Kispocok!
Hááát őőő, ha nem adja áldását (ami azért ritka, mert megdönthetetlen érveket sorakoztatok fel

) nem a kidobásnál csalok, hanem a vásárlásnál

. Mivel fogalma sincs hány cipőm van, és milyenek, nem tűnik fel neki, ha új van

. Vagy a másik cselem, hogy megvetetem anyuval, aki szintén cipőfan, tehát vígan vesz nekem cipőt. Arra viszont nyílván nem vonatkozhat a kidobós egyezség.
Autómata váltó:
Nekem most is az van, egy dolog, ami fontos, főleg pocakkal: dugd el a bal lábadat, de nagyon

. Különben előbb-utóbb "kuplongolsz" egyet a fékkel, és lefejeled a kormányt

. Apa erre figyelmeztetett, mikor az első autómatát vezettem. Ugyam már - gondoltam - ki az a hülye, aki ilyet csinál?! Hát ééén, kb. a harmadik autómata váltós kocsimnál, mikor a kéziből átültem

. Na nem volt fejelés, meg semmi, de ezért fékeztem egy faszát

.
És tényleg, lámpánál keresgélsz, meg én kanyar előtt visszaváltásnál is odanyúltam, de egyből rájössz, hogy eznemaz, és ez max. pár nap

. Amúgy én imádom, és ragaszkodtam hozzá, hogy ha új kocsim lesz a Vectra után, az autómata legyen

. Nem azért, mert ne tudnék vezetni (egy ilyen férj mellet

, meg a legcifrább kéziváltósok után

), de gyerek mellett nagyon király, hogy nem kell még plusz egy dologra figyelni

.
Lois!
Most én is arra jutottam, hogy ha a gyerek cumi híján az ujját szopja, akkor ő bizony orális fixációt igénylő gyerek

. És kicsinek sem azért lett cumis, mert sokat sírt volna, vagy nem tudott volna elaludni...csak épp ő cicin szeretett volna cumizni is, viszont dőlt a tejem a szájába folyton, amitől pocakfájós lett, így a komportszopit abba kellett hagyni, helyette lett a cumi

. Szóval azt gondolom, hogy ha kordában tudjuk tartani ezt a dolgot, és tényleg csak elalváshoz/nyügihez van, nem dísznek a szájába, akkor nem gáz, és majd szépen leszokik, ha már nem igényli

.
Csibe!
A leszoktatás folyamatához azt írta, hogy ne fokozatos legyen, hanem ha vki szobatisztaságra akarja szoktatni a gyerekét, az legyen következetes, és nappalra szünjön meg a pelus! Hiába mész vásárolni, nagyszülőkhöz...akárhová, nem szabad pelust adni, mert így érti meg. Ha érett!! De nektek most - vasárnapi szüléssel - nem most van ennek az ideje sztem

.
POcok!
Aaaj, rossz az időzítés

. Botond pont déltől kettőig alszik (meg én is

), és apa holnap kocsizik, így nem tud Botonddal maradni

. De köszi

.
Tike!
"A lefekvés utáni távozás módszere" (amúgy a Suttogó is tök ilyen

):
1. Ha lefektetted, ne feküdj mellé. Ne is ülj az ágy szélére. Köszönj el tőle, kapjon jóéjt-puszit, aztán ülj lea földre, egész közel az ágyához.
2. Fordítsd úgy az ágyban, hogy ne lásson. Ha a szemkontaktus fenmarad, egyből elkezd beszélgetni veled. Mondd neki, hogy csukja be a szemét, mert itt az alvás ideje (azt az éjszakai felkelésnél is írja, hogy ne nézzünk a babák szemébe, csak az orrára, vagy a homlokára, mert a szemkontaktus felbátorítja.)
3.Oltsd el a lámpát, az ajtó legyen nyitva.
4. Üldögélj ott csendben, de ne nézd a gyereket miközben elalszik. Valahányszor szól hozzád, csak annyit mondj: "Aludj."
5. Másnap ismételd meg ugyanezt, de ülj egy kicsit távolabb az ágytól. A rákövetkező estéken is ugyanígy járj el, mindig közelebb és közelebb ülj az ajtóhoz, majd ülj a nyitott ajtón kívülre.
6.Az utolsó állomásnál ugyanezeket a lépéseket teszed meg, a félig nyitott ajtón kívül ülsz le. Természetesen ez a technika elég sok időt vesz igénybe, de gondold meg, hogy ezzel meg tudsz szakítani egy rossz szokást, amely akár évekig is eltarthat.