá 28.-án, de ha megint ilyeneket mond nekem akkor nem érdekel a föld alól is , de keresek valakit aki elvállal.
Amúgy én is nagyon szenvedek a melegtől. Estére már annyira kipurcanok, hogy alig kapok levegőt, fáj miden porcikám és úgy érzem magam mintha 80 éves lennék. Alvás nekem is szörnyű és nekem is fáj a csípőm.Sehogy sem jó feküdni. Én 2 hete voltam kb dokinál akkor még 3000 volt a méhszájam. Remélem még nem változott.
Amúgy milyenek azok a jóslófájások?
na vigyázzatok magatokra!És kitartást ehhez a dög meleghez!

KépKép
dudu_84

Amúgy a névválasztásról még annyit, hogy nekünk már 4x azt mondták,hogy lány lesz, de azért be van biztosítva egy fiú név is. Ez pedig a Benjamin. Hátha tévedik az ultrahang. :)

KépKép
dudu_84

mír-múr: Természetesen én sem örülnék,ha most bújna ki, bármelyikünk picinye is.Lehet,hogy rosszúl fogalmaztam,de én megnyugtatásnak szántam.A bátyám 7, én 8 hónapra születtem,kisebb súlyokkal mint ahol mi tartunk, és teljesen problémamentesek voltunk,vagyunk.Pedig ez 30-40 éve volt,nem a mostani orvostudománnal. :lol: Szóval inkább az agódást próbáltam csökkenteni.

dudu:Hát nem irigyellek.Én is sajnos már 8-9 kilónál tartok,de nekem nem mernek szólni,mert tudják mi a véleményem.Amennyire tudja szerintem minden anya betartja az " előírásokat " nem tartom jogosnak a cseszegetést.De azért talán legközelebb jobb passzban lesz a dokid.Amúgy orvosilag csíped?Meg vagy vele elégedve?
tuza edit

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jobbulási kívánságát :D .Nem mondom,hogy a toppon vagyok.Az orrom egyfolytában folyik,nem tudok semmit csinálni,mert a zsepinek állandóan az orromnál kell lennie.Komolyam mondom,oda kötöm :lol: .

A másik meg ez a meleg.27 fok van a házban.Ennyit a szigetelésről :? .De hát biztos a hatalmas ablakok,és a nappaliban a talpig ablak nem előnyösek :? .Ez van.Majd ccsak átvészeljük valahogy ezt a dög meleget.

Mona,aranyosak a rucik :) .Gábornak én is ilyen vagány ruhákat vettem,rugija alig volt.Szinte csak azok amiket a látogatók hoztak.

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Hát, csak kapkodom a fejem... mintha én lennék első babás anyuka.... :lol: Milyen számokat írogattok Ti itt a méhünk szájáról...... ????? Jesszusom! Szültem három gyereket és életemben nem hallottam ilyenről! Nálunk az volt a módi, hogy pl. belső méhszáj zárt, külső bő két ujjnyi..... vagy belső gombostűfejnyi, külső szűk három ujjnyi.... szóval számokról szó sem volt!

A gyerkőc hazavitelekor a doki nálunk semmit nem írt fel! Haza mentünk és másnap kihívtam a gyerekorvost, aki megjelent és felírta a Vigantol olajat (D-vitamin) és a Konakion injekciót (K-vitamin). A D-vitamintból napi 1-szer 1 cseppet, a Konakionból heti 1 ampullát kellett a gyereknek benyomni... szegénykém... a Konakion olyan keserű, hogy azt elmondani sem lehet! Ha a gerkőc szopik akkor tényleg 1 éves korig kell adni, de ha tápszeres, akkor hamarabb abba lehet hagyni, mert a tápszerben van D-vitamin...
Az első cuccokat (hintőpor a köldökre, alkohol, popsikenőcs) a Te TAJ számodra írja a doki. Aztán ha már van a gyerkőcnek TAJ kártyája, akkor onnan megy az övére...

Hát, lányok tényleg irigylem azokat a kismamikat, akik fekhetnek és pihenhetnek... Ezt tettem én is az elsővel... de jó is volt... :) Bezzeg most.... 1-2 óra nyugodt és folyamatos alvásért könyörgöm.... :) Valamelyik mindig felsír... és én megyek, mert a férjem álalában édesdeden alszik.... még ha a ház rádől, akkor is...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Edit! Orvosilag nagyon meg vagyok vele elégedve, mert nagyon tájékozott és alapos,bár szerintem egy kicsit már túlságosan is alapos.És másoktól is csak azt hallottam róla, hogy nagyon jó orvos.De azt azért mégsem várhatja el, hogy minden nőnek mintaterhessége legyen.Na mindegy ha legközelebb is bunkó lesz akkor keresek mást.Van nekem elég bajom nem hiányzik, hogy még ő is cseszegessen.
Na jó éjt megpróbálok valahogy elaludni.

KépKép
dudu_84

Jó reggelt!

Csak gyors bekukk. Tegnap véletlenül átnéztem a júliusiakhoz és megvan náluk az első baba. Ahhoz képest, hogy 5 héttel korábban jött majdnem 3 kg-ot nyom.

Mandala, ez a K-vitaminos dolog érdekes. Orvosa válogatja, hogy meddig kell szedni. Nekünk 4 hónapos korig kellett, mert azt mondta a doki, hogy utána már termeli a szervezet. Viszont tényleg hallottam hogy van olyan doki aki fél éves korig szedeti, szóval ez is teljesen változó.

Kép
Kép
robcsi03

sziasztok, megvagyunk ám. csak most nem tudtam jönni gyakrabban!!
minden okés. itt lehűlt a levegő. (most nem pesten vagyok, hanem a szüleimnél, DK.Mo...) ma megyke vissza pestre, remélem ott is hűvös van már :)

ja diéta. ha kell esetleg segítség,akkor mondok ötleteket, alacsony CH diétára. de nem a csak vízivás a megoldás!! én most 1 hónap alatt 1 kilót híztam!! csoda :lol: pedig eszek rendesen, de sok-sok gyümölcsöt,meg joghurtokat, ilyeneket. mert azt kívánom.

üdv mindnekinek!!!
dimet

Sziasztok!

Mona: Szerintem, ha még szülés elött Te megbeszéled a gyerekorovssal ,akkor kimegy házhoz! Nálunk legalábbis mindig így van. De nekünk a védőnő is kijön és ő is tud receptet adni...

Én úgy tudom a K vitamint addig kell szedni, amíg csak szopik, ha kap már mást is akkor már nem kell!

Robcsi: Mi már nagyban nyaralunk! Most éppen kajcsizni megyünk...Egyébként tényleg nem hült le a levegő, nekem férjem mondta tegnap, hogy a tv-ben hallotta, hogy pár fokos lehülés lesz!

Pá: Judit

mamiblue

Sziasztok!

Edit! Remélem nem haragudtál meg, nem bántásnak írtam, amit írtam!!! Értem én, hogy mit akartál írni, csak lehet én sem voltam túl világos! Szóval elnézést, ha megbántottalak, nem ez volt a szándékom! :oops:

Jövő héten megyek a védőnőhöz, rákérdezek erre a receptes dolgokra, mert én is úgy hallottam, hogy a szülés előtt megírja a doki az un. " bónusz" receptet, amit szülés után apa kiválthat.

Na, rohanok...Üdv mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Itt szinte hűvös van... délután 22 fokot mutatott a kinti hőmérőnk... most a napokban fog kicsit melegedni... max. 30 fokig az előrejelzés szerint...

K-vitamin
Addig kell adni, amíg csak anyatejet kap a csemete... ha már eszik mást, vagy pótlásként kap tápszert, akkor nem kell...

Én akárhogy betűrtem Sasa feje alatt a pelenkát, képes volt begyűrni... 3 oldalon be lehet gyűrni a matrac alá, de a 4. szabadon van... ott még alá is kúszott...
Vendég

h.bogesz:
Boldog születésnapot kívánok!
Kép Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Bogi, bolog szülilnapot!

Kép

Lányok én most egy hétre elköszönök, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
robcsi03

Szóval helyesen: Bogi, boldog szülinapot! (bocsánat :oops: )

Kép
Kép
robcsi03

Gyors bekukkantás és futok főzni...

Nem a K-vitaminról gondoltam, hanem a D-ről, lányok.... bocsi, lehet, hogy rosszul fogalmaztam... ja, igen... rosszul fogalmaztam... most olvastam vissza... nem igazán jött le mire gondoltam. Szóval a K-t csak négy hétig, a D-t kell tovább, de csak ha a babó szopik, mert a tápiban benne van a szükséges mennyiség..... bocsi, hogy lavinát indítottam.... :oops:

Tegnap királyság volt.. gondoltam rátok, míg habtestemet áztattam... lementünk a Velencei tóra.... Apósomnak van lent nyaralója és leugrottunk a gyerekekkel pancsolni. Reggel mentünk, és este már jöttünk is haza, de olyan jó volt! Isteni a víz, lányok ha tehetitek, ugorjatok le ha csak egy napra is! Érdemes! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bogi boldog szülinapot kívánok én is! :D

Télleg....... BOGI MERRE JÁRSZ???????!!!!!! REMÉLEM NINCS BAJOTOK!!!! ADJUNK KI KÖRÖZÉST BOGI ELLEN... KI TUD RÓLA? KEZDEK AGGÓDNI... ENNYI IDŐRE MÉG SOSEM TŰNT EL!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Robcsi: Te is vigyázz magatokra, és ha lehet, még egyben jelentkezz vissza.... :) Bár, ha babás fotókkal térsz vissza akkor sem lehet már baj! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Robcsi, tényleg vigyázz magatokra! :wink:

Én ma elég sz@rúl érzem magam. :( Már reggel gyomorideggel ébredtem, és egyfolytában pánikoltam :? /mármint csak gondolatban/ hogy mi lesz ha miattam lesz valami baj, ha nem veszem észre a magzatvíz szívárgást, ha későn érünk be a kórházba, vagy ha én menni akarok, de a doki szerint még nem lesz semmi, akkor hülyének fog nézni, hogy odarángattam? Tudni fogom-e, hogy mikor kell indúlni? :oops: Mi lesz ha valamit nem jól csinálok? Vagy ha sokkal korábban szeretne jönni a babó, és még nem készültem fel rá? :roll:
Aztán úgy érzem magam mint aki napszúrást kapott, fázom és folyik rólam a víz, semmi kaját nem kívánok, annyira gyenge vagyok, hogy egésznap csak fekszem :oops:
A pocim is néha szúrkál, és ott alúl pedig úgy érzem mintha feszítene szét, mintha kiakarná dugni a fejét a drága :roll:
Tegnap kicsit kertészkedtem, de este 7körül, szóval napszúrást nem kaphattam, és azt sem vettem észre, hogy megerőltettem magam :roll: De azt elterveztem hogy szülésig befejeztem a kertészkedést, mert ilyenkor annyira lelkiismeretfúrdalásom van, hogy ez tuti nem jó a babának. :roll:
A párom főzőtt csirkepaprikást nokival, pedig nem szokta mutogatni ezt a tehetségét :lol: de aranyos, azt mondta sápadt vagyok, látszik hogy valami nincs rendben :D
Bocsi csajok, de azt hiszem most tört rám a pánik, félek, és aggódom.
Nos már megyek is, de olyan jó volt kiírni magamból :wink:

Kép
mona76

Bogi: boldog szülinapot!

Robcsi: vigyázz magatokra, egy hét múlva már mi sem leszünk itthon.

Mona: ne aggódj, hidd el hogy amikor eljön az ideje, akkor tudni fogod, ez az ösztöneinkben benne van. Amúgy én sem igen szoktam kertészkedni, már meg is látszik a virágoskertben, néhol a gaz már magasabb, mint a virág. Arra várok, hogy majd egyszer csak jön egy 10 fokos lehülés és akkor kimerészkedem, addig nem nagyon. De amilyen szerencsések vagyunk, biztos akkor lesz lehülés, amikor anyukáméknál vagyunk és lehetne menni a Balcsira. Mi évek óta mindig kifogjuk, hogy amikor ott vagyunk, akkor max. 20 fok van.

Mandala: én gondoltam, hogy a D vitaminra gondolsz, ugyanis a K vitaminból a Márk sem kapott sokat, neki elég hamar el kellett kezdeni (2,5 hónaposan) a főzelékek adását.

Ma voltak itt a sógornőmék, és hozták DVD-re átvéve a 4D UH-ot. Hát nem sikerült belőle képet csinálnom, de majd megoldom. Csak előtte a fényképezőgépünket fel kellene tölteni, és majd utána lefényképezem, talán úgy majd sikerült egy képet feltennem, de ez már jövő hétre marad.

Kép
Kép
márkanyuka

Kép Kép Kép

Sziasztok!
Végre eljutottunk idáig, hogy feltegyük a képeket a babakocsiról és a pocakomról, ami múlt hétvégén.

Majd este visszaolvasok és jelentkezek bővebben!

Kép
mirosz

Sziasztok!

Bogi
Boldog szülinapot!

Mirosz
Nagyon csinos kismami vagy :lol:
Tetszik a kocsitok!

Mona
Észre fogod venni....

Szeretnék meleget!!!!!!
Vendég

mirosz, jó a kocsi :wink: és nagyon csini vagy :wink: te csak pocakra híztál :shock: :?:

Kép
mona76

Sziasztok!

Mirosz!
Nagyon takaros a pocid! És klassz a babakocsitok is!

Sabine!
Milyen volt az út? Mi újság? Ugye fogsz írni bővebben?
Küldünk neked meleget, de cserébe kérünk egy kis hideget!
Ma hallottam, hogy jövő hét végére 40 fok körüli kánikulát ígérnek... :cry:

Bogesz!
Boldog szülinapot kívánok!
Kép
bee73

Kép

Kép
mona76

Ők voltak már jó régen:

Karol 04.13.
Ágnesgoboly 05.25.
Sziszike 05.31.
Times 05.29.

Kép
mona76

Sziasztok,
tisztára babalázban égek, mert a héten (szerdán, ill. csütörtökön) megszületett mindkét baba a családban, akit még vártak. Az egyik a párom lányáé (hát igen, elég nagy köztünk a korkülönbség :lol:), a másik meg az unokatesómé. Olyan édesek! :D És hál' istennek jól vannak. Mindkettőt császárral szedték ki. Szóval most már csak én maradtam a családból, aki parázhat, hogy minden rendben legyen. :(
De sebaj, veletek könnyű lesz kihúzni augusztusig, az a fő, hogy tényleg kibírják addig a babák odabenn!

italoman

Szylett!
Bocs a téves infóért. Nem a kórház honlapján van, hanem itt : www.bolcsohalal.hu/program.htm

Mona!
A mi kocsink is Hoco és Bécsben vettük egy Kikában. Szerencsére sikerült meggyőznöm apucit, hogy felesleges a méregdrága Hartan kocsit megvenni.
Én jártam szülésfelkészítőre, számomra hasznos volt. Légzésgyakorlatot a kismamatornán rendszeresen csinálunk. De itt a neten is biztos találsz infót, ami alapján tudod gyakorolni.
Ha én úgy gondolom, hogy eljött a szülés ideje, akkor be kell mennem a kórházba, ahol az ügyeletes szülésznő és orvos megnéz s ha ők is úgy látják, hogy tényleg szülni fogok akkor felhívják az orvosomat. tehát így neki biztos nem kell feleslegesen bejönnie. De ezen szerintem ne parázz, inkább nyugi, hogy minél tovább bent maradjon a babóka!
Sajna nem csak pocira híztam, hanem combra, fenékre és csípőre is. De most nem érdekel, majd szülés után folytataom a futást és az erobikozást és remélem lemennek a plussz kilók.

Pattogó!
Én is naygon gyakran vagyok úgy hogy semmilyen testhelyzet nem felel meg a lábaimnak, és ilyenkor nem tudom 10 másodpernél tovább uabban a helyzetben tartani őket. Nagyon rossz és leírhatatlan érzés, én csak úgy nevezem, hogy nem találják a helyüket a lábaim.

Edit!
Bocsi a rossz címért, de nekem a kedvenceknél így volt bent és ebből gondoltam, hogy ez a cím. Nálunk nem kell semmiféle igazolás ahhoz, hogy az apa bent lehessen.

Huni!
Gyógyulást! Nekem múlt héten kezdett fájni a torkom, nagyon beparáztam, hogy nehogy lázas legyek ezért 3-4 napig szinte végig feküdtem, hársteát ittam és többféle torokra való gyógycukrot ettem. Szerencsére elmúlt.

BOgesz!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Jut eszembe ebben a melegben többen haynagolják a fórumot: Barbuli, times...?

Sabine!
Hát most itt nehéz elképzelni, hogy melegre is vágyhat az ember...

Kép
mirosz

Mielőtt elfelejtem:
Bogesz, hol vagy?
Boldog szülinapot!

Kép

italoman

Sziasztok!

Sabine

Meleget szeretnél? Amennyit csak kívánsz.... itt ma reggelre elrendelték a hőségriadót... 37-38 fokot várnak (árnyékban).... aki teheti lányok maradjon otthon a hűsi szobában!

Mona

ne aggódj, ha menni kell, tudni fogod! Anno nekem is ezt mondták, elképzelni sem tudtam, ugyan honnan jönnék én rá, mikor van itt az idő... még sosem szültem, gőzöm se milyenek azok a fájások..... de tényleg megismered! Tudni fogod ha itt az idő....
Egyébként Gergő baba engem jól megviccelt... tíz, majd később 5 perces fájásokat produkáltam rendszeres időközönként, elment a nyákcsap, úgyhogy elindultunk a kórházba. Bő kétujjnyi méhszájat mértek és befektettek... a gyerkőc mégis csak 3 hét múlva született meg.....
Én azt mondom, amit a gyerkőcöknél szoktam: inkább menj be háromszor feleslegesen, mint egyszer ne amikor szükséges! Egyébként nem megy az olyan gyorsan... szóval odaérsz, nyugi! :)
Szeritnem ezek a hülye frontok, az időjárás bolondozása teszi ezt velünk.. én is barnáztam tegnap este... a párom ágyba parancsolt... ma meg mintha semmi nem történt volna. A gyerek ugrál, barnázás elmúlt, görcs semmi.. szóval lehet, hogy pihennem kéne... dehát három gyerkőc mellett... kérem szépen....
Köszi a táblát. Nora és én érdekesen alakulunk... ugyanarra a napra vagyunk kiírva... mégis valahogy nem sikerül ugyanannyi napra passzolnunk.... :twisted:
Amúgy ezer köszönet a lelkiismeretes munkádért... nekem nem lenne türelmem gyűjtögetni az adatokat és még ilyen precízen könyvelgetni is! puszi érte!

Mirosz

Hát, Téged sem veszünk be a fogyi klubba..... :lol: Nem baj, helyettesítelek... kiteszek kettőt is! :oops:
A pocid nagyon aranyos, tényleg nem úgy tűnik, mintha máshova is ment volna plusz kiló....
A babakocsi nagyon szupi. Én is ilyet szerettem volna, itt Szentendrén ugyanis dívik a macskakő... nagyon hangulatos a belvárosban, de utálom... az összes cipősarkam gallyra vágja ráadásul kész élmény babakocsit tologálni rajta.... volt, hogy elhgytam a kerekét.... :evil:
De nem túl nehéz? Nekem az is szempont volt, hogy tudjak vele Bpre járni. Mondjuk kocsival megyek, de a nagy dzsungelbe nem szeretek bemenni, utálatos ott parkolni... szóval megállok vm csendes helyen, oszt metró, villamos.... az meg nem tom mennyire kivitelezhető egy ekkora babakocsival... Hasonlót emelgettem vmik nap, és hát nem volt épp könnyű... és még bele a gyerek.. a szatyrok... szóval ezt felcipelni a metróból v. az aluljáróból...
Szóval a miénk nem ilyen szép, a kerekei sem ekkorák, de nagyon könnyű. Képzelhetitek.... terhes voltam Gergővel jó nagy volt a hasam (olyan 30-32 hetes lehettem), Enikő olyan 15-16 hónapos volt. Be kellett mennem a nőgyógyászhoz, a kocsit elvitte a férjem... szóval Encsi a babakocsiban, Gergő a hasamban, Danus jött velem... és ember nem volt aki segített volna a babakocsit felcipelni a lépcsőn... nagy hassal, cipeltem az agyonzsúfolt lépcsőn a babakocsit, közben majd' fellöktek, mert ugye rohannak a villamoshoz.... Egyik kezemmel fogtam a kocsit amit a csípőmre tettem (a hónom alá), másik kezemmel meg az ötévest, el ne sodorják.... Segítőkészség.... ohne... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szia Lányok.

Remélem mindenki átvészelte ezt a dögmeleg hétvégét.Én nagyon félek ettől a héttől.
Nekem most keményen összejött minden.
Pénteken valaki poénból betörte a fiam kocsijának szélvédőjét,
A barátnőm férje egy év után benyögte,hogy mégis ki kell neki fizetnünk azt a csatornaszerelvény árát,amit ő a melóhelyéről szerzett :twisted: és eddig ötször mondta,hogy nem kell.
szombaton bedöglött az autonk,most szerelőnél van,komoly a baja.És ha még nem elég,szombat éjszaka kigyulladt a házunk.Volt minden.Életmentés,tűzoltás,takarítás.Ami viszont megmaradt,az a félelem.Azóta nem nyugodtam meg,nem tudok elaludni,mindig ez jár a fejemben.Szerencsére senkinek nem lett baja,de rajtam múlt,nagyon nagy katasztrófa lehetett volna.
Szóval nyugiban pihiztem.
Remélem nektek SEMMI sem történt,mert most valahogy mindenkinek a dögunalmat kívánom.

mandala:mi van veled?
mirosz:a lábam nekem tök ugyan ilyen.De néha az az érzésem,hogy csak akkor csinálja,ha "hideget kap" nincs betakarva,vagy megy a ventilátor,huzat van...

italoman:alkalom adtán átjavítanád a táblázatban,hogy az uzsokiban szülök és Alex Levente lesz a neve?
Még azt is megkérdezném tőled,hogy akkor most én vagyok leghamarabbra kiírva?Mert eddig nem így volt azt hiszem.Köszike előre is.

Mona76:ne parázz!!!!!!!!!!!!!4Az első gyerek nem kapkodja el.Biztos,hogy fel fogod ismerni.Ha 2-3 órán keresztűl vannak ugyan azok a panaszaid,és mozgásra nem javul,hanem erősödik,akkor szülsz.Különben készülgetsz.
Én a 3.gyerekkel is azt hittem most a hétvégén,hogy megindunt.Aztán lepihentem egy picit,és már enyhült is.Ezt eljátszottam vasárnap egy párszor.
tuza edit

sziasztok, hogy bírjátok ezt a meleget???
én mire felmostam a lakásban, több víz folyt le rólam,mint amennyi a vödörben volt :) most pihi:)
dimet

Hello!

Én Times-t is hiányolom! De lehet, hogy csak én maradtam le valamiről és jól vannak!

Sabine: Adunk 10 fokot, elég lesz!? :) Berendezkedtetek már? Neked sem sok időd van már a készülődésre...

Mona: Nem fognak rólad rosszat gondolni, menj bátran, azért vannak, hogy segítsenek!Egyébként nekem is sok dolog jár a fejemben, mármint, hogy miklyen is lesz a szülés, pedig már 2-szer átéltem. Én is elöbb mentem be Tildussal, éppen volt hely befektettek és csak másnap éjjel indult meg a szülés! Hol fogsz szülni? Annál fogsz szülni akihez jártatok?

Mirosz: Annyira szép lehet a házatok, és klassz a babakocsi is! Én is már úgy tologatnám a miénket!

Mandala: Kár, hogy nem volt ott a közelben egy másik kismama, ő biztosan segített volna neked! :?

Bogesz: Csatlakozom a többiekhez, Boldog szülinapot!

Egy kis hűsítő:
Kép

Bye: judit

mamiblue

Sziasztok kismamik!

Nagy ritkán de előkerülök. Visszaolvastam egy pár lapot, én is hasonlókkal küzdök. Lábfájás az kegyetlen, most megemeltük a magnézium adagot napi 6 szemre.
Minden ami lehetett előjött rajtam: herpesz a számon, vmi a hüvelyben amit múlthéten lézerrel eltávoíltottak (baromi fájdalmas volt a helyi érzéstelenítés), teljes álmatlanság de már csak 2 hónap és sztem megérte a szenvedést. Bár elvileg 4 gyereket terveztünk hátttt............ Max úgy alakítjuk hogy ne nyáriak legyenek. Ez kegyetlen. Szerencsére van klímánk otthon, de én még ezerrel dolgozom és itt benn nincs. Hétvégén meg ki sem mozdulok a lakásból, vagy a medencéből. Soha nem bírtam a meleget (főleg víz nélkül nem) de ez így még rosszabb. Szóval munkában egy vízes törülköző a nyakamon és úgy nyomom. persze reggel 8tól délután fél 5-ig, a főnököm (akinek 3 gyereke van ) még egyszer sem mondta hoyg látom szenvedsz te bolond menj haza vagy vmi.....és ráadásul scak azért nyomom még az ipart mert nincs utódom. Mind1 június 30-át mondtam nekik hogy addig maradok, Utána telo kikapcs és megszűnök létezni. ha ők így álltak hozzá mostmár én ilyen leszek!!! Ilyen világot élünk.

Nekem amúgy még van egy vmi: minden este egy-egy kis csepp folt a mellemnél. Doki szerint természetes! Hát jó akkor természetes.

Hétvégén pontot tettünk a névkérdés végére és úgy döntöttünk hogy HANGA lesz! HANGA PETRA. ha fiú lenne (bár már 20milliószor kislánynak mondták)
Vigyázzon mindenki magára meg a kis boxbajnokára :D:D

Pusz
Szilvi Kép

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van. Mi is. A hétvégén pancsiztunk, nagyon jó volt. Totális pihenésnek vetettem magam alá. Anyukám kényeztetett.

Az én babám neve Botond lesz. Az uh szerint ugyanis fiúcska.

Általában azért olvasgatlak titeket, csak írni nem nagyon van időm.

Mirosz! Szuper jó a kocsitok. Mennyi volt? És milyen márka? Én még nem vettem meg. A jövőhónapra tartogatom a dolgot. A pocid nagyon édes.

Bogesz! Minden jót szülinapod alkalmából.

A jövőhónap közepéig azért ha lehet még várjunk a szülésekkel. Akkor is inkább csak azok szüljenek akik az első napokra vannak kiírva. Jobb nekik még odabent. Bár már én is nagyon várom, hogy kibújjon.

Kellemes napot!!!!

Kép
Kép
Kép
bebi

JAJJ LÁNYOK, KÖSZÖNÖM SZÉPEN A JÓKÍVÁNSÁGOKAT! NAGYON JÓLESETT!

Meglett a tékozló leány :D Nem voltam egész múlt héten, mert ezerrel vásárolgattunk a babónak, és mire lerogytam este, már nem kapcsoltam be a gépet. Köszi az aggódást, szerencsére minden rendben van! Napközben egyedül rakom össze Pocakpöci bútorait, aztán este Apa becipeli a gyerekszobába, mert ugye az már túlzás lenne, ha én tologatnám, emelném... Ha minden a helyén lesz, dobok róla képet! Képzeljétek, kükuszmatrac 120X60 cm-es a Brendonban 6.800 Ft !!!!!! Eddig mindenhol 8500-12000 között láttam, gyorsan meg is vettem :D

Én is nagyon küzdök a meleggel, kb 40 foknak érzem a 30-at, ráadásul légmozgás sincsen, és alig kapok levegőt. A lábam már csak a 41-es strandpapucsokba megy bele, a kezem meg olyan mint egy medvének. Tiszta víz vagyok, mint aki most megy szülni... :oops:

Ráadásul a mellem alatt bepunnyadt a bőr :cry: Foltok jelentkeztek, ahol a pocim és a mellem összeér. Hát ez így most vicces, de tényleg ez van. Púderozom, Fenistillel kenem, Neorgranormonnal, de csak enyhítik a bőrpírt, nem szűnik meg! Közben izzadok, mint a sörösló......... Pffff, lehetne pár fokkal húvösebb !

Remélem veletek minden rendben és jól bírjátok! Kitartás mert a héten 35 fokot is mondanak! :roll:

Mégegyszer köszönöm a jókívánságokat!!!!!
Pussz

Kép
h.bogesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: