A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Julcsi: drukkolunk, jól teszed, hogy bemész a kettő együtt már nem hangzik túl jól. Biztos tudnak majd segíteni, hogy még egy hetet kihúzzatok - onnantól meg már nem koraszülött.

Laci: jó, hogy írtál, pláne, hogy ilyen szuper híreket hoztál Szilviékről. Nagyon sokat gondolunk ám rájuk, várjuk továbbra is a híreket, a kismami klub kitartóan szurkol nektek.

Katinkababa: csodálom a bátorságodat, nem lehetett könnyű ez a 3 hét, de Kisbogár itt van és hidd el kárpótolni fog mindenért. Nagyon drukkolunk a súlygyarapodás miatt. A szívzörej miatt tényleg ne aggódj, ki fogja nőni! A keresztfiunknak is volt, pedig ő időre született majd nem 4 kgval. Várjuk a fotókat. MInden nap gondolunk rátok is, még az uram is megkérdi minden este, hogy mi újság veletek :D

Sannah: én is gyógyszertárival kezdek biztosan, az nem árt. Aztán majd szépen ráállunk valamire, bár lehet, hogy a gyógyszertárinál nincs is olcsóbb.

LKata: hát és derékfájásom is van, jó sz@r. De, ami érdekes, ha mozgok semmi, amint lepihenek egy kicsit alig tudok felállni, kell jó pár lépés, mit lépés döccenés, hogy beinduljanak az izületeim.
Pedig nem vizesedem, bár a doki a múlt héten azt mondta, amikor a sólyomról beszéltünk, hogy van már egy kicsi a vízből is. De nem dagad se kezem se lábam, gyűrűk simán lejönnek, cipők oké.

Viszont jelentem a mai mérlegelésen elértem a 80 kg-ot, ez már 15 kg plusz. Sose kezdődött 8assal a testsúlyom :oops: ezért kicsit megdöbbentem, ráadásul lehagytam az uram, ő 1 kgval könnyebb :shock: Ezt meg kell emésszem!

cicóka

Na akkor nemis írok Szilvinek,hatott a fenyegetés ha ma nem jelentkezik akkor írok neki :lol: :lol:
Szupi h Anna baba jól van és szépen hízik!

Julcsi!
Jaj de izgi!!!Mármint remélem h nincs semmi baj!De lehet h előbb jön a baba?Tudom hte már régóta felkészültél erre!Remélem h csinálnak uht és mondanak egy kb méretet is h ne aggódj,nem olyan pici már a baba!!!!!Nagyon várom a híreket!!!

Cicóka!
Utolsó gondolatmeneteden nagyon jót derültem!Hála az égnek nem tudnám utoléri az uramat,vicces is lenne! :lol:

Én s ráállok a mérlegre,hátha elérem végre a +4 kilót! :?

Sannah!
Látom te se vagy az a hízós a terhesség alatt!Nekem is +5 kiló vlt a vége,le is ment ugye mind,de a szoptatás alatt nem fogytam semmit...szóval nekem meg az nem jött be. :wink:

annus11

Sziasztok!

Julcsi!
Ez nem jó hír. Magas vérnyomás és vizesedés már lehet toxémia főleg ha kiderül van fehérje is a vizeletben. Remélem minden rendben lesz. Drukkolok+++++++

Kriszta
! Önmagában a fehérje nem vészes. Akkor lenne az, ha magas vérnyomás és nagyon sok vizesedés-ödéma párosulna mellé. Fehérje lehet valamilyen baktériumos eredetű gond is,amire kaptad a kúpot. Ilyen nekem is volt. Úgy hogy ne izgulj! :)

Pancsi
! Az ám,már csak 17 nap.:) Vagyis bármelyik pillanat...... :shock: Nekem az éjjel hasmenésem volt , de rendesen. Azóta már 3 x voltam. Lehet készül a szervezetem?????????? :roll: :) Persze azt vettem észre, hogy minél jobban akarok beállni a sorba,annál inkább nem történik semmi. :)

Sannah!
Én is gyógyszertárival kezdek 2-3 hónapig,aztán jöhet más is. Az elején még annyira érzékeny a kis bőre, hogy jobb a békesség.

Laci! NAgyon örülök,hogy benéztél és hozod a híreket nekünk. Drukkolunk a gyarapodásért.:) Ez a sztori meg jó volt,ahogy leírtad. Jót nevettem ,de egyben szomorú is, hogy annak a szerencsétlen gyereknek milyen élete lesz egy ilyen anya és nagymama melett. :( Azért akármilyen etnikumu is ,mégis csak egy élet,aki még nem tehet semmiről sem és sajnos az ember olyan lesz amilyen környezetben felnevelkedik. :( :( :(

Kép
bei

Sziasztok!

Orsi, Cicóka: aranyosak vagytok, hogy megnéztétek a párásítót! Köszi! Találtam egy netes boltot a 11. kerben, ahol személyesen is át lehet venni, valamelyik héten ha a férjem ráér átküldöm oda, hogy vegye meg.

Julcsi: ez nem hangzik jól. Jól teszed, hogy bemész a dokihoz. Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Katinka: szerintem már nemsokára hazajöhettek ti is, ha ilyen szépen halad Balázs.

Laci: köszi az infót, örülünk, hogy minden ok Annával.

Éjszaka megint volt egy pár jóslófájásom, pár napja intenzíven gyakorlom a méhem, pedig én nem tervezek novemberben szülni. :)

Pancsi: Nekem is megfelel mikulás napja szülni, vagy a 12.10. is jól hangzik. Szép nagy babád van! :)

Én is voltam tegnap utoljára védőnőnél, semmi érdekeset nem mondott. Nekem is már majd ha itthon leszünk, akkor kell felhívnom.

Sannah: fürdetőből eleinte én is biztosan a gyógyszertárit fogom használni, bár nem igazán szerettem az állaga miatt(nem képes felolvadni, úszkál a víz tetején), de az érzékeny bababőrre jó ez biztos.

Kép
cedis

Sziasztok!

Katinka: A sárgaság és a szívzörej miatt ne aggódj, ezek sajnos időre született babáknál is gyakoriak. A lényeg, hogy te ilyen pozitív hozzáállású vagy és Balázs szépen gyarapodik!

Menion: Örülök, hogy ti is már csak a megfigyelés és hizlalás miatt vagytok kórházban. A Madarász Viktor utcai kórházról sok jót hallottam.

J: Gondolok rád, remélem nem komoly a probléma és Áron még egy kicsit időzik odabent!

Olvasva titeket, egyenlőre szerencsésnek érzem magam mert nem fáj semmim, nem vizesedek, tulajdonképpen semmi bajom nincs azonkívül, hogy a hasméretem kezd akadályozni egy-két dologban. Ja és aludni is tudok!
Félek, hogy ez nálam sem marad így a terhesség végéig!

Védőnőhöz már én sem megyek, Ő jön ide november végén, utána pedig ha megszületik a Réka.

Kép
eper74

Sziasztok Kismamik!

Bocsánat,h. nem jöttem,nem tudtam... Szombaton jöttünk ugye haza és még vasárnap is itthon volt a 3 nagyobbik gyerkőc is és hát persze rajtam csüngtek ezerrel+ a pici is. Na de Ő egy igazi angyal tényleg!!! Eszik,alszik,néha-néha nézelődik is. :-) Gyerekek pedig totál körberajongják! :D

Figyeljetek,ilyen szöveg:

"UTASÍTÁS TERMÉSZETES ÚTON SZÜLT GYERMEKÁGYASOK SZÁMÁRA"
(Zárójelentésemhez hozzátűzve)

"Egy héten keresztül megvetett ágyban ugyanúgy pihenni kell,mint nálunk."

Na,ez nálunk annyira jól "sikerült",h. szombaton este 10-kor kerültem ágyba,vasárnap az esti híradónál feküdtem le 1/2 órát,tegnap pedig du.5-kor pihentem másfél órát. Mindezekkel együtt pedig az éjszakai szoptatás,ami óramű pontossággal 3óránként van,Zsófinak hála! :-) Szóval ezért is nem tudtam jönni,de ma már rámparancsolt a férjem,h.pihenjek már!!! Szóval megértem pl.Editet,aki írja,h. kisfia néha túl sok. El is hiszem,nekem is kemény hétvégém volt most a 4 gyerekkel! És igenis attól még ANYÁK VAGYUNK,hogy ezt be is valljuk. De néha igenis le kell passzolni kicsit a gyerkőcöket,mert kell a pihi!!!
cicus78

Na,gyorsan elküldtem,nehogy elszálljon,amit írtam,mert nem biztos,h. újratudom írni,bár csak 12 körül kell Zsófinak kelni.
Csak nagyjából olvastam még vissza,legelőször is:

NAGYON KÖSZÖNÖM A ZSÓFI DÍCSÉRETEKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most már én fogok majd mindenkinek szinte naponta gratulálni,már alig várom én is!!! :lol:
Igaz,a szülés napján este elkezdtem pityeregni,mert hiányzott a pocakom! :oops: :roll: De aztán ránéztem "pocakgyümölcsre" és megnyugodtam. :) Szóval minden nyűgjével,nehézségével,de csodálatos dolog azért a pocakosság is!!! Úgyhogy most nagyon szentimentális érzés Titeket olvasgatni és újra picit átélni veletek a terhesség végét. :P
cicus78

Titokbaba,hihetetlen,hogy még egybe vagy! Én 3 ujjnyival már a szülőszobán voltam!!! Jó,nekem volt 9-kor burokrepesztés és az persze felgyorsította a dolgokat! Természetesen mennek a drukkok! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Julcsi: Neked is sok-sok drukk!!! +++++++++++++++++++++++++

És mindenkinek,ha jól olvastam,csütörtökön UH party lesz!!! :lol:
cicus78

A vizesedést nagyon sajnálom mindenkinél!!! :( A petrezselyem amúgy jó vízhajtó!!! Nekem terhesség alatt csak annyi volt,h. a gyűrűket nem tudtam lehúzni már az ujjaimról+ arcpuffadás. De szülés utáni napon én csodálkoztam a legjobban,mikor a lábam helyett két elefántpatát láttam :shock: ,na az tényleg sokkhatás volt!!! Ez tegnapra múlt el! Remélem ténylegesen,mert már hiányoztak a lábaim!!! Asszem Zsani írta,de nekem is olyan volt,mintha a bokám egybenőtt volna a lábfejemmel! :shock: Na de előbb utóbb Ti is túljuttok majd ezen!

Cedis: nálunk tegnap volt a védőnő (ma pedig a gyerekorvos jön,ennyit a pihenésről :? ) és azt mondta,h. a fürdetőkrémet úgy szokták,h. kicsi a mikróba,az ugye felolvad és úgy a vízbe és akkor nem lesz darabos. Én így is csinálom és gyógyszertári dolgokat használok,mert ahogy Bei is írja,jobb a békesség,ezek tényleg pici babáknak lettek kifejlesztve!!!
cicus78

Szívzörej téma: szinte minden újszülöttnél mondják,de ezt tényleg kinövik,no para! Persze tudom,könnyű ezt mondani,de élő példa erre nálunk Gyurka fiam. Nála is ez volt és mikor vittük vissza 1 évesen kontrollra a Heim Pálba, szinte elzavartak,hogy mit keresek én ott egy tökéletes szívű gyerekkel?! :shock: :lol: És már lassan11 éves,örökmozgó,sportos gyerek,focizik,karatézik,teniszezik.Kutya baja! :wink:

Most ennyi jutott eszembe,majd visszaolvasok még jobban is,de most megyek,bepakolok a gépbe egy adag ruhát.

Puszi mindenkinek,vigyázzatok magatokra,majd még talán jövök ma!

Cicus
cicus78

Annus – 3-an az ágyban az tényleg vicces lehet. Lea is néha próbálkozik, h apához, mire én közlöm, h apa alszik, anya van….Lea is felkelt tegnap éjjel sokszor, végül én is vele aludtam

Béeen – örülök, h rendben vagytok

Julcsi - szerintem is menj be, ez így együtt nagyon nem jól hangzik

MenionApu – drukk, h minél hamarabb otthon lehessetek

Sannah – én most is a gyógyszertárit használom Leánál, Ábelnél is azt fogom

Cicus – ez a szöveg nagyon vicces, akinek nem első baba ezt elég érdekesen tudja kivitelezni

Kép

Kép
leo50

Sziasztok!

Cicus örülök hogy jelentkeztél.Azért próbálj valamennyit pihenni.
Gratulálok hogy Zsófi ilyen ügyes :)

Katinka ti is jó uton haladtok és nem sokára hazamehettek.Nagyon ügyes a kis Balázs :)

Menion ti is nagyon ügyesek vagytok :) és Gratulálok :)

Cicóka én apát már 10kg-al hagytam le :oops: :P

Julcsi drukkolok++++++++++++++++++

Védőnőhöz nekem mindig kell mennem NST előtt.ugy hogy most hetente járok hozzá :wink:

Eper akkor te szerencsés vagy :)

Nekem is fáj mindenem :evil:

Raktam a gmailra pocifotót.

t katinka

Na megjöttem!!!!!!

A CTG nem mutatott semmi különöset.Az elején elég jó volt,aztán Doroti baba úgy döntött szunyókál egyet.De a szív hangot végig kergetni kellett.Aztán a szülésznéni mondta hogy ébresszük csak fel ezt a babát.Hát jött egy tök tuti mérhető fájás és abban a pillanatban a szívhang eltűnt.Így hiába fájtam nem volt értékelhető a szívhang miatt.Lementem a dokimhoz és azt mondta hogy nem nagyon gáz.Csütörtökön menjek hozzá a magánra.Megbeszéljük a részleteket meg megnézi a méhszájat.De biztos ami biztos kérjek időpontot keddre CTG-re meg ő is beír ultrahangra.

Bírjátok ezt a meleget?
Hihetetlen!
Majd a csütörtök meghozza a babákat.

Ja és telefonált a mosógépszerelőm,hoyg nem kap alkatrészt sehol csak ha az egész programkapcsolót cseréljük.Az meg 40.000FT.
Akkor inkább veszünk egy mosógépet!Ezt meg eladjuk neki alkatrésznek.
Remélem más már nem fog elromlani.

hadedit82

Sziasztok!

Katinkababa: örülök, hogy jelentkeztél és minden rendben. Ez az elmérés nem semmi, biztos nem látott még közelről mérleget a nővér..... :roll: Szívzörej miatt ne aggódj, én azzal születtem, 14 éves koromig kellett járnom kardiológiai kontrollra évente, de serdülő koromra teljesen kinőttem. Lehet, h lesz macera, hogy vinni kell a babár kontrollokra, de a vizsgálat nem fájdalmas, csak vmi tappancsokat raknak a mellkasára, meg vm szíj szerűt a boka és csukló fölé. Olyan mint az EKG.
Laci: köszi, hogy adsz életjelet magatokról! Örüök, hogy rendben vagytok és hamarosan otthon a kis család.
Cicus: tök jó, hogy ilyen angyalka Zsófi baba. Gondolom a másik három gyerkőc csinálja helyette is a hacacárét. :) Azért néha próbálj pihenni is, meg persze fórumozni... ;)
Julcsi: remélem már bementél a kórházba, hogy valaki rád nézzen. Remélem nem lesz semmi gond, szorítok!

Rólunk: ma ismét voltam védőnőnél, minden ok, voltam NST-n, Boglárka sokat mozgott, így minden ok. Pénteken kell újra mennem NST-re. Nálunk végig van védőnőzés, sőt ha betöltött 40 hetes leszek még egyben, akkor mégegyszer kijön házhoz is.
Tegnap estére kicsit bedepiztem, fogalmam sincs, hogy mitől. Ugye délelőtt a városban intézkedtem, délután hazajöttem pihenni és vmiért olyan rossz kedvem lett. Nem mentem el terhestornára sem, csak néztem ki a fejemből. Azt éreztem, hogy félek a szüléstől, , hogy hogy fogom én ezt végigcsinálni, félek az ajakhasadék miatt, félek, hogy nem tudok majd emiatt szoptatni, félek hogy mi lesz ha hazajövünk stb. Szóval beparáztam. Este még beszélgettünk a férjemmel, aztán elaludtam. Jót aludtam, és ma már jól ébredtem. Nem tudom mi volt ez nálam. Nálatok is volt ilyen?
Ma van kedvem pakolászni, úgyhogy kicsit takarítgatok meg vasalok. Ameddig jól esik, aztán pihi!
Szép napot Nektek!
Puszi
Ui: Nem tudom mi van Nenuval, nem jelentkezett már vagy 1,5-2 hete, ma rákérdezek. Lehet, h épp a költözés közepén vannak, remélem minden ok vele.

Kép
orsolymors

Béenn: szuper, hogy minden ok Zsófival. :D

Cicus: Hát akkor nem sokat pihentél mostanában. Próbálj azért minél többet. Tejed van elég? Mondtuk mi, hogy egy kis tündér Zsófi baba, nem csak szép, de nyugodj, ügyes baba is ezek szerint. Segítséged van azért?

Ezt a mikrózást majd kipróbálom, köszi a tippet! :wink:

Kép
cedis

Julcsiról nincs hírünk?Kezdek aggódni!

Cicus!
Nem is tudom h lehet bírni ennyi gyerekkel!Én már agybajt kaptam volna :lol: :lol: Le a kalappal előtted!Aztán tényleg pihizz néha!!!

Orsi!
Nála ugyanilyen hangulat ingadozások vannak.Egyik nap repülni tudnék a boldogságtól,másnap meg felkelni nincs kedvem...ma meg már az időjárás változást érzem,mint akit fejbe vertek komolyan! :?

Edit!
Sajnálom a mosógépet...hát igen,60-70ér már újat kapsz!De ezeket direkt így gyártják..... :evil: Szupi h minden rendben nálad is!Akkor még tartsatok ki!

Leo!
Hát ha Izának az apja kell akkor megkapja :lol: Kicsit rosszul esik,de legalább hamarabb elalszik! :wink:

Eper!
Tényleg szerencsés vagy!Nem törvényszerű h nehéz legyen a vége!!Te is kivétel vagy a sok közül,pont akkora a hasad amekkorát elbírsz :wink: Na milyen munka nélkül?Mármint h nem kell menned dolgozni?

Cedis!
A készülődés nem árt!Jósolgass csak nyugodtan,reméljük annál könnyebb lesz a szülés.Persze ez se törvényszerű,nekem nem jött be Izánál :wink:

Bei!
Nekemis egyik pillanat olyan h na mindjárt megszülök,másik meg h olyan messze van még.

annus11

Hali! :)

Orsi! Örülök, hogy mára elmúlott a depid. Nálam is szokott ilyen lenni. Nem vagy egyedül vele. MÉg jó, hogy nem tart sokáig, vagyis hogy nem napokig. :roll:

Cicus! Olyan jó volt olvasni téged!!!!! :) Gyere majd, ha lesz időd! Ja. Egyébként meg én irigyellek téged. Mármint azért, hogy túl vagy a szülésen és már babázhatsz. Én már azért kezdek félni kicsit. :shock:

Megnéztem képeket g.mailen. Mindenkinek oriási már a pocija, de olyan szép mindenki!!!! :) Nekem NST-n megjegyezte a szülésznő, hogy milyen nagy a pocim. :shock: Ugye kérdezte, hogy hány hetes vagyok. Mondom 37. Erre ő meglepődve mondja, hogy milyen nagy a poc........ bár azt mondja, az alkatomhoz viszont jó. Na akkor most kaptam is,meg meg is nyugtatott. :?

Már kezd elegem lenni belőle,hogy mindenki azzal van elfoglalva, hogy mekkora. Van aki azt mondja nem is nagy, ( általában az aki már szült) van,aki meg el van ájulva. Már nem igazán van kedvem kimenni az utcára sem,mert már én is kezdem magam csúnyának érezni. Hörcsög pofa , elefánt fenék, pingvin mozgás........ lassan az egész állatkert megjelenik rajtam.... :shock: :oops:

Kép
bei

Cicus: de jó hogy jöttél!!!! Igazán irigyek vagyunk, hogy már babázhatsz, de azért pihenj is tényleg. Nem vagy semmi, 4 lurkó! Te jó Isten én még azt sem tudom felmérni, hogy majd ezzel az egyet mit kezdek :oops:

Orsi: hangulatingadozásaim nekem is vannak és totál nincs hatásom rá, ettől aztán még fel is idegesítem magam :roll:
Ma például eddig elég jól voltam, erre most olvastam, hogy a faros babák esetén nagyobb az esélye csípőficamnak, most ettől totál kivagyok :!:

cicóka

Cicóka!
:) Én is 80kg vagyok és így én is1 kg-val vagyok több a páromnál! :)
Kicsit furcsa érzés, de majd lemegy! Én már ki is tűztem a célt, mert megrendeltünk egy M-es melegítőt, amibe mindenképp bele kell majd férjek (most lehetetlen lenne). :)
A pulzusról annyit, hogy sajnos nálam nem szervi probléma, inkább fejben vannak gondok...:D
Neked pedig biztos a hirtelen növés lehet az oka, valóban. Rajtam is volt Holter többször, nagyon sz@r vele fürödni! :)

Pancsi!
Szép nagy baba lesz, 37 hetesen 3500g, az igen!
:)

Sannah!
Tök jó, hogy csak ennyit híztál, irigykedek!!!! :)
Mi a gyógyszertáras cuccokat fogjuk használni, de van ilyen szuper (szintén gyógyszretárban EÜ. kártyával vett) francia cuccunk, amit majd szeretnék kipróbálni, mert illatmentes és elég jónak tűnik.

Katinkababa!
Én nagyon várom, hogy tegyél fel Balázsról fotókat! Ne legyél "babonás", nem lesz neki már semmi baja! Ilyen erős kislegénynek nem lehet! :)
És a szívzörejről én is úgy tudom, hogy szinte mnden gyereknek van és kinövik!

Szilvi és Laci!
Örülök, hogy már pólyában van Anna baba!!! Sok puszi nektek! :)
A körülményekhez meg: no comment! Annyira szomorú, hogy ilyen országban élünk!

Julcsi!
Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, jól tetted, hogy bementél!

Cicus!
Nem semmi meló lehet 4 gyerek! Minden tiszteletem a tiéd! :)

Orsi!
Vannak ilyen napok nálam is, szerintem nem gáz, hogy néha így érzünk! Ez természetes aggodalom. És azt gondolom, hogy kell is, mert utána tök jó, amikor rájövünk, hogy hülyeség az egész és mindent szebben látunk! Legalábbis nekem így szokott lenni.

Most is, amikor volt ez a pulzus-téma, eléggé elkeseredtem, aztán mikor tegnap 146/min volt a pulzusa Zsófinak, anniyra megnyugodott minden, már nem is érdekelt a sajátom és, hogy mi lesz a szülésnél.
Délután kismama-klubban voltam, mert ott tudtam talizni a szülésznőmmel, aki nem egy parázós típus és ő is megnyugtatott, hogy nem lesz gond. Oda fog figyelni, mert ez a dolga és különben is szerinte akkor van baj, ha félünk. És rájöttem, hogy teljesen igaza van, minden rendben lesz. :)
Úgyhogy most élvezem, hogy süt a nap és, hogy egész héten itthon lesz velem Zsolti, mert szabin van! Úgyhogy boldogság van és nyugalom!
Mindenkinek további szép napot és köszi a drukkokat!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Hali!

Cicus: Örülök, hogy jól vagytok! Gondoltam, hogy nem sokat fogsz pihenni szülés után sem!

Annus: A "munkanélküli" lét egyszerűen szuper. Mindent beszereztem, becsomagoltam, Réka ruháit, takaróit, mindenét kimostam, vasaltam meg még ezer dolgot megcsináltam.
Iza még mindig a fogaitól szenved? vagy egyszerűen rosszul alszik?
Annyira sajnálom őt is meg téged is!

Megnéztem a képeket!
Itt olyan szép kismamák gyűltek össze :D

Tettem fel én is friss pocakfotót!

Kép
eper74

Julcsi?????
Kapsz egy fekete pontot ha előkerülsz! :wink:

Eper!
Na akkor te is kész vagy kb,látod nem is kellett sok mindent csinálni! :lol: :lol:

Na most mennem kell

annus11

Julcsi....azonnal menj be a kórházba ha még ne tetted! Tök mindegy ki van ott, valami orvos nézzen meg!
Ezek a toxémia tünetei, fehérje, ödéma, magas vérnyomás....ez nem jó!!! :( :( :(
Te is és a baba is veszélyben vagytok!!!!Usgyi a dokihoz!!!
Drukkolok!

Kép
Kép
lovaszkata

Na, tegnap azt mondtam hogy nem vészes a vizesedésem.Ma sokkal rosszabb! :( Zsibbad a lábam, feszül a bőröm, tök ducik a végtagjaim. :( :(
Még jó hogy a vérnyomásom alacsony és fehérje sincs a vizeletemben.
Ma keveset is pihentem, fel kéne tennem napi többször a lábam pihentetni...de nem tettem :roll: Majd mostantól figyelek rá.
ja, és próbálok tök só-mentesen enni :?

Remélem mindenki jól van, pussz!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Csak gyors bekukk az esti etetés előtt: tettem fel fotókat kisBalázsról. :)

Láttam téma volt a súlybecslés: nálunk 2200 gramm felettit becsültek, 1740 lett. Sajnos sokaktól hallottam, hogy rém pontatlan.

Na megyek, bekapok valamit, mert elfelejtettem enni.... :)
További szép estét!

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Na végre ülök!
Megvettük az új mosógépet.Kíváncsi vagyok!Holnap ki is próbálom!
Én nem tudom mi van a levegőben de ma egy csomóan fölhívtak akikkel tök ritkán beszélek,hogy mi van már velem és már tökre izgulnak,meg hogy ők legyenek ám az elsők akiket fölhívok ha már megyünk szülni!Jönnek izgulni az ajtóba még éjjel is!
Elég fura volt.
A dokim meg megkérdezte ma hogy jó e nekem a 2.-a szülni!Erre mit mondjon az ember.Kicsit bajban van szerintem mert ma aki volt ctg-az mind az ő kismamája és eléggé egyszerre vagyunk kiírva.Mondta,hogy menjek csütörtökön hozzá és megbeszéljük.
De mit????Szerintetek?
Na szép álmokat és nyugodt éjszakát mindenkinek!

hadedit82

Katinkababa csodaszép a KisBogár! :D

Most ennyi megyek aludni kemény napunk volt ezzel a hasmenéssel! :(

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Csak gyorsan...

Julcsi: jelentkezz tényleg,aggódunk érted,remélem minden rendben!!!

Megnéztem a gmailt,mindenkit! :)

Először is: Anna és KisBogár: tünemény kisbabák vagytok!!! Gratulálok mamiknak és a papáknak!!! :) Igazi csoda kisemberek ők,hogy ilyen erősek!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

És látom,már mindenki alig bírja a pocakját,jól megnövesztettétek!!!
:wink: Kitartás!!!

Köszönöm,aranyosak vagytok! :) Mármint a dicsiket a 4 gyermekért! :D Ja,a legkisebb a legjobb :lol: és így van,a másik 3 csinálja a fesztivált néha... :? Azért kibírható. :wink:
Tejem van bőven szerencsére és segítségem a férjem még 1 hétig, utána majd Anyu,ha kell segítség.

Megyek Lányok,most fekszem csak le,bár ma délután lepihentem kicsit. Ja,volt a gyerekorvos is,totál odavolt,milyen szép ez a baba,stb. :D :lol: Sárgaság sincs már,szép rózsás a pofija. Csípője is rendben. Majd csütörtökön jön a védőnő,bár nem értem igazán minek... Most volt itt tegnap! :shock:
Azt hittem,csak hetente lesz átjáróház a lakás... :roll:

Pussz mindenkinek!!!

Cicus
cicus78

Katinkababa!
Gyönyörűséges a Balázs! :)

Képzeljétek olyan szép álmom volt:
megszületett Zsófi itthon és nagyon könnyű volt az egész. (bárcsak könnyű lenne majd) :)
Ő nagyon szép volt és aranyos, én meg "régi fényemben tündököltem" :):)! Az egész álom olyan jó volt!!!!! :lol: :lol: :lol:

Megyek vissza fekszem aludni, hátha még lesz hasonló álmom! :)
Szép napot!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Katinkababa: nagyon szép KisBogár :!: :!: :!: és erős kislegény, teljesen odavagyok érte :oops:
Igazad van a súlybecslés tök lutri, ezért nem is érdemes komolyan venni.

Eper: megnéztem a poci fotódat, na ugye te is csak gömbölyödtél a végére :wink: szépséges a Rékalak :lol:

Orsi: megkuksiztalak téged is így a 38. héten - csini vagy! :D

Bogi: továbbra is jobbulást Csaninak!!!!

Edit: hajrá a mosógép próbával :lol: A dokira nagyon kíváncsi vagyok!

Youlcsi: hol vagy mi van veled???? izgulunk és persze mennek a drukkok!

cicóka

Jó reggelt!

Mindjárt felkel "óramű" :lol: ,ezért csak nagyon gyorsan:

Julcsi,még mindig nem jelentkeztél,remélem minden ok!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Várunk nagyon!!!

Cicóka,elfelejtettem,hogy Barni lak gyönyörűséges!!! :D De mindenki olyan szépen megcsinálta a babája "lakhelyét"! Látszik a sok-sok szeretet benne!!! :wink:

Béenn: tényleg nagyon szép álmod volt!!! Kívánok sok hasonlót a pihihez!!! :)

A kilókkal kapcsolatban: képzeljétek,megmértem most reggel,59 kg vagyok!!! (53kg-ról kezdtem!!!) Tökre örülök!!! Ahhoz képest,hogy 67kg-val mentem szülni! :shock: Ez azért nagyon jó!!! :lol: Látszik,h. a szoptatás és a sok ugrabugra a gyerkőcök után mennyit kivesz az emberből,meg az éjszakai felkelés... Csak a tejcsi rovására ne menjen a sok fogyás!!! :roll: Pedig eszek-iszok rendesen. Igaz,a pihenéssel hadilábon állok,de nem bírok a seggemen maradni,mindig csinálnom kell vmit! Legalább minden nap ragyog a lakás! :wink:
Jó,ígérem,próbálok többet pihizni... 8)

Na pusszantás csajok! (Bevallom,szeretnék már újabb baba születés hírre jönni :wink: !!! )

Puszi: Cicus
cicus78

Sziasztok!

Katinka: nagyon aranyos Balázs baba! :D

Cicus: 59 kiló? Ez igen! Szerintem egy-két hónap és régi formádban leszel. Nekem lesz egy év is mire összekapom magam, de a lényeg, hogy minden rendben legyen velünk, legyen tejem, a fogyásom majd utána ráérek még gondolkodni.

Julcsinak nincs elérhetősége? Én is aggódom mi lehet vele.

Béenn: élőben is ilyen szülést kívánok neked, és mindannyiunknak is!

Bogi: remélem már csillapodott a hasmenés!

Edit: na megy már a mosógép??
:P

Mit akar a dokid, csak nem indítani 2.-án? Hanyadikára vagy egyébként kiírva?

Kép
cedis

Na reggelt!

Tegnap este én is jósolgattam megint,apa fektette a gyerkőcöt.aki lehet h taknyi lett...majd ma elválik h milyen irányba megy a szörcsögése :?

Bogi!
Remélem Csani hamar meggyógyul!Szegényke,ez nem lehet vmi kellemes...vagy amúgy jó a kedve?

Edit!
Áh,lehet semmi különöset nem akar a doki:)Vagy gondolod h indítaná ha úgy állsz?Mosógéphez sok sikert,én is megyek az enyémhez mindjárt!

Cicus!
Na szupi ez a gyors fogyás!!!Izánál hiába híztam csak 5 kilót,nem is igen ment le több...talán még 2 kiló,de elkezdtem zabálni ahogy csökkent a tejem,hátha az a baj.Hát tejem nem lett több,csak az a 2 kiló jött vissza.Szóval tök érdekes!Örülnék ha most több menne le...

Na megyek gmailre és meglesem a babákat meg Julcsi számát is,hátha fenn van és megdobálom egy smssel!

annus11

Na írtam Julcsinak,remélem nem én ébresztem :lol:

Balázs és Anna baba is tündér!!!Milyen édesek,nem is gondolná az ember h ilyen picik!

annus11

Na sms Julcsitól!

"Köszi,minden ok,de a dokim már nem enged el 1ben:)Méhszáj 2111,szerinte még 1 hét max.Legyen igaza:)puszi mindenkinek.Julcsi"

Ezek szerint benn fogták!!

annus11

Annus: köszi az infót Julcsiról. Ezek szerint hála az égnek nem toxémia. Minden esetre jobb neki benn, ott folyamatosan kontrolálják.

Titokbaba: veletek mizu? Holnap jön a hidegfront. Lehet babaeső lesz? :)

Kép
cedis

Na mi ez a pangás?Mindenki szülni ment? :lol: :lol:

annus11

Sziasztok Lányok!

Katinkababa:
Balázs egyszerűen tüneményes! Tényleg KisBogár! Gratulálok hozzá, és örülök, hogy szépen fejlődik! Még 1-2 hét és újra otthon! A szívzörejt tényleg kinövik, és korababáknál gyakrabban is hallják, de szerintem mire hazamentek, addigra már minden rendben lesz!

Cicus:
Le a kalappal előtted! Én az alig megfázott férjemet és az éppen féltékenységi rohammal küzdő 2,5 évesemet alig tudom kordában tartani úgy, hogy a pici még bent van :D. Zsófi gyönyörű baba. Formás, pufók, igazi csajszi!!! Amikor tudsz, akkor azért pihenj!

Annus:
Jósolgatunk, jósolgatunk :lol: ?! A szülésznőm mondta épp tegnap, hogy második gyereknél sokkal több a jósló és az olyan jósló, ami szülési fájdalomhoz hasonló. Remélem Iza jobban aludt, és így Te is pihentél!

Julcsi:
Mennek a drukkok! Látod 3 ujjnyira nyitva vagyok lassan egy hete, és még mindig egyben :D . Azt az 1 hetet simán kibírjátok! Jól tetted, hogy bementél

Edit:
Örülök, hogy megoldódott a mosógép probléma. Egyébként nekem is az volt az érzésem a dokimnál, hogy akkor szülök, amikor neki kicsit optimális... Szerintem december 2-áig nem maradtok Ti sem egyben!

Béen:
Biztos, hogy hamar "régi fényedben" fogsz tündökölni. Hihetetlen mennyi kiló tud lemenni szülés közben az emberről. Mondjuk nekem kellett egy év, amíg a csípőm visszarendeződött, de kilóra a szülés után ugyanannyi voltam, mint előtte. Nyugi! Az álmod pedig tényleg gyönyörű :). Kívánom, hogy megvalósuljon!

Sannah:
Kitűztem a tárgyalást és nem szeretnék sem napolni sem halasztani, hanem egy jogerős befejezésre vágyom :lol: . Aztán a végén lehet, hogy fellebbez a fiam, és jön a másodfok :lol: . Egyébként Te mivel foglalkozol?

Cedis:
Édes vagy, hogy érdeklődsz! Még egyben... És a hidegfrontban van minden reménységem :wink: . Bár jövő hétre mondja az igazit, most csak enyhébbet, de remélem ez is elég lesz.

Menion:
Tudod, hogy mennyi ilyen kiskorú veszélyeztetésről tudnék mesélni, mint amit a Laci írt... Szomorú, de sajnos a beteg gyerek többet ér anyagilag. Na, de nem menünk bele, mert erről nem illik beszélni ebben az országban. A lényeg, hogy jobban vagytok, és kikerült Anna a Madarász utcai kórházba! Akkor viszont hamarosan Ti is otthon lesztek!!! Hurrá!!!

A pocakfotók gyönyörűek! Nektek mekkora pocakotok van! Hát az enyém közel sem ekkora. Lehet, hogy megint nem éri el a fiam a 3 kg-t???

És akkor mi. Hát ez a mindennapos CTG mit ne mondjak... Levezetni 80-90 km-et minden nap, állni a dugóban Pesten, nem egy leányálom. Annus jól megfogalmazta, hogy mintha nem akarnák, hogy kivárjam a csütörtököt :). Tegnap az én dokim is megjegyezte, hogy nagyon szülésre állunk. Megkérdezte a szülésznőt, hogy holnap ráér-e... Majd közölte, hogy holnap délután ő is ügyeletes, a szülésznő is ráér, úgyhogy akár szülhetnénk is. Én mondtam, hogyha már vártunk eddig, akkor induljon magától. Igazából nem mondta ki, hogy holnap indítani akar, de valahogy ezt vettem le a beszélgetéséből. Azért ma már elkezdtem megint jósolgatni, kíváncsi vagyok, hogy most beindul-e. Holnap jelentkezem majd, hogy mi volt!

Puszi, Kata

titokbaba

Annus:
Én már mennék ;)! De még nem erősek a jóslók. Remélem estére erősödik ez a fránya hidegfront :)

titokbaba

Titokbaba!
na,a te jóslóid azért már simán hozhatnak babát!Az enyémek csak pár kellemetlen órát....Nagyon kíváncsi vagyok h lesz e a héten új babánk,vagy csak riogattak ezzel a fronttal...amúgy a köv heti lehüléstől én is jobban tartok,ez most olyan lassú,még jobban bírom.Na meg meg kell várni h nyilas legyen! :wink:

A legjobb a 24 enne,Iza is 24 és az apjuk legalább meg tudná jegyezni :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Katinka: de jó, hogy írtál, nyugodj meg minden rendben lesz!!!

Laci/Menion: örülök, hogy jelentkeztetek, puszi a babának és Szilvinek!!!

J: talán így a legjobb, ha már csak egy hét akkor azt féllábon is kibírod!!!! Nagyon drukkolok, hogy még azt az egy hetet egyben eltöltsd.

Lovaszkata: vizesedés: :cry: :cry: :cry: , sajnálom biztosan nem kellemes.

Titokbaba: a magyar királyi rendőrség állományában gv-s vizsgáló a hivatalos megnevezésem, amúgy alkotmányjogásznak készültem, imádom ezt a témát, de abbahagytam az egyetemet, mert munka mellett nem igazán bírtam és úgy döntöttem elég nekem az ami van, azt jó napot..... azért titkon néha még elkap a hév, hogy csak be kéne fejezni az egyetemet, de szerintem nem tudnék már a "civil" életben alkalmazkodni senkihez sem és vénasszony is vagyok már ahhoz, hogy "új életet kezdjek". A mostani helyem nagyon szerettem, a kollégáimat, főnökeimet stb, nehéz volt eljönni.... de a babáért mindent!!!

Ja csak zárójelben jegyzem meg, hogy holnap nightshopping lesz a Kikában!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Béeen: a Babera gondolsz, mert én vettem olyan fürdetőt, többen ajánlották, se illata se semmi, de állítólag jó.

Köszi lányok a tanácsokat a fürdetővel kapcsolatban.

Reggel beütöttem a hasam a szekrény sarkába pont ott ahol valamije kidudorodott a babának, azóta nem sokat mozgott, de csuklik, remélem minden rendben van azért odabent.

Annus: császár után is elengednek három nap után? Van aki azt mondta, hogy ő egy hetet volt bent. Jó lenne csak három napot bent lenni. Laci írása alapján eszembe jutott, hogy én is mennyi etnikumot láttam a Klinikán, remélem én nem kerülök össze egyikkel sem, mert akkor kiszaladok a világból.
Vendég

Sziasztok! :) Gyors leszek.

Katinkababa!
Tényleg nagyon szép kisbogár!!!! :) Olyan nagyon szép még ilyen picikén is. Bár már nem is olyan picike. :) Nődögél a drága!

Titokbaba! Jujj de izgi. Akkor lehet tényleg holnap indítanak. Ne bánjad. Elöbb a karjaidba tarthatod a picurt. :)

Julcsinak
megy a drukk++++++++ !!!!

Hát igen most már bárkinél bármikor jöhet a baba, főleg ha valaki érzékenyebb a frontokra. Ha megérzéseim nem csalnak,akkor nekem jövőhéten van itt az ideje. :) November 25.-e Kíváncsi vagyok. Ha bejön,akkor tényleg boszi vagyok.:)

Puszi mindenkinek!!! :)

Kép
bei

Titokbaba!
Látom te is kezded már unni, de egyébként irigylem a türelmed, én biztos nem bírnám ilyen jól cérnával, hogy már majdnem szülök, azán mégsem...jóslófájások, aztán elmúlnak...de azt hiszem, inkább én nem vagyok az a türelmes fajta. :)

Cicus!
Nagyon szupi a súlyod! Gratula! :)
És köszi a jókívánságot! Remélem az én Zsófim követi a te Zsófid jó példáját és ilyen ügyes, okos, szép kislány lesz. :)

Annus!
Köszi a Julcsi-infót.
Julcsi neked drukk, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnéd!!! :)

Sannah!
Igen, Babé. Elég drága, de eü. kártyával pont mindegy.
Majd meglátjuk milyen lesz, de először tuti a patikás dolgokat fogjuk használni.
Vigyázz a pocidra, de nem hiszem, hogy hatással lenne rá, lehet megsértődött! :)
Császár-hazaengedés téma: a barátnőm múlt hét szerdán szült császárral és hétfőn engedték őket haza, de szerintem ez mindenhol és mindenkinél más, gondolom a körülményektől függ.

Megnéztem a képeket! Mindenkinek szép nagy már a pocija, úgyhogy én is tettem fel, nézzétek meg...sztem durván nagy 34+6 hetesen. :)
Éééés, kérdésem is van.
Szerintetek normális, hogy jósló fájásaim vannak(és ez már tuti az!)?
Éjszaka volt egy pár egymás után és napközben is szokott lenni 1-2 napja, pedig legtöbbször fekszem, vagy ülök.

Puszi

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sannah:
Hát nagyon jót röhögtem, hogy nightshopping van :lol: :lol: :lol: . Lehet, hogy a kika (a férjem szerint múlt hét óta kaki... :lol: ) megérzi, mikor küldhetnek át előírtan egy pancsert, aki fészekrakó ösztöne miatt nem tud ellenállni a karácsonyi mütyűröknek :lol: :lol: A munkád pedig megértem. Én sem tudnék elképzelni mást magamnak. Képtelen lennék ügyvédkedni, cégjogászkodni stb. Mondjuk az állomány engem is vonzana, de arról meg én csúsztam le vénasszony fejjel :lol: .

Tegyél jeget vagy valami hideget a pocakodhoz. Arra a babák 99%-a odébb mozdul. Nem kell izgulni, mert az rosszabb! Ha viszont nehezebben érzed a mozgást, vagy nem tudsz megnyugodni, menj el a dokidhoz. Az a legtutibb! De próbáld ki a jeget. Nekem eddig mindig bevált, ha órák óta nem jelentkezett!

Béen:
Igen, talán mostanra kezd fogyni a türelem. Eddig voltak célok, hogy mit kellene elérni stb. Most viszont már csak a várakozás. Egy nagyon "kedves" férfi kollégám mondta a búcsúzómon, hogy "Ha az utolsó két hétben azt mondja neked valaki, milyen jól nézel ki, na azt már ne hidd el. Kezdődik a kalácskép." :lol: :lol: És most így is érzem magam. Nem hiszem, hogy elindulnék egy Top Modell kerestetik versenyen :lol: :lol:
A jósló fájás pedig teljesen normális. Nézz csak rám. Már a 33. héttől jósolgatok, és még mindig egyben. :D

Bei:
Szorítok a 25-éhez. Mégis csak Katalin nap :wink: . Teljesen jó időpont!

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára titokbaba 2010.11.17 14:37-kor.

titokbaba

Hoppá-hoppá! Laptető!!! Nem tudom, hogy higgyek-e a fórumos babonában :wink: :lol:

titokbaba

Titokbaba: hihetetlen, hogy még mindig egyben :!: nem vagy semmi. De ha jól értem, amit írtál talán holnap :?: úgy is előtted a 18-át is, nem?
Az én képem még nem kalács, de a mozgásom határozottan tojógalambos!
Ja, az én férjem a budaörsit hívja giga kakinak, ott egyszer én is elvesztettem a fejem :oops: :lol: vettem két ágyelő szőnyeget, egy kisebb vagyonért.

Sannah: ne aggódj, az ütés nem lehetett olyan nagy, és őt védi a magzatvíz! Próbáld ki a jeget, amit Titokbaba ajánlott, és is azt használtam a múltkor és nekem is bejött. De ha nem vagy nyugodt, akkor szólj a dokinak, azzal többet ártasz, ha idegeskedsz, mintha megnéznek és kiderül, hogy semmi baj. Én is aggódtam a múlt héten és tartottam attól, hogy hülyének néznek, mégis jelentkeztem a szülőszobán, csináltak CGT-t és minden ok volt.

Béeen: szép álom, álmodj továbbra is ilyeneket. Már én is nagyon vágyom a régi önmagamra, na nem feltétlenül a súlyom miatt, hanem inkább, hogy könnyebb legyen a mozgás. Ja a fotót is megnéztem, szép nagy pocid van! A jósolgatás miatt ne aggódj, természetes már ilyenkor.

Cicus: ügyi vagy és oltári szerencsés, gyönyörű, egészséges kisbaba, már otthon a családnál, tejcsi van, apadnak a plusz kilók - jaj tudod nagyon irigy vagyok ám. :oops:

Youlcsi: mennek a drukkok+++++++++ 1 hét az semmi! MIndjárt a kezedben tarthatod Áront, jaj de jó! Várjuk a híreket.

Holnap jön anyukám és itt lesz vasárnapig, olyan jó, mert legalább holnap holnapután nem leszek egyedül, ma szinte csak feküdtem egész nap, semmihez sincs kedvem. A barátnőm 15 hónapos kislányával kórházban, mert éjszaka kruppos (nem tudom így kell-e írni) rohama volt. Aggódom értük :!:

cicóka

Titokbaba!
ne mááá,az előző laptető meg az enyém volt,de én nem szülök,vagy mégis? :lol:

Sannah!
Nekem pénteken volt a császár,ha Iza nem sárgul be akkor már hétfőn mentem volna,de így csak kedden.Szerintem is attól függ h minden oké e veled és a babával is :wink:

Béen!
Oh,én ma is jósolgatok elég rendesen,és ahogy Titokbaba is írta már jó ideje jelentkezett nálam is.

annus11

Sziasztok!

Hát ez a hidegfront ideért hozzánk.Délután óta elég szabályosan jósolgatok és a szivem is össze vissza kalapál.Tökre légszomjam van.Nem akarok semmit elkiabálni.Megvárom az éjszaka hogy alakul.Mindenesetre lelkileg felkészülök mindenre.
Most meg szegény Doroti csuklik a pocakba.

A mosógép nagyon szuper.Egész nap ment annyi szennyesünk lett.
A Dominak jól sikerült az első napja az oviban.Mindenki körberajongta ő meg hősiesen mesélte a kórházas élményeit.

Ha van valami fejleményünk éjjel is írok,ha megyünk.
Mindenki vigyázzon magára!!!!

hadedit82

Titokbaba!
Az én fejem kb. a 20. hét óta vállalhatatlan! :) Úgyhogy az, hogy az utolsó 2 hétben esetleg kalácsképed van, azt hiszem belefér! :)
Nekem az összes kiló ami a babán és egyéb "tartozékain" kívül rajtam van, az mind a fejemre összpontosul. :D

Cicóka!
Nekem is főleg a szokásos tempóm hiányzik nagyon. Hiányzom magamnak! :)

Szóval normális a jósolgatás. Akkor ok, köszi.

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Edit!
Légszomj ismerős!Nekem is ezzel társulnak a jóslók legtöbbször...de holnap reggel olyan fitten kelünk majd hogy csak na! :wink:

Béenn!

:lol: :lol: :lol: Na az én fejem is szörnyű,csak az enyé be van esve...az se jobb! :lol:

annus11

Sziasztok!

Megnéztem a képeket!

Katinkababa: Kisbogár nagyon szép! Ránézésre megmondani, hogy pasi!

Béen: Tényleg szép nagy pocid van, de lehet, hogy már nem nagyon fog nőni!
Legalábbis én ebben bízom a saját hasméretemet tekintve :D

Titokbaba: Annyira jót nevettem a kollégád beszólásán!

Lányok! Milyen az a jósló fájás?

J: Remélem minden rendben lesz, a kórházban vigyáznak rád!

Velem minden oké, egész nap rohangásztam!

Megtudná valaki mondani, hol lehet utánanézni, hogy melyik Államkincstárhoz tartozik az ember lakóhely szerint (pl. XIII. kerület).
Úgy tudom oda kell beküldeni a családi pótlék kérelmet és az anyasági támogatási kérelmet szülés után.

Kép
eper74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: