A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

sziasztok

na ma voltam dokinál és kiderült h a védőnő jól beparáztatott, mert ma a kezembe kaptam a leletet és végülis a fehérvérsejtem sok a vizeletben, ami nem akkora para 8) a dokim megnyugtatott, felirt egy tisztitó lötyit, mert tényleg volt egy kis gyulladás...

mona,
aurobin kenőcs jó az aranyérre,nekem bevált

szamo
mit dolgozol?

puszi mindenkinek Kép
nora80

nora80, ezt a kenőcsöt megkapom recept nélkül?
Sperti-t vettem, ezt ajánlotta a patikus, de szerintem nem használ, mert ma már vérzett is :cry:

Kép
mona76

Sziasztok!

Jó régen nem voltam...

Mirr-múr: köszi, jólesik, hogy hiányoltál! Édes vagy! :)

Minilizának sok puszi, innen már tényleg féllábon is... :)

Bocsi, hogy nem néztem be oly régen, de kicsit besokasodtak a dolgaim. A férjem állandóan dolgozott, oviszünet van, így most három gyerkőccel vagyok itthon, nem kis feladatot ró rám lekötni a három kis örökmozgót, pláne, hogy mindháromnak mások az igényei... :)
Ráadásul Enikő cakúgy, mint Huni kisfia egyik napról a másikra belázasodott, minden előzmény nélkül... Szerdán kezdődött, azóta nem ment 38 alá a láza. Mára virradó éjjel 40,8-at mértem úgy, hogy a végén kikaptam a lázmérőt és azt mondtam, nem mérem tovább, innen végülis teljesen felesleges.. így is iszonyatosan magas!!!! Úgyhogy éjjel fél egykor hűtőfürdő..... képzelhetitek! Amúgy egy hete nem alszunk éjjel, Enikő folyton sír, hogy fáj a feje, hát persze a magas láztól... szegénykém.... ráadásul a férjem is elkapta a nyavaját, úgyhogy ő is itthon szimulál.... ezen a héten nem megy dolgozni. Semmit nem csinál egész nap csak fekszik... én meg rohangálok a lázas gyerek meg a két másik és ő közte.... annyira bosszant! Jó, megértem, hogy nem érzi jól magát... de attól még néhány alap dologban segíthetne.. gondolok itt arra, hogy a gyereket tisztába tenni, vagy berakni az etetőszékbe nem akkora mutatvány... nem... elnézi, hogy én emelgessem... :evil:
Ma visszavittem Encsit az orvoshoz, mert azért a 41 fok az nagyon sok, bevásároltam a Pluszban, aztán a dm-ben, aztán irány a patika, úgyhogy végig jártam bp-et a negyven fokban, cipeltem a sok cuccot, és mire jöttem haza?! A gyerek úszik a pisiben, fél négykor adott nekik ebédet (Gergőt és Danust itthon hagytam, elég volt Encsit "cipelni")! És ne akadjak ki!! Délelőtt megfőztem, szóval annyira nem kellett megerőltetnie magát... csak szedni kellett a levesből és a főzelékből.... meg pohárba önteni a teát, amit szintén odakészítettem.... istenem! Biztos én vagyok túl érzékeny, de besokalltam....

Anyós: ismeritek a viccet: miért kell elvinni az anyóst szavazni? Hogy szokja az urnát...
Nálunk is voltak sztorik: pl. encsi 3 hónapos volt, rosszul szopott, ezért tejlázam lett és 40 fokos lázzal voltam otthon... a kedves férjem meg elment anyuciékkal vidékre a temetőbe, mert a nagymama sírjánál gyertyát kell gyújtani és anyuciék is most mennek, szóval neki is menni kell... én meg otthon a magas lázzal és a két gyerekkel.... hogy hogyan oldom meg, az nem érdekelt senkit... egész nap nem telefonált, mondván, hogy többször gondolt rá, hogy hív, de sosem jött össze... aztán este fél nyolckor jött haza... A kedves mama szava erősebb az enyémnél... ráadásul a halottak nem várhatnak a gyertyagyújtással... az élők igen.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona!

elvileg nem kell recept, habár igazság szerint anyukám használta, és nem mostanában vette, kérdezd meg a patikában,
naponta többször kell bekenni vele, tisztálkodás után,remélem segít :wink: Kép
nora80

Sziasztok!

Nagyon régen jártam már erre. Még csak olvasgatni sem volt időm az elmúlt időszakban. Nagyon szégyellem magam.

Remélem mindenki jól van. Mi jól vagyunk, napra nem nagyon megyek ki.

Voltunk 4D! Irtó édes a kis hapsi. Dobok egy képet róla.
Kép

Szalad az idő, már csak két hónap.

A vizsgáim sikerültek, így most lazíthatok egy kicsit. Hamarosan megkezdem a babaruhák válogatását, mosását.

Kellemes napot mindenkinek

Kép
Kép
Kép
bebi

Írtam egy hosszú hsz-t és eltűnt. Mielőtt újraírom kipróbálom, hogy ez elmegy-e.

Kép
mirosz

Nyuszifül!
Jó hír, hogy már ennyire túltetted magad a történteken, hogy meg tudtad látogatni a fórumot. Szerintem lelki téren nagyon jó úton haladsz affelé, hogy minél előbb egy babóka költözzön a pocakodba!

Mona!
Szerencsére nekem még nem volt aranyerem, de biztos nagyon kellemetlen és fájdalmas lehet. Kívánom, hogy minél előbb legyél túl rajta!

Pattogó! Márkanyuka!
Szép nagy pocakotok van!

tuza edit!
A Corában hol keressem az eldobható bugyit? A betéteknél?

Szombaton vettünk végre babakocsit. Azóta minden nap tologatom egy kicsit. Olyan hihetetlen, hogy két hónap múlva már benne fog feküdni a mi kis szuszogó Csodamanónk...

Gratula a jó Uh eredményekhez!
Mi pénteken megyünk. Már nagyon várom... utána meg megyünk babaholmi beszerző körútra.

Megjöttek a Mona által javasolt Babaturiból rendelt rucik. Nagyon szépek, jó minőségűek és némelyik teljesen újnak néz ki.

Kép
mirosz

Jó reggelt mindenkinek!

Mandala: minden elismerésem a tied! Te egy igazi ősanya típus vagy, én már rég kiborultam volna.

Ma délelőtt ismét vásárolni megyek, a múltkor a C&A-ban láttam olcsón kombidresszt, oda mindenképp elmegyek. Utána pedig a gyógyszertárba. Képzeljétek tegnap a Márk mindkét keze tele volt kiütéssel. Egybefüggő piros volt mind a két karja, de csak a póló ujjáig. Nem evett semmi rendkívülit, nem látszott betegnek sem. Hasonló volt, mint amikor skarlátos volt, de az viszont a pociján, mellkasán és a hajlatokban volt. Láza nem volt. Bekentem Fenistillel, attól szinte teljesen elmúlt, ma reggel is piros volt egy kicsit. Bekentem és elengedtem iskolába, de mondtam neki, ha ma is olyan lesz, akkor holnap elmegyünk a doktornénihez.

Délután megyek a védőnőmhöz, biztos le fog tolni, hogy milyen régen voltam. Most néztem a kiskönyvemben, hogy március 13-án voltam nála utoljára. Ugyanis nálunk van a körzeti és a központi védőnő, hát én ez utóbbinál voltam március 13. óta kétszer. De majd megmondom neki, hogy munka mellett nem olyan egyszerű védőnőhöz járni.

Éjjel nagyon szenvedtem a meleg miatt, már azon gondolkodtam, hogy lemegyek és kifekszem a teraszra. Pedig csak egy bugyi volt rajtam. Sehogy sem volt jó feküdni. Ilyen rossz még egyik éjszakám sem volt.

Délután még jelentkezem!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok

Márkaanyu
Olyan volt mint a melegkiütés ,napallergia?
Nekünk is volt ilyen és lepkehimlkő volt.Annyi hogy nem vihettem napra mert akkor nagon kijött.De lehet csak egyszerű melegkiütés.Figyeld azért meg.

Én elég carul aludtam az éjszaka már megint.

Most meg várom szomszéasszonyt befelyezzük a házidogáját vagy mit és utána irány megyek vásárolni. :lol:
Körbesasolok hálóing terén ,meg textilpelust veszek,és apróságokat amik kellhetnek.De ha ilyen meleg marad kellemetlen lesz elindulni.
Hallottátok a hétvégi hőséget amit ígértek? :oops: :oops: 36-37 fok..............

juhéjj kiságy jelentem összerakva. :D De át kell forgatni a szobát,mert nem tudom így kihúzni az ágyneműtartót.Majd kiötlöm és akkor, ha kész teszek fel képet. :wink:

Ma csinálok finike pizzát/túró alapút/azt nem kell keleszteni/ de csak délután mert ebbe a melegbe ki kívánja a kaját :?

Ti vesztek külön bébimosószert?Öblítőt?

Védőnőhöz nekem is kellett volna menni,de kihagytam múlt pénteken ,mert a héten úgiys dokihoz megyek egy hét difivel meg minek beírás.Úgysem csinál semmit csak beírja eredményeket,súlyt ,vérnyomit mér.,azt meg ugye dokim is minden alkalommal megteszi.Fene kel fel reggel amikor a legjobban aludnék.
Még egyszer azért majd júli elején odatolom a képem vizitre ,de dokim sem erölteti,azt mondta nem szükséges.
na puszka
majd jelentkezem mire jutottam mai vásárlással.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Márkanyuka: én is kiborultam.... de sok választásom nincs... ígyhát szép lassan kezdek kiszeretni a férjemből....

Csajok! Nézzétek meg a patikában a mosható bugyit, amit feltettem képen... tényleg jó.. sztem luxus kidobni a bugyit, még ha oly olcsónak tűnik is... egy kis szappannnal kimosod és máris oksi. Látjátok én három gyerkőcöt csináltam végig velük és két db-bal elég jól elvoltam... kimostam, átnyomkodtam a türcsivel és kiteregettem a szekrénybe, ott nem feltűnő (a kórházban), és kb egy óra sem telt el máris megszáradt.... gondoljátok át. megkérdem az árát ma a patikus barátnőmtől.... 429 ft és 2 db-os... sztem ennél jobb üzletet nem csináltok! :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Mandala: én is csodállak Téged! Amikor látom, hogy neked mennyi gondod, problémád van, s milyen hihetetlen nagyszerűen kerekedsz rajtuk felül, az nekem is mindig erőt ad, s a saját problémáim eltörpülnek mindezek mellett. S valahogy már nem is tulajdonítok nekik annyi jelentőséget.

Szilvi
Kép
szylett

Sziasztok!

Éjjel én is nagyon sz@rúl aludtam, még eddig nem izzadtam ennyire soha. És vérzett az aranyerem, mintha gyengén menstrúálnék, először azt sem tudtam honnan jön a vér, és már pityeregtem is. :cry: De már nem fáj, csak vérezget, és persze még mindig kint van :cry:
Holnap megyünk dokihoz, majd megemlítem neki :oops:
Mirosz, kérünk képet a babakocsiról :wink:

Kép
mona76

Sziasztok!

Mandala, örülök, hogy előkerültél, lánykádnak jobbulást. Nagyon rosszul hangzik ez a közel 41 fokos láz. Egyébként nem értem a férfiakat, ha az anyjuk azt mondja ugorj a kútba, akkor képesek szerintem beleugrani, mert az anyjuk mondta.

Mona, remélem most már eltűnk az aranyered, de kíváncsi vagyok mit fog rá mondani a dokidd.

Bebi, nagyon jól sikerült a sztárfotó a kis hapsiról :)

Rita, örülök, hogy ti is rendben vagytok, várjuk a képeket.

Dudu, tied képeket is várom :)

Én holnap megyek, de csak sima uh-ra a kórházba úgyhogy kép nem biztos, hogy lesz.

Csajok van egy iwiw meghívom nem kéri valaki?

Kép
Kép
robcsi03

Szia Lányok!

Aranyosak vagytok, tényleg olyan sok erőt kapok tőletek! Köszönöm! :) Most ráuszítottam az én drágámat a mosogatógépre.... reggel dicsekedett a kedves mamának, hogy már sokkal jobban van, mert a doki jó gyógyszert adott neki... hát akkor tessék... ja, és most épp porszívózik.... naggggyon helyes!!!!! Azért jut még nekem is feladat mára.. mindjárt megyek a gyógyszertárba mert homeopata gyógyit kérek a kislánynak.. most meg tele van aftával a szája.... komolyan mondom, tök gáz... tegnap voltam a dokinál nem mondott semmit erre még mindig jönnek elő újabb szépségek...
Már fő a leveske, mindjárt rakom fel a husit sütni... ja, és közben "szétcsapok" a kölkök között..... :lol:

Lányok ha kell vknek olyan bugyi, amit feltettem fotón megkérdem a pontos márkáját és vegyetek a patikában... de ha gondoljátok, szívesen postázok is nektek csak találjátok ki, melyik a jobb nektek....

Pusza és megyek.... hogy ismét jöhessek... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Lányok,kinek ,hogyan sikerült a felicitas kupont megoldani?
Akinek még nem annak:
Írtam a felicitas oldalra(azt hiszem hozzászólás néven),hogy nekem a védőnőm nem adott,3 nap alatt válaszolt egy hölgy nagyon udvariasan,hogy már postázta nekem és a vádőnőnek is küld, mert biztosan elfogyott neki és nem jelezte.Szóval rendes volt.Csak én közben mondtam már a védőnőnek,(tegnap volt, 3dik gyerek,van-e kérdésem? :? ) és most ha ő is ad,akkor elfogadjam-e?
Aki már kiválltotta,annak ellenőrizték az adatokat?Beírták valahova,hogy átvette?

mirosz:
A bugyi és a betét A BABAOSZTÁLYON van, a melltaró pedig a terhesruháknál.
Meg tudnád adni a turi "címét" ?

Márkanyuka:ha tarós a kiütés,akkor a calcium segíthet,én nem viszket annyira.Már ha megissza a pezsgőtablettát.

mandala:
Hát ezt ismerem.Már egy párszor én is válni akartam,erre tessék,megint egy babó.
Persze,szeretem a férjem,de semmi beleérzőképessége nincsen.
Egyetlen hatalmas előnye,hogy nagyon törődik a gyerekekkel.
De közben tök ugyan ezt csinálja,mint a tied.Mindenen összeveszünk,mert én mindent kiélezek,félreértek,hisztizem,vagy csak úgy......Ha elfelejt valamit,akkor rajtam vezeti le,ha szólok minden nap.akkor ne cseszegessem,besértődök,nem szólok,elfelejti,megint én iszom meg a levét.Stb...
Tudom,hogy nem vigasztal,de talán érzed,hogy nem vagy egyedűl.

Ja,kilenc!!!!!!!!!!!!!!! hónap után sikerült elintéznem a papának a közgyógyigazolványt,havi20000.- gyógyszerszedés mellett. :twisted: :twisted: :lol:
tuza edit

mandala:
Aftára nagyon jó a Tantum Verde,remélem így kell írni.Fújs változata is van,nagyon jól tűri a gyerek,nem csíp,nem rossz ízű és gyorsítja a gyógyulást,fertőtlenít.
Mi már 2 éve használjuk,próbáltunk már mindent.Havonta 2-3 alkalommal van a fiamnak.
tuza edit

Márkanyuka: Réka úgy 8-9 hónapos lehetett amikor egyszer csak előjöttek rajta foltokban piros kiütések. Aznap amikor kijött nem kapot semmi új kaját, bevittük az ügyeletre és ott írták fel a Fenistil cseppeket. Másnapra úgy ahogy jött el is tűntek a foltok. A mai napig nem tudom mi válthatta ki őket, de azóta sem volt. Viszont ha valami megcsípte tavaly nyáron akkor adtam belőle neki pár cseppet, meg a krémmel is bekentem és együtt nagyon jó hatásúak.
Viszont ezt csak receptre adják ki.

Kép
Kép
robcsi03

edit, apunak január óta intézzük a közgyógyigazolványt. Akkor leadtuk a papírjait, májusban hívtak, hogy pótóljuk, mert elkeveredett, és nincs meg :x Megint beadtuk, és azóta semmi, pedig neki már volt, csak lejárt. Havi 17ezer a gyógyszere, de ők nyúgodtan közölték telefonon, hogy elkeverték :x
Holnap doki, és vásárolunk is, kiságyat, meg apróságokat amik még nincsenek meg.Csajok, kell takarót, és párnát venni? A védőnőm azt mondta, párna még egy jó darabig nem kell. Kép

Kép
mona76

Hello!

Mandala: Jó hogy jelentkeztél! Jobbulást a lánykádnak, na meg a férjecskédnek is, hogy minnél többet tudjon neked segíteni! Nem is értem, hogy bírod nyugtatók nélkül!

Nekem néha már lelkiismeretfurdalásom van, szegény férjemet napi 10-12 óra munka után megkérni bármire is. De olyan dög nehéz a porszívónk...vizes. De ha kérem 1 szó nélkül megcsinálja, magától persze semmit, ezt a 2-3 hónapot kibírja ő is! Pedig én néha a főzés tis ellébecolom.:(

Bugyi: Nekem fogalmam sincs milyet vettem a csajokkal, de én is mostam őket...lehet nekem is ez a 2-es volt. Nobel díjat adnék annak aki kitalálta.:D

Mona: Nekem az a kenőcs amit írtál, sokat segített! Ilyen sárga-kék doboza van ugye? Nem tudom, lehet segítene rajtad az aloe is (belsőleg is), utánna kéne nézni neten! Sajna ez biztos nem 1-2 nap mire rendbejön. Egy jó tanács, ha elfogadod, ne ülj le hideg helyre, székre, az nem jó neki!:(

Alvás: Én ma jól aludtam, apa elment hajnali 4-kor, csak akkor keltem fel. Viszont megint nagyon szédültem, az is lehet, hogy pánikbetegségem van??Vagy a csak a vércukrom miatt lehet...kezdek aggódni...

Pá: Judit

mamiblue

Sziasztok!

MAndala,jobbulást a csajszinak!Gábornak már nincs láza,de most meg úgy köhög,,hogy be nem áll a szája :( .Köhögés csillapítót meg nem kaphat,mert olyan gyógyszert kap,ami mellé nem adható.

Mona,nekem a reparon vált be,recept nélkül kapható.Ha reggel bekentem,estére már vissza is húzódott tőle,igaz az enyém nem olyan vészes,mint a tied.Jobbulást neked is!

Nekem is szokott aftám lenni,és én a gingisolt használom rá.Gyógynövényalapú.Elvileg fogínyecsetelőnek vettem,mert felsértettem valamivel,aztán olvastam,hogy erre is jó.

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Köszi a jótanácsokat a kiütésekkel kapcsolatban, nagyon kiváncsian várom haza a fiamat az iskolából. Mikor még pici volt, akkor egy párszor előjött rajta ilyen kiütés, de fél órán belül nyomtalanul eltűnt. Akkor apával hisztikiütésnek hívtuk, ugyanis mindig hisztiroham után jött ki rajta. De remélem az iskolában nem hisztizett. Tuza Edit: az az érdekes, hogy nem viszketett neki a kiütése, és nem is volt meleg, mint amikor megégeti a nap. Nagyon kiváncsi vagyok!

Megvolt a nagy bevásárlás. Vettem 10 db textilpelust, 3 részes ruhát, amiben hazahozzuk a kórházból a picit (ujjatlan tipegő + kocsikabát + kissapka) és még egy csomó apróságot. A gyógyszertárban is voltam, vettem Tena betétet és az eladó automatikusan hozott hozzá olyan bugyit (Tenafix a neve, 2 db van benne, az ára pedig 345,- forint volt), amit Mandala felrakott.

Voltam a védőnőnél is, egyáltalán nem cseszett le, nagyon aranyos volt. Híztam megint 1 kg-ot. A vizeletem teljesen rendben volt, a vérnyomásom egy kicsit magas volt, bár déltután a legnagyobb melegben jóhogy magas: 145/95. De mondtam neki, hogy minden nap mérem itthon, és ilyen magas még sohasem volt. Majd jövő hét elején meglátogat itthon is, és hozzá már csak egyszer kell mennem augusztus elején. Hurrá!

Most éppen áztatom a lábam, olyan jól esik, mindjárt elalszom közben. Jó kis levendulás lábfürdőt tettem a vízbe, isteni az illata!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!
Visszaolvastam mindent, aztán írtam egy csomót...és elszállt! :twisted:
Most újra...rövidebben.
Látom az anyós-téma ki lett vesézve. Elgondolkodtam: szükségszerű, hogy a fiús anyukák ilyen szipirtyókká váljanak? Nem tudom elképzelni magamról, de ha mégis, mondani fogom a fiaimnak hogy az elbanyásodás első jelére lőjenek le...

Huni, mandala!
Jobbulást a csemetéknek!

Márkanyuka!
Aranyos pocid van neked is! Engem ma megállított az egyik szomszédasszony és közölte, hogy baromi nagy a hasam. Hát... nem tudom. Szerintem nem is olyan nagy. Itt egy kép:
Kép

Mona!
Ha van Bioptron lámpátok, az is nagyon jó aranyérre. Bazsó születése után nekem is csúnya volt, naponta többször lámpáztam és hatásos volt. Gátsebre is!

Képzeljétek, megvettük a babakocsit! Bergon. Már régóta tetszik. Nagy, masszív, tágas belső tér...pont ami nekem kell. Én egyedül nem járok autóval, nem szempont a könnyen összecsukhatóság, inkább az, hogy bírja a hosszú utakat és kényelmes legyen nagyobb gyerekkel is. Rendeltem hozzá textilmózest, amiben fel tudom hurcolászni a babót az emeletre, ugyanis a kocsit a garázsban tartjuk. Rakok fel képet:
Kép
bee73

Sziasztok!

Bee!
Nekünk is Bergonos kocsink van, én nagyon szerettem, bár a tolókarját cseréltetni kellett, mert eltörött. Most viszont kéne rá egy testvérfellépő, de lehetőleg minél olcsóbban szeretném megoldani a kérdést...

Betegeskedő kisgyerkőcök és anyukákuk!
Remélem, mihamarabb jobban lesz mindenki, nincs is annál rosszabb, mint szenvedni látni a gyerkőcöt.

Anyós- és Apa-téma:
Őszintén szólva nem is tudom elképzelni, milyen lehet egy rossz anyós, de a gyerkőc tutira csak veszíthet vele, ha nincs egy normális nagymamája (vagy csak 1 van). Mi ugyan érezhetően tartunk néha némi távolságot, de ami mindkettőnknek fontos: őszintén megmondjuk a véleményünket. Persze ez soha nem sértő.
Apa: nálunk sem nagyon segített eddig, ráadásul, ha bármi elintéznivalóm van, akkor sem számíthattam rá, hogy legalább addig vigyázzon Benusra, merthogy egy tanár évközben nem hiányozhat. Ráadásul két állása van+ most fejezte be a suliját (ma államvizsgázott), úgyhogy eddig inkább ő szorult segítségre, hogy a minimális szabadidejében tudjon valamit tanulni is.
Jövő héttől ez elvileg gyökeresen megváltozik. Meglátjuk.

Én holnap megyek uh-ra, már nagyon kiváncsi vagyok Enikőre.

Majd megírom, mi volt.

Kép
Kép
pfranciska

Mandala
Jobbulást a kislányodnak!
Hát... én alaphelyzetben nagyon kis szelid vagyok, de én már néhány dolgot a páromhoz hajítottam volna...

Aranyér
Hemorid, Reparon, Sperti
Kamillás vagy hipermangános ülőfürdő...
És a legfontosabb, lágyabb székletről kell gondoskodni...

Huni
Jobbulást a gyerkőcnek!

Meleg...
Pénteken utazunk a télbe... majd gondolok rátok, mikor bekapcsolom a fűtést... :wink:

Mi még csak 1-1 pár zoknit vettünk...
Vendég

Sziasztok!
Panaszkodni akartam, mert ma nagyon boxolnak a hormonjaim, és iszonyúúúú meleg van, de ahogy olvastalak benneteket megnyugodtam, és inkább nem panaszkodom.
Bee:Naaagyon szép a pocid és a kocsitok is klassz.
Mandala: jó hogy visszatértél én is hiányoltalak már, jobbulást nektek. Megyek a gyogyiba bugyiért én is. A kicsinek nem veszek semmit babonából, de ami a szüléshez és nekem kell utána azt megveszem, elég sok mindent kapunk is. Én Lindával úgy csináltam, hogy apának odaadtam egy listát a kórházba, és mire hazaértem mindent meg is vett amire szükség volt. Első babát váró anyukáknak javaslat, olyan nagyon kevés dologra van szüksége annak a csöppségnek akit a kórházból hazahozunk, hogy kár előre egy csomó mindent megvenni, amire nem is biztos, hogy szükség lesz, a babónak leginkább cici+sok szeretet kell, a többi meg kialakul, de ez csak javaslat mindenki maga tudja mennyire van pénze.
Mona:Sajnálom, hogy ennyit szenvedsz az aranyereddel együttérzek velek.
Már leírtam párszor neked hogy nekem most kizárólag egy dolog miatt nincs, mert használom a glicerin kúpot, és nem kell erőlködnöm kicsit sem, most már optimalizáltam egy kicsit, most félbe vágom hosszában és így több napig tudom használni, és elég a fél is ahhoz, hogy ne kelljen kicsit sem erőlködnöm. Ha már most szenvedsz ettől és már vérzik is kicsi az esélye, hogy szülés után jobb lesz. Hacsak valami isteni csoda nem történik, próbáld meg addig helyrehozni. Én szülés után a kórházban Hemorid kúpot és Hemorid krémet kaptam, ez naaaagyon kellemes mentolos cucc, azonnal hűsíti a berendezést odalent :oops: . Ezt sajna nem bizti, hogy forgalmazzák még érdemes azért rákérdezni. Én is használtam a Reparont kúp és krém formájában is az is jó volt, de a Hemorid jobban bevált. Nekem a doki azt mondta, hogy úgy krémezzem, hogy közben a kidudorodott csomócskát toljam vissza a helyére az ujjammal. Az olyan érzés volt, hogy csillagokat lát az ember tőle, :shock: de ezzel hozzásegíted, hogy bent gyógyítsa a szervezeted tovább, ne kinnt kandikáljon.
De kérj tanácsot a dokitól, hátha azóta kitaláltak valami csodaszert ami használni fog neked. Jobbulást!

Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

A következő problémám merült fel, légszi segítsetek!
Tudom, hogy minden picurka másképp nő, nagy nagyságrendekre lenne szükségem.
Mekkora méretű ruhácskákat milyen "idősen" hordanak általában a babócák kb.3éves korukig?

Én is írtam a felicitásnak, most várom a visszajelzést csomagügyben. Én is rákérdeztem a védőnőnél, erra adott egy másik kiskönyvet , de abban nincs semmi ilyesmi.

Tegnap a védőnő megdicsért mert az elmúlt 1 hónapban semmit nem híztam a babóca meg nőtt ugyebár!

Köszönöm a jótanácsokat bugyi és betét ügyekebn, holnap én is beszerzem őket a patikában.
Tudnátok segíteni kelengyelista ügyben (babának és a mamának)

Köszike
Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Még egy kérdés!
Milyen fajta szopipárnát vettetek? Van valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban? Érdemes újat venni, vagy jó lesz a picit használt is?

Köszi
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

igen, mi vettünk szopipárnát. a szopipárna.hu-sat. és jó. az a legolcsóbb. azt hiszem. kicsit zörög, az az egy bajom van vele. lehet tönkölyöset kellett volna venni, de mindegy. ez is jó nagyon!!!

itt lehűlt a levegő. éljen.
dimet

Hello!

Én láttam szopipárnát 2700-ért is! Én szeretek vele aludni, szoptatáshoz még nem használtam, de szerintem nem is fogom, mert én csak fekve tudok szoptatni sajnos!

Most megpróbáltam megkeresni, de Tamara itt vonyít, hogy angolozni akar.:(

J.

mamiblue

Sziasztok!

Elkezdtem írni Nektek, de olyan álmos lettem.. és úgy döntöttem apa mivel jobban van, alszom egy kicsit... most ismét itt vagyok, a régi elvcsit bemásolom... ha megtalálom apa hova dugta... :)

Sziasztok!

Olyan jóleső a törődésetek, lányok! :)

Edit: azt hiszem hasonló szandit hordunk.... :twisted:
Én is soxor gondolkodtam a váláson, de persze nem komolyan. Az az igazság, hogy ha jobban végig gondolom, akkor mindig oda jutok, hogy azért még mindig jobb, mint sok más férj, akiket ismerek... ő nem csavarog, nem iszik, nem dohányzik, imádja a gyerekeit, minden pénzét hazaadja és igyekszik a szabadidejét is mindig velünk tölteni. Nem tud úgy elmenni mellettem, hogy meg ne öleljen, vagy símogasson... tehát tudom, hogy nagyon szeret minket. Csak ezek az "apróságok" kiborítanak. Biztos bennem is van olyan, ami meg őt borítja ki, de ő sosem beszél ezekről. Amúgy jó, nem vígasztal, hogy nálatok is vannak hasonló gondok, de azért erőt ad, hogy van köztünk olyan, aki nem csak elképzelni tudja miket érzek, hanem a saját bőrén tapasztalja. Szerintem nagyon fontos, hogy így át tudjuk segíteni egymást a nehézségeken. Köszönet érte mégegyszer!
Amúgy én is írtam a felicitasnak és én is kértem a terhesgondozó részére könyveket. Ha adják fogadd el, ha ütnek szaladj el.... érted...?! :twisted: Szóval nyugodtan kérd csak el a védónőtől ha kínálgatja! Én egyszer már voltam pofátlan... az egyik kupont az egyik üzletben, a másikat a másikban váltottam be.... és kész! Senki egy szót sem szólt. A gyerekek viszont örültek, mert mini tusfürdők voltak benne és nagyon tetszett nekik... :)
Én épp tegnap váltottam be a kupont. :D

Mindenkinek köszönet, hogy meghallgatta a nyavajgásom és volt egy-két vígasztaló, együttérző szava! Puszi érte lányok!

Edit:
köszi, most voltam a patikában, és egy sprayt hoztam: Aloclair spray. Állítólag ez is jó. Nem tom, most fújtunk először... majd kiderül. Ha nem válik be, kipróbálom az általad ajánlottat. Köszi!

Mona: Elég sok szenvedést okoz neked ez a fránya aranyér! Szegénykém, úgy sajnállak! Mondd csak, szülhetsz emiatt rendesen? Mert a kitolási szak nem piskóta ám.... Anno nekem nem jött ki ugyan az aranyerem, de közel álltam hozzá, nagyon fájt és vérzett is, kaptam vm kenőcsöt a kórházban, aztán elmúlt a probléma... szóval nem tudom, Sabine látom jó tippeket adott. Remélem jobban leszel szegénykém!

Bebi: Még nem is gratuláltam a pici fiúcskához! Annyira édes a fotón... :)

Most ha nem haragszotok, nem írok mindenkinek név szerint, de tudnotok kell, hogy nagyon hálás vagyok Nektek a kedves szavakért, az együttérző gondolatokért lányok! És ez mindannyiótokra vonatkozik.

Sabine: nagyon fogsz hiányozni, gondolom beletelik néhány hétbe mire hallunk felőletek. Nagyon vigyázzatok az úton és jelentkezz mielőbb! Aztán várjuk ám az infokat a beilleszkedésről és az ottani életről! Ha arra járunk meglátogatunk. :twisted: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok, kismamik! :)
Sajnos, mostanság alig tudok jönni, és már arról is lemondtam, hogy visszaolvassak - egyszerűen nem győzöm idővel. Sok az a könyvfordítás, amelyen dolgozom, ráadásul még tanítok is, szóval huh. Remélem, a július már jobb lesz, pláne hogy még sok dolgot kell vennünk.
A múlt héten vettünk kiságyat meg szopipárnát (a szopiparna.hu-ról, szerintem nagyon jó és olcsó is).
Ma voltam a dokinál a vércukor eredményéért - hát, egy kicsit magas lett, ahogy tartottam tőle, úgyhogy elküldött diabéteszeshez, csütörtökön mehetek oda is. Kép
Ja, és a múlt héten voltam ultrahangon is, nagyon édi volt a kis drága, bár az arcát alig lehetett behozni, mert folyton előtte kalimpált a lábával. :lol:
Azért rakok fel egy képet, ha sikerül, bár nem látszik túl tisztán.
Úgy néz ki, most már biztos Zita lesz a neve, és a Péterfyben fogok szülni.
És még egy fontos dolog: Nyuszifül, nagyon drukkolunk neked, hogy mielőbb babázhass, és hogy egyre erősebb legyél újra lelkileg! :)

italoman

Akkor most megpróbálom a képet:

Kép [/img]

italoman

Italoman: jól látom, a kezébe temeti a kis arcát? Tündéri!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bee: hogy Te is milyen szép kismami vagy! Olyan szép a pocakod, és olyan jó alakod van! Ezt már akartam írni... :)
Brühühü én fogyizni fogok nagyon ám ha már nem szopizik a baba... nagyon elegem van a dagi életből!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Mandala: fogyizhatunk együtt a neten keresztül! :lol:

Ti azért kerestek ellenkező nemű nevet is? Tahát akinek fiút mondtak, az keresett már lánynevet?

Nem tudom, hogy jutok gépközelbe, de azért megpróbálok majd jönni! Vigyázzatok magatokra!

Sabine: Jó utat! Picit azért irigyellek, én is úgy szeretnék világot látni...talán még megadatik.:)

PÁ:Judit

mamiblue

Sziasztok!
Képzeljétek tegnap írtam a Felitastnak és ma már válaszoltak is!
A hölgy küldi a könyvet! Nagyon segítőkész volt!
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

tudjátok,hogy mikor van az utolsó ultrahang?

Sabine.,Nagyon jó utat kívánok,remélem jól fogod magad érezni ott is.
Egy kicsit azért irigyellek a hideg miatt,azt jobban szeretem.
Biztosan meg fogod állni a helyed ott is és minden rendben lesz!!!
Jelentkezz ha tudsz,várjuk a beszámolókat.( az ottani pasikról is jöhet,nem árt a tájékozódás :wink: )
tuza edit

örülök kriszti,hogy neked is ilyen gyorsan reagáltak.Jó tudni,hogy van még olyan terület,ahol emberségesek,nem csak egy beadványnak tekintenek minket.Nem?
tuza edit

Sziasztok!

megjöttem a védőnénitől. 1 kg hízás. most tartok össz-vissz +4 kg-nál. :) jajj de jó. Bár nem is nagyon lehet hízni a zborsótól. Basszus eddíg volt kb 4-5 kiló zborsó termésünk és a fazékig még egy szem sem jutott el... :? :lol: Vérnyomásom 100/60. Pénteken megyek dokihoz. Ja ééés végre dinnyét eszem.. :D:D:D Beültem ide egy 3 kg-s szeletkével... :lol: :lol:

Na megyek is mert ideragadok. :D

Ja és nagyon ééédik az uh képek. :D Remélem apa meg tudja végre csinálni a dvd progit és akkor mejd rakok fel képeket

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Rita, nyitva van az összes ablakom, jöhet fénypostával egy kis dinnye! Gratula a 4 kg-hoz, ez tényleg csak a baba :lol:

Italoman, nagyon szép arca van a babának, és mit csináltatok, hogy szegény fogja a fejét :lol:

Edit, ha jól emlékszem nálunk a 36-37. héten van az uccsó uh.

Én ma megyek 1/2 1-re dokihoz + uh-ra úgyhogy drukkoljatok :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Tegnap délután olyan érzésem volt, mintha megfeszítette volna magát a picurom, nagyon nyomta a hasamat, s nem is volt valami kellemes érzés. Azóta pedig a jobb oldalon a köldököm mellett egy kb. diónyi nagyságú helyen fáj a pocim. Szinte állandóan érzem. Kicsit megijedtem. Ez természetes, vagy valami baj lehet. A babó egyébként mocorog.
SOS!

Szilvi
Kép
szylett

Sziasztok!

csak egy röpke bekukk aztán megyek a dolgomra...

Mindenkit szeretettel várok a fogyi klubba szülés után!
Bolha: asszem Te sajna kimaradsz a klubból... :wink:

Nagyon melegem van! Mi van bogesz-szel? Merre járkál ez a csajszi? :roll:

Nyuszifül
csak bekukkolt és már szaladt is? Jó, megértem hogy a lelkének nem a legjobb most köztünk, de tényleg jó lenne gyakrabban "látni" őt! Átugrottam a másik topicba, üzentem Neki, hogy hiányzik és látogasson meg minket.. és tessék... jött, és már szaladt is... ejnye-bejnye!

Megyek bunkert építeni a srácoknak, aztán főzök, mosok, teregetek.. azt a teringettét!

Ja, és anyukám egy halom frissen szedett málnával és ribizlivel állított be... :P csorgassátok lányok, csorgassátok.... :twisted: Ablak kinyit és megy fényposta.... :lol:

Pussz lánykák, még jövök! Ez fenyegetés volt...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szylett, szerintem valami ideget, vagy eret nyomhatott meg a baba, valószínűleg el fog múlni, de ha nagyon aggaszt inkább hívjad fel dokidat, vagy menj be az ügyeletre.

nekem kb. a 20. héttől (vagy már előtte is) valahogy úgy feküdt, hogy a jobb mellem alatt a bordákat nyomta. Napközben még csak elviselhető volt, de estére már fájt. Aztán most valószínűleg pozíciót változtatott mert pár hete megszűnt.

Kép
Kép
robcsi03

Szylett: ne parázz mamci! Semmi gond! Ilyen velem is volt! Lehet, hogy megnyomott vm ideget vagy izmot a kis krampusz! Hamar elmúlik! Csak ne idegeskedj mamóca! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, nekem málnát küldj, a ribizlit meghagyom másnak :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Köszönöm lányok a nyugtató szavakat!
Bízom benne, hogy igazatok van és tényleg nincs semmi baj! Egyenlőre maradok megfigyelő állásban, holnap úgyis megyek a dokihoz, s rákérdezek.

Köszönöm!

Szilvi
Kép
szylett

Sziasztok!

szylett: nekem is fáj egy diónyi területen. A doki szerint nyom egy ideget. :)

mandala: én nem akarok kimaradni a fogyiklubból. :D:D 75.5 kg vagyok. A versenysúlyomat akarom. 56 kg. Tehát van mit leadni. :) Vivivel felszaladt egy 20-as amiből 10 nagyon is ragaszkodó. :? Na attól jó lenne megszabadulni.

robcsi: befaltam a dinnyét :( :oops: :lol: Majd fel kell menni a következő adagért. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

sziasztok, írtó melegem van. pedig ma megyek dokihoz, utána vonatozom szüleimhez....egyedül az autóvezetést nem vállalom be.....legalább a vonat nem ráz annyira:)

teszek fel képet kiszséről :)
aludt. naná. :)

mindnekinek kitartás a mai naphoz!!!!!
dimet

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181731132.13.jpg[/img] [/img]
dimet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: