A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok!

Titokbaba: hát nem semmik vagytok így ketten együtt a babóval! :) Kíváncsi vagyok, hogy meddig bírjátok. :) Én azt olvastam, hogy nem túl jó dolog megindítani a szülést ha nincs túlhordás, nem tudom te hogy érzed magad ennyi jósolgatás után, én nem engedném, inkább jöjjön amikor jönni akar.
Sannah: ma nálunk is viszonylag passzivitás van, délelőtt én is kicsit megijedtem, mert ébredéskor be szokott jelentkezni, ma nem tette. De reggeli után finoman mocorgott. Nálunk a védőnők azt mondják, hogy napi 10 mozgásnak kell meglenni, akkor nincs gáz. Remélem azóta mozgolódik a babód.
Cicus: olyan jó olvasni, hogy írsz az otthoni életről. Kicsit irigykedem azért... :) A kilókért meg pláne... ;)
Julcsi: drukkolunk, minden rendben lesz! Ezt az egy hetet már fél lábon is... :)
Edit: akkor jövök éjszaka is, ha felébredek!!! :) Ha úgy érzed készen állsz, akkor HAJRÁ! Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy te szeretnéd!
Nekem ma mozgalmas napom volt, reggel tök jól ébredtem és kitaláltam, h befejezem a nagytakarítást, ami még elmaradt. Leszedtem az összes lámpabúrát, lemostam őket, kimostam az összes takarót és díszpárnát, port töröltem stb. Nagyon elfáradtam, de a lakás ragyog és "ölöm ét bódottá" van. :D
Ja, azzal nem is dicsekedtem tegnap, hogy a védőnők után rosszul csavartam rá a pisis üveg tetejét és az egész a táskámba ömlött... :D :D :D Tök ciki volt, mert akkor vettem észre, amikor be kellett menjek a dokihoz nst-re. Na ott már a földre tettem a táskát, aztán ahogy végeztünk győztem takargatni és nagyon gyorsan olajra lépni... :) Néha olyan balféknek érzem magam... :)
Azt hiszem bezombulok a tv elé, ma legalább lesz Dr. House. Mindenkinek szép estét, nyugodt éjszakát! Ha valakinek menni kell, írjon ám!!!
Puszi
Ja, szerintetek ha én minimálisan keményedek és nincsenek jóslóim azt jelenti, hogy nehezn fogok szülni, vagy ez tök független?

Kép
orsolymors

Halihó! :)

Béen! Tényleg nagy a pocid. de valószínű enyém se kisebb. :)

Edit! Izgi! Lehet reggel hírekre jövünk???? :)

Titokbaba
! Köszi! :) Akkor a névnapodon szülök? Majd gondolok rád!!!!! :) Hát most már lassan azért te jössz a sorban. Még téged megvárlak ok??? :) Az azt jelenti, hogy neked már csak pár napod van!!!!! Drukkolok szorítok ezerrel neked!!!

Na ez a hogy nézek ki...... és lennék már olyan,mint rég szerintem senki nem akarja jobban,mint én. Azért a 25 kiló pluszt most már nehéz elviselni.Főleg úgy , hogy terhesség elött minden nap méreckedtem és ha 1-2 kilót híztam már aznap nem ettem, hogy leadjam. (kicsit megrögzött lettem a sok-sok sikertelen fogyókúra után és mire sikerült leadni nagy kínok közt a fölöst(17 kilót),minden áron meg akartam tartani,ami igen nehéz feladat volt nekem.Szóval ilyen téren eléggé el vagyok keseredve)Menni is egyre nehezebb és állandóan fáj a szemérem csontom vagy mi...? Főleg, ha fekvésből akarok felállni, na akkor alig tudok elindulni.mint egy öregasszony kb úgy mozgok. Ja és közben csak annyit tudok mondani, hogy jajjjjj---ajajjjjjj----jajjjjjj :shock:

Kép
bei

Eper!
Jósló fájás lehet több féle is,menszis görcs szerű v valakinek kisugárzik derékba stb.Egy lényege van h elmúlik!A rendes fájások nem múlnak el,rendszeresek,egyre erősebbek esetleg.Szóval aki első szülő az ne ijedjen meg ha itt ott fájdogál a végén!

Bei!
Szerintem ne aggódj most a kilók miatt,hiszen ennek nagy része víz nálad is,nem?Az meg le fog menni rögtön!Na meg lehet a szoptatás lesz nálad kész fogyókúra!!

Orsi!
De jót röhögtem ezen a pisis dolgon :P :P

Na nézek képeket!

Ja megvolt a fodrász!"szebb" lettem:)

annus11

Bei: akár csak magamat hallanám, a jajgatások miatt :lol: ha fekszem vagy ülök, bár azt nem nagyon tudok és felállok úgy fáj a hátam, meg a derekam, hogy majdnem összasz@rom (bocs) magam. Barni állandóan a hólyagommal focizik, mert persze még a mai CTG-n is a köldököm felett találtuk meg a kis szívét, tehát továbbra is faros :!: így nekem a kobakja nyomja a bordáimat, amitől egyáltalán nem tudok hajolni, meg ülni sem.

Edit: izgi :wink: mire jövünk reggel?

Csajok én már nagyon kíváncsi vagyok ki lesz a következő? Mikor indul a babaeső?

Most jöttünk a koriból, randiztunk a szülésznővel. Volt CTG, meg kitöltötte a papírokat előre ... nagyon csípem a csajt, olyan rendes.
Benn voltunk a szülőszobán, megmutatott mindent, épp csak a műtőbe nem mentünk be. :lol:

cicóka

Jó reggelt!

MÉG itthon egyben.Este fél 8-ig elég rendesen fájtam.Szabályos 10 percenként.Miután írtam ide felálltam és elment a nyákdugó egy jó kis része.Azóta is érzem minden fölállásnál hogy jön.Aztán jó meleg vízben letusoltam ,hogy hátha sűrűsödik és indulhatunk.Hát még utána is fájogatott de már nem szabályosan és nem is annyira mint délután.Úgyhogy lefeküdtünk.Éjjel volt egy pár fájás de 2-3 órában 1-szer.
Most elment a család oviba meg dolgozni.De a Zsolti is jön haza 2-kor és visz a dokihoz a magánra.Ha addig nem lesz semmi.Próbálok ma nem sokat enni.Hátha szülünk.
Elrendezem a dolgaimat itthon és várok.Mást úgy sem csinálhatok.

Ja és az a furcsa,hogy semmi félelem vagy gond nem jár a fejemben.Tök nyugodt vagyok.

A plussz kilókkal meg ne foglalkozzatok!
Majd lemegy!Ha meg marad egy pici akkor az meg elfér.Ez a legkisebb áldozat egy gyönyörűséges babáért!
Én a csíkjaim miatt voltam depis a Dominik után.Borzalmas lett a hasam,de nálunk ez családi ágon van.Sajna genetikai.
Most tök boldog vagyok mert állati sima.De majd szülés után megint milyen lesz!!?

Remélem mindenkivel minden rendben van.
Majd még jövök!
Szép napot mindenkinek!

hadedit82

Edit: +++++++++++++++++++++++++++++

lesz ma babánk???? De jó lenne!!!!!! :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Lányok, Bálintot tüdőröntgenre kell vinni nincs jól!!!! Ha a jóslók közzé befér, légyszi szorítsatok,hogy ne legyen nagy gond!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Petrával megbeszéltem,hogy még várjon, mert most Bálint az első!!! Eddig szót fogadott!!! :-)
Du megyek dokihoz, de emlékeim szerint ma többen is megyünk!!!! Sűrű lesz ez a mai nap a decemberi kismama team-nek!!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Krsizta!
Már hiányoltalak!
Drukk Bálintnak,nem lesz gond vele!Ügyes nagyfiú már!Petra meg ügyes kislány,hova sietne kifelé....ráér még bőven!Gyere a hírekkel!!!

Edit!
Huuu,mega rukk neked!!!!Bár Titokbaba után ár semmiben se hiszek csak az smsnek :lol: :lol: Pihizz amennyit tudsz,hamarosan kell a plusz energia!

Én a fodrásznál még kicsit fájtam,aztán nem tudtam elaludni,de végül reggelre elmúlt minden.Ma én is megyek ugye a vizsgálatokra,majd jövök ha végeztem!

annus11

Sziasztok!

Na akkor mégis csak hoz nekünk babát a front?
Edit: szerintem a héten megszületik Doroti. Küldjük az energiát neked, és várunk a hírekkel.

Striák: Balázzsal nekem is jó pár jött a hasamon és a csípőmön, most viszont egy sem, ennek én is nagyon örültem. Sajnos kilókban már most több van rajtam, mint Balázzsal, akkor 16 kilót híztam, most meg már 20-nál tartok, de ahogyan akkor leadtam úgy most is le fogom, egy a lényeg egészségesek legyünk.

Kriszta: sajnálom, hogy röntgenre kell menni, de minden rendben lesz, szorítunk nektek is.

Annus: na nem ám beelőzöd itt Titokbabát és Editet! :D

Én is rávettem magam múlt héten a fodrászra, mert végig gondoltam, hogy márciusig biztosan nem fogok menni, és most is utoljára júliusban voltam, az már azért kicsit gáz lett volna, de nem hagytam sokat vágatni, csak formája lett.

Cicóka: milyen papírokat töltöttetek ki a szülőszobán?

Jó sokan mentek ma dokihoz, várjuk a híreket. Én csak jövő héten szerdán megyek, után viszont hetente kétszer. Hát nem minden szívem vágya a János kórházig bkv-zni, hetente kétszer de ez van.

Kép
cedis

Sziasztok!

Próbálok ma jönni bővebben,de most várom a védőnőt :? ,nagyon kíváncsi leszek,3 nap alatt mennyit változott a világ... :x Merthogy mi újat tud egy 4 gyerekes anyának mondani,pláne 3 naponként :?:
Na mind1. Aztán megyek ma fodrászhoz is,végre!!! Utána már én is le merem fotóztatni magam Zsófival! :lol: :wink:

Amiért jöttem,hogy örülök,hogy Julcsi előkerült!!! Megy a drukk neki és Editnek és Krisztának! Jobbulást a kisfiadnak!!! 8)
Titokbaba,továbbra is drukkhegyek Neked is és a mai ultrahang party résztvevőinek!!!

Puszi: Cicus
cicus78

Na én már itt!

Minden oké.CTG is,UH is,méhszáj is zárt.Niki kb 2800 g,nem egy óriás baba,de hát tőlem ez is elég :lol:

na majd jövök még!

annus11

Annus!
Te aztán gyorsan végeztél!
Tök jó méretek!

Cicus!
Hozzám már most kijár a védőnő majdnem minden héten.
Tegnap is volt.Konkrét semmit nem mond csak leül és beszélgetünk.Szerintem neki azt is kell nézni nem-e depis egy kismama szülés után,meg győzi-e a dolgokat.A baba sokat sír-e.Meg ilyenek.Ez a munkája.Biztos élvezi is.Nálunk pl egyiknek sincs gyereke.Így élik ki magukat.
De nekem is az agyamra ment mikor minden héten kijött mikor a Domi kicsi volt.
Biztos most is így lesz.
Nálam minden rendben.Alig keményedik.Nem tudom már mi lesz.Úszom az árral.
De történhetne valami.De az megnyugtat,hogy sokat érzem mocorogni.Gondolom akkor jól érzi magát.

hadedit82

Edit!
Mondtam én h reggelre kutya bajunk sem lesz!

annus11

Hát ezek a topic babák nagyon kis tréfás kedvűek :lol: . Pedig Edit nagyon szorítottam és szorítok is, hogy eldőljön Neked is, menni kell vagy maradni :D. Én meg reggel óta jósolgatok, de nem hiszek már neki :lol: :lol: . Úgyis megyek 2-re CTG-re, és akkor megnéz a doki is. Majd eldől, hogy mi lesz.

Lassan tényleg a Télapó fogja hozni ezt a fiatalembert :lol: .

Nálam hála az égnek nem járt még védőnő, és szülés után is csak egyszer fog jönni. Soha semmi értelmes tanácsot nem sikerült még adnia csak az én gyerekkori védőnőmnek. Arra meg időm nincs, hogy kávézgasson nálunk... :wink:

Annus:
Örülök, hogy minden rendben! Mondtam már: NEM KELL ÓRIÁSNAK LENNIE :lol: :lol: . (Ezt most kiabálva mondtam :lol: ) Én általában este 10-11 körül szoktam fodrászhoz járni, mert munka és gyerek mellett nem értem rá máskor :D. A férjem az elején gyanakodott is, hogy ilyen későn ki az a fodrász, aki elvállal :wink: . Aztán mondtam neki, hogy régi kuncsaftot bárki szívesen lát :).

Na majd jövök. Bár szívesebben írnék sms-t :D. Ahogy Edit írja, úszom én is az árral!

titokbaba

Titokbaba!
Akkor várom az smst!!!!Én benned bízom,nehogy már egy baba se bújjon ki a front hatására!!!!!és ugye 18.van! :wink:

Iza se volt egy hatalmas,3270g.na meg ez is csak becslés,a végén meg majd lesz 4 kiló :lol: :lol: Na ez kizárt mondjuk,de mondom,a 153 centimhez ez bőven elég!

annus11

Sziasztok Lányok!

Ma hajnalban Elég sz@rul voltam én is.
Nagyon begörcsölt a hasam.
Az az igazi majd ki kaparom a fugát a csempe közül fájdalom. Eleinte fel sem tudtam ülni.
Ez volt 3 óra után. Majd 5-kor is begörcsöltem. Bementem a kórházba.
Hát fain volt.
Doki sehol, de azt üzente az asszisztensén keresztül menjek el NST-re.
El is mentem. Azt mondták az eredményre, h jó lett, mocorgott Norbika rendesen.
A doki még akkor sem ért vissza a túlóra megbeszélésükről, így azt üzente most nem nézi meg a méhszájat, mert úgysem véreztem. Majd legközelebb hétfőn kell mennem újra NST-re, de akkor már a magánrendelőjébe.
Mondhatom le voltunk k@kilva.
Remélem csak erős jóslófájás volt, vagy
mint annó a vesekövemmel járó kegyetlen fájdalom. Az is lehet most is az vacakol.
Nincs kizárva, mert még maradt bent pár darab kő.
A dokim 29-i héten nem lesz, tehát babónak tényleg csak Mikulás után szabad jönnie.
A szülésznő azt mondta, az a csoda, hogy a nyári bajok (vérzés, haemathoma...) után, még nem szültem meg.
Na vége a panasz áradatnak ,menek pihenni.
Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Ui: A kis Babócák szépségesek!!!

Kép
Kép
zsanimanó

Annus!

Tök jó te is és én is 153cm-esek vagyunk! Ritka kis alacsony fajták, de ez van! :lol:

Kép
Kép
zsanimanó

Zsani!
Ne idegeskedj és pihenj sokat!
Megjelöltelek iwiw-en.

Annyi kórházasdival az elején én sem gondoltam,hogy még betöltöm a38-at.Na lassan megyek fürödgélni meg ilyenek.Ha hazaértem akkor feltétlen jövök.6 körül.Ha meg bent fog írok sms-t valakinek.

Most itt száz ágra süt a nap!
Hülye egy ősz!

hadedit82

Edit!
Helyesbítek!Hülye egy tél :lol: :lol: :lol: Várjuk a híreket!

Zsani!
jaja,kis palotapincsik :lol: :lol:
Hát azért egy doki megnézhetett volna,mibe telik.....de a lényeg h minden oké a babával!Lehetett szerintem jósló simán,de ha veseköved van akkor az is!De nyugodtan menj be máskor is ha ilyen van!!!Az a bizti!

annus11

titokbaba, edit megy a drukk!!!!++++

Tegnap este én is görcsölgettem, de nagyon rendszertelen volt, úgyhogy addig nem megyek én sehova :D Ma reggel is párszor éreztem, viszont megy a hasam :? :? Kíváncsi leszek, én nov 23 at mondogatom már hónapok óta :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

titokbaba, edit megy a drukk!!!!++++

Tegnap este én is görcsölgettem, de nagyon rendszertelen volt, úgyhogy addig nem megyek én sehova :D Ma reggel is párszor éreztem, viszont megy a hasam :? :? Kíváncsi leszek, én nov 23 at mondogatom már hónapok óta :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Na haza értem.
Méhszáj zárt és még eléggé fönt van.De nálam az nem jelent semmit.A Dominál még szülés közben is fönt maradt.Úgy nyomták ki.
Az mondta hogy tegnap bemehettem volna a jóslókkal.A 10 perces már elég jó.Na de ha meg bemegyek akkor most ott dekkolok baba nélkül.Jó ez így.De azt mondta bármikor úgy érzem szóljak és befektet.
Mindenesetre mérjem az időket és ha rövidül akkor menjünk.
Mondtam neki a nyákdugót is és azt mondta,hogy már lehet az.De még zárt vagyok.Kedden uh meg ctg és rám is akar nézni.Ha két ujjnyira kitágulok akkor nincs mese,befektet.ha van fájás ha nincs.

Többiek?????Mikor jöttök a hírekkel?????

hadedit82

Moncsi!
Hajrá 23!!!!!

Edit!
Na akkor te is egyben!Mért kell esetleg befeküdnöd?Most nem emlékszem h írtad volna már ezt.

Én meg akkorát aludtam,mint még soha!Biztos a front :lol: Csak eldőltem,de el is aludtam rögtön :wink:

annus11

Jaj lányok annyira irigylem azt akinek ilyen normális méretű babája van. Szerintem is van ideje kint megnőni. És érdekes hogy az én Laurám nagy volt, de azután vissza fogyott. Lehet hogy én táplálom őket ennyire fel? A 38. héten 3500g. Remélem azért kissebb lesz mint 4500g. És meg tudom szülni. Azt mondta a doki hogy ez genetika és nem tehetek semmit az ellen, hisz a férjem is 4 fölött született. Ezt a férfiak döntik el. ALÍTÓLAG. Figyelem az eseményeket és akinek kell mennek a drukkok, gyors fájdalommentes szülést mindenkinek. Beleértve magamat is. Most aztán beindul a babaeső.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Nahát egyelőre egy baba sincs :!: kicsit csalódott vagyok :oops: pedig Titokbabára és Editre nagyon számítottam :!:

Zsani: jó kis sztorid van, sajnálom :(

Kriszta: mi van Bálinttal? gyere a hírekkel, addig is gyógypuszi ezerrel

Cedis: azokat a papírokat töltötte ki előre, amit akkor szokott, ha elindul a szülés, nevem, meg hová visszük haza a babát, mi lesz a vezetékneve, a kiskönyemből beírogatta az adatokat...stb
Szerinte ha eddig nem fordult be akkor annak oka van, tehát ha beindul a szülés akkor menjünk és nekikezdenek a császárnak, ha meg megvárja a terminus végét, akkor másnap vagy azt követő nap lesz program csaszi.

Annus: szerintem tökéletes méretei vannak Niki babának és igaza van Pancsinak ez genetika és alkati kérdés is egyben. Nyilván Te nem tudsz óriásbébit szülni. Egyébként is a súlybecslések eléggé szóródnak. Ha magunkból indulok ki az uram 2900 g volt, én 3460 g tehát a 4000g nekem is soknak tűnik, de ha annyival jön azért is szeretni fogjuk, hanem akkor azért. Ami nálam extrém volt, hogy 62 cm -s voltam és anyukám is 157 cm, apukám volt magas, de nem kiugróan. Nekem Barnira mindig azt mondták, hogy hosszú combú lesz, mert a combcsont mérete mindig nagy volt? Lehet, hogy olyan kiskígyó lesz mint én :lol:

Én is fájtam tegnap este, és ma napközben is szurkált a hasam alja, meg a derekam, úgy mensiszerűen - de én még bizti nem szülök. Barni igen érzi a frontokat, mert ma is jóval lustább volt mint az elmúlt napokban, de már nem izgulok rajta....annyira :oops:

cicóka

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket a pocakra, kicsit lila foltos.

Orsi: mozog a baba és csuklik is, ez jó jel. Holnap kell mennem ctg-re akkor megkérem a dokit, hogy nézzünk rá, mert ma meg fejbe vertem szegényt egy krumplival :lol: apa szerint közveszélyes vagyok már a fiára. :D
Pisi történet nagyon jó lehetett.

Bei: ne izgulj, nyugi majd visszaváltozol. Én tegnap voltam személyit csináltatni, amikor megkaptam az ideiglenes személyimet apa megnézte a fényképet és megkérdezte ez ki a képen :shock: olyan kép van rólam, hogy ahogy mondani szokták a saját anyukám sem ismerne rám.
A mozgás nekem is nehéz már, főleg vezetni nem szeretek, kocsiból ki- beszállni, na az nagyon kellemetlen tud lenni. Vánszorogva megyek már én is......

Zsani: drukk a Télapóra, én is arra gyúrok :lol: megbeszéltem már apával és a fiával is.

Annus. ne aggódj a méretek miatt, nem az a lényeg...

Hát úgy látom Titokbaba ma nem megy vásárolni.

Edit, Titiokbaba: drukkolok, hogy hétvégén babásak legyetek, ha Ti is úgy akarjátok.

Megyek helyszínelőket nézni, legyetek jók, jó éjszakát Mindenkinek!!!!!
Vendég

Na sehol egy baba??Áh,ezért kelek ilyen korán?! :lol: :lol:

Amúgy én belőttem magamnak a jövő hét közepét!Jön ott eső,hó,lehülés.Az kell nekem!

ja lányok köszi,én nem aggódom h "csak" 2800g!!!!Egy 3 kilós baba teljesen normális méret!Így se fér majd ki :lol: :lol:

annus11

Sziasztok kismamik!

Hát nincs baba azt hittem hogy már arra jövök :P

Titokbaba,Edit drukkolok nektek++++++++++

Annus neked meg hajrá jövő hét :lol: Nikinek meg nagyon szép mérete van :)
Én is 157cm vagyok apa is kicsi ugy hogy nálunk sem lesz óriásbébi :lol:

Sannah,Zsani én is Mikuláskor akarok szülni :lol:

Nekem is szerdán levették a vért.Ez a front nagyon kikészit utálom :evil: Én is kezdtem vizesedni :cry:

t katinka

Jó reggelt!

Addig addig szeretnénk szülni,hogy mi maradunk majd a végére!

Szerintem is egy normális méret a 3kg.A Domi 3700 volt de alig alig fért ki.
Könnyebb a babának is ha nem nehéz a szülés.
Nézegettem a neten szüléseket de úgy totálba nem mutatnak semmit.Csak az anya fejét.Pedig kíváncsi lennék rá.A sajátomat úgy sem látom.

Tényleg!!!
Ti fényképeztek?Mármint a szülést.Vagy már csak a fürdetést meg a méréseket.
Nálunk a legfrissebb kép a Domiról olyan 1 perces lehet.
utána meg én úgyis csak képről láthatom a folyamatot.Akkor még ez a régi fényképező volt.Ma már van nekünk is digitális.Az szebb is meg gyorsan vissza tudja nézni mindenki.nem kell elő hivatni.

hadedit82

Sziasztok Lányok!

Kezdem magam ugyanúgy érezni, mint Edit :D. Már annyira szülési ingerenciám van, hogy mindenki más szülni fog, de én még mindig egyben. Nos a tegnapi napunk is mókásra sikeredett. Kezdem azt hinni, hogy mentálisan nem tudom elengedni a pocaklakómat. Ugye tegnap ismételt CTG, méhszáj állapota ugyan nem változott, de a rendszeres jóslók miatt felpuhult a méhszáj. Viszont még mindig nem kapartam a falat, ezért kisírtam a doktor bácsinál, hogy hazamennék, elrendezem a fiamat, és amint végeztem jövök vissza, mert a szülésznő és a doki szerint is nagyon szülésre áll a dolog. Hazamentem, bevásároltam, gyereket elhoztam oviból, anyámnak szóltam, hogy megint vigye magával - 183 km-re laknak - mert nem szeretném, ha az este vagy éjjel közepén indulnának el érte. Addig olyan fájásaim voltak, hogy összegörnyedtem. Még a doki is rásegített, mert felrakott valamilyen csövet, és megnézte a magzatvíz állapotát. Hozzá is tette, hogy hátha ez is segíti a megindítást... Tehát a gyerek el, apa haza jön, elkapom, hogy sex vagy kikában nightshopping?! :lol: Mondanom sem kell, hogy melyiket választotta :wink: :oops: Majd egyik pillanatról a másikra megszűntek a fájások. Ha lenne f@szom - már bocsánat a kifejezésért - biztos ki lenne!!! Egész éjjel semmi! Ma reggel 8-ra megint mennem kellett. A CTG szerint 1 perces fájásaim vannak, amiből én semmit nem érzek... Pedig 80-90-re mennek fel. Tuti a gép rossz. A dokim közölte, hogy elég furcsán vagyok összerakva. A 20-25-östől összegörnyedek, de a 80-asat meg sem érzem. Na, megint méhszáj vizsgálat. És ekkor egy nagy barnás-piros zselés plötty kiesett belőlem. Kiderült, hogy a maradék nyákdugóm is eltávozott, ami még volt benne. Ne kérdezzétek hogyan, hiszen múlt héten elvileg elhagytam. Mivel azonban burok nem repedt, baba jól van, a nagyapám pedig 22-én született, így megegyeztünk a dokival, hogy nem indít. Ha nagyon erősek lennének a fájások, vagy elmegy a víz, akkor megyek a hétvégén, ha nem, akkor csak hétfőn.

Előszedtem a fiam papírjait, és képzeljétek el, hogy nála is a 38+4-en ment el a nyákdugó és a 38+6-ra született meg. Most már azt kívánom a kicsiny fiamtól, hogy várjon hétfőig - a szép nagypapa ajándék miatt - és ő 39+0-ra jöjjön. Úgyhogy ismét sex tilalom, meleg víz tilalom lépett hatályba :lol: .

Sannah:
Örülök, hogy minden rendben veletek. A lila folt pedig kifejezetten szexepilje a pocakodnak :D !

A drukkokat köszi mindenkinek!!!! Így sokkal elviselhetőbb, és nevetni is tudok a szerencsétlenkedésemen :lol: :lol: !

Annus:
Milyen jó egyeseknek, hogy a 8.27 korai kelés :lol: . Lövögetsd az időpontokat, mert ezek a topic babák a sok jósolgatás és görcs ellenére is szeretnek játszani az idegekkel :lol: :lol: . Az a baj, hogy én nagyon skorpiót szeretnék, és hét a 22-e az utolsó dátum erre.

Kriszta:
Mi van Bálinttal? Remélem nincs komoly baj! Gondolok rátok!

Moncsi:
Hajrá a 23-ra! De biztonság kedvéért nézz ki Te is egy másik dátumot :lol:

TKatinka:
Már épp kérdezni akartam, hogy mi van veletek. Régen jelentkeztél. Örülök, hogy minden ok! A vizesedés pedig ilyenkor szinte tartozéka a terhességnek. És mi még ne is szóljunk semmit, mert nincs 30-40 fokos hőség.

Ui: Egyébként lehet, hogy jobban járok, ha tegnap este inkább vásárolni indulok... :lol: :lol: Akkor legalább lenne még két télapóval több itthon, és látszatja is lenne a tegnapi napomnak. Na jó, ezt apának nem fogom ecsetelni :lol: :lol: :lol:

puszi

titokbaba

sziasztok lányok!

szóval: Bálintnak tüdőgyulladása van. Kapott másik antibiotikumot és hörgőtágítót, mert a sok köhögéstől teljesen begörcsöltek a hörgői. úgy tűnik, ez végre használni fog, mert a közérzete már sokkal jobb.

tegnap voltam a dokinál. Nem dobott föl nagyon. Azt mondta,hogy max, 2800 gramm Petra, ami szerinte elég kevés, főleg ha figyelembe vesszük,hogy a fiaim 4 és 4,5 kg-val születtek. Tudom,hogy Annusnál is ennyit mértek, de nála Liza is kicsi volt és ahogy írta, ő is csak 153 cm. Nos én 175 vagyok és a családban mindenki magas. Nem feltétlen szeretnék újra ilyen nagy babát szülni, ha egészséges és úgy ekkora, azzal nincs bajom, csak nehogy valami gond legyen!!!! Ráadásul azt mondta,hogy kevés a magzatvíz és a lepény is öreg.
Én úgy tudom,hogy ilyen esetben szoktak flowmetriát nézni, hogy megfelelő e a baba ellátása, de a doki azt mondta, hogy elég hetente CTG, hozzá se kell bemennem csak szülni(!!!!???!!!???)
A cukrom is fölment 8,3-ra, de a javaslat szerint nem kell nagyon diétáznom sem. (???)
A doki csak a miatt aggódott kicsit, hogy nagyon fönt van a baba és a feje nincs beilleszkedve, illetve,hogy nem függőleges, hanem kicsit ki van billenve, ..... na ennek egy kicsit császár íze volt!!!!! és pont e miatt aggódom a legkevésbé, hiszen van még 3 hét. Pár óra alatt is bármi történhet. A belső méhszáj is még zárt.

Nekem a Lukács hipotóniával született, nem szeretném,ha megint lenne valami gond!!!!!

Ne haragudjatok, most nincs kedvem visszaolvasni, nem vagyok a toppon, majd kicsit később.

Üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Bocsi Liza javítva Izára!!!! :-)

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Kriszta: Bálintnak jobbulást kívánok, ha megfelelő antibiotikumot kapott akkor bízzunk benne, hogy hamar jobban lesz!

NE aggódj Petra súlya miatt! Egyrészt 2800 gramm nem kevés, másrészt totál elszokták számolni! Tesómnak mindhárom gyerekét legalább 500 grammal kevesebbnek mondták uh alapján, mint amennyivel megszülettek!

Annyira tetszik, hogy ennyire akartok már szülni. Drukkolok mindenkinek!
Én beállok a sor végére, ha Réka is úgy akarja!

Titokbaba: Rengetegszer gondoltam már rá, hogy milyen jó, hogy most nem nyár van. Fogalmam sincs, hogy bírnám a meleget, de így tuti könnyebb!

Kép
eper74

Eper: Köszönöm!!! önmagában a súly miatt nem aggódnék, az tökéletesen megfelelne, mindig arra vágytam,hogy legyen egy igazi pici babám!!! csak az aggaszt,hogy mellé kevés a víz és öreg a lepény!!! a flowmetria megnyugtatott volna! Egyébként: én is szeretnék már szülni, legalább látnám,hogy minden ok :wink:

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

mkriszta75: Bálintkának mennek a gyógymanók a tüdőgyuszi kitakarítására!!! Szegénykém.
Van min idegeskedned, de sok pozitív energiát küldök, mielőbbi gyógyulást, te pedig próbálj meg nyugodt maradni, kevesebbet idegeskedni.

Velem ma eddig minden ok, éjszaka most nem kapartam a fugát a fájdalomtól, sőt csak kétszer keltem fel, nagyon fáradt voltam a tegnapi nem alvás miatt. Pocaklakó mocorog, néha úgy kinyom, félelmetes!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zsanimanó

zsanimanó: megyek nyitom az ajtót, ablakot a gyógymanóknak, jöjjenek segíteni!!! :wink: és a pozitív energia is jól jön!!! Most én nem aludtam egész éjjel!!! Jelenleg totál kész vagyok, jó lenne egy kicsit összekapni magam.

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Kriszta:
Próbáld ki, hogy bekened Bálint hátát és mellkasát este disznózsírral! Nagyon hatásos!!! Nekem is 3-as érettségű a lepényem, de ez ilyenkor ez már normális. Nyugodj meg, semmi baja Petrának! Egyébként teljesen megértem, hogy már kint tudnád. Én is ezt érzem. Már olyan rossz számolgatni, hogy mozog?, biztos, hogy ilyenkor szúrhat?, hol a köldökzsinór? stb. És azt vettem észre, hogy a többedik terhesség sokkal stresszesebb. Legalábbis számomra! Gyors gyógyulást, és neked pedig több nyugalmat!

titokbaba

Hát titokbaba!
Nem semmi történettel jöttél megint!!!!!
Kicsit nevettem rajta de teljesen átérzem a dolgot.
Előnyt engedek neked mert csak egy nappal de idősebb terhes vagy.
Úgyhogy Neked hajrá!!!!
Én megmondom őszintén szeretnék egy olyan napon szülni amin másnak a családban nincs semmije.Mert akkor nem menne a szöveg a családban.De Nálatok biztos jobbak a viszonyok.

Szerintem ez a szülés dolog is olyan mint a teherbe esés.Mikor az ember"görcsösen" akarja tuti nem jön össze.De ha meg totál nem számít rá akkor biztos a leghülyébb helyen folyik el a víz.
Én azért is nem mozdulok már ki.
Tegnap is elmentem a Domiért az oviba és mindenki azzal macerált hogy Úr isten Te még egyben vagy?Nem mintha rajtam múlna.
Meg amúgy sem a nyolcvanadik ismerős miatt fogok ekkor vagy akkor szülni.
Szóltam is a sógornőmnek hogy mostantól ő viszi hozza a Domit.

Kriszta!
Fel a fejjel.A Bálint biztosan hamar túl lesz rajta.Tudom milyen egy beteg gyerekkel.Már átéltem többször is.
Megy a pozitív energia!!!!!

Ma már péntek van!
Kíváncsi vagyok lesz-e babánk a héten.

hadedit82

titokbaba: Igen, én is azt vettem észre,hogy a többedik terhesség stresszesebb!!!!! Jó,hogy tudom, nem csak én érzem így!!! A disznózsír tényleg hatásos, anyósom szerint ezzel kellett volna kezdeni!!! Tudom,hogy a 3-as lepény ilyenkor már ok, nem önmagában ez aggaszt, hanem a többi tünettel együtt. Már arra is gondoltam,hogy a sok antibiotikumtól amit szedtem a 9 hónap alatt, lett ilyen "picike"! Ami, még egyszer mondom, nem baj, ha mindemellett egészséges!!!!! Na jó azt hiszem befejezem a stresszelést, mert már engem is idegesít!! :roll:

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Edit: hogy Neked mennyire igazad van!!! :D :D :D , mármint abban, hogy ez olyan mint a "gyerekcsinálás", minél görcsösebben akarod, annál inkább nem jön össze!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Lányok!

Nem babás téma!

Ti mit főztök a hétvégén??? Én tanácstalan vagyok, valami tepsis kaját szeretnék, de nem rakott krumplit!

Várom a tippeket!

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!

Azt hittem, ma "babára jövök", de ezek szerint ők még nagyon jól érzik magukat a pocakban!

Mkriszta!
Bálintnak jobbulást!

KisBogár ma 1920 grammot nyomott a reggeli mérlegeléskor. Tehát már csak 280 gramm. :) Remélem, addigra a maradék sárgaság is elmúlik és teljesen rendeződik a bilirubin szintje.
Hétfőre pedig a doktornő kiírta neki a hasi uh-ot. Ami a nővérkék szerint általában jó jel, mert azt akkor teszik, ha lassan közeledik a hazaengedés... :) Szorítsatok, hogy ő legyen otthonra a Mikulás-ajándékom. :)

Teszek fel újabb képeket. Ahol az én kisfiam bemutatja, hogy a "csajozást" nem lehet elég korán kezdeni. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Katinkababa!: Gratula a mérlegelésnek! Az a 280gramm, már nagyon gyorsan összejön! :D

Szerintem még Mikulás előtt!

Találtam recepteket:
Karalábés-burgonyás csirkemell Kategória:Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
40 dkg karalábé
80 dkg csirkemell
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg sajt
2 ek. vaj
2 ek. liszt
szerecsendió
só, fehérbors Elkészítés:A burgonyát, karalábét megpucoljuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a levéből félreteszünk 3 dl-t.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A húst félretesszük és a visszamaradt zsíradékban a vajat felforrósítjuk, meghintjük a liszttel, majd ha kicsit megpirult hozzáöntjük a 3 dl zöldséglevet és a főzőtejszínt.
Ezt a mártást ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, alulra tesszük a krumpli-karalábé keverékét, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk a mártással. Tetejére sajtot reszelünk. 30 perc alatt készre sütjük. Elkészítési idő:90 perc

Kép
Kép
zsanimanó

Edit:
Erre mondaná a férjem, hogy verseny terhesség?! :lol: :lol: Nekem már oly mindegy, hogy mikor, csak könnyen, gyorsan, és egészségesen. Tőlem már a Mikulás is hozhatja :lol: . Egyébként én a papámmal és a dédnagyapámmal születtem egy napon. A férjem szintén a nagyapjával. Nov. 22-én pedig a legtündéribb nagyapám született, 2008-ban halt meg. Ez olyan szép dátum. Egyébként nálunk a február-március zűrös. Febr 26. fiam szülinap, márc. 1. anyám szülinap, márc. 2. házassági évfordulója a szüleimnek, márc. 04. apósom szülinap, márc. 06. keresztfiam szülinap. Most csak Katalin nap van, ami bezavar, hiszen anyám is és én is Katalinok vagyunk :D .

Kriszta:
Az én fiam március utolsó heteiben volt kórházban tüdőgyulladással. A kórház WC-jében csináltam meg a tesztet. Persze voltam röntgenen a gyerekkel, ott feküdtem végig mellette stb. Szóval a kórházban derült ki, hogy pozitív a teszt. Majd kiengedték a fiam, és én is megbetegedtem. Semicilint szedtem alig 4 hetesen 3 napon keresztül. Nekem a dokim akkor azt mondta, hogy a fejlődésén úgy is látszani fog, ha baj lenne. Egy kislány egyébként se legyen 4-5 kilós. A másik, hogy ezek a kiló számítások teljesen megbízhatatlanok. A fiamnál még 2008-ban nem is nagyon volt. Nekem most is alultápláltnak kellene lennem a súlytáblázat szerint, pedig egyáltalán nem vagyok deszka súlycsoport. Az a lényeg, hogy mocorog, feje, combja nem egy hónappal kisebb. A többi nem számít! Tényleg ne parázz! Ő kislány! Nem is lesz olyan, mint a fiaid. A dokik pedig szeretnek felületes válaszokkal paráztatni. Biztos Te is azt hallod meg leginkább, ami félelmet kelt benned. No, én is ilyen vagyok. A "minden rendben" elmegy a fülem mellett, de a "kicsit nagyobb a feszülés"-ből már elméleteket gyártok...

Zsani:
Bacon szalonna a tepsi aljára, rá olyan csirkemell, amit enyhén besózol, borsozol, majd megforgatva lisztbe, tojásba és kétféle (sima és füstölt) sajtba (húst nem kell kikloffolni), rá tejföl, még egy sor husi és végül megint bacon szalonna. Kb. 1-1,5 óra fólia alatt 170-180 fokon, és egy 10 perces pirulás. Kiöntöd a tepsiből és bármilyen körettel ehető. Vagy nem ilyen tepsisre gondoltál?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára titokbaba 2010.11.20 16:36-kor.

titokbaba

Titokbaba: Köszönöm a tippet, fincsinek hangzik!

Kép
Kép
zsanimanó

Titokbaba érdekes mi minden történt itt veled.... nem hittem hogy van olyan ember aki skorpió gyerekre vágyik! De kívánom hogy összejöjjön!

Kriszta mit mondtak Bálintnak? Remélem nincs komoly baj! Á olvasom közben! Jobbulást a kicsinek!
Petra meg remélem rendben van... bár nem értem miért nem néztek flowmetriát! Próbálj nem aggódni!

Katinkababa mikulásra már tuti otthon lesztek! De szerintem előbb is, már nem sok hiányzik!

Csani úgy néz ki rendben van... egészségesnek minősítem! :D
Képzeljétek az én görcseim nem terhességi eredetűek, a lábam görcsöl be... a vádlim!
:lol: :lol: De úgy hoyg ordítani tudnék... Valami másképp van nálam bekötve! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Na , de lányok!!! Nekem diétáznom kell!!!!!! :x :x :x :? :? és ilyen finom kajákról írtok???? :wink: :wink: , legszívesebben máris beleharapnék!!!!! :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

titokbaba: ami azt illeti, abszolút illik rám amit leírtál!!! Remélem,tényleg feleslegesen parázok!!!!!

Egyébként a tenyésztést sem vette le a doki, igaz volt a 32. héten, de én úgy tudtam,hogy 36 hetesen kötelező a streptococcus!!??

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok! Gyors leszek.

Voltam tegnap uh-n. Méretek: BPD : 92 mm Fl:75mm A hossza ebből kiderül,ami 50,5 cm, de sajnos a súlyát most sem tudta megmondani a doki,mivel haskörfogatot nem néz. :( Amúgy is azt mondják,mindegy hány kiló,mert a fej méret számít. Ahol a fej kifér ott minden. Egyébként nem hiszem, hogy oriás bébi lesz,mert centire végül is normális, ehez csak nem párosul 4,5 kiló...... :shock: Remélem.... :? Köldök zsinór áramlás jó, méhlepényre csak annyit mondott, hogy mellső falon. Hétfő ismét NST. Aztán csütörtökön remélem megteszi hatását egy hidegfront. Ha jól tudom szerdán jön egy markáns lehülés talán frontal és akkor lehet még a megérzésem is bejön a 25.-ére,ami csütörtökön lesz. :) Szoktam mondani Rékának, hogy ne várjuk meg a 40. hetet, meg hogy ide kint sokkal jobb ám,mint odabent, mert végre simogathatom, ölelhetem,ami neki is jó lesz.... :) , úgy hogy megy a biztatás neki.

Sütés , főzés nekem már nem megy. :cry: Mindent elrontok,pedig olyan jól főzök,de valahogy mostanában már ahhoz sincs türelmem.

Kép
bei

Jajj! Katinkababa! Kisbogár Nagyon Nagyon Édes!!!!! :) Az a 280 gramm gyorsan felkúszik. Kitartást!!!!! :)

Kép
bei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: