A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna: OK :lol: :lol: :lol:
Én most ki lettem közösítve a gyerekszobából: Apa azt mondta, hogy az ő kis várandós felesége pihenjen, szép is lenne, ha beállnék bútort szerelni...pedig úgy szeretném kivenni a részem belőle... :oops: Ehelyett marad a vasalás, nyári ingek elpakolása, szekrényrendezés.Apa meg szerel, szerel...

Ja,Martin pedig fejvégű jelenleg, a kis popsija nagyjából a gyomromban, a lábikók meg balra lefele rendezik a babát kifli formába. A kis tappancsokat feltette a méhfalra, keresztben, úgyhogy Hawaii,DJ, napsütés... :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Petne, köszi a receptet, Csöre, Neked is a választ :wink: Joghurttortára éheztem és Apát is meg akartam lepni valamivel, ha majd hazaér (motorozik a drágám :? :D ), úgyhogy végül vadásztam egy receptet a neten. Remélem jó lesz, még a hűtőben keményedik.

Kata, nagyon szép Martin baba! Végre megláttátok! Az első képre ahogy ránéztem, azt gondoltam rögtön, hogy Rád hasonlít :lol: :D
Majd beszámolok, hogy alakul a bimbomarket. Kb 4-szer küldtem el a rendelést, úgyhogy most biztos hülyének néznek az olaszok. De a kártyámat nem fogadta el :evil:

Hú mennyi finomság már megint, jól hangzik a kalács és a kecsapos csirke is, Petne, a sütit is kipróbálom majd.

Andrea, nagyon ügyi vagy a horgolással. Én is a kötésen gondolkodom, de nem tudom, bele merjek-e vágni, utoljára kb 12 évesen volt kötőtű a kezemben :roll: Viszont az tény, hogy a pici cuccok hamar készen vannak, úgyhogy lehet megpróbálom, már csak mintát kellene szereznem - szerintetek honnan lehetne? :roll:

Katuska, szuper a kanapé! :D

Kép
vickybabe

Kata! Akkor tessék pihenni. :)
Apa meg hagy szereljen.
Martin babának nagyon-nagyon jó dolga van. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hehe, Kata, ezt megszavaztuk :) szerintem pont az orrocskája olyasmi, mint a Tiéd :wink:
overál: ok :) asszem hasonló rétegrenden gondolkodunk :) néztem ilyen overálokat (csak az interneten), de a brendonban marha drágán láttam csak :( nem baj, majd egyszer mi is elindulunk turnézni :wink:
igaza van párodnak, nem szerelgetünk ilyenkor már :wink:

Hanna: Zsebi visszapuszilt apájának :lol: de édes lehetett :lol:

mindjárt itthon Zaza és Apus :D (Mesi még elmegy barátnőt köszönteni)

Csöre
csöre74

Csöre! Azt nem tudjuk, hogy puszi volt-e, de Laca nagyon megijedt. :lol:
Jó, hogy nemsokára otthon van a családod!

Kép
hanna30

Tapasztalt anyukákhoz újabb kérdés: milyen matrac vált be a kiságyba? Néztük a kókuszmatracot, de elsőre nekem marha keménynek tűnik :roll:

Kép
vickybabe

Csöre: javaslóm a Tescos overallt -- mi is ott vettük és kemény 3700 Ft. volt :wink:
Teszek képet ízelítőnek:

Kép

Ha ennyien mondjátok, hogy hasonlít rám Martin, akkor biztos van benne valami.
OK, nem szerelek...Miért, vasalni jobb?? :lol: Az átok macskák felborították a vasalót, kifolyt a víz, úszik az egész vasalódeszka :twisted: Előbb azt kellene szárazra lehelnem :lol:

Vickybabe: örüljenek az olaszok, hogy rendelünk :lol: Tényleg szólj, ha gond lenne a kártyával, valamelyikünkét csak elfogadják majd... :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe: mi kókuszt vettünk, Anyuékhoz is vettünk kiságyat a vaterán, vadiúj 14500-ért, abba meg kókusz-szendvicset, közte van egy szivacs..
Majd megnézem én ezt a matracot, a miénket, hogy miféle,de jónak tűnik.

Hanna: bizti egy cuppanós puszi volt Lacának Zsebitől :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: az tuti, hogy nem ellenséges megközelítés :wink: de azt nem csodálom, hogy Laca megijedt :) de inkább legyen nagyon büszke, hogy Zsebi így reagál rá :)

Viki: nekünk tiszta kókusz volt, lesz, teljesen jól bevált, nagyon könnyű tisztán tartani, szellőzik, csupa jót tudok róla mondani :) szerintem nem kemény, legalábbis a gyerekek nem panaszkodtak :roll:

Kata: szuper kis overál :) na majd megnézem a tesco-t :) csütörtökön nem láttam ilyesmit, mondjuk az nem a legfényesebb tesco a városban, ahol voltam :roll: de nem is az van legközelebb, csak a konferencia helyszíne miatt néztem oda be :)
ejnye cicusok :evil: ne is mondd a vasalást... mondjuk én nem fogok, továbbra is ágynyugalomra vagyok ítélve... délután aludtam is egy jót :D Apus ébresztett a telefonjával, hogy akkor most hová, merre vigye Mesit :)

Csöre
csöre74

Olyan rendik vagytok Csajok! Majd megmondom neki!

Matrachoz nincs tapaszatlatom. A kókuszt ajánlják nagyon.

Csöre! Tessék pihenni!!!!!

A vasalás megvár bennünket csajok. :oops:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Ok, majd teszek képeket, csak még el is kéne őket készíteni. :-)

Kata: ez hihetetlen!!!!!
Előbb a bordűr, most meg a rugi.
Ma voltunk kint Budaörsön anyósoméknál és bementünk a Tescoba. Pont ezt a plüss rugit mutattam a páromnak, hogy majd meg kéne venni, mert milyen jó lesz majd ebben hazahozni!!!!
Egyébként nagyon jó dolgok vannak!!! Én nem nagyon szoktam Tescoba járni, mert ami nálunk van (Újpalota) az véleményem szerintem nem az igazi. De a budaörsi nagyon tetszik. És tele van babaholmival. És tényleg elfogadható áron vannak dolgok. Vettem még 3 vékonyabb rugit (egy csomagban volt és azt hiszem 2700 Ft a három) és vettem ugyanilyen mintában hozzá való 3 db-os bodyt. Mi a Corába szoktunk járni, de ott a babaholmik sokkal, de sokkal drágábbak (egy darab annyi, mint a Tescoban a 3).

Kép
jandrea

ja, elfelejtettem: kötésminták biztos vannak a neten, én legalábbis horgolás mintákat nagyon sokat találtam (én speciel kötni nem tudok annyira), de ha újságosnál jártok, lehet kapni a Fürge ujjak című újságot, na ott aztán találtok mintát az évszaknak megfelelően (havonta jelenik meg).

Kép
jandrea

Hanna: hjjja, sajna senki nem vasal ki helyettünk :roll:

Csöre: örülök, hogy tetszik! Szólj ha szeretnél, szívesen beugrok venni!És pihizz rendesen!!!

Jandrea: nekünk meg a budaörsi van közel,mivel Budakeszin lakunk, és Buda budaörsi végén dolgozom, úgyhogy ott járok el előtte :D Te is szólj, ha gondolod, szívesen veszek neked is overált :wink: Egyébként tényleg jó dolgok vannak, és tényleg nem drágák...meg a későbbiekre is, amikor kicsit nőnek, azok a kis kordnadrágok, kabátkák... :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok, én is vagyok, cak váratlan vendégeink lettek. :)
Így főzni sem volt időm, még jó, hogy tegnapról maradt még fasírt illetve megcsináltam azt a Vacsioracsatás lecsós cuccost, abból is maradt még. :)

Jó sokat írtatok, remélem senkit nem fogok kihagyni a sorból. :)

poszani: első próbálkozás volt a bejgli, és bevallom :oops: mára már elfogyott mind a 4 rúd. Kakaóval isteni volt. :wink:

csöre74: én is alapjáraton egyberészes rucira gondoltam. Mármint body, rugi, egy kis kardigán, overál vagy bundazsák, ami összejön. Végülis kocsiba be, onnan ki, csak pár percet lesz levegőn, aztán majd várja a "jó idős" szobácskája. :D Én úúúúúúgy várom már, hogy itt ratsunk! :lol:

kata8110: nagyon édes a kicsi. :) Ilyenkor mindig úgy ellágyulok. ... Én is úgy mennék már! Na majd 6-án. :wink:

vickybabe: gyönyörűek a ruhák, a pléd pedig nagyon praktikus.

petne: nagyon jók a rucik neked is. :)
Én a héten várok 3 csomagot, majd teszek fel én is képeket. ;)

sahli: édes Patrik baba. :)

hanna30: írígykedek, hogy Lacát lefejelte a gyerkőc. :lol: :lol: :lol: Nálunk Apácska eddig csak látta a mocorgást, és azt is csak 1X, mikor írtam is. :cry:
Vendég

Jandrea! Én a Fogarasiba járok, mert az Aréna is elég lepukkant. Ott is van mindenféle ruci. :) Várjuk a képeket!!!!!

Kata! Sajna nincs. Nekem senkim sincs itt. Anyukám van legközelebb 120km-re. :(

Picuranyu! Jó ám a váratlan vendég. :wink:

A hazahozós rucit már megkaptuk ajándékba Laca barátjától. Annyira gyönyörűűűűű. :)

Kép
hanna30

Kép
hanna30

Hanna: szegényem, akkor neked sem könnyű! Mondjuk Anyuék relatíve közel laknak, a JÁszainál Pesten, de azért annyira nem közel, hogy most átugrana :oops:
Van egy segítségünk, aki 2 hetente jön nagytakarítani, meg a legszükségesebbeket kivasalja, de zek mindig Apa ingei...úgyhogy az én összes rucim, meg Apa maradéka is nálam vasalódik :oops:
Hazajövős ruciról kaphatunk képet?? :wink:

Picuranyu: meglátod, mindjárt itt a 6.-a!! Köszi a dícséretet, átadom Martinnak! De teljesen igazad van, már most várom a 16.-át mikor újra megyünk! Az lesz az utolsó előtti munkanapom, hurrá!! No meg Apa szülinapja, az sokkal fontosabb :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Azért nektek egy picit könnyebb. :wink:
A jövő héten megyünk mi utoljára haza, mert após meg közel 400km-re lakik. Azt már nem vállajuk be később.
Bundazsákban nekem is ez a nyerő, de várok, hátha örökölünk. :)

Kép
hanna30

hanna30: bizony, imádom is a váratlan vendégeket. :) Főleg, mikor azt tervezi a 22 hetes kismami, hogy ma bizony egész nap pisziben fog flangálni, főz valami finomat, aztán visszafekszik az ágyba, és olvas. :lol:
Hát. .... A kötés nálam is kimarad. Ehhez tényleg nem értek. :oops:

kata8110: emlékszem, hogy nálunk az első UH Apácska szülinapján volt. :) De nagy élmény volt! Mármint nekem, mert őt nem engedte be a doki a hüvelyi UH miatt. :wink:
Szerintem te is úgy vagy vele, hogy igyekszünk elraktárpzni minden kis mozdultatot az UH-n, hogy kihúzzuk azokra való visszaemlékezéssel a következő UH-ig. :)
Vendég

Köszi Kata, de úgy néz ki, sikerült Apust beizzítani, úgyhogy megyünk, talán jövő héten, ha meggyógyultam :) akkor body-kat és rugikat is veszek majd :)
Picuranyu: méghogy váratlan vendégek... micsoda dolog ez? na az hiányozna most :roll:
Andrea: köszi a tippet, körülnézek :)
Vasalás: hát, majd Apus... :roll:
Megjött közben a lányom is a barátnőzésből... egy marha nagy horzsolás a homlokán... :? nem ott szedte össze, és állítólag nem is a lovaglás következménye.... na inkább nem akarom tudni :?

Csöre
csöre74

Picuranyu! Sajnálom, hogy keresztül húzták a számításodat.

Csöre! Igazad van! Nálunk is vasal Laca. Amikor feküdnöm kellett, mindent ő csinált. Mosott, vasalt, takarított, bevásárolt... :)

Kép
hanna30

Kata! egyértelműen nagyon hasonlít rád Martin! Olyan édi!

A kókuszmatrac szerintem sem kemény, viszont nálunk nagyon hideg volt. Rátettem a kezem és hideg...amint tettem rá olyan vékony szivacsot, egyből nyugodtabban aludt...
katuska79

Hanna: Laca tényleg Hős :wink:
Apus is sokmindent megcsinál :) de mindent nem... :roll:

Csöre
csöre74

Katuska! Tényleg, ezt már írtad is.

Csöre! Ilyeneket ne írj, mert néha beleolvas. :)
Remélem, Mesinek azért annyira nem fáj!

Kép
hanna30

Hanna: igen, nekünk azért könnyebb :wink: Épp ezért mondtam, ha én néha besokallok,milyen lehet neked! :shock:

Csöre: de izgi, akkor vásárolhatsz!! Tényleg olyan jók atescos csomagok, 3 rugi 2700-ért, 7 body hasoló árban...és éééééééédik! :D
Mi történt Mesivel??? :shock:

Picuranyu: igen, nekem sem volt bent Apa az első UH-n, mivel hüvelyi volt. És próbálok raktározni, hogy kihúzzam valahogy a következőig: nézegetem a képeket, a DVD-t...olyan jó látni Martint!

Katuska: ha szerinted is hasonlít, akkor kihúzom magam -- ilyen szép gyerek és rám ütött volna?? :lol: :lol: :oops:

Házimunka: nálunk is mindent csinál Apa, kivéve: mosás bekészítése, főzés, mosogatógép pakolás (na jó,azt szokott néha).De takarít, tereget, füvet nyír és még ki is vasalna, ha engedném, csak nem akarom, hogy egy órát bíbelődjön egy inggel, míg nekem azért hamarabb megvan :wink: Meg szerel a drágám, elszerelt egy vadiúj csavarhúzót, azt mondja, olyan erősen húzta meg a csavarokat,hogy elkopott :shock: :lol:
És természetesen a macskákat most szigorúan ő takarítja!

KépKép

KépKép
kata8110

Mesi miatt ne aggódjatok :) minden gyerek összezúzza magát néha :wink: na, ő az átlagosnál kicsit gyakrabban :) egyébként annyi, hogy a homloka tiszta karc, és van egy nagy horzsolás, szerintem frissen kicsit vérezhetett is... egy kicsit csúnya, de remélem, rendbe jön szerdára, fellépésük lesz a színjátszókkal :)

Nem panasznak szántam, Hanna :wink: tényleg nagyon sokat segít: övé a konyha (teljesen), a vasalás, a vásárlás, gyakran takarít, port pl. nem engedi, hogy töröljek az asztmám miatt... amit nem csinál meg, az a ruhapakolás (a tisztákat a helyükre, merthogy azt mondja, hogy nem tudja, hol a helyük), fürdőszoba takarítás, de azt hiszem, ez azért nekem is bőven belefér... még a macskákat is rendezi, ma "beadta" nekik a bolhairtót :)
gondolod, hogy beleolvas? nem hiszem... na majd letesztelem :wink:

Katuska: hány fokban altatod Mátét? nem a kókusz miatt :wink: csak érdekelne... nálunk 19 fok van éjszakára beállítva, nemtom, az elég-e a picinek.

Csöre
csöre74

Kata! Büszke is lehetsz a kisfiadra!!!

Csöre! Laca sem talált semmit. Aztán jött az ágyban fekvés nekem 7 hétig. Más választása nem volt. :wink:

Kép
hanna30

http://knitty.com/archiveKIDSWEAR.html gyerekcucc kötésminták... angolul, még keresek :) ha találtok, várom a linkeket :wink:

Csöre
csöre74

csajok, help! Nem tudtok egy jó szemész dokit, aki holnap meg tudna nézni? SOS!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Olvaslak benneteket rendszeresen de mire a végére írok mindig úgy beájulok, hogy írni már nem tudok.
Nekem visszatért a korai álomkór....napi 20 órát végig tudnék aludni, állati kellemetlen. Folyton ásítozok, mint egy baba olyan vagyok, alszom délelőtt is délután is.... :oops: .
Örülök, hogy jól vagytok és szépen alakulnak a bébikék is!!
Csak így tovább:-)!
VIckybabe sajnos nem tudok szemészt.....bár járok rendszeresen de visszajárok vidékre ahol a szüleim élnek. Ott van szemészem tizenéve....Pesten nem ismerek sajnos senkit! Remélem nincs nagy bajod!!!!

Üdv mindenkinek!!
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

Éppen a napokban olvastam valahol, hogy a kókuszmatracot javasolják, de hozzátették, hogy a szivacson is felnőtt néhány nemzedék, szóval végülis az is jó.

Hanna, köszi a receptet.

Vickybabe, én sem tudok szemészt. Mi a baj?

Kötés: én is kb. tizenévesen fogtam utoljára kötőtűt a kezemben, viszont mikor megtudtam, hogy unokaöcsim fog születni, én is vettem egy Fürge ujjakat, és kötöttem neki egy kiskabátot sapkával. Édes lett nagyon. Azóta ismét hanyagolom ezt a témát, pedig tényleg nagyon gyorsan megvolt. Talán, ha már nem dolgozom, lesz ilyesmire időm.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

Jó reggelt :)
Hanna, most látom (marha alapos vagyok), hogy tettél fel tegnap kötős linkeket. Köszi :) Hú, azért vannak ott olyan minták, amit soha nem fogok tudni megkötni :roll: van egy nagyon édes horgolt keresztelői ruha is... meg egy csomó kiscipő :)
Peni: engem is a reggeli kávé tart ébren :oops:
Viki: nagymamim a Szent Istvánban volt szemészeten, de most nem találom a kórház honlapján a szemészetet sem :( a doki egyébként jó volt, kérdés, hogy tudna-e fogadni. Remélem, nincs komoly gond. Ha megtaláltam a dokit, írom.

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Vickybabe! Sajna nem tudok szemészt. Remélem, nincs komoly gond!!!!!

Csöre! :)

Kép
hanna30

http://kep.tar.hu/gabcimami/50362601/25772023#2 ilyet kötöttem annak idején Zazának.... csak kicsi lett rá, aztán elajándékoztam :) de jó, hogy megvan a minta :D na, majd ha megkötöttem, dobok képet :) (csütörtökön veszek fonalat)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert megint nem otthon vagyunk, és a majdnem otthonban nagy festésben, pakolásban vagyunk. Ma meg izomlázam van :? Leguggoltam párszor festőhengerrel a kezemben, meg lehajoltam, és tessék! Puding vagyok... :oops:
Egyébként szépen termeltetek megint, ami az írást illeti :D

Annyira csudaszépek a 4D-s fotók, és igen Kata, Martin tiszta anyája :wink:

Vicky: Írtam, de ezt tudod :roll: Remélem összejön és elfogadják a kártyát, én sajna még soha nem rendeltem neten, így nem tudom az én kártyám mennyire menne át a rostán :?

Katuska: Máté csúcs, nem unatkozol mellette az fix :lol:

Csöre: Lánykád nagyon vagány, Zaza leveses alvása meg nagyon cuki :lol:

A bébiruhák édesek. Én hazahozósnak bodyt, rugit, kardigánt és overál/bundazsákot gondoltam, aztán arra rá egy kis pléd, ha nem lenne elég.

Csajok végül megvettük a kengurut villámáron, mert nagyon rákaptak többen, és tartottunk tőle, hogy nem tudjuk utolsó pillanatban orvul elhozni :roll: Teszek fel képet errről is majd, meg az overál/bundazsákról is, amint a kezembe kapom :wink:
Képzeljétek Milán legújabb játéka, hogy lefelé rugdos, vagy "ugrál", és olyan mintha millió buborék pukkana ki ott lent, mókás érzés, és elég váratlan :lol:

Na, megyek eszem valamit :roll:

biga.csiga

Bigacsiga: nem hajolgatunk! micsoda dolog ez? na azt nem mondom, hogy csücsülj fotelban 3-4 hónapig, ha jól vagy, csak azt, hogy azért a túlzott mozgás sem feltétlen jó, nem is csoda, ha izomlázad van.
Kispocok is hasonlóan "működik" mint Milán :) akkor érzem bubiszerűnek, amikor befelé lapátol :D tényleg mókás :)
ráadásul talált valami ideget ott lent, vagy mit, amibe ha belerúg, egyszerre kell WC-re rohannom, és nyilal a derekam :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Továbbra is nagyon köszi a bókokat, átadom Martinnak! Kezdem hinni, hogy tényleg hasonlít rám, annyian mondjátok :wink:

Biga.csiga: egyetértek Csörével pihizz is azért!! Én is puding lettem, álltam a vasalódeszka mellett és mire minden kész lett, azt hittem, a hátam leszakad :oops:

Vickybabe: sajna Pesten én sem tudok szemészt, de van egy profi szemész rokonunk Tatabányán,ha esetleg... Remélem, nincs semmi komoly!

Martin folyamatosan mocorog, most épp a köldökömnél, ahol a kis háta/feneke van :lol: Én nem tudom, hogy a kis fenekét hogy tologatja kifelé, de prímán kidudorodik. :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van vagy legalább javuló félben!
Nálunk apa ma már jobban volt, el is ment dolgozni pedig szerintem még nem volt igazán jól.

Én is megjártam a dokimat és úgy néz ki minden rendben van.A gyógyszert szednem kell és némi vitamint is de egyébként más nincs.Talán mintha egy kicsit kicsinek tartotta volna a babát,amikor a súlyát diktálta.
Szerintetek a 23-24 hetesen kicsi a 644g ?
Majd Anikó súlyát is megnézem a régi papírokon!
És most megnéztük és úgy néz ki mintha fiú lenne ez a kis pocaklakó,de nem merte ezt sem biztosan állítani a doki.

Szeretnék én is kötni majd de már nagyon régen csináltam.Még valamikor klassz zoknit kötöttem 5 kötőtűvel de most már nem emlékszem rá hogy kell.Talán majd ha megnézem azokat az oldalakat amit ajánlottatok!

Kata8110 szerintem is tiszta anyukája Martin! :D

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!
Hu de sokat irtatok, alig birtam elolvasni. De jo legalabb van mit olvasnom, mert dolgoznom rohadtul nincs kedvem.
Hetvegen en is megcsinaltam a kakaos csigat, a ferjemnek nagyon bejott. Attilanak is, amugy nekem is nagyon orul ha eszem, nagyon bejon neki a kaja. :) tiszta anyja fia
Hallgattunk Attilammal zenet is, egy fullhallgatot tettem a hasamra 10 percig, nagyon beindult, apuci mondta is, hogy elkezdett tancolni. Na nem tudom, hogy nagyon tetszett e neki, vagy nagyon nem :oops:
Majd probalkozom klasszikus zenevel, bebi zenevel, mar toltottunk le a netrol neki egy csomot. Remelem bejon majd neki.:) azt hallottam, hogy nagyon szeretik a zenet a babak, persze a nekik valot.
Na szerdan megyek vedonenihez, kivancsi vagyok mit fog mondani. Jovo heten hetfon meg uh-ra, na arra meg megkivancsibb vagyok :P :wink:
Hu tengap megterveztuk a baba szobat, nagyon izgi, na apunak el fog vagy 2 honapig tartani meg kifesti, mert ugye rajzolni fog es utanna ki is kell azt festeni. Lesz egy nagy vonat az egyik oldalon, a kisagy fele meg egy nagy fat tervezunk madarakkal stb. szoval lesz vele munka, persze en meggyoztem apucit, hogy ezt muszaj, mert o vedekezett, hogy sok munka lesz az ahhoz, hogy nehany ev mulva le legyen festve :roll: na de en mondtam, hogy ah nem, semmi sem sok az en bebikemnek, foleg, hogy o olyan jol fest, meg ha kell anyukaja is besegit, aki ugy szinten jol fest. HOlnap dobok kepet a meg kifestetlen gyerekszobarol, milyen most, es par honap mulva meg milyen lett. Na nagyon remelem hogy apuci kitarto lesz :roll:

Kép
brestovsky

Sziasztok!

vickybabe: csak nem begyulladt a szemed? Sajna doki terén én sem tudok segíteni, nem vagyok pesti. :(

Apácska és a házimunka: nálunk vasaláson és mosáson kívül bármit bevállal, ne én megcsinálok itthon mindent, max. a szeméttel küldöm le, mert a lépcsőzés már nem nekem való. :lol:

Matrac: én is sok helyen olvastam, hogy a kókuszmatracot ajánlják, én nem birok rajta aludni. Nekünk egy nagyon jó rugós szivacsos franciaágyunk van, ennek a keménysége totál megfelel. Valami ilyesmit szeretnék majd a kiságyba is találni. Ne legyen olyan hű de kemény, de olyan hű de puha sem, mert az sem jó.

Csajok, én úgy írígykedek, hogy rendszeresen látjátok szemmel is mocorgni a kicsit, nálunk ez olyan ritka. :( Sőt, még azt sem mondhatnám, hogy hű de sokat mocorog ez a gyerkőc. :( Van, hogy csak este lök 1-2-t. :(

Viszont tudjátok min agyalok? :) A kicsik a kórházban ottani ruhában vannak, vagy nekem kell majd neki vinnem arra a 3-4 napra ruhákat, pelust, stb. ... Hogy működik ez? Mit tudtok erről?
Vendég

Kata: édes lehet a kis dudorodó :D

Poszani: szerintem nem kicsi, dehát ezek ilyenkor becsült súlyok, szerintem azzal ne is foglalkozz, érdemesebb esetleg a BPD, FL, AC stb... adatokat összehasonlítani, de azok is nagy átlagok, ha kicsit kisebb, vagy nagyobb, az teljesen normális :) ha rendesen növekedik az eddigiekhez képest, akkor nem lehet probléma (visszanéztem, a három közül egyik gyerekemnek sem volt 23-24-ik héten UH :()
Párod meg úgy jár, ahogy én: azt hittem, jól vagyok, aztán még rosszabbul lettem, mint voltam :(
A kötés meg visszajön :wink: nekem is visszajött :) na jó, én 5 tűvel sohasem kötöttem :lol:

Csöre
csöre74

jaj es kivalasztottam a szonyeget is, mert annyira beinditottatok vele kapcsolatba, meg ma eldontom melyik lesz a ketto kozul apucival, de valamelyik a ketto kozul tutira
Kép
Kép

Kép
brestovsky

Picuranyu: a ruhával kapcsolatban kérdezd a kórházat, szerintem azon múlik, vagy nézd meg a honlapját, a mi kórházunkén rajta van, mit kell vinni
Kristóf meg lassan utoléri a "nagyokat" és akkor jajj neked :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: ott fog dudorodni a kis popsi, könyök, lábikó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rita: várjuk a fényképes beszámolót a szobáról :wink:
Zene: Kispocok nekem is "végigropja" a jazz felhozatalt... jelenleg nem annyira Rá, hanem magamra való tekintettel hallgatom :oops: na majd lehet, hogy egy kis klasszikus is befigyel később, ha rehabilitálódtam idegileg :wink: babazene: az milyen? hallgatható? (majd amikor a gyerekeim Tankcsapdát énekelnek, befogom a pocakom, hogy ne hallja :? hogy ezt is honnan szedték össze?! én nem hallgatok ilyesmit :shock: )

Csöre
csöre74

Hali!

Poszani! Minden baba más és más. Vicky írta már, hogy ez a súlybecslés, annyire nem fix.

Picuranyu! Kórháza válogatja, mit kell bevinni a babának.
A kórházakban októberben van a gazdasági évzárás, szóval, bizakodhatunk, amikor mi megyünk szülni, lesz minden.
Az ÁEK-ba pelust vinni kell állítólag.

Rita! Szuper a szőnyeg!!!!

Kép
hanna30

Csöre! Babazene. :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Hello Lányok!
Kemény 4 nap van mögöttünk, Apa elutazott, egyedül maradtam... rémes volt. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mennyire vacak lehet egyedülálló szülőnek lenni. :roll:

Annyira sokat írtatok, hogy nem is tudok mindenre reagálni.
DE, betegeknek gyógyulást! Minket még hála a jó Istennek nem ért el semmi, ami furi is, lévén a gyerekem óvodás...

brestovsky! Marha jók a szőnyegek, látszik rajtuk, hogy minőség. Nekünk is DIegos van és nem is az a legnagyobb baja, hogy vékony, mert a szobájában ritkán játszott Pötye, de műszálas és állítom még a szomszédból is hozzánk vonzotta a port és szöszöket... :shock: Két naponta kell (-ene :roll: ) porszívózni.

Picuranyu! Kórházakban adnak rucit! De érdemes megkérdezni, mert mindenhol más. Nálunk az Uzsokiban csak törlőkendőt kellett vinni, mert pelust is adtak. Én vittem egy kis plédet, de annyira meleg volt bent, hogy az sem kellett.

Nálunk is kókuszmatrac van, de nekem beton kemény, nem tudom miért ezt javasolják babáknak... :roll:

Ja és kendőről/kengurúról: mi 2 hetes korától 3 hónapos koráig kendőztünk. IMÁDTAM. Ha már semmi nem segített, akkor az mindig megnyugtatta. Ha érdekel valakit, megmutatom, hogy kell bekötni. Egyáltalán nem terheli meg a derekat, gerincet, mert annyira szorosan van kötve. Volt, hogy 3 órát is rám kötve aludt, én közben vasaltam, kertészkedtem (WC-re is ki kellett mennem), de őt semmi nem zavarta. Gyors térülős-fordulós ügyintézéshez szerintem sokkal praktikusabb, mint a babakocsi. Télen macerásabb lehet, mert bundazsákkal együtt már nem hiszem, hogy magamra kötöm majd. :roll: Aztán 3 hónapos korában megvettük a kengurút, abból már kifelé nézett. Azt is imádta! Egészen 6-7 hónapos koráig használtuk. Akkor már kezdett nehéz lenni és tényleg fárasztó volt. DE! SOha nem volt antiszociális tőle, mert eleve kifelé nézett, aztán gügyögtek neki elegen a buszon, villamoson. :lol: Kiválóan tudott benne aludni, akármilyen zaj volt.
Szóval én csakis mellette tenném le a voksom, de amikor már tud menni, akkor nem tartom ésszerű dolognak kendőben hordani. Akkor már jobb a kocsi, hogy legyen mozgástere. De annyian vagyunk, annyifélén gondolkodunk, meg kell mindent tapasztalni. Lehet az is, hogy Ádi már utálni fogja és nem lesz választási alapom.
Napsütéses szép napot mindenkinek!!!

Üdv:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika!
Kemény napjaid lehettek. :)
Remélem, azért tudsz pihenni!
Köszi a kengurúról az infót!

Kép
hanna30

Köszönöm a segítséget. :) Ha minden igaz, Szerdán megyek szülésfelkészítőre, majd akkor rákérdezek itt hogy működik. :)
Vendég

Csöre: nem is tudom hány fokban alszik Máté mert nincs egy darab hőmérőnk sem....venni kéne most már egyet. De kb 20-21 fokban. Mikor újszülött volt, még nem volt meg a fáskazánunk és a gázzal valahogy nem lehetett olyan melegérzetetet csinálni hiába volt meleg a radiátor. Meg akkor még nem volt leszigetelve a házunk sem.
Most azért esténként jó meleg van, inkább reggelre hül le a levegő mert ha alszunk nincs aki rakjon a tűzre. Mondjuk h majd kelni kell etetni akkor megint lesz éjszaka is jó meleg.
Szerintem nálunk ezért volt hideg a matrac. De van szivacs matrac is és az is egész jó kemény.

Vickybabe jobban van már a szemed? Egyébként ha sürgősen kell doki akkor be kell futni a körzeti szemészhez bármilyen dokihoz és ott gyorsan megnézik. Ez a leggyorsabb megoldás ha baj van.
Az Istvánból meg lehet átköltözött a szemészet a Szent Lászlóba!

Rita: de helyes a szőyneg!

Nekem eszembe sem jutott volna, hogy a diegos szőnyeg azért vonzza a szöszt port mindent mert műszálas....de tény és való, hogy tegnap délután takarítottam ki és nem járunk bent cipővel mégis olyan mint ahol nem takarítanak...
tesóméknál baromi drága perzsa szőnyegek vannak, cipővel járnak bent és csak hetente egyszer jár a takarítónő, mégis mindig tiszta a szőnyeg és puha....na de az nem is 5000.-Ft volt... :oops: :oops:
katuska79

OK, Katuska, köszi :) nekünk a kazán termosztátján van hőmérő, azért vagyok ennyire felkészült fok ügyben :wink: a hidegre még láttam olyan kis bariszőr kiságy-betéteket is, de gondolom, horror árban vannak (nem gondolom, most néztem meg... horror árban vannak)
Hát, szerintem szőnyegje is válogatja, mennyire vonzza a koszt... ami a gyerekszobában van, sötétkék... na az nem semmi, hogy néz ki néha... a nappaliban vöröses, azon nem látszik, hogy poros-koszos lenne, és nem csak a színe miatt, egyszerűen másmilyen gyártmány (de mindkettő műszálas). Azt azért nem hiszem, Katuska, hogyha a tesódék áttrappolnak cipőben a perzsaszőnyegen, akkor nem potyog le a kosz... max nem látszik :wink:

Köszi az infót az István szemészetéről. Sajnos a László honlapja finoman szólva is sz@r... látom, igyekeznek, de nem eléggé ...

Kórházi cuccok témához:

Az ÁEK honlapjáról:

"Kedves Szülők!

Reméljük, ezzel a listával segítséget tudunk nyújtani a csomagoláshoz és az otthoni csecsemőápoláshoz.
Továbbá az újszülött gyermek anyakönyvezéséhez szükséges okmányokról itt talál leírást.
Boldog várakozásteljes napokat kívánunk!

Mit vigyen magával a kórházba?

Elölgombolós hálóing
Köntös
Papucs (1 szobai, 1 fürdős)
Tisztálkodószerek
Szalvéta, papírzsebkendő, papírtörülköző
WC papir, WC ülőkére papírborító
Tena lady incontinentia betét (nagy méretű)
Pohár, evőeszköz
Melltartó + melltartóbetét
Bugyi, meleg zokni, TENA-fix
Törölköző
Üdítő/szűrt alma, szénsavmentes ásványviz
Szőlőcukor, keksz, csokoládé
Paparuha, papucs

Mit készítsünk össze a baba hazaviteléhez?

Pelenkanadrág
Nagy pléd
Pelenka (2 db textil)
Rékli
Rugdalódzó
Sapka
Hideg idő esetén kötött sapka, kabát, esetleg bundazsák
Bőrápolás kellékei, fontosabb gyógyszerek (6 hetes korig javasoljuk)
Steril vatta
6 x 6-os gézlap
Hexachlorophen hintőpor
Napraforgóolaj (gyógyszertári)
Kamillatea
Popsikenocs
Neogranormon (piros popsira)
Baba púder (kamillás)
70% alkohol (receptre)
Babaszappan (lanolinos, kamillás)
Amidazophen kúp 0,1-es vagy Germicid kúp
Lázmérő"

http://www.mavszuleszet.hu/belep.html

Ennek egy részét nem teljesen értem, gondolom, a baba esetén az otthoni ellátmány egy részét is leírja...
Az tuti, hogy előre kell tájékozódni, mert itt nem írja, hogy a babának vinni kéne cuccost, és anyukáktól hallottam, hogy semmi sincs.

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: