A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Karácsonyi hangulatban :D :D :D

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
:D
Ideje volt:)

Zsuzsi, az esti programotok egyszerűen horror:( remélem, hamar meggyógyul Zsófi, és legalább a porszívózás lemarad.
Az allergiás (ekcémás) kezed javul egyébként?
Rakj fel képet a forgóról, légyszi! A Krisztiéké nagyon szép.

Szexszel (istenem, már azt se tudom, hogy írják) kapcsolatban nem csak az idő- , hanem a tér-tényező is szerepet játszik... (nálunk legalábbis):

Konyhában/nappaliban asztalon? vagy Dávidka kiságya mellett az ágyban...
Na de ez még nagyon a jövő zenéje nálunk.

Én értem, hogy miért sérti fel az orrszívó (köszi, Zsuzsi, az infót, erre magamtól soha nem gondoltam volna).
Szóval a kézit igenis be kell dugni az orrlyukába, összenyomva, és kihúzni (a porszívónál gondolom a vákum dolgozik)

Már megrendeltem a porszívósat. (és ki is fogom próbálni magamon:)

Dávid vizeletmintája negatív lett. Ma megyünk kivizsgálásra (Uh-szűrésekkel egybekötve).

Vick, tényleg nem vagy semmi a tortasütéssel.

Ja és Mangora, rád is felnézek, írod itt, hogy Marci a hasadon alszik éjjel stb. ugyanakkor mézeskalácsot sütsz, pörögsz és készülődsz.

Szilvi, én se tornáznék még ... pihenj még rá pár hetet, és kérdezd meg a dokit erről a hathetes kontrollon.
Főleg, ha még a gátsebed is fáj:( Gyógyulgass inkább nyugodtan.

Friday, nagyon aranyos gesztus volt. Éljen a svájci nőegylet!
(Kellene itthon is alapítanunk egyet, mit szóltok...)

Szép napot, azt hiszem, már csak holnap jövök.

Ja és a mára ígért ónos eső "mondjon le".

Pusz
M
monke

:)

Eszméletlen aranyos az Anna
monke

Megint piros a popsink,pedig örvendeztem hogy elmúlt ....3 napig tartott :(

Kép

Kép
krisztinaa

Móni,
vizelet :-)
írj majd, hogy mi volt az uh-kon. Nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Az idő mellett a hely is problémás, persze, úgy ahogy írtad. A hálószoba kilőve, mégse a gyerek mellett, marad a nappali vagy a konyha, esetleg extrém helyeken, gardróbban, fürdőben... Na, mindegy, majd összehozzuk valahogy.

A gyógyszertárban is vehető a porszívós orrszívó, lehet, egyszerűbb lett volna. Ja, igen, így értem a kézi orrszívó okozta problémát, csak Zsófi orrába nem fér bele, még.

A nőegylet alapításában benne vagyok!

Oké, csinálok majd képet a forgóról, csak éppen száradnak az állatkák, mert kimostam őket.

Az eredetileg "beteg" kezem javul, de most megjelent a másikon is...

Anna tényleg helyes, mindig csodálom a rucijait.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, a fejést ki is hagytam a felsorolásból, mint kötelező programot. Merthogy fejek, kb. 3/4 napig bírtam, de majdnem szétrobbantak a melleim.
Te hogy állsz a fejéssel?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

már jó rég nem voltam,de ez a karácsony... :P

Kata,Reni
Őszinte részvétem! :cry: :cry:

Babák tündériek! :wink:

hát most olvastam végig a termést,de már nem is tudom,hogy miről volt szó... :oops:

Zsuzsi
azért kell menni a koraszülött osztályra kotrollra,mert Grétus koraszülött volt. :lol: Tudod papíron ő 37 hetes 5 naposan jött a világra,.ami 37.hétnek felel meg,mert mindig a betöltött hét számít. De mivel szép nagy súlya volt,és nem volt gond vele csak azért nem került át a koraszülött osztályra..

Sterimal
mi is használjuk már 1 hete. Szerintem Gréta alapból a szürcsögős fajtába tartozik,mert születése óta szürcsög,és nem győzöm szívni az orrát...

Torna
nekem azt mondta a dokim a 6 hetes kontrollon,.hogy nyugodtan tornázhatok,és már jöhetnek a felülések is,csak óvatosan,és ne terheljem meg magam.

na,egyelőre ennyi,mert Gréta felébredt...

folyt. köv.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Köszi a dicséreteket :)

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
Anna egy bűbáj!

Zsuzsi
Ismerjük egymást Friday és én, egy fősulira jártunk, csak ő fölöttem. A csoporttársaimmal volt a koleszban egy szobában, én meg feljártam hozzájuk. Hát innen az ismeretség. :D
A torta meg egyenesen szuper lett! Olyan piskóta sikerült, amilyen még sose! Hát persze ha szeretettel készül... :wink:

Móni
Jelentkezz vizsgálatok után, várjuk a beszámolót!Remélem semmit nem találnak.

Edina
Várom a folytatást!

Móni
Itt csak sima eső esett,olvad minden.

Most megyek, majd még jövök. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Hi!

Ervick, köszönöm a linket, már bele is néztem, indul a daltanulás délután :D (operát többet ismerek, mint gyermekdalt :lol: ) A "das Natriumkarbonat"-ot is megvettem, azt is köszi mégegyszer :D .

Krisztina: :wink: .

Asztallal vigyázzatok, én először ott estem teherbe (aznap lett kész a konyha, indulhatott a gyerekprojekt 8) ) :lol: . Hmmm, apropó, ma van a 8. házassági évfordulónk.

Kankalin, már régebben írtad, hogy csomó cuccot feleslegesnek érzel amit vettél. Sajnálom hogy így érzel, de szerintem van ott olyan cucc, amit idővel tutira használsz majd :wink:. Ervickkel ismerjük egymást, próbáltam számolgatni hány éve volt az az egy év, amikor egy intézménybe jártunk... :roll: ...rég volt az biztos, de nem öregedtünk azóta sem :wink: . Magyarokkal találkozgattam már erre is, ünnepek után lesz egy családdal első randink. Ahonnan elköltöztünk van egy idős, 56-óta ott élő házaspár, velük tartjuk a kapcsolatot. Küldtünk nekik nemrég karácsonyra "Nosztalgia szaloncukrot". Már várom mikor hív Vali néni hogy megkapták. :D Ott több magyar volt, sokukkal találkozgattunk, dehát így alakult.

Ilyen szörcsögős hangot én is hallottam, de folyadékot nem fedeztem fel Gréta orrában, így nem porszívózgattam.

Monke, nőegyletben benne vagyok!

Toldiszilvi, még a súlyhoz pár szó: 6 hetesen majd megnézik tüzetesen, de tényleg azt gondolom, hogyha mosolyog nincs baj. Figyeld majd meg, hogy aki kevesebbet gyarapodik, azok a babák kezdenek majd előbb "sportolni".

Tornázni???? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Megyek Mangora receficéjét bekeverem, holnap Bors kiszaggatja :).

Kép
Kép
friday

:lol:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!!

Na örülök h a sterimar ennyire jó ötlet volt!! :lol: !
Hu tegnap este olyan éhes voltam h sütöttünk Mátéval kuglofot apának mert szegényke nagyon későn jött haza és megleptük vele ! De első adagot ki kellett dobnom mert kicsit behisztizett a lelkem és összekevertem a hozzávalókat , de másodikra sikerült és fini lett sőt még apa is örült neki ! :wink:

ma egész jó napunk van két szer aldut fél órát meg most alszik fél 2 óta , én meg kihasználtam és takarítottam úgyhogy már csak mosni kell holnap !

Jó sz...r karácsonyunk lesz hmm anyukámék ,nagyiék is betegek úgy hogy maradunk itthon 3 ban , de azért jó lesz mert itt van velünk a szerelmünk gyümölcse ! :lol: ! Na mindegy majd a legközelebbi jobb lesz !!

Móni tényleg gyere a hírekkel, nyugi nem lesz semmi baj , a pozitiv hozzáállás sokat számít nekem bejött aeddig , ja és szupi a pisi teszt! :wink: !

Porszivós orrszívot mi ajiba kaptuk, de nagyon jó, és élvezi Máté nem is sír!! csak mikor szivom a noziját olyan fejet vág h elkap a röhögés ! DE édes nagyon!

Jelentem a súlya egy nap alatt 3 dkg hízott , annyit mutattot a mérleg! :lol: !

Katicat?????Remélem minden okés!!!

Zsuzsi , hmm ekcéma hallod. öcsémnek is volt a kezén de nagyon durván és tudod mi használt neki votl egy doki aki azt mondta h pisilje le és dunsztolja be anyu neki éjszakára , és ezt csinálta pár napig mert szegénykémnek már olyan volt h ahusa is látszott , és elmúlt azóta se jött elő pedig ez már 21 éve volt :roll: ! kicsit undoríto de hatásos volt!! :wink:

Vick tényleg gratula 3 gyerek mellett sütni,én örültem h ma kitakarítottam!!! :D !
Minden elismerésem !

Krisztina, édi nagyon Anna, dögös kiscsajszi! :wink: , jöhet majd a Máté udvarolni? :oops: 8) :D !

hajrá nőegylet alapításában benne !

Na mennem kell majd még benézek !

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora, hu már nem tudom h hol olvastam ezt a homeos bogyós hasfájást mert böngésztem a neten .. ! de majd megprobálom megkeresni!

VAGy kiprobáltad h nem vetted be egy nap??? Hatás?? NÁlam már érezhető volt!
:wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Megjöttem az orvostól, csak röviden jelentkezek.

Nem találtak semmit Dávidkánál (a hasi ultrahang sem), vittünk listát, hogy mennyit eszik, doki szerint az bőven elég. Széklet, vizelet minden rendben (az előbbit helyben "produkálta" a baba, kérés nélkül.)
Kicsiit most a súlya is megnőtt. Azt az utasítást kaptuk, hogy "tömjük, ahogy bírjuk", most már be kell, hogy induljon. A csípője is rendben van, hálistennek.

Zsuzsi, már nem használom a "fejőgépet," mióta Dávidka rákapcsolt az evésre:). Azt hiszem, már nincs is annyi tejem, mint eleinte. Néha megmérem a lázam, elhatároztam, ha újra felszökik, akkor jöhet a mellszívó.

Vick, Friday, poén, hogy ismeritek egymást:)
A fórumon véletlenül futottak össze, vagy egyikőtök ajánlotta a másiknak?

(lehet, hogy írtátok, csak lemaradtam).

Szép estét mindenkinek,
Pusz
M
monke

Sziasztok!

Na, ma nyugisabb napun volt, mint tegnap. Tegnap délután 4-kor aludt el végre, én meg addigra már átestem a holtpontomon, felpörögtem és nem tudtam lefeküdni sem. Így bekevertem a mézest, amit ma meg is sütöttem, kitakarítottam a konyhát, meg egy csomó apróságot még megcsináltam. Többek között vettem az expresszen nagyobb ruhákat MArcinak. Most kezdtük el hordani a 62-eseket és ezekből már kevesebb volt itthon, így 62-től 80-ig vásárolgattam :) Már postázták, úgyhogy várjuk :)

Kriszti, Anna baba édes nagyon, és a ruci is tündéri. Nekünk is van karácsonyi rugink már :) Abban megyün k25-én apumékhoz :)

Friday, majd számolj be hogy sikerült a mézes, a mienk nagyon fincsi :) Két nagy doboz tele van vele, kíváncsi vagyok meddig lesz meg :)

HuSzilvi, tornával várd meg a 6 hetes kontrollt, de nekem is aztmondta a doki akkor, hogy már lehet. Ő főleg a lépcsőzőgépet mondta, de mondta hogy óvatosan, fokozatosan lehet felüléseket is csinálni. Na hát azóta semmit nem csináltam még :) :) :)
De szerintem 6 hetes korig elég, ha az alapvető mozgásoddal mozgatod a hasizmod, nekem néha még az is fájdalmas volt (bár az a császár miatt sztem).

Zsuzsi, akkor nálatok sem egyszerű egy etetés :) Hogy tudsz időt szakítani a fejésre? Mostanában Marci rájött, hogy sokkal jobb anya ölében, mint a kiságyban vagy a játszószőnyegen :) Egyenes út az elkényeztetéshez :) De most este fürdés után betettük a kiságyba és kb 10 percig volt hiszti, akkor átfordítottam a hátáról az oldalára és azóta alszik (kopp-kopp-kopp)

Móni, várjuk a fejleményeket!

Edina, várjuk a folytatást :)

Kriszti, szex nálunk is megvolt, de nekem nagyon nem volt jó :( Olyan száraznak éreztem magam és ezért fájt is, pedig párom azt mondta nem volt szárazság odabent :) Valakinek hasonló tapasztalat, esetleg ötlet hogy mit tegyek ellene???

Vick, örülök, hogy finom lett a süti. Tényleg nem a külső számít, hanem hogy szeretettel készült, abból meg gondolom nem volt hiány!!! :)

Na, megyek elteszem magam addig, amíg fel nem kel Marci. Nálunk a napirend eléggé össze-vissza van mostanában, mert vanamikor kevesebbet eszik és így hamarabb ébred, úgyhogy tervezni nem nagyon tudunk. Igazából fel vagyunk rá készülve hogy bárhol bármikor ébred és éhes lesz :)

Még nincs fenyőfánk sem... :shock:

Mangora

Kép
mangora

Ja, Szilvi, Tegnap óta nem szedem a homeós bogyót, ma jobb volt a pocakja MArcinak, de az elhet hogy attól volt, hogy ma kakilt. Mostanában kétnaponta szokott csak, de akkor hatalmasat!

Ja, és csajok, a súlygyarapodás és a mérleg dologról csak annyi, hogy délelőtt a hatalmas kaka után Marci 5010 gr volt (már mindenkinek elújságoltuk, hogy elértük a bűvös 5 kilót), most estére fürdés után már csak 4980 gr volt... No comment. De azért hízik szépen a drágám, lehet, hogy valójában egy kis yetit nevelgetünk? Mert hatalmas tappancsa van és szőrös a háta is :):):)

Mangora

Kép
mangora

Pár friss kép Marciról

Kép

Kép

Kép

Mangora

Kép
mangora

Móni, ez jó hír, akkor tömjed Dávidot!!!

Lehet, hogy a te betegséged viselte meg őt is, ezért stagnált!

Most akkor mi van Friday meg Vick között??? :D:D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Móni

Örülök, hogy semmit nem találtak Dávidnál, azért ez megnyugtató! Majd beindul rendesen a súlygyarapodás, a lényeg, hogy nincs szervi baja!
Véletlenül futottunk össze. Nem is tudtam, hogy ő ki, csak mikor iwiwen jelezte, hogy őt takarja a Friday név. :lol:

Mangora
Marci szép kis kerek baba, nem panaszkodhatsz! :wink:

Nőegylet hajrá! :lol:

Karácsonyfát holnap veszünk és még az apukám ajándéka hiányzik. :( A többit viszont már becsomagoltam.

Elég fáradt vagyok, megyek is pihenni.
Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Végre jó éjszakánk volt. A lányok nem keltek fel és Vince is csak 2-kor kelt, majd negyed 6-kor.

Eszembe jutott, hogy aki szeretne még venni fülhőmérőt, az nézze meg a Brendonban, mert most kuponra olcsóbb. Én is így vettem. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!!

Mangora,Marci igazi férfi!!!Nagyon édes:)
Ami a szárazságot illeti,mi alapból sikosítóval futottunk neki,már előtte is éreztem hogy szárazabb vagyok,de állítólag ez szoptatás alatt normális.

Ma pakolok ezerrel,holnap utazunk anyukámék,nagyon kiváncsi vagyok mit hagyok itthon.
Nekünk ne lesz fánk,mert nem is leszünk itthon.Majd jövőre ha már Maki élvezni tudja.

Anyósom állandóan azt hajtja,hogy milyen kövér Anna.Már kivagyok tőle.De szerintem nem az.5100g és 60cm.A 62-es ruhák hosszba kellenek,de pocakba majdnem mind bő.NEM IS KÖVÉR!!!!!!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Hi,

Sexhez mindkét gyerek után mi is sikosítottunk, nem is mértük fel a terepet, így a partnernek sem jár azon a feje, hogy nem okoz-e bajt, fájdalmat. Amúgy meg tényleg jó hasznát veszi az ember :wink: .

Van még egy elvileg természetes dolog a szoptatás alatt: hüvélygomba (monnnnnyon le!!!). Most még elkerült, de fiamnál az is volt, 6 hetesre már azzal mentem vissza. Ha valaki ilyet tapasztal van rá spéci kúp, doki írja fel ( :roll: , vagy legalább is akkor így volt).

folyt.köv.később, komolytalanabb témával :wink:

Kép
Kép
friday

Milyen szöveg ez, hogy lenne kövér egy kisbaba... Szerintem mindegyik úgy jó, ahogy van (kivéve, ha fogy, mint az enyém:(
Plusz azt szokták mondani, hogy anyatejes baba nem hízik el, tápszerest lehet túletetni. De az se KÖVÉR. Maximum kis hurkás, ami egy babánál aranyos.
Nagyon kis szép Anna, Krisztina, ne törődj az anyósoddal.

Tényleg nagyon aranyos Marci:) jeti ide vagy oda. Dávidnak a keze hatalmas, és igen, szintén szőrös (a válla, a háta stb.)

A mérleg megbízhatóságáról még azt is hozzáfűzném, hogy egy kapálózó-síró babát megmérni... simán kileng a digitális mérleg akár 20 dekát is, aztán döntsd el, hogy melyik érték a mérvadó, vagy számolj átlagot:(

Na megyek, felköltöm szegény Dávidot (a "tömjük, ahogy bírjuk" jegyében - már három órája nem evett. Bezzeg éjjel óramű pontossággal ébredt két és fél óránként :P
monke

ÓÓÓ :)
A "hüvelygomba" szó láttára még inkább megjött a kedvem a szexhez:)

Friday, nem emlékszel véletlenül a kúp nevére? Meg egyáltalán, mik a tünetei?

Legalább ezt jó lenne elkerülni.
monke

köszi a dícséreteket! :)

Síkosítóval kapcsolatos tippeket köszi! A Pharmatxel együtt milyet lehet használni??? Vagy mindegy??

Friday, tényleg megírhatnád h a hüvelygombát hogy lehet felfedezni!

Móni, akkor Dávidka is yetisedjen a mérleget meg felejtsd el legalább karácsonyra. Szerintem ne stresszeld magad pár napig a méregetéssel, csak halgass az ösztöneidre!!!

Kriszti, biztos minden meglesz, ami kell. Lényeg hogy kétszer annyi ruhát meg pelust vigyél, abból baj nem lehet. Amúgy azt vettem észre, hogy ha fél napra megyünk el itthonról akkor is visszük a fél háztartást :)

Vick, apukád ajándékára már van ötlet? Csomagolás nekem még hátra van!
Nekünk egyre rosszabbak az éjszakáink... Marci ma pl 4szer evett, 9kor, fél2kor, fél4kor és 8kor... Mondjuk ez mind szopi volt, tápszert ilyenkor már nem eszik, mert bealszik. Ez így jó is, csak fárasztó...

Tapasztalt anyukáktól kérdezem, hogy a napirend mikorra kéne beálljon? Mert ha van egy rosszabb éjszakánk, akkor másnapra eltolódnak az etetési idők... Vagy mit kellene másképp csinálni???

Ma még kellene menjünk tápszer receptet iratni a dokihoz, de itt pocsék idő van, esik, így meg kell várjuk apát. Szerencsére 6-ig rendel a doki. Talán egyúttal tudunk fenyőfát is venni :)

Ha tudok, akkor még jövök!

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

Mi még nem is próbálkoztunk a szexszel, bár én még csak 5 hete szültem... De a síkosítót mi is hallottuk, hogy igen hasznos holmi :lol:
Hüvelygomba... hm sajnos ismerős téma, nekem rendszeresen szokott lenni :cry: Nekem az agyonreklámozott canesten nem vált be, viszont van egy másik kúp, recept nélkül kapható, Pevaryl G a neve, ami viszont eddig működött. Ja és csak 3 napig kell használni.

Nálatok is érzékenyek a babák frontra? Csabi tegnap délután úgy hisztizett, már nem tudtam vele egyszerűen mit kezdeni :roll: Aztán szerencsére az éjszakát egy ébredéssel végigaludta.

Nagyon aranyos Marci és Anna baba! Én meg itt irigykedem, mi még a 4 kilót sem értük el... Bár a múlt héten 6 nap alatt (2 mérés között) 200 grammot híztunk! Szóval azért igyekszünk behozni a lemaradást :wink:
Én így nem is tudok fejni, Csabi mindent megeszik. Tényleg ti méritek, hány grammokat esznek a gyerkőcök? Mi még szoktuk mérni. Kb 90-120 gramm között mozog amit megeszik.

Na megyek vasalni.. mindennapos program :roll: mosás+vasalás :roll:

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Móni, tudtam én, hogy nem lesz baj. Éljen! Akkor tessék tömni Dávidot!

Hüvelygomba, nekem is ismerős :-( A terhesség alatt is volt többször. A Canesten nekem csak átmenetileg hat, azaz elmúlik, de egy hét múlva újra előjön. A Pevaryl G tényleg jó.
Mangora, nyugi, fel fogod ismerni. Viszket rendesen ott bent olyankor :oops:

Zsófi is érzékeny a frontra, sőt a szélre is.

Fenyőfa még nekünk sincs, most ment el a párom venni.

Én meg elszaladtam a Duna Plazába, hiányzott még pár apróság a páromnak és a húgomnak, a többi már megvolt.

Sütni nem fogok, holnap főzök két napra. Szombaton jönnek a párom szülei, vasárnap az enyémek. Anyukám hoz töltött káposztát. :-) A párom ráparancsolt az Anyukájára, hogy készítsen kaját, mert ők jönnek 4-en, meg mi vagyunk 2-en, és én nem tudok most ennyi emberre főzni. Még ő volt meglepődve. :roll:

Marci nagyon helyes :-)

ToldiSzilvi, ezt a pisis dolgot én is hallottam, ha semmi nem hat, kénytelen leszek bevetni. Babapisi nem hat vajon? Mert az rendszeresen kerül a kezemre.

Jaj, lányok, muszáj vagyok leírni, teljesen kész vagyok. Fejembe vettem, hogy Zsófika nem hall, vagy nem rendesen. Nem hatja meg a porszívó, nem reagál a csengőre, a tapsra, ez utóbbira az orvosnak sem... Egész délután bőgtem. Azt hiszem, keresünk valami orvost, ahol végeznek objektív hallásvizsgálatot. A párom és a húgom szerint reagál dolgokra (összerezzen pl. amikor az edénnyel csörögnek), de én már nem hiszek semmit.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday, Ervick, most már értem :-)

Friday, priviben megadod a neved, hogy én is megnézhesselek az iwiw-en?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick,

Nagyon sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Köszönöm szépen!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, én is hadd csatlakozzak:)
Isten éltessen!

Friday nekemisnekemis.. .már ha nem titkos.

Zsuzsi, amiket felsoroltál, azokra Dávid se reagál. (tapsot mondjuk nem próbáltam). VIszont pl. a tépőzárra mindig összerezzen (pedig a medenceövemen van, tehát hallja már egy hónapja). Szóval valami váratlan, ismeretlen zajjal próbálkozz. (ne monotonnal)

De tényleg vidd el megnézetni, ne stresszeld magad fölöslegesen...
Jó, hogy sikerült legalább a nagy főzéstől megszabadulni.

Mangora, a Pharmatexből mit használtok? Mert a kúp eleve nagyon síkosít.

Az lesz, amit írtál: megpróbálom karácsonykor messzire kerülni a mérleget, és az ösztöneimre hallgatni. Eleve azt hiszem, fel se nagyon kelek, csak tömöm a fejem és Dávidot (minden szoptatás egy jó óra, mert nagyon bukós, függőlegesen kell tartani sokat stb.) Aztán hétfőn megméri a védőnő "szakszerűen". Remélem, egyértelműen gyarapszik addig.

Lehet tippelni, hogy én mennyit hízok ezzel az életformával az ünnepek alatt

:P

Szilvi, az mázli, hogy Csabi megeszi az egész kínálatot, és szépen gyarapodik...a 6 nap alatt 200 az nagyon jó, be fogja hozni a többieket.

A vasalás nálunk is állandó műsor, nagyon unom már.

A Pevaryl-t megjegyzem, de remélem, hogy nem lesz rá szükség.

Szeretnék Békés, Boldog Karácsonyt kívánni mindenkinek, aki elutazik vagy a készülődés stb. miatt már nem néz be addig.

Én még jövök, mi itthon karácsonyozunk hármasban.

Puszi
M.
monke

Sziasztok!

Ma MArci olyan tüneményesen elaludt magától, igaz délelőtt csak egy fél órára, de most délután remélem tovább bírja. Délelőtt gagyarászott és néha felsírt, de kb 10 perc alatt elaltatta magát. Most délután kicsit nyűgösebb volt, többet sírt, de odamentem az ágya széléhez, megfogtam a kis kezét (mármint ő az én ujjamat :) ) és beszéltem hozzá, közben szépen elaludt.

Marcinál is megfigyeltem, hogy az időjárás-változás nyugtalanná teszi. De ő inkább mindig a változás előtt van rossz passzban, pl a havazás előtti napon is meg mikor most jött a meleg előtte nap is nyűgösebb volt.

Szilvi, két napja nem szedem a homeós bogyót és szerintem kevésbé fáj Marci hasa! És kb két hete először ma volt másnapra kaki (eddig csak kétnaponta).
De jó sztori volt a mai kakilás. Akkora adagot termel ilyenkor, hogy mosdóban popót mosunk. Kész voltunk, rátettem a mérlegre és ott elkezdett sugárban magára pisilni. Először majdnem felkaptam, de szerencsére hamarabb észbe kaptam, hogy jobb ha az a pisi teljes egészében a mérlegben landol és nem a padlón meg rajtam, ahogy felveszem :) Szegénykém úgy tűrte, mintha észre sem vette volna. Utána persze ismét mosdó és mosakodás :)

Vick, boldog névnapot!

Zsuzsi, én is csak pár napja észlelem Marcinál, hogy a hirtelen zajokra összerezdül, de hang felé még csak nagyon ritkán fordítja a fejét ezt is csak egyik irányból érkező zajokra. Persze ha gondolod vidd el kivizsgálásra, hogy megnyugtasd magad, de szerintem normális, hogy még nem figyel annyira. És Mónival értek egyet, az olyan zajokra rezzen össze MArci is, ami szokatlan és nem monoton. A porszívózára pl simán elalszik :)

Na, megyek ajándékot csomagolni. Reméltem, hogy ma meg tudom főzni a holnapi levest, de nagyi palacsintát süt már vagy 3 órája. Igaz hogy én kértem de nem gondoltam, hogy ilyen hosszadalmas lesz :D

Mangora

Kép
mangora

Móni, hízásra csak annyi, hogy nekem besz@rt a fürdőszobai mérlegem, úgyhogy hajrá karácsony és sütemények :):):)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Köszönöm a megnyugtató szavakat Móni és Mangora, aranyosak vagytok. Zsófi hang irányába egyáltalán nem néz, persze, figyel, ha beszélünk hozzá, de lehet, hogy csak azt nézi, hogy ott vagyunk. Aztán még arra gondoltam, hogy lehet, hogy az egész összefügg a megfázással.
A zenélő forgót pl. semmibe veszi.
A legjobb, ha elviszem valahova, hogy megnyugodjak, mert így beforgatom magam teljesen + a párom 10 nap itthon létét tönkre vágom a sírással, állandó Zsófi-figyeléssel.

Mangora,
Nyugi, nekem sem jó a fürdőszobai mérlegem, kiment az elem belőle, azt hiszem. Szóval hajrá Karácsony!
Jó ez a kakilásos story.
Örülök, hogy Marci alvása ilyen jól alakult. Ha Zsófi felsír napközbeni alvásakor, sosem veszem ki, hanem odamegyek, megsimizem, beszélek hozzá.

A mosás-vasalást én is unom már, nagyon.

Nekünk mintha kezdene az éjszaka rendeződni (kopp-kopp-kopp), 11 körül eszik Zsófi, majd olyan 3-kor és 6-7 között valamikor. Így "csak" egyszer kelek fel. Cserébe nappal 2 óránként eszik.

Jaj, ezzel a síkosítással jól megijesztettek. Életemben nem próbáltam. :oops: Remélem, azért el tudjuk hálni a nászéjszakát!

Na, nálunk holnap a párom főzi a halászlevet. Kíváncsi vagyok, még nem láttam főzni. :wink:

Mónihoz csatlakozva, én is mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok, akivel már nem "találkoznék". Mi is itthon leszünk, jövök majd az ünnepek alatt is.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Az ígért kép a forgóról. Kép Zenélő forgó

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Zsuzsi!

Nagyon édes Zsófi a képen. Nem hiszem, hogy gond lenne a hallásával, ha a párod úgy látja hogy reagál akkor biztos csak te aggódsz túlzottan!!! És ez a normális!!! Persze azért emitsd meg a dokinak!

Én most amiatt vagyok kiakadva, hogy Bátor szopi után büfizik lerakom és van hogy 10perc félóra múlva csorog vissza a száján a cucc. Tökre rákattantam most erre és éjszaka félek lerakni nehogy vissza nyelje vagy v.mi.
Van még v.kinek ilyen bukós babája?? Nem mindig van így, de ma pl többször is volt:(( Lehet olyankor többet eszik mint amennyi belefér??

Ne haragudjatok, hogy mindig csak ilyen foghíjasan írok, de egyszerűen nem bírok vissza olvasni:(

Mindenkinek nagyon BOLDOG KARÁCSONYT kívánunk!!!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

sziasztok,

Enikő: Csabi is nagyon bukós, és ugyanezt produkálja. De nincs gond, mert kiköpi ami ki akar jönni, simán kifolyik a száján. Pl ezért is kell vízszintesen fektetni a babákat. Azt lehet, hogy a kiságy végét kb 10 centivel megemelni és akkor lefolyik a szájától a trutyi.

Zsuzsi: próbáltál valami éles hangot, pl edénycsörgés? nálunk arra rezzen össze Csabi. A porszívóra simán alszik tovább.

Vick: BOLDOG NÉVNAPOT!!

És ha addig nem jönnék, illetve az elutazóknak én is BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!!!

puszi

Szilvi
huszilvia

nem tudom hogy tudok jönni karácsonykor, ezért még mielőtt elvinne az ünnepi láz szele szeretnék nektek békés, boldog, szeretetben gazdag karácsonyt kívánni!

Kép

u.i: aki kér a mézesből, az holnap délben nyisson ablakot, akkor teleportálom :)

Mangora

Kép
mangora

Hali!!

Zsuzsi,nagyon szép a forgó és Zsófi kis gyönyörüség.

Enikő,Anna akkor bukik ha túleszi magát,de akkor hatalmas mennyiség kijön belőle.Ma reggel is nagyon tele volt a cici és persze a drágám nem tudta mi az elég....így mindkettőnknek át kellett öltözni.

Kaki,nekünk szinte minden pelusban van,szép sárga :D és egyre büdibbb :D

Holnap elutazunk ezért most kívánok BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!! Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Enikő,
Dávid is nagyon bukós, pont ezt csinálja, amit te leírtál Bátorral kapcsolatban.
Az orvos szerint ez normális, és nagyon gyakori. Az lenne gáz, ha erőlködne stb.

Ehhez képest ma láttam, hogy mosolygott, miközben folyt ki a szájából a cucc.

Fektesd az oldalára és emeld meg az ágy lábát, ahogy Szilvi írta.

Mangora, nagyon aranyos a kép:)))
nyitom holnap az ablakot.
köszönjük!!!

Zsuzsi, házasodni készülsz? :P vagy csak képletesen írtad a nászéjszakát.
monke

Sziasztok!!

Vick , Boldog Névnapot !!!

Hu hát ez a bukásos dolog nálunk néha szokott lenni kb 4 x volt eddig kétszer miattam mert tisztába tettem és forgattam jobbra balra! :( :oops: de ebből már tanultam !!! DE éjjel volt most h úgy jött a tejcsi h szegény alig bírta nyelni aztán elvette a fejét és spriccelt a tejcsi aztán szivta tovább és annyi volt h folyt ki a száján!

Ma meg nem büfizett és a hasamon feküdt 20 perc után , és a büfi helyett jött viszsa tejcsi de azóta lekopogom szerencsére semmi! :lol: biztos nyomtam a pociját!!

Friday én is kérem a privibe a dolgokat! :wink:

Zsuzsi, hmmm mi nálunk idáig nincs ilyen probláma legalábbis remélem a porszívóra nekem is bealszik sőt még a robot gépre is mikor apának csináltunk kuglófot , szépen bealudt közben a pihiszékébe, de tudod mit csinál vele a párom ,mikor sír ő is sír kiabál vagy nem is tudom leírni és akkor elhallgat ,ebből is azt következtetem le h hall, probáljátok ki, utánozzátok h sír!! Máté is összerezzen zajokra de ez természetes!! !!
de nekünk a korházba csináltak hallás vizsgálatot nektem nem csináltak nézzed meg a zárojelentésen mert nekünk azon rajta van.!!!

Mi is 3 ba karácsonyozunk, én is megprobálok majd benézni, !

Hüvely gomba nekem is ismerös, de szerencsére már rég volt de én betadin kupot szoktam rá használni nekem ez vált be!!
De jó lenne ha nem lenne!!De ettől a sok betét használattol is lehet sztem ! :roll: :oops: !

[size=18]ÉN is szeretnék mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánni!![/size]

Nekünk is kaka hol sárga hol sárgás zöld de volt spenot is ,! de inkább az első 2 !!!!

Móni én is elfeleltem a mérleget MÁténál az ünnepekre kiváncsi leszek rá !!!

Ja nekünk is kiakadt a mérleg még a terhesség közepén de majd veszünk egyet már ki is néztem az ikeába de még oda nem tudtunk eljutni!!! :wink:

Mangora örülök h jobban van Marci pocakja, de lehet ha tápszertől is fájhat neki!!! l

Na Móni örülök h minden okés Dáviddal!!!

Na megyek majd még megprobálok benézni !!

Puszika mindenkinek!!

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Mangora, én mindenképp nyitom az ablakot holnap délben.

Bukás: Zsófinak van hogy egy órával evés után folyik ki szépen a száján a cucc. Ez úgy pár napja van így, de én is örökké lesem, nehogy baj legyen. De a feje úgyis oldalra van, baj nem lehet és van, hogy ő is mosolyog közben.

Az edénycsörgésre állítólag összerándult, a párom és húgom volt ott. Én már nem merek kísérletezni, egyrészt félek, másrészt a párom agyoncsap, ha rajtakap, hogy ijesztgetem a gyereket.
A gyerekorvosnak már említettem, azt mondta, hogy még nagyon kicsi, és az ilyen házi ellenőrzések szubjektívek. A párom azt mondta, nézzek valami orvost és vigyük el vizsgálatra.

Móni, a nászéjszakát csak képletesen írtam. :-)

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

A hüvelygombával kapcsolatban,nekem a nőgyógy mindig rózsamézzel törölte át a hüvelyt és az nagyon jó volt.Ebből arra következtettem hogy ezt én is meg tudom csinálni ha előjön.
Egyébként én is betadint használtam,a canestentől csak rosszabb lett.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Köszi lányok hogy írtatok a bukásról...kicsit nyugodtabb vagyok így hogy nem csak Bátor ilyen bukós. De nekünk is csak most van ilyen durván ma eddig max akkor ha evés után volt kaki és pelusoztam ahogy Szilvi is írta.

Akkor oldalt fekvésnél nem lehet gond??? Mindig úgy rakom le de néha átbukik a hátára. majd megtámasztom valamivel!!

Ja tele cici nálunk is ez van kiszívja amig van benne de mikor az elején nagyon megindul akkor nem bírja nyelni és sokszor félre nyel na ez őrjít még meg!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő, igen, támaszd ki Bátort, a védőnő is ezt javasolta.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok lányok!

Most nem tudtam olvasni, sűrű volt ez a pár nap.
Mindenkinek békés és boldog karácsonyt kívánok!

Kép

Valamiért kicsit furcsán teszi fel a bnet, de azért el tudjátok olvasni így is remélem :)

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

Hi!

akkor ám jelöljetek is be :lol: , küldöm

Mangora, süti király! Napirend ebben a korban elég gyorsan változott Borsnál, szerintem még nem kell egyformának lennie minden napnak. Grétám még eszik-alszik üzemmódban van, ez elég jó napirend :D Fiamnál kb. 3 havonta változott a napközbeni alvásrend, érdekes, az óramű pontosságú volt mindig is, mái napig, de éjjel...az gáz sajnos szintén a mai napig. Remélem itt köztünk nem lesz olyan rossz alvó fia senkinek, de ha mégis még beszélünk erről. Képek szuperek!!!

Kankalin, egyik gyerekem se szerette ilyenkor még a függős játékot, Grétám még fél tőlük, Bors is sokáig utálta. Szerintem se aggódj, lehet csak még Zsófit sem érdekli. Ha mégsem vagy benne biztos vigyed nyugodtan dokihoz. Én a dokijárásnak vagyok a híve, inkább elmenni feleslegesen, mint később kiderüljön más. (ráadásul pont a hallás az, amit jobban tudnak gyógyítani ha ilyenkor elcsípik)

Krisztina, anyós gáz...

Áfonyácska, bukás nálunk is van, nekem is új, kísérletezem én is

Ervick, boldog névnapot!

Karácsony: mi most először nem megyünk haza, nekünk lett volna szükség arra, hogy eljöjjenek hozzánk. Sajnos, ahogy ez lenni szokott: nagyívben tojnak ránk. Úgyhogy úgy döntöttem kapják be a rokonok (Anyukám és tesóm kivétel, ők 3 ill. 2 hétig voltak itt segíteni) akkor is jól fogjuk magunk érezni, férjemmel megcsinálunk minden karácsonyi dolgot: fonott kalács, mézes kalács, süti, stb. Ez van, jó lesz.

Biztos jövök az ünnepek alatt is, de bizti kedvéért én is szeretnék kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni Nektek és Családotoknak!

Üdv.: Friday

Kép
Kép
friday

Kép Karácsony

Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Zsuzsi, Zsófi és Miki

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Köszönöm a sok észrevételt a hallással kapcsolatban. Remélem, hogy csak én aggódom túl a dolgot.
Tegnap este pl. Zsófi a párom kezében volt, ültek le a konyhaszékre, a szék megcsikordult a kövön, Zsófi iszonyúan összerezent. :)
Ha az ünnepek alatt nem nyugszom meg (szerintem nem fogok), akkor keresek valami orvost hétfőn és megvizsgáltatjuk. Már találtam is két rendelőt, ahol végeznek csecsemőkön objektív hallásvizsgálatot.
Nálunk a kórházban nem végeztek, megnéztem a zárójelentést. :-(

Friday, annyira jó, hogy ezt írod a napirenddel kapcsolatban. Nem szeretem, hogy egy csomóan azt kérdezek, és van-e már napirend? Persze, van, 2-3 óránként eszik, alszik, nézelődik... Nem elég ez egy 7 hetes babának?

Friday, ne bosszankodj, gyönyörű karácsonyotok lesz négyesben! Elhiszem, hogy rosszul esik a család hozzáállása.

Fleur, Krisztina,
nagyon aranyosak a képek.

Most várom, hogy Zsófi felébredjen, megetessem és elmehessek gyorsan a Sparba bevásárolni a hiányzó dolgokat.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: