A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hi,

Reni, őszinte részvétem :cry: .

Kép
Kép
friday

Hello!!

REni öszinte részvétem! :cry: !

puszi

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!!

Móni, Zsuzsi kitartás nyugi nem lesz semmi baj a kicsikkel!!!

FEl a fejjel!!!

Millió puszika

Sz

Mennem kell !! Sír a drágám!!

Hmmm nekem sincs karácsonyi hangulatom!!

Pusz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Reni,részvétem Nagypapád miatt! Sok erőt nektek is!

Móni, azért csak olvasgass minket, ha nem is írsz, így töltödhetsz fel pozitív energiákkal is!!!

Vick, párod beosztása miatt :( Tényleg jó fejek...

Fleur, Lillának jobbulást, remélem Dani megússza és Lilla is hamar jobban lesz!

Zsuzsi, te adod Zsófinak a Cebion cseppeket, nálunk az bevált szörcsögésre. Amit még nekem a védőnő tanácsolt ilyen panaszra az as kalcium. Ampullában lehet venni, azt hiszem kell hozzá recept :( de ez is erősíti a kicsi szervezetét! Kínáld sokat tejcsivel, amíg szopik tényleg nincs nagy baj! Kitartás!

Reggel nálunk is volt szörcsögés, de kiszívtam és azóta jobb. Utána meg mentünk csípőultrahangra. Ez a doki azt mondta, hogy az egyik oldalt egy kis kopás látható, amire oda kell figyelni, így egy hónap múlva megyünk kontrollra és február elején meg az ortopédiára kaptunk időpontot. Addig is azt tanácsolta a doki, hogy tornáztassuk, térdet felnyomva és kifelé kőrözve vele kell tornáztatni, az erősíti.Ez nálunk azért fontos, mert párom családjában minden második generációnál volt csípőficam... és Marci pont a második... Bár a doki azt mondta ez csak "öreg" korra lehet veszélyes, mert addigra már nem jó, ha ki van kopva...

Na, nálunk nemrég úgy elkezdett havazni, hogy egy óra alatt vagy 5 centi esett. Így vásárolni sem tudtunk elmenni, pedig párom szabin van... És csak egyre jobban esik... Azért remélem karácsonyra megmarad :)

Nekem azért kezd karácsonyi hangulatom lenni, készülődök az apró ajándékokkal is,mert nálunk csak az lesz mindenkinek :)

Kitartás mindenkinek!

Ja, és ablakokat, ajtókat kinyitni, küldöm a pozitív energiákat!!!

Pussz

Mangora

Kép
mangora

Látom ma nincs túl nagy forgalom :)

Csak hogy hozzak nektek egy kis karácsonyi hangulatot, előkerestem a mézeskalács receptet, íme:

25 dkg méz
2 ek mézeskalács fűszerkeverék
2 narancs reszelt héja
30 dkg margarin
3 tojás
30 dkg cukor
1,1 kg finomliszt
3 kk szódabikarbóna

Mézet a fűszerekkel és a nrancshéjjal 1-2 percig főzzük, hozzáadjuk a margarint és addig melegítjük míg el nem olvad, levesszük a tűzről és kevergetjük míg kihül
A tojást a cukorral fehérre berjük
A liszt felét a szódabikarbónával összekeverjük, hozzáadjuk a mézes margarint, majd a cukros tojást és végül a maradék lisztet
Folpakkal szorosan letakarjuk és egy éjszakán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk
Másnap 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk és előmelegített sütőben közepes lángon (160 fok) kb 8 percig sütjük (világosbarna lesz)

És ez tényleg puha, nem kell napokig pihentetni! Én fémdobozba szoktam tárolni, már amíg van belőle :)

Jó sütögetést!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!!

Hu itt nálunk is jó nagy hó van már , és még most is szakad a hó!!Imádom tök gyönyörű csak most nem tudok kimenni nagyon a pici miatt!!!! :cry:

Mangora sajnálom az ujabb dolgot Marcival kapcsolatban de most már csak vége lesz egyszer már a sok rossznak!!!!

Mi nálunk is kis ajándékozás lesz!!! Nem is ez a lényeg hanem a szeretet és a család!!!

Ma egész jó napunk volt! CSináltam is róla fotokat!!! mindjárt teszek fel !!!

A betegek nek jobbulást!!!!

FEl a fejjel megcsináljuk mint ahogy szoktuk ezt mondani!!!

KInyitottam az ablakot Mangora köszi az energiát!!! :wink:

Vick hát ez tényleg nem szép a párod kollégáitól h így beosztották!!! :roll:

Na megyek mert óhajt a kis drágám !!

Puszika!!

majd még jövök !!

Ui : nekem a pozitiv energia már meg van a hó esés és a pici kis szerelmem !!! Ja meg apuci is !!! :lol:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kép

sz Kép

szép esét mindenkinek

puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Reni
:( részvétem

Én sem írtam tegnap de a babócákat mindig megcsodálom, ha nem is írom le mindig, h milyen édesek.

Vick
Köszi a tippet. Amúgy estére abbamaradt a hányás, se hasmenés, se láz nem volt. :? azt hiszem idegi alapon :( vagy azért mert leesett a fotelből :( (de már előtte is hányt egyszer hajnalban)
Lényeg az ma már jól volt.

KépKép
KépKép
fleur

Csak nem bírok nem írni...

Reni, őszinte részvétem!

Fleur, örülök, hogy Lilla jobban van.

Mangora, remélem, ez a csípő-kopás nem komoly dolog.
Mi az a Cebion? Orvos javasolta vagy védőnő?

Vick, a férjed karácsonyi ügyeleti beosztása enyhén pofátlanság:(
Akkor Ti most hogy karácsonyoztok? Négyesben, vagy nagyobb családdal?

Zsuzsi, jobban lett Zsófika? Nagyon rossz lehet hallgatni, hogy egy ekkorka baba köhög:(

Köszönöm a pozitív energiákat:)

Dávid mintha megneszelte volna, hogy orvoshoz visszük, elkezdett kétszer annyit enni, mint eddig, és nagyon mérsékelten bukik csak. Hátha...

Jó hétvégét,
Pusz
M
monke

Hi!

Na látjátok hogy csak rendeződnek a dolgok!!! Tessék írni akkor is, ha rosszabb a hangulat, írjátok ki magatokból a rossz dolgokat is. Annál rosszabb nincs, mikor az ember saját gyermeke miatt aggódik.

Fleur, írtam Neked privit.

Monke, juj de jó, hogy Dávid eszik!!!

Mangora, reméljük a csípő rendbejön. Genetikailag pedig a jó dolgokat kérjük szépen legközelebb :wink: :lol: . Ne haragudj, írnál az ügyben, hogy mi van a sérvvel. Visszaolvasásra nem maradt időm, lehet már írtad, csak átfutotta a szemem, érdekelne.

Toldiszilvi, annyira bírom az ilyen komoly pillantású pasikat!!! Nagyon jó fotó!!!

Ervick, a beosztáshoz nem írok véleményt még a végén kimoderálnak :evil:

Kép
Kép
friday

Sziasztok lányok,

köszi az együttérző szavakat, nagyon jól esik.
Nem kívánom senkinek azt a szenvedést amit apa átél...
Tényleg egyedül Márk a vígasz.
Hamvasztás lesz, ezt akarta anyós, így a temetésre majd csak január elején kerül sor.
Olvasgatlak titeket, de jönni legközelebb majd csak ünnepek előtt fogok szerintem.
Mindenkinek kitartást, aki betegség vagy más miatt nyüglődik, jó ünnepi készülődést és sok-sok puszit küldök.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Reni, őszinte részvétem nagypapi miatt.
Sok erőt a családnak.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Reni
Részvétem. Nem lehet ilyenkor mit mondani.

Köszönöm az együttérzést a karácsonyunkkal kapcsolatban. Anyukám átjön 25-én,így 5-en leszünk. Csak már a Szenteste sem lesz olyan felhőtlen, mert olyankor már idegeskedik Rics, hogy hajnalban mennie kell.Azért megpróbálom megteremteni a nyugalmat. A családhoz majd csak 27-én megyünk haza. ( Ha a hó engedi.)

Zsuzsi
Ettől rettegek, hogy ne legyen beteg Vince, mert nem tudok mit kezdeni egy ilyen picivel, nem tudja mondani, mi nem jó neki.
Kitartás és gyógyuljatok gyorsan.

Kata
Gyere és mondd amit gondolsz! Írd ki magadból!

Móni
Hajrá! Hátha beindul.

Vince egyébként 2 napig óránként, 2 óránként evett, már em bírtam tejcsivel. Tegnap pótolni is kellett, annyira nem volt már estére semmi tejem. Erre éjjel beindult, még fejtem is 2-szer, mégis 3-szor cseréltem melltartót, mert folyt ki a tej.Szóval meglett a sok szopi eredménye. :)
Nem szívesen pótolok tápszerrel.Ma kicsit rendezettebben mennek a dolgok.
Ami gond: a lányok irtóra szemtelenek lettek és szófogadatlanok. Nem tudom, mi ütött beléjük, de kb. 1 hete ezt csinálják. Alig bírok velük. Remélem ez is csak jön meg megy és újra "normálisak" lesznek.

Szakad a hó itt, ki sem merek menni.Azért gyönyörű! :wink:

Puszi mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Befogadtuk a pozitív energiákat, köszönöm szépen.
Lekopogom, mintha jobban lenne Zsófi. A hőemelkedése 37 és 37,3 között váltakozik. Estére a szörcsögés és a köhögés alábbhagyott, ma megint előjöttek, de mérsékeltebben. A hangulata egyébként jó, mosolyog, gőgicsél, este már hisztizett is, hogy sétáljunk, énekeljünk.. Tegnap és ma két óránként eszik.
Cebion cseppeket tegnap vettünk.
A porszívózás néha nem teljesen eredményes, van, hogy utána is szörcsög. Bár az olvasom, hogy ez a megduzzadt orrnyálkahártyától is lehet, ill. sok gyerek egyfolytában szörcsög.
Tudja valaki, hogya fenékben mért hőből le kell vonni a fél fokot?
Nem értem ezt az egészet, a gyerekorvos azt mondta, hogy nem kell, de mindenhol azt olvasom, hogy igen. :?:

Móni, örülök, hogy javul Dávid! Látod, hatnak az energiák ott is. :-)

Vick, Vince nagyot nő akkor biztosan :-) De jó, hogy van tejed bőven!

Kata, borzasztó lehet most Nektek. Gyere, ha tudsz, tartjuk benned a lelket!

Szilvi, nagyon helyes Máté :-)

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Csak gyorsan benéztem, még nem ébredt fel Csabi.
Utólag is köszönöm a szülinapi jókívánságokat, nagyon örülök, hogy nem feledkeztetek el rólam. Sajnos nem sok időm van a gyerkőc mellett, de ezt nyilván Ti is tudjátok. Lassan azért rendeződnek a dolgaink.

Reni, Kata, őszinte részvétem nektek.

Móni, Zsuzsi remélem most már jól lesznek a babák.

Mi végre elértük a 3600 grammot. Szépen hízik Csabi, szép kis pocakot növesztett. 3 óránként eszik, sokat van fent, elég éber baba.

Ne haragudjatok, hülye kérdés, de mire jó a Cebion?

Ja, most küzdünk a szájpenésszel, meg a koszmóval is. Hogy ez se maradjon ki :cry:

most megyek, mert etetni kell.

puszi

Szilvi
huszilvia

Hali!!!

A popsihőből tényleg le kell vonni fél fokot.
Annának szinte mindig 36,8-37 a hője,a doki szerint ez normális náluk.
Fülhőmérővel szoktam mérni,nagyon nem bánom hogy megvettük.

Tegnap Anna kapot tőlünk /karácsonyra/ egy csodaszép forgót,imádja:)

Cebion csepp--c-vitamin.
Mennyit adtok a babának??

Zsuzsi,Anna születése óta folyamatosan szörcsög,a doki szerint nem lehet mit csinálni vele,majd kinövi.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Hi,

Ervick, nekem is volt már "horror-délelőttöm", amikor a fiam pont az ellenkezőjét csinálta, annak amit kértem. Ha meg nem kértem semmit kiprovokálta hogy mérges legyek. Ilyenkor olyan, mintha elromlott volna. Ahogy mondod: én is várom, hogy újra normális legyen. Eddig alvást követően visszaállt a rend. Ilyenkor számomra az a legnehezebb, hogy tudom nem szabad ordítani, pedig az kivinné a gőzt :wink: , leghiggadtabban közölni, hogy "mucikám, megbeszéltük, hogy a gyúrmát nem kenjük szét a parkettán"...ááááááááá. Már nekem is kevesebb a hajam, mióta nem láttál...nem tudunk mit tenni: majd sírunk egymás vállán :D
A másik téma: mikor érzed azt, hogy pótolni kell?

Séta: felbátorodtam Toldiszilvi írta, barinője is viszi a kicsi babáját. A hordozókendőbe együtt Apával beraktuk és mentünk. Kilógatva tettük a lábát, nem fekvő helyzetbe, így oldottuk meg. Jó is, gyerek egyből bealudt. Egy a baj: ha egyedül mennénk így esélyem sincs "szervizelni" a nagyobbikat, nem tudok lehajolni. Nem, baj, rövidebb sétákra bevállalom majd, csak szánkózás és játszótér nem fér így bele. Ez is valami :wink: .

Első gyerekkel én is filóznék, hogy ki menjünk-e vagy sem, a második gyerekkel már nincs választási lehetőség: menni kell.

Katicat, egyetértek Ervickkel, gyere írj.

Huszilvi, na végre hogy jöttél, mesélj még! Koszmóra mi BABE sampont használunk mindkét gyereknél. Nemrég vettem ugyanilyen tusfürdőt is nekik, azt még nem próbáltam. Elégedett vagyok a samponnal, gyógyszertárban vettem.

Anna nagggyon cuki!

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Kankalin, férjem az ekcémájára elocom-ot használ. Próbáltad már? Szteroidos a krém, mondjuk ez szoptatás alatt nem egy előny gondolom. Nekem kicsike van csak, volt olyan, hogy vékonyan bekentem terhesség alatt.

Krisztinaaa, aranyos nagyon a babád! És jól látom, már emelgeti a lábát? Függő játékot én is kiagattam a múlt héten, Grétám még kicsit idegenkedik az azonosítatlan ikeás élőlényektől :D

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Zsuzsi , Móni örülök hogy már jobban vannak a picik , nagyon sokat gondoltam rátok!!

Zsuzsi Máté is szörcsögött de még most is néha én is egyböl hívtam a doki nénit és mondta h lehet attól is hogy ők a nozijukon veszik csak a levegöt és nem a szájukon és a tejcsi visszamegy az orrukba és attól is lehet ilyen furi hang úgy hogy nekünk az tanácsolta h sterimarral ez egy orrspray tegervízből veggyünk és ezzel fujjuk be és utána egyből porszívozzuk ki neki, ezt már megcsináltam neki kétszer és hatásos volt, mert egyből felodotta a dolgokat !!! MI is fülhömérőt vettünk sztem ez gyors és praktikus egy ilyen picinél!

Aki beoltatta magát lett vmi mellékhatása ? Vagy a piciné észrevetetek vmi változást mert én eddig még nem szerencsére, csak a karom fáj meg piros a helye !!

Ma is kint voltunk 15 percet kb két perc után be is aludt, szépen sütött a nap ide a teraszra!!!

Na friday örülök h kimozdultál a hordozó kendővel , van egy kép a bnőmről ahol látszik h kötötte magára a piicit ha gondolod privibe átküldöm?!?!?

Kata tényleg gyere ha tudsz, csak jobb ha kibeszéled magadból a dolgokat, meg hát kiváncsi vagyok mi újság veletek, meg Márkkal !! ja Kiprobáltam amit mondtál h adjak neki másik cicit is mnindjárt 80 grm evett, de a másikba még volt bőven tejcsi mert tudtam fejni belöle kézzel proba képpen csak lusti kiszivni és inkább bealszik rajta.. de és az istenért se lehet felkelteni !!! Meddig csináltad ezt a dolgot Márkkal ?

ÉN még mindig szomorú vagyok h a ti babáitoknál már ilyen nagy súly gyarapodás van,, vmi nekem nem okés.. ma reggel kajcsi után 3440 grm volt most este fürdésnél kajcsi előtt meg 3370 mint amivel született,,, de du meg evett 80 grm t néztem is nagyokat, de viszont éjjjel meg alszik 3-4 órákat is !! De nyugi baba, csak akkor sír ha éhes v kakis a pelus, és jó kedvü !!! Védőnő csak jövöre lesz ! :cry:

ÉN is úgy kimozdulnék már de apával beszéltük h jobb ha még nem , egyrészt az oltás még nem hatott másrészt meg a tömegbe most jó lenne nem mennem.. ! úgyhogy marad itt az erdős résznél a séta meg ti itt a forumon akik tartják bennem a leleket, és csak nem leszek depis!

Hu szilvi örülök h jól vagytok! Hu szájpenész nekünk úgy néz ki elmúlt de azért napi háromszor kb kitörlöm neki a száját!!

Na majd jövök még ha tudok !

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

HuSzilvi, de jó, hogy beköszöntél, gyere majd azért, ha tudsz, Örülök, hogy jól vagytok.

Krisztinaa, nagyon aranyos Anna. Milyen csinos a rucija! Tetszik a forgó.
Igen, szopi után Zsófi is szokott szörcsögni, de ez most más (volt). Mert állandóan csinálta és néha köhögött is.
Szerencsére már jól van, de azért ma megnézi a gyerekorvos.

Friday, köszi a tippet, de az orvos ne engedte a szteroidos kenőcsöt. Kaptam valamit, úgy tűnik használ, bár az is segít, hogy azóta nem mostam kézzel, nem mosogattam stb.
Az egyik barátnőm újszülött kortól hordta kendőben a babát, szóval nyugi, majd megszokjátok Ti is és menni fog minden.

Na, folyt. köv., felébredt Zsófi és követeli a jussát!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ......koszmó!!!!!Egyik napról a másikra.Kész vagyok!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Csak gyorsan jövök, mert ébredezik Marci!

Kriszti, Anna gyönyörű, és a haja :) Nagyon édi :)

Friday, sérvről: lágyéksérve van Marcinak, meg kell műteni 3 hósan kb. Januárba visszük vissza kontrollra és akkor kitűzi a doki a műtét időpontját. Mindkét oldalon van neki és egyre jobban kijön, de amíg visszanyomható és nem záródik ki, addig nincs gond. Ha kizáródik, akkor azonnal menni kell a kórházba és műtét!
Csípőre azt mondta a doki, hogy ezt még kinőheti csak oda kell rá figyelni!

TSzilvi oltás miatt nekem nem volt semmi gond. Nekem is két napig fájdogált a vállam utána, a doki azt mondta hideg vízzel lehet borogatni, de nekem nem volt rá alkalmam :)

HuSzilvi, jó hogy hallunk felőletek!

Mi már kimozdulunk, járunk mindenfelé. Mi azt beszéltük apával, hogy igazából mindegy, hogy mi hozzuk-e haza a betegséget vagy Marcit visszük ki, úgyhogy megyünk! Én nem is bírnám a bezártságot.
Ja, és állandóan melege van Marcinak, begyullad a feje a legvékonyabb sapka alatt is és fel is ébred, amikor melege van és elkezd sírni. Apja is olyan, hogy télvíz idején egy szál pólóra veszi fel a kabátot... Szerintem ezt örökölte Marci is... Csak így azt sem tudom hogy öltöztessem, ha kimegyünk...

Marci is az utóbbi 2-3 napban sokkal gyakrabban kér enni. Sajnos a tejci nálam nem éri utol a kavánt mennyiséget, így pótolni mindig kell! Bár éjszakánként van, hogy bealszik szopizás közben, akkor nem kínálok neki már tápszert, igaz ilyenkor hamarabb is felébred. Éjszaka gáz ez a sűrű kelés két napja kb 2 óránként kelünk. Én már hulla vagyok. És nappal is ált csak akkor alszik, ha mozgásban van (séta, autó, stb) úgyhogy nem nagyon hagy pihenni meg mást sem csinálni :)
Ma jó, mert apa itthon van és képzeljétek nekiállt takarítani!!! Marci ébredezett, már pislogott is, de mikor apa bekapcsolata a porszívót, elaludt!

Szürcsögés nekünk is van, a sterimárt nekünk is ajánlotta a védőnéni, de még nem próbáltam.
Cebionból kilónként 1 cseppet adok.

Mi szépen gyarapodunk, a tegnap esti mérésen már 4,9 kiló volt :) Karácsonyra összejön az 5 kiló :)

Változatlanul csak két naponta kakil, de akkor hatalmasat, mennyiségben megvan a két napi adag. Ilyenkor mindig megyünk a csap alá!
Elkezdtük tegnap adni neki a Grippe Watert, amit 6 hétes kortól lehet. Könnyebben pukizik tőle, de azért fáj a pocija... :(

A koszmó az a hámlás???

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Krisztinaa, nyugi, megoldjátok! Nekünk is lesz, mondta a védőnő, bár tudom, hogy ez most téged nem vigasztal.

Vick, Friday, sajnáloma szófogadatlan nagytestvéreket. Remélem, mihamarabb visszatérnek a normális kerékvágásba.

Szilvi, ne aggódj, nem minden baba gyarapszik egyformán. Ha baj lenne, úgyis kiderült volna már. Ha nyugtalan vagy, szólj a gyerekorvosnak, vagy biztosan van helyettes védőnő is. Ja, mi tartjuk benned a lelket, gyere nyugodtan.
Nekem csak izomfájdalom volt az oltás után 2 napig, a babánál nem vettem észre semmit.

Mi sem megyünk ki, közösségbe meg pláne nem. Pedig úgy gondoltam, hogy a két ünnep között talán, de így, hogy meg van fázva, semmiképp.

Mangora, sajnálom ezt a kopásdolgot, még ez is. Jó nagy program akkor most már a pelenkázás nálatok.

Volt itt a gyerekorvos, megnézte Zsófit, náthás, tényleg. Szívjam az orrát, gyakran, ennyi.

Na, majd még benézek, ha tudok.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Koszmó az a hámlás a fejbőrön.

Én 10 csepp cebiont adtam, lehet, hogy sok?

Veszek ilyen Sterimart is.

Grippenwater: én is elkezdtem adni, de nehezen boldogulok vele, hogy bakanalazzam a szájába.

MAngora, párod nagyon ügyes a takarítással. Adhatok egy kulcsot?

Képzeljétek, a párom tegnap elsődlegesen vízért ment a boltba, hát nem otthagyta, miután kifizette?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

El sem tudom képzelni,hogy fogom kiszedni a hosszú hajából a koszmót,este csináljuk majd fürdés előtt.

Közösségbe mi sem járunk.Azaz hétvégén elmentünk vásárolni,de vagy apa vagy én kint maradtunk vele a kocsiba.

Csajok én már a 3-as pelust veszem neki.Kényelmesebbnek tünik.

Karácsonykor készülünk a szüleimhez 3 napra.Kiváncsi vagyok hogy fogja bírni.Na meg hogy mit hagyunk itthon!!!Már összeírtam a cuccait :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Nálunk is megjelent a koszmó:(
De valahogy nem tud izgatni a súlygyarapodás elmaradása mellett.
Igaz, nincs olyan szép nagy haja Dávidnak, mint Annának, de azt hiszem, Krisztina, ez inkább csak szépséghiba szerintem.

Szilvi, tényleg ne parázz túlságosan a súly miatt...
Egy-egy nagyobb kaki vagy pisis pelus már nagyon meglátszik a mérlegen. A védőnő tuti szólni fog, ha gáz van (sőt, szerintem már akkor is elkezd paráztatni, ha nincs gáz...)

Dávid vadul elkezdett enni, éjjel nappal ordítva ébred 2-3 óránként... ez örvendetes, ugyanakkor elég fárasztó is... És a 110 ml tej után még a tápszert is elfogadja. Ha most nem kezd el hízni, akkor soha.

Holnap megyünk kivizsgálásra - ehhez ma reggeli vizeletmintát kellett vennünk Dávidtól... jópofa hajnali program volt, egy kimosott komplettás üveggel lestük a "termést"

:P

Jó ötletnek hangzik a Sterimar, én is beszerzem - Dávid is szörcsög, de nem tudom igazán kiszívni az orrát (a kézi orrszívó nem elég hatékony).

Zsuzsi, jobbulást Zsófinak!!!

Pusz
M
monke

Kriszti, koszmóra akkor tippem - a hosszú haj miatt nem tudom mennyire kivitelezhető - hogy fürdés előtt száraz szivaccsal dörzsöld át, utána olajozd be és fürdéskor a fürdetőkrémes szivaccsal még egyszer dörzsöld át. Nekünk ez segített!

Mangora

Kép
mangora

Hi,

Krisztina, a koszmó eltüntetéséből ne csinálj gondot, e miatt ne aggódj :D . Fürdetés előtt bekenni a fejecskét olajjal (babaolajra gondolok, páran a régi fórumtársak közül olivaolajjal csinálták), majd szépen megmosni a haját. Ha nem az első alkalomra jön le az összes, majd legközelebb lejön, dörzsölni nem szabad (lehet a hosszú haj miatt tényleg nehezebb, majd másodjára tuti lejön). Borsnál volt nagyobb mennyiségű nálunk mire észbe kaptam (nemhiába, először láttam olyat :lol: ). Miután eltünt ezt a babe sampont használtuk (amit már írtam valakinek). Azóta mostanában volt csak neki ismét, ugyanezzel az olajozásos trükkel tisztítottam meg. Gréta tegnap kapott egy kis olajos fejmosást :D, de a száraz bőre miatt.

:lol:, emlékszem Borsnál mikor pár hetes volt fura szagokat éreztem. Kiszaglásztam honnan jön, hát megfeledkeztem a füle mögötti részről, na, azon is csak az olaj segített :lol: .

Mangora, :(, akkor tuti a műtét :( sajnálom. Más: a receptet köszi, már jár az agyam, hogy megcsinálom, kell valami, amit együtt sütünk Borssal, a formákkal pedig imád bánni :) (de lehet megfelezem az adagot, ebből nagyon sok lesz, nem? 1,1kg liszt) meg ha tényleg puha az jó lenne, az enyém általában olyan, mint a beton :roll:

Kankali, nátha hussss!!!!

Toldiszilvi, köszi, ha futtya az idődből átküldenéd? De tényleg csak ha van energiád, köszi, puszi érte! Súlygyarapodás ügyben pedig ne aggódj, mindenkié más, aztán másfél éves korra nagyjából azonosak lesznek. Annyit eszik a baba, amennyi jólesik neki. A tiéd ennyit és kész. Ha baj lenni nem lenne nyugodt és mosolygós :D.

Kép
Kép
friday

Krisztinaaa, na, akkor válogathatsz :lol:, dörzsölsz vagy nem :lol: :lol: :lol:

Monke, és a porszívós orrszívó???

Kép
Kép
friday

Köszi a koszmó tippeket,bevetek mindent fürcsikor:)inkább a haja miatt aggódom hogy nehezebb lesz leszedni.

A fül mögötti rész.....ne is mond most hoztuk helyre,pedig ott is szoktam olajozni.Nálunk a bepanthen jött be,most a pofijára is azt kenem mert az is szárad :(

Kép

Kép
krisztinaa

Cosmo: a védőnő erős dörzsölést mondott.
Szerintem mindenkinél más válik majd be. De tényleg szépséghiba, Móni, egyetértek, nagyobb bajunk sose legyen.

Friday, Zsófi füle mögött is van valami fura, jó, hogy mondod.

Hőmérséklet: az mondta a gyerekorvos, mindegy, hol mérjük, a lényeg, hogy 37 alatt legyen. :roll:

Jelentem, délben 36,6-t mértem Zsófinál :-)

Ma sírós napja lesz, azt hiszem, az orvos szerint a nagyobb terpeszpelus kell már rá. Felszereltem, nem örült neki. :-(

Móni, reméljük, meglesz az eredménye a sok evésnek :-) Muszáj! Dávid megérezte szerintem, hogy mire készültök ellene, jobbnak látta elkezdeni rendesen enni. Kitartást! Várjuk a fejleményeket!
Jó lehetett ez a pisivétel. :-)

Mi az 1-es pelusok utolsó darabjait használjuk, de már 2-t vettem következőnek.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Friday :lol: Sajnos tényleg így van, de néha elfogy a türelmem és rájuk kiabálok. Nem vagyok rá büszke, meg is bánom mindig, de a tehetetlenség ezt is kihozza belőlem.

Krisztina
Vincének is volt koszmója. Én olajos (napraforgó)vattával körkörösen szépen áttörölgettem a fejét fürdés előtt, utána pedig a fürdető krémmel szépen megmostam. Kb. 3-4 nap volt, mire mind lejött ( sajna a hajával együtt, bár gondolom amúgy is kihullott volna). Azóta nincs.
Anna meg gyönyörű, látszik, milyen kiegyensúlyozott.

Cebion csepp, alias C-vitamin.Lehet adni bátran!A felesleget kipisili.

Felhívtam a dokit, hogy vinném hozzá Vincét, mert nem múlik az arácról a kiütés. Egyből mondta, mi a betegség neve, és hogy ez jellemző erre az időszakra, majd 8-10 hetes kora körül magától elmúlik. Kérdezte, hogy hidegre elhalványulnak a pöttyök? Mondtam, hogy igen. Akkor ez az.Ha nagyon csúnya lenne, akkor vékonyan hydrofiles krémbe kevert szteroiddal kenjük be. No, én ennek nem vagyok nagyon híve, és annyira nem is csúnya.
Szóval nem kellett elvinni, és megnyugodtam, hogy rendbejön.

Erről jutott eszembe, hogy akkor nekünk is lehet Elocomot szerintem használni, ha a babára is kenhetném. Persze csak ha muszáj.

Mindenre nem tudok reagálni sajnos, felkeltek a lányok.
Megyünk tortát sütni, Apa ma 33 éves. :D

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Friday, folyamatban van a porszívós változat beszerzése:) de egy kicsit én magam is félek tőle.

ja, a fül mögötti száraz hámlás (és szag) tünet is ismerős, sajnos..
Olajjal elég jól leszedhető (és elég határozott dörzsöléssel, igen)
monke

Vick, egyszerre írtunk ... fura, hidegre tényleg elhalványulnak a pöttyök, szoptatáskor a legrondább, amikor hozzám bújik.
Na, akkor megnyugodtam. Én se kenném szívesen, főleg nem szteroidos krémmel.

Nektek mondták erre, hogy ne egyetek tejterméket? Nekem annyira nehezemre esik:(

Boldog Születésnapot a férjednek!
Krisztusi korba lépett.
Szép napot mindenkinek!
monke

Móni, sokkal jobb ez a porszívós változat a gyerekorvos szerint, ezzel nem árthatunk a babának, a másik fajtával viszont felsérthetjük a nyálkahártyát. Jó, hogy hangos a porszívó, de ki lehet bírni a zajt, igaz, hajnali 2-kor nem a legkellemesebb.

Az ekcéma a másik kezemen is megjelent, 3 ujjbegyemen :-( De a jobb kezemről elmúlt :-) Apró dolgoknak is örülni kell.

Vick, Isten éltesse Ricsit!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!!

Köszi a sok biztató szavakat a súllyal kapcsolatban!! Valoban fridaynak igaza van h ha vmi baja lenne akkor nem aludna mint most is itt mellettem az ágyon két órája , tényleg csak akkor sír ha éhes v a pelus, vagy ha kis pukika jön, hu ne tudjátok meg milyeneket nyomat mint egy felnött! :oops: :roll: ! De ügyi mert addig tornászik míg kipréseli magából és remélem h ha eddig nem volt hasfájos akkor most már nem lesz ! ja és ma de meg fél órán át nézte a szines elefántját a pihiszékébe, úgyhogy tényleg sztem se lesz baj a kajcsival. úgy látszik ő ilyen tipus nem egyből hizik .. elég hosszú és vékony bébi lehet h hizik csak én aggódok ! :roll: :oops: !Ja és van bőven pisis kakis pelus ami azt bizonygatja h eszik rendesen ! ????max 3 óráig van h nem eszik mert napközben felkeltem éjjel meg hagyom de max 4 órát mert utána jelentkezik!! lehet h ez a baj?? :oops:
Na jól van már befejezem ezt a súly dolgot nem untatlak vele titeket !!

Gondoltam lepihizek vele ami sikerült is erre mire ébredek fél óra múlva h nagyokat gagyog azt hittem fent van a fenét aludt és olyan mélyen h még a nyála is kifolyt a száján aztán kezdtem elbobiskolni erre meg olyan nagyot köhögött h azt hittem megfullad hát mélyen aludt és a nyála visszafolyt ! szivbaj jött rám, nem is tudtam vissza aludni, kis édes pofa!!!
Inkább jöttem forumozni !

Ma úgy is kettesbe vagyunk mert apát két napra mára meg holnapra olyan hülyén osztották be h este 7 8 mire haza ér, úgyhogy ma sztem egyedül fogom őt fürdetni remélem sikerülni fog!! ÉN is mérges vagyok h ilyen beosztás föleg karácsony elött !!! :twisted: ! DE csak szerdáig aztán itthon lesz apa csak 4 . én kezd ! :lol: !

Oltás nekem is csak a helye fáj, két napig piros volt a helye de jól vagyok töle .. és a picin se vettem észre eddig semmit!!!

Mangora. tudod mit olvastam h etttől a homeos bogyótol a tejcsire fájhat a picik hasa úgy hogy én abba hagytam és képzeld el már nem sárgás zöldet kakál hanem aranysárga szinüt furi néztem is nagyokat!! :wink: !

Én sima gyógyszertári fürdető kenöccsel fürdetem őt és azzal is kenem be őt a fürcsi után és tök szép a bőre még az arca is ! Popo is gyönyörű lett a bephantentől! :wink: !

Mi még az egyes liberot v pamperst használjuk! még egész jó rá , kettes felér a cicijéig ! azt eltettem későbbre v vésztartaléknak, de a dm s popo törlő jó árba is meg minöségre is , na apa ma kiváltotta a bababonuszos dolgot, mondta h kaptunk vmi ajándékot is , egy papírt kellett kitölteni meg a születési anyakönyvi kivonatot kellett bemutatni !

Móni , Zsuzsi örülök h jól vannak már a picik, hát móni ez tényleg érdekes lehetett ez a pisi vétel!
Ma a lelkem megvárta míg kicsomagolom és akkor pisi, kaka, de szerencsére még nem húztam ki a pelust alulóla! :D

Én is szoktam mérni a hőmérsékletét, biztos ami biztos ! 36.4 mindig ,!

Cosmostól félek én is de ez majdnem minden babának van !

Sterimar nagyon jó ma is kellett szivnom jó sok fehér tejcsi lerakodás volt!!! olyan kis édes nem is sír se a sterimar fujásnál se a porszívozásnál!!

Mangora amúgy ez a porszívos, dolog nálunk is ua így van, sőt a mosogép a nyerő meg a zene ! :lol: Pl sétáltunk és bejöttünk és leállítotam a gépet mert had aludjon hát nem fel kelt , visszakapcsoltam fél perc aludt tovább!! Ua ez a zenével. ha zene mellett alszik el akkor úgy kell hagynom mert különben fent van, de ha visszakapcsolom akkor fél perc és durmol érdekes dolgok ezek !! :lol:

Móni holnap szorítok nektek, hu csak holnapra is meg ma estére i mondják az onos esőt óvatosak legyetek!!

két hét múlva kell menni a csipőszürésre de azon parázok h a rendelő be kell őt vinnem a sok beteg közé!! :oops: :roll: !

Na megyek mert ébredezik majd ha tudok még jövök !!

Puszika!!

Sz

Szerintetek mákot lehet enni?

Én kuglofot fogok sütni csak sztem, anyoséknál eszünk 24 én többi napon meg fözök vmi gyorsakat!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

vick Boldog Születésnapot a férjednek! :wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sterimar nekem is van,de nem merem használni,olyan nagy a szórása :shock: :shock: Tapasztalatok????
Sóoldatot szoktam fecsivel csepegtetni szívás előtt az orrába.

Kép

Kép
krisztinaa

Vick, boldog szülinapot Ricsinek. Majd írd meg hogy sikerült a torta a lányokkal. Sajnálom, hogy nyavalygósabbak, de biztos ennek is vége lesz! a 24-i hangulatot meg biztos meghitté fogod tenni, hogy Ricsi a másnapi munka ellenére el tudja magát engedni!

Móni, pisivétel :)

Szilvi, ezt a homeós bogyó miatti hasfájást hol olvastad? Ha tényleg így van én is abbahagyom. Szegénykém egyre többet szenved a poci miatt és semmi nem jó neki. Ma fél 8 óta kb fél órát aludt, de azt is legalább 3 részletben és már olyan hulla, de a hascsikarásra mindig felébred szegénykém :( És a sérv miatt nem is jó,hogy erőlködik... :( Kipróbálom h pár napig nem szdem és javul-e a helyzet!
Szerintem tök jól csinálod h napközben ébreszted éjjel meg hagyod felébredni. És azt se felejtsd el, hogy ő még kisebb mint a mieink, ilyen korban az a 2-3 hét még sokat számít!
Közögés, nyálvisszacsorgás miatt ha aggódsz, akkor fektesd hasra v oldalra. Marci egy ideje már nem szeret annyira hason feküdni, így sokszor oldalra teszem, de van hogy a hátára fordul :) Hátára csak akkor fektetem, ha a babakocsiban v a játszószőnyegen van!

Porszívós orrszívót milyet és hol vettetek?
Zsuzsi, a kézivel hogy lehet tönkretenni a nyálkahártyát???

Vick, a pöttyök nálunk is ilyenek. Tegnap sokat voltunk kint és vastag sapi volt rajta, estére szegénykémnek az egész homloka pöttyös lett :( Most elég csúnya...:(

Friday, majd számolj be hogy sikerült a mézes sütés. Amúgy ha kemény lesz, akkor a legjobb tipp, ha fémdobozba teszed és egy félbevágott almát teszel mellé. Kb fél-egy nap alatt vajpuha lesz és még az alma zamatát is átveszi :)

Na, megyek megpróbálom altatni, éjjel is úgy aludt hogy rajtam feküdt, akkor nem ébredt fel minden pukira...:(

Mangora

Kép
mangora

Lányok, nem hagy nyugodni a dolog: dörzsölés kellemetlen a babának. Ha nem elsőre, akkor másodikra lejön a simogatósabb módszerrel. Bocsi érte, ezen agyalok azóta is.

Monke, megértem, hogy nincs bizalmad a porszívós módszerhez. Ahogy Kankalin írta: inkább a porszívó hangja kellemetlen a babának, mint minden hangos zaj. Próbáld először magadon ki az orrszívót, érezni fogod :D . (nem ciki kipróbálni :lol: :lol: :lol: )

Ervick-Apunak boldog szülinapot!

Hogy van németül a szódabikarbóna??? Mézes sütihez :lol:

Kép
Kép
friday

Friday, azért a dörzsölést én sem úgy értem, hogy dörzsi zsivaccsal :):):) Szépen végig kell simogatni a szivaccsal a baba érintett testrészét!

Sajna németül nem tudok :( Megnéztem a csomagolását is, de más nyelven nincs a magyaron kívül rajta semmi :(

Mangora

Kép
mangora

Friday
das Natriumkarbonat :)
Amúgy onnan tudom, hogy éhes még Vince, hogy tátog,ha az ujjamat a szájához teszem, meg nyögdécsel. Ha tele a pocak, akkor csendben nézelődik, vagy azonnal elalszik. Általában érzem is, hogy kevesebb lehet a ciciben, puhább.

A torta több , mint fele elfogyott. :) Ronda és finom lett. :lol:
A lányok énekeltek Apának. Édesek voltak.

Köszönjük a köszöntéseket!

Porszívó: csak ijesztő, de a lányaim mai napig kérik, hogy szívjam, ha tele a nózijuk.

vick
Kép
Kép
ervick

Hi,

Ervick, köszi, akkor lesz mézes süti :D.

Én meg elkezdtem tanítani Borsnak a Kiskarácsony-nagykarácsony c. dalocskát, hogy tudjunk énekelni a Jézuskának, aztán ebből a dalból arra következtetett, hogy lesz egy kicsi-és egy nagy karácsonyfánk :roll: ...más dalt kell keresnem....

Nagyon klassz dolog történt: lementem a postaládát megnézni és képzeljétek, kaptunk lapot és egy kis ajándékot Grétának a helyi nőegylettől, aminek nem is vagyok tagja. Egy kis pelenka-kendő volt benne, cica himzéssel és a lányom nevével (ékezettel rendesen). Igazi meglepetés, nagyon örültünk neki. (háttérben az áll, hogy nem ismerünk itt senkit :roll:) :D :D :D

Kép
Kép
friday

Friday
Egy kis segítség dal ügyben: http://www.zeneker.hu/kiadvanyok/gyextr ... extra.html
Édes Bors, nagy puszit küldök neki! :)
Kedvesek a nőegyletesek! Ki gondolta volna, hogy vannak ilyen emberek!

Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok,

Ma hamar beauldt Csabi, tudok jönni egy kicsit.
Köszi a koszmós tippeket, nekünk a doktornéni is meg a védőnő is a babé sampont ajánlotta. Most azzal mossuk a fejét. Nálunk igazából a szemöldökénél alakult ki, állítólag onnan terjed felfelé... :cry:

2,5 hét után szombaton voltam először utcán. Tök fura volt, felnőtt embereket látni :lol: Orvoshoz kellett menni, megnézte a sebemet (gát), azt mondta szépen gyógyulok. Bár még kicsit féloldalasan ülök.

Ma megvolt a karácsonyi nagybevásárlás is. Fel lett töltve végre a hűtő. Azt hiszem én nem fogok sütni idén, de szerencsére nagyszülőktől fogunk sütit kapni.

Lassan beáll Csabi napirendje. Napközben 3 óránként kér enni, utoljára este 9-10 felé, majd éjjel 2-3 körül, és így alszik 7-8 óráig. Szóval így mi is tudunk pihenni egy kicsit.

Ti elkezdtetek már tornázni? Nekem nagyon megereszkedett a hasam. A hasizmom gyakorlatilag megszűnt létezni :cry: :roll:
Kilóra ugyanannyi vagyok mint terhesség előtt, de ma vettem egy nadrágot, és egy számmal mégis nagyobb kellett..

Na megyek pihenek kicsit.

jó éjt,

Szilvi
huszilvia

csak kipróbálom működik-e a vonalzóm :wink:
huszilvia

Hali!!

Szilvi,a hasizmot 3 hónap után lehet elkezdeni erősíteni,annyi idő kell a visszarendeződéshez.

Koszmó:Hát nem egyszerü a hosszú hajából kiszedni :( lesz egy pár nap.

Tegnap március óta először volt rendes szex :oops: :oops:
Sokkal jobb lett a lelki álapotom :D :D
Apa szerint egy kicsit másabb,de legalább 12 év után újat kapott :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Krisztina, örülök, egészségetekre :-)

Mi még nem tudtuk összeegyeztetni. :oops: Ma reggel megbeszéltük, csak délelőtt kivitelezhető, mert este Zsófi ébren van, ha itthon a párom.

Szilvi, szerintem még korai a torna, várj, állítólag hónapok, mire helyreáll bent minden.

Sütni én sem fogok az idén, Anyukám már hozott egy dobozzal hétvégén, és szerintem ha jönnek, úgyis hoz majd.

Friday, nagyon édes lehetett Bors, akkor ez a dal törölve :-) Aranyosak a nőegyletesek. :-) Elhiszem, hogy jól esett idegenben a kedvesség. Vannak magyarok arrafelé?
Jól értem, hogy Ti ismeritek egymást Vickkel?

Vick, minden elismerésem, három gyerek mellett tortát sütni, nem kis teljesítmény. Bár van két apró segítséged :-)

Ma megjött a zenélő forgójáték a kiságy felé. Egyelőre még nem fedezte fel Zsófi. Viszont ma már a 4. ruha van rajta és még csak 10 óra van, mi lesz itt? :roll:

Mangora, ezt a felsértést én sem értem, be se fér az orrlyukába a szívócső.
Vettünk Sterimart is, így már kész tortúra egy etetés, öltöztetés: Sterimar, porszívó, etetés, büfi, Grippenwasser, tisztábatétel, terpeszpelus, lázmérés... + este a Viganol olaj és a C-vitamin...

Szép napot, jó készülődést!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: